back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ne minte biserica sau nu? biserica spune adevarul sau nu reprezinta altceva decat o forma de control a populatiei?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 13:14

Problema ar trebui pusa si altcumva cand vorbim de biserica. Am fost crescuti de mici de parinti si bunici sa credem in biblie, religie, biserica, preoti, dumnezeu. Citind biblia ramai impresionat prima data, dar cu cat o citim si o recitim de mai multe ori observam pasaje si verseturi care se contrazic unele pe altele. Un aspect "ciudat" este ca de-a lungul timpului cele mai multe razboaie au fost religioase, cele mai mari varsari de sange au fost religioase, pline de crime oribile si executii comandate de biserica. Razboaie, inchizitii, crime, toate cu un singur scop .. biserica impotriva "paganilor" .. dar ... nu erau altceva decat o lupta (ab)surda pentru ... PUTERE. Eu nu pot sa concep ca un om care ar trai dupa ce scrie in biblie sa comita asemea atrocitati demne de nazistii lui Hitler ... Intre istoria veche si cea moderna putem face o asemanare intre lagarele de concentrare naziste si nu numai si inchizitia si alte "operatiuni binevoitoare" ale bisericii crestine. Si daca biserica se "foloseste" de biblie sa conduca si sa aibe PUTERE de ce am crede ca orbii in ce spun ea? Nu vi se pare ca se incearca continuu spalarea de creiere? Oameni buni, TREZITIVA LA REALITATE!

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Silvia_9am

2 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 14:17

In acest mesaj am sa te contrazic si o sa incep cu prima dintre greselile pe care le faci, confunzi Biserica Catolica cu Biserica Ortodoxa si nu e bine. Poate ai uitat ca preoti catolici au fost implicati in Inchizitie si in razboaie atat de sangeroase impotriva paganilor. Biserica Ortodoxa Romana a luptat alaturi de statul roman pentru eliberarea lui de sub jugul paganilor. Lupta pentru PUTERE este un atribut al oamenilor nu al biserici dar sunt oameni care se folosesc de religie pentru asta si Biserica Catolica este un exemplu bun in acest sens pentru ca il considera pe papa (un om) infailibil si cuvantul lui e precum cuvantul lui Dumnazeu. Dar noi ortodocsi ascultam de cuvantul lui Dumnezeu , nu? Deci nu putem fi controlati de oameni si deci nu exista posibilitatea acumularii de putere. O alta greseala e faptul ca ei de bun toate documentarele pe care le vezi si vorbele celor ce vor sa ne omoare si farama de spiritualitate pe care o avem. E o alta forma de spalare de creier e sa te faca sa nu mai crezi in Dumnezeu si e una care nu ne aduce nici un beneficiu. Ce beneficiu ne aduce insa biserica? Simplu liniste sufleteasca, un echilibru interior! Cred ca un pic de rugaciune si de iubire fata de aprope ne-ar face mult mai buni, daca nu ne-am axa atat de mult in realitate si ne-am ingriji si de suflet am fi mai fericiti. Acum sa analizam singuri cum vrem sa arate viata noastra, si daca vrem liniste nu trebuie sa uitam ca suntem crestini si ca Biserica raspandeste credinta si bucurie sufleteasca.

www.9am.ro/comunitate/forum/post_reply/20880.html#

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 14:46

De la: Silvia_9am, la data 2009-05-20 14:17:02

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 15:01

Sivia, biserica ortodoxa si cea catolica fac parte din religia crestina. Ok! Sa nu mai separam atunci cand nu ne convine ceva acest adevar. Suntem crestini si unii si altii. Lupta pentru putere nu este un atribut la modul general, este un atribut si al oamenilor CARE REPREZINTA BISERICA. Cat despre biserica catolica ca asculta de cuvantul papei asa si biserica ortodoxa asculta de cuvantul patriarhului, dar ambele asculta cuvantul lui dumnezeu. Cum poti sa-i acorzi acest atribut bisericii catolice ca ar asculta doar de cuvantul papei? Eu nu i-au ca argument in general ce-mi spun documentarele pe aceasta tema, i-au de bun stiinta, si daca si stiinta este o forma de spalare a creierelor ..... Cat despre forma aia de bucurie sufleteasca transmisa de biserica, numai naiv poti sa fi sa crezi asa ceva. Da poate transmite si asa ceva, dar atentie ... NU TREBUIE SA GANDESTI PREA MULT.

Silvia_9am

2 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 16:06

Biserica Ortodoxa si Catolica nu sunt acelasi lucru, desi ele fac parte din religia crestina. Au insa concepte diferite in ceea ce priveste aceasta credinta. Acest link lamureste o parte din lucruri : www.ortodoxie-catolicism.ro/diferente-ortodoxie-catolicism/ . Tu ai spus: "biserica catolica asculta de cuvantul papei asa si biserica ortodoxa asculta de cuvantul patriarhului, dar ambele asculta cuvantul lui dumnezeu." nu am zis asta am zis doar :"biserica catolica il considera pe papa (un om) infailibil si cuvantul lui e precum cuvantul lui Dumnazeu". Una e sa asculti de cuvantul cuiva alta e sa consideri ca persona respectiva spune adavarul absolut (deci est infailibil). Cat despre stiinta ea poate fi un mod foarte bun de spalarea creierelor tu nu prea ai cum sa testezi o parte din teorii, iei drept bun ce-ti servesc cei ce se ocupa cu domeniu stintific respectiv (o alta forma de credinta, crezi in ce spun ei). Cat despre bucuria sufleteasca accept ca e o forma de naivitate si ca eu sunt atat de naiva sa cred ca nu ma inseala sentimentele. Sper ca am reusit sa lamuresc un pic primul meu comentariu. Iti doresc o zi frumoasa!

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 20:31

De la: Silvia_9am, la data 2009-05-20 16:06:13Biserica Ortodoxa si Catolica nu sunt acelasi lucru, desi ele fac parte din religia crestina. Au insa concepte diferite in ceea ce priveste aceasta credinta.

Ok Silvia si toti cei care sustin ca biserica ortodoxa este cu totul diferita de biserica catolica desi ambele fac parte din religia crestina, propun atunci pentru a nu mai fi "confundate" sa mai aibe loc o schisma, dar de data asta spre deosebire de cea din 1054 sa nu mai fie un eveniment care a despartit crestinismul si sa fie un eveniment din care sa ia nastere doua religii diferite. Ce spuneti, sunteti de acord?
De la: Silvia_9am, la data 2009-05-20 16:06:13
Cat despre stiinta ea poate fi un mod foarte bun de spalarea creierelor tu nu prea ai cum sa testezi o parte din teorii, iei drept bun ce-ti servesc cei ce se ocupa cu domeniu stintific respectiv (o alta forma de credinta, crezi in ce spun ei).

Cum noi nu avem cum sa testam teoriile bisericii si doar sa le luam de bune, prin asta ai spus cat se poate de clar ca religia este un bun mod de spalare a creierelor. Bun! Multumesc

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 23:50

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-20 13:14:40Problema ar trebui pusa si altcumva cand vorbim de biserica. Am fost crescuti de mici de parinti si bunici sa credem in biblie, religie, biserica, preoti, dumnezeu. Citind biblia ramai impresionat prima data, dar cu cat o citim si o recitim de mai multe ori observam pasaje si verseturi care se contrazic unele pe altele. Un aspect "ciudat" este ca de-a lungul timpului cele mai multe razboaie au fost religioase, cele mai mari varsari de sange au fost religioase, pline de crime oribile si executii comandate de biserica. Razboaie, inchizitii, crime, toate cu un singur scop .. biserica impotriva "paganilor" .. dar ... nu erau altceva decat o lupta (ab)surda pentru ... PUTERE. Eu nu pot sa concep ca un om care ar trai dupa ce scrie in biblie sa comita asemea atrocitati demne de nazistii lui Hitler ... Intre istoria veche si cea moderna putem face o asemanare intre lagarele de concentrare naziste si nu numai si inchizitia si alte "operatiuni binevoitoare" ale bisericii crestine. Si daca biserica se "foloseste" de biblie sa conduca si sa aibe PUTERE de ce am crede ca orbii in ce spun ea? Nu vi se pare ca se incearca continuu spalarea de creiere? Oameni buni, TREZITIVA LA REALITATE!

As fi vrut sa nu intervin in aceasta discutie,dar imi este imposibil cind va vad ca fiecare trageti la religia lui.
Ce mi-e catolica ce mi-e ortodoxa(caci de ele discutati)..au fost impreuna pina s-a micsorat " ciolanul" si apoi s-au despartit impartind lumea de atunci in sfere de influienta religioasa.
Catolicii stiind sa se organizeze mai bine au progresat rapid, mai ales financiar.
Problema care se pune este pe ce se bazeaza biserica pe care o acceptam.
Mergem pe Biblie....sau pe datini si traditie.......sau pe ambele.
Ei vedeti aicea e problema....Dumnezeu zice una.....omul alta.
Eu trebuie sa verific si sa accept doar ce ma reprezinta.
Pe mine biserica nu ma poate si nu ma va controla niciodata.....singurul cu putere deplina s-o faca este DUMNEZEU.....biserica reprezinta doar acceptul meu ca raspuns la invitatia lui Dumnezeu.

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:01

sorine,cine creyi tu ca are dreptate,biserica sau omul

-

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:14

De la: Dorulet, la data 2009-05-21 00:01:00sorine,cine creyi tu ca are dreptate,biserica sau omul

-

Dora draga,iti dau un raspuns corect.....DUMNEZEU are dreptate.
Apoi ca sa complectez ,vreau sa-mi raspunzi ce intelegi tu prin biserica....cind spui biserica la ce te referi si, raportezi..

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:19

sorine,eu nu raportez ca nu sunt de la armata salvarii si aveti de grija ca va torn de nu va vedeti

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:19

maranatha

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:29

De la: Dorulet, la data 2009-05-21 00:19:21sorine,eu nu raportez ca nu sunt de la armata salvarii si aveti de grija ca va torn de nu va vedeti

Dora imi cer scuze,doream sa scriu " te raportezi'......Adica ,la ce te referi cind zici biserica....te referi la oamenii ce o compun,te referi la conducerea ei, sau la preotii care ii slujesc...sau la doctrina ce-i sta la baza si o formeaza.

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 00:33

sorine,doruletz este in pauza,sunt florin

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 09:21

Si ca o completare la ce-i spuneam Silviei in lupta pentru putere (si avere) a celor ce reprezinta biserica doresc sa aduc in discutie averea Bisericii Ortodoxe Romane. Stiti la ce cifra se ridica? La peste 3 miliarde de euro!!! La acest nivel, BOR se poate compara cu cei mai mari jucatori din economie, PETROM (cu o valoare de piata - 8,3 miliarde euro), BCR (peste sase miliarde euro, la pretul platit de austriecii de la Erste la achizitie in 2005) sau BRD (5,6 mld. euro - valoare bursiera). Daca avem insa in vedere ca BOR are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de padure la nivel national, cu o valoare estimata de circa cinci milarde de euro, precum si piese aflate in circuitul muzeelor sau parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul roman, avutiile Bisericii ar depasi pragul de zece miliarde de euro. Frumos, nu?

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 12:07

Nu-i aºa, cã biserica pretinde deþinerea reþetei perfecte pentru bunãstarea sufletului, iar oamenii care s-au lãsat seduºi de ofertele spirituale respective, se trezesc apoi într-un sistem complex de spãlare a creierului? Istoria ne învaþã cã au existat si exista cazuri în care ideologia religioasa a unui popor sau unui grup de oameni i-au dus pe acestia în rãtãcire în aºa fel încât urmãrile erau nu numai înstrãinarea acestor oameni faþã de contemporan, dependenþa lor ca prin halucinaþie de un lider religios (si politic), frica ºi aducerea într-o îngrãdinare intelectualã; ci chiar ºi VIOLENTA ºi AUTODISTRUGEREA.
Problema religiei nu trebuie tratatã superficial, ci fiecare trebuie mãcar o datã în viaþã, dacã nu de repetate ori, sã-ºi punã întrebarea: Mã înºel eu oare în ceea ce priveºte credinþa mea, mi-e ruºine de credinþa/ideologia mea, sau sunt aºa de sigur(ã) de ea, încât nu-mi este teamã de o punere sub semnul întrebãrii ?

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 12:15

O cerinta indirecta a religiei este spre surpriza voastra "TU TREBUIE SÃ-ÞI NEGI UMANITATEA TA!"
Este uimitor cu ce regularitate întâlnim aceastã cerinþã. Religia, de exemplu, are o concepþie despre un fel de "îndumnezeire" prin înstrãinarea omului de lume. La baza acestei concepþii stã o imagine despre un "dumnezeu" abstract. "Dumnezeu" este tot ceea ce omul nu este, de aceea pare logic cã omul se apropie de "dumnezeu" cu atât mai mult cu cât îºi neagã identitatea lui, pierzându-se pe urmã în principiului "dumnezeiesc". Biblia cu care eu nu sunt de acord, fiind un non-sens, totusi ne învaþã cu totul altceva. Cititi Facerea 1:27 si o sa aveti o mare surpriza.

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 21 Mai 2009, ora 12:24

totu se reduce la bani
lumanarile costa
tamaia costa
botezu costa
locu de veci costa
.
.
.
ca tot e criza ,eu zic sa facem econmie si sa devenim atei

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Mai 2009, ora 13:34

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-21 12:15:17O cerinta indirecta a religiei este spre surpriza voastra "TU TREBUIE SÃ-ÞI NEGI UMANITATEA TA!"
Este uimitor cu ce regularitate întâlnim aceastã cerinþã. Religia, de exemplu, are o concepþie despre un fel de "îndumnezeire" prin înstrãinarea omului de lume. La baza acestei concepþii stã o imagine despre un "dumnezeu" abstract. "Dumnezeu" este tot ceea ce omul nu este, de aceea pare logic cã omul se apropie de "dumnezeu" cu atât mai mult cu cât îºi neagã identitatea lui, pierzându-se pe urmã în principiului "dumnezeiesc". Biblia cu care eu nu sunt de acord, fiind un non-sens, totusi ne învaþã cu totul altceva. Cititi Facerea 1:27 si o sa aveti o mare surpriza.

Iti recomand sa citesti cartea : INSELAT DE NEW AGE ,inainte de a scrie niste trasnaii.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 16:53

De la: gabita_tg7, la data 2009-05-21 13:34:58
Iti recomand sa citesti cartea : INSELAT DE NEW AGE ,inainte de a scrie niste trasnaii.

Eu iti recomand sa citesti biblia inca o data si inca o data, si ai sa vezi cate trasnai gasesti acolo. Totul este un non-sens. Despre New Age nu putem sustine ca este o religie, mai mult un curent al momentului si al viitorului. Chiar mai determinat sa deschid un topic cu asa-zisa religie New Age. Pentru a vorbi de New Age trebuie sa cunosti ce inseamna New Age. Te rog sa nu faci afirmatii gratuite si sa lasi pentru cinci minute religia la locul ei, adica in istorie, si sa te intrebi: Nu mã înºel eu oare în ceea ce priveºte credinþa mea?

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 21:02

De la: Dorulet, la data 2009-05-21 00:33:03sorine,doruletz este in pauza,sunt florin

Multa sanatate Florine,chiar ma gindeam cum de imi spune Dora....Maranatha...
Trebuia sa-mi dau seama.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 21:21

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-21 12:15:17O cerinta indirecta a religiei este spre surpriza voastra "TU TREBUIE SÃ-ÞI NEGI UMANITATEA TA!"

Draga DORINE,vreau sa inteleg ca esti roman...deci nu citi Biblia invers,cum o citesc orientalii
Nu stiu ce Biblie ai citit tu,dar eu am gasit in ea un Dumnezeu foarte iubitor,care a dat pe Fiul Sau pentru nenorocitul de mine.Biblia si,chiar Dumnezeu nu ma opreste de la nimic,ci imi da sfaturi despre cum pot din nou sa ajung in gratiile Sale.Si pentru a-mi deschide si mai mult ochii imi face o comparatie intre alegerea mea si cerinta Lui;si-mi spune ce trebuie sa fac......dar nu ma obliga,imi da libertatea de a alege.
Draga Dorine ,zi-mi ce nu gasesti bun in sfaturile Sale..?sau ceea ce dorim noi este mai bun...?
De exemplu.... : relatii extraconjugale,bataie in familie,copii pe drumuri,betie,droguri,crime,hotie,blasfemie,rai,nerecunoscatori,fara Dumnezeu...si lista poate continua...

Ce zici...pot sa ma instrainez de lume printr-o credinta in ceva superior gindirii noastre sau ...sa ma aseman cu ea.
Ce-mi lipseste..."din lume" daca sint crestin..?

Am o familie minunata,am copii realizati,am 2 nepotei foarte dulci,am mai multe functii,o pozitie sociala peste medie si, multe alte "bucurii"...si toate sint in DUMNEZEU.
Sint vesel tot timpul,am multi prieteni si ,niciodata nu ma dau innapoi cind trebuie sa ajut pe cineva...

Sint strain de lume...?

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 21:31

De la: cifobrien, la data 2009-05-21 12:24:21totu se reduce la bani
lumanarile costa
tamaia costa
botezu costa
locu de veci costa
.
.
.
ca tot e criza ,eu zic sa facem econmie si sa devenim atei

De ce sa deveniti atei...Biblia spune ca un slujitor al biserici trebuie sa ofere " asistenta"gratuita in toate cele de mai sus amintite.
In religia mea ,preotul face totul,in salarul pe care-l primeste.
Mai mult, are obligatia de a-mi face vizite, a ma sustine in slujire,a-mi inmorminta..pe cei ce "pleaca" gratis, a ma cununa---gratis
a ma boteza---gratis
a ma informa---gratis
a ma vizita( oriunde am nevoie;acasa,spital)--gratis
si multe altele---gratis

Si un lucru mai interesant---nu primeste salar de la Stat(nimic...nimic)

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 10:53

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-21 16:53:56
De la: gabita_tg7, la data 2009-05-21 13:34:58

Eu iti recomand sa citesti biblia inca o data si inca o data, si ai sa vezi cate trasnai gasesti acolo. Totul este un non-sens. Despre New Age nu putem sustine ca este o religie, mai mult un curent al momentului si al viitorului. Chiar mai determinat sa deschid un topic cu asa-zisa religie New Age. Pentru a vorbi de New Age trebuie sa cunosti ce inseamna New Age. Te rog sa nu faci afirmatii gratuite si sa lasi pentru cinci minute religia la locul ei, adica in istorie, si sa te intrebi: Nu mã înºel eu oare în ceea ce priveºte credinþa mea?

Probabil Djwhal Khul ti-a transmis mesajul asta... iar tu n-ai facut altceva decat sa-i retranscrii mesajul .

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 14:50

De la: gabita_72, la data 2009-05-24 10:53:44Probabil Djwhal Khul ti-a transmis mesajul asta... iar tu n-ai facut altceva decat sa-i retranscrii mesajul .
Mey, antihristul mi-a sugerat sa-ti transcriu mesajul asta ca de, nu-i asa, "religia" new age este a lui? Hai ca ma faci sa rad si sa orientez si raspunsul tau la concursul: BIBLIA - SPALARE DE CREIERE. Citeste despre new age daca esti asa interesat, filozofia new age, dar nu de pe site-uri "crestine", si dupa sa afirmi ca este o religie.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 24 Mai 2009, ora 23:21

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-24 14:50:22
De la: gabita_72, la data 2009-05-24 10:53:44Probabil Djwhal Khul ti-a transmis mesajul asta... iar tu n-ai facut altceva decat sa-i retranscrii mesajul .
Mey, antihristul mi-a sugerat sa-ti transcriu mesajul asta ca de, nu-i asa, "religia" new age este a lui? Hai ca ma faci sa rad si sa orientez si raspunsul tau la concursul: BIBLIA - SPALARE DE CREIERE. Citeste despre new age daca esti asa interesat, filozofia new age, dar nu de pe site-uri "crestine", si dupa sa afirmi ca este o religie.

GABITZA ti-a dat o carte foarte buna....INSELAT DE NOUA ERA...citeste-o si, vei vedea adevarata fata a celor ce se intituleaza Societate secreta NEW AGE...
New age nu este o religie si o societate,printre altele, care lupota pentru globalizare...stapinirea lumii.

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 00:26

De la: tisor, la data 2009-05-24 23:21:57GABITZA ti-a dat o carte foarte buna....INSELAT DE NOUA ERA...citeste-o si, vei vedea adevarata fata a celor ce se intituleaza Societate secreta NEW AGE...New age nu este o religie si o societate, printre altele, care lupota pentru globalizare...stapinirea lumii.
Am o vorba pentru si pentru tine: Ca sa intelegi ce inseamna filozofia New Age, este necesar sa o studiezi in amanunt. Nu-mi mai recomandati site-uri si carti scrise de cerestini. Nu inseamana ca le resping din start. Din dorinta de a fi mai aproape de adevar si obiectiv le-am studiat si le-am comparat opinia lor cu fiozofia New Age. Am sa deschid un topic daca este necesar. Globalizarea este efectul activitatiilor umane si nicidecum stapanirea lumi.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 00:41

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-25 00:26:08
De la: tisor, la data 2009-05-24 23:21:57GABITZA ti-a dat o carte foarte buna....INSELAT DE NOUA ERA...citeste-o si, vei vedea adevarata fata a celor ce se intituleaza Societate secreta NEW AGE...New age nu este o religie si o societate, printre altele, care lupota pentru globalizare...stapinirea lumii.
Am o vorba pentru si pentru tine: Ca sa intelegi ce inseamna filozofia New Age, este necesar sa o studiezi in amanunt. Nu-mi mai recomandati site-uri si carti scrise de cerestini. Nu inseamana ca le resping din start. Din dorinta de a fi mai aproape de adevar si obiectiv le-am studiat si le-am comparat opinia lor cu fiozofia New Age. Am sa deschid un topic daca este necesar. Globalizarea este efectul activitatiilor umane si nicidecum stapanirea lumi.

Esti pueril Dorinel...stii tu oare ce se ascunde in spatele acestei asa zise globalizari ? daca ai intelege macar o frantura din toate aceste ascunzisuri ai striga la Dumnezeu sa te smulga din mana lui satana.
Dar asa cum ti-am zis esti inca pueril nu stii absolut nimic ca te afli pe un TEREN MINAT.

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 00:54

De la: Silvia_9am, la data 2009-05-20 16:06:13Biserica Ortodoxa si Catolica nu sunt acelasi lucru, desi ele fac parte din religia crestina. Au insa concepte diferite in ceea ce priveste aceasta credinta. Acest link lamureste o parte din lucruri : www.ortodoxie-catolicism.ro/diferente-ortodoxie-catolicism/ . Tu ai spus: "biserica catolica asculta de cuvantul papei asa si biserica ortodoxa asculta de cuvantul patriarhului, dar ambele asculta cuvantul lui dumnezeu." nu am zis asta am zis doar :"biserica catolica il considera pe papa (un om) infailibil si cuvantul lui e precum cuvantul lui Dumnazeu". Una e sa asculti de cuvantul cuiva alta e sa consideri ca persona respectiva spune adavarul absolut (deci est infailibil). Cat despre stiinta ea poate fi un mod foarte bun de spalarea creierelor tu nu prea ai cum sa testezi o parte din teorii, iei drept bun ce-ti servesc cei ce se ocupa cu domeniu stintific respectiv (o alta forma de credinta, crezi in ce spun ei). Cat despre bucuria sufleteasca accept ca e o forma de naivitate si ca eu sunt atat de naiva sa cred ca nu ma inseala sentimentele. Sper ca am reusit sa lamuresc un pic primul meu comentariu. Iti doresc o zi frumoasa!

SPECIALISTO IN RELIGIE !
ITI SPUN O SINGURA INTREBARE , DACA VEI RASPUNDE CORECT LA ACEASTA INTREBARE VOI CONTINUA -CIVILIZAT -DISCUTIA. ATENTIE ! DORESCUN RASPUNS DIRECT SI FARA TRIMITERI LA DIFERITE ADRESE SI LINK-URI DE INTERNET !
INTREBAREA : CE A APARUT MAI INTAI :BISERICA ORTODOCSA SAU BISERICA CATOLICA ?
DUPA CE VEI RASPUNDE MAI DISCUTAM.
II ROG PE CEILALTI SA SE ABTINA , MAI ALES PE CEZAR CARE ARE O SCULA CU CARE DESPICA FIRUL IN PATRU !
OK !

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 02:10

De la: gabita_71, la data 2009-05-25 00:41:43Esti pueril Dorinel...stii tu oare ce se ascunde in spatele acestei asa zise globalizari ? daca ai intelege macar o frantura din toate aceste ascunzisuri ai striga la Dumnezeu sa te smulga din mana lui satana.
Dar asa cum ti-am zis esti inca pueril nu stii absolut nimic ca te afli pe un TEREN MINAT.

Nu mai sunt naiv sa cred in bazaconile crestinismului sau a oricarei alte religii. Cat despre New Age, desi am adus acest subiect in discutie ca filozofie, nici de departe nu ma identific cu ea. Am alte preocupari in viata. Globalizarea este ceva ce sperie pe multi, uneori si pe mine atunci cand imi este dat sa citesc tot felul de inepti legate de ea. Dar am convingerea ca toate aceste "bombe" aruncate in media despre globalizare ca pe ceva sinistru nu este decat rodul influentei religioase a intregii lumi si lupta intre o posibila singura lume, cultura, filozofie, limba, societate si actualul sistem social. Marele perdant al acestei lupte va fi religia. Nu ma astept la o lume perfecta, insasi prin natura lui omul este plin de imperfectiuni, dar multe din problemele si inechitatile societatii actuale vor disparea.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 03:39

De la: gabita_71, la data 2009-05-25 00:41:43Esti pueril Dorinel....
Apropo, o singura persoana pe acest forum imi spune Dorinel. Nu crezi ca este mai bine sa vorbim deschis si sa nu ne insusim diferite identitati?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ne minte biserica sau nu? Biserica spune adevarul sau nu reprezinta altceva decat o forma de control a populatiei?
Mergi la: