Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 4 Decembrie 2018, ora 14:34
De la: _H44K_, la data 2018-12-03 14:45:49intr-atat de mult ti-a intarit-o incat ai dat-o in preziceri horoscopiste, mosmoande, karme, citit in stele si prezis apocalipse, ghicitul in zatul cafelei si altele asemenea. tu esti dovada vie de cum poate cineva sa mistifice, denigreze sau sa rastalmaceasa adevarul ! intrebarea pe care mi-o pun este, insa , alta : o faci deliberat sau fiind un suflet brut si neavind nicio subtilitate NU Intelegi nimic si atunci batjocoresti tot ? |
|
NicioLaeAen 337 mesaje Membru din: 21/03/2018 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Decembrie 2018, ora 20:06
De la: IonOOO, la data 2018-12-01 15:24:32BUNA ZIUA LA TOATA LUMEA! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Decembrie 2018, ora 14:09
Chiar ma gindeam la tine, musiulica si ma-ntrebam pe unde haladuiestI cind sti cu cit drag esti asteptat pe aici ?!
![]() in rest , La MultiAni ptr. miine si lasa-te de analize pe text , ca-ti prinzi laiele pe acolo tot incercind sa intelegi ce-i Nasterea din Nou sau de ce ISUS e Domnul nostru aici, pe Pamint !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 489 mesaje Membru din: 1/08/2018 |
Postat pe: 5 Decembrie 2018, ora 14:15
babaciune, iar ai haznalit-o cu zel si pofta buna, nesatulo stulta nesimtita!
hai, alupegus si revino-ti! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Decembrie 2018, ora 15:38
de ce raspunzi tu in locul lui, nu stii vorba aia cum ca Avocatul neplatit e bun de palmuit ? sau sunteti 2 in 1 ?
|
Postat pe: 6 Decembrie 2018, ora 20:36
De la: gabigabi2, la data 2018-12-05 14:09:31Chiar ma gindeam la tine, musiulica si ma-ntrebam pe unde haladuiestI cind sti cu cit drag esti asteptat pe aici ?! Phă, tâmpitâmpi2... - "Nasterea din Nou"? Există și naștere din vechi? - "ISUS e Domnul nostru aici, pe Pamint"? În cărțile "sfinte", Iisus (nu Isus, că nu ești catolică) s-a înălțat la cer, nu a rămas pe Pământ (nu Pamint). Când veți termina cu habotniciile astea și veți pricepe că nu sunteți mânuiți de un păpușar denumit de voi "Dumnezeu" (domnul zeu?). Luați-va soarta în mâini și trăiți în realitate. Nu vă apără și nu vă pedepsește nimeni de sus (ce-o însemna "de sus"?). După moarte nu vă așteaptă niciun rai, iad sau reîncarnare, noțiuni create de cei cărora le este frică de moarte și nu concep că nu vor mai exista pur și simplu după trecerea în neființă. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Decembrie 2018, ora 14:51
esti Liber sa crezi ce vrei, tot asa cum si eu am DREPTUL la Credinta fara ca cineva sa-mi Imputa acest fapt !
ai inteles, democratule si civilizatule ?
|
Postat pe: 7 Decembrie 2018, ora 15:51
prostii si ignorantii cred, persoanele inteligente au convingeri!
babeto lumpen latrinista esuata mintal, nicio lege nu-ti interzice sa fii proasta, praatie ordinara stulta nesimtita! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 8 Decembrie 2018, ora 14:55
si nici pe tine BUNUL- SIMT, Educatia si Decenta nu te pot opri sa Insulti ca ultimul nenorocit !
|
Postat pe: 8 Decembrie 2018, ora 17:14
Nu a existat user al forumului care sa nu te ignore sau care sa nu-ti spuna ca esti o pramatie ordinara proasta nesimtita , lumpenlatrinisto idioata miasmata, dar tu, nu si nu, continui sa cersesti tainul zilnic si sa incasezi exact ceea ce merita o scursura sociala de teapa ta.
Siktir git, nesimtito masochista esuata mintal! Raporteaza abuz de limbaj |
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Decembrie 2018, ora 20:28
UN TÂNĂR CU BACALAURIAT
Mulţi oameni din păcate sunt ca şi un tânăr,care a absolvit liceul a luat şi bacalaureatul dar nu ştia un lucru elementar de o importanta capitala. Am citit intr-o carte o întâmplare adevărata petrecuta în Germania cu ceva timp în urma pe care încerc sa o reproduc: Intr-o zi,un tânăr vine la bătrânul lui unchi si-i spune: ”Unchiule,felicita-mă! Mi-am luat Bacalaureatul” „Frumos!” răspunde unchiul uite o bancnota de 20 de mărci ca recompensa, cumpăraţi ceva care sa-ti facă plăcere. Si acum spune-mi,ce proiecte ai?” „Acum”, răspunde tânărul băiatul:”acum vreau sa studiez. Vreau sa mă fac jurist”. ,,Frumos”,spune unchiul, ,,si apoi” „Ei,apoi mă gândesc sa fac stagiul la Tribunalul Suprem”. „Frumos”spuse unchiul, ”si apoi?” „Ei, apoi o sa fiu asesor la o curte de apel”. „Frumos”,spune unchiul,,,si apoi?” „Ei unchiule,apoi voi căuta o fata potrivita,mă voi însura şi voi întemeia o familie”. ,,Frumos,spune unchiul, „si apoi?” „Da apoi sper sa devin un om mare,un preşedinte de curte de apel sau procuror al Republicii”. „Frumos”,spune unchiul,”si apoi?” „Da unchiule”- tânărul începe sa se enerveze -„cred ca o sa îmbătrânesc şi o sa mă pensionez”. „Frumos”,spuse unchiul, „si apoi?” „Ei,apoi mă retrag intr-o regiune frumoasa,îmi fac o căsuţă şi încep sa cultiv căpşuni”. „Frumos” spune unchiul,”si apoi?” Nerăbdarea puse stăpânire pe tânăr. ” Ei, o sa mor odată”. „Aşa”,spune unchiul,”si apoi?” Tânărul nu mai rade. Îl cuprinde spaima. „Da voi muri”- şi apoi -... „Si apoi???” întreba unchiul. „Unchiule”,răspunde el „la asta nu m-am gândit niciodată”. ”Cum, spune unchiul, „ti-ai luat bacalaureatul şi eşti aşa de prost ca nu vezi mai departe decât vârful muntelui?” Un om căruia Dumnezeu i-a dat raţiune n-ar trebui sa fie mai prevăzător? Ce va fi după aceea?” Atunci tânărul răspunse repede: „Unchiule,ce vine după moarte nu ştie nimeni!” „Te înşeli băiete”,spuse unchiul,”exista cineva care ştie ce vine după moarte. Acesta e Isus. Si EL a spus:”Lata este calea care duce la moarte...”:După moarte vine judecata lui Dumnezeu. Si atunci eşti ori pierdut ori salvat”. Nu pot sa fac altceva decât sa te scutur şi sa-ti spun:Nu ajunge sa-ti faci planuri de viata pana la mormânt. Trebuie sa te gândeşti şi la ce vine după aceia! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2018, ora 15:42
De la: IonOOO, la data 2018-12-08 20:28:55 Ioane, ,,DUPA ACEEEA", isi intra-n rol implacabilele legi ale biochimiei si chimiei anorganice. Ioane, tu stii care sunt aceste LEGI ale CHIMIEI !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Decembrie 2018, ora 10:18
De la: _H44K_, la data 2018-12-09 15:42:57De la: IonOOO, la data 2018-12-08 20:28:55 Cand m-ati intrebat daca cunosc legile biochimiei si chimiei anorganice,mi-am adus aminte de o poveste in care apar 3 personaje:Ioan vaslasul,si 2 intelectuali ce se plimbau intr-o barca pe un lac mare. Cei doi faceau glume,amuzanduse copios pe seama bietului Ioan care vaslea,vaslea…. Unul din cei doi i-l intreaba pe nea Ion: “ Nea Ioane,stii care-i Teorema lui Pitagora”? “N-o stiu raspunse nea Ion vaslasu”. Rasete ale celor doi,dupa care cel de-al doile intelectual il intreaba pe nea Ion: “ Nea Ioane dar de Arhimede ai auzit,vreodata”? “”N-am auzit”. Raspunse nea Ion”. Iarasi rasete la scena deschisa. Intre timp,ca din senin se ridica o furtuna mare,iar vaslasul Ion observa ca o mica scandurica de pe fundul barcii desprinzan-duse dintr-o data si atunci,ii intreba pe cei doi: “Barca ia apa furtuna a venit,”Stiti sa inotati”? “Nu stim”.Raspund cei doi,in cor. Daca nu stiti,degeaba stiti atatea lucruri,caci veti muri inecati. Zicand acestea nea Ion sari in apa si incepu sa inoate pana la mal. Invatatura acestei povesti este simpla: “ORICE OM IN CLIPA MORTII,ORICAT DE PREGATIT AR FI,NU INSEAMNA NIMIC,PENTRU EL;DACA NU-L CUNOASTE PE ISUS!” Sper ca m-ati inteles ce-am vrut sa spun! Nu cunosc aceste legi ale chimiei si nu-mi fac nici o problema,pentru-ca Cineva le stie mai bine ca oricine. Acest Cineva este cel mai mare Om care a trait vreodata pe Pamant:Isus Christos. Pentru a benificia de puterea Lui imi trebuie doar credinta in El. El nu este o cale,ci este Calea,Adevarul si Viata…. Daca doriti sa deschideti linckul de mai jos,si nu reusiti,copiati-l puneti-l sus in browser si dati motor cautare! https://www.youtube.com/watch?v=_fPgLTTCRqo Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Decembrie 2018, ora 09:21
De la: IonOOO, la data 2018-12-10 10:18:42 Ion, nu le stii, ok. Te asigur, Ion, ca nici el (,,:Isus Christos" aka Yehshuah), nu le stia, era analfabet, dar ele, legile chimiei, exista, functioneaza si sunt implacabile. Evident, aceste legi chimico microbiano-bacteriologice isi anuleaza efectele in cazul in care cadavrul iti este incinerat, Ioane. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2018, ora 17:31
De la: _H44K_, la data 2018-12-11 09:21:54De la: IonOOO, la data 2018-12-10 10:18:42 Ce legatura poate avea scoala,cu Isus cand Acesta a linistit furtuna,a deschis ochii orbilor,a inviat mortii,a cunoscut gandurile oamenilor,etc…? Toate Legile pot fi date peste cap,daca El doreste aceasta,caci ce este cu neputinta la oameni,este cu putinta la Dumnezeu! Stiti ca si geniile alaturi de oamenii simpli,vor invia si ca vor fi judecati dupa faptele lor de Fiul omului,daca nu s-au pocait? Leonardo Da Vinci,Albert Enstein,Wiliam James,Sidis,Isaac Neuton,ca si multi altii,pot aparea la judecata. Daca doriti sa vedeti linckul de mai jos si nu se deschide,copiati-l,puneti-l in browser si dati motor cautare. https://barzilaiendan.com/2013/04/30/esti-sigur-petru-popovici/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Decembrie 2018, ora 12:07
De la: IonOOO, la data 2018-12-13 17:31:49De la: _H44K_, la data 2018-12-11 09:21:54De la: IonOOO, la data 2018-12-10 10:18:42 Nicio legatura, analfabetii nu stiu sa scriesi sa citeasca un text , iar prostii si ignorantii, nu citesc sau silabises , dar nu inteleg ceea ce incearca sa citeasca,Ion. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Decembrie 2018, ora 14:12
iar tu te exprimi Limpede ca cristalu'
|
Postat pe: 15 Decembrie 2018, ora 20:40
De la: IonOOO, la data 2018-12-10 10:18:42 Povestea asta o știu de la grădiniță - de fapt e vorba de un banc care n-are nicio legătură cu religia. Dar mi-a amintit de istorioara următoare. Evreul Kraus n-a vrut să creadă până când nu l-a convins un preot, care i-a povestit o întâmplare. "Odată, într-o vineri, am văzut un băiețaș mâncând cârnați în fața unei case. Faptul m-a zguduit într-atât încât am început să mă închin: - Doamne, Dumnezeule, vezi tu această ticăloșie? Vezi cum se mănâncă în ziua de vineri carne? Doamne, fă ca această casă să cadă peste nelegiuit. Dar mi-am adus aminte că netrebnicul acela este prea mic pentru a-și dea seama ce păcat îngrozitor săvârșea. De aceea am început să înalț rugă și mai fierbinte: - Doamne, Dumnezeule, iartă-l și fă ca această casă SĂ NU CADĂ peste nelegiuit. Și află, domnule Kraus, că Dumnezeu a auzit rugăciunea mea și casa aceea N-A CĂZUT peste acel băiat. Ei, acuma crezi în minuni? - CRED, a răspuns rușinat evreul Kraus. Și în scurtă vreme A TRECUT LA CREDINȚA CATOLICĂ." (Jaroslav Hasek - Despre presa catolică) Cam așa sunt istorioarele pilduitoare prezentate de înfocații credincioși. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Decembrie 2018, ora 11:44
alupigus!
De la: gabigabi2, la data 2018-12-15 14:12:32 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Decembrie 2018, ora 12:17
De la: NicioLaeAen, la data 2018-12-15 20:40:35 Naivitate, ignoranta si prostie cat cuprinde, asa isi prezinta credinciosii mitologia puerila! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Decembrie 2018, ora 15:33
beyy, cind e vorba despre Credinta cuiva , NU se discuta , caci fiecare om poate crede in orice altceva ! voi , de ex., credeti in " stiinta " ,desi sunteti prosti de bubuiti si in haosul politicii !
|
Postat pe: 16 Decembrie 2018, ora 15:46
beyy, cu onanistul asistat social de fiu-tu si oligofrenul de barbata-tu, pana birati si va cufuriti pe voi, betivanco nesimtita stulta ingalata!
siktir, pramatie ordinara imputita! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Decembrie 2018, ora 13:50
de la ce ti se trage nebuneala asta, frate draga ? de la lues ? de la alcool sau asa te-ai nascut tu , avind o datorie karmica de tras / ars ?!
|
Postat pe: 17 Decembrie 2018, ora 15:16
Knci, ,,iete" ca n-ai ghicit!
Proasta kama ti-a fost harazita, dar tu, pramatie ordinara oligofrena, esti cu mult mai proasta decat karma in care te balacesti, lumpenlatrinisto imputia nesimtita! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Decembrie 2018, ora 14:06
se vede ca NU intelegi cum si ce-i aceasta karma si te anunt ca mea este buna, caci am o viata pasnica si ferita de rele, iar eu sunt un om binevoitor, politicos si recunoscator ptr. tot ce primesc zi de zi ! in schimb , karma ta este foarte grea, caci de n-ar fi asa tu n-ai fi Atit de FRUSTRAT, manifestindu-te atit de urit si rau la adresa tuturor....in fapt, la adresa propriei tale fiinte careia-i pregatesti o karma si mai grea ! ca atare, chiar regret din inima ca nu poti depasi acest stadiu si te imbratisez cu speranta ca ura ce te-nconjoara se va mai risipi !
|
Postat pe: 18 Decembrie 2018, ora 18:24
De la: gabigabi2, la data 2018-12-18 14:06:04 Phă, tâmpitâmpi2... Tu știi ce e aia "karma"? E un barbarism folosit greșit în loc de "soartă", "destin", "fatalitate". Cei care îl folosesc nu știu nici măcar că el provine din sistemul filozofic brahmanic și-l folosesc cu totul anapoda. Karma nu este specifică unui individ, ci este o LEGE UNIVERSALĂ în virtutea căreia soarta oamenilor ar fi determinată de acțiunile lor din încarnările anterioare, o FORȚĂ IMPERSONALĂ care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții următoare. Deci, tu nu poți avea o karma bună, adică nu poți avea o LEGE UNIVERSALĂ bună, că nu ești parlamentar să ai legi! Iar karma se referă la ce ai făcut în viețile anterioare - degeaba ești tu acum "un om binevoitor, politicos si recunoscător ptr. tot ce primesc zi de zi". Asta dacă ești o credulă și accepți "transmigrarea sufletelor", care contrazice credința creștină (chiar și pe cea musulmană). Iar HAAK nu poate avea o karma "grea", pentru ca LEGEA e UNIVERSALĂ și se aplică la fel tuturor. Dar nu cred că ești în stare să pricepi subtilitățile astea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Decembrie 2018, ora 13:04
De la: gabigabi2, la data 2018-12-18 14:06:04 Filosofie bullshit regurgitata de veritabila bullshitter oligfrena congenital. Hai siktir cu ineptiile tale, pramatie ordinara oligofrena congenital! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Decembrie 2018, ora 13:53
@nicolaie , esti citit...se vede, dar n-ai prea inteles cum decurge cazul, caci Karma- spre deosebire de Soarta sau Destin care sunt batute-n cuie conf vorbei : "ce ti-e scris in frunte ti-e pus ", karma este o "croiala " a vietii actuale, dar si cea a vietii viitoare, IN VESNICA MISCARE !
ea se construieste clipa de clipa si creste calitativ in functie de Constiinta si Constienta cu care-ti conduci actiunile ...cu alte cuvinte aceasta idee te Responsabilizeaza ! si, DA, cred in Reincarnare si mai cred ca apar - mai apar inca- in Biblie mici trimiteri catre ea, oricit s-au straduit cei ce-au "periat-o " sa scoata din ea tot ce se referea la asta ! de ce ? simplu de tot : -caci una este si STII ca tot ce spui si faci acum se contorizeaza si deci , esti singurul Raspunzator ptr. viata ce-o traiesti - si alta e sa devi Dependent d'un taica parinte ce-ti da - daca vrea si cum vrea- sa-ti dea iertaciunea ptr. pacatele facute ! P.S exista, moi Niciolaie o Karma colectiva, una familiala si una personala si astfel , in functie de ea te Duci exact acolo unde meriti : in Romania, de ex....in 1948, in fam Popescu ptr. a-ti "arde " greseala facuta-ntrecut si a-ti pregati viitorul ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Decembrie 2018, ora 16:53
citez:
www.sasseramis.ro/cu-niste-ani-in-urma-am-fost-un-mistic Cu nişte ani în urmă am fost un mistic. Am studiat chakrele şi purificarea lor. Am meditat, am făcut niște yoga, m-am chinuit să-mi văd aura, am băut apa purificată prin gânduri pozitive, am îmbrăţişat copacii, am ”dialogat” cu ghidul meu spiritual, am conversat cu D-zeu, mi-am interpretat visele, m-am (psih)analizat pe toate părțile şi fațetele, mi-am prelucrat relaţiile cu părinţii, cu antecesorii şi scenariile de viaţă, mi-am ghicit în stele (făceam astrograme), în palmă, în iriși, în scris, căutându-mi misiunea în viață. Deși, uneori, m-am simțit bine, nimic din toate astea nu mi-a adus beneficiile promise. Firele din ghemul vieţii mele refuzau să se descâlcească. Mintea continua să-mi rămână contorsionată şi cețoasă. Nu am reuşit să renunț la fumatul de țigări. Să mă disciplinez. Să-mi definesc un scop. Să-mi definesc unele valori. Să cred în mine. Să-mi duc viața mai conștient. Să-mi reduc din agitația mentală continuă. Să-mi limpezesc mintea. Să-mi scad anxietatea. Să-mi aleg un drum şi să mă dedic acestuia. Per ansamblu, nu am reuşit să duc o viață decentă care să merite a fi trăită cu bune și rele. Nimic. În toată această vreme m-am blamat şi criticat. Mă frământam şi mă ponegream pentru eforturile mele insuficiente. Aveam o karmă grea, se pare. Multe lecții erau neînvăţate. Eram orgolios sau am fost un imberb și meritam suferința. Trebuia să-mi duc crucea. Dar, sigur, cu speranţa ca drumul va lua întorsăturile dorite. Bullshit, bullshit, bullshit… Pentru mine, bullshitul n-a funcţionat. Pentru tine (ori un cunoscut din cercul tău social) s-ar putea să funcţioneze. Sau să crezi că funcţionează?! Oricum, dacă pentru tine (sau un apropiat al tău) funcţionează realmente, înseamnă că viaţa ta (sau a lui) e bună, adică îţi cultivi un stil de viaţa sănătos, conform unei concepţii coerente vizavi de corp/sine, viață și lume, îţi propui scopuri valoroase spre care te îndrepţi cu entuziasm. E un caz în care, ”rahatul” nu face parte din meniul tău (ori al dumnealui) indiferent de convingerile spirituale ori religioase. Filosofia bullshit, numită, uneori, ”spiritualitate”, are incoerență și împiedică ”înflorirea”, deși are și unele atuuri. E drept, neesențiale sau fără valoare practică. Spre exemplu, să permiți curgerea realității (”go with the flow”). E un principiu de acceptare, de nonacţiune, care sună pacifist și relaxant. Odată ce-l pui la lucru într-un context anume, ajungi precum împăratul gol. Să-ți ilustrez. Ești femeie, iar partenerul tău e ispitit de o tânără apetisantă de la serviciu care tot găseşte pretexte să converseze cu dumnealui (e o tipă creativă). Tu, partenera lui, vei lăsa lucrurile la voia întâmplării (direcţionată de hormoni)? Sunt răutăcios. E limpede că nu mi-am integrat istoria din prima (sau a doua) parte a vieții. Îmi recomanzi un psiholog bun (orice ar însemna ”bun”)? Unul care ghicește în astrograme și pete de cerneală? Între timp am regurgitat filosofia bullshit. Nu şi gândirea magică. Ar fi nițel imposibil. Am îmbrăţişat o filosofie care permite îndoiala şi dovezile şi care-mi permite autonomia. Nu mă închin la zei şi nici nu cred într-o conştiinţă cosmică universală. Nu mă închin nici la oameni şi la teoriile lor numite doctrine sau ideologii. Cred într-un Univers, dacă ar fi să-l personific, indiferent şi injust. Cred într-un Univers care nu face favoruri pe criterii mistico-religioase. El, Universul, te-a oferit pe tine (şi pe mine) din milioanele de combinații genetice. Ai câştigat lozul cel mare. De aceea cred că Viața și oamenii au multe de oferit. Nu putem şti de dinainte ce combinaţii face în curgerea ei. Vom fi luaţi prin surprindere, iar surprizele nu vor mereu plăcute. Dar şi invers. E mai puţin important. Contează cum ne descurcăm cu ele în așa fel încât să permitem vieţii să curgă în timp ce ne simţim (relativ) împăcaţi şi, câteodată, fericiți. Pentru că necesită eforturi, deliberare şi alegeri, nu e o filosofie confortabilă, dar cine zice că trebuie să fie, deoarece nu promite nimic, dacă fac cutare şi cutare lucru valoros după cum promit religiile (de pildă, să mă închin de trei ori prin preajma bisericilor sau să vorbesc cu un mic tablou numit icoană ca să mă vindec de afte). Așa că nu mă leg de nimic definitiv sau irevocabil. Am preferințe, speranțe, aspirații și îmi place să cred într-o idee după oarece deliberare (când consider că am suficiente dovezi de încredere). De ce? Deoarece funcţionează. Ideile bazate pe dovezi (având de-a face cu știința) tind să producă rezultatele scontate. Uneori şi cele în urma unor intuiţii, deşi asta vine cu riscuri mai mari. Atunci când trimit un email, el ajunge la persoană din adresă. Nu aiurea. Asta e liniştitor. Mă aștept ca persoana respectivă să-mi răspundă (dacă decide asta). Ea nu-mi va da un răspuns la email dacă nu-l primește, după cum se întâmpla cu rugile trimise zeilor. Poate rugăciunea ta n-ajunge nicăieri? De aceea, nu primești răspunsuri? Ştiu. Oamenii credincioși primesc răspunsuri. Într-adevăr, nu neapărat în cuvinte, ci în semne divine. De aceea, sunt fascinat de creierul uman şi de cum vrăjește realitatea. Oamenii sunt vrăjiţi și trăiesc prinși într-o broderie magică precum peștii în plasele de pescuit. La această broderie contribuie din plin o disciplină numită marketing, care exploatează vulnerabilitățile evoluţioniste ale creierului uman. Fiecare e parte inextricabilă a unei țesături magice suprapuse peste realitatea fizică. E valabil şi pentru sceptici şi solipsiști. Chiar şi tu, probabil un cititor care gândeşte inteligent, ești prins în țesătură. Nimeni nu poate fugi de sau elibera din ea (precum Neo în celebrul film Matrix). Lumea în care conviețuim e infinit mai provocatoare decât matrixul lui Neo. Nu permite eliberarea de ea, mai puţin în cazul optării pentru exitus. Deși dacă optezi pentru, te asigur că nu ajungi nicăieri. Sunt destul de sigur că nu există o lume dincolo sau o viață de apoi. Provocarea vieții e să trăiești aici, în această lume magică, care îți oferă prilejul prin oamenii întâlniţi (unii în carne şi oase, alţii din hârtie şi cerneală) să conștientizezi iluzia… și atât? Îhm, dacă ai umor, vei râde în hohote sau măcar zâmbi. Urmând, desigur, să-ți vezi de ale tale, adică de ceea ce alegi să conteze pentru tine. Şi merită, zic eu, să faci alegerea. Trăim pentru prima și ultima oară. Iar timpul nu ne așteaptă. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Decembrie 2018, ora 17:02
babaciune nesimtita oligofrena congenital, ofera-mi un merci si du-te deqku, n-o sa intelegi nimic din exemplificarea citata mai sus.!
siktir! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

lasa-te de analize pe text , ca-ti prinzi laiele pe acolo tot incercind sa intelegi ce-i Nasterea din Nou sau de ce ISUS e Domnul nostru aici, pe Pamint !
de ce raspunzi tu in locul lui, nu stii vorba aia cum ca Avocatul neplatit e bun de palmuit ? sau sunteti 2 in 1 ?
iar tu te exprimi Limpede ca cristalu'
de la ce ti se trage nebuneala asta, frate draga ? de la lues ? de la alcool sau asa te-ai nascut tu , avind o datorie karmica de tras / ars ?!