back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Unde_i puterea miraculoasa a bisericii...??????????????

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 21:16

De la: The_Mole, la data 2010-01-29 21:05:59Celelalte exemple pe care le-ai dat pot fi cuantificate fix la fel , numai ca in cazul fulgerelor aveam o statistica oficiala la dispozitie. Nimeni nu a facut o statistica a accidentelor de masina in care portbagajul ramane intact, dar te asigur ca cifrele sunt muuuuuuult mai mari. Asta deoarece numarul de morti in accidente de masina este muuuuuult mai mare decat numarul de morti loviti de fulger.
Asemenea exemple pot fi cel mult anecdotice , daca nu ar fi trist faptul ca oamenii fara o gandire critica se impresioneaza in fata lor.
Acel foarte "putin" timp scurs intre momentul cand John Lennon a spus ce a spus si momentul cand a fost impuscat este de 14 ani. (1966-1980). Nu mai comentez celelalte exemple ca e ridicol.
Aspectul care ma revolta pe mine in toata aceasta exemplificare este implicatia facuta de un credincios ca John Lennon a meritat sa fie impuscat. Pentru mine o asemenea gandire este revoltatoare. Exact precum incercarile jalnice pe care le fac credinciosii de a justifica genocidul in biblie. Pruncii omorati la comanda divinitatii (din tribul Amalechitilor sau alte triburi) - credinciosii sugereaza ca si-au meritat-o , pentru ca enervasera pe domnu'.
Probabil cei din Haiti si-au meritat-o deasemeni. Probabil cei din Asia de sud-est si-au meritat-o si ei la tsunami.
Daca asta e Dumnezeul bun si milos pe care vrei sa mi-l prezinti , eu zic pas.
Decat unu' ca asta - mai bine cu dracu'. Dracu' cel putin e mult mai blajin.

Draga THE MOLE...de ce sint puscariile pline de tot felul de criminali...ca asa vrea Basescu????....sau ca ei nu respecta LEGEA?????...................................ei bine tot asa este si la DUMNEZEU...nu el aduce pedeapsa.......ci nerespectarea LEGII pe care a dat-o.....
Ai auzit de SODOMA SI GOMORA...din vechime????
Ai auzit de turismul SEXUAL..din FILIPINE,ASIA DE SUD -EST, CUBA...si alte state sarace care traiesc din aceasta SCLAVIE SEXUALA?????
E DUMNEZEU DE VINA???????????????????????

Inteleg ATEII....ei nu doresc sa dea SOCOTEALA nimanui de faptele lor.....dar nu stiu ca nu e POSIBIL....

NU POATE VASUL DE LUT SA COMANDE OLARULUI..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 22:15

De la: tilsor, la data 2010-01-29 21:16:26
Draga THE MOLE...de ce sint puscariile pline de tot felul de criminali...ca asa vrea Basescu????....sau ca ei nu respecta LEGEA?????...................................ei bine tot asa este si la DUMNEZEU...nu el aduce pedeapsa.......ci nerespectarea LEGII pe care a dat-o.....
Ai auzit de turismul SEXUAL..din FILIPINE,ASIA DE SUD -EST, CUBA...si alte state sarace care traiesc din aceasta SCLAVIE SEXUALA?????

Inteleg ATEII....ei nu doresc sa dea SOCOTEALA nimanui de faptele lor.....dar nu stiu ca nu e POSIBIL....

Draga Tilsor , dupa cum bine stii nu iti impartasesc opiniile. Totusi iti datorez respect ca oricarui alt om. Asa ca voi incerca foarte respectuos sa iti atrag atentia asupra anumitor aspecte.

Criminalii din puscarii au ajuns acolo datorita nerespectarii legii, e adevarat. (adica macar sper ca nu sunt erori judiciare printre ei, ci sunt pedepsiti pe buna-dreptate). Totusi noi oamenii am dezvoltat un concept de drept care se descrie pe scurt cam asa: "dupa fapta si rasplata".
Adica mai pe intelesul tau : daca furi un sac de cartofi de la vecinul de peste drum primesti intre (sa zicem) 3 luni si 2 ani. Daca omori vreo cin'spe oameni primesti inchisoare pe viata , sau in unele tari condamnare la moarte.
Intotdeauna pedeapsa este coroborata cu crima facuta.
Daca am condamna la moarte un om pentru ca a furat un sac cu cartofi cu totii ar trebui sa fim absolut revoltati. Zic ar trebui , pentru ca se pare ca unora ca tine li s-ar parea absolut firesc. Cei ca mine considera asta lipsa de discernamant si de simt moral.
Daca te mai uiti inca odata pe comentariul meu anterior vei constata ca vorbeam despre prunci. Las la o parte chestiunea dubioasa a vinovatiei parintilor. Asa strict pentru discutie , am ignorat daca parintii erau vinovati si am luat asta ca premiza. Adica am acceptat din start sugestia ca adultii respectivi erau asa cum consideri tu , mai precis vinovati. Dar pruncii ce facusera? Ca sa nu mai vorbim ca dupa aia poporul ales a luat fecioarele in robie. (pentru ce scop iti imaginezi , oare? Doar fecioarele , femeile care cunoscusera barbat - au fost si alea executate. Intradevar , se pare ca poporul ales reprezinta un simbol al virtutii, un model demn de urmat , nu-i asa?)
Lasand la o parte chestiunea cu pruncii, readuc in discutie cuantumul pedepsei divine. Zeul asta in care crezi tu are doar doua solutii la final , conform religiei tale, si anume: o eternitate in rai sau o eternitate in iad , in chinuri cumplite.
Omul ala care a furat sacul cu cartofi a violat legea "Sa nu furi" . Conform acestei violari , credinta ta minunata zice ca zeul o sa il pedepseasca cu o ETERNITATE de chin pentru furtul acelui sac de cartofi. Pus in fata acestei perspective - simpla condamnare la moarte devine o nimica toata.
Daca tu incerci sa imi spui ca o asemenea pedeapsa pentru furtul sacului de cartofi este justa , eu nu stiu ce as putea sa comentez despre capacitatea ta de a intelege.

Cat priveste exemplele din lumea reala, cu turismul sexual , esti oare cu toate mintile'n cap? Crezi ca cei 200 si ceva de mii de oameni morti sunt toti vinovati de asa ceva? Chiar daca exista printre ei unii care isi vindeau corpul pentru bani, crezi ca ei sunt mai vinovati de crima de a incerca sa traiasca din ceva , decat cei care au fost pe parcursul anilor si au platit pentru asemenea servicii si apoi au plecat si traiesc bine-merci prin SUA sau Europa? Astia n-au picat secerati de fulgere pentru faptul ca au platit pentru sex, in schimb muritorii aia de foame de pe acolo au incasat-o. Curata justitie divina! Taman SCLAVII (dupa cum ii numesti tu) si-au luat-o in freza.
Zeci de indivizi care au furat miliarde de euro si au saracit tari si populatii intregi traiesc linistit pe Coasta de Azur , iar "pacatosii" care se prostitueaza pe sume de nimic ca sa puna o paine pe masa familiei sunt pedepsiti de zeul tau cel bun si drept.
Milioane de copii au murit in chinuri groaznice de-a lungul istoriei , de boli ca variola, ciuma bubonica, etc, iar tu esti de parere ca noi nu putem sa judecam zeul cel bun.
Eu iti recomand sa iti revii in simtiri si sa incerci sa descoperi empatia pentru ceilalti membri ai rasei umane.

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 23:05

Click cont....tu spui:"intamplarea lui Geoana" care a jurat stramb pe Biblie , ridicand din cand in cand mana pentru ca il ardea, devine astazi si mai convingatoare......Eu spun :NU JURATI PE CUVANTUL LUI DUMNEZEU.....Felul vostru de vorbire sa fie;DA,DA...NU NU...ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel RAU ..Matei 5/33-37...Cine are urechi sa auda si ochi sa vada

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 00:16

De la: The_Mole, la data 2010-01-29 22:15:35

Draga Tilsor , dupa cum bine stii nu iti impartasesc opiniile. Totusi iti datorez respect ca oricarui alt om. Asa ca voi incerca foarte respectuos sa iti atrag atentia asupra anumitor aspecte.

Criminalii din puscarii au ajuns acolo datorita nerespectarii legii, e adevarat. (adica macar sper ca nu sunt erori judiciare printre ei, ci sunt pedepsiti pe buna-dreptate). Totusi noi oamenii am dezvoltat un concept de drept care se descrie pe scurt cam asa: "dupa fapta si rasplata".
Adica mai pe intelesul tau : daca furi un sac de cartofi de la vecinul de peste drum primesti intre (sa zicem) 3 luni si 2 ani. Daca omori vreo cin'spe oameni primesti inchisoare pe viata , sau in unele tari condamnare la moarte.
Daca am condamna la moarte un om pentru ca a furat un sac cu cartofi cu totii ar trebui sa fim absolut revoltati. Zic ar trebui , pentru ca se pare ca unora ca tine li s-ar parea absolut firesc. Cei ca mine considera asta lipsa de discernamant si de simt moral.
Daca te mai uiti inca odata pe comentariul meu anterior vei constata ca vorbeam despre prunci. Las la o parte chestiunea dubioasa a vinovatiei parintilor. Asa strict pentru discutie , am ignorat daca parintii erau vinovati si am luat asta ca premiza. Adica am acceptat din start sugestia ca adultii respectivi erau asa cum consideri tu , mai precis vinovati. Dar pruncii ce facusera? Ca sa nu mai vorbim ca dupa aia poporul ales a luat fecioarele in robie. (pentru ce scop iti imaginezi , oare? Doar fecioarele , femeile care cunoscusera barbat - au fost si alea executate. Intradevar , se pare ca poporul ales reprezinta un simbol al virtutii, un model demn de urmat , nu-i asa?)
Lasand la o parte chestiunea cu pruncii, readuc in discutie cuantumul pedepsei divine. Zeul asta in care crezi tu are doar doua solutii la final , conform religiei tale, si anume: o eternitate in rai sau o eternitate in iad , in chinuri cumplite.
Omul ala care a furat sacul cu cartofi a violat legea "Sa nu furi" . Conform acestei violari , credinta ta minunata zice ca zeul o sa il pedepseasca cu o ETERNITATE de chin pentru furtul acelui sac de cartofi. Pus in fata acestei perspective - simpla condamnare la moarte devine o nimica toata.
Daca tu incerci sa imi spui ca o asemenea pedeapsa pentru furtul sacului de cartofi este justa , eu nu stiu ce as putea sa comentez despre capacitatea ta de a intelege.

Cat priveste exemplele din lumea reala, cu turismul sexual , esti oare cu toate mintile'n cap? Crezi ca cei 200 si ceva de mii de oameni morti sunt toti vinovati de asa ceva? Chiar daca exista printre ei unii care isi vindeau corpul pentru bani, crezi ca ei sunt mai vinovati de crima de a incerca sa traiasca din ceva , decat cei care au fost pe parcursul anilor si au platit pentru asemenea servicii si apoi au plecat si traiesc bine-merci prin SUA sau Europa? Astia n-au picat secerati de fulgere pentru faptul ca au platit pentru sex, in schimb muritorii aia de foame de pe acolo au incasat-o. Curata justitie divina! Taman SCLAVII (dupa cum ii numesti tu) si-au luat-o in freza.
Zeci de indivizi care au furat miliarde de euro si au saracit tari si populatii intregi traiesc linistit pe Coasta de Azur , iar "pacatosii" care se prostitueaza pe sume de nimic ca sa puna o paine pe masa familiei sunt pedepsiti de zeul tau cel bun si drept.
Milioane de copii au murit in chinuri groaznice de-a lungul istoriei , de boli ca variola, ciuma bubonica, etc, iar tu esti de parere ca noi nu putem sa judecam zeul cel bun.
Eu iti recomand sa iti revii in simtiri si sa incerci sa descoperi empatia pentru ceilalti membri ai rasei umane.

De multe ori le-am spus și eu...încă mai multe ...dar n-ai cui! Oricum,

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 04:12

De la: symy1, la data 2010-01-29 23:05:37Click cont....tu spui:"intamplarea lui Geoana" care a jurat stramb pe Biblie , ridicand din cand in cand mana pentru ca il ardea, devine astazi si mai convingatoare......Eu spun :NU JURATI PE CUVANTUL LUI DUMNEZEU.....Felul vostru de vorbire sa fie;DA,DA...NU NU...ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel RAU ..Matei 5/33-37...Cine are urechi sa auda si ochi sa vada

Poate ca sunt eu intr-o pasa proasta , dar simt ca incep sa ma enervez.
Dumnezeul asta bun si drept al vostru a considerat ca pedeapsa potrivita pentru a jura stramb pentru cineva care vrea sa conduca o tara este sa il friga putin la degete?
Si, totodata, pedeapsa potrivita pentru unii oameni simpli care poate au injurat si s-au imbatat de cateva ori in viata lor ar putea fi oleaca de cancer?
La Dumnezeu merge cu pile? Daca esti dintre "baietii smecheri" Dumnezeu e tovarasu' tau si iti da o pedeapsa asa de ochii lumii? Si il scuipa in ochi pe ala fraier care n-are pile?

Voi pe ce lume traiti oameni buni? Oare toti credinciosii au o notiune la fel de pervertita despre moralitate? Macar unu daca s-ar gasi sa imi arate ca a fi credincios inseamna a valoriza pe ceilalti oameni.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 04:23

De-a născoci noi ipoteze doi filozofi s-au dus
Ca să găsească ce cătau în aer gol ­ în sus.
Ast-o făcuse ei ades și fără de balon,
Acuma însă depărtați de-a lumii mare zvon
Pământu-ntreg li se părea un plan pestriț departe.
Și fericit unul din ei exclamă: ­ Frate, frate,
Mă simt acuma desfăcut, deasupra noastră nime.
Celalt se uită supărat la goala adâncime:
­ Eu, zău că nu ­ zise apoi ­
Nu văd pe nime nici sub no

M.E.

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 14:38

Nu sint om credincios, pentru ca daca ai avea credinta cit un bob de mazare, a-i putea muta muntii din loc.
Vedeti am ajuns sa juram pe biblie. De ce? Pentru ca nu mai avem incredere in cuvintul celuilalt. De ce? Pentru ca daca ne uitam in sufletul nostru, nu mai avem incredere nici in cuvintul nostru. De ce? Pentru ca l-am scos pe DUMNEZEU si legile lui de acolo. Cineva drag mie, cu suflet de inger, avea obiceiul sa spuna" ma crezi, ma crezi, nu ma crezi nu ma crezi, e dreptul tau, insa eu iti spun ca asa este" mai presus de toate il iubea pe DUMNEZEU si pe aproapele ei si nu-i judeca niciodata greselile, ci doar vorbea de credinta in DUMNEZEU.
DUMNEZEU cind ne-a creat ne-a pus stapini peste toate vietuitoatele pamintului, peste natura sa le ingrijim si sa le stapinim, dar nu ne-a pus stapini unul peste altul. Ne-a dat niste legi - Sa iubiti pe DUMNEZEUL vostru mai presus de toate si pe semenii vostri ca pe voi insiva.
Noi am incalcat cuvintul lui prin mincarea din pomul cunosterii binelui si a raului. Daca macar recunosteam pacatul, adica incalcarea poruncii lui, poate ne ierta, dar noi am dat vina pe sarpe, asa am mostenit, neamul omenesc acest pacat.
Asadar, in drumul cunoasterii binelui si raului, ne-am tot indepartat de DUMNEZEU, implicit de legile lui, adica aceea iubire pura fata de EL si de semeni, adaugind religiei legi pamintesti, apoi am despartit-o in mii de bucati , fiecare cu aderentii sai.
DUMNEZEU a intervenit de multe ori, din dragoste de creatia sa, prin prooroci, pentru a ne aduce la acea fericire cu care ne-a inzestrat.Apoi ni l-a dat pe fiul sau, aratindu-ne cum sa ne intoarcem la credinta adevarata. Spunem adesea, cit e de fericit bebelusul , acea fericire noi in drumul cunoasterii o alteram cu toate pacatele izvorite tocmai din incalcarea celor doua legi dumnezeiesti. Crezi ca nu poti sa mergi pe drumul tau pe acest pamint, in timpul tau cu care l-a nastere DUMNEZEU ti l-a dat alaturi de o masura dupa cit te-a inzestrat, si sa-ti pastrazi acea puritate de copil? Stiu, e o lupta in a ti-o pastra, deoarece noi nu ne multumim in a cunoste binele si raul, ci vrem sa-i luam locul lui DUMNEZEU in a judeca pe semeni.
In mindria noastra, izvorita din nerecunoasterea originii noastre, ne erijam in judecatori ai semenilor si mai rau, a insusi creatorului. Luam religiile drept arma, uitind ca DUMNEZEU nu ne-a pus stapini pe semeni , ci pe natura , ce anemic in drumul nostru o descoperim. Nimeni nu ne opreste sa ne descoperim conditii mai bune de trai, insa in libertatea pe care ne-a dat-o in acest timp petrecut pe pamint, noi si numai noi in deplina libertate sintem in stare sa respectam acele legi dumnezeiesti.
Fiecare a venit pe acest pamint cu crucea sa, cu timpul sau, cu masura sa, pe care o va duce, il va petrece, o va umple in deplina libertate in a respecta legile dumnezeiesti. Unde gasiti voi o dragoste mai mare, data de oameni , semenilor, insa stim ca rasplata este in ceruri, nicidecum pe pamint. Doar mintea noastra ingusta crede ca DUMNEZEU plateste pe pamint, nu, plata voastra multa este in ceruri.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 14:45

De la: 9am064173, la data 2010-01-30 14:38:30Nu sint om credincios, pentru ca daca ai avea credinta cit un bob de mazare, a-i putea muta muntii din loc.
Vedeti am ajuns sa juram pe biblie. De ce? Pentru ca nu mai avem incredere in cuvintul celuilalt. De ce? Pentru ca daca ne uitam in sufletul nostru, nu mai avem incredere nici in cuvintul nostru. De ce? Pentru ca l-am scos pe DUMNEZEU si legile lui de acolo. Cineva drag mie, cu suflet de inger, avea obiceiul sa spuna" ma crezi, ma crezi, nu ma crezi nu ma crezi, e dreptul tau, insa eu iti spun ca asa este" mai presus de toate il iubea pe DUMNEZEU si pe aproapele ei si nu-i judeca niciodata greselile, ci doar vorbea de credinta in DUMNEZEU.
DUMNEZEU cind ne-a creat ne-a pus stapini peste toate vietuitoatele pamintului, peste natura sa le ingrijim si sa le stapinim, dar nu ne-a pus stapini unul peste altul. Ne-a dat niste legi - Sa iubiti pe DUMNEZEUL vostru mai presus de toate si pe semenii vostri ca pe voi insiva.
Noi am incalcat cuvintul lui prin mincarea din pomul cunosterii binelui si a raului. Daca macar recunosteam pacatul, adica incalcarea poruncii lui, poate ne ierta, dar noi am dat vina pe sarpe, asa am mostenit, neamul omenesc acest pacat.
Asadar, in drumul cunoasterii binelui si raului, ne-am tot indepartat de DUMNEZEU, implicit de legile lui, adica aceea iubire pura fata de EL si de semeni, adaugind religiei legi pamintesti, apoi am despartit-o in mii de bucati , fiecare cu aderentii sai.
DUMNEZEU a intervenit de multe ori, din dragoste de creatia sa, prin prooroci, pentru a ne aduce la acea fericire cu care ne-a inzestrat.Apoi ni l-a dat pe fiul sau, aratindu-ne cum sa ne intoarcem la credinta adevarata. Spunem adesea, cit e de fericit bebelusul , acea fericire noi in drumul cunoasterii o alteram cu toate pacatele izvorite tocmai din incalcarea celor doua legi dumnezeiesti. Crezi ca nu poti sa mergi pe drumul tau pe acest pamint, in timpul tau cu care l-a nastere DUMNEZEU ti l-a dat alaturi de o masura dupa cit te-a inzestrat, si sa-ti pastrazi acea puritate de copil? Stiu, e o lupta in a ti-o pastra, deoarece noi nu ne multumim in a cunoste binele si raul, ci vrem sa-i luam locul lui DUMNEZEU in a judeca pe semeni.
In mindria noastra, izvorita din nerecunoasterea originii noastre, ne erijam in judecatori ai semenilor si mai rau, a insusi creatorului. Luam religiile drept arma, uitind ca DUMNEZEU nu ne-a pus stapini pe semeni , ci pe natura , ce anemic in drumul nostru o descoperim. Nimeni nu ne opreste sa ne descoperim conditii mai bune de trai, insa in libertatea pe care ne-a dat-o in acest timp petrecut pe pamint, noi si numai noi in deplina libertate sintem in stare sa respectam acele legi dumnezeiesti.
Fiecare a venit pe acest pamint cu crucea sa, cu timpul sau, cu masura sa, pe care o va duce, il va petrece, o va umple in deplina libertate in a respecta legile dumnezeiesti. Unde gasiti voi o dragoste mai mare, data de oameni , semenilor, insa stim ca rasplata este in ceruri, nicidecum pe pamint. Doar mintea noastra ingusta crede ca DUMNEZEU plateste pe pamint, nu plata voastra multa este in ceruri.

....probabil !...numai că eu cred că Omul a fost creștin înainte de apariția creștinismului iubindu-și sinele ca pe el însuși, alfel nu și-ar fi iertat gresșelile comise și nici rătăcirile-n tărâmuri iluzorii.

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 14:53

De la: The_Mole, la data 2010-01-30 04:12:16
De la: symy1, la data 2010-01-29 23:05:37Click cont....tu spui:"intamplarea lui Geoana" care a jurat stramb pe Biblie , ridicand din cand in cand mana pentru ca il ardea, devine astazi si mai convingatoare......Eu spun :NU JURATI PE CUVANTUL LUI DUMNEZEU.....Felul vostru de vorbire sa fie;DA,DA...NU NU...ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel RAU ..Matei 5/33-37...Cine are urechi sa auda si ochi sa vada

Poate ca sunt eu intr-o pasa proasta , dar simt ca incep sa ma enervez.
Dumnezeul asta bun si drept al vostru a considerat ca pedeapsa potrivita pentru a jura stramb pentru cineva care vrea sa conduca o tara este sa il friga putin la degete?
Si, totodata, pedeapsa potrivita pentru unii oameni simpli care poate au injurat si s-au imbatat de cateva ori in viata lor ar putea fi oleaca de cancer?
La Dumnezeu merge cu pile? Daca esti dintre "baietii smecheri" Dumnezeu e tovarasu' tau si iti da o pedeapsa asa de ochii lumii? Si il scuipa in ochi pe ala fraier care n-are pile?

Voi pe ce lume traiti oameni buni? Oare toti credinciosii au o notiune la fel de pervertita despre moralitate? Macar unu daca s-ar gasi sa imi arate ca a fi credincios inseamna a valoriza pe ceilalti oameni.
Nu , frigerea usoara a mainii nu a fost o pedeapsa ci , ed ca a fost o atentionare , ca si culoarea rosie a semaforului!

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:35

De la: tilsor, la data 2010-01-15 21:25:28
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-15 21:06:22Oamenii confunda biserica, cu cladirea!
Oamenii sint biserica!!!
Cind oameni se departeaza de Dumnezeu, sint lasati in voia mintii lor blestemate.
Intelepciunea lui Dumnezeu este data numai daca ceri.
Daca toata tara s-ar uni in post si rugaciune, se vor vedea minuni!
Romania trebuie sa se pocaiasca in sac si cenusa!
Si se vor vedea minuni!
Conducatorii religiosi au dus poporul in ratacire!
Libertate, nu inseamna ca poti face toate spurcaciunile!
POCAIESTE_TE ROMANIA!!!!!!

Sint de acord si cu tine....dar poate spunind BISERICA...s-o fi gindit la INSTITUTIE....la ceata de CLERICI???....la cei care se dau de fiecare data in "spectacole de slujbe pompoase"..dar cu efect ...doar comercial..

Ai dreptate cu conducatorii religiosi......SINT PARCA PREA GRASI.....SINT CA POLITAII CARE NU MAI POT NICI MERGE ...darmite sa fuga dupa hot....

tu esti "baptist" nu-i asa? te-am dibuit eu. Si pe la voi se face spectacol si inca cum, cu "surle si trambite".

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:38

...se pare ca nu ai observat ca aceea era o "glumita". Eu sunt una din pacatoasele alea care nu poate tacea cateodata. Cu siguranta era un avertisment acela pentru Geona...

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:42

De la: gabigabi, la data 2010-01-29 19:06:45
De la: click_cont, la data 2010-01-29 17:34:24
De la: CheRo, la data 2010-01-29 17:24:13
De la: CheRo, la data 2010-01-29 16:38:22
De la: The_Mole, la data 2010-01-29 04:38:40Iaca un topic interesant, pe care nu am mai intrat pana acum. Dar dupa titlu pare un topic pe care pot sa propun un experiment.

Deci, dragi credinciosi.. daca vreti sa demonstrati empiric unui ateu existenta lui Dumnezeu , acum e momentul. Se ofera cineva?

(traducere si adaptare dupa altcineva)
Stai Mole o secunda, vrei ca sa ne adunam pe undeva prin afara Bucurestilor si sa dam foc la un bou? Ok putem discuta asta in privat, stii nu toti sunt crestini sau atei mai sunt si aia de la drepturile animalelor si nu au voie sa stie de locatia experimentului nostru ultra secret. Si totusi tu ai pus in lumina o idee buna. Stii ca sunt cazuri contemporane cu duiumul de întâmplări similare celei descrise de tine. Totusi s-a notat un aspect. Nu in toate cazurile in care s-a cerut prezenta Lui ea a fost si satisfacuta. Ori e Dumnezeul care fiind omnipotent apara cand are chef ori cum ai spus poate fi ocupat cu alte lucruri mai serioase, decat sa dea mura-n gura la infideli. Dar cazuri sunt kklau. Stai ca-ti caut, de pe site-uri demne de incredere. BRB
Uite intamplarea chinezului care s- a jurat stramb pe Dumnezeu si a fost traznit. Asta e cat se poate adevarat :www.shortnews.com/start.cfm?id=73073 sau able2know.org/topic/121774-1 sau o poti citi aici www.weirdasianews.com/2008/09/21/man-actually-struck-by-lighting... sau aici rashmanly.wordpress.com/2008/08/31/13949/ sau aici www.4to40.com/newsat4/index.asp?id=2115 Insa vezi si cazul urmator care e cutremurator: O fata din Brazilia care neaga existenta lui Dumnezeu cand mama sa ai spune :"Sa mearga cu Domnul" moare in accidet oribil. wiki.answers.com/Q/What_fatal_accident_happened_in_Campinas_Brazil. Dar hai ca trec la cazuri cu celebritati: Ce s-a intamplat cu John Lennon la foarte putin timp dupa ce a spus ca Beatles e mai faimos decat Jesus Christ? Impuscat de sase ori. Tancredo Neves fost presedinte al Braziliei a afirmat in preajma alegerilor in legatura cu iminenta sa alegere: ca nici Dumnezeu nu-i poate lua functia de presedinte. A doua zi cand trebuia sa intre oficial in functie s-a simtit rau subit si a murit. Sa vorbim de Titanic si celebra afirmatie Nici Dumnezeu nu-l poate scufunda a constructorului sau? Marylin Monroe a murit la exact o saptamana dupa ce a afirmat lui Billy Graham ca: " nu are nevoie de Dumnezeul lui". Cazuza celebra compozitoare brazilianca care a tras adanc un fum de tigara in piept la un concert si expirand a spus "Dumnezeu asta este pentru tine." a murit la mai putin de un an de un oribil cancer pulmonar. Google -it Mole,doara cauta si vei vedea autenticitatea acestor cazuri toate. Ei bine misiunea mea a fost indeplinita. Prin tine si cu ajutorul tau Mole pentru ca altfel nu ar fi fost posibil. Ti-am demonstrat in sfarsit ca Dumnezeu exista cu probe care pot fi considerate "coincidente uimiroare" sau afirmatii obiective. Dar ele sunt dovezi si oricum s-ar considera atesta un lucru : Ca Dumnezeu exista si ca este nevoie de ateiști pentru a se intelege autenticitatea Sa. Am incheiat. Acesta a fost ultimul meu posting pe acest site Pace noua tuturor!!! Va iubesc.

..."intamplarea lui Geoana" care a jurat stramb pe Biblie , ridicand din cand in cand mana pentru ca il ardea, devine astazi si mai convingatoare....

moaaaama, in acest caz,asteptam cu interes sa vedem ce i se va-ntimpla dl.presedinte care si el a jurat strimb....tot cu mina pe biblie !

....cei putin acuma n-ai mai negat..

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 16:00

De la: The_Mole, la data 2010-01-29 21:05:59Celelalte exemple pe care le-ai dat pot fi cuantificate fix la fel , numai ca in cazul fulgerelor aveam o statistica oficiala la dispozitie. Nimeni nu a facut o statistica a accidentelor de masina in care portbagajul ramane intact, dar te asigur ca cifrele sunt muuuuuuult mai mari. Asta deoarece numarul de morti in accidente de masina este muuuuuult mai mare decat numarul de morti loviti de fulger.
Asemenea exemple pot fi cel mult anecdotice , daca nu ar fi trist faptul ca oamenii fara o gandire critica se impresioneaza in fata lor.
Acel foarte "putin" timp scurs intre momentul cand John Lennon a spus ce a spus si momentul cand a fost impuscat este de 14 ani. (1966-1980). Nu mai comentez celelalte exemple ca e ridicol.
Aspectul care ma revolta pe mine in toata aceasta exemplificare este implicatia facuta de un credincios ca John Lennon a meritat sa fie impuscat. Pentru mine o asemenea gandire este revoltatoare. Exact precum incercarile jalnice pe care le fac credinciosii de a justifica genocidul in biblie. Pruncii omorati la comanda divinitatii (din tribul Amalechitilor sau alte triburi) - credinciosii sugereaza ca si-au meritat-o , pentru ca enervasera pe domnu'.
Probabil cei din Haiti si-au meritat-o deasemeni. Probabil cei din Asia de sud-est si-au meritat-o si ei la tsunami.
Daca asta e Dumnezeul bun si milos pe care vrei sa mi-l prezinti , eu zic pas.
Decat unu' ca asta - mai bine cu dracu'. Dracu' cel putin e mult mai blajin.

chiar ai nimerit-o p'asta : cel putin e mult mai blajin ! 'si te-ndeamna cu onoare, putere, faima, bani, femei....tot ce-ti doreste sufletelul, doar-doar nu te'oi trezi din Iluzie si mai stai p'aci ! materia are nevoie de robi s-o munceasca si nu-i rau nici asta, dar nu asta-i rostul tau final ! cit despre cataclismele naturale ,tot "blajinul " tau stie ceva despre asta ; stie ca planeta asta nu poate suporta decit un numar de furnicutze d'astea de robesc cu sirg ...si le mai rareste !

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 16:11

The_Mole , eu sunt ingrozita la gandul ca ai prefera sa-l cunosti pe ca-i mai blajin, decat pe Dumnezeu! Dumnezeu este dragoste si-n dragostea asta mare ne poate cuprinde pe toti-si pe tine. Opreste-te o clipa gandeste si fuuuuuugi de ,ca-i tare viclean!

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 16:29

De la: click_cont, la data 2010-01-30 15:38:53

...se pare ca nu ai observat ca aceea era o "glumita". Eu sunt una din pacatoasele alea care nu poate tacea cateodata. Cu siguranta era un avertisment acela pentru Geona...
Ok Dar macar cat stim ,sa aplicam

symy-apocalipsa.blogspot.ro
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 16:33

De la: rodik_mi, la data 2010-01-30 16:11:38The_Mole , eu sunt ingrozita la gandul ca ai prefera sa-l cunosti pe ca-i mai blajin, decat pe Dumnezeu! Dumnezeu este dragoste si-n dragostea asta mare ne poate cuprinde pe toti-si pe tine. Opreste-te o clipa gandeste si fuuuuuugi de ,ca-i tare viclean!

vrind-nevrind,facem o alegere : sa fim 'piinea lui Dumnezeu " sau "al dracului " ! si, spre mirarea unora ca Mole,care tocmai spunea despre ticalosii care au devalizat banci, jefuit popoare sau molestat sexual prunci , ca aia sunt bine mersic,neintelegind unde-i justitia divina ! pai tocmai d'aia : ca-s ai lui - sunt ai eu am mai spus si o sa mai spun : terra este condusa de el este guvernatorul acestui spatiu in care noi venim si traim temporar ,ptr. a invata si aceasta lectie : a nasterii umanului ! ca nimic din ce-i omenesc sa nu ne ramina necunoscut ,cu bunele si relele sale ca, in cunostinta de cauza sa alegem dintre cele doua principii : bine-rau ; pina sa ne intoarcem la starea de "rai " in care totul era perfect, e o cale atit de lunga !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 17:22

Perception and Illusion Historical Perspectives - Nicholas J. Wade

www.scribd.com/doc/20792067/Perception-and-Illusion-Historical-P...

Our contact with the world is through perception, and therefore the studyof the process is of obvious importance and significance. For much ofits long history, the study of perception has been confined to naturalis-tic observation. Nonetheless, the phenomena considered worthy of notehave not been those that nurture our survival—the veridical features ofperception—but the oddities or departures from the common and com-monplace accuracies of perception. With the move from the natural worldto the laboratory the oddities of perception multiplied, and they receivedever more detailed scrutiny.My general intention is to examine the interpretations of the percep-tual process and its errors throughout history. The emphasis on errors ofperception might appear to be a narrow approach, but in fact it encom-passes virtually all perceptual research from the ancients until the present.The constancies of perception have been taken for granted whereas de-partures from constancies (errors or illusions) have fostered fascination.Philosophical approaches to perception have been based on observations,and it is the latter that are at the forefront of the present book. The meth-ods of recording observations have become more refined, but this has notresulted in an increased concern with veridicality. Rather, the range ofillusions that are studied has exploded. Illusions in this context refer toperceptual departures from veridicality, rather than the constrained vari-ety of geometrical-optical illusions that sprang forth in the late nineteenthcentury. Any study of illusions is predicated on an assumption of a stan-dard from which the errors can be assessed. The standards themselves havechanged over the centuries, largely as a consequence of developments inthe physical and life sciences. Accordingly, the nature of perceptual errorwill itself be examined before surveying "
..................................................................................

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 20:17

De la: The_Mole, la data 2010-01-29 22:15:35

Draga THE MOLE..sint de acord cu intrebarile pe care le ridici referitoare la anumite aspecte ale vietii...mai ales acele despre copii...AI CITIT VREODATA PORUNCA A 2 A dintre cele 10....si vei intelege de ce DUMNEZEU hotaraste in acest mod...
Apoi, referitor la turismul sexual....vreau sa-ti dau un exemplu concret....am citiva colegi de serviciu care in fiecare an pleaca in concedii in astfel de tari tocmai pentru acest lucru...unul dintre ei mi-a povestit un concediu petrecut in Cuba....cind a ajuns acolo a fost " agatat" de un barbat care l-a intrebat daca nu vrea sa-si petreaca concediul in familia sa in schimbul a 200$....el(sotul) disparind si el luind locul lui intretinind relatii cu sotia lui si cele 2 fiice (una de 15 ani ,cealalta de 23)...
saracia,politica,neputinta,foamea..pe unii ii impinge la gesturi disperate...
Am ramas mut si de atunci am o SCIRBA fata de acesti "COLEGI" incit nu pot sa-i mai vad....
De multe ori ma intreb ..." CINE_I OM SI CINE_I ANIMAL????
De aceea CRED IN DUMNEZEU...caci EL este SINGURUL care in MILA SA inca ne mai ingaduie pe unii dintre noi.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 20:22

De la: click_cont, la data 2010-01-30 15:35:33
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-15 21:06:22Oamenii confunda biserica, cu cladirea!
Oamenii sint biserica!!!
Cind oameni se departeaza de Dumnezeu, sint lasati in voia mintii lor blestemate.
Si se vor vedea minuni!

Sint de acord si cu tine....dar poate spunind BISERICA...s-o fi gindit la INSTITUTIE....la ceata de CLERICI???....la cei care se dau de fiecare data in "spectacole de slujbe pompoase"..dar cu efect ...doar comercial..

Ai dreptate cu conducatorii religiosi......SINT PARCA PREA GRASI.....SINT CA POLITAII CARE NU MAI POT NICI MERGE ...darmite sa fuga dupa hot....

tu esti "baptist" nu-i asa? te-am dibuit eu. Si pe la voi se face spectacol si inca cum, cu "surle si trambite".

Daca te-ai referit la mine.....ei bine...nu sint Baptist....si chiar daca as fi..ce e rau in asta???

Maranatha
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 20:28

De la: tilsor, la data 2010-01-30 20:22:45
De la: click_cont, la data 2010-01-30 15:35:33
Oamenii sint biserica!!!
Si se vor vedea minuni!

Daca te-ai referit la mine.....ei bine...nu sint Baptist....si chiar daca as fi..ce e rau in asta???

Nici unul, atata timp cat nu te deranjaza una si alta la celelalte religii...
Mai grasi sau mai slabi, oameni sunt toti si se gasesc peste tot nu numai la "slujbe pompoase".

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 04:55

De la: rodik_mi, la data 2010-01-30 16:11:38The_Mole , eu sunt ingrozita la gandul ca ai prefera sa-l cunosti pe ca-i mai blajin, decat pe Dumnezeu! Dumnezeu este dragoste si-n dragostea asta mare ne poate cuprinde pe toti-si pe tine. Opreste-te o clipa gandeste si fuuuuuugi de ,ca-i tare viclean!

Draga Rodik,

Ceea ce te ingrozeste pe tine , te priveste doar pe tine.
In caz ca nu a fost suficient de limpede din postarea mea cu profetul Ilie - o sa spun inca odata: eu sunt ateu. Cu alte cuvinte nu cred nici in dumnezeu , nici in dracu'.
Cuvintele pe care le-am scris referitoare la dracu' sunt pur si simplu o referire la credinta TA si a celorlati crestini. Ori , conform scripturii in care crezi (presupun ca e asa , de vreme ce te declari crestina) - daca o citesti cu atentie - vei constata ca au loc masacre a zeci de mii de oameni. Aceste masacre sunt comandate de zeul tau, nu de dracu' - asta conform bibliei.
Deci : eu am facut un simplu exercitiu de imaginatie si m-am pus in perspectiva unui credincios care chiar ar lua de bun ce scrie in biblie. Ei bine, din aceasta perspectiva, constat ca dumnezeu e vinovat de mult mai multe victime decat dracu'. Conform textului tau sfant! In aceasta situatie , si strict din paradigma crestina, eu spun ca zeul ala descris acolo este mai diabolic decat dracu'. Tu nu stii absolut nimic despre perspectiva dracului in chestiune, pentru ca te raportezi la un singur text, si esti convinsa ca acel text reprezinta adevar. Ori - asta e un lucru pe care nu ai cum sa il dovedesti.
Principiul pe care este fundamentat "satanismul" istoric este asta: Satana e zeul bun in realitate. Pe cand Dumnezeul tau e cel rau si viclean. Si eu am mult mai multe dovezi pe care le-as putea scoate TOCMAI din textul tau sfant, pentru a putea sprijini o asemenea idee. Pentru ca - repet - zeul tau face muuuuuult mai mult rau pe parcursul scripturii decat dracu'. Tu nu ai absolut nici un reper obiectiv de a face afirmatii , in afara textului in care crezi. Da' de unde stii ca textul provine de la zeul bun? Iti spun eu - asa ai fost invatata. Si asa au fost invatati TOTI , indiferent de religie. E o pura intamplare ca te-ai nascut in Romania si esti crestina. Daca te nasteai in Arabia Saudita credeai in Allah. Care chipurile (dupa tendinta ecumenica) este acelasi zeu, doar ca numit altfel.
Ei bine - daca argumentatia ta sugereaza ca zeul rau guverneaza lumea - eu iti spun ca acel zeu rau este taman al tau. Pentru ca 80% sau mai mult din populatia globului crede in zeii astia - al tau , al musulmanilor, ai hindusilor, etc. TOTI credinciosii pretind ca credinta lor e adevarata. TOTI credinciosii au un efect asupra realitatii in care traim, prin simplul fapt ca isi ghideaza viata dupa preceptele credintei lor. Daca zeul rau guverneaza lumea - VOI sunteti majoritatea, nu satanistii sau necredinciosii. Adica VOI guvernati lumea. Adica VOI reprezentati zeul rau.
Asta e o simpla perspectiva , pe care sunt convins ca o vei respinge pe motiv ca nu e posibil ca TU sa te inseli. Eu iti spun ca nu ai ABSOLUT NICI O BAZA pentru asumptia ta ca cunosti adevarul. Tot ce vei putea spune se va rezuma in esenta la atat: "eu stiu ca am dreptate pentru ca biblia zice ca e adevarata si popa mi-a zis ca asta e adevarul" Da' de unde stii ca popa stie care-i adevarul? Si daca te bazezi pe biblie , asta se numeste gandire circulara, si e o eroare de logica. (Biblia e adevarata pentru ca ea insasi afirma ca e adevarata)

Trecand peste asemenea calcule logice (ma intreb oare daca ai inteles ceva din ele) - o sa repet iar, ca sa pricepi: eu sunt ateu. Deci eu nu cred in nici un zeu (nici in al tau , nici in dracu'). Eu afirm ca ceea ce s-a intamplat sarmanilor alora din Asia de Sud sau din Haiti e o actiune a unor forte oarbe. Placile tectonice se misca datorita unor simple legi fizice , care nu tin cont daca afecteaza viata unor oameni. Daca te afli in calea tornadei , ghinion , asta e. Unii oameni vor plange dupa tine insa nu e nimeni vinovat. Noi ca oameni avem doar datoria de a ne ajuta unii pe altii , si atata tot. Pentru simplul motiv ca ne-am dori sa fim ajutati la randul nostru daca cumva patim ceva. Asta reprezinta empatie pentru semenii nostri. Si credinciosii au nevoie de aceeasi empatie din partea semenilor lor. Pentru ca nici un uragan vreodata in istorie nu a lovit doar oameni rai. Nici un cutremur vreodata in istorie nu a lovit doar oameni rai. Nici un tsunami vreodata in istorie nu a lovit doar oameni rai. Ba eu merg mai departe cu afirmatia si spun ca peste 98% dintre cei loviti de soarta sun oameni buni. Iar ceilalti 2% merita oricum ajutor , deoarece nu are nimeni dreptul sa judece pe un alt om intr-o asemenea situatie.
Dupa umila mea parere, afirmatiile pe care le scot tot felul de credinciosi despre faptul ca cei asupra carora s-a abatut o nenorocire meritau sa fie pedepsiti - reprezinta prostie crasa. Si lipsa de bun simt. Cu alte cuvinte noi nu ar trebui sa ii ajutam pe cei aflati la nevoie , pentru ca Domnul a voit sa ii pedepseasca. Daca ii ajuti - te opui vointei Domnului de a-i fi pedepsit.
Eu ma declar inca o data ingrozit , si sper sa fiu suficient de clar acum la ce ma refer, ca unii semeni ai mei ar putea sa gandeasca intr-un asemenea fel. Din ceea ce constat eu , cei mai multi oameni nu au inteligenta suficienta pentru a face rationamente logice. Cei mai multi oameni trebuie sa se ghideze dupa un set de reguli simple , fara sa fie supusi la chinul de a gandi. Si de aia religia ii ajuta cumva , pentru ca le da solutii pe tava si asta e de-ajuns pentru ei.

Revenind la mesajul tau - reintru pentru o clipa in paradigma credinciosului. DACA ar fi adevarat ca ar exista o divinitate - aceasta descrisa in biblie nu poate fi decat cea rea. In acel caz , eu as prefera sa servesc lu' dracu' , deoarece CONFORM scripturii tale - este mai blajin.
Numai ca - revenind la realitate - ce bine ca nu exista o asemenea zeitate odioasa! De aia pot fi eu numit anti-teist , nu doar a-teist.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 05:47

De la: tilsor, la data 2010-01-30 20:17:45
Draga THE MOLE..sint de acord cu intrebarile pe care le ridici referitoare la anumite aspecte ale vietii...mai ales acele despre copii...AI CITIT VREODATA PORUNCA A 2 A dintre cele 10....si vei intelege de ce DUMNEZEU hotaraste in acest mod...
Apoi, referitor la turismul sexual....vreau sa-ti dau un exemplu concret....am citiva colegi de serviciu care in fiecare an pleaca in concedii in astfel de tari tocmai pentru acest lucru...unul dintre ei mi-a povestit un concediu petrecut in Cuba....cind a ajuns acolo a fost " agatat" de un barbat care l-a intrebat daca nu vrea sa-si petreaca concediul in familia sa in schimbul a 200$....el(sotul) disparind si el luind locul lui intretinind relatii cu sotia lui si cele 2 fiice (una de 15 ani ,cealalta de 23)...
saracia,politica,neputinta,foamea..pe unii ii impinge la gesturi disperate...
Am ramas mut si de atunci am o SCIRBA fata de acesti "COLEGI" incit nu pot sa-i mai vad....
De multe ori ma intreb ..." CINE_I OM SI CINE_I ANIMAL????
De aceea CRED IN DUMNEZEU...caci EL este SINGURUL care in MILA SA inca ne mai ingaduie pe unii dintre noi.

Porunca a 2-a e o prostie! Intre cele 10 porunci exista doar 3 sau 4 care merita luate in considerare, restul sunt gunoi.
Cele care merita sa fie respectate sunt : "sa nu ucizi" "sa nu furi" "sa nu minti" "respecta-ti parintii" si atat. Desi exista situatii cand si astea pot fi puse sub semnul intrebarii. Spre exemplu un soldat care lupta impotriva nazismului va fi nevoit sa neglijeze "sa nu ucizi" , iar noi ca societate s-ar putea sa il decoram in anumite cazuri.
Preceptele astea le au TOATE societatile umane care au supravietuit, fara nici o legatura cu crestinatatea. Crima era pedepsita si in alte societati care habar n-aveau de zeul tau. Pentru simplul motiv ca daca nu respectau asemenea reguli minimale , acele societati nu ar fi putut supravietui.
Indiferent ce crezi tu despre cele 10 porunci , iti garantez ca existau oameni EGALI cu tine printre cei morti. Oameni care erau buni crestini. Oameni care respectau toate cele 10 porunci.
Continui sa incerci sa argumentezi ca cei morti trebuie sa fi avut ei vreo vina , spre exemplu ca aveau alt zeu. ASTA E O PROSTIE DIN PARTEA TA! Nu vreau sa o iau pe panta insultelor dar mi se pare strigator la cer sa ai o asemenea obraznicie incat sa judeci niste oameni loviti de soarta. Si sa te simti superior ca tu , chipurile, respecti a doua porunca si de aia nu vine tsunami peste tine. Asemenea sugestii au darul sa ma scoata din sarite. Macar incearca putina umilinta si sa spui ca nu ai habar despre motivatiile zeului tau , dar nu mai continua sa emiti judecati despre vina oamenilor care sufera in timp ce tu huzuresti.
Celor ca tine se pare ca nu le poate veni mintea la cap decat daca le prezinti problema intr-un context foarte apropiat de ei. Nu stiu daca ai copii , dar presupunand ca ai si unul moare lovit de fulger , cum te-ai simti sa spuna cineva ca si-a meritat-o? Pentru ca poate nu a avut acelasi zeu cu cel care emite judecata. Nu l-ai considera pe cel care ti-ar spune asta intr-o asa situatie drept tampit? Imi pare rau ca sunt nevoit sa folosesc cuvinte dure, pe care as fi vrut sa nu le folosesc, dar unor oameni pana nu le dai palme nu se trezesc la realitate. Ce te indreptateste pe tine sa emiti asemenea judecati despre semenii tai? I-ai cunoscut personal pe cei 200 si ceva de mii de oameni morti la tsunami? Esti tu sigur ca esti mai breaz decat cei care au murit?
Daca vorbesti despre colegi de serviciu care isi permit sa plece anual in Cuba sau alte destinatii exotice , am sa presupun ca ai un serviciu bine platit. Sau poate or fi vreo doi directori iar tu esti in tagma oamenilor obisnuiti ca si mine. In orice caz , cum indraznesti sa il judeci pe cubanezul despre care vorbesti? Iti dai seama in ce situatie nasoala trebuie sa se afle ca sa renunte la mandria lui de barbat si sa isi scoata la mezat nevasta? Iar unul ca tine considera ca poate sa judece.
Daca nu esti strans cu usa ca iti mor de foame copii , mai bine abtine-te de la judecati de valoare despre altii care sunt mai jos decat tine. Dumnezeul tau cu mila lui ar trebui sa aiba grija de saracii aia. Cat priveste colegii tai - nu ii judeca nici pe ei. Daca exista vreo judecata , aceasta nu iti apartine.
Si apropo - zeul tau zice ca niste criminali care au ucis milioane de oameni dar se pocaiesc la final pot ajunge in rai , in schimb unu care a furat un sac cu cartofi dar nu s-a pocait ajunge in iad. Dupa asemenea precepte , eu zic ca nici zeul tau nu are statura morala de a judeca pe cineva.

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 07:08

Prin simplul fapt ca abodezi discutia si o intreti, dovedesti ca nu esti ateist.
Un ateist este mai rau ca dracii, pentru ca ei cred si se-nfioara, dar nu se supun.
Ei cunosc existenta lui Dumnezeu, dar nu vor sa i se supuna.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 07:41

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-31 07:08:56Prin simplul fapt ca abodezi discutia si o intreti, dovedesti ca nu esti ateist.
Un ateist este mai rau ca dracii, pentru ca ei cred si se-nfioara, dar nu se supun.

Ce rasturnare a gandirii logice!
M-ai dat pe spate!
La fel de bine pot sa zic si eu : "prin simplul fapt ca abordezi discutia si o intretii dovedesti ca nu esti sigur pe credinta si ca vrei sa afli certitudini pe care sa te sprijini.
Un credincios este mai rau ca dracii pentru ca ei gandesc pe cand un credincios crede fara dovezi, indiferent cat de absurda e credinta.
Un credincios cunoaste existenta ratiunii , dar nu i se supune."

Check-mate, pal!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 08:27

De la: The_Mole, la data 2010-01-31 07:41:57
De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-31 07:08:56Prin simplul fapt ca abodezi discutia si o intreti, dovedesti ca nu esti ateist.

Ce rasturnare a gandirii logice!
M-ai dat pe spate!
La fel de bine pot sa zic si eu : "prin simplul fapt ca abordezi discutia si o intretii dovedesti ca nu esti sigur pe credinta si ca vrei sa afli certitudini pe care sa te sprijini.
Un credincios este mai rau ca dracii pentru ca ei gandesc pe cand un credincios crede fara dovezi, indiferent cat de absurda e credinta.
Un credincios cunoaste existenta ratiunii , dar nu i se supune."

Check-mate, pal!

ba el e convins de credinta lui,dar incearca sa ti-o schimbe p'a ta ! si-n biblie spune ca pamintul este condus de Satan ....si ca lupta finala se va da tocmai ptr. a se iesi de sub dominatia lui !

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 13:03

De la: mytcor, la data 2010-01-30 14:45:17
De la: 9am064173, la data 2010-01-30 14:38:30Nu sint om credincios, pentru ca daca ai avea credinta cit un bob de mazare, a-i putea muta muntii din loc.
Fiecare a venit pe acest pamint cu crucea sa, cu timpul sau, cu masura sa, pe care o va duce, il va petrece, o va umple in deplina libertate in a respecta legile dumnezeiesti. Unde gasiti voi o dragoste mai mare, data de oameni , semenilor, insa stim ca rasplata este in ceruri, nicidecum pe pamint. Doar mintea noastra ingusta crede ca DUMNEZEU plateste pe pamint, nu plata voastra multa este in ceruri.

....probabil !...numai că eu cred că Omul a fost creștin înainte de apariția creștinismului iubindu-și sinele ca pe el însuși, alfel nu și-ar fi iertat gresșelile comise și nici rătăcirile-n tărâmuri iluzorii.

Normal,unii se cred judecatori suficient de buni pentru a se observa singuri, a-si acorda circumstante atenuante in iubirea sinelui- "ca pe el insusi," decit pe semeni. De ce? Pentru ca se scalda in iluzie, nu numai rataceste pe tarimul ei.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 13:39

De la: 9am064173, la data 2010-01-31 13:03:11

Normal,unii se cred judecatori suficient de buni pentru a se observa singuri, a-si acorda circumstante atenuante in iubirea sinelui- "ca pe el insusi," decit pe semeni. De ce? Pentru ca se scalda in iluzie, nu numai rataceste pe tarimul ei.

...și cum de n-ar fi așa atunci când iluzia însușită este ridicată la rang de dogmă plafonând cunoașterea umană, cum de n-ar fi așa atunci când preferăm delegarea responsabilităților vieții către o entitate utopică și-atotresponsabilă ???...facilă cale de-ntreținere a iluziei ancestrale,ușoară viață a celor ce-au renunțat din neputință, la cunoașterea ei.....

...probabil !...mai sunt și unii , ce atât de mult se iubesc pe ei înșiși, încât iertându-și propriile greșeli și rătăciri, și-au asumat răspunderea cnoașterii pentru a nu-și mai repeta greșelile ce și-au iertat, devenind din iubire fată de ei însuși dar și față de cei din jurul lor, cunoscători ai cunoașterii, beneficiari ai inteligenței și creatori a tuturor mijloacelor în susținerea vieții și înbunătățirii ei atât pentru ei înșiși cât și pentru cei din jurul lor.

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 20:17

De la: mytcor, la data 2010-01-31 13:39:46
De la: 9am064173, la data 2010-01-31 13:03:11

...și cum de n-ar fi așa atunci când iluzia însușită este ridicată la rang de dogmă plafonând cunoașterea umană, cum de n-ar fi așa atunci când preferăm delegarea responsabilităților vieții către o entitate utopică și-atotresponsabilă ???...facilă cale de-ntreținere a iluziei ancestrale,ușoară viață a celor ce-au renunțat din neputință, la cunoașterea ei.....

...probabil !...mai sunt și unii , ce atât de mult se iubesc pe ei înșiși, încât iertându-și propriile greșeli și rătăciri, și-au asumat răspunderea cnoașterii pentru a nu-și mai repeta greșelile ce și-au iertat, devenind din iubire fată de ei însuși dar și față de cei din jurul lor, cunoscători ai cunoașterii, beneficiari ai inteligenței și creatori a tuturor mijloacelor în susținerea vieții și înbunătățirii ei atât pentru ei înșiși cât și pentru cei din jurul lor.

Exact, ei sint cei ce nu se arata cuiva cine sint, ci isi consuma timpul lasind o dira a umbrei lor prin vreme, dupa care sa se ghideze generatii, in confort, spre lumina.. Fie din prea plinul inteligentei lor, fie din abilitatea intr-un domeniu sau altul, insotind doar neiertarea lenei.
Totul e sa-ti intelegi si sa-ti interpretezi rolul, indiferent de marimea scenei, constient fiind ca fiecare are in dotare un dram de talent. Fiecare joaca rolul dupa cum i s-a distribuit si din recunoasterea aceasta piesa va fi un succes. Nu dai vina pe REGIZOR daca nu iti inveti rolul, sau il interpretezi nerespectind partenerii din piesa, fie si pentru ca tu joci un rol de rege si altul joaca rolul bufonului sau servitoarei de la curte.

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 20:56

,,,

Draga Tilsor ,foarte buna logica ta dar te-ai gandit putin ca VASUL DE LUT NU POATE INTELEGE OLARUL (oricare ar fi el , Buda ,Alah ,Iahve , Dumnezeu)???????????
Daca Einstein (cati indraznesc sa se compare cu el , dar'mite sa-l intreaca ???) spunea ca singura atitudine corecta a ,,VASULUI DE LUT,, este sa admire minunatia asta pe care noi il numim Pamant ,om si tot ce-l inconjoara?!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:46

dar vasul de lut , este creeatia olarului si nimic nu se face fara a pune ceva suflet in ceea ce faci ! iar acel ceva ce-i zicem Suflet, provine din IDEEA care l-a facut ....ori el tinde sa se intoarca la starea initiala , la stadiul de idee, de necreeat inca ! cu aceast ceva, "pipaim " noi o alta realitate pe care o cautam....e matricea noastra !

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului UNDE_I PUTEREA MIRACULOASA A BISERICII...??????????????
Mergi la: