back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 20:52

bei....crestinilor....ati dat de .....s-au spart tevile prin rai si va ploua.....invierea.....

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:05

De la: _KARPOV, la data 2012-04-14 20:52:26

bei....crestinilor....ati dat de .....s-au spart tevile prin rai si va ploua.....invierea.....

... asa da Dzeu,... ploaie, sacrificiile hobby-ului, contactare reOumaNtism orto-dox/Os

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:27

DECLARATIILE LUI ISUS.
1-Isus a afirmat ca are o Imparatie: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta"Ioan 18/36.In mod deschis,Domnul Isus declara ca El a venit din cer.
2- El a afirmat ca exzistenta Sa este vesnica "Inainte de Avraam am fost Eu" Ioan 8/58. Isus a marturisit ca El era cu Tatal din vesnicie si ca este Fiul divin al lui Dumnezeu.
3- El a afirmat ca este Mantuitorul lumii:"Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut" Luca 19/19. Adam si Eva au transmis intregi omenirii starea de pacat,chiar si noua astfel ca si noi am devenit obiectul cautarii si salvarii Sale.
4- El a afirmat ca are puterea de a elibera oamenii din sclavia pacatului:"Daca Fiul va face slobozi,veti fi cu adevarat slobozi" Ioan 8/36.
5- El a afirmat ca detine autoritatea de a ierta pacatele:"Dar sa stiti ca Fiul Omului are puterea pe pamant sa ierte pacatele" Matei 9/6.
6- El a afirmat ca poate oferi pace,in ciuda faptului ca traim intr-o lume a necazului:"Va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea..." Ioan 14/27.
7- El si-a declarat egalitatea cu Dumnezeu Tatal:"Eu si Tatal una santem" Ioan 10/30.
8- El a afirmat despre Sine ca este Dumnezeu:"Voi Ma numiti Domnul...si bine faceti,ca sunt" Ioan 13/13.La inceput a fost Cuvantul.....si Cuvantul era Dumnezeu" Ioan 1/1.Scriptura ne invata ca sant trei persoane egale ale Dumnezeirii:Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
9- El a afirmat ca are puterea de a invia mortii:"Eu sant invierea si viata"Ioan11/25.
10- El a afirmat despre Sine ca este Rascumparatorul care se va intoarce ca sa ne ia cu El:"Si dupa ce Ma voi duce,Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine,ca acolo unde sant Eu ,sa fiti si voi"Ioan 14/3.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:28

- s-a nãscut �ntr-o iesle ..... sã fie oare usor ?
- nu a scris cãrti ...desi despre El s-au scris cele mai multe ;
- nu a �ntemeiat scoli ...dar credinciosii Sãi sunt fãra numãr ;
- se spune despre El ca nu a fãcut nici un pãcat; propovãduind �mpãrtia lui Dumnezeu a �nvãtat, a vindecat si a �nviat mortii ...fiind rãsplãtit, de noi oamenii cu o cruce, �ntre doi t�lhari;
�El n-a fãcut pãcat, si �n gura Lui nu s-a gãsit viclesug�. C�nd era batjocorit, nu rãspundea cu batjocuri; si, c�nd era chinuit, nu ameninta, ci Se supunea dreptului Judecãtor.
Isaia 53:5,6
CREDINTÃ - O concluzie a celor de mai sus rãm�ne primul pas cãtre Dumnezeu si anume a te increde in El, in Domnul Isus Hristos : �Adevãrat vã spun cã, dacã nu vã veti �ntoarce la Dumnezeu si nu vã veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra �n �mpãrãtia cerurilor."

RUGATI-VÃ ! Daca cele de mai sus au rost si doriti ca viata dumneavoastrã sã fie schimbatã de El atunci rugati-vã : spuneti-I Lui despre viata dumneavoastrã, depre pãcatele sau problemele dumneavoastrã, faceti acest lucru in liniste, �ncredintati-I Lui toate problemele importante si chiar cele de cea mai mica importantã. Nu veti fi dezamãgiti.

DUMNEZEU SÃ VÃ BINECUVINTEze pe cei care citesc aici...
Cãci prin credinta din inimã se capãtã neprihãnirea, si prin mãrturisirea cu gura se ajunge la m�ntuire, dupã cum zice Scriptura: �Oricine crede �n El, nu va fi dat de rusine.�

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:30

12. "Cine a m�surat apele cu m�na lui? Cine a m�surat cerurile cu palma, �i a str�ns ��r�na p�m�ntului �ntr-o treime de m�sur�? Cine a c�nt�rit mun�ii cu c�ntarul, �i dealurile cu cump�na?
13. Cine a cercetat Duhul Domnului, �i cine L-a luminat cu sfaturile lui?
14. Cu cine S-a sf�tuit El, ca s� ia �nv���tur�! Cine L-a �nv��at c�rarea drept��ii? Cine L-a �nv��at �n�elepciunea, �i I-a f�cut cunoscut calea priceperii!
15. Iat�, neamurile sunt ca o pic�tur� de ap� din vadr�, sunt ca praful pe o cump�n�; El ridic� ostroavele ca un bob de nisip.
16. Libanul n-ajunge pentru foc, �i dobitoacele lui n-ajung pentru arderea de tot.
17. Toate neamurile sunt ca o nimica �naintea Lui, nu sunt dec�t nimicnicie �i de�ert�ciune.
18. Cu cine voi�i s� asem�na�i pe Dumnezeu? �i cu ce asem�nare �l ve�i asem�na?
19. Me�terul toarn� idolul, �i argintarul �l �mbrac� cu aur, �i-i toarn� l�n�i�oare de argint.
20. Iar cine este s�rac, alege ca dar un lemn care nu putreze�te; �i caut� un me�ter iscusit, ca s� fac� un idol, care s� nu se clatine.
21. "Nu �ti�i? N-a�i auzit? Nu vi s-a f�cut cunoscut de la �nceput? Nu v-a�i g�ndit niciodat� la �ntemeierea p�m�ntului?"
22. El st� deasupra cercului p�m�ntului, �i locuitorii lui sunt ca ni�te l�custe �naintea Lui; El �ntinde cerurile ca o mahram� sub�ire, �i le l��e�te ca un cort, ca s� locuiasc� �n el.
23. El preface �ntr-o nimica pe voievozi, �i face o nimica din judec�torii p�m�ntului.
24. De abia sunt s�di�i, de abia sunt sem�na�i, de abia li s-a �nr�d�cinat tulpina �n p�m�nt: �i El sufl� peste ei, de se usuc�, �i un v�rtej �i ia ca pe ni�te paie.
25. "Cu cine M� ve�i asem�na, ca s� fiu deopotriv� cu el?" zice Cel Sf�nt.
26. "Ridica�i-v� ochii �n sus, �i privi�i! Cine a f�cut aceste lucruri? Cine a f�cut s� mearg� dup� num�r, �n �ir, o�tirea lor? El le cheam� pe toate pe nume; a�a de mare e puterea �i t�ria Lui, c� una nu lipse�te."
27. "Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele: "Soarta mea este ascuns� dinaintea Domnului, �i dreptul meu este trecut cu vederea �naintea Dumnezeului meu?"
28. Nu �tii? N-ai auzit? Dumnezeul cel ve�nic, Domnul a f�cut marginile p�m�ntului. El nu obose�te, nici nu ostene�te; priceperea Lui nu poate fi p�truns�.
29. El d� t�rie celui obosit, �i m�re�te puterea celui ce cade �n le�in.
30. Fl�c�ii obosesc �i ostenesc, chiar tinerii se clatin�;
31. dar cei ce se �ncred �n Domnul �i �nnoiesc puterea, ei zboar� ca vulturii; alearg� �i nu obosesc, umbl�, �i nu ostenesc."

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:31

- Deutronom 10/17. C�ci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic �i �nfrico�at, care nu caut� la fa�a oamenilor �i nu prime�te daruri;
- Psalm 136/2. L�uda�i pe Dumnezeul dumnezeilor, c�ci �n veac �ine �ndurarea Lui!
- Daniel 2/47. �mp�ratul a vorbit lui Daniel �i a zis: "Cu adev�rat, Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor �i Domnul �mp�ra�ilor, �i El descoper� tainele, fiindc� ai putut s� descoperi taina aceasta!"
- Psalm 82/1. Dumnezeu st� �n adunarea lui Dumnezeu; El judec� �n mijlocul dumnezeilor.
- Ioan 10/33. Iudeii I-au r�spuns: "Nu pentru o lucrare bun� arunc�m noi cu pietre �n Tine, ci pentru o hul�, �i pentru c� Tu, care e�ti un om, Te faci Dumnezeu."
34. Isus le-a r�spuns: "Nu este scris �n Legea voastr�: "Eu am zis: Sunte�i dumnezei?"
35. Dac� Legea a numit "dumnezei", pe aceia, c�rora le-a vorbit Cuv�ntul lui Dumnezeu, - �i Scriptura nu poate fi desfiin�at�,

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:32

B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SF�NT
1. El este numit �Duhul Dumnezeului Celui Viu� :
a. 1 Cor. 3,16; 2 Cor. 3,3
b. Isa. 61,1
Arat� rela�ia Sa �n raport cu Dumnezeu Tat�l!
2. El este deschis ca fiind �Duhul lui Isus Hristos� :
a. Fapte 2,33; Gal.4,6
b. Filip.1,19; Fapte 16,7 R.V.
3. El este numit �Duhul �nfierii� - Rom. 8,15
4. Numele sunt cele care descoper� caracterul S�u:
a. Duhul Sf�nt - Luca 11,13; 1 Pet.1,2
b. Duhul adev�rului - Ioan 14,17; 16,13
c. Duhul nimicirii (arderii) - Rom.1,4; Isa.4,4
5. Numele sunt acelea care arat� influen�a Sa:
a. Duhul vie�ii - Rom. 8,2; Ioan 6,63
b. Duhul �n�elepciunii, priceperii �i puterii - Isa.11,2
c. Duhul harului - Evr.10,29
d. Duhul slavei - 1 Pet. 4,14
e. M�ng�ietorul - Ioan 14,26; 15,26
f. Numele Lui descrie r�bdarea Sa; El este numit �Duhul cel ve�nic� - Evr. 9,14

C. G�NDURI SPECIALE LEGATE DE NUMELE DUHULUI SF�NT
1. C�teva personaje biblice �n inima c�rora a locuit Duhul Sf�nt au descoperit �n ei �n�i�i Duhul �n�elepciunii:
a. Daniel �i Iosif au descoperit �n vie�ile lor pe Duhul �n�elepciunii - Dan. 5,12;6.3; Gen. 41,35.39
b. Moise a manifestat pe fa�� Duhul bl�nde�ii - Num.12,13; 1 Cor. 4,31
c. Iov a avut Duhul �ndelungii r�bd�ri - Iac.5,11; Ecl.7,8
2. Alte personaje biblice au dat pe fa��:
a. Duhul dragostei - 1 Ioan 3,1-3; 4,8;5.1-5
b. Duhul milosteniei - Fapte 9,36-42
c. Ilie a dat pe fa�� Duhul nimicii, judec��ii, sfin�eniei - 2 Regi 1,12. Acela�i lucru se confirm� �i �n cazul lui Ioan Botez�torul - Ioan 5,35
3. Cunoa�terea faptului c� Duhul Sf�nt �ntip�re�te caracterul S�u �n inimile credincio�ilor ne inspir� laud� �i cinste la adresa lui Dumnezeu. El este reprezentantul Tat�lui �i al Fiului �i va aduce �n fiin�a noastr� natura divin� - 2 Pet.1,2-7
Acest lucru �nseamn� c� El va schimba natura noastr� fireasc� - 2 Cor.5,14-17
4. Lucrarea Duhului Sf�nt este na�terea din nou.
a. Aceasta este �nv���tura lui Isus - Ioan 3,1-9
b. El se folose�te de Cuv�ntul lui Dumnezeu pentru a transforma natura noastr� - 1 Pet.1,23-25;Evr.4,12

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:33

C�TEVA DIN ACTIVIT��ILE DUHULUI SF�NT

1. Contribu�ia Sa la crea�iunea acestei lumi:
a. El S-a mi�cat �n mod creator deasupra apelor - Gen. 1,2; Ps. 104,30
b. Spunea Iov, �Duhul lui Dumnezeu m-a f�cut� - Iov.33,4
2. Prin Duhul lui Dumnezeu este sus�inut� �ntreaga varietate a proceselor vie�ii:
a. Ps. 104,29-30
b. Gen. 2,7
3. Contribu�ia Sa �n cadrul planului de m�ntuire:
a. El este Autorul Bibliei - Isa. 34,18; 2 Pet. 1,19.20
b. El se lupt� cu p�c�to�ii - Gen. 6,1-3; Isa. 63,10
c. El dovede�te vinov��ia lumii - Ioan 16,8; Fapte 2,37
d. El convinge inima cu privire la neprih�nire - 5,6
e. El m�ng�ie pe poporul lui Dumnezeu - Ioan 14,26;15,26
f. El c�l�uze�te pe sfin�i �n tot adev�rul - Ioan 16,12.13
4. O lucrare deosebit� pe care o �mpline�te Dumnezeu pentru copiii S�i, prin intermediul Duhului Sf�nt:
a. El �i re�nnoie�te. Aceasta �nseamn�, c� regenerarea caracterului nostru, schimbarea naturii noastre constituie lucrarea Duhului Sf�nt - Tit. 3,5; Rom.12,2; 2 Cor. 5,17
b. El ne �mp�rt�e�te de fapt natura divin�. Acesta este un adev�r plin de slav� ce trebuie privit cu interes.
(1) Prin natura sa, omul este firesc, v�ndut p�catului - Rom. 7,14
(2) G�ndirea fireasc� reprezint� vr�jm�ie �mpotriva lui Dumnezeu �i a legii Sale - Rom. 8,7
(3) Duhul Sf�nt creeaz� �nl�untrul nostru o natur� dumnezeiasc� - 2 Pet. 1,37; Ps. 51,10; Zah. 4,6
c. El ne �nzestreaz� cu putere �n omul dinl�untrul nostru - Efes. 3,16. R.V.
d. El ne conduce pa�ii c�tre o via�� sf�nt� - Rom. 8,14; Gal. 5,22-28
e. El ne aduce �n memorie f�g�duin�ele lui Dumnezeu - Ioan 14,26; Mat.10,19; 1 Cor.2,9-12
f. El este sus�in�torul nostru �n rug�ciune - Fapte 1,8
h. El va �nvia trupurile noastre moarte la prima �nviere - Rom. 8,11
5. Care este atitudinea noastr� personal� fa�� de cea de-a treia persoan� a dumnezeirii?
a. �l primim �n vie�ile noastre?
b. �l ascult�m cu bun�voin��? Fapte 5,32
c. �l �ntrist�m uneori? Efes. 4,30.31

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:35

SCARBOSI NU INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU

Curvarii, preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu.........
Puteti sa ma compectati.Multa pace.

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 23:44

De la: 9am121159, la data 2012-04-14 22:35:03SCARBOSI NU INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU

Curvarii, preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu.........
Puteti sa ma compectati.Multa pace.

E clar! Nimeni nu va intra in imparatia lui Dumnezeu! Nici macar aceia care cred ca li se cuvine pentru ca nu curvesc nu; nu; nu....... la toate celelalte pacate mentionate mai jos pentru ca ravnesc cu gandul la ele care e la fel de mare pacat! ... preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu.........
Puteti sa ma compectati.Multa pace. [/quote]
Multa pace si tie!

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 00:58

AVENTURILE AMOROASE ALE �NGERILOR PE P�M�NT

Ne apropiem de unul dintre cele mai interesante pasaje din Biblie, a c�ror
suprimare din scurtele manuale de "istorie sf�nt�" caracterizeaz� cum nu se
poate , mai bine neru�inarea clericilor �i �ndem�narea cu care falsific�
dogmele credin�ei. "Sfin�ii" p�rin�i ai bisericii sus�in sus �i tare c� Biblia este o
carte "divin�", c� ea a fost scris� direct dup� dictarea lui dumnezeu, c� tot ce
st� scris �n ea este adev�rul adev�rat, adev�rul cel mai des�v�r�it, adev�rul
suprem, �i c� aceast� carte merit� cea mai sincer� venera�ie. Atunci se pune
�ntrebarea: de ce clericii nu dau credincio�ilor posibilitatea s� cunoasc� �n
�ntregime aceast� carte, f�r� s� suprime din ea nici un verset? C�r�ile "sfinte"
trebuie citite a�a cum s�nt. C�ci dac� e vorba s� se scoat� un pasaj sau altul
care vine �n contradic�ie cu unele puncte din �tiin�ele teologice proclamate
dogme ale credin�ei, atunci ar fi mai simplu s� fie aruncat� la co� toat� car-tea. Ea nu mai este atunci o carte sf�nt�, ci o carte demn� de dispre�. O
minciun� dintr-un pasaj oarecare constituie un argument suficient pentru a
dezmin�i originea divin� a �ntregii c�r�i.
�i iat� c� propov�duitorii religiei, dup� ce pomenesc numele lui Noe, trec
imediat la povestea cu potopul, afirm�nd c� desfr�narea oamenilor l-a sup�rat
pe dumnezeu �i l-a f�cut s� trimit� potopul asupra tuturor, cu excep�ia unei
singure familii al c�rei cap ar fi r�mas om drept.

Dar cele de mai sus nu corespund de loc cu Biblia! Ea spune altceva. �n
primele patru versete din capitolul al VI-lea al c�r�ii "Facerea" se arat� care a
fost adev�rata pricin� a stric�ciunii oamenilor. Domnilor clerici, nu ave�i
dreptul s� trece�i sub t�cere acest episod din a voastr� "sf�nt� scriptur�"!
Dac� el v� pune �n �ncurc�tur�, cu at�t mai r�u: "sf�ntul duh" n-ar fi trebuit s�
dicteze asemenea lucruri autorului "Pentateuhului". Hapul este amar, dar
sfin�ii �i �nv��a�ii p�rin�i ai bisericii l-au �nghi�it o dat�; acum e r�ndul
dumneavoastr� s�-l �nghi�i�i.
Hapul pe care teologii din zilele noastre se str�duiesc s� nu-l �nghit�, ci
s�-l scuipe pe furi�, const� din primele versete ale capitolului al VI-lea din
cartea "Facerea".
"Iar dup� ce oamenii au �nceput s� se �nmul�easc� pe fa�a p�m�ntului �i li
s-au n�scut fete,
Atunci au v�zut fiii lui dumnezeu c� fetele oamenilor s�nt frumoase �i �i-au luat de neveste, din toate, pe acelea pe care �i le-au ales.

�i a zis domnul: �Nu va r�m�ne duhul meu �n oameni pururea, fiindc� s�nt
trup. Drept aceea zilele lor s� fie o sut� dou�zeci de ani!�
Iar �n vremea aceea erau pe p�m�nt uria�ii, mai ales dup� ce fiii lui
Dumnezeu intrar� la fiicele oamenilor �i le n�scur� fii. Ace�tia s�nt vitejii cei
vesti�i din vechime" (Facerea, VI, 1―4).
De�i cartea "Facerea" nu ne-a istorisit povestea z�mislirii �ngerilor, iat�
totu�i c� este a doua oar� c�nd ea aminte�te despre aceste fiin�e des�v�ite:
prima dat� a fost vorba de "herubul" pus de santinel� la por�ile Edenului. De
aceea nu stric� s� spunem c�teva cuvinte despre credin�a �n �ngeri la vechii
evrei.
Cre�tinii, a c�ror religie e preluat� din credin�a evreilor, au n�scocit
dogme noi, despre care �n Biblie nu exist� nici urm�. Astfel, pe de-a-ntregul
n�scocit� este povestea r�zvr�tirii diavolului Satana �i a �nfr�ngerii lui de
c�tre arhanghelul Mihail. �ntruc�t noi examin�m aici Biblia mai ales din
punctul de vedere al credin�ei cre�tine, nu putem trece cu vederea aceast�
problem�.

Potrivit dogmelor teologilor cre�tini, �ntr-o bun� zi st�p�nul cerurilor,
dumnezeu, �i-a f�cut socoteala c� nu se cuvine ca el, atotputernicul, s� se
mul�umeasc� numai cu crearea cerului �i a p�m�ntului. De vreme ce a
populat p�m�ntul, de ce n-ar popula �i cerul? Pe timpuri i se ur�se cu haosul.
Dar �i mai mult i s-a ur�t cu singur�tatea din rai. �i �ntruc�t era me�ter �n a
crea, literalmente din nimic, o mul�ime de lucruri amuzante �i chiar fiin�e
�nsufle�ite, a pl�smuit �ngeri meni�i s�-i alc�tuiasc� o societate pl�cut�.
Dumnezeu �i-a comandat, de asemenea, un fotoliu cu blazon, ca s� aib� pe
ce sta c�nd prezida adunarea cereasc�. Pentru a-l distra pe dumnezeu, �ngerii
c�nt� ne�ncetat. Ca fiin�e supranaturale, bine�n�eles, nu obosesc niciodat� �i
s�nt totdeauna �n voce.
Dar iat� c� unul dintre �ngeri, un fl�c�u pe care clericii l-au poreclit
Lucifer-satana, a pus ochii pe tronul preasf�ntului �i �i-a f�cut socoteala c� n-ar fi r�u s� ocupe el fotoliul preziden�ial �n locul atotputernicului creator.
Aceast� inten�ie criminal� a p�rut o glum� foarte reu�it� unora dintre �ngeri,
care, pesemne, se s�turaser� s� tot fac� necontenite vocalize �i astfel s-au
al�turat �ndr�zne�ului, �n timp ce majoritatea cov�r�itoare a �ngerilor erau
�mpotriva uneltirilor lui. Un oarecare Mihail, numit arhanghelul, adic� "mai-marele peste �ngeri", �i-a asumat sarcina de a ap�ra interesele domnului. El a
preluat comanda o�tii cere�ti �i i-a tras o chelf�neal� zdrav�n� satanei.
�ngerul r�zvr�tit a fost aruncat �n iad, o "�mp�r��ie" subteran� creat�
instantaneu pentru el. Tot acolo s-au pr�bu�it �i complicii lui, iar dumnezeu
�i-a reluat locul �n fotoliul preziden�ial
Aceasta este legenda pe care clericii au transformat-o �n dogm� a
credin�ei pentru enoria�ii lor �nfiora�i de groaz�, c�ci, la urma urmelor,
episodul urm�re�te mai ales s� insufle spaim� oamenilor credincio�i: p�zi�i-v�, oi�e evlavioase! Dac� nu v� ve�i supune poruncilor domnilor clerici, ve�i
zbura pe urma �ngerilor r�i, de-a dreptul �n iad.
�n vechiul text ebraic al Bibliei, acolo unde se vorbe�te despre diavol,
adic� �n acele c�r�i care au fost scrise, indiscutabil, dup� captivitatea din

Babilon (la mai bine de o mie de ani dup� legendara existen�� a lui Moise),
principalul demon este satana. C�t prive�te diavolii, ei s�nt pur �i simplu
duhuri rele, av�nd �ns� aceea�i �nf��i�are ca dumnezeu �i cei din preajma lui.
Alt� explica�ie nu se mai d�. Ei nu s�nt c�tu�i de pu�in prezenta�i ca ni�te
r�zvr�ti�i, izgoni�i din raiul ceresc �i prin�i �n lan�uri de zidurile iadului de foc.
Astfel, �n legenda lui Iov, duhul r�u, satana, se plimb� prin cer ca la el acas�
�i chiar, c�nd �i vine chef, se ia la har�� cu dumnezeu. V�z�nd c� ace�ti diavoli
din ultimele c�r�i ale Bibliei se simt at�t de bine �i nu sufer� din pricina
chinurilor din iad, criticii au remarcat c� aceasta corespunde credin�elor
caldeenilor �i per�ilor, ale c�ror c�r�i dateaz� dintr-o perioad� anterioar�
c�r�ilor evreilor. De aici s-a tras concluzia c� evreii, �n timpul �ndelungatei
captivit��i din Babilon, au ad�ugat la credin�ele lor unele din credin�ele
popoarelor �n mijlocul c�rora le-a fost dat s� tr�iasc�. De altfel, �nsu�i numele
pe care evreii l-au dat diavolului principal poart� pecetea religiei caldeene
sau a celei babilonene: "satana" nu este un cuv�nt ebraic, ci un cuv�nt
caldeean �i �nseamn� "ur�".

Prin urmare, dumnezeu a ascuns poporului evreu "ales" de el nu numai
povestea cu complotul de la curte pus la cale de un num�r de �ngeri, ci chiar
�i numele adev�rat al c�peteniei r�zvr�ti�ilor. Biblia nu-i spune nic�ieri
Lucifer. Numele acesta i l-au dat cre�tinii. Dar p�rin�ii �i �nv��a�ii bisericii s-au
str�duit �n fel �i chip s� g�seasc� vreo indica�ie cu privire la Lucifer �n Vechiul
testament. Pentru aceasta ei au recurs la un fals, reu�ind s�-i p�c�leasc�
destul de bine pe credincio�i, care nu citesc Biblia personal, ci numai o
ascult� c�nd le-o citesc �i le-o r�st�lm�cesc oamenii de profesie. Falsul
trebuie dat �n vileag �i �l rug�m pe cititor s� ne ierte c� vom face o digresiune
scurt�, dar necesar�.
Teologii afirm� c� �n prorocirea lui Isaia (XIV, 12) este vorba de Lucifer,
sub numele lui adev�rat, �i citeaz� �nceputul versetului, falsific�ndu-l �ns� cu
ajutorul traducerii latine a Bibliei.
�n acest capitol, Isaia, �nfuriat c� babilonenii �in at�t de mult poporul lui �n
captivitate, d� fr�u liber m�niei sale patriotice �i prezice regelui Babilonului c�
�mp�r��ia lui se va pr�bu�i �i praf �i pulbere se va alege de ea.
"�ns� domnul se va �ndura de Iacob ― exclam� Isaia ― �i va alege �nc� o
dat� pe Izrail, pe care �l va statornici �n patria lui... Tu vei c�nta c�ntecul
acesta de ocar� �mpotriva �mp�ratului Babilonului �i vei zice: �Cum s-a sf�r�it
cu tiranul �i cum s-a curmat cu chinul nostru?�. Domnul a sf�r�mat toiagul
celor f�r�delege �i sceptrul st�p�nitorilor....

Cum ai c�zut tu din ceruri, stea str�lucitoare, fiu al rev�rsatului zorilor? Ai
fost dobor�t la p�m�nt, tu care asterneai la p�m�nt toate neamurile?...
�i numai tu ai fost zv�rlit departe de morm�ntul t�u ca un st�rv ur�cios,
acoperit cu r�m�i�ele celor uci�i �i ciop�r�i�i de sabie; tu zaci, altfel dec�t cei
pogor��i �n gropni�e de piatr�, ca un st�rv storco�it �n picioare.
Tu nu te vei pogor� cu ei �n morm�nt, fiindc� tu ai pustiit �ara ta �i pe
poporul t�u l-ai m�cel�rit. Niciodat� nu va mai fi vorba despre odrasla
f�r�delegii!" (Isaia, XIV, 1,4,5,12,19, 20).
Trebuie s� fii de o neobr�zare f�r� margini pentru a afirma c� aici Isaia

vorbe�te despre Lucifer-satana. Este vorba, fire�te, despre regele Babilonului
�i numai despre el; pasajul v�de�te o explozie de m�nie, ur� �i amenin��ri la
adresa lui Nabucodonosor, �nrobitorul poporului evreu.
S� vedem acum �n ce chip "sf�ntul" Ieronim, care a tradus Biblia �n limba
latin�, a falsificat textul. Profit�nd de faptul c� Isaia compar� pe regele
Babilonului cu Luceaf�rul (planeta Venus), c�ruia la evrei i se spunea Helel
(Zori) �i la romani Lucifer (D�t�tor de lumin�), el �i-a permis s� expun� prima
parte a versetului 12 �n latin� �n felul urm�tor: "Quomodo cecidisti de coelo
Lucifer, qui mane oriebaris" ("Cum ai c�zut tu din ceruri, Lucifer, tu care te
ridicai diminea�a").
Textul evreiesc autentic, men�ion�nd numele lui Helel, vorbe�te despre
regele Babilonului. Regele este comparat cu Luceaf�rul, cu planeta Venus.
Teologii exclam� �ns� cu un aer triumf�tor: "Dec�derea lui Lucifer este
men�ionat� �n Biblie! �nsu�i Isaia vorbe�te despre asta".
Ce nemaipomenit� neobr�zare! Repet�m: �n vechile c�r�i "sfinte" ale
evreilor nu este pomenit nimic care s� semene cu legenda r�zvr�tirii �i
�nfr�ngerii lui Lucifer!

Revenim la �ngerii din capitolul al �aselea al c�r�ii "Facerea" �i recurgem
din nou la izvoare tot at�t de sfinte ca cele de mai �nainte, �n care vom g�si
unele am�nunte cu privire la concubinajul acestor locuitori cere�ti cu
frumoasele fiice ale oamenilor.
Manualele �colare de "istorie sf�nt�", alc�tuite spre folosin�a muritorilor de
r�nd, nu con�in, bine�n�eles, nici cea mai mic� aluzie cu privire la aventurile
pe care le dau �n vileag cele patru versete citate mai sus, dar aceste patru
versete nu s�nt �terse din Biblie. Asta �nc� nu-i totul: slujitorii religiei au
pentru ei, �i numai pentru ei, �nc� o carte, pe care o �in �n mare cinste, f�r� a
o r�sp�ndi �ns� pe larg. Este Cartea lui Enoh.
Enoh ― cred c� n-a�i uitat de el ― este patriarhul care a tr�it 365 de ani,
pe care dumnezeu l-a �ndr�git �i l-a ridicat la ceruri "�n carne �i oase", ca
Jupiter pe Ganimede . Totu�i, potrivit unei legende, Enoh a scris, zice-se, o
carte pe care, din fericire, n-a luat-o cu el �n rai. Enoh a l�sat cartea prin
testament fiului s�u Matusalem, iar Noe a luat pre�iosul manuscris cu el �n co-rabie.
E drept, vreme �ndelungat� nimeni nu a v�zut aceast� carte a lui Enoh. Se
afirm� c� pe "timpul apostolilor" (adic� cu nou�sprezece veacuri �n urm�), ea
exista, dar nu se �tie unde. O dovad� �n acest sens exist� �n Noul testament.
Epistola soborniceasc� a apostolului Iuda spune urm�toarele (v. 14―15):
"Dar �i Enoh, al �aptelea de la Adam, a prorocit despre ace�tia (despre
p�c�to�i. ― Nota trad.), zic�nd: �Iat�, venit-a domnul �ntru zecile de mii de
sfin�i ai lui, ca s� fac� judecat� �mpotriva tuturor �i s� mustre pe to�i
necredincio�ii...

Din moment ce "sf�ntul apostol" citeaz� aceast� carte, �nseamn� c� o
cunoa�te! �i vreme de c�teva veacuri teologii �i-au pus �ntrebarea: "Ce s-a
�nt�mplat cu cartea lui Enoh?" �n cele din urm�, sco�ianul Jacob Bruce, un
c�l�tor destul de cunoscut, a g�sit aceast� vestit� carte �n Abisinia (Etiopia).
De fapt, el a dat peste o legend� etiopiana, pentru c�, la urma urmelor,
e pu�in probabil ca legendarul Enoh s�-�i fi scris istorisirile �n limba etiopiana.
Dar vede�i c�t e de bine s� ai o "providen�� divin�" c�nd te ocupi de teologie!
Minunata carte scris� de Enoh �n limba vorbit� �nainte de p��ania cu "turnul
lui Babel" a avut o soart� fericit�. De�i aceast� limb� primitiv� a disp�rut pe
nea�teptate �i pentru totdeauna, ea �i-a g�sit un traduc�tor �n r�ndurile
vechilor evrei. Apoi aceast� traducere ebraic�, cunoscut�, zice-se, de apostoli
�i de p�rin�ii bisericii, a disp�rut f�r� urme. �i deodat� un sco�ian oarecare
g�se�te, la sf�r�itul secolului al XVIII-lea, manuscrisul ei complet �n Abisinia. ��i
mul�umim mult, "providen�� divin�"! ��i mul�umim din suflet!
Bruce a donat manuscrisul descoperit bibliotecii Universit��ii Oxford, spre
bucuria de nedescris a teologilor. Au �nceput s� apar� traduceri. �n 1838 a
fost editat� o traducere englez�, f�cut� de arhiepiscopul irlandez Richard
Lawrence .

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 01:07

:Cartea lui Enoh se �mparte �n 11 capitole. Povestirea despre dragostea
�ngerilor pentru fiicele oamenilor se afl� �n cap. 2.
"Cum num�rul oamenilor crescuse mult, ei aveau fiice foarte frumoase. �i
cei mai str�lucitori dintre �ngeri s-au �ndr�gostit de ele �i din pricina asta au
fost t�r��i �n multe gre�eli. �i �nfl�c�r�ndu-se ei, �i-au zis: �S� mergem pe
p�m�nt �i s� ne alegem femei dintre cele mai frumoase fiice ale oamenilor�.
Atunci Semiazas, pe care dumnezeu �l f�cuse prin� peste �ngerii cei mai str�-lucitori, le-a zis: g�ndul acesta este bun, dar m� tem c� voi nu ve�i cuteza s�-l
�nf�ptui�i �i voi fi nevoit s� am eu singur copii de la frumoasele fiice ale
oamenilor. �i to�i i-au r�spuns: jur�m s� aducem la �ndeplinire g�ndul nostru
�i blestema�i s� fim dac�-l vom �nc�lca. �i s-au legat ei prin jur�m�nt. �i au
fost ei la �nceput dou� sute. �i s-a �nt�mplat asta pe vremea c�nd tr�ia Iared,
tat�l lui Enoh. �i au purces ei laolalt�, �i s-au pogor�t din ceruri, �i au urcat pe
muntele Hermon, muntele jur�mintelor. �i iat� numele celor dou�zeci mai de
seam� dintre ei: Semiazas, Atarcuf, Arasiel, Hobabiel, Horamam, Ramiel,
Sampsih, Zachinel, Balchiel, Azachiel, Farmar, Amariel, Anaghemas, Thauzail,
Samiel, Sa-rinas, Eumiel, Tiriel, Iumiel, Sariel. Ei �i al�ii, �i mul�i al�ii �nc�, �i-au
luat femei de neveste �n anul 1170 de la facerea lumii. �i din aceste cununii
s-au n�scut uria�i..."
Aici, fire�te, nu se spune nici un cuv�nt despre r�zvr�tirea �mpotriva lui
dumnezeu: pur �i simplu, c��iva crai cere�ti, �n frunte cu prin�ul Semiazas,
care nu este nici Lucifer, nici satana, au plecat �n c�utare de aventuri
amoroase pe p�m�nt �i nimic mai mult.
E drept c�, atunci c�nd exemplul lor a fost urmat de mul�i �ngeri,
dumnezeu, v�z�ndu-se p�r�sit, a �nceput s� bomb�ne. Dar el a mai r�bdat
�nc� mult� vreme �i nu s-a �nfuriat. C�t despre pricina marii lui m�nii, care �n
cele din urm� a r�bufnit, �n aceast� privin�� cartea lui Enoh �i cartea
"Facerea" se contrazic. Aici e ceva putred. Ia s� vedem!
Potrivit c�r�ii "Facerea", �n urma rela�iilor dintre �ngeri �i frumoasele femei
p�m�ntene, oamenii au devenit peste m�sur� de robi�i c�rnii. Acesta este,
dup� p�rerea noastr�, un domeniu �n care teologii se pricep, �ntr-adev�r,
dac� frumoaselor fete le-a pl�cut h�rjoneala �i erau at�t de nes��ioase, �ngerii,
ca fiin�e supranaturale, puteau s� le satisfac� �ntr-o m�sur� tot supranatu

ral�; acest lucru ar fi trebuit s�-i determine pe rivalii �ngerilor, muritorii de
r�nd, s� le urmeze pilda, ceea ce nu ar fi fost tocmai u�or. Dar ce-l prive�te
asta pe dumnezeu.? am �ntreba noi. Nu le-a poruncit oare el oamenilor s� se
�nmul�easc�?
Cartea lui Enoh prezint� lucrurile �n alt� lumin�, �ngerii, ajung�nd t�tici
ferici�i pe p�m�nt, au prins s� se intereseze de odraslele lor �i s-au dovedit
mentori cu totul neobi�nui�i. Ei i-au deprins pe copiii lor nu numai s�
�lefuiasc� pietre pre�ioase, dar i-au �nv��at �i magia, �i arta de a prezice
viitorul dup� a�trii cere�ti. �n afar� de aceasta, ei le-au ini�iat �i pe ibovnicele
lor �n tainele cele mari. Urm�rile s�nt limpezi: domni�oarele ibovnice ale
�ngerilor �i fiii lor nelegitimi ― uria�ii ― s-au ridicat cur�nd deasupra celorlal�i
oameni. �nchipui�i-v� c�te po�i face c�nd cuno�ti magia!
"�i p�m�ntul pl�ngea, �i se umpluse de strig�te de durere".
Mi�ca�i de "suferin�ele" p�m�ntului, patru dintre �ngeri l-au rugat pe
dumnezeu s� pun� cap�t acestor nenorociri. �ntre timp, domnul Azazel ― un
�nger c�s�torit cu o fat� de pe p�m�nt ― s-a certat cu Semiazas, i-a tras un
toc de b�taie �i a luat locul c�peteniei haimanalelor cere�ti. Dumnezeu l-a
trimis pe �ngerul Rafa�l s�-l �nfr�ng� pe �ngerul Azazel, �i Azazel al nostru a
fost �nchis de Rafa�l �ntr-o pe�ter� din pustiul Dodoel.
P�n� la urm� dumnezeu a g�sit c�, oricum ai suci-o, e nevoie de un potop.
Pentru a-i �mpiedica pe uria�i s� se �ndeletniceasc� cu magia, el a hot�r�t s�
�nece toat� lumea, inclusiv pe oamenii simpli, care nu aveau dec�t de suferit
din pricina acestor vr�jitori. �n ce-i prive�te �ns� pe �ngeri, care se duseser�
s� hoin�reasc� �i s� se dedea la desfr�u pe p�m�nt, el i-a rechemat �n ceruri �i
le-a poruncit pe viitor s� stea locului �i s� nu se mai �in� de blestem��ii.
E de presupus c� tocmai atunci �ngerii au devenit fiin�e f�r� sex. Pentru a
se asigura �mpotriva unor noi �otii posibile din partea lor, dumnezeu i-a
obligat, pesemne, s� renun�e la organele respective, a�a cum f�ceau regii
orientali cu to�i cei care �ndeplineau o anumit� func�ie �n haremurile lor.
Degeaba elimin� clericii acest episod din scurtele lor manuale de "istorie
sf�nt�". E bine ca oamenii s� �tie, cel pu�in, de ce au devenit �ngerii eunuci.
Nenorocitul Azazel, uitat �n pe�tera unde-l aruncase Rafa�l, s-a �necat,
bine�n�eles, �n timpul inunda�iei universale. S� v�rs�m deci o lacrim� pentru
trista lui soart�.

Mai pute�i spune oare c� nu �ns�i providen�a a fost aceea care a ajutat
s� fie reg�sit� Cartea lui Enoh! Pe scurt, ea nu i-a st�njenit de loc pe primii
cre�tini: apostolul Iuda o citeaz�; unii dintre p�rin�ii bisericii au vorbit �i ei
despre ea ca de o carte foarte cunoscut�. Cartea lui Enoh a fost �n mare
cinste la cre�tini p�n� �n secolul al IV-lea. Mai t�rziu �ns�, v�z�nd c� "Enoh"
confirm� �i explic� bine cele patru versete sup�r�toare din capitolul al
�aselea al c�r�ii "Facerea", clericii au eliminat cartea lui Enoh din Biblie.
Dup� ce am v�zut cum �i-i �nchipuiau evreii pe �ngeri, reiese limpede c�
biserica cre�tin� a adus modific�ri importante acestei teorii. Cu toate
acestea, ea recunoa�te c� poporul evreu a fost ales de dumnezeu �i
socote�te c�r�ile lui religioase drept "sfinte" �i "indiscutabile".
Evreii �i �mp�r�eau pe �ngeri dup� o scar� ierarhic� cu zece trepte:
1)cado�imii, sau preasfin�ii; 2) ofamimii ― cei iu�i; 3) oralimii ― cei puternici; 4)
�asmalimii ― �ngerii-fl�c�ri; 5) serafimii ― �ngerii-sc�ntei; 6) malahimii ― solii;
7) elohimii ― divinii; 8) benelohimii ― fiii domnului; 9) heruvimii ― �ngerii-boi; 10) ie�imii ― cei �nsufle�i�i. Dar papa Grigore I i-a �mp�r�it pe �ngeri cu
totul altfel. Din porunca lui "prea-sf�nt�", cre�tinismul a adoptat �mp�r�irea
�ngerilor �n trei trepte cu c�te trei ranguri fiecare: prima treapt� ― serafimii,
heruvimii �i �nt�ist�t�tori; a doua treapt� ― for�ele, puterile �i st�p�nirile; �i a
treia treapt� ― principiile, arhanghelii �i �ngerii simpli. De aici se vede c�t de
mare este puterea papii: nu e glum� s� ai dreptul de a schimba r�nduiala
rangurilor cere�ti.
Preo�ii cre�tini afirm� c� evreii nu �n�elegeau c�r�ile lor "sfinte" �i c� nici
acum nu-�i �n�eleg religia, nu cunosc "credin�a adev�rat�". Ia g�ndi�i-v� �i
dumneavoastr�, evreii "n-au b�nuit niciodat�" c� Isaia, r�stindu-se la regele
Babilonului, du�manul lor, �i "prezic�ndu-i" ziua c�nd i se va n�rui puterea, a
avut �n vedere nu c�derea acestui rege, ci legenda str�veche a r�zvr�tirii lui
Lucifer �mpotriva lui Dumnezeu! �i ce g�g�u�i erau rabinii dac� nu au izbutit
s� citeasc� acest lucru printre r�nduri!

�i-apoi, �n afar� de asta ― spun popii cre�tini ―, �n Biblia evreilor mai
exist� o mul�ime de lucruri pe care ei nici nu le b�nuiesc.
De pild�, "sf�nta treime". �ncerca�i s� convinge�i pe un evreu credincios s�
se �nchine unui dumnezeu cu trei fe�e. O s� v� pierde�i timpul de poman�:
are s� v� r�d� �n nas. Are s� v� r�spund� c�, dac� dumnezeu ar fi fost o
trinitate, ar fi m�rturisit acest lucru lui Moise, patriarhilor, prorocilor. El va
sus�ine, cu Biblia �n m�n�, c� nici un cuv�nt din ea nu face aluzie la existen�a
"sfintei treimi", pe care el o socote�te de ne�n�eles, �i c�, dimpotriv�, "sf�nta
scriptur�" prezint� persoana lui dumnezeu ca unic� �i indivizibil�.
�n fa�a acestei "lipse de perspicacitate", teologul cre�tin z�mbe�te cu
condescenden�� �i ridic� din umeri. Lui, vede�i dumneavoastr�, �i s�nt de
ajuns primele dou� versete din cartea "Facerea" pentru a dovedi c� "sf�nta
treime" a existat �n toate vremurile �i c� lucrul acesta este cu des�v�r�ire
limpede. El are s� vi le citeze cu un aer triumf�tor:
"La �nceput, a f�cut dumnezeu cerul �i p�m�ntul. �i p�m�ntul era f�r� chip
�i pustiu �i �ntuneric era deasupra ad�ncului, iar duhul lui dumnezeu se purta
pe deasupra apelor".
Aceasta este traducerea fidel� a textului ebraic.
Dumneavoastr� nu vede�i aici pe dumnezeu-tat�l, dumnezeu-fiul �i
dumnezeu-duhul? �ntr-adev�r, la prima vedere nu prea se z�resc, dar pune�i-v� ochelari de teolog �i ve�i deslu�i, cu foarte mult� u�urin��, "sf�nta treime".
Cu �ng�duin�a dumneavoastr� vom folosi ca ochelari ra�ionamentul fericitului
Augustin din minunata lui carte "De cantico novo" (cap. VII). Nu exist� nimic
mai conving�tor dec�t acest ra�ionament. To�i clericii �l socotesc pe Augustin
f�clia teologiei.
Expresia "la �nceput", care este �nceputul vremurilor �i al lucrurilor,
�nseamn� "dumnezeu-fiul". Vre�i o dovad�? Deschide�i Apocalipsul sf�ntului
Ioan Teologul, carte din Noul testament, cap. al III-lea: Hristos este numit aici
"�nceputul zidirii lui dumnezeu" (v. 14). Deschide�i Evanghelia lui Ioan,
cap. al VIII-lea: �ntrebat de evrei "cine e�ti tu?", Iisus a r�spuns: "Ceea ce v� spun de
la �nceput" (v. 25).
Prin urmare, primul verset din cartea "Facerea" ar trebui citit �n felul
urm�tor: "�n dumnezeu-fiul, care este �nceputul, dumnezeu-tat�l a f�cut cerul
�i p�m�ntul".
"A�i v�zut", primele dou� personaje ale "sfintei treimi", dar �nc� nu-l
vede�i pe al treilea, nu-i a�a? Ave�i pu�intic� r�bdare! Pune�i-v� din nou
ochelarii "sf�ntului" Augustin. Al treilea personaj, dumnezeu-duhul, se g�se�te
�n versetul al doilea, la sf�r�it: "duhul lui dumnezeu se purta pe deasupra
apelor". Acest "duh" nu v� spune nimic? "Duhul" acesta este dumnezeu
"sf�ntul duh".
De aceea traducerea textului ebraic ar fi urm�toarea: "�n dumnezeu-fiul,
�nceputul tuturor lucrurilor, dumnezeu-tat�l a f�cut cerul �i p�m�ntul; dar
p�m�ntul era �n haos, �ntunericul �l �nv�luia, �i dumnezeu-duhul se purta pe
deasupra apelor".
�i g�ndi�i-v� numai c� evreii n-au fost �n stare s� vad� asta �n primele
dou� versete din propria lor Biblie! O asemenea miopie este cu adev�rat
neobi�nuit�!
Admira�i pe "dumnezeu-duhul", care �n epoca haosului �i pierdea vremea
numai pentru a se purta pe deasupra apelor. Vr�nd-nevr�nd, se impune totu�i
�ntrebarea: este oare �ntr-adev�r "sf�ntul duh" porumbel?
Dup� p�rerea noastr�, e o cioar� vopsit�!

URMEAZA POTOPUL MONDIAL

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 03:57

De la: Sagittarius_A, la data 2012-04-15 01:50:07
P.S. Tu chiar (o) iei in seama?

gabigabi2

4638 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2012, ora 16:04

unde a disparut partea cu cei 200 de "ingeri" ce au jurat sa se imperecheze cu pamintence , ca despre asta vreau sa te-ntreb

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9am_184

233 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2012, ora 11:40

... o �ntrebare de-o asemenea complexitate filosofic� �mi dep�e�te total bagajul de cuno�tin�e cosmologice dob�ndit. sorry, eu �i-am r�spuns pe gratis numai din domeniile pe care le cunosc �i st�p�nesc c�t -de-c�t,dar....cu certitudine vei primi un r�spuns mai mult dec�t mul�umitor �i pe �n�elesul t�u, din partea Preafericitului Daniel, evident, contra cost !...El este responsabil cu baza de date �i ilogistica computa�ionist� din pe�tera neamului.

..pe de-a moaca nu cred s�-l ob�i, este nevoie de acumularea unei sume de bani ptr. construc�ia catedralei "neamului" �n care te vei m�ntui, �i-atunci. banu' jos �i-�i r�spunde conf. legii !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**************************************************************************************************************************

....eram convins ca n-o sa obtina vreun raspuns din partea Peafericitului Daniel, dar o sa-i taxeze pana si prezenta-n locasul de cult, asa ca, nelamurita si cu banii luati, o sa viziteze maine forumul , o sa gaseasca raspunsul ...evident, gratuit !

..altruismul astora, far�de ceredinta ortodoxo-karmica, ii cam impinge sa faca gesturi caritabile, m-am documentat DESPRE INGERI, si i-am oferit raspunsul, puteam sa las userul in suspans, ne informat ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:12

Chiristos a Inviat, fratilor !

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:16

De la: 9am_184, la data 2012-04-15 03:57:20

gabigabi2

4638 mesaje

unde a disparut partea cu cei 200 de "ingeri" ce au jurat sa se imperecheze cu pamintence , ca despre asta vreau sa te-ntreb

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9am_184

233 mesaje

... o �ntrebare de-o asemenea complexitate filosofic� �mi dep�e�te total bagajul de cuno�tin�e cosmologice dob�ndit. sorry, eu �i-am r�spuns pe gratis numai din domeniile pe care le cunosc �i st�p�nesc c�t -de-c�t,dar....cu certitudine vei primi un r�spuns mai mult dec�t mul�umitor �i pe �n�elesul t�u, din partea Preafericitului Daniel, evident, contra cost !...El este responsabil cu baza de date �i ilogistica computa�ionist� din pe�tera neamului.

..pe de-a moaca nu cred s�-l ob�i, este nevoie de acumularea unei sume de bani ptr. construc�ia catedralei "neamului" �n care te vei m�ntui, �i-atunci. banu' jos �i-�i r�spunde conf. legii !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**************************************************************************************************************************

....eram convins ca n-o sa obtina vreun raspuns din partea Peafericitului Daniel, dar o sa-i taxeze pana si prezenta-n locasul de cult, asa ca, nelamurita si cu banii luati, o sa viziteze maine forumul , o sa gaseasca raspunsul ...evident, gratuit !

..altruismul astora, far�de ceredinta ortodoxo-karmica, ii cam impinge sa faca gesturi caritabile, m-am documentat DESPRE INGERI, si i-am oferit raspunsul, puteam sa las userul in suspans, ne informat ?

184...
Ingerii sunt fiinte fara vointa proprie.
Sau putem spune ca ei actioneza doar in virtutea unor legii.

Oamenii sunt singurele fiinte ce au fost darutie cu vointa proprie si pot sa-si genereze propriul Univers ce poate fi un Rai...sau un Infern.
Acesta este si motivul pentru care oamenii nu sunt constienti de existenta lui Dumnezeu fara sa-si doreasca profund .
Prezenta Divinitati in constiinta obliga a urma o singura lege !

Dar, la un moment dat, toti oamenii vor dori cu sinceritate sa-si intalnesca Creatorul .

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:40

De la: 9am251353, la data 2012-04-15 08:16:21
De la: 9am_184, la data 2012-04-15 03:57:20

gabigabi2

4638 mesaje

9am_184

233 mesaje

184...
Ingerii sunt fiinte fara vointa proprie.
Sau putem spune ca ei actioneza doar in virtutea unor legii.

Oamenii sunt singurele fiinte ce au fost darutie cu vointa proprie si pot sa-si genereze propriul Univers ce poate fi un Rai...sau un Infern.
Acesta este si motivul pentru care oamenii nu sunt constienti de existenta lui Dumnezeu fara sa-si doreasca profund .
Prezenta Divinitati in constiinta obliga a urma o singura lege !

Dar, la un moment dat, toti oamenii vor dori cu sinceritate sa-si intalnesca Creatorul .

Cristos a Inviat !
e Inscrisa in noi aceasta Cautare si, cine cauta- gaseste ! si, chiar daca nu cauta in mod special, cind omul s-a "copt" si mintea poate accepta ideea ca el nu-i o devenire prin sine insusi , ci e doar o particica dintr-un Intreg, atunci : Buuuuum si mintea ii e strafulgerata si tot ce credea pina atunci, i se pare banal sau superficial !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:12

Ufffff......Am scapat......nu a inviat....nici acum.....poate la anu".......sau la sf.Asteapta.......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:17

ingerii fac sex....duhu'...face sex....insa isus nu face.....
E ceva putred aici.....de ce oare , un obsedat sexual isi fabrica un urmas care nu prea are chef de sex...?
Daca dumnezeu isi pune problema....sexului.....inseamna ca e o "traditie"....in familie....
Logic ar fi ca stia despre sex ....deci s-a nascut si el din....cineva......
De ce nu spune nimic despre parintii lui....?
Poate ca ii este rusine de ei....poate ca au fost oameni de stiinta sau atei......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:19

Cata cantitate de naivitate trebuie sa ai....ca sa fii crestin....?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:21

Mesajul de pasti.........ploaia....ca sa va spalati creierul.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:22

aveti grija ce detergent folositi.....sa fie un ....merlot rosu.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:24

si isus pe unde o bantui....?......e chiar atat de greu....ca fiu al celui ce nu este....sa apari....cateva...secunde...sa te "vada"......enoriasii....?
E cam increzut......sau mi se pare mie....?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:27

A fostodatacanpovesti.....un inviat ....sau poate nu a fost....dar se povesteste si lumea se "veseleste".....si se apuca de baut....mancat....si......mai stim noi ce....ca dupa post si o saptamana mare.....poftele nu mai stau in cui......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:28

si s-au aprins lumanarile ....desi ploua......
....mare minune.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:29

si glasul preotului se auzea la microfonul inventat de pagani.......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:31

ca asa scrie in biblie........folositi microfonul ca sa prostiti enoriasii mai usor....
am vazut niste preoti ,ieri,care dadeau "proba de microfon".....in curtea bisericii sau pe strada....ca nu toate bisericile au curte....unele sunt in intersectie.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:32

mare-i gradina ta......doamne......

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:59

De la: _KARPOV, la data 2012-04-15 09:24:23

si isus pe unde o bantui....?......e chiar atat de greu....ca fiu al celui ce nu este....sa apari....cateva...secunde...sa te "vada"......enoriasii....?

Vai de capul tau! Fa ce vrei, crezi in ce vrei, dar lasa-i in pace pe ceilalti sa creada in ce vor ei. Nu-ti impune nimeni nimic. Nu dai dovada decat de o foarte proasta crestere!
Cand parintii tai vor muri, o sa-i duci la groapa de gunoi, sau o sa-i ingropi crestineste? Ar trebui sa-i arunci in Dambovita, pentru ca oricum nu mai conteaza, nu crezi? Sau du-i in padure si ingroapa-i acolo.

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 10:35

De la: Black_Friday, la data 2012-04-15 09:59:02
De la: _KARPOV, la data 2012-04-15 09:24:23

Vai de capul tau! Fa ce vrei, crezi in ce vrei, dar lasa-i in pace pe ceilalti sa creada in ce vor ei. Nu-ti impune nimeni nimic. Nu dai dovada decat de o foarte proasta crestere!
Cand parintii tai vor muri, o sa-i duci la groapa de gunoi, sau o sa-i ingropi crestineste? Ar trebui sa-i arunci in Dambovita, pentru ca oricum nu mai conteaza, nu crezi? Sau du-i in padure si ingroapa-i acolo.

Ei ma lasa sa cred in cine vreau....?
Tu am impresia ca nu prea stii pe ce lume traiesti.....
Nu ai auzit de predarea religiei in scoli...?
Nu vezi bisericile care apar prin spitale....intersectii....unitati militare...?
Chiar nu intelegi ce impact financiar va avea catedrala mantuirii naivilor....?.....de ce sa platim noi intretinerea ei.....doar ca asa gandesc niste lasi....care nu stiu sa gandeasca singuri....?
Pai daca ii las pe ei in pace.....sa-i lasam si pe comunisti....si pe legionari....si pe fascisti......

Toti astia .....daca sunt lasati in pace.....ajung la crime.....
Tu chiar nu stii nimic despre crimele crestinilor.....despre zecile de milioane de morti.....despre crimele lui dumnezeu.....despre potopul lui noe....?
Mai citeste.....bre....si poate ca o sa intelegi ceva......
Eu nu vreau sa vad biserici....simbol al crimei.....nu vreau sa vad preoti....nu vreau sa aud clopotele......care anunta moartea...."ereticilor"....sau a "vrajitoarelor"......
Tu poate vrei....ca doar atat te duce mintea........

Eu nu mai vreau aceasta excrocherie.....perpetuata de milenii.....nu mai vreau sa accept furtul banilor de la buget....
Intretinem o gaska de prelati.....vreo 30000 .........pai de ce nu as intretine 30000 de oameni de stiinta.....niste cercetatori.....care sa stea acasa si sa gandeasca.....?
Dar apar cei ca tine care nu stiu nimic......nu inteleg nimic.....in schimb isi dau cu parerea......si vorbesc.....ne.....intrebati.....

Hai....pa.......

Si totusi se invarte.....

Si totusi nu a inviat......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 10:45

Pe ei cine ii putea apara....?....nimeni.....nici macar...."un cel de sus"......
Eu vreau acum....sa-i apar cel putin simbolic.....vreau sa ma apar si pe mine.....vreau sa-mi apar urmasii....
Avand in vedere ca religiosii nu evolueaza......trebuie sa fim atenti.....sa nu faca iar "saltul".....in inchizitie.....

Ei "este"....multi....

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: