Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 20:52
bei....crestinilor....ati dat de .....s-au spart tevile prin rai si va ploua.....invierea.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 1400 mesaje Membru din: 6/04/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:05
De la: _KARPOV, la data 2012-04-14 20:52:26 ... asa da Dzeu,... ploaie, sacrificiile hobby-ului, contactare reOumaNtism orto-dox/Os
Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:27
DECLARATIILE LUI ISUS.
1-Isus a afirmat ca are o Imparatie: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta"Ioan 18/36.In mod deschis,Domnul Isus declara ca El a venit din cer. 2- El a afirmat ca exzistenta Sa este vesnica "Inainte de Avraam am fost Eu" Ioan 8/58. Isus a marturisit ca El era cu Tatal din vesnicie si ca este Fiul divin al lui Dumnezeu. 3- El a afirmat ca este Mantuitorul lumii:"Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut" Luca 19/19. Adam si Eva au transmis intregi omenirii starea de pacat,chiar si noua astfel ca si noi am devenit obiectul cautarii si salvarii Sale. 4- El a afirmat ca are puterea de a elibera oamenii din sclavia pacatului:"Daca Fiul va face slobozi,veti fi cu adevarat slobozi" Ioan 8/36. 5- El a afirmat ca detine autoritatea de a ierta pacatele:"Dar sa stiti ca Fiul Omului are puterea pe pamant sa ierte pacatele" Matei 9/6. 6- El a afirmat ca poate oferi pace,in ciuda faptului ca traim intr-o lume a necazului:"Va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea..." Ioan 14/27. 7- El si-a declarat egalitatea cu Dumnezeu Tatal:"Eu si Tatal una santem" Ioan 10/30. 8- El a afirmat despre Sine ca este Dumnezeu:"Voi Ma numiti Domnul...si bine faceti,ca sunt" Ioan 13/13.La inceput a fost Cuvantul.....si Cuvantul era Dumnezeu" Ioan 1/1.Scriptura ne invata ca sant trei persoane egale ale Dumnezeirii:Tatal,Fiul si Duhul Sfant. 9- El a afirmat ca are puterea de a invia mortii:"Eu sant invierea si viata"Ioan11/25. 10- El a afirmat despre Sine ca este Rascumparatorul care se va intoarce ca sa ne ia cu El:"Si dupa ce Ma voi duce,Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine,ca acolo unde sant Eu ,sa fiti si voi"Ioan 14/3. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:28
- s-a nãscut ntr-o iesle ..... sã fie oare usor ?
- nu a scris cãrti ...desi despre El s-au scris cele mai multe ; - nu a ntemeiat scoli ...dar credinciosii Sãi sunt fãra numãr ; - se spune despre El ca nu a fãcut nici un pãcat; propovãduind mpãrtia lui Dumnezeu a nvãtat, a vindecat si a nviat mortii ...fiind rãsplãtit, de noi oamenii cu o cruce, ntre doi tlhari; El n-a fãcut pãcat, si n gura Lui nu s-a gãsit viclesug. Cnd era batjocorit, nu rãspundea cu batjocuri; si, cnd era chinuit, nu ameninta, ci Se supunea dreptului Judecãtor. Isaia 53:5,6 CREDINTÃ - O concluzie a celor de mai sus rãmne primul pas cãtre Dumnezeu si anume a te increde in El, in Domnul Isus Hristos : Adevãrat vã spun cã, dacã nu vã veti ntoarce la Dumnezeu si nu vã veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra n mpãrãtia cerurilor." RUGATI-VÃ ! Daca cele de mai sus au rost si doriti ca viata dumneavoastrã sã fie schimbatã de El atunci rugati-vã : spuneti-I Lui despre viata dumneavoastrã, depre pãcatele sau problemele dumneavoastrã, faceti acest lucru in liniste, ncredintati-I Lui toate problemele importante si chiar cele de cea mai mica importantã. Nu veti fi dezamãgiti. DUMNEZEU SÃ VÃ BINECUVINTEze pe cei care citesc aici... Cãci prin credinta din inimã se capãtã neprihãnirea, si prin mãrturisirea cu gura se ajunge la mntuire, dupã cum zice Scriptura: Oricine crede n El, nu va fi dat de rusine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:30
12. "Cine a msurat apele cu mna lui? Cine a msurat cerurile cu palma, i a strns rna pmntului ntr-o treime de msur? Cine a cntrit munii cu cntarul, i dealurile cu cumpna? 13. Cine a cercetat Duhul Domnului, i cine L-a luminat cu sfaturile lui? 14. Cu cine S-a sftuit El, ca s ia nvtur! Cine L-a nvat crarea dreptii? Cine L-a nvat nelepciunea, i I-a fcut cunoscut calea priceperii! 15. Iat, neamurile sunt ca o pictur de ap din vadr, sunt ca praful pe o cumpn; El ridic ostroavele ca un bob de nisip. 16. Libanul n-ajunge pentru foc, i dobitoacele lui n-ajung pentru arderea de tot. 17. Toate neamurile sunt ca o nimica naintea Lui, nu sunt dect nimicnicie i deertciune. 18. Cu cine voii s asemnai pe Dumnezeu? i cu ce asemnare l vei asemna? 19. Meterul toarn idolul, i argintarul l mbrac cu aur, i-i toarn lnioare de argint. 20. Iar cine este srac, alege ca dar un lemn care nu putrezete; i caut un meter iscusit, ca s fac un idol, care s nu se clatine. 21. "Nu tii? N-ai auzit? Nu vi s-a fcut cunoscut de la nceput? Nu v-ai gndit niciodat la ntemeierea pmntului?" 22. El st deasupra cercului pmntului, i locuitorii lui sunt ca nite lcuste naintea Lui; El ntinde cerurile ca o mahram subire, i le lete ca un cort, ca s locuiasc n el. 23. El preface ntr-o nimica pe voievozi, i face o nimica din judectorii pmntului. 24. De abia sunt sdii, de abia sunt semnai, de abia li s-a nrdcinat tulpina n pmnt: i El sufl peste ei, de se usuc, i un vrtej i ia ca pe nite paie. 25. "Cu cine M vei asemna, ca s fiu deopotriv cu el?" zice Cel Sfnt. 26. "Ridicai-v ochii n sus, i privii! Cine a fcut aceste lucruri? Cine a fcut s mearg dup numr, n ir, otirea lor? El le cheam pe toate pe nume; aa de mare e puterea i tria Lui, c una nu lipsete." 27. "Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele: "Soarta mea este ascuns dinaintea Domnului, i dreptul meu este trecut cu vederea naintea Dumnezeului meu?" 28. Nu tii? N-ai auzit? Dumnezeul cel venic, Domnul a fcut marginile pmntului. El nu obosete, nici nu ostenete; priceperea Lui nu poate fi ptruns. 29. El d trie celui obosit, i mrete puterea celui ce cade n lein. 30. Flcii obosesc i ostenesc, chiar tinerii se clatin; 31. dar cei ce se ncred n Domnul i nnoiesc puterea, ei zboar ca vulturii; alearg i nu obosesc, umbl, i nu ostenesc." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:31
- Deutronom 10/17. Cci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic i nfricoat, care nu caut la faa oamenilor i nu primete daruri;
- Psalm 136/2. Ludai pe Dumnezeul dumnezeilor, cci n veac ine ndurarea Lui! - Daniel 2/47. mpratul a vorbit lui Daniel i a zis: "Cu adevrat, Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor i Domnul mprailor, i El descoper tainele, fiindc ai putut s descoperi taina aceasta!" - Psalm 82/1. Dumnezeu st n adunarea lui Dumnezeu; El judec n mijlocul dumnezeilor. - Ioan 10/33. Iudeii I-au rspuns: "Nu pentru o lucrare bun aruncm noi cu pietre n Tine, ci pentru o hul, i pentru c Tu, care eti un om, Te faci Dumnezeu." 34. Isus le-a rspuns: "Nu este scris n Legea voastr: "Eu am zis: Suntei dumnezei?" 35. Dac Legea a numit "dumnezei", pe aceia, crora le-a vorbit Cuvntul lui Dumnezeu, - i Scriptura nu poate fi desfiinat, Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:32
B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SFNT
1. El este numit Duhul Dumnezeului Celui Viu : a. 1 Cor. 3,16; 2 Cor. 3,3 b. Isa. 61,1 Arat relaia Sa n raport cu Dumnezeu Tatl! 2. El este deschis ca fiind Duhul lui Isus Hristos : a. Fapte 2,33; Gal.4,6 b. Filip.1,19; Fapte 16,7 R.V. 3. El este numit Duhul nfierii - Rom. 8,15 4. Numele sunt cele care descoper caracterul Su: a. Duhul Sfnt - Luca 11,13; 1 Pet.1,2 b. Duhul adevrului - Ioan 14,17; 16,13 c. Duhul nimicirii (arderii) - Rom.1,4; Isa.4,4 5. Numele sunt acelea care arat influena Sa: a. Duhul vieii - Rom. 8,2; Ioan 6,63 b. Duhul nelepciunii, priceperii i puterii - Isa.11,2 c. Duhul harului - Evr.10,29 d. Duhul slavei - 1 Pet. 4,14 e. Mngietorul - Ioan 14,26; 15,26 f. Numele Lui descrie rbdarea Sa; El este numit Duhul cel venic - Evr. 9,14 C. GNDURI SPECIALE LEGATE DE NUMELE DUHULUI SFNT 1. Cteva personaje biblice n inima crora a locuit Duhul Sfnt au descoperit n ei nii Duhul nelepciunii: a. Daniel i Iosif au descoperit n vieile lor pe Duhul nelepciunii - Dan. 5,12;6.3; Gen. 41,35.39 b. Moise a manifestat pe fa Duhul blndeii - Num.12,13; 1 Cor. 4,31 c. Iov a avut Duhul ndelungii rbdri - Iac.5,11; Ecl.7,8 2. Alte personaje biblice au dat pe fa: a. Duhul dragostei - 1 Ioan 3,1-3; 4,8;5.1-5 b. Duhul milosteniei - Fapte 9,36-42 c. Ilie a dat pe fa Duhul nimicii, judecii, sfineniei - 2 Regi 1,12. Acelai lucru se confirm i n cazul lui Ioan Boteztorul - Ioan 5,35 3. Cunoaterea faptului c Duhul Sfnt ntiprete caracterul Su n inimile credincioilor ne inspir laud i cinste la adresa lui Dumnezeu. El este reprezentantul Tatlui i al Fiului i va aduce n fiina noastr natura divin - 2 Pet.1,2-7 Acest lucru nseamn c El va schimba natura noastr fireasc - 2 Cor.5,14-17 4. Lucrarea Duhului Sfnt este naterea din nou. a. Aceasta este nvtura lui Isus - Ioan 3,1-9 b. El se folosete de Cuvntul lui Dumnezeu pentru a transforma natura noastr - 1 Pet.1,23-25;Evr.4,12 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:33
CTEVA DIN ACTIVITILE DUHULUI SFNT
1. Contribuia Sa la creaiunea acestei lumi: a. El S-a micat n mod creator deasupra apelor - Gen. 1,2; Ps. 104,30 b. Spunea Iov, Duhul lui Dumnezeu m-a fcut - Iov.33,4 2. Prin Duhul lui Dumnezeu este susinut ntreaga varietate a proceselor vieii: a. Ps. 104,29-30 b. Gen. 2,7 3. Contribuia Sa n cadrul planului de mntuire: a. El este Autorul Bibliei - Isa. 34,18; 2 Pet. 1,19.20 b. El se lupt cu pctoii - Gen. 6,1-3; Isa. 63,10 c. El dovedete vinovia lumii - Ioan 16,8; Fapte 2,37 d. El convinge inima cu privire la neprihnire - 5,6 e. El mngie pe poporul lui Dumnezeu - Ioan 14,26;15,26 f. El cluzete pe sfini n tot adevrul - Ioan 16,12.13 4. O lucrare deosebit pe care o mplinete Dumnezeu pentru copiii Si, prin intermediul Duhului Sfnt: a. El i rennoiete. Aceasta nseamn, c regenerarea caracterului nostru, schimbarea naturii noastre constituie lucrarea Duhului Sfnt - Tit. 3,5; Rom.12,2; 2 Cor. 5,17 b. El ne mprtete de fapt natura divin. Acesta este un adevr plin de slav ce trebuie privit cu interes. (1) Prin natura sa, omul este firesc, vndut pcatului - Rom. 7,14 (2) Gndirea fireasc reprezint vrjmie mpotriva lui Dumnezeu i a legii Sale - Rom. 8,7 (3) Duhul Sfnt creeaz nluntrul nostru o natur dumnezeiasc - 2 Pet. 1,37; Ps. 51,10; Zah. 4,6 c. El ne nzestreaz cu putere n omul dinluntrul nostru - Efes. 3,16. R.V. d. El ne conduce paii ctre o via sfnt - Rom. 8,14; Gal. 5,22-28 e. El ne aduce n memorie fgduinele lui Dumnezeu - Ioan 14,26; Mat.10,19; 1 Cor.2,9-12 f. El este susintorul nostru n rugciune - Fapte 1,8 h. El va nvia trupurile noastre moarte la prima nviere - Rom. 8,11 5. Care este atitudinea noastr personal fa de cea de-a treia persoan a dumnezeirii? a. l primim n vieile noastre? b. l ascultm cu bunvoin? Fapte 5,32 c. l ntristm uneori? Efes. 4,30.31 Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:35
SCARBOSI NU INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU
Curvarii, preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu......... Puteti sa ma compectati.Multa pace. |
|
Fosta membra 9am.ro 766 mesaje Membru din: 14/10/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 23:44
De la: 9am121159, la data 2012-04-14 22:35:03SCARBOSI NU INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU E clar! Nimeni nu va intra in imparatia lui Dumnezeu! Nici macar aceia care cred ca li se cuvine pentru ca nu curvesc nu; nu; nu....... la toate celelalte pacate mentionate mai jos pentru ca ravnesc cu gandul la ele care e la fel de mare pacat! ... preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu......... Puteti sa ma compectati.Multa pace. [/quote] Multa pace si tie!
Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 00:58
AVENTURILE AMOROASE ALE NGERILOR PE PMNT
Ne apropiem de unul dintre cele mai interesante pasaje din Biblie, a cror suprimare din scurtele manuale de "istorie sfnt" caracterizeaz cum nu se poate , mai bine neruinarea clericilor i ndemnarea cu care falsific dogmele credinei. "Sfinii" prini ai bisericii susin sus i tare c Biblia este o carte "divin", c ea a fost scris direct dup dictarea lui dumnezeu, c tot ce st scris n ea este adevrul adevrat, adevrul cel mai desvrit, adevrul suprem, i c aceast carte merit cea mai sincer veneraie. Atunci se pune ntrebarea: de ce clericii nu dau credincioilor posibilitatea s cunoasc n ntregime aceast carte, fr s suprime din ea nici un verset? Crile "sfinte" trebuie citite aa cum snt. Cci dac e vorba s se scoat un pasaj sau altul care vine n contradicie cu unele puncte din tiinele teologice proclamate dogme ale credinei, atunci ar fi mai simplu s fie aruncat la co toat car-tea. Ea nu mai este atunci o carte sfnt, ci o carte demn de dispre. O minciun dintr-un pasaj oarecare constituie un argument suficient pentru a dezmini originea divin a ntregii cri. i iat c propovduitorii religiei, dup ce pomenesc numele lui Noe, trec imediat la povestea cu potopul, afirmnd c desfrnarea oamenilor l-a suprat pe dumnezeu i l-a fcut s trimit potopul asupra tuturor, cu excepia unei singure familii al crei cap ar fi rmas om drept. Dar cele de mai sus nu corespund de loc cu Biblia! Ea spune altceva. n primele patru versete din capitolul al VI-lea al crii "Facerea" se arat care a fost adevrata pricin a stricciunii oamenilor. Domnilor clerici, nu avei dreptul s trecei sub tcere acest episod din a voastr "sfnt scriptur"! Dac el v pune n ncurctur, cu att mai ru: "sfntul duh" n-ar fi trebuit s dicteze asemenea lucruri autorului "Pentateuhului". Hapul este amar, dar sfinii i nvaii prini ai bisericii l-au nghiit o dat; acum e rndul dumneavoastr s-l nghiii. Hapul pe care teologii din zilele noastre se strduiesc s nu-l nghit, ci s-l scuipe pe furi, const din primele versete ale capitolului al VI-lea din cartea "Facerea". "Iar dup ce oamenii au nceput s se nmuleasc pe faa pmntului i li s-au nscut fete, Atunci au vzut fiii lui dumnezeu c fetele oamenilor snt frumoase i i-au luat de neveste, din toate, pe acelea pe care i le-au ales. i a zis domnul: Nu va rmne duhul meu n oameni pururea, fiindc snt trup. Drept aceea zilele lor s fie o sut douzeci de ani! Iar n vremea aceea erau pe pmnt uriaii, mai ales dup ce fiii lui Dumnezeu intrar la fiicele oamenilor i le nscur fii. Acetia snt vitejii cei vestii din vechime" (Facerea, VI, 1―4). Dei cartea "Facerea" nu ne-a istorisit povestea zmislirii ngerilor, iat totui c este a doua oar cnd ea amintete despre aceste fiine desvite: prima dat a fost vorba de "herubul" pus de santinel la porile Edenului. De aceea nu stric s spunem cteva cuvinte despre credina n ngeri la vechii evrei. Cretinii, a cror religie e preluat din credina evreilor, au nscocit dogme noi, despre care n Biblie nu exist nici urm. Astfel, pe de-a-ntregul nscocit este povestea rzvrtirii diavolului Satana i a nfrngerii lui de ctre arhanghelul Mihail. ntruct noi examinm aici Biblia mai ales din punctul de vedere al credinei cretine, nu putem trece cu vederea aceast problem. Potrivit dogmelor teologilor cretini, ntr-o bun zi stpnul cerurilor, dumnezeu, i-a fcut socoteala c nu se cuvine ca el, atotputernicul, s se mulumeasc numai cu crearea cerului i a pmntului. De vreme ce a populat pmntul, de ce n-ar popula i cerul? Pe timpuri i se urse cu haosul. Dar i mai mult i s-a urt cu singurtatea din rai. i ntruct era meter n a crea, literalmente din nimic, o mulime de lucruri amuzante i chiar fiine nsufleite, a plsmuit ngeri menii s-i alctuiasc o societate plcut. Dumnezeu i-a comandat, de asemenea, un fotoliu cu blazon, ca s aib pe ce sta cnd prezida adunarea cereasc. Pentru a-l distra pe dumnezeu, ngerii cnt nencetat. Ca fiine supranaturale, bineneles, nu obosesc niciodat i snt totdeauna n voce. Dar iat c unul dintre ngeri, un flcu pe care clericii l-au poreclit Lucifer-satana, a pus ochii pe tronul preasfntului i i-a fcut socoteala c n-ar fi ru s ocupe el fotoliul prezidenial n locul atotputernicului creator. Aceast intenie criminal a prut o glum foarte reuit unora dintre ngeri, care, pesemne, se sturaser s tot fac necontenite vocalize i astfel s-au alturat ndrzneului, n timp ce majoritatea covritoare a ngerilor erau mpotriva uneltirilor lui. Un oarecare Mihail, numit arhanghelul, adic "mai-marele peste ngeri", i-a asumat sarcina de a apra interesele domnului. El a preluat comanda otii cereti i i-a tras o chelfneal zdravn satanei. ngerul rzvrtit a fost aruncat n iad, o "mprie" subteran creat instantaneu pentru el. Tot acolo s-au prbuit i complicii lui, iar dumnezeu i-a reluat locul n fotoliul prezidenial Aceasta este legenda pe care clericii au transformat-o n dogm a credinei pentru enoriaii lor nfiorai de groaz, cci, la urma urmelor, episodul urmrete mai ales s insufle spaim oamenilor credincioi: pzii-v, oie evlavioase! Dac nu v vei supune poruncilor domnilor clerici, vei zbura pe urma ngerilor ri, de-a dreptul n iad. n vechiul text ebraic al Bibliei, acolo unde se vorbete despre diavol, adic n acele cri care au fost scrise, indiscutabil, dup captivitatea din Babilon (la mai bine de o mie de ani dup legendara existen a lui Moise), principalul demon este satana. Ct privete diavolii, ei snt pur i simplu duhuri rele, avnd ns aceeai nfiare ca dumnezeu i cei din preajma lui. Alt explicaie nu se mai d. Ei nu snt ctui de puin prezentai ca nite rzvrtii, izgonii din raiul ceresc i prini n lanuri de zidurile iadului de foc. Astfel, n legenda lui Iov, duhul ru, satana, se plimb prin cer ca la el acas i chiar, cnd i vine chef, se ia la har cu dumnezeu. Vznd c aceti diavoli din ultimele cri ale Bibliei se simt att de bine i nu sufer din pricina chinurilor din iad, criticii au remarcat c aceasta corespunde credinelor caldeenilor i perilor, ale cror cri dateaz dintr-o perioad anterioar crilor evreilor. De aici s-a tras concluzia c evreii, n timpul ndelungatei captiviti din Babilon, au adugat la credinele lor unele din credinele popoarelor n mijlocul crora le-a fost dat s triasc. De altfel, nsui numele pe care evreii l-au dat diavolului principal poart pecetea religiei caldeene sau a celei babilonene: "satana" nu este un cuvnt ebraic, ci un cuvnt caldeean i nseamn "ur". Prin urmare, dumnezeu a ascuns poporului evreu "ales" de el nu numai povestea cu complotul de la curte pus la cale de un numr de ngeri, ci chiar i numele adevrat al cpeteniei rzvrtiilor. Biblia nu-i spune nicieri Lucifer. Numele acesta i l-au dat cretinii. Dar prinii i nvaii bisericii s-au strduit n fel i chip s gseasc vreo indicaie cu privire la Lucifer n Vechiul testament. Pentru aceasta ei au recurs la un fals, reuind s-i pcleasc destul de bine pe credincioi, care nu citesc Biblia personal, ci numai o ascult cnd le-o citesc i le-o rstlmcesc oamenii de profesie. Falsul trebuie dat n vileag i l rugm pe cititor s ne ierte c vom face o digresiune scurt, dar necesar. Teologii afirm c n prorocirea lui Isaia (XIV, 12) este vorba de Lucifer, sub numele lui adevrat, i citeaz nceputul versetului, falsificndu-l ns cu ajutorul traducerii latine a Bibliei. n acest capitol, Isaia, nfuriat c babilonenii in att de mult poporul lui n captivitate, d fru liber mniei sale patriotice i prezice regelui Babilonului c mpria lui se va prbui i praf i pulbere se va alege de ea. "ns domnul se va ndura de Iacob ― exclam Isaia ― i va alege nc o dat pe Izrail, pe care l va statornici n patria lui... Tu vei cnta cntecul acesta de ocar mpotriva mpratului Babilonului i vei zice: Cum s-a sfrit cu tiranul i cum s-a curmat cu chinul nostru?. Domnul a sfrmat toiagul celor frdelege i sceptrul stpnitorilor.... Cum ai czut tu din ceruri, stea strlucitoare, fiu al revrsatului zorilor? Ai fost dobort la pmnt, tu care asterneai la pmnt toate neamurile?... i numai tu ai fost zvrlit departe de mormntul tu ca un strv urcios, acoperit cu rmiele celor ucii i cioprii de sabie; tu zaci, altfel dect cei pogori n gropnie de piatr, ca un strv storcoit n picioare. Tu nu te vei pogor cu ei n mormnt, fiindc tu ai pustiit ara ta i pe poporul tu l-ai mcelrit. Niciodat nu va mai fi vorba despre odrasla frdelegii!" (Isaia, XIV, 1,4,5,12,19, 20). Trebuie s fii de o neobrzare fr margini pentru a afirma c aici Isaia vorbete despre Lucifer-satana. Este vorba, firete, despre regele Babilonului i numai despre el; pasajul vdete o explozie de mnie, ur i ameninri la adresa lui Nabucodonosor, nrobitorul poporului evreu. S vedem acum n ce chip "sfntul" Ieronim, care a tradus Biblia n limba latin, a falsificat textul. Profitnd de faptul c Isaia compar pe regele Babilonului cu Luceafrul (planeta Venus), cruia la evrei i se spunea Helel (Zori) i la romani Lucifer (Dttor de lumin), el i-a permis s expun prima parte a versetului 12 n latin n felul urmtor: "Quomodo cecidisti de coelo Lucifer, qui mane oriebaris" ("Cum ai czut tu din ceruri, Lucifer, tu care te ridicai dimineaa"). Textul evreiesc autentic, menionnd numele lui Helel, vorbete despre regele Babilonului. Regele este comparat cu Luceafrul, cu planeta Venus. Teologii exclam ns cu un aer triumftor: "Decderea lui Lucifer este menionat n Biblie! nsui Isaia vorbete despre asta". Ce nemaipomenit neobrzare! Repetm: n vechile cri "sfinte" ale evreilor nu este pomenit nimic care s semene cu legenda rzvrtirii i nfrngerii lui Lucifer! Revenim la ngerii din capitolul al aselea al crii "Facerea" i recurgem din nou la izvoare tot att de sfinte ca cele de mai nainte, n care vom gsi unele amnunte cu privire la concubinajul acestor locuitori cereti cu frumoasele fiice ale oamenilor. Manualele colare de "istorie sfnt", alctuite spre folosina muritorilor de rnd, nu conin, bineneles, nici cea mai mic aluzie cu privire la aventurile pe care le dau n vileag cele patru versete citate mai sus, dar aceste patru versete nu snt terse din Biblie. Asta nc nu-i totul: slujitorii religiei au pentru ei, i numai pentru ei, nc o carte, pe care o in n mare cinste, fr a o rspndi ns pe larg. Este Cartea lui Enoh. Enoh ― cred c n-ai uitat de el ― este patriarhul care a trit 365 de ani, pe care dumnezeu l-a ndrgit i l-a ridicat la ceruri "n carne i oase", ca Jupiter pe Ganimede . Totui, potrivit unei legende, Enoh a scris, zice-se, o carte pe care, din fericire, n-a luat-o cu el n rai. Enoh a lsat cartea prin testament fiului su Matusalem, iar Noe a luat preiosul manuscris cu el n co-rabie. E drept, vreme ndelungat nimeni nu a vzut aceast carte a lui Enoh. Se afirm c pe "timpul apostolilor" (adic cu nousprezece veacuri n urm), ea exista, dar nu se tie unde. O dovad n acest sens exist n Noul testament. Epistola soborniceasc a apostolului Iuda spune urmtoarele (v. 14―15): "Dar i Enoh, al aptelea de la Adam, a prorocit despre acetia (despre pctoi. ― Nota trad.), zicnd: Iat, venit-a domnul ntru zecile de mii de sfini ai lui, ca s fac judecat mpotriva tuturor i s mustre pe toi necredincioii... Din moment ce "sfntul apostol" citeaz aceast carte, nseamn c o cunoate! i vreme de cteva veacuri teologii i-au pus ntrebarea: "Ce s-a ntmplat cu cartea lui Enoh?" n cele din urm, scoianul Jacob Bruce, un cltor destul de cunoscut, a gsit aceast vestit carte n Abisinia (Etiopia). De fapt, el a dat peste o legend etiopiana, pentru c, la urma urmelor, e puin probabil ca legendarul Enoh s-i fi scris istorisirile n limba etiopiana. Dar vedei ct e de bine s ai o "providen divin" cnd te ocupi de teologie! Minunata carte scris de Enoh n limba vorbit nainte de pania cu "turnul lui Babel" a avut o soart fericit. Dei aceast limb primitiv a disprut pe neateptate i pentru totdeauna, ea i-a gsit un traductor n rndurile vechilor evrei. Apoi aceast traducere ebraic, cunoscut, zice-se, de apostoli i de prinii bisericii, a disprut fr urme. i deodat un scoian oarecare gsete, la sfritul secolului al XVIII-lea, manuscrisul ei complet n Abisinia. i mulumim mult, "providen divin"! i mulumim din suflet! Bruce a donat manuscrisul descoperit bibliotecii Universitii Oxford, spre bucuria de nedescris a teologilor. Au nceput s apar traduceri. n 1838 a fost editat o traducere englez, fcut de arhiepiscopul irlandez Richard Lawrence . |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 01:07
:Cartea lui Enoh se mparte n 11 capitole. Povestirea despre dragostea
ngerilor pentru fiicele oamenilor se afl n cap. 2. "Cum numrul oamenilor crescuse mult, ei aveau fiice foarte frumoase. i cei mai strlucitori dintre ngeri s-au ndrgostit de ele i din pricina asta au fost tri n multe greeli. i nflcrndu-se ei, i-au zis: S mergem pe pmnt i s ne alegem femei dintre cele mai frumoase fiice ale oamenilor. Atunci Semiazas, pe care dumnezeu l fcuse prin peste ngerii cei mai str-lucitori, le-a zis: gndul acesta este bun, dar m tem c voi nu vei cuteza s-l nfptuii i voi fi nevoit s am eu singur copii de la frumoasele fiice ale oamenilor. i toi i-au rspuns: jurm s aducem la ndeplinire gndul nostru i blestemai s fim dac-l vom nclca. i s-au legat ei prin jurmnt. i au fost ei la nceput dou sute. i s-a ntmplat asta pe vremea cnd tria Iared, tatl lui Enoh. i au purces ei laolalt, i s-au pogort din ceruri, i au urcat pe muntele Hermon, muntele jurmintelor. i iat numele celor douzeci mai de seam dintre ei: Semiazas, Atarcuf, Arasiel, Hobabiel, Horamam, Ramiel, Sampsih, Zachinel, Balchiel, Azachiel, Farmar, Amariel, Anaghemas, Thauzail, Samiel, Sa-rinas, Eumiel, Tiriel, Iumiel, Sariel. Ei i alii, i muli alii nc, i-au luat femei de neveste n anul 1170 de la facerea lumii. i din aceste cununii s-au nscut uriai..." Aici, firete, nu se spune nici un cuvnt despre rzvrtirea mpotriva lui dumnezeu: pur i simplu, civa crai cereti, n frunte cu prinul Semiazas, care nu este nici Lucifer, nici satana, au plecat n cutare de aventuri amoroase pe pmnt i nimic mai mult. E drept c, atunci cnd exemplul lor a fost urmat de muli ngeri, dumnezeu, vzndu-se prsit, a nceput s bombne. Dar el a mai rbdat nc mult vreme i nu s-a nfuriat. Ct despre pricina marii lui mnii, care n cele din urm a rbufnit, n aceast privin cartea lui Enoh i cartea "Facerea" se contrazic. Aici e ceva putred. Ia s vedem! Potrivit crii "Facerea", n urma relaiilor dintre ngeri i frumoasele femei pmntene, oamenii au devenit peste msur de robii crnii. Acesta este, dup prerea noastr, un domeniu n care teologii se pricep, ntr-adevr, dac frumoaselor fete le-a plcut hrjoneala i erau att de nesioase, ngerii, ca fiine supranaturale, puteau s le satisfac ntr-o msur tot supranatu ral; acest lucru ar fi trebuit s-i determine pe rivalii ngerilor, muritorii de rnd, s le urmeze pilda, ceea ce nu ar fi fost tocmai uor. Dar ce-l privete asta pe dumnezeu.? am ntreba noi. Nu le-a poruncit oare el oamenilor s se nmuleasc? Cartea lui Enoh prezint lucrurile n alt lumin, ngerii, ajungnd ttici fericii pe pmnt, au prins s se intereseze de odraslele lor i s-au dovedit mentori cu totul neobinuii. Ei i-au deprins pe copiii lor nu numai s lefuiasc pietre preioase, dar i-au nvat i magia, i arta de a prezice viitorul dup atrii cereti. n afar de aceasta, ei le-au iniiat i pe ibovnicele lor n tainele cele mari. Urmrile snt limpezi: domnioarele ibovnice ale ngerilor i fiii lor nelegitimi ― uriaii ― s-au ridicat curnd deasupra celorlali oameni. nchipuii-v cte poi face cnd cunoti magia! "i pmntul plngea, i se umpluse de strigte de durere". Micai de "suferinele" pmntului, patru dintre ngeri l-au rugat pe dumnezeu s pun capt acestor nenorociri. ntre timp, domnul Azazel ― un nger cstorit cu o fat de pe pmnt ― s-a certat cu Semiazas, i-a tras un toc de btaie i a luat locul cpeteniei haimanalelor cereti. Dumnezeu l-a trimis pe ngerul Rafal s-l nfrng pe ngerul Azazel, i Azazel al nostru a fost nchis de Rafal ntr-o peter din pustiul Dodoel. Pn la urm dumnezeu a gsit c, oricum ai suci-o, e nevoie de un potop. Pentru a-i mpiedica pe uriai s se ndeletniceasc cu magia, el a hotrt s nece toat lumea, inclusiv pe oamenii simpli, care nu aveau dect de suferit din pricina acestor vrjitori. n ce-i privete ns pe ngeri, care se duseser s hoinreasc i s se dedea la desfru pe pmnt, el i-a rechemat n ceruri i le-a poruncit pe viitor s stea locului i s nu se mai in de blestemii. E de presupus c tocmai atunci ngerii au devenit fiine fr sex. Pentru a se asigura mpotriva unor noi otii posibile din partea lor, dumnezeu i-a obligat, pesemne, s renune la organele respective, aa cum fceau regii orientali cu toi cei care ndeplineau o anumit funcie n haremurile lor. Degeaba elimin clericii acest episod din scurtele lor manuale de "istorie sfnt". E bine ca oamenii s tie, cel puin, de ce au devenit ngerii eunuci. Nenorocitul Azazel, uitat n petera unde-l aruncase Rafal, s-a necat, bineneles, n timpul inundaiei universale. S vrsm deci o lacrim pentru trista lui soart. Mai putei spune oare c nu nsi providena a fost aceea care a ajutat s fie regsit Cartea lui Enoh! Pe scurt, ea nu i-a stnjenit de loc pe primii cretini: apostolul Iuda o citeaz; unii dintre prinii bisericii au vorbit i ei despre ea ca de o carte foarte cunoscut. Cartea lui Enoh a fost n mare cinste la cretini pn n secolul al IV-lea. Mai trziu ns, vznd c "Enoh" confirm i explic bine cele patru versete suprtoare din capitolul al aselea al crii "Facerea", clericii au eliminat cartea lui Enoh din Biblie. Dup ce am vzut cum i-i nchipuiau evreii pe ngeri, reiese limpede c biserica cretin a adus modificri importante acestei teorii. Cu toate acestea, ea recunoate c poporul evreu a fost ales de dumnezeu i socotete crile lui religioase drept "sfinte" i "indiscutabile". Evreii i mpreau pe ngeri dup o scar ierarhic cu zece trepte: 1)cadoimii, sau preasfinii; 2) ofamimii ― cei iui; 3) oralimii ― cei puternici; 4) asmalimii ― ngerii-flcri; 5) serafimii ― ngerii-scntei; 6) malahimii ― solii; 7) elohimii ― divinii; 8) benelohimii ― fiii domnului; 9) heruvimii ― ngerii-boi; 10) ieimii ― cei nsufleii. Dar papa Grigore I i-a mprit pe ngeri cu totul altfel. Din porunca lui "prea-sfnt", cretinismul a adoptat mprirea ngerilor n trei trepte cu cte trei ranguri fiecare: prima treapt ― serafimii, heruvimii i ntistttori; a doua treapt ― forele, puterile i stpnirile; i a treia treapt ― principiile, arhanghelii i ngerii simpli. De aici se vede ct de mare este puterea papii: nu e glum s ai dreptul de a schimba rnduiala rangurilor cereti. Preoii cretini afirm c evreii nu nelegeau crile lor "sfinte" i c nici acum nu-i neleg religia, nu cunosc "credina adevrat". Ia gndii-v i dumneavoastr, evreii "n-au bnuit niciodat" c Isaia, rstindu-se la regele Babilonului, dumanul lor, i "prezicndu-i" ziua cnd i se va nrui puterea, a avut n vedere nu cderea acestui rege, ci legenda strveche a rzvrtirii lui Lucifer mpotriva lui Dumnezeu! i ce ggui erau rabinii dac nu au izbutit s citeasc acest lucru printre rnduri! i-apoi, n afar de asta ― spun popii cretini ―, n Biblia evreilor mai exist o mulime de lucruri pe care ei nici nu le bnuiesc. De pild, "sfnta treime". ncercai s convingei pe un evreu credincios s se nchine unui dumnezeu cu trei fee. O s v pierdei timpul de poman: are s v rd n nas. Are s v rspund c, dac dumnezeu ar fi fost o trinitate, ar fi mrturisit acest lucru lui Moise, patriarhilor, prorocilor. El va susine, cu Biblia n mn, c nici un cuvnt din ea nu face aluzie la existena "sfintei treimi", pe care el o socotete de neneles, i c, dimpotriv, "sfnta scriptur" prezint persoana lui dumnezeu ca unic i indivizibil. n faa acestei "lipse de perspicacitate", teologul cretin zmbete cu condescenden i ridic din umeri. Lui, vedei dumneavoastr, i snt de ajuns primele dou versete din cartea "Facerea" pentru a dovedi c "sfnta treime" a existat n toate vremurile i c lucrul acesta este cu desvrire limpede. El are s vi le citeze cu un aer triumftor: "La nceput, a fcut dumnezeu cerul i pmntul. i pmntul era fr chip i pustiu i ntuneric era deasupra adncului, iar duhul lui dumnezeu se purta pe deasupra apelor". Aceasta este traducerea fidel a textului ebraic. Dumneavoastr nu vedei aici pe dumnezeu-tatl, dumnezeu-fiul i dumnezeu-duhul? ntr-adevr, la prima vedere nu prea se zresc, dar punei-v ochelari de teolog i vei deslui, cu foarte mult uurin, "sfnta treime". Cu ngduina dumneavoastr vom folosi ca ochelari raionamentul fericitului Augustin din minunata lui carte "De cantico novo" (cap. VII). Nu exist nimic mai convingtor dect acest raionament. Toi clericii l socotesc pe Augustin fclia teologiei. Expresia "la nceput", care este nceputul vremurilor i al lucrurilor, nseamn "dumnezeu-fiul". Vrei o dovad? Deschidei Apocalipsul sfntului Ioan Teologul, carte din Noul testament, cap. al III-lea: Hristos este numit aici "nceputul zidirii lui dumnezeu" (v. 14). Deschidei Evanghelia lui Ioan, cap. al VIII-lea: ntrebat de evrei "cine eti tu?", Iisus a rspuns: "Ceea ce v spun de la nceput" (v. 25). Prin urmare, primul verset din cartea "Facerea" ar trebui citit n felul urmtor: "n dumnezeu-fiul, care este nceputul, dumnezeu-tatl a fcut cerul i pmntul". "Ai vzut", primele dou personaje ale "sfintei treimi", dar nc nu-l vedei pe al treilea, nu-i aa? Avei puintic rbdare! Punei-v din nou ochelarii "sfntului" Augustin. Al treilea personaj, dumnezeu-duhul, se gsete n versetul al doilea, la sfrit: "duhul lui dumnezeu se purta pe deasupra apelor". Acest "duh" nu v spune nimic? "Duhul" acesta este dumnezeu "sfntul duh". De aceea traducerea textului ebraic ar fi urmtoarea: "n dumnezeu-fiul, nceputul tuturor lucrurilor, dumnezeu-tatl a fcut cerul i pmntul; dar pmntul era n haos, ntunericul l nvluia, i dumnezeu-duhul se purta pe deasupra apelor". i gndii-v numai c evreii n-au fost n stare s vad asta n primele dou versete din propria lor Biblie! O asemenea miopie este cu adevrat neobinuit! Admirai pe "dumnezeu-duhul", care n epoca haosului i pierdea vremea numai pentru a se purta pe deasupra apelor. Vrnd-nevrnd, se impune totui ntrebarea: este oare ntr-adevr "sfntul duh" porumbel? Dup prerea noastr, e o cioar vopsit! URMEAZA POTOPUL MONDIAL
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 03:57
De la: Sagittarius_A, la data 2012-04-15 01:50:07 gabigabi2 4638 mesaje Membru din: 13/10/2011 Postat pe: 12 Aprilie 2012, ora 16:04 unde a disparut partea cu cei 200 de "ingeri" ce au jurat sa se imperecheze cu pamintence , ca despre asta vreau sa te-ntreb -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 9am_184 233 mesaje Membru din: 6/04/2012 Oras: ALTA LOCALITATE Postat pe: 13 Aprilie 2012, ora 11:40 ... o ntrebare de-o asemenea complexitate filosofic mi depete total bagajul de cunotine cosmologice dobndit. sorry, eu i-am rspuns pe gratis numai din domeniile pe care le cunosc i stpnesc ct -de-ct,dar....cu certitudine vei primi un rspuns mai mult dect mulumitor i pe nelesul tu, din partea Preafericitului Daniel, evident, contra cost !...El este responsabil cu baza de date i ilogistica computaionist din petera neamului. ..pe de-a moaca nu cred s-l obi, este nevoie de acumularea unei sume de bani ptr. construcia catedralei "neamului" n care te vei mntui, i-atunci. banu' jos i-i rspunde conf. legii ! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ************************************************************************************************************************** ....eram convins ca n-o sa obtina vreun raspuns din partea Peafericitului Daniel, dar o sa-i taxeze pana si prezenta-n locasul de cult, asa ca, nelamurita si cu banii luati, o sa viziteze maine forumul , o sa gaseasca raspunsul ...evident, gratuit ! ..altruismul astora, farde ceredinta ortodoxo-karmica, ii cam impinge sa faca gesturi caritabile, m-am documentat DESPRE INGERI, si i-am oferit raspunsul, puteam sa las userul in suspans, ne informat ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:12
Chiristos a Inviat, fratilor !
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 7/03/2012 |
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:16
De la: 9am_184, la data 2012-04-15 03:57:20De la: Sagittarius_A, la data 2012-04-15 01:50:07 184... Ingerii sunt fiinte fara vointa proprie. Sau putem spune ca ei actioneza doar in virtutea unor legii. Oamenii sunt singurele fiinte ce au fost darutie cu vointa proprie si pot sa-si genereze propriul Univers ce poate fi un Rai...sau un Infern. Acesta este si motivul pentru care oamenii nu sunt constienti de existenta lui Dumnezeu fara sa-si doreasca profund . Prezenta Divinitati in constiinta obliga a urma o singura lege ! Dar, la un moment dat, toti oamenii vor dori cu sinceritate sa-si intalnesca Creatorul . Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:40
De la: 9am251353, la data 2012-04-15 08:16:21De la: 9am_184, la data 2012-04-15 03:57:20De la: Sagittarius_A, la data 2012-04-15 01:50:07 Cristos a Inviat !e Inscrisa in noi aceasta Cautare si, cine cauta- gaseste ! si, chiar daca nu cauta in mod special, cind omul s-a "copt" si mintea poate accepta ideea ca el nu-i o devenire prin sine insusi , ci e doar o particica dintr-un Intreg, atunci : Buuuuum si mintea ii e strafulgerata si tot ce credea pina atunci, i se pare banal sau superficial ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:12
Ufffff......Am scapat......nu a inviat....nici acum.....poate la anu".......sau la sf.Asteapta.......
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:17
ingerii fac sex....duhu'...face sex....insa isus nu face..... E ceva putred aici.....de ce oare , un obsedat sexual isi fabrica un urmas care nu prea are chef de sex...? Daca dumnezeu isi pune problema....sexului.....inseamna ca e o "traditie"....in familie.... Logic ar fi ca stia despre sex ....deci s-a nascut si el din....cineva...... De ce nu spune nimic despre parintii lui....? Poate ca ii este rusine de ei....poate ca au fost oameni de stiinta sau atei......
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:19
Cata cantitate de naivitate trebuie sa ai....ca sa fii crestin....?
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:21
Mesajul de pasti.........ploaia....ca sa va spalati creierul.....
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:22
aveti grija ce detergent folositi.....sa fie un ....merlot rosu.....
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:24
si isus pe unde o bantui....?......e chiar atat de greu....ca fiu al celui ce nu este....sa apari....cateva...secunde...sa te "vada"......enoriasii....? E cam increzut......sau mi se pare mie....?
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:27
A fostodatacanpovesti.....un inviat ....sau poate nu a fost....dar se povesteste si lumea se "veseleste".....si se apuca de baut....mancat....si......mai stim noi ce....ca dupa post si o saptamana mare.....poftele nu mai stau in cui......
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:28
si s-au aprins lumanarile ....desi ploua...... ....mare minune.....
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:29
si glasul preotului se auzea la microfonul inventat de pagani.......
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:31
ca asa scrie in biblie........folositi microfonul ca sa prostiti enoriasii mai usor.... am vazut niste preoti ,ieri,care dadeau "proba de microfon".....in curtea bisericii sau pe strada....ca nu toate bisericile au curte....unele sunt in intersectie.....
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:32
mare-i gradina ta......doamne......
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:59
De la: _KARPOV, la data 2012-04-15 09:24:23 Vai de capul tau! Fa ce vrei, crezi in ce vrei, dar lasa-i in pace pe ceilalti sa creada in ce vor ei. Nu-ti impune nimeni nimic. Nu dai dovada decat de o foarte proasta crestere! Cand parintii tai vor muri, o sa-i duci la groapa de gunoi, sau o sa-i ingropi crestineste? Ar trebui sa-i arunci in Dambovita, pentru ca oricum nu mai conteaza, nu crezi? Sau du-i in padure si ingroapa-i acolo.
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 10:35
De la: Black_Friday, la data 2012-04-15 09:59:02De la: _KARPOV, la data 2012-04-15 09:24:23 Ei ma lasa sa cred in cine vreau....? Tu am impresia ca nu prea stii pe ce lume traiesti..... Nu ai auzit de predarea religiei in scoli...? Nu vezi bisericile care apar prin spitale....intersectii....unitati militare...? Chiar nu intelegi ce impact financiar va avea catedrala mantuirii naivilor....?.....de ce sa platim noi intretinerea ei.....doar ca asa gandesc niste lasi....care nu stiu sa gandeasca singuri....? Pai daca ii las pe ei in pace.....sa-i lasam si pe comunisti....si pe legionari....si pe fascisti...... Toti astia .....daca sunt lasati in pace.....ajung la crime..... Tu chiar nu stii nimic despre crimele crestinilor.....despre zecile de milioane de morti.....despre crimele lui dumnezeu.....despre potopul lui noe....? Mai citeste.....bre....si poate ca o sa intelegi ceva...... Eu nu vreau sa vad biserici....simbol al crimei.....nu vreau sa vad preoti....nu vreau sa aud clopotele......care anunta moartea...."ereticilor"....sau a "vrajitoarelor"...... Tu poate vrei....ca doar atat te duce mintea........ Eu nu mai vreau aceasta excrocherie.....perpetuata de milenii.....nu mai vreau sa accept furtul banilor de la buget.... Intretinem o gaska de prelati.....vreo 30000 .........pai de ce nu as intretine 30000 de oameni de stiinta.....niste cercetatori.....care sa stea acasa si sa gandeasca.....? Dar apar cei ca tine care nu stiu nimic......nu inteleg nimic.....in schimb isi dau cu parerea......si vorbesc.....ne.....intrebati..... Hai....pa....... Si totusi se invarte..... Si totusi nu a inviat......
|
|
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 10:45
Pe ei cine ii putea apara....?....nimeni.....nici macar...."un cel de sus"...... Eu vreau acum....sa-i apar cel putin simbolic.....vreau sa ma apar si pe mine.....vreau sa-mi apar urmasii.... Avand in vedere ca religiosii nu evolueaza......trebuie sa fim atenti.....sa nu faca iar "saltul".....in inchizitie..... Ei "este"....multi....
|
|
|

.....s-au spart tevile prin rai si va ploua.....invierea.....