Info
x
Salariile profesorilor
|
Ana_carmen_baciu 989 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2009, ora 12:33
De la: ioa_d, la data 2009-08-28 12:04:17De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-28 11:50:41of, of, of!!!! Pai inteleg ca aveti lideri de sindicat care va apara interesele, de ce-i platiti?!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 28 August 2009, ora 12:55
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-28 12:33:03De la: ioa_d, la data 2009-08-28 12:04:17De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-28 11:50:41of, of, of!!!! eu am sa ii platesc doar incepanmd din toamna... e usor sa spui asta....ma uit la mama mea care lucreaza in sanatate. si ei au lideri de sindicat. care ies in strada si fac scandal ptr salarii sau alte probleme....si cand cei mai mari din sindicate primesc ce vor ei, se termina grevele si alte scandaluri...ptr ca ei sunt corupti, isi apara interesele personale....si cum sa ii dai jos daca ei sant mari si tari? au pile, sant oameni cu influentza, puternici...ar trebui sa s euneasca toti medicii si asistentii, sau profesorii dupa caz, sa ii dea jos, dar daca lumea nu e unita..... in plus, nu stiu daca au ei vreo legatura cu examenele de ocupare a posturilor...nu vreau sa vb prostii, doar din toamna am sa lucrez in invatamant si inca nu stiu cu ce se mananca toate problemele....stiu doar ce am vazut la sedintele publice la care se repartizeaza posturile....daca aveti curiozitatea puteti merge sa vedeti ce se intimpla acolo, poate merge oricine ptr ca sant publice... am colega care la titularizare in vara a luat un post intr-un oras....s-a mai facut o sedintza publica acum o saptamana....si s-a trezit ca pe postul ei aparea altcineva.....cine crezi? un consilier dat afara de la primarie pe motive de comportament!!!!!!!!!!!!!!! adica un jeg de om care a fost dat afara din cauza comportamentului din primarie, va invata elevii incepand cu toamna asta !!!!!! cand a cerut explicatii inspectorului, stii ce a raspuns acesta? era postul ei, a semnat ptr el, era liber inainte sa il ia ea.....ia raspuns "ghinion!". asta e fost raspuns de inspector !!!!! in timpul sedintei, a vrut sa ia alt post , nu avea ce face altceva...iar inspectorul a spus in gura mare, la microfon, a auzit toata sala, ca "da domnisoara, tu apari pe post, ar fi postul tau, dar l-a luat intre timp altcineva. nu te putem sterge pe loc din baza de date ca nu permite programul, dar te vom sterge ulterior" ... fata care a invatat in facultate, a avut bursa, isi cunoaste materia...e prietena de a mea si stiu ce are in cap, nu preda, va preda un jigarit dat afara din primarie, care poate nu are nici facultatea... la inceputul sedintei publice acelasi inspector a inceput prin a ne anunta ca nu ne garanteaza celor care avem posturi sau celor care vor lua in acea zi posturi, la toamna cand mergem la scoli acele posturi vor mai fi ale noastre sau vor mai fi intregi... cu alte cuvinte, la 1 septembrie cand ma duc la scoala, postul ptr care am semnat si oficial e al meu, s-ar putea sa nu mai exista....adica sa existe ptr altcineva....si eu sa raman pe din afara.... si atunci? invatamantul e sigur? salariile sant destul de mari? vacantele sant prea multe? tin sa anunt pe cel care a comentat ca vacanele sunt multe, ca jumaate din vacanta tio pierzi pe la examene, titularizari, definitivate, grade...etc....asa ca sa nu isi inchipuie ca o freci 4 luni pe an.... in fine, nu mai zic nimic, am ramas masca de cata nesimtire si hotie pe fata are loc la sedintele publice, la titularizari....am auzit multe povesti de la colegi si cunoscuti, dar nu am crezut ca poate fi chiar asa....acum am vazut cu ochii mei...
|
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 13:07
Suflete, inteleg ca ai invatat carte. De ce nu te indrepti spre altceva?!
Eu pana mi-am gasit un loc de munca bun ( pentru mine bun inseamna, sa-mi convina si sa-mi placa), am schimbat vreo 6 firme in doi ani de zile. Nu m-a platit asa cum am convenit, am plecat! Si am considerat ca daca nu si-a respectat angajamentul fata de mine, nu a fost multumit de serviciile mele si ca atare am plecat fara sa mai ascult alte aiureli..."ca nu se poate acuma, merge firma prost, nu avem vanzari, ma voi recompensa cat de curand..." Indrazneste!! |
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 13:23
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-28 13:07:28Suflete, inteleg ca ai invatat carte. De ce nu te indrepti spre altceva?! e clar ca nu am sa stau in invatamant...vreau doar sa imi dau definitivatul....acesta trebuie dat la 2 ani dupa ce predai in invatamant, sau maxim in 5 ani, daca nu, nu mai poti da niciodata niciun grad didactic...si poate peste 10 ani am sa vreau sa revin....deci stau sa dau definitivatul, apoi fii sigura ca nu ma mai prinde nimeni in invatamant... eu am povestit chestiile astea ca sa se lamureasca cei care dau in profesori ptr prostia elevilor....sa inteleaga cam ce fel de oameni ajung profesori si cam cum sant dati la o parte cei care invata ptr cei care sant consilieri, sau au alte influente, pile sau bani....probabil exista si care invata si reusesc, dar cazurile sant foarte putine...fara pile sau bani te mananca lupii in invatamant.... pe vremuri dadeai examenul si daca meritai il luai si gata, de aceea profesorii mai vechi sant mai apreciati, ei chiar au invatat. dar acum cei care invatata sant alungati sa predea te miri pe unde sau renunta pur si simplu cum am sa fac eu ptr ca nu mai suporta situatiile astea. exista posturi libere, care nu se scot la concurs desi ar putea fi scoase ( ma refer ca nu s escot ptr titularizare, ci doar ptr suplinire - adica stai un an sau doi dupa care trebuie sa dai iar examen, o data ajuns titular e postul tau pana mori). nu se scot de catre directorii scolilor decat ptr suplinire. de ce? ptr ca poate, poate vine cineva cu plicul.....si cand vine acel cineva cu banii, brusc in anul acela sa scoate ptr titularizare...prostii invata, dar de fapt el este deja luat....o titularizare costa intre 6000 si 15 000 euro...depinde de judet, depinde de scoala....normal ca o scoala la sat costa mai putin decat un liceu bun din oras mare....astea sant vorbele care se aud....se aud printre profesori....daca cunoasteti cadre didactice intrebati sa vedeti, imposibil sa nu stie cat costa o titularizare in judetul in care preda... poti sa ai o snasa daca se scoate un post titularizabil intr-un sat uitat de lume unde nu e nimeni nebun sa dea bani...atunci mai ai o sansa daca inveti... asa ca invatamantul nu e chiar roz....nu e sigur....nu sant prea lungi vacantele mai ales daca te chinui sa iei titularizarea...poti merge la examenul asta de 20 de ori si fara succes....atunci chiar ai nevoie de vacantele alea ca sa te poti pregati.... poate asa am dat un raspuns celor care au parere proasta despre profesori...raspunsul la dilema asta sper ca a fost clarificat...sant profesori de 2 lei ptr ca astia fie au pile, bani, influenta, si ajung acolo fara sa aibe ceva in cap, fie sant prea prosti sa se angajeze in alta parte si se taraie pe la titularizari ptr ca nu au alta sansa...avand in vedere ca posturile ramase libere pana in toamna se dau si celor care au luat sub 5 la examen, celor necalificati, care nu au pregatirea necesara.... |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2009, ora 13:32
Dar e si in interesul elevului sa aiba acelasi profesor 4 ani la o materie. Eu de exemplu am avut vreo 3 profesori la fizica in liceu si era sa nu mai inteleg nimic din materie.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 13:36
De la: nastasemihail, la data 2009-08-28 13:32:16Dar e si in interesul elevului sa aiba acelasi profesor 4 ani la o materie. Eu de exemplu am avut vreo 3 profesori la fizica in liceu si era sa nu mai inteleg ninmic din materie. pe cine intereseaza asta? si eu am avut materii la care am schimbat profesorii ca ciorapii, si nu m-a ajutat cu nimic, dar pe cine intereseaza ? eu anul asta voi preda la o generala si un liceu....foarte probabil anul viitor sa predau in alta parte....si daca ma decid sa raman totusi in invatamant (desi m-am saturat inainte sa incep), pana iau titularizarea, in fiecare an (sau la 2 ani) am sanse sa predau tot in alta parte ... nici mie nu imi convine, si cum spui, nici elevilor nu le face bine treaba asta, dar chestiile astea nu conteaza. in tara asta nu conteaza decat afacerile unora,,,
|
|
virtualworld 50 mesaje Membru din: 27/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 August 2009, ora 16:17
De la: ioa_d, la data 2009-08-28 11:05:36 daca copilul tau ar fi retinut zi de zi pana la Nu asta era ideea mea. Invatatoarea sa ramana in scoala pana la 16-17 si numai parintii care vor sa isi lase copii pana atunci sa ii lase. Sau pot sa stea numai pana la 14. Cat vor ei. Si ideea nu era sa stea in banca drepti ca la ore. O parte din timp se pot juca, in alta pot picta, in alta pot asculta muzica. Sistemul asta After School se practica in multe locuri. Si la noi in scoli particulare. Daca parintii muncesc pana la 8 seara ce poate face un copil singur acasa intre 4 pereti. Sau care ar fi problema sa ramana profesorii de sport in scoala si orice elev al scolii cand vrea sa poata face sport supravegheat si indrumat. Eu nu am o problema cu salariile profesorilor si nici cu profesorii. Chiar si eu m-as fi facut profesor daca nu faceam altceva. Am si sfatuit pe multi sa se faca profesori sau invatatori tocmai pentru ca ai 4 luni de vacanta si program foarte lejer. Doar cred ca invatatamantul ar trebui organizat altfel 1) Salariile profesorilor trebuie sa fie cat se poate de mari. Mai mari decat ale politistilor oricum. nu vad de ce politistii ar trebui sa aibe salarii mai mari sau de ce politistii si militarii care nu sunt din Bucuresti dar vor sa lucreze in Bucuresti sa primeasca bani de chirie.Inteleg sa pimesti niste bani in plus ca profesor, politist sau militar daca te duci intr-u sta uitat de lume. 2) Profesorii sa nu isi ia banii in functie de nu stiu ce hartii de 2 lei sau in functie nu stiu ce simpozioane. Sa isi ia in functie de cat de multe ore petrec impreuna cu elevii si de performante. 3) Sa nu fie clase de 30 de elevi in care unul e olimpic la matematica si slabut la limba romana, iar altul e olimpic la limba romana si slabut la matematica. Elevul sa isi poata alege nivelul pentru fiecare materie: -Eu sunt olimpic la matematica ma duc la ore de matematica pentru olimpici. Aici toti elevii vor fi interesati de matematica, si nivelul va fi foarte ridicat. -Imi voi putea alege profesorul. In felul asta profesorii buni vor avea multi elevi si ore, profesorii prosti (si sunt unii foarte foarte prosti) nu vor avea elevi multi si ore multe.Cel mult vor preda matematica elevilor fara mari inclinatii spre matematica. Am avut colegi olimpici care au picat in clase unde fix la matematica erau profesori de toata jena. Elevii olimpici ii corectau pe profesori de fiecare data cand greseau. Si nu au avut nimic de invatat de la ei. Ba mai mult acesti profesori au luat si salarii mai mari pentru ca au avut elevi olimpici. -La limba romana imi aleg ore cu nivel mai scazut. Nu am ce sa caut in clasa cu olimpici la limba romana. E foarte greu pentru un profesor de matematica sa predea la o clasa unde are 2 elevi olimpici, 5 care nu stiu sa faca o adunare de numere negative etc. Nu are cum sa se imparta si toti elevii din clasa au de pierdut. 4) Elevii isi aleg profesorul si nivelul de dificultate al orelor dar si profesorii sa poata exclude de la aceste ore elevii care nu sunt civilizati. Cei care nu sunt civilizati sa ajunga la cei mai slabi profesori sau chiar la cele mai slabe scoli sau chiar sa plateasca amenzi. In felul asta profesorul s-ar putea concentra pe predare nu pe tinerea in frau a unor nesimtiti (multi fiind nesimtiti din cauza parintilor - sunt cat se poate de acord cu tine) 5) Profesorii sa raspunda prin taierea din salariu sau chiar sa fie dati afara cand gresesc. Eu am vazut elevi care nu stiu sa inmulteasca 2 numere si au media 8 la matematica. Profesorii care fac asta isi iau salariile degeaba. Am vazut elevi care nu stiu sa adune 2 numere negative si au luat 9 70 la bac. Profesorii care i-au lasat sa copieze sau chiar le-au dictat sa fie dati afara. Fara o notare corecta a elevilor tot sistemul e varza. 6) Profesorii sa munceasca 8 ore pe zi si concediu 3 saptamanipe an ca toata lumea. Asta chiar e o vrajeala de 2 lei. Profesorii sunt stresati. Pai un medic legist care taie cadavre toata ziua nu e stresat? Un medic de pe salvare care vede morti si raniti in fiecare zi si se lupta cu moartea toata viata lui nu e stresat? Un medic psihiatru care are de-a face si cu oameni in depresie dar si cu nebuni de legat nu e stresat? Un procuror care are de-a face cu toti mafiotii, violatorii, criminalii nu este stresat? Daca vrei sa fii profesor predai 8 ore pe zi. Daca nu iti place si esti prea stresat te apuci de altceva. Daca esti medic legist tai cadavre toata ziua. Nu incepi sa faci figuri ca vrei 4 luni concediu. Cat mai este o norma intreaga? 18 ore pe saptamana?Cand altii muncesc 50 de ore pe saptamana mi-ar fi rusine sa mai vorbesc. La faza asta chiar as face pariu pe 100 000 de euro cu oricine sa facem un studiu sa vedem cine cat munceste si cat e de stresant. Si cu Adrian Paunesscu care urla sus si tare cat de extraordinara este Spiru Haret as face un pariu. Si i-as face un documentar cu camera ascunsa cu 500 de analfabeti care au diplome de facultate si de mastere . Si cu note mari. Analfabeti care nu erau in stare nici sa isi completeze fisa de inscriere. Stiu si analfabeti care si-au luat doctorate. De vorbe goale sunt satul. 7) Sa fie diferenta de salariu mare intre un profesor de matematica, fizica, limba romana samd cu performante si un profesor de sport. Numai profesorii de sport care chiar se remarca si sunt foarte competenti sa aibe salarii comparabile. Daca lucrurile ar sta asa eu as merge cu placere in fiecare zi la miting in fata guvernului pentru a se creste salariile profesorilor. PS Stiu si de problemele de la inspectorate si de felul cum se dau posturile pe spagi si cum esti plimbat. Dar iarasi solutia nu este sa dam 4 luni de concediu. Cei nemultumiti ar trebui sa se organizeze, sa protesteze, sa dea in judecata. Mai ales ca foarte foarte foarte multi profesori sunt inscrisi in partide, participa la evenimente. Unii il aplaudau cu mare foc pe Vanghelie. Probabil astia nu erau stresati. Nu am vazut profesori care sa protesteze pentru ca s-au pus afise in care un analfabet (Vanghelie) garanta pentru Ecaterina Andronescu.
Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
|
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 16:55
la faza cu spiru haret sant de acord cu tine, mi-am mai spus deja parerea in privintza asta pe alt topic...
la unele aspecte sant perfect de acord cu tine, la altele mai putin, in mare ai dreptate. eu as fi curioasa in strainatate cate ore lucreaza un profesor pe saptamana, cat concediu are, cate ore suplimentare face in scoala, in ce oncditii lucreaza ... si cum este platit? chiar nu stiu, am o prietena care anul asta va fi profesoara in anglia, sant curioasa sa imi spuna care sant conditiile la ei. stiu sa spun doar ce am vazut la TV. profesori care au plecat tocmai in anglia ptr cativa ani prin ceva program, spuneau ca clasele au in jur de 20 de elevi, civilizati si cu bun simt care nu se urca pe tavan la ore, au in scoala tot ce au nevoie, toate dotarile, si spuneau ca, castigau acolo intr-o luna cat castiga in romania intr-un an....asa ca fa o socoteala....copiii deasemenea au vacanta de craciun, de pasti si vacanta de vara... ar fi fain sa se organizeze in scoli diferite cercuri, la care copiii sa isi poata "pierde vremea" in timpul liber. cand eram eu mica, la mine in oras exista un club al elevilor unde puteai merge sa inveti sa dansezi, sa pictezi, sa sculptezi, etc. probabil in orasele mari mai exista chestii de genul asta, dar in orasele mici si la sate....si acolo s-ar putea "antrena" si olimpicii, cei care au anumite aptitudin sau talente sa si le poata exersa......eu personal, avand in vedere si specializarea pe care o am, as vrea foarte mult ca in timpul liber sa ies cu copiii in excursii mai lungi sau mai scurte, dupa posibilitati, si sa vada practic, pe teren ceea ce este explicat in carte. ar putea invata multe lucruri in excursii de acest gen. dar te intreb, in conditiile in care eu predau la 2 sate, dintre care unul este chiar uitat de lume, parintii cine stie ce venituri au acolo, isi vor permite copiii aia sa vina in excursiile mele ? la tara unde e mai importanta sapa si gradina decat invatatul....ce pot face eu acolo? |
|
|
|
|
nicu1560 6 mesaje Membru din: 2/01/2009 |
Postat pe: 29 August 2009, ora 18:31
D-nã ANA CARMEN BACIU +nu am nimic cu profesorii. Sã facã pregãtire cît vor ca e spre binele elevilor .PREOBELMA SE PUNE CA BANII OBÞINUTI SA FIE IMPOYITATI......
|
|
nicu1560 6 mesaje Membru din: 2/01/2009 |
Postat pe: 29 August 2009, ora 18:36
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-25 14:56:17De la: vaneamarin, la data 2009-08-25 12:13:18De la: nicu1560, la data 2009-04-21 21:04:49LUCRU Darrrrrrrrrrrrrrrr.....................????? |
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 19:06
De la: nicu1560, la data 2009-08-29 18:31:54D-nã ANA CARMEN BACIU +nu am nimic cu profesorii. Sã facã pregãtire cît vor ca e spre binele elevilor .PREOBELMA SE PUNE CA BANII OBÞINUTI SA FIE IMPOYITATI...... Domnul(a) Nicu, printre randuri probabil ca-ti citit si ati inteles. Da, afara cu dascalii incompetenti! Sa faca meditatii, dar in cadrul scolii, asa cum se facea si pe vremea Ceausescului, peste orele din programa. Sa fie platiti, evident, si sa fie impozitati. Dar aceste meditatii sa fie facute de profesori dedicati meseriei lor. Nu va fie teama, nu e cazul dvs
|
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 22:45
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-29 19:06:09De la: nicu1560, la data 2009-08-29 18:31:54D-nã ANA CARMEN BACIU +nu am nimic cu profesorii. Sã facã pregãtire cît vor ca e spre binele elevilor .PREOBELMA SE PUNE CA BANII OBÞINUTI SA FIE IMPOYITATI...... eu sant PENTRU !
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 August 2009, ora 19:01
De la: ioa_d, la data 2009-08-29 22:45:58De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-29 19:06:09De la: nicu1560, la data 2009-08-29 18:31:54D-nã ANA CARMEN BACIU +nu am nimic cu profesorii. Sã facã pregãtire cît vor ca e spre binele elevilor .PREOBELMA SE PUNE CA BANII OBÞINUTI SA FIE IMPOYITATI...... eu sint contra...dar nu stiu la ce....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|