9am126667
2 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:30
Sper eu, mai bine ca in 2009!
|
|
|
9am179160
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:32
Degringolada socio-economica pe fondul incongruentelor politice, scaderea nivelului de trai, cresterea ratei infractionalitatii......o reactie prompta la criza ce va genera situatii imprevizibile
|
gykatraian
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:32
foarte foarte rau romania greu sa revina la linia de plutire sa distrus tot ce a fost bun in tara asta si tot mai multi romani vor pleca vor veni doar cei care nu mai au chiar nimic de facut sau mai bine zis nimic de lucru
|
eclaudia_elena
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:34
Eu cred ca Romania in 2010 va fi ca si pana acum...saraca..cu multi oameni care nu stiu cum sa fuga din tara sa castige mai mult..cu certuri pentru putere..deci nici o schimbare.
|
|
|
9am179161
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:34
...poate a doua parte a lui 2010 sa fie cat de cat pozitiva
|
BOGDAN_PLANET
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:35
Mai bine ca in 2009 dar diferentele vor fi foarte mici in primele luni ale lui 2010 si sperem ca dupa prima jumatate de an vor incepe chiar sa se vada schimbari in bine.
|
9am179162
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:36
|
|
|
lumie2406
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:37
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:37
Speram intr-o Romanie mai buna,mai primitoare si mai intelegatoare cu toti semenii ei.Imi doresc ca fiica mea sa-si urmeze aici studiile si sa-si dezvolte o cariera la noi in tara.Vreau sa cred ca fiecare parinte din tara noastra doreste ca copii lor sa ramana cu ei in tara,sa nu-si mai gaseasca de munca peste hotare.Ne dorim cu totii o viata mai buna si lipsita de griji si de nevoi.Doamne ocroteste-i pe romanii de pretutindeni si da-le puterea de a trece peste orice incercare a vietii.
|
9am179163
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:38
|
9am074872
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:40
Vad o Romania in ceata densa!
|
gabi_72dia
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:41
Destul de rau. Convulsii sociale puternice in primavara....seceta cumplita....foamete....razboi in iarna viitoare
|
muresan_augustin
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:43
eu ROMANIA o vad dusa de politicieni de la putere intr-o directie gresita .nu se vedeca ar interesa pe cineva soarta ROMINIEI cidoar propria avere ,propriul post si propria inbogatire . 2010 ne aduce un somaj ridicat si oameni care mai au putin si vor iesi in strada .
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:46
Mai rau ca in 2009 din punct de vedere economic.
|
cristisasaran
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:47
Sper sa reusim sa iesim din criza,sa avem un progres economic in 2010 si sa fie locuri de munca mai multe!
|
cromanescu
3 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:49
2010 va fi anul in care criza va avea ocazia sa distruga putinul productiv care a mai ramas. Pentru ca nu s-au putut trimite in somaj atatea persoane cate ar fi dorit, datorita alegerilor parlamentare, anul care vine va aduce in primul rand disponibilizari masive in toazte domeniile, si particulari si stat. S-au facut credite la diverse institutii bancare si nu vor putea fi acoperite. Nu mai exista productie industriala decat aproape simbolica iar salariile vor scadea pe fondul amenintarii cu disponibilizarea. Va fi inceputul sfarsitului economiei romanesti, condusa spre rapa de cele 3 partide majore. Stiu ca pare pesimist, dar asta vad acum. Sarbatori fericite!
|
9am161058
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:50
In 2010 Romania va fi o tara care lupta, ca orice sarman, cu nevoile curente,zilnice ale romanilor. Mai sunt atat de multe de rezolvat pentru nivelul de civilizatie mediu al UE spre care tindem - in planurile guvernantilor - incat, cred ca ne vom confrunta in 2010 in toate planurile economic, social, politic cu "convulsii" de natura sa ne mentina la un nivel de tara europeana slab dezvoltatat, camp de actiune pentru investitori dispusi sa isi asigure profit maxim cu investitii puerile. In ceea ce-i priveste pe romani, unii vor decadea, altii vor lupta pentru a se mentine sau pentru a se dezvolta ca mici intreprinzatori. Va incepe, din nou, in Romania o actiune a micilor "intreprinzatori" asa cum a mai fost acum 7-8 ani, care sa incerce sa dezvolte o mica afacere pentru siguranta zilei de maine.
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:51
Romania 2010? Sumbra sa nu uitam ca ceea ce nu a reusit sa faca Hitler, Napoleon ETC Base o face zambind arogant. Viitor sumbru imi este mila de mine si de copilul meu minor. Cultura ungureasca, sanatatea ungureasca dar pana si aerul pe care il respiram UNGURESC? Jale ce mai.
|
stylish_diana
2 mesaje
Oras: Timisoara
|
Cand spun Romania, ma gandesc la POTENTIAL! Si in 2010, aceasta tara va avea sansa, ca in fiecare an, sa renasca din prorpia cenusa (precum pasarea Phoenix). Nu sunt o optimista convinsa, insa faptul ca traiesc in fiecare zi in interiorul acestei tari imi da o speranta ca ne putem mobiliza si sa aducem acea schimbare care este atat de necesara. Ea se va produce, mai devreme sau mai tarziu si eu sper ca va veni in anul 2010, cu cat mai curand cu atat mai bine. Poate ca noul Guvern nu va fi cel mai bun sau cel mai competent, dar va fi unul care va fi nevoit sa se puna pe treaba pentru ca Romania si poporul din interior nu mai suporta amanare. Se simte tensiunea in fiecare actiune si decizie ce trebuie luata. Romania are nevoie de persoane care sa se preocupe de ea, nu neaparat care o transforme peste noapte. Am devenit democratie prin Revolutie si nu prin Evolutie, dar asta nu inseamna ca acesta este demersul tuturor lucrurilor din aceasta tara. Evoluam..mai greu dar sigur. Si faptul ca exista oameni preocupati de acest lucru, desi putini la numar, ne ofera o speranta. Romania este o tara care merita mult. Chiar daca pana acum a(m) dezamagit, nu mai este cazul. Este timpul sa puna punct si sa o ia de la capat. Anul 2010, aduce mai putine proiecte realizate decat au fost stabilite in obiective si mai putine finantari, mai putine locuri de munca si mai putini copii, dar cu siguranta va aduce mai multa preocupare pentru mediul inconjurator, mai multe campanii de constientizare, mai multe burse pentru studenti si mai multe zambete pentru ca se vor face prezente mai multe donatii. Oamenii fac diferenta. Si ei incep sa devina constienti ca doar impreuna vor reusi sa ajunga unde doresc. Va fi mai bine pentru mai multa lume atunci cand vor realiza ca individualismul isi are rolul lui, dar societatea ne defineste.
|
9am22685
2 mesaje
|
din punctul meu de vedere vad un an mult mai greu
|
bucovicean
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:53
|
9am179166
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:54
Sclava FMI-ului ... Basescu ne-a vandut bacherilor ... Romania va fi executata silit
|
9am179167
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:57
Foarte sumbru.Nu vad nici o schimbare in spre mai bine,in cea ce priveste anul 2010.
|
nemrac_dp
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:57
Personal, sper ca pentru mine 2010 sa fie mai bun decat 2009..m-am angajat recent pe un salariu mai mare decat in ultimul in an. De la ultimul loc de munca am fost disponibilizata, asa ca tot raul spre bine. As vrea sa pot spune acelasi lucru si despre Romania. Toate previziunile spuneau ca in 2010 vom trece si de criza...dar la noi nu este doar o criza economica...ci una mult mai profunda, politica, de mentalitate si civilizatie.... In consecinta, de la 2010 nu pot astepta multe schimbari, ci sper sa nu alunecam si mai mult pe panta decaderii....Romania, fii tare!
|
cati_nedelcu64
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 17:59
De-atata ura si incrancenare politica, care influenteaza socialul si economicul deopotriva, e foarte greu sa mai poti vedea ceva din viitorul Romaniei. Se trag niste sfori mari de catre niste papusari lamentabili! Daca intrebarea ar fi fost ce-i doresc eu Romaniei pt 2010, raspunsul ar fi fost: ce-mi doresc si mie: sa reziste si sa razbata!
|
9am179168
10 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:03
nu vad lucrurile prea roz pentru romania deoarece politicieni nostri nu sant an stare sa gandeasca mai departe de interesele lor personale si de grup includ aici si actuala guvernare,deci nu prea avem sperante pentru un trai mai bun an anul care vine si an anii viitori pana nu vom lua pozitie toti cetateni tari .
|
anselmdecanterbury
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:04
Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei bancilor, pentru maximizarea profitului pe care il vor face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, va indica faptul ca sunt pe trendul castigului maxim. Creditarea in Romania, s-a facut cu cap, cand, prin intermediul creditului de consum, s-a ajuns la dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti. Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ii intereseaza pe bancheri: activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru banci. Se stia inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora li se acorda credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu criza financiara s-au facut niste calcule extrem de precise. Nu trebuie sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum Romania efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca nu mai producem nimic si pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare. A urmat 2009 un an electoral in care, pe fondul disputelor politice, era de anticipat adancirea crizei. Decisiv a fost momentul in care am ramas fara Guvern. In acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana bancilor, intrucat Guvernul are nevoie de bani pentru a plati salariile, pensiile, etc. Dependenta Romaniei de banci va deveni totala. In 2008, s-au dat masiv credite de consum, atat bugetarilor, cat si angajatilor din sectorul privat. Atractia era mare intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii. In 2009, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar acestea au trecut la executare silita. Aici a fost nevoie de o concertare a eforturilor bancilor straine, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private, care sa le strice planurile, prin cumpararea activelor imobiliare scoase la vanzare. Asa ca a trebuit lovit si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic, fiind preocupati de grija zilei de maine si sub teama falimentului. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare. Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar bancherii blocheaza accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri. Dupa ce bancile s-au asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii bancari, au inceput sa trimita pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum, catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu era interesul de a vinde casele, ci manipularea pietei imobiliare, tragerea ei in jos si asigurarea in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din afara Romaniei sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active. In 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare, la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine. Va fi momentul perfect sa se cumpere totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatorie ducerea pietei imobiliare la un maxim si, in plus, presiunea pe moneda nationala. Trebuiau date credite la valori foarte mari, ca sa avem pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre banci, pentru ca acestea sa devina in acest interval de timp, atat proprietarii caselor noastre, dar si asigurandu-se ca vom munci noi si familiile noastre pentru banci, pentru a plati rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata, insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie dus leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, reale, undeva peste 5 ron pentru un euro. Adica un euro atat de scump incat, sa nu ne putem permite sa cumparam activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Si toate astea perfect legal. Euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei la inceputul anului 2010, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la outlet. Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci. Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari. Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru banci. Se va recreea astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce i se intampla cu adevarat, iar cand ne vom trezi va fi foarte tarziu. Bancilor le trebuie sa exploateze forta de munca, sa ne impinga sa muncim mai mult ca sa platim mai mult. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de catre bancile straine in Romania, astfel incat acestea vor aduce Romania la statutul de tara total si, cel mai important, ireversibil dependenta, de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. In 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune. In anul 2010, la 20 de ani, vom fi fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea noastra, si vom munci sa ne platim datoriile. Economia nationala va fi dominata de multinationalele controlate indirect tot de catre bancile straine, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare, fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani care vor prefera sa ramana in tara vor avea in 2010 doar doua optiuni: fie angajati la stat, fie angajati la multinationalele straine, ambele variante reprezentand un castig doar pentru banci.
|
violetabodnarescu
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:07
din luna mai tara v-a reinvia.
|
logyin
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:07
Romania va fi pe drumul ei cel luminos;asa cum eu merg pe drumul meu asa ar trebui fiecare dintre noi sa faca si Romania la fel;Dar problema ramane la cei care ne conduc;ei nu ne conduc numai acum dar ceea ce fac ei azi se va reflecta peaste ani si ani; ce se intampla cu educatia noastra?cu spiritul nostru?cu idealurile noastre? Invatamantul e ;la pamant;copilul meu tb sa se mediteze cu profesorii de la clasa ca sa poate avea note bune folositoare la intratrea in liceu;chiar daca ea invata bine si fara meditatii dar altfel profesorii nu o baga in seama;trbuie sa mergi la toti cu spaga; societatea e bolnava; la toate nivelele;tb sa ne vindecam;cum? ...
|
cristinutza_74
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:09
Nu stiu daca se va schimba mare lucru in anul ce vine, dar sper din tot sufletul ca macar peste cativa ani sa putem spune ca traim intr-o tara care-si respecta valorile , unde sa poti trai fara grija zilei de maine , unde sa-ti gasesti un loc de munca bine platit in conformitate cu asteptarile tale si sper asta mai ales pentru cei doi copii ai mei.....
|
|
|