Info
x
Cum poate scapa romania de criza economica ?
|
Fosta membra 9am.ro 101 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 19:49
Romania se afla intr-un impas economic ! Cum se poate ieshi de aici ?In baza politicienilor ? Nici o nadejde - sunt total incompetenti - la finantze a fost un metalurgist si acum consiliaza un cantaretz shi un drogat !
"impuscatu-l" lua 10% taxe shi impozite pe caciula de roman : a facut industrie (buna-proasta ) de-au avut ashtia ce vinde 15 ani, sosele (bune- proaste) de circulam shi acu'pe ele ! Ashtia ne fura 62,4 % din ce muncim shi nu le ajunge nici pentru cat fura ei ! Cum se explica ? Am incercat sa gasesc raspunsuri shi solutzii : - Pe vremea lui Ceashca platea impozite 70% din populatzia romaniei (aia lucrau!),acu platesc (lucreaza) 20% (cifrele sunt pur estimative) ! - Nu am auzit pe nimeni din guvern / opozitzie care sa vina cu o solutzie ( nu barbologie ) pentru cresterea numarului de "impozitatzi" = salariatzi ! Avenit metalurgu' sda-i reduca cu forfetara lui ! - Orice proprietar de dugheana shtie ca ponderea cheltuielilor indirecte din total cheltuieli nu poate depashi 7% !Daca nu eshti falimentar ! Statul roman nu shtie ! - Indirect productivi (neproductivi) - banci, n-shpe forme coercitive (politzie, jandarmi, politzie comunitara, "mascatzi" - et.c.- raposatu' n-avea nic un sfert), -"demnitari" de la 100 de partide - Sunt o groaza de inventzii romanesti, (ultima vazuta e cu economia de 90% de carburant auto) care pot scoate tzara din kk- Rubik a achitat datoriile ungarie pe multzi ani cu cubul lui. Nu vreau sa va plangetzi ! Vrem idei realiste, bune, oportune ! Nu creshteri de impozite pt. cei un milion-doua de oameni care mai muncesc ! Asta-i politica proshtilor ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 20:17
"Doi romani au conceput un dispozitiv care se monteaza la autoturism pentru a reduce consumul de carburant cu aproximativ 90%. Daca inventia lor ar fi materializata, beneficiarii ar putea circula aproape gratis.
Dispozitivul inventat de Iordan Stavar va fi montat la motorul masinii, va "Dispozitivul scadea consumul cu 90%, va creste performantele motorului cu 20% si va face ca noxele sa fie reduse la maximum euro 7", potrivit declaratiei sale. Daca se va gasi un investitor pentru producerea acestei inventii, dispozitivul ar fi gata in maximum 90 de zile. Acesta poate fi aplicat pe orice tip de masina care functioneaza pe derivate din petrol, adica mai exact benzina sau motorina." www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/146392/A-fost-inventa... - Fara 100 de comisii shi comitete : pun 10 l de motorin / benzina pe un vehicul standard, montez dispozitiv shi vad diferentza ! Daca e real (fie shi50% economie nu 90%) merita cei doi statuie shi nume de strazi in toate orashele tzarii + leafa (cumulata ) a tuturor imbecililor din parlamen ( senat+camera refulatzilor) + 22 de milioane de euroi ( cate unu de la fiecare roman) ! - nu 100.000 cat vor ei ! Shi impushcatzi aia de " le baga betze-n roate" ! E o investitzie care pare sa merite ! Eram printre primele tzari de pe glob in utilaje de extractzie si prelucrare petroliera ! Cine a luat "caimacul" ca sa nu mai existam acolo ? Ca la otzel e clar : Petre Roman ! NU ASHTEPTATZI AJUTOARE ! NIMENI NU VA DA NIMIC "MOCA" ! |
|
9am179137 2 mesaje Membru din: 20/12/2009 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 20:21
bine zis ! Felicitari !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 08:05
CU AJUTORUL UNUI GUVERN CARE SA MANAGERIEZE TOTUL CU RESPECTAREA PRINCIPIILOR ECONOMICE DE ESTIMARE A PROFITULUI SI CU PRAGMATISM.
In primul rand prin inceperea investitiilor publice, prin atragerea unor companii straine cu diverse obiecte de activitate in Romania, printr-o politica fiscala mai relaxata pentru a incuraja dezvoltarea sectorului privat. Apoi prin asigurarea unei protectii sociale minimale, pentru ca nimeni nu are nevoie de o populatie subnutrita si bolnava, carentele de proteine conduc incet la boli incurabile!!!!!!!!!!!!!!! Prin acordarea unor subventii din partea statului pentru incurajarea initiativei particulare mai ales in agricultura, concomitent cu atragerea banilor europeni nerambursabili prin scrierea de proiecte structurale. Aici, e important ca sa se obtina dobanzi cat mai mici de la bancile romanesti pentru partea de cofinantare romaneasca. Reabilitarea infrastructurii, e vorba de autostrazi, CFR, refacerea flotei nationale!!!!!!!!!!!!!!!!!! SINCER, NU CRED CA PE GUVERNUL ACTUAL IL INTERESEAZA CA ROMANIA SA-SI REVINA ECONOMIC, AM AJUNS LA CONVINGEREA IMPARTASITA DE O MARE MULTIME DE OAMENI, CA GUVERNUL ACTUAL E INTERESAT SA FURE CE MAI POATE FI FURAT, SI APOI SA PLECE CU PRADA IN STRAINATATE PENTRU A TOCA ACOLO LINISTIT BANUL ROMANILOR. |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 19:54
Care criza? Noi suntem in criza de 20 de ani...
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 14:11
De la: 9am178165, la data 2010-01-30 08:05:47CU AJUTORUL UNUI GUVERN CARE SA MANAGERIEZE TOTUL CU RESPECTAREA PRINCIPIILOR ECONOMICE DE ESTIMARE A PROFITULUI SI CU PRAGMATISM. "criza" ,la noi, a aparut cand a ramas f. putzin de furat , vandut sau de pomana ! Cred ca ai dreptate ! Japonia dupa al II-lea mondial a investit masiv in sanatate shi invatzamant ! Dac-am fi sanatoshi shi deshteptzi.......... Dar asta trebuia facut de acu 15 ani ! |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 14:18
De la: july, la data 2010-01-30 19:54:48Care criza? Noi suntem in criza de 20 de ani... Nici chiar asha ! Vre-o 2-3 ani am primit "ajutoare" , inca vre-o 10 am vandut ( flota, combinate, paduri, cariere de marmura, petrol, utilaje industriale de inalta clasa - la fer vechi, etc) ! Ce mai vindem acu" ? Cui ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 14:39
Probabil , economishtii, vor contesta procentul de 62,4 % declarat ca furt din munca individului :
16% - impozit pe venit (=CAS 10,5% +CASS 5,5% + S 0,5% )- biruri pe salariat 26,9% -(CAS 20,8% + CASS 5,2% + S 0,5% + accidente, ITM 0,4% ) Shi tot nu iese (toate sunt luate la valori minime) : "patronul" vrea shi el (minim) 10% profit ( ca din aia ii mai ia statul 16% ) Shi cand cumparati ceva ( din ce v-a ramas) mai datzi la stat TVA - 19 % ! Am neglijat accize, forfetare, scumpiri "la cererea C.E." (aliniere la gaz, energie electrica, etc) pai 16% + 26,9 % + 10% + 19% = 71, 9 % ( Ce modest am fost !!!) Daca luati in calcul ca fiecare impozitare se aplica la suma ramasa, vedetzi ca am fost realist ! Cu un simplu calcul ( va ajuta Excell-ul ) o sa vedetzi ca , in Romania , pentru a cashtiga 684 RON, trebuie sa muncitzi de .... 1500 RON !!!! Cei care doresc amanunte- trimit calcul Excell ! Fitzi linishtitzi ! Nu totul se fura ! Marea majoritate o reprezinta proasta gestionare a banilor ! Plini de bune intentzii (unii), da" proshtiiiiii !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 14:42
De la: 9am179137, la data 2010-01-29 20:21:47bine zis ! Felicitari ! Merci, nu ma ajuta ! Cum / ce facem ? Itzi facem statuie daca dai solutzia ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 14:50
La noi este o criza indusa. Bancile nici nu aveau probleme, ca cele din SUA. stiu sigur asta. Ca si-au luat masuri sa nu intre de la inceputul lui 2008. A fost indusa de catre sloganurile celor de la putere. Dar acum e reala. Economia s-a dus in jos din cauza incompetentei si relei lor vointe. S-a spus...sintem in criza. Sau vine criza. Nu era nici un motiv, similar celui din vest sa fie. Deci indusa prin sloganuri. Acum este.
Parerea mea. Se iese prin mult optimism si multa initiativa dar in colective mai degraba. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 18:06
- O prima, potentziala solutzie ( nu e "brevetabila" - au "inventato" nemtzii dupa '45):
-Cumparatzi (daca diferentze pretz- calitate nu sunt colosale), PRODUSE ROMASNESHTI ! ! Asha o sa datzi de lucru la ROMANI (shi altzii romani care gandesc asha - voua!) ! -Incercatzi , acolo unde lucratzi sa facetzi produse, ( orice) mai bune ca " made in Germany" ori "made in Japan" - sa va motivatzi clientzii ! Ex. : Am cumparat de 1 an de zile baterie acumulator auto "Bosch" - m-a lasat ! - garantzie 2 ani ! Chichitza e ca trebuie sa mergi la "verificari"l a fiecare 6 luni ! ( dupa 1 an - uitzi - shi pierzi garantzia! ) Cumpara Rombat , frate ! E mai buna shi salvezi romani de la shomaj ! Tot 2 ani garantzie, verificare numai la cumparare (fie shi numai pt. ca sunt mai cinstitzi) Ex. 2 - Am cumparat tenishi - made in.........! Au tzinut 500 de metri ! Cumparatzi pantofi romaneshti fratzilor ! " E mai buni" !!!!! Shi nu platitzi "shomaj"pentru aia care-i fac ! Ex. 3 - Am cumparat mixer "Argimix" shi Foen (daca vrei - fion - e "academic" shi asha !) acu 18 ani ! Romaneshti , soro ! Pot sa ma laud sunt "made in Romania" !!! ( de cand mixerul romanesc a intrat in greva - am schimbat cate 2 pe an - made in k.k si alt k.k") E o solutzie ??? Mai ashtept !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 10:16
NU ARE SA SCAPE DE CRIZA ATATA VREME CAT INCAPABILUL GUVERN ACTUAL NU PLEACA DE LA PUTERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TICALOSUL BOC CARE NE SPUNE SA STRANGEM CUREAUA, OFERA FUNCTIONARILOR DIN MINISTERE, 400 DE MILIOANE DE EURO IN ACEST AN PENTRU PRIME DE VACANTA!!!!!!!!!!!!! SA NU MAI PRIND VREO LAUDA LA ADRESA CAINELUI PREZIDENTIAL SAU A HOTULUI BOC, ATATA VREME CAT MINISTERELE SE LAFAIE IN BANI SI PRIVILEGII!!!!!!!!!! AUZI NEMERNICULE BOC, DA BANII AIA, CEI 400 DE MILIOANA DE EURO CELOR DE LA CARE I-AI FURAT, RIDICA PUNCTUL DE PENSIE AMARATILOR CU PENSII NENOROCITE!!!!!!!!!!!!!!!!! DA ANGAJATILOR CEI 2% PENTRU INFLATIE TICALOSULE PREMIER, CARE II INFOMETEZI PE CEI MULTI CARE NU CONTEAZA PENTRU TINE SI PENTRU CAINELE DE LA COTROCENI, SI NU MAI INGRASA SALARIATII DE LA MINISTERE CARE SI ASA NE-AM SPERIA DE MARIMEA SALARIILOR LOR DE BAZA!!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
adyhd1969 773 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 09:51
www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE
|
www.variantacojocaru.ro scoate tabelul , aduna semnaturi de la vecinii tai , apoi trimite lista cu semnaturi la OTV urmareste in fiecare dupaamiaza OTV daca NOI nu ne SALVAM NIMENI NU O VA FACE
|
|
|
|