back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Salariile profesorilor

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

nicu1560

6 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:04

Profesorii fac scandal pentru marirea salariilor.Eu propun guvernanitilor si celor abilitati sa veriifice citi profesori fac pregatire in particular cu elevii - PE CARE DE FAPT II OBLIGA- cit costa sedinta si sa -i impoziteze 50%. Cei care nu declara venitul obtinut in mod ILEGAL sa se dea o lege prin care sa fie judecati, condamnati si confiscata averea si nu sunt putini. STIE TOATA LUMEA DESPRE ACEST LUCRU Darrrrrrrrrrrrrrrr.....................?????

Raporteaza abuz de limbaj
TARGOVISTEANU

55 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 25 August 2009, ora 12:05

Nu ar zice nimeni nimic daca acest obicei nu s-ar generaliza si daca nu as fi facut un calcul simplu: O profa de Romana, de la o scoala din Targoviste, regleaza notele in asa fel incat parintii sa fie nevoiti sa o comtacteze pentru meditatie...altfel,adio note mari (si cum fiecare ministru a schimbat regulile dupa bunul plac, media de intrare va fi pusa in pericol.) din 28 de elevi dintr-o clasa, 6 fac meditatie,iar din alta clasa de 20 fac meditatie 5. in fiecare sambata sau duminica cate doua ore , cu toti odata,la pretul de 30 de lei noi ora, inseamna 330 lei saptamanal, ori patru fac 13280 lei ,adunati la alte doua serii din alte doua clase, rezulta un total de 3960 lei, neimpozabili, fara declaratii fiscale, lunar, inmultit cu sase luni fac 23768...un logan anual iar parintii se chinuie la limita existentei sa le asigure un scenariu falsificat de unii profesori la al caror nas nu se poate ajunge nicicum. Peste aceasta imagine mai adaugati si faptul ca aproape jumatate din an sunt in concediu.......asta e culmea, care specialitate mai are un asa servici relaxat si bine platit.

targovisteanul din chindie
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 12:13

De la: nicu1560, la data 2009-04-21 21:04:49Profesorii fac scandal pentru marirea salariilor.Eu propun guvernanitilor si celor abilitati sa veriifice citi profesori fac pregatire in particular cu elevii - PE CARE DE FAPT II OBLIGA- cit costa sedinta si sa -i impoziteze 50%. Cei care nu declara venitul obtinut in mod ILEGAL sa se dea o lege prin care sa fie judecati, condamnati si confiscata averea si nu sunt putini. STIE TOATA LUMEA DESPRE ACEST LUCRU Darrrrrrrrrrrrrrrr.....................?????

Domnu' Nicu,faptul ca profesorii isi mai carpesc amarata aia de leafa MUNCIND nu trebuie sa va faca sa va suparati pe ei .In plus nu toti profesorii fac meditatii ,unul de sport sau de tehnologie nu va face .Nici cei de romana sau matematica nu fac toti .Problema cea mare este cea pusa de Targovisteanu mai sus .Profesorii care dau note mici special pentru a face ei meditatii da,astia sunt o mare problema!Deh,jigodii exista in orice categorie profesionala,este insa pacat sa generalizam .Mie mi-au placut profesorii pe care i-am avut si ii respect foarte mult .

Ana_carmen_baciu

989 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 August 2009, ora 14:56

De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 12:13:18
De la: nicu1560, la data 2009-04-21 21:04:49LUCRU Darrrrrrrrrrrrrrrr.....................?????

Domnu' Nicu,faptul ca profesorii isi mai carpesc amarata aia de leafa MUNCIND nu trebuie sa va faca sa va suparati pe ei .In plus nu toti profesorii fac meditatii ,unul de sport sau de tehnologie nu va face .Nici cei de romana sau matematica nu fac toti .Problema cea mare este cea pusa de Targovisteanu mai sus .Profesorii care dau note mici special pentru a face ei meditatii da,astia sunt o mare problema!Deh,jigodii exista in orice categorie profesionala,este insa pacat sa generalizam .Mie mi-au placut profesorii pe care i-am avut si ii respect foarte mult .

Draga Vanea, 30% din profesori, fac invatamant din pasiune. Si astia 30% au salarii bunicele. Dar ce te faci cu restul?! Atata timp cat ei produc analfabeti, nu merita salarii mari. Parerea mea.
Cei mai multi s-au apucat de invatamant ca un loc de munca sigur, nu ii da nimeni afara, sunt "respectati" in comunitate, mai pica de-o meditatie, ceva relatii..etc Dar la responsabilitati, nu se gandesc. Asta-i mentalitatea la noi. Sa se delimiteze de colegii slab pregatiti.
E nevoie de filtre mult mai serioase privind accesul doritorilor in invatamant. Eu nu cred ca va reusi nici o reforma cu cei care activeaza acum in invatamant.
Si apoi, nu stiu daca angajatii bugetari de la noi din tara, au cele mai mici salarii din Europa, raportat la salariul mediu e economie.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 15:14

De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-25 14:56:17
De la: nicu1560, la data 2009-04-21 21:04:49LUCRU Darrrrrrrrrrrrrrrr.....................?????

Draga Vanea, 30% din profesori, fac invatamant din pasiune. Si astia 30% au salarii bunicele. Dar ce te faci cu restul?! Atata timp cat ei produc analfabeti, nu merita salarii mari. Parerea mea.
Cei mai multi s-au apucat de invatamant ca un loc de munca sigur, nu ii da nimeni afara, sunt "respectati" in comunitate, mai pica de-o meditatie, ceva relatii..etc Dar la responsabilitati, nu se gandesc. Asta-i mentalitatea la noi. Sa se delimiteze de colegii slab pregatiti.
E nevoie de filtre mult mai serioase privind accesul doritorilor in invatamant. Eu nu cred ca va reusi nici o reforma cu cei care activeaza acum in invatamant.
Si apoi, nu stiu daca angajatii bugetari de la noi din tara, au cele mai mici salarii din Europa, raportat la salariul mediu e economie.

Ana,nu stiu de unde ai scos acest procent,eu cred ca mai probabil doar 30% nu isi fac treaba bine si sunt jigodii.Cat priveste gradele didactice la care probabil faci referire cand spui ca "acei 30% au salarii bunicele" te anunt ca gradele didactice de fapt sunt o formalitate pe care mai toti profesorii,in timp ,o fac.Salariile de merit iar sunt o porcarie cat timp se dau aceste salarii doar la pilele directorilor sau inspectorilor si nu au deloc legatura cu competenta.

Cu scepticismul fata de reforma invatamantului iti dau dreptate.Dupe mine cel mai bun sistem de invatamant a fost cel de pe vremea lui Ceausescu datorita faptului ca avea un mare avantaj:ERA STABIL SI NU SE SCHIMBA IN FUNCTIE DE VIZIUNEA ORICARUI CRETIN!

PS:Nu stiu nici eu daca la noi bugetarii au salariul cel mai mic raportat la salariul mediu asa ca ....de ce naiba vorbim despre asta ?

Ana_carmen_baciu

989 mesaje

Postat pe: 25 August 2009, ora 15:47

De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 15:14:22

Ana,nu stiu de unde ai scos acest procent,eu cred ca mai probabil doar 30% nu isi fac treaba bine si sunt jigodii.Cat priveste gradele didactice la care probabil faci referire cand spui ca "acei 30% au salarii bunicele" te anunt ca gradele didactice de fapt sunt o formalitate pe care mai toti profesorii,in timp ,o fac.Salariile de merit iar sunt o porcarie cat timp se dau aceste salarii doar la pilele directorilor sau inspectorilor si nu au deloc legatura cu competenta.

Cu scepticismul fata de reforma invatamantului iti dau dreptate.Dupe mine cel mai bun sistem de invatamant a fost cel de pe vremea lui Ceausescu datorita faptului ca avea un mare avantaj:ERA STABIL SI NU SE SCHIMBA IN FUNCTIE DE VIZIUNEA ORICARUI CRETIN!

PS:Nu stiu nici eu daca la noi bugetarii au salariul cel mai mic raportat la salariul mediu asa ca ....de ce naiba vorbim despre asta ?

Am "prieteni" care lucreaza in invatamant. Spun ce dicuta intre ei, ce parere au de colegii lor..care au sub 40 de ani. Daca intra in invatamant cu elan, se plafoneaza cu timpul. Deci?!
Pai salariile lor de unde sunt platite Vanea?? Din ce buget?! Se autofinanteaza?
Nu-ti spun cat tva si cate impozite plateste la stat firma la care lucrez...ca ma dorare sufletul!!! Si facem productie Vanea!!! Producem!! Traim noi din munca noastra si mai traiesc si altii din impozitele care le platim la stat.
Profesorii se complac in aceasta situatie. De ce nu au curajul sa inghete un an ?? Sa simta toti inspectorii si toti sobolanii din minister ce inseamna sa se supere ei. La cea mai mica promisiune, cedeaza.
NU MERITA!!!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 15:54

De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-25 15:47:59
Nu-ti spun cat tva si cate impozite plateste la stat firma la care lucrez...ca ma dorare sufletul!!! Si facem productie Vanea!!! Producem!! Traim noi din munca noastra si mai traiesc si altii din impozitele care le platim la stat.

Da Ana,vezi, daca ati avut profesori buni acum puteti si sa produceti ceva.Ana,pofesorii sau doctorii nu ma deranjeaza ca ii platesc prin impozite.Le inteleg perfect rostul ,necesitatea si nu ii vad cum ii vezi tu doar zugraviti in negru.Ma deranjeaza cand platesc pensiile securisilor,activistilor PCR sau imprumuturi cretine facute la FMI.

Ana_carmen_baciu

989 mesaje

Postat pe: 25 August 2009, ora 16:09

Sufar ca dorm pe ei si nu stiu sa se impuna, nici macar in fata liderilor de sindicat!!! Fac liderii aia ce vor cu ei...isi croiesc drum spre partidele politice. Am lucrat un timp intr-o frima care avea de-a face cu un maaaare sindicat din tara asta. Odata ajunsi acolo, se preocupa sa castige ( din diferite surse) cate 3000-4000 euro pe luna si apoi, printre picaturi, se mai ocupa si de problemele sindicalistilor.
pai de ce sa astept eu sa se gandeasca altu' la mine cand ma pot gandi si eu mai intai la mine si apoi la altii..e simplu!
Daca profesorii, functionarii, patronatele... ar face "galagie", garantat s-ar termina cu salariile si pensiile nesimtite. Oamenii accepta!! Pai daca accepta, sa suporte.

Ana_carmen_baciu

989 mesaje

Postat pe: 25 August 2009, ora 16:21

Da, am fost o norocoasa! Plecaciuni in fata invatatorului meu si a profesorilor mei din scoala generala, in special!!! Oameni cu adevarat DEOSEBITI. Pe timpul ala, 99.1% din absolventii de la liceul pe care l-am terminat si eu intrau la facultate, si pe-atunci cea mai mica nota de intrare era 7!! Asta a fost greseala fatala a lui Ceausescu, generatiile anilor '60 - '70 - '80, au invatat carte. SI ERA O PLACERE SA MERGI LA SCOALA sa fii student..eh

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 16:24

De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-25 16:09:34Sufar ca dorm pe ei si nu stiu sa se impuna, nici macar in fata liderilor de sindicat!!! Fac liderii aia ce vor cu ei...isi croiesc drum spre partidele politice. Am lucrat un timp intr-o frima care avea de-a face cu un maaaare sindicat din tara asta. Odata ajunsi acolo, se preocupa sa castige ( din diferite surse) cate 3000-4000 euro pe luna si apoi, printre picaturi, se mai ocupa si de problemele sindicalistilor.
pai de ce sa astept eu sa se gandeasca altu' la mine cand ma pot gandi si eu mai intai la mine si apoi la altii..e simplu!
Daca profesorii, functionarii, patronatele... ar face "galagie", garantat s-ar termina cu salariile si pensiile nesimtite. Oamenii accepta!! Pai daca accepta, sa suporte.

Liderii de sindicat din invatamant sunt niste javre si ii doare drept in cot de "oitele" lor,sunt javre gen Catalin Croitoru care s-a bagat chiar oficial in barca PDL.A iesit strigand ca vrea marirea de 50% ,facea crize de isterie la finalul guvernarii Tariceanu. A venit acest guvern Boc si le-a dat la profesori ....hm....Le va mai da!

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 25 August 2009, ora 17:08

NORMAL... toti papitoi si toate rebuturile din facultati ajung profesori. Aai care sunt mai bazati si o fac din pasiune ajung profesori universitari sau ajung pe la scoli particulare.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 20:25

De la: maressalul_, la data 2009-08-25 17:08:56
NORMAL... toti papitoi si toate rebuturile din facultati ajung profesori.

Asa profesori ai avut ?Huh,iti inteleg dezamagirea atunci.

Fosta membra 9am.ro

24 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 22:54

Mai oameni buni , nu mai dati cu noroi in dascali .Ca sunt si uscaturi in randurile lor , este adevarat , dar nu generalizati.
Acei dintre dvs. ce stiti cazuri concrete , nu va sfiiti , spuneti de cine este vorba , dar nu generalizati.
Ca cei ce-i reprezinta pe profesori au o conduita morala ,nu tocmai de laudat , este alta traba .Dar nu acuzati dascalii .
In fond ,noi ca natiune ,am ajuns sa fim reprezentati de persoane (si personaje) a caror probitate morala, lasa de dorit.Cu toate astea , nu ne mai tragem singuri de urechi ,si nici nu ne mustram pentru asta .
In invatamantul romanesc ,de douazeci de ani, se face reforma .Se reformeaza un invatamant care , pe zi ce trece , tot mai multi ,ajungem la concluzia ca nu avea nevoie de a fi reformat .Ca o aducere aminte , imediat dupa lovitura de stat din decembrie 1989 ,sa ajuns sa se umble pana si la structura anului scolar (durata a perioadei de curs si a vacantei , data de incepere a noului an scolar ,samd.)Acest lucru s-a facut, fara a se tine cont de lucruri elementare, altfel spus ,schimbare de dragul schimbarii.Mare noroc ca cineva a remarcat absurditatea situatiei , si cel putin ,noul an scolar ,incepe la data la
care a inceput de zeci de ani.
Acum ,legat de calitatea invatamantului . Cati dintre dvs. stiu faptul ca dascalii sunt nemultumiti de modul de in care se face evaluarea la clasele I-a ,pana la a IV-a ,inclusiv ?.Cati dintre dvs. stiu ,ca dascalii percep, ca acest sistem de notare, urmareste sa produca tampiti ?.In fapt ,cred ca sunteti de acord (cel putin cei ce ati apucat sistemul vechi, cu note,nu cu calificative) ca nu am fost marcati psihic, ca nu am ramas traumatizati de acest sistem de evaluare.Cati dintre dvs.stiu ca dascali nu pot lasa repetenti elevii clasei a I-a, si trebuie sa-i duca mai departe ?.Cati dintre dvs. stiu ca in clasele superioare (a VI-a pana in a VIII-a si cu precadere in liceu ) dascalii au mainile legate , ca trebuie sa suporte insolenta unor elevi? .In numele libertatii, se da frau liber insolentei si nemerniciei . Profesorii trebuie sa inghita insa.
Profesorii trebuie sa dea dovada de calm si stapanire de sine si sa nu fie tentatI sa -i catalogheze pe toti la fel.
In invatamantul pe care l-am urmat multi dintre noi, se purta pedeapsa fizica ( trageri de urechi , lovituri cu linia peste palma , statul la colt ).Cei ce va ocupati cu protectia drepturilor copilului , stati bland si nu sariti ca nauci , in fond nu a fost vorba de sadism si tortura.Toate aceste masuri erau de natura sa tempereze insolenta si nesimtirea , de care sincer sa fiu , si unii din colegii generatiei mele au dat dovada ;si ca sa nu creada lumea ca trec drept sfant , am dat si eu dovada. Adevarul ca intr-o masura mai mica ,si marturie imi stau mult mai putinele urecheli de care imi aduc aminte .
Lasand gluma la o parte si trecand la treburi serioase, nu dascali sunt vinovati de starea invatamantului romanesc.
Calitatea invatamantului ,atat cat mai este, se datoreaza inertiei sistemului de invatamant pe care l-am avut.Cu alte cuvinte, prezenta in invatamant a dascalilor formati de vechiul regim si a dascalilor mai tineri,formati de acestia,sunt factorii ce mentin calitatea invatamantuluiPeste ani, influenta trecutului se va estompa , atunci guvernanti se vor putea lauda ca au reusit reforma invatamantului , atunci scoala romaneasca va scoate idioti veritabili .
Tot circul cu: uite capacitatea -nu e capacitatea , uite tezele nationale-nu mai sunt tezele nationale , sau ,sunt teze-dar sunt si examene de admitere , oare nu ne indreptateste sa credem ca reforma invatamantului urmareste sa indobitoceasca,sa scoata tampiti ?
Ar mai fi multe de spus , dar in fapt nu-s de natura sa dea raspunsuri directe la subiectul topic-ului in cauza.
Acei dintre dvs. ce stiti profesori ce depuncteaza elevi pentru a-i "indemna "in acest fel a se medita va rog spuneti cazul concret, dar nu generalizati , e o mare nedreptate .Pentru cei ce sunt impotriva castigurilor neimpozitate ,aceiasi rugaminte ,dezbateti cazul concret, nu generalizati .
Si pentru ca, vor fi multi tentati sa puna mana pe par..., Nu, nu sant dascal si nici nu-mi duc traiul de pe urma invatamantului.Nu-s nici alt fel de bugetar , venitul meu este strans ,si nemijlocit, legat de calitatea si cantitatea muncii depuse.
Inca o data va rog nu generalizati , sanctionati cazuri concrete.Orice alta cale, deshide calea dezbinarii ,si asta va aduce dupa sine ,ziua cand vom suferi cu toti.
Va doresc toate cele bune , in fond va doresc ceea ce imi doresc si mie, nimic mai mult sau mai putin.
Cu stima, Rasputin.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 25 August 2009, ora 23:01

De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 20:25:30

Au fost profesori buni .. .poate pe vremea lui Ceausescu...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 25 August 2009, ora 23:07

De la: maressalul_, la data 2009-08-25 23:01:15

Maresale, am mai vorbit despre asta sunt si oameni care fac asta pentru ca asa vor.ti-am zis, mama nu ar vrea sa faca nimic altceva, decat sa lucreze in invatamant si mama e foarte desteapta si silitoare

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 25 August 2009, ora 23:36

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-25 23:07:27
De la: maressalul_, la data 2009-08-25 23:01:15

Maresale, am mai vorbit despre asta sunt si oameni care fac asta pentru ca asa vor.ti-am zis, mama nu ar vrea sa faca nimic altceva, decat sa lucreze in invatamant si mama e foarte desteapta si silitoare

Da ma ..sunt de acord ... ca doar profesorii vechi se mia pot numii profesori buni. Eu vorbeam de noile generatii ..

ano_misss

3 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 23:49

Buna! M-am hotarat sa scriu cateva randuri nu ca sa va contrazic, ci sa va demonstrez ca nu toti profesorii sunt cum descrieti voi aici. Avea dreptate cine spunea ca nu e cazul sa generalizati. Eu tocmai am terminat studiile universitare vara aceasta si vreau sa spun ca de-a lungul celor 15 ani cat am stat in bancile scolii, am avut parte numai de profesori minunati, pasionati de ceea ce faceau, care ne explicau cu daruire de fiecare data cand le puneam intrebari suplimentare, oameni extraordinari de la care am avut de invatat multe lucruri si nu neaparat legate de obiectele lor de studiu, lucruri legate de viata, de oameni; oameni care s-au implicat chiar si in vietile noastre personale, ajutandu-ne de fiecare data cand am avut nevoie, si fara sa ceara nimic in schimb...poate doar putina atentie atunci cand predau...Si as vrea sa va dau si un exemplu concret, profesoara mea de romana din generala, doamna Ionescu, o femeie extraordinara care m-a invatat gramatica pe care o stiu si astazi la perfectie.Poate nu stiu multe, da in mod cert stiu sa vorbesc corect limba materna si pentru asta profesorilor mei trebuie sa le multumesc, pentru ca, dince constat cu tristete in fiecare zi, limba romana a devenit limba straina pentru multi... Si nu stiu a cui e vina, dar nu cred ca e a profesorilor, pentru ca, asa cum v-am demonstrat, profesori minunati inca exista...sau poate am fost doar eu norocoasa....

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 26 August 2009, ora 00:09

De la: ano_misss, la data 2009-08-25 23:49:04Buna! M-am hotarat sa scriu cateva randuri nu ca sa va contrazic, ci sa va demonstrez ca nu toti profesorii sunt cum descrieti voi aici. Avea dreptate cine spunea ca nu e cazul sa generalizati. Eu tocmai am terminat studiile universitare vara aceasta si vreau sa spun ca de-a lungul celor 15 ani cat am stat in bancile scolii, am avut parte numai de profesori minunati, pasionati de ceea ce faceau, care ne explicau cu daruire de fiecare data cand le puneam intrebari suplimentare, oameni extraordinari de la care am avut de invatat multe lucruri si nu neaparat legate de obiectele lor de studiu, lucruri legate de viata, de oameni; oameni care s-au implicat chiar si in vietile noastre personale, ajutandu-ne de fiecare data cand am avut nevoie, si fara sa ceara nimic in schimb...poate doar putina atentie atunci cand predau...Si as vrea sa va dau si un exemplu concret, profesoara mea de romana din generala, doamna Ionescu, o femeie extraordinara care m-a invatat gramatica pe care o stiu si astazi la perfectie.Poate nu stiu multe, da in mod cert stiu sa vorbesc corect limba materna si pentru asta profesorilor mei trebuie sa le multumesc, pentru ca, dince constat cu tristete in fiecare zi, limba romana a devenit limba straina pentru multi... Si nu stiu a cui e vina, dar nu cred ca e a profesorilor, pentru ca, asa cum v-am demonstrat, profesori minunati inca exista...sau poate am fost doar eu norocoasa....
exagerezi!!!! nu te supara, dar si tu generalizezi.si eu am avut profesori buni, unii dintre ei, dar Maresalul stie ce spune mai ales la noua generatie, chiar asa e

ano_misss

3 mesaje
Postat pe: 26 August 2009, ora 00:20

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-26 00:09:39
De la: ano_misss, la data 2009-08-25 23:49:04Buna! M-am hotarat sa scriu cateva randuri nu ca sa va contrazic, ci sa va demonstrez ca nu toti profesorii sunt cum descrieti voi aici. Avea dreptate cine spunea ca nu e cazul sa generalizati. Eu tocmai am terminat studiile universitare vara aceasta si vreau sa spun ca de-a lungul celor 15 ani cat am stat in bancile scolii, am avut parte numai de profesori minunati, pasionati de ceea ce faceau, care ne explicau cu daruire de fiecare data cand le puneam intrebari suplimentare, oameni extraordinari de la care am avut de invatat multe lucruri si nu neaparat legate de obiectele lor de studiu, lucruri legate de viata, de oameni; oameni care s-au implicat chiar si in vietile noastre personale, ajutandu-ne de fiecare data cand am avut nevoie, si fara sa ceara nimic in schimb...poate doar putina atentie atunci cand predau...Si as vrea sa va dau si un exemplu concret, profesoara mea de romana din generala, doamna Ionescu, o femeie extraordinara care m-a invatat gramatica pe care o stiu si astazi la perfectie.Poate nu stiu multe, da in mod cert stiu sa vorbesc corect limba materna si pentru asta profesorilor mei trebuie sa le multumesc, pentru ca, dince constat cu tristete in fiecare zi, limba romana a devenit limba straina pentru multi... Si nu stiu a cui e vina, dar nu cred ca e a profesorilor, pentru ca, asa cum v-am demonstrat, profesori minunati inca exista...sau poate am fost doar eu norocoasa....
exagerezi!!!! nu te supara, dar si tu generalizezi.si eu am avut profesori buni, unii dintre ei, dar Maresalul stie ce spune mai ales la noua generatie, chiar asa e

ano_misss

3 mesaje
Postat pe: 26 August 2009, ora 00:25

De la: ano_misss, la data 2009-08-26 00:20:07

Nu ma supar:P dar nu mi se pare ca exagerez si nici ca generalizez...am prezentat situatia din perspectiva mea, era normal sa fiu subiectiva..si nu am zis ca toti sunt minunati..am zis doar ca inca mai exista si dascali adevarati, si ca nu sunt toti niste dezinteresati si niste profitori...cat despre noua generatie, intr-adevar, poate sunt mai slab pregatiti si mai superficiali...ma rog, sunt multe motivele care au dus la asta, dar nu ma simt in masura sa intru in discutie....si cum am spus si mai sus, poate am fost eu foarte norocoasa de am avut parte de astfel de oameni:P

virtualworld

50 mesaje

Postat pe: 27 August 2009, ora 20:07

O problema pe care nu o ridica nimeni. De ce profesorii au 4 luni de vacanta pe an? De ce invatatorii au 4 luni de vacanta pe an si pot termina orele la 12 sau la 11.

Eu sunt de acord sa aibe salarii bune dar sa munceasca la fel ca restul planetei : 8 ore pe zi. Invatatorii dupa cele 4 sau 3 ore sa ramana in scoala si sa supravegheze sau sa ajute la teme copii care vor sa ramana in scoala. Profesorii la fel . Sa stea 8 ore in scoala si cand nu au ore sa ajute elevii si ofere consultatii.

Si in vacante la fel. Nu ar mai fi nevoie de meditatii si nici parintii nu ar fi stresati ca plozii lor sunt singuri acasa si baga degetele in priza. Si nici copii nu ar mai avea pauze de 3 luni fara activitate scolara, iar parintii (care MUNCESC 8 ORE PE ZI si AU CONCEDIU 3 SAPTAMANI PE AN) nu ar trebui sa plateasca pe cineva pt a nu lasa un copil sa stea singur in casa ca la inchisoare.

Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 20:21

De la: virtualworld, la data 2009-08-27 20:07:39O problema pe care nu o ridica nimeni. De ce profesorii au 4 luni de vacanta pe an? De ce invatatorii au 4 luni de vacanta pe an si pot termina orele la 12 sau la 11.

Eu sunt de acord sa aibe salarii bune dar sa munceasca la fel ca restul planetei : 8 ore pe zi. Invatatorii dupa cele 4 sau 3 ore sa ramana in scoala si sa supravegheze sau sa ajute la teme copii care vor sa ramana in scoala. Profesorii la fel . Sa stea 8 ore in scoala si cand nu au ore sa ajute elevii si ofere consultatii.

Si in vacante la fel. Nu ar mai fi nevoie de meditatii si nici parintii nu ar fi stresati ca plozii lor sunt singuri acasa si baga degetele in priza. Si nici copii nu ar mai avea pauze de 3 luni fara activitate scolara, iar parintii (care MUNCESC 8 ORE PE ZI si AU CONCEDIU 3 SAPTAMANI PE AN) nu ar trebui sa plateasca pe cineva pt a nu lasa un copil sa stea singur in casa ca la inchisoare.

profesorii ptr alea 4-6 ore cat au pe zi, se pregatesc inca pe atat acasa...sau ai impresia ca stau si o freaca? cu o zi inainte ptr fiecare ora trebuie sa iti faci proiecte de lectii, sa citesti, sa inveti ce urmeaza sa le spui copiilor. asa ca daca stam sa socotim, poate lucreaza cu mult peste 8 ore pe zi.....iar in vacante, nu stau chiar acasa. la 1 septembrie se termina vacanta, de exemplu. in timpul vacantei ai anumite zile in care trebuie sa mai mergi la scoala. asa ca nu va lasati influentati de aparente.
copiii au nevoie de meditatii din mai multe motive....parintii de exemplu de ce nu ii pun cu burta pe carte? vad in oras in timpul scolii copii care fug de la ore sau care stau pana la 2 noaptea in oras...daca ar citi o carte pana la 2 noaptea cum ar fi? mai bine, nu?

in plus, daca ai vedea ce golanii se fac la titularizari ti-ar veni greata. iti spun sincer, ajung profesori la scoli bunicele tot felul de pilosi sau care au bani si fura posturile pe fata. iar cei care cu adevarat isi doresc sa fie profesori , care chiar s-au pregatit ptr asta sant obligati sa predea in scoli din sate obscure uitate de lume.
daca ar fi fost TV-ul prezent la sedintele publice unde am fost eu anul asta, aveati ce vedea la TV. dar din pacate nu i-a chemat nimeni....
sa vezi cum nu se dau posturile oamenilor cu facultate, cu scoala, si se dau la ultima sedinta din toamna celor necalificati...
eu m-am lamurit, toata problema invatamantului romanesc este coruptia care este pe fata, fara nici o perdeea. se fac adevarate afaceri cu titularizarile...poti invata pana crapi daca vin altii cu pliculetul umflat de bai, te poti da cu fundul de pamant...daca vreti detalii sau exemple concrete va pot da, va povestesc cum a fost la sedinta publica de vinerea trecuta...

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 23:56

De la: virtualworld, la data 2009-08-27 20:07:39O problema pe care nu o ridica nimeni. De ce profesorii au 4 luni de vacanta pe an? De ce invatatorii au 4 luni de vacanta pe an si pot termina orele la 12 sau la 11.

Prietene se vede ca nu te prea duce mintea !!!!
Tu stii cat muncese un profesor acasa?? Cate proiecte de lectii trebuie sa fac? cat trebuie sa se pregateasca ca sa incerce sa scoata ceva din specimene de tipul tau ? Tu stii cate sute de lucrari de control si de teze sa corecteze?
Nu stii ! Pentru ca nu ai cu ce gandi !
Sa stii ca un profesor care se respecta cheltuie cel putin 25% din salariul, ala care tie ti se pare enorm ,pentru a cumpara carti , pentru a fi la curent cu noutatile, ca sa poata face ceva si din idioti ca tine !
Asa ca mai infraneaza-ti pornirile animalice, de grota, cand scrii despre ce nu stii !
Sa-ti fie de bine in ignoranta ta !

virtualworld

50 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 01:19

De la: lorduljohn, la data 2009-08-27 23:56:15

Tu stii cat muncese un profesor acasa?? Cate proiecte de lectii trebuie sa fac? cat trebuie sa se pregateasca ca sa incerce sa scoata ceva din specimene de tipul tau ? Tu stii cate sute de lucrari de control si de teze sa corecteze?
Sa stii ca un profesor care se respecta cheltuie cel putin 25% din salariul, ala care tie ti se pare enorm ,pentru a cumpara carti , pentru a fi la curent cu noutatile, ca sa poata face ceva si din idioti ca tine !
Asa ca mai infraneaza-ti pornirile animalice, de grota, cand scrii despre ce nu stii !

Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 01:49

nu..nu-i adevarat....
am multi prieteni profesori...sunt colegi cu de facultate cu mine , dar..la master....
cu multi am stat in camin si ii cunosc foarte bine...sunt oameni extraordinari si extrem de pasionati de ceea ce fac...si...studenti foarte buni in acelasi timp....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 02:03

De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-25 16:21:53Da, am fost o norocoasa! Plecaciuni in fata invatatorului meu si a profesorilor mei din scoala generala, in special!!! Oameni cu adevarat DEOSEBITI. Pe timpul ala, 99.1% din absolventii de la liceul pe care l-am terminat si eu intrau la facultate, si pe-atunci cea mai mica nota de intrare era 7!! Asta a fost greseala fatala a lui Ceausescu, generatiile anilor '60 - '70 - '80, au invatat carte. SI ERA O PLACERE SA MERGI LA SCOALA sa fii student..eh

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
virtualworld

50 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 03:31

De la: virtualworld, la data 2009-08-28 01:19:47
De la: lorduljohn, la data 2009-08-27 23:56:15

Pe mine profesorii mei m-au invatat in primul rand sa fiu civilizat. Profesorii tai vad ca au
cheltuit degeba 25% la suta din salariu pe carti. Tot nu au reusit sa te invete sa te comporti
civilizat. Si-au luat salariile degeaba. Si nici parintii tai nu au avut mai mult succes.

Pe mine profesorii mei m-au invatat atat de bine incat am fost premiant la olimpiada nationala din clasa a 7-a pana in clasa a 12-a cand la matematica cand la informatica.

Din clasa a 10-a am dat meditatii la matematica si informatica si nu am fost nevoit sa cheltui 25% din salariul unui profesor pentru a cumpara carti. Cartile mele plus cateva carti de la biblioteca au fost de ajuns. Iar acum sunt atatea informatii free pe net. Si am avut si rezultate. Elevi de-ai mei au ajuns si ei la nationala.

Iar chestia asta "Tu stii cat muncese un profesor acasa?" e chiar o vrajeala de 2 lei. Chiar am
vazut si cat munceste un invatator si un profesor acasa.Un programator sau un doctor sau un arhitect munceste de 10 ori mai mult acasa decat un profesor.

Si ei muncesc si 10 ore pe zi si au concediu 3 saptamani pe an. Care ar fi problema ca un
invatator sau un profesor sa corecteze lucrari sau sa fac planuri de lectii la catedra dupa ora in timp ce elevii stau in banci si isi fac lectiile.

Iar despre noutati ce sa spun :) Asa este un profesor de geografie sau de matematica are parte de foarte multe "noutati". Pe cand un programator numai la vreo 20 de ani trebuie sa invete ceva nou :). De doctori nici nu mai vorbim. Ies la pensie si nu au parte de "noutati".
Eu si acum dupa atatia ani pot sa dau meditatii sau sa predau la matematica sau informatica pana la clasa a 12-a si trezit la 4 noaptea din somn. La medicina sau arhitectura sau inginerie nu m-as baga.

Stiu o invatatoare care preda in sistem Waldorf si lucreaza de la 8 la 16. Si poate sa tina pasul si cu "noutatile".

Eu pun pariu si pe 100 000 de euro daca vrea cineva sa facem un studiu si sa cronometram cat munceste un profesor sau un invatator si cat munceste un programator sau un doctor. Dar probabil toti oamenii de pe pamantul asta care muncesc 8,9, 10 ore pe zi sunt "idioti" si nu merita mai mult de 3 saptamani de concediu. Pe cand profesorii merita 4 luni de concediu. Iar invatatorii merita sa fie acasa la 12 sau la 11 plus 4 luni de concediu.

De profesorii de sport nici nu mai vorbesc. Sunt unii care muncesc dar foarte foarte multi arunca o minge si elevii joaca fotbal sau baschet. Dar probabil acasa au parte de "foarte multe noutati". Si in vacanta de 4 luni profesorii de sport muncesc 10 ore pe zi fara intrerupere. In concluzie "idiotii" astia de programatori, doctori, arhitecti, ingineri ar trebui sa taca din gura si sa nu isi mai dea cu parerea despre profesorii de sport.

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 28 August 2009, ora 11:05

aaaaa...acum pricep, problema ta este concediul profesorilor...no comment, cred ca e inutila discutia din moment ce tu cu o discutie simpla pe net oricum nu ai sa schimbi nimic.
si ce ai vrea draga? daca copilul tau ar fi retinut zi de zi pana la ora 16-17 la scoala de catre profesori ti-ar conveni? crezi ca el ar rezista atat? ai pretentia ca un copil de clasa a2a sa stea cu invatatoarea la scoala cu orele in plus peste program doar ca sa isi faca lectiile? mi se pare absurd ce spui.
sant de acord, ar trebui facuta treaba in asa fel incit sa nu fie nevoie de meditatii....de acord, se pot da meditatii la scoala dupa ore, dar cine sta?
cand eram la liceu profa de franceza a organizat meditatii gratis, dupa masa, la care putea merge oricine. cine s-a dus din tot liceul? NIMENI
dar erau destui care plateau meditatii la franceza. preferau sa faca acasa pe bani decat sa ramana la scoala peste program sa faca gratis. de precizat ca profesoara era una foarte bine pregatita.

si sincer, cred ca dupa ce iti freci nervii 9 luni pe an cu 30 de nebuni pe ora, cred ca e bine meritata o vacanta de 3 luni. ai vazut cum se comporta iubitii elevi la ore? stii ce inseamna sa iti spuna o mucoasa de eleva "dute-n ...la mea"? si alte faze de genul. si nu imi spune mie ca profesorii, vezi doamne nu ii pot stapani. eu cred ca parintii nu stiu sa ii educe in acei renumiti de 7 ani petrecuti acasa.
toata lumea da vina pe profesori ca au nevoie copiii de meditatii si au note mici. dar acasa ce fac copii aia? toata ziua freaca tastatura pe net, se duc in oras, la suc, la filme, la strand, etc, etc. o freaca toata ziua , se duc la scoala pasta, si apoi e devina profesorul ca el nu a invatat. haideti sa fim seriosi. un elev bun, fruntas al clasei, nu va avea niciodata nevoie de meditatii. de ce? ptr ca invata suficient acasa. dar copiii freaca menta toata ziua acasa si apoi profesorii de la ore sant de vina ca plozii nu sant pregatiti si iau note mici.

ma opresc aici ca nu mai termin pana maine.

Ana_carmen_baciu

989 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 11:50

of, of, of!!!!
Consider ca daca ceva mergea bine pe vremea odiosului, acesta era invatamantul!!!
Cu adevarat performant.
Tare mult mi-as dori sa se procedeze in asa fel incat sa se obtina aceleasi rezultate si copiii sa fie atrasi de scoala.

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 28 August 2009, ora 12:04

De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-28 11:50:41of, of, of!!!!
Consider ca daca ceva mergea bine pe vremea odiosului, acesta era invatamantul!!!
Cu adevarat performant.
Tare mult mi-as dori sa se procedeze in asa fel incat sa se obtina aceleasi rezultate si copiii sa fie atrasi de scoala.

pe vremea aia nu erau atatea magarii ce se fac acum la inspectorate ... parerea mea este ca aia e adevarata problema in invatamant, de acolo porneste totul, numai ca nu zice nimeni nimic despre asta

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului SALARIILE PROFESORILOR
Mergi la: