Info
x
Frumoasa actiune de boicotare a universitatea spiru haret
|
preda_dan2002 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 14:27
dupa cum vad la stiri subiectul e tabu.credeti ca in contextul scumpirii anului de invatamant ush ,care este relativ ieftina trebuie sa iasa de pe piata?
credeti ca dupa ce s-au terminat examenele de licenta absolventii pot afla ca de fapt nu au terminat nimic?(hg din 24 iunie ,publicata in 6 iulie) credeti ca alte facultati particulare practica un sistem mult mai performant? ministra tineretului cum a facut trei facultati particulare? s-o fi inghesuit pe forumuri si in salile de examen? credeti ca sufera comparatie ush cu oxford sau cambridge ? pare corect ca toata tevatura este inainte de examenele de titularizare?adica inveti ,cumperi materiale si cu 24 ore inainte esti anuntat ca nu mai poti participa la concurs? nu-i asa ca dupa ce se termina concursurile si inscrierile totul va fi uitat? legea aia a concurentei neloiale include si pe aia cu politicieni corupti? madalin voicu avea dreptate ;avem ceea ce meritam. ministra invatamantului este ceva care nu are curajul unei decizii ,adica nu are ce cauta acolo,de ce spun asta :nu era mai simplu sa dea o circulara concreta fara putinta de a fi interpretata,sa fie laie or balaie ,sa elimine ezitarile timorate sau servile din inspectorate si sa-si asume raspunderea totala?De ce trebuie sa stai sa pazesti un telefon sa-ti spuna daca esti admis sau nu,de ce trebuie sa afli ca in alt judet este altfel.oare nu este posibil sa nu mai alegeti profesori care pun 3 numai ca sa mergi la pregatire? Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 14:32
In mod normal aceasta universitate f mare, trebuia ajutata sa se incadreze in normele ministerului educatiei. Nu sa procedeze astfel...desfiintare. E nevoie de oameni destupati la minte nu trogloditi care sa poata fi manevrati de oricine.
Fac, cei din minister o mare greseala daca o desfiinteaza. Dar poate nu cunosc eu tot in privinta motivelor.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 14:48
sincer, sant satula sa aud de universitati de 2 lei. si spiru haret este un exemplu. nu cred ca putea fi ajutata cu ceva. daca examenele date pe internet de acasa cu cartile in fatza, vi se pare invatamant superior, sa avem pardon. am cunostinte inscrise la universitatea asta si stiu ce vorbesc. se scot dobitoci pe banda rulanta. oricum e plina tara de dobitoci, dar astia mai au si diploma.
universitatile particulare din romania sant o foarte mare varza. nici alea de stat nu sant cu mult mai bune, dar cele particulare intrec orice limita a nesimtirii. nu vreau sa dau nume de alta universitate particulara, trecem peste detalii. chestia e ca am foarte multi cunoscuti inscrisi la acest ultim exemplu "no name". fosti colegi de liceu si chiar rude sau prieteni de familie. si va spun sincer, daca ai bani, iei diploma de care vrei: licenta, master, doctorat.... am un fost coleg de liceu cu mine. a facut 3 ani o facultate de stat in acelasi oras in care am studiat eu. era la politie. va dati seama ca nu prea iesea din universitate si din campus ca nu aveau voie decta rar. deci eventualitatea de a frecventa inca o facultate in paralel e exclusa. plus ca santem prieteni buni si stiu sigur povestea. cum va explicati, ca la un an dupa ce a terminat acea facultate, a ajuns licentiat in drept, fara sa mearga macar o zi la scoala? am neamuri si prieteni de familie inscrisi la universitatea asta.....exista persoane intermediare, la care mergi, dai banul si iti rezolva examenul fara ca macar sa vezi profesorul la fata. dai banul pt rexamen si ii ramane si lui ceva.afacere, nu?...si chestia asta se intimpla pe fata, fara nici macar o perdelutza. doamne iti multumesc ca nu am terminat la o asemenea facultate! jos cu facultatile particulare din romania! poate in alte tari invatamantul particular este performant. ptr ca acolo lumea civilizata vrea sa invetze, sa faca scoala. dar la noi, cum totul merge pe pile si pe bani, invatamantul privat este un mare trafic de mita. |
|
Fosta membra 9am.ro 41 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 23:14
De la: ioa_d, la data 2009-07-14 14:48:30sincer, sant satula sa aud de universitati de 2 lei. si spiru haret este un exemplu. nu cred ca putea fi ajutata cu ceva. daca examenele date pe internet de acasa cu cartile in fatza, vi se pare invatamant superior, sa avem pardon. am cunostinte inscrise la universitatea asta si stiu ce vorbesc. se scot dobitoci pe banda rulanta. oricum e plina tara de dobitoci, dar astia mai au si diploma. spui ca ai neamuri si prieteni la aceasta facultate. Totusi cum de esti atat de dezinformata? Inca nu am auzit pe nimeni sa dea examene de acasa. Chiar si pe internet s-a scris despre cozile interminabile de la sesiuni. Sau crezi ca faceau cozi, neamurile, la usa ta? Esti rauvoitoare si mincinoasa. Se pare ca prin scolile care ai trecut, cinstea nu era la loc de cinste. Degeaba orice scoala, daca nu esti om.
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 23:21
De la: bbbbbbbbbbbb, la data 2009-07-14 23:14:53De la: ioa_d, la data 2009-07-14 14:48:30sincer, sant satula sa aud de universitati de 2 lei. si spiru haret este un exemplu. nu cred ca putea fi ajutata cu ceva. daca examenele date pe internet de acasa cu cartile in fatza, vi se pare invatamant superior, sa avem pardon. am cunostinte inscrise la universitatea asta si stiu ce vorbesc. se scot dobitoci pe banda rulanta. oricum e plina tara de dobitoci, dar astia mai au si diploma. domnisoara draga, sau ce oi fi tu....colega la care am stat in timpul facultatii a vrut sa se transfere de la facultatea la care eram inscrise la spiru haret. pentru ca nasa ei de nunta, era inscrisa acolo. si cum colega mea nu avea nici un chef sa invete, a vrut sa se transfere acolo tocmai din motivul asta. ca sa dea examenele pe net cu cartea in fata. de precizat ca in orasul la care ma refer, nu exista facultate, decat un mic sediu. in plus, ar fi acceptat-o acolo cu tot cu restantele de la cealalta universitate( chestie pe care universitatile de stat care s e respecta nu o fac), doar ca ghinionul ei era ca s-a tr4ezit in mijlocul anului. si nu au mai primit-o. in rest, nu ar fi fost problema. transfera-te tu de la orice facultate, avand restante, la universitatea din bucuresti de exemplu. sa vedem daca intra in discutie macar varianta. eu cred ca nu. la spiru haret in schimb, da. iar de neamuri, ma refeream la alt exemplu de universitate particulara la care nu am dat nume. |
|
Fosta membra 9am.ro 198 mesaje Membru din: 17/06/2009 |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 08:13
ioa_d cu ce te-a ajutat pe tine facultatea de toti banii?!!!
eu ti-as recomanda ...teologia! |
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 08:46
...daca examenele date pe internet de acasa cu cartile in fatza...
si pentru a te ajuta mai mult....nu exista inca facultate in Romania ce a implementat sistemul de examinare on line ,,de acasa". El functioneza cu succes de vre-o 10 ani in lume.Diplomele sunt recunoscute...iar o asemenea facultate costa peste 10 mii de euro. Eu am dat asemenea examene on line ...cursuri profesionale....nu ai nici o sansa daca nu stii ...nici cu cartea in brate deoarece sunt limitate in timp si trebuie sa faci un punctaj mare pt a obtine calificatuivul dorit. Altfel te trezesti retrogradat pe alt nivel....adica primesti ce meriti. Zambetul frumos nu se puncteza! Mai pune ce inseamna un astfel de examen cand patronul a platit iar firma are nevoie de acreditare.... E posibil totusi sa fii doar rauvoitore.... |
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 10:11
ai perfecta dreptate in legatura cu calitatea invatamantului,dar nu este numai spiru haret in situatia asta,si mai ales nu majoritatea studentilor fac asta ,cei mai multi sunt cei care respecta regulamentele oficiale,premiantii nici nu trec pe la fac ;stiu cazuri.problema e ca de ce un invatamant la fel de prost ca si celelalte ,este boicotat cu 3 promotii din care 2 au diplome stampilate de mec si cum e posibil sa nu fi evoluat deloc in doazeci de ani din punct de vedere al democratiei politice? se pare ca doar preturile au crescut.
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 41 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 16:50
De la: ioa_d, la data 2009-07-14 23:21:02De la: bbbbbbbbbbbb, la data 2009-07-14 23:14:53De la: ioa_d, la data 2009-07-14 14:48:30sincer, sant satula sa aud de universitati de 2 lei. si spiru haret este un exemplu. nu cred ca putea fi ajutata cu ceva. daca examenele date pe internet de acasa cu cartile in fatza, vi se pare invatamant superior, sa avem pardon. am cunostinte inscrise la universitatea asta si stiu ce vorbesc. se scot dobitoci pe banda rulanta. oricum e plina tara de dobitoci, dar astia mai au si diploma. daca este asa cum spui tu (desi nu este deloc asa), poate-mi spui de ce sunt elevi cu restante, elevi cu note de 2 si de 3. Doar e atat de simplu, nu? asa ca lasa-ma cu aburelile. am colegi absolventi de facultate de stat, care habar nu au pe ce lume traiesc. au terminat cu note de 9 si 10 si sunt lemn tanase, nulitati. cred ca nu degeaba le spune "DE STAT". cred ca esti cel mai elocvent exemplu. ati stat degeaba si ati taiat frunze la caini. acum va dati tari si destepti. eu nu cred ca un om care nu si-a platit studiile, stie cat valoreaza acestea. in momentul in care te spetesti sa-ti platesti cursurile, cred ca realizezi si ce presupune o facultate. asa, ca voi astia, de v-a picat poama coapta in gura, mai bine va vedeti de drum si nu va mai dati bune exemple.
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 14:38
ma bucur ca opiniile sunt extrem de diverse ,totusi vorbim de niste actiuni suspecte,dece? pentru ca ministra este din toamna si nu reusesc sa inteleg de ce tocmai acum a facut asta?si tot nu inteleg de ce lumea nu e realista cu privire la calitatea reala a invatamantului romanesc:iata un mic exemplu:la un concurs platit la clasa a 5-a de matematica o anume profesoara a dat 2 solutii la o problema de aritmetica simpla numai ca sa ridice punctajul la unii elevi preferati,sau cine nu stie profesorul care te trimite in restanta sau in corigenta numai ca sa te cheleasca de bani ,fara rusine sau mila de un sarantoc.punctul meu de vedere este cam asta :daca tot am ajuns in faza in care platim actul de invatamant si terminam toti licentiati,nu avem cum sa ne confirmam pregatirea decat daca plecam in strainatate,altfel nici o sansa in romania din care coanda a plecat in anglia sa faca motorul cu reactie,eliade in franta sa scrie ,brancusi in franta sa creeze etc .la noi criteriile de valoare si pregatire sunt nule,singurele criterii sunt cunostintele,pilele,neamurile si politica .principii,legi discutii,dar concret totul se rezuma la un numar de oameni ale caror destine si sperante au fost crunt inselate,care sperau pote sa castige 100 de lei la salariu,or poate sa prinda un post de bugetar de 600 lei pe luna sa poata sa-si plateasca imprumutul in banca pentru studii.va recunoasteti?intelegeti unde este imensa bataie de joc dincolo de declaratiile politice si din media ,dincolo de razboiul pentru ciolan in invatamant .e simplu noi prostii de contribuabili avem alesi care lucreaza in mod distructiv impotriva noastra a tuturor si constructiv pentru ei ;pana cand?au avut nevoie de zece ani sa dea o lege care sa reglementeze niste panouri ale caselor de schimb.probabil ca mai au nevoie de zece ani ca sa ii puna pe particulari sa afiseze obligatoriu acreditarile.pentru ca eu ma intreb :daca nu e acreditata de ce nu a fost inchisa cu jandarmii si trupe speciale asa cum au stiut sa-i dea afara de la titularizare? |
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 02:32
SUNTEM din inertie tributari trecutului.... cei saraci care nu au bani sa-si plateasca cursurile (in lumea asta totul se plateste) trebuie sa invete bine pt admitere pt ca locurile cu plata subventionata sunt limitate ...nu?Exista si persoane comode sa spunem ,care nu vor sa-si piarda o vara sau doua sau cine stie invatand si aleg sa se inscrie la privat ...nu vad nimic rau in asta ...in alte tari de obicei universitatile private sunt mai bune (au dotari bune ,profesori bine platiti si deci mai bine motivati ).Totul depinde de persoana daca vrea sa invete invata oriunde , de platit (cumparat examene) se poate si la stat (doar de-acolo au plecat profesorii cu meteahna asta)si la privat ..in fond facultatea te invata doar sa inveti ,te modeleaza cumva ,te slefuieste ..caci eu cred ca daca esti cu IQ =50 iti hranesti doar orgoliul ,ifosele ca vezi doamne esti intelectual ..si dupa asta alearga multi .... :Tot circul asta mediatic il face Abramburica (ministresa)pt ca nu s-au inteles la pret ,...adica Spiru organizeaza din 2002 -de cand zice ca functioneaza ilegal -si admiteri si ex.licenta si nu i-a mai inchis ....e ca si cand m-as duce eu la Romana sa vand droguri in gura mare si Politia m-ar lasa sa vand vreo 7 ani si dupa aia hop! sml-confused0006:
|
|
Hotea_M 23 mesaje Membru din: 3/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:00
Parerea mea - pe care mi-am format-o din unele informatii obtinute dintr-o sursa de incredere pt. mine - este ca la USH se fac compromisuri in detrimentul calitatii procesului de invatamant. Eu am un prieten care a urmat si absolvit cu bine, la USH, in 2008, Fac. de management financiar-contabil, in cadrul centrului ID Bacau; ceea ce m-a uimit foarte tare a fost faptul ca la terminarea facultatii lor nu li s-a cerut sa faca o lucrare de diploma, ci au terminat studiile doar cu examenul scris de licenta (grila). Eu stiam ca orice student, la absolvirea facultatii, pe langa examenul scris de licenta, mai trebuie sa intocmeasca si apoi sa sustina in fata comisiei de licenta o lucrare de diploma pe o tema impusa de profesorul coordonator - lucrare care are de obicei 40-60 pagini si a carei menire este sa demonstreze capacitatea studentului de a face o cercetare legata de tema data, a sistematiza informatia si , in final a da o solutie de rezolvare sau imbunatatire a unui anumit proces, de a da o interpretare teoretica, etc., lucruri pe care ar trebui sa fie capabil sa le faca orice om care termina o facultate si primeste diploma de licenta. Daca la USH s-a renuntat la proiectul de licenta, acest lucru este - dupa mine- un compromis foarte serios in detrimentul calitatii procesului de invatamant.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:17
mai copii,lasati parerile proprii,ele nu conteaza,singura parere competenta care conteaza in aceasta ecuatie este cea a lu' abramburicacare este evident una politica invelita frumos in deziderate frumoase si inaltatoare,clar??? restul este simfonie si regie
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
9am086733 1 mesaj Membru din: 28/06/2009 |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:18
Cate lucrari de licenta au avut aplicabilitate practica?Ar trebui sa fim corecti si sa spunem ca de fapt lucrarile se fac dupa alte lucrari cu mici retusuri ajutati de profesorul coordonator.Daca ati sustinut lucrarea de licenta in fata comisiei unde ati aplicat-o ulterior sau daca la angajare v-a intrebat cineva de ea?
Problema este cati absolventi de la universitati au fost admisi la masterate si doctorate in strainatate, pentru ca acolo este examinatorul neutru si interesat de calitate.Ma refer neutru din punct de vedere al facultatii absolvite.In cazul de fata s-ar putea ca unii absolventi Spiru Haret sa isi fi luat doctoratul si sa fie nevoiti sa repete examenul de licenta.Ca pe vremuri cu facultatile muncitoresti,Erau ingineri dar fara liceu, pe care il faceau la seral.Daca ministerul invatamantului se sesiza de la inceput era corect, insa in cazul de fata pare a fi o vendeta. Sa auzim de bine. |
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:24
SUBIECTUL SE DEZVOLTA:hopa s-au auzit unele pareri din partidul de bine.chiar acum spune de oricine ar fi fost ministru ar fi facut acelasi lucru,da stiti ce e straniu ca infiintarea s-a facut sub tutela domniei sale.in opinia mea si-au facut treaba cu mare daruire :practic toti viitorii studenti cu bani sau fara pregatiti sau nu s-au indreptat catre facultatile ,care mai ieri erau in pericol de faliment,titularizarile descentralizate s-au incheiat ,posturile au fost ocupate ,vedeti va rog rezultate la titularizare si comparati cu anul trecut cand nu erau descentralizate.tota lumea va fi multumita
|
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 15:14
raspuns la ioa_d
daca ai fi foarte sincera cu tine ,ai incerca sa faci o statisitica din punct de vedere al iq in grupa ta de studenti.spun asta pentru ca si eu am facut o facultate ,in vremea lui ceausescu si crede-ma ca chiar ne-am chinuit ca sa intram,cu toate acestea i grupa mea si in anul meu structura era tare neomogena ,desi toti am dat acelasi examen.neomogena ,in ce sens:pai aveam 1-2 care visau orice subiect din materie si chiar puteau vorbi de subiecte din anul1 in anul4,aveam 3-4 care se descurcau lejer (mediocri) iar restul incercau sa suprvietuiasca prin copiat ,tertipuri,cadouri la profesori.de-a lungul facultatii nu am pierdut decat 2 colegiiar restul am terminat toti.am susutinut si examenul de stat nsi multe alte examene .astazi toti suntem la acelasi nivel de hartii si culmea la aceleasi diferente de pregatire.ideea e ca dac unul e capabil nu prea conteaza ce forma de invatamant il licentiaza,iar dac unul cum sunt atatia (prea multi,chiar)este tipul submediocru si smecher asa zis cu scoala vietii (atat de apreciat in zilele noastre)chiar ca va razbate in mod oneros oriunde si oricum.sper ca intelegi ideea ,domeniul acesta al invatamantului abunda de falsi profesori la toate nivelele si este sfasiat de certuri interne pentru scaune si beneficii,politizat pana la un post de director de scoal cu 10 elevi din fundul pamantului.crezi tu ca toti conferentiarii si doctorii de la facultatile de stat dezvoltate dupa revolutie prin toate orasele tarii si chiar in centrele traditionale ,chiar sunt ceea ce pretind?asta este o vanatoare de vrajitoare.realmente trist est ca voi tinerii va lasati momiti cu american dreamul romanesc =bani fara munca si implicare;sa nu spui nu ca flora politica o dovedeste din plin . |
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 15:30
De la: Hotea_M, la data 2009-07-18 13:00:37Parerea mea - pe care mi-am format-o din unele informatii obtinute dintr-o sursa de incredere pt. mine - este ca la USH se fac compromisuri in detrimentul calitatii procesului de invatamant. Eu am un prieten care a urmat si absolvit cu bine, la USH, in 2008, Fac. de management financiar-contabil, in cadrul centrului ID Bacau; ceea ce m-a uimit foarte tare a fost faptul ca la terminarea facultatii lor nu li s-a cerut sa faca o lucrare de diploma, ci au terminat studiile doar cu examenul scris de licenta (grila). Eu stiam ca orice student, la absolvirea facultatii, pe langa examenul scris de licenta, mai trebuie sa intocmeasca si apoi sa sustina in fata comisiei de licenta o lucrare de diploma pe o tema impusa de profesorul coordonator - lucrare care are de obicei 40-60 pagini si a carei menire este sa demonstreze capacitatea studentului de a face o cercetare legata de tema data, a sistematiza informatia si , in final a da o solutie de rezolvare sau imbunatatire a unui anumit proces, de a da o interpretare teoretica, etc., lucruri pe care ar trebui sa fie capabil sa le faca orice om care termina o facultate si primeste diploma de licenta. Daca la USH s-a renuntat la proiectul de licenta, acest lucru este - dupa mine- un compromis foarte serios in detrimentul calitatii procesului de invatamant.Nu este adevarat noul sistem abordat de multe facultati europene (si USH) este modelul Bologna unde examenele in timpul facultatii sunt grila ,la fel si examenul de licenta este grila si fara lucrare de diploma .Cat m-a ajutat pe mine lucrarea de diploma eu cred ca intr-adevar este inutila, .insa noul sistem de evaluare tip grila este cred superficial comparativ cu examenele de altadata scrise sau orale ,dar...si eu ma informez rapid pe google in loc sa caut in carti ,cine mai are rabdare acum sa citeasca o carte cu sute de pagini .Modelul Bologna nu se aplica la drept , medicina ,arhitectura ..si nu mai stiu ...m-i se pare corect.. |
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 15:35
Una din acuzatii aduse USH este ca la nr. de studenti platesc prea putini profesori!
UHS a explicat ca majoritatea studentiilor sunt la ID si deci numarul profesorilor ar fii corect. Cred ca aici este cheia conflictului. Anumiti profesori doctori nu au intrat in lista si la acesta facultate! Dar USH este datoare studentiilor ei nu cu explicatii si procese ci cu clarificarea definitiva a statutului. |
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 17:16
Ioan Hanganu spune c� de mic era pasionat de materiile �i specializ�rile neobi�nuite. La 16 ani, cu o dispens� semnat� de p�rin�i, a �nceput cursuri de pilotaj la Aeroclubul Sportiv din Bac�u. �Mi-am luat brevet �n pilotajul aeronautic clasa C, adic� puteam pilota planoare.
Nu mi-am continuat �ns� cariera de pilot pentru c� p�rin�ii mei s-au opus�, a mai spus b�c�uanul. A devenit prima oar� student �n 1958, c�nd a urmat trei ani Universitatea Agronomic� din Ia�i. Era �ns� un t�n�r nehot�r�t, a�a c� a abandonat studiile, decizie pe care avea s-o regrete toat� via�a. �La vremea aceea eram pasionat de filosofie �i m-am decis s� renun� la facultatea de agronomie. Asta a fost o decizie din tinere�e, iar apoi via�a mea a urmat alt curs�, �i-a �nceput povestea Ioan Hanganu. Autodidact El spune c� nu a p�r�sit niciodat� studiul �i s-a format ca autodidact. A studiat de unul singur sanscrita, geopolitica �i mai multe �tiin�e de frontier�. �Pentru mine, studiul a devenit un reflex, nu m� pot opri s�-mi pun �ntreb�ri. Dac� cineva nu-mi poate da r�spunsuri, le caut singur. Biblioteca personal� num�r� 10.000 de volume, dar numai 10% din ele sunt beletristic�. Restul sunt numai lucr�ri �tiin�ifice �i tehnice�, explic� Hanganu. Zeci de ani a lucrat ca fotograf, ca proiectant �n construc�ii civile sau profesor la �coala Popular� de Art�. Studiile sale de acas� nu erau �ns� recunoscute de nimeni, a�a c� Ioan Hanganu a decis, la v�rsta la care mul�i �i plimb� nepo�eii �n parc, s� devin� din nou student. A f�cut �ase facult��i �n acela�i timp �n anul 2003, la v�rsta de 58 de ani, Ioan Hanganu se �nscria la Facultatea de Drept de la Universitatea �Spiru Haret�. �Am ales aceast� facultate pentru c� visez s� scriu un atlas al sistemelor juridice din toat� lumea. �n acest moment nu exist� un astfel de tratat �n Rom�nia�, a explicat b�c�uanul. El a ob�inut licen�a �n Drept dup� patru ani de studiu, �n 2007. Era �ns� doar �nceputul carierei sale de student la �Spiru Haret�. ��n anul II de facultate, pentru merite excep�ionale, eu �i �nc� o coleg� de-a mea am primit aprobarea de a face doi ani �ntr-unul singur�. �ncurajat de rezultatele pe care le-a ob�inut, b�c�uanul s-a �nscris concomitent la mai multe facult��i. Astfel, �n 2005 Ioan Hanganu devenise student la �ase facult��i, toate ale Universit��ii Spiru Haret. Din acel an, b�c�uanul a �nceput studiile de jurnalism �i �tiin�ele comunic�rii, de sociologie �i psihologie, de management, istorie, afaceri interna�ionale, pentru ca un an mai t�rziu s� �nceap� �i Facultatea de Geografie. Sesiunea-maraton Studentul sexagenar spune c� sesiunea de examene, de fapt teste-gril� sus�inute pe calculator, nu i-a pus probleme. ��n medie, am fost un student de nota 9. Am avut zile �n care am intrat �n examene de diminea�� �i am ie�it seara. Cele mai multe examene �ntr-o zi au fost 10 la num�r �i le-am trecut pe toate. Au mai fost �i examene la care nu m-am prezentat pentru c� erau �n acela�i timp cu altele. A fost un ritm infernal �n to�i cei �apte ani �n care am urmat zece facult��i�, a spus b�c�uanul. Ioan Hanganu consider� c� cei �apte ani de studen�ie au fost pentru el un adev�rat maraton. �Zilnic aloc studiului c�te 10 ore. Am noroc c� sunt o persoan� care doarme pu�in, cam cinci ore pe noapte �i nu trebuie s� m� chinuiesc s� stau treaz. �n sesiune masa era pe fug� �i orice alt� treab� prin cas�, de asemenea. To�i ace�ti ani au fost ca la maraton, ori c�tig, ori pierd�. Cele 10 diplome l-au costat 200.000 de lei Ioan Hanganu a investit �n propria preg�tire nu doar timp �i efort intelectual, ci �i bani. Costul total al studiilor de p�n� acum se ridic� la 200.000 de lei, aici intr�nd plata anilor de studii, a licen�elor, a cursurilor �i c�r�ilor. �Am f�cut aceste cheltuieli din economii personale, din salariu �i din banii pe care i-am c�tigat din v�nzarea unui imobil. Am investit �n mine �i nu-mi pare r�u. Pentru un singur an de studii la toate cele 10 facult��i pe care le-am urmat aveam de cump�rat 600 de c�r�i. Am dat �n to�i ace�ti ani 700 de examene�. �n februarie 2009, dup� ce a sus�inut �i ultimele examene, b�c�uanul �n v�rst� de 65 de ani a adunat �n portofoliul s�u 10 licen�e, la care se adaug� un master �n management, sus�inut la Universitatea Tehnic� �Gheorghe Asachi� din Ia�i. Cu toate acestea, Ioan Hanganu nu s-a oprit din studiat. El este acum student �la distan�� al Universit��ii de �tiin�e Agronomice �Ion Ionescu de la Brad� din Ia�i, facultate pe care o va termina peste doi ani, �i �n anul I la englez�-german�, tot la �Spiru Haret�. Vrea o confruntare televizat� cu ministrul Scandalul izbucnit recent �ntre Ministerul Educa�iei �i Universitatea Spiru Haret are, �n opinia b�c�uanului, implica�ii foarte grave. ��n Rom�nia exist� judec�tori care au terminat Facultatea de Drept la �Spiru Haret� �i care au dat mii de sentin�e p�n� acum, poli�i�ti care au urcat �n func�ii pe baza acelora�i diplome. Ce facem cu ei, dac� doamna ministru spune c� ace�tia au diplome false? Lu�m de la cap�t mii de procese, scoatem oamenii din pu�c�rii, le lu�m gradele �napoi celor care le-au ob�inut? O diplom� nu poate fi fals� doar pe baza unei declara�ii. Nulitatea unui act se stabile�te numai �n justi�ie�, a subliniat Hanganu, fire�te, din perspectiva specialistului �n Drept. Peste 40.000 de absolven�i au diplome ilegale Agen�ia Rom�n� de Asigurare a Calit��ii �n �nv���m�ntul Superior (ARACIS) estimeaz� c� peste 40.000 de absolven�i ai Universit��ii �Spiru Haret� au diplome de licen�� ilegale. Ministrul Andronescu a declarat r�zboi facult��ilor neacreditate �Din calculele noastre, potrivit cifrei de �colarizare, din 2006 ar fi trebuit s� finalizeze studiile, anual, �n condi�ii legale, cel mult 14.000 de studen�i. Astfel, vor r�m�ne, dup� estim�rile noastre, minimum 40.000 de absolven�i ai studiilor oferite de aceast� institu�ie care au diplome ilegale�, a declarat Ioan Curtu, directorul ARACIS. Absolven�ii cu diplome ilegale sunt �n situa�ia de a nu le fi recunoscut� licen�a dec�t dac�, �n urm�torii cinci ani, vor sus�ine cele dou� examene speciale. Un examen de validare �i unul de licen��, la o institu�ie de �nv���m�nt acreditat�. Costurile, pentru absolven�ii care vor repeta examenul, vor fi suportate de Universitatea �Spiru Haret�. �n aceste condi�ii, universitatea ar trebui s� pl�teasc�, pentru diplomele ilegale, circa 20 de milioane de lei. Pe de alt� parte, reprezentan�ii Universit��ii �Spiru Haret� spun c� Ministerul Educa�iei nu este autorizat s� anuleze diplomele emise de universitate, �n timp ce institu�ia condus� de Ecaterina Andronescu afirm� c� va face acest lucru �n instan��. �Nicio unitate, niciun minister �i niciun ministru nu poate anula un document eliberat de o alt� institu�ie. Anularea unui document oficial o fac unit��ile judiciare abilitate, �n urma unor sesiz�ri depuse de cel interesat�, a declarat George Nicolau, purt�torul de cuv�nt al Universit��ii �Spiru Haret�. Geoan�: �Nu s-a consultat cu partidul� Mircea Geoan� a declarat c� ministrul Educa�iei nu a consultat PSD despre ordonan�a de guvern pe care inten�ioneaz� s� o promoveze. �Ministrul Educa�iei a ac�ionat f�r� s� informeze partidul. Ministerul trebuie s� se g�ndeasc� la studen�i �i absolven�i�, a declarat Mircea Geoan�. Inspectorii Ministerului Educa�iei au �nceput controlul la Universitatea �Spiru Haret�. Ace�tia vor verifica situa�ia cataloagelor, a �nscrierilor �i a eliber�rii actelor de absolvire, precum �i documentele privind �colarizarea studen�ilor. Facult��ile absolvite -Facultatea de Drept: 2004-2007 -Facultatea Finan�e-B�nci: 2004-2009 -Facultatea de �tiin�e ale comunic�rii: 2005-2008 -Facultatea de Sociologie: 2005-2008 -Facultatea de Psihologie: 2005-2008 -Facultatea de Management: 2005-2008 -Facultatea de Istorie: 2005-2009 -Facultatea de Afaceri economice interna�ionale: 2005-2009 -Facultatea de Geografie: 2006-2009 -Facultatea de Rela�ii interna�ionale: 2006-2009
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:17
Problema este delicata !
Ca la orice universitate sunt studenti si "studenti", unii au muncit mult, au invatat , s-au pregati , iar acum se trezesc cu diplome ilegl eliberate(nu false-fals este altceva). Am spus ca sunt si "studenti".Spun asta ca stiu personal mai multe persoane care "studiau" in Italia ,iar acum sun licentiati. Preoblema e ca nu-i poti alege pe unii de altii. Ca sa-i raspund unui coleg de forum , care spunea ca daca nu platesti studiile nu cunosti valoarea acestora, as vrea sa-i spun ca are dreptate, depinde doar daca se include la studenti , sau la "studenti" !!! Aceasta universitate functioneaza sub controlul Ministerului Invatamantului (sau cum ii mai zice), daca nu avea acreditare pentru unele facultati, nu trebuia sa organizeze cursuri sau macar sa fi solicitat sustinerea licentei la alta universitate acreditata. |
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:17
Problema este delicata !
Ca la orice universitate sunt studenti si "studenti", unii au muncit mult, au invatat , s-au pregati , iar acum se trezesc cu diplome ilegl eliberate(nu false-fals este altceva). Am spus ca sunt si "studenti".Spun asta ca stiu personal mai multe persoane care "studiau" in Italia ,iar acum sun licentiati. Preoblema e ca nu-i poti alege pe unii de altii. Ca sa-i raspund unui coleg de forum , care spunea ca daca nu platesti studiile nu cunosti valoarea acestora, as vrea sa-i spun ca are dreptate, depinde doar daca se include la studenti , sau la "studenti" !!! Aceasta universitate functioneaza sub controlul Ministerului Invatamantului (sau cum ii mai zice), daca nu avea acreditare pentru unele facultati, nu trebuia sa organizeze cursuri sau macar sa fi solicitat sustinerea licentei la alta universitate acreditata. |
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:28
Universitatea Spiru Haret on parim kogu riigis, on palju mancurti kes sooviksid seda n�ha eemaldatud, on oodata
|
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 13:49
De la: 9am077225, la data 2009-07-15 08:46:54...daca examenele date pe internet de acasa cu cartile in fatza... punem pariu ca exista si in romania? poate in lume functioneaza cu succes dar nu si la noi. oameni buni, cunosc personal persoane care au dat astfel de examene, si stiu cum le-au dat si voi o tineti una si buna ca nu exista? vreti sa ii filmez in sesiunea din iarna si sa va aduc divada pe forum? am vazut, si daca va interesati la studenti de la anumite universitati veti vedea ca totul e posibil la noi in tara. si aici nu e vorba de patronul vreunei firme care plateste pentru asa ceva....ala da, intr-adevar e un contraargument, dar aici e vorba de universitati, nu de angajari la anumite firme. |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 13:52
De la: preda_dan2002, la data 2009-07-16 14:38:00
|
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 13:54
De la: Hotea_M, la data 2009-07-18 13:00:37Parerea mea - pe care mi-am format-o din unele informatii obtinute dintr-o sursa de incredere pt. mine - este ca la USH se fac compromisuri in detrimentul calitatii procesului de invatamant. Eu am un prieten care a urmat si absolvit cu bine, la USH, in 2008, Fac. de management financiar-contabil, in cadrul centrului ID Bacau; ceea ce m-a uimit foarte tare a fost faptul ca la terminarea facultatii lor nu li s-a cerut sa faca o lucrare de diploma, ci au terminat studiile doar cu examenul scris de licenta (grila). Eu stiam ca orice student, la absolvirea facultatii, pe langa examenul scris de licenta, mai trebuie sa intocmeasca si apoi sa sustina in fata comisiei de licenta o lucrare de diploma pe o tema impusa de profesorul coordonator - lucrare care are de obicei 40-60 pagini si a carei menire este sa demonstreze capacitatea studentului de a face o cercetare legata de tema data, a sistematiza informatia si , in final a da o solutie de rezolvare sau imbunatatire a unui anumit proces, de a da o interpretare teoretica, etc., lucruri pe care ar trebui sa fie capabil sa le faca orice om care termina o facultate si primeste diploma de licenta. Daca la USH s-a renuntat la proiectul de licenta, acest lucru este - dupa mine- un compromis foarte serios in detrimentul calitatii procesului de invatamant. da, plus, la lucrarea de licentza trebuie sa vii cu un anumit procent de la tine. adica si cercetare de a ta , nu numai copy-paste din carti. ma bucur ca mai impartaseste cineva o idee relativ apropiata de a mea. carcotasii comentariilor mele sa citeasca si postul asta! |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 14:17
am sa incerc sa raspund la mai multe posturi de ale voastre deodata, ca daca va tot citez, am sa umplu doua pagini singura.
sper sa nu uit cui si ce am vrut sa raspund. mai ales lui preda dan vreau sa i raspund. da, adevarat, cine vrea sa invete, invata oriunde. sant si la stat nulitati. da, adevarat, daca ma uit la IQ-ul colegilor mei ....foarte discutabil. personal sant oricum foarte dezamagiota de nivelul la care se afla universitatile din romania. am mers la master la universitatea din bucuresti sperand ca, fiind capitala, e mai de doamne ajuta, dar e pe picior de egalitate cu alte universitati din tara. si la stat, si la particular se merge la greu pe copiat, pe mita si pe alte chestii de genul. si e al naibii de greu, cand vezi ca la un examen, inveti ca tampitul 3 saptamani pentru UN examen, visezi materia noaptea, si restul colegilor dau cadou profului. si la examen nu te poti concentra din cauza galagiei din sala. ce faci? pici examenul (examen foarte greu) pentru ca ceilalti care habar nu au o iota copiaza si se cearta pe fituici? nu. la faza asta am copiat. cu tupeu in fata profului. stiam ca daca se enerveaza si da oral sau asculta din ce am scris, eram singura din sala care eram capabila sa ii explic tot ce am scris. si doare al naibii de tare cand vezi ca inveti ca prostul , iei 9 sau 10, si alte nulitati au 8. asta e diferentza dintre cei care invata pe rupte si cei care copiaza sau trec ca gasca prin apa prin scoala? am terminat geografia. si am avut colegi care in anul 3 de facultate aratau asia in locul americii de sud pe harta. sau in anul I cautau olanda in oceanul pacific. dar majoritatea astora nu au rezistat, nu au ajuns in anul 4. se fac multe la toate universitatile, dar in special la cele particulare. cand am temrinat facultatea, am facut un curs la o universitate particulara - nu dau nume. eu am invatat, pentru ca nu e genul meu altul. sant contra mitei, coruptiei si nu sant de acord in general cu ceea ce e incorect. sant de parerea ca ori merge totul pe "corect2 ori imi bag picioru cum s-ar spune. eu sa dau bani pentru examen, in conditiile in care nu am salar saua m salar mai mic decat acel prof care are zeci de milioane salar? eu sa ii dau lui? dar din pacate la particular, in special la facultati particulare, cam asa se merge. multi dau intentionat la aceste facultati pentru ca stiu ca asa merge treaba. nu au chef sa invete dar vor diplome. sa mai raspund la un lucru: in anul I am fost vreo 60, in anul 4 am ajuns 30 si am luat licentza din prima in jur de 15 persoane. multi se pierd pe parcurs. dar daca ma gandesc ca colegi de-ai mei sant deja la catedra....si le arata copiilor asia in locul americii de sud....trist... mi groaza cand ma gandesc ce generatii de profesori vor fi in romania de acum! au inceput inca de pe cand eram eu la liceu (in clasa a12a nu am avut caiet de romana. dadeam bac si la TOATE orele in a 12a profa se uita pe cataloage de cosmetice !!!!) si e trist cand pe tine chiar te pasioneaza domeniul respectiv, chiar iti place, inveti mult, si inveti din placere...si vezi ca la sfarsit esti pe picior de egalitate cu toti inapoiatii...nimeni nu iti ridica statuie in romania daca esti foarte bun in domeniu. singura sansa este sa pleci peste granitza...si probabil ca si eu acolo voi ajunge, pentru ca aici ma doare tot ce vad .... pentru mine poate e cam tarziu, dar nu vreau ca si copiii mei in viitor sa simta ce simt eu acum. ce merite am avut ca am invatat? putine ... satisfactii? putine ... norocul a fost ca am facut ce mi-a placut... sfatul meu: cine are posibilitatea, sa isi dea copiii la studii in alta tara, aici nu e treaba. daca vreti sa ii faceti oameni, trimiteti-i. aici nu e treaba nici la stat nici la particular, dar cu atat mai putin la particular. am spsu multe, nici nu mai stiu ce am vrut sa mai spun.... |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 14:23
am deschis acest topic ,curios fiind de reactia cititorilo 9am la tot teatrul asta.sunt extrem de bucuros sa vad ca oamenii normali sunt extrem de deschisi la discutii si ca pot accepta argumente pro si contra ,si tot ma intreb cine sunt cei care ne conduc ,daca noi cei de jos putem vorbi civilizat .ganditi-va ce este aceasta actiune a ministrului in afara de implicatiile de interese si politice -o actiune de pedepsire in masa a unui grup social important ceea ce psihologic vorbind nu este recomandata in nici un manual de conducere si organizare .dupa mine trebuia facut cam asa :
investigheaza in domeniu pune probele pe masa pedepseste legal si daca o institutie dovedeste ca este beneficiara celor mai multe nereguli desfiinteaz-o .toate actiunile astea ar fi pedepsit un numar de persoane 'ghinioniste' sa zicem si ar fi inceput sa functioneze 'puterea exemplului' iar ma intreb unde este pregatire psihopedagogica a doamnei ministru? |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 17:35
"punem pariu ca exista si in romania?
poate in lume functioneaza cu succes dar nu si la noi. oameni buni, cunosc personal persoane care au dat astfel de examene, si stiu cum le-au dat si voi o tineti una si buna ca nu exista? vreti sa ii filmez in sesiunea din iarna si sa va aduc divada pe forum? am vazut, si daca va interesati la studenti de la anumite universitati veti vedea ca totul e posibil la noi in tara. si aici nu e vorba de patronul vreunei firme care plateste pentru asa ceva....ala da, intr-adevar e un contraargument, dar aici e vorba de universitati, nu de angajari la anumite firme." nu exista asa ceva in Ro...legal! dar daca tu cunosti persoane ce sustin examen de acasa ....este un nivel ce ma depaseste! In prezent lumea nu are nevoie de nenumarati oameni geniali ci de foarte multe persone ce inteleg si pot aplica ce au creat cativa oameni geniali. Iar majoritatea univesitatilor sunt orientate in acesta directie. Formeza oameni ce pot aplica tehnologiile deja create ,iar asta presupune,in majoriataea cazurilor,doar de a stii sa citesti o documentatie. Stiti ca Bill Gates nu a terminat o univesitate.A zis ca nu a avut timp! Patronul de la DELL a abandonat-o dupa primul an...iar hotmail este construit de un indian ce avea ,la acea data, doar un curs de informatica. Dau asemenea ex.deoarece lucrez oarecum in acest domeniu. E adevarat ca Romania este total atipica.Nu se plateste munca....ci studiul! |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 19:18
De la: 9am077225, la data 2009-07-19 17:35:39"punem pariu ca exista si in romania?nu taticu',in romania nu se plateste studiul,se plateste diploma[hartoaga],cand te duci la un interviu pt.angajare,nu te intreaba nimeni ce sti sa faci sau in cat timp te-ai putea adapta profilului angajatului perfect pt.ei,prima intrebare este ce studii[diplome,hartoage] ai si a doua unde ai mai lucrat si ce experienta ai
|
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 21:34
Pai apropo de oameni celebri cu facultate,.....Iulian Dascalu a absolvit Facultatea particulara ,,.Petre Andrei,,din Iasi (cea care este implicata si ea in scandalul cu USH),Anca Boagiu a facuut tot la o particulara ...fostul ministru al justitiei CHIUARIU prietenul lui Dascalu ( primul lui loc de munca a fost la Molll-ul lui Dascalu_.La mine la servici (Ana Aslan)-policlinica singurul psiholog era absolvent de Psihologie -Spiru Haret si desi trebuia sa faca evaluari psihologice (de obicei pacienti in varsta cu Alzhaimer) le dadea niste chestionare sa le completeze ,scria scurt pe fisa :orientat/dezorientat temporo-spatial ,ceva de pastrat sau nu capacitatea cognitiva ...si gata nu purta nici un dialog ...Asa ca ...nu conteaza din pacate ...valoarea ..important e acum sa ai noroc de relatii bune caci altfel poti sa termini fac. cu 10 si sa nu-ti gasesti si tu cat de cat un loc de munca rezonabil...
|
|
|
|

Se pare ca prin scolile care ai trecut, cinstea nu era la loc de cinste.
Degeaba orice scoala, daca nu esti om.
ati stat degeaba si ati taiat frunze la caini.
ma bucur ca opiniile sunt extrem de diverse ,totusi vorbim de niste actiuni suspecte,dece? pentru ca ministra este din toamna si nu reusesc sa inteleg de ce tocmai acum a facut asta?si tot nu inteleg de ce lumea nu e realista cu privire la calitatea reala a invatamantului romanesc:iata un mic exemplu:la un concurs platit la clasa a 5-a de matematica o anume profesoara a dat 2 solutii la o problema de aritmetica simpla numai ca sa ridice punctajul la unii elevi preferati,sau cine nu stie profesorul care te trimite in restanta sau in corigenta numai ca sa te cheleasca de bani ,fara rusine sau mila de un sarantoc.punctul meu de vedere este cam asta :daca tot am ajuns in faza in care platim actul de invatamant si terminam toti licentiati,nu avem cum sa ne confirmam pregatirea decat daca plecam in strainatate,altfel nici o sansa in romania din care coanda a plecat in anglia sa faca motorul cu reactie,eliade in franta sa scrie ,brancusi in franta sa creeze etc .la noi criteriile de valoare si pregatire sunt nule,singurele criterii sunt cunostintele,pilele,neamurile si politica .