voichitabivolaru
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 13:54
Primul trimestru cred ca va fi caracterizat de investitii sprijinite de Guvern prin fonduri europene, demararea unor reforme prin decizii si hotarari care sa nu fie antisociale, dar pe termen lung sa schimbe ceva, in plan social si administrativ o lancezeala specifica anotimpului rece, dupa care, incepand cu martie-aprilie prevad o revigorare a economiei, la inceput mai lenta apoi mai accelerata, datorata partial si modificarii politicii bancare si faptului ca in celelalte state varful crizei a trecut deja. Din punct de vedere social prevad si o mare abundenta de bancuri...:D !
|
|
|
ene_ca
1 mesaj
|
cred ca depinde in mare masura de cum se vor intelege cei de la putere, daca vor gasi un compromis atunci in romanaia va incepe sa fie iar "bine", daca nu atunci ne vom scufunda precum titanic.
|
tina_kangooroo
1 mesaj
|
Desi nu o vad intr-o culoare prea deschisa....sper totusi sa se redreseze cat de cat situatia si sa fie bine pentru toti cei si-au cam pierdut jobul si la cat mai multe oferte noi de joburi:)
|
asimov
338 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Citesc pe forumurile de aici foarte multe mesaje si/sau raspunsuri la diverse articole. Cred ca sunt sub 10% cei care raspund pozitiv, indiferent de natura articolului de comentat. Stiu ca romanii sunt un popor vesel si glumet, ca doar asa am rezistat atatia ani si atunci nu inteleg comentariile negative in niciun fel. E ca si cum oamenii astia ar avea un prieten foarte bun, care ii critica toata ziua, indiferent de ce fac, bun sau mai putin. Eu sunt sigur ca Romania va fi mai bine, pe toate planurile, indiferent de situatia internationala. Multi ne invidiaza pentru ce avem, desi lor le merge mai bine decat noua. Diferenta este in gandire, atragi exact ceea ce gandesti, bun sau rau... si cum percepe fiecare dintre noi realitatea. E lege! Mai este teama ca nu poti sa faci ceea ce visezi, pentru ca...(aici intra milioane de motive si asta o stim cu totii). Cineva spunea ca teama asta este pentru ceea ce ai putea realiza daca ai vrea. Fiecare "criza", fie ca a fost razboi, comunism, criza financiara sau orice altceva, vine cu propriile ei oportunitati si e usor sa te adaptezi la fiecare situatie ivita. Totul e sa iti doresti asa ceva si sa poti trece de limitarile pe care singur ti le impui. Asta se invata si inca foarte repede. Totul e sa VREI s-o faci. Restul sunt detalii. Iar fericirea consta in cum te simti tu cu ce ai, indiferent de cat ai. Trebuie doar sa te antrenezi emotional si mental pentru asta, nimic altceva. Nostradamus spunea ca in Romania va fi raiul pe pamant, iar eu cred asta. 2010 stiu ca va fi mai bun, romanii sunt antrenati sa treaca peste multe necazuri si sunt foarte adaptabili. De aceea avem atatea succese indiferent unde activam. Suntem creativi si adaptabili, indiferent de situatiile intalnite. Fiecare om de pe lumea asta are doua alegeri, indiferent de situatie. Secretul este ca alegerea depinde doar de tine, intotdeauna. Poti sa alegi sa te simti bine sau mai putin bine, DEPINDE DOAR DE TINE. Asa ca "fruntea sus!" situatia actuala este doar un alt mic test.
|
|
|
9am043072
12 mesaje
|
O vad cu acceasi ochi din 2009. Va fi mereu o acceasi Marie, cu alta palarie.Se va vorbi mai putin de criza. Se va minti in draci. Cei tineri vor continua sa fuga in lumea larga. Mogulii de carton, cu exceptia lui Tiriac, vor cauta sa fure statul in continuare. Videanu va gasi alte tronsoane sa fure. Elena Udrea va cheltui si mai multi bani pe farduri iar Boc isi va comanda pantofi cu toc inalt ca sa nu mai para atat de mic.
|
9am158969
1 mesaj
Oras: Brasov
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:01
Buna ziua Buna ziua!Sper ca in Romania2010 sa se intample lucruri mai vesele,sa nu mai fie atatia oameni necajiti,sa aiba lumea credinta mai multa in Dumnezeu. Va doresc ca noul an sa va aduca mai aproape de noi,sanatate si multe realizari pe toate planurile care vi le-a-ti propus...LA MULTI ANI!SARBATORI FERICITE!
|
ppopaandreea
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:01
DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ANUL 2010 VA FI LA FEL SAU POATE CHIAR MAI RAU DECAT IN 2009 .NE-AM SATURAT CU TOTII DE VIATA ASTA MIZERABILA DIN ROMANIA.CU SIGURANTA DACA LUCRURILE VOR CONTINUA IN FELUL ACESTA OAMENII VOR IESI IN STRADA.
|
|
|
9am159599
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:02
|
|
|
9am178989
3 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:03
ar fi fffoarte bn sa iesim din criza asta ca greu o mai ducem
|
cora_nach
1 mesaj
Oras: Constanta
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:07
In 2010 ,Romania va fi mult mai stabila din punct de vedere politic,dar mai ales economic, fata de 2009.Faptul ca sa adoptat un proiect de lege ce prevede o serie de masuri de relaxare fiscala printre care : eliminarea impozitului forfetar,anularea restrictiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achizitia de autoturisme sau reducerea cu 10% a cotelor contributiilor la asigurarile sociale ptr.toti contribuabili,deduceri fiscale suplimentare pentru investitii,reducerea contributiilor cu 50% la societatile care angajaza someri,vor face ca societatile comerciale sa " respire" din nou,va duce la scaderea somajului ,astfel ca la finalul anului 2010 se va inregistra o crestere economica intre 1 si 1,5 %.Incet,dar sigur Romania va iesi din criza economica in toamna lui 2010,iar moneda europeanu ,euro se va stabiliza la 4 lei in decembrie 2010 .
|
9am117488
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:08
in realitate si cu ochii deschisi vad o romanie la fel ca cea de anul acesta sau poate chiar mai rea, dar sper ca va fii un pic mai bine sa aibe toata lume locuri de munca si sa nu se mai mareasca taxele si impozitele (sa nu mai creasca nici preturile) ca toti romanii sper la mai bine
|
mariana_ser
1 mesaj
|
Romania, in 2010, apare sumbu: rate marite, salarii mai mici, dar taxe mai mari. Insa mi-as dori un 2010 cu mai multa stabilitate, cu mai mult respect si mai mult bun simt. La multi ani! Mariana Bedreag
|
9am178989
3 mesaje
|
ma intreb daca basescu ne-o scoate din criza aceasta in care suntem. oamenii care au votat au votat pentru ceva mai bun............ dar politicienii vor sa ne scoata din aceasta criza dar nu stim ce-o sa se intample
|
aniela_17
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:09
Ca sa incep intr-o maniera optimista as spune ca anul 2010 va fi un an mai bun pentru economia Romaniei. Se spera ca tara noastra sa iasa din criza si sa ajunga din nou la o crestere economica, din moment ce pe plan mondial efectele crizei incep sa se diminueze. Multe sectoate de activitate au inceput sa-si revina si acesta este un semn bun. Somajul poate scadea, iar oamnenii poate vor fi mai putin tematori in a investi banii pe care ii au. In domeniul politic sa speram ca actualul presedinte si actualul guvern vor face ceva pentru tara noastra, cu toate ca in aceasta directie eu am cateva rezerve.
|
alinaturcus
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:09
Din punct de vedere economic destul de slab an va fi ,daca cei din guvernare ar lasa orgoliile la o parte si s-ar unii sa realizeze un proiect comun pentru cei care i-au votat , sa se consulte cu cei din alte tari loviti de criza sa accepte si sfaturile altora care sant cu adevarat analisti politici si financiari care sant pregatiti pe aceste domenii. . Vesnic sant in polemici se acuza unul pe altul care fura mai mult , cu multa vorba nu se poate face nimic, ei de fapt distrag atentia celor din jur doar sa nu faca nimic , nu e corect ca doar bugetarilor sa li se traga din salar nu numai ei sant cetateni romani si nu numai ei lucreaza in tara asta , care sa acopere furaciunile celorlati, de fapt cine mai lucreaza -s-au pensionat jumatate de tara ca a fost nevoie sau nu doar cu spaga , multi nu au nici o boala doar se plimba cu tramvaiele degeaba ,inteleg un om bolnav sau incapabil sa mai lucreze sa fie pensionat dar altii chiar nu sant bolnavi si se multumesc cu o pensie mica dar nu mai fac nimic pe linga sa mature o scara de bloc , sa sape o gradina , sa curete un mormant la cimitir nimic , apoi s-au dat credite pentru orice obiect electronic fie el calcator ,fie aparat de cafea , cand am mers sa i-au un imprumut pentru o casa m-au intrebat santeti clienta fidela a bancii , raspunsul a fost nu atunci nu va putem da credit mai mult nici nu au vorbit cu mine. Un alt aspect ar fi la noi nu s-a mai produs mai nimic in tara nu este de ajuns doar niste exemple de masini , etc , la noi doar se vinde marfuri de la unul la altul asa ne furam unul pe altul doar comert stim sa facem doar vindem si cumparam atat de produs nimic , chiar nu avem calitati de producatori?Asta e Romania mea ''tara mea de glorii" tara mea de dor ''Am dorii sa traim mai bine toti, punindu-ne repere alte tari mai dezvoltate , dar sa ne gandim si la cele mai sarace si lovite de mai mari greutati acolo unde orgoliile sant mai mari ca si la noi acolo unde nici clima nu ii ajuta, acolo unde nu ti-ai dori sa ajungi niciodata. Va doresc tot binele din lume . Sarbatori Fericite
|
9am178989
3 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:10
ai
ai mare dreptate nu stim ce politicieni ne-o scoate din acesta criza infernala
|
lolocristi
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:11
-2010 desfintarea parlamentului februarie -alegeri anticipate aprilie -nou primministru pus de Base(nu Boc pentru ca-si rupe gatul) cu majoritate simpla in parlament -pana atunci criza mare in romania tineti-va bine puneti bani deoparte Base rupe tot ca sa contruiasca ceva nou apoi -In marea harababura se contruieste o romanie cu o constitutie noua pe baze solide -Va fi un regim semi dictatorial timp de~ 2 ani.Se consolideaza politia justitia ce vor avea puteri prea mari rezulta multe abuzuri dar va curata si din mafia existenta -Se termina premonitia undeva in sfarsitul lui 2011 cand ceva rau si urat se va produce atentat ceva cutremur social nu stiu dar va fi urat Asta va fi deci dati-mi excursia sa ma odihnesc pentru ce va fi . Craciun fericit tuturor!
|
cjdanap
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:12
Romania in anul de gratie 2010? As vrea sa spun multe despre cum vad eu tara mea, dar as spune doar ceea ce ochii, gandurile si mintea mea ar vrea sa vada. O tara minunata cu locuri si destinatii superbe, cu oameni calzi si primitori. Din pacate, toate acestea nu pot straluci si evidentia atunci cand fondurile lipsesc, cand saracia este peste tot, caci din aceste motive cu usurinta totul se poate uratii si putini sunt cei ce pot vedea dincolo de asta. De aceea, cred ca Romania lui 2010 va fi mai intai de toate o tara a sperantei de mai bine si mai cred ca pentru reusita, cu totii ne vom implica si vom reusi sa obtinem binele, fara a ramane doar la stadiul de speranta. La multi ani, Romania! daniela
|
m_victorita
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:14
Situatia pe 2010 nu este prea frumoasa.desi stiu ca rata somajului v-a creste eu inca mai am speranta gasirii unui loc de munca.Braila este un oras mort din punct de vedere al economiei dar sper,pentru ca speranta moare ultima.Va multumesc.
|
moros80
1 mesaj
Oras: Oradea
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:15
ROMANIA 2010?? Speranta moare ultima, o speranta in bine, mai bine si mult mai bine
|
sirghiealina
3 mesaje
|
Cred ca Romania va intra in colaps in 2010.
|
roxanastanaringa
1 mesaj
|
Cum vad eu Romania in 2010? Din pacate, nu o vad in culori vesele, ci invaluita intr-un gri apasator. Suntem din ce in ce mai saraci, mai suparati, fara de joburi si fara speranta de gasi ceva de lucru. Din cauza lipsei banilor, familiile se destrama, facturile se aduna, prietenii dispar, pastrarea sanatatii devine un lux, depresiile sunt la tot pasul, iar viata, darul cel mai de pret dat de Dumnezeu, se transforma intr-un cosmar. Invatam cum sa traim sau cum sa murim, uitandu-ne la televizor, ca propria noastra viata ne-a devenit indiferenta. Visam la castiguri fabuloase, jucand la Bingo si la Loto, doar-doar scoatem saracia din casa. Visam si speram ca va fi mai bine, dar binele a devenit o himera, o Fata Morgana in desert. Rabdam ca suntem campioni la mancat rabdari prajite. Asa creduli, saraci si rabdatori incheiem anul 2009. Doar un miracol ar mai putea schimba ceva pentru romani in 2010!
|
larialimo
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:16
Anul 2010 va fi un an greu pentru Romania, parerea mea este ca va fi mai greu decat 2009, nu intrevad inca luminita de la capatul tunelului ... poate in 2011 economia isi va reveni putin ... si probabil dupa 2014 ne va fi mai bine decat acum ... speranta moare ultima ... nu cred ca vreodata va mai fi bine in tara asta , cum ar trebui sa fie intr-o tara europeana .
|
danorsova
1 mesaj
Oras: Drobeta Turnu Severin
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:17
O Romanie macinata de criza politica, aflata in inposibilitatea de a mai achita pensiile si salariile.
|
matuchetu
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:18
nu o sa fie un an prea bun,o sa fie ff multi someri
|
darksethstorm
60 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:19
cu putin noroc o s-o vad mai mult d-afara :)
http://supravietuitoriinromania.wordpress.com
|
valentin_stroia
4 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:19
 Diavolul reformeaza pe diavol?! Toti sunt o apa si un pamant, de fapt mai mult o mocirla!
|
9am178991
2 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:20
|
9am057014
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:20
..din pacate eu vad Romania la fel si in 2010...o tara la fel de frumoasa ,o tara la fel de "ignorata" de politicieni..
|
9am15576
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:21
cred ca toti romanii isi doresc sa fie mai bine, insa o sa ramanem doar cu dorinta, pentru ca nimeni nu face nimic, inclusiv noi, cetatenii. deci ca raspuns la intrebare, acesta e incert. ROMANIA anului 2010 >>>> cine stie !!!???
|
|
|