Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2015, ora 13:02
Ce capcan� i-a �ntins SRI lui Klaus Iohannis
www.ziartricolorul.ro/ce-capcana-i-a-intins-sri-lui-klaus-iohannis/ De la �nceputul scandalului �Victor Ponta � DNA� s-au putut sesiza anumite situa�ii �i comportamente la nivel de institu�ii �i personalit��i, care s-au ab�tut strident de la practicile obi�nuite, ridic�nd fire�ti semne de �ntrebare: Sarabanda de �coinciden�e� ce a �nso�it chemarea premierului la DNA, �coinciden�e� la care m-am referit pe �ndelete �ntr-unul din ultimele mele editoriale �i care, �ntr-o evaluare ra�ional�, statistic�, logic�, nu las� loc dec�t unei singure explica�ii: ac�iune la ordin; Heirupismul DNA, tr�dat prin improviza�ie �i contradic�ii. Confruntat� cu un ordin ce trebuia pus �n aplicare urgent, DNA �i-a pierdut capul: 2.1. a numit la maneta ghilotinei ce trebuia s� decapiteze guvernul ��rii un procuror t�n�r, lipsit de experien�� �i instinct de conservare (probabil singurul care a acceptat o expunere at�t de riscant�, cu probabilitate mare de compromitere profesional�); 2.2. a scos-o la declara�ii publice pe doamna Laura K�vesi, care, complet nepreg�tit�, a comis cel pu�in dou� gafe de actor care nu �i-a �nv��at bine rolul �i care este stresat c� din fos� lipse�te sufleurul: 2.2.1. �ntrebat� cum �i explic� toate �coinciden�ele� de evenimente din cazul Ponta, a spus, exact �mpotriva a ceea ce dorea s� spun�, c� �n ac�iunile DNA nu este vorba de nici un fel de coinciden�e. Cu alte cuvinte: totul a fost premeditat s� se �nt�mple cum s-a �nt�mplat: imediat dup� votul Parlamentului �n cazul �ova, exact �n ziua depunerii unei Mo�iuni de Cenzur� �mpotriva Guvernului Ponta, sincron cu peti�ia judec�torilor din �ar� �mpotriva CSM etc.); 2.2.2. �ntrebat� despre citarea foarte �n scurt a premierului la DNA, a afirmat c� aceasta s-a produs cu mult timp �nainte, minciun� imediat demontat� de apari�ia �n pres� a documentului oficial de citare, datat cu mai pu�in de 24 de ore �nainte de momentul acelei declara�ii. Graba pre�edintelui Iohannis de a reac�iona public la comunicatul DNA (�i el redactat �i publicat cu o iu�eal� de stare de r�zboi). Domnul Iohannis, altfel lent �i reflexiv, avea deja preg�tit� invitarea premierului la Cotroceni (�ndat� dup� ce acesta a ie�it de la DNA) �i apoi cererea demisiei lui, ceea ce duce cu g�ndul la existen�a unui plan ce i-a fost pus pre�edintelui pe birou spre exact� �i rapid� ducere la �ndeplinire. Grija expres� �i insistent� a SRI de a nu fi asociat acestei tentative de debarcare a premierului Ponta. S� amintim, �n acest sens: 4.1. SRI nu mai apare �n comunicatul DNA (cum ap�rea p�n� acum) ca partener al DNA �n realizarea ac�iunii; 4.2. Bogdan Chirieac insist� �n mai multe emisiuni TV din prime time c� surse extrem de credibile din cadrul SRI i-au telefonat s�-l asigure c� punerea sub acuzare a lui Ponta este un gest de for�� unilateral al DNA, f�cut f�r� participarea �i chiar f�r� acordul SRI; 4.3. Ion Cristoiu �nt�re�te aceast� tez�, referindu-se la declara�iile ostentative ale lui Bogdan Chirieac �i confirm�nd c� se �nscrie �n practicile SRI lansarea, prin intermediu unor lideri de opinie, a unor pozi�ion�ri ale Serviciului fa�� de anumite probleme sensibile. Cam multe ciud��enii atitudinale, cam multe abateri de la rutina institu�ional�, ca s� nu ne punem �ntrebarea: nu cumva toate aceste (aparent) anomalii se �nscriu �n logica unui joc cu miz� foarte mare, conceput special ca s� nu fie pe deplin �n�eles de poporul votant? Pun�nd cap la cap cele de mai sus �i altele, neaduse �n discu�ie aici din lips� de timp �i spa�iu, impresia este c� ne afl�m �n fa�a unui scenariu de luare �n st�p�nire a ��rii de c�tre o for�� neomologat� democratic prin vot direct, dar dispun�nd de mijloacele �i resursele necesare pentru a prelua toate p�rghiile �i a controla totul, f�r� a fi ea �ns�i supus� vreunei cenzuri reale. A�i �n�eles, desigur, c� m� refer la SRI. Anomalia 4, explicat� mai sus, mi se pare argumentul-cheie �n emiterea acestei teorii. Un Serviciu Secret care se str�duie�te cu at�ta obstina�ie �i risip� de resurse s� comunice c� el nu a fost prezent acolo, cu siguran�� c� a fost. Ba, chiar mai mult, a avut un rol decisiv �i tocmai asta vrea s� ascund�. Planul, �n rezumat, este urm�torul: �nscen�m, cu m�na DNA, o punere sub acuzare a primului-ministru al Rom�niei. Ac�iunea este de dou� ori util�: �nt�i ca diversiune menit� a �ngropa �cazurile Rarinca� �i �insurec�ia judec�torilor�, ambele devenite extrem de periculoase �n ultima vreme, apoi ca o capcan� pentru Klaus Iohannis care, dorindu-�i foarte mult un guvern al s�u, va �ncuviin�a tacit �ndep�rtarea lui Victor Ponta chiar �i printr-o metod� nu tocmai constitu�ional�. Capcana, pentru pre�edintele Iohannis, const� �n faptul c� metoda �nu tocmai constitu�ional� pe care o va cau�iona va putea fi foarte u�or �ncadrat�, la momentul potrivit, �n devastatoarea categorie a �loviturilor de Stat�. Game, set and match! Ar putea fi f�cut �i pus �n aplicare un astfel de plan diabolic, de prins la butoniera unui Serviciu Secret, printr-un �antaj teribil ca acesta, un ditamai pre�edintele de republic�? Iat� c� da. �n c��iva pa�i: a) atragerea, de partea ideii c� Ponta trebuie �nl�turat cu orice pre�, a lui Eduard Hellvig, omul de �ncredere al lui Iohannis �n SRI; b) convingerea DNA s� ia pe cont propriu ini�ierea complotului, s� dea loviturii de Stat o aparen�� c�t mai digerabil� de c�tre popor, cel mai bine aceea a luptei anticorup�ie; c) determinarea lui Klaus Iohannis de a se abate pentru o clip� de la lentoarea lui reflexiv� �i de a intra �n joc efectiv, m�surabil, decisiv, convins c� asta e calea de ac�iune corect� �i f�r� cea mai mic� b�nuial� c� ar putea fi acuzat, mai t�rziu, de complicitate la lovitur� de Stat. Cred c� persoana care l-a convins s� cear� public �i repetat demisia lui Ponta, sus�in�nd c� asta ar fi singura solu�ie bun� pentru �ar� (c�nd �n realitate este exact pe dos) a fost chiar Eduard Hellvig. Nu din tr�dare, ci pentru c� el �nsu�i a fost intoxicat de Servicii. d) organizarea unor mi�c�ri de strad� �mpotriva lui Victor Ponta, ca �i cum acestea ar fi efectul �n mass� al discursurilor pre�edintelui Iohannis. Iat� contribu�ia material� a pre�edintelui la puci. El nu doar a cerut demisia premierului, el a �i fost combustia necesar� maselor dezl�n�uite. Singurele obstacole (deocamdat�) �n calea ducerii la bun sf�r�it a acestui plan diabolic s�nt Victor Ponta �i Parlamentul Rom�niei. Lor ar trebui s� le mul�umeasc� azi Klaus Iohannis c� �nc� nu s-a �nchis u�a coliviei �n spatele lui, c� �nc� mai are timp s� ias� din capcana care i-a fost �ntins�. Totul este s� se poat� elibera la timp din tentaculele ce �ncearc� s�-�i definitiveze priza �n jurul lui �i s� �ncerce o evadare �n direc�ia poporului care l-a ales, singurul care l-ar mai putea, la o adic�, face un pre�edinte liber �i patriot.
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 12 Iunie 2015, ora 18:11
mda , analiza mi se pare corecta si reala !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 07:34
buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga !
ia uite ce chestie imi spune 9 AM dind clic pe Cafenea: cica acest topic nu exista ! moiiii, dupa aproape 2 400 de pagini imi spui ca noi am scris in gind ? o hi, ce sa zic ca cu iluzia nu te joci ! in sfirsit, hai c-am pus fierturile la foc !
|
Fosta membra 9am.ro 475 mesaje Membru din: 4/05/2015 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 09:28
De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! -uisto, nu uita ca mai ai putin si vei da coltul,asa ca leapada-te de PSD!
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 14:31
De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! bai uratule...iar ai inceput sa ai dorinte morbide despre altii....ia priveste in propria-ti farfurie si vezi ce scor iti arata acolo...???
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 14:49
De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:31:18De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! FL-ocea draga.nici povete ,dar de la o varsta trebuie sa-ti pregatesti decolarea facand fapte bune! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 14:59
De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 14:49:56De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:31:18De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! adica exact asa cam cum faci talica p'aci....este...???
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 15:15
hai la capsuni, hai la capsuni cu inghetata si frisca si o cafeluta ptr. digestie
pardon , boieri dvs ati mincatara deja de prinz, nu-i asa ?
|
|
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 15:58
De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! "mneatza lume....p-aici e o sambata noroasa si umeda Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 17:35
De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:59:01De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 14:49:56De la: Fl_Orion999, la data 2015-06-13 14:31:18De la: 9am_5164, la data 2015-06-13 09:28:13De la: gabigabi2, la data 2015-06-13 07:34:01buna sa va fie dimineata si ziua-ntreaga ! Vad ca esti plin de ......ca wc de hatii,dar hai sa-ti dau o sansa de dialog! Eu fac zilnic fapte bune , De exemplu chiar astazi am ajutat o mortaciune sa treaca strada,
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 18:03
.asemenea dialoguri despre rahati si mortaciuni poti avea talica doar cu cei de-o teapa cu persoana ta...in alta ordine de idei , sincer si io te-as ajuta sa treci strada, cu conditia ca dincolo de strada sa se afle cimitirul din care evadasi...ca vorba aia, radem, glumim, da' nu parasim incinta....
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2015, ora 18:32
Sa fie de capul tau,cu alai,fanfara si tot tacamul,ca prea esti baiat de treaba!
Asa sa-ti ajute D-zeu!
|
Postat pe: 14 Iunie 2015, ora 08:48
moiii, ce-i asta ? de ce dumnezeu ne tot bintuie duhurile astea , negre ?
ce treaba au in Cafenea ? cind intram pe politice e o chestie , dar aici ? nu spun ca nu ne-am mai bumbacit si pe aici, taifasuind la o cafea, dar hai sa ne limitam doar la citeva vorbe si nu blesteme ! biiine, eu am pus ibricul pe foc ! sa aveti o zi Extraordinara !
|
Postat pe: 14 Iunie 2015, ora 15:20
deci, cafeaua e facuta ! - mersic, Gabisor ! - sa-ti fie de bine, Gabisor !
|
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 09:03
|
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 09:47
Giova
vino, atunci, in Cafenea unde-i Sef oricine vrea pentr-o zi , pentru mai multe cit vrea clientul sa-l asculte .... apoi punem de- o rocada ca sa-l facem sa mai sada c-avem vin, avem cafele si-un cogniac de 7 stele ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 14:01
te-ai uitat in oglinda , cumva ?hai Postacule mistificator, fa pasi ca esti in plus ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Iunie 2015, ora 14:35
Poezia scrisa de un negru
C�nd m� nasc, sunt Negru C�nd cresc, sunt Negru C�nd stau la soare, sunt Negru C�nd mi-e frig, sunt Negru C�nd sunt speriat, sunt Negru C�nd sunt bolnav, sunt Negru Iar cand mor, sunt tot Negru ! Iar tu, tipule Alb, C�nd te nasti, esti Roz Cand cresti esti Alb Cand stai la soare, esti Rosu Cand ti-e frig, esti Albastru Cand esti speriat, esti Galben Cand esti bolnav, esti Verde Iar cand mori, esti Cenusiu Si tu ma numesti pe mine COLORAT ?!?! CURCUBEUL DRACULUI !!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 08:17
colorat, necolorat ....
frumos ca un curcubeu sau nu si aducator de buna dispozitie , io pun de o cafeluta neagra, tare si fierbinte !
|
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 08:22
De la: gabigabi2, la data 2015-06-16 08:17:58colorat, necolorat .... si io vin repede s-o beau...
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2015, ora 15:50
Giovaaa, ai facut spuma aia de capsuni ? hai ca le trece vremea si e pacat ! da' dulceata ai facut ?
Florine, ai mai lasat o gurita de cafea sau ma duc sa mai " concep" una si pun pe masa un bol cu spuma, piscoturi , frisca si inghetata....hai, sa fie un dezmatz de dezmatz !
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:01
dezmatul a ramas neconsumat, de unde se poate deduce cit de ingerasi nevinovati sunteti ! brava .....azi v-ati lins pe botisor de cafea, na !
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:22
De la: gabigabi2, la data 2015-06-17 08:01:03 le-am consumat io pe toate aseara stand si meditand cat de mult am evoluat---de la huliganii lui ceausescu , la haimanalele lu' militaru, la fomistii lu' brucan, la golanii si animalele lu' iliescu, la gaozarii, pasaricile si tigancile imputite ale lui basescu, la ghinionistii lu' slanina-voda si-acum la golanii si c.u.r.v.e.l.e. lui rus....sper sa fie ultimul mitocan care jigneste public acest neam si nu pateste nimic semnificativ...am adus io cateva baxuri de nes si capucino pt. cine doreste sa nu mediteze pe gol....
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:24
Klaus Iohannis �ber alles ANI, Lege, Constitu�ie�
www.ziartricolorul.ro/klaus-iohannis-uber-alles-ani-lege-constitutie/ Nu am avut nici o emo�ie la pronun�area sentin�ei Cur�ii de Apel Alba la recursul ANI privind dosarul de incompatibiltate a lui Klaus Iohannis pe c�nd era primar al Sibiului, �n 2013. Tr�im �n �ara lui Kafka, �n care pre�edintele �n func�ie, �n calitate de comandant suprem al Serviciilor care comand� �acoperi�ii� din Magistratur�, SRI �i DNA, nu poate pierde niciodat� un proces. Sentin�a confirm� c� tr�im �ntr-o deplin� dictatur�, �n care Justi�ia pare subordonat� SRI �i, implicit, pre�edintelui �n func�ie �i c� ofer� decizii la apelul bocancilor. Pe scurt: procesul intentat de ANI lui Klaus Iohannis, pe c�nd era primar al Sibiului, era corect. Klaus Iohannis, ca primar, a semnat contracte de prest�ri servicii pe fa��, f�r� s� se ascund�, cu SC Tipografie Honterus SRL, care era societatea comercial� patronat� de FDGR, al c�rei pre�edinte era tot Klaus Iohannis. Deci, Iohannis, ca primar, �l oferta pe Iohannis ca pre�edinte al Forumului Democratic German din Rom�nia s� execute servicii contra-cost din banii publici! E cea mai clar� �i evident� incompatibilitate penal� pe bani publici din istoria administra�iei rom�ne�ti moderne. Iohannis semna de dou� ori contractul, at�t ca primar, c�t �i ca pre�edinte al FDGR, �i, cu toate acestea, Justi�ia �liber�, �independent� �i �imaculat� �l scoate basma curat�. Pentru lucruri mult mai m�runte, primari/ pre�edin�i de CJ ca Apostu, Pendiuc, Uioreanu, Maz�re �i al�ii au pl�tit, ca borfa�ii, numai pentru c� ar fi sugerat unei ter�e persoane cunoscute s� semneze un contract cu Prim�riile sau Consiliile Jude�ene. Klaus Iohannis �i ofer� pentru propria persoan� contracte publice, se dedubleaz� institu�ional, dar Justi�ia Rom�n� consider� c� nu e trafic de influen�� �i incompatibilitate. Ghinion! Numai c� acela�i contract semna �i primarul Sibiului, �i pre�edintele FDGR, cu acela�i nume, Klaus Iohannis. El nici nu a mai trebuit s� se ascund�, doar Securitatea e de-o fiin�� cu el! Un lucru asem�n�tor s-a �nt�mplat �i �n 2014, c�nd Klaus Iohannis �ncasa, at�t ca primar, c�t �i ca membru al Consiliului de Administra�ie al unei regii autonome. Incompatibilitate flagrant�, pentru care al�i primari au fost aresta�i �i �i-au pierdut func�iile. �n cazul lui Iohannis, Justi�ia Monic�i Macovei, ie�it� din spuma m�rii a trinomului DNA-SRI-�CCJ, l-a scos basma curat�. Este evident c� �Justi�ia� �n Rom�nia e folosit� ca �fat� de cas� a SRI �i a comandantului suprem temporar, pre�edintele �n func�ie, care acum e Klaus Iohannis. Sentin�ele �n cazul Klaus Iohannis dovedesc dramatic c� Justi�ia �n Rom�nia nu e oarb� �i nici independent�, ci �n�esat� de ofi�eri SRI sub acoperire. Nu o spun eu, ci a spus-o un general SRI, nu demult, �ntr-un interviu de pres�. Rom�nia se aseam�n� tot mai mult cu un stat bol�evic din anii �50, iar Klaus Iohannis, cu I.V. Stalin. Poporul Rom�n �ncepe s�-�i piard� �ncrederea �n independen�a Justi�iei �i nu mai crede �n sintagma �nimeni nu e mai presus de Lege �i de Constitu�ie�. Sentin�ele �n cazul Klaus Iohannis dovedesc c� acesta e deasupra Legii �i a Constitu�iei �i c� Rom�nia nu e o democra�ie, ci un stat totalitar, candidat la Uniunea African�, controlat de cei care freac� unele clan�e la Ambasade str�ine de la Bucure�ti. IONU� �ENE Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:36
Oameni c�rora nu le mai ajungi nici cu pr�jina la nas
gabrielafirea_generic Eu s�nt un om foarte comunicativ. Una dintre principalele mele calit��i este aceasta: intru, extrem de u�or, �n vorb� cu oricine. �mi place s� descop�r noi �i noi tipologii umane, care pot deveni personaje de roman, de teatru, de articole de pres�. Prima dat� c�nd am vorbit la telefon era prin 1961, sau 1962. Eram copil �i m-a dus o sor� mai mare, Lidia, la Alimentara de pe Str. Sebastian. Acolo era un telefon public: ea a b�gat o fis� de 25 de bani �i a sunat-o pe cealalt� sor� mai mare, Magdalena, aflat� la serviciu. Mi-a dat-o �i mie la telefon. Eram fascinat! Nu, nu m-am uitat �n spatele aparatului, s� v�d dac� sora mea era acolo, a�a cum am f�cut-o pe la 5 ani, c�nd ne-am instalat, �i noi, un difuzor �n perete �i eram curios s� dibuiesc de unde vin vocile. �ntre timp, mai crescusem pu�in. Dar ce minune! �n aromele amestecate ale acelei b�c�nii de mahala, dintre care distingeam bomboanele, miejii de semin�e, stafidele, cafeaua �i vinul v�rsat, sora mea �mi spunea c�, dac� voi fi cuminte, �mi va aduce ciocolat�! Ea lucra pe atunci undeva, unde se prepara �i se ambala ciocolata. Aflasem de ciocolat� de la Fabrica Zamfirescu, pe Str. Samuil Vulcan, dar nimeni nu-�i f�cuse pomana cu un copil s�rac, m�car s�-mi fac, �i eu, gustul. Mai t�rziu, vorbeam la telefon cu cealalt� sor�, Lidia, care lucra pe Calea Victoriei. �in minte, �i acum, dup� mai bine de 50 de ani, num�rul la care o sunam: 15.97.02. Anii au trecut. Mai degrab� ei au trecut prin noi, dec�t am trecut noi prin ei. Un copil de ast�zi vorbe�te la mobil de la 2 ani, care-i problema? Foarte pu�ini s�nt aceia care n-au telefoane celulare la �coal�. Ele fac parte din ustensilele cele mai obi�nuite. Toat� lumea vorbe�te la mobil, mai ales pe strad�. A�i observat c� cei mai vorb�re�i pietoni s�nt femeile? Nevoia de p�l�vr�geal� (sociologii �i zic �comunicare�) e mult mai mare dec�t nevoia de hran�, ca dovad� c� s�nt mult mai mul�i oameni care vorbesc la telefon pe strad� dec�t cei care m�n�nc� pe strad�. �i totu�i, exist� unii semeni ai no�tri care �i aleg, cu grij�, partenerii de dialog. Nu din pruden��, ci din fudulie. Cine mai e ca ei? Ace�tia se ascund la telefon � dar nu �i la televizor, unde stau pro�ap. Am s� portretizez c��iva compatrio�i, care se cred foarte importan�i. S�nt plini de sine, s-au �n�l�at la cer. Fire�te, nu-i po�i sili s� r�spund� la telefon, dar nu po�i ignora evolu�ia lor c�tre un orgoliu bolnav. La �nceput, nu fuseser� a�a, p�reau oameni normali. Dar, pe m�sur� ce au c�p�tat o func�ie, s-a umflat t�r��a-n ei �i fac glu-glu, ca ni�te curcani cu m�rgele �nfuriate. Eu, personal, n-am nevoie de nici unul. Pe unii dintre ei i-am ajutat la un moment dat, �n mod dezinteresat. Eu nu m-am schimbat. At�ta doar, c� nu mai am nici o func�ie � dec�t pe aceea de pre�edinte al celui mai curat �i mai patriotic partid. �i mai am ceva: am un nume. Ceea ce ei nu au �i nu vor avea niciodat�. Trecerea timpului va dovedi c� eu s�nt ceva mai important dec�t fiecare �n parte �i dec�t to�i la un loc. Cine-�i mai aminte�te, azi, de �efii b�ncilor de pe vremea lui Octavian Goga? Sau de mitropoli�ii �i patriarhii de pe timpul lui Lucian Blaga? Nimeni. A�adar, s� trec la fixarea lor �n insectar. Patriarhul-Daniel genericDANIEL CIOBOTEA. La �nceputul anului 1990, el f�cea parte dintre agitatorii a�a-zisei �elite� �i �societ��i civile�, care cereau capul Patriarhului Teoctist. �ine�i minte: Sorin Dumitrescu, Andrei Ple�u �.a. N-au reu�it s�-l d�r�me pe b�tr�n, dar i-au f�cut via�a grea. Daniel s-a ales cu o func�ie mare �n ierarhia bisericeasc�. �n 2001, ca Mitropolit al Moldovei, a �inut o prelegere la Strasbourg. Sala era pustie. Aflat, �i eu, acolo, ca membru �n Adunarea Parlamentar� a Consiliului Europei, i-am asigurat asisten�a, venind cu so�ia �i fiicele noastre, cu Ilie Ila�cu �i familia lui, cu al�i demnitari rom�ni. Apoi, seara, l-am invitat la mas�, pe o teras�. Ulterior, c�nd a murit Teoctist, unii au �ncercat s� impun� un alt succesor. L-am ajutat �i atunci pe Daniel, din �nalta func�ie de vicepre�edinte al Senatului, folosindu-mi autoritatea pentru a respecta tradi�ia, statornicit� de la Sofronie Miclescu �ncoace, adic� din 1859. Al treilea mare ajutor i l-am dat, tot �n mod idealist, atunci c�nd a fost h�r�uit pe motiv c� ar avea un copil din flori, handicapat, pe care l-ar fi transferat pe numele sorei sale. Mizerii. Puse la cale de Minodora Ilie, ajutat� de Paul Lambrino. Dar Daniel a fost extrem de afectat � la 1 Decembrie 2013, aflat la recep�ia de la Palatul Cotroceni, c�nd Prin�ul Paul s-a �ndreptat c�tre el, cu un pahar de �ampanie �n m�n�, Patriarhul s-a �ntors cu spatele, ostentativ. Dar de ce s-o �ntoarce el cu spatele la toat� lumea? S� fie, oare, vorba de trufia b�n��ean�, de care suferea �i Iosif Constantin Dr�gan �i pe care miliardarul a l�sat-o mo�tenire �i necoptului s�u nepot, Flavian, dar �i v�duvei sale, Veronica Gu��? M�ndria �i arogan�a merg m�n�-n m�n� �n ��ri�oara asta. �n urm� cu c��iva ani, o coleg� din Parlamentul European m-a vizitat �n biroul meu de la Strasbourg, zic�ndu-mi c� Daniel ar avea vreo 200.000.000 de euro �n b�nci str�ine. Iar femeia are bune surse de informare �n Serviciile Secrete. Eu nu zic c�-i a�a, dar dac� vor ie�i la iveal� dovezi concrete? �n concluzie, Daniel Ciobotea degeaba se laud� c� are voca�ie organizatoric� �i constructiv� dac� �ncalc� mai multe porunci biblice. �n primul r�nd c� el NU e smerit. E mult prea vanitos. Nu mi-l pot imagina sp�l�nd picioarele unui cer�etor, sau f�c�nd alte exerci�ii de umilin��, dup� pilda M�ntuitorului. Dac� ar fi fost cu adev�rat p�truns de fluidul miraculos al credin�ei cre�tine, nu l-ar fi tratat cu spatele pe Paul Lambrino, indiferent ce i-ar fi f�cut acesta. �i �nc� ceva: s� nu fi aflat Patriarhul de calitatea execrabil� a postului de televiziune Trinitas? Eu s�nt cenzurat total de cei de acolo, de cre�tini ce s�nt. isarescu genericMUGUR IS�RESCU. Alt mason. Alt om plin de sine. �nainte vreme vorbeam destul de des la telefon, ba chiar ajutam, �mpreun�, oameni nevoia�i �i bolnavi. De c��iva ani, eroul c�ntecului pe care i l-am compus �n anii �90 (�Mugur, Mugur, Mugurel/ Ai f�cut din leu c��el�) a instituit un baraj de protec�ie militar�, ca nu care cumva s� afle, cineva, num�rul lui de telefon. Eu am aflat, �ns�, ceva mai important: calitatea execrabil� a vinului produs de podgoriile sale, din Dr�g�ani. Ascult�, pu�tiule: s� nu te pun� Necuratul s�-l tratezi pe a�a-zisul conte Etienne D�Avignon cu po�irca aia, c� d� ungurul col�ul! Ce deziluzie, acest oltean, b�nuit de r�d�cini evreie�ti! A�a grozav se crede el, �n func�ia de contabil-�ef? Ce-o s� fac� dup� ce va fi debarcat? �l alege Loja Masonic� urma� al lui Belzebuth? Atunci poate s� spun� bancuri pe s�turate, cui e dispus s�-l asculte. Am observat aceast� schimbare la el de c�nd a devenit� academician! Pentru care merite? A dat bani pentru construirea Bibliotecii Academiei Rom�ne. Felicit�ri, dar nu erau banii lui, ci banii BNR. Adic� bani publici. �i chiar dac� ar fi fost ai lui, unde, �n lume, se mai cump�r� astfel de titluri academice? Mugure, vei avea o posteritate trist�, fiindc� n-ai l�sat loc de Bun�-Ziua �i �i-ai pierdut omenia. Singurul Zero care ar fi trebuit t�iat din moneda na�ional� erai tu. george constantin paunescu genericGEORGE CONSTANTIN P�UNESCU. �i el s-a �n�l�at la cer. Nu-l mai g�se�te nimeni, dec�t �n Top 300. Utima oar�, am dat peste el la telefon, �n urm� cu c�teva luni � era la o clinic� din Elve�ia. Mi s-a pl�ns c� e s�rac. �mi venea s�-i trimit, prin mandat po�tal, c��iva poli, s�-�i ia semin�e. Va veni o vreme c�nd voi scrie, pe larg, c�t de mult l-am ajutat eu pe fratele mai mic al lui Viorel P�unescu. �n 1994, iarna, m-a vizitat la Poiana Bra�ov, rug�ndu-m� s� intervin pe l�ng� primul-ministru Nicolae V�c�roiu, s�-i acorde licen�a pentru postul B1 TV. Am f�cut-o �i am avut succes. Acum, la acel post nu mai ai loc de ni�te c�ini negri-n cerul gurii, ca acest sp�n pe nume Sabin Orcan, ori ca alt chelios beznicios, Radu Banciu. Drag� George, cei doi copii de bani gata, ai t�i, au mo�tenit aceea�i arogan��, de�i ei, de fapt, n-au nici o meserie (sper c� nimeni nu-i at�t de credul s�-l ia �n seam� pe �regizorul� Bobby, iar dac� tu e�ti falit, cu adev�rat, asta e �i din pricina lui). Ilie-Sarbu genericGABRIELA VR�NCEANU FIREA PANDELE. O �tiu pe fata asta de c�nd a venit din Moldova, ca para�utist�. Apoi, a s�rit la punct fix: s-a m�ritat cu un prieten al meu, din tinere�e, R�zvan Firea. �n anul �n care acest om de valoare, bolnav, a murit, ea s-a �i gr�bit s� se m�rite. Mai plastic spus, nici n-a lep�dat bine rochia de doliu c� a �i �mbr�cat-o pe cea de mireas�. �V�duva vesel�, edi�ie rev�zut� �i ad�ugit�. M-a invitat la nunta ei. Foarte mul�i penali acolo: Cristi Borcea, Gigi Becali, M.M. Stoica �.a. Apoi, Gabi s-a pus pe f�cut copii. Anul �i copilul, s�-i tr�iasc�. Dar a crescut �i �n func�ie. Pe c�t �i cre�tea burta, pe at�t �i cre�tea nasul! A devenit senatoare. A�i v�zut cum umbl�? Neap�rat �n taior �i cu serviet�, �n care �ine documente f.f. importante. Nu biberoane, nu smacuri muiere�ti � ci documente, s� fie clar! Cine studiaz� traseul acestei feti�cane b�c�uane, de la para�utism la mega-bog�ta�a de acum, va avea imaginea unui Dinu P�turic� feminin. �nainte vreme m� suna, ea, la telefon. S� m� invite la Antena 3, s�-i fac rating. Acum, de c�nd e nevasta tovar�ului Pandele, cine o mai poate aborda? Hillary Clinton e o �bab� comunist� pe l�ng� descoperirea Varanului! Adio, Gabriela, e�ti �eap�n� de parc� �i-ar fi intrat �n fund umbrela. (Aceea�i remarc� �i pentru fina ei, Alesssssandra Sssstoicessssscu, al c�rei bunic a fost unul dintre liderii tineretului stalinist, Cornel Fulger � ca s� vede�i ce-a ie�it din mantaua lui Dan Voiculescu!) ILIE S�RBU. N-am s�-i fac cinstea de a-i acorda prea multe r�nduri. �i b�n��ean, �i r�spopit. Fostul pop� �tie c�, atunci c�nd ginerele lui va pierde puterea, ba chiar va ajunge dup� gratii, o s� urce, �i el, drumul Calvarului. �n via�a mea, l-am rugat pe acest om un singur lucru: s�-l conving� pe cel care a acoperit ciuful Dacianei (smotocit de colonelul Robert Turcescu) s� elimine din Legea Hingherilor cuv�ntul �eutanasie� � adic� s� nu mai fie uci�i bie�ii c��elu�i. Ne aflam la mine acas�, �n noiembrie 2014, unde Ilie S�rbu venise s� m� roage s�-i dau lui generic� voturile mele, �n turul II. �tia, �i el, c� aveam mult mai multe dec�t 500.000 � de altfel, mi-a �i spus-o. Mi-a promis c� �l va convinge. Eu m-am �inut de cuv�nt, dar el nu s-a �inut. Atunci m-am g�ndit la un aforism, pe care �l publicasem �ntr-o carte: �C�nd iese Dumnezeu dintr-un r�spopit, intr� Dracul�. Adio, Ilie S�rbu! �i-am f�cut o onoare prea mare c�nd te-am primit �n casa mea. CORNELIU VADIM TUDOR Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 08:44
Cronica unei mor�i anun�ate: Uniunea (Utopia) European�
Am crezut, sincer, �n acest proiect generos. �i ca istoric, care �tie bine ce tragedii au izvor�t de pe b�tr�nul continent (culmin�nd cu cele dou� r�zboaie mondiale, dar �nainte fuseser� R�zboiul de 100 de ani, R�zboiul de 30 de ani etc.) � �i ca om de cultur�, c�ruia i-ar fi pl�cut s� fie compatriot cu Homer, Dante, Shakespeare, Mozart, Balzac� Era frumos. A�a cum frumoase erau �i simbolurile noii construc�ii: cele 12 stele aurii pe fondul unui steag albastru �i Oda Bucuriei. Imn la care mul�i dintre membrii Parlamentului European refuzau s� se ridice �n picioare, �n frunte cu Jean Marie Le Pen, fiica sa, colaboratorii lor din Frontul Na�ional. La �nceput nu i-am �n�eles. Pe urm�, mi-am dat seama c� ei nu vor s� se prosterneze �n fa�a a doi germani: Beethoven �i Schiller. Atunci c�nd spui c� tu ai un Mesia, �n persoana Ioanei d�Arc (a�a cum mi-a spus mie Le Pen, �n 2002, c�nd l-am vizitat la castelul lui de l�ng� Paris, pe c�nd era finalist al alegerilor preziden�iale, la fel cum fusesem �i eu, cu un an �nainte) � nu mai e nimic de explicat, sau de �n�eles. Normal c� francezii se �nchin� la ,,Marseilleza�, nu la ,,Oda Bucuriei�. Normal c� niciodat� nu pot fi �terse, cu buretele, cele dou� veacuri de r�zboaie �i litigii teritoriale �ntre cele dou� ��ri, indiferent c�t s-ar �ine de m�ini Fran�ois Mitterrand �i Helmut Kohl. Substratul conflictului franco-german e prea profund. Prea complicat. �i, de parc� toate astea n-ar fi fost de ajuns, au turnat gaz pe foc �i orgoliile englezilor. Acum, s-a ajuns �ntr-un punct mort � exact cum am prev�zut. Am fost, 5 ani, membru al Parlamentului European. E inutil s� spun c� am v�zut �i am �n�eles multe. Acei oameni se aflau acolo din diferite motive, dar �n nici un caz din idealismul unei noi construc�ii. Construc�ie care nu se face din c�r�i de joc, sau din cuburi, ori module � ci din oameni. Iar oamenii s�nt m�na�i mai mult de interese materiale dec�t de idei nobile. Am avut numeroase motive de nemul�umire, �n primul r�nd legate de pierderea identit��ii umane �i na�ionale. M� refer la spiritul gregar, de turm�, al voturilor �i acord�rii dreptului la cuv�nt: dac� nu f�ceai parte dintr-o ,,familie� politic� (populari, liberali, sociali�ti, verzi etc.) nu puteai vorbi, �n plen, dec�t o dat� la 3 luni. Iat� motivul principal pentru care, �n 5 ani, eu am rostit doar 31 de discursuri: eram neafiliat, adic� independent. (Ce-i drept, am publicat 9 volume sub egida Bruxelles-ului.) Ori nu era deloc bine s� fii independent, no�iune care este exclus� din normele Uniunii Europene. Despre ce independen�� a Justi�iei, de pild�, poate fi vorba, de vreme ce un europarlamentar ales e pedepsit dac� e independent? La vot, st�tea unul, sau una, la cap de r�nd �i f�cea semne: da sau nu, cu degetul �n sus sau �n jos. Asta iar nu mi-a pl�cut. A�a ceva se nume�te ,,vot imperativ� �i e ilegal. Joi la pr�nz, c�nd se d�dea ultimul vot al acelei sesiuni, era o buluceal� la ie�ire de parc� se producea un cutremur, sau vreo alt� calamitate: �n c�teva minute, aula se golea, ale�ii c�r�nd dup� ei valize cu rotile, c�rucioare etc. Nu mai vorbesc de faptul c�, la cca. 700 de eurodeputa�i erau vreo 7.000 de b�g�tori de seam�. Am s� scriu odat�, pe larg, amintirile mele din Parlamentul European. �i cine m� cunoa�te �tie c� am un ,,ochi electronic� imbatabil, ca �i o memorie bun�. A�a c�, din multe motive, acest experiment s-a dovedit a fi nereu�it. Acum �n�eleg de ce au e�uat toate tentativele anterioare de unificare a Europei: una e socoteala pe h�rtie �i altceva e s� aduni oameni �i ��ri la un loc � ca s� fac� ce? L-am studiat pe acest portughez, J.M. Barroso: principala lui grij� a fost s� bage pe g�tul Rom�niei, unde a �inut figura, vreo 12 avioane F-16, second hand, afacere la care el �i o rubedenie de-a lui aveau interese financiare. Dar Emma Nicholson cu ce s-a ocupat, dec�t cu �paga? Dar G�nter Verheugen, sau Tony Blair? �n 2001, eram membru al Adun�rii Parlamentare a Consiliului Europei, al�turi de Ilie Ila�cu. N-am fost primi�i �n nici un grup, dar a fost primit cineva din fosta Asie sovietic� (?!), desigur, mai european dec�t noi. De ce? Gurile rele spuneau c� f�cuse o ,,dona�ie� enorm� unei funda�ii, patronat� de liderul acelui grup politic, englezul David Atkinson. �Englezii s�nt, cu des�v�r�ire, lipsi�i de caracter� � o spunea chiar un englez, �n Secolul XVIII, filozoful David Hume. �i, �n general, avea dreptate. Corup�ia e factorul principal care sap�, din interior, Uniunea European�. Ni�te vechi puteri imperialiste au b�gat, �n aceea�i oal�, mai multe ��ri pentru a le controla �i a le jefui mai bine. �mi vine �n minte, din nou, titlul unui excelent studiu, publicat, �n urm� cu cca. 10 ani, de fostul meu coleg de la �Lumea� �i Agerpres, Ilie �erb�nescu: �Ne da�i economia? V� d�m aderarea!�. �i le-am dat economia. Romtelecom, Romcim, Sidex, Petrom, B�ncile etc. �i, ce-i drept, ne-au dat aderarea, dar la ce ne-a folosit? Rom�nia e membr� a Uniunii Europene de mai bine de 7 ani, �ns� nivelul de trai e tot mai jos. Singurul avantaj este c� rom�nii pot circula �i pot munci �n Europa, dar ce ne facem cu copiii lor, r�ma�i acas� de izbeli�te? Unii se sinucid, al�ii mor ca �oarecii, ar�i de vii. Impresia general�, de corup�ie �i batjocur�, a fost confirmat� de alegerile din 26 mai 2014. Au fost alegeri, poate, �n restul Europei � la noi, a fost vorba de un meci trucat, de un blat ordinar. Uita�i-v� cine reprezint�, chipurile, Rom�nia �n Parlamentul European: 3 neveste, 5 amante, mai mul�i bi�ni�ari �i indivizi penali. Asta e contribu�ia noastr� original� la valorile europene. Odinioar�, �i trimiteam acolo pe Nicholas Olahus, Dimitrie Cantemir, I.L. Caragiale, Gogu Constantinescu, Emil Racovi��, George Enescu, Martha Bibescu, Anna de Noailles, Henri Coand�, Constantin Br�ncu�i� Acum, am trimis ni�te para�ute inculte �i c��iva troglodi�i, care au pl�tit, cu bani cash, sinecurile respective. Cine s� ne respecte? De ce s� ne respecte? Dar avea, oare, Occidentul nevoie de personalit��i din Rom�nia? Nu, nu avea. Cei de acolo vor slugi docile care, din c�nd �n c�nd, s� faciliteze ni�te contracte b�ne�ti frauduloase. A�a cum au fost cele referitoare la fregatele britanice ruginite. Te sim�i bine, Ioan Mircea Pa�cu? Dar tu, Adina V�lean, din pricina c�reia Crin Antonescu �i-a v�ndut partidul ca pe o m�r�oag�, la Obor? Am s� v� spun mai multe alt� dat�. Acum vreau doar s� marchez momentul: Marea Britanie iese din Uniunea European�. Zidul Berlinului n-a c�zut, doar s-a mutat pe Canalul M�necii. Acesta e �nceputul sf�r�itului pentru un edificiu politic pe care l-a� numi �potemkiniad�. CORNELIU VADIM TUDOR Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 09:28
Taaaareeee ! si nesulica si Vadimica , tare de tot !
eeeee, ma duc sa ma reculeg un pic, cascind ochii prin piata si mai vorbim ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2015, ora 14:29
iaca m-am intors cu traista plina de la piata si daca va miroase a ciorba de vacuta, cu leustean proaspat presarat pe deasupra, de la mine vine
....si daca va ispiteste si o tocanita de ciuperci cu mamaliguta e si mai bine masa-i pusa si e gata si cafeluta digestiva
|
Postat pe: 18 Iunie 2015, ora 09:16
neata la toata lumea...vaCA, CAlu' si cu ursu....fabula de traian chioru'
hai la cafea neamule....
|
|
Postat pe: 18 Iunie 2015, ora 09:18
De la: gabigabi2, la data 2015-06-17 14:29:20iaca m-am intors cu traista plina de la piata si daca va miroase a ciorba de vacuta, cu leustean proaspat presarat pe deasupra, de la mine vine parca as gusta niste tocanita de ciuperci....
|
|
|
|

mda , analiza mi se pare corecta si reala !
ati mincatara deja de prinz, nu-i asa ?
- mersic, Gabisor !
- sa-ti fie de bine, Gabisor !