back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 20:52

bei....crestinilor....ati dat de .....s-au spart tevile prin rai si va ploua.....invierea.....

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:05

De la: _KARPOV, la data 2012-04-14 20:52:26

bei....crestinilor....ati dat de .....s-au spart tevile prin rai si va ploua.....invierea.....

... asa da Dzeu,... ploaie, sacrificiile hobby-ului, contactare reOumaNtism orto-dox/Os

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:27

DECLARATIILE LUI ISUS.
1-Isus a afirmat ca are o Imparatie: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta"Ioan 18/36.In mod deschis,Domnul Isus declara ca El a venit din cer.
2- El a afirmat ca exzistenta Sa este vesnica "Inainte de Avraam am fost Eu" Ioan 8/58. Isus a marturisit ca El era cu Tatal din vesnicie si ca este Fiul divin al lui Dumnezeu.
3- El a afirmat ca este Mantuitorul lumii:"Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut" Luca 19/19. Adam si Eva au transmis intregi omenirii starea de pacat,chiar si noua astfel ca si noi am devenit obiectul cautarii si salvarii Sale.
4- El a afirmat ca are puterea de a elibera oamenii din sclavia pacatului:"Daca Fiul va face slobozi,veti fi cu adevarat slobozi" Ioan 8/36.
5- El a afirmat ca detine autoritatea de a ierta pacatele:"Dar sa stiti ca Fiul Omului are puterea pe pamant sa ierte pacatele" Matei 9/6.
6- El a afirmat ca poate oferi pace,in ciuda faptului ca traim intr-o lume a necazului:"Va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea..." Ioan 14/27.
7- El si-a declarat egalitatea cu Dumnezeu Tatal:"Eu si Tatal una santem" Ioan 10/30.
8- El a afirmat despre Sine ca este Dumnezeu:"Voi Ma numiti Domnul...si bine faceti,ca sunt" Ioan 13/13.La inceput a fost Cuvantul.....si Cuvantul era Dumnezeu" Ioan 1/1.Scriptura ne invata ca sant trei persoane egale ale Dumnezeirii:Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
9- El a afirmat ca are puterea de a invia mortii:"Eu sant invierea si viata"Ioan11/25.
10- El a afirmat despre Sine ca este Rascumparatorul care se va intoarce ca sa ne ia cu El:"Si dupa ce Ma voi duce,Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine,ca acolo unde sant Eu ,sa fiti si voi"Ioan 14/3.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:28

- s-a nãscut într-o iesle ..... sã fie oare usor ?
- nu a scris cãrti ...desi despre El s-au scris cele mai multe ;
- nu a întemeiat scoli ...dar credinciosii Sãi sunt fãra numãr ;
- se spune despre El ca nu a fãcut nici un pãcat; propovãduind Împãrtia lui Dumnezeu a învãtat, a vindecat si a înviat mortii ...fiind rãsplãtit, de noi oamenii cu o cruce, între doi tâlhari;
„El n-a fãcut pãcat, si în gura Lui nu s-a gãsit viclesug”. Când era batjocorit, nu rãspundea cu batjocuri; si, când era chinuit, nu ameninta, ci Se supunea dreptului Judecãtor.
Isaia 53:5,6
CREDINTà - O concluzie a celor de mai sus rãmâne primul pas cãtre Dumnezeu si anume a te increde in El, in Domnul Isus Hristos : „Adevãrat vã spun cã, dacã nu vã veti întoarce la Dumnezeu si nu vã veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra în Împãrãtia cerurilor."

RUGATI-VÃ ! Daca cele de mai sus au rost si doriti ca viata dumneavoastrã sã fie schimbatã de El atunci rugati-vã : spuneti-I Lui despre viata dumneavoastrã, depre pãcatele sau problemele dumneavoastrã, faceti acest lucru in liniste, încredintati-I Lui toate problemele importante si chiar cele de cea mai mica importantã. Nu veti fi dezamãgiti.

DUMNEZEU SÃ VÃ BINECUVINTEze pe cei care citesc aici...
Cãci prin credinta din inimã se capãtã neprihãnirea, si prin mãrturisirea cu gura se ajunge la mântuire, dupã cum zice Scriptura: „Oricine crede în El, nu va fi dat de rusine.”

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:30

12. "Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma, și a strâns țărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munții cu cântarul, și dealurile cu cumpăna?
13. Cine a cercetat Duhul Domnului, și cine L-a luminat cu sfaturile lui?
14. Cu cine S-a sfătuit El, ca să ia învățătură! Cine L-a învățat cărarea dreptății? Cine L-a învățat înțelepciunea, și I-a făcut cunoscut calea priceperii!
15. Iată, neamurile sunt ca o picătură de apă din vadră, sunt ca praful pe o cumpănă; El ridică ostroavele ca un bob de nisip.
16. Libanul n-ajunge pentru foc, și dobitoacele lui n-ajung pentru arderea de tot.
17. Toate neamurile sunt ca o nimica înaintea Lui, nu sunt decât nimicnicie și deșertăciune.
18. Cu cine voiți să asemănați pe Dumnezeu? Și cu ce asemănare Îl veți asemăna?
19. Meșterul toarnă idolul, și argintarul îl îmbracă cu aur, și-i toarnă lănțișoare de argint.
20. Iar cine este sărac, alege ca dar un lemn care nu putrezește; își caută un meșter iscusit, ca să facă un idol, care să nu se clatine.
21. "Nu știți? N-ați auzit? Nu vi s-a făcut cunoscut de la început? Nu v-ați gândit niciodată la întemeierea pământului?"
22. El stă deasupra cercului pământului, și locuitorii lui sunt ca niște lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o mahramă subțire, și le lățește ca un cort, ca să locuiască în el.
23. El preface într-o nimica pe voievozi, și face o nimica din judecătorii pământului.
24. De abia sunt sădiți, de abia sunt semănați, de abia li s-a înrădăcinat tulpina în pământ: și El suflă peste ei, de se usucă, și un vârtej îi ia ca pe niște paie.
25. "Cu cine Mă veți asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el?" zice Cel Sfânt.
26. "Ridicați-vă ochii în sus, și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește."
27. "Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele: "Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, și dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu?"
28. Nu știi? N-ai auzit? Dumnezeul cel veșnic, Domnul a făcut marginile pământului. El nu obosește, nici nu ostenește; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.
29. El dă tărie celui obosit, și mărește puterea celui ce cade în leșin.
30. Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină;
31. dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc."

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:31

- Deutronom 10/17. Căci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic și înfricoșat, care nu caută la fața oamenilor și nu primește daruri;
- Psalm 136/2. Lăudați pe Dumnezeul dumnezeilor, căci în veac ține îndurarea Lui!
- Daniel 2/47. Împăratul a vorbit lui Daniel și a zis: "Cu adevărat, Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor și Domnul împăraților, și El descoperă tainele, fiindcă ai putut să descoperi taina aceasta!"
- Psalm 82/1. Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor.
- Ioan 10/33. Iudeii I-au răspuns: "Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă, și pentru că Tu, care ești un om, Te faci Dumnezeu."
34. Isus le-a răspuns: "Nu este scris în Legea voastră: "Eu am zis: Sunteți dumnezei?"
35. Dacă Legea a numit "dumnezei", pe aceia, cărora le-a vorbit Cuvântul lui Dumnezeu, - și Scriptura nu poate fi desființată,

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:32

B. DESCOPERIRE UIMITOARE DESPRE NUMELE DATE DUHULUI SFÂNT
1. El este numit „Duhul Dumnezeului Celui Viu” :
a. 1 Cor. 3,16; 2 Cor. 3,3
b. Isa. 61,1
Arată relația Sa în raport cu Dumnezeu Tatăl!
2. El este deschis ca fiind „Duhul lui Isus Hristos” :
a. Fapte 2,33; Gal.4,6
b. Filip.1,19; Fapte 16,7 R.V.
3. El este numit „Duhul Înfierii” - Rom. 8,15
4. Numele sunt cele care descoperă caracterul Său:
a. Duhul Sfânt - Luca 11,13; 1 Pet.1,2
b. Duhul adevărului - Ioan 14,17; 16,13
c. Duhul nimicirii (arderii) - Rom.1,4; Isa.4,4
5. Numele sunt acelea care arată influența Sa:
a. Duhul vieții - Rom. 8,2; Ioan 6,63
b. Duhul înțelepciunii, priceperii și puterii - Isa.11,2
c. Duhul harului - Evr.10,29
d. Duhul slavei - 1 Pet. 4,14
e. Mângâietorul - Ioan 14,26; 15,26
f. Numele Lui descrie răbdarea Sa; El este numit „Duhul cel veșnic” - Evr. 9,14

C. GÂNDURI SPECIALE LEGATE DE NUMELE DUHULUI SFÂNT
1. Câteva personaje biblice în inima cărora a locuit Duhul Sfânt au descoperit în ei înșiși Duhul Înțelepciunii:
a. Daniel și Iosif au descoperit în viețile lor pe Duhul înțelepciunii - Dan. 5,12;6.3; Gen. 41,35.39
b. Moise a manifestat pe față Duhul blândeții - Num.12,13; 1 Cor. 4,31
c. Iov a avut Duhul îndelungii răbdări - Iac.5,11; Ecl.7,8
2. Alte personaje biblice au dat pe față:
a. Duhul dragostei - 1 Ioan 3,1-3; 4,8;5.1-5
b. Duhul milosteniei - Fapte 9,36-42
c. Ilie a dat pe față Duhul nimicii, judecății, sfințeniei - 2 Regi 1,12. Același lucru se confirmă și în cazul lui Ioan Botezătorul - Ioan 5,35
3. Cunoașterea faptului că Duhul Sfânt întipărește caracterul Său în inimile credincioșilor ne inspiră laudă și cinste la adresa lui Dumnezeu. El este reprezentantul Tatălui și al Fiului și va aduce în ființa noastră natura divină - 2 Pet.1,2-7
Acest lucru înseamnă că El va schimba natura noastră firească - 2 Cor.5,14-17
4. Lucrarea Duhului Sfânt este nașterea din nou.
a. Aceasta este învățătura lui Isus - Ioan 3,1-9
b. El se folosește de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a transforma natura noastră - 1 Pet.1,23-25;Evr.4,12

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:33

CÂTEVA DIN ACTIVITĂȚILE DUHULUI SFÂNT

1. Contribuția Sa la creațiunea acestei lumi:
a. El S-a mișcat în mod creator deasupra apelor - Gen. 1,2; Ps. 104,30
b. Spunea Iov, „Duhul lui Dumnezeu m-a făcut” - Iov.33,4
2. Prin Duhul lui Dumnezeu este susținută întreaga varietate a proceselor vieții:
a. Ps. 104,29-30
b. Gen. 2,7
3. Contribuția Sa în cadrul planului de mântuire:
a. El este Autorul Bibliei - Isa. 34,18; 2 Pet. 1,19.20
b. El se luptă cu păcătoșii - Gen. 6,1-3; Isa. 63,10
c. El dovedește vinovăția lumii - Ioan 16,8; Fapte 2,37
d. El convinge inima cu privire la neprihănire - 5,6
e. El mângâie pe poporul lui Dumnezeu - Ioan 14,26;15,26
f. El călăuzește pe sfinți în tot adevărul - Ioan 16,12.13
4. O lucrare deosebită pe care o împlinește Dumnezeu pentru copiii Săi, prin intermediul Duhului Sfânt:
a. El îi reînnoiește. Aceasta înseamnă, că regenerarea caracterului nostru, schimbarea naturii noastre constituie lucrarea Duhului Sfânt - Tit. 3,5; Rom.12,2; 2 Cor. 5,17
b. El ne împărtășește de fapt natura divină. Acesta este un adevăr plin de slavă ce trebuie privit cu interes.
(1) Prin natura sa, omul este firesc, vândut păcatului - Rom. 7,14
(2) Gândirea firească reprezintă vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu și a legii Sale - Rom. 8,7
(3) Duhul Sfânt creează înlăuntrul nostru o natură dumnezeiască - 2 Pet. 1,37; Ps. 51,10; Zah. 4,6
c. El ne înzestrează cu putere în omul dinlăuntrul nostru - Efes. 3,16. R.V.
d. El ne conduce pașii către o viață sfântă - Rom. 8,14; Gal. 5,22-28
e. El ne aduce în memorie făgăduințele lui Dumnezeu - Ioan 14,26; Mat.10,19; 1 Cor.2,9-12
f. El este susținătorul nostru în rugăciune - Fapte 1,8
h. El va învia trupurile noastre moarte la prima înviere - Rom. 8,11
5. Care este atitudinea noastră personală față de cea de-a treia persoană a dumnezeirii?
a. Îl primim în viețile noastre?
b. Îl ascultăm cu bunăvoință? Fapte 5,32
c. Îl întristăm uneori? Efes. 4,30.31

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 22:35

SCARBOSI NU INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU

Curvarii, preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu.........
Puteti sa ma compectati.Multa pace.

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2012, ora 23:44

De la: 9am121159, la data 2012-04-14 22:35:03SCARBOSI NU INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU

Curvarii, preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu.........
Puteti sa ma compectati.Multa pace.

E clar! Nimeni nu va intra in imparatia lui Dumnezeu! Nici macar aceia care cred ca li se cuvine pentru ca nu curvesc nu; nu; nu....... la toate celelalte pacate mentionate mai jos pentru ca ravnesc cu gandul la ele care e la fel de mare pacat! ... preacurvarii,inchinatorii la idoli,sodomiti,malahii care se masturbeaza sau cei ce-si varsa samanta afara ca sa nu faca copii,femeile care-si schimba intrebuintarea fireasca,,nelegiuiti, vicleni, pizmasii, ucigasii, certaretii, inselatorii, rautaciosii, soptitorii, barfitorii, , uritorii de Dumnezeu, obraznicii, trufasii, laudarosii, nascocitorii de rele, neascultatorii de parinti, calcatorii de cuvant, neinduplicatii, cei fara mila, , cei care folosesc cuvinte porcoase si vorbe nechibzuite, cei care fac glume proaste, cei stricati, cei lacomi de avere, desfranarea, vrajitoria, vrajbile, dezbinarile, certurile de partide, betiile,imbuibarile, , nedreptii, hotii, mincinosii, defaimatorii, raparetii, , cainosii, , fricosii, cei ce poftesc casa, nevasta sau lucrurile altora,cartitorii, cei ce blesteama, cei ce se ocupa cu magia neagra si alba,, cei ce chiama mortii si merg la vrajitori, cei ce ghicesc in cafele, cu bobii, cu cartile, pe nori, cu horoscoapele, cei ce intind lanturi in ascuns, lenesii, cei mandri, maniosi fara astampar, cei ce depun marturie proasta, cei ce jura,cei ce necinstesc pe Dumnezeu.........
Puteti sa ma compectati.Multa pace. [/quote]
Multa pace si tie!

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 00:58

AVENTURILE AMOROASE ALE ÎNGERILOR PE PĂMÎNT

Ne apropiem de unul dintre cele mai interesante pasaje din Biblie, a căror
suprimare din scurtele manuale de "istorie sfîntă" caracterizează cum nu se
poate , mai bine nerușinarea clericilor și îndemînarea cu care falsifică
dogmele credinței. "Sfinții" părinți ai bisericii susțin sus și tare că Biblia este o
carte "divină", că ea a fost scrisă direct după dictarea lui dumnezeu, că tot ce
stă scris în ea este adevărul adevărat, adevărul cel mai desăvîrșit, adevărul
suprem, și că această carte merită cea mai sinceră venerație. Atunci se pune
întrebarea: de ce clericii nu dau credincioșilor posibilitatea să cunoască în
întregime această carte, fără să suprime din ea nici un verset? Cărțile "sfinte"
trebuie citite așa cum sînt. Căci dacă e vorba să se scoată un pasaj sau altul
care vine în contradicție cu unele puncte din științele teologice proclamate
dogme ale credinței, atunci ar fi mai simplu să fie aruncată la coș toată car-tea. Ea nu mai este atunci o carte sfîntă, ci o carte demnă de dispreț. O
minciună dintr-un pasaj oarecare constituie un argument suficient pentru a
dezminți originea divină a întregii cărți.
Și iată că propovăduitorii religiei, după ce pomenesc numele lui Noe, trec
imediat la povestea cu potopul, afirmînd că desfrînarea oamenilor l-a supărat
pe dumnezeu și l-a făcut să trimită potopul asupra tuturor, cu excepția unei
singure familii al cărei cap ar fi rămas om drept.

Dar cele de mai sus nu corespund de loc cu Biblia! Ea spune altceva. În
primele patru versete din capitolul al VI-lea al cărții "Facerea" se arată care a
fost adevărata pricină a stricăciunii oamenilor. Domnilor clerici, nu aveți
dreptul să treceți sub tăcere acest episod din a voastră "sfîntă scriptură"!
Dacă el vă pune în încurcătură, cu atît mai rău: "sfîntul duh" n-ar fi trebuit să
dicteze asemenea lucruri autorului "Pentateuhului". Hapul este amar, dar
sfinții și învățații părinți ai bisericii l-au înghițit o dată; acum e rîndul
dumneavoastră să-l înghițiți.
Hapul pe care teologii din zilele noastre se străduiesc să nu-l înghită, ci
să-l scuipe pe furiș, constă din primele versete ale capitolului al VI-lea din
cartea "Facerea".
"Iar după ce oamenii au început să se înmulțească pe fața pămîntului și li
s-au născut fete,
Atunci au văzut fiii lui dumnezeu că fetele oamenilor sînt frumoase și și-au luat de neveste, din toate, pe acelea pe care și le-au ales.

Și a zis domnul: «Nu va rămîne duhul meu în oameni pururea, fiindcă sînt
trup. Drept aceea zilele lor să fie o sută douăzeci de ani!»
Iar în vremea aceea erau pe pămînt uriașii, mai ales după ce fiii lui
Dumnezeu intrară la fiicele oamenilor și le născură fii. Aceștia sînt vitejii cei
vestiți din vechime" (Facerea, VI, 1―4).
Deși cartea "Facerea" nu ne-a istorisit povestea zămislirii îngerilor, iată
totuși că este a doua oară cînd ea amintește despre aceste ființe desăvîșite:
prima dată a fost vorba de "herubul" pus de santinelă la porțile Edenului. De
aceea nu strică să spunem cîteva cuvinte despre credința în îngeri la vechii
evrei.
Creștinii, a căror religie e preluată din credința evreilor, au născocit
dogme noi, despre care în Biblie nu există nici urmă. Astfel, pe de-a-ntregul
născocită este povestea răzvrătirii diavolului Satana și a înfrîngerii lui de
către arhanghelul Mihail. Întrucît noi examinăm aici Biblia mai ales din
punctul de vedere al credinței creștine, nu putem trece cu vederea această
problemă.

Potrivit dogmelor teologilor creștini, într-o bună zi stăpînul cerurilor,
dumnezeu, și-a făcut socoteala că nu se cuvine ca el, atotputernicul, să se
mulțumească numai cu crearea cerului și a pămîntului. De vreme ce a
populat pămîntul, de ce n-ar popula și cerul? Pe timpuri i se urîse cu haosul.
Dar și mai mult i s-a urît cu singurătatea din rai. Și întrucît era meșter în a
crea, literalmente din nimic, o mulțime de lucruri amuzante și chiar ființe
însuflețite, a plăsmuit îngeri meniți să-i alcătuiască o societate plăcută.
Dumnezeu și-a comandat, de asemenea, un fotoliu cu blazon, ca să aibă pe
ce sta cînd prezida adunarea cerească. Pentru a-l distra pe dumnezeu, îngerii
cîntă neîncetat. Ca ființe supranaturale, bineînțeles, nu obosesc niciodată și
sînt totdeauna în voce.
Dar iată că unul dintre îngeri, un flăcău pe care clericii l-au poreclit
Lucifer-satana, a pus ochii pe tronul preasfîntului și și-a făcut socoteala că n-ar fi rău să ocupe el fotoliul prezidențial în locul atotputernicului creator.
Această intenție criminală a părut o glumă foarte reușită unora dintre îngeri,
care, pesemne, se săturaseră să tot facă necontenite vocalize și astfel s-au
alăturat îndrăznețului, în timp ce majoritatea covîrșitoare a îngerilor erau
împotriva uneltirilor lui. Un oarecare Mihail, numit arhanghelul, adică "mai-marele peste îngeri", și-a asumat sarcina de a apăra interesele domnului. El a
preluat comanda oștii cerești și i-a tras o chelfăneală zdravănă satanei.
Îngerul răzvrătit a fost aruncat în iad, o "împărăție" subterană creată
instantaneu pentru el. Tot acolo s-au prăbușit și complicii lui, iar dumnezeu
și-a reluat locul în fotoliul prezidențial
Aceasta este legenda pe care clericii au transformat-o în dogmă a
credinței pentru enoriașii lor înfiorați de groază, căci, la urma urmelor,
episodul urmărește mai ales să insufle spaimă oamenilor credincioși: păziți-vă, oițe evlavioase! Dacă nu vă veți supune poruncilor domnilor clerici, veți
zbura pe urma îngerilor răi, de-a dreptul în iad.
În vechiul text ebraic al Bibliei, acolo unde se vorbește despre diavol,
adică în acele cărți care au fost scrise, indiscutabil, după captivitatea din

Babilon (la mai bine de o mie de ani după legendara existență a lui Moise),
principalul demon este satana. Cît privește diavolii, ei sînt pur și simplu
duhuri rele, avînd însă aceeași înfățișare ca dumnezeu și cei din preajma lui.
Altă explicație nu se mai dă. Ei nu sînt cîtuși de puțin prezentați ca niște
răzvrătiți, izgoniți din raiul ceresc și prinși în lanțuri de zidurile iadului de foc.
Astfel, în legenda lui Iov, duhul rău, satana, se plimbă prin cer ca la el acasă
și chiar, cînd îi vine chef, se ia la harță cu dumnezeu. Văzînd că acești diavoli
din ultimele cărți ale Bibliei se simt atît de bine și nu suferă din pricina
chinurilor din iad, criticii au remarcat că aceasta corespunde credințelor
caldeenilor și perșilor, ale căror cărți datează dintr-o perioadă anterioară
cărților evreilor. De aici s-a tras concluzia că evreii, în timpul îndelungatei
captivități din Babilon, au adăugat la credințele lor unele din credințele
popoarelor în mijlocul cărora le-a fost dat să trăiască. De altfel, însuși numele
pe care evreii l-au dat diavolului principal poartă pecetea religiei caldeene
sau a celei babilonene: "satana" nu este un cuvînt ebraic, ci un cuvînt
caldeean și înseamnă "ură".

Prin urmare, dumnezeu a ascuns poporului evreu "ales" de el nu numai
povestea cu complotul de la curte pus la cale de un număr de îngeri, ci chiar
și numele adevărat al căpeteniei răzvrătiților. Biblia nu-i spune nicăieri
Lucifer. Numele acesta i l-au dat creștinii. Dar părinții și învățații bisericii s-au
străduit în fel și chip să găsească vreo indicație cu privire la Lucifer în Vechiul
testament. Pentru aceasta ei au recurs la un fals, reușind să-i păcălească
destul de bine pe credincioși, care nu citesc Biblia personal, ci numai o
ascultă cînd le-o citesc și le-o răstălmăcesc oamenii de profesie. Falsul
trebuie dat în vileag și îl rugăm pe cititor să ne ierte că vom face o digresiune
scurtă, dar necesară.
Teologii afirmă că în prorocirea lui Isaia (XIV, 12) este vorba de Lucifer,
sub numele lui adevărat, și citează începutul versetului, falsificîndu-l însă cu
ajutorul traducerii latine a Bibliei.
În acest capitol, Isaia, înfuriat că babilonenii țin atît de mult poporul lui în
captivitate, dă frîu liber mîniei sale patriotice și prezice regelui Babilonului că
împărăția lui se va prăbuși și praf și pulbere se va alege de ea.
"Însă domnul se va îndura de Iacob ― exclamă Isaia ― și va alege încă o
dată pe Izrail, pe care îl va statornici în patria lui... Tu vei cînta cîntecul
acesta de ocară împotriva împăratului Babilonului și vei zice: «Cum s-a sfîrșit
cu tiranul și cum s-a curmat cu chinul nostru?». Domnul a sfărîmat toiagul
celor fărădelege și sceptrul stăpînitorilor....

Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fiu al revărsatului zorilor? Ai
fost doborît la pămînt, tu care asterneai la pămînt toate neamurile?...
Și numai tu ai fost zvîrlit departe de mormîntul tău ca un stîrv urîcios,
acoperit cu rămășițele celor uciși și ciopîrțiți de sabie; tu zaci, altfel decît cei
pogorîți în gropnițe de piatră, ca un stîrv storcoșit în picioare.
Tu nu te vei pogorî cu ei în mormînt, fiindcă tu ai pustiit țara ta și pe
poporul tău l-ai măcelărit. Niciodată nu va mai fi vorba despre odrasla
fărădelegii!" (Isaia, XIV, 1,4,5,12,19, 20).
Trebuie să fii de o neobrăzare fără margini pentru a afirma că aici Isaia

vorbește despre Lucifer-satana. Este vorba, firește, despre regele Babilonului
și numai despre el; pasajul vădește o explozie de mînie, ură și amenințări la
adresa lui Nabucodonosor, înrobitorul poporului evreu.
Să vedem acum în ce chip "sfîntul" Ieronim, care a tradus Biblia în limba
latină, a falsificat textul. Profitînd de faptul că Isaia compară pe regele
Babilonului cu Luceafărul (planeta Venus), căruia la evrei i se spunea Helel
(Zori) și la romani Lucifer (Dătător de lumină), el și-a permis să expună prima
parte a versetului 12 în latină în felul următor: "Quomodo cecidisti de coelo
Lucifer, qui mane oriebaris" ("Cum ai căzut tu din ceruri, Lucifer, tu care te
ridicai dimineața").
Textul evreiesc autentic, menționînd numele lui Helel, vorbește despre
regele Babilonului. Regele este comparat cu Luceafărul, cu planeta Venus.
Teologii exclamă însă cu un aer triumfător: "Decăderea lui Lucifer este
menționată în Biblie! Însuși Isaia vorbește despre asta".
Ce nemaipomenită neobrăzare! Repetăm: în vechile cărți "sfinte" ale
evreilor nu este pomenit nimic care să semene cu legenda răzvrătirii și
înfrîngerii lui Lucifer!

Revenim la îngerii din capitolul al șaselea al cărții "Facerea" și recurgem
din nou la izvoare tot atît de sfinte ca cele de mai înainte, în care vom găsi
unele amănunte cu privire la concubinajul acestor locuitori cerești cu
frumoasele fiice ale oamenilor.
Manualele școlare de "istorie sfîntă", alcătuite spre folosința muritorilor de
rînd, nu conțin, bineînțeles, nici cea mai mică aluzie cu privire la aventurile
pe care le dau în vileag cele patru versete citate mai sus, dar aceste patru
versete nu sînt șterse din Biblie. Asta încă nu-i totul: slujitorii religiei au
pentru ei, și numai pentru ei, încă o carte, pe care o țin în mare cinste, fără a
o răspîndi însă pe larg. Este Cartea lui Enoh.
Enoh ― cred că n-ați uitat de el ― este patriarhul care a trăit 365 de ani,
pe care dumnezeu l-a îndrăgit și l-a ridicat la ceruri "în carne și oase", ca
Jupiter pe Ganimede . Totuși, potrivit unei legende, Enoh a scris, zice-se, o
carte pe care, din fericire, n-a luat-o cu el în rai. Enoh a lăsat cartea prin
testament fiului său Matusalem, iar Noe a luat prețiosul manuscris cu el în co-rabie.
E drept, vreme îndelungată nimeni nu a văzut această carte a lui Enoh. Se
afirmă că pe "timpul apostolilor" (adică cu nouăsprezece veacuri în urmă), ea
exista, dar nu se știe unde. O dovadă în acest sens există în Noul testament.
Epistola sobornicească a apostolului Iuda spune următoarele (v. 14―15):
"Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a prorocit despre aceștia (despre
păcătoși. ― Nota trad.), zicînd: «Iată, venit-a domnul întru zecile de mii de
sfinți ai lui, ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți
necredincioșii...

Din moment ce "sfîntul apostol" citează această carte, înseamnă că o
cunoaște! Și vreme de cîteva veacuri teologii și-au pus întrebarea: "Ce s-a
întîmplat cu cartea lui Enoh?" În cele din urmă, scoțianul Jacob Bruce, un
călător destul de cunoscut, a găsit această vestită carte în Abisinia (Etiopia).
De fapt, el a dat peste o legendă etiopiana, pentru că, la urma urmelor,
e puțin probabil ca legendarul Enoh să-și fi scris istorisirile în limba etiopiana.
Dar vedeți cît e de bine să ai o "providență divină" cînd te ocupi de teologie!
Minunata carte scrisă de Enoh în limba vorbită înainte de pățania cu "turnul
lui Babel" a avut o soartă fericită. Deși această limbă primitivă a dispărut pe
neașteptate și pentru totdeauna, ea și-a găsit un traducător în rîndurile
vechilor evrei. Apoi această traducere ebraică, cunoscută, zice-se, de apostoli
și de părinții bisericii, a dispărut fără urme. Și deodată un scoțian oarecare
găsește, la sfîrșitul secolului al XVIII-lea, manuscrisul ei complet în Abisinia. Îți
mulțumim mult, "providență divină"! Îți mulțumim din suflet!
Bruce a donat manuscrisul descoperit bibliotecii Universității Oxford, spre
bucuria de nedescris a teologilor. Au început să apară traduceri. În 1838 a
fost editată o traducere engleză, făcută de arhiepiscopul irlandez Richard
Lawrence .

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 01:07

:Cartea lui Enoh se împarte în 11 capitole. Povestirea despre dragostea
îngerilor pentru fiicele oamenilor se află în cap. 2.
"Cum numărul oamenilor crescuse mult, ei aveau fiice foarte frumoase. Și
cei mai strălucitori dintre îngeri s-au îndrăgostit de ele și din pricina asta au
fost tîrîți în multe greșeli. Și înflăcărîndu-se ei, și-au zis: «Să mergem pe
pămînt și să ne alegem femei dintre cele mai frumoase fiice ale oamenilor».
Atunci Semiazas, pe care dumnezeu îl făcuse prinț peste îngerii cei mai stră-lucitori, le-a zis: gîndul acesta este bun, dar mă tem că voi nu veți cuteza să-l
înfăptuiți și voi fi nevoit să am eu singur copii de la frumoasele fiice ale
oamenilor. Și toți i-au răspuns: jurăm să aducem la îndeplinire gîndul nostru
și blestemați să fim dacă-l vom încălca. Și s-au legat ei prin jurămînt. Și au
fost ei la început două sute. Și s-a întîmplat asta pe vremea cînd trăia Iared,
tatăl lui Enoh. Și au purces ei laolaltă, și s-au pogorît din ceruri, și au urcat pe
muntele Hermon, muntele jurămintelor. Și iată numele celor douăzeci mai de
seamă dintre ei: Semiazas, Atarcuf, Arasiel, Hobabiel, Horamam, Ramiel,
Sampsih, Zachinel, Balchiel, Azachiel, Farmar, Amariel, Anaghemas, Thauzail,
Samiel, Sa-rinas, Eumiel, Tiriel, Iumiel, Sariel. Ei și alții, și mulți alții încă, și-au
luat femei de neveste în anul 1170 de la facerea lumii. Și din aceste cununii
s-au născut uriași..."
Aici, firește, nu se spune nici un cuvînt despre răzvrătirea împotriva lui
dumnezeu: pur și simplu, cîțiva crai cerești, în frunte cu prințul Semiazas,
care nu este nici Lucifer, nici satana, au plecat în căutare de aventuri
amoroase pe pămînt și nimic mai mult.
E drept că, atunci cînd exemplul lor a fost urmat de mulți îngeri,
dumnezeu, văzîndu-se părăsit, a început să bombăne. Dar el a mai răbdat
încă multă vreme și nu s-a înfuriat. Cît despre pricina marii lui mînii, care în
cele din urmă a răbufnit, în această privință cartea lui Enoh și cartea
"Facerea" se contrazic. Aici e ceva putred. Ia să vedem!
Potrivit cărții "Facerea", în urma relațiilor dintre îngeri și frumoasele femei
pămîntene, oamenii au devenit peste măsură de robiți cărnii. Acesta este,
după părerea noastră, un domeniu în care teologii se pricep, într-adevăr,
dacă frumoaselor fete le-a plăcut hîrjoneala și erau atît de nesățioase, îngerii,
ca ființe supranaturale, puteau să le satisfacă într-o măsură tot supranatu

rală; acest lucru ar fi trebuit să-i determine pe rivalii îngerilor, muritorii de
rînd, să le urmeze pilda, ceea ce nu ar fi fost tocmai ușor. Dar ce-l privește
asta pe dumnezeu.? am întreba noi. Nu le-a poruncit oare el oamenilor să se
înmulțească?
Cartea lui Enoh prezintă lucrurile în altă lumină, îngerii, ajungînd tătici
fericiți pe pămînt, au prins să se intereseze de odraslele lor și s-au dovedit
mentori cu totul neobișnuiți. Ei i-au deprins pe copiii lor nu numai să
șlefuiască pietre prețioase, dar i-au învățat și magia, și arta de a prezice
viitorul după aștrii cerești. În afară de aceasta, ei le-au inițiat și pe ibovnicele
lor în tainele cele mari. Urmările sînt limpezi: domnișoarele ibovnice ale
îngerilor și fiii lor nelegitimi ― uriașii ― s-au ridicat curînd deasupra celorlalți
oameni. Închipuiți-vă cîte poți face cînd cunoști magia!
"Și pămîntul plîngea, și se umpluse de strigăte de durere".
Mișcați de "suferințele" pămîntului, patru dintre îngeri l-au rugat pe
dumnezeu să pună capăt acestor nenorociri. Între timp, domnul Azazel ― un
înger căsătorit cu o fată de pe pămînt ― s-a certat cu Semiazas, i-a tras un
toc de bătaie și a luat locul căpeteniei haimanalelor cerești. Dumnezeu l-a
trimis pe îngerul Rafaël să-l înfrîngă pe îngerul Azazel, și Azazel al nostru a
fost închis de Rafaël într-o peșteră din pustiul Dodoel.
Pînă la urmă dumnezeu a găsit că, oricum ai suci-o, e nevoie de un potop.
Pentru a-i împiedica pe uriași să se îndeletnicească cu magia, el a hotărît să
înece toată lumea, inclusiv pe oamenii simpli, care nu aveau decît de suferit
din pricina acestor vrăjitori. În ce-i privește însă pe îngeri, care se duseseră
să hoinărească și să se dedea la desfrîu pe pămînt, el i-a rechemat în ceruri și
le-a poruncit pe viitor să stea locului și să nu se mai țină de blestemății.
E de presupus că tocmai atunci îngerii au devenit ființe fără sex. Pentru a
se asigura împotriva unor noi șotii posibile din partea lor, dumnezeu i-a
obligat, pesemne, să renunțe la organele respective, așa cum făceau regii
orientali cu toți cei care îndeplineau o anumită funcție în haremurile lor.
Degeaba elimină clericii acest episod din scurtele lor manuale de "istorie
sfîntă". E bine ca oamenii să știe, cel puțin, de ce au devenit îngerii eunuci.
Nenorocitul Azazel, uitat în peștera unde-l aruncase Rafaël, s-a înecat,
bineînțeles, în timpul inundației universale. Să vărsăm deci o lacrimă pentru
trista lui soartă.

Mai puteți spune oare că nu însăși providența a fost aceea care a ajutat
să fie regăsită Cartea lui Enoh! Pe scurt, ea nu i-a stînjenit de loc pe primii
creștini: apostolul Iuda o citează; unii dintre părinții bisericii au vorbit și ei
despre ea ca de o carte foarte cunoscută. Cartea lui Enoh a fost în mare
cinste la creștini pînă în secolul al IV-lea. Mai tîrziu însă, văzînd că "Enoh"
confirmă și explică bine cele patru versete supărătoare din capitolul al
șaselea al cărții "Facerea", clericii au eliminat cartea lui Enoh din Biblie.
După ce am văzut cum și-i închipuiau evreii pe îngeri, reiese limpede că
biserica creștină a adus modificări importante acestei teorii. Cu toate
acestea, ea recunoaște că poporul evreu a fost ales de dumnezeu și
socotește cărțile lui religioase drept "sfinte" și "indiscutabile".
Evreii îi împărțeau pe îngeri după o scară ierarhică cu zece trepte:
1)cadoșimii, sau preasfinții; 2) ofamimii ― cei iuți; 3) oralimii ― cei puternici; 4)
șasmalimii ― îngerii-flăcări; 5) serafimii ― îngerii-scîntei; 6) malahimii ― solii;
7) elohimii ― divinii; 8) benelohimii ― fiii domnului; 9) heruvimii ― îngerii-boi; 10) ieșimii ― cei însuflețiți. Dar papa Grigore I i-a împărțit pe îngeri cu
totul altfel. Din porunca lui "prea-sfîntă", creștinismul a adoptat împărțirea
îngerilor în trei trepte cu cîte trei ranguri fiecare: prima treaptă ― serafimii,
heruvimii și întîistătători; a doua treaptă ― forțele, puterile și stăpînirile; și a
treia treaptă ― principiile, arhanghelii și îngerii simpli. De aici se vede cît de
mare este puterea papii: nu e glumă să ai dreptul de a schimba rînduiala
rangurilor cerești.
Preoții creștini afirmă că evreii nu înțelegeau cărțile lor "sfinte" și că nici
acum nu-și înțeleg religia, nu cunosc "credința adevărată". Ia gîndiți-vă și
dumneavoastră, evreii "n-au bănuit niciodată" că Isaia, răstindu-se la regele
Babilonului, dușmanul lor, și "prezicîndu-i" ziua cînd i se va nărui puterea, a
avut în vedere nu căderea acestui rege, ci legenda străveche a răzvrătirii lui
Lucifer împotriva lui Dumnezeu! Și ce găgăuți erau rabinii dacă nu au izbutit
să citească acest lucru printre rînduri!

Și-apoi, în afară de asta ― spun popii creștini ―, în Biblia evreilor mai
există o mulțime de lucruri pe care ei nici nu le bănuiesc.
De pildă, "sfînta treime". Încercați să convingeți pe un evreu credincios să
se închine unui dumnezeu cu trei fețe. O să vă pierdeți timpul de pomană:
are să vă rîdă în nas. Are să vă răspundă că, dacă dumnezeu ar fi fost o
trinitate, ar fi mărturisit acest lucru lui Moise, patriarhilor, prorocilor. El va
susține, cu Biblia în mînă, că nici un cuvînt din ea nu face aluzie la existența
"sfintei treimi", pe care el o socotește de neînțeles, și că, dimpotrivă, "sfînta
scriptură" prezintă persoana lui dumnezeu ca unică și indivizibilă.
În fața acestei "lipse de perspicacitate", teologul creștin zîmbește cu
condescendență și ridică din umeri. Lui, vedeți dumneavoastră, îi sînt de
ajuns primele două versete din cartea "Facerea" pentru a dovedi că "sfînta
treime" a existat în toate vremurile și că lucrul acesta este cu desăvîrșire
limpede. El are să vi le citeze cu un aer triumfător:
"La început, a făcut dumnezeu cerul și pămîntul. Și pămîntul era fără chip
și pustiu și întuneric era deasupra adîncului, iar duhul lui dumnezeu se purta
pe deasupra apelor".
Aceasta este traducerea fidelă a textului ebraic.
Dumneavoastră nu vedeți aici pe dumnezeu-tatăl, dumnezeu-fiul și
dumnezeu-duhul? Într-adevăr, la prima vedere nu prea se zăresc, dar puneți-vă ochelari de teolog și veți desluși, cu foarte multă ușurință, "sfînta treime".
Cu îngăduința dumneavoastră vom folosi ca ochelari raționamentul fericitului
Augustin din minunata lui carte "De cantico novo" (cap. VII). Nu există nimic
mai convingător decît acest raționament. Toți clericii îl socotesc pe Augustin
făclia teologiei.
Expresia "la început", care este începutul vremurilor Și al lucrurilor,
înseamnă "dumnezeu-fiul". Vreți o dovadă? Deschideți Apocalipsul sfîntului
Ioan Teologul, carte din Noul testament, cap. al III-lea: Hristos este numit aici
"începutul zidirii lui dumnezeu" (v. 14). Deschideți Evanghelia lui Ioan,
cap. al VIII-lea: întrebat de evrei "cine ești tu?", Iisus a răspuns: "Ceea ce vă spun de
la început" (v. 25).
Prin urmare, primul verset din cartea "Facerea" ar trebui citit în felul
următor: "În dumnezeu-fiul, care este începutul, dumnezeu-tatăl a făcut cerul
și pămîntul".
"Ați văzut", primele două personaje ale "sfintei treimi", dar încă nu-l
vedeți pe al treilea, nu-i așa? Aveți puțintică răbdare! Puneți-vă din nou
ochelarii "sfîntului" Augustin. Al treilea personaj, dumnezeu-duhul, se găsește
în versetul al doilea, la sfîrșit: "duhul lui dumnezeu se purta pe deasupra
apelor". Acest "duh" nu vă spune nimic? "Duhul" acesta este dumnezeu
"sfîntul duh".
De aceea traducerea textului ebraic ar fi următoarea: "În dumnezeu-fiul,
începutul tuturor lucrurilor, dumnezeu-tatăl a făcut cerul și pămîntul; dar
pămîntul era în haos, întunericul îl învăluia, și dumnezeu-duhul se purta pe
deasupra apelor".
Și gîndiți-vă numai că evreii n-au fost în stare să vadă asta în primele
două versete din propria lor Biblie! O asemenea miopie este cu adevărat
neobișnuită!
Admirați pe "dumnezeu-duhul", care în epoca haosului își pierdea vremea
numai pentru a se purta pe deasupra apelor. Vrînd-nevrînd, se impune totuși
întrebarea: este oare într-adevăr "sfîntul duh" porumbel?
După părerea noastră, e o cioară vopsită!

URMEAZA POTOPUL MONDIAL

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 03:57

De la: Sagittarius_A, la data 2012-04-15 01:50:07
P.S. Tu chiar (o) iei in seama?

gabigabi2

4638 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2012, ora 16:04

unde a disparut partea cu cei 200 de "ingeri" ce au jurat sa se imperecheze cu pamintence , ca despre asta vreau sa te-ntreb

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9am_184

233 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2012, ora 11:40

... o întrebare de-o asemenea complexitate filosofică îmi depășește total bagajul de cunoștințe cosmologice dobândit. sorry, eu ți-am răspuns pe gratis numai din domeniile pe care le cunosc și stăpânesc cât -de-cât,dar....cu certitudine vei primi un răspuns mai mult decât mulțumitor și pe înțelesul tău, din partea Preafericitului Daniel, evident, contra cost !...El este responsabil cu baza de date și ilogistica computaționistă din peștera neamului.

..pe de-a moaca nu cred să-l obți, este nevoie de acumularea unei sume de bani ptr. construcția catedralei "neamului" în care te vei mântui, și-atunci. banu' jos și-ți răspunde conf. legii !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**************************************************************************************************************************

....eram convins ca n-o sa obtina vreun raspuns din partea Peafericitului Daniel, dar o sa-i taxeze pana si prezenta-n locasul de cult, asa ca, nelamurita si cu banii luati, o sa viziteze maine forumul , o sa gaseasca raspunsul ...evident, gratuit !

..altruismul astora, farŽde ceredinta ortodoxo-karmica, ii cam impinge sa faca gesturi caritabile, m-am documentat DESPRE INGERI, si i-am oferit raspunsul, puteam sa las userul in suspans, ne informat ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:12

Chiristos a Inviat, fratilor !

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:16

De la: 9am_184, la data 2012-04-15 03:57:20

gabigabi2

4638 mesaje

unde a disparut partea cu cei 200 de "ingeri" ce au jurat sa se imperecheze cu pamintence , ca despre asta vreau sa te-ntreb

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9am_184

233 mesaje

... o întrebare de-o asemenea complexitate filosofică îmi depășește total bagajul de cunoștințe cosmologice dobândit. sorry, eu ți-am răspuns pe gratis numai din domeniile pe care le cunosc și stăpânesc cât -de-cât,dar....cu certitudine vei primi un răspuns mai mult decât mulțumitor și pe înțelesul tău, din partea Preafericitului Daniel, evident, contra cost !...El este responsabil cu baza de date și ilogistica computaționistă din peștera neamului.

..pe de-a moaca nu cred să-l obți, este nevoie de acumularea unei sume de bani ptr. construcția catedralei "neamului" în care te vei mântui, și-atunci. banu' jos și-ți răspunde conf. legii !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**************************************************************************************************************************

....eram convins ca n-o sa obtina vreun raspuns din partea Peafericitului Daniel, dar o sa-i taxeze pana si prezenta-n locasul de cult, asa ca, nelamurita si cu banii luati, o sa viziteze maine forumul , o sa gaseasca raspunsul ...evident, gratuit !

..altruismul astora, farŽde ceredinta ortodoxo-karmica, ii cam impinge sa faca gesturi caritabile, m-am documentat DESPRE INGERI, si i-am oferit raspunsul, puteam sa las userul in suspans, ne informat ?

184...
Ingerii sunt fiinte fara vointa proprie.
Sau putem spune ca ei actioneza doar in virtutea unor legii.

Oamenii sunt singurele fiinte ce au fost darutie cu vointa proprie si pot sa-si genereze propriul Univers ce poate fi un Rai...sau un Infern.
Acesta este si motivul pentru care oamenii nu sunt constienti de existenta lui Dumnezeu fara sa-si doreasca profund .
Prezenta Divinitati in constiinta obliga a urma o singura lege !

Dar, la un moment dat, toti oamenii vor dori cu sinceritate sa-si intalnesca Creatorul .

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 08:40

De la: 9am251353, la data 2012-04-15 08:16:21
De la: 9am_184, la data 2012-04-15 03:57:20

gabigabi2

4638 mesaje

9am_184

233 mesaje

184...
Ingerii sunt fiinte fara vointa proprie.
Sau putem spune ca ei actioneza doar in virtutea unor legii.

Oamenii sunt singurele fiinte ce au fost darutie cu vointa proprie si pot sa-si genereze propriul Univers ce poate fi un Rai...sau un Infern.
Acesta este si motivul pentru care oamenii nu sunt constienti de existenta lui Dumnezeu fara sa-si doreasca profund .
Prezenta Divinitati in constiinta obliga a urma o singura lege !

Dar, la un moment dat, toti oamenii vor dori cu sinceritate sa-si intalnesca Creatorul .

Cristos a Inviat !
e Inscrisa in noi aceasta Cautare si, cine cauta- gaseste ! si, chiar daca nu cauta in mod special, cind omul s-a "copt" si mintea poate accepta ideea ca el nu-i o devenire prin sine insusi , ci e doar o particica dintr-un Intreg, atunci : Buuuuum si mintea ii e strafulgerata si tot ce credea pina atunci, i se pare banal sau superficial !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:12

Ufffff......Am scapat......nu a inviat....nici acum.....poate la anu".......sau la sf.Asteapta.......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:17

ingerii fac sex....duhu'...face sex....insa isus nu face.....
E ceva putred aici.....de ce oare , un obsedat sexual isi fabrica un urmas care nu prea are chef de sex...?
Daca dumnezeu isi pune problema....sexului.....inseamna ca e o "traditie"....in familie....
Logic ar fi ca stia despre sex ....deci s-a nascut si el din....cineva......
De ce nu spune nimic despre parintii lui....?
Poate ca ii este rusine de ei....poate ca au fost oameni de stiinta sau atei......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:19

Cata cantitate de naivitate trebuie sa ai....ca sa fii crestin....?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:21

Mesajul de pasti.........ploaia....ca sa va spalati creierul.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:22

aveti grija ce detergent folositi.....sa fie un ....merlot rosu.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:24

si isus pe unde o bantui....?......e chiar atat de greu....ca fiu al celui ce nu este....sa apari....cateva...secunde...sa te "vada"......enoriasii....?
E cam increzut......sau mi se pare mie....?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:27

A fostodatacanpovesti.....un inviat ....sau poate nu a fost....dar se povesteste si lumea se "veseleste".....si se apuca de baut....mancat....si......mai stim noi ce....ca dupa post si o saptamana mare.....poftele nu mai stau in cui......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:28

si s-au aprins lumanarile ....desi ploua......
....mare minune.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:29

si glasul preotului se auzea la microfonul inventat de pagani.......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:31

ca asa scrie in biblie........folositi microfonul ca sa prostiti enoriasii mai usor....
am vazut niste preoti ,ieri,care dadeau "proba de microfon".....in curtea bisericii sau pe strada....ca nu toate bisericile au curte....unele sunt in intersectie.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:32

mare-i gradina ta......doamne......

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 09:59

De la: _KARPOV, la data 2012-04-15 09:24:23

si isus pe unde o bantui....?......e chiar atat de greu....ca fiu al celui ce nu este....sa apari....cateva...secunde...sa te "vada"......enoriasii....?

Vai de capul tau! Fa ce vrei, crezi in ce vrei, dar lasa-i in pace pe ceilalti sa creada in ce vor ei. Nu-ti impune nimeni nimic. Nu dai dovada decat de o foarte proasta crestere!
Cand parintii tai vor muri, o sa-i duci la groapa de gunoi, sau o sa-i ingropi crestineste? Ar trebui sa-i arunci in Dambovita, pentru ca oricum nu mai conteaza, nu crezi? Sau du-i in padure si ingroapa-i acolo.

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 10:35

De la: Black_Friday, la data 2012-04-15 09:59:02
De la: _KARPOV, la data 2012-04-15 09:24:23

Vai de capul tau! Fa ce vrei, crezi in ce vrei, dar lasa-i in pace pe ceilalti sa creada in ce vor ei. Nu-ti impune nimeni nimic. Nu dai dovada decat de o foarte proasta crestere!
Cand parintii tai vor muri, o sa-i duci la groapa de gunoi, sau o sa-i ingropi crestineste? Ar trebui sa-i arunci in Dambovita, pentru ca oricum nu mai conteaza, nu crezi? Sau du-i in padure si ingroapa-i acolo.

Ei ma lasa sa cred in cine vreau....?
Tu am impresia ca nu prea stii pe ce lume traiesti.....
Nu ai auzit de predarea religiei in scoli...?
Nu vezi bisericile care apar prin spitale....intersectii....unitati militare...?
Chiar nu intelegi ce impact financiar va avea catedrala mantuirii naivilor....?.....de ce sa platim noi intretinerea ei.....doar ca asa gandesc niste lasi....care nu stiu sa gandeasca singuri....?
Pai daca ii las pe ei in pace.....sa-i lasam si pe comunisti....si pe legionari....si pe fascisti......

Toti astia .....daca sunt lasati in pace.....ajung la crime.....
Tu chiar nu stii nimic despre crimele crestinilor.....despre zecile de milioane de morti.....despre crimele lui dumnezeu.....despre potopul lui noe....?
Mai citeste.....bre....si poate ca o sa intelegi ceva......
Eu nu vreau sa vad biserici....simbol al crimei.....nu vreau sa vad preoti....nu vreau sa aud clopotele......care anunta moartea...."ereticilor"....sau a "vrajitoarelor"......
Tu poate vrei....ca doar atat te duce mintea........

Eu nu mai vreau aceasta excrocherie.....perpetuata de milenii.....nu mai vreau sa accept furtul banilor de la buget....
Intretinem o gaska de prelati.....vreo 30000 .........pai de ce nu as intretine 30000 de oameni de stiinta.....niste cercetatori.....care sa stea acasa si sa gandeasca.....?
Dar apar cei ca tine care nu stiu nimic......nu inteleg nimic.....in schimb isi dau cu parerea......si vorbesc.....ne.....intrebati.....

Hai....pa.......

Si totusi se invarte.....

Si totusi nu a inviat......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 10:45

Pe ei cine ii putea apara....?....nimeni.....nici macar...."un cel de sus"......
Eu vreau acum....sa-i apar cel putin simbolic.....vreau sa ma apar si pe mine.....vreau sa-mi apar urmasii....
Avand in vedere ca religiosii nu evolueaza......trebuie sa fim atenti.....sa nu faca iar "saltul".....in inchizitie.....

Ei "este"....multi....

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: