back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2474 2475 2476 2477 2478 2479 2480 2481 2482 2483 >> Sari la pagina:

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:05

De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 07:35:17buna dimi...va las cafea din belsug s-aveti spor in activitatile voastre curente...

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:09

ROMÂNIA FURATÃ. ICA - privatizarea cercetãrii alimentare din România s-a fãcut la prețul unei nunți luxoase
www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA...
Primul institut care se ocupa de cercetare, securitate și siguranțã în toate ramurile industriei alimentare s-a evaporat. Dupã jumãtate de secol de funcționare, oamenii statului au decis cã e mai bine sã scape de el. L-au transformat în societate pe acțiuni și l-au vândut. Au încasat puțin peste 100 de mii de euro, echivalentul unei nunți luxoase.
Primul institut care se ocupa de cercetare, securitate și siguranțã în toate ramurile industriei alimentare s-a evaporat. Dupã jumãtate de secol de funcționare, oamenii statului au decis cã e mai bine sã scape de el. L-au transformat în societate pe acțiuni și l-au vândut. Au încasat puțin peste 100 de mii de euro, echivalentul unei nunți luxoase.

Institutul de Chimie Alimentarã este astãzi notoriu, dar nu pentru descoperirile din domeniul alimentației publice, ci pentru un dosar penal plimbat în instantele de judecatã aproape opt ani. Actual om de afaceri, om politic și fost colaborator al Securitãții, Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasã a institutului, alãturi de alți 12 inculpați. Singura vinã a Institutului de Chimie Alimentarã a fost cã era situat în cea mai vânatã zonã rezidentialã din Capitalã: malul lacului Herestrãu.

Sediul central al fostului Institut de Chimie Alimentarã aratã astãzi ca dupã rãzboi: tratatele zac abandonate pe holuri, studiile scrise în zeci de ani s-au îngãlbenit din cauza umezelii, pereþii sunt plini de igrasie, iar tavanul stã sã cadã. Doar câteva zeci de eprubete sparte și mirosul înțepãtor de substanțe chimice mai amintesc de vechile laboratoare.

„În incinta care existã, strada Gârlei nr 1, existã o clãdire foarte frumoasã, plus alte clãdiri adiacente, exista o serie de laboratoare : laboratorul de analize chimice, laboratorul de valorificare a substanþelor secundare, (...) în afara sediului central a existat acea modã ca cercetarea sã fie alãturi de producþie”, explicã Benone Velcescu, fost cercetãtor ICA.
Istoria institutului începe în 1925

În 1925, statul român a prins gustul chimiei alimentare: înfiinþeazã Institutul Experimental pentru Cultivarea și Fermentarea Tutunului. Guvernul condus de Ionel Brãtianu îi dã noului institutut, din rezervele statului, 15 ha de teren pe malul lacului Herestrãu. Aici urmau sã se studieze soiurile de tutun pentru a obtine unul de calitate superioarã.

Trei ani mai târziu, este dat în folosinþã sediul central al institutului, situat pe strada Gârlei. Dupa instaurarea regimului comunist, guvernul Petru Groza decide transferarea Institutului Tutunului la cel de Cercetãri Alimentare și Pisciole. Experimentele în domeniul alimentar se fac în impozanta clãdire de lângã Herãstrãu, iar proiectãrile tehnice - în actualul sediu al Ministerului Educației.

„Toatã industria alimentarã a fost construitã pe baza cercetãrilor acestui institut ºi a proiectãrii, pentru acest institut avea ºi un compartiment foarte mare de proiectare. Institutul nu numai cã avea menirea sã verifice, dar cerceta cele mai bune reþete, elabora tehnologii ºi apoi era implicat pânã la construirea unitãþilor de industrie alimentarã ºi în monitorizarea producþiei, îmbunãtãþirea calitãþii alimentelor ºi sigur, atunci nu se vorbea de siguranþa ºi securitatea alimentarã atât de mult cât se vorbeºte astãzi, de trasabilitate, de autenticitate, însã lucrurile acestea se fãceau. Culmea, se fãceau , ºi alimentele erau foarte bine controlate”, a povestit Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA.

În 1981, Institutul de Cercetãri Alimentare ºi Piscicole primeºte un nume nou: Institutul de Chimie Alimentarã. Este momentul în care în toate fabricile din industria laptelui, a berii sau a zahãrului sau în fabricile de prelucrare a cãrnii se înfiinþeazã laboratoare de cercetare subordonate ICA.

„Era laboratorul de lapte, care era în curtea fabricii de lapte din Militari unde acuma este CORA, era laboratorul de carne, acest laborator funcþiona la abatorul Glina, laboratorul de bere, pe lângã fabrica de bere Griviþa, laboratorul de amidon ºi zahãr era lângã fabrica de Glucozã”, rememoreazã Anica Ilie, fost cercetãtor la ICA.

„Abatatorul de 1 milion de porci, Comtim-ul din Timiºoara, asta înseamna un milion de porci tãiaþi anual, a fost fãcut de IPSCAIA cu sprijinul tehnologic al ICA. Eram cele douã institute. IPSCAIA fãcea clãdiri, planurile de montaj, de instalaþii, noi veneam pe partea de tehnologie”, povestește Benone Velcescu, fost cercetãtor.

Angajaþii institutului fãceau cercetãri chimice ºi biochimice, cãutau noi procese ºi procedee tehnologice alimentare ºi chiar proiectau echipamentele pentru producerea alimentelor. Nutriþioniºtii avizau toate reþetele, de la cele pentru salamuri sau brânzã topitã, pânã la conserve de peºte sau ulei de gãtit.

„Se fãceau lucruri extraordinare, printre care am proiectat model experimental pentru fabricarea caviarului artificial. Lucruri foarte foarte interesante. (...) instalaþie pentru dezvoltarea alegei spirulinã, pentru spirulinã. Foarte interesant”, spune Anica Ilie, fostã cercetãtoare.

Anii 80 au adus cursa pentru plata datoriei externe. Printre consecinþe, tãierea banilor pentru cercetarea de orice fel. Inclusiv cea alimentarã. Revoluþia prinde institutul cu aparatura încã performantã a anilor 70 ºi cu 400 de cercetãtori specializaþi în toate ramurile industriei alimentare.
Cum a început implicarea lui Dan Voiculescu

În 1991, implicarea omului de afaceri Dan Voiculescu în destinul tragic al ICA, începea sa prindã contur. Ovidiu Popescu, directorul Institutului de Chimie Alimentarã, decide asocierea cu o firma cu sediul în paradisul fiscal din Cipru, pe nume Crescent. Astfel ia naºtere BIOPROD SRL. Actionarul majoritar este Crescent, cu 51%, firmã înființatã în 1984 și controlatã de Dan Voiculescu.

Firma este înscrisã la Registrul Comerțului printr-o cerere semnatã doar de directorul institutului, deși legea românã în vigoare la acea datã impunea acordul Ministerului Agriculturii ºi al Academiei de ªtiinþe Agricole.

La doar un an de la înscrierea noii firme, conducerea BIOPROD decide sã construiascã Stația de Alimente Bãneasa. Peste 6000 de mp din cei 36 de mii ai institutului sunt puși la bãtaie pentru ridicarea unei clãdiri care, de fapt, n-a fost construitã niciodatã. În locul ei, pe o suprafaþã de 1.300 de metri pãtraþi, rãsare un ansamblu de birouri ºi spaþii comerciale. Mai mult, tot pe terenul Institutului de Chimie Alimentarã, începe ºi construcþia unui bloc de 9 etaje.

„Pãi uneori fãceau în spate, sigur cã fãceau. Ce erau singurii care au fãcut atunci în spate? Când nu era nici legislaþie foarte bine pusã la punct?”, spune fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabãrã.

Institutul participase la majorarea capitalului BIOPROD SRL cu terenurile pe care le avea. Cu toate acestea, statul era actionar minoritar, cu 49%. Într-un raport al Serviciului Român de Informaþii se aratã cã, treptat, în firmã au fost introdusi noi acþionari, pentru a o transforma din SRL în Societate pe Acþiuni.

Noii acționari erau firme ale grupului deținut de Voiculescu ºi cãpãtau aceastã calitate dupã ce preluau acțiunile Institutului de Chimie Alimentarã. În 1993, doar 10% din acțiunile societãții BIOPROD SA mai erau ale statului.

Tot în 1993, conducerea închiriazã sediul principal al ICA societatii BIOPROD, cu doar 15 dolari pe lunã, pentru 12 mii de metri pãtraþi de laboratoare. Contractul este încheiat pe o perioada de 12 ani. Pe piaþa liberã, la acel moment, un singur metru pãtrat se închiria în zonã cu 14 dolari.

În 1998, statul ajunge sã mai deþinã prin Institutul de Chimie Alimentarã doar 1,8% din actiunile firmei BIOPROD, condusã de directorul științific de la ICA: Gheorghe Mencinicopschi.

„(Bine, și) starea de lucruri... nu mai era un entuziasm al participariii la toate activitațile de cercetare. Nu aveam materiale, pe care sãțți faci cercetarea, cã pânã la urmã ai nevoie de o serie de lucruri. Nu poți sa faci cercetare numai cu creionul și cu hârtia și cu calculatorul. Ai nevoie de mult mai multe lucruri”, subliniazã Anica Ilie.
Avertisment de la SRI în 1995

În 1995, SRI avertizeaza Guvernul condus de Nicolae Vacaroiu cã ceea ce se întâmplã la ICA aduce atingere siguranței naționale, pentru cã este un atac grav la adresa cercetãrii științifice.

Același raport menþionezã cã majoritatea patrimoniului ICA a trecut în administrarea companiei Crescent, cã angajații institutului erau și membri în conducerea BIOPROD, iar laboratoarele erau închiriate ilegal chiar de cãtre unii cercetatori ai ICA. Cu toate astea, raportul rãmâne fãrã ecou, iar guvernul Vacaroiu menþine în funcþie conducerea institutului.

„Nu mai aveam lucrãri, au fost luni întregi când nu ne-am luat salariile, luni întregi. (...) din 97 începând s-a înrãutaþit starea de lucruri. Eu când am plecat în 99 lucrurile erau destul de grave în ce priveºte susþinerea financiarã, nu mai avea lucrãri, nu mai….”, povestește Anica Ilie.
Apare IBA

În 1997, o parte dintre cercetãtori îºi dau seama cã Institutul de Chimie Alimentarã nu mai are niciun viitor. ªefa laboratorului de morãrit și panificțtie, Nastasia Belc, face primele demersuri pentru înființarea unuia nou: Institutul de Bioresurse Alimentare - IBA.

„Cinste lor ca s-au desprins. Este cel mai bun institut (...) desprins din ICA, atunci, în momentele grele. Eram ministru. Aceastã femeie mi-a argumentat cã nu se poate merge, cã se merge spre dezastru. Eu de obicei nu am fost pentru desprinderi, dar acolo am vãzut aceastã chestiune”, spune fostul ministru Valeriu Tabãrã.

IBA, institut de stat, este subordonat direct Ministerul Agriculturii. Cercetãtorii se specializeazã în diverse centre din lume, iar conducerea reuºeste sã atragã fonduri europene. Nu același lucru se întâmplã și cu ICA. În 2002, guvernul condus de Adrian Nãstase decide transformarea institutului care se ocupa de siguranța alimentației românilor în societate pe acțiuni, odatã cu schimbarea numelui din Institutul de Chimie Alimentarã în Institutul de Cercetãri Alimentare.
ICA devine societate comercialã, primul pas cãtre privatizare

„S-a trecut la o chestiune care nu a fost dintre cele mai normale. S-a transformat în societate comercialã. Trecându-se în societate comercialã, pasul spre privatizare era mult mai ușor. Oare primul-ministru de la acea vreme nu a știut? Și ministrul? Ministrul Agriculturii. Nu au știut? Cum sã nu știe? Când privatizezi astfel de obiective!”, spune Valeriu Tabãrã.

Ilie Sârbu, ministru al Agriculturii în acea perioadã, semneazã și el hotarârea de guvern prin care ICA devenea societate comercialã. Îsi aduce aminte cu greu de ce a luat aceastã hotarâre.

„Nu mai știu, sincer, dar a fost o Hotãrâre de Guvern. Era semnatã de cel puțin patru dintre noi. (...)

Probabil pentru rentabilizarea lui. Nu mai îmi amintesc exact. Dar oricum, nu era o decizie a mea, cã nu eu … cercetarea nu era la mine. (...) Probabil faptul cã era terenul sau ceva, era în gestiunea ADS-ului sau ministerului.

Dupã transformare, institutul intrã sub administrarea Agenției Domeniului Statului și este imediat vândut grupului de firme GRIVCO, de cãtre directorul Corneliu Popa, numit în funcþie chiar de Ilie Sârbu. Senatorul PSD considerã cã privatizarea ICA, din 2003, a fost un succes.

„Acolo, ceea ce totuți trebuie subliniat, cã el dupa privatizare a rãmas institut de cercetãri, adicã nu s-a ajuns la ceea ce știm noi cã se întâmplã. Cã dupã ce se privatizeazã activele devin interesante și uitãm de obiectul de activitate. El încã funcționeazã și funcționeaza bine, nu știu”, spune Ilie Sârbu.
GRIVCO achiziționeazã ICA cu 104.000 de euro

Suma plãtitã de grupul GRIVCO pentru ICA este de 104 mii de euro. Aceºtia au fost banii pentru trei hectare de teren în cea mai râvnitã zona rezidențialã din Bucureºti ºi clãdiri a cãror suprafaþa desfãºuratã însumeazã 10 mii de metri pãtraþi.

Cei 50 de cercetãtori rãmaºi în Institut sunt mutaþi cu chirie în clãdirea Institutului Naþional de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie.

BIOPROD SA, firma cu care institutul se asociase în 1991, este radiatã în 2007, dupã ce e absorbitã de GRIVCO, grup de firme controlat de Dan Voiculescu.
Începe saga judiciarã

În 2004, Corpul de Control al noului ministru al Agriculturii, Petre Daea, descoperã neregulile din privatizarea ICA si sesizeazã Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaþie si Justiþie. Rezultã un dosar penal, clasat însã câteva luni mai târziu.

În septembrie 2008, procurorii DNA redeschid ancheta ºi încep urmãrirea penalã. 27 de foºti directori, angajaþi ai Agenþiei Domeniului Statului sau reprezentanþi ai GRIVCO, sunt cercetaþi pentru implicarea în privatizarea frauduloasã a ICA. Anchetatorii spun ca Dan Voiculescu, ajutat de angajati ai statului, ar fi cumpãrat în 2003, terenurile ºi clãdirile cu un preț de 75 de ori mai mic decât cel real. Paguba: aproape 8 de milioane de euro.

Câteva luni mai târziu, Ministerul Agriculturii se constituie parte în dosar, iar paguba totalã ajunge la peste 60 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

„Nu existã paguba asta. Nu existã! Mai mult, institutul avea ca orice alt institut niºte datorii la stat. (...) Orice institut, dacã vã duceþi ºi vã uitaþi, are datorii la stat. Ei, cel care l-a cumpãrat le-a plãtit ºi pe alea”, susține Gheorghe Mencinicopschi.

Înainte de revoluþie, Gheorghe Mencinicopschi a fost angajat al ICA. La începutul anilor 90, s-a înscris în Partidul Umanist Român, înfiinþat de Dan Voiculescu ºi a fost numit director al Institutului. Mencinicopschi este cel care ar fi ajutat firmele omului de afaceri sã se asocieze cu institutul ºi, mai apoi, sã îl cumpere.
Ce rol are Gheorghe Mencinicopschi

Procurorii susþin cã licitaþia pentru vânzarea pachetului majoritar de acþiuni al ICA este cea mai bunã dovadã a ajutorului primit de Dan Voiculescu. Vânzarea ICA a fost trucatã, pentru cã la negocieri s-au înscris doar GRIVCO SA, ºi, în nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, director general, membru al Adunãrii Acþionarilor ICA S.A ºi membru al Partidului Umanist.

„Este o privatizare de succes, dupã mine, pentru cã institutul existã, funcþioneazã, are oameni, are specialiºti, ai pe cine întreba în þara asta de niºte lucruri. Dupã mine, vã spun sincer, este poate una dintre cele mai reuºite privatizãri, cele mai corecte, cele mai de succes, ca dovadã cã privatizatul nu a sucombat, a evoluat, trãieºte, este competititv. Daþi-mi alt exemplu de privatizare de genul acesta!”, spune Gheorghe Menciniscopschi.

„Pe mine mã surprinde cum a cedat, dar din pãcate are responsabilitaþi în ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu a fost niciodatã o opoziþie. Eu nu am auzit opoziþie din partea domniei sale”, spune Valeriu Tabãrã.

Gheorghe Mencinicopschi îºi susþine nevinovãþia ºi spune cã miza dosarului ar fi una politicã, dar ca nu el ar fi cel vizat.

„Eu ºtiu ce am fãcut eu, sunt cu inima ºi cu sufletul curat, cã nu am facut nicio magarie. Nu noi suntem þinta. Eu vãd cã þinta este altcineva (...) trebuie sã faci circ, ca sã para credibil. Nu poþi sa îl acuzi pe unul totuși și sã dai și o aparențã de democrație și de justiție corectã, dacã îl arãți numa pe unul, trebuie sã fie masa bogatã sã-l araþi ºi pe ala, ºi pe ala…”, explicã Mencinicopschi.
Șase ani de plimbãri între instanțe

Dupã douã luni de urmãrire penalã, la 8 decembrie 2008, procurorii trimit dosarul ICA în instanþã.

13 persoane sunt acuzate de diminuarea cu intenþie a valorii Institutului de Chimie Alimentarã. Printre cei deferiþi justiþiei se numãrã Dan Voiculescu - preºedinte al grupului de firme GRIVCO, Corneliu Popa - director general al Agenției Domeniilor Statului, Sorin Pantiș- director general executiv GRIVCO S.A. în momentul privatizãrii, Sandu Jean-Catalin - administrator al S.C. Benefica S.A., firma din grupul GRIVCO, Vlad-Nicolae Savulescu - director al Direcției Privatizare - Concesionare a A.D.S., Gheorghe Sin - membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene - cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. București.

Dupã douã termene dosarul este trimis de la Tribunalul Bucureºti la Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie, pentru cã Dan Voiculescu este ales senator.

Timp de 36 de termene, întinse pe trei ani, Instanþa Supremã administreazã probe, dar nu apucã sã pronunþe decizia, pentru cã Dan Voiculescu îºi dã demisia din Parlament, îºi pierde imunitatea de senator, iar dosarul se întoarce la Tribunalul Bucureºti.

Doar trei termene apucã sã judece completul de la Tribunalul Bucureºti, pentru cã Dan Voiculescu câºtigã un nou mandat de senator și își recapatã imunitatea. Cauza se duce iar la Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie. Insa, dupã douã luni, Voiculescu demisionezã din nou iar dosarul revine la Tribunal.

În septembrie 2013, omul de afaceri este condamnat la cinci ani de închisoare. Fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, primeºte și el șase ani de închisoare.

Ceilalți condamnați în dosar sunt: Corneliu Popa, Sorin Pantiº, Sandu Jean-Catalin, Vlad-Nicolae Sãvulescu, Gheorghe Sin și Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene.

Toti primesc pedepse cuprinse între 5 ºi 6 ani de inchisoare pentru stabilirea unei valori prea mici a proprietãților ICA, fals intelectual, fals în înscrisuri, uz de fals, însușirea de bunuri sau alte foloase necuvenite.

În 2014, Dan Voiculescu ºi colegii sãi de dosar contestã condamnãrile. Cazul ajunge la Curtea de Apel București și este repartizat unui complet format din judecãtorii Stan Mustaþã ºi Floricã Duþã. În aprilie, avocații lui Dan Voiculescu cer anularea hotarârii de guvern prin care ICA era transformat în societate pe actiuni ºi implicit privatizarea. O decizie favorabilã ar fi însemnat anularea dosarului penal ºi a condamnãrilor.
Momentul „Stan Mustațã”

Chiar în ziua în care trebuia sã dea o soluþie în privinþa cererilor avocaþilor lui Dan Voiculescu, judecãtorul Stan Mustațã este ridicat de procurorii DNA ºi acuzat de luare de mitã. Deºi, oficial, informaþiile anchetatorilor nu fac referire la faptul cã judecãtorul Stan Mustaþã ar fi fost implicat în favorizarea inculpaþilor din dosarul ICA, Dan Voiculescu a fãcut precizãri: „Eu vreau sã clarificãm lucrurile de la bun început: cã nu îl cunosc pe judecãtorul Mustațã, cã nu am prieteni care-l cunosc pe judecatorul Mustațã. Repet, nu-l cunosc, nu l-am cunoscut niciodata nici pe domnul judecator, nu am nici prieteni care sã-l cunoascã pe domnul judecãtor, ca atare, consider cã DNA-ul a încercat (...) o presiune asupra judecatorului Mustațã Stan”.

Situaþia creatã îi este însã favorabilã omului de afaceri care controleazã grupul de firme GRIVCO. Procurorii spun cã noul cod de procedurã penalã, intrat în vigoare în februarie 2014, l-ar ajuta pe Dan Voiculescu sã scape de rãspundere.

„Nu e vorba de niciun fel de prescripþie. Profesorul Mateuþ mi-a spus de nenumãrate ori cã prescripþia...prescrierea de care vorbește doamna Kovesi e o prostie. Mi-a spus cã prescrierea în dosarul ãsta de care vorbim e în 2023 dupã noul cod și în 2021 sau 2018 dupa vechiul cod. Oare doamna Kovesi nu cunoaște codul penal? Sau poate știe lucruri pe care nu le știm noi”, declara Dan Voiculescu.

În ciuda declaraþiilor lui Dan Voiculescu, Curtea de Apel nu reuºeºte crearea unui complet care sã dea o decizie în dosarul ICA. Dupã alte douã termene, celãlalt judecãtor desemnat iniþial se pensioneazã, iar procesul se opreºte. În timp ce decretul de ieºire din magistraturã a lui Floricã Duþã este semnat de preºedintele Traian Bãsescu, conducerea Curþii de Apel trebuie sã desemneze, aleatoriu, alți doi judecãtori care sã ia apelul de la capãt.

În timp ce justiþia se strãduiește sã dea verdictul în privinþa înstrãinãrii patrimoniului ICA, Institutul mai supravieþuieºte doar cu numele ºi 53 angajaþi, la etajul trei al unui imobil închiriat. Cercetãtorii mai au la dispoziþie numai laboratoarele de microbiologie, ecologie si chimie. Trei laboratoare în care mai fac doar analize pentru hipermarketurile de pe piaþa autohtonã.

Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:13

uite ce inseamna sa fii ,,realizata'' si manipulata de toti imbecilii de dreapta...preiei ca un dobitoc tot ce-ti baga baietii sub nas...ba , mai te si dai mare---exact ca kakanel---dand aberatiile fara a preciza sursa sau a le verifica catusi de putin...

www.comisarul.ro/articol/evacuarea/acum-se-vede-de-ce-alerga-gad...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:23

EXCLUSIV EVZ. Dovada cã Dan Voiculescu știa cât valoreaza terenul pentru care e judecat în dosarul ICA | Dezvãluiri
www.evz.ro/dovada-ca-voiculescu-stia-cat-valoreaza-terenul-pentr...
O Hotãrâre de Guvern din 2002 a stabilit, pentru terenul de pe malul lacului Bãneasa, o valoare de zeci de ori mai mare decât a plãtit Grivco un an mai târziu, în 2003. Evenimentul Zilei vã prezintã, în exclusivitate, dovada cã toate autoritãþile statului, inclusiv Guvernul Nãstase, ºtiau cã preþul plãtit de Grivco pentru a deveni proprietarul absolut al terenului de sub Institutul de Cercetãri Alimentare (ICA ) a fost o pomanã pentru Dan Voiculescu. EVZ a descoperit o Hotãrâre de Guvern din 2002, aprobatã cu un an înainte de privatizarea ICA, care aruncã o nouã luminã asupra cazului.

Hotãrârea de Guvern 1269/2002 stabilea un preþ al terenului pe care se afla ICA de aproape 60 de ori mai mare decât cel plãtit de Grivco pentru a pune mâna pe Institut, cu tot cu teren ºi clãdirile de pe acesta.

Actul normativ menþionat mai sus era cunoscut de la vlãdicã pânã la opincã. De hotãrâre știa atât ministrul Agriculturii de la acea vreme, Ilie Sârbu, cât și subalternul sãu, Corneliu Popa, președintele Agenției Domeniilor Statului (ADS). Însã șeful ADS nu a lãsat ca Hotãrârea de Guvern sã-l împiedice sã-i vândã lui Grivco bunurile statului, la un preþ de toatã jena.

Bunurile ICA, la preț de douã garsoniere

În 2002 - 2003, terenul de pe strada Gârlei, pe malul Lacului Bãneasa, unde se ridicã astãzi turnurile companiei Grivco, controlatã de familia Dan Voiculescu, era împãrþit în douã. La stradã era cel mai valoros teren, de 3,6 hectare, ocupat de ICA. Acesta a fost vândut, practic, odatã cu privatizarea Institutului, pentru suma ridicolã de 3,87 miliarde de lei vechi (mai puțin de 115.000 de dolari), cât douã garsoniere. Prețul a inclus și construcțiile de pe teren, în care se desfãșura activitatea de cercetare.

Celãlalt teren de pe malul lacului, de 7,2 hectare, se aflã în prelungirea celui al ICA ºi era, în consecinþã, mai puþin valoros, baºca faptul cã nu era ocupat ºi de construcþii.

Prețul oficial, mai mare de 60 de ori

Chiar ºi aºa, terenul, administrat pe atunci de Societatea Naþionalã „Tutunul Românesc”, a fost preþuit, oficial, de Guvernul României, la 440 de miliarde de lei (13,1 milioane de dolari). Dacã aplicãm regula „de trei simple”, reiese cã Statul român nu putea accepta sã cedeze terenul de sub ICA cu mai puþin de 220 de miliarde de lei vechi, preþ oficial (fãrã sã mai socotim ºi clãdirile). Cu toate acestea, beneficiind probabil și de faptul cã la conducerea Agenției Domeniilor Statului se aflau doi apropiați, președintele Corneliu Popa și directorul juridic Cãtãlin Sandu (care era și membru al partidului lui Felix), compania controlatã de Dan Voiculescu a plãtit mai puțin de 4 miliarde în loc de 220 de miliarde. Faceþi singuri calculele!

În dosarul ICA se mai regãsesc încã douã expertize

Ultima gãselnițã a susținãtorilor lui Dan Voiculescu este aceea cã expertiza DNA din dosarul ICA este nulã deoarece nu a fost efectuatã de un specialist cu pregãtire necesarã. Potrivit raționamentului lor, rezultã cã prejudiciul de 60 de milioane de euro nu existã și, în consecințã, „Domnul profesor” trebuie achitat, iar procesul politic închis. Angajații mogulului media nu spun cã, pe 25 octombrie 2011, magistrații de la Înalta Curte, care-l judecau atunci pe senatorul Dan Voiculescu, au acceptat efectuarea a douã expertize: una financiar contabilã și alta tehnicã. Rezultatele lor au venit abia la sfârșitul lunii mai a anului urmãtor și au confirmat susținerile procurorilor: imobilele ICA au fost cumpãrate la prețuri de zeci de ori mai mici. Verificãrile au fost efectuate de un expert independent și de unul plãtit de Voiculescu. Dupã ultima demisie a lui Dan Voiculescu din Senatul României, cazul ICA s-a mutat la Tribunal. Prima grijã a apãrãtorilor sãi, pe 9 aprilie 2013, a fost sã cearã noului judecãtor sã ignore concluziile expertizelor fãcute cu aprobarea Instanței Supreme, lucru care nu s-a întâmplat.

Întreg Guvernul României cunoștea prețul

Unul dintre principalele subiecte din presa anului 2002 a fost privatizarea dubioasã, au scris ziariºtii, a Societãþii Naþionale „Tutunul Românesc” (SNTR). Subiectul a atins punctul de fierbere în noiembrie 2002, când SNTR acumulase datorii de 768 de miliarde de lei, care trebuiau achitate cel mai târziu pânã pe 20 decembrie. Astfel cã, pe 16 noiembrie 2002, Guvernul Nãstase a sãrit în ajutorul lui Ioan Niculae, cel care controla SNTR prin intermediul InterAgro, ºi a aprobat HG 1269 privind „trecerea în proprietatea publicã a unor bunuri imobile din patrimoniul SNTR”, pentru stingerea datoriei SN Tutunul Românesc cãtre bugetul de stat.

În anexa hotãrârii, la poziția 7, este menționat terenul de pe strada Gârlei nr.1, cel lipit de proprietatea ICA, pe care o „ochise” Voiculescu: suprafața terenului = 7,27 hectare; valoarea declaratã de SNTR (în care ADS deținea 47% din acțiuni - n.r.) = 439,7 miliarde de lei.

„O probã materialã de excepție”

Cazul a devenit repede de notorietate dupã ce cotidianul „Curentul” a pornit o campanie de presã intitulatã „Fals în acte la Guvern”, prin care acuza cã terenul de pe strada Gârlei, menþionat în hotãrâre, nu era în proprietatea SNTR (care nu avea încã titlu de proprietate pe teren), ci în cea a Agenþiei Domeniilor Staului. În consecinþã, Statul nu putea stinge datoria SNTR cu un teren care era tot al Statului! Acest fapt a fost recunoscut la acea vreme, de Ilie Sîrbu: „terenul e ºi acum în proprietatea ADS-ului, ca toate terenurile...”.

Pare clar cã atât Ilie Sârbu, cât mai ales subalternii sãi de la ADS, preºedintele Corneliu Popa ºi directorul juridic Cãtãlin Sandu, dar ºi întregul Guvern Nãstase au fostconºtienþi de valoarea uriaºã a terenului de pe malul lacului Bãneasa.

„Profesor Menci” a uitat sã actualizeze prețul „Hotãrârea de Guvern la care faceþi referire ar fi fost o probã materialã elocventã la dosarul cauzei”, au declarat surse juridice pentru reporterii EVZ.

Ca urmare a reacþiei presei, tranzacþia „terenul din Bãneasa contra ºtergerii unei datorii de 440 de miliarde de lei” nu a mai avut loc. Nici experþii DNA care au calculat prejudiciul nu au aflat de Hotãrârea de Guvern care stabilea un preþ al terenului de zeci de ori mai mare decât cel „tocmit” de Grivco cu ºefii ADS.

Chiar ºi fãrã aceasta, expertiza a conchis cã preþul corect este de 292,6 miliarde de lei ºi a evidenþiat cã Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, a „uitat sã actualizeze” prețurile terenului și cãdirilor. „Profesor Menci” a lãsat terenurile la valoarea din 1994 (vechi de opt ani), iar clãdirile și mijloacele fixe- la valoarea din 1998.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:26

Cioloº: Calitatea mea în dosarul ICA a rãmas cea de martor, nu existã urmãrire penalã împotriva mea

Fostul comisar european Dacian Cioloº a declarat, miercuri, agenþiei MEDIAFAX, cã a dat o declaraþie de martor la Parchetul ÎCCJ în dosarul ICA, dupã acest moment calitatea sa în dosar rãmânând aceeaºi ºi neexistând o urmãrire penalã împotriva sa.

www.mediafax.ro/social/ciolos-calitatea-mea-in-dosarul-ica-a-ram...

Cioloº: Calitatea mea în dosarul ICA a rãmas cea de martor, nu existã urmãrire penalã împotriva mea

"Am fost invitat, în calitate de martor, pentru a da o declaraþie despre împrejurãrile constituirii, în numele statului, a Ministerului Agriculturii ºi Dezvoltarii Rurale ca parte civilã în dosarul ICA, în 2008. Este o urmare a plângerii formulate de domnul Sandu Jean. Nu cred cã alte comentarii sunt oportune: calitatea mea în acesta anchetã a rãmas doar aceea de martor ºi nu existã o urmãrire penalã împotriva mea", a spus, pentru MEDIAFAX, fostul comisar european al Agriculturii ºi Dezvoltãrii Rurale.

Dacian Cioloº a fost audiat ca martor, miercuri, la Parchetul instanþei supreme, într-un dosar privind modul în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilã în cauza privatizãrii ICA, plângerea în acest caz fiind fãcutã de Cãtãlin Jean Sandu, fost ºef în ADS, condamnat la ºase ani de închisoare.

În 8 august 2014, completul de judecatã de la Curtea de Apel Bucureºti format din magistraþii Camelia Bogdan ºi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizãrii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, ºi pe fostul ministru Sorin Pantiº la ºapte ani de închisoare. În acelaºi dosar, fostul director al ADS Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cãtãlin Sandu, fost ºef al Direcþiei Juridice din ADS, a primit ºase ani de închisoare.

În timpul judecãrii dosarului ICA, la un termen din august 2014, fostul ministru Sorin Pantiº spunea cã Dacian Cioloº a dat curs, fãrã avizele necesare, cererii DNA de constituire a Ministerului Agriculturii ca parte civilã, ceea ce a fost "un abuz".

"Ministrul Dacian Cioloº, fãrã a avea nicio vizã juridicã legatã de legalitatea constituirii ca parte, niciun aviz economic care sã stabileascã cã prejudiciul este corect sau nu, Dacian Cioboº a dat curs cererii procuraturii, s-a constituit parte cu acel prejudiciu, pur ºi simplu ºi-a pus o semnãturã fãrã sã aibã în spate avizele necesare. Eu am fost ministru ºi ºtiu cum lucreazã un minister ºi cum trebuie sã lucreze un ministru. În consecinþã, acela este un abuz", declara atunci Pantiº, la intrarea în sediul Curþii de Apel Bucureºti.

Dacian Cioloº a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 pânã în decembrie 2008.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:31

ANALIZÃ: Voiculescu a influenþat politica ºi politicienii dupã 2000 ºi a sãrit dintr-o barcã politicã în alta
www.mediafax.ro/politic/analiza-voiculescu-a-influentat-politica...

Dan Voiculescu este unul dintre personajele care au provocat mereu controverse, începând de la modul în care a fãcut avere pe timpul lui Ceauºescu pânã la implicarea în politicã. Dacã misterul averii sale dobândite pânã în 1990 a rãmas parþial neelucidat, influenþa lui asupra politicii ºi politicienilor de dupã Revoluþie i-a sporit nu numai averea, ci ºi puterea, fiind implicat în cele mai importante evenimente, în special dupã 2000.

ANALIZÃ: Voiculescu a influenþat politica ºi politicienii dupã 2000 ºi a sãrit dintr-o barcã politicã în alta

Cu partidul pe care l-a înfiinþat ºi cu trustul sãu de presã, Voiculescu s-a aliat pe rând cu principalele partide politice, trecând dintr-o barcã în alta, decizia de acum a justiþiei fiind în mãsurã sã îi afecteze viitorul ºi puterea de influenþã în politicã.

Evoluþia politicã de dupã Revoluþie a lui Dan Voiculescu a fost legatã de cea a Partidului Umanist, devenit ulterior Conservator, al cãrui fondator este, omul de afaceri folosindu-ºi forþa mediaticã ºi politicã pentru a intra ºi ieºi, în mai multe rânduri, în ºi din alianþe cu PSD sau cu adversarii social-democraþilor, cu scopul de fi la putere.

Voiculescu, fondator al Partidului Umanist, devenit Partidul Conservator

Dan Voiculescu a fondat, în 1991, Partidul Umanist din Romania ºi a deþinut preºedinþia formaþiunii pânã în 2005. Pânã în anul 2000, partidul lui Voiculescu nu a avut rol semnificativ pe scena politicã, obþinând sub 1% la alegeri ºi fiind în cãutarea unei linii doctrinare. Singurul lucru clar a fost cã „omul” era pus în centrul doctrinei Partidului Umanist, care a avut când orientãri de dreapta, când de stânga. Astfel, partidul ºi-a declarat susþinerea atât pentru micii întreprinzãtori ºi IMM-uri, cât ºi pentru categoriile devaforizate. Ascensiunea PUR s-a produs în paralel cu cea a trustului media deþinut de Dan Voiculescu, care în timpul mineriadei din 1999 s-a poziþionat de partea minerilor ºi implicit în opoziþie cu puterea de dreapta.

De douã ori în Parlament cu PSD ºi trãdarea din 2004

Pe fondul degringoladei dreptei din anul 2000, PUR a reuºit sã intre în Parlament cu ajutorul PSD, sub denumirea Polul Democraþiei Sociale din România, la alegerile parlamentare de la sfârºitul anului. PUR a fost apoi partener al Partidului Social Democrat în timpul guvernãrii Adrian Nãstase. Formaþiunea lui Voiculescu a participat la guvernare pânã în 2003. Motivul invocat pentru ieºirea de la guvernare a fost decizia PSD de a desfiinþa Ministerul IMM-urilor deþinut de PUR.

Urmeazã atacuri la adresa PSD, atât din partea PUR, cât ºi prin intermediul media deþinute de Dan Voiculescu ºi la alegerile locale din 2004 PUR obþine cel mai bun scor electoral candidând pe liste proprii - 6% din voturi. Dar pentru alegerile legislative de la sfârºitul anului 2004 PUR se alãturã din nou PSD în Alianþa PSD+PUR. Partidul lui Voiculescu a obþinut 32 de parlamentari pe listele comune cu PSD ºi urma sã intre la guvernare alãturi formaþiunea lui Adrian Nãstase, pe care îl susþinuse ºi în campania pentru alegerile prezidenþiale, inclusiv mediatic.

Însã Nãstase a pierdut alegerile prezidenþiale ºi, în urma negocierilor purtate de Dan Voiculescu cu Traian Bãsescu, proaspãt ales preºedinte, la sediul firmei Grivco, PUR a sãrit în tabãra PDL-PNL, permiþând astfel, la limitã, preluarea guvernãrii de cãtre Alianþa DA. Nãstase, care a susþinut cã Alianþa PSD+PUR a câºtigat alegerile parlamentare ºi era îndreptãþitã sã formeze Guvernul, l-a acuzat pe Voiculescu de trãdare.

Voiculescu, ”soluþia imoralã” pentru Bãsescu

Discuþiile oficiale, de la Cotroceni, cu partidul lui Voiculescu pentru formarea acelei majoritãþi au fost foarte scurte, ulterior ºeful statului declarând cã a recurs la ”soluþia imoralã” pentru ca Guvernul sã fie preluat de Alianþa DA.

Expresia ”soluþia imoralã” legatã de Voiculescu a devenit celebrã ºi a marcat conflictul politic din ce în ce mai acut dintre liderul PC ºi ºeful statului, Traian Bãsescu. Preºedintele a afirmat, recent, cã formula ”soluþia imoralã” s-a referit la el însuºi, care a recurs la o alianþã cu PC pentru a reuºi sã formeze o majoritate parlamentarã la finele lui 2004 astfel încât PSD sã nu ajungã la putere, iar guvernarea sã fie preluatã de Alianþa DA.

În mai 2005 Partidul Umanist ºi-a schimbat titulatura în ”Partidul Conservator”. Voiculescu a renunþat la funcþia oficialã de preºedinte al partidului, devenind ”preºedinte fondator”. Trustul media deþinut a fost cedat în 2006 fiicei sale, Camelia Voiculescu, în urma intenþiei lui Dan Voiculescu de a ocupa funcþia de vicepremier în Guvernul Tãriceanu, din partea PC, post din care demisionase George Copos. Tot în 2006 Dan Voiculescu este declarat colaborator al Securitãþii de cãtre CNSAS ºi nu mai ajunge vicepremier, iar la sfârºitul anului PC iese de la guvernare, dar va continua sã sprijine din Parlament Guvernul Tãriceanu.

Voiculescu, artizan al primei suspendãri a lui Bãsescu

În aprilie 2007, conflictul politic din ce în ce mai puternic dintre ºeful statului ºi premierul de la acea datã, Cãlin Popescu Tãriceanu, a condus la declanºarea procedurii de suspendare din funcþie a preºedintelui de cãtre Parlament. Dan Voiculescu a condus Comisia parlamentarã pentru anchetarea faptelor preºedintelui þãrii ºi a întocmit un raport, care în cele din urmã a fost adoptat de Parlament cu 322 de voturi ”pentru” ºi cu numai 108 "împotrivã". Deºi Curtea Constituþionalã nu ºi-a dat avizul în legãturã cu acuzaþiile la adresa preºedintelui, Traian Bãsescu a fost suspendat în urma votului Parlamentului.

La referendumul care a urmat, Traian Bãsescu a fost reconfirmat în funcþia de preºedinte, fapt care a însemnat ruptura totalã dintre cei doi actori politici. Dan Voiculescu a devenit, inclusiv potrivit propriilor afirmaþii, principalul adversar politic al lui Traian Bãsescu.

În 2008, PC încheie o nouã alianþã cu PSD, condus atunci de Mircea Geoanã, câºtigând la alegeri prin Alianþa PSD-PC patru mandate de deputat ºi unul de senator, plus susþinere pentru funcþia de vicepreºedinte al Senatului pentru Dan Voiculescu.

Dupã 2008, când PDL a câºtigat cel mai mare numãr de mandate în Parlament, lupta politicã s-a acutizat, influenþa ºi rolul lui Dan Voiculescu fiind reliefate în politica editorialã anti-Bãsescu a postului Antena 3.

Voiculescu, lider al USL, îl susþine când pe Ponta, când pe Antonescu

Dan Voiculescu a fost printre artizanii alianþei PSD-PNL-PC în 2010, denumitã ulterior USL, care în 2012 a reuºit sã demitã Guvernul Ungureanu ºi care, în vara aceluiaºi an, l-a suspendat din nou pe preºedintele Traian Bãsescu. În tot acest proces, rolul mediatic al postului Antena 3 a fost foarte important. Traian Bãsescu nu a fost demis din funcþia de preºedinte urmare a referendumului din vara anului 2012, dar USL, inclusiv prin vectorul de imagine Antena 3, a reuºit sã capitalizeze curentul anti-Bãsescu ºi sã câºtige detaºat parlamentarele din decembrie 2012.

Dan Voiculescu s-a poziþionat în principal ca susþinãtor al USL, dar a criticat faptul cã premierul Victor Ponta a acceptat semnarea pactului de coabitare cu Bãsescu. La acea vreme, Voiculescu ºi trustul sãu de presã erau susþinãtori puternici ai lui Crin Antonescu, ei fiind aliaþi din 2010 în Alianþa de Centru-Dreapta, parte din USL. Mai mult, Voiculescu a obþinut în 2011 ºi funcþia de vicepreºedinte al Senatului, cedatã de Crin Antonescu.

Voiculescu, din nou cu PSD

Ulterior, odatã cu intensificarea conflictului politic Antonescu-Ponta, liderul PC s-a poziþionat din ce în ce mai mult în tabãra PSD. Acest fapt a fost sancþionat, la nivelul declaraþiilor, de cãtre Crin Antonescu, fapt care a consolidat ruptura dintre PNL ºi PC, dar a contribuit ºi la destrãmarea USL.

Ruperea USL de cãtre Crin Antonescu ºi PNL a fost sancþionatã îndelung de cãtre Dan Voiculescu ºi postul Antena 3. Victor Ponta este politicianul susþinut în prezent de cãtre liderul fondator al PC ºi de cãtre Antena 3. Rãmâne de vãzut dacã Victor Ponta, în ipoteza în care ar ajunge preºedinte, l-ar graþia pe liderul PC, deºi pânã acum a exclus o astfel de opþiune.

La rândul sãu, PSD s-a poziþionat ca susþinãtor al lui Dan Voiculescu, inclusiv în procesul ICA. Purtãtorul de cuvânt al PSD, Dan ªova, a declarat recent, la Antena 3, cã dacã Dan Voiculescu va fi condamnat în dosarul ICA, va fi vorba de a doua condamnare politicã în România, dupa cea a lui Adrian Nãstase. Tot la Antena 3, consilierul premierului, Mirel Palada, a apreciat cã procesul lui Dan Voiculescu „nu se desfãºoarã chiar ortodox", din cauza "adversitãþii dintre Traian Bãsescu ºi Dan Voiculescu”.

Astfel, condamnarea lui Dan Voiculescu devine un eveniment foarte important ºi din punctul de vedere al evoluþiilor pe scena politicã, mai ales în contextul alegerilor prezidenþiale din noiembrie 2014.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:33

”Prefer ca România sã fie condusã de piºicheri corupþi”
de Lelia MUNTEANU

Cunoaºteþi refrenul: ne-am sãturat de sfertodocþi, sã intre intelectualii în politicã. Uite cã unii au intrat ºi deja ne e dor de o virgulã între subiect ºi predicat.

www.gandul.info/puterea-gandului/prefer-ca-romania-sa-fie-condus...

Adrian Papahagi e un distins anglist, dar ºi un politician care a apucat sã dea dintr-un partid în altul ºi sã articuleze o singurã frazã memorabilã (împrumutatã din Steinhardt).

De curând a debitat-o ºi pe a doua, profund originalã. Am extras-o dintr-o replicã la un text stupefiant al Alinei Mungiu. Profa de democraþie afirmase cã în spatele demonstraþiilor de susþinere a familiei Bodnariu s-ar afla… serviciile secrete ruseºti. Dar nu asta e uluitor, ci faptul cã doamna chema serviciile noastre sã facã ordine în societatea civilã.

Rãspunsul lui Adrian Papahagi începe cu câteva epitete de mahala livrescã, tãvãlite prin sosul unei retorici auto-victimizatoare. În febra polemicii, îi scapã premisele ºi se rostogoleºte precipitat spre concluzie: “Prefer ca România sã fie condusã de piºicheri corupþi. Vanghelie e de o mie de ori preferabil lui Mungiu: incultura lor esenþialã este aceeaºi, doar gradul de alfabetizare diferã. Vanghelie mãcar e mai tolerant ºi mai simpatic”.

Ars politica se ascunde în prima frazã, restul e aripare. Dacã fraza ar fi fost scrisã de Verginel Gireadã ºi nu de Adrian Papahagi nu mi-aº fi pierdut vremea. De fapt, ºi sub pana lui Verginel ar fi sunat aproape la fel: “Prefer mai bine ca…”.

N-ar mai fi nimic de adãugat. Poate doar faptul cã, în ultimul sfert de veac, politica româneascã a experimentat cam tot: comunistozauri, lupi tineri, analfabeþi cu doctorat, intelectuali piºicherofili ºi, mai nou, tehnocraþi de Bruxelles.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:35

Þeapa ºi ocaua
de Lelia MUNTEANU
Un sondaj CSCI (Centrul de Sondare a Cauzelor Iluzorii?) o dã pe bune.

www.gandul.info/puterea-gandului/teapa-si-ocaua-15070245
Dacã românii ar trebui sã meargã mâine la urne ca sã-ºi aleagã preºedintele ºi în loc de buletin de vot ar avea cartea de istorie (nu cea din care se predã astãzi, ci una mai sincerã), i-ar alege pe Þepeº (35 la sutã) sau pe Cuza (21 la sutã).

Ce deducem de-aici? Cã ai noºtri, lehãmetiþi de corupþia pe sistem turbo, îºi pun nãdejdea tot în þepã ºi oca. I-ar înfunda în cap lui Iohannis cuºma roºie cu stea în opt colþuri, rubin la mijloc ºi cinci perle deasupra, i-ar pune pe umeri surtucul de purpurã ºi în braþe un snop de þepe, sau l-ar purta cu ocaua prin Piaþa Matache.

Ce-ar trebui sã înþeleagã de aici Io Klaus Vodã? Cã în þãriºoara asta mai e încã multã sete de dreptate care nu poate fi ostoitã cu decoraþiuni. Vreau sã zic cã, atunci când nu e în concediu ºi n-are nici vacanþã, preºedintele ales îºi decoreazã reºedinþa oficialã, decoreazã Palatul Cotroceni ori împarte decoraþii. Nu e puþin lucru, e prea destul, doar suntem în democraþie: unii furã, alþii-i prind, alþii le scriu opera, alþii-i elibereazã.

Ce-ar fi dacã s-ar întoarce Þepeº printre noi? Dezastru ecologic. Ar trebui sã defriºeze ce n-a apucat Verestóy, ca sã-ºi croiascã þepele.

Fosta membra 9am.ro

552 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:37

Discuții aprinse intr-un caz extrem de simplu.
Mai concret , un neocomunist-capitalist , numit Varanul , a ciordit prin subevaluare imobile de 60000 de euro.
Pana aici nimic greu de ințeles, apoi urmeaza un proces tergiversat de catre camarila PSD-PC prin mijloace perfect valabile iar dupa ani de zile infractorul Voiculescu este condamnat la 10 ani de puscarie.
Cum este normal, statul roman trebuie sa recupereze prejudiciul si cum infractorul are paralele Ceaușeștilor prin conturi secrete , nu ramane altceva decat sa puna sechestru cu executare pe bunuri.
Aici nu este vorba de inchiderea unei televiziuni deoarece derbedeii pot emite de la orice ghena de gunoi ori dintr-un alt sediu.
Ce este atat de greu de ințeles?
Statul roman trebuie sa recupereze banii prin vanzarea acestui sediu , nu sa primesca o chirie simbolica si in acest fel prejudiciul sa fie achitat in nu mai știu cați zeci de ani.
Consider ca Antenele trebuiesc evacuate urgent din acest sediu cu tot scandalul de rigoare.
Acum vom vedea daca guvernul Cioloș are stapan poporul roman ori camarila PSD-USL .

Fosta membra 9am.ro

509 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:40

De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 09:13:20uite ce inseamna sa fii ,,realizata'' si manipulata de toti imbecilii de dreapta...preiei ca un dobitoc tot ce-ti baga baietii sub nas...ba , mai te si dai mare---exact ca kakanel---dand aberatiile fara a preciza sursa sau a le verifica catusi de putin...

www.comisarul.ro/articol/evacuarea/acum-se-vede-de-ce-alerga-gad...]

Da bai , am uitat sa dau sursa , de fapt n-am uitat , platforma 9am nu mi-a permis sa modific mesajul la ora aia .
Nu-mi sta in obicei sa nu dau sursa , frustratule ! Nu mai ai cu cine sa te certi pe forum ? Vezi-ti de paiul din ochi , ipocritule !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:48

De la: 9am_4421, la data 2016-02-17 09:40:23
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 09:13:20uite ce inseamna sa fii ,,realizata'' si manipulata de toti imbecilii de dreapta...preiei ca un dobitoc tot ce-ti baga baietii sub nas...ba , mai te si dai mare---exact ca kakanel---dand aberatiile fara a preciza sursa sau a le verifica catusi de putin...

www.comisarul.ro/articol/evacuarea/acum-se-vede-de-ce-alerga-gad...]

Da bai , am uitat sa dau sursa , de fapt n-am uitat , platforma 9am nu mi-a permis sa modific mesajul la ora aia .
Nu-mi sta in obicei sa nu dau sursa , frustratule ! Nu mai ai cu cine sa te certi pe forum ? Vezi-ti de paiul din ochi , ipocritule !

...nesimtita ca-ntotdeauna...puteai macar sa-ti ceri scuze si sa ai niste vorbe frumoase la tine....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:54

CUTREMUR/Chiar se cãrau GENȚI CU BANI în pãdure, la Bãneasa? DEZVÃLUIRILE unui fost ȘEF din SRI
comisarul.ro • sâmbãtã, 13 februarie 2016, 09:12 •

Un fost de șef Grupare Sectoare informativ-Operative în Direcþia Generalã de Prevenire ºi Combatere Terorism din SRI face dezvãluiri explozive pe contul sãu de Facebook.

Este vorba de colonelul în rezervã Daniel Dragomir, care a fost arestat la cererea DNA anul trecut și mai apoi eliberat, în prezent aflat în proces, scrie Flux24.

Grupare Sectoare informativ-Operative este simbolul operativ al operațiunilor cheie din SRI. Adicã se ocupã de informativ, dar și de partea operativã. Este secțiunea cheie a Serviciului Român de Informații (SRI).

Dragomir afirmã într-o postare vineri noaptea pe facebook cã a existat o luptã între agențiile de PR și publicitate controlatã de SRI pentru a pune mâna pe unul de cele mai mari contracte de publicitate și rebranding din România: transformarea Romtelecom în Telekom.

Colonelul SRI se referã la contractul pentru implementarea brandului Telekom în România, parte a celebrei companii germane T Mobile asociatã cu compania elenã OTE în ceea ce a fost Romtelecom.

El afirmã cã ar fi fost cãrate genți de bani în pãdure, trimitere la Pãdurea din Bãneasa, unde se aflã sediul SRI.

Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata....de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea), precizeazã Dragomir.

Si discutii aprinse cu domnul Chiritoiu si unele mai "under the table" cu domnul Valentin Mircea (adjunct in acea vreme la Consiliul Concurentei, acum Sef al Corpului de Control al domnului Ciolos)...Discutii aprinse intr-o duminica seara..cum facem noi, sa f.....em toate agentiile de media ca Patria a priori sa (luati cu ghilimele desigur "castige contractul de la Telekom")...Dupa frigul indurat anul trecut...Flash-urile de memorie...ciudat..survin asa repede..Pe cat reusesc sa imi amintesc gentile de bani carate la "padure"..., mai afirmã fostul colonel SRI.

Postarea lui Daniel Dragomir:

Ca tot suntem intr-o zi de sambata...care nu este afectata de vreo predictie premonitorie..
Si ca tot promiteam ca o sa imi amintesc de zile mai bune...
Incep sa imi amintesc de o lupta intre agentiile de PR si publicitate dintru sfarsitul anului 2012... Tamam cand plecam eu de la guvern..
Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata....de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea),
Vag, dar foarte vag (cred ca sunt inregistrari pe tema asta care or sa ma ajute... God knows) ..
Si discutii aprinse cu domnul Chiritoiu si unele mai "under the table" cu domnul Valentin Mircea (adjunct in acea vreme la Consiliul Concurentei, acum Sef al Corpului de Control al domnului Ciolos)...
Discutii aprinse intr-o duminica seara..cum facem noi, sa f.....em toate agentiile de media ca
Patria a priori sa (luati cu ghilimele desigur "castige contractul de la Telekom")...
Dupa frigul indurat anul trecut...
Flash-urile de memorie...ciudat..survin asa repede..
Pe cat reusesc sa imi amintesc gentile de bani carate la "padure"...
Noroc ca nu e...Tuesday...

Dragomir a fost arestat în decembrie 2014 și trimis în judecatã de DNA.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:57

EXPLOZIV/Uite ce-a fãcut FICUSUL la München 3 zile! Detalii cam UMILITOARE!
comisarul.ro • duminicã, 14 februarie 2016, 19:59 •

Iohannis a fost la Munchen cam ca echipa de fotbal a României: a participat, dar nu ºi-a dorit destul victoria. Vina nu e doar a lui; ci a anilor de politicã externã neinspiratã, care au adus România într-o poziþie marginalã. Preºedintele aratã cã a înþeles unde trebuie sã meargã ºi pe ce linie. Ritmul schimbãrilor ºi crizelor globale nu are însã rãbdare ca ºeful statului sã se punã la punct cu diplomaþia; trebuie sã înveþe rapid sã ºi livreze!

În general, România e absentã din marile dezbateri internaþionale. Înalþii oficiali ai statului român rareori participã la conclavurile formale ºi mai puþin formale unde se decide mersul lumii, de la Forumul de la Davos la întâlnirile Trilateralei. Avem foarte puþini oameni în poziþii-cheie în instituþii ºi organizaþii internaþionale. Avem puþine prezenþe academice sau analitice româneºti în publicaþiile de politicã internaþionalã sau la conferinþe de profil. Suntem singura þarã din regiune care nu are nici mãcar un think-tank de politicã externã puternic, finanþat de stat ºi producãtor de analize ºi politici competente. Suntem singurii care nu au o publicaþie de politicã externã în limba englezã, care sã scoatã voci româneºti (atâtea câte existã!) în afarã ºi singurii care nu avem mãcar un forum internaþional sau mãcar regional influent ºi de amploare. Suntem provinciali ºi limitaþi, atât în cunoaºterea mediului extern, cât ºi în influenþarea lui. Iar asta e inacceptabil pentru cel mai mare stat din Balcani ºi estul Europei, dupã Polonia.

Participarea preºedintelui Iohannis la Conferinþa de Securitate de la Muenchen (MSC 2016) în 12-14 februarie este, în acest context, un gest important, care aratã cã la nivelul Preºedinþiei s-a înþeles cã este important sã fim parte a dezbaterii. Ca sã fie clar ce înseamnã MSC 2016 (considerat forumul de analizã ºi dezbatere nr 1 în lume), o sã amintesc doar cã SUA ºi Rusia au convenit aici un amplu acord de încetare a focului în Siria, esenþial pentru ca negocierile de pace sã poatã fi reluate. În contextul unei situaþii internaþionale pe care organizatorii o definesc drept cea mai gravã de dupã Rãzboiul Rece, au venit la Muenchen Secretarul de Stat al SUA John Kerry, premierul rus Dimitri Medvedev, Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, Înaltul Reprezentant UE pentru Politicã Externã Federica Mogherini, miliardarul George Soros, regele Iordaniei, premierul francez Manuel Valls, premierul irakian, preºedinþii polonez, afgan, ucrainean, lituanian, eston ºi mulþi mulþi alþii, miniºtrii de externe turc, iranian ºi saudit, ºefii comunitãþii de intelligence americane, britanice, olandeze ºi a Uniunii Europene, alþi premieri ºi miniºtri, comisari europeni, ºefii tuturor marilor think-tank-uri din lume, oligarhi ruºi (de pildã Oleg Deripaska) ºi CEOs ai marilor companii internaþionale.

Problema este cã, aºa cum nu înveþi nimic doar dacã te culci seara cu cartea sub pernã, la fel simpla frecare a coatelor de mai-marii planetei nu te face unul dintre ei – ba nu-i face nici mãcar sã te bage în seamã. Prezenþa preºedintelui Iohannis la Munchen a fost pasagerã ºi lipsitã de vizibilitate – cea mai ºtearsã a unui lider european cu ceva importanþã. Nu e doar vina lui; e în primul rând reflectarea situaþiei marginale în care ani de politicã externã neinspiratã au adus România. Sper cã preºedintele Iohannis a fost prezent tocmai pentru cã încearcã sã ne scoatã din acest con de umbrã. Debutul sãu însã nu pare sã indice o modificare a nivelului de ambiþii internaþionale ale României, nici a capacitãþii de a livra.

VENI, VIDI, PLECI

Iohannis a vorbit în cel mai aglomerat slot al programului, împãrþind publicul cu alte douã paneluri paralele (în care erau George Soros ºi Vicepreºedintele Comisiei Europene, Comisarul pentru Uniunea Energeticã Maros Sefcovic) ºi dupã momentul de maxim al conferinþei (care a fost sâmbãta dimineaþa, cu intervenþiile lui Kerry, Stoltenberg, Steinmeier, Medvedev, Valls, dezbaterile preºedinþilor, premierilor ºi miniºtrilor de externe), când deja o parte dintre participanþi plecaserã, iar alþii se concentrau pe întâlniri informale în marja întrunirii. Tema panelului a fost bine aleasã ºi relevantã pentru momentul actual, „Între reasigurare ºi reangajare? Viitorul NATO“, discuþia fiind consideratã principalul panel de la aceastã orã.

Din pãcate însã, toþi ceilalþi participanþi la panel erau sub rangul protocolar al Preºedintelui României (premierul Norvegiei, Secretarul de Stat al Apãrãrii britanic, ministrul Apãrãrii suedez, ministrul de Externe polonez, preºedintele Comitetului Militar NATO). În mod normal, dacã ar fi avut realmente de livrat un mesaj puternic participanþilor, Iohannis nu ar fi trebuit sã accepte acest aranjament. În paralel dezbãteau patru preºedinþi (e drept, ai unor state mai mici: Macedonia, Croaþia, Slovenia, iar în alt panel cel azer) ºi doi premieri (din Muntenegru ºi Georgia), iar cea mai interesantã dezbatere „prezidenþialã“ (intitulatã chiar ca atare) avusese loc cu puþin timp înainte, cu preºedintele Ucrainei P. Poroshenko, Finlandei S. Niinisto, Lituaniei D. Grybauskaite, Poloniei A. Duda ºi Parlamentului European M. Schulz. În diplomaþie, protocolul este fundamental: cu cine eºti aºezat la masã aratã câtã importanþã þi se acordã ºi determinã nivelul la care ajunge mesajul tãu.

În compensaþie, preºedintelui i s-a dat sã þinã speech-ul de deschidere a discuþiei. Suspectez însã cã Iohannis, încã nepregãtit sã facã faþã dezbaterilor de politicã externã (apropo: totuºi ce face la Cotroceni de peste un an de zile? Mãcar „Diplomaþia“ lui Kissinger tot o citea în timpul ãsta!), a negociat expres exact acest tip de aranjament: sã þinã un discurs introductiv, iar apoi sã plece, neparticipând la dezbatere ºi neluând întrebãri din salã. Zis ºi fãcut: venit, vorbit, plecat. În 5 minute, a ºi uitat lumea cã a trecut pe acolo. Nimeni nu a mai fãcut asta, în afara „superstarurilor” invitate, ca John Kerry sau regele Iordaniei, care au fãcut doar declaraþii, neurmate de întrebãri din salã.

SÃ AFIRMÃM MAI PUÞIN, SÃ CONFIRMÃM MAI MULT

Sã presupunem însã cã României nu-i ajunge regiunea ei, vrea sã fie un jucãtor relevant în cadrul mai larg al NATO. Dar cum anume ne propunem sã facem asta? Pe substanþã, discursul lui Iohannis a fost ca apa sfinþitã – nici nu încurcã, nici nu ajutã. A fost un mesaj de poziþionare perfect corect; dar nu unul politic, proactiv, de iniþiativã. Sã trecem peste limbajul funcþionãresc, prãfuit ºi lipsa totalã de aplomb cu care a fost citit. În esenþã, a transmis partnerilor euratlantici cã România rãmâne o sursã de securitate la frontiera de est a NATO ºi UE, un actor previzibil ºi fidel angajamentelor sale, un pilon al democraþiei ºi stabilitãþii în regiune. Toate acestea sunt avantaje demne de scos în evidenþã: suntem printre puþinii din zonã care nu au derapat serios în plan intern; suntem printre puþinii care ºi-au asumat þinta de 2% din PIB pentru apãrare; suntem printre puþinii care rãmân fervent euratlantici. La Muenchen nu e însã târg de nunþi, sã ne aleagã cineva. Este un for în care fiecare îºi prezintã calitãþile doar ca sã cearã, sã negocieze, sã propunã. Noi rãmânem pasivi, mediocri, fãrã anvergurã. Încã avem complexe de inferioritate ºi simþim nevoia sã ne anunþãm partenerii cã suntem cuminþi ºi ne facem temele – ºi cam atât. Elementele politice din discursul lui Iohannis sunt: i) importanþa relaþiei transatlantice, ii) imperativul de a demonstra unitatea NATO ºi disponibilitatea de a o apãra, iii) sublinierea importanþei Mãrii Negre nu doar pentru securitatea regiunii, ci ºi dincolo de aceasta.

PROGRAM LEJER, DE WEEKEND

ªi cui propunem noi, pânã la urmã, abordarea noastrã? Pe cine ºi cum convingem cã avem dreptate? Ce paºi concreþi facem? Sper cã lipsa consemnãrii pe site-ul preºedinþiei a oricãror întâlniri în marja conferinþei, altele decât cu preºedintele Poroºenko ºi cu oficialii bavarezi este doar o omisiune a Cotroceniului! Pentru cã acestea sunt instrumentele diplomaþiei – iar preºedintele polonez a avut aici întâlniri planificate cu Poroºenko, dar ºi cu premierii francez, libanez, muntenegrean ºi cu preºedintele macedonean ºi a gãzduit împreunã cu preºedinta croatã un mini-summit Intermarium. Nu se poate ca Iohannis sã nu fi fost nici mãcar pe jumãtate la fel de ocupat, nu? Mai ales cã tot ne consolãm zilele astea cã polonezilor le-a cam scãzut „cota” în ochii Occidentului. ªi dacã tot anunþa preºedintele la Bucureºti cã vizeazã atragerea de investitori din Bavaria, poate n-ar fi stricat sã uzeze ºi de participarea la Munchen pentru o necesarã relansare a relaþiei cu Germania (nu în opoziþie cu cea cu SUA, ci în absolut necesarã complementaritate). Pe lângã cã ar fi putut scãpa un Guten Tag, danke schoen în germanã (da, ºtiu, e un fleac, dar astfel de mici trucuri sunt folosite în diplomaþie ºi adesea ajutã demersurilor mai ambiþioase), ar fi putut bãga o frazã despre rolul constructiv pe care mãcar de acum înainte intenþioneazã România sã-l joace în criza refugiaþilor. Oricum, ca sã rãmânem la chestiuni de formã, dar relevante, e bine cã a ales sã vorbeascã în englezã, e ºi ãsta un mesaj. E bine cã Iohannis a reiterat implicit cã opþiunea României rãmâne ferm proamericanã. E trist însã cã atunci când alþii se strãduiesc sã îºi promoveze ºi atingã obiective, noi suntem mulþumiþi doar cã ºtim ce e cu noi ºi cã nu am luat-o razna. Nu e vorba sã ne lansãm în cine ºtie ce aventuri cu pretenþii de a reconfigura ordinea globalã; e suficient sã jucãm mãcar pe dosare regionale. Ori noi deocamdatã tocmai am dat-o-n barã cu Republica Moldova – nu cã am fi putut preveni dezastrul, dar n-am putut miºca nici mãcar un milimetru pe acest dosar! În treacãt fie spus, acum ceva timp, nu puþini analiºti ºi oficiali de la Bucureºti se cam bucurau cã polonezii „ºi-au furat-o” cu Ucraina, iar pretenþiile lor de lideri regionali au luat-o la vale. Mã întreb dacã gândesc la fel acum, când „ne-am furat-o” ºi noi cu Republica Moldova. Într-un moment de frãmântãri fãrã precedent pentru UE ºi NATO, care ne ameninþã în mod direct securitatea, România se aratã nepregãtitã pentru orice altceva decât un rol de „follower“. Nu e cazul sã trãim din nou închipuiri de lider regional; dar sã demonstrãm leadership e altceva, iar de asta e nevoie. Suntem, totuºi, al doilea stat din regiune, membru NATO ºi UE, cu responsabilitãþi pentru securitatea colectivã ºi în primul rând pentru a noastrã! Dacã pânã nu demult aveam un preºedinte hiperactiv, dar fixist ºi autosuficient, care sufoca instituþiile cu rol în politica externã ºi distrugea consensul intern, acum avem un preºedinte începãtor ºi stângaci în ale jocului internaþional ºi un aparat de stat amorþit. Prezenþa la MSC2016 e un prim pas pozitiv, important pentru noi, dar mic la scara mizelor aflate în joc. Preºedintele Iohannis a fost la Munchen cam ca echipa de fotbal a României: a participat, dar nu ºi-a dorit destul victoria. Când începem sã ºi jucãm???

Oana Popescu/Adevãrul- Corespondenþã de la Conferinþa de Securitate de la München

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 09:59

EXPLOZIV/Jegul Oprea, tot mai APROAPE de PUȘCÃRIE! Detalii ȘOCANTE!
comisarul.ro • astãzi, 09:02 •

O parte din sumele deturnate de fosta conducerea a serviciului secret al MAI au fost folosite la achiziționarea autoturismului Audi A8, în care se afla fostul vicepremier în ziua morții polițistului Bogdan Giginã. Ancheta DNA la serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – DIPI, fosta „Doi și-un sfert” – scoate la ivealã o adevãratã CLOACÃ INFRACȚIONALÃ. Oficiali din minister, dar și mai mulți polițiști, au dezvãluit, pentru „Evenimentul zilei”, cã autoturismul Audi A8 cu care circula Jegul Gabriel Oprea în ziua accidentului mortal în care și-a pierdut viața agentul Bogdan Giginã este, de fapt, a DIPI. Mai mult decât atât, foștii șefi ai serviciului secret – chestorul Gheorghe Nicolae și adjunctul sãu, chestorul Nelu Zãrnicã - sunt anchetați, acum, de procurorii anticorupție dupã ce au achiziționat bolidul din banii destinați informatorilor. Conform unor surse bine informate, autoturismul de lux a fost cumpãrat prin deturnarea de fonduri la care face referire DNA în comunicatul de luni, prin care a anunțat începerea urmãririi penale a patru ofițeri DIPI.

Sursele noastre spun și mai mult. Cã o parte din banii deturnați erau folosiți pentru întreținerea amantelor! Dosarul este abia la început însã...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:02

apropo de ,,cel mai mare om al anului''...

www.comisarul.ro/articol/exploziv/uite-ce-personaje-au-stat-la-m...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:06

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:17

De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 09:05:09
De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 07:35:17buna dimi...va las cafea din belsug s-aveti spor in activitatile voastre curente...

Neata buna si din partea mea! Stati sa degust cafeaua mesterita de Sefu', sa studiez aprofundat ce mi-o pus in a mea ceasca, si apoi povestim, da?

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:26

De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-16 16:14:49
De la: Musetel, la data 2016-02-16 15:13:43Zenitt... Aveam asteptari superioare din partea ta!

Florion... Sa stii tu de la mine ca cel mai mare las nedemn de statutul de OM este barbatul care da intr-o femeie!

Gabita...Te tzuc cu drag! Iau din cafeaua ta proaspata, pun o muzichie si va regasesc poate pe maine... Who knows!

PS Cel mai slab om din lume este omul care nu poate IERTA si aplica legea razbunarii in speranta ca i-ar creste, eventual, dintii picati la loc!

In fine....muzica:

www.youtube.com/watch?v=Obi4iELWJ3Y

See you soon!

fii mai explicita, te rog...ai ceva personal sa-mi reprosezi mie....???

Sa stii tu de la mine ca nu apreciez barbatul care da intr-o femeie. De aceea spun ca acel barbat, care da intr-o femeie, nu este demn de a face parte din creatia lui Dumnezeu, cea mai frumoasa: OMUL.

Tie personal... daca as avea ceva sa iti reprosez?

Stii bine ca de cate ori tu si cu mine nu suntem de acord, se rupe deseori o prietenie pretioasa. Nu mai risc!

Si... daca as cauta in mintea mea cuvintele lui Socrate si ale lui Isus, fiul lui Sirah, care , sintetizate, ar spune: Unui prieten adevarat sa ii spui cuvinte de critica atunci cand esti doar tu si cu el, iar daca aceste cuvinte sunt de folos cuiva, doar atunci sa le spui.

Asta nu rezuma faptul ca daca am ceva de spus nu o spun, la un moment dat, chiar si prin metafore.

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:27

Hmmm... cafeaua este delicioasa! Va invit sa o savurati cu noi! Cu cea mai mare placere!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:30

Sediul Antena 3, sediul Miºcãrii Populare!
Opinii • Editorial
www.cotidianul.ro/sediul-antena-3-sediul-miscarii-populare-276366/
Sorin Avram

De la alegerile prezidenþiale din 2009, când ambasada României din Franþa condusã de domnia sa a câºtigat campionatul mondial la vot vitezã, Teodor Baconschi nu a mai avut o bucurie aºa mare ca acum, când ANAF-ul a luat cu asalt Antena 3. Referitor la ordinul de evacuare emis de ANAF împotriva televiziunii de ºtiri, domnul Baconschi a declarat cã este vorba despre „o binecuvântare divinã asupra României”.

Autorul „Mahalelei inepte” este teolog ºi diplomat, dar se vede treaba cã nu are niciun Dumnezeu ºi nicio treabã cu diplomaþia. Probabil cã bucuria lui Teodor Baconschi ar fi maximã dacã sediul Antenei 3 ar ajunge cumva în proprietatea RA-APPS, iar fostul ambasador al României la Paris ar primi clãdirea pentru o chirie modicã, pentru a amenaja sediul unei fundaþii care sã le vorbeascã românilor despre democraþie, libertate de exprimare ºi stat de drept.

Însã culmea aroganþei ar fi ca la licitaþia pentru vânzarea sediului Antena 3 sã se prezinte ºi trezorierul Miºcãrii Populare, pentru a-l achiziþiona în vederea amenajãrii sediului central al partidului condus de Traian Bãsescu, aceastã „binecuvântare divinã asupra României”, cum l-ar linguºi Teodor Baconschi. Ce, banii munciþi ai membrilor curaþi ca lacrima ai Miºcãrii Populare nu-s buni? Ce, domnul Bãsescu nu meritã ºi el sã se rãzbune într-un fel pe cei care au scos la luminã toate matrapazlâcurile petrecute în timpul regimului Bãsescu? Ce atâta libertate de exprimare?
Sorin Avram

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 10:32

De la: Musetel, la data 2016-02-17 10:27:54Hmmm... cafeaua este delicioasa! Va invit sa o savurati cu noi! Cu cea mai mare placere!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 11:40

Nume stranii de partide, dupã apariția legii. Vezi lista

www.dcnews.ro/nume-stranii-de-partide-dupa-apari-ia-legii-vezi-l...
"Dupa cum anticipam inca de cind s-a dat legea, anul asta vom avea o inflorire dezastruoasa si absolut delirant de delicioasa de urmarit de partidulete, partiduluscule si partidulici care vor rontai cu harnicie din procentele pina la suta la suta, umflind glorioasa coada lunga a distributiei reziduale dintr-o irosire de 10% intr-o irosire de poate pina la 20%, cel putin la alegerile locale", scrie Mirel Palada pe Facebook.

"O sa vedeti voi cum o sa avem tot soiul de partide inedito-isterico-penibile, cu multi daci, cu tatarii din Mizil, cu partidul flamboayantilor strimb-credinciosi din Tulcea de Sud. Va fi interesant. Va fi penibil. Ne va da sondajele peste cap. Ne va da, evident, si viata politica peste cap. Dar va fi democratie. Pentru ca de fapt, nu coruptia ucide, ci prostia ucide. Voi ati vrut-o. Voi o aveti.

Doamne, pufosi mai sintem si nu ne invatam minte frown emoticon"

Dani Sandu: O selectie a noilor partide politice din Romania. Happy voting.

7/23/2015 Partidul Revoluției a III-a Forțã
8/18/2015 Partidul „Democrație Directã Sarmisegetuza"
8/26/2015 Partidul Getodacia
9/2/2015 Partidul Dacismului Conservator Autonom
9/2/2015 Partidul Forþa Pensionarilor
9/30/2015 Partidul Renaºterea Sãcãlazului
6/11/2015 Partidul Creștin Comunist
12/21/2015 Partidul „Casa mea"
12/28/2015 Partidul Uniunii Pensionarilor si Oamenilor Saraci din Maramures
1/26/2016 Partidul Noua Ordine Mondialã a Stãpânului Alpha ºi Omega 1/29/2016 Partidul Liga Organizatã a Regiunilor Drepte
In total, sunt 93 de partide pana acum. Lista celor de la Fundatia pentru o societate deschisa este actualizata periodic.
- See more at: www.dcnews.ro/nume-stranii-de-partide-dupa-apari-ia-legii-vezi-l...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 11:45

Andreea Crețulescu, scenariu de coșmar dupã cazul Antena 3
www.dcnews.ro/andreea-cre-ulescu-scenariu-de-co-mar-dupa-cazul-a...

Andreea Crețulescu vorbește despre cea mai mare teamã a sa legatã de cazul Antena 3.

Jurnalista spune cã riscãm ca dupã 'guvernul meu' sã avem 'presa mea'.

"Ma uit cu uimire si enervare la ce se intampla la Antena 3. E absurd sa pui asa pumnul in gura unor institutii de presa. In urma cu mai multi ani, lucram la un trust de presa care a trecut prin aceleasi mizerii. Atunci, unii poate s-au bucurat pentru ca raman fara concurenta, dar, chiar si din perspectiva acestui trecut, condamn ce se intampla la postul concurent.

Sper ca dupa "vreau guvernul meu" sa nu urmeze "vreau doar presa mea". Ar fi pacat... nu doar pentru noi jurnalistii, ci si pentru cei pe care ii informam in fiecare zi... Lipsa de reactie poate genera monstrii sau monstruozitati...", a fost mesajul Andreei Crețulescu.
- See more at: www.dcnews.ro/andreea-cre-ulescu-scenariu-de-co-mar-dupa-cazul-a...

Fosta membra 9am.ro

159 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:16

PROSTIE, JEG, NESIMTIRE, postimg.org/image/ktn9cvvp1/ MINCIUA, OBSCURANTISM, SARACIE, IPOCRIZIE, postimg.org/image/70yjor8bl/ jALNIC !

Fosta membra 9am.ro

159 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:21

De la: _HAK0N, la data 2016-02-17 11:14:32
nicio sansa , ))))!
prostia, mincuna si nesimtirea , nu pot invinge ratiunea, adevarul si realitatea.

....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:37

De la: Fl_Orion999, la data 2016-02-17 10:32:06
De la: Musetel, la data 2016-02-17 10:27:54Hmmm... cafeaua este delicioasa! Va invit sa o savurati cu noi! Cu cea mai mare placere!

Sefu', nu gasesc diapazonu', numa' un ''la'' imi trebe si pui muzichii la pupitru!

Da' ... madescurc io!

www.youtube.com/watch?v=2e0wOmT0Sq8

Uai, da' ce buna e cafeaua d'aicea!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:42

Corina, Mirabela, Raul ....

si Dumnezeu este ROMÂN !

www.youtube.com/watch?v=6V9IJUba4oM

Si ce daca suntem in Februarie?

Mintenas celebram INVIEREA, in veci vecilor!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:48

Catalin Crisan - Daca pleci

www.youtube.com/watch?v=XJNSC9W_Qdo

E o zi faina, e Soareeeeeeeeeeeee!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:50

Dedicatiile curg! YES! Satisfacem toate gusturile, nu le discutam!

www.youtube.com/watch?v=-yZ2adi2IiA

Pentru GUSHTERU' de serviciu, atentie, a trecut de fileu!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2016, ora 12:52

Pentru Gabi, pentru Sefu' si pentru mine:

www.youtube.com/watch?v=dNrZ4-5B_sw

...pen'ca ase vreu io si ca meritam!

Pofta buna si pe mai tarziu!

Pagini: << 2474 2475 2476 2477 2478 2479 2480 2481 2482 2483 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: