loona20042000
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:50
In prima jumatate a anului criza economica se va resimti destul de mult, iar in cea de-a doua jumatate a anului se va incerca o relansare economica!
|
|
|
ancuta_bandrabur2006
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:50
O vad intr-o continua lupta cu reformele pentru a invinge criza, criza care de fapt pentru unii nu este iar pentru cei multi se va simti inca.
|
STEFAN51
2 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:51
NU CRED ROMANIA MAI ARE INCA 30 DE ANI DE TRANZITIE CONFORM SPUSELOR MARELUI .....DISPARUT SILVIU BRUCAN?............??
|
9am179181
1 mesaj
|
o epava remorcata de marea nava EUROPA - dar parama e atat de lunga si barci de salvare nu sunt incat mai dureaza mult timp pana romanul din epava sai dispara foamea si frigul din oase :D
|
|
|
9am064350
1 mesaj
|
Romania...cred ca va fi mai rau in 2010 decat in 2009, criza, sigur va face victime iar.Nu am avut un loc de munca in acest an, in 2010, nici nu mai aspir la asa ceva.Tara asta este mult prea saraca si guvernul nu cred ca se va pune de acord sa depasim aceasta etapa, care ne incearca de ceva vreme.
|
Virus_xxl90
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:52
mult mai rau decat in 2009,creste rata somajului,salarii mai mici sau deloc,un an fara viitor pentru tinerii din Romania
|
georgicatanase
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:53
Cred ca dupa o perioada de criza care are prelungire si in anul 2010,ne vom trezi asa cum ne indeamna si imnul national si vom reincepe PRODUCTIA,investitiile si munca serioasa! Numai asa vom scapa de o vesnica tranzitie si de o ...Doamne fereste...permanenta criza. TREZESTE DOAMNE ROMANIA!Poate lucrul acesta va veni cumva si.. de la Viena...ca sa zic asa,pt ca austriecii au investit mult in Romania si spiritul lor mai ordonat va fi investit si in tara,beneficiul fiind de ambele parti.Istoria ne confirma aceste lucruri,nu?
|
|
|
andrei_mocanu74
4 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:54
|
|
|
georgicatanase
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:54
Cred ca dupa o perioada de criza care are prelungire si in anul 2010,ne vom trezi asa cum ne indeamna si imnul national si vom reincepe PRODUCTIA,investitiile si munca serioasa! Numai asa vom scapa de o vesnica tranzitie si de o ...Doamne fereste...permanenta criza. TREZESTE DOAMNE ROMANIA!Poate lucrul acesta va veni cumva si.. de la Viena...ca sa zic asa,pt ca austriecii au investit mult in Romania si spiritul lor mai ordonat va fi investit si in tara,beneficiul fiind de ambele parti.Istoria ne confirma aceste lucruri,nu?
|
Fosta membra 9am.ro
6 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:56
Se pregatesc sa ma dea afara, varianta oficiala este ca ma trec pe alta firma... acum nu am variante, fiindca ne pregatim de sarbatori si numai la angajari nu se gandeste nimeni. Stau sa ma gandesc daca am gresit oare domeniul sau orice as fi ales ma intalneam cu riscul de a fi concediat atunci cand ma astept mai putin. Fiindca asta imi ofera Romania momentan si asa imi va oferi si anul viitor... Daca 2009 nu mi-a adus decat speranta, 2010 miroase deja a planuri mucegaite, poate o chirie la ANL, un bebe, o familie la care speram ca si alti conationali, sa ma faca sa simt ca traiesc pentru ceva. Sa uit macar cateva momente de nesiguranta care a inconjurat Romania de atatia ani, si de animalitatea de care dau dovada angajatorii. 2010= an de cumpana, vor pica multi si cei care vor ramane vor da vina pe criza pentru nereusitele si promisiunile lor. Sarbatori fericite!
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:56
Afilierea la partidul - stat va deveni tot mai mult singura sansa de supravietuire , la fel ca in regimul Ceausescu. "Sfanta familie" si "Toti oamenii Presedintelui" vor fi in fruntea bucatelor. Poporul va trai tot mai prost dar va fi "informat corect" de televiziunile "corecte politic" de faptul ca "la noi este mai bine decat la altii" - la fel ca in regimul Ceausescu in care depaseam la productia pe cap de locuitor tot mapamondul si gaseam in magazine doar "tacamuri de pasare" (pentru cei tineri ar trebui explicata notiunea). Politicienii care nu stiu sa faca nimic in economia concurentiala vor " face curatenie " indepartand de la resurse toti posibilii oponenti care ar manifesta cea mai mica urma de competenta si integritate morala. Finalul anului va aduce "mintea romanului de pe urma" - un val de emigranti romani se va indrepta spre Europa iesita din criza.
|
alkeul
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:57
Eu cred ca anul viitor, Romania va trebui s atraverseze una din cele mai dificile perioade, dpdv financiar si implicit social. Va fi un an greu. Sa speram ca va fi doar anul viitor.
|
adrimuresan
1 mesaj
|
Sper ca anul 2010 sa ne aduca un guvern competent care sa faca fata tuturor provocarilor si sa relanseze economia romaneasca. Sper ca toti romanii sa munceasca mai mult,ca sa avem crestere economica. Sper ca salariile sa fie cel putin decente,nu la limita subzistentei. Mi-as dori ca rata somajului sa nu fie in crestere,iar tinerii absolventi sa ramana acasa,unde sa-si gaseasca locuri de munca pe masura pregatirii. Sper sa fie un an al reconcilierii nationale,in care sa primeze cerintele poporului,nu ale politicienilor. Sper intr-o viata linistita in care lumea sa se aplece in timpul liber din nou asupra culturii si sportului. Sper ca familia sa stea din nou la baza societatii si nu relatiile imorale. Sper ca televiziunile si ziarele sa fie si formative de opinii nu numai informative.Sa ne dea programe bune culturale,nu mizerii . Sper sa avem liniste in localitati,infractionalitatea sa scada ,la fel si coruptia. Sper sa devenim cu adevarat europeni ,cu o viata ce sa tinda macar spre normalitate. Sper ca inteligenta romaneasca sa fie din nou apreciata . Sper sa devenim consumatori de produse romanesti,care sunt foarte apreciate. Sper ca Romania sa devina cu adevarat un pamant pe care sa nu-l parasesti,cu adevarat binecuvantat,o adevarata "gradina a Maicii Domnului".
|
9am059254
2 mesaje
|
romania 2010 va fi o romanie filtrata pentru ca cei ce au tradat nu vor mai fi ,,recunoscuti" adica Gigi Becalii sau alti oameni influenti ca el nu va mai avea un loc in sus ci va fi la unde va mai jos popularitatea lor va cunoaste o schimbare obscura ,presedintele Basescu se avanta spre sefra minoritara si nu va mai acepata plangaciosi. Cat la educatie Romanina este destul de confuza si asta da nastere la multa neintelegere si va fi un exhod de absolventi ai bacalaoratului oricine va lua baca cam in jur 93% iar facultatile se vor umple ,mai ales cele particulare , Piata munci tinde spre o sefra costanta se vor angaja numai tineri seva munci de 2 ori mai mult si se va castiga o data ,treaba cu pilele nu prea va mai functiona, la nivel sociAl va fi un haos total pentru ca mai mullt din 35% din romani saraci nu vor mai primi indemnzatie la fel si pensionari , pensia lor va scadea , preturile vor creste la utilitati si hrana de baza ,mai multi dintre romani vor alege fie calea protestelor , fie calea sinucideri , fie calea plecarii , in cosecinta ne vom astepta kla un dezastru total ,LA O ROMANIE NU A NOASTRA CI ALOR PLINA DE HAOS SI TRUFIE SI VAZUTA DE MINE 2010 CA UN VULCAN CARE TINDESA ERUPA IAR LAVA SA NU VA IERTA PE NIMENI , in final o JUNGLA IN DEVENIRE UNDE VIATA SALBATICA VA FI LA EA ACASA
|
georgianag2003
1 mesaj
|
|
9am059254
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:58
romania 2010 va fi o romanie filtrata pentru ca cei ce au tradat nu vor mai fi ,,recunoscuti" adica Gigi Becalii sau alti oameni influenti ca el nu va mai avea un loc in sus ci va fi la unde va mai jos popularitatea lor va cunoaste o schimbare obscura ,presedintele Basescu se avanta spre sefra minoritara si nu va mai acepata plangaciosi. Cat la educatie Romanina este destul de confuza si asta da nastere la multa neintelegere si va fi un exhod de absolventi ai bacalaoratului oricine va lua baca cam in jur 93% iar facultatile se vor umple ,mai ales cele particulare , Piata munci tinde spre o sefra costanta se vor angaja numai tineri seva munci de 2 ori mai mult si se va castiga o data ,treaba cu pilele nu prea va mai functiona, la nivel sociAl va fi un haos total pentru ca mai mullt din 35% din romani saraci nu vor mai primi indemnzatie la fel si pensionari , pensia lor va scadea , preturile vor creste la utilitati si hrana de baza ,mai multi dintre romani vor alege fie calea protestelor , fie calea sinucideri , fie calea plecarii , in cosecinta ne vom astepta kla un dezastru total ,LA O ROMANIE NU A NOASTRA CI ALOR PLINA DE HAOS SI TRUFIE SI VAZUTA DE MINE 2010 CA UN VULCAN CARE TINDESA ERUPA IAR LAVA SA NU VA IERTA PE NIMENI , in final o JUNGLA IN DEVENIRE UNDE VIATA SALBATICA VA FI LA EA ACASA
|
ovidiuluca
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 18:58
Romania isi creaza viitorul pe atat de incet , pe atat de nesigur, fara a lua in considerare si de a folosi si ceva in favoarea tarii !! Totul tine de organizare, care dupa parerea mea lipseste cu desavarsire !!! In concluzie o sa fie un an bun ,pentru incercari de remediere a situatiei!!
|
9am179184
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:00
Cred ca Romania va iesi din criza la sfarsitul anului 2010 cu conditia numirii unui guvern competent, care sa guverneze tara fara sa plateasca polite, sa nu mai fure in grup, cum s-a mai intamplat si printr-o gestionare coecta a fondurilor europene, prin incurajarea investitiilor straine,gestionarea corecta a fondurilor de cercetare prin ANCS, nu ca pana anul acesta,prin promovarea oamenilor pe baza de competenta, nu pe baza de "pile" �i "criteruiu de gasca". Din cauza unor directoare incompetente si corupte, al caror loc ar fi mai degraba la puscarie si din cauza invidiie pe care o aveau fata de competemta mea profesional�, am fost pensionat abuziv, motiv pentru care le-am actionat in judecata, la esctia VIII- Tribunalul Bucuresti. Din pacate judecataorii au fost in protest cateva luni si acest conflict nu stiu cand se va finaliza, probabil peste 5 ani cand trebia sa ies de drept la pensie, deoarce eram cerectator stiintific grdaul I. Dr.ing. Maria-Marcela TARLEA
|
9am179101
2 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:00
Romania se afla pe drumul cel bun. Am incredere in presedintele Traian Basescu si noul guvern. La Multi Ani 2010!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
6 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:03
Se pregatesc sa ma dea afara, varianta oficiala este ca ma trec pe alta firma... acum nu am variante, fiindca ne pregatim de sarbatori si numai la angajari nu se gandeste nimeni. Stau sa ma gandesc daca am gresit oare domeniul sau orice as fi ales ma intalneam cu riscul de a fi concediat atunci cand ma asteptam mai putin. Fiindca asta imi ofera Romania momentan si asa imi va oferi si anul viitor... Daca 2009 nu mi-a adus decat speranta, 2010 miroase deja a planuri mucegaite, speram sa imi incep viata intr-o casa in care sa nu mai stau cu parintii cu chirie la ANL, un bebe, o familie la care speram ca si alti conationali, sa ma faca sa simt ca traiesc pentru ceva, nudoar sa ma duc ca boul la munca. Sa uit macar cateva momente de nesiguranta care a inconjurat Romania de atatia ani, si de animalitatea de care dau dovada angajatorii, politicienii. 2010= an de cumpana, vor pica multi si cei care vor ramane vor da vina pe criza pentru nereusitele si promisiunile lor. Sarbatori fericite!
|
ovi_c83
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:03
anul 2010 va fi un an greu din toate punctele de vedere: economia in continua scadere, somajul in crestere, greu, greu...... de recomandat .. faceti-va pusculita si acumulati economii :)
|
gholiciu
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:04
Daca particip la un concurs pentru o vacanta in strainatate si nu una in Romania, atunci raspunsul nu este unul pozitiv. Anul 2010 va fi mult mai greu decat precedentul. Anuntatele disponibilizari din sectorul public vor avea un puternic ecou si in mediul privat. Motivul e unul singur: lipsa banilor. Dar poate cel mai important factor este lipsa unui plan concret pe termen mediu si lung. Un exemplu in acest sens ar fi modul in care se construiesc austostrazile; si acesta e cel mai vizibil...
|
ligiamariaoros
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:07
Cel mai greu, dar se poate �i mai r�u !
|
9am179185
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:07
Cu un asa guvern "nou" Romania o s-o duca si mai greu in anii viitori ,sper sa ma insel.
|
cristina_tanasa_69
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:09
....Schimbari majore peste noapte nu se pot face dar ....sper ca suntem pe drumul cel bun.Va fi poate un an plin de scandaluri politice, poate...constructive pentru noi.Am abia 40 ani cu o casnicie frumoasa, doi copii minunati , suntem sanatosi ....deci nu-mi permit sa nu fiu increzatoare in viitor.Fericirea poate veni din lucruri marunte........ Sarbatori fericite! Cristina Tanasa
|
lepadatu_luminita
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:09
Mult mai rau decat in 2009.Criza se va acutiza,va creste numarul somerilor,mortalitatea va creste, datorita bolilor ce apar din "senin",sistemul sanitar va fi la pamant, urmat de cel al invatamantului In concluzie, mai bine nu va fi!
|
lepadatu_luminita
2 mesaje
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:10
Mult mai rau decat in 2009.Criza se va acutiza,va creste numarul somerilor,mortalitatea va creste, datorita bolilor ce apar din "senin",sistemul sanitar va fi la pamant, urmat de cel al invatamantului In concluzie, mai bine, nu va fi!
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
Oras: Cluj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:10
In mod cert, nu o Romanie roz... de fapt, nici pe departe cenusie, ci aproape neagra! Acum ca ne-am pricopsit cu aceeasi politicieni carora nu le-a fost deloc greu sa ne aduca in aceasta paleta MONOcoloristica (pentru ca toate resursele si culorile au fost transportate cu sacii in buzunarele lor), soarta noastra e pecetluita: imprumuturi peste imprumuturi, datorii sufocante. Ce mai, vom fi sclavi pe viata! Peste 5 mil. de romani au decis soarta altor 15 mil. Trist si revoltator! -Diana
|
comaniuliadana
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:12
In 2010 Romania, lipsita de un mecanic priceput (guvern), asteapta ca circulatia pe "autostrada profitului" sa se anime si astfel sa apara cineva care sa o remorcheze spre primul service.
|
danut_dudu
1 mesaj
|
Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:12
romania in2010 va fi la fel ca in anul 2009 avind unele mici imbunatatiri in plan general.
|
|
|