Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:05
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 07:35:17buna dimi...va las cafea din belsug s-aveti spor in activitatile voastre curente...
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:09
ROM�NIA FURAT�. ICA - privatizarea cercet�rii alimentare din Rom�nia s-a f�cut la prețul unei nunți luxoase
www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA... Primul institut care se ocupa de cercetare, securitate și siguranț� �n toate ramurile industriei alimentare s-a evaporat. Dup� jum�tate de secol de funcționare, oamenii statului au decis c� e mai bine s� scape de el. L-au transformat �n societate pe acțiuni și l-au v�ndut. Au �ncasat puțin peste 100 de mii de euro, echivalentul unei nunți luxoase. Primul institut care se ocupa de cercetare, securitate și siguranț� �n toate ramurile industriei alimentare s-a evaporat. Dup� jum�tate de secol de funcționare, oamenii statului au decis c� e mai bine s� scape de el. L-au transformat �n societate pe acțiuni și l-au v�ndut. Au �ncasat puțin peste 100 de mii de euro, echivalentul unei nunți luxoase. Institutul de Chimie Alimentar� este ast�zi notoriu, dar nu pentru descoperirile din domeniul alimentației publice, ci pentru un dosar penal plimbat �n instantele de judecat� aproape opt ani. Actual om de afaceri, om politic și fost colaborator al Securit�ții, Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloas� a institutului, al�turi de alți 12 inculpați. Singura vin� a Institutului de Chimie Alimentar� a fost c� era situat �n cea mai v�nat� zon� rezidential� din Capital�: malul lacului Herestr�u. Sediul central al fostului Institut de Chimie Alimentar� arat� ast�zi ca dup� r�zboi: tratatele zac abandonate pe holuri, studiile scrise �n zeci de ani s-au �ng�lbenit din cauza umezelii, pere�ii sunt plini de igrasie, iar tavanul st� s� cad�. Doar c�teva zeci de eprubete sparte și mirosul �nțep�tor de substanțe chimice mai amintesc de vechile laboratoare. ��n incinta care exist�, strada G�rlei nr 1, exist� o cl�dire foarte frumoas�, plus alte cl�diri adiacente, exista o serie de laboratoare : laboratorul de analize chimice, laboratorul de valorificare a substan�elor secundare, (...) �n afara sediului central a existat acea mod� ca cercetarea s� fie al�turi de produc�ie�, explic� Benone Velcescu, fost cercet�tor ICA. Istoria institutului �ncepe �n 1925 �n 1925, statul rom�n a prins gustul chimiei alimentare: �nfiin�eaz� Institutul Experimental pentru Cultivarea și Fermentarea Tutunului. Guvernul condus de Ionel Br�tianu �i d� noului institutut, din rezervele statului, 15 ha de teren pe malul lacului Herestr�u. Aici urmau s� se studieze soiurile de tutun pentru a obtine unul de calitate superioar�. Trei ani mai t�rziu, este dat �n folosin�� sediul central al institutului, situat pe strada G�rlei. Dupa instaurarea regimului comunist, guvernul Petru Groza decide transferarea Institutului Tutunului la cel de Cercet�ri Alimentare și Pisciole. Experimentele �n domeniul alimentar se fac �n impozanta cl�dire de l�ng� Her�str�u, iar proiect�rile tehnice - �n actualul sediu al Ministerului Educației. �Toat� industria alimentar� a fost construit� pe baza cercet�rilor acestui institut �i a proiect�rii, pentru acest institut avea �i un compartiment foarte mare de proiectare. Institutul nu numai c� avea menirea s� verifice, dar cerceta cele mai bune re�ete, elabora tehnologii �i apoi era implicat p�n� la construirea unit��ilor de industrie alimentar� �i �n monitorizarea produc�iei, �mbun�t��irea calit��ii alimentelor �i sigur, atunci nu se vorbea de siguran�a �i securitatea alimentar� at�t de mult c�t se vorbe�te ast�zi, de trasabilitate, de autenticitate, �ns� lucrurile acestea se f�ceau. Culmea, se f�ceau , �i alimentele erau foarte bine controlate�, a povestit Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA. �n 1981, Institutul de Cercet�ri Alimentare �i Piscicole prime�te un nume nou: Institutul de Chimie Alimentar�. Este momentul �n care �n toate fabricile din industria laptelui, a berii sau a zah�rului sau �n fabricile de prelucrare a c�rnii se �nfiin�eaz� laboratoare de cercetare subordonate ICA. �Era laboratorul de lapte, care era �n curtea fabricii de lapte din Militari unde acuma este CORA, era laboratorul de carne, acest laborator func�iona la abatorul Glina, laboratorul de bere, pe l�ng� fabrica de bere Grivi�a, laboratorul de amidon �i zah�r era l�ng� fabrica de Glucoz�, rememoreaz� Anica Ilie, fost cercet�tor la ICA. �Abatatorul de 1 milion de porci, Comtim-ul din Timi�oara, asta �nseamna un milion de porci t�ia�i anual, a fost f�cut de IPSCAIA cu sprijinul tehnologic al ICA. Eram cele dou� institute. IPSCAIA f�cea cl�diri, planurile de montaj, de instala�ii, noi veneam pe partea de tehnologie�, povestește Benone Velcescu, fost cercet�tor. Angaja�ii institutului f�ceau cercet�ri chimice �i biochimice, c�utau noi procese �i procedee tehnologice alimentare �i chiar proiectau echipamentele pentru producerea alimentelor. Nutri�ioni�tii avizau toate re�etele, de la cele pentru salamuri sau br�nz� topit�, p�n� la conserve de pe�te sau ulei de g�tit. �Se f�ceau lucruri extraordinare, printre care am proiectat model experimental pentru fabricarea caviarului artificial. Lucruri foarte foarte interesante. (...) instala�ie pentru dezvoltarea alegei spirulin�, pentru spirulin�. Foarte interesant�, spune Anica Ilie, fost� cercet�toare. Anii 80 au adus cursa pentru plata datoriei externe. Printre consecin�e, t�ierea banilor pentru cercetarea de orice fel. Inclusiv cea alimentar�. Revolu�ia prinde institutul cu aparatura �nc� performant� a anilor 70 �i cu 400 de cercet�tori specializa�i �n toate ramurile industriei alimentare. Cum a �nceput implicarea lui Dan Voiculescu �n 1991, implicarea omului de afaceri Dan Voiculescu �n destinul tragic al ICA, �ncepea sa prind� contur. Ovidiu Popescu, directorul Institutului de Chimie Alimentar�, decide asocierea cu o firma cu sediul �n paradisul fiscal din Cipru, pe nume Crescent. Astfel ia na�tere BIOPROD SRL. Actionarul majoritar este Crescent, cu 51%, firm� �nființat� �n 1984 și controlat� de Dan Voiculescu. Firma este �nscris� la Registrul Comerțului printr-o cerere semnat� doar de directorul institutului, deși legea rom�n� �n vigoare la acea dat� impunea acordul Ministerului Agriculturii �i al Academiei de �tiin�e Agricole. La doar un an de la �nscrierea noii firme, conducerea BIOPROD decide s� construiasc� Stația de Alimente B�neasa. Peste 6000 de mp din cei 36 de mii ai institutului sunt puși la b�taie pentru ridicarea unei cl�diri care, de fapt, n-a fost construit� niciodat�. �n locul ei, pe o suprafa�� de 1.300 de metri p�tra�i, r�sare un ansamblu de birouri �i spa�ii comerciale. Mai mult, tot pe terenul Institutului de Chimie Alimentar�, �ncepe �i construc�ia unui bloc de 9 etaje. �P�i uneori f�ceau �n spate, sigur c� f�ceau. Ce erau singurii care au f�cut atunci �n spate? C�nd nu era nici legisla�ie foarte bine pus� la punct?�, spune fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tab�r�. Institutul participase la majorarea capitalului BIOPROD SRL cu terenurile pe care le avea. Cu toate acestea, statul era actionar minoritar, cu 49%. �ntr-un raport al Serviciului Rom�n de Informa�ii se arat� c�, treptat, �n firm� au fost introdusi noi ac�ionari, pentru a o transforma din SRL �n Societate pe Ac�iuni. Noii acționari erau firme ale grupului deținut de Voiculescu �i c�p�tau aceast� calitate dup� ce preluau acțiunile Institutului de Chimie Alimentar�. �n 1993, doar 10% din acțiunile societ�ții BIOPROD SA mai erau ale statului. Tot �n 1993, conducerea �nchiriaz� sediul principal al ICA societatii BIOPROD, cu doar 15 dolari pe lun�, pentru 12 mii de metri p�tra�i de laboratoare. Contractul este �ncheiat pe o perioada de 12 ani. Pe pia�a liber�, la acel moment, un singur metru p�trat se �nchiria �n zon� cu 14 dolari. �n 1998, statul ajunge s� mai de�in� prin Institutul de Chimie Alimentar� doar 1,8% din actiunile firmei BIOPROD, condus� de directorul științific de la ICA: Gheorghe Mencinicopschi. �(Bine, și) starea de lucruri... nu mai era un entuziasm al participariii la toate activitațile de cercetare. Nu aveam materiale, pe care s�țți faci cercetarea, c� p�n� la urm� ai nevoie de o serie de lucruri. Nu poți sa faci cercetare numai cu creionul și cu h�rtia și cu calculatorul. Ai nevoie de mult mai multe lucruri�, subliniaz� Anica Ilie. Avertisment de la SRI �n 1995 �n 1995, SRI avertizeaza Guvernul condus de Nicolae Vacaroiu c� ceea ce se �nt�mpl� la ICA aduce atingere siguranței naționale, pentru c� este un atac grav la adresa cercet�rii științifice. Același raport men�ionez� c� majoritatea patrimoniului ICA a trecut �n administrarea companiei Crescent, c� angajații institutului erau și membri �n conducerea BIOPROD, iar laboratoarele erau �nchiriate ilegal chiar de c�tre unii cercetatori ai ICA. Cu toate astea, raportul r�m�ne f�r� ecou, iar guvernul Vacaroiu men�ine �n func�ie conducerea institutului. �Nu mai aveam lucr�ri, au fost luni �ntregi c�nd nu ne-am luat salariile, luni �ntregi. (...) din 97 �ncep�nd s-a �nr�uta�it starea de lucruri. Eu c�nd am plecat �n 99 lucrurile erau destul de grave �n ce prive�te sus�inerea financiar�, nu mai avea lucr�ri, nu mai�.�, povestește Anica Ilie. Apare IBA �n 1997, o parte dintre cercet�tori �i dau seama c� Institutul de Chimie Alimentar� nu mai are niciun viitor. �efa laboratorului de mor�rit și panificțtie, Nastasia Belc, face primele demersuri pentru �nființarea unuia nou: Institutul de Bioresurse Alimentare - IBA. �Cinste lor ca s-au desprins. Este cel mai bun institut (...) desprins din ICA, atunci, �n momentele grele. Eram ministru. Aceast� femeie mi-a argumentat c� nu se poate merge, c� se merge spre dezastru. Eu de obicei nu am fost pentru desprinderi, dar acolo am v�zut aceast� chestiune�, spune fostul ministru Valeriu Tab�r�. IBA, institut de stat, este subordonat direct Ministerul Agriculturii. Cercet�torii se specializeaz� �n diverse centre din lume, iar conducerea reu�este s� atrag� fonduri europene. Nu același lucru se �nt�mpl� și cu ICA. �n 2002, guvernul condus de Adrian N�stase decide transformarea institutului care se ocupa de siguranța alimentației rom�nilor �n societate pe acțiuni, odat� cu schimbarea numelui din Institutul de Chimie Alimentar� �n Institutul de Cercet�ri Alimentare. ICA devine societate comercial�, primul pas c�tre privatizare �S-a trecut la o chestiune care nu a fost dintre cele mai normale. S-a transformat �n societate comercial�. Trec�ndu-se �n societate comercial�, pasul spre privatizare era mult mai ușor. Oare primul-ministru de la acea vreme nu a știut? Și ministrul? Ministrul Agriculturii. Nu au știut? Cum s� nu știe? C�nd privatizezi astfel de obiective!�, spune Valeriu Tab�r�. Ilie S�rbu, ministru al Agriculturii �n acea perioad�, semneaz� și el hotar�rea de guvern prin care ICA devenea societate comercial�. �si aduce aminte cu greu de ce a luat aceast� hotar�re. �Nu mai știu, sincer, dar a fost o Hot�r�re de Guvern. Era semnat� de cel puțin patru dintre noi. (...) Probabil pentru rentabilizarea lui. Nu mai �mi amintesc exact. Dar oricum, nu era o decizie a mea, c� nu eu � cercetarea nu era la mine. (...) Probabil faptul c� era terenul sau ceva, era �n gestiunea ADS-ului sau ministerului. Dup� transformare, institutul intr� sub administrarea Agenției Domeniului Statului și este imediat v�ndut grupului de firme GRIVCO, de c�tre directorul Corneliu Popa, numit �n func�ie chiar de Ilie S�rbu. Senatorul PSD consider� c� privatizarea ICA, din 2003, a fost un succes. �Acolo, ceea ce totuți trebuie subliniat, c� el dupa privatizare a r�mas institut de cercet�ri, adic� nu s-a ajuns la ceea ce știm noi c� se �nt�mpl�. C� dup� ce se privatizeaz� activele devin interesante și uit�m de obiectul de activitate. El �nc� funcționeaz� și funcționeaza bine, nu știu�, spune Ilie S�rbu. GRIVCO achiziționeaz� ICA cu 104.000 de euro Suma pl�tit� de grupul GRIVCO pentru ICA este de 104 mii de euro. Ace�tia au fost banii pentru trei hectare de teren �n cea mai r�vnit� zona rezidențial� din Bucure�ti �i cl�diri a c�ror suprafa�a desf�urat� �nsumeaz� 10 mii de metri p�tra�i. Cei 50 de cercet�tori r�ma�i �n Institut sunt muta�i cu chirie �n cl�direa Institutului Na�ional de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie. BIOPROD SA, firma cu care institutul se asociase �n 1991, este radiat� �n 2007, dup� ce e absorbit� de GRIVCO, grup de firme controlat de Dan Voiculescu. �ncepe saga judiciar� �n 2004, Corpul de Control al noului ministru al Agriculturii, Petre Daea, descoper� neregulile din privatizarea ICA si sesizeaz� Parchetul de pe l�ng� �nalta Curte de Casa�ie si Justi�ie. Rezult� un dosar penal, clasat �ns� c�teva luni mai t�rziu. �n septembrie 2008, procurorii DNA redeschid ancheta �i �ncep urm�rirea penal�. 27 de fo�ti directori, angaja�i ai Agen�iei Domeniului Statului sau reprezentan�i ai GRIVCO, sunt cerceta�i pentru implicarea �n privatizarea frauduloas� a ICA. Anchetatorii spun ca Dan Voiculescu, ajutat de angajati ai statului, ar fi cump�rat �n 2003, terenurile �i cl�dirile cu un preț de 75 de ori mai mic dec�t cel real. Paguba: aproape 8 de milioane de euro. C�teva luni mai t�rziu, Ministerul Agriculturii se constituie parte �n dosar, iar paguba total� ajunge la peste 60 de milioane de euro, potrivit procurorilor. �Nu exist� paguba asta. Nu exist�! Mai mult, institutul avea ca orice alt institut ni�te datorii la stat. (...) Orice institut, dac� v� duce�i �i v� uita�i, are datorii la stat. Ei, cel care l-a cump�rat le-a pl�tit �i pe alea�, susține Gheorghe Mencinicopschi. �nainte de revolu�ie, Gheorghe Mencinicopschi a fost angajat al ICA. La �nceputul anilor 90, s-a �nscris �n Partidul Umanist Rom�n, �nfiin�at de Dan Voiculescu �i a fost numit director al Institutului. Mencinicopschi este cel care ar fi ajutat firmele omului de afaceri s� se asocieze cu institutul �i, mai apoi, s� �l cumpere. Ce rol are Gheorghe Mencinicopschi Procurorii sus�in c� licita�ia pentru v�nzarea pachetului majoritar de ac�iuni al ICA este cea mai bun� dovad� a ajutorului primit de Dan Voiculescu. V�nzarea ICA a fost trucat�, pentru c� la negocieri s-au �nscris doar GRIVCO SA, �i, �n nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, director general, membru al Adun�rii Ac�ionarilor ICA S.A �i membru al Partidului Umanist. �Este o privatizare de succes, dup� mine, pentru c� institutul exist�, func�ioneaz�, are oameni, are speciali�ti, ai pe cine �ntreba �n �ara asta de ni�te lucruri. Dup� mine, v� spun sincer, este poate una dintre cele mai reu�ite privatiz�ri, cele mai corecte, cele mai de succes, ca dovad� c� privatizatul nu a sucombat, a evoluat, tr�ie�te, este competititv. Da�i-mi alt exemplu de privatizare de genul acesta!�, spune Gheorghe Menciniscopschi. �Pe mine m� surprinde cum a cedat, dar din p�cate are responsabilita�i �n ceea ce s-a �nt�mplat acolo. Nu a fost niciodat� o opozi�ie. Eu nu am auzit opozi�ie din partea domniei sale�, spune Valeriu Tab�r�. Gheorghe Mencinicopschi �i sus�ine nevinov��ia �i spune c� miza dosarului ar fi una politic�, dar ca nu el ar fi cel vizat. �Eu �tiu ce am f�cut eu, sunt cu inima �i cu sufletul curat, c� nu am facut nicio magarie. Nu noi suntem �inta. Eu v�d c� �inta este altcineva (...) trebuie s� faci circ, ca s� para credibil. Nu po�i sa �l acuzi pe unul totuși și s� dai și o aparenț� de democrație și de justiție corect�, dac� �l ar�ți numa pe unul, trebuie s� fie masa bogat� s�-l ara�i �i pe ala, �i pe ala��, explic� Mencinicopschi. Șase ani de plimb�ri �ntre instanțe Dup� dou� luni de urm�rire penal�, la 8 decembrie 2008, procurorii trimit dosarul ICA �n instan��. 13 persoane sunt acuzate de diminuarea cu inten�ie a valorii Institutului de Chimie Alimentar�. Printre cei deferi�i justi�iei se num�r� Dan Voiculescu - pre�edinte al grupului de firme GRIVCO, Corneliu Popa - director general al Agenției Domeniilor Statului, Sorin Pantiș- director general executiv GRIVCO S.A. �n momentul privatiz�rii, Sandu Jean-Catalin - administrator al S.C. Benefica S.A., firma din grupul GRIVCO, Vlad-Nicolae Savulescu - director al Direcției Privatizare - Concesionare a A.D.S., Gheorghe Sin - membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene - cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. București. Dup� dou� termene dosarul este trimis de la Tribunalul Bucure�ti la �nalta Curte de Casa�ie �i Justi�ie, pentru c� Dan Voiculescu este ales senator. Timp de 36 de termene, �ntinse pe trei ani, Instan�a Suprem� administreaz� probe, dar nu apuc� s� pronun�e decizia, pentru c� Dan Voiculescu �i d� demisia din Parlament, �i pierde imunitatea de senator, iar dosarul se �ntoarce la Tribunalul Bucure�ti. Doar trei termene apuc� s� judece completul de la Tribunalul Bucure�ti, pentru c� Dan Voiculescu c�tig� un nou mandat de senator și �și recapat� imunitatea. Cauza se duce iar la �nalta Curte de Casa�ie �i Justi�ie. Insa, dup� dou� luni, Voiculescu demisionez� din nou iar dosarul revine la Tribunal. �n septembrie 2013, omul de afaceri este condamnat la cinci ani de �nchisoare. Fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, prime�te și el șase ani de �nchisoare. Ceilalți condamnați �n dosar sunt: Corneliu Popa, Sorin Panti�, Sandu Jean-Catalin, Vlad-Nicolae S�vulescu, Gheorghe Sin și Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene. Toti primesc pedepse cuprinse �ntre 5 �i 6 ani de inchisoare pentru stabilirea unei valori prea mici a propriet�ților ICA, fals intelectual, fals �n �nscrisuri, uz de fals, �nsușirea de bunuri sau alte foloase necuvenite. �n 2014, Dan Voiculescu �i colegii s�i de dosar contest� condamn�rile. Cazul ajunge la Curtea de Apel București și este repartizat unui complet format din judec�torii Stan Musta�� �i Floric� Du��. �n aprilie, avocații lui Dan Voiculescu cer anularea hotar�rii de guvern prin care ICA era transformat �n societate pe actiuni �i implicit privatizarea. O decizie favorabil� ar fi �nsemnat anularea dosarului penal �i a condamn�rilor. Momentul �Stan Mustaț� Chiar �n ziua �n care trebuia s� dea o solu�ie �n privin�a cererilor avoca�ilor lui Dan Voiculescu, judec�torul Stan Mustaț� este ridicat de procurorii DNA �i acuzat de luare de mit�. De�i, oficial, informa�iile anchetatorilor nu fac referire la faptul c� judec�torul Stan Musta�� ar fi fost implicat �n favorizarea inculpa�ilor din dosarul ICA, Dan Voiculescu a f�cut preciz�ri: �Eu vreau s� clarific�m lucrurile de la bun �nceput: c� nu �l cunosc pe judec�torul Mustaț�, c� nu am prieteni care-l cunosc pe judecatorul Mustaț�. Repet, nu-l cunosc, nu l-am cunoscut niciodata nici pe domnul judecator, nu am nici prieteni care s�-l cunoasc� pe domnul judec�tor, ca atare, consider c� DNA-ul a �ncercat (...) o presiune asupra judecatorului Mustaț� Stan�. Situa�ia creat� �i este �ns� favorabil� omului de afaceri care controleaz� grupul de firme GRIVCO. Procurorii spun c� noul cod de procedur� penal�, intrat �n vigoare �n februarie 2014, l-ar ajuta pe Dan Voiculescu s� scape de r�spundere. �Nu e vorba de niciun fel de prescrip�ie. Profesorul Mateu� mi-a spus de nenum�rate ori c� prescrip�ia...prescrierea de care vorbește doamna Kovesi e o prostie. Mi-a spus c� prescrierea �n dosarul �sta de care vorbim e �n 2023 dup� noul cod și �n 2021 sau 2018 dupa vechiul cod. Oare doamna Kovesi nu cunoaște codul penal? Sau poate știe lucruri pe care nu le știm noi�, declara Dan Voiculescu. �n ciuda declara�iilor lui Dan Voiculescu, Curtea de Apel nu reu�e�te crearea unui complet care s� dea o decizie �n dosarul ICA. Dup� alte dou� termene, cel�lalt judec�tor desemnat ini�ial se pensioneaz�, iar procesul se opre�te. �n timp ce decretul de ie�ire din magistratur� a lui Floric� Du�� este semnat de pre�edintele Traian B�sescu, conducerea Cur�ii de Apel trebuie s� desemneze, aleatoriu, alți doi judec�tori care s� ia apelul de la cap�t. �n timp ce justi�ia se str�duiește s� dea verdictul �n privin�a �nstr�in�rii patrimoniului ICA, Institutul mai supravie�uie�te doar cu numele �i 53 angaja�i, la etajul trei al unui imobil �nchiriat. Cercet�torii mai au la dispozi�ie numai laboratoarele de microbiologie, ecologie si chimie. Trei laboratoare �n care mai fac doar analize pentru hipermarketurile de pe pia�a autohton�. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:13
uite ce inseamna sa fii ,,realizata'' si manipulata de toti imbecilii de dreapta...preiei ca un dobitoc tot ce-ti baga baietii sub nas...ba , mai te si dai mare---exact ca kakanel---dand aberatiile fara a preciza sursa sau a le verifica catusi de putin...
www.comisarul.ro/articol/evacuarea/acum-se-vede-de-ce-alerga-gad... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:23
EXCLUSIV EVZ. Dovada c� Dan Voiculescu știa c�t valoreaza terenul pentru care e judecat �n dosarul ICA | Dezv�luiri
www.evz.ro/dovada-ca-voiculescu-stia-cat-valoreaza-terenul-pentr... O Hot�r�re de Guvern din 2002 a stabilit, pentru terenul de pe malul lacului B�neasa, o valoare de zeci de ori mai mare dec�t a pl�tit Grivco un an mai t�rziu, �n 2003. Evenimentul Zilei v� prezint�, �n exclusivitate, dovada c� toate autorit��ile statului, inclusiv Guvernul N�stase, �tiau c� pre�ul pl�tit de Grivco pentru a deveni proprietarul absolut al terenului de sub Institutul de Cercet�ri Alimentare (ICA ) a fost o poman� pentru Dan Voiculescu. EVZ a descoperit o Hot�r�re de Guvern din 2002, aprobat� cu un an �nainte de privatizarea ICA, care arunc� o nou� lumin� asupra cazului. Hot�r�rea de Guvern 1269/2002 stabilea un pre� al terenului pe care se afla ICA de aproape 60 de ori mai mare dec�t cel pl�tit de Grivco pentru a pune m�na pe Institut, cu tot cu teren �i cl�dirile de pe acesta. Actul normativ men�ionat mai sus era cunoscut de la vl�dic� p�n� la opinc�. De hot�r�re știa at�t ministrul Agriculturii de la acea vreme, Ilie S�rbu, c�t și subalternul s�u, Corneliu Popa, președintele Agenției Domeniilor Statului (ADS). �ns� șeful ADS nu a l�sat ca Hot�r�rea de Guvern s�-l �mpiedice s�-i v�nd� lui Grivco bunurile statului, la un pre� de toat� jena. Bunurile ICA, la preț de dou� garsoniere �n 2002 - 2003, terenul de pe strada G�rlei, pe malul Lacului B�neasa, unde se ridic� ast�zi turnurile companiei Grivco, controlat� de familia Dan Voiculescu, era �mp�r�it �n dou�. La strad� era cel mai valoros teren, de 3,6 hectare, ocupat de ICA. Acesta a fost v�ndut, practic, odat� cu privatizarea Institutului, pentru suma ridicol� de 3,87 miliarde de lei vechi (mai puțin de 115.000 de dolari), c�t dou� garsoniere. Prețul a inclus și construcțiile de pe teren, �n care se desf�șura activitatea de cercetare. Cel�lalt teren de pe malul lacului, de 7,2 hectare, se afl� �n prelungirea celui al ICA �i era, �n consecin��, mai pu�in valoros, ba�ca faptul c� nu era ocupat �i de construc�ii. Prețul oficial, mai mare de 60 de ori Chiar �i a�a, terenul, administrat pe atunci de Societatea Na�ional� �Tutunul Rom�nesc�, a fost pre�uit, oficial, de Guvernul Rom�niei, la 440 de miliarde de lei (13,1 milioane de dolari). Dac� aplic�m regula �de trei simple�, reiese c� Statul rom�n nu putea accepta s� cedeze terenul de sub ICA cu mai pu�in de 220 de miliarde de lei vechi, pre� oficial (f�r� s� mai socotim �i cl�dirile). Cu toate acestea, beneficiind probabil și de faptul c� la conducerea Agenției Domeniilor Statului se aflau doi apropiați, președintele Corneliu Popa și directorul juridic C�t�lin Sandu (care era și membru al partidului lui Felix), compania controlat� de Dan Voiculescu a pl�tit mai puțin de 4 miliarde �n loc de 220 de miliarde. Face�i singuri calculele! �n dosarul ICA se mai reg�sesc �nc� dou� expertize Ultima g�selniț� a susțin�torilor lui Dan Voiculescu este aceea c� expertiza DNA din dosarul ICA este nul� deoarece nu a fost efectuat� de un specialist cu preg�tire necesar�. Potrivit raționamentului lor, rezult� c� prejudiciul de 60 de milioane de euro nu exist� și, �n consecinț�, �Domnul profesor� trebuie achitat, iar procesul politic �nchis. Angajații mogulului media nu spun c�, pe 25 octombrie 2011, magistrații de la �nalta Curte, care-l judecau atunci pe senatorul Dan Voiculescu, au acceptat efectuarea a dou� expertize: una financiar contabil� și alta tehnic�. Rezultatele lor au venit abia la sf�rșitul lunii mai a anului urm�tor și au confirmat susținerile procurorilor: imobilele ICA au fost cump�rate la prețuri de zeci de ori mai mici. Verific�rile au fost efectuate de un expert independent și de unul pl�tit de Voiculescu. Dup� ultima demisie a lui Dan Voiculescu din Senatul Rom�niei, cazul ICA s-a mutat la Tribunal. Prima grij� a ap�r�torilor s�i, pe 9 aprilie 2013, a fost s� cear� noului judec�tor s� ignore concluziile expertizelor f�cute cu aprobarea Instanței Supreme, lucru care nu s-a �nt�mplat. �ntreg Guvernul Rom�niei cunoștea prețul Unul dintre principalele subiecte din presa anului 2002 a fost privatizarea dubioas�, au scris ziari�tii, a Societ��ii Na�ionale �Tutunul Rom�nesc� (SNTR). Subiectul a atins punctul de fierbere �n noiembrie 2002, c�nd SNTR acumulase datorii de 768 de miliarde de lei, care trebuiau achitate cel mai t�rziu p�n� pe 20 decembrie. Astfel c�, pe 16 noiembrie 2002, Guvernul N�stase a s�rit �n ajutorul lui Ioan Niculae, cel care controla SNTR prin intermediul InterAgro, �i a aprobat HG 1269 privind �trecerea �n proprietatea public� a unor bunuri imobile din patrimoniul SNTR�, pentru stingerea datoriei SN Tutunul Rom�nesc c�tre bugetul de stat. �n anexa hot�r�rii, la poziția 7, este menționat terenul de pe strada G�rlei nr.1, cel lipit de proprietatea ICA, pe care o �ochise� Voiculescu: suprafața terenului = 7,27 hectare; valoarea declarat� de SNTR (�n care ADS deținea 47% din acțiuni - n.r.) = 439,7 miliarde de lei. �O prob� material� de excepție� Cazul a devenit repede de notorietate dup� ce cotidianul �Curentul� a pornit o campanie de pres� intitulat� �Fals �n acte la Guvern�, prin care acuza c� terenul de pe strada G�rlei, men�ionat �n hot�r�re, nu era �n proprietatea SNTR (care nu avea �nc� titlu de proprietate pe teren), ci �n cea a Agen�iei Domeniilor Staului. �n consecin��, Statul nu putea stinge datoria SNTR cu un teren care era tot al Statului! Acest fapt a fost recunoscut la acea vreme, de Ilie S�rbu: �terenul e �i acum �n proprietatea ADS-ului, ca toate terenurile...�. Pare clar c� at�t Ilie S�rbu, c�t mai ales subalternii s�i de la ADS, pre�edintele Corneliu Popa �i directorul juridic C�t�lin Sandu, dar �i �ntregul Guvern N�stase au fostcon�tien�i de valoarea uria�� a terenului de pe malul lacului B�neasa. �Profesor Menci� a uitat s� actualizeze prețul �Hot�r�rea de Guvern la care face�i referire ar fi fost o prob� material� elocvent� la dosarul cauzei�, au declarat surse juridice pentru reporterii EVZ. Ca urmare a reac�iei presei, tranzac�ia �terenul din B�neasa contra �tergerii unei datorii de 440 de miliarde de lei� nu a mai avut loc. Nici exper�ii DNA care au calculat prejudiciul nu au aflat de Hot�r�rea de Guvern care stabilea un pre� al terenului de zeci de ori mai mare dec�t cel �tocmit� de Grivco cu �efii ADS. Chiar �i f�r� aceasta, expertiza a conchis c� pre�ul corect este de 292,6 miliarde de lei �i a eviden�iat c� Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, a �uitat s� actualizeze� prețurile terenului și c�dirilor. �Profesor Menci� a l�sat terenurile la valoarea din 1994 (vechi de opt ani), iar cl�dirile și mijloacele fixe- la valoarea din 1998. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:26
Ciolo�: Calitatea mea �n dosarul ICA a r�mas cea de martor, nu exist� urm�rire penal� �mpotriva mea
Fostul comisar european Dacian Ciolo� a declarat, miercuri, agen�iei MEDIAFAX, c� a dat o declara�ie de martor la Parchetul �CCJ �n dosarul ICA, dup� acest moment calitatea sa �n dosar r�m�n�nd aceea�i �i neexist�nd o urm�rire penal� �mpotriva sa. www.mediafax.ro/social/ciolos-calitatea-mea-in-dosarul-ica-a-ram... Ciolo�: Calitatea mea �n dosarul ICA a r�mas cea de martor, nu exist� urm�rire penal� �mpotriva mea "Am fost invitat, �n calitate de martor, pentru a da o declara�ie despre �mprejur�rile constituirii, �n numele statului, a Ministerului Agriculturii �i Dezvoltarii Rurale ca parte civil� �n dosarul ICA, �n 2008. Este o urmare a pl�ngerii formulate de domnul Sandu Jean. Nu cred c� alte comentarii sunt oportune: calitatea mea �n acesta anchet� a r�mas doar aceea de martor �i nu exist� o urm�rire penal� �mpotriva mea", a spus, pentru MEDIAFAX, fostul comisar european al Agriculturii �i Dezvolt�rii Rurale. Dacian Ciolo� a fost audiat ca martor, miercuri, la Parchetul instan�ei supreme, �ntr-un dosar privind modul �n care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civil� �n cauza privatiz�rii ICA, pl�ngerea �n acest caz fiind f�cut� de C�t�lin Jean Sandu, fost �ef �n ADS, condamnat la �ase ani de �nchisoare. �n 8 august 2014, completul de judecat� de la Curtea de Apel Bucure�ti format din magistra�ii Camelia Bogdan �i Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, �n dosarul privatiz�rii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de �nchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, �i pe fostul ministru Sorin Panti� la �apte ani de �nchisoare. �n acela�i dosar, fostul director al ADS Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de �nchisoare, iar Jean C�t�lin Sandu, fost �ef al Direc�iei Juridice din ADS, a primit �ase ani de �nchisoare. �n timpul judec�rii dosarului ICA, la un termen din august 2014, fostul ministru Sorin Panti� spunea c� Dacian Ciolo� a dat curs, f�r� avizele necesare, cererii DNA de constituire a Ministerului Agriculturii ca parte civil�, ceea ce a fost "un abuz". "Ministrul Dacian Ciolo�, f�r� a avea nicio viz� juridic� legat� de legalitatea constituirii ca parte, niciun aviz economic care s� stabileasc� c� prejudiciul este corect sau nu, Dacian Ciobo� a dat curs cererii procuraturii, s-a constituit parte cu acel prejudiciu, pur �i simplu �i-a pus o semn�tur� f�r� s� aib� �n spate avizele necesare. Eu am fost ministru �i �tiu cum lucreaz� un minister �i cum trebuie s� lucreze un ministru. �n consecin��, acela este un abuz", declara atunci Panti�, la intrarea �n sediul Cur�ii de Apel Bucure�ti. Dacian Ciolo� a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 p�n� �n decembrie 2008. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:31
ANALIZ�: Voiculescu a influen�at politica �i politicienii dup� 2000 �i a s�rit dintr-o barc� politic� �n alta
www.mediafax.ro/politic/analiza-voiculescu-a-influentat-politica... Dan Voiculescu este unul dintre personajele care au provocat mereu controverse, �ncep�nd de la modul �n care a f�cut avere pe timpul lui Ceau�escu p�n� la implicarea �n politic�. Dac� misterul averii sale dob�ndite p�n� �n 1990 a r�mas par�ial neelucidat, influen�a lui asupra politicii �i politicienilor de dup� Revolu�ie i-a sporit nu numai averea, ci �i puterea, fiind implicat �n cele mai importante evenimente, �n special dup� 2000. ANALIZ�: Voiculescu a influen�at politica �i politicienii dup� 2000 �i a s�rit dintr-o barc� politic� �n alta Cu partidul pe care l-a �nfiin�at �i cu trustul s�u de pres�, Voiculescu s-a aliat pe r�nd cu principalele partide politice, trec�nd dintr-o barc� �n alta, decizia de acum a justi�iei fiind �n m�sur� s� �i afecteze viitorul �i puterea de influen�� �n politic�. Evolu�ia politic� de dup� Revolu�ie a lui Dan Voiculescu a fost legat� de cea a Partidului Umanist, devenit ulterior Conservator, al c�rui fondator este, omul de afaceri folosindu-�i for�a mediatic� �i politic� pentru a intra �i ie�i, �n mai multe r�nduri, �n �i din alian�e cu PSD sau cu adversarii social-democra�ilor, cu scopul de fi la putere. Voiculescu, fondator al Partidului Umanist, devenit Partidul Conservator Dan Voiculescu a fondat, �n 1991, Partidul Umanist din Romania �i a de�inut pre�edin�ia forma�iunii p�n� �n 2005. P�n� �n anul 2000, partidul lui Voiculescu nu a avut rol semnificativ pe scena politic�, ob�in�nd sub 1% la alegeri �i fiind �n c�utarea unei linii doctrinare. Singurul lucru clar a fost c� �omul� era pus �n centrul doctrinei Partidului Umanist, care a avut c�nd orient�ri de dreapta, c�nd de st�nga. Astfel, partidul �i-a declarat sus�inerea at�t pentru micii �ntreprinz�tori �i IMM-uri, c�t �i pentru categoriile devaforizate. Ascensiunea PUR s-a produs �n paralel cu cea a trustului media de�inut de Dan Voiculescu, care �n timpul mineriadei din 1999 s-a pozi�ionat de partea minerilor �i implicit �n opozi�ie cu puterea de dreapta. De dou� ori �n Parlament cu PSD �i tr�darea din 2004 Pe fondul degringoladei dreptei din anul 2000, PUR a reu�it s� intre �n Parlament cu ajutorul PSD, sub denumirea Polul Democra�iei Sociale din Rom�nia, la alegerile parlamentare de la sf�r�itul anului. PUR a fost apoi partener al Partidului Social Democrat �n timpul guvern�rii Adrian N�stase. Forma�iunea lui Voiculescu a participat la guvernare p�n� �n 2003. Motivul invocat pentru ie�irea de la guvernare a fost decizia PSD de a desfiin�a Ministerul IMM-urilor de�inut de PUR. Urmeaz� atacuri la adresa PSD, at�t din partea PUR, c�t �i prin intermediul media de�inute de Dan Voiculescu �i la alegerile locale din 2004 PUR ob�ine cel mai bun scor electoral candid�nd pe liste proprii - 6% din voturi. Dar pentru alegerile legislative de la sf�r�itul anului 2004 PUR se al�tur� din nou PSD �n Alian�a PSD+PUR. Partidul lui Voiculescu a ob�inut 32 de parlamentari pe listele comune cu PSD �i urma s� intre la guvernare al�turi forma�iunea lui Adrian N�stase, pe care �l sus�inuse �i �n campania pentru alegerile preziden�iale, inclusiv mediatic. �ns� N�stase a pierdut alegerile preziden�iale �i, �n urma negocierilor purtate de Dan Voiculescu cu Traian B�sescu, proasp�t ales pre�edinte, la sediul firmei Grivco, PUR a s�rit �n tab�ra PDL-PNL, permi��nd astfel, la limit�, preluarea guvern�rii de c�tre Alian�a DA. N�stase, care a sus�inut c� Alian�a PSD+PUR a c�tigat alegerile parlamentare �i era �ndrept��it� s� formeze Guvernul, l-a acuzat pe Voiculescu de tr�dare. Voiculescu, �solu�ia imoral� pentru B�sescu Discu�iile oficiale, de la Cotroceni, cu partidul lui Voiculescu pentru formarea acelei majorit��i au fost foarte scurte, ulterior �eful statului declar�nd c� a recurs la �solu�ia imoral� pentru ca Guvernul s� fie preluat de Alian�a DA. Expresia �solu�ia imoral� legat� de Voiculescu a devenit celebr� �i a marcat conflictul politic din ce �n ce mai acut dintre liderul PC �i �eful statului, Traian B�sescu. Pre�edintele a afirmat, recent, c� formula �solu�ia imoral� s-a referit la el �nsu�i, care a recurs la o alian�� cu PC pentru a reu�i s� formeze o majoritate parlamentar� la finele lui 2004 astfel �nc�t PSD s� nu ajung� la putere, iar guvernarea s� fie preluat� de Alian�a DA. �n mai 2005 Partidul Umanist �i-a schimbat titulatura �n �Partidul Conservator�. Voiculescu a renun�at la func�ia oficial� de pre�edinte al partidului, devenind �pre�edinte fondator�. Trustul media de�inut a fost cedat �n 2006 fiicei sale, Camelia Voiculescu, �n urma inten�iei lui Dan Voiculescu de a ocupa func�ia de vicepremier �n Guvernul T�riceanu, din partea PC, post din care demisionase George Copos. Tot �n 2006 Dan Voiculescu este declarat colaborator al Securit��ii de c�tre CNSAS �i nu mai ajunge vicepremier, iar la sf�r�itul anului PC iese de la guvernare, dar va continua s� sprijine din Parlament Guvernul T�riceanu. Voiculescu, artizan al primei suspend�ri a lui B�sescu �n aprilie 2007, conflictul politic din ce �n ce mai puternic dintre �eful statului �i premierul de la acea dat�, C�lin Popescu T�riceanu, a condus la declan�area procedurii de suspendare din func�ie a pre�edintelui de c�tre Parlament. Dan Voiculescu a condus Comisia parlamentar� pentru anchetarea faptelor pre�edintelui ��rii �i a �ntocmit un raport, care �n cele din urm� a fost adoptat de Parlament cu 322 de voturi �pentru� �i cu numai 108 "�mpotriv�". De�i Curtea Constitu�ional� nu �i-a dat avizul �n leg�tur� cu acuza�iile la adresa pre�edintelui, Traian B�sescu a fost suspendat �n urma votului Parlamentului. La referendumul care a urmat, Traian B�sescu a fost reconfirmat �n func�ia de pre�edinte, fapt care a �nsemnat ruptura total� dintre cei doi actori politici. Dan Voiculescu a devenit, inclusiv potrivit propriilor afirma�ii, principalul adversar politic al lui Traian B�sescu. �n 2008, PC �ncheie o nou� alian�� cu PSD, condus atunci de Mircea Geoan�, c�tig�nd la alegeri prin Alian�a PSD-PC patru mandate de deputat �i unul de senator, plus sus�inere pentru func�ia de vicepre�edinte al Senatului pentru Dan Voiculescu. Dup� 2008, c�nd PDL a c�tigat cel mai mare num�r de mandate �n Parlament, lupta politic� s-a acutizat, influen�a �i rolul lui Dan Voiculescu fiind reliefate �n politica editorial� anti-B�sescu a postului Antena 3. Voiculescu, lider al USL, �l sus�ine c�nd pe Ponta, c�nd pe Antonescu Dan Voiculescu a fost printre artizanii alian�ei PSD-PNL-PC �n 2010, denumit� ulterior USL, care �n 2012 a reu�it s� demit� Guvernul Ungureanu �i care, �n vara aceluia�i an, l-a suspendat din nou pe pre�edintele Traian B�sescu. �n tot acest proces, rolul mediatic al postului Antena 3 a fost foarte important. Traian B�sescu nu a fost demis din func�ia de pre�edinte urmare a referendumului din vara anului 2012, dar USL, inclusiv prin vectorul de imagine Antena 3, a reu�it s� capitalizeze curentul anti-B�sescu �i s� c�tige deta�at parlamentarele din decembrie 2012. Dan Voiculescu s-a pozi�ionat �n principal ca sus�in�tor al USL, dar a criticat faptul c� premierul Victor Ponta a acceptat semnarea pactului de coabitare cu B�sescu. La acea vreme, Voiculescu �i trustul s�u de pres� erau sus�in�tori puternici ai lui Crin Antonescu, ei fiind alia�i din 2010 �n Alian�a de Centru-Dreapta, parte din USL. Mai mult, Voiculescu a ob�inut �n 2011 �i func�ia de vicepre�edinte al Senatului, cedat� de Crin Antonescu. Voiculescu, din nou cu PSD Ulterior, odat� cu intensificarea conflictului politic Antonescu-Ponta, liderul PC s-a pozi�ionat din ce �n ce mai mult �n tab�ra PSD. Acest fapt a fost sanc�ionat, la nivelul declara�iilor, de c�tre Crin Antonescu, fapt care a consolidat ruptura dintre PNL �i PC, dar a contribuit �i la destr�marea USL. Ruperea USL de c�tre Crin Antonescu �i PNL a fost sanc�ionat� �ndelung de c�tre Dan Voiculescu �i postul Antena 3. Victor Ponta este politicianul sus�inut �n prezent de c�tre liderul fondator al PC �i de c�tre Antena 3. R�m�ne de v�zut dac� Victor Ponta, �n ipoteza �n care ar ajunge pre�edinte, l-ar gra�ia pe liderul PC, de�i p�n� acum a exclus o astfel de op�iune. La r�ndul s�u, PSD s-a pozi�ionat ca sus�in�tor al lui Dan Voiculescu, inclusiv �n procesul ICA. Purt�torul de cuv�nt al PSD, Dan �ova, a declarat recent, la Antena 3, c� dac� Dan Voiculescu va fi condamnat �n dosarul ICA, va fi vorba de a doua condamnare politic� �n Rom�nia, dupa cea a lui Adrian N�stase. Tot la Antena 3, consilierul premierului, Mirel Palada, a apreciat c� procesul lui Dan Voiculescu �nu se desf�oar� chiar ortodox", din cauza "adversit��ii dintre Traian B�sescu �i Dan Voiculescu�. Astfel, condamnarea lui Dan Voiculescu devine un eveniment foarte important �i din punctul de vedere al evolu�iilor pe scena politic�, mai ales �n contextul alegerilor preziden�iale din noiembrie 2014. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:33
�Prefer ca Rom�nia s� fie condus� de pi�icheri corup�i�
de Lelia MUNTEANU Cunoa�te�i refrenul: ne-am s�turat de sfertodoc�i, s� intre intelectualii �n politic�. Uite c� unii au intrat �i deja ne e dor de o virgul� �ntre subiect �i predicat. www.gandul.info/puterea-gandului/prefer-ca-romania-sa-fie-condus... Adrian Papahagi e un distins anglist, dar �i un politician care a apucat s� dea dintr-un partid �n altul �i s� articuleze o singur� fraz� memorabil� (�mprumutat� din Steinhardt). De cur�nd a debitat-o �i pe a doua, profund original�. Am extras-o dintr-o replic� la un text stupefiant al Alinei Mungiu. Profa de democra�ie afirmase c� �n spatele demonstra�iilor de sus�inere a familiei Bodnariu s-ar afla� serviciile secrete ruse�ti. Dar nu asta e uluitor, ci faptul c� doamna chema serviciile noastre s� fac� ordine �n societatea civil�. R�spunsul lui Adrian Papahagi �ncepe cu c�teva epitete de mahala livresc�, t�v�lite prin sosul unei retorici auto-victimizatoare. �n febra polemicii, �i scap� premisele �i se rostogole�te precipitat spre concluzie: �Prefer ca Rom�nia s� fie condus� de pi�icheri corup�i. Vanghelie e de o mie de ori preferabil lui Mungiu: incultura lor esen�ial� este aceea�i, doar gradul de alfabetizare difer�. Vanghelie m�car e mai tolerant �i mai simpatic�. Ars politica se ascunde �n prima fraz�, restul e aripare. Dac� fraza ar fi fost scris� de Verginel Giread� �i nu de Adrian Papahagi nu mi-a� fi pierdut vremea. De fapt, �i sub pana lui Verginel ar fi sunat aproape la fel: �Prefer mai bine ca��. N-ar mai fi nimic de ad�ugat. Poate doar faptul c�, �n ultimul sfert de veac, politica rom�neasc� a experimentat cam tot: comunistozauri, lupi tineri, analfabe�i cu doctorat, intelectuali pi�icherofili �i, mai nou, tehnocra�i de Bruxelles. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:35
�eapa �i ocaua
de Lelia MUNTEANU Un sondaj CSCI (Centrul de Sondare a Cauzelor Iluzorii?) o d� pe bune. www.gandul.info/puterea-gandului/teapa-si-ocaua-15070245 Dac� rom�nii ar trebui s� mearg� m�ine la urne ca s�-�i aleag� pre�edintele �i �n loc de buletin de vot ar avea cartea de istorie (nu cea din care se pred� ast�zi, ci una mai sincer�), i-ar alege pe �epe� (35 la sut�) sau pe Cuza (21 la sut�). Ce deducem de-aici? C� ai no�tri, leh�meti�i de corup�ia pe sistem turbo, �i pun n�dejdea tot �n �ep� �i oca. I-ar �nfunda �n cap lui Iohannis cu�ma ro�ie cu stea �n opt col�uri, rubin la mijloc �i cinci perle deasupra, i-ar pune pe umeri surtucul de purpur� �i �n bra�e un snop de �epe, sau l-ar purta cu ocaua prin Pia�a Matache. Ce-ar trebui s� �n�eleag� de aici Io Klaus Vod�? C� �n ��ri�oara asta mai e �nc� mult� sete de dreptate care nu poate fi ostoit� cu decora�iuni. Vreau s� zic c�, atunci c�nd nu e �n concediu �i n-are nici vacan��, pre�edintele ales �i decoreaz� re�edin�a oficial�, decoreaz� Palatul Cotroceni ori �mparte decora�ii. Nu e pu�in lucru, e prea destul, doar suntem �n democra�ie: unii fur�, al�ii-i prind, al�ii le scriu opera, al�ii-i elibereaz�. Ce-ar fi dac� s-ar �ntoarce �epe� printre noi? Dezastru ecologic. Ar trebui s� defri�eze ce n-a apucat Verest�y, ca s�-�i croiasc� �epele. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 22/12/2015 |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:37
Discuții aprinse intr-un caz extrem de simplu.
Mai concret , un neocomunist-capitalist , numit Varanul , a ciordit prin subevaluare imobile de 60000 de euro. Pana aici nimic greu de ințeles, apoi urmeaza un proces tergiversat de catre camarila PSD-PC prin mijloace perfect valabile iar dupa ani de zile infractorul Voiculescu este condamnat la 10 ani de puscarie. Cum este normal, statul roman trebuie sa recupereze prejudiciul si cum infractorul are paralele Ceaușeștilor prin conturi secrete , nu ramane altceva decat sa puna sechestru cu executare pe bunuri. Aici nu este vorba de inchiderea unei televiziuni deoarece derbedeii pot emite de la orice ghena de gunoi ori dintr-un alt sediu. Ce este atat de greu de ințeles? Statul roman trebuie sa recupereze banii prin vanzarea acestui sediu , nu sa primesca o chirie simbolica si in acest fel prejudiciul sa fie achitat in nu mai știu cați zeci de ani. Consider ca Antenele trebuiesc evacuate urgent din acest sediu cu tot scandalul de rigoare. Acum vom vedea daca guvernul Cioloș are stapan poporul roman ori camarila PSD-USL . |
|
Fosta membra 9am.ro 509 mesaje Membru din: 21/09/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:40
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 09:13:20uite ce inseamna sa fii ,,realizata'' si manipulata de toti imbecilii de dreapta...preiei ca un dobitoc tot ce-ti baga baietii sub nas...ba , mai te si dai mare---exact ca kakanel---dand aberatiile fara a preciza sursa sau a le verifica catusi de putin... |
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:48
De la: 9am_4421, la data 2016-02-17 09:40:23De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 09:13:20uite ce inseamna sa fii ,,realizata'' si manipulata de toti imbecilii de dreapta...preiei ca un dobitoc tot ce-ti baga baietii sub nas...ba , mai te si dai mare---exact ca kakanel---dand aberatiile fara a preciza sursa sau a le verifica catusi de putin... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:54
CUTREMUR/Chiar se c�rau GENȚI CU BANI �n p�dure, la B�neasa? DEZV�LUIRILE unui fost ȘEF din SRI
comisarul.ro � s�mb�t�, 13 februarie 2016, 09:12 � Un fost de șef Grupare Sectoare informativ-Operative �n Direc�ia General� de Prevenire �i Combatere Terorism din SRI face dezv�luiri explozive pe contul s�u de Facebook. Este vorba de colonelul �n rezerv� Daniel Dragomir, care a fost arestat la cererea DNA anul trecut și mai apoi eliberat, �n prezent aflat �n proces, scrie Flux24. Grupare Sectoare informativ-Operative este simbolul operativ al operațiunilor cheie din SRI. Adic� se ocup� de informativ, dar și de partea operativ�. Este secțiunea cheie a Serviciului Rom�n de Informații (SRI). Dragomir afirm� �ntr-o postare vineri noaptea pe facebook c� a existat o lupt� �ntre agențiile de PR și publicitate controlat� de SRI pentru a pune m�na pe unul de cele mai mari contracte de publicitate și rebranding din Rom�nia: transformarea Romtelecom �n Telekom. Colonelul SRI se refer� la contractul pentru implementarea brandului Telekom �n Rom�nia, parte a celebrei companii germane T Mobile asociat� cu compania elen� OTE �n ceea ce a fost Romtelecom. El afirm� c� ar fi fost c�rate genți de bani �n p�dure, trimitere la P�durea din B�neasa, unde se afl� sediul SRI. Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata....de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea), precizeaz� Dragomir. Si discutii aprinse cu domnul Chiritoiu si unele mai "under the table" cu domnul Valentin Mircea (adjunct in acea vreme la Consiliul Concurentei, acum Sef al Corpului de Control al domnului Ciolos)...Discutii aprinse intr-o duminica seara..cum facem noi, sa f.....em toate agentiile de media ca Patria a priori sa (luati cu ghilimele desigur "castige contractul de la Telekom")...Dupa frigul indurat anul trecut...Flash-urile de memorie...ciudat..survin asa repede..Pe cat reusesc sa imi amintesc gentile de bani carate la "padure"..., mai afirm� fostul colonel SRI. Postarea lui Daniel Dragomir: Ca tot suntem intr-o zi de sambata...care nu este afectata de vreo predictie premonitorie.. Si ca tot promiteam ca o sa imi amintesc de zile mai bune... Incep sa imi amintesc de o lupta intre agentiile de PR si publicitate dintru sfarsitul anului 2012... Tamam cand plecam eu de la guvern.. Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata....de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea), Vag, dar foarte vag (cred ca sunt inregistrari pe tema asta care or sa ma ajute... God knows) .. Si discutii aprinse cu domnul Chiritoiu si unele mai "under the table" cu domnul Valentin Mircea (adjunct in acea vreme la Consiliul Concurentei, acum Sef al Corpului de Control al domnului Ciolos)... Discutii aprinse intr-o duminica seara..cum facem noi, sa f.....em toate agentiile de media ca Patria a priori sa (luati cu ghilimele desigur "castige contractul de la Telekom")... Dupa frigul indurat anul trecut... Flash-urile de memorie...ciudat..survin asa repede.. Pe cat reusesc sa imi amintesc gentile de bani carate la "padure"... Noroc ca nu e...Tuesday... Dragomir a fost arestat �n decembrie 2014 și trimis �n judecat� de DNA. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:57
EXPLOZIV/Uite ce-a f�cut FICUSUL la M�nchen 3 zile! Detalii cam UMILITOARE!
comisarul.ro � duminic�, 14 februarie 2016, 19:59 � Iohannis a fost la Munchen cam ca echipa de fotbal a Rom�niei: a participat, dar nu �i-a dorit destul victoria. Vina nu e doar a lui; ci a anilor de politic� extern� neinspirat�, care au adus Rom�nia �ntr-o pozi�ie marginal�. Pre�edintele arat� c� a �n�eles unde trebuie s� mearg� �i pe ce linie. Ritmul schimb�rilor �i crizelor globale nu are �ns� r�bdare ca �eful statului s� se pun� la punct cu diploma�ia; trebuie s� �nve�e rapid s� �i livreze! �n general, Rom�nia e absent� din marile dezbateri interna�ionale. �nal�ii oficiali ai statului rom�n rareori particip� la conclavurile formale �i mai pu�in formale unde se decide mersul lumii, de la Forumul de la Davos la �nt�lnirile Trilateralei. Avem foarte pu�ini oameni �n pozi�ii-cheie �n institu�ii �i organiza�ii interna�ionale. Avem pu�ine prezen�e academice sau analitice rom�ne�ti �n publica�iile de politic� interna�ional� sau la conferin�e de profil. Suntem singura �ar� din regiune care nu are nici m�car un think-tank de politic� extern� puternic, finan�at de stat �i produc�tor de analize �i politici competente. Suntem singurii care nu au o publica�ie de politic� extern� �n limba englez�, care s� scoat� voci rom�ne�ti (at�tea c�te exist�!) �n afar� �i singurii care nu avem m�car un forum interna�ional sau m�car regional influent �i de amploare. Suntem provinciali �i limita�i, at�t �n cunoa�terea mediului extern, c�t �i �n influen�area lui. Iar asta e inacceptabil pentru cel mai mare stat din Balcani �i estul Europei, dup� Polonia. Participarea pre�edintelui Iohannis la Conferin�a de Securitate de la Muenchen (MSC 2016) �n 12-14 februarie este, �n acest context, un gest important, care arat� c� la nivelul Pre�edin�iei s-a �n�eles c� este important s� fim parte a dezbaterii. Ca s� fie clar ce �nseamn� MSC 2016 (considerat forumul de analiz� �i dezbatere nr 1 �n lume), o s� amintesc doar c� SUA �i Rusia au convenit aici un amplu acord de �ncetare a focului �n Siria, esen�ial pentru ca negocierile de pace s� poat� fi reluate. �n contextul unei situa�ii interna�ionale pe care organizatorii o definesc drept cea mai grav� de dup� R�zboiul Rece, au venit la Muenchen Secretarul de Stat al SUA John Kerry, premierul rus Dimitri Medvedev, Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, �naltul Reprezentant UE pentru Politic� Extern� Federica Mogherini, miliardarul George Soros, regele Iordaniei, premierul francez Manuel Valls, premierul irakian, pre�edin�ii polonez, afgan, ucrainean, lituanian, eston �i mul�i mul�i al�ii, mini�trii de externe turc, iranian �i saudit, �efii comunit��ii de intelligence americane, britanice, olandeze �i a Uniunii Europene, al�i premieri �i mini�tri, comisari europeni, �efii tuturor marilor think-tank-uri din lume, oligarhi ru�i (de pild� Oleg Deripaska) �i CEOs ai marilor companii interna�ionale. Problema este c�, a�a cum nu �nve�i nimic doar dac� te culci seara cu cartea sub pern�, la fel simpla frecare a coatelor de mai-marii planetei nu te face unul dintre ei � ba nu-i face nici m�car s� te bage �n seam�. Prezen�a pre�edintelui Iohannis la Munchen a fost pasager� �i lipsit� de vizibilitate � cea mai �tears� a unui lider european cu ceva importan��. Nu e doar vina lui; e �n primul r�nd reflectarea situa�iei marginale �n care ani de politic� extern� neinspirat� au adus Rom�nia. Sper c� pre�edintele Iohannis a fost prezent tocmai pentru c� �ncearc� s� ne scoat� din acest con de umbr�. Debutul s�u �ns� nu pare s� indice o modificare a nivelului de ambi�ii interna�ionale ale Rom�niei, nici a capacit��ii de a livra. VENI, VIDI, PLECI Iohannis a vorbit �n cel mai aglomerat slot al programului, �mp�r�ind publicul cu alte dou� paneluri paralele (�n care erau George Soros �i Vicepre�edintele Comisiei Europene, Comisarul pentru Uniunea Energetic� Maros Sefcovic) �i dup� momentul de maxim al conferin�ei (care a fost s�mb�ta diminea�a, cu interven�iile lui Kerry, Stoltenberg, Steinmeier, Medvedev, Valls, dezbaterile pre�edin�ilor, premierilor �i mini�trilor de externe), c�nd deja o parte dintre participan�i plecaser�, iar al�ii se concentrau pe �nt�lniri informale �n marja �ntrunirii. Tema panelului a fost bine aleas� �i relevant� pentru momentul actual, ��ntre reasigurare �i reangajare? Viitorul NATO�, discu�ia fiind considerat� principalul panel de la aceast� or�. Din p�cate �ns�, to�i ceilal�i participan�i la panel erau sub rangul protocolar al Pre�edintelui Rom�niei (premierul Norvegiei, Secretarul de Stat al Ap�r�rii britanic, ministrul Ap�r�rii suedez, ministrul de Externe polonez, pre�edintele Comitetului Militar NATO). �n mod normal, dac� ar fi avut realmente de livrat un mesaj puternic participan�ilor, Iohannis nu ar fi trebuit s� accepte acest aranjament. �n paralel dezb�teau patru pre�edin�i (e drept, ai unor state mai mici: Macedonia, Croa�ia, Slovenia, iar �n alt panel cel azer) �i doi premieri (din Muntenegru �i Georgia), iar cea mai interesant� dezbatere �preziden�ial� (intitulat� chiar ca atare) avusese loc cu pu�in timp �nainte, cu pre�edintele Ucrainei P. Poroshenko, Finlandei S. Niinisto, Lituaniei D. Grybauskaite, Poloniei A. Duda �i Parlamentului European M. Schulz. �n diploma�ie, protocolul este fundamental: cu cine e�ti a�ezat la mas� arat� c�t� importan�� �i se acord� �i determin� nivelul la care ajunge mesajul t�u. �n compensa�ie, pre�edintelui i s-a dat s� �in� speech-ul de deschidere a discu�iei. Suspectez �ns� c� Iohannis, �nc� nepreg�tit s� fac� fa�� dezbaterilor de politic� extern� (apropo: totu�i ce face la Cotroceni de peste un an de zile? M�car �Diploma�ia� lui Kissinger tot o citea �n timpul �sta!), a negociat expres exact acest tip de aranjament: s� �in� un discurs introductiv, iar apoi s� plece, neparticip�nd la dezbatere �i nelu�nd �ntreb�ri din sal�. Zis �i f�cut: venit, vorbit, plecat. �n 5 minute, a �i uitat lumea c� a trecut pe acolo. Nimeni nu a mai f�cut asta, �n afara �superstarurilor� invitate, ca John Kerry sau regele Iordaniei, care au f�cut doar declara�ii, neurmate de �ntreb�ri din sal�. S� AFIRM�M MAI PU�IN, S� CONFIRM�M MAI MULT S� presupunem �ns� c� Rom�niei nu-i ajunge regiunea ei, vrea s� fie un juc�tor relevant �n cadrul mai larg al NATO. Dar cum anume ne propunem s� facem asta? Pe substan��, discursul lui Iohannis a fost ca apa sfin�it� � nici nu �ncurc�, nici nu ajut�. A fost un mesaj de pozi�ionare perfect corect; dar nu unul politic, proactiv, de ini�iativ�. S� trecem peste limbajul func�ion�resc, pr�fuit �i lipsa total� de aplomb cu care a fost citit. �n esen��, a transmis partnerilor euratlantici c� Rom�nia r�m�ne o surs� de securitate la frontiera de est a NATO �i UE, un actor previzibil �i fidel angajamentelor sale, un pilon al democra�iei �i stabilit��ii �n regiune. Toate acestea sunt avantaje demne de scos �n eviden��: suntem printre pu�inii din zon� care nu au derapat serios �n plan intern; suntem printre pu�inii care �i-au asumat �inta de 2% din PIB pentru ap�rare; suntem printre pu�inii care r�m�n fervent euratlantici. La Muenchen nu e �ns� t�rg de nun�i, s� ne aleag� cineva. Este un for �n care fiecare �i prezint� calit��ile doar ca s� cear�, s� negocieze, s� propun�. Noi r�m�nem pasivi, mediocri, f�r� anvergur�. �nc� avem complexe de inferioritate �i sim�im nevoia s� ne anun��m partenerii c� suntem cumin�i �i ne facem temele � �i cam at�t. Elementele politice din discursul lui Iohannis sunt: i) importan�a rela�iei transatlantice, ii) imperativul de a demonstra unitatea NATO �i disponibilitatea de a o ap�ra, iii) sublinierea importan�ei M�rii Negre nu doar pentru securitatea regiunii, ci �i dincolo de aceasta. PROGRAM LEJER, DE WEEKEND �i cui propunem noi, p�n� la urm�, abordarea noastr�? Pe cine �i cum convingem c� avem dreptate? Ce pa�i concre�i facem? Sper c� lipsa consemn�rii pe site-ul pre�edin�iei a oric�ror �nt�lniri �n marja conferin�ei, altele dec�t cu pre�edintele Poro�enko �i cu oficialii bavarezi este doar o omisiune a Cotroceniului! Pentru c� acestea sunt instrumentele diploma�iei � iar pre�edintele polonez a avut aici �nt�lniri planificate cu Poro�enko, dar �i cu premierii francez, libanez, muntenegrean �i cu pre�edintele macedonean �i a g�zduit �mpreun� cu pre�edinta croat� un mini-summit Intermarium. Nu se poate ca Iohannis s� nu fi fost nici m�car pe jum�tate la fel de ocupat, nu? Mai ales c� tot ne consol�m zilele astea c� polonezilor le-a cam sc�zut �cota� �n ochii Occidentului. �i dac� tot anun�a pre�edintele la Bucure�ti c� vizeaz� atragerea de investitori din Bavaria, poate n-ar fi stricat s� uzeze �i de participarea la Munchen pentru o necesar� relansare a rela�iei cu Germania (nu �n opozi�ie cu cea cu SUA, ci �n absolut necesar� complementaritate). Pe l�ng� c� ar fi putut sc�pa un Guten Tag, danke schoen �n german� (da, �tiu, e un fleac, dar astfel de mici trucuri sunt folosite �n diploma�ie �i adesea ajut� demersurilor mai ambi�ioase), ar fi putut b�ga o fraz� despre rolul constructiv pe care m�car de acum �nainte inten�ioneaz� Rom�nia s�-l joace �n criza refugia�ilor. Oricum, ca s� r�m�nem la chestiuni de form�, dar relevante, e bine c� a ales s� vorbeasc� �n englez�, e �i �sta un mesaj. E bine c� Iohannis a reiterat implicit c� op�iunea Rom�niei r�m�ne ferm proamerican�. E trist �ns� c� atunci c�nd al�ii se str�duiesc s� �i promoveze �i ating� obiective, noi suntem mul�umi�i doar c� �tim ce e cu noi �i c� nu am luat-o razna. Nu e vorba s� ne lans�m �n cine �tie ce aventuri cu preten�ii de a reconfigura ordinea global�; e suficient s� juc�m m�car pe dosare regionale. Ori noi deocamdat� tocmai am dat-o-n bar� cu Republica Moldova � nu c� am fi putut preveni dezastrul, dar n-am putut mi�ca nici m�car un milimetru pe acest dosar! �n treac�t fie spus, acum ceva timp, nu pu�ini anali�ti �i oficiali de la Bucure�ti se cam bucurau c� polonezii ��i-au furat-o� cu Ucraina, iar preten�iile lor de lideri regionali au luat-o la vale. M� �ntreb dac� g�ndesc la fel acum, c�nd �ne-am furat-o� �i noi cu Republica Moldova. �ntr-un moment de fr�m�nt�ri f�r� precedent pentru UE �i NATO, care ne amenin�� �n mod direct securitatea, Rom�nia se arat� nepreg�tit� pentru orice altceva dec�t un rol de �follower�. Nu e cazul s� tr�im din nou �nchipuiri de lider regional; dar s� demonstr�m leadership e altceva, iar de asta e nevoie. Suntem, totu�i, al doilea stat din regiune, membru NATO �i UE, cu responsabilit��i pentru securitatea colectiv� �i �n primul r�nd pentru a noastr�! Dac� p�n� nu demult aveam un pre�edinte hiperactiv, dar fixist �i autosuficient, care sufoca institu�iile cu rol �n politica extern� �i distrugea consensul intern, acum avem un pre�edinte �ncep�tor �i st�ngaci �n ale jocului interna�ional �i un aparat de stat amor�it. Prezen�a la MSC2016 e un prim pas pozitiv, important pentru noi, dar mic la scara mizelor aflate �n joc. Pre�edintele Iohannis a fost la Munchen cam ca echipa de fotbal a Rom�niei: a participat, dar nu �i-a dorit destul victoria. C�nd �ncepem s� �i juc�m??? Oana Popescu/Adev�rul- Coresponden�� de la Conferin�a de Securitate de la M�nchen Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:59
EXPLOZIV/Jegul Oprea, tot mai APROAPE de PUȘC�RIE! Detalii ȘOCANTE!
comisarul.ro � ast�zi, 09:02 � O parte din sumele deturnate de fosta conducerea a serviciului secret al MAI au fost folosite la achiziționarea autoturismului Audi A8, �n care se afla fostul vicepremier �n ziua morții polițistului Bogdan Gigin�. Ancheta DNA la serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) � DIPI, fosta �Doi și-un sfert� � scoate la iveal� o adev�rat� CLOAC� INFRACȚIONAL�. Oficiali din minister, dar și mai mulți polițiști, au dezv�luit, pentru �Evenimentul zilei�, c� autoturismul Audi A8 cu care circula Jegul Gabriel Oprea �n ziua accidentului mortal �n care și-a pierdut viața agentul Bogdan Gigin� este, de fapt, a DIPI. Mai mult dec�t at�t, foștii șefi ai serviciului secret � chestorul Gheorghe Nicolae și adjunctul s�u, chestorul Nelu Z�rnic� - sunt anchetați, acum, de procurorii anticorupție dup� ce au achiziționat bolidul din banii destinați informatorilor. Conform unor surse bine informate, autoturismul de lux a fost cump�rat prin deturnarea de fonduri la care face referire DNA �n comunicatul de luni, prin care a anunțat �nceperea urm�ririi penale a patru ofițeri DIPI. Sursele noastre spun și mai mult. C� o parte din banii deturnați erau folosiți pentru �ntreținerea amantelor! Dosarul este abia la �nceput �ns�... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:02
apropo de ,,cel mai mare om al anului''...
www.comisarul.ro/articol/exploziv/uite-ce-personaje-au-stat-la-m... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:06
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:17
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 09:05:09De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 07:35:17buna dimi...va las cafea din belsug s-aveti spor in activitatile voastre curente... Neata buna si din partea mea! Stati sa degust cafeaua mesterita de Sefu', sa studiez aprofundat ce mi-o pus in a mea ceasca, si apoi povestim, da?
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:26
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-16 16:14:49De la: Musetel, la data 2016-02-16 15:13:43Zenitt... Sa stii tu de la mine ca nu apreciez barbatul care da intr-o femeie. De aceea spun ca acel barbat, care da intr-o femeie, nu este demn de a face parte din creatia lui Dumnezeu, cea mai frumoasa: OMUL. Tie personal... daca as avea ceva sa iti reprosez? Stii bine ca de cate ori tu si cu mine nu suntem de acord, se rupe deseori o prietenie pretioasa. Nu mai risc! Si... daca as cauta in mintea mea cuvintele lui Socrate si ale lui Isus, fiul lui Sirah, care , sintetizate, ar spune: Unui prieten adevarat sa ii spui cuvinte de critica atunci cand esti doar tu si cu el, iar daca aceste cuvinte sunt de folos cuiva, doar atunci sa le spui. Asta nu rezuma faptul ca daca am ceva de spus nu o spun, la un moment dat, chiar si prin metafore. Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:27
Hmmm... cafeaua este delicioasa! Va invit sa o savurati cu noi! Cu cea mai mare placere!
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:30
Sediul Antena 3, sediul Mi�c�rii Populare!
Opinii � Editorial www.cotidianul.ro/sediul-antena-3-sediul-miscarii-populare-276366/ Sorin Avram De la alegerile preziden�iale din 2009, c�nd ambasada Rom�niei din Fran�a condus� de domnia sa a c�tigat campionatul mondial la vot vitez�, Teodor Baconschi nu a mai avut o bucurie a�a mare ca acum, c�nd ANAF-ul a luat cu asalt Antena 3. Referitor la ordinul de evacuare emis de ANAF �mpotriva televiziunii de �tiri, domnul Baconschi a declarat c� este vorba despre �o binecuv�ntare divin� asupra Rom�niei�. Autorul �Mahalelei inepte� este teolog �i diplomat, dar se vede treaba c� nu are niciun Dumnezeu �i nicio treab� cu diploma�ia. Probabil c� bucuria lui Teodor Baconschi ar fi maxim� dac� sediul Antenei 3 ar ajunge cumva �n proprietatea RA-APPS, iar fostul ambasador al Rom�niei la Paris ar primi cl�direa pentru o chirie modic�, pentru a amenaja sediul unei funda�ii care s� le vorbeasc� rom�nilor despre democra�ie, libertate de exprimare �i stat de drept. �ns� culmea arogan�ei ar fi ca la licita�ia pentru v�nzarea sediului Antena 3 s� se prezinte �i trezorierul Mi�c�rii Populare, pentru a-l achizi�iona �n vederea amenaj�rii sediului central al partidului condus de Traian B�sescu, aceast� �binecuv�ntare divin� asupra Rom�niei�, cum l-ar lingu�i Teodor Baconschi. Ce, banii munci�i ai membrilor cura�i ca lacrima ai Mi�c�rii Populare nu-s buni? Ce, domnul B�sescu nu merit� �i el s� se r�zbune �ntr-un fel pe cei care au scos la lumin� toate matrapazl�curile petrecute �n timpul regimului B�sescu? Ce at�ta libertate de exprimare? Sorin Avram Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:32
De la: Musetel, la data 2016-02-17 10:27:54Hmmm... cafeaua este delicioasa! Va invit sa o savurati cu noi! Cu cea mai mare placere!
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 11:40
Nume stranii de partide, dup� apariția legii. Vezi lista
www.dcnews.ro/nume-stranii-de-partide-dupa-apari-ia-legii-vezi-l... "Dupa cum anticipam inca de cind s-a dat legea, anul asta vom avea o inflorire dezastruoasa si absolut delirant de delicioasa de urmarit de partidulete, partiduluscule si partidulici care vor rontai cu harnicie din procentele pina la suta la suta, umflind glorioasa coada lunga a distributiei reziduale dintr-o irosire de 10% intr-o irosire de poate pina la 20%, cel putin la alegerile locale", scrie Mirel Palada pe Facebook. "O sa vedeti voi cum o sa avem tot soiul de partide inedito-isterico-penibile, cu multi daci, cu tatarii din Mizil, cu partidul flamboayantilor strimb-credinciosi din Tulcea de Sud. Va fi interesant. Va fi penibil. Ne va da sondajele peste cap. Ne va da, evident, si viata politica peste cap. Dar va fi democratie. Pentru ca de fapt, nu coruptia ucide, ci prostia ucide. Voi ati vrut-o. Voi o aveti. Doamne, pufosi mai sintem si nu ne invatam minte frown emoticon" Dani Sandu: O selectie a noilor partide politice din Romania. Happy voting. 7/23/2015 Partidul Revoluției a III-a Forț� 8/18/2015 Partidul �Democrație Direct� Sarmisegetuza" 8/26/2015 Partidul Getodacia 9/2/2015 Partidul Dacismului Conservator Autonom 9/2/2015 Partidul For�a Pensionarilor 9/30/2015 Partidul Rena�terea S�c�lazului 6/11/2015 Partidul Creștin Comunist 12/21/2015 Partidul �Casa mea" 12/28/2015 Partidul Uniunii Pensionarilor si Oamenilor Saraci din Maramures 1/26/2016 Partidul Noua Ordine Mondial� a St�p�nului Alpha �i Omega 1/29/2016 Partidul Liga Organizat� a Regiunilor Drepte In total, sunt 93 de partide pana acum. Lista celor de la Fundatia pentru o societate deschisa este actualizata periodic. - See more at: www.dcnews.ro/nume-stranii-de-partide-dupa-apari-ia-legii-vezi-l... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 11:45
Andreea Crețulescu, scenariu de coșmar dup� cazul Antena 3
www.dcnews.ro/andreea-cre-ulescu-scenariu-de-co-mar-dupa-cazul-a... Andreea Crețulescu vorbește despre cea mai mare team� a sa legat� de cazul Antena 3. Jurnalista spune c� risc�m ca dup� 'guvernul meu' s� avem 'presa mea'. "Ma uit cu uimire si enervare la ce se intampla la Antena 3. E absurd sa pui asa pumnul in gura unor institutii de presa. In urma cu mai multi ani, lucram la un trust de presa care a trecut prin aceleasi mizerii. Atunci, unii poate s-au bucurat pentru ca raman fara concurenta, dar, chiar si din perspectiva acestui trecut, condamn ce se intampla la postul concurent. Sper ca dupa "vreau guvernul meu" sa nu urmeze "vreau doar presa mea". Ar fi pacat... nu doar pentru noi jurnalistii, ci si pentru cei pe care ii informam in fiecare zi... Lipsa de reactie poate genera monstrii sau monstruozitati...", a fost mesajul Andreei Crețulescu. - See more at: www.dcnews.ro/andreea-cre-ulescu-scenariu-de-co-mar-dupa-cazul-a... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 159 mesaje Membru din: 17/02/2016 |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:16
PROSTIE, JEG, NESIMTIRE, postimg.org/image/ktn9cvvp1/ MINCIUA, OBSCURANTISM, SARACIE, IPOCRIZIE, postimg.org/image/70yjor8bl/ jALNIC !
|
|
Fosta membra 9am.ro 159 mesaje Membru din: 17/02/2016 |
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:21
De la: _HAK0N, la data 2016-02-17 11:14:32 .... |
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:37
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 10:32:06De la: Musetel, la data 2016-02-17 10:27:54Hmmm... cafeaua este delicioasa! Va invit sa o savurati cu noi! Cu cea mai mare placere! Sefu', nu gasesc diapazonu', numa' un ''la'' imi trebe si pui muzichii la pupitru! Da' ... madescurc io! www.youtube.com/watch?v=2e0wOmT0Sq8 Uai, da' ce buna e cafeaua d'aicea!
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:42
Corina, Mirabela, Raul ....
si Dumnezeu este ROM�N ! www.youtube.com/watch?v=6V9IJUba4oM Si ce daca suntem in Februarie? Mintenas celebram INVIEREA, in veci vecilor! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:48
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:50
Dedicatiile curg! YES! Satisfacem toate gusturile, nu le discutam!
www.youtube.com/watch?v=-yZ2adi2IiA Pentru GUSHTERU' de serviciu, atentie, a trecut de fileu!
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:52
Pentru Gabi, pentru Sefu' si pentru mine:
www.youtube.com/watch?v=dNrZ4-5B_sw ...pen'ca ase vreu io si ca meritam! Pofta buna si pe mai tarziu!
|
|
|
|

Aveam asteptari superioare din partea ta!