Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2015, ora 13:02
Ce capcană i-a întins SRI lui Klaus Iohannis
www.ziartricolorul.ro/ce-capcana-i-a-intins-sri-lui-klaus-iohannis/ De la începutul scandalului Victor Ponta DNA s-au putut sesiza anumite situații și comportamente la nivel de instituții și personalități, care s-au abătut strident de la practicile obișnuite, ridicînd firești semne de întrebare: Sarabanda de coincidențe ce a însoțit chemarea premierului la DNA, coincidențe la care m-am referit pe îndelete într-unul din ultimele mele editoriale și care, într-o evaluare rațională, statistică, logică, nu lasă loc decît unei singure explicații: acțiune la ordin; Heirupismul DNA, trădat prin improvizație și contradicții. Confruntată cu un ordin ce trebuia pus în aplicare urgent, DNA și-a pierdut capul: 2.1. a numit la maneta ghilotinei ce trebuia să decapiteze guvernul țării un procuror tînăr, lipsit de experiență și instinct de conservare (probabil singurul care a acceptat o expunere atît de riscantă, cu probabilitate mare de compromitere profesională); 2.2. a scos-o la declarații publice pe doamna Laura Kövesi, care, complet nepregătită, a comis cel puțin două gafe de actor care nu și-a învățat bine rolul și care este stresat că din fosă lipsește sufleurul: 2.2.1. întrebată cum își explică toate coincidențele de evenimente din cazul Ponta, a spus, exact împotriva a ceea ce dorea să spună, că în acțiunile DNA nu este vorba de nici un fel de coincidențe. Cu alte cuvinte: totul a fost premeditat să se întîmple cum s-a întîmplat: imediat după votul Parlamentului în cazul Șova, exact în ziua depunerii unei Moțiuni de Cenzură împotriva Guvernului Ponta, sincron cu petiția judecătorilor din țară împotriva CSM etc.); 2.2.2. întrebată despre citarea foarte în scurt a premierului la DNA, a afirmat că aceasta s-a produs cu mult timp înainte, minciună imediat demontată de apariția în presă a documentului oficial de citare, datat cu mai puțin de 24 de ore înainte de momentul acelei declarații. Graba președintelui Iohannis de a reacționa public la comunicatul DNA (și el redactat și publicat cu o iuțeală de stare de război). Domnul Iohannis, altfel lent și reflexiv, avea deja pregătită invitarea premierului la Cotroceni (îndată după ce acesta a ieșit de la DNA) și apoi cererea demisiei lui, ceea ce duce cu gîndul la existența unui plan ce i-a fost pus președintelui pe birou spre exactă și rapidă ducere la îndeplinire. Grija expresă și insistentă a SRI de a nu fi asociat acestei tentative de debarcare a premierului Ponta. Să amintim, în acest sens: 4.1. SRI nu mai apare în comunicatul DNA (cum apărea pînă acum) ca partener al DNA în realizarea acțiunii; 4.2. Bogdan Chirieac insistă în mai multe emisiuni TV din prime time că surse extrem de credibile din cadrul SRI i-au telefonat să-l asigure că punerea sub acuzare a lui Ponta este un gest de forță unilateral al DNA, făcut fără participarea și chiar fără acordul SRI; 4.3. Ion Cristoiu întărește această teză, referindu-se la declarațiile ostentative ale lui Bogdan Chirieac și confirmînd că se înscrie în practicile SRI lansarea, prin intermediu unor lideri de opinie, a unor poziționări ale Serviciului față de anumite probleme sensibile. Cam multe ciudățenii atitudinale, cam multe abateri de la rutina instituțională, ca să nu ne punem întrebarea: nu cumva toate aceste (aparent) anomalii se înscriu în logica unui joc cu miză foarte mare, conceput special ca să nu fie pe deplin înțeles de poporul votant? Punînd cap la cap cele de mai sus și altele, neaduse în discuție aici din lipsă de timp și spațiu, impresia este că ne aflăm în fața unui scenariu de luare în stăpînire a țării de către o forță neomologată democratic prin vot direct, dar dispunînd de mijloacele și resursele necesare pentru a prelua toate pîrghiile și a controla totul, fără a fi ea însăși supusă vreunei cenzuri reale. Ați înțeles, desigur, că mă refer la SRI. Anomalia 4, explicată mai sus, mi se pare argumentul-cheie în emiterea acestei teorii. Un Serviciu Secret care se străduiește cu atîta obstinație și risipă de resurse să comunice că el nu a fost prezent acolo, cu siguranță că a fost. Ba, chiar mai mult, a avut un rol decisiv și tocmai asta vrea să ascundă. Planul, în rezumat, este următorul: înscenăm, cu mîna DNA, o punere sub acuzare a primului-ministru al României. Acțiunea este de două ori utilă: întîi ca diversiune menită a îngropa cazurile Rarinca și insurecția judecătorilor, ambele devenite extrem de periculoase în ultima vreme, apoi ca o capcană pentru Klaus Iohannis care, dorindu-și foarte mult un guvern al său, va încuviința tacit îndepărtarea lui Victor Ponta chiar și printr-o metodă nu tocmai constituțională. Capcana, pentru președintele Iohannis, constă în faptul că metoda nu tocmai constituțională pe care o va cauționa va putea fi foarte ușor încadrată, la momentul potrivit, în devastatoarea categorie a loviturilor de Stat. Game, set and match! Ar putea fi făcut și pus în aplicare un astfel de plan diabolic, de prins la butoniera unui Serviciu Secret, printr-un șantaj teribil ca acesta, un ditamai președintele de republică? Iată că da. În cîțiva pași: a) atragerea, de partea ideii că Ponta trebuie înlăturat cu orice preț, a lui Eduard Hellvig, omul de încredere al lui Iohannis în SRI; b) convingerea DNA să ia pe cont propriu inițierea complotului, să dea loviturii de Stat o aparență cît mai digerabilă de către popor, cel mai bine aceea a luptei anticorupție; c) determinarea lui Klaus Iohannis de a se abate pentru o clipă de la lentoarea lui reflexivă și de a intra în joc efectiv, măsurabil, decisiv, convins că asta e calea de acțiune corectă și fără cea mai mică bănuială că ar putea fi acuzat, mai tîrziu, de complicitate la lovitură de Stat. Cred că persoana care l-a convins să ceară public și repetat demisia lui Ponta, susținînd că asta ar fi singura soluție bună pentru țară (cînd în realitate este exact pe dos) a fost chiar Eduard Hellvig. Nu din trădare, ci pentru că el însuși a fost intoxicat de Servicii. d) organizarea unor mișcări de stradă împotriva lui Victor Ponta, ca și cum acestea ar fi efectul în massă al discursurilor președintelui Iohannis. Iată contribuția materială a președintelui la puci. El nu doar a cerut demisia premierului, el a și fost combustia necesară maselor dezlănțuite. Singurele obstacole (deocamdată) în calea ducerii la bun sfîrșit a acestui plan diabolic sînt Victor Ponta și Parlamentul României. Lor ar trebui să le mulțumească azi Klaus Iohannis că încă nu s-a închis ușa coliviei în spatele lui, că încă mai are timp să iasă din capcana care i-a fost întinsă. Totul este să se poată elibera la timp din tentaculele ce încearcă să-și definitiveze priza în jurul lui și să încerce o evadare în direcția poporului care l-a ales, singurul care l-ar mai putea, la o adică, face un președinte liber și patriot.
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 12 Iunie 2015, ora 18:11
mda , analiza mi se pare corecta si reala !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 07:34
buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga !
ia uite ce chestie imi spune 9 AM dind clic pe Cafenea: cica acest topic nu exista ! moiiii, dupa aproape 2 400 de pagini imi spui ca noi am scris in gind ? o hi, ce sa zic ca cu iluzia nu te joci ! in sfirsit, hai c-am pus fierturile la foc !
|
Fosta membra 9am.ro 475 mesaje Membru din: 4/05/2015 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 09:28
De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! -uisto, nu uita ca mai ai putin si vei da coltul,asa ca leapada-te de PSD!
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 14:31
De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! bai uratule...iar ai inceput sa ai dorinte morbide despre altii....ia priveste in propria-ti farfurie si vezi ce scor iti arata acolo...???
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 14:49
De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:31:18De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! FL-ocea draga.nici povete ,dar de la o varsta trebuie sa-ti pregatesti decolarea facand fapte bune! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 14:59
De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 14:49:56De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:31:18De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! adica exact asa cam cum faci talica p'aci....este...???
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 15:15
hai la capsuni, hai la capsuni cu inghetata si frisca si o cafeluta ptr. digestie
pardon , boieri dvs ati mincatara deja de prinz, nu-i asa ?
|
|
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 15:58
De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! "mneatza lume....p-aici e o sambata noroasa si umeda Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 17:35
De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:59:01De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 14:49:56De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:31:18De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! Vad ca esti plin de ......ca wc de hatii,dar hai sa-ti dau o sansa de dialog! Eu fac zilnic fapte bune , De exemplu chiar astazi am ajutat o mortaciune sa treaca strada,
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 18:03
.asemenea dialoguri despre rahati si mortaciuni poti avea talica doar cu cei de-o teapa cu persoana ta...in alta ordine de idei , sincer si io te-as ajuta sa treci strada, cu conditia ca dincolo de strada sa se afle cimitirul din care evadasi...ca vorba aia, radem, glumim, da' nu parasim incinta....
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 18:32
Sa fie de capul tau,cu alai,fanfara si tot tacamul,ca prea esti baiat de treaba!
Asa sa-ti ajute D-zeu!
|
Postat pe: 14 Iunie 2015, ora 08:48
moiii, ce-i asta ? de ce dumnezeu ne tot bintuie duhurile astea , negre ?
ce treaba au in Cafenea ? cind intram pe politice e o chestie , dar aici ? nu spun ca nu ne-am mai bumbacit si pe aici, taifasuind la o cafea, dar hai sa ne limitam doar la citeva vorbe si nu blesteme ! biiine, eu am pus ibricul pe foc ! sa aveti o zi Extraordinara !
|
Postat pe: 14 Iunie 2015, ora 15:20
deci, cafeaua e facuta ! - mersic, Gabisor ! - sa-ti fie de bine, Gabisor !
|
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 09:03
|
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 09:47
Giova
vino, atunci, in Cafenea unde-i Sef oricine vrea pentr-o zi , pentru mai multe cit vrea clientul sa-l asculte .... apoi punem de- o rocada ca sa-l facem sa mai sada c-avem vin, avem cafele si-un cogniac de 7 stele ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 14:01
te-ai uitat in oglinda , cumva ?hai Postacule mistificator, fa pasi ca esti in plus ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 14:35
Poezia scrisa de un negru
Când mâ nasc, sunt Negru Când cresc, sunt Negru Când stau la soare, sunt Negru Când mi-e frig, sunt Negru Când sunt speriat, sunt Negru Când sunt bolnav, sunt Negru Iar cand mor, sunt tot Negru ! Iar tu, tipule Alb, Când te nasti, esti Roz Cand cresti esti Alb Cand stai la soare, esti Rosu Cand ti-e frig, esti Albastru Cand esti speriat, esti Galben Cand esti bolnav, esti Verde Iar cand mori, esti Cenusiu Si tu ma numesti pe mine COLORAT ?!?! CURCUBEUL DRACULUI !!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 08:17
colorat, necolorat ....
frumos ca un curcubeu sau nu si aducator de buna dispozitie , io pun de o cafeluta neagra, tare si fierbinte !
|
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 08:22
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 08:17:58colorat, necolorat .... si io vin repede s-o beau...
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 15:50
Giovaaa, ai facut spuma aia de capsuni ? hai ca le trece vremea si e pacat ! da' dulceata ai facut ?
Florine, ai mai lasat o gurita de cafea sau ma duc sa mai " concep" una si pun pe masa un bol cu spuma, piscoturi , frisca si inghetata....hai, sa fie un dezmatz de dezmatz !
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:01
dezmatul a ramas neconsumat, de unde se poate deduce cit de ingerasi nevinovati sunteti ! brava .....azi v-ati lins pe botisor de cafea, na !
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:22
De la: gabigabi2, la data 2015-06-17 08:01:03 le-am consumat io pe toate aseara stand si meditand cat de mult am evoluat---de la huliganii lui ceausescu , la haimanalele lu' militaru, la fomistii lu' brucan, la golanii si animalele lu' iliescu, la gaozarii, pasaricile si tigancile imputite ale lui basescu, la ghinionistii lu' slanina-voda si-acum la golanii si c.u.r.v.e.l.e. lui rus....sper sa fie ultimul mitocan care jigneste public acest neam si nu pateste nimic semnificativ...am adus io cateva baxuri de nes si capucino pt. cine doreste sa nu mediteze pe gol....
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:24
Klaus Iohannis über alles ANI, Lege, Constituție
www.ziartricolorul.ro/klaus-iohannis-uber-alles-ani-lege-constitutie/ Nu am avut nici o emoție la pronunțarea sentinței Curții de Apel Alba la recursul ANI privind dosarul de incompatibiltate a lui Klaus Iohannis pe cînd era primar al Sibiului, în 2013. Trăim în țara lui Kafka, în care președintele în funcție, în calitate de comandant suprem al Serviciilor care comandă acoperiții din Magistratură, SRI și DNA, nu poate pierde niciodată un proces. Sentința confirmă că trăim într-o deplină dictatură, în care Justiția pare subordonată SRI și, implicit, președintelui în funcție și că oferă decizii la apelul bocancilor. Pe scurt: procesul intentat de ANI lui Klaus Iohannis, pe cînd era primar al Sibiului, era corect. Klaus Iohannis, ca primar, a semnat contracte de prestări servicii pe față, fără să se ascundă, cu SC Tipografie Honterus SRL, care era societatea comercială patronată de FDGR, al cărei președinte era tot Klaus Iohannis. Deci, Iohannis, ca primar, îl oferta pe Iohannis ca președinte al Forumului Democratic German din România să execute servicii contra-cost din banii publici! E cea mai clară și evidentă incompatibilitate penală pe bani publici din istoria administrației românești moderne. Iohannis semna de două ori contractul, atît ca primar, cît și ca președinte al FDGR, și, cu toate acestea, Justiția liberă, independentă și imaculată îl scoate basma curată. Pentru lucruri mult mai mărunte, primari/ președinți de CJ ca Apostu, Pendiuc, Uioreanu, Mazăre și alții au plătit, ca borfașii, numai pentru că ar fi sugerat unei terțe persoane cunoscute să semneze un contract cu Primăriile sau Consiliile Județene. Klaus Iohannis își oferă pentru propria persoană contracte publice, se dedublează instituțional, dar Justiția Română consideră că nu e trafic de influență și incompatibilitate. Ghinion! Numai că același contract semna și primarul Sibiului, și președintele FDGR, cu același nume, Klaus Iohannis. El nici nu a mai trebuit să se ascundă, doar Securitatea e de-o ființă cu el! Un lucru asemănător s-a întîmplat și în 2014, cînd Klaus Iohannis încasa, atît ca primar, cît și ca membru al Consiliului de Administrație al unei regii autonome. Incompatibilitate flagrantă, pentru care alți primari au fost arestați și și-au pierdut funcțiile. În cazul lui Iohannis, Justiția Monicăi Macovei, ieșită din spuma mării a trinomului DNA-SRI-ÎCCJ, l-a scos basma curată. Este evident că Justiția în România e folosită ca fată de casă a SRI și a comandantului suprem temporar, președintele în funcție, care acum e Klaus Iohannis. Sentințele în cazul Klaus Iohannis dovedesc dramatic că Justiția în România nu e oarbă și nici independentă, ci înțesată de ofițeri SRI sub acoperire. Nu o spun eu, ci a spus-o un general SRI, nu demult, într-un interviu de presă. România se aseamănă tot mai mult cu un stat bolșevic din anii 50, iar Klaus Iohannis, cu I.V. Stalin. Poporul Român începe să-și piardă încrederea în independența Justiției și nu mai crede în sintagma nimeni nu e mai presus de Lege și de Constituție. Sentințele în cazul Klaus Iohannis dovedesc că acesta e deasupra Legii și a Constituției și că România nu e o democrație, ci un stat totalitar, candidat la Uniunea Africană, controlat de cei care freacă unele clanțe la Ambasade străine de la București. IONUȚ ȚENE Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:36
Oameni cărora nu le mai ajungi nici cu prăjina la nas
gabrielafirea_generic Eu sînt un om foarte comunicativ. Una dintre principalele mele calități este aceasta: intru, extrem de ușor, în vorbă cu oricine. Îmi place să descopăr noi și noi tipologii umane, care pot deveni personaje de roman, de teatru, de articole de presă. Prima dată cînd am vorbit la telefon era prin 1961, sau 1962. Eram copil și m-a dus o soră mai mare, Lidia, la Alimentara de pe Str. Sebastian. Acolo era un telefon public: ea a băgat o fisă de 25 de bani și a sunat-o pe cealaltă soră mai mare, Magdalena, aflată la serviciu. Mi-a dat-o și mie la telefon. Eram fascinat! Nu, nu m-am uitat în spatele aparatului, să văd dacă sora mea era acolo, așa cum am făcut-o pe la 5 ani, cînd ne-am instalat, și noi, un difuzor în perete și eram curios să dibuiesc de unde vin vocile. Între timp, mai crescusem puțin. Dar ce minune! În aromele amestecate ale acelei băcănii de mahala, dintre care distingeam bomboanele, miejii de semințe, stafidele, cafeaua și vinul vărsat, sora mea îmi spunea că, dacă voi fi cuminte, îmi va aduce ciocolată! Ea lucra pe atunci undeva, unde se prepara și se ambala ciocolata. Aflasem de ciocolată de la Fabrica Zamfirescu, pe Str. Samuil Vulcan, dar nimeni nu-și făcuse pomana cu un copil sărac, măcar să-mi fac, și eu, gustul. Mai tîrziu, vorbeam la telefon cu cealaltă soră, Lidia, care lucra pe Calea Victoriei. Țin minte, și acum, după mai bine de 50 de ani, numărul la care o sunam: 15.97.02. Anii au trecut. Mai degrabă ei au trecut prin noi, decît am trecut noi prin ei. Un copil de astăzi vorbește la mobil de la 2 ani, care-i problema? Foarte puțini sînt aceia care n-au telefoane celulare la școală. Ele fac parte din ustensilele cele mai obișnuite. Toată lumea vorbește la mobil, mai ales pe stradă. Ați observat că cei mai vorbăreți pietoni sînt femeile? Nevoia de pălăvrăgeală (sociologii îi zic comunicare) e mult mai mare decît nevoia de hrană, ca dovadă că sînt mult mai mulți oameni care vorbesc la telefon pe stradă decît cei care mănîncă pe stradă. Și totuși, există unii semeni ai noștri care își aleg, cu grijă, partenerii de dialog. Nu din prudență, ci din fudulie. Cine mai e ca ei? Aceștia se ascund la telefon dar nu și la televizor, unde stau proțap. Am să portretizez cîțiva compatrioți, care se cred foarte importanți. Sînt plini de sine, s-au înălțat la cer. Firește, nu-i poți sili să răspundă la telefon, dar nu poți ignora evoluția lor către un orgoliu bolnav. La început, nu fuseseră așa, păreau oameni normali. Dar, pe măsură ce au căpătat o funcție, s-a umflat tărîța-n ei și fac glu-glu, ca niște curcani cu mărgele înfuriate. Eu, personal, n-am nevoie de nici unul. Pe unii dintre ei i-am ajutat la un moment dat, în mod dezinteresat. Eu nu m-am schimbat. Atîta doar, că nu mai am nici o funcție decît pe aceea de președinte al celui mai curat și mai patriotic partid. Și mai am ceva: am un nume. Ceea ce ei nu au și nu vor avea niciodată. Trecerea timpului va dovedi că eu sînt ceva mai important decît fiecare în parte și decît toți la un loc. Cine-și mai amintește, azi, de șefii băncilor de pe vremea lui Octavian Goga? Sau de mitropoliții și patriarhii de pe timpul lui Lucian Blaga? Nimeni. Așadar, să trec la fixarea lor în insectar. Patriarhul-Daniel genericDANIEL CIOBOTEA. La începutul anului 1990, el făcea parte dintre agitatorii așa-zisei elite și societăți civile, care cereau capul Patriarhului Teoctist. Țineți minte: Sorin Dumitrescu, Andrei Pleșu ș.a. N-au reușit să-l dărîme pe bătrîn, dar i-au făcut viața grea. Daniel s-a ales cu o funcție mare în ierarhia bisericească. În 2001, ca Mitropolit al Moldovei, a ținut o prelegere la Strasbourg. Sala era pustie. Aflat, și eu, acolo, ca membru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, i-am asigurat asistența, venind cu soția și fiicele noastre, cu Ilie Ilașcu și familia lui, cu alți demnitari români. Apoi, seara, l-am invitat la masă, pe o terasă. Ulterior, cînd a murit Teoctist, unii au încercat să impună un alt succesor. L-am ajutat și atunci pe Daniel, din înalta funcție de vicepreședinte al Senatului, folosindu-mi autoritatea pentru a respecta tradiția, statornicită de la Sofronie Miclescu încoace, adică din 1859. Al treilea mare ajutor i l-am dat, tot în mod idealist, atunci cînd a fost hărțuit pe motiv că ar avea un copil din flori, handicapat, pe care l-ar fi transferat pe numele sorei sale. Mizerii. Puse la cale de Minodora Ilie, ajutată de Paul Lambrino. Dar Daniel a fost extrem de afectat la 1 Decembrie 2013, aflat la recepția de la Palatul Cotroceni, cînd Prințul Paul s-a îndreptat către el, cu un pahar de șampanie în mînă, Patriarhul s-a întors cu spatele, ostentativ. Dar de ce s-o întoarce el cu spatele la toată lumea? Să fie, oare, vorba de trufia bănățeană, de care suferea și Iosif Constantin Drăgan și pe care miliardarul a lăsat-o moștenire și necoptului său nepot, Flavian, dar și văduvei sale, Veronica Gușă? Mîndria și aroganța merg mînă-n mînă în țărișoara asta. În urmă cu cîțiva ani, o colegă din Parlamentul European m-a vizitat în biroul meu de la Strasbourg, zicîndu-mi că Daniel ar avea vreo 200.000.000 de euro în bănci străine. Iar femeia are bune surse de informare în Serviciile Secrete. Eu nu zic că-i așa, dar dacă vor ieși la iveală dovezi concrete? În concluzie, Daniel Ciobotea degeaba se laudă că are vocație organizatorică și constructivă dacă încalcă mai multe porunci biblice. În primul rînd că el NU e smerit. E mult prea vanitos. Nu mi-l pot imagina spălînd picioarele unui cerșetor, sau făcînd alte exerciții de umilință, după pilda Mîntuitorului. Dacă ar fi fost cu adevărat pătruns de fluidul miraculos al credinței creștine, nu l-ar fi tratat cu spatele pe Paul Lambrino, indiferent ce i-ar fi făcut acesta. Și încă ceva: să nu fi aflat Patriarhul de calitatea execrabilă a postului de televiziune Trinitas? Eu sînt cenzurat total de cei de acolo, de creștini ce sînt. isarescu genericMUGUR ISĂRESCU. Alt mason. Alt om plin de sine. Înainte vreme vorbeam destul de des la telefon, ba chiar ajutam, împreună, oameni nevoiași și bolnavi. De cîțiva ani, eroul cîntecului pe care i l-am compus în anii 90 (Mugur, Mugur, Mugurel/ Ai făcut din leu cățel) a instituit un baraj de protecție militară, ca nu care cumva să afle, cineva, numărul lui de telefon. Eu am aflat, însă, ceva mai important: calitatea execrabilă a vinului produs de podgoriile sale, din Drăgășani. Ascultă, puștiule: să nu te pună Necuratul să-l tratezi pe așa-zisul conte Etienne DAvignon cu poșirca aia, că dă ungurul colțul! Ce deziluzie, acest oltean, bănuit de rădăcini evreiești! Așa grozav se crede el, în funcția de contabil-șef? Ce-o să facă după ce va fi debarcat? Îl alege Loja Masonică urmaș al lui Belzebuth? Atunci poate să spună bancuri pe săturate, cui e dispus să-l asculte. Am observat această schimbare la el de cînd a devenit academician! Pentru care merite? A dat bani pentru construirea Bibliotecii Academiei Române. Felicitări, dar nu erau banii lui, ci banii BNR. Adică bani publici. Și chiar dacă ar fi fost ai lui, unde, în lume, se mai cumpără astfel de titluri academice? Mugure, vei avea o posteritate tristă, fiindcă n-ai lăsat loc de Bună-Ziua și ți-ai pierdut omenia. Singurul Zero care ar fi trebuit tăiat din moneda națională erai tu. george constantin paunescu genericGEORGE CONSTANTIN PĂUNESCU. Și el s-a înălțat la cer. Nu-l mai găsește nimeni, decît în Top 300. Utima oară, am dat peste el la telefon, în urmă cu cîteva luni era la o clinică din Elveția. Mi s-a plîns că e sărac. Îmi venea să-i trimit, prin mandat poștal, cîțiva poli, să-și ia semințe. Va veni o vreme cînd voi scrie, pe larg, cît de mult l-am ajutat eu pe fratele mai mic al lui Viorel Păunescu. În 1994, iarna, m-a vizitat la Poiana Brașov, rugîndu-mă să intervin pe lîngă primul-ministru Nicolae Văcăroiu, să-i acorde licența pentru postul B1 TV. Am făcut-o și am avut succes. Acum, la acel post nu mai ai loc de niște cîini negri-n cerul gurii, ca acest spîn pe nume Sabin Orcan, ori ca alt chelios beznicios, Radu Banciu. Dragă George, cei doi copii de bani gata, ai tăi, au moștenit aceeași aroganță, deși ei, de fapt, n-au nici o meserie (sper că nimeni nu-i atît de credul să-l ia în seamă pe regizorul Bobby, iar dacă tu ești falit, cu adevărat, asta e și din pricina lui). Ilie-Sarbu genericGABRIELA VRÂNCEANU FIREA PANDELE. O știu pe fata asta de cînd a venit din Moldova, ca parașutistă. Apoi, a sărit la punct fix: s-a măritat cu un prieten al meu, din tinerețe, Răzvan Firea. În anul în care acest om de valoare, bolnav, a murit, ea s-a și grăbit să se mărite. Mai plastic spus, nici n-a lepădat bine rochia de doliu că a și îmbrăcat-o pe cea de mireasă. Văduva veselă, ediție revăzută și adăugită. M-a invitat la nunta ei. Foarte mulți penali acolo: Cristi Borcea, Gigi Becali, M.M. Stoica ș.a. Apoi, Gabi s-a pus pe făcut copii. Anul și copilul, să-i trăiască. Dar a crescut și în funcție. Pe cît îi creștea burta, pe atît îi creștea nasul! A devenit senatoare. Ați văzut cum umblă? Neapărat în taior și cu servietă, în care ține documente f.f. importante. Nu biberoane, nu smacuri muierești ci documente, să fie clar! Cine studiază traseul acestei fetișcane băcăuane, de la parașutism la mega-bogătașa de acum, va avea imaginea unui Dinu Păturică feminin. Înainte vreme mă suna, ea, la telefon. Să mă invite la Antena 3, să-i fac rating. Acum, de cînd e nevasta tovarășului Pandele, cine o mai poate aborda? Hillary Clinton e o babă comunistă pe lîngă descoperirea Varanului! Adio, Gabriela, ești țeapănă de parcă ți-ar fi intrat în fund umbrela. (Aceeași remarcă și pentru fina ei, Alesssssandra Sssstoicessssscu, al cărei bunic a fost unul dintre liderii tineretului stalinist, Cornel Fulger ca să vedeți ce-a ieșit din mantaua lui Dan Voiculescu!) ILIE SÎRBU. N-am să-i fac cinstea de a-i acorda prea multe rînduri. Și bănățean, și răspopit. Fostul popă știe că, atunci cînd ginerele lui va pierde puterea, ba chiar va ajunge după gratii, o să urce, și el, drumul Calvarului. În viața mea, l-am rugat pe acest om un singur lucru: să-l convingă pe cel care a acoperit ciuful Dacianei (smotocit de colonelul Robert Turcescu) să elimine din Legea Hingherilor cuvîntul eutanasie adică să nu mai fie uciși bieții cățeluși. Ne aflam la mine acasă, în noiembrie 2014, unde Ilie Sîrbu venise să mă roage să-i dau lui generică voturile mele, în turul II. Știa, și el, că aveam mult mai multe decît 500.000 de altfel, mi-a și spus-o. Mi-a promis că îl va convinge. Eu m-am ținut de cuvînt, dar el nu s-a ținut. Atunci m-am gîndit la un aforism, pe care îl publicasem într-o carte: Cînd iese Dumnezeu dintr-un răspopit, intră Dracul. Adio, Ilie Sîrbu! Ți-am făcut o onoare prea mare cînd te-am primit în casa mea. CORNELIU VADIM TUDOR Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:44
Cronica unei morți anunțate: Uniunea (Utopia) Europeană
Am crezut, sincer, în acest proiect generos. Și ca istoric, care știe bine ce tragedii au izvorît de pe bătrînul continent (culminînd cu cele două războaie mondiale, dar înainte fuseseră Războiul de 100 de ani, Războiul de 30 de ani etc.) și ca om de cultură, căruia i-ar fi plăcut să fie compatriot cu Homer, Dante, Shakespeare, Mozart, Balzac Era frumos. Așa cum frumoase erau și simbolurile noii construcții: cele 12 stele aurii pe fondul unui steag albastru și Oda Bucuriei. Imn la care mulți dintre membrii Parlamentului European refuzau să se ridice în picioare, în frunte cu Jean Marie Le Pen, fiica sa, colaboratorii lor din Frontul Național. La început nu i-am înțeles. Pe urmă, mi-am dat seama că ei nu vor să se prosterneze în fața a doi germani: Beethoven și Schiller. Atunci cînd spui că tu ai un Mesia, în persoana Ioanei dArc (așa cum mi-a spus mie Le Pen, în 2002, cînd l-am vizitat la castelul lui de lîngă Paris, pe cînd era finalist al alegerilor prezidențiale, la fel cum fusesem și eu, cu un an înainte) nu mai e nimic de explicat, sau de înțeles. Normal că francezii se închină la ,,Marseilleza, nu la ,,Oda Bucuriei. Normal că niciodată nu pot fi șterse, cu buretele, cele două veacuri de războaie și litigii teritoriale între cele două țări, indiferent cît s-ar ține de mîini François Mitterrand și Helmut Kohl. Substratul conflictului franco-german e prea profund. Prea complicat. Și, de parcă toate astea n-ar fi fost de ajuns, au turnat gaz pe foc și orgoliile englezilor. Acum, s-a ajuns într-un punct mort exact cum am prevăzut. Am fost, 5 ani, membru al Parlamentului European. E inutil să spun că am văzut și am înțeles multe. Acei oameni se aflau acolo din diferite motive, dar în nici un caz din idealismul unei noi construcții. Construcție care nu se face din cărți de joc, sau din cuburi, ori module ci din oameni. Iar oamenii sînt mînați mai mult de interese materiale decît de idei nobile. Am avut numeroase motive de nemulțumire, în primul rînd legate de pierderea identității umane și naționale. Mă refer la spiritul gregar, de turmă, al voturilor și acordării dreptului la cuvînt: dacă nu făceai parte dintr-o ,,familie politică (populari, liberali, socialiști, verzi etc.) nu puteai vorbi, în plen, decît o dată la 3 luni. Iată motivul principal pentru care, în 5 ani, eu am rostit doar 31 de discursuri: eram neafiliat, adică independent. (Ce-i drept, am publicat 9 volume sub egida Bruxelles-ului.) Ori nu era deloc bine să fii independent, noțiune care este exclusă din normele Uniunii Europene. Despre ce independență a Justiției, de pildă, poate fi vorba, de vreme ce un europarlamentar ales e pedepsit dacă e independent? La vot, stătea unul, sau una, la cap de rînd și făcea semne: da sau nu, cu degetul în sus sau în jos. Asta iar nu mi-a plăcut. Așa ceva se numește ,,vot imperativ și e ilegal. Joi la prînz, cînd se dădea ultimul vot al acelei sesiuni, era o buluceală la ieșire de parcă se producea un cutremur, sau vreo altă calamitate: în cîteva minute, aula se golea, aleșii cărînd după ei valize cu rotile, cărucioare etc. Nu mai vorbesc de faptul că, la cca. 700 de eurodeputați erau vreo 7.000 de băgători de seamă. Am să scriu odată, pe larg, amintirile mele din Parlamentul European. Și cine mă cunoaște știe că am un ,,ochi electronic imbatabil, ca și o memorie bună. Așa că, din multe motive, acest experiment s-a dovedit a fi nereușit. Acum înțeleg de ce au eșuat toate tentativele anterioare de unificare a Europei: una e socoteala pe hîrtie și altceva e să aduni oameni și țări la un loc ca să facă ce? L-am studiat pe acest portughez, J.M. Barroso: principala lui grijă a fost să bage pe gîtul României, unde a ținut figura, vreo 12 avioane F-16, second hand, afacere la care el și o rubedenie de-a lui aveau interese financiare. Dar Emma Nicholson cu ce s-a ocupat, decît cu șpaga? Dar Günter Verheugen, sau Tony Blair? În 2001, eram membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, alături de Ilie Ilașcu. N-am fost primiți în nici un grup, dar a fost primit cineva din fosta Asie sovietică (?!), desigur, mai european decît noi. De ce? Gurile rele spuneau că făcuse o ,,donație enormă unei fundații, patronată de liderul acelui grup politic, englezul David Atkinson. Englezii sînt, cu desăvîrșire, lipsiți de caracter o spunea chiar un englez, în Secolul XVIII, filozoful David Hume. Și, în general, avea dreptate. Corupția e factorul principal care sapă, din interior, Uniunea Europeană. Niște vechi puteri imperialiste au băgat, în aceeași oală, mai multe țări pentru a le controla și a le jefui mai bine. Îmi vine în minte, din nou, titlul unui excelent studiu, publicat, în urmă cu cca. 10 ani, de fostul meu coleg de la Lumea și Agerpres, Ilie Șerbănescu: Ne dați economia? Vă dăm aderarea!. Și le-am dat economia. Romtelecom, Romcim, Sidex, Petrom, Băncile etc. Și, ce-i drept, ne-au dat aderarea, dar la ce ne-a folosit? România e membră a Uniunii Europene de mai bine de 7 ani, însă nivelul de trai e tot mai jos. Singurul avantaj este că românii pot circula și pot munci în Europa, dar ce ne facem cu copiii lor, rămași acasă de izbeliște? Unii se sinucid, alții mor ca șoarecii, arși de vii. Impresia generală, de corupție și batjocură, a fost confirmată de alegerile din 26 mai 2014. Au fost alegeri, poate, în restul Europei la noi, a fost vorba de un meci trucat, de un blat ordinar. Uitați-vă cine reprezintă, chipurile, România în Parlamentul European: 3 neveste, 5 amante, mai mulți bișnițari și indivizi penali. Asta e contribuția noastră originală la valorile europene. Odinioară, îi trimiteam acolo pe Nicholas Olahus, Dimitrie Cantemir, I.L. Caragiale, Gogu Constantinescu, Emil Racoviță, George Enescu, Martha Bibescu, Anna de Noailles, Henri Coandă, Constantin Brâncuși Acum, am trimis niște parașute inculte și cîțiva troglodiți, care au plătit, cu bani cash, sinecurile respective. Cine să ne respecte? De ce să ne respecte? Dar avea, oare, Occidentul nevoie de personalități din România? Nu, nu avea. Cei de acolo vor slugi docile care, din cînd în cînd, să faciliteze niște contracte bănești frauduloase. Așa cum au fost cele referitoare la fregatele britanice ruginite. Te simți bine, Ioan Mircea Pașcu? Dar tu, Adina Vălean, din pricina căreia Crin Antonescu și-a vîndut partidul ca pe o mîrțoagă, la Obor? Am să vă spun mai multe altă dată. Acum vreau doar să marchez momentul: Marea Britanie iese din Uniunea Europeană. Zidul Berlinului n-a căzut, doar s-a mutat pe Canalul Mînecii. Acesta e începutul sfîrșitului pentru un edificiu politic pe care l-aș numi potemkiniadă. CORNELIU VADIM TUDOR Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 09:28
Taaaareeee ! si nesulica si Vadimica , tare de tot !
eeeee, ma duc sa ma reculeg un pic, cascind ochii prin piata si mai vorbim ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 14:29
iaca m-am intors cu traista plina de la piata si daca va miroase a ciorba de vacuta, cu leustean proaspat presarat pe deasupra, de la mine vine
....si daca va ispiteste si o tocanita de ciuperci cu mamaliguta e si mai bine masa-i pusa si e gata si cafeluta digestiva
|
Postat pe: 18 Iunie 2015, ora 09:16
neata la toata lumea...vaCA, CAlu' si cu ursu....fabula de traian chioru'
hai la cafea neamule....
|
|
Postat pe: 18 Iunie 2015, ora 09:18
De la: gabigabi2, la data 2015-06-17 14:29:20iaca m-am intors cu traista plina de la piata si daca va miroase a ciorba de vacuta, cu leustean proaspat presarat pe deasupra, de la mine vine parca as gusta niste tocanita de ciuperci....
|
|
|
|

mda , analiza mi se pare corecta si reala !
ati mincatara deja de prinz, nu-i asa ?
- mersic, Gabisor !
- sa-ti fie de bine, Gabisor !