Info
x
Despre orice
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 15:59
De la: mytcor, la data 2009-07-02 15:16:16De la: shanice, la data 2009-07-02 15:13:44De la: mytcor, la data 2009-07-02 14:58:17Mona , ce faci ?????? MИTKωP , AИ VZ3VT KVM AV CZPИT ПЕ MПNE ACEAPZ TOЦИ ZшИA KA NишTE ЛVПИ ФИωPωшИ ГATA CZ MZ CФЫшE? AM AшTEПTAT ↑ 3AдAR CZ MZ CAЛBE3И , CZ MZ CKAПИ дИN ГEAPEЛE ЛOP, AшA KVM AP ФИ ФZKUT VN ГENTЛMAN BEPИTAБИЛ, дAP CE ПAPE KZ M-AM ↑NшЛAT AMAPNИK. KVM AИ ПVTVT CZ ACИшTИ ПACИB ЛA AшA KEBA? VN ГENTLEMAN NV AP ФN CupoPtat CZ BaдZ o VИATZ FATZ ATAKATZ ↑ XAГUГ. KЫNд AM BZ3VT ACTA M-AM AПZPAT CИГVPZ....:( дAP , щИ, KoдVЛ ONOAPEИ....AИ MEPИTA CZ CИMЦИ AKVM ПPEЦVЛ EИ ПE TPVПVЛ TZV.... OPИKVM ...TV RZMЫИ VNVЛ ДИNTPE ПPEФEPAЦИИ MEИ.... |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:02
...auuuuuuuu !...ma doare capu', ai dat-o pe slavona 1...
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:02
De la: ioana_dark, la data 2009-07-02 15:59:19De la: mytcor, la data 2009-07-02 15:16:16De la: shanice, la data 2009-07-02 15:13:44De la: mytcor, la data 2009-07-02 14:58:17Mona , ce faci ?????? ...mã mai amuz și eu ....e de o mie de ori mai plãcut sã înveți alfabetul chirilic așa decât mecanic... ps: mytcor...sã-mi spui dacã ai înțeles ceva din textul meu și ce greșeli am.... |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:03
De la: mytcor, la data 2009-07-02 16:02:04...auuuuuuuu !...ma doare capu', ai dat-o pe slavona 1... nu..nu e slavonã....uitã-te mai atent...e românã toatã ziua...
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:08
Ioanaaa! M-ai omorât cu slavii tãi!
Acum poate ne ºi traduci, sau este numai ºi numai pentru Mytcor?! ...Care nu ºtiu sã se fi declarat vreodatã "un gentleman adevãrat"!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:13
De la: Dorulet, la data 2009-07-02 16:08:09Ioanaaa! M-ai omorât cu slavii tãi! dora...nu am ce sã traduc ....mesajul este în românã, dar scris cu caractere chirilice (așa cum se scria în moldova și țara româneascã pânã la 1860)... nu e greu de descifrat...seamãnã cu carecterele latinești...dar...nu o sã vã destãinui eu ce conține mesajul dacã vreți sã aflați cãutați pe net alfabetul chirilic și veți descifra ușor...e un exercițiu bun pentru voi...:) cine știe dacã nu o sã vã descoperiți o nouã pasiune și veți ajunge azi sã puteți citi fãrã probleme documente de sec 16 -17....:) |
|
Castelana 59 mesaje Membru din: 26/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:32
Hi! Stie cineva daca pe langa Pasajul Muncii se gaseste vre-un Internet Caffe ?
Nu am PC aici unde stau si in seara asta se afiseaza Admiterile la Liceu... thx.
Castelana
|
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:00
Multumesc pentru raspunsuri, iar celor care au votat
si ca ati facut o fapta buna pentru Roamania.Ma bucur sa te cunosc, Adnana si te pup. Si pe Dorulet o pup dulce dulce (pe ea o stiu de mai multa vreme si are 10 bile albe in plus pentru ca e fata isteata si pe deasupra este clujeanca de-a mea). Mytcor ti-am pus pantalonii la pachet. Stai acasa ca vine FeDex-ul cu ei, azi sau maine Imi cer scuze ca n-am dat raportul in ultima vreme dar am fost tare ocupata - am zugravit jumate de casa, m-am pregatit intens la soare si la piscina pentru ca maine plec la mare. Am lucrat ... inclusiv muschii si tendoanele (mai ales fitness si bodybuilding cu pensula, trafaletul, urcat si coborat de pe scara) Cum spun... am avut tot felul de activitati interesante, inclusiv din alea dar sa nu mai spui la nimeni, Mytcor, ok? Destul ca acum am scris aici si stie tot forumul ca nu sunt nici virgina si nici abstinenta!!! Sunt ...precum guvernul Romanei = open mind si puritan in acelasi timp if you know what I mean.... dragi forumisti si distractie placuta la Moeciu. |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:10
ionico,este total aiurea ce ai scris in textul in care ai folosit litere chirilice,de exemplu z nu-l poti citi ca pe a cum ai facut tu,daca vrei iti mai gasesc o gramada de neconcordante,asta mi-a sarit in ochi
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:12
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:10:30ionico,este total aiurea ce ai scris in textul in care ai folosit litere chirilice,de exemplu z nu-l poti citi ca pe a cum ai facut tu,daca vrei iti mai gasesc o gramada de neconcordante,asta mi-a sarit in ochi prin *Z* eu înțelegeam *Ã*.... atunci...*Ã* cum se face? |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:15
De la: ioana_dark, la data 2009-07-02 17:12:33De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:10:30ionico,este total aiurea ce ai scris in textul in care ai folosit litere chirilice,de exemplu z nu-l poti citi ca pe a cum ai facut tu,daca vrei iti mai gasesc o gramada de neconcordante,asta mi-a sarit in ochi florin...am folosit asta.... ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_chirilic_român |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:20
Если вы хотите узнать русский язык, вы покупаете руководства к сеансу-румынско-русского и найдете там все, что вы хотите души [sfat pt.ionica]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:28
De la: mona_simona2002, la data 2009-07-02 17:00:03 Si eu ma bucur sa te cunosc si mersi ca m-ai facut din prima "neisteata" /(sper ca nu o iei iar in serios )
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:30
Ce frumos arata virmisorii astia.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:32
Pentru 9am007548
Eu zic sa nu te mai agiti ca spray-ul, in primul rand, pentru ca face rau la neuroni si la inima. In al doilea rand, iti sugerez sa-ti schimbi nick name-ul pentru ca sunteti o armata de useri pe 9am cu ID 9am urmat de carnati de numere in coada. Nici nu va pot deosebi ca lumea. In plus va puneti poze copiate de pe net si le schimbati ca pe ciorapi. Uite, de exemplu ca sa-ti raspund acum fara sa ocup spatiu inutil citand toata povestea de la pagina precedenta (cca 50 de randuri) a trebuit sa-mi iau pixul si hartia sa notez ID-ul tau de 9am. Deci... daca vrei sa interesezi pe cineva mai intai trebuie sa fi OM, chiar si in lumea virtuala. Am intalnit destui oameni pe aici. CHiar daca nu-i cunosc personal au ceva unic - ganduri, idei, stil.... si/sau fotografii reale. Pana una alta ti-am vizitat profilul si am remarcat ca momentan esti doar un personaj virtual, nu esti o personalitate. Stai linstit(a) ca n-o sa se mai intample. Vad ca te irita asa ca iti sugerez sa-ti alegi o optiune din meniu prin care doar prietenii 9am au acces la profilul tau. Eu admir pe acest forum PERSOANE, nu personaje si prefer sa discut cu OAMENI, asa ca straduieste-te sa fi un OM pe forumul acesta daca vrei sa-mi intrii in gratii. daca nu... nici o lacrima... drum bun si cale batuta, dar nu te mai ofusca asa. OK? N-am pretentia ca am dreptate, dar asta este parerea mea despre tine in acest moment (din ceea ce am citit pe forum si am vazut la profilul tau).
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:34
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:20:09Если вы хотите узнать русский язык, вы покупаете руководства к сеансу-румынско-русского и найдете там все, что вы хотите души [sfat pt.ionica] florine...google translate traduce asa... **daca vrei sa inveti rusa cumpara-ti un dictionar** eu nu vreau rusa...slavona...e asemanatoare ,dar...difera putin.... momentan incerc sa ma obisnuiesc cu alfabetul... e funny... (si pentru mine si pentru voi )orice sfat e bine primit ...iar titlul topicului ne permite sa discutam despre slavona si alfabetul chirilic... |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:36
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-02 17:28:06De la: mona_simona2002, la data 2009-07-02 17:00:03 stiu si de glume si de drag... Chiar nu stiu cum esti si cine esti, dar ma bucur sa aflu."Sunt un om viu Nimic din ce e omenesc nu mi-e strain Abia am timp sa ma mir ca exist Dar ma bucur intotdeauna ca sunt" |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:36
pentru voi...o piesa frumoasa...:)
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:47
De la: mona_simona2002, la data 2009-07-02 17:36:16De la: aadnanaaa, la data 2009-07-02 17:28:06De la: mona_simona2002, la data 2009-07-02 17:00:03 ce e drept nu am o autodescriere la profil si asta din cauza ca intotdeauna autodescrierile sunt subiective si vorbesc numai de bine persoana in cauza descrierile pe care le-am primit pe forum sunt : blondoneza, moldoveanca, plina de venin , desteptuta , draguta si am auzit chiar si cuvintele oripilanta si frumoasa acum daca e sa mai vorbim o sa iti formezi propria opinie despre mine.
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:50
ionico, οποιαδήποτε γλώσσα μπορεί να μάθει μόνο αν είναι πραγματικά ανάγκη και μόνο με έναν οδηγό για την συνομιλία
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 17:51
De la: ioana_dark, la data 2009-07-02 17:34:24eu am spus ghid de conversatie romano-rus,tu poti traduce cu gugalu' tau oriceDe la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:20:09Если вы хотите узнать русский язык, вы покупаете руководства к сеансу-румынско-русского и найдете там все, что вы хотите души [sfat pt.ionica]
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:05
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:51:14De la: ioana_dark, la data 2009-07-02 17:34:24eu am spus ghid de conversatie romano-rus,tu poti traduce cu gugalu' tau oriceDe la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:20:09Если вы хотите узнать русский язык, вы покупаете руководства к сеансу-румынско-русского и найдете там все, что вы хотите души [sfat pt.ionica] ФЛωPИNE, NV MИ-AИ CПVC KVM CE ФAKE *Ã* ↑ AЛФAБETVЛ KИPЛЛИK….. ps:
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:08
De la: ioana_dark, la data 2009-07-02 18:05:29De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:51:14De la: ioana_dark, la data 2009-07-02 17:34:24eu am spus ghid de conversatie romano-rus,tu poti traduce cu gugalu' tau oriceDe la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 17:20:09Если вы хотите узнать русский язык, вы покупаете руководства к сеансу-румынско-русского и найдете там все, что вы хотите души [sfat pt.ionica]
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:08
sa va lasam singuri, ioana? deranjam? spune, ca ne retragem discret
(chiar eram frustrata ca nu pot citi documentele acelea din sec 16-17 !) |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:10
De la: Sunny, la data 2009-07-02 18:08:35sa va lasam singuri, ioana? deranjam? spune, ca ne retragem discretirina,esti binevenita oricand,prezenta ta nu ma deranjeaza
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:12
De la: Sunny, la data 2009-07-02 18:08:35sa va lasam singuri, ioana? deranjam? spune, ca ne retragem discret nu , irina..scuze... mã bucuram cã am gãsit pe cineva care cunoaște alfabetul chirilic ...așa am cu cine vorbi ...și-l învãț și eu mai ușor... gata...mã opresc... (scuze încã odatã)... |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:12
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-02 17:47:02De la: mona_simona2002, la data 2009-07-02 17:36:16De la: aadnanaaa, la data 2009-07-02 17:28:06De la: mona_simona2002, la data 2009-07-02 17:00:03 parerile sunt impartite, diferite... asta e foarte bine! Ar fi plictisitor daca ar fi altfel. Cu timpul o sa-ti spun si eu cum te percep, deocamdata n-am o parere clara.
|
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:15
Alfabetul ebraic (în ebr. אלף-בית alefbeth) este seria de litere folosite de cãtre limba ebraicã. El este format din 22 de litere, fiecare literã având o triplã semnificaþie: un semn grafic, un numãr (pentru primele 10 litere - numãrul de ordine pe care litera îl ocupã în alfabet, in continuare literele au valori - multiplu de 10), o idee (un simbol dupã raporturile sale cu celelalte litere).
Literã Nume Literã finalã Valoare numericã א alef 1 ב bet 2 ג ghimel 3 ד dalet 4 ה hei 5 ו vav 6 ז zain 7 ח het 8 ט tet 9 י iud 10 כ kaf ך 20 ל lamed 30 מ mem ם 40 נ nun ן 50 ס sameh 60 ע ain 70 פ pei ף 80 צ þadi ץ 90 ק kof 100 ר reiº 200 ש ºin 300 ש sin 300 ת tav 400
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:17
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-02 18:10:25De la: Sunny, la data 2009-07-02 18:08:35sa va lasam singuri, ioana? deranjam? spune, ca ne retragem discretirina,esti binevenita oricand,prezenta ta nu ma deranjeaza glumeam.. Sunt ignoranta si m-am resemnat.. m-am consolat cu o discutie despre pantofi pe alt forum (nici mie nu-mi impartasesc multi pasiunile pt pantofi, parfumuri, ciocolata, muzica bizantina si carti religioase :(. am omis ceva? da, pasiunea pt 9am) |
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:18
1. Componenþa alfabetului
Literã majusculã Literã micã Nume Vechea denumire IPA Exemplu Valoare numericã Unicode (Hex) А а а [a] азъ [as] /a/ a în tatã 1 U+0410 / U+0430 Б б бэ [bɛ] буки [ˈbu.kʲɪ] /b/ sau /bʲ/ b în bit - U+0411 / U+0431 В в вэ [vɛ] вѣди ['vʲe.dʲɪ] /v/ or /vʲ/ v în vine 2 U+0412 / U+0432 Г г гэ [gɛ] глаголь [glɐˈgolʲ] /g/ g în gol 3 U+0413 / U+0433 Д д дэ [dɛ] добро [dɐˈbro] /d/ sau /dʲ/ d în dar 4 U+0414 / U+0434 Е е е [jɛ] есть [jesʲtʲ] /je/ or / ʲe/ ye în ieri 5 U+0415 / U+0435 Ё ё ё [jo] - /jo/ or / ʲo/ yo în ioc - U+0401 / U+0451 Ж ж жэ [ʐɛ] живѣте [ʐɨˈvʲe.tʲɪ][1] /ʐ/ g în gen sau j în joc - U+0416 / U+0436 З з зэ [zɛ] земля [zʲɪˈmlʲa] /z/ or /zʲ/ z în zoo 7 U+0417 / U+0437 И и и [i] иже [ˈi.ʐɨ] /i/ or / ʲi/ i în in 8 U+0418 / U+0438 Й й и краткое [i ˈkra.tkə.ɪ] и съ краткой [ɪ s ˈkra.tkəj] /j/ i în iese - U+0419 / U+0439 К к ка [ka] како [ˈka.kə] /k/ or /kʲ/ c în cap 20 U+041A / U+043A Л л эл sau эль [el] sau [elʲ] люди [ˈlʲʉ.dʲɪ] /l/ sau /lʲ/ l în lampã 30 U+041B / U+043B М м эм [ɛm] мыслѣте [mɨ.ˈsʲlʲe.tʲɪ][2] /m/ sau /mʲ/ m în mal 40 U+041C / U+043C Н н эн [ɛn] нашъ [naʂ] /n/ sau /nʲ/ n în nod 50 U+041D / U+043D О о o [o] онъ [on] /o/ o în cor 70 U+041E / U+043E П п пэ [pɛ] покой [pɐˈkoj] /p/ sau /pʲ/ p în pai 80 U+041F / U+043F Р р эр [ɛr] рцы [rtsɨ] /r/ sau /rʲ/ r în rar 100 U+0420 / U+0440 С с эс [ɛs] слово [ˈslo.və] /s/ sau /sʲ/ s în sac 200 U+0421 / U+0441 Т т тэ [tɛ] твердо [ˈtvʲɛ.rdə] /t/ sau /tʲ/ t în tip 300 U+0422 / U+0442 У у у [u] укъ [uk] /u/ u în nuc 400 U+0423 / U+0443 Ф ф эф [ɛf] фертъ [fʲɛrt] /f/ sau /fʲ/ f în faþã 500 U+0424 / U+0444 Х х ха [xa] хѣръ [xʲɛr] /x/ h din Mihnea 600 U+0425 / U+0445 Ц ц це [tsɛ] цы [tsɨ] /ts/ þ în þap 900 U+0426 / U+0446 Ч ч че [tɕɛ] червь [tɕɛrfʲ] /tɕ/ c (englezul ch) în ceas 90 U+0427 / U+0447 Ш ш ша [ʂa] ша [ʂa] /ʂ/ º în ºal - U+0428 / U+0448 Щ щ ща [ɕɕa] ща [ɕtɕa] /ɕɕ/ un º mai moale ca în totuºi - U+0429 / U+0449 Ъ ъ твёрдый знак [ˈtvʲо.rdɨj znak] еръ [jɛr] Note2 pus înaintea unei consoane, aratã cã aceasta nu este palatalizatã - U+042A / U+044A Ы ы ы [ɨ] еры [jɪˈrɨ] [ɨ]5 i in sill - U+042B / U+044B Ь ь мягкий знак [ˈmʲækʲɪj znak] ерь [jerʲ] / ʲ/3 semn care, pus înaintea unei consonante, aratã cã aceasta nu este palatalizatã - U+042C / U+044C Э э э [ɛ] э оборотное [ˈɛ ə.bɐˈro.tnə.ɪ] /e/ e în set - U+042D / U+044D Ю ю ю [ju] ю [ju] /ju/ sau / ʲu/ u în uz - U+042E / U+044E Я я я [ja] я [ja] /ja/ sau / ʲa/ ya in yard - U+042F / U+044F Litere eliminate în 1918 І і8 - і десятеричное [i] /i/ sau / ʲi/ ca и 10 Ѳ ѳ9 - ѳита [fʲɪˈta] /f/ sau /fʲ/ ca ф 9 Ѣ ѣ - ять [jætʲ] /je/ sau / ʲe/ ca е - Ѵ ѵ - ижица [ˈi.ʐɨ.tsə] /i/ sau / ʲi/ ca и - Litere ieºite din uz prin secolul al XVIII-lea 18 Ѕ ѕ - зѣло [ˈzʲɛ.lə] /dz/, /z/ sau /zʲ/ ca з 6 Ѯ ѯ - кси [ksʲi] /ks/ sau /ksʲ/ ca кс 60 Ѱ ѱ - пси [psʲi] /ps/ sau /psʲ/ ca пс 700 Ѡ ѡ - омега [ɐˈmʲɛ.gə] /o/ ca о 800 Ѫ ѫ - юсъ большой [jus bɐlʲˈʂoj] /u/,/ju/ sau / ʲu/ ca у or ю - Ѧ ѧ - юсъ малый [jus ˈmɑ.lɨj] /ja/ sau / ʲa/16 ca я - Ѭ ѭ - юсъ большой іотированный [jus bɐlʲˈʂoj jɪˈtʲi.rə.vən.nɨj] /ju/ sau / ʲu/15 ca ю - Ѩ ѩ - юсъ малый іотированный [jus ˈmɑ.lɨj jɪˈtʲi.rə.vən.nɨj] /ja/ sau / ʲa/ ca я - 2. Regulile de folosire ale lui И ºi І (Pre-1918) (a) se scrie "i" înaintea tuturor vocalelor ºi înaintea semivocalei "й" (b) se scrie "и" înaintea consoanelor ºi ca ultimã literã a unui cuvânt (c) excepþia 1: se scrie "и" înaintea (semi)vocalelor în cuvintele compuse (пятиакровый: пяти+акровый, cinci-acri) (d) excepþia 2: se scrie "и" în "миръ" pentru "pace, tranquility, concord, uniune", ºi "i" în "мiръ" pentru "lume, univers, comunitate localã, comune, societate, laicism" ºi ale lor derivate. Diferenþa dintre миръ (pace) and мiръ (lume) a dus la jocul de cuvinte legendar al lui Lev Tolstoi, Rãzboi ºi Pace care era numit la origini "Rãzboiul ºi Lumea."
|
|
|
|

...Care nu ºtiu sã se fi declarat vreodatã "un gentleman adevãrat"!
si
ca ati facut o fapta buna pentru Roamania.
dar sa nu mai spui la nimeni, Mytcor, ok? Destul ca acum am scris aici si stie tot forumul ca nu sunt nici virgina si nici abstinenta!!!
...precum guvernul Romanei = open mind si puritan in acelasi timp
descrierile pe care le-am primit pe forum sunt : blondoneza, moldoveanca, plina de venin