Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 10:25
Klaus Iohannis îl șantajează pe Gabriel Oprea
Așa-zisul neamț cinstit este, în realitate, un infractor înrăit. El a pus la cale descinderile DNA la sediul MAI pentru a-i forța mîna lui Gabriel Oprea să sară din barca lui Victor Ponta în barca Palatului Cotroceni. Și asta pînă la 1 februarie, cînd reîncep lucrările Parlamentului și va fi nevoie de voturi pentru Moțiunea de Cenzură. Efectiv, Salamul de Sibiu l-a atins pe ministrul de Interne unde îl doare mai tare: la Ingrid Mocanu, consiliera lui și la MApN, și la MAI, rudă cu el prin alianță. Ce ordinar acest nemțălău cu mutră de dulău! www.ziartricolorul.ro/klaus-iohannis-il-santajeaza-pe-gabriel-oprea/
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 10:27
Americanii i-au transmis lui Traian Băsescu că n-o să fie, niciodată, prim-ministru
basescu inchiderea editiei Marți seară, în jurul orelor 22,30, Traian Băsescu n-a avut ce face și i-a dat telefon fostului ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein. Sub pretextul de a-i ura La Mulți Ani, tătarul i-a spus evreului că el e susținut de PPE și că, atunci cînd va reuși să schimbe majoritatea parlamentară, va deveni prim-ministru. Fostul ambasador i-a răspuns că așa ceva va fi foarte dificil, fiindcă oficialii de la Washington vor ca Victor Ponta să rămînă la Palatul Victoria. Dacă, totuși, acesta va fi nevoit să părăsească funcția (printr-o eventuală Moțiune de Cenzură), locul lui în fruntea Executivului va fi ocupat de Cătălin Predoiu, iar Ministerul de Finanțe și Ministerul Economiei vor fi conduse de reprezentanți ai PNL. E lesne de bănuit că Băsescu a fost foarte dezumflat. Mark-Gitenstein inchiderea editiei www.ziartricolorul.ro/americanii-i-au-transmis-lui-traian-basesc... Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 10:28
O ÎNTREBARE PE ZI
antonescu-o intrebare pe zi Știați că numitul Crin Antonescu se dă în vînt după vodcă cu pepsi și multă ghiață? Acest carcalete îi dă lui Mireille Mathieu o stare bună, atunci cînd joacă poker. Și joacă în draci, pînă la ziuă. Totuși, există cineva care bea mai mult ca el: Adina Văleanu, nevastă-sa. Ce familie fericită! www.ziartricolorul.ro/o-intrebare-pe-zi-189/ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 10:34
PENIBILII PE CARE-I NUMIM VEDETE
Nu știu din ce trăiește postul TV Antena Stars, probabil suge la țîța suratelor din trust, altfel nu-mi explic situația. Reclamă n-are mai deloc, iar așa-zisele staruri, care au făcut deja gropi în canapelele din studiouri, sînt, cu puține excepții, niște caricaturi, țopîrlani care vor influența fatalmente o generație întreagă de adolescenți năuci. Marile staruri invitate la amintitul canal TV sînt ipochimeni de genul Cristi din Banat, Magda Ciumac, Laurette, Oana Lis, Oana Zăvoranu, o turmă de maneliști, Bianca Drăgușanu, Andreea Tonciu, Raluca lui Pepe, precum și tot felul de alte Fifi, Zizi, Miți, Piți de care n-a auzit nici dracu, dar care au niște mutre de zici că au luat Premiul Nobel pentru cel mai umflat bot și cel mai dezumflat creier. Faptele lor de vitejie ieftină sînt comentate de vocea din off a unui individ care nu deschide gura mai mult decît să-i încapă un bob de mazăre sub limbă. Toate e-urile lui sînt ă-uri: Fămăile dăn viața prănțului vor fi dăzamăgetă sau A scăpat cu bină, dar amintirile nu-i vor dispăra dăn mintă. La Star Matinal, după ce-a lălăit Cristi din Banat (noi l-am făcut vedetă, s-au lăudat moderatorii, de parcă l-ar fi lansat pe Robbie Williams), s-a ivit o antrenoare de fitness, care ne-a luminat mințile și alte părți ale corpului care de obicei stau în întuneric. Am două ganteruțe, a alintat ea ganterele e drept că erau cît morcovii. Ne-a îmboldit să facem gimnastică pentru mușchii fesieri, ca să nu ne punem silicon în fund (sic!). Nu doar că n-a înghițit la loc prostia pe care-o debitase, dar a reluat, un minut mai tîrziu: Dacă nu vreți o operație cu silicon în fund . Doamne, mare-i grădina Ta și multe păpădii ciufulite rîcîie-n brazde! Pe același post, am revăzut-o pe criticăreasa de modă Iulia Albu (care, inutil să vă spun, venise-n studio cu niște gogoloaie-n ciuful coafat ca o căciulă rusească, parcă era un cuib de paie plin cu pui de potîrniche). Acest ansamblu select era completat de o rochie căcănie, dar mă rog, gusturile nu se discută, doar se bîrfesc. Cert este că această creatură bălăcărea felul cum se îmbracă Andra și Loredana, deși din pozele prezentate pe ecran era clar că solistele erau echipate foarte modern și plăcut (mai ales că ambele sînt consiliate de stiliști buni, nu de individe care poartă pălării de mămăligă ornată cu capace de borcan). Pe cînd o haină cu Diazepam pe post de nasturi? SIMONA CATRINA (Text reprodus din Libertatea) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 11:59
Buna dimineata!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 14:56
De la: Black_Friday_, la data 2015-01-17 11:59:00Buna dimineata! sa traiesti blackule...ai fost la limita intre dimi si pranz...
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 15:12
De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-17 14:56:10De la: Black_Friday_, la data 2015-01-17 11:59:00Buna dimineata! Sa traiesti Florine! Cam asa ceva...Am fost la un minut distanta sa ma aleg cu reclamatii. Acum, buna ziua la toata lumea, ca nu am cum sa o mai zbarcesc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 16:30
De la: Black_Friday_, la data 2015-01-17 15:12:11De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-17 14:56:10De la: Black_Friday_, la data 2015-01-17 11:59:00Buna dimineata! Buna ziua, flacai veseli si voinici ! Permiteti un test, domniile voastre?
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
|
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2015, ora 16:33
Daca merg pe un link a carui adresa postasem anterior cu chrome, logic si firesc, ar trebui sa pot reposta adrese cu muzica fara sa arate explorerul incusiv ce am visat azi noapte..Asa-i ca da?
www.youtube.com/watch?v=lTDM25pbrzo Mere? Di ce haleste litere? De nu imi dau 24de ore sa corectez, fac greva!
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 08:29
buna-i dimineata cand esti alaturi de cin' ti-e drag...o cafea imi torn si io si va las si voua din belsug sa n-aveti a va plange...sa fiti iubiti....
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 08:32
De la: Musetel, la data 2015-01-17 16:30:33De la: Black_Friday_, la data 2015-01-17 15:12:11De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-17 14:56:10De la: Black_Friday_, la data 2015-01-17 11:59:00Buna dimineata! ia baga testu'...numa' sa nu fie test de inteligenta sau de sarcina deoarece io sunt deocamdata ramas in urma din cauza sarcinilor de partid...
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:14
hop si eu !
cam tirzior, nu-i vorba, dar avusei trebi importante de aranjat prin bucatarie si la ora hics dau brinci cuptorului sa duduie ! miauuuu si eu o cafea si o si ma fitii un pic pe aici ! bine ?
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:18
De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:14:12hop si eu ! Buna dimineata! Dar ce minunatii prepari la cuptor, de trebuie sa duduie? Hai, nu ne lasa cu imaginatia la jumatatea drumului....
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:20
aaaaa, Florine , apropos de postarile de mai sus : nu stiu daca Iohannis il santajeaza pe Oprea , ca e o oarecare contradictie intre informatia respectiva si cea in care americanul i-a zis basescului ca ntzzzz ! ca se doreste ca Ponta sa ramina premier si atunci se pune intrebarea : da' Iohannis nu cunoaste acest lucru ?
da' Udrea , il santajeaza pe Base si pe alte fete importante din Justitie de nu se atinge nimeni de ea, ca acel " Tic- tac ....tic- tac " spus de ea , asta ar sugera ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:23
De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:20:40aaaaa, Florine , apropos de postarile de mai sus : nu stiu daca Iohannis il santajeaza pe Oprea , ca e o oarecare contradictie intre informatia respectiva si cea in care americanul i-a zis basescului ca ntzzzz ! ca se doreste ca Ponta sa ramina premier si atunci se pune intrebarea : da' Iohannis nu cunoaste acest lucru ? Mda...cred ca s-a acoperit penala asta cu probe impotriva celor care ar putea sa o scape de raspundere in justitie.... Nu e proasta taranca din plescoi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:24
De la: Black_Friday_, la data 2015-01-18 09:18:23De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:14:12hop si eu ! ' neata !....fac si eu pe nebuna un pic iaca na, bag niste cartofi la cuptor cu fo doua pulpite de pui si separat, in tigaie , niste cirnati adevarati ! salata de varza acra e pudrata cu boia , iar castravetii sunt picaaanti....uliu, mama ! dar ii sting c'un burgundel !
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:29
De la: Black_Friday_, la data 2015-01-18 09:23:19De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:20:40aaaaa, Florine , apropos de postarile de mai sus : nu stiu daca Iohannis il santajeaza pe Oprea , ca e o oarecare contradictie intre informatia respectiva si cea in care americanul i-a zis basescului ca ntzzzz ! ca se doreste ca Ponta sa ramina premier si atunci se pune intrebarea : da' Iohannis nu cunoaste acest lucru ? nu-i exclus deloc sa fie asa, intrucit ea i-a fost sefa de cabinet prezidential si, asa cum a scos biletelul roz - dupa 1- 2 ani de la comiterea faptei, de ce nu si-ar fi pus la pastrare si alte " biletele " incriminatoare ptr. unii si salvatoare ptr. ea , ca Slava Domnului, avea de unde ?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:32
De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:24:02De la: Black_Friday_, la data 2015-01-18 09:18:23De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:14:12hop si eu !
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:39
mai, cit traiesti inveti si , uitindu-ma pe la paprika tv, il vazui pe unu' cum pregateste cartofii de pus in tava, la copt ! ii scurgea bine de apa , punea sare, piper, boia si ceva ierburi mirositoare, ii freca in mina ca sa se intrepatrunda aromele si-i baga la copt, pusi pe foaia de copt ! si de cind ii fac asa, nu mi se mai lipesc de tava si nu se mai zdrobesc, raminind intregi si rumeni pe deasupra si pufosi inauntru ! immmm
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 09:57
m-am uitat , Florine, la pozele cu Misulica
ce frumusel e, moiii da' nu mi-am dat seama ce operatie i-ati facut ?! ce s-a intimplat ? P.S si Camelia si tu sunteti fotogenici si aratati foarte bine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 10:00
De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:39:17mai, cit traiesti inveti si , uitindu-ma pe la paprika tv, il vazui pe unu' cum pregateste cartofii de pus in tava, la copt ! ii scurgea bine de apa , punea sare, piper, boia si ceva ierburi mirositoare, ii freca in mina ca sa se intrepatrunda aromele si-i baga la copt, pusi pe foaia de copt ! si de cind ii fac asa, nu mi se mai lipesc de tava si nu se mai zdrobesc, raminind intregi si rumeni pe deasupra si pufosi inauntru ! immmm Cartofii la cuptor merg foarte bine condimentati cu rozmarin. www.youtube.com/watch?v=tnkzeeCjuig Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 10:13
5 alimente de care vei auzi mai des in 2015 Josh Schonwald, autorul cartii The Taste of Tomorrow: Dispatches from the Future of Food, a identificat pentru revista TIME trendurile anului 2015 in materie de mancare. El sustine ca in anul care vine vom consuma din ce in ce mai multe grasimi si... insecte. 5 alimente de care vei auzi mai des in 2015 Daca in anul 2014 vedete au fost quinoa si varza Kale, in 2015 lumina reflectoarelor se indreapta catre alte alimente. Josh Schonwald le-a identificat stand de vorba cu experti din industrie. Iata ce vom vedea mai des in farfuriile noastre in anul care vine: 1. Grasimile, din nou la loc de cinste Ani la randul grasimile au fost puse la colt si chiar eliminate din alimentatia globala. In 2014 insa, revista Time a pus banalul unt pe coperta sa, militand pentru reintroducerea acestui produs in alimentatie. Expertii in nutritie sustin ca trebuie sa consumam grasimi, de calitate superioara, ca parte a unei diete sanatoase. Asa ca da pentru unt, avocado si nuci in 2015. 2. Carne de origine locala Produsele crescute in zona in care locuiesti vor continua sa aiba prioritate pentru bucatarii de top, in special cand vine vorba de carne. Oamenii sunt din ce in ce mai atenti la provenienta acesteia si vor alege intotdeauna produse locale. 3. Mancarurile din insecte Insectele sunt hrana viitorului. In urma cu un an, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite a publicat un studiu amplu in care a explicat de ce insectele sunt cea mai buna solutie pentru viitor. Populatia globului urmeaza sa creasca de la 7,2 miliarde de oameni la 9,6 miliarde pana in anul 2050, ceea ce inseamna ca productia de mancare va trebui sa se dubleze. Iar asta nu este posibil si nici sustenabil pentru mediu. Pentru foarte multe civilizatii din jurul lumii, consumul de insecte nu este o noutate. De la furnici la larvele mancate de triburile din Australia, pana la lacustele crocante si gandacii savurati in Thailanda, in total, peste 1.900 de specii sunt consumate ca hrana. 4. Mei in loc de quinoa Da, acele seminte mici de tot cu care se hranesc pasarile. Nu au gluten, sunt pline de proteine, fier si vitamine si sunt considerate adevarate superalimente. In plus, isi pastreaza proprietatile alcaline si dupa ce sunt gatite, fiind de mare ajutor pentru reducerea inflamatiilor si a alergiilor. 5. Mazarea Da, banala mazare va fi la mare cautare in anul acesta, iar motivul este unul simplu: oamenii cauta din ce in ce mai multe surse de proteine care sa inlocuiasca carnea. Si pentru ca soia nu este prea gustoasa, urmatoarea pe lista este mazarea, extrem de versatila in bucatarie. Citeste si: 10 lucruri pe care nu le stiai despre mazare Sursa: TIME.com Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 10:17
De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:57:49 m-am uitat , Florine, la pozele cu Misulica misulica a facut un banal abces la dintisori care s-a transformat intr-o tumoare benigna...dupa ce i-am administrat vreo doua saptamani antibiotice si antiinflamatoare medicu' a decis ca trebuie operat si extirpata tumoarea respectiva...acum e sanatos si parca mai vioi ca-nainte....
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 10:19
Insectele sunt hrana viitorului. Expertii in nutritie vor sa le transforme in mancarea principala a omenirii
In urma cu un an, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite a publicat un studiu amplu in care a explicat de ce insectele sunt cea mai buna solutie pentru viitor. Populatia globului urmeaza sa creasca de la 7,2 miliarde de oameni la 9,6 miliarde pana in anul 2050, ceea ce inseamna ca productia de mancare va trebui sa se dubleze. Iar asta nu este posibil si nici sustenabil pentru mediu. Insectele sunt hrana viitorului. Expertii in nutritie vor sa le transforme in mancarea principala a omenirii Oamenii din Africa, Asia si America Latina consuma insecte zi de zi. Acestea fac parte din dieta lor inca din cele mai vechi timpuri, si nu doar pentru ca pestele, carnea de vita si cea de pui le sunt inaccesibile, Insectele sunt considerate delicatese si reprezinta o sursa pretioasa de proteine. Pe de alta parte, in tarile vestice, consumul de insecte este privit cu dezgust si asociat cu un comportament primitiv. Cu toate acestea, expertii in nutritie spera ca atitudinea vesticilor sa se schimbe, asa cum s-a intamplat si in cazul fructelor de mare, care la inceput erau considerate mancare pentru saraci, iar acum sunt o delicatesa. Street food in New York Trebuie sa recunoastem, insectele nu sunt tocmai cele mai apetisante lucruri pe care le poti manca. Daca faci insa exceptie de cum arata, gustul lor s-ar putea sa te surprinda. Sunt crocante si au o aroma interesanta, care merita incercata. Iar in viitorul apropiat nu vei mai fi nevoit sa calatoresti in Asia ca sa le gusti. Recomandate de nutritionisti si apreciate de cunoscatori, insectele au devenit un nou trend in materie de gastronomie. Chef René Redzepi deja serveste furnici la celebrul sau restaurant Noma, declarat pentru a patra oara cel mai bun restaurant din lume. In New York, restaurantul mexican El Rey Del Sabor face furori cu Quesadillas si tacos cu lacuste. Restaurantele thailandeze vin si eu cu meniuri indraznete: Playground Authentic Thai Cuisine le propune newyorkezilor lacuste prajite, viermi de matase prajiti sau salata de ou cu furnici rosii, iar altul Pocha 32, serveste supa de viermi de matase. De la mancarea de subzistenta, la mancare pentru viitor Pentru foarte multe civilizatii din jurul lumii, consumul de insecte nu este o noutate. De la furnici la larvele mancate de triburile din Australia, pana la lacustele crocante si gandacii savurati in Thailanda, in total, peste 1.900 de specii sunt consumate ca hrana. Cele mai consumate insecte sunt gandacii (31 la suta), omizile (18 la suta), albinele, viespile si furnicile (14 la suta). Ele sunt urmate de lacuste, greieri (13 la suta), hemiptere (10 la suta), termite, libelule (3%) si dipterele (mustele si tantarii (2%). In Japonia, larvele de viespi sunt adevarate delicatese. Ba chiar exista si un festival anual care le celebreaza, iar cererea este atat de mare incat japonezii importa si din Australia si Vietnam. In Australia, se mananca si in zilele de azi niste larve grase si carnoase, lungi de 10 cm. Acestea sunt pline de proteine si sunt considerate un deliciu traditional. Chiar si printul Charles a fost invitat sa le deguste, intr-o vizita oficiala, dar a refuzat politicos. Insectele, mai sanatoase decat carnea Mancam carne de calitate scazuta, care vine de la animale crescute in conditii mizere si hranite foarte prost. Dincolo de asta, mediul are si el de suferit. Tocmai de aceea, expertii in nutritie cauta in permanenta surse de hrana mai prietenoase cu mediul, mai hranitoare si mai usor de crescut. Cea mai buna varianta, sustin ei, sunt insectele, care merita sa fie apreciate din plin. Contin grasimi de calitate, proteine, vitamine, fibre si minerale. Aceste valori sunt comparabile cu cele ale pestilor si ale carnii. Pe langa valoarea nutritionala ridicata, un alt argument pe care mizeaza expertii in nutritie este sustenabilitatea. Cresterea insectelor are cel mai mic impact asupra mediului inconjurator. Protejeaza si respecta biodiversitatea si ecosistemele, este foarte accesibila, implica foarte putine riscuri si este foarte ieftina. Studiul complet se gaseste aici: www.fao.org Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 10:20
Insectele cu proprietati nutritionale incredibile. Expertii sustin ca ar trebui consumate peste tot in lume
Sunt consumate doar in tarile asiatice, insa expertii in nutritie considera ca aceste insecte ar trebui comercializate in intreaga lume, datorita gustului deosebit si a proprietatilor incredibile pentru organism. Insectele cu proprietati nutritionale incredibile. Expertii sustin ca ar trebui consumate peste tot in lume Greierii sunt extrem de populari in meniurile restaurantelor din Thailanda si alte tari din Asia. Desi noua ni se pare de-a dreptul ciudat sa-i mancam, acestia au niste proprietati nutritionale incredibile. Potrivit Time Healthland, greierii contin foarte multe proteine, minerale si vitamine, iar continutul mare de calciu ii face atat de populari in Asia. De asemenea, acestia contin si grasimi, insa nesaturate, sanatoase. Expertii in nutritie spera ca intr-o buna zi greierii sa fie comercializati ca varianta sanatoasa la chipsuri sau ca inlocuitori ai carnii. Nu doar pentru ca sunt mai sanatosi, dar si pentru ca sunt mai buni pentru mediul inconjurator. Iata valorile nutritionale pentru 100g de greieri: Proteine: 12,9 grame Grasmii 5,5 grame Carbohidrati: 5,1 grame Calciu 75,8 mg Fier: 9,5 mg Tu ai mancat in vacanta greieri? Ai manca? Citeste pe Foodstory: www.foodstory.ro/trenduri-stiri/insectele-cu-proprietati-nutriti... Follow us: foodstory.ro on Facebook Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 11:15
De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-18 08:29:46buna-i dimineata cand esti alaturi de cin' ti-e drag...o cafea imi torn si io si va las si voua din belsug sa n-aveti a va plange...sa fiti iubiti.... Se multumeste! Cin-cin! Eram prin zona si io cand lansasi caveiu' ala, amu' ma apuc de ceasca ! Am facut piata si am descuiat usa magazinului....dar sufla vantu' molcom si ploua, lumile sed prin case! Ah, poi m-ati lasat acilea singura ieri si am testat io cu mine si pe pielea me', no, testu' ala de trebuia a-l testa. Am redescoperit - foarte important, chiar vital era:! - cum sa pui iar linkuri! Sunt copil destept, tzuca-m-ar mama, asa-i ca da? Piedestalu'..... unde e piedestalu', ha? Cat despre testele de inteligenta, cred ca ne testaram bugat/destul in 3 ani, ce zici? Iara' cele teste de sarcina, sezi bland, nu as risca sa lansez vreo astfel de discutie in libertatea asta de exprimare captusita de carcotasi veseli, no! Sunt pe undeva intre masa 7 si pupitru, domniile voastre stimate....
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 11:20
De la: Black_Friday_, la data 2015-01-18 10:00:31De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:39:17mai, cit traiesti inveti si , uitindu-ma pe la paprika tv, il vazui pe unu' cum pregateste cartofii de pus in tava, la copt ! ii scurgea bine de apa , punea sare, piper, boia si ceva ierburi mirositoare, ii freca in mina ca sa se intrepatrunda aromele si-i baga la copt, pusi pe foaia de copt ! si de cind ii fac asa, nu mi se mai lipesc de tava si nu se mai zdrobesc, raminind intregi si rumeni pe deasupra si pufosi inauntru ! immmm Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 11:23
Cele mai bune combinatii de branzeturi si vinuri. Reguli simple pe care sa le tii minte
Ti-ai propus sa iti uimesti prietenii sau invitatii cu un platou cu branzeturi alese servit langa un pahar de vin? Cel mai dificil este sa gasesti exact aromele care sa se potriveasca perfect. Te ajutam cu o lista a celor mai bune combinatii. Cele mai bune combinatii de branzeturi si vinuri. Reguli simple pe care sa le tii minte Atunci cand pornesti in alcatuirea unui asemenea platou de degustare, tine cont de caracteristicile vinului si de notele dominante din branzeturile alese. Suna complicat, dar este mai simplu decat iti poti imagina. Nu intotdeauna poti satisface toate gusturile, dar iti vom oferi alternative clasice sau indraznete pentru fiecare tip de branzeturi in parte. Daca ti se pare extrem de complicat sa urmaresti toate regulile, mergi la sigur cu sampanie si Riesling, doua bauturi care se potrivesc in general cu aproape toate branzeturile. Branzeturi proaspete, nematurate, cu gust intens: Chèvre, burrata, feta In general, acest tip de branzeturi, au nevoie de vinuri mai bogate in acizi, cu note florale sau citrice. Pentru gust clasic: Sauvignon Blanc sau vin spumant rosé Pentru gusturi indraznete: vinu rosé (din Spania, Franta, Italia sau Austria) Branzeturi moi, cremoase, invelite in mucegai alb: Brie, Camembert Aceste branzeturi aproape de consistenta untului sunt facute sa fie consumate alaturi de sampanie, cateva felii de mar sau para si paine buna. Pentru gust clasic: sampanie, Chardonnay, Pinot Noir sau Beaujolais Pentru gusturi indraznete: vin rosu Brachetto d'Acqui ( din regiunea Piemont) Branzeturi din lapte nepasteurizat cu coaja spalata: Muenster Pentru gust clasic: Riesling, Gewürztraminer sau vinuri rosii de Burgundia Pentru gusturi indraznete: vin de Madeira Branzeturi tari, maturate: Emmental, Gruyère, Cheddar, Parmezan, Gouda Vinurile rosii, bogate in tanini, sunt cele mai potrivite pentru branzeturile maturate. Pentru gust clasic: Chardonnay, Syrah sau Cabernet Sauvignon Pentru gusturi indraznete: vin sherry sec Branzeturi cu mucegai: Roquefort, Daneza albastra, Gorgonzola Vinurile de desert, dense si cu gust bogat sunt cea mai buna combinatie pentru acest tip de branzeturi . Poti incerca, insa, si Cabernet sau Zifandel. Pentru gust clasic: vin de Porto Pentru gusturi indraznete: vin sherry dulce Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 11:26
De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-18 10:17:15De la: gabigabi2, la data 2015-01-18 09:57:49 m-am uitat , Florine, la pozele cu Misulica Ma uitai si io aseara la poze si le votai, sa stii! Si, daca tot mi-ati anticipat gndurile, Gabitza si Florin, ca tocmai urma sa intreb ce a patit Misu.... Eu credeam ca avusese ceva interventie la labutza stanga, vazusem intr-o poza parca era pansat.... O fi fost de vina noaptea, stiu! Ma bucur ca e bine motanul. Am si eu unul, al meu e bej cu alb si are ochii maro. Un neastamparat si un panaceu, ce mai! Dupa cate prostii si stricaciuni mi-a facut si imi mai face prin casa, tot il iubesc. E nascut pe 14 iulie, francez jet beget! L-am gasit , bietu', abandonat intr-un carton si l-am adus acasa. Am avut complice, pe fiul meu, ehehei, doi de-o minte!
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2015, ora 11:27
De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-18 11:23:40 Cele mai bune combinatii de branzeturi si vinuri. Reguli simple pe care sa le tii minte Hopa, branza si vin rosu! Salute, sefu'! O cafea mai capat?
|
|
|
|

Sa traiesti Florine! Cam asa ceva...Am fost la un minut distanta sa ma aleg cu reclamatii. Acum, buna ziua la toata lumea, ca nu am cum sa o mai zbarcesc.
De nu imi dau 24de ore sa corectez, fac greva!
dau brinci cuptorului sa duduie !
Am facut piata si am descuiat usa magazinului....dar sufla vantu' molcom si ploua, lumile sed prin case!