back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Frumoasa actiune de boicotare a universitatea spiru haret

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:

preda_dan2002

11 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 22:45

incet incet punem punctul pe i,astfel veti vedea ca scandalul asta are implicatii sociale ,politice uriase,pentru ca ministra (nu stiu ce i s-a aratat,da eu zic ca e vorba de o spaga remarcabila,care ii asigura traiul pana la foarte adanci batraneti)ajngem la problema de fond :cum am ajuns sa fim condusi de oameni cu studii false si diplome legale?cum un tanar pote fi complet neluat in seama chiar daca a fost seful promotiei sau un mare olimpiard si un alt tanar diplomat fals ajunge ministru ,secretar de stat sau consilier ?
stiti legile poate mai bine ca mine .chiar ei au stimulat asta cu legile lor in care au stipulat ca orice amarat de functionar ar lua salariu mai mare daca are studii superioare(crearea cererii),nu mai vorbesc de liceeni bacalaureati la licee de stat.stiti voi un mare motiv pentru care multi se duc la aceste facultati:evitarea contactului direct cu DOMNUL PROFESOR,cel care te incarca cu materie cat cuprinde ,cel care nu este de cele mai multe ori in stare sa sintezizeze si sa creeze un curs (au calculatoare si hartie) doar ca sa incurce studentul sa-i demonstreze ca nu-l duce mintea si ca daca vrea sa treaca trebuie sa plateasca cu bani sau in natura.serios vorbim de cazuri reale ,din pacate foarte multi uzeaza santajul asta pentru 1 milion .sa va mai aduc aminte de bucuria examenelor de orice fel ?a profesorilor desigur?intrebati un copil de clasa a6 a si veti sti mai multe.cel mai tragic lucru :nu vad iesirea de aici!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 08:33

Geoan� gireaz� o fabric� de prost�naci

Vre�i s� �ti�i de ce nu o s� ias� Rom�nia niciodat� cu adev�rat din criz�? Uite de-asta, c� dac� se apuc� unul s� fac� o chestie bun�, vin zece �i-i dau �n cap, m�na�i fiecare de interesul lui. Nu �n�eleg de unde alba-neagra asta cu diplomele de la Spiru Haret. Sunt valabile diplomele incriminate p�n� mai ieri de Ecaterina Andronescu? Nu sunt. Bun, ca s� nu se spun� c� �i-ai b�tut joc de via�a unui t�n�r, �l pui s� mai dea o dat� examen, poate omul chiar a �nv��at ceva. Dar nicidecum nu �nchizi ochii ca �i cum legea ar fi ceva op�ional. Ast�zi PSD a decis c� nu se anuleaz� nici o diplom� �i c� nu se mai d� nici un examen, �n ciuda celor hot�r�te de ministrul Educa�iei, adic�t�lea omul pe care acela�i PSD l-a pus �n func�ie, ceea ce �l recomanda, cel pu�in oficial, ca fiind cel mai bun produs al partidului �n materie de educa�ie.

�n�eleg, c�nd vine vorba de strategii e nevoie de o politic� corelat� cu cea a partidului, dar �n cazul de fa�� ce treburi avea el, partidul, altele dec�t c� �l va prezenta pe Mircea Geoan� drept candidat la preziden�iale, �n toamn� �i c� Spiru Haret rotunje�te veniturile unor membrii de vaz� ( spun Adrian P�unescu �i cred c� e suficient)? Oare at�t de greu s� fie s� te ab�ii de la populisme �i interven�ii? Mda, probabil c� mai degrab� le-ai t�ia o m�n� dec�t s�-i dezve�i.

Nu mai comentez nimic despre presta�ia Ecaterinei Andronescu. Dac� aproape �mi devenise simpatic� datorit� �nd�rjirii cu care �i-a ap�rat punctul de vedere -mie mi se p�rea foarte just-, r�zg�ndirea de dup� �edin�a PSD o descalific�, iar faptul c� n-a avut demnitatea de a demisiona o face odios de�nici nu �tiu cum s�-i zic. A� vrea s� �tiu ce le va r�spunde oamenilor da�i afar� din examenele de titularizare pe motiv de diplome marca Spiru Haret. Cum �i va �mp�ca pentru c� au pierdut un an, cum le va explica abrambureala. Doar porecla nu cred c� o va scuza.

�n fine, ziceam c� nu comentez despre Ecaterina Andronescu. M� �ntorc la PSD �i la ie�irea din criz�. De fapt, nu la PSD, la toate partidele, c� nici cu PDL sau PNL nu mi-e ru�ine. Citeam �n Ziarul Fianciar de ast�zi o compara�ie �ntre Ungaria �i Rom�nia. Acolo se taie din pensii. Cine de aici ar avea curajul s� propun� asta m�car. Vorbe�ti prostii, nene, o s� zice�i, dracu� �i mai voteaz�? Dracul nu, c� nu �tiu dac� are buletin valabil, dar fraierii �tia care muncesc �n sistemul privat? Nu cumva, dac� lucrurile s-ar mi�ca mai cu talent �n �ara asta, poate le-ar veni �i lor cheful de vot? Da, vorbesc prostii, carpe diem e singura filosofie a politicianului rom�n. De fapt, furare diem (s� m� ierta�i dac� gre�esc, dar nu prea am avut cu cine s� exersez latina �nv��at� �n liceu). Geoan�, c� pe el l-am pus �n titlu, putea s� fie altceva dec�t ne-a obi�nuit p�n� acum. Speran�e de�arte, g�ndul la voturile pe care le-ar fi putut pierde de pe urma scandalului Spiru Haret l-a �inut prea ocupat. Dac� se oprea pu�in din calculat, poate c� s-ar fi g�ndit c� se va g�si cineva care s� n�scoceasc� ideea c� a girat o fabric� de prost�naci*. M�car at�t, dac� despre garantarea normalit��ii nu putem vorbi.

*Cu scuzele de rigoare pentru cei jigni�i pe nedrept, dar �nv���m�ntul la distan�� este o chestiune ce aduce a glum� �n Rom�nia. Iar un nou examen, dat �pe bune�, a�a cum decisese ministrul Educa�iei, era o ocazie pentru absolven�ii �n cauz� s� scape de eticheta pe care inten�ionat le-am aplicat-o la gr�mad�.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 09:38

Geoana a punctat!
nu stiu daca ministra a stiut ce se intampla atunci cand a deschis gura...banuiesc ca nu.
Poate doar tatucu Iliescu stie ceva!
faptul ca este a doua femeie ce gafeaza grav avand functia de ministru e si asta un semn de intrebare
Parerea mea!

Fosta membra 9am.ro

41 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 10:21

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-22 08:33:18Geoan� gireaz� o fabric� de prost�naci

Vre�i s� �ti�i de ce nu o s� ias� Rom�nia niciodat� cu adev�rat din criz�? Uite de-asta, c� dac� se apuc� unul s� fac� o chestie bun�, vin zece �i-i dau �n cap, m�na�i fiecare de interesul lui. Nu �n�eleg de unde alba-neagra asta cu diplomele de la Spiru Haret. Sunt valabile diplomele incriminate p�n� mai ieri de Ecaterina Andronescu? Nu sunt. Bun, ca s� nu se spun� c� �i-ai b�tut joc de via�a unui t�n�r, �l pui s� mai dea o dat� examen, poate omul chiar a �nv��at ceva. Dar nicidecum nu �nchizi ochii ca �i cum legea ar fi ceva op�ional. Ast�zi PSD a decis c� nu se anuleaz� nici o diplom� �i c� nu se mai d� nici un examen, �n ciuda celor hot�r�te de ministrul Educa�iei, adic�t�lea omul pe care acela�i PSD l-a pus �n func�ie, ceea ce �l recomanda, cel pu�in oficial, ca fiind cel mai bun produs al partidului �n materie de educa�ie.

�n�eleg, c�nd vine vorba de strategii e nevoie de o politic� corelat� cu cea a partidului, dar �n cazul de fa�� ce treburi avea el, partidul, altele dec�t c� �l va prezenta pe Mircea Geoan� drept candidat la preziden�iale, �n toamn� �i c� Spiru Haret rotunje�te veniturile unor membrii de vaz� ( spun Adrian P�unescu �i cred c� e suficient)? Oare at�t de greu s� fie s� te ab�ii de la populisme �i interven�ii? Mda, probabil c� mai degrab� le-ai t�ia o m�n� dec�t s�-i dezve�i.

Nu mai comentez nimic despre presta�ia Ecaterinei Andronescu. Dac� aproape �mi devenise simpatic� datorit� �nd�rjirii cu care �i-a ap�rat punctul de vedere -mie mi se p�rea foarte just-, r�zg�ndirea de dup� �edin�a PSD o descalific�, iar faptul c� n-a avut demnitatea de a demisiona o face odios de�nici nu �tiu cum s�-i zic. A� vrea s� �tiu ce le va r�spunde oamenilor da�i afar� din examenele de titularizare pe motiv de diplome marca Spiru Haret. Cum �i va �mp�ca pentru c� au pierdut un an, cum le va explica abrambureala. Doar porecla nu cred c� o va scuza.

�n fine, ziceam c� nu comentez despre Ecaterina Andronescu. M� �ntorc la PSD �i la ie�irea din criz�. De fapt, nu la PSD, la toate partidele, c� nici cu PDL sau PNL nu mi-e ru�ine. Citeam �n Ziarul Fianciar de ast�zi o compara�ie �ntre Ungaria �i Rom�nia. Acolo se taie din pensii. Cine de aici ar avea curajul s� propun� asta m�car. Vorbe�ti prostii, nene, o s� zice�i, dracu� �i mai voteaz�? Dracul nu, c� nu �tiu dac� are buletin valabil, dar fraierii �tia care muncesc �n sistemul privat? Nu cumva, dac� lucrurile s-ar mi�ca mai cu talent �n �ara asta, poate le-ar veni �i lor cheful de vot? Da, vorbesc prostii, carpe diem e singura filosofie a politicianului rom�n. De fapt, furare diem (s� m� ierta�i dac� gre�esc, dar nu prea am avut cu cine s� exersez latina �nv��at� �n liceu). Geoan�, c� pe el l-am pus �n titlu, putea s� fie altceva dec�t ne-a obi�nuit p�n� acum. Speran�e de�arte, g�ndul la voturile pe care le-ar fi putut pierde de pe urma scandalului Spiru Haret l-a �inut prea ocupat. Dac� se oprea pu�in din calculat, poate c� s-ar fi g�ndit c� se va g�si cineva care s� n�scoceasc� ideea c� a girat o fabric� de prost�naci*. M�car at�t, dac� despre garantarea normalit��ii nu putem vorbi.

*Cu scuzele de rigoare pentru cei jigni�i pe nedrept, dar �nv���m�ntul la distan�� este o chestiune ce aduce a glum� �n Rom�nia. Iar un nou examen, dat �pe bune�, a�a cum decisese ministrul Educa�iei, era o ocazie pentru absolven�ii �n cauz� s� scape de eticheta pe care inten�ionat le-am aplicat-o la gr�mad�.

invatamant la distanta a existat mereu si va mai exista. nu numai la Spiru Haret, ci si la alte facultati. nu cred ca exista vreo diferenta, intre cum poti invata "la distanta", la o facultate sau alta. Diferenta este doar acolo, care facultate deranjeaza si care nu si motivul din care deranjeaza. Spiru, avea cele mai mici taxe si cum in tara asta suntem obisnuiti sa platim scump, tot ce-i de proasta calitate, cred ca era ceva ilogic, sa ai calitate la un pret mic. Problema este doar numele facultatii, altceva nimic.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 18:08

Ministerul Educa�iei va sesiza Parchetul �n problema diplomelor ilegale de la Spiru Haret

Ministerul Educa�iei va sesiza Parchetul �n problema diplomelor ilegale de la Spiru Haret

Odat� cu controalele pe care le face la Universitatea Spiru Haret, Ministerul Educa�iei analizeaz� �i caracterul juridic al posibilelor infrac�iuni de la institu�ia de �nv���m�nt, pentru a sesiza Parchetul �n cazul diplomelor ilegale, potrivit consilierului ministrului Educa�iei, Remus Pricopie.

Ministerul Educa�iei va sesiza Parchetul �n problema diplomelor ilegale de la Spiru Haret Vezi Galerie Articol

"Exist� la departamentul juridic al ministerului un document de lucru �n care se analizeaz� caracterul juridic al faptelor comise de Spiru Haret, urm�nd ca, la finalizarea controalelor, s� fie sesizat Parchetul �n cazul acestei institu�ii", a spus Pricopie.

Ministrul Educa�iei, Ecaterina Andronescu, a declarat, mar�i, c� toate diplomele emise de Universitatea Spiru Haret sunt valabile p�n� la clarificarea situa�iei, �ns� controlul la aceast� institu�ie de �nv���m�nt �nainteaz� foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo.

"Echipa de control nu a avut acces la toate documentele �colare, to�i studen�ii �nscri�i la diferite centre �i forme de �nv���m�nt sunt cuprin�i �n aceea�i baz� de date �i, deocamdat�, nu avem datele necesare pentru a putea separa formele de studii legale, de cele nelegale. Situa�ia celor la care se necesit� revalidarea diplomelor va fi clarificat� printr-un act normativ", a spus ministrul Educa�iei, care nu a mai f�cut nicio referire la faptul c� validarea diplomelor ar urma s� fie f�cut� dup� repetarea examenelor de licen��.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, �n ultimii �apte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, num�rul documentelor cerute cresc�nd �n fiecare an, de la 5.700 �n 2003, la nu mai pu�in de 56.000 anul acesta. Num�rul diplomelor ilegale, estimat de Agen�ia Rom�n� de Asigurare a Calit��ii �n �nv���m�ntul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la Spiru Haret.

Andronescu a precizat, �n schimb, c� Universitatea Spiru Haret a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferen�iar �i profesor, prin semn�tura rectorului institu�iei, de�i era necesar avizul Consiliului Na�ional de Atestare a Titlurilor Universitare.

Sursa: NewsIn

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 22:23

De la: preda_dan2002, la data 2009-07-20 22:45:33 incet incet punem punctul pe i,astfel veti vedea ca scandalul asta are implicatii sociale ,politice uriase,pentru ca ministra (nu stiu ce i s-a aratat,da eu zic ca e vorba de o spaga remarcabila,care ii asigura traiul pana la foarte adanci batraneti)ajngem la problema de fond :cum am ajuns sa fim condusi de oameni cu studii false si diplome legale?cum un tanar pote fi complet neluat in seama chiar daca a fost seful promotiei sau un mare olimpiard si un alt tanar diplomat fals ajunge ministru ,secretar de stat sau consilier ?
stiti legile poate mai bine ca mine .chiar ei au stimulat asta cu legile lor in care au stipulat ca orice amarat de functionar ar lua salariu mai mare daca are studii superioare(crearea cererii),nu mai vorbesc de liceeni bacalaureati la licee de stat.stiti voi un mare motiv pentru care multi se duc la aceste facultati:evitarea contactului direct cu DOMNUL PROFESOR,cel care te incarca cu materie cat cuprinde ,cel care nu este de cele mai multe ori in stare sa sintezizeze si sa creeze un curs (au calculatoare si hartie) doar ca sa incurce studentul sa-i demonstreze ca nu-l duce mintea si ca daca vrea sa treaca trebuie sa plateasca cu bani sau in natura.serios vorbim de cazuri reale ,din pacate foarte multi uzeaza santajul asta pentru 1 milion .sa va mai aduc aminte de bucuria examenelor de orice fel ?a profesorilor desigur?intrebati un copil de clasa a6 a si veti sti mai multe.cel mai tragic lucru :nu vad iesirea de aici!!!

petrescu_mhl

2 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 16:38

De la: Hotea_M, la data 2009-07-18 13:00:37Parerea mea - pe care mi-am format-o din unele informatii obtinute dintr-o sursa de incredere pt. mine - este ca la USH se fac compromisuri in detrimentul calitatii procesului de invatamant. Eu am un prieten care a urmat si absolvit cu bine, la USH, in 2008, Fac. de management financiar-contabil, in cadrul centrului ID Bacau; ceea ce m-a uimit foarte tare a fost faptul ca la terminarea facultatii lor nu li s-a cerut sa faca o lucrare de diploma, ci au terminat studiile doar cu examenul scris de licenta (grila). Eu stiam ca orice student, la absolvirea facultatii, pe langa examenul scris de licenta, mai trebuie sa intocmeasca si apoi sa sustina in fata comisiei de licenta o lucrare de diploma pe o tema impusa de profesorul coordonator - lucrare care are de obicei 40-60 pagini si a carei menire este sa demonstreze capacitatea studentului de a face o cercetare legata de tema data, a sistematiza informatia si , in final a da o solutie de rezolvare sau imbunatatire a unui anumit proces, de a da o interpretare teoretica, etc., lucruri pe care ar trebui sa fie capabil sa le faca orice om care termina o facultate si primeste diploma de licenta. Daca la USH s-a renuntat la proiectul de licenta, acest lucru este - dupa mine- un compromis foarte serios in detrimentul calitatii procesului de invatamant.

Si la Spiru Haret se face lucrare de diploma, care se numeste proiect. Ce este diferit ca acesta lucare se sustine in anul 3 semestrul 1 si trebuie sa contina 50-60 de pagini, lucrare care binenteles se sustine in fata comisiei.In anul 2 de studiu trebuie facuta si practica de specialitate, care la rindul ei este insotita de adeverinta care atesta ca ai facut aceasta practica si un caiet de practica cu tot ce ai facut pe parcursul orelor de practica.Caietul de practica este sustinut in fata unei comisi. La examenul de licenta se dau si o serie de probleme de rezolvat, daca nu cunosti formulele nu poti lua acest examen.Concluzia este ca si la Spiru Haret trebuie sa muncesti pentru aceste examene.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 05:20

Eu habar nu am ce e cu scandalul asta. Dar invatamintul prin internet e de mare viitor. Decit sa mergi la mii de Km, sa stai in cazare scumpa, mai bine inveti non-stop acasa. Exista metode inteligente de a face invatamintul asta viabil.
Problema este, unde ar mai fi farmecul salilor de curs cu profesori zglobii la creier si studenti la curs mai mult cu o emisfera cerebrala. Cealalta era ...

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 10:49

De la: petrescu_mhl, la data 2009-07-25 16:38:24
De la: Hotea_M, la data 2009-07-18 13:00:37Parerea mea - pe care mi-am format-o din unele informatii obtinute dintr-o sursa de incredere pt. mine - este ca la USH se fac compromisuri in detrimentul calitatii procesului de invatamant. Eu am un prieten care a urmat si absolvit cu bine, la USH, in 2008, Fac. de management financiar-contabil, in cadrul centrului ID Bacau; ceea ce m-a uimit foarte tare a fost faptul ca la terminarea facultatii lor nu li s-a cerut sa faca o lucrare de diploma, ci au terminat studiile doar cu examenul scris de licenta (grila). Eu stiam ca orice student, la absolvirea facultatii, pe langa examenul scris de licenta, mai trebuie sa intocmeasca si apoi sa sustina in fata comisiei de licenta o lucrare de diploma pe o tema impusa de profesorul coordonator - lucrare care are de obicei 40-60 pagini si a carei menire este sa demonstreze capacitatea studentului de a face o cercetare legata de tema data, a sistematiza informatia si , in final a da o solutie de rezolvare sau imbunatatire a unui anumit proces, de a da o interpretare teoretica, etc., lucruri pe care ar trebui sa fie capabil sa le faca orice om care termina o facultate si primeste diploma de licenta. Daca la USH s-a renuntat la proiectul de licenta, acest lucru este - dupa mine- un compromis foarte serios in detrimentul calitatii procesului de invatamant.

Si la Spiru Haret se face lucrare de diploma, care se numeste proiect. Ce este diferit ca acesta lucare se sustine in anul 3 semestrul 1 si trebuie sa contina 50-60 de pagini, lucrare care binenteles se sustine in fata comisiei.In anul 2 de studiu trebuie facuta si practica de specialitate, care la rindul ei este insotita de adeverinta care atesta ca ai facut aceasta practica si un caiet de practica cu tot ce ai facut pe parcursul orelor de practica.Caietul de practica este sustinut in fata unei comisi. La examenul de licenta se dau si o serie de probleme de rezolvat, daca nu cunosti formulele nu poti lua acest examen.Concluzia este ca si la Spiru Haret trebuie sa muncesti pentru aceste examene.

doar o data practica?
pai si eu m-am chinuit sa fac in fiecare an din cei 4 practica, si cei de la spiru doar intr-un an???
vedeti? o diferenta intre universitatile la stat si cele particulare.
proiecte de 50-60 d epagini am tot faut in facultate. nu cred ca se compara cu lucrarea de licentza.
si cum se sustine la inceputul anului 3? pai lucrarile de diploma se sustin la sfarsit. inclusiv la doctorat. e o lucrare pe care o faci in ultimul an, sa o sustii la sfarsit, sa vada lumea de ce esti capabil la sfarsitul studiilor, nu la mijlocul lor...
in fine, eu sant lamurita cu spiru. ma bucur ca au pus-o la pamant. asa sa si ramana! ar merita si altele din tara asta luate la 11 metri, ca putine s epot numi universitati in romania!

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 10:54

De la: nastasemihail, la data 2009-07-26 05:20:09Eu habar nu am ce e cu scandalul asta. Dar invatamintul prin internet e de mare viitor. Decit sa mergi la mii de Km, sa stai in cazare scumpa, mai bine inveti non-stop acasa. Exista metode inteligente de a face invatamintul asta viabil.
Problema este, unde ar mai fi farmecul salilor de curs cu profesori zglobii la creier si studenti la curs mai mult cu o emisfera cerebrala. Cealalta era ...

nu cred ca e de viitor. e foarte important sa faci practica in facultate. nu numa sa tocesti ca prostu din carti. nu cred ca te-ai da pe mana vreunui medic care a facut facultatea prin internet si nu a vazut pacient in viata lui! sau nu cred ca ti-ai da vreunui inginer constructor sa iti faca proiectul casei in conditii de studii pe internet! si exemplele pot continua. din pacate in romania nu se prea pune baza pe practica in facultate. dar in strainatate asta e baza : practica. se face multa practica. sa stii cand ajungi la locul de munca ce trebuie sa faci, nu sa le impui capul la colegi cu filozofii dar sa nu fii in stare de nimic ...

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 10:56

scuza-ti greselile de scriere, dar ma grabesc sa scriu repede ...

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 22:21

Cred ca nu s-a prea inteles problema !

Universitatea spiruHaret are dreptul sa functioneze.Dar legal ! Nu are dreptul sa se transforme infabrica de diplome !

Sa solicite si sa primeasca acreditarea si autorizarea legala pentru ce poate duce ! pentru ce nu poate sa renunte !

Iar Ecaterina Andronescu a gresit doar ca nu s-a prezentat demisia cand i-a cerut Geoana sa nu respecte legea .

Daca pana si Miclea-omul de casa al lui Basescu - a recunoscut ca aceasta universitate functioneaza ,,cu unele sectii si specializari ,ilegal.

Acum sa vedem ce va zice DNA si Parchetul general. s. Justitia, ingeneral !?

Altfel in urmatorii 20 ani-in acest ritm- toata Romania va avea o diploma de la Spiru Haret !

Va fi bine, nu-i asa? Ne intoarcem la facultatile muncitoresti !

Dar pe astea cum le vom denumi ???

Fosta membra 9am.ro

198 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2009, ora 23:26

lordu...

pare ca Spiru este singura facultate ce da diplome ,,muncitoresti".

vrei sa dam si alte nume aici?si nu ma refer la cele de pe lista...

pt.informarea ta corecta ca nu te cred rauvoitor.

www.cotidianul.ro/zeci_de_universitati_repetente_la_evaluarea_ac...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 17:46

Statul a gresit ca nu a fost mai exigent. Mai putin facultatile.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ionescucostica53

29 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 23:24

Aceasta este parerea mea independenta de orice comentariu al unuia sau altuia de pe acest topic ::::::::eu cred ca fiind an electoral au vrut sa stoarca mai multi bani , se stie oricum ca acreditarile pe spagi au fost obtinute apoi cred ca se vrea discreditarea unor oameni care au predat sau au urmat cursurile acestei facultati apoi se poate ca in lupta de dezvoltare a acestei universitati sa se fii uitat ca interventiile duc doar pana la un anumit punct de care ecaterina soferita sa fii tinut cont :::::din punct de vedere moral si al respectarii intogmai a legilor ....care legi!!!!!!??????? eu ma intreb oare numai studenti prosti au iesit de pe portile acestei institutii???????? sincer nu cred apoi facultatea formeaza dospirea aluatului se face pe piata muncii acolo unde iese sau nu adevarata paine doar piata muncii poate decide care este bun si care nu .

doar eu si prazul
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 23:29

De la: ionescucostica53, la data 2009-07-27 23:24:39 Aceasta este parerea mea independenta de orice comentariu al unuia sau altuia de pe acest topic ::::::::eu cred ca fiind an electoral au vrut sa stoarca mai multi bani , se stie oricum ca acreditarile pe spagi au fost obtinute apoi cred ca se vrea discreditarea unor oameni care au predat sau au urmat cursurile acestei facultati apoi se poate ca in lupta de dezvoltare a acestei universitati sa se fii uitat ca interventiile duc doar pana la un anumiwww.9am.ro/comunitate/forum/post_reply/21286/quote/260577.html#t punct de care ecaterina soferita sa fii tinut cont :::::din punct de vedere moral si al respectarii intogmai a legilor ....care legi!!!!!!??????? eu ma intreb oare numai studenti prosti au iesit de pe portile acestei institutii???????? sincer nu cred apoi facultatea formeaza dospirea aluatului se face pe piata muncii acolo unde iese sau nu adevarata paine doar piata muncii poate decide care este bun si care nu .

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 23:08

De la: nastasemihail, la data 2009-07-27 17:46:43Statul a gresit ca nu a fost mai exigent. Mai putin facultatile.

INTERESE POLITICE ! SI , MAI ALES, MULTI BANI , IN ANUMITE CONTURI !

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2009, ora 23:09

De la: 9am077225, la data 2009-07-26 23:26:38lordu...
pare ca Spiru este singura facultate ce da diplome ,,muncitoresti".
vrei sa dam si alte nume aici?si nu ma refer la cele de pe lista...
pt.informarea ta corecta ca nu te cred rauvoitor.
www.cotidianul.ro/zeci_de_universitati_repetente_la_evaluarea_ac...

Ma refeream strict la acest caz !
Iti dau si eu un exemplu : FABRICA DE DIPLOME DE LA BAILE HERCULANE. (MII DE DIPLOME DE JURISTI )

ionescucostica53

29 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 1 August 2009, ora 10:02

problema care sigur sa pus nu este legata de diplomelor celor care au platit ca prostii o facultate si au ajuns juristi iar acum stau cu CV-ul pregatit pentru inca un concurs la vreo firma privata ,din pacate sant multi care beneficiind de aceasta calificare de jurist ocupa locuri cheie in aparatul instutional desigur bugetar romanesc aici este defapt lupta pentru nerecunoasterea diplomelor , acum este clar cand presedintele a iesit in fata presei si a guvernului cerand reducerea personalului bugetar cu 20% ,sa intelegem ca in jurul presedintelui sant diferite scurgeri de informatie ?? Eu cred ca aceasta actiune a fost clar facuta pentru o eliminare cat mai facila a unor oameni mai putin darnici sau cu o alta coloratura politica decat sefii lor directi .

doar eu si prazul
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 August 2009, ora 18:15

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, aflata duminica la discutiile pe tema Codului Educatiei, a precizat ca va propune un grad superior celui de profesor universitar, pentru a-i stimula pe cei care au obtinut deja acest titlu. Totodata, ministrul a declarat ca a cerut promovarea unei Ordonante de Urgenta pentru ca Bacalaureatul sa se dea dupa noua structura.

"Dupa obtinerea titlului de profesor universitar nu mai avem nimic ulterior, ori eu cred ca ar fi bine sa existe inca un temei de a depune toate eforturile. Acum poti sa devii profesor universitar si la 30 si ceva de ani si cred ca este normal sa mai avem inca o treapta�, a spus ministrul Ecaterina Andronescu, potrivit NewsIn.

Ministrul a precizat ca aceste propuneri vor fi discutate cu reprezentanti ai universitatilor si organizatiilor din domeniu si vor fi incluse in Codul educatiei, care va fi finalizat pe 14 august. Pana in prezent a fost pus la punct capitolul de invatamant preuniversitar. Printre cele mai importante modificari anuntate se numara: eliminarea tezelor cu subiect unic, introducerea unui test international la clasa a IV-a, schimbarea modalitatii de admitere la liceu si reducerea numarului de probe la bacalaureat.

"Dorim ca Bacalaureatul sa se desfasoare dupa noua varianta, iar acest lucru se poate rezolva printr-o Ordonanta de Urgenta. Legat de testarea pe calculator, se vrea ca in maxim un an, toate unitatile scolare sa fie dotate cu calculatoare si sa aiba conexiune la internet", a precizat vicepresedinte Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simon Hancescu, potrivit realitatea.net.

In noua forma, Bacalaureatul va fi structurat pe doua etape:

* Prima etapa se va desfasura pe parcursul clasei a XII-a si presupune evaluarea unor competente, precum cele de comunicare in limba romana sau in limba materna, competente digitale si evaluarea competentelor lingvistice.

* A doua etapa este examenul propriu-zis de Bacalaureat, care consta in trei probe scrise, patru pentru cei care studiaza si limba materna. Limba si Literatura Romana, comuna pentru toata lumea, Matematica obligatorie pentru cei care fac sectiile stiintifice, respectiv Istoria, obligatorie pentru cei din zona socio-umana. Cea de-a treia proba va fi la alegere din ariile curriculare specifice.

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 2 August 2009, ora 18:48

Voi fi, in sfarsit, linistita doar in ziua in care Petre Florin Preda si clonele lui vor disparea de pe acest forum, ziua in care si eu ma voi spulbera devenind inutila, fara obiectul muncii dupa ce copilul pe care mi l-a facut din flori, prin viol, fugind nenorocitul, de ani de zile, de respoinsabilitatea de tata si de pedeapsa legii,, ma va razbuna pedepsindu-l. Era un dement de militian beat, o bruta.Asta facea cu fetele, cu femeile, cu revolutionarii adusi la Jilava in `89!
Desi au trecut aproape 20 de ani ai ramas la fel de cinic si zeflemitor, acelasi criminal neinduplecator doar ca jonglezi acum pe net, te ascunzi pe topicuri, te-ai casatoreit si te prefaci drept mare familist, tot o lichea obsedata de sex si putere ai ramas, sunt multumita ca macar baiatul nu iti seamana, esti un violator si un farsor, un mare sarlatan periculos, iti vei rpimi pedeapsa negresit!

De la: 9am056627 la 31 Iul 2009, 19:45 Pentru : romtar

Subiect: [fara subiect]

ESTI BUN !!!!!!!!!! ESTI FOARTE BUN........ MAI SCORMONESTE SI AI SA RAMAI F. UIMIT DE CE AI SA GASESTI DESPRE ...999FLORIN (PREDA PETRE-FLORIN)!!!!!!!!!!!!!!!!!
BAFTA !!!!!!!!!!!1
RASPUNDE

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 August 2009, ora 23:47

999www.youtube.com/v/IQMCigaja4k&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/IQMCigaja4k&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 August 2009, ora 23:49

999www.youtube.com/v/ZX35Hw5a-Ss&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/ZX35Hw5a-Ss&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 August 2009, ora 23:57

999www.youtube.com/v/jtuYU9bbwiA&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/jtuYU9bbwiA&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 August 2009, ora 21:24

opriti-o pe abramburica

Femeia asta, dup� ce c� e proast� de pute, mai �i dore�te s� intre �n istorie. Dup� ce a decis s� schimbe IAR admiterea la liceu, acum schimb� �i Bacul.

B�, eu am �nceput s� m� preg�tesc pentru Bac din clasa a 10 a. Pentru c� �tiam la ce materii se d�, ce se cere, cum s� m� preg�tesc.
Cum s� se mai preg�teasc� pu�tii din ziua de azi, c�nd lor li se schimb� modalitatea de examinare �n func�ie de zdrean�a din fruntea ministerului?

Serios, nu o opre�te cineva, �n orice mod, pe vaca asta?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 03:56

Purtatorul de cuvant al Universitatii "Spiru Haret" a declarat ca raportul intocmit de Ministerul Educatiei este unul care incalca legea, motiv pentru care USH nu va pune in aplicare cerintele de intrerupere a admiterii pentru invatamantul la distanta al universitatii.

George Nicolau a amintit ca deja exista pe rol un proces prin care "Spiru Haret" cere in instanta suspendarea HG 749/2009, care interzice universitatii organizarea examenului de admitere. Nicolau a precizat ca USH nu a intrat in posesia raportului final, prezentat, sambata, de ministrul Ecaterina Andronescu in sedinta extraordinara de guvern si ca universitatea nu a fost contactata de vreun reprezentant al ministerului Educatiei, informeaza NewsIn.

Andronescu inchide centrele de invatamant la distanta de la 'Spiru Haret'

Duminica, USH a mentionat, intr-un comunicat de presa, ca nu va sista admiterea universitara, asteptand ca instanta sa se pronunte. De asemenea, Nicolau a precizat pentru NewsIn ca universitatea nu va retrage cele 92 de titluri universitare, asa cum a cerut, sambata, Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educatiei a decis, sambata, inchiderea centrelor teritoriale de ID ale Universitatii "Spiru Haret" si invalidarea a 92 de titluri universitare, precizand ca, daca universitatea nu va pune masurile in aplicare, va declansa procedura de lichidare: "In cazul in care universitatea nu aplica masurile prezentate in vederea intrarii in legalitate, ministerul va declansa procedurile de intrare in lichidare", a spus Ecaterina Andronescu.

Pe langa centrele teritoriale de invatamant la distanta ale "Spiru Haret", Ministerul Educatiei a decis si inchiderea celor noua centre din strainatate. De asemenea, "Spiru Haret" nu mai poate organiza examenele de licenta, pana la verificarea ARACIS.
Mai mult, carta universitara de la ,,Spiru Haret'' a fost anulata, a spus ministrul Educatiei, pentru ca regulamentul sa fie actualizat, incluzand aici si stabilirea unei noi proceduri pentru alegerea rectorului.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 August 2009, ora 16:32

OG privind desfiintarea invatamantului la distanta la Spiru Haret, adoptata de Guvern

Guvernul a decis sa desfiinteze, prin ordonanta, invatamantul la distanta din cadrul Universitatii Spiru Haret, potrivit declaratiilor ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, de la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

"Saptamana trecuta am prezentat raportul si principalele propuneri de masuri. Ordonanta de astazi vine si fixeaza prin litera legii masurile pe care le propunem pentru intrarea in legalitate a acestei universitati�, a declarat ministrul Educatiei.

�In speta este vorba de desfiintarea invatamantului la distanta si de altfel si Codul despre care am vorbit inlocuieste sistemul de invatamant la distanta cu invatamantul la distanta cu frecventa redusa. Pentru ca este anormal sa nu vezi profesorul niciodata, o ora sau o jumatate de ora, in tot ciclul de invatamant�, a subliniat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, Ordonanta cere Universitatii "Spiru Haret" sa organizeze alegeri avand in vedere ca rectorul nu a mai fost validat de minister, asa cum cere Legea din anul 2000.

Totodata, institutia va intra intr-o perioada de monitorizare speciala care se face pe baza unei metodologii pe care o elaboreaza Ministerul Educatiei.

In ceea ce priveste studentii de la Drept care au terminat cu 180 de credite, �o modalitatea de abordare total in contradictie cu ceea ce cere Legea invatamantului, Ordonanta stabileste ca ei trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite, adica de la 3 ani la 4 ani, asa cum de altfel Legea invatamantului stabileste din anul 2004, dar universitatea din pacate nu a observat sau s-a facut ca trece pe langa lege si sigur ca i-a incurcat din pacate pe acesti studenti care au finalizat cu 180 de credite�, a adaugat ministrul Educatiei.

De asemenea, Ordonanta stabileste faptul ca studentii care sunt inscrisi in anul I sau II la invatamantul la distanta pot sa beneficieze de transferul la un alt program de studiu care sa fie acreditat, in asa fel incat sa-si poata finaliza studiile, iar diploma la sfarsitul studiilor sa poata fi recunoscuta.

pasarea_phoenix

105 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 August 2009, ora 20:29

Deci............tot �nv�ț�m�ntul e de rahat �n Rom�nia,nu numai cel privat.Eu am terminat la stat,iar �n afar� de faptul c� ni se puneau c�teva c�rți pentru examen �n brațe,dup� care ni se dicta din aceleași c�rți la curs,mare lucru nu pot s� spun despre activitatea profesorilor.Ce importanț�(relevanț�) are pentru competențele mele profesionale și ale oricui,faptul c� m-am �nt�lnit cu profesorul la cursuri și examene?Recunosc,din c�nd �n c�nd ne mai explicau c�te ceva,mai f�ceam și laboratoare.Practic� nu se mai face,te duci unde vrei,dac� vrei sau obții o adeverinț� de la vreo cunoștinț� c� ai f�cut-o.Ideea este c� numai �n Rom�nia se putea face așa ceva,s� te trezești dup� c�țiva ani c� ai o diplom� ilegal�.P�rerea mea este c� nu ar fi trebuit s� funcționeze dac� nu era legal,nu s� vii acum și s� spui c� nu știu c�ți oameni au diplome false și c� ditamai universitatea a funcționat ilegal.Oare �n at�ția ani de funcționare a acestei universit�ți nu s-a sesizat nimeni c� funcționeaz� ilegal?Se trezir� acum c� funcționeaz� ilegal.Nu mi se pare corect nici sa scoți studenții absolvenți de la Spiru Haret afar� din sal�,�naintea unui examen.Nu v�d cu ce sunt ei vinovați c� o universitate de pe piaț� a funcționat ilegal.Funcționarea acestei universit�ți a fost sub ochii tuturor de suficient timp ca s� sesiseze mai din timp.
Plus de asta are cursuri de zi �n Buc,ceea ce conform legii le d� voie s� organizeze si centre teritoriale - forma ID,așa cum au de altfel majoritatea universit�ților de stat.
�nc� ceva,am f�cut studii postuniversitare tot la stat și aveam un prof.care ne obliga s� venim la curs,�n timpul cursului el povestindu-ne despre c�l�toriile lui.Dar pentru orgoliile lor trebuia s� fii prezent la curs și s� cumperi c�rțile,iar �n cazul �n care mai discutai ceva la curs nu aveai voie s� le pui �ntreb�ri la care nu știau r�spunsul.Le adresai �ntreb�ri doar dac� erau cuprinse �n lista lor.

pasarea_phoenix
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 00:52

Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte actiunea Universitatii "Spiru Haret" impotriva Guvernului, in sensul ca a suspendat executarea a doua artico Curtea de Apele din HG 749 din 2009, care nu ii permit acesteia sa organizeze admitere. Hotararea nu este definitiva.

Totodata, instanta a obligat Guvernul la plata 7500 de lei cheltuieli de judecata. Exceptiile au fost respinse.
Hotararea de Guvern prin care se aproba lista institutiilor de invatamant superior acreditate sau autorizate de catre Ministerul Educatiei se da anual. HG nr. 749/2009 contine o prevedere suplimentara, potrivit careia universitatile neincluse pe lista nu mai pot organiza examenul de admitere. Altfel spus, arata NewsIn, universitatii Spiru Haret i s-a interzis expres, prin act normativ, sa organizeze admiterea pentru anul universitar 2009/2010. HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, nu include si Universitatea Spiru Haret, deoarece aceasta a solicitat si a castigat in instanta sa fie anulate prevederile a doua HG anterioare de acest tip, respectiv 676/2007 si 635/2008, care ii confereau statut de universitate acreditata.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, in urma cu trei zile, ca se va pronunta vineri, 14 august, pe fondul procesului deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea Hotararii de Guvern care nu ii permite sa organizeze admitere.

Instanta a luat in discutie, marti, 11 august, exceptiile invocate de Guvern si sustinute de Ministerul Educatiei. In plus fata de exceptia invocata la termenul anterior, pe 6 august, Executivul a ridicat si exceptia lipsei calitatii procesuale active, Guvernul sustinand ca Universitatea "Spiru Haret" nu este cuprinsa in hotararea atacata, astfel incat actiunea in instanta nu se justifica. Ministerul Educatiei a sustinut, la proces, ca Aurelian Bondrea nu ar fi fost numit legal in functia de presedinte al "Spiru Haret", exceptia fiind respinsa, pe motiv ca nu influenteaza fondul cauzei.

Marti, reprezentantii "Spiru Haret" au adus mai multe hotarari judecatoresti definitive in care Bondrea apare ca reprezentant al institutiei. Astfel, la proces, Guvernul, prin reprezentantii sai, a sustinut ca Bondrea nu este recunoscut ca rector in relatia cu Ministerul Educatiei. Acestia sustin ca actiunea nu ar fi valabila, pentru ca a fost semnata in numele Universitatii de catre Bondrea. Mandatele avocatilor au fost semnate tot de Bondrea, au mai aratat reprezentantii Guvernului.

Reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" au cerut suspendarea executarii HG 749/2009 care le interzice organizarea exemenului de admitere pentru 2009-2010, pe motiv ca "se incalca principiul constitutional al autonomiei universitare si dreptul fundamental al oricarei persoane la respectarea proprietatii private", potrivit actiunii depuse in instanta. Mai mult, in actiune se precizeaza ca, prin aceeasi hotarare de guvern, se incalca drepturile obtinute in urma acreditarii "Spiru Haret" ca universitate particulara. In urma acreditarii prin Legea 443/2002, universitatea are dreptul sa stabileasca organizarea "fiecarui ciclu universitar de zi, seral, cu frecventa redusa sau la distanta".

Prin urmare, reprezentantii institutiei considera ca Guvernul incalca atat Legea 443/2002, cat si Legea 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, "printr-un act administrativ cu o forta juridica inferioara". Potrivit actiunii, statul incalca obligatia de a se abtine de la orice act care poate duce la pierderea proprietatii private. In consecinta, in actiunea "Spiru Haret" se arata ca HG 749 trebuie modificata astfel incat sa se permita "exercitarea legala a activitatii universitatii si a dreptului acesteia de a organiza ciclul universitar de licenta, conform structurii aprobate de Senatul universitatii la 13 mai 2009".

Toate diplomele de licenta si titlurile universitare acordate de Universitatea "Spiru Haret" (USH) sunt legale, iar institutia de invatamant ii cere ministrului Ecaterina Andronescu sa inceteze atacurile publice asupra universitatii, a declarat, pe 24 iulie, rectorul Aurelian Bondrea. Potrivit rectorului de la "Spiru Haret", institutia pe care o conduce are peste 50 de specializari, dintre care 95% sunt acreditate, iar restul autorizate.

De cealalta parte, conform ministerului, dintre cele 31 de facultati ale universitatii, 26 sunt acreditate sau autorizate de institutiile responsabile, cu mentiunea ca avizele au fost obtinute, in majoritatea cazurilor, numai pentru programele de invatamant la zi, insa universitatea are si formele de invatamant la distanta si fara frecventa.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1991 si a dobandit primele acreditari pentru invatamant la zi in 2002. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 03:22

E scandal mare. Si cam suna a distrugere hotarita a invatamintului. Vom vedea ce va fi.

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului frumoasa actiune de boicotare a universitatea spiru haret
Mergi la: