back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2460 2461 2462 2463 2464 2465 2466 2467 2468 2469 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:16

De la: Black_Friday_, la data 2016-01-17 09:48:21Saru' mana, doamnelor!

Miroase bine ceaiul si biscuitii imi fac cu ochiul, dar cel mai mult m-au atras garnita lui Gabi, untura si jumarile.

Niste jumari de peste nu aveti? Ceva ceafa de pui la gratar?

Apropo de peste, este nebunia mea suprema sa ma duc sa-l prind, dar a devenit si cosmar. A ajuns sa ma bantuie.
Anul trecut mi-am facut de cap si madam Black a fost de treaba, m-a inteles, desi am trombonit-o de vreo 8 ori din octombrie pana pe 28 decembrie ca ma duc pentru ultima oara sa inchei sezonul, ca de, vine iarna si pana va incepe noul sezon o sa treaca o eternitate, timp in care o sa repar tot ce s-a stricat sau scartaie pe acasa.
Asa de mult m-am milogit de ea si i-am promis toate cele, incat acum ma gandesc sa ma apuc sa mai stric si eu, doar ca sa am ce repara si sa ies la liman.
S-a prins ca o duc de nas, dar m-a lasat sa imi fac damblaua, sa nu intru in sevraj, in timp ce ea isi pregatea razbunarea.
Cum anul trecut am fost destul de baftos, am cam prins peste, mai ales spre sfarsitul anului. Iar eu ca fraierul am adus tot ce am prins acasa. Drept urmare geme congelatorul de pesti transati, cozi si capete in pungulite separate pentru bors, fileuri si coaste pentru gratar in alte pungi. Cand nu a mai incaput la noi, a mai dus si la soacra'mea, care sta la doua blocuri distanta.

Iar acum a venit vremea sa platesc. De cate ori plec in deplasare sau ma intorc, ma intreaba dulce "puisor, ce vrei sa iti gateasca mama?", pentru ca mancarea gatita e doar pentru mine, ea si fie'mea mancand salate, piept de pui sau supe odioase, gen supa de galusti dupa care ma omor eu (la propriu! ).
Eu ii raspund cu miere in glas, miscat de grija ei pentru mine "pai iubire, sa fie o supica de pui cu fidea...o ciorba de gaina cu taitei...o ciorba de vacuta...sau o ciorba de burta (as vrea eu! ).
Dupa ce ma lasa sa visez frumos si sa-i insir toate fanteziile mele culinare, imi tranteste usa in fata, sec "am decis! Iti fac bors de peste, ca da pe afara din congelator si nu mai am loc de el."

Pot sa o contrazic? Nu, ca acusi se dezgheata balta si incep sa ma manance talpile.

Asa ca macar virtual, traiasca porcariile, carnatii si carnea de porc in untura, jumarile, soriciul, slanina fripta in tepusa si picurata pe paine, untura intinsa pe painea frecata cu ustuoi, caltabosii....

ahaaa, v-am prins : in loc sa lopatati, stati la gura focului depanind povesti simpatice, dar si groaaaaznice bind ceai si rontaind la biscuiti ! ....INGRID, sa dai reteta lor !
Blackule, da' prin curierat rapid, poti trimite o punga pentru un bors si una ptr. gratar si in Militari ? si m-as uita si eu gales la tine, sa stii

P.S

hai, mai, nu v-ati prins nici unul la aruncatura cu sa va dati schiurile jos ? haideti, moi, ca-i un banc d'ala vechi , d' a lui Bula !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:19

Ciao, Gabi !

Zii bancu', il citesc cu drag dintre cratite. Am bagat un cotlet de porc la cuptor in sos de mustar dulce si cimbru si ciuperci. Mere perfect cu un pireu de cartofi si un mujdei!

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:21

Dirijez niscaia Soare sa va topeasca zapezile de pe poteca, asa nimeriti cafeneaua!

A propos, azi-dimineata cand plecai la lucru, podurile din parc erau de parca ar fi fost sarate cu sare dura. Si bocna. Numa' 2 poduri trecui. Tot intreaga, tot!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:22

Unde-i bancu'?

Banc, banc, banc. Maimuta sta pe tanc. Tancu' sta pe autobus. cine e mai sus?

Ehehei, ca mintenash incepem anu' Maimutelor, bre! Fericitele, ele, Maimutele !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:23

De la: Musetel, la data 2016-01-17 12:56:08
De la: lngrid, la data 2016-01-16 19:01:19
De la: Black_Friday_, la data 2016-01-16 18:48:20Pai, tu luai antibiotice? De ce nu ai testat si tu tuica aia minune?

Vocatia de martir facea din mine soferul ideal si nici nu cred ca se compara cu palinca de Maramu'

Tuica e tuica, horinca e palinca de Maramu'!

Vad ca sampania e neatinsa, nu-i niciun bai! Beti voi horinci margelate din prune, mere, pere, porumb samd. Io nici macar mirosul nu il support, beark!

daca nu te superi , hai sa lasam sampania , pusa-n zapada la rece , ptr. 24 ian ! acu' mere strasnic o " margelata " d'aia fiarta cu un pic de zahar si piper si apoi dai la zapada cu lopata mai tare ca utilajele astea de dezapezire care nu intra printre aleile blocurilor, neam !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:25

De la: gabigabi2, la data 2016-01-17 14:23:16
De la: Musetel, la data 2016-01-17 12:56:08
De la: lngrid, la data 2016-01-16 19:01:19
De la: Black_Friday_, la data 2016-01-16 18:48:20Pai, tu luai antibiotice? De ce nu ai testat si tu tuica aia minune?

Vocatia de martir facea din mine soferul ideal si nici nu cred ca se compara cu palinca de Maramu'

Tuica e tuica, horinca e palinca de Maramu'!

Vad ca sampania e neatinsa, nu-i niciun bai! Beti voi horinci margelate din prune, mere, pere, porumb samd. Io nici macar mirosul nu il support, beark!

daca nu te superi , hai sa lasam sampania , pusa-n zapada la rece , ptr. 24 ian ! acu' mere strasnic o " margelata " d'aia fiarta cu un pic de zahar si piper si apoi dai la zapada cu lopata mai tare ca utilajele astea de dezapezire care nu intra printre aleile blocurilor, neam !

Tarziu, Gabi! O baui io pe toata...

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:26

Nuuuuuuuuuuuuuuuu zapada! Nici horinca! Ci ... numa' sampania...

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:29

A propos de zapezi. Prins-am noi in urma cu cativa ani o iarna, tot cam pe vremea asta. NE intorceam de acasa aici, inspre Franta. Intrati déjà pe autostrada in Ungaria, ningea de nu vedeai in fata. In spatele masinii de dezapezit eram orbi si cu propulsie, frate! Altu si mai mult, iarna, sa mergem acasa, veci shohan! E lung drumu', 2000 km. De fiecare data ne oprim in Austria, este un hotel simpatic si familial, unde suntem primiti mereu cu drag de vreo 13 ani... E pe la jumatatea drumului.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:34

De la: Musetel, la data 2016-01-17 14:22:56Unde-i bancu'?

Bula facea armata la patrula montana si intorcindu-se din permisia primita , intra-n cabana lui, pune pe masa un jambon de porc afumat ; o damigeana cu vin ; una cu tzuica si zice : le dau pe astea toate aluia care ghiceste ce-am facut eu prima oara cind am intrat in casa !
si se-nghesuie toti colegii sa ghiceasca : ba ca si-a salutat parintii, ba ca si-a pupat copii ...
neeee, zice Bula , n-ati ghicit : hai, mai incercati o data cu ce-am facut a 2 oara cind am ajuns acasa ?!
si iar....ca aia, ca ailalta ...
ntzzzz....si, a treia oara ce-am facut ? si toti in cor : ti-ai " iubit nevasta " !
baaaa, sunteti prosti baaaa.... mi-am dat jos schiurile !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:34

Bula facea armata la patrula montana si intorcindu-se din permisia primita , intra-n cabana lui, pune pe masa un jambon de porc afumat ; o damigeana cu vin ; una cu tzuica si zice : le dau pe astea toate aluia care ghiceste ce-am facut eu prima oara cind am intrat in casa !
si se-nghesuie toti colegii sa ghiceasca : ba ca si-a salutat parintii, ba ca si-a pupat copii ...
neeee, zice Bula , n-ati ghicit : mi-am iubit nevasta dar, hai, mai incercati o data cu ce-am facut a 2 oara cind am ajuns acasa ?!
ntzzzz, mi-am iubit nevasta, maiii ....da' a treia oara stiti ce-am facut ? si toti in cor : ti-ai " iubit nevasta " !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:37

De la: gabigabi2, la data 2016-01-17 14:34:58

neeee, zice Bula , n-ati ghicit : hai, mai incercati o data cu ce-am facut a 2 oara cind am ajuns acasa ?!
ntzzzz....si, a treia oara ce-am facut ? si toti in cor : ti-ai " iubit nevasta " !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:39

O singura data mi-am pus schiurile in picioare! Veci a doua oara! Gabi, vecinu' meu (eram noi o trupa pe scara ce eram ca fratii...) nu stia cum sa ma culeaga de la poalele dealului .

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 14:45

nici eu nu stiu sa ma dau cu doagele ! mergeam la Predeal cu ai mei baieti - fiu-miu si tat' su care stie bine sa schieze ,fiind el si alpinist la vremea aia, da' eu precum closca : stam pe mal si doar cotcodaceam de admiratie cind ii vedeam coborind pirtia si facind zig-zaguri pe zapada !

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 15:57

De la: gabigabi2, la data 2016-01-17 14:16:01
ahaaa, v-am prins : in loc sa lopatati, stati la gura focului depanind povesti simpatice, dar si groaaaaznice bind ceai si rontaind la biscuiti ! ....INGRID, sa dai reteta lor !
Blackule, da' prin curierat rapid, poti trimite o punga pentru un bors si una ptr. gratar si in Militari ? si m-as uita si eu gales la tine, sa stii

P.S

hai, mai, nu v-ati prins nici unul la aruncatura cu sa va dati schiurile jos ? haideti, moi, ca-i un banc d'ala vechi , d' a lui Bula !

Daaa...am ramas fixata pe frigiderul lui Blak, offf...si culmea e ca precis i-ar fi placut ,,porcariile" din cuptorul meu, eram dispusa la un schimb. Eu am imbalsamat de ieri o felie de ciolan cu soric cu tot, din care doar am decupat osul, iar azi am pus-o la cuptor pe un pat de ardei si rosii. Spre sfarsit am inconjurat-o frumos cu buchetele de conopida, ce sa zic, domnul Ingrid a parut impresionat.

...a, da, reteta pentru biscuti, e cea mai simpla din lume, am cules-o de aici
savoriurbane.com/biscuiti-suedezi-cu-scortisoara/

...dar am mai barbarisit-o ca am pus margarina, ce aveam eu in casa. Garantez ca e foarte buna si usor de lucrat

Simplitatea este sofisticarea extremã - Leonardo da Vinci
Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 16:06

Cafeaua viitorului: o singura ceasca cu efect pe tot parcursul zilei
17 decembrie 2015 17:07
foodstory.stirileprotv.ro/cafea-ceai/cafeaua-viitorului-o-singur...
Oamenii de stiinta lucreaza la crearea unei cafele "cu difuzare lenta", care sa elibereze cafeina pe tot parcursul zilei, astfel incat amatorii de cafea sa aiba energie fara sa faca excese.
Cafeaua viitorului: o singura ceasca cu efect pe tot parcursul zilei

Magia cafelei - sau dependenta de cafeina - face parte din ritualul multora care, ajunsi la birou, la ora 11 sau dupa pranz beau mai multe cesti de cafea pe zi, ca si cand capacitatea de a sta treaz si concentrat ar depinde numai de acest lucru.

Acest obicei ce are ca efecte nedorite ingalbenirea dintilor si o respiratie nu prea placuta ar putea disparea daca se da crezare cercetatorilor de la Scoala Politehnica din Lausanne si Universitatea din Zurich care, in colaborare cu grupul Nestle, lucreaza la dezvoltarea unei cafele de noua generatie apte sa furnizeze intr-o singura ceasca, bauta dimineata, cafeina "necesara" intregii zile.

Oamenii de stiinta ar lucra in prezent la niste "cubozomi", alcatuiti din "molecule de lipide si apa" ce "imita structurile naturale ale organismului". Cubozomii de cafeina actioneaza ca niste micro-cesti de cafea, care se rup de-a lungul orelor, furnizand cafeina in doze controlate si in momente prestabilite. Idee futurista si oarecum ingrijoratoare, acest proiect al celei mai mari firme de produse alimentare din lume ca venituri este un mod de a face primii pasi in cercetarea asupra unor produse cu potential in viitor, arata un purtator de cuvant al Nestle.

Pana sa apara cafeaua viitorului exista si alte metode de a evita starea de moleseala datorata lipsei de cafeina: prima ceasca de cafea trebuie consumata la inceputul programului de serviciu, si nu la trezire, a doua este bine sa fie bauta dupa masa de pranz, iar a treia, cu putin inaintea terminarii zilei de lucru. Nu este recomandabil sa se abuzeze de cafeina deoarece, cu cat se consuma mai multa, cu atat corpul se va obisnui cu ea si va cere mai multa. Trei cesti pe zi par suficiente pentru a evita cresterea dependentei. Nu este indicat nici zahar in cafea, acesta fiind trecator, iar senzatia de lipsa de zahar care urmeaza face sa creasca senzatia de oboseala

Citeste pe Foodstory: foodstory.stirileprotv.ro/cafea-ceai/cafeaua-viitorului-o-singur...
Follow us: foodstory.ro on Facebook

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
lngrid

294 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 16:18

VETO!

..si nu o strig pe Veta, las-o in pace sa repare chiuveta, ci sunt total contra unei cafele pe zi.

Eu as vrea din contra, sa beau cafea de cinci ori pe zi, imi face placere si ma relaxeaza orice pauza de cafea, singurul lucru care ma deranjeaza e acela ca se spune ca prea multa cafea nu face bine. Deci as vrea sa-mi pastrez tabieturile si sa nu-mi faca rau. Stiu ca exista cafea decofeinizata, am auzit ca de fapt nu este in mod real decofeinizata si nici nu are acelasi gust, deci nu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 17:16

De la: lngrid, la data 2016-01-17 15:57:33
De la: gabigabi2, la data 2016-01-17 14:16:01

P.S

Daaa...am ramas fixata pe frigiderul lui Blak, offf...si culmea e ca precis i-ar fi placut ,,porcariile" din cuptorul meu, eram dispusa la un schimb. Eu am imbalsamat de ieri o felie de ciolan cu soric cu tot, din care doar am decupat osul, iar azi am pus-o la cuptor pe un pat de ardei si rosii. Spre sfarsit am inconjurat-o frumos cu buchetele de conopida, ce sa zic, domnul Ingrid a parut impresionat.

...a, da, reteta pentru biscuti, e cea mai simpla din lume, am cules-o de aici
savoriurbane.com/biscuiti-suedezi-cu-scortisoara/

...dar am mai barbarisit-o ca am pus margarina, ce aveam eu in casa. Garantez ca e foarte buna si usor de lucrat

o sa ma uit la reteta , da' pina atunci vreau sa-ti spun ca m-ai omorit cu ciolanul ala....ca ma sti ce pofticioasa sunt ! da' io l-as face....si o s-o fac pina la urma , cu varza calita pin' la uscat ....adicatelea, cu lingura de lemn si multa rabdare, invirti varza murata taiata fideluta , in cratita cu un pic de untura de porc sau cu ulei....depinde ce-ti zice ficatul....pina se sticleste, se aureste apoi si la sfirsit devine mai maronie , iar ciolanul trebe - musai- rumenit, inclusiv soricul de pe el, pina devine crocant....s'apoi mere s'o doza homeopata de burgundel !

am innebunit di tat : imi fac singura pofta pina-mi vine apa-n gura ....pfoaaai !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 17:24

De la: lngrid, la data 2016-01-17 16:18:13VETO!

..si nu o strig pe Veta, las-o in pace sa repare chiuveta, ci sunt total contra unei cafele pe zi.

Eu as vrea din contra, sa beau cafea de cinci ori pe zi, imi face placere si ma relaxeaza orice pauza de cafea, singurul lucru care ma deranjeaza e acela ca se spune ca prea multa cafea nu face bine. Deci as vrea sa-mi pastrez tabieturile si sa nu-mi faca rau. Stiu ca exista cafea decofeinizata, am auzit ca de fapt nu este in mod real decofeinizata si nici nu are acelasi gust, deci nu.

ba-i buna la gust....chiar foarte buna, dar tot Florin mi-a stricat cheful , postind neste chestii la care, daca te gindesti un chicut, le dai dreptate si, am renuntat la ea !
zicea ' mnealui ca in procesul de decofeinizare se folosesc substante care nu se elimina prea usor din organism devenind chiar mai nocive decit cea naturala si, uite asa , oricum ai da-o , tot se scarmana ceva pe undeva !....da' noi sa fim sanatosi si ti-am pitit o canita cu cafea pe dupe cutia de piine !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 17:33

ei, va las si va doresc o seara buna, iar saptamina care-ncepe miine sa va aduca spor !

lngrid

294 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2016, ora 17:54

De la: gabigabi2, la data 2016-01-17 17:33:41ei, va las si va doresc o seara buna, iar saptamina care-ncepe miine sa va aduca spor !

Da, ma alatur si eu cu un gand bun tuturor, cine stie cand mai pot intra...ne vedem cand ne-ntalnim!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 10:50

Neatza Buna, stimati/stimate cafegii/cafegiste!

Am vazut ce zapezi aveti pe la voi. Aici e doar bocna de inghetat si traznet de umid! Va pot insira toate oasele corpului uman. Le simt pe pielea.... pe oasele mele, parol!

Motanu' meu asteapta Soarele pe terasa sub sezlong/chaise-longue. si Soarele nu are nimic impotriva, exact ca si noi!

A propos de cuvinte preluate si modificate. Stiti ce nu inteleg io? Si asta e valabil nu numai in limba româna,ci si in altele, ca in franceza e cert de asemenea! De ce, daca preluam un cuvant dintr-o alta limba, de ce il modificam, ajungand a-l scrie defapt fonetic in limba preluata?

Bunaoara vad intr-o zi pe ''en gros'' care devine angrosist. Care ar fi explicatia, totusi?

Sau ''à propos'' devine apropo. ''Merci'' devine mersi. Samd.

Hai sa va zic cum e ''e-mail'' in franceza: ''mél''.

No asa, da' sa pui rapidos de cavei, ca ma prindetica trag chiulu'.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 11:01

Dimineata,mergand cu fiul meu la scoala, vedem cerul rosiatic inspre rasarit.

-Uite cum e cerul acolo, puiule!
-Da. L-am vazut! E rosu si galben.
-Si portocaliu si roz.
-De ce nu mergem si noi acolo, Mami?
-Acolo e rasaritul. Acolo e Romania!
-Da, si noi mergem la scoala.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 11:47

De la: lngrid, la data 2016-01-17 17:54:56
De la: gabigabi2, la data 2016-01-17 17:33:41ei, va las si va doresc o seara buna, iar saptamina care-ncepe miine sa va aduca spor !

Da, ma alatur si eu cu un gand bun tuturor, cine stie cand mai pot intra...ne vedem cand ne-ntalnim!

Azi sunt io de serviciu. De maine ma vedeti mai rar. Da' va transmit numa' bine, mereu si intotdeauna, oriunde ne-am afla!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 11:48

Deanul trecut au revenit dungile la moda. Atat in vestimentatie cat si ... in alte domenii.

www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk

Merge un rock 'n rol?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 11:51

Return to sender .... de nu va place...

www.youtube.com/watch?v=PU5xxh5UX4U

Cand pregateam seratele in generala, nu lipsea Elvis de la pupitru... Asta da platina, recunoasteti?

A propos... la Grévin la Paris, exista in ceara statuia lui Elvis. In marime naturala. De asemenea exista vreo cateva sute de statui ale diferitelor personalitati ale lumii intregi. E frumos la Grévin, vi-l recomand.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 12:01

Pe langa diferitele scene redate perfect din momente precise ale trecutului lumii, reprezentand muschetarii, templierii, revolutii si rascoale, o puteti admira si pe Jean D'Arc. Pacat ca este redata scena eliminarii ei... Dar miscatoare, oricum.

www.youtube.com/watch?v=vmwMhjbThKg

Sunt redate atat de perfect, incat pana si perii viitoarei barbi a lui Bruce Willis pot fi numarati cu ochiul liber. Nu mai pomenesc de George Clooney, de Nicolas Cage.

De ati vedea ce mica e Lady Gaga, Madonna, Marylin Monroe...

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 12:06

Bun, de povestit, va povestii, acum incalecai pe murgu' mieu si va lasai cate o punga la fiecare. Ce pusei io in pungi?

Un cavei, o poveste si o muzichie, ca ziua frumoasa sa va fie!

Si un gand curat, sincer si devotat!

www.youtube.com/watch?v=dQfS5Urwt44

Love and Devotion !

zenitt

349 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 13:53

De la: Musetel, la data 2016-01-18 10:50:55Neatza Buna, stimati/stimate cafegii/cafegiste!

Am vazut ce zapezi aveti pe la voi. Aici e doar bocna de inghetat si traznet de umid! Va pot insira toate oasele corpului uman. Le simt pe pielea.... pe oasele mele, parol!

Motanu' meu asteapta Soarele pe terasa sub sezlong/chaise-longue. si Soarele nu are nimic impotriva, exact ca si noi!

A propos de cuvinte preluate si modificate. Stiti ce nu inteleg io? Si asta e valabil nu numai in limba româna,ci si in altele, ca in franceza e cert de asemenea! De ce, daca preluam un cuvant dintr-o alta limba, de ce il modificam, ajungand a-l scrie defapt fonetic in limba preluata?

Bunaoara vad intr-o zi pe ''en gros'' care devine angrosist. Care ar fi explicatia, totusi?

Sau ''à propos'' devine apropo. ''Merci'' devine mersi. Samd.

Hai sa va zic cum e ''e-mail'' in franceza: ''mél''.

No asa, da' sa pui rapidos de cavei, ca ma prindetica trag chiulu'.

Nimic mai simplu;
L. românã este o limbã foneticã ºi preia pronunþia din limba respectivã.
Francezii nu pronunþã 'angros', ci 'angro', nu pronunþã 'Merci', ci 'Mersi', s.a.m.d.
þinând cont de accent ºi regulile graticale, que, votre vivant en France, bien sûr vous savez.

Au revoir

zenitt

349 mesaje

Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 14:00

De la: Musetel, la data 2016-01-18 12:06:55Bun, de povestit, va povestii, acum incalecai pe murgu' mieu si va lasai cate o punga la fiecare. Ce pusei io in pungi?

Un cavei, o poveste si o muzichie, ca ziua frumoasa sa va fie!

Si un gand curat, sincer si devotat!

www.youtube.com/watch?v=dQfS5Urwt44

Love and Devotion !

www.youtube.com/watch?v=w15oWDh02K4&list=PL085E2AA2A0DD5EFD

L'amour Toujour
Sã fieeeeee!

zenitt

349 mesaje

Postat pe: 18 Ianuarie 2016, ora 14:34

La Birtuþu' Muºeþel