back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este crin antonescu?

Pagini: << 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:03

De la: gabigabi2, la data 2012-02-27 17:28:55"Dezbina si stapineste " si asta face expertul Basescu de 7 ani in Ro spre bucuria nebunilor ce cred ca-i de bine ....pina va fi prea tirziu ca sa se mai poata face ceva !

Presedintele Basescu ,nu te tragi de sireturi cu laptareasa.........

… că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:12

De la: Silver9AM, la data 2012-02-27 19:03:17
De la: gabigabi2, la data 2012-02-27 17:28:55"Dezbina si stapineste " si asta face expertul Basescu de 7 ani in Ro spre bucuria nebunilor ce cred ca-i de bine ....pina va fi prea tirziu ca sa se mai poata face ceva !

Salut Silver! Las-o in pace, pentru ca ea a zis ca nu injura pe nimeni pe aici, dar isi permite sa-i faca nebuni sau cum ii mai vine la gura pe cei care nu sunt posedati de Haznaua 3. E o Doamna...

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
9am251226

37 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:17

Excelenta Sa Presedintele Romaniei ,Traian Basescu ,gaozare !Asa se zice corect ! Ori dai respect boule ,ori te lasi de meserie ! Ce simplifica boul asta cu sapca adresarea fata de Seful Statului,Excelenta sa TRAIAN BASESCU !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:35

De la: Black_Friday, la data 2012-02-27 19:12:17

Salut Silver! Las-o in pace, pentru ca ea a zis ca nu injura pe nimeni pe aici, dar isi permite sa-i faca nebuni sau cum ii mai vine la gura pe cei care nu sunt posedati de Haznaua 3. E o Doamna...

Salut Black ,in primul rand oto doresc sa ai o saptamana buna !

"Doamna" pe zi ce trece isi permite tot mai mult ,a devenit la propriu MAHALAGIOAICA forumului ,pe langa prostiile pe care le debiteaza si care nu le dovedeste niciodata ,e si nesimtita ,asa ca asemenea specimene trebuiesc atentionate ,si apoi.....ca in armata,stii tu......

… că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:40

Liberalii prahoveni protestează la poarta lui Antonescu: "Crin, trezește-te!". Cum le-a "soluționat" conducerea solicitările!

Joacă Remi Gratis și încălzește-te cu premii fierbinți. Ia din start 5 Euro cadou !!

Autor: Marius Vulpe

Aproximativ 40 de liberali, membri ai filialei Prahova, au protestat, astăzi, în fața sediului PNL din Aviatorilor, nemulțumiți de modul cum s-au împărțit candidaturile la nivelul USL în această organizație și de stilul în care a fost înlocuită fosta conducere în frunte cu Adrian Semcu. Antonescu le-a promis nemulțumiților că va găsi o soluție, dar una "care să se bată cu PDL nu să facă jocurile doamnei Anastase". Însă decizia de convocare a Consiliului Național Executiv pentru 12 martie nu a avut darul să-l mulțumească pe Semcu, care a acuzat că alegerile interne pentru desemnarea noii conducerii a filialei vor avea loc prea târziu pentru ca organizația să se poată mobiliza eficient pentru alegerile locale.

Sursa: RĂZVAN PETRESCU
Sursa: Adrian Pîclișan

1 /2.

PROTEST LA PNLUPDATE 5: Antonescu a susținut că nu există nicio problemă în ceea ce privește desemnarea candidaților USL pentru alegerile locale în Buzău și a afirmat că liberalul Nicolae Robu, cel mai probabil, va fi candidatul la Primăria Timișoara.“Nu am nicio problemă la Buzău", a afirmat Antonescu.

Întrebat cine va candida la Buzău, președintele PNL a răspuns: “Cine am înțeles, am anunțat, am parafat și am anunțat public. Deci este o chestiune rezolvată". În ceea ce privește primăria Timișoara, liderul PNL a precizat că nu au fost oficializate încă candidaturile, dar că în proporție de 99,9% este vorba de Nicolae Robu.

UPDATE 4. Conducerea PNL a decis convocarea Consiliului Național Executiv pentru data de 12 martie, a anunțat liderul Crin Antonescu ca răspuns la solictările liberalilor prahoveni. Întrebat dacă Semcu riscă vreo sancțiune, Antonescu a infirmat o astfel de variantă de acțiune.

“Acum, la Birou, s-a convocat Consiliul Național, nu numai pentru problema asta, ci pentru multe altele, dar având și problema asta pe ordinea de zi pentru 12 martie'Eu nu i-am evitat, le-am spus care e singura posibilitate de altfel, că așa unii îl susțin pe fostul președinte (Adrian Semcu, n.r.), alții nu-l mai susțin, că de aia nici nu mai e președinte. Vor avea până la urmă niște alegeri, se vor pronunța, mai mult de atât nu răspund de mulțumirea și nemulțumirea oamenilor. Nimeni nu a încălcat statul și nu-l va încălca, atâta vreme cât voi fi președinte al PNL”, a spus Antonescu.

Fostul lider PNL Prahova, Adrian Semcu, se declară însă nemulțumit de soluția adoptată de BPC-ul partidului.

"E o bătaie de joc, cum să faci Consiliu cu trei luni înainte de alegeri? De cât va mai dispune conducerea filialei pentru pregătirea campaniei. Asta nu e democrație cu domnul Antonescu președinte", a clamat Semcu la ieșirea din sediul PNL, înainte de a da liber oamenilor aduși de la Ploiești cu un microbuz.

UPDATE 3. Discuția cu protestarii invitați în sediu a durat doar cateva minute, timp destul ca Antonescu și Helvig să se spele pe mâini de orice responsabilitate în cazul noi conduceri de la Prahova. "Ne-au spus că aceste lucruri nu e de competența lor, că decizia în acest caz nu poate fi luată decât de Consiliul Național Executiv al partidului", a declarat Traian Victor Ionescu fost membru în BPJ al filialei Prahova.

UPDATE 2. "Crin wake-up man!", "Revoluția bunului simț numai la televizor!", "Antonescu = Iliescu", "2009: în România a început revoluția bunului simț, în Prahova revoluția de la bunul plac","Lideri aleși de noi, nu păpuși numite de voi", "Revoluția bunului simț - da, revoluția bunului plac - nu", "Vrem partid liber(al)", "Revoluția bunului simț, doar la televizor în prime-time?!!", "Crin, și dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?", sunte mesajele pe care le scandează protestatarii.

FOTO: RĂZVAN PETRESCU

UPDATE 1. O delegație a protestatarilor va intra la discuții cu liderii PNL. Crin Antonescu a spus ca încearcă să găsească o soluție dar care să nu însemne "o alianță cu Roberta Anastase", făcând referire la presupusele colaborări politice ale fostului lider Adrian Semcu la nivelul consiliului local Ploiești cu PDL-ul și cu primarul acestui Municipiu, Andrei Voloșevici. "Am nevoie de o conducere care să se bată cu PDL, nu care să facă jocurile PDL", a spus Antonescu, arătându-se nemulțumit de o pancartă pe care scria "revoluția bunului simț nu mai la prime time".

Liberalii prahoveni, veniți la sediul PNL, au declarat că au transmis mai multe mesaje la centru pentru a critica modul în care a fost numită conducerea interimară la Prahova, însă nu au primit niciun răspuns, motiv pentru care au venit la sediul central. "A fost numită o conducere interimară, într-un mod pe care eu nu l-am văzut nici la comuniști și să se intre cât mai repede în legalitate", a spus unul dintre protestatari.

Aceștia au mai acuzat că noua conducere a PNL Prahova a dizolvat abuziv biroul permanent al organizației Municipiului Ploiești cât și a organizației de tineret a acestei filiale. De asemenea, aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că, cu câteva luni înainte de alegeri, organizația PNL prahova a fost "decimată". De exemplu, la nivelul organizației Ploiești toți cei 27 șefi de zonă au fost înlocuiți și birourile dizolvate. Totodată, în urma negocierilor cu PSD pentru definitivarea listei de candidați la locale, liberalii au pierdut 20 de localități, mai suțin protestatarii.

"Țin să amintesc că la ultimele două tururi de scrutin organizația Prahova sub mandatul domnului Semcu a obținut cele mai bune rezultate la nivelul acestui județ din istoria PNL, adică 28%", a declarat Simona Snelbegh, președinta organizației de femei a PNL Prahova.

Protestatarii au fost întâmpinați de secretarul general al partidului Eduard Helvig și de secretarul general Radu Stroe.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:43

da si Lapte, de-i zici ca-i Laptareasa ....asa stii tu, ca-i lapte ? mai sa fie, ce de talente are ! chiar ca-i cel mai bun !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:43

Sărăcie" de senator: Cum s-ar împrumuta grevistul Antonescu, deși are 300.000 de euro în conturi și o soție cu salariu de 6.000 de euro

(P) Credit de nevoi personale online, fara sa te deplasezi la banca? Da, de la Cetelem.

Liderul PNL Crin Antonescu a încercat să-și consoleze, luni, colegii parlamentari care vor suferi financiar în urma grevei USL, arătând că și el va fi afectat de renunțarea la indemnizații. Dându-se drept model, președintele liberal le-a sugerat aleșilor Opoziției să se împrumute de la prieteni sau familie, cât timp va dura acest boicot legislative. Ce a uitat însă liderul liberal să menționeze este că nu orice senator sau deputat USL are o soție europarlamentar cu venituri lunare de cel puțin 7.000 de euro și nici 300.000 de euro în conturile familiei, o rezervă financiară salutură pentru un politician care nu are altă sursă de venit decât propriul mandate de parlamentar.

Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU"S-ar putea să mă și împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă", a declarat ieri presei Antonescu, întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, în condițiile renunțării la indemnizații.

Boicotul legislativ anunțat de USL îl va face pe Antonescu să renunțe la o indemnizație netă lunară de 4232 de lei așa cum figurează salariul său pe luna noiembrie. Costurile cu telefonul mobil sunt neglijabile, 75 de lei noi.

Deși Antonescu anunță că va intra în grevă parlamentară începând cu data de 1 februarie, nu același lucru se va întâmpla și cu activitatea biroului său parlamentar. Conform regulamentului Parlamentului, în scopul exercitarii mandatului în circumscripțiile electorale, deputații și senatorii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaților și, respectiv, al Senatului, echivalentă cu o indemnizație și jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului.

Până la alegeri, pentru funcționarea biorului parlamentar al liderului PNL, Senatul va cheltui lunar puțin peste 9.000 de lei. În luna noiembrie a anului trecut, 1.734 de lei se duceau pentru întreținere, iar 7.316 pentru subordonații lui Antonescu.

Spre deosebire de proprii săi parlamentari care s-au opus în număr mare apelării la această formă de declanșare a unei acțiuni mai mult de imagine decât cu șanse de reușită în direcșția declanșării anticipatelor, Antonescu nu va fi afectat prea tare de renunțarea la indemnizația de senator.

Conform ultimei sale declarații de avere, liderul PNL avea în luna mai a anului 2011 aproximativ 300.000 euro, în conturi bancare. Iar aceasta nu este unica sursă de bani în familie.

Soția, europarlamentara Adina Vălean este cea care aduce cei mai mulți bani în casă. Ca eurodeputat, Vălean beneficiază de o indmenizație lunară de 6245 de euro. La acest salariu se mai adaugă banii pentru transport, cazarea și diurnă care pot dubla suma menționată mai sus.

Spre deosebire de soțul său, Vălean face însă bani și în afara legislativului. Potrivit declarației sale de avere, în 2010, liberala a câștigat 90.086 euro din consultanța acordată Finite Assets LTd, una din firmele lui Dinu Patriciu.

9am251226

37 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:44

De la: Silver9AM, la data 2012-02-27 19:35:33

Salut Black ,in primul rand oto doresc sa ai o saptamana buna !

"Doamna" pe zi ce trece isi permite tot mai mult ,a devenit la propriu MAHALAGIOAICA forumului ,pe langa prostiile pe care le debiteaza si care nu le dovedeste niciodata ,e si nesimtita ,asa ca asemenea specimene trebuiesc atentionate ,si apoi.....ca in armata,stii tu......

Bai boule,tu esti pus aici sa urezi saptamani bune ?! Bai boule,si cascheta ta este mai scumpa decat serviciul asta penibil prestat de tine ! Injura boule USLul ca altfel ramai pe drumuri si habar nu ai sa faci vreo meserie platita nasol in timp de criza .

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:45

si nici nu injur ....ma folosesc de vorbe vechi : "schimbarea STAPINILOR, bucuria nebunilor "si le adaptez la situatia existenta....ca asa am invatat la " HAZNAUA" : sa am imaginatie !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:46

Cum va supraviețui Crin Antonescu grevei parlamentare: "Mă împrumut de la prieteni"

Creste-ti veniturile cu platforma BinaryOptions!

Autor: Carmen Vintilă

Pentru că indemnizația de la Parlament era singura sursă de venit, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că pe perioada cât va dura greva parlamentară, se va împrumuta de la prieteni sau de la familie.

Sursa: VLAD STĂNESCUPreședintele PNL, Crin Antonescu, a spus că parlamentarii opoziției, care nu vor mai participa la lucrările Parlamentului începând de la 1 februarie, nu vor încasa indemnizațiile de ședințe, ci doar indemnizația de bază și suma forfetară, folosită pentru întreținerea birourilor parlamentare din teritoriu.

Întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, Antonescu a spus că aceștia vor recurge, ca toți românii, la prieteni sau familie, precizând că, și el va face același lucru.

"S-ar putea să mă și împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă", a mai declarat Antonescu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:48

De la: Silver9AM, la data 2012-02-27 19:40:21Liberalii prahoveni protestează la poarta lui Antonescu: "Crin, trezește-te!". Cum le-a "soluționat" conducerea solicitările!

Joacă Remi Gratis și încălzește-te cu premii fierbinți. Ia din start 5 Euro cadou !!

Aproximativ 40 de liberali, membri ai filialei Prahova, au protestat, astăzi, în fața sediului PNL din Aviatorilor, nemulțumiți de modul cum s-au împărțit candidaturile la nivelul USL în această organizație și de stilul în care a fost înlocuită fosta conducere în frunte cu Adrian Semcu. Antonescu le-a promis nemulțumiților că va găsi o soluție, dar una "care să se bată cu PDL nu să facă jocurile doamnei Anastase". Însă decizia de convocare a Consiliului Național Executiv pentru 12 martie nu a avut darul să-l mulțumească pe Semcu, care a acuzat că alegerile interne pentru desemnarea noii conducerii a filialei vor avea loc prea târziu pentru ca organizația să se poată mobiliza eficient pentru alegerile locale.

Sursa: RĂZVAN PETRESCU
Sursa: Adrian Pîclișan

1 /2.

PROTEST LA PNLUPDATE 5: Antonescu a susținut că nu există nicio problemă în ceea ce privește desemnarea candidaților USL pentru alegerile locale în Buzău și a afirmat că liberalul Nicolae Robu, cel mai probabil, va fi candidatul la Primăria Timișoara.“Nu am nicio problemă la Buzău", a afirmat Antonescu.

Întrebat cine va candida la Buzău, președintele PNL a răspuns: “Cine am înțeles, am anunțat, am parafat și am anunțat public. Deci este o chestiune rezolvată". În ceea ce privește primăria Timișoara, liderul PNL a precizat că nu au fost oficializate încă candidaturile, dar că în proporție de 99,9% este vorba de Nicolae Robu.

UPDATE 4. Conducerea PNL a decis convocarea Consiliului Național Executiv pentru data de 12 martie, a anunțat liderul Crin Antonescu ca răspuns la solictările liberalilor prahoveni. Întrebat dacă Semcu riscă vreo sancțiune, Antonescu a infirmat o astfel de variantă de acțiune.

“Acum, la Birou, s-a convocat Consiliul Național, nu numai pentru problema asta, ci pentru multe altele, dar având și problema asta pe ordinea de zi pentru 12 martie'Eu nu i-am evitat, le-am spus care e singura posibilitate de altfel, că așa unii îl susțin pe fostul președinte (Adrian Semcu, n.r.), alții nu-l mai susțin, că de aia nici nu mai e președinte. Vor avea până la urmă niște alegeri, se vor pronunța, mai mult de atât nu răspund de mulțumirea și nemulțumirea oamenilor. Nimeni nu a încălcat statul și nu-l va încălca, atâta vreme cât voi fi președinte al PNL”, a spus Antonescu.

Fostul lider PNL Prahova, Adrian Semcu, se declară însă nemulțumit de soluția adoptată de BPC-ul partidului.

"E o bătaie de joc, cum să faci Consiliu cu trei luni înainte de alegeri? De cât va mai dispune conducerea filialei pentru pregătirea campaniei. Asta nu e democrație cu domnul Antonescu președinte", a clamat Semcu la ieșirea din sediul PNL, înainte de a da liber oamenilor aduși de la Ploiești cu un microbuz.

UPDATE 3. Discuția cu protestarii invitați în sediu a durat doar cateva minute, timp destul ca Antonescu și Helvig să se spele pe mâini de orice responsabilitate în cazul noi conduceri de la Prahova. "Ne-au spus că aceste lucruri nu e de competența lor, că decizia în acest caz nu poate fi luată decât de Consiliul Național Executiv al partidului", a declarat Traian Victor Ionescu fost membru în BPJ al filialei Prahova.

UPDATE 2. "Crin wake-up man!", "Revoluția bunului simț numai la televizor!", "Antonescu = Iliescu", "2009: în România a început revoluția bunului simț, în Prahova revoluția de la bunul plac","Lideri aleși de noi, nu păpuși numite de voi", "Revoluția bunului simț - da, revoluția bunului plac - nu", "Vrem partid liber(al)", "Revoluția bunului simț, doar la televizor în prime-time?!!", "Crin, și dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?", sunte mesajele pe care le scandează protestatarii.

FOTO: RĂZVAN PETRESCU

UPDATE 1. O delegație a protestatarilor va intra la discuții cu liderii PNL. Crin Antonescu a spus ca încearcă să găsească o soluție dar care să nu însemne "o alianță cu Roberta Anastase", făcând referire la presupusele colaborări politice ale fostului lider Adrian Semcu la nivelul consiliului local Ploiești cu PDL-ul și cu primarul acestui Municipiu, Andrei Voloșevici. "Am nevoie de o conducere care să se bată cu PDL, nu care să facă jocurile PDL", a spus Antonescu, arătându-se nemulțumit de o pancartă pe care scria "revoluția bunului simț nu mai la prime time".

Liberalii prahoveni, veniți la sediul PNL, au declarat că au transmis mai multe mesaje la centru pentru a critica modul în care a fost numită conducerea interimară la Prahova, însă nu au primit niciun răspuns, motiv pentru care au venit la sediul central. "A fost numită o conducere interimară, într-un mod pe care eu nu l-am văzut nici la comuniști și să se intre cât mai repede în legalitate", a spus unul dintre protestatari.

Aceștia au mai acuzat că noua conducere a PNL Prahova a dizolvat abuziv biroul permanent al organizației Municipiului Ploiești cât și a organizației de tineret a acestei filiale. De asemenea, aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că, cu câteva luni înainte de alegeri, organizația PNL prahova a fost "decimată". De exemplu, la nivelul organizației Ploiești toți cei 27 șefi de zonă au fost înlocuiți și birourile dizolvate. Totodată, în urma negocierilor cu PSD pentru definitivarea listei de candidați la locale, liberalii au pierdut 20 de localități, mai suțin protestatarii.

"Țin să amintesc că la ultimele două tururi de scrutin organizația Prahova sub mandatul domnului Semcu a obținut cele mai bune rezultate la nivelul acestui județ din istoria PNL, adică 28%", a declarat Simona Snelbegh, președinta organizației de femei a PNL Prahova.

Protestatarii au fost întâmpinați de secretarul general al partidului Eduard Helvig și de secretarul general Radu Stroe.

din ce AN e textul asta ? esti "afinul " lui @906 de'ai inceput si tu sa-i iei naravul de sapator de arhive ?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:49

Grevă parlamentară a la USL: "Timpul trece, leafa merge"

Creste-ti veniturile cu platforma BinaryOptions!

Aleșii Opoziției caută să boiocoteze activitatea legislativului, dar să-și păstreze intacte privilegiile de demnitari: funcții, salarii, diurne, secretare, mașini, birouri.

Sursa: VLAD STĂNESCUAleșii Opoziției caută să boicoteze activitatea legislativului, pentru o eventuală forțare a anticipatelor, dar să-și păstreze, în paralel, intacte privilegiile de demnitari: funcții, salarii, diurne, secretare, mașini, birouri. O soluție, în special pentru liberalii și social-democrații care au ca unică sursă de venit mandatul de parlamentar, ar fi lăsarea la libera lor alegere a modului în care vor renunța la propriile indemnizații: cei cu stare vor putea opta pentru donarea lor către unele ONG-uri de genul SMURD, ceilalți, pentru transferul de pe card în propriul lor buzunar.

Retragere din Parlament, nu grevă parlamentară. Renunțare și donare de indemnizații la latitudinea fiecărui parlementar USL, nu o literă de lege în sine. Cu această terminologie, liderii USL au mai reușit să atenueze temerile propriilor colegi care și-au văzut interesele financiare afectate de planul de a crea presiune pe Putere pentru declanșarea anticipatelor. Speriați că vor rămâne fără indemnizații și fără alte privilegii, gen secretară și mașină cu șofer la poartă, aproape jumătate din parlamentarii liberali au votat, luni, împotriva oricărei forme care poate fi asimilată cu greva și cu sancționarea pe linei pecuniară pentru abesențele de la lucrările legislativului. Miercuri, atât parlamentarii PNL, cât și cei ai PSD vor discuta la grupuri detaliile tehnice care le implică un astfel de boicot, în special cele pe linie financiară.

Indemnizația parlamentară de bază pe care riscă să o piardă un deputat USL se ridică la 2.500 de lei. Cu tot cu participările la ședințele de plen și de comisii, un deputat are un salariu de 3.500-3.700 de lei, la care se mai adaugă sume forfetare importante pentru întreținerea biroului parlamentar, plus alți bani pentru deplasarea în teritoriu sau la București, pentru cazare în provincie și în hotelurile din Capitală, dar și în străinatate.

Mai bine "luptători" în Parlament, decât lefteri

Potrivit unor surse liberale, 28 din cei 61 de parlamentari liberali au votat pentru continuarea luptei împotriva actualei Puteri de pe băncile legislativului și nu din afara Casei Poporului.

"Eu am fost pentru participarea la lucrările legislative. Hotărârea mea de a vota împotrivă s-a bazat pe faptul că mereu am crezut că poți lupta mai bine pentru interesele celor care te-au ales în legislativ și nu în afara lui. Politica se face cu rațiunea, nu cu inima. Inima te îndeamnă să-i sprijini pe cei din stradă, dar e doar un gest care nu ajută cu nimic strada, un gest de moemnt, care se va uita extrem de repede de către populație. Ori mai bine rămâi în arenă și acolo trebuie să te exprimi. Pentru asta te-au trimis oamenii în Parlament", a declarat pentru EVZ, deputatul PNL Gheorghe Gabor.

Bani și privilegii, obstacole liberale în calea grevei

În fapt însă, în timpul ședinței cu parlamentarii liberali, liderul Crin Antonescu s-a confruntat cu o aprigă contestare a grevei parlamentare ca soluție pentru provocarea anticipatelor. Varianta demisiei a mai beneficiat doar de câțiva partizani, precum Adriana Săftoiu, singura care a menționat că își va menține decizia de a renunța la mandatul de deputat. Mai diplomat, Orban și-a pus gestul demisiei la dispoziția deciziei conducerii. Sprijinit de colegi, liderul senatorilor Puiu Hașotti a dat de pământ cu această soluție, invocând riscul pierderii birourilor parlamentare din teritoriu pentru demisionari și al alegerilor parțiale în unele colegii, susțin surse liberale.

"Au fost în minoritate. Ar fi fost o soluție catastrofală pentru noi. În cea mai gravă situație, nu am mai fi fost partid parlamentar și nu am mai fi avut dreptul de a avea reprezentanți în escțiile de votare", ne-a explicat Gabor.

Mai vehemenți s-au dovedit liberalii pentru care indemnizația de parlamentar constituie unica sursă de venit în momentul de față. Conform surselor citate, o bună parte dintre aceștia, în frunte cu senatorul Teodor Meleșcanu, au invocat necesitatea unui boicot parlamentar condiționat care să nu le afecteze veniturile. “Ce să facem? O să strângem din fund , asta o să facem! Ca parlamentar nici nu te poți angaja oriunde în altă parte", ne-a declarat un deputat liberal, cătrănit de decizia luată la nivelul grupurilor parlamentare.

O treabă încă în ceață

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus admite că există o problemă cu colegii care depind exclusiv de indemnizațiile de parlamentar, dar susține că aceștia pot fi numărați pe degete. “În general, parlamentarii noștri au o situație material și nu contează numai pe indemnizațiile acestea. Un singur coleg ne-a spus că va trebui să vadă care e situația cu fostul loc de muncă", ne-a declarat Quintus.

În schimb, el s-a plâns că nu a înțeles foarte clar care venituri parlamentare sunt afectate și pentru ce perioadă de timp.

"Pentru mine treaba este încă în ceață. Nu mi-e clar până unde, cum și când. Am înțeles că se vor păstra birourile parlamentare pentru că trebuie să se țină legătura cu electoratul. Există posibilitatea ca parlamentarii care nu participă la lucrările Parlamentului să-și păstreze sumele forfetare cu care să-și plătească chiriile, salariații, tot ce înseamnă întreținerea unui astfel de birou", a mai spus Quintus.

Exemplul lui Antonescu: împrumutul de la prieteni sau familie

Singurul răspuns tranșant dat de Crin Antonescu a fost că sumele forfetare nu vor fi afectate, pentru că altfel ar fi afectați și angajații parlamentari. Vor exista însă unii parlamentari care vor merge la ședințe să verifice cvorumul. Întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, Antonescu le-a recomandat să recurgă la împrumuturi de la prieteni sau familie.

"S-ar putea să mă și împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă", a declarat presei liderul PNL.

Mai curajoși, unii liberali cu funcții în comisiile parlamentare au ridicat și problema privilegiilor lor. “Ce naiba de grevă să faci cu unii care nu vor să coboare din mașinile de serviciu?", a comentat, evident siderat, un parlamentar liberal, sub imperiul anonimatului, doleanțele unor colegi de-ai săi. Unii au încercat să le vină în ajutor: potrivit surselor citate, un liberal ar fi propus o chetă la care să participe liberalii cu stare pentru ajutorarea colegilor cu situații materiale mai delicate. Propunerea nici nu a fost băgată în seamă.

Colacul de salvare: donarea salariilor, la latidudinea aleșilor USL

Totuși, pentru liberalii care depind numai de indemnizația de parlamentar se întrezărește o cale de mijloc. Conducerea PNL înclină să lase propriilor parlamentari posibilitatea de a decide cum vor să-și cheltuie acești bani, situație de care ar putea profita colegii cu o stare material㠓mai subțire".

Indemnizația de bază le intră pe carduri indiferent dacă participă sau nu la ședințele de plen sau din comisii. Singurele sume care le vor fi tăiate pentru absență privesc indemnizațiile de ședințe de plen sau cele de comisii parlamentare – cam 50 de lei per ședință.

Viceliderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu ne-a declarat că o posibilă soluție ar fi ca indemnizația de bază care va fi primită lunar de parlamentarii USL să fie donată unor ONG-uri.

"Noi am luat astăzi o decizie politică. Detaliile tehnice le vom discuta miercuri. Probabil că vom opta și noi pentru o astfel de soluție. Sumele care vor intra pe cardurile parlamentarilor ar putea fi transferate către ONG-urile care au nevoie. De exemplu, eu m-am gândit să o donez SMURD-ului. Fiecare va decide pentru sine cum va proceda", ne-a declarat Nicolăescu, comentând o variantă de lucru propusă de colegii de la PSD în cadrul ședinței conducerii USL

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:50

Cum se joacă parlamentarii Opoziției cu demisiile din Parlament

Autor: Carmen Vintilă

Demisia în bloc din Parlament a Opoziției va rămâne o poveste. “Parlamentarii USL, din februarie, nu vor mai fi aici, în bănci, cuminți", anunța sus și tare, liderul PSD, Victor Ponta la ședința extraordinară din Parlament, împins de la spate de Crin Antonescu. Însă au rămas doar vorbe, la fapte nu a trecut încă niciun parlamentar, nici de la PSD, nici de la PNL. Mai mult, liderul PSD a declarat, la România TV, că pentru a înlocui actualul guvern e nevoie de voturile parlamentarilor.

Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚULiderul PSD, Victor Ponta, s-a răzgândit. Demisia în bloc a parlamentarilor USL nu i se mai pare o idee așa grozavă. EL a declarat, ieri, la România TV că pentru a înlocui actualul guvern cu unul format din tehnocrați este nevoie de voturile parlamentarilor, și a lăsat de înțeles că parlamentarii USL ar putea recurge la boicotarea lucrărilor.

"Nu mai rămânem în formula actuală a Parlamentului după 1 februarie, dar în același timp trebuie să păstrăm ce înseamnă avantajul de a avea semnăturile parlamentarilor. Schimbarea guvernului actual cu unul de tehnocrați nu poate fi făcută din stradă, ci la cererea oamenilor, dar cu voturile din Parlament. Nu folosim termenul de grevă ci de boicot, în care nu luăm indemnizațiile, dacă nu suntem în Parlament. Vom fi la momentul când trebuie să votăm. În momentul în care va trebui să votăm un guvern de tehnocrați, vom fi la vot", a declarat Ponta la România TV.

"Trebuie să păstrăm echilibrul economic și social"

Soluția demisiei în bloc fusese propusă de liderul PNL, Crin Antonescu, iar Ponta, solidar, a acceptat-o. Confruntat însă de opoziția din propriul partid, liderul PSD s-a răzgândit și a anunțat că o demisie în bloc nu este chiar oportună. Conștient că prin demisia parlamentarilor săi nu se va ajunge la anticipate ci doar la alegeri parțiale în colegii, Victor Ponta a început să-și nuanțeze declarațiile. Și asta chiar de a doua zi după ședința extraordinară a parlamentarilor.

Astfel, liderul PSD s-a pronunțat pentru necesitatea găsirii unei metode prin care să fie determinată Puterea să plece, alta decât a demisiei propriilor parlamentari.
"Nu se pune problema ca de la 1 februarie să ne ducem înapoi la Parlament, să ne încasăm salariile și să stăm alături de Roberta Anastase și de toți cei care susțin încă Guvernul Boc ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. E clar că trebuie să avem o atitudine clară, o atitudine decisă. În același timp, însă sunt absolut convins că obligația noastră a celor din USL este de a fi responsabili și de a le spune oamenilor ce facem după ce acest Guvern nu va mai fi în funcție, cum facem să păstrăm echilibrul economic și social", a explicat Ponta, lăsând de înțeles că ar înclina mai degrabă pentru o grevă parlamentară, decât pentru o demisie în bloc.

Antonescu a recunoscut și el că nu există consens în USL

La rândul său, Crin Antonescu anunța, după ce mai mulți parlamentari liberali și-au depus demisiile în alb, că documentele nu au fost activate pentru că nu există un consens în USL pe această temă.

“Niciun parlamentar liberal nu a demisionat efectiv. A fost o discuție informală, la grupul nostru parlamentar, după ședința extraordinară de ieri a Parlamentului(…)Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, dar și alții și-au scris demisiile care ulterior au ajuns la mine. Ele nu sunt activate. Trebuie depuse la secretariatul Senatului sau Camerei Deputaților și confirmate apoi în prima ședință a Parlamentului de după reluarea sesiunii. Așa că în prezent nu avem nici un demisionar din Parlament", a precizat Crin Antonescu.

Doar dacă demisionează și Puterea

Chiar joi, la radioul public, liderul PSD, Victor Ponta, a precizat că parlamentarii Opoziției vor demisiona din Parlament în cazul în care se va încheia un acord politic cu Puterea în acest sens, precizând că dacă numai cei de la USL ar demisiona, nu ar mai avea cine să conteste legile la Curtea Constituțională.
"Altfel, dacă apărea doar din partea Opoziției, dincolo de anormalitatea situației, un Parlament format doar din cei de la Putere, ar fi multe impedimente care țin de ceea ce noi avem dreptul să facem în Parlament", a spus Ponta.

“Dacă plecăm noi, Puterea poate să modifice și Constituția"

Ieri, vicepreședintele PSD, Gheorghe Nichita, a declarat că ideea demisiilor în masă din Parlament, propusă de Crin Antonescu, nu este una bună. "Analizând legislația în vigoare și Constituția înseamnă că, dacă am pleca din Parlament, cu numărul de parlamentari prezenți, ei ar putea să modifice și Constituția pentru că au două treimi din cei care sunt în funcție. În aceste condiții, ar fi fost aberant să fim atât de caraghioși încât să plecăm din Parlament și să-i lăsăm să facă ce vor în țară", a declarat Gheorghe Nichita.

“Am fi cei mai fraieri dacă am demisiona"

Senatorii și deputații USL ar fi "cei mai mari fraieri" dacă ar demisiona din Parlament, a avertizat și senatorul PNL Mircea Diaconu.
"S-a analizat efectul după regulament și ieșirea noastră din Parlament ar fi un dezastru. Regulamentele spun că parlamentele funcționează cu numărul parlamentarilor existenți (…)E absurd, așa este legislația, iar noi am fi cei mai mari fraieri dacă ne-am da demisia.(…). Ne interesează un singur lucru: alegeri anticipate, celelalte - demisia guvernului și a președintelui - sunt adiacente, decurg din alegeri", a spus Mircea Diaconu, care de altfel se numără printre cei care, luni seară, își scrisese demisia în alb.

Pierderea indemnizațiilor și mașinilor, pentru blocarea lucrărilor legislativului, de preferat

Diaconu afirmă că opoziția caută soluții pentru a bloca lucrările Parlamentului, care vor implica renunțarea la indemnizații și alte facilități în cazul aleșilor USL.
" Deci suntem în parlament, dar nu suntem fizic, și atunci vom bloca cvorumurile tot timpul, peste tot: și în comisii, și în birourile permanente, și în plen. (...)Bineînțeles, probabil vom renunța la indemnizații, la mașini, la lucruri de tipul ăsta, păstrând doar calitatea de membru", a mai spus Mircea Diaconu

Grevă parlamentară de la 1 februarie

Senatorul PSD, Gavril Mîrza, a anunțat că parlamentarii USL ar putea intra în grevă de la 1 februarie, precizând că pe toată perioada acestui protest parlamentarii nu-și vor ridica salariile. Senatorul a susținut că, prin acest demers, USL își va pune în aplicare strategia de declanșare a alegerilor anticipate.

"Unul dintre colegii de Senat, Urban Iulian, și-a dat demisia din PDL. Asta face că în Senat, acum, opoziția este egală cu puterea. Dacă se vor mai găsi, și în mod sigur vor mai fi și alți senatori care vor face acest pas, trecând în opoziție am putea, ca la un moment dat, să hotărâm toți cei din opoziție care vom fi majoritari să ne dăm demisia. Această Cameră își suspendă activitatea din lipsă de cvorum și se va găsi o soluție pentru anticipate, care pot fi comasate cu alegerile locale din iunie, dacă tot vor cei de la putere să facă economie de 21 de milioane de euro", a declarat, joi, Mîrza.

9am251226

37 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 19:54

Bai boule ,Silvere ,dormi pe tine toparlane ! Te punem aici sa dai citate sau sa injuri cu gurita ta aia phututa de noi ?Injura ba boule ca de aia esti aici.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jigneste ,injura,fi dur ca dasta mananci si tu o paine si nu mori pe marginea santului .Boule !Injura boule ca sa mananci !

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 20:25

De la: 9am251226, la data 2012-02-27 19:54:17Bai boule ,Silvere ,dormi pe tine toparlane ! Te punem aici sa dai citate sau sa injuri cu gurita ta aia phututa de noi ?Injura ba boule ca de aia esti aici.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jigneste ,injura,fi dur ca dasta mananci si tu o paine si nu mori pe marginea santului .Boule !Injura boule ca sa mananci !

Io-te ca a inviat pinguinul! Aschimodia dracului, ai supravietuit iernii grele mancandu-ti excrementele de pingun si acum ai venit cu forte proaspete? Sau tu esti pinguinul doberman al doamnei gabi si te asmute sa le rupi nadragii adversarilor ei? Sau poate esti chiar gabi, ca ea nu poate sa injure, ca nu-i sta in caracter , fiind educata la scoli inalte din Paris si te-a inventat pe tine?

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 20:31

De la: Black_Friday, la data 2012-02-27 20:25:21
De la: 9am251226, la data 2012-02-27 19:54:17Bai boule ,Silvere ,dormi pe tine toparlane ! Te punem aici sa dai citate sau sa injuri cu gurita ta aia phututa de noi ?Injura ba boule ca de aia esti aici.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jigneste ,injura,fi dur ca dasta mananci si tu o paine si nu mori pe marginea santului .Boule !Injura boule ca sa mananci !

Io-te ca a inviat pinguinul! Aschimodia dracului, ai supravietuit iernii grele mancandu-ti excrementele de pingun si acum ai venit cu forte proaspete? Sau tu esti pinguinul doberman al doamnei gabi si te asmute sa le rupi nadragii adversarilor ei? Sau poate esti chiar gabi, ca ea nu poate sa injure, ca nu-i sta in caracter , fiind educata la scoli inalte din Paris si te-a inventat pe tine?

Nu merita prietene,maine apare sub alt ID ,las'o sa'si faca numarul ,cand se va vedea in oglinda o sa'si de'a seama ca e o perdanta.......

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 08:22

Amice de unde ai inprumutat vocabularul asta ?esti din valea seaca ? ai copilarut cu presedintele?
ai stat cu el in timonerie? cred ca tu ai spus ;iarna nu este ca vara. el a copiat /

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 08:41

si tu, ca si sefu' tau , aveti glume bune !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 08:46

da' ....asa ca chestie : de ce te-a dus gindul la @pinguin, ca poate fi oricine ? ....ei, nu chiar oricine : tu, de ex., nu poti fi ! sau, poate da, daca iti schimbi unghiul de vedere si nu stii cum s-o dai cotita si atunci te "reformezi" ?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:08

Micile războaie ale marelui Crin Antonescu

Autor: Carmen Vintilă, Laura Ciobanu

Șeful PNL a făcut o obsesie din a-i pune la punct pe Săftoiu și Meleșcanu.

Sursa: FOTO: AGERPRESÎn ultimele trei zile, Crin Antonescu este mai dispus să se răfuiască cu colegii de partid decât cu Traian Băsescu. Președintele PNL are doar "vorbe alese" pentru fostul consilier prezidențial, deputatul PNL, Adriana Săftoiu, dar și pentru senatorul Teodor Meleșcanu.

Potrivit variantei prezentate public de Antonescu, Săftoiu se face "vinovată" de o declarație potrivit căreia el "nu va ajunge niciodată președinte al României". "Culpa" lui Meleșcanu este mai veche. Într-un interviu acordat "Evenimentului zilei" în urmă cu o lună, senatorul liberal afirma că o coabitare cu Traian Băsescu este posibilă, după alegerile de anul viitor.

“Portretistul de serviciu"

Replica Adrianei Săftoiu nu s-a lăsat așteptată. "Pe domnul Crin Antonescu nu te poți supăra nici măcar când te critică. E atât de superficial, de vizibil refulat încât practic ar trebui să întorci pagina și să îți vezi de treabă", a scris ieri deputatul PNL Adriana Săftoiu pe site-ul voxpublica.

Totodată, ea susține că discursul lui Antonescu de la întâlnirea cu primarii nu a fost altceva decât "o răfuială cu toți cei care au altă opinie și altă atitudine decât domnia sa". Mai mult, fostul consilier prezidențial consideră că, prin discursul său, liderul PNL se poziționează drept "portretistul de serviciu al opoziției".

Despre opinia sa potrivit căreia Crin Antonescu nu va ajunge președinte, Săftoiu i-a transmis acestuia că face ce vrea cu votul ei.

"Nu mă preocupă frustrările domnului Antonescu decât atunci când și le exhibă public. (...) Pentru el, fidelitatea față de partid se traduce în aceeași gamă întâlnită și la colegii din PDL: liderul e de neatins. Chiar și atunci când se atinge singur cu inconsecvențe de atitudine și discurs. Dacă liberalii se regăsesc în această atitudine, atunci cu adevărat șansa de a ajunge la guvernare e PSD sau, culmea ironiei, chiar PDL", conchide Săftoiu.

"Farmecul PNL"

După toate aceste reproșuri, președintele PNL a comentat că autoritatea cuiva în politică nu ține de cantitatea de înjurături pe care o dobândește. "PNL are câteva caracteristici și ține de farmecul său faptul că un deputat, care întâmplător nu a găsit nici un prilej să atace pe domnul Băsescu, pe domnul Boc, pe careva din Executiv, își exercită talentele publicistice împotriva președintelui partidului", a spus Antonescu.

În opinia sa, nu se impune vreo sancțiune la adresa Adrianei Săftoiu. Senatorul PNL, Teodor Meleșcanu, a intrat și el în colimatorul lui Crin Antonescu. "Păcatul" său este acela de a fi acordat “Evenimentului Zilei", la mijlocul lunii septembrie, un interviu în care afirma că o coabitare cu Băsescu nu este imposibilă.

Conducerea PNL, dominată de fideli ai lui Antonescu, l-a pus imediat în discuția Biroului Permanent. Ulterior s-a anunțat public c㠓oricine poate considera că ar putea să coabiteze cu Băsescu, dacă dorește să facă acest lucru să o facă din afara PNL".

Nici după o lună de la interviu, președintele PNL nu pare să fi uitat declarațiile lui Teodor Meleșcanu. "Hai să nu ne păcălim, ca nu suntem toți diplomați. Unii suntem oameni proști, din popor, eu, de exemplu. Coabitare în sens tehnic, e una, și coabitarea pe care ne-o povestește Meleșcanu într-un interviu, taman acum, când murim noi de gât cu Băsescu, pe care o și explică, cică și când eram la guvernare noi ne certam cu Băsescu, era foarte greu, dar până la urmă găseam soluțiile bune pentru țară", a adaugat Antonescu.

El i-a atras atenția lui Meleșcanu, fost diplomat, că acum nu mai e o chestiune de diplomație, ci e o chestiune "de război".

"Nu mă preocupă frustrările domnului Antonescu decât atunci când și le exhibă public. (...) Pentru el fidelitatea față de partid se traduce astfel: liderul e de neatins.“
ADRIANA SĂFTOIU, deputat PNL

O POLEMICĂ VECHE

"O moralistă second-hand achiziționată de Patriciu"

Crin Antonescu și Adriana Săftoiu nu sunt la primul meci. În luna martie, liderul PNL îi transmitea fostului consilier prezidențial că nu are calitatea să vină să critice partidul de inconsecvență morală, de renunțare la principii. În acest context, el și-a amintit de perioada în care Săftoiu lucra la Palatul Cotroceni:

"Cineva care stă și este primul sfătuitor al lui Băsescu, în vreme ce acesta face o sumedenie de lucruri imorale - pot sa îmi amintesc vreo 15-20 dintre ele - nu are calitatea morală să vină ca Maica Tereza sau ca una dintre surorile Coposu să discute cu PNL lucrurile astea".

Cu o două săptămâni înainte, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) hotăra că Dan Voiculescu a făcut poliție politică, iar Săftoiu a cerut să aplice aceeași "judecată" conservatorului precum fostei liberale Mona Muscă.

“Adriana Săftoiu, o altă femeie pedistă, o moralistă second-hand achiziționată pe vremea lui Dinu Patriciu sau Călin Popescu Tăriceanu, țipă ascuțit. Îmi spune că trecutul contează. Nu mai spuneți, doamna Săftoiu! Într-adevăr, trecutul contează!", îi transmitea Antonescu atunci Adrianei Săftoiu.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:14

"Sărăcie" de senator: Cum s-ar împrumuta grevistul Antonescu, deși are 300.000 de euro în conturi și o soție cu salariu de 6.000 de euro

(P) Credit de nevoi personale online, fara sa te deplasezi la banca? Da, de la Cetelem.

Liderul PNL Crin Antonescu a încercat să-și consoleze, luni, colegii parlamentari care vor suferi financiar în urma grevei USL, arătând că și el va fi afectat de renunțarea la indemnizații. Dându-se drept model, președintele liberal le-a sugerat aleșilor Opoziției să se împrumute de la prieteni sau familie, cât timp va dura acest boicot legislative. Ce a uitat însă liderul liberal să menționeze este că nu orice senator sau deputat USL are o soție europarlamentar cu venituri lunare de cel puțin 7.000 de euro și nici 300.000 de euro în conturile familiei, o rezervă financiară salutură pentru un politician care nu are altă sursă de venit decât propriul mandate de parlamentar.

Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU"S-ar putea să mă și împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă", a declarat ieri presei Antonescu, întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, în condițiile renunțării la indemnizații.

Boicotul legislativ anunțat de USL îl va face pe Antonescu să renunțe la o indemnizație netă lunară de 4232 de lei așa cum figurează salariul său pe luna noiembrie. Costurile cu telefonul mobil sunt neglijabile, 75 de lei noi.

Deși Antonescu anunță că va intra în grevă parlamentară începând cu data de 1 februarie, nu același lucru se va întâmpla și cu activitatea biroului său parlamentar. Conform regulamentului Parlamentului, în scopul exercitarii mandatului în circumscripțiile electorale, deputații și senatorii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaților și, respectiv, al Senatului, echivalentă cu o indemnizație și jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului.

Până la alegeri, pentru funcționarea biorului parlamentar al liderului PNL, Senatul va cheltui lunar puțin peste 9.000 de lei. În luna noiembrie a anului trecut, 1.734 de lei se duceau pentru întreținere, iar 7.316 pentru subordonații lui Antonescu.

Spre deosebire de proprii săi parlamentari care s-au opus în număr mare apelării la această formă de declanșare a unei acțiuni mai mult de imagine decât cu șanse de reușită în direcșția declanșării anticipatelor, Antonescu nu va fi afectat prea tare de renunțarea la indemnizația de senator.

Conform ultimei sale declarații de avere, liderul PNL avea în luna mai a anului 2011 aproximativ 300.000 euro, în conturi bancare. Iar aceasta nu este unica sursă de bani în familie.

Soția, europarlamentara Adina Vălean este cea care aduce cei mai mulți bani în casă. Ca eurodeputat, Vălean beneficiază de o indmenizație lunară de 6245 de euro. La acest salariu se mai adaugă banii pentru transport, cazarea și diurnă care pot dubla suma menționată mai sus.

Spre deosebire de soțul său, Vălean face însă bani și în afara legislativului. Potrivit declarației sale de avere, în 2010, liberala a câștigat 90.086 euro din consultanța acordată Finite Assets LTd, una din firmele lui Dinu Patriciu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:22

De la: Silver9AM, la data 2012-02-28 10:08:44Micile războaie ale marelui Crin Antonescu

Autor: Carmen Vintilă, Laura Ciobanu

Șeful PNL a făcut o obsesie din a-i pune la punct pe Săftoiu și Meleșcanu.

Sursa: FOTO: AGERPRESÎn ultimele trei zile, Crin Antonescu este mai dispus să se răfuiască cu colegii de partid decât cu Traian Băsescu. Președintele PNL are doar "vorbe alese" pentru fostul consilier prezidențial, deputatul PNL, Adriana Săftoiu, dar și pentru senatorul Teodor Meleșcanu.

Potrivit variantei prezentate public de Antonescu, Săftoiu se face "vinovată" de o declarație potrivit căreia el "nu va ajunge niciodată președinte al României". "Culpa" lui Meleșcanu este mai veche. Într-un interviu acordat "Evenimentului zilei" în urmă cu o lună, senatorul liberal afirma că o coabitare cu Traian Băsescu este posibilă, după alegerile de anul viitor.

“Portretistul de serviciu"

Replica Adrianei Săftoiu nu s-a lăsat așteptată. "Pe domnul Crin Antonescu nu te poți supăra nici măcar când te critică. E atât de superficial, de vizibil refulat încât practic ar trebui să întorci pagina și să îți vezi de treabă", a scris ieri deputatul PNL Adriana Săftoiu pe site-ul voxpublica.

Totodată, ea susține că discursul lui Antonescu de la întâlnirea cu primarii nu a fost altceva decât "o răfuială cu toți cei care au altă opinie și altă atitudine decât domnia sa". Mai mult, fostul consilier prezidențial consideră că, prin discursul său, liderul PNL se poziționează drept "portretistul de serviciu al opoziției".

Despre opinia sa potrivit căreia Crin Antonescu nu va ajunge președinte, Săftoiu i-a transmis acestuia că face ce vrea cu votul ei.

"Nu mă preocupă frustrările domnului Antonescu decât atunci când și le exhibă public. (...) Pentru el, fidelitatea față de partid se traduce în aceeași gamă întâlnită și la colegii din PDL: liderul e de neatins. Chiar și atunci când se atinge singur cu inconsecvențe de atitudine și discurs. Dacă liberalii se regăsesc în această atitudine, atunci cu adevărat șansa de a ajunge la guvernare e PSD sau, culmea ironiei, chiar PDL", conchide Săftoiu.

"Farmecul PNL"

După toate aceste reproșuri, președintele PNL a comentat că autoritatea cuiva în politică nu ține de cantitatea de înjurături pe care o dobândește. "PNL are câteva caracteristici și ține de farmecul său faptul că un deputat, care întâmplător nu a găsit nici un prilej să atace pe domnul Băsescu, pe domnul Boc, pe careva din Executiv, își exercită talentele publicistice împotriva președintelui partidului", a spus Antonescu.

În opinia sa, nu se impune vreo sancțiune la adresa Adrianei Săftoiu. Senatorul PNL, Teodor Meleșcanu, a intrat și el în colimatorul lui Crin Antonescu. "Păcatul" său este acela de a fi acordat “Evenimentului Zilei", la mijlocul lunii septembrie, un interviu în care afirma că o coabitare cu Băsescu nu este imposibilă.

Conducerea PNL, dominată de fideli ai lui Antonescu, l-a pus imediat în discuția Biroului Permanent. Ulterior s-a anunțat public c㠓oricine poate considera că ar putea să coabiteze cu Băsescu, dacă dorește să facă acest lucru să o facă din afara PNL".

Nici după o lună de la interviu, președintele PNL nu pare să fi uitat declarațiile lui Teodor Meleșcanu. "Hai să nu ne păcălim, ca nu suntem toți diplomați. Unii suntem oameni proști, din popor, eu, de exemplu. Coabitare în sens tehnic, e una, și coabitarea pe care ne-o povestește Meleșcanu într-un interviu, taman acum, când murim noi de gât cu Băsescu, pe care o și explică, cică și când eram la guvernare noi ne certam cu Băsescu, era foarte greu, dar până la urmă găseam soluțiile bune pentru țară", a adaugat Antonescu.

El i-a atras atenția lui Meleșcanu, fost diplomat, că acum nu mai e o chestiune de diplomație, ci e o chestiune "de război".

"Nu mă preocupă frustrările domnului Antonescu decât atunci când și le exhibă public. (...) Pentru el fidelitatea față de partid se traduce astfel: liderul e de neatins.“
ADRIANA SĂFTOIU, deputat PNL

O POLEMICĂ VECHE

"O moralistă second-hand achiziționată de Patriciu"

Crin Antonescu și Adriana Săftoiu nu sunt la primul meci. În luna martie, liderul PNL îi transmitea fostului consilier prezidențial că nu are calitatea să vină să critice partidul de inconsecvență morală, de renunțare la principii. În acest context, el și-a amintit de perioada în care Săftoiu lucra la Palatul Cotroceni:

"Cineva care stă și este primul sfătuitor al lui Băsescu, în vreme ce acesta face o sumedenie de lucruri imorale - pot sa îmi amintesc vreo 15-20 dintre ele - nu are calitatea morală să vină ca Maica Tereza sau ca una dintre surorile Coposu să discute cu PNL lucrurile astea".

Cu o două săptămâni înainte, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) hotăra că Dan Voiculescu a făcut poliție politică, iar Săftoiu a cerut să aplice aceeași "judecată" conservatorului precum fostei liberale Mona Muscă.

“Adriana Săftoiu, o altă femeie pedistă, o moralistă second-hand achiziționată pe vremea lui Dinu Patriciu sau Călin Popescu Tăriceanu, țipă ascuțit. Îmi spune că trecutul contează. Nu mai spuneți, doamna Săftoiu! Într-adevăr, trecutul contează!", îi transmitea Antonescu atunci Adrianei Săftoiu.

si iata ca s-a Dovedit ca Melescanu e foarte dispus la un concubinaj cu Basel !....deci : Antonescu are dreptate !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:35

Președintele PNL Crin Antonescu a declarat, în replică, la numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea SIE că nici nu a fost informat, nici nu i s-a cerut acceptul.

TENSIUNI
Crin Antonescu și Teodor Meleșcanu
"Această desemnare e o afacere între domnul Meleșcanu și domnul Băsescu, dacă nu s-a amestecat și altcineva în această afacere", a fost primul comentariu făcut, azi, de Crin Antonescu după anunțul că Teodor Meleșcanu a fost propus de șeful staului la conducerea SIE.

Președintele PNL a spus că Meleșcanu, nu numai că nu i-a cerut "acceptul politic", dar nici măcar nu l-a informat pe el sau pe vreun lider PNL de propunerea pe care i-a făcut-o Traian Băsescu.

"Azi am primit din partea domniei sale un fel de cerere de autosuspendare din PNL. Nici nu mai este nevoie pentru că în calitate de președinte al PNL voi propune la prima ședință exclduerea domnului Meleșcanu din partid. Trădarea politică nu mai e un accident în viața politică românească. Avem o majoritate guvernamentală construită pe trădare", a conchis Crin Antonescu.

9am251241

8 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:37

De la: Silver9AM, la data 2012-02-28 10:14:30"Sărăcie" de senator: Cum s-ar împrumuta grevistul Antonescu, deși are 300.000 de euro în conturi și o soție cu salariu de 6.000 de euro
www.youtube.com/watch?v=0df41QYZ_uM&feature=related

Președintele Traian Băsescu nu mai are încredere în oamenii din PDL. Așa justifică Victor Ponta numirea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Serviciului de Informații Externe. Declarația a fost făcută la Realitatea TV, în emisiunea Realitatea la Raport.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 10:38

Traian Băsescu mai întinde o mână liberalilor: Teodor Meleșcanu a acceptat șefia SIE și s-a autosuspendat IMEDIAT din PNL.

Traian Băsescu l-a propus pe liberalul Teodor Meleșcanu (71 de ani) drept noul director al SIE, se arată într-un comunicat al președinției. Nominalizarea va fi supusă plenului reunit al Parlamentului în ședința de marți.

Sursa: Răzvan VălcăneanțuÎn această dimineață, potrivit unor surse politice citate de EVZ, Teodor Meleșcanu urma a fi numit la șefia SIE.

"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituția României, președintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Teodor Viorel Meleșcanu", a confirmat ulterior Președinția, într-un comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Postul vacantat, validarea succesorului lui Ungureanu în plenul reunit

Pe linie procedurală, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, în această după-amiază, cu 233 de voturi ''pentru'', niciun vot împotrivă și fără nicio abținere, proiectul de hotărâre prin care se declară vacantă funcția de director al SIE ca urmare a demisiei lui Mihai-Răzvan Ungureanu pe 8 februarie.

Parlamentul urmează să se reunească în ședință de plen comun și marți, începând cu ora 13,30, pentru a dezbate și valida propunerea venită din partea președintelui Traian Băsescu cu privire la numirea unui nou director al SIE.

Comisiile parlamentare pentru controlul SIE se vor întâlni în această după-amiază pentru a discuta despre postul rămas vacant la acest Serviciu, după ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit premier. Potrivit unor surse din interiorul PNL, Teodor Meleșcanu va fi numit la șefia SIE. Pentru ca noul director al Serviciului să treacă de Parlament este nevoie de majoritate calificată, respectiv două treimi din numărul celor prezenți. Întrebat dacă va fi luată în calcul varianta revenirii în legislativ în cazul în care Meleșcanu va fi propus la SIE, liderul PNL, Crin Antonescu a spus că acesta nu este un motiv

Vacantarea postului de director al SIE va fi constatată astăzi de birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

"Nu e un motiv să revenim în Parlament"

Pentru ca noul director al Serviciului să treacă de Parlament este nevoie de majoritate calificată, respectiv două treimi din numărul celor prezenți. Întrebat dacă va fi luată în calcul varianta revenirii în legislativ în cazul în care Meleșcanu va fi propus la SIE, liderul PNL, Crin Antonescu a spus că acesta nu este un motiv.

Teodor Meleșcanu are o experiență de aproape 30 de ani în MAE, unde în perioada 1992-1996, în guvernul Nicolae Văcăroiu, a fost ministru din partea PDSR. După alegerile din 1996, Meleșcanu și-a fondat propriul partid - Alianța pentru România (ApR) cu care a candidat la alegerile parlamentare și prezidențiale. În 2002 ApR a fuzionat cu PNL, Teodor Meleșcanu fiind ales vicepreședinte al PNL, funcție deținută până în 2010.

Între timp, Meleșcanu a mai fost al Apărării în guvernul liberal al lui Călin Popescu-Tăriceanu și tot aici ministru-interimar al Justiției.

Teodor Meleșcanu se află de ceva vreme într-un conflict mocnit cu președintele PNL, Crin Antonescu, după ce senatorul a declarat într-un interviu că se poate guverna și cu Traian Băsescu-președinte.

9am251241

8 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 11:02

De la: 9am150966, la data 2009-10-25 16:53:36un om de care avem nevoie !

www.youtube.com/watch?v=smodJ_9vaRM&feature=related

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 06:55

A intrat Crin Antonescu în rândul “lumii bune". Apare mătușa Tamara?
Autor: Horia Tabacu

Până ieri Crin Antonescu nu putea fi bănuit de corupție. Adversarii lui îl acuzau de absențe repetate de la ședințele din Parlament, colegii de partid de infatuare și lipsă de dialog, colegii de coaliție de unele hotărâri pripite. Ieri, dezvăluirile din EVZ au șocat.

Liderul liberal apare ca posibil proprietar, împreună cu soția sa, al unui apartament de sute de mii de euro. Această nouă locuință, cumpărată anul trecut, nu apare în declarația de avere.

Crin Antonescu a lucrat numai la Stat. A fost profesor, parlamentar și ministru. În declarațiile lui de avere nu apare (încă) nici o mătușă Tamara. Atunci, în mod normal, el ar fi trebuit să își cumpere acest apartament din salariile de profesor, parlamentar și ministru.

Oamenii de vârsta lui, care au lucrat la Stat și care ar fi pus ban pe ban, toată viața greu ar putea ajunge un autoturism de 20.000 de euro și un apartament normal într-un cartier. Acesta este nivelul în România.Toată lumea știe asta.

El are BMW, bijuterii și mulți bani în cont. Pentru a lămuri aceste suspiciuni Crin Antonescu ar trebui să dea o declarație publică. Un om politic datorează asta alegătorilor lui. În acest mod el ar pune capăt unor speculații care deja se fac pe această temă, mai cu seamă că, în România, mulți lideri politici au promis funcții și au luat bani pentru asta.

Poate a găsit o comoară și este acuzat pe nedrept. Poate soția a avut zestre mai mare decât se știe. Așteptam.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 07:01

CRIN, SĂ-ȚI FIE RUȘINE! Casa liderului liberal: Un living, o bucătărie, două dormitoare și un birou = 180 mp

Noua locuință a liderului PNL, dezvăluită de EVZ, are o suprafață uriașă și a costat 245.000 de euro, la "roșu". Ea a fost cumpărată printr-un credit ipotecar și e rezultatul unirii a două apartamente.

INSTANTANEU
Fotoreporterii EVZ au surprins ieri, chiar lângă locuința președintelui PNL, mai mulți bucureșteni care comentau aprins dezvăluirile din EVZ
APARTAMENTUL DE SUTE DE MII DE EURO AL LUI CRIN

Europarlamentarul Adina Vălean, soția liderului PNL, a declarat pentru EVZ că nu-și mai amintește concret când a contractat apartamentul de lux de pe malul Lacului Floreasca.

"Nu mai știu exact când am semnat hârtiile. Apartamentul l-am găsit printr-o agenție imobiliară. Mai întâi am semnat un precontract, apoi am mai așteptat o perioadă, după care am contractat un credit ipotecar. Potrivit documentelor de la bancă, apartamentul este ipotecat în favoarea băncii", ne-a explicat Vălean.

Vălean are lapsus

O posibilă explicație a acestui "lapsus" ar putea fi faptul că atât apartamentul, cât și creditul ipotecar nu figurează în declarațiile de avere ale celor doi demnitari.

Întrebată de ce nu și-au consemnat în declarațiile de avere achiziționarea casei și creditul bancar, Vălean ne-a răspuns: "Apartamentul l-am cumpărat anul trecut, în vară. Nu am actele în față. Am sunat la ANI și am întrebat dacă trebuie să declar apartamentul. În următoarea declarație de avere va apărea și această casă".

Un apartament cât două la un loc

Soția liderului PNL afirmă că noul apartament are o suprafață de 180 de metri pătrați: "Blocul ăsta e atipic. Nu o să vedeți acolo două apartamente la fel. Noi am cumpărat locuința în stadiul la roșu, doar cu pereții exteriori. Pentru asta am achitat 245.000 de euro. Avem un living, o bucătărie, două dormitoare și un birou. Deci, sunt patru camere mari".

O singură persoană la întreținere

La avizierul blocului, toate apartamentele au trecute în dreptul numărului de persoane doar cifra 1. Întrebată care e explicația acestui lucru, una dintre vecinele lui Crin Antonescu ne-a lămurit: "Toată lumea din blocul ăsta a cumpărat locuințele în stadiul de construcție. Fiecare familie are câte două-trei apartamente cumpărate, din care au făcut o casă mare. De aceea, în fiecare apartament inițial e trecută câte o singură persoană".

Rugată să explice de ce în dreptul locuinței lor figurează la întreținere o singură persoană, europarlamentarul ne-a declarat: "Nu știu de ce. Întreținerea e calculată pentru trei persoane. Eu am cumpărat o coajă. Ca număr cadastral, figurează o singură unitate de locuit. Dacă la origini erau două, asta nu mai știu".

OMISIUNE. Casa și creditul bancar contractate de către soții Adina și Crin Antonescu nu figurează în declarațiile lor de avere, așa cum ar fi fost normal
FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

"Am cumpărat locuința în stadiul la roșu, doar cu pereții exteriori, și am achitat 245.000 de euro. Avem un living, o bucătărie, două dormitoare și un birou. Deci, sunt patru camere mari.“
ADINA VĂLEAN, soția lui Crin Antonescu

CINE A RIDICAT BLOCUL

Construit de familia lui Virgil Măgureanu

Imobilul în care locuiește familia Antonescu a fost ridicat de către familia fostului director al Serviciului Român de Informații, Virgil Măgureanu. Potrivit documentației de urbanism, pe baza căreia s-a construit clădirea, autorizațiile au fost eliberate în 2009.

Ridicat la începutul crizei

Contactat de EVZ, Virgil Măgureanu a explicat că imobilul a fost făcut printr- un credit bancar. "Nici acum nu am achitat datoria la bancă. Mai avem de luat bani de la proprietari. Majoritatea au plătit", a declarat Măgureanu.

Acesta a explicat că nu mai știe exact când a fost vândut apartamentul soților Antonescu.

"Locuințele au fost vândute pe parcurs. Am ridicat blocul la începutul crizei, când nu mai construia nimeni", a completat fostul șef al SRI.

Derogări de la PUG

Consiliul General al Capitalei a votat planul urbanistic zonal (PUZ) în aprilie 2009, deși avizul de urbanism a fost votat cu aproape doi ani în urmă, în iulie 2007. La acea vreme, aleșii generali au dat voie beneficiarului să ridice cu un etaj în plus față de cât era înălțimea maximă admisă în zonă, iar coeficientul de utilizare al terenului (CUT) a fost mărit peste limita maximă admisă, de la 2,25 la 3,1.

MARMURĂ, VIDEO-INTERFON

Dotări super-luxoase

Blocul în care locuiesc soții Antonescu este unul exclusivist, situat în zona 0. La câțiva metri de imobil, se întinde Lacul Floreasca. Finisajele construcției sunt de lux. Intrarea în bloc este permisă doar prin video- interfon.

Blocul în care locuiește liderul PNL, Crin Antonescu, și soția sa, Adina Vălean, este înconjurat de vile și ansambluri rezidențiale de lux. Ieși din scară, faci doi pași și ești pe malul lacului Floreasca. Locul e o oază de liniște, iar singurii care fac gălăgie în zonă sunt pescărușii.

Trei etaje, cu lift

Pardoseala scării blocului este din marmură fină. Cele doar trei etaje ale clădirii au lift. Parcarea pentru locatari este în subsolul blocului, unde se poate ajunge direct cu ascensorul. Mașinile acestora sunt pe măsura prețurilor din zonă: Porsche Cayenne, BMW X 6, Nissan Pathfinder, Volvo, Audi Q 5 etc. Printre toate aceste automobile de lux, una singură făcea notă discordantă: o Dacia Logan.

Mașina lui Antonescu

După ce am verificat numărul de înregistrare al acesteia, B-38-SNT, am aflat că acest autoturism este proprietatea Senatului României, instituție care a dat-o spre folosire demnitarului Crin Antonescu.

PRETENȚIOS. Mașina de la Senat a liberalului Crin Antonescu se prăfuiește în garajul blocului. Preferă Mercedesul de la partid

DECLARAȚIILE LUPULUI MORALIST

Liderul PNL cerea altora să fie transparenți. El a fost opac

28 aprilie 2010. "Dacă e vorba de sfidare și de nesimțire maximă, totală, am văzut ieri un președinte care, cu nesimțire, sfidează opinia publică. Povestea asta cu Mihăileanu - despre care exigenții partizani ai ANI și anatomiști ai cazului Voicu îl ignoră și spun că nu e un capăt de țară - o cunoaște toată țara. Cum este posibil ca în vreme ce tu dorești să te legitimezi ca omul care păzești cu severitate, cu rigoare maximă, atitudinea la centimă a demnitarului public, să râzi ca un nesimțit pe seama unei măgării pe care ai făcut-o, în conflict de interse, în disprețul legii, în orice."

20 noiembrie 2009. "Există multe întrebări la care nu eu, ci ziariștii și românii așteaptă răspunsuri de la dumneavoastră. Eu nu le mai aștept. Nu vă pun o întrebare, ci vă dau o asigurare: N-aveți o implicare în dispariția flotei, nu v-ați luat o casă în Mihăileanu."

1.800 de euro
costă, în medie, un metru pătrat în zona în care și-a cumpărat casă șeful liberalilor, Crin Antonescu

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 07:07

De ce ar trebui Traian să-i trimită lui Crin un buchet de flori
În primăvara anului trecut, când USL a efectuat sondaje în toate județele pentru a stabili candidații la alegerile locale, Teodor Meleșcanu era persoana cea mai bine plasată pentru a câștiga președinția consiliului județean Prahova. S-a întâmplat însă că, la acel moment, conflictul dintre Crin Antonescu și Dinu Patriciu se afla în perioada de vârf.Meleșcanu, fost membru al consiliului de administrație al Rompetrol, era perceput ca fiind un apropiat al mogulului de la Adevărul. În consecință, Antonescu i-a propus lui Ponta să facă un schimb: PNL renunță la candidatura la președinția CJ Prahova, dar primește Buzăul. Prahova fiind unul din cele mai bogate județe din țară, liderii PSD au acceptat fericiți acest troc.
Una peste alta, Crin Antonescu a cedat PSD un județ relativ prosper doar pentru că-l suspecta pe potențialul candidat liberal că nu-i este 100% fidel. Meleșcanu, de obicei un personaj prudent și conformist cu șefii, s-a supărat și a început să iasă din linia oficială a PNL, inclusiv într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, în care afirma că "o coabitare cu Traian Băsescu nu este imposibilă". Câteva ore după apariția acestui interviu, Mihai Voicu îi arăta lui Meleșcanu ușa: "Oricine poate considera că poate să coabiteze cu Băsescu, însă dacă dorește să facă acest lucru, trebuie s-o facă din afara PNL."
Ceea ce vreau să arăt cu aceste fapte este că, dacă Antonescu nu-l împingea pe Meleșcanu în afara PNL, Băsescu probabil că nu ar fi avut azi un candidat atât de bun la șefia SIE. Spun "atât de bun" nu pentru că aș fi uitat trecutul domnului Meleșcanu în diplomația ceaușistă, ci pentru că actualul șef al statului are din nou un argument puternic în fața celor care-l acuză de dictatură. Ambele servicii secrete sunt conduse de oamenii USL. Cine mai poate vorbi în aceste condiții despre suspiciunile că SRI sau SIE ar face poliție politică?
Numirea lui Meleșcanu la SIE mai rezolvă o problemă: opoziția rămâne fără un om în Senat, iar puterea are un vot în plus.

S-ar fi întâmplat toate acestea dacă Crin Antonescu nu se lăsa condus de instincte primare și-l lăsa pe senatorul PNL să candideze la Prahova? După opinia mea, era destul de posibil ca Meleșcanu să fi preferat un post liniștit, de patru ani, la președinția CJ Prahova, cu mare șanse să fie reales în 2016, în locul unei funcții în care depinde 100% de mandatul, mai lung sau mai scurt, al lui Traian Băsescu. În orice caz, sunt sigur că dacă Meleșcanu nu era marginalizat în PNL, șeful statului nu i-ar fi oferit șefia SIE.

Trăgând linia, eu cred că Palatul Cotroceni i-ar putea trimite un buchet mare de flori simpaticului lider al PNL...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 07:30

daca tot asa de bine informat, spune-ne cum si cit a costat apartamentul de 400mp al donsoarei cele mari a lui Base ? opinia publica mai asteapta si acum raspunsul dinsei la acele " vinzari anterioare " din care a fost cumparat, ap. ce se ridica la valoarea de 1 mil. euro !
EVZ nu spune nimic despre asta, nu-i asa ? de ce v-ar spune , ca sa va intrebati, ca orice om normal din tara asta : cum e posibil ?
mai scoateti si voi nasul din tabloidele puterii si mai cautati si alte informatii, ca sa vedeti si voi cam la ce nivel e JAFUL facut in tara asta !

Pagini: << 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Crin Antonescu?
Mergi la: