Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:42
De la: nastasemihail, la data 2009-10-04 01:33:24Am gasit acum pe un forum, ceva ce seamana a gluma, dar e mai degraba real.
Pamintul e "fractal tridimensional cartofoid"
...mmmda ! configurarea structurala a materiei, dupa ultimile cercetari, tot fractal se ...
sa nu-ti glumesti prea !...iar spre sfarsitul acestui an, o sa te bucuri de-o confirmare oficiala de cel mai inalt nivel.
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:43
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:48
|
alehin
2584 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:51
..cred c-am sa recurg la serviciile unui chirurg estetician, problema se complica totusi...unde gasesc o scoala sa-nvat a deveni prost ?....
Stie cineva ?...
Ce are estetica ...cu prefectura???
In chestiunea a doua ....nu trebuie sa faci nimic ......trebuie doar sa respiri ...adica inspiri ...expiri....nu-i greu ...incearca ....important e ca-ti pui intrebarea...?!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:51
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:52
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:53
Cine
a văzut ceva
și
n-a orbit?
Cine știe
cu adevărat
un lucru
și
mai poate
să-l spună?
Cine
a întâlnit adevărul,
un
adevăr oarecare,
Și
n-a fost
strivit
de
el?
Constantin Noica
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:53
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:03
De la: nastasemihail, la data 2009-10-04 01:52:47De la: mytcor, la data 2009-10-04 01:35:56Proștii și urâții se bucură de toate pe lumea asta. Stau relaxați și cască gura la spectacol. Dacă nu cunosc sensul victoriei, sunt scutiți cel puțin de cunoașterea înfrângerii. Trăiesc așa cum ar trebui cu toții să trăim neperturbați, indiferenți și fără neliniști. Nu-i ruinează pe alții, dar nici ei nu sunt ruinați de alții.
Oscar Wilde
....cred c-am sa recurg la serviciile unui chirurg estetician, problema se complica totusi...unde gasesc o scoala sa-nvat a deveni prost ?....
Stie cineva ?... Da...esti unde trebuie.... ...aici...
...EXACT !...si-s cursuri gratuite !..
Privește lumina și gândește-te la frumsețea ei. Ceea ce vezi nu a fost mai înainte, iar ceea ce a fost nu mai este. Cine este cel care reface acest lucru din nou dacă cel ce face moare continuu?
Leonardo da Vinci
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:12
Temnița cea mai de temut e aceea în care te simți mai bine
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:15
Pt Mytcor ....daca nu mai are rabdare sa invete de pe forum cum sa ,,devina prost,, (apropo ...ca sa devii prost .....de la ce ??? de la oligofren???...asa....exista o carte care are chiar titlul asta...
M-am hotarat sa devin prost
July 10th, 2006 | Comedie/Satira, Ioana Ristea | Print This Post
Autor: Martin Page
Rating:
Martin PAge M-am hotarat sa devin prostTitlul pare mai mult decat imbietor. Mi-am zis ca o sa fie o lectura amuzanta.Sa vedem: avem o bucata tanar francez, inteligent, inaintea timpului sau, surescitat si confuz , resimtind intelepciunea cu care l-a inzestrat natura ca pe un fel de blestem. Cautarile febrile si curiozitatea nu-l satisfac: inteligenta e de doua ori rea: te face sa suferi si nimeni nu se gandeste sa o considere ca pe o boala. Asocial, incearca sa intre in randul oamenilor, cautand sa se transforme in alcoolic. Si cum incearca el sa devina alcoolic? Evident, ca un intelectual: fuga la biblioteca in cautare de carti despre alcool. Halal! Devenit dupa patru zile de studiu intens un Platon al lichiorurilor si dupa o intalnire demoralizanta cu un alcoolic adevarat (devenit indrumator), Antoine se hotaraste sa bea o bere. Dupa nici jumatate de pahar, intra in coma etilica.
Incearca apoi sa se sinucida. Participa la un curs de sinucidere denumit SPTPTM (Sinucidere pentru toti si prin toate mijloacele), invata cum sa faca un nod culisant adevarat, elegant si solid, ce medicamente trebuie alese, cum se dozeaza si se combina pentru a muri in mod placut si la terminarea cursului, regasindu-se fara inocenta invatacelului, sinuciderea nu i se mai pare tentanta. Scrie un manifest impotriva inteligentei, ajungand la concluzia ca sa devina prost poate fi o idee desteapta. Sfatuit de medicul lui, incepe sa ia Heurozac, un antidepresiv, care da dependenta, vertijuri, oboseala (adica simptomele dorite de Antoine). Ramanea acum sa inceapa sa mearga la sala de forta, se imbraca la Nike, mananca la McDonalds, devine agent de bursa prosper. Se integreaza.
Existenta i se clatina cand primeste acasa o editie de buzunar a corespondentei lui Flaubert, foarte draga cu ceva timp in urma. Este rapit de prietenii lui, satui de imbecilitatea in care se cufunda si chinuit, fortat sa asculte Meditatiile metafizice ale lui Descartes si Cugetarile lui Pascal. Curat voodoo! Dar se vindeca de prostie.
Elemente elucubrante sunt multe (de la cursul de sinucidere la dialogul cu fantoma unui cantaret inca in viata). Dar sunt nostime. Spuse cu seriozitate, devin de-a dreptul hilare. Si Martin Page si eroul sau raman cu tine. Doua ore cat citesti cartea, nu mai mult. Recomandata depresivilor, entuziastilor, natarailor si cultilor! Cartea de pe noptiera!
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:19
Nemo nascitur sapiens
Amicus Plato, sed magis amica veritas
Aquila non capit muscas.
Audiatur et altera pars
Divide et impera
Dubito, ergo cogito; cogito ergo sum.
Errare humanum est sed perseverare diabolicum
Etiam unus capilus habet umbram suam
Ex nihilo nihil
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:21
Printre marile lucruri aflătoare printre noi, Nimicul este cel mai mare. Acesta domnește în timp și își trimite brațele în trecut și în viitor și cu ele distruge tot ceea ce a fost și tot ceea ce va veni, atât în natură, cât și în lumea animală, și nu posedă nimic din indivizibilul prezent.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:31
Printre marile lucruri aflătoare printre noi, Nimicul este cel mai mare.
Mic tratat despre nimic
October 2nd, 2007 | Altele, Gabriel Mirea | Print This Post
Autor: John D. Barrow
Rating: John D. Barrow - Mic tratat despre nimic rating - recenzii carti
John D. Barrow - Mic tratat despre nimic - recenzie carti
Pace și bine!
La orice vorbitor public ce vrea să-și arate spontaneitatea se întrevede ultima carte citită. Dacă este una pretențioasă de genul celei despre care voi cuvânta eu însumi, atunci oratorul va avea un aer docent, demonstrativ, sentențios. Dacă este o carte ușurică, știm cu toții ce înseamnă asta, ceva de amor sau vreuna de rezbel ori un Sf-laș acolo, atunci vorbitorul o va menționa cu un aer ușor jenat, ca un apropo, ca o scuză. Deși nu se spune, totuși prejudecată genului grav și a celui minor încă mai bântuie cu furie prin mințile contemporanilor noștri, atât de nedeclarat clasiciști.
Mie cel puțin de câte ori vorbesc unui public mi se întâmplă năstrușnicia de a-mi scăpa mâna în geantă și de a scoate cartea în curs de citeală s-o flutur și s-o storc de ceva semnificații. Cum se spune, nu regulat, dar cam des. Uneori sunt așa de fascinat de subiectul cărții că uit de rostul pentru care mă aflu acolo și îi dau înainte cu lectura mea. Evident că plictisesc pe mulți, veniți să audă despre altceva, dar ofer sare și piper îndeajuns că să nu-i văd cel puțin căscând. Sau așa mă consolez.
În scris e mai ușor. Dacă atenția îți este abătută de un alt subiect, te lași bântuit de noua pasiune, te entuziasmezi cât este necesar unei noi lecturi și apoi revii la datorie. În vorbire însă
Iată de pildă vorbeam câtorva persoane despre Socrate. Despre faptul că spunea despre sine că oracolul din Delphi l-a numit de pomană cel mai înțelept bărbat al Greciei întrucât el știe doar că nu știe nimic. Problema a rămas insolvabilă până azi. Dacă Socrate nu știa nimic, ceilalți ce știau? Logica ar spune că nimeni nu știe nimic.
Dar ce este acest nimic? Ei bine și aici etalez cartea atu iată o carte care tocmai asta încearcă să ne lămurească. John D. Barrow atrage atenția că lumea antică nu cunoștea zeroul. Refuza vidul, nimicul. Așa că Socrate, deși spunea că nu știe nimic, subînțelegea un nimic care ar reprezenta ceva. Să zicem apa, aerul, atomii elemente cu care vidul fusese umplut în încercări filosofice precedente.
De altfel, există două concepții mari ale nimicului. Una în care nimicul este pur și simplu, un spațiu absolut gol, vidul perfect, iar cea de-a doua, de proveniență orientală, că vidul ar reprezenta ceva. Nimicul pur nu a putut fi identificat. Experiențele de laborator care au reușit să obțină vid au constatat că rămâne totuși în urma eliminării aerului o sumă de atomi, că mai este prezentă o parte din univers de spațiu și timp, că orice act de a măsura întotdeauna perturbă într-un fel sau altul experimentul, că acționează forța lambda, o forță neinfluențată de nimic și care poate exista dincolo de orice materie. Iată patru argumente tari pentru noua concepție modernă asupra vidului ca starea cea mai joasă de energie. La această viziune au ajuns fizicienii după lansarea teoriei relativității a lui Einstein și a celebrelor sale ecuații foarte dificile de rezolvat ecuațiile câmpului și ecuațiile de mișcare. Noii savanți au combătut astfel o teorie durând de pe vremea lui Newton care considera că nu există vid pur și simplu, ci un fel de substanță foarte rarefiată numită eter. Totodată s-a renunțat la forța gravitațională ca explicație pentru mișcarea obiectelor; corpurile se mișcă din cauza curburii suprafețelor conform unor orbite hiperbolice, parabolice sau eliptice. Mai mult s-a descoperit că și gravitația gravitează, respectiv interacționează cu sine însăși într-un mod pe care lumina nu o face.
Iată cum am plecat de la Socrate și am ajuns la concepția nouă asupra nimicului. Unul dintre ascultătorii atenți m-a întrebat: Dar unde se află acest vid? I-am oferit răspunsul lui Fred Hoyle spațiul nu este deloc departe. Doar la o oră de mers cu mașina, dacă ar merge direct în sus. Altul mi-a cerut o calitate a vidului. Să zicem faptul că oprește sunetele. Mr. Barrow spune că deși vedem Soarele și simțim căldura radiată de el prin intermediul spațiului gol, nu putem auzi nimic din ceea ce se produce la suprafața Soarelui, în ciuda violenței fantastice a acelor fenomene. Apoi cu aceste noi teorii, le-am explicat ascultătorilor s-a ajuns la concluzia expansiunii universului în toate direcțiile, o parte la o sută de mii, la concepte noi precum fluctuația ori inflația primordială a materiei universului, la stabilirea celor patru forțe fundamentale ale universului forța tare și forța slabă, forța gravitațională și forța electromagnetică. Mai mult se bănuiește ideea că există un număr mic de forțe care acționează în Univers, dar care au un număr uimitor de mare de stări și structuri asimetrice complexe.
Cineva curios din sală care apucase să răsfoiască câteva minute cartea a cules citatul din Shakespeare și l-a afirmat public: Știm ce suntem, dar nu știm ce putem deveni. Exact așa și cu forțele acestea, se poate stabili valoarea lor, dar nu putem prevedea rezultatele. Colega sa, geloasă de intervenție, a găsit la rândul ei un citat din Poul Anderson: încă nu am văzut o problemă, oricât de complicată, pe care, dacă o abordezi corect, să nu devină și mai complicată. Fără îndoială, un citat de tip Murphy care stimulează dorința de rezolvare a problemei!
Un moșneguț cu o venerabilă chelie a fost curios dacă mai e valabilă teoria Big-Bang-ului. Și aici sunt două teorii, una care afirmă că universul a fost dintotdeauna, alta că are o natură ciclică, dar nu regulată, și că ne aflăm într-o perioadă de dezinflație universală. Dacă totuși ar fi un univers în cicluri, nimeni nu ne garantează că aparținem primului sau ultimului ciclu. De asemenea considerăm că universul are doar 15 miliarde de ani fiindcă numai atât se află în raza instrumentelor noastre de cercetare și de altfel imaginea obiectelor stelare de la acele distanțe este foarte veche. Nu avem cum ști ce s-a întâmplat cu stelele în timpul nostru dacă nu putem călători până la ele. Dar cum se vor străbate vreodată asemenea distanțe al căror număr de zero ar deprima pe orice om sănătos la cap.
O tânără grăsuță cu mănuși fără degete a intervenit cu întrebarea dar luminii cum i-a fost atribuită viteza de 300000 de km pe secundă, în vid sau în aer?. Și aici am spus că evident lumina în aer are o viteză mai mică, iar fizicienii au stabilit că numai aici s-ar putea construi obiecte care să-i depășească viteza. Din altă parte a grupului un tânăr cu freză de arici mi-a cerut să explic cum se comportă lumina ca o undă. Nu am înțeles care era legătura cu întrebarea de mai înainte, dar hai și cu asta o undă de lumină nu se comportă ca o undă radio sau una de apă, ci mai degrabă seamănă modului cum se propagă un zvon sau începe o isterie în masă. Mai mult, o undă de lumină dacă se manifestă într-o încăpere, va umple întreg spațiul. Le-am spus ascultătorilor și de fenomenul sonoluminiscenței care apare atunci când apa e bombardată cu unde sonore de mare intensitate dând naștere unor lumini.
Câteva persoane au început să se uite la ceas, dădeau semn că ar vrea să revin la tema inițială. Totuși nu m-am putut stăpâni să abandonez concepțiile cele mai moderne ale fizicii fără să nu menționez câteva realizări ale zerofiliei în artă. Astfel în pictură pictorul Ad Rinhardt a propus tehnica nullichromiei, respectiv a lipsei totale de culoare. A pictat tablouri într-o singură culoare. Un tablou negru. Un tablou roșu. Înțelegea fiecare ce credea. Tot în pictură se vorbește de punctul de fugă sau de zeroul vizual, linii care converg către un singur punct. În muzică John Cage a propus o compoziție a tăcerii intitulată 4 33 interpretată de un pianist ce poartă smocking și stă nemișcat pe un scaun, în fața unui pian Steinway în stare de funcționare. Iar în literatură Elbert Hubbard a realizat un volum gol intitulat Essay On Silence. A făcut și economie de cerneală. A realizat și opera perfectă, poezia pură. Oriunde ai fi deschis cartea, totul era cristal. De-a dreptul nimic.
Există apoi obiceiul practicării zeroului prin anularea contrariilor, în fond un procedeu retoric.. Iată ce a fost gravat pe o piatră de mormânt din Northumberland despre o femeie: a fost cumpătată, castă și generoasă, dar a fost mândră, certăreață și pasionată. A fost o soție afectuoasă și o mamă delicată, dar soțul și copilul i-au văzut rar chipul fără o expresie încruntată și respingătoare.
O pensionară înfiptă și-a reamintit de spaima cu individul nul individul cu o personalitate atât de negativă încât atunci când a sosit la o petrecere, invitații s-au uitat unii la alții mirați, întrebând cine a plecat? Am atras atenția în încheierea acestui subiect că există persoane stresate de operarea cu cifre de zeci de milioane, care par întregi cu excepția dorinței de a scrie șiruri nesfârșite de zerouri. Și pentru astfel de zerofobi s-a găsit o cale de ascunde zerourile: 109 nu impresionează atât de neplăcut ca 1000000000.
Toate aceste argumente și nedumeriri le-am extras evident din cartea Mic tratat despre nimic a lui John D. Barrow. Totuși rămân oarecum nelămurit. Este oare același lucru nimicul cu noțiunea de zero despre care se face o adevărată istorie a modului cum a apărut sau cu noțiunea de vid, care când este, dar nu e, când nu este, dar parcă ar fi. Și nici nu mi-am lămurit problema ce fel de nimic știa Socrate. Un nimic pur sau un nimic ceva. Sau poate un nimic de tip energetic. Și neapărat trebuie să-i reproșez cărții diferența între primele capitole cu o expoziție atrăgătoare, ținuta narativă ori măcar istorică și restul cărții sufocat de formule și considerații asupra realizărilor științifice din care cu greu puteai înțelege ceva fără o pregătire solidă în domeniu.
Am să închei cu un citat din Kafka extras din aceeași sursă despre arma cea nouă și eficace a sirenelor: acum sirenele au o armă și mai de temut decât cântecul lor și anume liniștea lor
este posibil ca cineva să fi putut scăpa de cântecul lor, dar de liniștea lor niciodată.
Părerea mea!
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:32
Pentru Alehin :
nebun-alzheimer-oligofren-retardat-autist-prost-destept-inteligent-geniu
Dupa parerea mea e cam greu sa treci dintr-o parte in alta -nu functioneaza decat spre nebunie sau alzheimer !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:36
Pulvis
Immensity, eternity,
You, chaos, who gather everything ...
In your void is insanity -
You make us all insane.
Imensitate, vesnicie,
To, haos, care toate-aduni ...
In golul tau e nebunie, -
Si tu ne faci pe toti nebuni.
In fata ta sant cel mai las.
Imensitate, vesnicie, -
Iubesc o fata din oras ...
Invata-ma filozofie.
Before you I'm the most cowardly.
Immensity, eternity -
I love a girl from the town ...
Teach me philosophy.
Immensity, eternity,
With what supreme irony,
As I shake with fever, you reveal
In the background a cemetery.
Imensitate, vesnicie,
Pe cand eu tremur in delir,
Cu ce suprema ironie
Arati in fund un cimitir.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:48
.............................................in memoriam AUCH
Invata de la apa sa ai statornic drum
Invata de la flacari ca toate-s numai scrum
Invata de la umbra sa taci si sa veghezi
Invata de la stanca cum neclintit sa crezi
Invata de la soare cum trebuie s-apui
Invata de la piatra cat trebuie sa spui
Invata de la vantul ce-adie pe poteci
cat trebuie prin lume de linistit sa treci
Invata de la toate ca toate sunt surori
Sa treci frumos prin viata, sa poti frumos sa mori
Invata de la vieme ca nimeni nu-i uitat
Invata de la nufar sa fii mereu curat
Invata de la vultur cand umerii ti-s grei
Si du-te la furnica sa vezi povara ei
Invata de la greier, cand singur esti, sa canti
Invata de la Luna sa nu te inspaimanti
Invata de la pasari sa fii mai mult un zbor
Invata de la toate ca totu-i trecator
Ia seama, fiu al jerfei, prin lumea care treci
Sa-nveti din tot ce piere cum sa traiesti in veci
din lirica populara norvegiana
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:53
PULVIS ET UMBRA
God forbid it should be man the erected, the reasoner, the wise in his own eyes God forbid it should be man that wearies in well-doing, that despairs of unrewarded effort, or utters the language of complaint. Let it be enough for faith, that the whole creation groans in mortal frailty, strives with unconquerable constancy: Surely not all in vain.
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:54
Trei iezi cucuieți
Ușa mamei descuieți !
Că mama v-aduce vouă :
Frunze-n buze,
Lapte-n țâțe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieș
În călcăieș
Smoc de flori
Pe subsuori.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:57
De la: mytcor, la data 2009-10-04 02:48:22
.............................................in memoriam AUCH
Invata de la apa sa ai statornic drum
Invata de la flacari ca toate-s numai scrum
Invata de la umbra sa taci si sa veghezi
Invata de la stanca cum neclintit sa crezi
Invata de la soare cum trebuie s-apui
Invata de la piatra cat trebuie sa spui
Invata de la vantul ce-adie pe poteci
cat trebuie prin lume de linistit sa treci
Invata de la toate ca toate sunt surori
Sa treci frumos prin viata, sa poti frumos sa mori
Invata de la vieme ca nimeni nu-i uitat
Invata de la nufar sa fii mereu curat
Invata de la vultur cand umerii ti-s grei
Si du-te la furnica sa vezi povara ei
Invata de la greier, cand singur esti, sa canti
Invata de la Luna sa nu te inspaimanti
Invata de la pasari sa fii mai mult un zbor
Invata de la toate ca totu-i trecator
Ia seama, fiu al jerfei, prin lumea care treci
Sa-nveti din tot ce piere cum sa traiesti in veci
din lirica populara norvegiana
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:57
Cucurigu ! boieri mari, Dati punguta cu doi bani !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:02
De la: Horus, la data 2009-10-04 02:57:28Cucurigu ! boieri mari, Dati punguta cu doi bani !
Labirint în flăcări
Deci ceea ce nu se-nțelege
suie în ceruri, palid fum,
dă Lycurg o nouă lege
poimâine, mâine, acum, -
Cum că potrivit se-arată
la distrugerea de sens
litera neînarmată
în cuvântul cel mai dens.
Ba muiere, ba bărbat e,
semn și semne la un loc
o, cuvântule, cetate
pururea în fum și foc.
Nichita Stănescu
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:07
Cercetătorii susțin că un animal, cu cât este mai social, cu atât el tinde să fie mai inteligent. Cele mai sociale păsări sunt Corvidele (ciorile, gaițele). Ele, și nu numai ele, se adună în grupuri familiare, pentru activități de apărare a teritoriilor. Experții susțin că pentru o astfel de interacțiune socială este nevoie de o inteligență superioară. Aceste păsări nu trebuie numai să știe fiecare membru al clanului și statutul lui, ci mai trebuie să observe fiecare schimbare din clan, pentru a putea reacționa corespunzător.
Memoria nu este una din cele mai importante aspecte ale inteligenței, însă păsările au o memorie excelentă. Multe au chiar o memorie spațială mai bună ca cea a oamenilor. Marea majoritate a păsărilor țin minte exact locul unde și-au construit cuibul și tind să se întoarcă la el sau într-o zonă apropiată lui după perioada de migrație. Multe păsări își amintesc 90% din locurile unde și-au îngropat semințele toamna precedentă.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:10
Horus ..ce legatura ai facut ..si de ce ???
Chestia cu ,,cu cât este mai social, cu atât el tinde să fie mai inteligent. Cele mai sociale păsări...,,...si ...cucurigu ...sau cu ce ????
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:18
De la: alehin, la data 2009-10-04 03:10:55Horus ..ce legatura ai facut ..si de ce ???
Chestia cu ,,cu cât este mai social, cu atât el tinde să fie mai inteligent. Cele mai sociale păsări...,,...si ...cucurigu ...sau cu ce ????
Comme un fauve assoupli sous la main du dompteur,
"Le microbe feroce obeit a Pasteur.
O nature, o splendeur! Il protege, il vaccine:
Ce mal, c'est le charbon, et ses causes: un bacille
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:20
A XI-a poruncă
Ascultă, privește și taci!
Ascultă, să-nveți să vorbești,
Privește, să-nveți să clădești.
Și taci, să-nțelegi ce să faci
Când simți că păcatul te paște
Și glasul Sirenei te fură,
Tu pune-ți lacăt la gură
Și-mploră doar sfintele moaște -
Când simți că păcatul te paște!
Când simți că dușmanul te-nvinge,
Smulgându-ți din suflet credința,
Așteaptă-ți tăcut biruința
Și candela minții nu-ți stinge -
Când simți că dușmanul te-nvinge!
Când brațele-ncep să te doară,
De teamă să nu-mbătrânești,
Rămâi tot cel care ești -
Aceeași piatră de moară -
Când brațele-ncep să te doară!
Iar când, cu ochii spre cer,
Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,
Din brațe fă-ți aripi de fier
Și zboară cu ele spre cer!
Ion Minulescu.....
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:21
Comme un fauve assoupli sous la main du dompteur,
"Le microbe feroce obeit a Pasteur.
O nature, o splendeur! Il protege, il vaccine:
Ce mal, c'est le charbon, et ses causes: un bacille,,,
Asta da legatura ??!!!
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:22
E cald,Padurea freamata
Cand mandrul ienicer
Trece,cladind cu pasii
Un sunet ca si el.
Nu vrea o inchinare
Caci iata,o icoana
E doar pamant uscat
Si luciu de arama.
In fata sa , martirul,
Se-asterne tot norodul,
Marind un rege care
A pacalit norocul.
El stie totul,
Intr-adevar un tata,
El s-a vazut prea bine
Murind din nou sub roata...
A inteles vreodata?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:23
...voi asti 2, beep, beep !...si lui Karpov!...
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 03:23
De la: mytcor, la data 2009-10-04 03:20:54A XI-a poruncă
Ascultă, să-nveți să vorbești,
Privește, să-nveți să clădești.
Și taci, să-nțelegi ce să faci