Info
x
Unde_i puterea miraculoasa a bisericii...??????????????
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 23:32
De la: gabigabi, la data 2010-01-31 08:27:29De la: The_Mole, la data 2010-01-31 07:41:57De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-31 07:08:56Prin simplul fapt ca abodezi discutia si o intreti, dovedesti ca nu esti ateist. Draga Gabi, nu era vorba daca el o fi sau nu o fi convins de credinta lui. Era vorba doar despre faptul ca emite judecati precum "pentru ca discuti dovedesti ca nu esti ateu". Iar eu i-am atras atentia ca un asemenea rationament este eronat , deoarece i s-ar putea aplica si lui exact acelasi rationament. In realitate e limpede ca el crede iar eu nu, tot asa cum e limpede ca rationamentul respectiv e unul lipsit de logica. Nu ma raportam la substanta credintei lui, in ceea ce am raspuns, ci ma raportam la validitatea argumentului pe care l-a propus si sugeram ca ar fi cazul sa gaseasca alt argument. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 09:36
De la: The_Mole, la data 2010-02-01 23:32:47De la: gabigabi, la data 2010-01-31 08:27:29De la: The_Mole, la data 2010-01-31 07:41:57De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-31 07:08:56Prin simplul fapt ca abodezi discutia si o intreti, dovedesti ca nu esti ateist. hmmm! interesanta rasturnare a rasturnarii logice ,ca sa ajungem de unde am plecat : el crede,tu -nu ! si fiecare incearca sa-si dovedeasca dreptatea !....dar vreau sa te intreb ceva : de ce nu intri tu pe topicul de politica, la " basescu",de ex . ? .....ai sa-mi spui ca NU te Intereseaza, nu-i asa ? EXACT ! cind te intereseaza un subiect, il discuti pe toate topicurile despre religie,asa cum faci tu, dindu-i astfel dreptate lui radita !
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 10:48
De la: gabigabi, la data 2010-02-02 09:36:37 Hai sa fim seriosi! Nu pot sa cred ca te iei in serios cu raspunsul asta. Faptul ca cineva discuta un subiect anume dovedeste DOAR atat: este interesat de subiect. Atat si nimic mai mult. Pentru a cunoaste mai in amanunt opiniile acelui "cineva" despre subiectul pe care il discuta , trebuie sa iei aminte la CONTINUTUL a ceea ce spune. Daca iei aminte la continut , atunci poti sa spui ceva si despre opiniile respectivei persoane. Ori , scuza-ma ca trebuie sa scot in evidenta lucruri care ar trebui sa fie evidente, dar e complet ilogic sa asculti pe cineva vorbind de bine pe Basescu si sa tragi concluzia ca tine cu Vadim. Sunt doua probleme SEPARATE , putina atentie e suficienta pentru a face distinctia: 1. interesul fata de un subiect 2. pozitia fata de subiect. Logica eronata a lui radita este tocmai asta: pleaca de la premiza ca sunt interesat de subiect si trage concluzia ca am o pozitie opusa celei pe care o am in mod vadit. Eu nu ii negam premiza (adica interesul fata de subiect) ci ii negam CONCLUZIA (adica ii atrageam atentia ca are o logica defectuoasa daca ajunge la o asemenea concluzie). Metoda de a dovedi ca rationamentul sau este gresit este a incerca sa il aplic si lui , fix la fel. Deci : revenind cu vreo doua mesaje in urma, vei constata ca i-am aplicat fix logica defectuoasa pe care o sustine ( "si tu discuti subiectul , in concluzie ai o pozitie opusa celei pe care o declari, deci nu esti credincios") . Faptul ca tu ai raspuns in numele lui si ai zis: "ba te inseli, el este credincios" demonstreaza ca ai recunoscut lipsa logicii . Adica nu puteam sa trag in mod logic acea concluzie doar din acea premiza. Premiza aceea este o conditie necesara , dar NU si suficienta pentru a trage concluzia. Prin respingerea concluziei in cazul exemplului meu , si-a demonstrat eroarea rationamentului initial , ceea ce era exact ce voiam sa arat. Iar tu vii acum si reiterezi premiza , adica spui : "esti interesat , deci radita avea dreptate de la inceput ca esti interesat" ceea ce e o neintelegere din partea ta. Nu se discuta premiza (ca as fi interesat de subiect) ci se discuta concluzia (adica ce pozitie as avea fata de subiect). Premiza era acceptata de toate partile , iar tu prin reiterarea ei nu ai schimbat nimic din rationamentul discutat. Acum , dupa o explicatie atat de lunga , sper ca lucrurile sunt clare. PS - eu pe topicurile politice nu prea intru , dar asta nu inseamna ca nu ma intereseaza subiectul , ci inseamna ca nu am o pozitie clar definita. Cam toate personajele din politica romaneasca ma dezamagesc intr-un fel sau altul , si nu vreau sa iau o pozitie de partea unuia sau a altuia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 16:18
oi,oi,oi @the Mole ,tu nu vezi padurea din cauza copacilor....a copacului,ca te-ai oprit la el si l-ai despicat si analizat in toata fibra lui ! ideea asta era : te intereseaza subiectul ,asa cum a afirmat radita ; pozitia ta,asa este : de opozitie si pare a fi o dorinta evidenta de a ne trezi pe noi astia, credinciosii ! ....cu riscul de a te arunca iar sa ma desfiintezi folosind o logica a mintii ,am sa-ti spun ca ai o dorinta tainica- tainica : poate da dumnezeu si apare vreunul cu o argumentatie atit de extraordinara, incit gheata ce ti-a cuprins inima, se va topi si vei putea crede iar !....parerea mea,daca nu te superi !
si acum,apropos de politica ,dar si de spusa ta cu privire la T.B vs. Vadim , am sa-ti spun ca multi din cei care l-au votat si-l lauda pe basescu, sunt vadimisti ....sau au fost! ca fel de'a fi , basescu nu se deosebeste prea mult de vadim ,dar are ceva mai mult pragmatism,deci e mai de succes decit vadim si al doilea mandat o dovedeste ! asa ca multi prm.isti au trecut dincolo ....deci, as putea la un moment dat ,cunoscindu-i din postarile sale ce ginduri are , sa spun despre unul care-l lauda pe B ca-i fan V.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
MANELISTUL 271 mesaje Membru din: 16/01/2010 Oras: Constanta |
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 21:18
De la: 9am003934, la data 2010-01-15 20:43:55Trecem prin vremuri de criza,unii mai mult altii mai putin.!!?? Aoleuuuuu,mai fraiere,biserica este lacasul pentru prostimea credula ,folosim si noi in politica religia sa le luam voturile la prosti !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 10:14
De la: politrucul, la data 2010-02-17 21:18:34De la: 9am003934, la data 2010-01-15 20:43:55Trecem prin vremuri de criza,unii mai mult altii mai putin.!!?? prosti,prosti dar multi
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 13:08
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-15 20:53:04De la: 9am003934, la data 2010-01-15 20:43:55Trecem prin vremuri de criza,unii mai mult altii mai putin.!!?? Crezi...ca ar fi asa de usor..?
|
Fosta membra 9am.ro 662 mesaje Membru din: 23/10/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 16:51
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-15 20:53:04De la: 9am003934, la data 2010-01-15 20:43:55Trecem prin vremuri de criza,unii mai mult altii mai putin.!!?? Gura pacatosului adevar graieste. Cam asa e. Nu exista ndumnezeu... dar daca ne-am preface ca exista ... ar diparea si nenoricirile ... astea locale.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 23 Martie 2010, ora 09:23
A BISERICII NU STIU,DAR PUTEREA CREDINTEI UNEORI NE-A ARATAT CA CEVA TOT EXISTA
|
Nr4 134 mesaje Membru din: 4/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Martie 2010, ora 09:59
De la: 9am003934, la data 2010-01-15 20:43:55Trecem prin vremuri de criza,unii mai mult altii mai putin.!!?? face si biserica destule ; de exemplu: La tulcea, chiar in capul falezei e un hotel frumos, vreo 4 stele, european inainte acolo a fost un loc unde s-a hotarat pentru constructia unei catedrale mari, nemaivazute pentru Dobrogea. a venit preasfintitul de atunci, astazi evoluat, preafericit, cu un sobor de preoti,a sfintit locul, s-a pus o cruce in beton..etc.. mai tarziu au venit, au mutat crucea si au construit o bisericuta amarata de lemn la distanta, intr-o zone de doi lei, si gata.. pe locul de pe faleza s-a construit hotelul.. si ghiciti cine l-a sfintit la inaugurare..acelas preafericit si soborul lui de preoti.. gurile rele spun ca pe locul de pe faleza era bataie mare si ca sa-l scoata din spatiul public nu putea decat biserica,. asa ca o fost scos, tinut ocupat si mai apoi i s-a dat destinatia cea mai buna.. ca vorba aia, au ortodocsii biserici destule nu?nu-i mai bun un hotel..? vedeti ce putere miraculoasa are biserica..unde nu puteau face nimic banii a rezolvat biserica.. da sunt numai speculatii.. cum putem noi sa comentam ce fac mai marii crestinatatii noastre.. stiu ei mai bine.. ca sunt inspirati de divinitatea din ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
florys1 28 mesaje Membru din: 2/11/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Martie 2010, ora 13:15
De la: Yorick, la data 2010-01-31 05:47:00De la: tilsor, la data 2010-01-30 20:17:45 |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 23 Martie 2010, ora 19:10
|
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 02:47
"" Eusebiu de Cezareea descoprea la Platon elemente ale doctrinei crestine. "" Eu cred insa altceva-cred ca isus si apostolii sai au copiat pe rupte ! S-au inspirat din religiile altor popoare si chiar din lucrarile filozofilor ! Ei nu au nimic original ,tot ce stia isus deja se stia de sute de ani.
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 04:26
Ce ti-e si cu copiatul asta....
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 04:36
De la: nastasemihail, la data 2010-04-17 04:26:57Ce ti-e si cu copiatul asta.... 'neata, Mihai
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 04:40
De la: Merry, la data 2010-04-17 04:36:48De la: nastasemihail, la data 2010-04-17 04:26:57Ce ti-e si cu copiatul asta.... noapte buna
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 04:43
eu deabia m-am trezit
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 10:24
De la: Merry, la data 2010-04-17 04:43:19eu deabia m-am trezit Cu cine ? Sau doar cu ...noaptea in cap ?
|
Fosta membra 9am.ro 273 mesaje Membru din: 26/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 19:20
nu stiu..dar...cine a zis ca biserica tre sa aiba o putere asha...miraculoasa???...in perioada cruciadelor...se stie ca..biserica avea destul de mare putere in stat...dar noi nu mai traim vremurile alea...si biserica nu mi se pare a fi...cel putin oficial vorbind...o putere politica!!
biserica e un lacas de cult...pana un alta...iara puterea miraculoasa e a lui Dumnezeu! - pentru cine crede ca e asha!!! iara pentru cine nu...-- nu! ....adica io nu stiu ce vor unii de la biserica??...sa ia locul puterii in stat sau ce???...eu cel putin asha inteleg din ce s/a scris pe aici!!!... ....ma rog pe aici s/au scris si destule...ineptii!! asta ca sa ma exprim elegant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 1 Iunie 2010, ora 20:13
De la: karpov, la data 2010-04-17 02:47:11
|
|
|

prosti,prosti dar multi
A BISERICII NU STIU,DAR PUTEREA CREDINTEI UNEORI NE-A ARATAT CA CEVA TOT EXISTA