back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2596 2597 2598 2599 2600 2601 2602 2603 2604 2605 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 10:25

Tot mai multi PSDisti parasesc partidul si se inscriu cu succes in PLM.....๐Ÿ‘

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 13:16

Astazi este ziua internationala a cรขinilor.
Cu acesta ocazie urez un LA MULTI ANI,javrelor PSD_ALDE_UDMR.๐Ÿ˜‚

Raporteaza abuz de limbaj
Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 13:24

" GRECO vrea anticorupศ›ie fฤƒrฤƒ Secศ›ia pentru Investigarea Infracศ›iunilor din Justiศ›ie (SIIJ), doar cu marioneta executantฤƒ Kovesi ศ™i fundaศ›iile lui Soros "

www.justitiarul.ro/greco-vrea-anticoruptie-fara-sectia-pentru-in...]

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ๏ฟฝi recunoa๏ฟฝte c๏ฟฝ, pe deasupra ambi๏ฟฝiilor, intrigilor ๏ฟฝi urilor, este Patria, este ve๏ฟฝnicia neamului, ๏ฟฝi c๏ฟฝ acolo trebuie s๏ฟฝ ne ๏ฟฝnt๏ฟฝlnim totdeauna, chiar dac๏ฟฝ nu ne ๏ฟฝn๏ฟฝelegem de fiecare dat๏ฟฝ."(Ion Antonescu) *** ,,๏ฟฝn ziua de azi, pentru a st๏ฟฝp๏ฟฝni c๏ฟฝt mai mul๏ฟฝi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat๏ฟฝ ce ai sufletul, ai omul; iar c๏ฟฝnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 13:30

Zilele Rezistenศ›ei de la Sรขmbฤƒta de Sus

19 iul. la 10:00 - 21 iul. la 13:00
Public โ€ข Organizat de Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu" ลŸi alลฃi 3
Complex Sambata De Sus, Manastirea Brancoveanu

ZILELE REZISTENศšEI โ€“ 10!19-21 iulie 2019, Sรขmbฤƒta de Sus. Ediศ›ia a 10-a a celui mai amplu eveniment anual dedicat memoriei luptei anticomuniste.

Iatฤƒ-ne ajunศ™i la cea de-a 10-a ediศ›ie a Zilelor Rezistenศ›ei!
De 25 de ani, ca urmare a tradiศ›iei stabilite de Ion Gavrilฤƒ Ogoranu, ne adunฤƒm prima duminicฤƒ dupฤƒ Sf. Ilie la Sรขmbฤƒta de Sus, pentru a comemora pe eroii luptei de rezistenศ›ฤƒ anticomunistฤƒ din Munศ›ii Fฤƒgฤƒraศ™ului. De 10 ani รฎncoace am รฎmbogฤƒศ›it aceastฤƒ comemorare cu un รฎntreg sfรขrศ™it de sฤƒptฤƒmรขnฤƒ plin cu manifestฤƒri culturale. Cea de-a 10-a ediศ›ie a Zilelor Rezistenศ›ei va fi ศ™i un bun prilej de a rememora momente dragi petrecute cu dragii noศ™tri bฤƒtrรขni, luptฤƒtori anticomuniศ™ti, care ne-au fost alฤƒturi la aceste manifestฤƒri anuale ศ™i care รฎn aceศ™ti 10 ani s-au dus, unul dupฤƒ altul, pe urmele camarazilor lor, spre Ceruri.
ZILELE REZISTENศšEI vฤƒ aศ™teaptฤƒ ศ™i รฎn acest an, รฎn perioada 19-21 iulie 2019, la Mฤƒnฤƒstirea Sรขmbฤƒta de Sus, sฤƒ pฤƒstrฤƒm vie memoria martirilor noศ™tri cฤƒzuศ›i รฎn luptฤƒ cu comunismul ateu.
Am dedicat aceastฤƒ ediศ›ie unei retrospective eroice, dar dureroase:
1944-2019 :

PROGRAMUL MANIFESTฤ‚RILOR:

VINERI 19.07.2019

- Sosirea participanศ›ilor (pe parcursul รฎntregii zile)

- ora 16-19: proiecศ›ii de film; producศ›ii pe tema Memoriei luptei anticomuniste โ€“ รฎn Aula Academiei Ortodoxe

Sร‚MBฤ‚Tฤ‚ 20.07.2019 (Sf Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul Rezistenศ›ei fฤƒgฤƒrฤƒศ™ene)

- ora 10-12: Sfรขnta Liturghie โ€“ รฎn Paraclisul Mฤƒnฤƒstirii

- ora 12-13: Pauza de masฤƒ

- ora 13-15,30: Deschiderea simpozionului memorial โ€œ75 de ani de Rezistenศ›ฤƒ Naศ›ionalฤƒ. 1944-2019โ€ โ€“ รฎn Aula Academiei Ortodoxe

- ora 15,30-16,00: Proiecศ›ie de film

- ora 16,00-18,00: Ultimii martori โ€“ secศ›iune dedicatฤƒ mฤƒrturiilor luptฤƒtorilor anticomuniศ™ti, foศ™tilor deศ›inuศ›i politici

- ora 18,00-19,00: Prezentฤƒri de carte

- ora 19: รŽncheierea lucrฤƒrilor simpozionului

- ora 21: reuniuni de destindere ศ™i socializare

DUMINICฤ‚ 21.07.2019

- ora 10-12: Sf. Liturghie โ€“ รฎn Paraclisul mฤƒnฤƒstirii

- ora 12-14: Comemorarea anualฤƒ a luptฤƒtorilor รฎn Rezistenศ›a armatฤƒ โ€“ la crucea partizanilor de lรขngฤƒ mฤƒnฤƒstire

Detalii cu privire la participare, organizare, presฤƒ ศ™i protocol: Tel. 0722749249, e-mail: [email protected], Florin Dobrescu
www.ogoranu.ro

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ๏ฟฝi recunoa๏ฟฝte c๏ฟฝ, pe deasupra ambi๏ฟฝiilor, intrigilor ๏ฟฝi urilor, este Patria, este ve๏ฟฝnicia neamului, ๏ฟฝi c๏ฟฝ acolo trebuie s๏ฟฝ ne ๏ฟฝnt๏ฟฝlnim totdeauna, chiar dac๏ฟฝ nu ne ๏ฟฝn๏ฟฝelegem de fiecare dat๏ฟฝ."(Ion Antonescu) *** ,,๏ฟฝn ziua de azi, pentru a st๏ฟฝp๏ฟฝni c๏ฟฝt mai mul๏ฟฝi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat๏ฟฝ ce ai sufletul, ai omul; iar c๏ฟฝnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 13:32

De la: Fl_Orion999, la data 2019-07-14 16:25:57Remembrer Cotidianul din 2011 (12 mai, scris de Stan Luca),
https://www.cotidianul.ro/am-fost-legatura-superioara-a-ofiterul...
โ€žAm fost legฤƒtura superioarฤƒ a ofiลฃerului special Traian Bฤƒsescuโ€

Cฤƒlฤƒtorind cu treburi prin judeลฃele patriei, am avut prilejul sฤƒ-i cunosc pe doi dintre ofiลฃerii structurii speciale de informaลฃii care l-au avut รฎn legฤƒturฤƒ operativฤƒ secretฤƒ, cu โ€žaprobare de partidโ€, pe cetฤƒลฃeanul Traian Bฤƒsescu.
Am ลฃinut sฤƒ fac aceastฤƒ ultimฤƒ precizare fiindcฤƒ membrii Partidului Comunist nu puteau fi recrutaลฃi ca informatori, dar puteau primi sarcinฤƒ politicฤƒ โ€žsฤƒ sprijine organele securitฤƒลฃii statului pentru apฤƒrarea cuceririlor revoluลฃionare ale poporului muncitor, รฎmpotriva uneltirilor cercurilor imperialiste ลŸi ale agenturilor acestoraโ€.

Cu vฤƒditฤƒ curioziate, i-am รฎntrebat dacฤƒ au mai avut prilejul sฤƒ-ลŸi รฎntรขlneascฤƒ preลฃiosul colaborator dupฤƒ ce ni l-am ales preลŸedinte. Unul mi-a rฤƒspuns afirmativ, celฤƒlalt s-a eschivat cu o grimasฤƒ plinฤƒ de subรฎnลฃelesuri. Cum a fost revederea? L-am รฎntrebat pe fostul combatant al contrainformaลฃiilor externe, cel care mi-a confirmat cฤƒ s-a vฤƒzut cu preลŸedintele, pe la รฎnceputul primului sฤƒu mandat. Cam inconfortabilฤƒ, a fost rฤƒspunsul. De cum am fost faลฃฤƒ รฎn faลฃฤƒ, Traian Bฤƒsescu ลŸi-a intrat รฎn rolul ลŸi poziลฃia anterioare faลฃฤƒ de mine ลŸi m-am simลฃit foarte jenat. Chiar l-am fฤƒcut atent: โ€žCe dracuโ€™, acum sunteลฃi preลŸedintele Romรขniei, eu nu mai sunt ce-am fost ลŸi nu m-aลฃi chemat la o รฎntรขlnire, ca pe vremuriโ€.

Altceva, รฎnsฤƒ, m-a pus pe gรขnduri. Ambii ofiลฃeri mi-au spus cฤƒ ei nu l-au votat pe Traian Bฤƒsescu. ลži nu l-au votat fiindcฤƒ ลŸtiau ce-i poate pielea. Nu au dorit sฤƒ aducฤƒ รฎn discuลฃie prea multe fapte din trecutul colaborฤƒrii sale, mult mai complexe decรขt s-ar crede, cu Securitatea. Au ลฃinut, รฎn schimb, sฤƒ-mi recomande portretizarea vitriolantฤƒ pe care Valentin Nicolau, fost director general al Televiziunii Romรขne, i-a fฤƒcut-o preลŸedintelui. Am cฤƒutat-o ลŸi am gฤƒsit cea mai profundฤƒ ลŸi expresivฤƒ โ€žfiลŸฤƒ de evaluare caracterialฤƒ ลŸi comportamentalฤƒโ€ a cetฤƒลฃeanului-preลŸedinte.

โ€žTraian Bฤƒsescu nu a fost niciodatฤƒ un personaj dedublat, nu a fost dr. Jekyll ลŸi mr. Hyde ai politicii romรขneลŸti. A fost, simplu, farsorul cel mai seducฤƒtor, pentru cฤƒ รฎntruchipeazฤƒ deopotrivฤƒ mitocฤƒnia ลŸi ลŸmecheria periferiei. Te minte cu neruลŸinare, fฤƒcรขndu-te รฎntre timp la buzunar, fฤƒrฤƒ sฤƒ i se miลŸte vreun muลŸchi pe faลฃฤƒ. Devine expresiv ca un cioclu doar cรขnd anunลฃฤƒ o nouฤƒ tragedie pentru romรขni sau cรขnd, asemenea unui clovn hรขd, รฎl apucฤƒ hฤƒhฤƒitul spasmodic la auzul propriei glume grosolane. Dupฤƒ ce ai avut de-a face cu el, eลŸti mai sฤƒrac ลŸi mai umilit. Cum periferia dominฤƒ numeric centrul, plus trฤƒdarea intelectualilor care au validat miลŸeleลŸte โ€žun pseudo-Cezar care de fapt e รฎnsuลŸi Mamonaโ€, s-a creat premisa recunoaลŸterii populare รฎntr-o democraลฃie de tip Vacanลฃa Mare. La suprafaลฃฤƒ โ€“ manelismul politic Traian Bฤƒsescu cu ลŸpriลฃ ลŸi dansuri din buric, dedesubt โ€“ bani mulลฃi ลŸi putere ameลฃitoare.

Fiind un rฤƒu viguros, Traian Bฤƒsescu a fost revelatorul trฤƒdฤƒrilor, meschinฤƒriilor ลŸi neputinลฃelor romรขneลŸti. Rฤƒscolind murdฤƒria din subsolurile societฤƒลฃii, a favorizat aducerea la suprafaลฃฤƒ a mizeriilor ลŸi a fฤƒcut purulente bubele ascunse. Pare a fi ลŸi singurul beneficiu care va rฤƒmรขne dupฤƒ el. PreลŸedintele-jucฤƒtor a fost ลŸi rฤƒmรขne doar un preลŸedinte-impostor pus pe harลฃฤƒ ลŸi jaf ลŸi care din joacฤƒ a falimentat o ลฃarฤƒ, a flฤƒmรขnzit un popor. A jucat destinul ลฃฤƒrii la ruleta istoriei personale, mizรขnd totul pe blond. Crimele sale sunt cu premeditare, chiar dacฤƒ lasฤƒ sฤƒ se-nลฃeleagฤƒ cฤƒ ลŸtie ce spune, dar habar n-are ce face. Disipeazฤƒ vinovฤƒลฃia democratizรขnd eroarea ลŸi proasta guvernare, cu scopul de a arunca propria culpฤƒ รฎn cรขrca unei conduceri colective reprezentate de Guvern ลŸi de Parlament, la modul general, de clasa politicฤƒ manipulatฤƒ de moguli.

Dupฤƒ modelul preลŸedintelui, guvernarea a prefฤƒcut minciuna, nedreptatea ลŸi jaful รฎn principii cฤƒlฤƒuzitoare. Devenit captiv camarilei lui Traian Bฤƒsescu, statul romรขn ลŸi-a modificat personalitatea ลŸi comportamentul dupฤƒ chipul strรขmb al stฤƒpรขnului. Vedem un Cotroceni รฎn permanent delir, la Palatul Victoria, un Gรขgฤƒ รฎntors cu cheia, iar pe intelectualii de serviciu ai puterii cum se chinuie sฤƒ-ลŸi ridice propriile statui la televiziunea publicฤƒ. Spectacol sinistru al unei puteri monstruoase ลŸi caraghioase รฎn acelaลŸi timp. Totodatฤƒ, cei care nu s-au lฤƒsat mรขnjiลฃi cu portocaliu nu reuลŸesc decรขt sฤƒ supravieลฃuiascฤƒ. AลŸa a ajuns pesimistul sฤƒ spunฤƒ โ€žMai rฤƒu nu se poate!โ€, iar optimistul sฤƒ-i rฤƒspundฤƒ โ€žBa se poate!โ€

Pรขnฤƒ de curรขnd n-am putut sฤƒ-mi explic ce i-a รฎmpins pe romรขni, รฎn urmฤƒ cu un veac ลŸi jumฤƒtate, sฤƒ aducฤƒ ลŸi sฤƒ accepte un domn strฤƒin. Experienลฃa trฤƒitฤƒ รฎn epoca Bฤƒsescu mฤƒ face sฤƒ cred cฤƒ atunci, ca ลŸi acum, au fost suficiente motive. Doar cฤƒ acum, altfel decรขt atunci, domnitorii nu se mai importฤƒ. Este suficientฤƒ binecuvรขntarea ce-o primeลŸte cel care se-nchinฤƒ in directia din care bate vantul, pentru a ajunge vฤƒtaf peste feuda romรขneascฤƒ.

Bฤƒsescu e o pacoste pentru Romรขnia, s-au lฤƒmurit cei mai mulลฃi.Problema e cine vine dupฤƒ? Are cine sฤƒ-l รฎnlocuiascฤƒ, existฤƒ un lider credibil ลŸi capabil de a guverna altfel? รŽn pofida faptului cฤƒ Traian Bฤƒsescu a coborรขt standardul de preลŸedinte atรขt de jos, รฎncรขt cetฤƒลฃeanul s-ar mulลฃumi cu oricine numai sฤƒ se vadฤƒ scฤƒpat de pacostea hฤƒhฤƒitoare, nici un nume-alternativฤƒ nu stรขrneลŸte cu adevฤƒrat entuziasmul. Asta รฎi dฤƒ posibilitatea lui Traian Bฤƒsescu sฤƒ-ลŸi pregฤƒteascฤƒ succesorul รฎn care se va reรฎncarna. Cu banii strรขnลŸi din furฤƒciuni, cu serviciile Serviciilor ลŸi sprijinul retelelor criminalitatii transnationale, romรขnii vor fi determinaลฃi sฤƒ aleagฤƒ iarฤƒลŸi rฤƒul cel mai mic, bucurรขndu-se cฤƒ trฤƒiesc รฎn democraลฃie, proslฤƒvind economia de piaลฃฤƒ. Abia dupฤƒ alegeri vor constata cฤƒ โ€žrฤƒul cel mai micโ€ creลŸte uluitor de repede.โ€

O primฤƒ reflecลฃie, care s-a impus de la sine: ce destin tragic i-a fost dat poporului pe care รฎl conduce, dacฤƒ ลฃinem seama cรขt de rapid ลŸi exponenลฃial s-a autoclonat Traian Bฤƒsescu รฎn maimuลฃele clasei politice romรขneลŸti.

A doua reflecลฃie, absolut necesarฤƒ: cum putea sฤƒ se manifeste un astfel de caracter ลŸi personalitate รฎn ipostaza de colaborator al Securitฤƒลฃii? Cรขte ceva s-a mai aflat ลŸi se ลŸtie cฤƒ vocaลฃia sa spre delaลฃiune nu avea egal รฎn Compania Navrom, iar dorinลฃa de a face rฤƒu, de a provoca ลŸi รฎnscena crea mari รฎngrijorฤƒri ลŸi rezerve ofiลฃerilor care l-au avut รฎn legaturฤƒ. Sursa โ€žPiratulโ€ a fost foarte prolificฤƒ.

A treia reflecลฃie, corolar al anterioarelor: ce putea sฤƒ facฤƒ un astfel de personaj malefic, ลŸtiindu-se sub o puternicฤƒ protecลฃie secretฤƒ a Securitฤƒลฃii?

Gฤƒsim rฤƒspunsul รฎn prezentul nostru ลŸi รฎn mฤƒrturia ofiลฃerului care s-a simลฃit รฎndatorat sฤƒ-i spunฤƒ lui Bฤƒsescu sฤƒ se comporte ca un preลŸedinte, nu ca un informator.

Cum a fost verificat candidatul la preลŸedinลฃia Romรขniei, Traian Bฤƒsescu, sub aspectul colaborฤƒrii cu Securitatea?

La 19 noiembrie 2004, Gheorghe OniลŸoru, preลŸedintele Colegiului CNSAS, s-a deplasat la Arhivele Ministerului Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale din PiteลŸti, unde a studiat, รฎn original, documentul โ€žU.M. 02510 Mangalia, Serviciul 1 Jurnal pntru reteaua informativa 1972-1980โ€ . Din pagina 65, poziลฃia 3990 a extras urmฤƒtoarele date:

Numele si prenumele: BASESCU TRAIAN

Categoria: colaborator

Denumirea U.M. sau ofiterul care a efectuat recrutarea: Lt.col. TUDOR GHEORHE

Semnatura de primire a copertilor doarului de colaborator sau numarul adresei de expediere: Borderou nr.001744/ 09.11.73

Data incetarii legaturii: 27.09.76

Data clasarii la arhiva/ predarii la alta unitate: Transferat la Inspectoratul Judetean Constanta โ€“ Securitate, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976

รŽn etapa urmฤƒtoare, CNSAS a solicitat Serviciului Romรขn de Informaลฃii Dosarul Fond Retea privind pe Basescu Traian.

Generalul Sorin-Marius Brateanu, ลŸeful Secretariatului General al SRI (unitatea deลฃinฤƒtoare a arhivelor Securitฤƒลฃii), l-a convocat la โ€žun drinkโ€ pe Gheorghe OniลŸoru ลŸi i-a dat spre studiu dosarul de colaborator al numitului Bฤƒsescu Traian, dupฤƒ care, de comun acord, au รฎncheiat ลŸi semnat actul de clasificarea dosarului ca fiind de interes pentru securitatea naลฃionalฤƒ. Apoi, generalul a semnat ลŸi a trimis la CNSAS adresa prin care comunica: โ€žBasescu Traian nu este cunoscut in evidentele S.R.I.โ€.

Dar รฎn alte evidenลฃe? รŽn ianuarie 1990, cรขnd s-a percheziลฃionat seiful ลŸefului Centrului de Informaลฃii Externe, s-a gฤƒsit ลŸi o adresฤƒ a ministrului Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale รฎn care se specifica:Piratulโ€ avea cap compasul deviat de anomaliile magnetice est-siberiene.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 13:33

De la: Fl_Orion999, la data 2019-07-12 09:15:46" SOV: Dragnea a fost ultima baricadฤƒ รฎn calea pierderii totale a suveranitฤƒศ›ii acestei ศ›ฤƒri "

"โ€Adunฤƒtura de tonศ›i ศ™i toante care conduc acum PSD, dau รฎn Dragnea ca รฎntr-un sac cu fasole, ignorรขnd รฎn mod ticฤƒlos cฤƒ au ajuns รฎn vรขrful partidului nu prin vreun merit personal, ci prin pomana pe care ศ™i-a fฤƒcut-o acesta din urmฤƒ cu eiโ€, scrie omul de afaceri Sorin Ovidiu Vรฎntu.
Acesta considerฤƒ cฤƒ Liviu Dragnea a fost ultima baricadฤƒ serioasฤƒ รฎn calea pierderii totale a suveranitฤƒศ›ii ศ™i independenศ›ei acestei ศ›ฤƒri."

"Valter Cojman - iunie 1, 2019 la 5:33 am: Am vazut ca Dragnea e considerat, de multi oameni prost informati si/sau rau intentionati, ca fiind cel mai mare hot din Romania, desi nu e asa. Stiu ca a inceput de la zero, ca multi romani, incepand cu 1990 (vezi link-ul: recorder.ro/trecutul-lui-dragnea-i-cel-mai-influent-politician-din-romania-a-fost-caraus-de-marfa-si-a-vandut-bere-la-halba/). Cand a intrat in politica avea deja bani pentru ca avea mai multe afaceri deschise, afaceri care le-a vandut si/sau inchis dupa intrarea in politica.
Al doilea mare hot e considerat Tariceanu. Despre el nu cunosc mare lucruโ€ฆ De aceea am facut o sinteza cu adevaratii doi cei mai mari hoti din Romania.

Primul hot in stat e IohaniSS cu doua mari prejudicii + altele mai mici:

1. Retrocedari frauduloase de 15 miliarde de euro (vezi link-ul: https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-un-tun-de-15-miliarde...).

2. Renuntarea la datoria Germaniei de peste 19 miliarde de euro (vezi link-ul: www.ziare.com/ploiesti/stiri-actualitate/klaus-iohannis-renunta-...).

3. Cel putin doua case insusite ilegal cu acte false, dovedit de justitie prin 2-3 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile (vezi link-ul: https://www.b1.ro/stiri/eveniment/klaus-iohannis-a-pierdut-a-dou...).

Al doilea hot e Basescu cu prejudicii de sute de milioane de euro si chiar, poate, de miliarde de euro:

1. Flota disparuta, un prejudiciu de peste 320 milioane de euro (vezi link-ul: https://cyd.ro/disparitia-flotei-romaniei-a-patra-ca-marime-din-...).

2. Vila din Mihaileanu.

3. Terenul de la Nana.

4. Imprumutul de 20 miliarde de euro disparut in cateva zile.

5. 128 de retrocedari frauduloase facute in doua zile, lasate cu multe persoane evacuate, pe vremea cand era primar (vezi link-ul: https://www.dcnews.ro/sinteza-zilei-traian-basescu-a-retrocedat-...).

6. ETC.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 13:34

De la: Fl_Orion999, la data 2019-07-14 16:33:57Votantilor si aparatorilor de pe forum (cati mai aveti curajul sa_l aparati pe el) va recunoasteti?
Aici e si portretul vostru comun surprins, tastat cu exactitate de ziaristul Stan Leuca:
โ€žTraian Bฤƒsescu nu a fost niciodatฤƒ un personaj dedublat, nu a fost dr. Jekyll ลŸi mr. Hyde ai politicii romรขneลŸti.
A fost, simplu, farsorul cel mai seducฤƒtor, pentru cฤƒ รฎntruchipeazฤƒ deopotrivฤƒ mitocฤƒnia ลŸi ลŸmecheria periferiei.โ€

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:02

De la: Fl_Orion999, la data 2019-07-15 13:24:28" GRECO vrea anticorupศ›ie fฤƒrฤƒ Secศ›ia pentru Investigarea Infracศ›iunilor din Justiศ›ie (SIIJ), doar cu marioneta executantฤƒ Kovesi ศ™i fundaศ›iile lui Soros "

Tataie, militianu....nu sectia sspsd este problema....subordonarea doar ministrului justitiei este problema....ai inteles? Nu o mai da cu postarile celor care sunt pe statu de plata #vocea Moscovei.... ca nu te crede nimeni. Justitia nu trebuie sa fie ghidonata de politicieni.... dna este subordonat CSM...si asa ar trebui sa fie si SSPSD. AI PRICEPUT Pร‚RศšARE?Ai siktir , militian corupt...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:19

ehhhhh....ce zile grele ne asteapta !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:27

De la: 9am_20270, la data 2019-07-15 15:02:28
De la: Fl_Orion999, la data 2019-07-15 13:24:28" GRECO vrea anticorupศ›ie fฤƒrฤƒ Secศ›ia pentru Investigarea Infracศ›iunilor din Justiศ›ie (SIIJ), doar cu marioneta executantฤƒ Kovesi ศ™i fundaศ›iile lui Soros "

Tataie, militianu....nu sectia sspsd este problema....subordonarea doar ministrului justitiei este problema....ai inteles? Nu o mai da cu postarile celor care sunt pe statu de plata #vocea Moscovei.... ca nu te crede nimeni. Justitia nu trebuie sa fie ghidonata de politicieni.... dna este subordonat CSM...si asa ar trebui sa fie si SSPSD. AI PRICEPUT Pร‚RศšARE?Ai siktir , militian corupt...

Si CSM.ul cui i se subordoneaza ? Nimanui ? e Stat in Stat si nimeni nu-iintreaba de niciunele ?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:51

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:55

รŽnalta Curte de Casaศ›ie ศ™i Justiศ›ie โ€“ cu legea pe lege cฤƒlcรขnd
Posted by justitiarul 1 week ago
Share
24
O INSTANศšฤ‚ โ€žMAI SUPREMฤ‚โ€ DECร‚T NE-AM PUTEA IMAGINA Cรขnd pe 3 iulie 2019 fostul judecฤƒtor CCR Petre [โ€ฆ]

O INSTANศšฤ‚ โ€žMAI SUPREMฤ‚โ€ DECร‚T NE-AM PUTEA IMAGINA

Cรขnd pe 3 iulie 2019 fostul judecฤƒtor CCR Petre Lฤƒzฤƒroiu a afirmat, cu subiect ศ™i predicat, cฤƒ presiunile la care au fost supuศ™i judecฤƒtorii Curศ›ii i-au determinat pe aceศ™tia sฤƒ ia decizia cu privire la completurile de trei specializate pentru judecarea cazurilor de corupศ›ie DUPฤ‚ pronunศ›area sentinศ›ei definitive รฎn dosarul lui Dragnea Liviu, o parte a societฤƒศ›ii romรขneศ™ti a fost cuprinsฤƒ de niศ™te sfinte frisoane etice, รฎn timp ce o altฤƒ parte a societฤƒศ›ii, รฎn frunte cu Ludovic Orban, a sฤƒrit cu caninii รฎn carotidele fragile ale judecฤƒtorilor constituศ›ionali care au รฎndrฤƒznit sฤƒ afirme cฤƒ รŽnalta Curte de Casaศ›ie ศ™i Justiศ›ie ar fi trebuit โ€“ ce surprizฤƒ! โ€“ sฤƒ respecte legea.

Judecฤƒtorul Lฤƒzฤƒroiu a afirmat cฤƒ: โ€žS-a amรขnat pentru cฤƒ foarte mulศ›i colegi nu au suportat presiunea ศ™i au zis cฤƒ e mai bine sฤƒ se amรขne pentru plenul urmฤƒtor. Cรขnd patru judecฤƒtori spun cฤƒ nu vor sฤƒ judece, nu se mai poate judeca รฎn complet de doar cinci judecฤƒtori. Nu s-a vrut atunci, asta este! Pentru cฤƒ colegilor mei le-a fost teamฤƒ, รฎn acea conjuncturฤƒ, sฤƒ mai judece. A fost prea mare presiunea!โ€

Cฤƒ Ludovic Orban a avut crampe din pricina pronunศ›ฤƒrii CCR nu mฤƒ prea intereseazฤƒ โ€“ ศ™tiam cฤƒ va aveaโ€ฆ aศ™a cum nu m-a emoศ›ionat nici indignarea de faศ›adฤƒ a lui Dan Barna, a cฤƒrui aplecare ipocritฤƒ cฤƒtre โ€žlupta รฎmpotriva corupศ›ieiโ€ seamฤƒnฤƒ, ca douฤƒ picฤƒturi de apฤƒ, cu programul de viitoare audituri ale fostului sฤƒu consilier Andrei Caramitru la instituศ›iile finanศ›ate de stat care vor ocoli, totuศ™i, Teatrul Naศ›ional Bucureศ™ti, cฤƒ acolo e director tata, iar tata e bฤƒiat bun ศ™i cheltuitor cumpฤƒtat al banului public, zฤƒu!!!

Comunicatul USR aratฤƒ aศ™a: โ€žCeea ce s-a รฎntรขmplat astฤƒzi aratฤƒ doar cรขt de fragile sunt progresele รฎnregistrate รฎn ultimii ani de Romรขnia. O gaศ™cฤƒ de infractori, cocoศ›atฤƒ la putere prin รฎnศ™elarea electoratului, distruge sistematic, de doi ani ศ™i jumฤƒtate, sistemul judiciar ศ™i lupta รฎmpotriva corupศ›iei, rescrie legile pentru a scฤƒpa ศ™i pentru a putea continua sฤƒ fure รฎn liniศ™te.โ€ (3 iulie 2019)

Apฤƒ chioarฤƒ รฎntr-un pahar spart รฎn fund! รŽi reamintim domnului Barna cฤƒ aศ™a cum ศ™ampania se bea prin reprezentanศ›i ศ™i personajul generic โ€žgaศ™ca de infractoriโ€ vฤƒd cฤƒ intrฤƒ la puศ™cฤƒrie printr-un reprezentant, respectiv prin Dragnea Liviu, care tocmai a รฎncasat trei ani ศ™i jumฤƒtate pentru cฤƒ niศ™te dudui n-au mers la serviciu iar ศ™efa lor n-a scos o vorbฤƒ din motive de ascendent moral apฤƒsฤƒtor ศ™i rece pe grumaz!

Cum spuneam, nu comunicatele โ€“ previzibile โ€“ ale PNL+USR-PLUS mฤƒ frฤƒmรขntฤƒ.

Ci frisonul celorlalศ›i. Cฤƒci situaศ›ia asta cu รŽnalta Curte care face ce-o taie capul nu este de azi, de ieriโ€ฆ este semnalatฤƒ cel puศ›in din 2012.

Puศ›inฤƒ lume a citit SCRISOAREA DESCHISฤ‚ a fostului adjunct al Procurorului General al Romรขniei, Gabriela Ghiศ›ฤƒ, publicatฤƒ pe 6 iulie 2012 sub titlul โ€žJudecฤƒtorii Instanศ›ei Supreme ศ™i-au murdฤƒrit mรขinile cu sรขngele lui Adrian Nฤƒstase!โ€โ€ฆ Aศ™a cฤƒ nu vฤƒ amintiศ›i de numele acestei doamne? Pฤƒi, nu vฤƒ amintiศ›iโ€ฆ cฤƒ era pe vremea cรขnd procurorii nu erau โ€žvedeteโ€ ศ™i nici nu se gรขndeau sฤƒ ajungฤƒ. ศ˜i nu erau cunoscuศ›i ca bฤƒdia Uncheศ™elu, spre exempluโ€ฆ Se รฎntรขmpla รฎn apusul unei normalitฤƒศ›i pe care astฤƒzi nici nu ne-o putem imagina.

Scrisoarea acestei doamne รฎncepe aศ™a: โ€žNici รฎn visele urรขte nu credeam cฤƒ ar fi posibil sฤƒ asist vreodatฤƒ la asemenea neรฎnchipuite, brutale ศ™i cinice รฎncฤƒlcฤƒri ale Constituศ›iei, legii romรขne, Convenศ›iei europene ศ™i jurisprudenศ›ei CEDO ศ™i chiar infracศ›iuni ale ยซoamenilor legiiยป comise รฎn aplicarea legii. Mai mult, soarta a vrut sฤƒ mฤƒ convingฤƒ cฤƒ se poate ศ™i chiar sฤƒ o cunosc direct, nemijlocit ศ™i dureros. Convinsฤƒ cฤƒ tot ce are un รฎnceput trebuie sฤƒ aibฤƒ ศ™i un sfรขrศ™it, inclusiv rฤƒul ศ™i rฤƒutatea umanฤƒ, cred cฤƒ se impune sฤƒ vorbim deschis ศ™i despre aceste lucruri ศ™i cu cรขt mai repede, cu atรขt mai bine (โ€ฆ) Ar fi multe de spus despre climatul fascistoid รฎn care s-a desfฤƒศ™urat judecata รฎn fond la completul Matei Ionuศ› (preศ™edinte), Ioana Bogdan ศ™i Cristina Rotaru.โ€

โ€ฆศ™i se รฎncheie cu: โ€žSub aspect strict juridic, afirm cฤƒ modul รฎn care a fost creat ศ™i soluศ›ionat dosarul ยซTrofeul Calitฤƒศ›iiยป constituie o sfidare a celor mai elementare norme legale ศ™i morale nu numai acceptate de lumea civilizatฤƒ, dar incredibile chiar ศ™i รฎn regimul politic anterior anului 1989.โ€

Asta dupฤƒ ce ne fฤƒcuse deja un portret amplu ศ™i devastator al simulacrului de justiศ›ie care l-a vizat pe premierul Adrian Nฤƒstase: judecฤƒtori โ€žsupremiโ€ puศ™i cu mรขna, complet de recuzare nelegal, โ€žintervenศ›ia directฤƒ, ilegalฤƒ ศ™i ocultฤƒ a unora dintre membrii CSM รฎn actul de judecatฤƒโ€โ€ฆโ€žpervertirea normelor legale privitoare la prescripศ›ieโ€, ignorarea รฎncฤƒpฤƒศ›รขnatฤƒ ศ™i premeditatฤƒ a expertizelor care au demonstrat cฤƒ nu existฤƒ NICI UN FEL DE PREJUDICIU รฎn dosar. Adicฤƒ, o salatฤƒ bine asezonatฤƒ cu de toate!

รŽncฤƒ o datฤƒ: asta se petrecea la รŽnalta Curte de Casaศ›ie ศ™i Justiศ›ie, รฎn nepฤƒsarea totalฤƒ a publicului, รฎn 2012. Sฤƒ nu vฤƒ รฎngrijoraศ›i de soarta doamnei Ghiศ›ฤƒ, cฤƒ a fost arestatฤƒ ศ™i dรขnsa, nu dupฤƒ multฤƒ vremeโ€ฆ c-aศ™a-i รฎn tenis! Dar sฤƒ fim noi liniศ™tiศ›i, cetฤƒศ›eniโ€ฆ STATUL PARALEL ศ™i OCULT chiar nu existฤƒ!

Au trecut ศ™apte ani de atunci. Cum naiba de nu s-a ศ™tiut? Pฤƒi, nu s-a ศ™tiut tot din aceleaศ™i motive temeinice pentru care nici Dragnea nu a avut nici o ศ™ansฤƒ sฤƒ rฤƒmรขnฤƒ รฎn libertate: publicul a zis cฤƒ Adrian Nฤƒstase e antipaticโ€ฆ ศ™i cฤƒ e pesedistโ€ฆ ศ™i e arogantโ€ฆ ศ™i are โ€žpalateโ€ โ€ฆศ™i o fi fฤƒcut el ceva, ei, nu chiar lucrurile pentru care a fost condamnat, dar altceva sigur a fฤƒcut โ€ฆ Cฤƒci, dacฤƒ la รŽnalta Curte se poate eluda legea, cetฤƒศ›eanul, la el รฎn sufragerie, de ce s-ar รฎmpiedica de aศ™a ceva?

Judecฤƒtorul Petre Lฤƒzฤƒroiu mai spune urmฤƒtoarele: โ€žNu cred cฤƒ ศ›inta a fost bฤƒgarea lui Dragnea รฎn puศ™cฤƒrie, ci dispariศ›ia lui de pe scena politicฤƒ. Chiar dacฤƒ nu a fost negru pe alb, raportul indica spre o admitere a acestei sesizฤƒri. Ori legea trebuie modificatฤƒ, ori รŽCCJ trebuie sฤƒ aplice legea. Ori รŽnalta Curte a zis cฤƒ nu este interesatฤƒ de cum aratฤƒ legea, ceea ce este un derapaj mare de la regulile statului de drept.โ€

Mฤƒ รฎntreb: cรขศ›i preศ™edinศ›i ai Partidului Social Democrat mai trebuie sฤƒ fie arestaศ›i pentru ca populaศ›ia sฤƒ รฎnศ›eleagฤƒ cam cum funcศ›ioneazฤƒ รŽnalta Curte, peste care doar Dumnezeu mai judecฤƒ faptele PESEDEULUI?

Luminiศ›a ARHIRE

P.S. Ca sฤƒ nu vฤƒ รฎntrebaศ›i de ce, totuศ™i, unul dintre preศ™edinศ›ii PSD nu a avut aศ™a niศ™te probleme profund penale, e bine sฤƒ ne reamintim cฤƒ Mircea Geoanฤƒ a declarat รฎn instanศ›ฤƒ cฤƒ el habar n-a avut cฤƒ a primit de la Marian Vanghelie trei ceasuri de valoarea a trei garsoniere ( ei, hai, garsoniere mai de provincieโ€ฆnu โ€ždฤƒ Bucureศ™tiโ€) ศ™i de aceea nici nu le-a trecut รฎn declaraศ›ia de avere. Iar รŽnalta Curte, amabilฤƒ, l-a crezut โ€ždin primaโ€. Asta a fost รฎn 21 septembrie 2017.

Cu ศ™ase ani รฎn urmฤƒ, pe 4 iulie 2011, Mark Gitenstein, ambasadorul MARELUI LICURICI, รฎl etichetase pe Mircea Geoanฤƒ ca fiind โ€žun bun prieten AL MEU ศ™i CEL MAI BUN PRIETEN AL AMERICIIโ€ . Or, dupฤƒ cum ศ™tim, Onorata Instanศ›ฤƒ Supremฤƒ poate cฤƒ nu are alte calitฤƒศ›iโ€ฆ dar mฤƒcar memorie bunฤƒ am putea zice cฤƒ are.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:57

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:58

Ninel Peia: โ€žProcurorii ศ™i judecฤƒtorii romรขni, primii torศ›ionari ai ศšฤƒriiโ€
Posted by justitiarul 1 day ago
Share
19
Marea Unire a fost clipa รฎn care s-a nฤƒscut Romรขnia modernฤƒ, cea care va fi modelul de prosperitate pentru [โ€ฆ]

Marea Unire a fost clipa รฎn care s-a nฤƒscut Romรขnia modernฤƒ, cea care va fi modelul de prosperitate pentru noi, รฎntre cele douฤƒ mari rฤƒzboaie mondiale. Nu existฤƒ, รฎn istoria noastrฤƒ, mai mare izbรขndฤƒ ศ™i izbฤƒvire. ศ˜i pentru asta ar trebui sฤƒ mulศ›umim veศ™nic ศ™i politicienilor care au fฤƒcut posibilฤƒ รฎmplinirea acestui mare deziderat al romรขnilor de pretutindeni. Prea repede, รฎnsฤƒ, ei au fost trecuศ›i รฎn uitare, deศ™i gesturile lor, viaศ›a lor, lupta pe care au dus-o, ar trebui reamintite romรขnilor zi de zi. Aceศ™tia sunt printre cei mai de vazฤƒ eroi de-ai noศ™tri, bineรฎnศ›eles, alฤƒturi de Regele Ferdinand ศ™i Regina Maria.

Printre politicienii care au fฤƒcut posibilฤƒ Marea Unire, nu numai prin lupta lor neรฎncetatฤƒ, ci, deseori, punรขnd la bฤƒtaie, direct, averile lor, sunt amintiศ›i Iuliu Maniu, Ioan Suciu, Aurel Vlad, literatul Vasile GoldiลŸ, medicul Alexandru Vaida Voevod, finanลฃistul Teodor Mihali, George Pop de BฤƒseลŸti, Pantelimon โ€žPanโ€ Halippa, Iosif Jumanca, Ion Mihalache, Ilie Lazar, Camil Demetrescu, Niculescu-Buzesti, N. Carandino sau episcopul greco-catolic Iuliu Hossu. Aceศ™tia mai au ceva รฎn comun: au fost aruncaศ›i รฎn temniศ›ele bolศ™evice unde mulศ›i au murit. Acolo ar fi ajuns ศ™i patriarhul Miron Cristea, dacฤƒ nu ar fi murit รฎn 1939.

Dar chinul lor a รฎnceput mai devreme. Ca o imagine particularฤƒ a acelor ceasuri, vฤƒ jur cฤƒ, รฎnaintea celui de al doilea rฤƒzboi mondial, presa noastrฤƒ semฤƒna lacrimฤƒ cu cea de azi. ศ˜i atunci, ca ศ™i acum, fฤƒrฤƒ sฤƒ ศ›inฤƒ cont de sacrificiul ศ™i rolul istoric jucat de aceaศ™tia ศ™i de clasa politicฤƒ รฎn general, ziariศ™tii scriau neรฎncetat despre corupศ›ii din Parlament, deputaศ›ii ศ™i senatorii afaceriศ™ti, dejucau miศ™maศ™uri inexistente, le gฤƒseau amante ศ™i celor mai bฤƒtrรขni. Nu e nici o diferenศ›ฤƒ faศ›ฤƒ de presa de azi care, plฤƒtitฤƒ sau nu, executฤƒ acelaศ™i demers mizerabil: รฎmproศ™carea clasei politice cu noroi, macularea tuturor vectorilor politici romรขneศ™ti, aruncarea รฎn derizoriu a acศ›iunilor ศ™i deciziilor politice. Cรขinele de pazฤƒ al democraศ›iei era ศ™i atunci, ศ™i acum, asmuศ›it mai cu seamฤƒ asupra figurilor emblematice ale politicii romรขneศ™ti.

Nu scriu aceste rรขnduri doar pentru a arฤƒta cรขt de ticฤƒlos au fost trataศ›i politicienii romรขni care au รฎnfฤƒptuit Marea Unire, cรขt, mai cu seamฤƒ, sฤƒ atrag atenศ›ia asupra unui flagel care se repetฤƒ aproape identic ศ™i รฎn zilele noastre. Veศ›i vedea, adevฤƒraศ›ii torศ›ionari ai fruntaศ™ilor politicii romรขneศ™ti nu sunt cei care au manevrat bรขta ศ™i ranga, ci cei care i-au osรขndit, adicฤƒ procurorii ศ™i judecฤƒtorii, culmea!, tot romรขni. Sรขnge din sรขngele Neamului Romรขnesc.

Deci, presa vremii toca mฤƒrunt politicienii. Colac peste pupฤƒzฤƒ, ambiศ›iile dictatoriale ale lui Carol al II-lea, animate de admiraศ›ia europeanฤƒ faศ›ฤƒ de acศ›iunile lui Mussolini, cad ca un baros peste aceeaศ™i clasฤƒ politicฤƒ. Cea mai eroicฤƒ clasฤƒ politicฤƒ pe care am avut-o vreodatฤƒ. La 20 februarie 1938, regele Romรขniei Carol II-lea a semnat decretul de promulgare a unei noi Constituลฃii a Romรขniei, care legifereazฤƒ instaurarea dictaturii regale ลŸi sfรขrลŸitul regimului parlamentar. Noua Constituลฃie a Romรขniei va fi promulgatฤƒ la 27 februarie 1938. Constituลฃia de la 1938 criticฤƒ regimul de partide ลŸi concentreazฤƒ puterile politice รฎn mรขna regelui, care dobรฎndeลŸte prerogative deosebit de mari. Pe 16 decembrie 1938 s-a constituit Frontul RenaลŸterii Naลฃionale, โ€žunica organizaลฃie politicฤƒ รฎn statโ€, orice activitate politicฤƒ fiind consideratฤƒ clandestinฤƒ.
รŽncฤƒ o loviturฤƒ datฤƒ aceleiaศ™i majestuoase clase politice a Marii Uniri

Cรขศ›iva ani mai tรขrziu, bolศ™evicii puneau mรขna pe Romรขnia instaurรขnd cea mai nefastฤƒ perioadฤƒ politicฤƒ a iubitei nostre ศšฤƒri.

Acum, aceeaศ™i eroicฤƒ clasฤƒ politicฤƒ, care รฎศ™i jucase destinul istoric pentru Romรขnia Mare ศ™i puseserฤƒ tot la bฤƒtaie, devenise duศ™manul numฤƒrul unu al regimului bolศ™evic. Slabi la minte, dar cu dorinศ›a de a fi cineva รฎn noua conjuncturฤƒ istoricฤƒ, idiotismul util se rฤƒspรขndeศ™te ca un virus letal รฎn toatฤƒ societatea romรขnฤƒ. Se nฤƒscuserฤƒ obedienศ›ii fฤƒrฤƒ simbrie, cea mai perversฤƒ formฤƒ socialฤƒ pe care o poate adopta un cetฤƒศ›ean.

Cei mai periculoศ™i dintre idioศ›ii utili s-au manifestat รฎn rรขndul procurorilor ศ™i a judecฤƒtorilor. Magistraศ›ii romรขni erau infectaศ›i pรขnฤƒ peste poate. Dovada cea mai grฤƒitoare a acestei supuศ™enii este ilustratฤƒ prin grozฤƒviile pe care le-au dus la รฎndeplinire รฎn folosul bolศ™evicilor. ศ˜i ne reรฎntoarcem la clasa politicฤƒ a Marii Uniri. Ce n-a reuศ™it dictatura de butaforie a lui Carol al II-lea, au fฤƒcut, cu mare eficienศ›ฤƒ, procurorii ศ™i judecฤƒtorii noului sistem. Procurori ศ™i judecฤƒtorii care studiaserฤƒ รฎntr-o Romรขnie liberฤƒ, รฎntr-un sistem democratic, parlamentar, รฎn aerul curat al unei Romรขnii luatฤƒ รฎn seamฤƒ รฎn toatฤƒ Europa. ศ˜coliศ›i รฎn libertate, aceศ™ti mizerabili au รฎnfฤƒptuit acte de o mรขrศ™ฤƒvie incredibilฤƒ. La comanda bolศ™evicฤƒ, au ras de pe suprafaศ›a pฤƒmรขntului excepศ›ionala clasฤƒ politicฤƒ a Marii Unirii. Politician dupฤƒ politician a fost รฎntemniศ›at cu gรขndul limpede al unei exterminฤƒri rapide, printr-un tratament cฤƒruia nici un cรขine nu i-ar fi putut supravieศ›ui.

Bref, niศ™te magistraศ›i crescuศ›i รฎn democraศ›ie au devenit rapid ศ™i irevocabil cei mai importanศ›i pioni ai bolศ™evicilor รฎn planul Justiศ›iei. Torศ›ionarii perfecศ›i, cฤƒlฤƒii clasei politice de excepศ›ie care generase la 1918 izbรขnda izbรขnzilor Naศ›iei Romรขne.

La Canal, la Poarta Albฤƒ, la Sighet ศ™i mai ศ™tiu eu pe unde, s-au stins romรขnii cei mai importanศ›i ai istoriei noastre moderne, politicieni ศ™i intelectuali, striviศ›i de cizma marelui frate de la Rฤƒsฤƒrit apฤƒsatฤƒ cu pricepere legislativฤƒ de procurorii ศ™i judecฤƒtorii momentului. Cei mai ticฤƒloศ™i, cei mai vรขnduศ›i, cei mai utili dintre idioศ›i, sculele perfecte ale asasinฤƒrii conศ™tiinศ›ei naศ›ionale. Asasini acoperiศ›i de Codul Penal.

Dar de ce au fฤƒcut ce au fฤƒcut? Simplu, pentru cฤƒ bolศ™evicii ศ™tiau cฤƒ aceastฤƒ clasฤƒ politicฤƒ, care dฤƒduse totul pentru Neam, nu aveau sฤƒ lase ศšara รฎn mรขinile lor, fฤƒrฤƒ luptฤƒ. Liberi fiind, deveneau focare de revoltฤƒ. Rezervoare ale ideologiei libertฤƒศ›ii. Puncte de forศ›ฤƒ care puteau construi politicieni autentici, tineri, activi, oameni de acศ›iune, intelectuali cu iubire de ศšarฤƒ. Aศ™a ceva nu puteau bolศ™evicii permite. Dar nici exilarea acestora nu era o soluศ›ie. Plecaศ›i รฎn lumea liberฤƒ, ar fi fฤƒcut orice pentru eliberarea Romรขniei. Ar fi zฤƒcut pe preศ™urile marilor cancelarii, ar fi รฎnfiinศ›at guverne รฎn exil, ar fi finanศ›at miศ™cฤƒri de rezistenศ›ฤƒ politicฤƒ, ศ™i nu numai. Pe scurt: nu ar fi cedat fฤƒrฤƒ luptฤƒ, ar fi dorit libertatea Neamului cu preศ›ul vieศ›ii lor. Puteau fi exemple de demnitate, de ridicare รฎmpotriva opresorului, vectori ai gรขndirii sฤƒnฤƒtoase.
De asta trebuiau exterminaศ›i

De asta, procurori ศ™i judecฤƒtori au renunศ›at la apartenenศ›a la Neamul Romรขnesc ca sฤƒ le fie lor bine. Internaศ›ionaliศ™ti de carton care au osรขndit nevinovaศ›i la moartea ce mai mizerabilฤƒ pe care ศ™i-o putea imagina cel mai pervers bolศ™evic. Adevฤƒraศ›ii torศ›ionari au fost procurorii ศ™i judecฤƒtorii, magistraศ›ii romรขni ศ™coliศ›i รฎn libertatea ศ™i prosperitatea anilor interbelici!

รŽmi pare rฤƒu sฤƒ o spun, dar o ศ™tiu, deja, cei ce percep corect realitatea. Virusul idioศ›eniei utile a revenit printre procurorii ศ™i judecฤƒtorii de astฤƒzi! Au schimbat numai numele stฤƒpรขnilor. Pe atunci erau bolศ™evicii, acum noii comanditari sunt neomarxiศ™tii progresiศ™ti, noua ciumฤƒ mondialฤƒ!

Metodele folosite sunt aceleaศ™i, folosite azi mai mucles, cu batista pe ศ›ambal, aศ™a cum se spune. Adicฤƒ: se fabricฤƒ azi dosare la comandฤƒ? Pฤƒi aศ™a se fฤƒcea ศ™i sub dictatura ridicolฤƒ a lui Carol al II-lea, apoi sub jugul bolศ™evic. Dฤƒ un imbecil o declaraศ›ie ca sฤƒ scape de ceva ศ™i gata, denunศ›atul devine penal รฎnainte sฤƒ fie judecat. De multe ori ศ™i dupฤƒ ce e judecat, ca sฤƒ nu fie indusฤƒ opinia publicฤƒ รฎn eroare. Protocoale cu SRI? Ce e nou? Credeศ›i cฤƒ serviciile cฤƒlฤƒrite de Carol al II-lea, Siguranศ›a ศ™i mai apoi Securitatea bolศ™evizatฤƒ nu prestau la dosare? Ba da, ศ™i รฎncฤƒ cu mare ardoare.
Torศ›ionarii procurori ศ™i torศ›ionarii judecฤƒtori au revenit รฎn forศ›ฤƒ

Din nefericire, acศ›ioneazฤƒ tot sub mecanismul idiotismului util. Ca sฤƒ fie oameni de bazฤƒ, ca sฤƒ fie vฤƒzuศ›i bine, ca sฤƒ se ศ›inฤƒ cont, ulterior, de servilitatea lor. Noii stฤƒpรขni, progresiศ™tii internaศ›ionaliศ™ti au รฎnlocuit bolศ™evismul oferind ce cere maศ›ul omului. รŽn spate, pรขrghiile sunt de oศ›el. Dacฤƒ e sฤƒ nu scape nimeni, atunci nimeni nu va scฤƒpa. Au grijฤƒ ei, magistraศ›ii torศ›ionari.

Justiศ›ia e sufocatฤƒ de acest nou tip de idioศ›i utili. Un zvon, un telefon, ce conteazฤƒ cฤƒ distrugi definitiv viaศ›a unui politician de excepศ›ie. Dacฤƒ e patriot, n-are nici o ศ™ansฤƒ. Ca sฤƒ fii de valoare e musai sฤƒ n-ai Neam ศ™i ศšarฤƒ, sฤƒ fii gata sฤƒ repudiezi Romรขnia, sฤƒ cerศ™eศ™ti globalizarea unificatoare, tรขmpirea รฎn masฤƒ. Uitฤƒ de Dumnezeu, de Biblie, de tradiศ›ii, de felul รฎn care trฤƒiesc ศ™i sperฤƒ de veacuri romรขnii. Altfel, undeva acolo ศ™i se va coace un dosar pe care un procuror torศ›ionar รฎl va รฎnainta unui judecฤƒtor torศ›ionar care va hotฤƒrรข sฤƒ fii โ€žreeducatโ€ pe viaศ›ฤƒ. Altfel, cum ar avea progresiศ™tii Romรขnia la cheremul lor? N-au nevoie de opoziศ›ie, de oameni curajoศ™i, de politicieni patrioศ›i. Instaurarea puterii poporului global nu permite dizidenศ›ฤƒ.

Au creat Patul lui Procust al tuturor Neamurilor ศ™i magistraศ›ii torศ›ionari ne vor รฎnghesui pe toศ›i รฎn el. Ca sฤƒ le fie lor bine, ศ™i Romรขniei rฤƒu!

Ninel PEIA, jurist

www.ninelpeia.ro

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:59

De la: gabigabi2, la data 2019-07-15 15:27:01
De la: 9am_20270, la data 2019-07-15 15:02:28

Si CSM.ul cui i se subordoneaza ? Nimanui ? e Stat in Stat si nimeni nu-iintreaba de niciunele ?
CSM TREBUIE SA FIE TOTAL INDEPENDENT......AI PRICEPUT? EL APLICA LEGILE IN VIGOARE......INTELEGI...TOTUL FARA POLITICIENI .....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 15:59

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 16:00

Cazul Sorina versus GRECO
Share
6
Cรขnd a fost eroarea sau abuzul, la inculparea sau la achitarea tuturor liberalilor disculpaศ›i zilele astea de instanศ›e? O [โ€ฆ]

Cรขnd a fost eroarea sau abuzul, la inculparea sau la achitarea tuturor liberalilor disculpaศ›i zilele astea de instanศ›e? O sฤƒ aflฤƒm vreodatฤƒ?

Magistraศ›ii Curศ›ii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopศ›iei internaศ›ionale รฎn cazul Sorinei, fetiศ›a din Baia de Aramฤƒ, adoptatฤƒ de familia din SUA. Astfel, adopศ›ia rฤƒmรขne valabilฤƒ. Imediat, s-au declanศ™at proteste รฎn faศ›a respectivei instanศ›e, pentru cฤƒ opinia publicฤƒ a judecat diferit cazul- ศ™i demult. Nu ne vindem copiii, fie ei ศ™i ศ›igani, mai ales cรฎnd procurorii รฎi smucesc รฎn faศ›a camerei, chiar dacฤƒ factorul internaศ›ional e reprezentat รฎn acest caz tot de o familie de romรขni.

รŽn aceeaศ™i zi, aflฤƒm cฤƒ onor CSM, mai exact procurorii din CSM au respins cererea de suspendare a procuroarei Maria Piศ›urcฤƒ, care a ridicat-o pe sus cu mascaศ›ii pe micuศ›a Sorina de la familia de asistenศ›i maternali cu care locuia. Procurorii rareori gฤƒsesc cฤƒ un alt procuror greศ™eศ™te, cum fac ศ™i medicii, poliศ›iศ™tii etc. Spiritul de castฤƒ. Care se manifestฤƒ necruศ›ฤƒtor, รฎnsฤƒ atunci cรฎnd cineva calcฤƒ รฎn picioare nu copilul, ci casta, cum a fost cazul cu Camelia Bogdan, zburatฤƒ afarฤƒ de douฤƒ ori din magistraturฤƒ de colegii judecฤƒtori pentru vina de a condamna soศ›ul unei colege ศ™i a judeca termenele mai repede ca alศ›ii, ca sฤƒ arate cฤƒ se poate. Afarฤƒ cu ea, pentru delicte minore, dacฤƒ delicte or fi fost (รŽCCJ a zis nu sau nu s-a pronunศ›at รฎncฤƒ).

Desigur, cele de mai sus sunt exact motivul pentru care existฤƒ SIIJ, criticat de GRECO ศ™i a cฤƒrui desfiinศ›are a cerut-o Klaus Iohannis. E clar cฤƒ mecanismul de control din justiศ›ie funcศ›ioneazฤƒ ศ™i nu avem de ce schimba ceva care merge minunat ศ™i se bucurฤƒ de รฎncrederea poporului ศ™i a GRECO? Sฤƒ ridice mรฎna cine crede asta.

Desigur, nu e PSD cel care se bucurฤƒ de รฎncrederea cฤƒ va rezolva cu obiectivitate problema rฤƒspunderii magistraศ›ilor ศ™i nu prea e clar cine se bucurฤƒ de รฎncrederea asta. รŽn Italia, partidele vizate de anchete de corupศ›ie brusc au devenit ศ™i ele preocupate de rฤƒspunderea magistraศ›ilor la vremea respectivฤƒ. Dar am putea mฤƒcar sฤƒ conศ™tientizฤƒm cฤƒ problema existฤƒ?

De exemplu, nu pot pricepe cum de ex-ministrul PNL Cristian David a luat opt ani pentru ศ™pagฤƒ la prima instanศ›ฤƒ ศ™i la ultima a fost achitat, cum de PNL-istul Scutaru ศ™i-a pierdut jobul la preศ™edinศ›ie pentru o presupusฤƒ mitฤƒ care nu s-a mai dovedit pe parcurs, cum de colegii lui Vasile Blaga รฎntr-un caz de ศ™pagฤƒ/finanศ›are ilegalฤƒ a PDL de 700.000 euro au รฎnfundat รฎnchisoarea, iar el merge รฎn Parlamentul European รฎn urma istoricului vot dat pentru integritate pe 26 mai de romรขni care au stat ศ™i la coadฤƒ, deศ™i chiar colegii l-au indicat ca fiind ศ™eful รฎntregii operaศ›iuni? Mister.

SIIJ, fiind creat la ideea PSD-ALDE, nu s-a sensibilizat รฎncฤƒ la marile nedreptฤƒศ›i pe care par sฤƒ le fi suferit cele douฤƒ componente ale PNL, adicฤƒ PNL ศ™i PDL, pe vremea Laurei Codruศ›a Koveศ™i pe care o susศ›in, achitate azi pe bandฤƒ rulantฤƒ. Cรฎnd a fost eroarea sau abuzul, la inculparea sau la achitarea tuturor liberalilor disculpaศ›i zilele astea de instanศ›e? Mister. Nimeni nu ancheteazฤƒ. La prima vedere, erorile judiciare se รฎndreaptฤƒ mai uศ™or pentru cine nu susศ›ine responsabilizarea magistraศ›ilor, ba dimpotrivฤƒ, deresposabilizarea lor. Numai PSD-ALDE pricep greu chestia asta.

Ce bine de GRECO ศ™i de MCV, ศ™i de #rezist, ศ™i de atรฎศ›ia pasionaศ›i de justiศ›ie absolutฤƒ care nu se uitฤƒ la detalii, decรฎt cรฎnd vine vorba de legi care vor acศ›iona รฎn viitor, ศ™i nu gฤƒsesc cฤƒ vreun magistrat greศ™eศ™te nici cรฎnd instanศ›ele sau CSM dau decizii รฎn contradictoriu. Pentru mine, care am verificat cฤƒ pe scarฤƒ globalฤƒ nu e nicio legฤƒturฤƒ รฎntre mai multe garanศ›ii anticorupศ›ie ศ™i mai puศ›inฤƒ corupศ›ie, sau colegul meu, profesorul Stefan Voigt, care a dovedit cฤƒ nu e nicio legฤƒturฤƒ รฎntre garanศ›iile formale ale independenศ›ei justiศ›iei ศ™i independenศ›a de facto (amรฎndoi รฎn comisii de experศ›i lucrรฎnd pentru instituศ›ii europene, deci opera noastrฤƒ nu e chiar obscurฤƒ, dar de cรฎnd rezultatele ศ™tiinศ›ifice schimbฤƒ ce fac politicienii, fie ศ™i europeniโ€ฆ), misterul rฤƒmรฎne cum pot niศ™te propagandiศ™ti stรฎngaci sฤƒ mobilizeze atรฎta lume pe ceva aiurea ศ™i verificabil ca atare. Mereu se uitฤƒ cฤƒ รฎntฤƒi existฤƒ cererea de la publicul care stฤƒ cu gura cฤƒscatฤƒ sฤƒ zboare musca รฎnฤƒuntru ศ™i dupฤƒ aceea apare ศ™i oferta de ศ™tiri false sau cauze false care zice cฤƒ e pฤƒcat cฤƒ nu dai drumul la roiul de muศ™te cรฎnd uite ce trupฤƒ stฤƒ cu gura larg deschisฤƒ.

Formele fฤƒrฤƒ fond i-au caracterizat รฎntotdeauna pe romรขni. E o chestie latinฤƒ โ€“ cele mai corupte ศ›ฤƒri sunt dominate de cultura formalฤƒ avocฤƒศ›eascฤƒ, Italia, Grecia, Mexic, etc, ce face ravagii ศ™i la GRECO. Un student care face doctoratul cu mine tocmai a probat cฤƒ cine a implementat recomandฤƒrile GRECO nu a evoluat mai mult decรฎt cine nu le-a implementat โ€“ erau prea formale ca sฤƒ schimbe ceva. Generaศ›ia Facebook a adus รฎnsฤƒ ceva รฎn plus acestei รฎnclinaศ›ii pentru formฤƒ: pasiunea ศ™i violenศ›a cu care forma e cฤƒutatฤƒ (fiind mai uศ™or de priceput) รฎn detrimentul fondului, care nu intereseazฤƒ pe nimeni. ศ˜i aศ™a mobilizarea ศ™i violenศ›a cresc, iar problemele (lipsa de rฤƒspundere a magistraturii; corupศ›ia politicฤƒ) stau pe loc, la fel de nerezolvate ca รฎntotdeauna.

Alina Mungiu-Pippidi

Sursa: Romรขnia curatฤƒ

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 16:02

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 16:03

Dan Barna cu โ€žpรขslariโ€ albaศ™tri, รฎntre Matrix ศ™i Cenuศ™ฤƒreasa
Posted by justitiarul 2 hours ago
Share
3
Pantofiorul รฎn carouri albastre al Cenuศ™ฤƒrelului Motto: โ€žCongresul USR, รฎntre pastila albastrฤƒ, Star Trek, Game of Thrones, [โ€ฆ]

Pantofiorul รฎn carouri albastre al Cenuศ™ฤƒrelului

Motto: โ€žCongresul USR, รฎntre pastila albastrฤƒ, Star Trek, Game of Thrones, pantofii norocoศ™i ai lui Barna ศ™i partidul lui Cioloศ™, care PLUSeazฤƒโ€ (titlu de reportaj pe pagina DIGI 24.ro, 13 iulie 2019)

Dragii moศ™ului, cred cฤƒ ศ™tiศ›i povestea, aศ™a cฤƒ nu vฤƒ mai plictisesc cu รฎnceputul ei, deoarece ar trebui sฤƒ vฤƒ spun cรขte ceva ศ™i despre Nicuศ™or Dan ศ™i n-am chefโ€ฆ Deciโ€ฆbla-bla-blaโ€ฆ ศ™i trec fฤƒrฤƒ menajamente la balul de alegere a candidatului la preศ™edinศ›ieโ€ฆ remarc รฎn treacฤƒt cฤƒ nici poveศ™tile nu mai sunt ce-au fost odatฤƒ, cฤƒci sindrofia nu s-a desfฤƒศ™urat nici la Palat, nici รฎntr-o salฤƒ de bal, ci รฎn Sala Mare a TNB, un bun prilej pentru Andrei Caramitru, curtean ศ™i fost consilier personal, sฤƒ le arate tuturor ce manager miศ™to e tac-su ศ™i cum s-a strฤƒduit el sฤƒ facฤƒ sฤƒli mari ศ™i folositoare, la o adicฤƒ, ศ™i partidelor care nu prea au membri, dar รฎn schimb รฎncep sฤƒ aibฤƒ mulศ›i votanศ›i.

Una peste alta, la bal au venit, de peste mฤƒri ศ™i ศ›ฤƒri, 491 de invitaศ›i pe lรขngฤƒ Cenuศ™ฤƒreluโ€™, reprezentรขnd mai multe tabere ศ™i grupuri de interese โ€ฆprintre interesele alea aflรขndu-se ศ™i cele comune ale lui Stelian Ion, Cosette Chichirฤƒu, Cristian Seidler, Claudiu Prisnel ศ™i Cristian Ghinea, ce pฤƒreau mai hotฤƒrรขศ›i ca niciodatฤƒ sฤƒ o aleagฤƒ โ€žregina baluluiโ€ pe รฎnsฤƒศ™i maศ™tera ecoloagฤƒ ศ™i somnolentฤƒ, Goศ›iu Mihai!

Acestora รฎnsฤƒ le-a luat maul Cenuศ™ฤƒreluสน, cรขnd a pฤƒศ™it pe scenฤƒ รฎncฤƒlศ›at cu niศ™te superbi pantofi albaศ™tri, รฎn carouri, care sigur-sigur nu se potriveau cu tฤƒlpile niciunui alt participant, deoarece nimeni dintre cei 491 de oaspeศ›i nu purta numฤƒrul 59 la pantof!

Pe mine discursul pe baza cฤƒruia Cenuศ™ฤƒreluสน s-a ales โ€žcatindatโ€ la preศ™edinศ›ie m-a plictisit de moarte. Mult mai simpatic ศ™i mai vivace mi s-a pฤƒrut รฎnsฤƒ discursul dรขnsului din 28 octombrie 2017, รฎn urma cฤƒruia a ajuns preศ™edinte al partiduluiโ€ฆ acela a fost fantezist ศ™i structurat pe mai multe faze, dupฤƒ cum veศ›i vedea mai jos. Iatฤƒ:
Faza pe probleme digestive

โ€žPractic am stomacul ghem. Cฤƒ mulศ›i dintre voi m-aศ›i รฎntrebat: dar unde e entuziasmul tฤƒu ศ™i mina pozitivฤƒ cu care ne-ai obiศ™nuit? E รฎn ghemul din stomac, presupun, ศ™i sper ca รฎn lunile ศ™i anii urmฤƒtori รฎl voi readuce รฎn aceastฤƒ organizaศ›ie รฎn mฤƒsura รฎn care veศ›i decide sฤƒ mฤƒ susศ›ineศ›i la candidatura de astฤƒzi.โ€ (รฎn salฤƒ s-a รฎnศ›eles cฤƒ dรขnsul va livra, cu generozitate, GHEMUL DIN STOMAC, fapt privit cu mare interes de membrii partidului, cฤƒci niciunul nu vฤƒzuse pรขnฤƒ atunci conศ›inutul stomacal al lui Cenuศ™ฤƒreluสน, aศ™a de aproape ศ™i la scara 1:1, n.n.)
Faza pe raliuri auto cu maศ™ini trฤƒsnite

โ€žAm toatฤƒ รฎncrederea cฤƒ putem sฤƒ devenim partidul acela pe care toatฤƒ lumea รฎl aศ™teaptฤƒโ€ฆ el este deja, se numeศ™te USR ศ™i suntem รฎn pregฤƒtirea de la boxe, cum se zice, poate nu toate echipamentele strฤƒlucesc ศ™i funcศ›ioneazฤƒ, dar maศ™ina va ieศ™i ศ™i va funcศ›iona la raliu. Am transmis รฎn societate, cumva, imaginea maศ™inilor acelora haioase, care au prea mulศ›i cilindri, prea multe pistoane รฎn raport cu caroseria โ€ฆ cumva un motor mai puternic decรขt e cazul la caroseria noastrฤƒ de partid.โ€ (eu, sฤƒ fiu รฎn locul lui Goศ›iu sau Chichirฤƒu, mi-aศ™ fi amintit acest discurs istoric ศ™i aศ™ fi simศ›it oleacฤƒ de inconfort la promisiunea candidatului suprem de a mai amputa din pistoane ศ™i cilindri, cฤƒ prea sunt รฎn numฤƒr mare ศ™i prea fฤƒrฤƒ rost, la o caroserie aศ™a mignonฤƒ, n.n.)
Faza pe sฤƒrituri de la รฎnฤƒlศ›ime

โ€žรŽn 2015 eram รฎn deศ™ertul Nevada โ€ฆ ศ™i atunci am hotฤƒrรขt sฤƒ sar cu paraศ™uta deasupra Marelui Canion. Sentimentul pe care l-am avut cรขnd am pฤƒศ™it รฎn gol de la 5000 de metri e de nedescris โ€“ e exact sentimentul pe care รฎl am acum รฎn faศ›a voastrฤƒ, รฎn aceastฤƒ ipostazฤƒ.โ€ ( nu ศ™tiu ce i-a sugerat candidatului aceastฤƒ comparaศ›ie, dar publicul s-a รฎnduioศ™at ศ™i, vฤƒzรขndu-l fฤƒrฤƒ paraศ™utฤƒ, nu l-a lฤƒsat sฤƒ-ศ™i rupฤƒ picioarele, ci chiar l-a ales, n.n.)
Faza pe echipe cu fotbaliศ™ti supervedete

โ€žNoi suntem ca o echipฤƒ de fotbal formatฤƒ din supervedete. Cam aศ™a aratฤƒ din exteriorโ€ฆ Dar ca echipฤƒ jucฤƒm destul de prost โ€ฆ ne mai dฤƒm ศ™i autogoluri, cum am vฤƒzut รฎn ultimul timp. Eu vreau ca USR-ul sฤƒ devinฤƒ o echipฤƒ construitฤƒ pentru a cรขศ™tiga meciul. Nu faza cea mai spectaculoasฤƒ, nu golul etapeiโ€ฆ cฤƒ la ORDONANศšA 13, cรขnd am ieศ™it cu pancartele alea ne-a reuศ™itโ€ฆ dar vreau mai mult decรขt atรขtโ€ฆ vreau sฤƒ fim recunoscuศ›i datoritฤƒ jocului colectivโ€ฆ vreau sฤƒ transform USR-ul รฎntr-un mecanism redutabil ศ™i funcศ›ional. Vreau sฤƒ-l transform รฎntr-un partid adevฤƒratโ€ฆ vreau sฤƒ devenim INSPIRAศšIONALIโ€ฆโ€

Ei, dragii moศ™ului, aici am vrut sฤƒ vฤƒ aducโ€ฆ cฤƒci รฎntre timp, Dan Barna, Cenuศ™ฤƒreluสน cu pantofi fistichii, a devenit mai inspiraศ›ional decรขt vฤƒ trece prin minte. Aศ™a de inspiraศ›ional รฎncรขt a intrat direct รฎn SCI-FI, cu viteza unui asteroid de micฤƒ mฤƒrime care nฤƒvฤƒleศ™te รฎn atmosfera ultrararefiatฤƒ a unei planete. Aศ™a cฤƒ pe 13 iulie 2019 a rostit pe scena TNB urmฤƒtoarele: โ€žAcum este momentul nostru! Dupฤƒ toate lucrurile pe care am reuลŸit sฤƒ le facem รฎmpreunฤƒ รฎn ultimii trei ani, sunt sigur cฤƒ avem o ลŸansฤƒ realฤƒ ca USR-PLUS sฤƒ dea preลŸedintele. ลži ลŸtiu cฤƒ aveลฃi curajul sฤƒ intrฤƒm รฎn aceastฤƒ competiลฃie. ลžtiu cฤƒ avem voinลฃa sฤƒ mergem pรขnฤƒ la capฤƒt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul Romรขniei.โ€

โ€ฆasta, desigur, dupฤƒ mult comentata รฎncurcฤƒturฤƒ cu โ€žpastila albastrฤƒโ€: โ€žDupฤƒ jumฤƒtate de an รฎn acel guvern tehnocrat mi-am dat seama cฤƒ nu mฤƒ mai pot รฎntoarce la viaลฃa mea dinainte. Cred cฤƒ ลŸtiลฃi cu toลฃii secvenลฃa aceea din Matrix, รฎn care รฎn partea aceea de รฎnceput Neo primeลŸte douฤƒ pastile, una roลŸie ลŸi una albastrฤƒ, ลŸi i se spune ยซdacฤƒ iei pastila roลŸie te vei รฎntoarce la viaลฃa ta obiลŸnuitฤƒ ลŸi vei vedea lucrurile aลŸa cum le vedeai dintotdeauna. Dacฤƒ vei lua pastila albastrฤƒ vei vedea realitatea aลŸa cum este eaยป. La fel a fost ลŸi pentru mine. Am acceptat acea provocare ลŸi am intrat รฎn USR.โ€

Trecem peste culoarea pastilei รฎnghiศ›ite de Dan Barna ศ™i peste apropo-urile lui Rareศ™ Bogdan โ€“ zmeul cel rฤƒu โ€“ cu privire la virilitatea eroului nostru, ศ™i luฤƒm pastila roศ™ie ca sฤƒ putem privi realitatea รฎn faศ›ฤƒ. ศ˜i ce vedemโ€ฆ vedem cฤƒ suntem, totuศ™i, รฎntr-o povesteโ€ฆ รฎn acea poveste un partid cu maximum 15.000 de membri ศ™i cu filiale ici-colea, a obศ›inut un scor similar รฎn alegeri cu un partid de 800.000 de membri โ€“ poate nu toศ›i cu cotizaศ›ia la zi, dar cu carnete de partid, sigur!

ศ˜i povestea merge mai departe-n trecut de miezul nopศ›ii ศ™i Cenuศ™ฤƒreluโ€™ ศ™i-a pierdut deja โ€žDECEBALโ€-ul รฎn carouri azurii pe treptele Teatrului Naศ›ional, iar prinศ›ul Cotrocean studiazฤƒ problema ศ™i se pregฤƒteศ™te sฤƒ caute posesorul pantofiorului mฤƒsura 59, รฎn perspectiva unui parteneriat civil bazat pe dragoste, respect ศ™i รฎnศ›elegere.

Un singur lucru mai rฤƒmรขne de vฤƒzut: cu cine vor vota cei 800.000 de membri PSD, รฎmpreunฤƒ cu familiile lor, รฎn turul al doilea al alegerilor prezidenศ›iale โ€“ dacฤƒ vor vota! Cฤƒci โ€žparteneriatul civilโ€ al lui Cenuศ™ฤƒreluสน cu prinศ›ul Cotrocean depinde al naibii de tare de rฤƒspunsul lor la aceastฤƒ รฎntrebare!

ศ˜i-am รฎncฤƒlecat pe-o ศ™aโ€ฆ ศ™i-am รฎnศ›eles deodatฤƒ de ce discursul de prezidenศ›iabil al lui Cenuศ™ฤƒreluโ€™ a fost aศ™a de moale, de รฎmpฤƒciuitor ศ™i de tern, adresรขndu-se cu o vorbฤƒ bunฤƒ inclusiv FUNCศšIONARULUI PUBLIC (ฤƒla pe care รฎl dฤƒ afarฤƒ Andrei Caramitru imediat ce ajung ei la putere, รฎn caz cฤƒ nu-l bagฤƒ direct รฎn puศ™cฤƒrie). Cฤƒci prezidenศ›iabilul nostru cu pantofi cadrilaศ›i se aศ™teaptฤƒ la o โ€žnuntฤƒ cuโ€ฆ DARโ€โ€ฆ respectiv :

โ€žDAR voi cu cine veศ›i vota pesedeilor , รฎn caz cฤƒโ€ฆ?โ€ Ei, ACEASTA-I รŽNTREBAREA!

Luminiศ›a ARHIRE

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 16:06

Dan Barna, candidatul USR la preศ™edinศ›ia Romรขniei, va da pastile albastre la tot poporul!
Posted by justitiarul 7 hours ago
Share
8
Dupฤƒ cum arฤƒta decorul de la Congresul USR, situaศ›ia pare cam albastrฤƒ! Doar pentru partid sau pentru toatฤƒ lumea? [โ€ฆ]

Dupฤƒ cum arฤƒta decorul de la Congresul USR, situaศ›ia pare cam albastrฤƒ! Doar pentru partid sau pentru toatฤƒ lumea? Domnul Dan Barna, preศ™edintele partidului, a fฤƒcut gargarฤƒ cu albastru de metilen, รฎntr-un pasaj al discursului sฤƒu infantil cu tentฤƒ science-fiction.

Dan Barna, preศ™edintele USR, a afirmat la Congresul partidului, programat รฎn ziua cu dublu ghinion, sรขmbฤƒtฤƒ โ€“ 13 iulie: โ€žCred cฤƒ ศ™tiศ›i cu toศ›ii secvenศ›a aceea รฎn care Neo primeศ™te douฤƒ pastile, una roศ™ie ศ™i una albastrฤƒ, ศ™i i se spune ยซdacฤƒ iei pastila roศ™ie te vei รฎntoarce la viaศ›a ta obiศ™nuitฤƒ ศ™i vei vedea lucrurile aศ™a cum le vedeai dintotdeauna. Dacฤƒ vei lua pastila albastrฤƒ vei vedea realitatea aศ™a cum este eaยป. La fel a fost ศ™i pentru mine. Am acceptat acea provocare ศ™i am intrat รฎn USR.โ€

Coane, ai รฎncurcat culorile, cฤƒ รฎn film era fix pe dos, pastila roศ™ie รฎศ›i dezvฤƒluia cruda realitate, iar aia albastrฤƒ era pentru spฤƒlarea creierilor prostimii! Iatฤƒ ศ™i dovada, mai jos:

Probabil cฤƒ nu dฤƒdea bine pentru useriศ™ti ca โ€žciuma roศ™ieโ€, a pesediศ™tilor, sฤƒ dezvฤƒluie realitatea ศ™i albastrul userist sฤƒ mistifice adevฤƒrul! Cine mai iubeศ™te culoarea albastrฤƒ? Masonii care o au ca simbol, pe lรขngฤƒ culoarea galben-auriu ศ™i domโ€™ preศ™edinte Klaus, care poartฤƒ numai cravate albastre ca sฤƒ fie identificat de โ€žfraศ›iiโ€ internaศ›ionaliศ™ti, tot aศ™a cum duce mรขna la inimฤƒ cรขnd se intoneazฤƒ imnul naศ›ional. Nu din patriotism, cum cred naivii, ci ca salut masonic de obedienศ›ฤƒ. Adept ศ™i el al culorii mincinoase din Matrix, domnul Dan Barna s-a ศ™i รฎncฤƒlศ›at, special pentru Congresul USR, cu un soi de botoศ™ei sau pรขslari albaศ™tri.

De asemenea, pastilฤƒ albastrฤƒ este ศ™i stimulentul โ€žViagraโ€, medicament de un real folos pentru bฤƒrbaศ›ii cu disfuncลฃii erectile, cei cu probleme de potenศ›ฤƒ. Ia pastila coloratฤƒ / Cรขnd vei merge la o fatฤƒ! Recomandatฤƒ ศ™i liderilor opoziศ›iei, รฎn frunte cu Iohannis, care nu prea au copii, la fel ca majoritatea conducฤƒtorilor progresiศ™ti-globaliศ™ti ศ™i neomarxiศ™ti ai statelor membre UE ศ™i, deci, neavรขnd urmaศ™i, nici nu-i prea intereseazฤƒ viitorul. Ca sฤƒ vฤƒ convingeศ›i cฤƒ este aศ™a, fiind o tendinศ›ฤƒ europeanฤƒ ca toศ›i liderii sฤƒ fie roboศ›i fฤƒrฤƒ copii ศ™i sentimente, citiศ›i articolul SOS! Europa este condusฤƒ de oameni care nu au copii, dupฤƒ ei potopul!

โ€žJustiศ›iarulโ€
Pastila albastrฤƒ

Barna a promis sฤƒ dea pastila albastrฤƒ din Matrix รฎntregului bobor. Pastilฤƒ albastrฤƒ, aศ™adar, aia care te face sฤƒ fii fericit รฎn timp ce sistemul รฎศ™i bate joc de tine, aia de te face sฤƒ-ศ›i iubeศ™ti cฤƒlฤƒul ศ™i sฤƒ-ศ›i urฤƒศ™ti eliberatorul. E sincer, fix asta promite. De ce-o face? Pentru cฤƒ are un public imens dependent de pastile albastre, un public imens avรขnd ca principalฤƒ preocupare linsul clanศ›elor stฤƒpรขnilor, un public imens care trฤƒieศ™te din drogul iluzoriu al mai binelui venit de la niศ™te binefฤƒcฤƒtori al cฤƒror unic scop รฎn viaศ›ฤƒ e acela de a face bine.

รŽn ciuda faptului cฤƒ-i o prostie, รฎn ciuda evidenศ›ei cฤƒ nu existฤƒ prรขnz gratis, masa ineptฤƒ manipulatฤƒ de Barna haleศ™te pastila albastrฤƒ cu stoicism. Toศ›i membrii acestei mase au devenit dependenศ›i de minciunฤƒ รฎntr-un asemenea hal รฎncรขt, atunci cรขnd vreunul te simte cu adevฤƒrul prin apropiere, รฎncepe sฤƒ mรขrรขie precum un cรขine turbat. ศ˜i ca el, รฎntreaga masฤƒ de imbecili mรขrรขie ศ™i latrฤƒ รฎn disperare textul mincinos cรขntat de โ€žtฤƒtuca supremulโ€, indiferent cine-ar fi acela.

Foarte puศ›ini dintre cei care ajung รฎntr-o asemenea stare sunt capabili sฤƒ facฤƒ pasul รฎnapoi, sฤƒ priveascฤƒ adevฤƒrul ศ™i viaศ›a aศ™a cum sunt ele, sฤƒ-ศ™i reevalueze poziศ›ia ศ™i sฤƒ รฎnศ›eleagฤƒ cu adevฤƒrat ce mult rฤƒu le-a fฤƒcut minciuna. Extrem de puศ›ini sunt cei care au prin fundul conศ™tiinศ›ei acea brumฤƒ de sinceritate care sฤƒ-i รฎndemne sฤƒ se uite รฎn oglindฤƒ. E un numฤƒr infim. Minciuna e mult mai comodฤƒ.

Iar pentru ca vestea sฤƒ fie ศ™i mai rea, trebuie sฤƒ vฤƒ spun cฤƒ aceastฤƒ prostire รฎn masฤƒ e extrem de contagioasฤƒ. Poate cฤƒ e cea mai contagioasฤƒ boalฤƒ de pe planetฤƒ. Germenii sฤƒi sunt peste tot, รฎn fiecare ziar pe care-l deschizi, รฎn fiecare ศ™tire pe care-o rฤƒsfoieศ™ti, pe fiecare ecran pe care-l porneศ™ti sau care-ศ›i este pornit รฎn faศ›ฤƒ. A te menศ›ine normal รฎntr-o asemenea lume e chiar mai greu decรขt a ieศ™i de sub influenศ›a nefastฤƒ a minciunii โ€žpastilei albastreโ€.

De-aceea, mulศ›i dintre cei care au reveniri ศ™i revelaศ›ii referitoare la minciuna รฎn care trฤƒiesc, de multe ori o sfรขrศ™esc รฎntr-o minciunฤƒ ศ™i mai mare, ochii le redevin injectaศ›i, iar instinctele primare รฎศ™i fac din nou de cap รฎn conศ™tiinศ›a lor. รŽi cunoaศ™teศ›i, รฎi vedeศ›i zilnic ศ™i vฤƒ e teamฤƒ de ei.

Nu cred cฤƒ Barna a fฤƒcut o gafฤƒ, nu cred cฤƒ a โ€žรฎntrors-o din condeiโ€ pentru a i se potrivi. Cred cฤƒ ศ™tia exact ce spune, anume adevฤƒrul care apoi te face rob pe vecie. El ศ™tie cฤƒ dฤƒ โ€žpastila albastrฤƒโ€, e conศ™tient cฤƒ รฎn Matrix โ€žpastila roศ™ieโ€ e cea a adevฤƒrului.

O face pe faศ›ฤƒ, aศ™a cum s-au fฤƒcut toate furtiศ™agurile รฎn ศ›ara asta. โ€žCa sฤƒ n-avem vorbe la procesโ€, vorba unui personaj mai celebru decรขt mine. Pe faศ›ฤƒ s-au privatizat pe un leu รฎntreprinderile aศ™a-zis energofage, fฤƒrฤƒ viitor economic. Pe faศ›ฤƒ ศ™i pe un leu s-a fฤƒcut totul! Pe faศ›ฤƒ Romรขnia a luat cel mai mare รฎmprumut din istoria ei pentru a susศ›ine bฤƒncile strฤƒine ศ™i private. Pe faศ›ฤƒ se dau sute de milioane lunar fiecฤƒrui ticฤƒlos care-a servit sau serveศ™te sistemul. Pe faศ›ฤƒ suntem furaศ›i zi de zi.

Nu vฤƒ faceศ›i iluzii! A spune cฤƒ Barna a fฤƒcut o eroare รฎnseamnฤƒ a-l absolvi de ticฤƒloศ™ia care-i este esenศ›ฤƒ. Dacฤƒ asta a fost o greศ™ealฤƒ รฎnseamnฤƒ cฤƒ toatฤƒ politica lui e doar o nevinovatฤƒ greศ™ealฤƒ, o eroare de calcul. Nu, dragii mei, tot ceea ce face gaศ™ca aia ieศ™itฤƒ din cazarmฤƒ e o imensฤƒ ticฤƒloศ™ie care se face pe faศ›ฤƒ. Fiecare e conศ™tient cฤƒ e ticฤƒlos, dar se รฎmbatฤƒ cu gรขndul cฤƒ, dacฤƒ ticฤƒloศ™ia va reuศ™i, se va รฎnfrupta pe sฤƒturate din carnea รฎncฤƒ pulsรขnd a victimelor, adicฤƒ a masei inepte de consumatori dependenศ›i de โ€žpastila albastrฤƒโ€. Fiecare dintre ei e un ศ™acal din haitฤƒ. ศ˜tie cฤƒ va omorรฎ animalele รฎncolศ›ite, ศ™tie cฤƒ va face o crimฤƒ, dar acea crimฤƒ รฎi asigurฤƒ supravieศ›uirea. Lui, gฤƒศ™tii lui ศ™i dresorilor gฤƒศ™tii.

Asta-i โ€žpastila roศ™ieโ€ a acestei dimineศ›i. Dacฤƒ รฎnศ›elegeศ›i, e bine. Dacฤƒ vฤƒ deranjeazฤƒ, nu vฤƒ obosiศ›i sฤƒ mฤƒ รฎnjuraศ›i. Pastile albastre se gฤƒsesc peste tot. Luaศ›i una ศ™i garantez cฤƒ vฤƒ veศ›i liniศ™ti. Pe vecie!

Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 16:07

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 16:09

Iohannis, acuzat cฤƒ vrea sฤƒ fraudeze ศ™i alegerile prezidenศ›iale prin aceeaศ™i suprapunerea a unui referendum ca la europarlamentare
Share
15
STS este o organizaศ›ie militarizatฤƒ ศ™i รฎnseamnฤƒ lipsฤƒ de transparenศ›ฤƒ Monica Mihai: Cฤƒ vorbim de oameni care iau [โ€ฆ]

STS este o organizaศ›ie militarizatฤƒ ศ™i รฎnseamnฤƒ lipsฤƒ de transparenศ›ฤƒ

Monica Mihai: Cฤƒ vorbim de oameni care iau decizii importante, รฎn momentul de faศ›ฤƒ, รฎn Parlamentul Romรขniei existฤƒ o comisie care ancheteazฤƒ posibile fraude de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Aceastฤƒ comisie este condusฤƒ de Lia Olguศ›a Vasilescu ศ™i a audiat deja mai multe persoane printre care ศ™i ministrul de Interne Carmen Dan, a fost audiat ศ™i Teodor Meleศ™canu, care fiecare dintre ei au spus cฤƒ sistemul STS, acele tablete, nu au funcศ›ionat corespunzฤƒtor ศ™i cฤƒ nu considerฤƒ cฤƒ STS ar trebui sฤƒ mai aibฤƒ รฎn subordine aceastฤƒ parte de la alegeri. Cum vedeศ›i punctul lor de vedere รฎn acest caz?

Ion Cristoiu: ศ˜i รฎn cazul administrฤƒrii acelui soft de cฤƒtre STS iar avem o รฎncฤƒlcare a democraศ›iei.

Monica Mihai: De ce?

Ion Cristoiu: Pentru cฤƒ STS este o organizaศ›ie militarฤƒ, lasฤƒ la o parte faptul cฤƒ nu vฤƒd de ce e militarฤƒ, adicฤƒ militarizatฤƒ. Militarizatฤƒ รฎnseamnฤƒ cu ordine, acolo se ascultฤƒ, ordinele nu se discutฤƒ pentru cฤƒ este militarizatฤƒ ศ™i รฎnseamnฤƒ lipsฤƒ de transparenศ›ฤƒ, da? Secretul militar. Dacฤƒ acest soft ar trece รฎn administrare la orice instituศ›ie civilฤƒ, inclusiv la Autoritateaโ€ฆ

Monica Mihai: Exista discuศ›ia sฤƒ treacฤƒ รฎn subordinea Autoritฤƒศ›ii Electorale Permanente.

Ion Cristoiu: Da pentru cฤƒ devine transparentฤƒ, รฎncฤƒ o datฤƒ, cรขnd a trecut acolo orice ONG, un ONG de creศ™terea iepurilor poate sฤƒ cearฤƒ informaศ›ii.

Monica Mihai: Da, dar cei de la Autoritatea Electoralฤƒ Permanentฤƒ รฎn aceastฤƒ comisie cรขnd au fost audiaศ›i au spus cฤƒ ei nu au infrastructura potrivitฤƒ pentru a putea prelua sistemul de la STS.

Ion Cristoiu: Aศ™a a spus ศ™i DNA-ul cรขnd trebuia sฤƒ preia de la SRI. Sigur cฤƒ le convine pentru cฤƒ cei de la Autoritatea Electoralฤƒ Permanentฤƒ vor sฤƒ ia niศ™te parale fฤƒrฤƒ sฤƒ facฤƒ nimic, din punctul ฤƒsta de vedere. Eu spun din punct de vedere democratic. Din punct de vedere democratic, pe lรขngฤƒ suspiciunile, ศ™i sunt รฎn legฤƒturฤƒ cu acest soft, nu e corect din punct de vedere democratic pentru cฤƒ STS-ul nu poate, nu e transparent. Deci faceศ›i dumneavoastrฤƒ o adresฤƒ la STS sฤƒ vฤƒ spunฤƒ cum a funcศ›ionat softul ฤƒsta acum. Sฤƒ vฤƒ spun, de exemplu, ca o informaศ›ie pe care ei o ascund faptul cฤƒ รฎnainte de a introduce rezultatele, buletinele, ei au ศ™ters totul. Tot ce a fost peste zi a fost ศ™ters.

Monica Mihai: De ce? Cum adicฤƒ a fost ศ™ters?

Ion Cristoiu: Pe motivul cฤƒ e prea รฎncฤƒrcatฤƒ memoria, calculatorul.

Monica Mihai: ศ˜i adicฤƒ, sฤƒ รฎnศ›eleagฤƒ toatฤƒ lumea, existau niศ™te date รฎn tabletele respective? Cu cรขte persoane s-au prezentatโ€ฆ

Ion Cristoiu: Tot ce s-a รฎntรขmplat peste zi, tot ce softul a administrat peste zi prezenศ›ฤƒ, รฎn unele locuri chiar ศ™i rezultate parศ›iale s-a ศ™ters.

Monica Mihai: ศ˜i n-a existat nicฤƒieri un backup pe datele care au fost livrate de ei?

Ion Cristoiu: รŽntrebaศ›i-i pe ei, sฤƒ vฤƒ spunฤƒโ€ฆ deci รฎn momentul รฎn care ei au รฎnceput sฤƒ introducฤƒ rezultatele buletinelor, proceselor verbale, sub pretextul, foarte important, cฤƒ memoriaโ€ฆ nu mai รฎncape รฎn memorie ei n-au mai scos niciun backup ศ™i au ศ™ters totul, noi nu putem ศ™tii la ora actualฤƒ din punct de vedere al softului de la STS, la prรขnzโ€ฆ

Monica Mihai: De ce ar fi fฤƒcut asta?

Ion Cristoiu: Pฤƒi ca sฤƒ poatฤƒ sฤƒ fraudeze.

Monica Mihai: Cine ar fi dorit sฤƒ fraudeze?

Ion Cristoiu: Au dorit sฤƒ fraudeze pentru cฤƒ voiau sฤƒ-l radฤƒ pe Dragnea, de aici a fost singura chestiune. A fost o operaศ›iune uriaศ™ฤƒ pusฤƒ la cale de STS ศ™i de servicii, cum vreศ›i, interne, externe, ศ™i anume ca Dragneaโ€ฆ ca PSD-ul sฤƒ obศ›inฤƒ un scor foarte prost, pentru cฤƒ dacฤƒ obศ›inea un scor cรขt de cรขt normal, domnul Dragnea, poate cฤƒ si decizia judecฤƒtorilor era รฎn sensul ฤƒsta.

Monica Mihai: Mihai: Credeศ›i cฤƒ ar fi fost diferitฤƒ decizia?

Ion Cristoiu: Da. Iar a doua suspiciune este รฎn legฤƒturฤƒ cu eiโ€ฆ eu รฎntreb aศ™a, dumneavoastrฤƒ sunteศ›i jurnalist, faceศ›i o adresฤƒโ€ฆ a fฤƒcut STS vreo conferinศ›ฤƒ de presฤƒ รฎn legฤƒturฤƒ cu softul ฤƒsta? Nu pentru cฤƒ ei sunt militari, ei sunt generaliโ€ฆ

Monica Mihai: Existฤƒ informaศ›ii clasificate probabil pe care nu le pot face publice.

Ion Cristoiu: De exemplu informaศ›ie clasificatฤƒ care trebuie neapฤƒrat declasificatฤƒ este aceasta: de ce are interes Klaus Iohannis sฤƒ punฤƒ referendumul o datฤƒ cu prezidenศ›ialele, cu primul tur sau al doilea tur pentru cฤƒ รฎn momentul รฎn care apar douฤƒ, am รฎnศ›eles, douฤƒ teme, e foarte uศ™or de manipulat acest soft. Aศ™a spun unii, sฤƒ ne rฤƒspundฤƒ la aceastฤƒ acuzaศ›ie care lanseazฤƒ suspiciuni asupraโ€ฆ

Monica Mihai: Adicฤƒ spuneศ›i cฤƒ existฤƒ loc de fraude รฎn momentul รฎn care existฤƒ douฤƒ tabele paraleleโ€ฆ

Ion Cristoiu: Dacฤƒ sunt douฤƒ. Dacฤƒ sunt douฤƒ tabele paralele, nu ศ™tiu, am รฎnศ›eles cฤƒ e o posibilitate, nu ศ™tiu, nu pot sฤƒ-mi dau seama din punct de vedere al softului. Nu se mai รฎncheieโ€ฆ

Monica Mihai: ศ˜i asta ar presupune ca STS sฤƒ fie de partea lui Iohannis.
Dupฤƒ datele pe care le am, Iohannis a insistat sฤƒ fie pus referendumul cu prezidenศ›ialele pentru cฤƒ a dat posibilitatea unei fraude

Ion Cristoiu: Pฤƒi doar n-o fi de partea mea. Hai sฤƒ vฤƒ spun urmฤƒtorul lucru, domnul Iohannis insistฤƒ ca referendumul sฤƒ fie ori la primul ori la al doilea tur.

Monica Mihai: Dar asta am mai discut ศ™i ediศ›iile trecute cฤƒ este convenabil ศ™i din punct de vedere financiar ca sฤƒ fie organizate รฎmpreunฤƒ cu una din alegerile care ar urma.

Ion Cristoiu: De ce din punct de vedere financiar?

Monica Mihai: Pentru a nu se cheltui, pentru a nuโ€ฆ

Ion Cristoiu: Am รฎnศ›eles, pฤƒi dar de ce nu face รฎnainte, din punct de vedere financiar sau sฤƒ nu-l mai facฤƒ deloc. Dar de ce din punct de vedere financiar, adicฤƒ e vorba de rentabilitatea financiarฤƒ รฎn momentul รฎn care e vorba de un referendum fantezist pe care l-a fฤƒcut el. De ce trebuie sฤƒ revizuieศ™ti Constituศ›ia sฤƒ nu mai fie fฤƒrฤƒ penali. Adicฤƒ, staศ›i un pic, e o cheltuialฤƒ impusฤƒ de el, da, el vrea referendum, da, ศ™i atunci toศ›i trebuie sฤƒ facem tot felul de manevre รฎn aศ™a fel รฎncรขt cheltuiala sฤƒ fie micฤƒ, sฤƒ fie, uite, o cheltuialฤƒ de referendum sฤƒ se reducฤƒ din bugetul preศ™edinศ›iei, dacฤƒ tot e vorba de cheltuialฤƒ. Dar eu spun acest lucru, insistenศ›a lui ศ›ine de soft, ศ›ine de fraudฤƒ.

Monica Mihai: ศ˜i dacฤƒ va trece softul รฎn subordinea Autoritฤƒศ›ii Electorale Permanente?

Ion Cristoiu: Dacฤƒ va trece atunci putem sฤƒ-i luฤƒm la รฎntrebฤƒri pe ฤƒia ศ™i sฤƒ รฎi supraveghem. O sฤƒ vฤƒ puteศ›i duce ศ™i dumneavoastrฤƒ acolo รฎn timp ce ei umblฤƒ la soft. Acum nu pot pentru cฤƒ e STS-ul. Eu am spus รฎnsฤƒ, foarte important, din datele pe care le am, insistenศ›a, pentru cฤƒ insistenศ›a lui ca sฤƒ fie referendumul de revizuire a Constituศ›iei la primul sau al doilea tur nu are nicio legฤƒturฤƒ cu prezenศ›a pentru cฤƒ oamenii vor veni la vot de dragul prezidenศ›ialelor, nu de dragul referendumului. Cum au venit ศ™i acum, acum n-au venit de dragul referendumului, au venit de dragul alegerilor.

Monica Mihai: Au venit de dragul alegerilor europarlamentare ศ™i a mizei care a fost creatฤƒ รฎn jurul acesteiโ€ฆ

Ion Cristoiu: ศ˜i acum dupฤƒ datele pe care le am, de ce a insistat el sฤƒ fie pus, pentru cฤƒ a dat posibilitatea unei fraude. Eu am dreptul sฤƒ fiu suspicios cรขtฤƒ vreme STS-ul este izolat รฎn secretul militar. Cรขnd or veni cei de la STS, generalii, ศ™i vor explica ei cu epoleศ›ii lor pe umeri, ne vorโ€ฆ

Monica Mihai: Din punct de vedere tehnic.

Ion Cristoiu: Da. รŽncฤƒ o datฤƒ, principiul fundamental al democraศ›iei pentru care a avut loc o revoluศ›ie รฎn tot estul este faptul cฤƒ totul trebuie sฤƒ fie transparent, da, ori รฎn cazul de faศ›ฤƒ am un moment netransparent.

Monica Mihai: Nu existฤƒ aceastฤƒ transparenศ›ฤƒ prin anchetarea care are loc la comisia parlamentarฤƒ? Adicฤƒ ei merg acolo ศ™i dau socotealฤƒ.

Ion Cristoiu: Pฤƒi dar de ce sฤƒ dea la o comisie parlamentarฤƒ cรขnd dacฤƒ ar fi la Autoritatea Electoralฤƒ Permanentฤƒ v-ar da ศ™i dumneavoastrฤƒ, cฤƒ e obligat. Pe cรขnd acum dacฤƒ dumneavoastrฤƒ, ca jurnalist, รฎi cereศ›i ei or sฤƒ vinฤƒ ศ™i or sฤƒ spunฤƒ cฤƒ e secret militar. Iar ศ™i la asta or sฤƒ se ducฤƒ ฤƒia acolo de la STS ศ™i or sฤƒ facฤƒ cu uศ™ile รฎnchise ศ™i or sฤƒ fie trei, patru inศ™i ca ศ™i la comisia SRI de tristฤƒ amintire.

Monica Mihai: Care vor spune niศ™te lucruri.

Ion Cristoiu: Care vor spune niศ™te lucruri care nici acum nu le ศ™tim. ศ˜tiศ›i ce au zis ฤƒia de la SRI la comisia lui Manda? Nu. Pentru cฤƒ ni se spune cฤƒ e secret, รฎn sensul ฤƒsta. Eu sunt un รฎnverศ™unat susศ›inฤƒtor, adept, luptฤƒtor al tezei cฤƒ รฎn democraศ›ie totul trebuie sฤƒ fie transparent. ศ˜i ce face preศ™edintele ศ™i cรขt cheltuie cu deplasarea ศ™i undeโ€ฆ
Ancheta parlamentarฤƒ va รฎncheia ca ศ™i cea de la SRI, printr-un compromis, probabil c-or sฤƒ vinฤƒ niศ™te generali ศ™i or sฤƒ termine cu ea

Monica Mihai: ศ˜i ce face Parlamentulโ€ฆ Cum se va รฎncheia ancheta parlamentarฤƒ?

Ion Cristoiu: Se va รฎncheia ca ศ™i cea de la SRI, printr-un compromis, probabil c-or sฤƒ vinฤƒ niศ™te generali ศ™i or sฤƒ termine cu ea. Mฤƒ รฎntorc, susศ›in รฎncฤƒ o datฤƒ cฤƒ รฎn lumea modernฤƒ democraticฤƒ ศ™i cฤƒ รฎn est s-a fฤƒcut o revoluศ›ie tocmai pentru a ศ™tii totul, totul. Nu existฤƒ la ora actualฤƒ nimic secret. Nici viaศ›a preศ™edintelui, nici viaศ›a de cuplu a preศ™edintelui, nici viaศ›a de dormitor a preศ™edintelui pentru cฤƒ de aia avem democraศ›ie, da, adicฤƒ nu mai avem momentul ฤƒla รฎn care dictatorul stฤƒโ€ฆ

Monica Mihai: รŽn turnul de fildeศ™โ€ฆ

Ion Cristoiu: Dumneavoastrฤƒ sunteศ›i tรขnฤƒrฤƒ. Dumneavoastrฤƒ ศ™tiศ›i cฤƒ nu aveai voie sฤƒ intri รฎn Primฤƒverii? Deci strada aia care รฎn capฤƒt era locuinศ›a lui Ceauศ™escu era blocatฤƒ, n-aveai voie sฤƒ treci prin faศ›a Comitetului Central pe marginea aia, cฤƒ era Comitetul Central. Dar de ce? De ce sฤƒ nu trec, puteam sฤƒ trecem ศ™i vedeam, adicฤƒ normal este รฎn democraศ›ie viaศ›a, parlamentarilor, a politicienilor, a premierului, a preศ™edintelui se desfฤƒศ™oarฤƒ fฤƒrฤƒ perdele. Noi ne uitฤƒm, vedem ce face ฤƒla รฎn casฤƒ, nu e nicio problemฤƒ pentru cฤƒ asta este democraศ›ia.

Monica Mihai: Cฤƒ vorbim de preศ™edinte, am zis cฤƒ de sฤƒptฤƒmรขna aceasta vom avea o rubricฤƒ dedicatฤƒ special alegerilor prezidenศ›iale รฎn care vom discuta toate noutฤƒศ›ile ศ™i tot ce se รฎntรขmplฤƒ รฎn acest plan, care sunt candidaศ›ii, care sunt strategiile pe care aceศ™tia le-au adoptat. Avem pรขnฤƒ รฎn momentul de faศ›ฤƒ un singur candidat declarat ศ™i asumat, vorbim de preศ™edintele Klaus Iohannis care ศ™i-a manifestat dorinศ›a de a candida pentru un nou mandat. รŽn schimb au รฎnceput sฤƒ se contureze niศ™te figuri รฎn plan politic intern care ar putea fi viitori prezidenศ›iabili. Aici vorbim de Viorica Dฤƒncilฤƒ care a fฤƒcut รฎn aceste zile declaraศ›ii, mai exact chiar astฤƒzi, cฤƒ dacฤƒ partidul o va propune ศ™i va insista ca ea sฤƒ fie un candidat la prezidenศ›iale, ea va accepta aceastฤƒ propunere. Cฤƒlin Popescu Tฤƒriceanu a declarat ieri cฤƒ ศ™i el este รฎmpins รฎn spate de electoratul liberal sฤƒ candideze pentru funcศ›ia de preศ™edinte, รฎn tabฤƒra USR-Plus รฎncฤƒ nu este foarte clar dintre Dacian Cioloศ™ ศ™i Dan Barna care v-a fi candidatul la prezidenศ›iale, urmeazฤƒ sฤƒ facฤƒ ศ™i ei acest anunศ›, probabil dupฤƒ congresul care va avea loc pe data de 13 iulie. รŽn momentul de faศ›ฤƒ la cum aratฤƒ scena politicฤƒ ศ™i candidaศ›ii care sunt scenariile posibile? Iohannis mai iese preศ™edinte?

Ion Cristoiu: รŽn acest moment avem, รฎncฤƒ o datฤƒ, orice sondaj este fals deoarece avem un singur candidat anunศ›at. Nu putem vorbiโ€ฆ toate sondajele care รฎl dau pe Klaus Iohannis ศ™i pe drept cuvรขnt ca marele รฎnvingฤƒtor sunt false deoarece ceilalศ›i nu s-au รฎnscris รฎn cursฤƒ.

Monica Mihai: Dar au fost sondaศ›iโ€ฆ

Ion Cristoiu: Aศ™a mฤƒ poate sonda ศ™i pe mine cฤƒ sunt bun de astronaut, dar asta nu รฎnseamnฤƒ cฤƒ sunt. ศ˜i probabil cฤƒ se face acum un sondaj ศ™i m-ar trece pe mine cฤƒโ€ฆ

Monica Mihai: Aศ›i lua ศ™i dumneavoastrฤƒ cรขteva procente.
La toate sondajele, Iohannis este confruntat cu candidaศ›i ipotetici. รŽn momentul รฎn care respectivii vor fi desemnaศ›i, probabil cฤƒ procentele lui Klaus Iohannis se reduc drastic

Ion Cristoiu: Da, ba unii chiar ar fi de acord sฤƒ plec รฎn cosmos sau dacฤƒ ar fi un sondaj, nu ศ™tiu, alergฤƒtorii la 100 de metri, probabil cฤƒ unii din cetฤƒศ›eni, da, domnule, ar fi bun sฤƒ alergi. Deci din punctul acesta de vedere sondajele de gen ce-ar fi dacฤƒ ar candida Barna, ce-ar fi dacฤƒ ar candida cutareโ€ฆ

Monica Mihai: Nu sunt valabile spuneศ›i.

Ion Cristoiu: Nu, nu sunt valabile รฎn comparaศ›ie la concurenศ›ฤƒ cuโ€ฆ deci la toate sondajele Iohannis este confruntat cu candidaศ›i ipotetici. รŽn momentul รฎn care respectivii vor fi desemnaศ›i, deja el e aproape desemnat, e desemnat cฤƒ e al PNL-ului, probabil cฤƒ procentele lui Klaus Iohannis se reduc drastic.

Monica Mihai: ศ˜tiศ›i ce este interesant cฤƒ de รฎndatฤƒ ce a apฤƒrut informaศ›ia cฤƒ Viorica Dฤƒncilฤƒ ar putea fi un posibil candidat au apฤƒrut voci din PSD care spuneau cฤƒ poate ar fi un candidat mai bun Gabriela Firea.

Ion Cristoiu: Nu. Sฤƒ ne รฎntoarcem la ce รฎnseamnฤƒ campania prezidenศ›ialelor. Campania prezidenศ›ialฤƒ รฎnseamnฤƒ pentru orice partid un uriaศ™ spor de vizibilitate. Sฤƒ vedem PSD-ul. PSD-ul are o conducere, e Viorica Dฤƒncilฤƒ. รŽn momentul รฎn care pui pe altcineva candidat automat preศ™edintele partidului trebuieโ€ฆ

Monica Mihai: Sฤƒ facฤƒ un pas รฎn spate ศ™i sฤƒ cedeze scena persoanei care va candida.

Ion Cristoiu: Din start aceasta duce la o bulversare รฎn partid pentru cฤƒ partidul รฎn momentul รฎn care eศ™ti preศ™edintele partidului ศ™i ศ™i candidat ศ™i te duci la Vrancea automat structurile de partid sunt pentru tine, altfel trebuie sฤƒ sune Viorica Dฤƒncilฤƒ la Vrancea lui Opriศ™an ศ™i โ€ždomnule, am o rugฤƒminte, va fi candidatul nostru, ai grijฤƒโ€. Bun, doi: ศ™i Gabriela Firea are o fire foarte mareโ€ฆ รฎn primul rรขnd are enormitatea aia cu bฤƒrbatฤƒ-sฤƒu. Deci eu nu pot sฤƒ mai votez cu Gabriela Firea pentru cรขtฤƒ vreme ศ™tiu cฤƒ are un bฤƒrbat care candideazฤƒ ศ™i el. N-am รฎnศ›eles.

Monica Mihai: Va rฤƒmรขne ศ™i domnul Pandele รฎn schemฤƒโ€ฆ

Ion Cristoiu: Nu, oricum totul s-a anunศ›at, totul este penibil.

Monica Mihai: De ce s-o fi anunศ›at, sprijinit de ce partid?

Ion Cristoiu: Nu, dar pentru ea, รฎn momentul รฎn care soศ›ul ei a anunศ›at cฤƒ va candida, s-a terminat cu candidatura ei, nu ศ™tiu. Imagineazฤƒ-ศ›i, nu ศ™tiu, eu vreau sฤƒ anunศ› cฤƒ voi candidaโ€ฆ toatฤƒ lumea zice cฤƒ voi candida, nu ศ™tiu, la o funcศ›ieโ€ฆ

Monica Mihai: Director general la un post de televiziune, de exemplu, ศ™i vine ศ™i soศ›ia dumneavoastrฤƒ ศ™i spune cฤƒ vrea ศ™i ea acelaศ™i lucru .

Ion Cristoiu: ศ˜i รฎn acel moment vine lumea ศ™i spune e ceva neserios ori eศ™ti tu ori e nevasta. Doi, Gabriela Firea administreazฤƒ Bucureศ™tiul. Administrarea Bucureศ™tiului face o candidaturฤƒ de o rarฤƒ vulnerabilitate, de o uriaศ™ฤƒ vulnerabilitate.

Monica Mihai: Pentru cฤƒ se vede felul รฎn care a administrat un oraศ™.

Ion Cristoiu: Nu, รฎn primul rรขnd pentru cฤƒ e clar cฤƒ adversarii, sฤƒ spunem Klaus Iohannis, te vor toca cu administrarea oraศ™ului, adicฤƒ sฤƒ presupunem cฤƒ ar candida, dincolo l-am avea peโ€ฆ pฤƒi Klaus Iohannis n-ar avea nicio responsabilitate. El poate sฤƒ vinฤƒ oricรขnd ศ™i sฤƒ spunฤƒ. Nu-mi place รฎn Bucureศ™ti, รฎn Bucureศ™ti nu pot sฤƒ fiu cu lumina stinsฤƒ. Doamna Firea nu poate sฤƒ vinฤƒ sฤƒ-i reproศ™ezeโ€ฆce? lui Klaus Iohannis. Doi, este foarte uศ™or de produs o diversiune รฎn cazul unui primar general. Ce, Colectiv e mic copil, e o glumฤƒ. Dar nu ศ™tiu, administrezi cade un copac peste un tramvai, moare, nu ศ™tiu, au murit sau au fost rฤƒniศ›i, ศ™i gata, รฎn acel moment vine o rostogolire mediaticฤƒ, da, Firea care rฤƒspunde de asta, nu ศ™tiu, รฎi mฤƒnรขncฤƒ ศ›รขnศ›arii, vine o doamnฤƒ la televizor ศ™i zice cฤƒ azi noapte au mรขncat-o ศ›รขnศ›arii ศ™i n-a putut sฤƒ doarmฤƒ ศ™i din cauza asta a zbierat la Firea. Asta e foarte uศ™or de fฤƒcut, deci din punctul acesta de vedere โ€ฆ La Teodorovici, cฤƒ face Teodorovici este la finanศ›e, da, ศ™i รฎncepe o campanie.

Monica Mihai: La fel, existฤƒ vulnerabilitฤƒศ›i ศ™i pe acest minister. Doamna Dฤƒncilฤƒ a spus รฎn repetate rรขnduri รฎn ultimele sฤƒptฤƒmรขni cฤƒ i-ar susศ›ine oricare ar fi candidatul PSD. Este interesant cum aceasta ศ™i-a schimbat atitudinea รฎn ultimele zile. Care ar fi motivul pentru care ศ™i-a schimbat atitudinea?

Ion Cristoiu: Probabil cฤƒ sondajele. Eu ศ™tiu cฤƒ sondajele o dau acum prost รฎn raportโ€ฆ Deci sondajele. Dar cred cฤƒ ea va face faศ›ฤƒ lui Klaus Iohannis, va juca rolul mฤƒmicii, mamei, bunicii, femeii de treabฤƒ รฎn raport cu Klaus Iohannis care clar cฤƒ va veni arogant รฎn aceastฤƒ campanie.

Monica Mihai: Cum aratฤƒ calculele electorale. รŽl avem pe Klaus Iohannis care candideazฤƒ, avem pe Viorica Dฤƒncilฤƒ, sฤƒ presupunem cฤƒ รฎl avem pe domnul Barna.

Sursa: Blogul Ion Cristoiu

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2019, ora 23:59

Un experiment fฤƒrฤƒ precedent โ€“ minciuna รฎn staniol a fondurilor europene

Fondurile europene constituie singurul element pe care cei mai รฎnfocaลฃi โ€žeuropartizaniโ€œ รฎl pot prezenta curent ca un activ al apartenenลฃei Romรขniei la UE. Acest unic element de activ este total ridiculizat de lista lungฤƒ ลŸi greu atรขrnฤƒtoare din pasiv: de la pierderea controlului naลฃional asupra economiei la transformarea ลฃฤƒrii รฎntr-o anexฤƒ de consum de tip colonial.

Zise nerambursabile, fondurilor europene, potrivit proverbului โ€žcalul de dar nu se cautฤƒ la dinลฃiโ€œ, nu li se cerceteazฤƒ nici sorgintea, nici menirea! รŽn cadrul sistemului centru-periferie pe care รฎl constituie UE, fondurile europene reprezintฤƒ ban public din centru pentru susลฃinerea expansiunii companiilor private tot din centru รฎn periferiile sistemului. Banul public, potrivit regulilor stabilite chiar de cei din centru, nu se poate privatiza รฎn ลฃฤƒrile de origine (vai, ajutor de stat!), dar, prin trimiterea la periferie, se poate privatiza la faลฃa locului.

Centrul รฎลŸi permite aceastฤƒ falsฤƒ mฤƒrinimie, pentru cฤƒ extrage sistematic de la fiecare din periferii de cรขteva ori mai mult, anual, decรขt รฎi destineazฤƒ, extracลฃia multiplicรขndu-se pe mฤƒsurฤƒ ce expansiunea privatฤƒ, susลฃinutฤƒ public, a centrului la periferie devine mai extinsฤƒ ลŸi mai completฤƒ, adicฤƒ pe mฤƒsurฤƒ ce fondurile europene รฎลŸi realizeazฤƒ menirea.

Fondurile europene reprezintฤƒ 1-2% echivalent PIB anual, รฎn timp ce โ€žextracศ›iaโ€œ รฎntre o pฤƒtrime ศ™i o treime anual! Prin รฎnsฤƒลŸi destinaลฃia lor structuralฤƒ (care nu poate fi schimbatฤƒ!), acestea nu au nicio legฤƒturฤƒ cu nevoile reale de dezvoltare ale Romรขniei, ci cu nevoile expansiunii la periferie, pe teritoriul Romรขniei, a unor firme private din centrul vest-european.

De altfel, nimeni, dar absolut nimeni nu s-a apucat sฤƒ calculeze cรขt โ€žcostฤƒโ€œ de fapt aceste fonduri. Se spune cฤƒ sunt gratis. DeลŸi de bani gratis รฎn istorie nu s-a auzit! Destinaลฃiile sectoriale sunt prestabilite ลŸi neschimbabile, iar acordฤƒrile sunt condiลฃionate de achiziลฃii de la donator. ศ˜i o adevฤƒratฤƒ armatฤƒ de birocraลฃi se ocupฤƒ de normare, reglementare, programare, selectare, prelucrare, accesare, supraveghere, controlare, decontare. Doar cu miile de oameni implicaลฃi, mult mai bine plฤƒtiลฃi decรขt restul birocraลฃilor, se cheltuie mult mai mult decรขt fondurile europene alocate รฎnsele.

รŽntreaga minciunฤƒ รฎn staniol a fondurilor europene โ€“ zise nerambursabile โ€“ este evidenศ›iatฤƒ de รฎndatorarea externฤƒ a Romรขniei, rambursabilฤƒ ศ™i apฤƒsฤƒtor gรขtuitoare prin termene ศ™i dobรขnzi. Datoria externฤƒ a Romรขniei este de vreo 90 miliarde euro. Dar, nu este รฎn principal a unor entitฤƒศ›i romรขneศ™ti. Populaศ›ia romรขneascฤƒ ศ™i firmele cu capital romรขnesc nu se รฎmprumutฤƒ รฎn strฤƒinฤƒtate. Nici n-ar primi bani de acolo! Singurul รฎmprumutฤƒtor este statul romรขn, cu o datorie externฤƒ ajunsฤƒ la vreo 30 miliarde euro.

Grosul โ€“ adicฤƒ vreo 60 miliarde de euro โ€“ reprezintฤƒ รฎndatorare cฤƒtre strฤƒinฤƒtate a subsidiarelor din Romรขnia ale unor firme strฤƒine (bฤƒnci ลŸi societฤƒลฃi nebancare). Expansiunea de รฎnceput รฎn Romรขnia a acestora a fost finanลฃatฤƒ cu bani din strฤƒinฤƒtate, รฎnainte de toate de la societฤƒลฃile-mamฤƒ. Fiind vorba de sume angajate din Romรขnia, acestea trec รฎn contul Romรขniei ca datorie externฤƒ. รŽn condiศ›iile crizei economice, care a intervenit รฎn plinฤƒ apartenenศ›ฤƒ a Romรขniei la UE, societฤƒศ›ile-mamฤƒ din Vest au tฤƒiat finanศ›area subsidiarelor lor din Romรขnia ศ™i au cerut pur ลŸi simplu statului romรขn sฤƒ aducฤƒ el bani din strฤƒinฤƒtate, pentru a le completa reducerea finanลฃฤƒrii din partea mamelor lor, ameninลฃรขnd cฤƒ altfel รฎลŸi iau tฤƒlpฤƒลŸiลฃa.

S-a inventat cea mai murdarฤƒ modalitate de ieลŸire! Un experiment fฤƒrฤƒ precedent! A fost pus statul romรขn sฤƒ se รฎmprumute de la FMI-UE pentru a aduce pe piaลฃฤƒ firmelor strฤƒine finanลฃarea de care fuseserฤƒ private, รฎn contextul crizei, de cฤƒtre mamele lor din Occident. Un experiment straniu: un รฎmprumut pentru alลฃii! Datoria publicฤƒ externฤƒ รฎnsฤƒ a luat-o razna, statul romรขn fiind obligat sฤƒ preia prin aceasta finanศ›area expansiunii รฎn continuare a firmelor vest-europene รฎn Romรขnia. De plฤƒtit rฤƒmรขne sฤƒ plฤƒteascฤƒ populaลฃia ลŸi firmele romรขneลŸti รฎn calitate de contribuabili. Comparaศ›i nota de platฤƒ (dobรขnzi ศ™i rostogoliri de circa 10 miliarde euro anual) cu mฤƒrunศ›iศ™ul fondurilor europene! Ceva greศ›os!

Autor: Ilie ศ˜erbฤƒnescu

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 07:46

Mai prostilor sovietizati, sectia SSPSD trebuie urgent desfintata. Cele trei puteri trebuie sa fie independente iar SSPSD este subordonata direct Ministrului Justitiei si poate fi ghidonata in directia dorita de politic.
Nu uitati ca veti pierde toate alegerile care bat la usa si in acesta situatie .....voi veti fi cei vanati.
PSD va fi sters din viata politica pentru multi ani.

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 11:17

PSD taie gratuitatea la transport a studentilor....normal ..ei nu voteaza psdeaua.
In schimb bosorogimea proletara care reprezinta viitorul Romaniei...poate circula gratuit.
Asta tara de lichele....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 16:09

nu mai da din fund degeaba, mai turmentatule , caci exista un echilibru-n toate :
ce economiseste " bosorogul " pesedist se duce si cheltuie tineretul userist !
p,S
dar ai grija la sanatatea ta ca , la cit esti de agitat, tare mi-e ca nu mai ajungi la faza de de bosorog si parasesti lumea asta "in plina forta creeatoare " !

Fosta membra 9am.ro

828 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 17:28

De la: gabigabi2, la data 2019-07-16 16:09:59nu mai da din fund degeaba, mai turmentatule , caci exista un echilibru-n toate :
ce economiseste " bosorogul " pesedist se duce si cheltuie tineretul userist !
p,S
dar ai grija la sanatatea ta ca , la cit esti de agitat, tare mi-e ca nu mai ajungi la faza de de bosorog si parasesti lumea asta "in plina forta creeatoare " !
Nu am de unde sti cat ma va tine Bunutul.....dar decat sa ajung ca tine...mai bine lipsa...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 20:42

Liviu Plesoianu - 20 ore: "Atรขt de fricฤƒ vฤƒ este de un om simplu, care nu a stat ศ™i nu va sta NICIODATฤ‚ cu voi la masฤƒ, รฎncรขt
รฎncercaศ›i sฤƒ vฤƒ infiltraศ›i oamenii รฎn apropierea mea? Smiley Sau poate tocmai de asta vฤƒ e fricฤƒ, securiศ™tilor, pentru cฤƒ ศ™tiศ›i cฤƒ NU voi sta
niciodatฤƒ cu voi la masฤƒ ศ™i pentru cฤƒ ศ™tiศ›i cฤƒ o mare parte dintre romรขni ar sta oricรขnd cu mine la masฤƒ?

Romรขnia va renaศ™te ศ™i va reveni รฎn propriul Destin! E mai presus de voi, securiศ™tilor... Cine stฤƒ cu mine la masฤƒ, sฤƒ mรขncฤƒm
pรขine cu sare ศ™i vin bun, romรขnesc? Scrieศ›i-mi aici de unde sunteศ›i ศ™i ne vom รฎntรขlni! OM, nu BINOM! Fie sฤƒ FIM, oameni LIBERI!"

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 20:43

Se alege Presedintele Comisiei Europene la Parlamentul European.
ศ˜edinศ›a Parlamentului European din 16 iulie 2019.
Alegerea Preศ™edintelui Comisiei Europene #stiripesurse #live via privesc.eu
www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/754249448322828/?notif_i...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2019, ora 20:44

'' Dan Barna cu โ€žpรขslariโ€ albaศ™tri, รฎntre Matrix ศ™i Cenuศ™ฤƒreasa '' '' Pantofiorul รฎn carouri albastre al Cenuศ™ฤƒrelului ''

" Motto: โ€žCongresul USR, รฎntre pastila albastrฤƒ, Star Trek, Game of Thrones, pantofii norocoศ™i ai lui Barna ศ™i partidul lui Cioloศ™, care PLUSeazฤƒโ€ "

"Dragii moศ™ului, cred cฤƒ ศ™tiศ›i povestea, aศ™a cฤƒ nu vฤƒ mai plictisesc cu รฎnceputul ei, deoarece ar trebui sฤƒ vฤƒ spun cรขte ceva ศ™i despre Nicuศ™or Dan ศ™i
n-am chefโ€ฆ Deciโ€ฆbla-bla-blaโ€ฆ ศ™i trec fฤƒrฤƒ menajamente la balul de alegere a candidatului la preศ™edinศ›ieโ€ฆ remarc รฎn treacฤƒt cฤƒ nici poveศ™tile nu mai
sunt ce-au fost odatฤƒ, cฤƒci sindrofia nu s-a desfฤƒศ™urat nici la Palat, nici รฎntr-o salฤƒ de bal, ci รฎn Sala Mare a TNB, un bun prilej pentru Andrei Caramitru,
curtean ศ™i fost consilier personal, sฤƒ le arate tuturor ce manager miศ™to e tac-su ศ™i cum s-a strฤƒduit el sฤƒ facฤƒ sฤƒli mari ศ™i folositoare, la o adicฤƒ,
ศ™i partidelor care nu prea au membri, dar รฎn schimb รฎncep sฤƒ aibฤƒ mulศ›i votanศ›i.

Una peste alta, la bal au venit, de peste mฤƒri ศ™i ศ›ฤƒri, 491 de invitaศ›i pe lรขngฤƒ Cenuศ™ฤƒreluโ€™, reprez. mai multe tabere ศ™i grupuri
de interese โ€ฆprintre interesele alea aflรขndu-se ศ™i cele comune ale lui Stelian Ion, Cosette Chichirฤƒu, Cristian Seidler, Claudiu Prisnel
ศ™i Cristian Ghinea, ce pฤƒreau mai hot. ca niciodatฤƒ sฤƒ o aleagฤƒ โ€žregina baluluiโ€ pe รฎnsฤƒศ™i maศ™tera ecoloagฤƒ ศ™i somnolentฤƒ, Goศ›iu Mihai!

Acestora รฎnsฤƒ le-a luat maul Cenuศ™ฤƒreluสน, cรขnd a pฤƒศ™it pe scenฤƒ รฎncฤƒlศ›at cu niศ™te superbi pantofi albaศ™tri, รฎn carouri, care sigur-sigur
nu se potriveau cu tฤƒlpile niciunui alt participant, deoarece nimeni dintre cei 491 de oaspeศ›i nu purta numฤƒrul 59 la pantof!"

www.justitiarul.ro/dan-barna-cu-paslari-albastri-intre-matrix-si...

Pagini: << 2596 2597 2598 2599 2600 2601 2602 2603 2604 2605 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: