back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2318 2319 2320 2321 2322 2323 2324 2325 2326 2327 >> Sari la pagina:

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 09:55

De la: _geta_, la data 2015-01-15 08:46:37gabigabi: m-ai ucissss !
bine ai revenit !
La Multi Ani cu sanatate pe anul asta, tot si la anu' care vine !
ba , avem si de post : cornurile cu nuca facute ieri, sunt 100% de post ..... avem si o zacusca de ciuperci ; o salata de vinete , o salata orientala ....
upssss, iarta-mi nestiinta : da' de ce ti tu post ? pen' ce ?
Multumesc pentru urari! Am scris, e adevarat ca tin, nu post, ci regim sever. Mi-a fost dor de 9AM si am fost dezamagita de cat de putine cunostinte mai sunt si mai ales ca cei de care nu-mi amintesc, unii, scriu urat si mai ales nu respecta titlul paginii. Virtual, o sa te rog sa-mi umpli masa cu toate bunatatile ca profitand de imaginatia de care inca ma bucur sa le savurez.

la multi ani getuto...

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:02

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 09:54:37buna dimineata dragii mei ...stiti cum se spune...nu incepe o noua zi fara sa apara un prost nou-nout...va las ibricul plin de cafea proaspat rasnita si fiarta ca la carte....s-aveti o zi buna...

sunt curios ce specimen ne mai livreaza haita de ,,apucati'' tineri si frumosi a la kkanelu...

Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:03

De la: Black_Friday_, la data 2015-01-15 09:45:41
De la: gabigabi2, la data 2015-01-15 09:09:36
bine ai revenit !
ba , avem si de post : cornurile cu nuca facute ieri, sunt 100% de post ..... avem si o zacusca de ciuperci ; o salata de vinete , o salata orientala ....
Multumesc pentru urari! Am scris, e adevarat ca tin, nu post, ci regim sever. Mi-a fost dor de 9AM si am fost dezamagita de cat de putine cunostinte mai sunt si mai ales ca cei de care nu-mi amintesc, unii, scriu urat si mai ales nu respecta titlul paginii. Virtual, o sa te rog sa-mi umpli masa cu toate bunatatile ca profitand de imaginatia de care inca ma bucur sa le savurez.

te sarut si ma bucur tare mult ca esti sanatoasa si ca mai ai chef de cite o conversatie si pe 9 AM !
e adevarat, din citi am fost putini am mai ramas si, daca as fi fost mai slaba de inger- la cum se manifesta unii de grosolan - demult ar fi trebuit sa ma retrag !
dar , si mie mi-e drag site.ul asta, iar Face book .ul nu-mi place si intru foarte rar, doar atunci cind @Ingrid imi mai face cu ochiul
asadar , cind ai chef de'o vorba, usa Cafenelei e deschisa si oricind se gaseste o cafea de vorba !
te astept si, multa sanatate iti doresc !

Buna dimineata!

buna sa-ti fie inima, calatorule !
cafeau inca-i calda !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:06

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 10:02:20
De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 09:54:37buna dimineata dragii mei ...stiti cum se spune...nu incepe o noua zi fara sa apara un prost nou-nout...va las ibricul plin de cafea proaspat rasnita si fiarta ca la carte....s-aveti o zi buna...

sunt curios ce specimen ne mai livreaza haita de ,,apucati'' tineri si frumosi a la kkanelu...

neata, ti-ai luat cafeluta ? da' tigara ti-ai aprins-o ?
au inceput sa-l haleasca de fund si pe Iohannis ! cine ? dintre ai lui, unde-i o lupta care pe care !
o sa vezi ca am nimerit-o zicind ca, sa nu ne mire daca se rastoarna situatia si cei ce nu l-au votat sa-si schimbe parerea despre el, iar ailalti , toje !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:08

ia stai, bre !
ce zisesi de prostul nou-nout ?
momentan, nu-i nimeni pe aici neintarcat !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:11

De la: gabigabi2, la data 2015-01-15 10:08:52 ia stai, bre !
ce zisesi de prostul nou-nout ?
momentan, nu-i nimeni pe aici neintarcat !

pai tocmai despre asta vorbeam...sa vedem ce ipochimen ambalat in foita de staniol si cu mot in dos ne mai este aruncat in scena de gasca multicolora...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:13

De la: gabigabi2, la data 2015-01-15 10:06:41

au inceput sa-l haleasca de fund si pe Iohannis ! cine ? dintre ai lui, unde-i o lupta care pe care !
o sa vezi ca am nimerit-o zicind ca, sa nu ne mire daca se rastoarna situatia si cei ce nu l-au votat sa-si schimbe parerea despre el, iar ailalti , toje !

nici un om sanatos la cap nu-l poate sustine pe infractorul IOHANNIS KLAUStrofobul...

Fosta membra 9am.ro

1089 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:25

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 10:13:13

nici un om sanatos la cap nu-l poate sustine pe infractorul IOHANNIS KLAUStrofobul...

Niciun militian cretin nu poate sustine un partid Mafiot si sa voteze un plagiator ordinar, mincinos si profund corrupt!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:30

astazi se împlinesc 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:34

De la: 9am_4158, la data 2015-01-15 10:25:45

Niciun militian cretin nu poate sustine un partid Mafiot si sa voteze un plagiator ordinar, mincinos si profund corrupt!

nu stiu de ce insisti cu militienii tai sa ni-i tot bagi in fata ...probabil fusesi tu sau ceva rude de-ale tale exmatriculate din scoala de subofiteri ....altfel nu-mi explic de unde atata inversunare sau probabil extaz in fata purtatorilor de cascheta....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 10:37

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 10:30:32astazi se împlinesc 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Ai nostri tineri

Ai nostri tineri la Paris invata
La gat cravatei cum se leaga nodul
S-apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor istet de oaie creata.

La ei îsi casca ochii sai nerodul,
Ca-i vede-n birje rasucind mustata,
Ducînd în dinti tigara lungareata…
Ei toata ziua bat de-a lungul Podul.

Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmba:
Stîlpi de bordel, de crîsme, cafenele
Si viata lor nu si-o muncesc — si-o plimba.

S-aceste marfuri fade, usurele,
Ce au uitat pîn’ si a noastra limba,
Pretind a fi pe cerul tarii: stele.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 13:24

De la: gabigabi2, la data 2015-01-15 10:03:13
bine ai revenit !

te sarut si ma bucur tare mult ca esti sanatoasa si ca mai ai chef de cite o conversatie si pe 9 AM !
e adevarat, din citi am fost putini am mai ramas si, daca as fi fost mai slaba de inger- la cum se manifesta unii de grosolan - demult ar fi trebuit sa ma retrag !
dar , si mie mi-e drag site.ul asta, iar Face book .ul nu-mi place si intru foarte rar, doar atunci cind @Ingrid imi mai face cu ochiul
asadar , cind ai chef de'o vorba, usa Cafenelei e deschisa si oricind se gaseste o cafea de vorba !

Buna dimineata!

cafeau inca-i calda !

M-ai nimerit, pentru ca iar sunt pe drumuri. Deocamdata prin Germanika, dar cred ca ajung si mai la nord, pe unde se agata harta in cui...

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 13:28

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 10:34:15
De la: 9am_4158, la data 2015-01-15 10:25:45

nu stiu de ce insisti cu militienii tai sa ni-i tot bagi in fata ...probabil fusesi tu sau ceva rude de-ale tale exmatriculate din scoala de subofiteri ....altfel nu-mi explic de unde atata inversunare sau probabil extaz in fata purtatorilor de cascheta....

4158 asta nu avea cum sa intre la Militie, decat la bulau. La cat este de prost, cred ca nici pe post de caine politist nu il primeau.
Poate porc politist.... Stiu ca porcii pot fi dresati sa gaseasca trufe. Asta gaseste trufe maro.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 14:25

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-15 10:30:32astazi se împlinesc 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

da', mai, da, si uitai sa spui asta azi dimineata ! lecitinaaaaa vezi cum ce spunem altora, ni se potriveste noua insine ?
revenind la Eminescu , mi-a trimis un prieten ultima lui poezie gasita-n buzunarul halatului cu care era imbracat atunci cind a fost omorit : " Stele-n cer" , dar n-am reusit sa-i deschid "mielu' ! o sa mai incerc o data !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 14:29

De la: Black_Friday_, la data 2015-01-15 13:24:31
De la: gabigabi2, la data 2015-01-15 10:03:13
bine ai revenit !

Buna dimineata!

cafeau inca-i calda !

M-ai nimerit, pentru ca iar sunt pe drumuri. Deocamdata prin Germanika, dar cred ca ajung si mai la nord, pe unde se agata harta in cui...

Am banuit eu si asta ptr. ca de atitia ani de cind suntem impreuna pe forumul asta, am inceput sa-ti cunosc programul de munca ! Spor la treaba !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 20:11

Mihai Eminescu - Doina

De la Nistru pân' la Tissa
Tot Românul plânsu-mi-s'a,
Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
Din Hotin si pân la Mare
Vin Muscalii de-a calare,
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;
Din Boian la Vatra-Dornii
Au umplut omida cornii,
Si strainul te tot paste
De nu te mai poti cunoaste.
Sus la munte, jos pe vale
Si-au facut dusmanii cale,
Din Satmar pân' în Sacele
Numai vaduri ca acele.
Vai de biet Român saracul!
Îndarat tot da ca racul,
Nici îi merge, nici se 'ndeamna,
Nici îi este toamna, toamna,
Nici e vara vara lui,
Si-i strain în tara lui.
De la Turnu 'n Dorohoi
Curg dusmanii în puhoi
Si s'aseaza pe la noi;
Toate cântecele pier,
Sboara paserile toate
De neagra strainatate;
Numai umbra spinului
La usa crestinului.
Îsi desbraca tara sinul,
Codrul - frate cu Românul -
De secure se tot pleaca
Si isvoarele îi seaca -
Sarac în tara saraca!

Cine-au îndragit strainii,
Mânca-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Si neamul nemernicia!

Stefane Maria Ta,
Tu la Putna nu mai sta,
Las' Archimandritului
Toata grija schitului,
Lasa grija Sfintilor
În seama parintilor,
Clopotele sa le traga
Ziua 'ntreaga, noaptea 'ntreaga,
Doar s'a 'ndura Dumnezeu,
Ca sa 'ti mântui neamul tau!
Tu te 'nalta din mormânt,
Sa te aud din corn sunând
Si Moldova adunând.
De-i suna din corn odata,
Ai s'aduni Moldova toata,
De-i suna de doua ori,
Îti vin codri 'n ajutor,
De-i suna a treia oara
Toti dusmanii or sa piara
Din hotara în hotara -
Îndragi-i-ar ciorile
Si spânzuratorile!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 20:27

De la: gabigabi2, la data 2015-01-15 14:25:24

da', mai, da, si uitai sa spui asta azi dimineata ! lecitinaaaaa vezi cum ce spunem altora, ni se potriveste noua insine ?
revenind la Eminescu , mi-a trimis un prieten ultima lui poezie gasita-n buzunarul halatului cu care era imbracat atunci cind a fost omorit : " Stele-n cer" , dar n-am reusit sa-i deschid "mielu' ! o sa mai incerc o data !

Mihai Eminescu - Stelele-n cer

Stelele-n cer
Deasupra marilor
Ard departarilor
Pana ce pier.

Dupa un semn
Clatind catargele
Tremura largele
Vase de lemn;

Niste cetati
Plutind pe marile
Si miscatoarele
Pustietati.

stol de cocori
Apuca-ntinsele
Si necuprinsele
Drumuri de nori.

Zboara ce pot
Si-a lor intrecere
Vecinica trecere:
Asta e tot...

floare de crang:
Astfel vietile
Si tineretile
Trec si se sting.

Orice noroc
Si-ntinde-aripile,
Gonit de clipele
Starii de loc.

Pana nu mor
Pleaca-te, ingere,
La trista-mi plangere
Plina de-amor.

Nu e pacat
Ca sa se lepede
Clipa cea repede
Ce ni s-a dat?

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 21:03

Julian Assange ridicã semne de întrebare: Teroriºtii din Paris, protejaþi de Serviciile Secrete?
Julian Assange

Julian Assange, fondatorul website-ului de dezvãluiri Wikileaks, ridicã semne de întrebare cu privire la atentatele din Paris ºi sugereazã, printre altele, cã atacatorii ar fi putut fi protejaþi de Serviciile Secrete franceze.

Într-un rãspuns pe Twitlonger, ca reacþie dupã ce a fost acuzat cã ar fi slãbit securitatea tuturor dezvãluind jihadiºtilor ºi grupãrilor teroriste cã guvernele lumii le urmãresc comunicaþiile electronice, Assange militeazã pentru supraveghere electronica þintitã, nu în massã.

Fondatorul Wikileaks spune cã „statul francez a încercat sã-i prezinte pe ucigaºi drept super-rãi, pentru a-ºi ascunde propria incompetenþã”, cu toate cã realitatea este cã asasinii de la „Charlie Hebdo” erau „împiedicaþi, fãrã speranþã, ºi-au lãsat în urmã cartea de identitate, s-au coordonat prin telefon ºi au murit rapid”. „Tragedia din Paris este încã un exemplu cã e nevoie de o supraveghere competentã, þintitã, nu de supraveghere în massã”, explicã acesta.

Assange încheie cu o serie de întrebãri legate de „eºecurile dubioase” ale autoritãþilor din Franþa, din ultimele zile. „Cherif Kouachi a fost anterior implicat în insurgenþã sunnitã din Siria. Fraþii erau cumva protejaþi de Serviciile Secrete franceze, în cadrul aventurismului francez în Siria, Libia ºi aiurea – fiind o cale de a ºifona bani, arme ºi militanþi în Africa ºi Orientul Mijlociu?”, întreabã acesta. Assange continuã: „Erau fraþii protejaþi cumva pentru cã erau informatori, cu consimþãmînt sau fãrã? Erau protejaþi pentru a efectua o arestare telegenicã, posibilã sã sporeascã bugetele, cu cîteva secunde înainte de începerea atacului – însã atacul a fost devansat? De ce arhitectura de securitate din clãdirea „Charlie Hebdo” era atît de slabã? Cum de au intrat în Franþa ºi în mîinile unor cunoscuþi jihadiºti arme semiautomate? ªi, mai ales, de ce aventurismul sunnit nebunesc al Franþei în Siria, Libia ºi alte pãrþi din Africa a fost toleratã, în pofida inevitabilei destabilizãri, radicalizãri ºi efecte secundare?”.

Postarea lui Assange se încheie cu un link cãtre site-ul sãu, „Wikileaks”, unde este postat un document secret, din 2011, despre implicarea marilor puteri în conflictul din Siria.
www.ziartricolorul.ro/julian-assange-ridica-semne-de-intrebare-t...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 21:17

ªeful Centralei CIA pentru Europa de Est, Harry Giknavorian, va media o înþelegere între Klaus Iohannis ºi Traian Bãsescu!!!
basescu doamne apara

Marþi seara, în jurul orelor 21,45, Traian Bãsescu i-a telefonat lui Klaus Iohannis. Tãtarul i-a propus sasului sã se vadã cu el, duminicã seara, la o vilã de protocol a Administraþiei Prezidenþiale din zona Sibiului. De asemenea, l-a informat cã la întîlnire va participa ºi Harry Giknavorian, ºeful rezidenþei SUA din aceastã parte a Europei, care se va deplasa, special, de la Frankfurt la Sibiu. Klaus Iohannis a fost de acord, ce era sã zicã? Mai mult ca sigur cã fostul preºedinte a cerut sprijinul americanilor (folosind, discret, arma ºantajului) pentru a se muºamaliza Dosarele Penale ale lui, ale familiei sale (frate, ginere) ºi ale amantei.
www.ziartricolorul.ro/seful-centralei-cia-pentru-europa-de-est-h...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 21:21

Crizã de gelozie a lui Traian Bãsescu Crizã de gelozie a lui Traian Bãsescu-Othello, care i-a reproºat Elenei Udrea-Desdemona cã a fost „curva fotbaliºtilor”-Othello, care i-a reproºat Elenei Udrea-Desdemona cã a fost „curva fotbaliºtilor”
basescu inchiderea editiei

Sîmbãtã seara, între orele 21 ºi 22, scandal violent între „amanþii morþii”! Pazvante Chiorul a aflat, din „Libertatea”, cã femeia vieþii lui a trãit ºi cu fotbalistul Ilie Stan. Dacã ar fi fost ceva mai bine informat, el ar fi ºtiut chestia asta încã de acum 5-6 ani, cînd a publicat „România Mare” povestea despre pasiunea pe care, la începutul anilor ’90, a fãcut-o juna Nimfã din Pleºcoi pentru jucãtorul Stelei, cu care se pare cã, uneori, fãcea amor în Prelungirea Ghencea, chiar în Dacia albã a acestuia.

Elena_Udrea inchiderea editieiMai tîrziu, cînd ea a ajuns pe cai mari, i-a aranjat lui Ilie Stan sã antreneze Gloria Buzãu ºi, zic unii, ºi o echipã din Israel. ªtiþi ce-a rãspuns Elena Udrea la reproºurile gelosului? Ce, numai cu Ilie Stan? Ce jignire! Arzoaica a zis cã s-a culcat cu toatã „generaþia de aur”! Desigur, este o exageraþiune – în mod sigur, cu cei 3-4 fotbaliºti homosexuali ea nu s-a tãvãlit în pãcat. Atîta i-a trebuit lui Othello cel Chel! A luat foc! A insultat-o, a slobozit palavre grele etc. „Tot ce-am vorbit acolo s-a dãrîmat!” – a constatat, cu nãduf, femeia pãcãtoasã, referindu-se la planurile de nuntã pe care le-a fãcut, serile trecute, la vila de protocol din Pãdurea Bãneasa. Vorba cîntecului interpretat de Mirabela Dauer ºi Marian Nistor: „Ne-ar trebui 1.000 de ani sã reclãdim/ Ce-am sfãrîmat asearã cu despãrþirea noastrã“… Dupã care a trecut la contra-atac: „O sã vezi tu cine sînt eu!”. Probabil cã o sã vadã, dar numai cu un ochi, din motivele ºtiute.
www.ziartricolorul.ro/criza-de-gelozie-a-lui-traian-basescucriza...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 21:28

Dintr-o simplã miºcare de condei, dictatã de americani, Klaus Iohannis scapã de dosarul de incompatibilitate
klaus-iohannis

În urma vizitei în SUA, unde la Washington s-a arãtat dispus sã joace aºa cum i se va cînta de pe malul Potomacului, Klaus Iohannis este scãpat de procesul de incompatibilitate. Curtea Constituþionalã a României a luat, astãzi, o decizie care va avea impact ºi în cazul procesului de la ÎCCJ în cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Astfel, aleºii locali nu-ºi vor mai pierde mandatul dupã ce CCR a hotãrît cã articolul privind incompatibilitatea primarilor care au avut funcþia de reprezentant în adunãrile generale ale societãþilor comerciale de interes local este neconstituþional. Iniþial, excepþia a fost ridicatã de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, dar ulterior s-au adãugat mai multe dosare în care era ridicatã aceeaºi excepþie.

În fapt, dispoziþiile ce au fost atacate la Curte sînt cele în baza cãrora Agenþia Naþionalã de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulþi aleºi locali, între care ºi preºedintele ales, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului. Astfel, dintr-o simplã miºcare de condei CCR lasã fãrã obiect procesul lui Iohannis, al cãrui termen urma sã se judece la ÎCCJ în luna februarie. Conform surselor noastre, Zegrean a primit ordinul de a declara neconstituþional respectivul articol de la Washington, via Traian Bãsescu, iar jocurile au fost fãcute la sfîrºitul sãptãmînii trecute.
www.ziartricolorul.ro/dintr-o-simpla-miscare-de-condei-dictata-d...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 21:30

Rusia pregãteºte înarmarea. Ce a arãtat lumii întregi Vladimir Putin
putin

Cel mai modern sistem de rachete ruseºti a fost expus în centrul Moscovei. Potrivit Ministrului rus al Apãrãrii, echipamentul militar a fost expus cu ocazia a 100 de ani de la crearea forþelor de apãrare aerianã a Rusiei. Localnicii au profitat de ocazie ºi s-au fotografiat cu sistemele de rachete. Presa occidentalã a criticat decizia autoritãþilor ruse de a-ºi arãta public puterea militarã, în contextul tensiunilor create de conflictul din Ucraina.
www.ziartricolorul.ro/rusia-pregateste-inarmarea-ce-a-aratat-lum...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 21:57

in sfarsit aflam cine a vandut vila din poiana tapului infractorului ioan niculae si ce cauta noaptea in vizita ,,protocolara'' la miezul unei nopti de vara, anul trecut tovarasul victor viorel...----actual prim-[s]ministru un mincinos notoriu care se credea prim-secretar al pcr organizandu-si ziua de nastere mai ceva decat ceausescu, kim-ir-sen, mao-tze-dong si kim-il jung la un loc pe stadionul national pe banii fraierilor care platesc taxe si impozite---la aceasta locatie unde-si petrece weekendurile tov. ofiter fost sub acoperire , unul dintre baietii smecheri si distrugator al unei bune parti din economia nationala , vajnicul manager si ,,om de bine'', asa zisul patron IOAN NICULAE....

Fiica lui Petre Pandrea le aduce grave acuzaþii lui Victor Ponta ºi Alexe Ivanov, doi secretari de Stat ai Guvernului Nãstase
basescu-eu-am-cu-ponta-un-pact-de-coabitare-nu-un-pact-al-tacerii-102337-1

Subsemnata NADIA MARCU-PANDREA, ziaristã, fiica avocatului ºi scriitorului PETRE PANDREA ºi nepoatã de sorã a lui LUCREÞIU PÃTRêCANU, vã aduc la cunoºtinþã un caz ieºit din comun, o faptã atît de murdarã ºi de revoltãtoare, pe care nu ezit s-o inseriez la capitolul „crimã organizatã” ºi la care, din pãcate, pãrtaºi au fost, dupã cum veþi vedea, ºi doi dintre „stîlpii” actualei Puteri: secretarul de Stat VICTOR PONTA, nou-numitul ºef al Corpului de Control al primului-ministru, ºi ALEXE COSTACHE IVANOV, secretar de Stat la Ministerul Justiþiei. Dar iatã despre ce este vorba. În anul 1988, datã fiind situaþia politicã ºi socialã din România ceauºistã, ca ºi persecuþiile pe care le aveam de suportat, ca fiicã ºi nepoatã a celor mai sus-numiþi, am cerut azil politic în Franþa.

Îmi rãmînea în þarã, ca moºtenire de familie, vila de la Poiana þapului (oraºul Buºteni), construitã de bunicul meu, scriitorul D. D. PÃTRêCANU ºi transmisã mie, pe cale legalã, prin mama mea, ELIZA PÃTRêCANU-PANDREA, care o primise ca zestre din partea pãrinþilor ei. În aceste condiþii, în care eu eram departe de þarã, am încredinþat aceastã vilã, pentru folosinþã temporarã, celei pe care o credeam cea mai bunã prietenã a mea, prietenã din copilãrie, VERONICA NACEA (nãscutã NAUM), cadru universitar, ºi atunci, ca ºi acum, la Universitatea de Medicinã ºi Farmacie „Carol Davila” – Bucureºti, ºefa Catedrei de chimie anorganicã. Iar ca lucrurile sã fie foarte clare, am întocmit cu sus-numita un contract de închiriere, pe o duratã de 3 ani. Între timp, a avut loc rãsturnarea de regim politic din decembrie 1989. Dar eu, sfãtuitã de buna mea prietenã, VERONICA NACEA, ca ºi de sora acesteia, CORNELIA NAUM (fostã PONTA ºi revenitã, prin divorþ, la numele de fatã), care mi-au fãcut mai multe vizite, în cea mai mare parte pe cheltuiala mea, la Paris, nu m-am întors, cum ar fi fost normal, în þarã. Ideea pe care au reuºit sã mi-o fixeze bine în minte cele douã surori, ca ºi fiul CORNELIEI NAUM, pe atunci de 18-19 ani, nimeni altul decît actualul secretar de Stat ºi ºef al Corpului de Control al primului-ministru, VICTOR PONTA, pe care l-am gãzduit mai multe luni, ca transfug, la diferite adrese, inclusiv la locuinþa mea din Paris, era aceea cã nu aveam ce sã caut în România, indiferent de cine avea sã cîºtige alegerile din 20 mai 1990, întrucît – îmi spuneau ei – ºi pentru FSN, ºi pentru adversarii acestuia eu eram, prin biografia antecesorilor mei, la fel de indezirabilã. Tributarã în cel mai înalt grad spaimelor ce-mi însoþiserã întreaga mea viaþã din România ºi ruptã cum eram de realitãþile româneºti din ultima vreme, pe care le percepeam doar prin mijlocirea „devotaþilor mei prieteni”, i-am socotit de bunã-credinþã ºi am mers, cu ochii închiºi, pe mîna lor. Astfel, aºa cum am dovedit-o mai tîrziu în Justiþie, cu documente originale, asupra mea se sãvîrºea, de cãtre persoanele enumerate mai sus, un dol (în termeni de specialitate, „acþiune sãvîrºitã cu rea-credinþã, cu viclenie, pentru a determina pe cineva sã încheie un contract nefavorabil sau sã admitã o clauzã defavorabilã într-un contract”). Dar, iatã cum s-au desfãºurat lucrurile. Prin viu grai, prin scrisori persuasive, ca ºi prin emisarii sãi speciali (CORNELIA NAUM ºi VICTOR PONTA, fiul acesteia), VERONICA NACEA a reuºit sã mã convingã cã simplul contract de închiriere nu-mi mai putea salva casa de la confiscare ºi cã singura soluþie pentru salvarea acesteia era încheierea fictivã a unui act de vînzare-cumpãrare, între mine ºi ea, urmînd ca dreptul meu asupra vilei din Poiana þapului (oraºul Buºteni) sã fie restabilit de îndatã ce lucrurile vor reintra în normal ºi mã voi întoarce în þarã. În acest scop, a fost trimisã la Paris sora ei, CORNELIA NAUM (fosta PONTA), cu un model de procurã, pe care i-am legalizat-o, pentru a mã reprezenta în aceastã tranzacþie fictivã, care s-a ºi realizat. Caracterul fictiv al acestui act de vînzare-cumpãrare reiese cu limpezime atît din scrisorile VERONICÃI NACEA, de dinaintea, ca ºi de dupã întocmirea acestuia, cît ºi din aceea cã suma tranzacþiei era absolut neserioasã (70.000 de lei, la nivelul lunii decembrie 1990, pentru o vilã care valoreazã sute de mii de dolari). Dacã mai luãm în calcul ºi faptul cã nici mãcar aceastã insignifiantã sumã nu mi-a fost înmînatã vreodatã, avem tabloul exact al „seriozitãþii” acelui act.

De altfel, analizînd cu imparþialitate probele pe care le-am administrat prin documente ºi martori, atît Judecãtoria Sinaia, cît ºi Tribunalul Judeþean Prahova mi-au dat cîºtig de cauzã, constatînd „nulitatea contractului de vînzare-cumpãrare autentificat sub nr. 5950/12 decembrie 1990 la fostul Notariat de Stat Local Cîmpina, ºi dispune repunerea pãrþilor în situaþia anterioarã încheierii acestui contract” (sentinþa civilã nr. 577/29 iunie 1999 a Judecãtoriei Sinaia ºi Decizia nr. 3087/10 decembrie 1999 a Tribunalului Prahova). Dar, hotãrît sã ducã ticãloºia pînã la capãt, clanul NACEA-NAUM-PONTA pãstrase asul cîºtigãtor în mînecã. Acesta nu era altul decît actualul secretar de Stat de la Ministerul Justiþiei, ALEXE COSTACHE IVANOV, fost ºef al Secþiei Civile din Tribunalul Suprem, retras pentru o vreme în avocaturã. ºi acum, urmeazã o poveste incredibilã. În toamna anului 1998, proaspãt reîntoarsã de la Paris pentru a edita lucrãrile tatãlui meu, PETRE PANDREA, mare parte din ele scrise în puºcãriile comuniste ºi recuperate prin bunãvoinþa Serviciului Român de Informaþii, cãutam un avocat bun, care sã mã reprezinte în litigiul ce se ivise, în mod cu totul neaºteptat pentru mine, în vederea recuperãrii casei de la Poiana þapului (oraºul Buºteni). VERONICA NACEA recunoºtea, în particular, nulitatea actului de vînzare-cumpãrare, dar refuza sã-mi înapoieze proprietatea pe motiv cã eu, neavînd urmaºi, tot nu aº fi avut cui s-o las! Sora ei, CORNELIA NAUM (fostã PONTA), care cunoºtea cel mai bine „jocul” acesta (aºa cum îl numise VERONICA NACEA, într-o scrisoare vicleanã, din acelea care probeazã indubitabil dolul, depusã la dosarul cauzei), a recunoscut ºi ea, într-o lungã convorbire telefonicã, la care – prin amplificarea sunetului în întreaga camerã din care vorbeam – au asistat mai mulþi martori, cã sora ei, VERONICA NACEA, sãvîrºea un furt, îndemnîndu-mã însã la „conciliere” (adicã la acceptarea, în compensaþie, a unei garsoniere) ºi mãrturisind cã, în cazul în care se va ajunge în Justiþie, nici ea ºi nici fiul ei nu vor depune mãrturie împotriva surorii, respectiv mãtuºii, întrucît „sîngele apã nu se face”. Auzind cã VICTOR PONTA (pe care îl cunosc, practic, de la naºtere) devenise procuror, deci apãrãtor al legii, ºi nu oriunde, ci pe lîngã Tribunalul Suprem, i-am trimis o scrisoare, rugîndu-l sã le readucãa la normal pe mama ºi pe mãtuºa sa, dar nu am primit nici un rãspuns. Am încercat apoi sã-l contactez, dar mi-a fost imposibil sã-l gãsesc, impresia mea fiind cã, pactizînd cu nelegiuirea, n-a avut curajul sã mã priveascã în ochi. Aºadar, cãutînd un avocat bun, am fost îndrumatã de cãtre domnul CONSTANTIN RÃTESCU, unul dintre discipolii tatãlui meu – astãzi octogenar – la domnul ALEXE COSTACHE IVANOV, cãruia, în prezenþa mai multor martori, i-am predat copii dupã toate documentele, prin care îmi apãram dreptul de proprietate asupra VILEI PÃTRêCANU din Poiana Þapului (oraºul Buºteni), urmînd ca în scurtã vreme sã declanºãm acþiunea în Justiþie. Dar, spre surprinderea mea, toate încercãrile ulterioare de a-l determina pe domnul avocat ALEXE COSTACHE IVANOV sã declanºãm procesul au fost sortite eºecului, acesta pretextînd, mai întîi, cã nu ºi-a fãcut încã timp sã citeascã materialul, apoi mãrturisîndu-mi, stupefiant, la telefon, cã mi-a rãtãcit documentele ºi cã, în momentul în care le va gãsi, mã va cãuta, ceea ce nu s-a întîmplat nici pînã în ziua de azi. Norocul meu a fost cã nu i-am dat chiar documentele originale! Aproape cã uitasem acest incident, cînd, la sfîrºitul lunii martie 2000, domnul avocat ALEXE COSTACHE IVANOV a apãrut din nou în viaþa mea. ºi nu oricum, ci, de astã datã, ca apãrãtor al clanului mafiot NACEA-NAUM-PONTA, în procesul judecat în grabã, fãrã sã fiu citatã, ºi deci fãrã ca eu sau apãrãtorul meu sã fim de faþã, de cãtre Curtea de Apel Ploieºti (pãstoritã ani de zile de el, ca ºef de secþie al Tribunalului Suprem), care a rãsturnat cele douã sentinþe anterioare, dînd cîºtig de cauzã (definitiv ºi irevocabil) celor care mi-au furat casa. ºi, desigur, domnului avocat ALEXE COSTACHE IVANOV, actualul secretar de Stat din Ministerul Justiþiei, care cunoºtea mai bine decît oricine altcineva justeþea cauzei mele! Existã oare un cuvînt destul de expresiv pentru a caracteriza un asemenea om ºi o asemenea faptã? Mai cu seamã cînd omul respectiv este pus acum sã gireze, cu numele ºi cu moralitatea sa, calitatea Justiþiei din România, în general! Care om?! Care moralitate?! Înþelegînd cu ce forþe am de-a face ºi în ce joc murdar am intrat, am încercat sã obþin strãmutarea procesului ºi apoi rejudecarea recursului de la Curtea de Apel, în prezenþa mea ºi a avocatului meu, dar acelaºi domn avocat ALEXE COSTACHE IVANOV s-a opus cu înverºunare la ambele acþiuni, sentinþa Curþii de Apel Ploieºti rãmînînd astfel definitivã ºi irevocabilã. De astã datã, am avut prilejul sã-l vãd pledînd împotriva mea pe cel cãruia îi încredinþasem, cu un an ºi jumãtate în urmã, toate atuurile ºi toate speranþele mele, pentru a-mi redobîndi bunul furat. El trecuse acum, fãrã scrupule ºi fãrã ruºine, de partea rãufãcãtorilor, a sperjurului, a jefuitorilor. Am simþit dintr-o datã cum mi se-ntunecã minþile ºi cum reînvie în mine toate spaimele trecutului. De la aflarea veºtii asasinãrii unchiului meu, LUCREÞIU PÃTRêCANU, ºi de la întemniþarea fãrã nici un temei legal a tatãlui meu, dr. PETRE PANDREA, nu mai cunoscusem asemenea stare. Dar cei care sãvîrºiserã aceste fapte au fost catalogaþi de Istorie ca niºte criminali sadici. Cum sã-l taxez atunci pe omul care, ales de mine sã mã apere de o nedreptate atît de flagrantã, s-a transformat, fãrã veste, în torþionarul meu? Nici n-am avut puterea sã-l întreb cum a putut sãvîrºi aceastã nelegiuire. Prietenii care mã însoþeau m-au scos din salã în stare de ºoc. Una dintre persoanele prezente, care fusese de faþã ºi în noiembrie 1998, la prima mea întîlnire cu domnul avocat (pe atunci) ALEXE COSTACHE IVANOV, împrejurare în care îi înmînasem documentele respective ºi-l angajasem, în fapt, pentru apãrarea cauzei mele, l-a întîmpinat la ieºirea din Tribunal, în prezenþa mea, a avocatului meu ºi a altor persoane care mai erau de faþã, întrebîndu-l pe tonul cel mai civilizat: „Cum aþi putut, domnule avocat, sã treceþi de partea cealaltã? Mai cu seamã, avînd convingerea cã apãraþi o nedreptate?”. Domnul avocat ALEXE COSTACHE IVANOV a declarat textual: „Eu sînt mercenar, domnule! Apãr pe cine plãteºte mai mult”. De menþionat, însã, cã nici la întrevederea noastrã din noiembrie 1998 ºi nici apoi, la telefon, nu fusese vorba de vreo sumã. Cum stabilise atunci domnul avocat ALEXE COSTACHE IVANOV „cine plãteºte mai mult”? Concluzia care mi se impune ar fi aceea cã, din capul locului, era evident cã, într-adevãr, de la hoþul dovedit putea pretinde ºi obþine mai mult. Cît despre profilul moral, ca sã-i spunem aºa, al domnului avocat ALEXE COSTACHE IVANOV, acesta reiese ºi mai pregnant din aceea cã, vãzîndu-se într-un fel strîns cu uºa, acesta a spus, în continuare: „De altfel, dacã doamna Nadia Marcu-Pandrea îºi gãseºte un avocat bun, tot ce-am obþinut eu astãzi pentru doamna Veronica Nacea rãmîne un simplu petic de hîrtie. Totul este sã ºtie din ce parte sã atace”. „Vasãzicã, dvs. ºtiaþi, ºi totuºi aþi apãrat niºte hoþi.” „Nu v-am spus, domnule, cã eu sînt mercenar?’ – a rãspuns relaxat domnul avocat ALEXE COSTACHE IVANOV. Aºadar, un mercenar într-una din cele mai înalte funcþii din Ministerul Justiþiei: secretarul de Stat ALEXE COSTACHE IVANOV! Nici nu-þi vine sã crezi! „Sã alerg la Putere? El este atotputernic! La Justiþie? Cine mã va apãra?” – spune Biblia. Dar, spun astãzi atîþia alþii, cu asemenea secretar de Stat la Justiþie, sã ne mai mirãm cã domnul Günther Verheugen îºi manifestã neliniºtile în legãturã cu corupþia din Justiþia Românã? Gîndindu-mã, în acelaºi timp, la implicarea domnului VICTOR PONTA, de asemenea secretar de Stat, de astã datã la Corpul de Control al primului-ministru, nu numai ca martor mut, dar ºi ca beneficiar direct, în furtul VILEI PÃTRêCANU (din 1983 ºi pînã la plecarea mea din þarã, în 1988, vila de la Poiana þapului – Buºteni a stat tot timpul la dispoziþia familiilor NACEA-NAUM-PONTA, iar din 1988 ºi pînã astãzi, toþi membrii acestei familii, inclusiv VICTOR PONTA, sînt locatarii ei obiºnuiþi, în weekend-uri sau în zilele de vacanþã), îmi pot pune, de asemenea, întrebarea: cum poate cîntãri un asemenea om cinstea unor înalþi demnitari, cînd el însuºi este implicat în tãinuirea, ºi pentru el profitabilã, a unui furt de asemenea proporþii, înfãptuit prin mijlocirea directã a mamei sale? Nu vreau sã fac afirmaþii hazardate, dar sugerez celor în drept sã studieze dacã între numirea recentã a domnului VICTOR PONTA în fruntea Corpului de Control al primului-ministru ºi posibila sa recomandare în aceastã funcþie de cãtre secretarul de Stat ALEXE COSTACHE IVANOV, pînã mai ieri unul din ºefii sãi ierarhici, nu este cumva o legãturã mai mult sau mai puþin directã. În orice caz, antecedentele celor 2 permit asemenea suspiciuni. Cu siguranþã cã domnul prim-ministru Adrian Nãstase nu a cunoscut aceste antecedente atunci cînd i-a numit pe aceºtia doi în funcþii atît de importante – secretari de Stat la Justiþie ºi la Corpul de Control. Important este însã cum va reacþiona domnia-sa cînd va cunoaºte aceste lucruri. Avînd în vedere caracterul sãu ferm, ca ºi dorinþa sa de a înfãptui, prin oameni nepãtaþi, actul de Justiþie în România, sînt convinsã cã nu va îngãdui în staff-ul sãu nici „mercenari” de talia domnului ALEXE COSTACHE IVANOV, nici pãrtaºi la înºelãciune, ca domnul VICTOR PONTA. Cît despre-proprietatea mea de la Poiana Þapului (Buºteni), de care am fost deposedatã, mai întîi, prin nemernicia ºi necinstea unor oameni pe care i-am socotit prieteni (ºi care, în cazul profesoarei universitare VERONICA NACEA, de la înãlþimea catedrei universitare, ar trebui sã fie ºi exemplu de moralitate pentru generaþiile de studenþi, români ºi strãini, cu care a venit ºi vine încã în contact) ºi, apoi, prin „justiþiabili” din specia domnului ALEXE COSTACHE IVANOV, sînt hotãrîtã sã merg pînã la capãt pentru recuperarea ei. ºi cînd spun asta, sper sincer cã nu va trebui sã-mi gãsesc aceastã dreptate tocmai la Tribunalul Internaþional de la Strasbourg. Oare chiar nu mai existã dreptate în România? Oare trebuie sã ne facem încã o datã de rîs în faþa Europei? În numele Justiþiei adevãrate, dar ºi în numele pãrintelui meu, dr. PETRE PANDREA, ºi al unchiului meu, LUCREÞIU PÃTRêCANU, amîndoi juriºti eminenþi ºi oameni politici de renume, care ºi-au sacrificat vieþile pentru dreptate ºi adevãr, aºtept un semn, o mînã de ajutor din partea celui sau celor care pot face ca dreptatea ºi adevãrul sã triumfe ºi pentru mine. ºi, prin mine, pentru societatea româneascã, în general. Apelez, în acest sens, la domnul preºedinte al României, ION ILIESCU, la domnul prim-ministru ADRIAN NÃSTASE, la domnul preºedinte al Senatului, NICOLAE VÃCÃROIU, la domnul preºedinte al Camerei Deputaþilor, VALER DORNEANU, la PARLAMENTUL ROMÂNIEI, în general, la doamna ministru al Justiþiei, RODICA STãNOIU, la Consiliul Suprem al Magistraturii – ANA BOAR, la Uniunea Juriºtilor din România – GAVRIL IOSIF CHIUZBAIAN, la Baroul Avocaþilor din Bucureºti – TOMA DRAGOMIR, la toþi cei cãrora nu le pot rãmîne indiferente prestigiul Justiþiei româneºti ºi nici lipsa de moralitate a unora dintre slujitorii ei. În mod concret, cer sã fiu repusã în drepturile mele fireºti asupra casei de la Poiana þapului (oraº Buºteni), de care am fost deposedatã în mod viclean. Aceasta este, de altfel, ºi concluzia primelor douã instanþe de judecatã, ale cãror hotãrîri au fost infirmate, aºa cum am arãtat, de cãtre Curtea de Apel Ploieºti, prin complicitatea avocatului (pe atunci) ALEXE COSTACHE IVANOV, astãzi secretar de Stat în Ministerul Justiþiei.

NADIA MARCU-PANDREA

(Text reprodus din „România Mare”,

din 14 iunie 2002)

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 22:05

Improspatarea memoriei
POVESTEA FIRMEI-CÃPUªÃ SIVECO
dan nica povestea firmei siveco

Fenomenul existã de mai bine de 10 ani, cu complicitatea unor salariaþi certaþi cu legea chiar din organisme de siguranþã a Statului Român: SRI, SIE, PICCJ, PNA, MFP, Curtea de Conturi. Prima probã cã aceste organisme nu ar fi chiar ele implicate total presupune expulzarea complicilor lui SIVECO din aceste instituþii, tragerea lor la rãspundere ºi trimiterea dupã gratii, „depresurizarea” ICI ºi evacuarea firmei SIVECO din sediul institutului, precum ºi anchetarea ultimilor 3 directori generali ai ICI, a membrilor Consiliului de Administraþie al ICI din aceastã perioadã, precum ºi a miniºtrilor MEC ºi MCTI, preºedinþilor CNI ºi ANCI, implicaþi în parazitarea bugetului þãrii ºi falimentarea ICI.

Dupã 1989, Institutul Naþional de Cercetare-Dezvoltare în Informaticã – ICI, a fost decapitat, parazitat, falimentat ºi supus la cel puþin 3 tentative de adjudecare frauduloasã.

Ultimii 3 directori generali sînt complici pe faþã la asaltul asupra ICI:

1) Ing. Florin Gheorghe Filip (director general din 1991 pînã în vara lui 1997) este, actualmente, vicepreºedinte al Academiei Române, dintr-un obscur ºef de laborator, înainte de 1989, cînd naºul sãu, Marius Guran, era director general adjunct al ICI. Filip a devenit, dupã lovitura de stat antiromâneascã, director general ICI. Desigur, dupã ce Marius Guran ajunsese consilier pe probleme de cercetare al preºedintelui „emanat”, Ion Iliescu. Pe de altã parte, Marius Guran este finul lui Mihai Drãgãnescu, fost consilier al lui Nicolae Ceauºescu, pe care l-a „virusat” ºi, apoi, l-a trãdat. Dupã cãderea din „graþia” lui Ceauºescu, Mihai Drãgãnescu a fost numit director general al ICI, fiind înlocuit de Nicolae Badea, ginerele numãrului 3 în CC al PCR (Ion Dincã), astãzi preºedinte la Dinamo ºi Computerland etc. Mihai Drãgãnescu a fost vicepreºedinte al CPUN ºi preºedinte al Academiei Române. În prezent, printre altele, este preºedinte al Consiliului ªtiinþific al ICI ºi, automat, membru în Consiliul de Administraþie al ICI, organism ilegal, care administreazã, de mai bine de 4 ani, institutul, în afara cadrului legal.

2) Profesor la Facultatea de Construcþii Bucureºti, Viorel Alexandru Marinescu a fost director general ICI din vara lui 1997 ºi pînã în martie 2001. Acesta este implicat, parþial, în tentativa lui Iustin Tãnase de adjudecare frauduloasã a ICI, pentru cã ºi-a lãsat în ofsaid ºeful, jucînd, probabil, la „douã capete”, unul fiind al lui Sergiu Iliescu, succesor al lui Iustin Tãnase (fost ºi consilier la preºedintele Emil Constantinescu).

3) Prin Ordinul nr. 151/5 aprilie 2001, ministrul MCTI, Dan Nica, l-a numit pe consilierul sãu în funcþia de director general, cu delegaþie (care este valabilã legal numai douã luni), pînã la organizarea concursului cerut de lege. Este vorba de (sub?) inginerul energetician, persoana multivalentã Doina Banciu (din staff-ul PSD, împreunã cu soþul Dan Banciu, consilier, pe atunci, la Miron Mitrea), cu multiple job-uri asumate simultan; „fantoma nr.1″ în ICI a ajuns între timp chiar ºi profesoarã la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureºti, dupã ce ºi-a etalat cunoºtinþele ºi talentul la Universitatea Valahia, unde n-a avut prilejul sã-l întîlneascã pe Vlad Þepeº. Concursul nefiind organizat ºi þinut nici mãcar de actualul ministru MCTI, Zsolt Nagy, care a promis intrarea în legalitate dupã o interpelare în plenul Parlamentului, ICI este administrat în afara cadrului legal, cu complicitatea unor salariaþi certaþi cu legea din MCTI, MEC, MFP, MMSSF, ministere care ºi-au trimis reprezentanþii în Consiliul de Administraþie al ICI, fiind, ºi aceºti membri, tot complici la ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani în ICI. De aproape 4 ani, prestigiosul ICI, cu o istorie unicat în dezvoltarea informaticii din România, este condus dupã legea bunului-plac impusã de Doina Banciu, ale cãrei studii de bazã n-au legãturã cu profilul acestui institut, de pe urma cãruia încaseazã venituri lunare chiar ºi de sute de milioane, în timp ce majoritatea populaþiei este subnutritã ºi îngrijoratã de ziua de mîine. În mare grabã, HG nr. 1330/2000 a fost înlocuitã prin Hotãrîrile de Guvern nr. 1621/03 ºi nr. 544/04, fãrã a fi respectate menirea ºi profilul ICI, cît ºi prevederile OG nr. 57/2002, cu scopul vãdit de a pregãti terenul favorabil adjudecãrii frauduloase a acestui institut de cãtre firma de „rechini” internaþionali SIVECO, care, de circa 11 ani, paraziteazã institutul la toate capitolele, chiar în sediul acestuia. În 29 iulie 2004, ilegalul Consiliu de Administraþie al ICI (din care se remarcã actualul ocupant abuziv al postului de director general, Doina Banciu, ºi fostul ocupant, Mihai Drãgãnescu, ambii aflaþi ilegal în CA), hotãrãºte „prelungirea consistentã a parteneriatului” cu SIVECO, cãruia sã i se atribuie alþi specialiºti, precum ºi etajul 6 din Clãdirea A, dupã ce, tot oneros, ocupã întreaga Clãdire B. Avînd în vedere HG nr. 1621/2003, putem spune cã avem de-a face cu legalizarea asaltului final asupra ICI. Firma SIVECO, în conflict clar de interese cu ICI, foloseºte spaþii, utilizeazã resurse, inclusiv umane, ale ICI, utilizeazã în public adresa ICI etc. Zeci de specialiºti, afarã de cei adjudecaþi dupã o perioadã de probã ilegalã, au fost deturnaþi la obiectivele SIVECO, în timp ce ICI nu mai are obiective, fiind în curs de adjudecare frauduluoasã de cãtre aceastã firmã. De la înfiinþare ºi pînã în prezent, firma SIVECO este implicatã în afaceri, fãrã licitaþii, ºi dubioase cu MEC ºi MCTI, pe aºa-numitul Sistem Educaþional Informatizat, în care sînt derulate miliarde de euro/dolari. Astfel, cifra de afaceri a firmei SIVECO a crescut spectaculos în ultimii ani, de la circa 6 milioane dolari, în 2001, la circa 12 milioane în 2002 ºi la circa 18 milioane în 2003 etc. Se afirmã cã venitul mediu pe salariat al firmei SIVECO a atins 65.000 de euro pe an. Datele trebuie privite ca date „pentru presã”, realitatea fiind, cu siguranþã, alta! Multiple articole de presã ºi texte pe Internet au dezbãtut aceastã stare de ilegalitate ºi de parazitare a bugetului þãrii de cãtre aceastã firmã, în complicitate cu salariaþii certaþi cu legea din instituþii importante ale Statului Român. Firma SIVECO a pornit cu doi salariaþi, din care unul din ICI, anume co-fondatoarea Irina Socol, care este ºi director general al firmei. Cel de-al doilea salariat este tatãl acesteia, inginerul petrolist Sebastian Socol. Amîndoi, ca modeºti „colaboratori”, s-au instalat de la început în Clãdirea B a ICI, care este ca ºi adjudecatã de mulþi ani. Deºi ºi-au declarat sediul social într-un apartament din strada Rãsãritului, Bucureºti, nu ºi-au dezvoltat afacerea acolo, din motive lesne de înþeles. Pe lîngã parazitarea din plin a resurselor ICI, de la bun început au utilizat ilegal ºi în public, inclusiv pe Internet, ca sediu, adresa ICI, adicã Bd. Mareºal Al. Averescu nr. 8-10, Sector 1, Bucureºti. Este interesantã biografia acestei fiinþe superdotate, care a reuºit sã îngenuncheze ICI ºi sã ne sfideze pe noi, cei batjocoriþi din ICI, ºi – de ce nu? – sã sfideze pe toþi cei cãrora le plîng copiii de foame fãrã a putea sã le-o astîmpere, rãmînînd împietriþi de durere. Irina Socol s-a nãscut la data de 17 septembrie 1957, în Bucureºti, tatãl fiind Sebastian Socol, prezentat mai sus, ºi mama, Capitolina Socol, de formaþie economistã. În 1981, Irina a absolvit Facultatea de Automaticã, din Politehnica Bucureºti, formaþie pe care o are ºi Constantin, fratele acesteia. Pînã în 1986, a lucrat ca programatoare la Centrul de Calcul al Ministerului Chimiei, unde activa ºi tatãl ei. Curios cã în 1986 se simte atrasã de ICI, unde va lucra, pînã în 1990, ca programatoare în subordinea lui Florin Gheorghe Filip, ºef atelier din Direcþia Cercetare. Ca urmare a loviturii de stat antiromâneºti din decembrie 1989, Irina Socol se transferã, ca inginer de soft, la Ministerul Afacerilor Externe al României, unde a lucrat pînã în 1992! Ciudat este faptul cã, în 1991, face un stagiu de pregãtire la SIVECO Elveþia. Din 1992, este cofondatoare a firmei SIVECO România SA ºi director general al acesteia. În 1993, face un stagiu la Academia de Management din Niedersachse, Germania, ºi începe din plin „colaborarea fructuoasã” cu ICI, fiind avantajatã de faptul cã cealaltã firmã de „rechini” internaþionali, ERNST & YOUNG, a trebuit sã pãrãseascã sediul ICI dupã deconspirarea în presã, de cãtre subsemnatul, a tentativei de adjudecare frauduloasã a acestuia, în fapt prima tentativã de adjudecare, în complicitate cu Florin Gheorghe Filip, ajuns director general ICI, din 1991. Firma ERNST & YOUNG este implicatã în mari inginerii financiare în România, de unde au scos miliarde de dolari numai cîþiva oameni, doi prezenþi la înfiinþare; firma avea ca „înaintaº” tot un fost salariat ICI. Este vorba de ginerele fostului ministru de Interne, Alexandru Drãghici, pe nume Dan Vineºiu, fugar în Franþa, revenit în ICI imediat dupã lovitura de stat din decembrie 1989. Era însoþit de cetãþeanul francez Pierre Schlemberg, mandatat cu drepturi speciale de firma-mamã, cu adresa într-o cãsuþã poºtalã din SUA. Aceastã firmã, împreunã cu cei 6, din care prezenþi la înfiinþare numai 2, aducea 10.000 de dolari, temelie a „puiului de cuc românizat” ERNST & YOUNG România SA (ulterior, numai SRL ºi fãrã România, care la SIVECO a „prins”). Dar „mama” – „cãsuþa poºtalã”, a dorit pentru „puiul ei românizat” nici mai mult nici mai puþin decît sediul Institutului Naþional de Cercetare-Dezvoltare în Informaticã, lucru lesne de înþeles. Cu institutul în rol de girant în penetraþia din România, ºi ilegal pus la dispoziþia acestor „rechini”, de cãtre mercenarul Florin Gheorghe Filip, „puiul românizat” s-a implicat ºi a iniþiat mari inginerii financiare pe: Tarom-Otopeni, Rafo, UTB, APSA SA, Electrofar SA, Republica, Silcotub, Petrotub, Artrom, Fruleg SA etc., de pe urma cãrora a scos miliarde de dolari din þarã.

Epilog:

1) Þara moare ºi este colonizatã, fiind pãrãsitã de cãtre românce, care merg la „cules cãpºuni” în Spania, la Istanbul, Cairo, Roma etc.

2) Mercenarul lui ERNST & YOUNG ºi al lui SIVECO a ajuns vicepreºedinte al Academiei Române, pe unde a pãstorit cîndva la nivel maxim ºi Mihai Drãgãnescu, care l-a ºcolit pe Petre Roman cum se face revoluþia.

3) Cel care s-a opus la procesul de parazitare ºi falimentare a ICI, precum ºi la tentativele de desfiinþare ºi de adjudecare frauduloasã a fost concediat abuziv de 3 ori din ICI:

* Perioada 28 ianuarie 1993 – 31 mai 1994, de cãtre mercenarul Filip, dupã ce în presã am dejucat tentativa ERNST & YOUNG.

* Perioada 27 februarie 2003 – 23 noiembrie 2004, de cãtre „europrofesoara” Doina Banciu ºi specialista în textile ºi pielãrie Ileana Trandafir.

* Perioada care începe cu 23 decembrie 2003, tot de cãtre „europrofesoara” Doina Banciu.

GHEORGHE BORCAN,

Matematician, cercetãtor principal

(Text reprodus din „România Mare“,

din 12 august 2005)

Explicaþie foto Dan Nica: Prin intermediul SC SIVECO ROMâNIA SA, Dan Nica a fraudat alegerile parlamentare ºi prezidenþiale din noiembrie 2004.
www.ziartricolorul.ro/povestea-firmei-capusa-siveco/

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 22:12

Editorial„Operaþiunea Charlie Hebdo”: propagandã, contrapropagandã ºi dezinformare
charliehebdo1

Aºa cum imposibilitatea explicãrii cu raþionamente logice a unor întîmplãri neobiºnuite le transformã în „fenomene paranormale”, unele aspecte ocultate ale istoriei umanitãþii sînt atribuite unor „teorii ale conspiraþiei” ºi supuse ironiilor. Nu întotdeauna un asemenea raþionament este valabil, pentru cã operaþiunile „discrete” ale rãzboiului invizibil al prezentului includ ºi acþiuni perfect reale, dar ascunse cu grijã sub eticheta Conspiracy Theory. Anul 2015 a debutat, neaºteptat, sub semnul terorii ºi al morþii, cu mitraliera îndreptatã spre Europa. Mass-media de pe mapamond are þintã-fixã atentatul de la redacþia „Charlie Hebdo”. Nu mi-am propus o analizã a evenimentului în sine, pentru cã mi-aº depãºi competenþa.

Tare aº vrea sã fiu contrazis, însã pînã acum nici o imagine de la redacþia publicaþiei amintite nu a fost prezentatã public, nici mãcar una imortalizatã dupã evacuarea victimelor. Oare numai din motivaþii profesionale sau de ordin moral? Greu de acceptat. Vizionarea uneia dintre scenele „Operaþiunii Charlie Hebdo”, prezentatã la televiziune, scoate în evidenþã unele ciudãþenii care contrazic logica: operatorul care, cu un calm de invidiat în astfel de momente, a filmat secvenþa teroristã adaptînd zoom-ul dupã cerinþele distanþei faþã de „þintã”, fapt care ar fi permis facila observare de cãtre „actorii” scenei ºi iminenta sa mitraliere. De asemenea, efectul împuºcãrii în cap a poliþistului francez – deja rãnit ºi cãzul la pãmînt -, este de neacceptat. Experþii în domeniu pot confirma cã un foc de armã de calibrul 7,65 executat cu o armã de asalt AK-47 de la distanþa de cca. 1 metru ar fi avut un efect devastator asupra craniului victimei, ori, în filmarea respectivã, nu se poate observa nici mãcar o tresãrire a victimei. Nu este exclus ca focul tras înspre þintã sã nici nu fi atins capul poliþistului, ci sã fi ricoºat în asfalt (a se observa momentul cînd teroristul trage asupra poliþistului); nici o picãturã de sînge scurs, chiar acceptînd cã s-ar fi utilizat gloanþe cu calibrul 5,45… De altfel, o altã filmare – pe care o consider autenticã – pusã pe YouTube nu concordã cu cea para-mediatizatã; nu mai apare coloana de maºini staþionatã, existentã în prima filmare, iar timpul derulãrii acþiunii este diferit; pînã ºi poziþionarea maºinii teroriºtilor aratã altfel. Din motive lesne de înþeles, finalul „Operaþiunii Charlie Hebdo” era mai mult decît previzibil: autorii asasinatelor au fost trecuþi în lumea umbrelor, de unde nimeni nu s-a mai întors ºi nu a transmis mesaje. „Mortua est!”, sau ca sã fim mai aproape de subiect, „Les morts vont vite!”.

Sindromul Facebook: „Je suis Charlie!”

Super-para-mediatizarea evenimentelor alimenteazã isteria: „Dupã uciderea autorilor atentatului terorist din Franþa, teroarea cuprinde, se pare, întreaga Europa. De aceastã datã, un cotidian din Hamburg, Germania, a fost în dimineaþa zilei de duminicã, 11 ianuarie, þinta unui atac cu un dispozitiv incendiar. Asta, dupã ce cotidianul publicase caricaturi cu profetul Mahomed preluate din revista «Charlie Hebdo»”. La rîndul ei, Agenþia A.F.P., citatã de Mediafax, ne anunþã cã „Un lider religios din cadrul grupãrii Al-Qaida în Peninsula Arabã (AQPA) a ameninþat Franþa cu noi atacuri teroriste. Harith al-Nadhari, o autoritate a Sharia (legea islamicã) a declarat: «Nu veþi fi în siguranþã atît timp cît veþi lupta împotriva lui Allah, mesagerului sãu ºi credincioºilor. Soldaþi ai lui Allah au ajuns printre voi!»”. Cu mijloace obiºnuite, limita dintre adevãr ºi manipulare este dificil, chiar imposibil de stabilit. Colac peste pupãzã, Sindromul Facebook – pe care îl asemui expresiei franceze al lui Rabelais „Les moutons de Panurge” (mai pe româneºte, ca oile) a fãcut ca, dupã ce Joachim Roncin – director artistic ºi jurnalist în domeniul muzical pentru revista „Stylist” – a publicat pentru prima oarã mesajul „Je suis Charlie”, o puzderie de imitatori neinformaþi sau de interesaþi s-au bulucit sã afiºeze iresponsabil, pe reþelele de aºa-zisã socializare, „Je suis Charlie!”. E problema lor ºi nu le doresc sã aibã parte de un final ca al celor vizaþi, dar demonstreazã elocvent rolul ºi efectul manipulãrii, amintindu-mi ºi de 16 noiembrie 2014. Ar fi multe de spus, dar, în cele ce urmeazã, voi cita douã dintre prestaþiile jurnalistice relevante. Pentru început, cîteva extrase din textul profesionist al domnului general Aurel I. Rogojan, pe care îl puteþi lectura integral în revista ART-EMIS nu lasã loc de comentarii: „În contextul evenimentelor extremist-teroriste, cum au fost cele recente din Franþa, media deºãnþeazã în spaþiul informaþional agenþii de influenþã, propagandã, contrapropagandã ºi dezinformare, întrebuinþaþi în astfel de situaþii pentru crearea ºi întreþinerea suportului public al operaþiunilor contrateroriste. Cel mai adesea, în astfel de momente canalele de comunicare publicã sînt „prinse de val” ºi devin relee de intermediere ºi amplificare a mesajelor oficiale, fãrã a preexista o convenþie în acest sens. Dupã cum, se recurge ºi la folosirea suportului mass-media specializat ca parte integratã a operaþiunilor contrateroriste. Cã Serviciile Secrete autohtone nu sînt «pensioane pentru domniºoare ºi nici mînãstiri de maici» este loc comun. Dar de la acest adevãr universal tuturor comunitãþilor Serviciilor de Informaþii, pînã la afiºarea venalitãþii, a cinismului ºi nesimþirii parveniþilor, pe spezele Serviciilor, din societatea civilã este, totuºi, o cale suficient de lungã, pentru a fi posibil ºi un popas al minimei ºi obligatoriei reflecþii, înainte de a ni se transmite chiar toate «învãþãturile» reþinute de la «maeºtri», în sesiunile de instruire, þinute în pripã prin separeurile popotelor cu firmã de restaurant de lux. (…) Mai trebuie spus cã nici nu era îngãduit oricui sã emitã judecãþi de valoare în spaþiul public, cu privire la astfel de chestiuni grave, dacã nu avea un curriculum jurnalistic solid ºi un atestat cã este un avizat asupra domeniului. În speþa recentã, documentarea prealabilã a producãtorilor din teleleviziunile autohtone ar fi trebuit sã includã ºi lecturi istorice asupra Serviciilor Speciale ale Franþei. Comunitatea Serviciilor Secrete franceze ºi structurile ei de suport operaþional nu sînt un exemplu de coeziune profesionalã ºi nici de bune maniere. Cînd trebuie dat un exemplu de rãzboi fratricid al Serviciilor Secrete, Franþa este de departe cu un bogat palmares. (…) Cauzele reale, dacã vor fi cãutate, se vor identifica – dupã antecendente istorice cunoscute – în fricþiunile cu substrat politic existente în interiorul comunitãþii Serviciilor de Informaþii, care ating praguri critice sub mandatele preºedinþilor de stînga ai Republicii Franceze”. (General Aurel I. Rogojan).

Cerebrala jurnalistã Maria Diana Popescu, director la revista ART-EMIS, are multe de spus:

„Francezii ºi englezii ar trebui sã-ºi mai modereze sarcasmul vetust ºi dispreþul lor faþã de alte naþiuni ºi culte religioase

În acest moment asistãm la o schimbare de paradigme: teroriºtii nu mai cãlãtoresc cu avionul spre locul vizat, ci sînt racolaþi chiar dintre cetãþenii þãrilor adoptive. Cred tot mai mult cã atentatele de la Paris au ºi ele o regie de Oscar, menitã sã uneascã naþiunile împotriva islamismului. Timpul foarte mare pînã la prinderea teroriºtilor (48 de ore), cei 90.000 de luptãtori francezi incapabili sã-i gãseascã, dar ºi alte indicii: buletinul uitat în maºinã – la ce i-ar fi folosit teroristului buletinul în timpul atacului?, ªi culoarea oglinzilor maºinii folosite de teroriºti, vorbesc de la sine. (…) Regret nespus pierderea de vieþi omeneºti. Mã declar solidarã cu familiile celor dispãruþi, însã, francezii ar trebui sã-ºi mai modereze sarcasmul vetust ºi dispreþul lor faþã de alte naþiuni ºi culte religioase, decît cel practicat la ei, „operele de artã” ale celor de la „Charlie Hebdo” fiind edificatoare. Ar trebui sã înþeleagã cã valorile civilizatoare nu sînt cele impuse de marile puteri, ci acelea pe care naþiunile le moºtenesc de la înaintaºi. (…) Ar fi o eroare sã credem cã mãcelul de la redacþia „Charlie Hebdo” a fost provocat de caricaturile deloc onorabile la adresa Profetului. Experþii în anti-terorism ai site-ului de intelligence Debka spun cã locul atacului a fost ales dintr-un calcul rece: centrul unei mari capitale europene, pentru a ºoca Occidentul, ºi la sediul unei redacþii, pentru a provoca o reacþie masivã de solidaritate a presei din toatã lumea, ºi, implicit, de a supramediatiza acþiunea.

„Primãverile eliberatoare”, blãnuri de oaie pentru doctorate în terorism

Prin similitudine, sã ne amintim cã umoriºtii emisiunii „Les Guignols d’info” – Canal Plus Franþa au fãcut repetate ironii la adresa românilor, lezînd sentimentul naþional ºi bunul-simþ al românilor: „sportul naþional în România”, spuneau aceºtia, „nu este fotbalul, ci cerºitul; românii au pãduchi, iar Bucureºti înseamnã coº de gunoi”. ªtiu cã inteligenþa lor e datã la minimum, pentru cã le vine din afarã, mai cu seama de la noi, dar noi am fost rãbdãtori cu ei ºi nu ne-am mîniat. Pentru cã ei nu sînt cu nimic superiori naþiunii române. Naþiunea românã a fost ºi de rîsul nerod al umoristului francez Jonathan Lambert, cu toate cã spiritualitatea româneascã a dat Europei, fãrã sã cerºeascã, aºa cum am fost acuzaþi, destule capete luminate pe care se reazemã istoria continentului ºi a omenirii. Sînt impardonabile atitudinile premeditate ale francezilor ºi dispreþul faþã de alte naþiuni ºi faþã de Poporul Român. Lambert a vrut sã-l linguºeascã, sã-l perie pe realizatorul Laurent Ruquier pentru cã l-a invitat în emisiune. Spunîndu-i cã-i aduce salutul suprem, a executat „salutul românesc”, cu mîna întinsã, precum cerºetorii ºi rostind replica „S’il vous plait, Messieurs, Mesdames!”. Laurent Ruquier a continuat reprezentaþia, replicînd: «O sã ne trezim cu Ambasada României pe cap». Un alt actor francez, pe numele sãu, Jamel Debbouze, invitat la o emisiune a postului de radio «Rire et Chansons», a afirmat cã echipa de fotbal a Franþei ar trebui sã aibã un cãpitan român, care ar cerºi într-un mod plãcut: «Vã rog, daþi-mi mingea cã am doi copii acasã». Deci, cine a amalgamat bunul mers al statelor lumii, încît au creat gãuri negre care au înghiþit milioane de vieþi omeneºti? În numele democraþiei, cucerirea naþiunilor prin tot felul de „primãveri eliberatoare de suveranitate ºi bogãþii” ºi prin îndatorare va fi declaratã, mîine, poimîine, filozofie, ºtiinþã, artã ºi culturã universalã, iar miliþienii lumii capitaliste, preocupaþi, oricît ar costa, doar sã îmbrace, funcþie de interese, cîte o blanã de oaie, vor obþine doctorate în terorism”. (Maria Diana Popescu)

Jurnalista Mihaela Bãrbuº a publicat în „Ziua Veche” un text din care am extras unele pasaje, pentru cã, deºi îi respect opinia, nu subscriu in integrum recentei sale reacþii cu referire la recentele evenimente derulate în Franþa. (Ion Mãldãrescu):

Redactorii de la „Charlie Hebdo” ºi-au bãtut joc de Creºtinism ºi Islamism, echidistant ºi multicultural.

„La Paris s-a întîmplat o mare tragedie. (…) O societate liberã e mereu fragilã în faþa barbarilor, astfel cã trebuie sã fie apãratã mereu ºi integral, nu doar pe bucãþele, pentru cã Dumnezeu ne-a dat libertatea «la pachet». Cu alte cuvinte, cine îºi bate joc sistematic ºi mitocãneºte de libertatea religioasã nu este un apãrãtor credibil al libertãþii. (…) Redactorii de la «Charlie Hebdo» nu au înþeles ce li s-a întîmplat. Cum ei nu au observat diferenþa dintre creºtinism ºi islam, ºi-au bãtut joc de ambele, echidistant ºi multicultural. (…) «Charlie Hebdo» are o ironie jignitoare, grosierã ºi stupidã. Nu e doar lipsã de politeþe, ci dispreþ generalizat. (…) «Charlie Hebdo» e o miniaturã tristã a actualului comportament al Europei, un continent dominat de diverºi «Charlie Hebdo», mai mici sau mai mari, care îºi taie craca de sub picioare. κi bat joc de fundamentele societãþii în care trãiesc ºi deschid porþile barbarilor care stau sã nãpãdeascã cetatea. Pentru cã nu înþeleg cã libertatea începe din domeniul ideilor ºi cã unele idei au un foarte mare potenþial de a submina civilizaþia.(…)” (Maria Bãrbuº)

Un interesant comentariu care pare sã se muleze foarte bine pe cele prezentate mai sus este semnat de Julian Assange, fondatorul website-ului de dezvãluiri Wikileaks ºi ridicã semne de întrebare cu privire la atentatele din Paris: El sugereazã, printre altele, cã atacatorii ar fi putut fi protejaþi de serviciile secrete franceze: „Statul francez a încercat sã-i prezinte pe drept super-eroi pe teroriºti, pentru a-ºi ascunde propria incompetenþã. Realitatea este ca asasinii de la Charlie Hebdo erau «împiedicaþi», fãrã speranþã, ºi-au lãsat în urma cartea de identitate, s-au coordonat prin telefon ºi au murit rapid. Tragedia din Paris este încã un exemplu cã e nevoie de o supraveghere competentã, direcþionatã, nu de supraveghere în masã”, explicã acesta. Assange încheie cu o serie de întrebãri legate de „eºecurile dubioase” ale autoritãþilor din Franþa, din ultimele zile. Postarea lui Assange se încheie cu un link cãtre site-ul sãu, Wikileaks, unde este postat. Nu totul se reduce la Conspiracy Teory!

Spectacol sau subscriere la scenariu?

„Peste 50 de lideri ai lumii, printre care ºi preºedintele român Klaus Iohannis, se aflã în fruntea marºului republican împotriva terorismului care a început la Paris în Piaþa Republicii, alãturi de alte peste 1 milion de persoane”. Nu ºtiu cînd s-au adunat ºi contorizat atîþia participanþi, dar citez ca-n 907: „Dacã nu-i omorîm ºi nu le dãm foc (…) înseamnã cã nu facem revoluþie!”.

Protocoalele N.W.O.

Aparent, cele ce urmeazã par a fi desprinse din atmosfera declanºatã de evenimentele pariziene ale acestui început de an, totuºi… În 1773 (înainte de Revoluþia Francezã din 1789), pe o stradã evreiascã din Frankfurt (Germania), în casa lui Mayer Amschel Rothschild (ce coincidenþã!), a avul loc o întrunire a 12 evrei bogaþi – între care se aflau ºi marii bancheri Rockefeller si Rothschild -, prilej cu care s-a emis pentru prima oarã ideea de dominare a planetei ºi a creãrii unui Guvern Mondial a unei Noi Ordini Mondiale (New World Order). Cu acel prilej s-au creionat primele mãsuri, cunoscute în zilele noastre sub denumirea „Protocoalele Înþelepþilor Sionului”. Cele 24 de Protocoale au fost finalizate cu ocazia Marelui Congres Secret de la Basel (Elveþia) din anul 1897 susþinut de cãtre „pãrintele sionismului, Theodor Herzl. Protocoalele au rãmas secrete pînã cînd, printr-o întîmplare, au ajuns în mîinile profesorului rus, Serghei Nilus, care le-a publicat. Un exemplar al acestor planuri a fost tradus în anul 1921 de cãtre Victor Marsden în limba englezã ºi se aflã la la British Museum din Londra. Intervenþia deputatului evreu Malone din Camera Deputaþilor, care, în anul 1906 a cerut ca Parlamentul sã ordone distrugerea exemplarului s-a soldat cu un refuz categoric din partea guvernului britanic: „Ne temem ca legea nu ne dã nici o posibilitate de a suprima aceastã publicaþie”. Henry Kissinger, fost secretar de Stat al Administraþiei Americane sub doi preºedinþi, este deþinãtor de rang înalt în organizaþia B’nai B’rith, în grupul Bildeberg ºi în Comisia Trilateralã. Aparþine Marii Loji Elveþiene Alpina, Clubului elitist Bohemian ºi este un membru al Cluburilor Phi Beta Cappa, Cosmos, Federal City ºi Century. Conectîndu-vã la declaraþia acestui reprezentant marcant al „New World Order” (N.W.O.) – Noua Ordine Mondialã: „Prioritatea pentru lumea a treia este depopularea”, vã puteþi completa imaginea viitorului omenirii. La rîndul sãu, Prinþul Charles al Marii Britanii, un alt susþinãtor al N.W.O., a avertizat cã: „Dacã omenirea continuã sã creascã în acelaºi ritm accelerat, atunci vom avea de înfruntat o problema monumentalã”… Se pare cã instaurarea N.W.O. a început odatã cu Revoluþia Francezã de la 1789. Este, de asemenea, posibil ca instaurarea N.W.O. sã fi marcat o treaptã împortantã odatã cu Marea Revoluþie din Octombrie 1917 din Rusia, cum la fel de posibil este ca instaurarea N.W.O. sã nu fie strãinã nici de primul, nici de cel de-al II-lea rãzboi mondial. Noaptea de 13spre 14 februarie 1945, cînd, fãrã motive de ordin militar ºi lãsînd în urmã zeci de mii de cadavre umane, Dresda a fost incineratã de bombele celor 1.400 de aeronave anglo-americane pot face parte din acþiunile N.W.O. Poate, o altã etapã o constituie zilele de 6 ºi 9 august 1945, cînd s-a produs primele bombardamente atomice din istoria umanitãþii, cele de la Hiroshima ºi Nagasaki… Nu este exclus sã fi continuat cu Tsunamiul din Oceanul Indian, din anul 2004, ºi cu marele cutremur de la Fukushima, din 11 martie 2011. Realitãþile trecutului nu pot fi modificate. Ale prezentului, ale viitorului, da!

Decalogul sindromului „antiterorist” – etapa contemporanã:

Auto-distrugerea celor douã turnuri W.T.C. – linie de start pentru declanºarea luptei împotriva „terorismului” (în fapt practicarea terorismului ca politicã de stat);
Tsunami 2004 din Oceanul Indian;
Marele cutremur de la Fukushima, 11 martie 2011;
ISIL ºi spectacolele decapitãrilor demonstrative premeditat supra-mediatizate;
Prãbuºirea avioanelor companiei Malaysian Airlines, 2014;
Diversiunea ucrainianã, 2014;
Recunoaºterea de cãtre Franþa a Statului Palestinian (2014) ºi riposta unui „serviciu” expert în diversiuni (2015), prin folosirea Religiei ca pretext pentru a declanºa „scînteia”;
„Scînteia”: mãcelul din Franþa, o diversiune-avertisment (2015). Caricaturiºtii au primit ce meritau, deºi au plãtit un preþ exorbitant pentru mîzgãlelile lor… Era de aºteptat ca „teroriºtii” neglijenþi, care-ºi uitã cãrþile de identitate în maºinã sã fie eliminaþi înainte de a putea vorbi.
Finalizarea diversiunii: asmuþirea þãrilor împotriva Islamismului;
Þinta realã: depopularea planetei, conform recomandãrilor „Licuricilor” N.W.O. (ca în 1907): „Dacã nu-i omorîm ºi nu le dãm foc conacelor, înseamnã cã nu facem revoluþie!”

Mã întreb dacã atacul „terorist” de la Paris nu se vrea un pretext, o reeditare a acþiunilor din Sarajevo ºi din Regiunea Sudetã (debutul celor douã conflicte mondiale)? Vom trãi ºi vom vedea.

ION MÃLDÃRESCU

www.ziartricolorul.ro/editorialoperatiunea-charlie-hebdo-propaga...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2015, ora 22:17

Numai ºi numai joc de glezne, acþiuni exterioare, de faþadã… DE DOUÃ LUNI, „CAVALERUL TRISTEI FIGURI” KLAUS IOHANNIS FREACÃ ÞIPARUL
Klaus Iohannis - generic principal trucaj

Am fost primul care a avertizat cã acest ºmecheraº din Sibiu n-are ce cãuta în funcþia de ºef al Statului Român, din foarte multe puncte de vedere. În primul rînd cã NU e român, ci minoritar – ºi încã unul de cea mai proastã facturã. În al doilea rînd cã are multe bube-n cap: traficant internaþional de copii, geambaº de case etc. În al treilea rînd cã e un Prost cu P mare, iar asta se vede din modul cum se comportã ºi cum vorbeºte. Astãzi, dupã numai douã luni de la acea oroare istoricã, pînã ºi cei mai înrãiþi susþinãtori ai plãvanului cu cap de piatrã ponce încep sã se dezmeticeascã. Unii chiar strigã la televizor: „Împãratul e gol!”. Eu am folosit exclamaþia asta preventiv, încã din toamna anului trecut. Poate cã n-ar fi rãu ca basmul „Hainele Împãratului”, de danezul Hans Christian Andersen, sã devinã obiect de studiu obligatoriu în ºcolile româneºti. Mãcar pînã ce ne vom spãla de zoaiele acestei ruºini inimaginabile. De bunã seamã, nu-i cerea nimeni acestui nãrod – care tace de prost ce e, nu de înþelept – sã se metamorfozeze, în numai douã luni, dintr-un obscur baron local în ditamai ºeful de Stat, de anvergurã europeanã. Dar ar fi putut mãcar sã depunã un minim efort. Cine, însã, sã-l scoatã din ritmul de melc al unui creier care s-a trîndãvit, zeci de ani, cu palinkã, bere ºi slãninã? Ori poate credeþi cã alimentaþia n-are nici o contribuþie? Are! „Sîntem ceea ce mîncãm” – spunea un om de spirit. Dar acest Ciolannis nu mãnîncã numai slanã – el a început sã mãnînce ºi rahat. Fiindcã minte de îngheaþã apele. ªi-a falsificat biografia. Mai nou, falsificã ºi agenda cetãþeanului, pe care o mutileazã dupã lenea ºi lipsa lui de inteligenþã politicã. N-avem decît sã observãm (fie ºi numai superficial) ce a fãcut el în douã luni.

1) A chefuit cu prietenii ºi sponsorii nemþi în Capitalã.

2) A mai dat un chiolhan ºi la Sibiu.

3) Apoi, o altã paranghelie la Timiºoara.

4) S-a cãrat în SUA, chipurile, la finii lui (care, de fapt, se aflau în România ºi au plecat peste Ocean odatã cu el); în realitate, el s-a prezentat la un nou instructaj CIA.

5) L-a decorat pe un legionar bãtrîn, stîrnind protestele evreilor.

6) A ciocnit pahare de ºampanie cu Traian Bãsescu.

7) S-a vãzut cu Kövesi, în mare secret, într-un separeu, la Sibiu, pentru a-i cere hãrþuirea adversarilor politici.

8) A dat un interviu presei nemþeºti.

9) A dat un alt interviu presei chelnereºti (adicã fiþuicii falite „Adevãrul”, patronatã de fostul ospãtar ºi traficant de copii Cristian Burci).

10) A participat la ºedinþa Consiliului Superior al Magistraturii, unde a debitat niºte prostii cît baniþa lui de mare.

11) A numit niºte imbecili pe post de consilieri, în frunte cu bãsistul M.R. Ungureanu, pesedistul Dan Mihalache ºi exorcista tanacã ºi proastã ca o vacã Tatiana Niculescu-Bran.

12) A fãcut turul bisericilor, ca un Mucea Flaimucea milog, cu palma întinsã pentru colivã.

13) Marº la Paris! – aºa s-ar putea intitula vîjîiala lui în Capitala Franþei, unde n-avea nici o treabã, era mãgaru-ntre oi, dar dãdea bine la diversioniºtii care au pus la cale acea farsã atroce.

Dupã cum se vede, totul la pleznealã! Joc de glezne! Fente din buric! Nici o miºcare ºi nici o mãsurã în folosul românilor, care bat þambalul în iarna asta geroasã ºi strîng cureaua din ce în ce mai dureros. Referindu-se la o operã literarã, George Cãlinescu zicea: „Nu trebuie sã mãnînci tot butoiul de brînzã ca sã-þi dai seama cã e stricatã; ajunge doar sã iei pe vîrful cuþitului” (citat din memorie). Aºa ºi cu ºarlatanul impus de SUA ºi Germania pe tronul lui Mihai Viteazul (coleg cu Valeriu Zgonea, sã nu uitãm). Nu e nevoie sã aºteptãm 2 ani pentru a pricepe cã specimenul e cea mai sinistrã alegere care se putea face. El dã cu oiºtea-n gard din ce în ce mai des. Mie mi se face rãu, fizic, cînd îl vãd. Sufãr ca intelectual. Sufãr ca ºef de partid. Iar ca român, plînge inima-n mine. Doamne, de ce-ai lãsat România pe mîna Antichristului? Mai este þara asta Grãdina Maicii Domnului – sau Podul Minciunii?

CORNELIU VADIM TUDOR

Duminicã, 11 ianuarie 2015

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 10:19

buna dimi...o tigara si-o cafea....asta e placerea mea...va las cafea sa beti cata oti putea....hai sa va mearga din plin...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 10:35

O ºtire despre „Charlie Hebdo” pierdutã pe drum
charliehebdo1

În nebunia din ultima sãptãmînã cu atentatele teroriste de la Paris, am vãzut la televizor ºi am citit în presã ºi în e-media stream tone de relatãri, iar mediatizarea tragicului eveniment a fost halucinantã. Au fost exprimate milioane de opinii, toate firele au fost despicate în patru, s-au exprimat deschis cele mai diferite simþãminte; solidaritatea europenilor ºi a multor americani pare sã fi fost cea mai puternicã dintre ele. Toþi am fost, zile în ºir, Charlie. Foarte puþini, gicã-contra þîfnoºi din fire, nu. O ºtire, însã, s-a pierdut pe drum. Cea care ar fi trebuit sã declanºeze cea mai furtunoasã, cea mai puternicã dintre toate dezbaterile, cel mai formidabil tsunami de luãri de poziþie, comentarii, argumente pro ºi contra ºi, în final, consensul unanim, Marele consens al tuturor, Charlie, ne-Charlie ºi cum îi mai cheamã. A fost o ºtire generatã de „Charlie Hebdo”, dar colateralã lui.

A fost o ºtire despre posibila pace la Paris, în toatã Europa, de la Atlantic la Urali, o ºtire despre pacea în toatã lumea. A fost o ºtire candidã, raþionalã ºi pozitivã, prima de acest fel din 1994 încoace, care ne priveºte pe noi, toþi europenii, cum am spus, Charlie, sau ne-Charlie. ªtirea a apãrut în mass-media româneascã ºi internaþionalã, desigur, aproape imediat dupã atacurile teroriste din Franþa, a apãrut pentru o clipã, ºi apoi a dispãrut imediat, complet, peste tot, la noi ºi în restul lumii euro-atlantice. Mi-a pãrut cã toþi ori n-au crezut-o, ori s-au speriat de ea. La 8 ianuarie, în oraºul bavarez Kreuth, din Germania, secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, a declarat urmãtoarele: „Cooperarea dintre NATO ºi Rusia în lupta contra terorismului este o chestiune importantã, chiar ºi acum, în vremea conflictului din Ucraina. Acesta este motivul pentru care ne vom pronunþa pentru o relaþie mai cooperantã, mai constructivã, cu Rusia. Credem cã este important ca Rusia, cea mai mare vecinã a noastrã din Europa, ºi NATO sã poatã coopera în probleme importante, cum ar fi, de exemplu, lupta împotriva terorismului. NATO ºi Rusia au lucrat împreunã mulþi ani”. Aceasta este ºtirea produsã de „Charlie Hebdo” la care ne-am referit ºi este, repetãm, cea mai importantã ºtire despre pace de douã decenii încoace, din 1994, de cînd la Washington, cu notificare cãtre Bruxelles, s-a decis extinderea NATO cãtre Est. Extindere care a produs, în 20 de ani, multe convulsii, controverse ºi, de un an de zile, criza din Ucraina ºi un rãzboi rece remixat, ca sã nu spunem al II-lea rãzboi rece, al Occidentului cu Rusia. Deci, ce este cu aceastã, sã zicem astfel, întoarcere cu 180°, pe douã roþi scrîºnind asurzitor, a Humveeului NATO în plinã stradã ºi în plinã ofensivã în Est, pînã la „linia roºie” a rãzboiului? Ce este cu porumbelul alb de la capãtul unei ramuri de mãslin, cu aceastã declaraþie de prietenie ºi colaborare fãcutã „agresorului rus”, „agresor” pînã acum o secundã? Nu dl. Stoltenberg este acela care, cu puþine sãptãmîni în urmã, acuza Rusia cã este cea mai mare ameninþare la securitatea Europei de Est, inclusiv a României, cã Putin este un revanºard ºi aruncã o umbrã sinistrã asupra întregului continent? Nu cumva, în urmã cu puþine luni, la New York ºi în Australia, preºedintele Barack Obama a pus semnul de egalitate între Rusia ºi terorismul internaþional, iar secretarul de Stat John Kerry l-a comparat pe Putin cu fasciºtii europeni ai Secolului XX? În sfîrºit, nu cumva cuvintele ºi invitaþia la cooperare adresate Rusiei la 8 ianuarie de cãtre Stoltenberg anuleazã absolut tot ce au spus ºi au fãcut vizavi de Rusia, de un an încoace, preºedintele Obama, secretarul Kerry, generalul cu 4 stele Philip Breedlove, fostul secretar al NATO, Rasmunssen; tot ce au zis la Varºovia, Bucureºti ºi Kiev, despre Moscova ºi criza ucrainianã, senatorul John McCain ºi Victoria Nuland? Dacã da, atunci înseamnã cã am avut dreptate ºi cã, de fapt, nefericitul „Charlie Hebdo” a ajuns nu numai simbolul luptei contra terorismului islamic, dar ºi altceva, mult mai mare: simbolul posibilei ºi adevãratei pãci în Europa ºi în lume. Trei par sã fie motivele care l-au îndemnat pe secretarul Stoltenberg sã facã declaraþia menþionatã. Primul, cã sancþiunile economice impuse de Vest Moscovei au produs contra-sancþiunile economice ale acesteia împotriva occidentalilor, cã aceste contra-sancþiuni i-au lovit greu pe fermierii vest-europeni ºi Germania, ºi cã existã riscul ca recesiunea economicã din Vest sã se adînceascã. Al doilea, pare sã aibã tot rãdãcini economice, anume costurile excesive ale militarizãrii flancului est-european al NATO ºi consecinþele lor negative asupra americanilor ºi europenilor (aici apare o întrebare: chiar sã fie aºa o mare victorie a noului preºedinte al României consensul politic obþinut, cu cele 2% din buget pentru Armatã?). Al treilea, cã este posibil ca, la Washington ºi Bruxelles, cei interesaþi de rãzboi sã înceapã sã realizeze cã marfa „Rusia – o ameninþare la pacea lumii” se vinde din ce în ce mai greu, sau chiar a expirat, ºi cã trebuie sã inventeze altceva.

RADU TOMA
www.ziartricolorul.ro/o-stire-despre-charlie-hebdo-pierduta-pe-drum/

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 10:37

stiti voi ce inseamna U.S.A. ???
MAJORITATEA vor raspunde statele unite ale americii....nimic mai fals...USA inseamna UNIUNEA SOVIETICA AILALTA....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2015, ora 11:15

De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-16 10:19:05buna dimi...o tigara si-o cafea....asta e placerea mea...va las cafea sa beti cata oti putea....hai sa va mearga din plin...

Io iau cafeaua!
Cu dreapta, ca cu stanga am patinat-o destul!

Sa aveti o zi faina si sa fiti iubiti!

Va asteapta la rece cate o cupa de sampanie de la ma-sa de acasa! Odata implinesc si io o....frumoasa varsta, na!

Gabitza.... Nu iti para rau ca ma ratasi, iaca, aci' sunt, scumpa mea! Cu ce ma rasfeti azi, in ziua lu' 7?

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Pagini: << 2318 2319 2320 2321 2322 2323 2324 2325 2326 2327 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: