back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2386 2387 2388 2389 2390 2391 2392 2393 2394 2395 >> Sari la pagina:

Edelweis

528 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 13:45

De la: zenitt, la data 2015-05-26 08:37:50
De la: gabigabi2, la data 2015-05-25 15:17:28ei, s ' acu , dupa un asa efort al memoriei de a-mi aduce aminte de niste bancuri atit de vechi , dar instigata de domnu' Zenitt, cred ca merit o cafea ....si eu si voi si am adus cirese, capsuni si niste biscuiti ....poate va vor place , ca's mai glazurati !

Hai ca dau eu cafeaua, o meriti pentru efort, dar is cu ochii pe cirese si capsuni.

Sper sa ajunga pentru toata lumea si o zi placuta tuturor!

Va las cafeaua, pe toata, dati cirese si mie?

Bine v-am regasit!

''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan ''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu ''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 13:53

Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan ''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu ''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 15:23

De la: gabigabi2, la data 2015-05-25 15:17:28ei, s ' acu , dupa un asa efort al memoriei de a-mi aduce aminte de niste bancuri atit de vechi , dar instigata de domnu' Zenitt, cred ca merit o cafea ....si eu si voi si am adus cirese, capsuni si niste biscuiti ....poate va vor place , ca's mai glazurati !

Hai ca dau eu cafeaua, o meriti pentru efort, dar is cu ochii pe cirese si capsuni.

na, ca v-am ratatara pe toti , ca fusei super- aglomerata toata ziua pina acusica !
dar recuperez eu, mintenas si-ncep prin a-mi umple stacana cu cafea + un tir de frisca, o lingurita de inghetata , 2 piscoti s'un toping de ciocolata pe deasupra ! moaaama, asta da : Rasfat de rasfat !

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 15:59

De la: gabigabi2, la data 2015-05-26 15:23:40

na, ca v-am ratatara pe toti , ca fusei super- aglomerata toata ziua pina acusica !
dar recuperez eu, mintenas si-ncep prin a-mi umple stacana cu cafea + un tir de frisca, o lingurita de inghetata , 2 piscoti s'un toping de ciocolata pe deasupra ! moaaama, asta da : Rasfat de rasfat !

Ioi, da' ce bine am picat aici la voi!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 16:22

galetusa cu inghetata e-n congelator !

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 16:26

Oare dupa ce am golit lighianul cu cirese, mai pot manca inghetata?

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 16:39

Ha, nu ma ajuta nime'?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 16:48

De la: AxiAdS, la data 2015-05-26 16:26:14Oare dupa ce am golit lighianul cu cirese, mai pot manca inghetata?

daca- i p'asa, pazeaaaa fratilooor !

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 16:54

De la: gabigabi2, la data 2015-05-26 16:48:06
De la: AxiAdS, la data 2015-05-26 16:26:14Oare dupa ce am golit lighianul cu cirese, mai pot manca inghetata?

Ahaaaa, va pusera-ti strãji,, ai, la galetusa din congelator?

Da' nu mer'geti voi in ringu' de dans si cu inghetata m-am facut!

www.youtube.com/watch?v=PlkEtasdDgU

Tango medieval

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 17:33

De la: AxiAdS, la data 2015-05-26 16:54:30
De la: gabigabi2, la data 2015-05-26 16:48:06

Ahaaaa, va pusera-ti strãji,, ai, la galetusa din congelator?

Da' nu mer'geti voi in ringu' de dans si cu inghetata m-am facut!

www.youtube.com/watch?v=PlkEtasdDgU

Tango medieval

nooo, eu m-am gindit ca, mincind si inghetata dupa ligheanul de cirese , vei fi o prezenta deadreptul Exploziva si e bine sa fim prevazatori !

zenitt

349 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2015, ora 17:52

Va cam bateti joc de siluieta si eu n-am apucat nimic.
Poate dau o fuga pe la tarã sa ma urc in ciresul lelei Smaranda.

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 12:14

SILUETA! E impecabila! Sa nu cumva sa manc pentru doi!

A propos de inghetata, e delicioasa inghetata de vanilie cu cirese. si chiar nu explodez dupa ea! Din contra, daca manac orez, cu certitudine voi concura cu artificiile !

Ozi faina!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 13:32

De la: zenitt, la data 2015-05-26 17:52:44Va cam bateti joc de siluieta si eu n-am apucat nimic.
Poate dau o fuga pe la tarã sa ma urc in ciresul lelei Smaranda.

Doaaamne, pe ce buton ai apasat si mi-ai amintit ca pe biletelul tras la bacalaureat ....upssss sau la intratul in liceu ?....pfoaiii, ce mult e de atunci scria ca am de analizat : " La cirese" !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 13:34

De la: AxiAdS, la data 2015-05-27 12:14:27SILUETA! E impecabila! Sa nu cumva sa manc pentru doi!

A propos de inghetata, e delicioasa inghetata de vanilie cu cirese. si chiar nu explodez dupa ea! Din contra, daca manac orez, cu certitudine voi concura cu artificiile !

Ozi faina!

asa un efect are orezul la tine ? interesant !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 13:38

iaca-i gata si cafeluta de dupa- masa, ca adjuvant ptr. degestie si relaxare, daca vreti !

Giova, ptr. tine care abia iei micul dejun, am facut niste cascaval pane , fo 2-3 cirnaciori prajiti si o salata de telina ca face bine la domni !

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 13:45

Wow, bacu', ce zile faine! Emotii si reusite!

La romana oral trasesem biletul Paradis in destramare si Alexandru Lapusneanul. Improvizasem si luasem 9! Adevarul ca la Alexandru Lapusneanu avusesem ce avusesem cu motto-urile si atata am intors comisia de-a roata, ca daca nu buctam sa confind imprejurari cu imprejurimi, cred ca imi dadeau 9'50!

Dupa ce am vazut nota negru pe alb, o doamna ma intrebase care era limba mea materna, clar ca dupa nume nu eram roman get beget! Am raspuns: maghiara si germana, limba paterna.... Bref... Amintiri faine si dragi!

Ei, da' la scris avuram paralele intre opera eminesciana si cea a lui Voiculescu. Va dati seama ca dupa trei ore io inca scriam si mai puteama scrie. Dar am obtinut un 9'25, ca caligrafia nu a fost punctul meu foerte veci!

Apoi am avut Chimia scris. Eram botanista, fratilor, profil real stiintifico natural! Tot 9,25.... ceva cu hidrocarburi si pile galvanice si oarece echilibrari de ecuatii , substitutii si aditii....Bref....

Si mai avui limbile! Pffff la Englezafui prima pe lista! Oral! Hemingway, prezentare si bla bla bla! Destul de 8'50! Iar scrisul fu ....ia ghiciti! FRANCEZA! Tot 8'50! Ca sa vezi.... acum o utilizez zi de zi!

Al cui e randu' la pove'?

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:18

De la: gabigabi2, la data 2015-05-27 13:38:46iaca-i gata si cafeluta de dupa- masa, ca adjuvant ptr. degestie si relaxare, daca vreti !

Giova, ptr. tine care abia iei micul dejun, am facut niste cascaval pane , fo 2-3 cirnaciori prajiti si o salata de telina ca face bine la domni !

Sarumana pentru masa,c-a fost buna si gustoasa ....salata,mai pe dupa masa...

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:32

Salata musai macar la cele doua mese copioase: cina si pranzu'!

Da' io is mai mult cu fructele, pen'ca ''cea mai buna leguma e carnea''.

Mai este inghetata? Aduc capsuni din gradina.

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:37

Am invatat de la belgieni si de la francezi sa mananc salata cu branza in terminarea mesei. Uneori seara substitui cina doar cu salata si branza.

Chiar vorbeam ieri cu o prietena care si-a micsorat stomacul si din septembrie trecut a pierdut peste 30 de kg.Mananca, nu inceteaza sa manance, face mars nordic, dar asta e! Io ma uit la tortu' de ciocolata si balanta striga la mine cu 500 grame!

Stiu ce fac! Imi camuflez in cabina de proba a magazinului o bicicleta eliptica si cand nu sunt clienti, fac sport!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:43

De la: giovausaro, la data 2015-05-27 14:18:17
De la: gabigabi2, la data 2015-05-27 13:38:46iaca-i gata si cafeluta de dupa- masa, ca adjuvant ptr. degestie si relaxare, daca vreti !

Sarumana pentru masa,c-a fost buna si gustoasa ....salata,mai pe dupa masa...

sa-ti fie e bine !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:47

De la: AxiAdS, la data 2015-05-27 14:32:01Salata musai macar la cele doua mese copioase: cina si pranzu'!

Da' io is mai mult cu fructele, pen'ca ''cea mai buna leguma e carnea''.

Mai este inghetata? Aduc capsuni din gradina.

tre' sa mai fie, ca era o galetusa plina !

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:51

Mah, nu dormiti ca se depune pranzu'!

Buuuuuuuuuuuuuun, de tot v-ati ascuns prin hamac pe terasa, fac un pic de galagie cu Corina:

www.youtube.com/watch?v=8PA4rdy-ESQ

Bunicul meu patern nu mai era in viata cand venii eu pe lume. Bunicul matern a abandonat-o pe mama si pe bunica, azi e si el dincolo, asa cum si unde o fi fiind. Bunica materna murise si ea cand mama avea 6 ani. Deci doar pe bunica paterna o avui a mea toata! Draga de ea, locuia la noi. Dupa ce casa sa si a tatei fusese nationalizata, a ramas cu noi in apart. A murit cand aveam eu 6 ani.

DAR aveam un dud in spatele blocului , aveam nuci in fata blocului, deci ma cunosteau copacii! Pana si un glob terestru aveam in curtea caminului din spate, unde mi-am tras un semn pe arcada dreapta, de tata a trebuit sa inchida baza si sa fuga cu mine la urgente! Pfff, fete ca fete, da' nazbatii destule, ce credeti! Ei, mai faceam pe chilinu' mamei cand nu era pe faza, tricotam si crosetam, da' timp era pt toate! Nu exista intrecere de tzoagle/biciclete cu baietii, la care sa nu fi fost io invingatoarea! PAna ma scamanau surorile lor, prietenele mele si treceam la coca-cola la elastic, papusi si jocuri de-a printii si printesele.

Pfffff... Gabi, Zenit, voi sunteti de vina! Cu ciresele, bacu', na ca am navigat pana in copilarie!

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 15:04

No bun asa, ma duc cu fecioru' la cumparaturi! Siesta placuta! Ce sa va aduc de la supermarchet?

Stiu: bere vrea Zenitt si Gabitza cirese ca sa ne faca un tort!

Iau si cafea, sa mai bem una pe mai tarziu! Mie numa' hartie imi trebe! Nu de aia, Gabi, nu hartie de buda! Ci hartie A4 si cerneala pt imprimanta!

Va mai las ceva:

Reteta de la CARBONADA FLAMANDA? O stiti? Carne de vita si bere! Wow, iti lasa gura apa:

Trebe multa ceapa, carne de vita/vitel/manzat cam 1 kg, zahar brun vreo 1-2 linguri, morcovi, condimente si bere neagra, costita afumata vreo 200 grame, putin unt, mustar si o cucta.

Se fierbe in cucta vreo 2 ore. Apoi se raceste. a doua zi se ia grasimea de pe deasupra si se mai fierbe 2 ore!

O zi faina! Si pe cand o fi ! Numai bine tuturor!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 15:15

alooooo !
SI ? ai fiert carnea .... SI?
caramelizezi zaharul, pasezi morcovul, pui si untul , stingi cu bere, dar mustarul cind se pune ? cind se mai raceste sosul asta ?
meiiii, ia de vino si zi-i mai departe reteta !

zenitt

349 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 19:15

Am inteles. CARBONADA FLÃMÂDÃ in cucuta.

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 20:41

Carbonada flamânda de cucuta!

Se caleste ceapa in unt si zahar. Se adauga costita cubulete.Se adauga carnea taiata cubulete, morcovii rondele mai grosute, mustarul, condimentele, si se stinge cu 1-1,5 litri de bere neagra. Daca vrei si ti se pare ca nu e suficienta zeama, adaugi apa. Bagi totul in cucta si fierbi totul 2 ceasuri , cam asa. Daca ti se pare tare gras a doua zi, dai la o parte clisa d pe deasupra, si mai fierbi.

Viu si io la masa!

Da' cred ca tre' sa trimit Leffe sau Duvel sau Grimbergen neagra inaintea mea!

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 20:43

Un vin rosu nu vreti, ca e seara?

Il las sub tejghea, temperat se bea! Seara faina si lasati-i si lui Giova! Si carbonada si bere si vin!

Edelweis

528 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2015, ora 20:46

Orice drum duce la Roma, da' si orice incerci a accesa din forum, merge la cafenea!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 07:14

hai, buna dimineata sa va fie !

asa ceva , precum carbonada aia, a pregatit o data si Radu Anton Roman si am facut-o si eu la mine acasa ....buuunaaa, da' pin' la bere ! fara bere , ca mi-a amarit-o de tot si nu mi-a placut deloc !

da' orice ar fi si oricum ar fi , o cafenea far' de cafele, nu se 'xista !
sa aveti spor la treaba !

RATAVA

888 mesaje
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 11:29

Poti accesa un topic din doua....

Neatza buna la amiaza!

Gabitza... de aceea se caramelizeaza zaharul. IAr berea neagra romaneasca cred ca e putin mai dulce , nu? Incearca Timisoreana, am promovat-o chiar cand aparuse pe piata, acu' muuuuuulti ani, stiu c era atunci, azi, cu atatea schimbari, nu mai bag mana in foc!

Lasati fluturii sa zboare!
Pagini: << 2386 2387 2388 2389 2390 2391 2392 2393 2394 2395 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: