Fosta membra 9am.ro
981 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:22
CAMELYA_
414 mesaje
Oras: Mangalia
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:13 Citeaza Raspunde
Ptiu drace ...nu ai murit pana acum ?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
981 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:23
De la: romtar, la data 2009-07-21 21:22:13CAMELYA_
414 mesaje
RASPUNS LA: "PTIU, DRACE, NU AI MURIT"?
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:24
De la: romtar, la data 2009-07-21 21:22:13CAMELYA_
414 mesaje
 Daca mai intrii des pe forumul asta s-ar putea sa simti in curand ca vei fi urmarit peste tot
 Prostia se plateste in viata !!! Cred ca tu ai multe restante
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:26
Du-te dracu ca esti idiot....nici nu merita sa mai fi bata in seama
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
981 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:28
|
Fosta membra 9am.ro
981 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:29
CARICATURA DE MANGALITZA!...
Zat!
|
Fosta membra 9am.ro
981 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 21:31
ESTI LA TOPICUL POTRIVIT: TIGANCA DE CENTURA! Zat!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
49 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 22:38
Aveti potential, nu gluma!ca la usa cortului!!!!!
|
|
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 22:43
De la: maria_onea, la data 2009-07-21 22:38:26Aveti potential, nu gluma!ca la usa cortului!!!!! Pai,nu despre corturi e topicul?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 16:09
Dublul r a aparut fiindca cel care a facut inscrisul...era bilbiit. Probabil rom sau tigan, emotionat, de eveniment....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 21:49
De la: nastasemihail, la data 2009-07-31 16:09:40Dublul r a aparut fiindca cel care a facut inscrisul...era bilbiit.
Probabil rom sau tigan, emotionat, de eveniment....
Desi cu o doza de ironie , acest raspuns al dvs. este la subiect . Sunt pagini intregi scrise in acest topic si in proportie de 99,99% sunt pe langa subiect .
Titlul acestui topic ,zic eu , ca nu lasa loc de confuzie .
Tiganii - minoritate nationala sau majoritate infractionala? - persoanele de etnie RROMA -(ati avut curiozitatea sa va întrebati cum de a aparut dubla consoana *R* în fata denumirii de ROM - prescurtarea pentru nationalitatea ROMÂNA acceptata Internation
In fapt, la prima parte a titlului ,toti avem aceeasi perceptie ,tigani sunt majoritari in savarsirea faradelegilor.
Imaginile prezentate de massmedia straina , poate ii pacalesc pe cei din tarile respective , dar noi romanii, recunoastem ca in acele imagini este vorba de tigani. Romanii , pe care soarta i-a purtat departe de tara ,nu traiesc la periferia oraselor ,in asezari de tip satra.Cei evacuati din aceste asezari sunt tigani nu romani .
In fapt unii din romanii plecati in strainatate, afirma,ca omul de rand din strainatate (nu toti ), face distinctie intre romani si tigani . Confuzia este sustinuta insa de mass-media.Daca acest lucru este promovat,doar data fiind superficialitatea si fuga dupa stiri bomba,a mijloacelor media , sau servesc interesul cuiva ,ramane de stabilit.
Ciudat este insa, ca dupa lovitura de stat din decembrie 1989 ,tiganii au devenit peste noapte romi ( sau rromi ).Desi noi romanii,cat si vecinii nostri,ii stim ca ca fiind tigani. Media occidentala si organizatii, mai mult sau mai putin guvernamentale, pledeaza pentru ca tiganilor din Romania, sa li se spuna romi ( rromi ).De unde pana unde ,atata dragoste pentru ei eu nu pricep .
In fapt se intampla un lucru extrem de grav . Faradelegile tiganilor se rasfrang asupra imaginii romaniei, tigani trecand drept romani.Atunci cand populatia romaneasca ,din unele asezari, ajunge sa nu-i mai poata tolera pe tigani si ii scot afara din sat , ca pe cainii turbati ,atunci lumea democrata ii indentifica pe tigani drept cine sunt. Adica o etnie. O etnie pe care lumea democrata o vede persecutata.Cum se explica aceasta metamorfoza din "roman" naravit la faradelegi( in Italia,Germania ,Spania ,Irlanda....) in etnie discriminata , eu nu-mi explic .
Grav imi pare a fi tembelismul politicienilor romani.Un tembelism paralizant. Nici executivul nici parlamentul nu au luoat nici o masura menita sa elimine confuzia creata , sa explice ca rromul nu este tot una cu romanul .Mai mult chiar, ar fi trebuit pus sub semnul intrebarii insasi numele de rrom .
Acum, legat de solutiile problemei.Distinctia clara intre romani si tigani ar fi inceputul.Orice denumire ce , vadit( si voit) creaza confuzie,trebuie eliminata.Tot atat de clara trebue sa fie si distinctia intre tiganii naraviti la faradelegi si tiganii cinstiti .
Oricat de tentati veti fi, unii dintre dvs., sa afirmati ca nu exista tigan cinstit, eu zic sa nu o faceti, pentru ca sunt si astfel de tigani .Oricat de mic ar fi numarul de tigani cinstiti, ei nu trebuie sa fie pusi in situatia de a plati oalele sparte de ceilalti.
Daca vom reusi noi romanii sa impunem si sa ne impunem aceasta distinctie, atunci vom avea de castigat, toti cei implicati.
Ca treaba asta nu este simplu de realizat, este alta poveste .In fapt toata sustinerea media din strainatate vine sa spuna ca nu va fi usor .In fapt, in ziua de azi, se aplica mai bine ca oricand, proverbul " Cand doi se bat al treilea castiga" , sau un dicton mai cunoscut " Dezbina si stapaneste ".
PS. Dupa reactia publicului ,la tampeniile afirmate de Madona , cred eu ,ca nu vorbim de o cauza pierduta .
|
9am_Ella
241 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 22:29
De la: Rasputin, la data 2009-09-02 21:49:41De la: nastasemihail, la data 2009-07-31 16:09:40Dublul r a aparut fiindca cel care a facut inscrisul...era bilbiit.
Desi cu o doza de ironie , acest raspuns al dvs. este la subiect . Sunt pagini intregi scrise in acest topic si in proportie de 99,99% sunt pe langa subiect .
Tiganii - minoritate nationala sau majoritate infractionala? - persoanele de etnie RROMA -(ati avut curiozitatea sa va întrebati cum de a aparut dubla consoana *R* în fata denumirii de ROM - prescurtarea pentru nationalitatea ROMÂNA acceptata Internation
In fapt, la prima parte a titlului ,toti avem aceeasi perceptie ,tigani sunt majoritari in savarsirea faradelegilor.
Imaginile prezentate de massmedia straina , poate ii pacalesc pe cei din tarile respective , dar noi romanii, recunoastem ca in acele imagini este vorba de tigani. Romanii , pe care soarta i-a purtat departe de tara ,nu traiesc la periferia oraselor ,in asezari de tip satra.Cei evacuati din aceste asezari sunt tigani nu romani .
In fapt unii din romanii plecati in strainatate, afirma,ca omul de rand din strainatate (nu toti ), face distinctie intre romani si tigani . Confuzia este sustinuta insa de mass-media.Daca acest lucru este promovat,doar data fiind superficialitatea si fuga dupa stiri bomba,a mijloacelor media , sau servesc interesul cuiva ,ramane de stabilit.
Ciudat este insa, ca dupa lovitura de stat din decembrie 1989 ,tiganii au devenit peste noapte romi ( sau rromi ).Desi noi romanii,cat si vecinii nostri,ii stim ca ca fiind tigani. Media occidentala si organizatii, mai mult sau mai putin guvernamentale, pledeaza pentru ca tiganilor din Romania, sa li se spuna romi ( rromi ).De unde pana unde ,atata dragoste pentru ei eu nu pricep .
In fapt se intampla un lucru extrem de grav . Faradelegile tiganilor se rasfrang asupra imaginii romaniei, tigani trecand drept romani.Atunci cand populatia romaneasca ,din unele asezari, ajunge sa nu-i mai poata tolera pe tigani si ii scot afara din sat , ca pe cainii turbati ,atunci lumea democrata ii indentifica pe tigani drept cine sunt. Adica o etnie. O etnie pe care lumea democrata o vede persecutata.Cum se explica aceasta metamorfoza din "roman" naravit la faradelegi( in Italia,Germania ,Spania ,Irlanda....) in etnie discriminata , eu nu-mi explic .
Grav imi pare a fi tembelismul politicienilor romani.Un tembelism paralizant. Nici executivul nici parlamentul nu au luoat nici o masura menita sa elimine confuzia creata , sa explice ca rromul nu este tot una cu romanul .Mai mult chiar, ar fi trebuit pus sub semnul intrebarii insasi numele de rrom .
Acum, legat de solutiile problemei.Distinctia clara intre romani si tigani ar fi inceputul.Orice denumire ce , vadit( si voit) creaza confuzie,trebuie eliminata.Tot atat de clara trebue sa fie si distinctia intre tiganii naraviti la faradelegi si tiganii cinstiti .
Oricat de tentati veti fi, unii dintre dvs., sa afirmati ca nu exista tigan cinstit, eu zic sa nu o faceti, pentru ca sunt si astfel de tigani .Oricat de mic ar fi numarul de tigani cinstiti, ei nu trebuie sa fie pusi in situatia de a plati oalele sparte de ceilalti.
Daca vom reusi noi romanii sa impunem si sa ne impunem aceasta distinctie, atunci vom avea de castigat, toti cei implicati.
Ca treaba asta nu este simplu de realizat, este alta poveste .In fapt toata sustinerea media din strainatate vine sa spuna ca nu va fi usor .In fapt, in ziua de azi, se aplica mai bine ca oricand, proverbul " Cand doi se bat al treilea castiga" , sau un dicton mai cunoscut " Dezbina si stapaneste ".
PS. Dupa reactia publicului ,la tampeniile afirmate de Madona , cred eu ,ca nu vorbim de o cauza pierduta .
Cu dublu, triplu sau simplu "r", categoric O MAJORITATE INFRACTIONALA !!!
De care nu mai poti respira, aproape: pe strada, in piata, in magazine, oriunde.
Nu prezenta lor pretutindeni deranjeaza, ci comportamentul lor.
Pe strada cand merg in decapotabile cu manele la maxim.
Cand vand legume in piata, in conditii care mai de care mai "igienice" ...
Stapanesc toate terasele, restaurantele, barurile, parcurile. In aceste locuri vorbesc cum stiu ei mai bine, creeaza scandal, uneori se bat / omoara intre ei sau napustesc pe romani. Sa nu mai vorbim de mizeria lasata in urma.
Astea-s chestiuni minore pe langa infractiunile la care se preteaza aici si in stainatate, dar tot ne-au determinat sa ne saturam de ei...
Oare nu-i ia Madona la ea ... acasa ... pe toti???
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 14:09
De la: 9am_Ella, la data 2009-09-02 22:29:55De la: Rasputin, la data 2009-09-02 21:49:41De la: nastasemihail, la data 2009-07-31 16:09:40Dublul r a aparut fiindca cel care a facut inscrisul...era bilbiit.
Cu dublu, triplu sau simplu "r", categoric O MAJORITATE INFRACTIONALA !!!
De care nu mai poti respira, aproape: pe strada, in piata, in magazine, oriunde.
Nu prezenta lor pretutindeni deranjeaza, ci comportamentul lor.
Pe strada cand merg in decapotabile cu manele la maxim.
Cand vand legume in piata, in conditii care mai de care mai "igienice" ...
Stapanesc toate terasele, restaurantele, barurile, parcurile. In aceste locuri vorbesc cum stiu ei mai bine, creeaza scandal, uneori se bat / omoara intre ei sau napustesc pe romani. Sa nu mai vorbim de mizeria lasata in urma.
Astea-s chestiuni minore pe langa infractiunile la care se preteaza aici si in stainatate, dar tot ne-au determinat sa ne saturam de ei...
Oare nu-i ia Madona la ea ... acasa ... pe toti???
CE SA FACA MADONA ? ca si pe politicieni ii doare unde este umbra mereu....E usor sa vi si sa spui ca nu trebuie discriminati...dar iti propun sa traiesti 3 zile alaturi de ei...
Va venii si vremea noastra, sau vom disparea .... ori una ori alta....TRAIASCA OLANDA !!! (cauta stirea)
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
Fosta membra 9am.ro
1086 mesaje
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 20:11
am sa traiesc eu alaturi de ei.......am prins ore si intr-un sat cam cu din astia mai colorati....posibil sa am in clase cateva specimene .... am sa va spun cum e cu ei dupa ce incepe scoala..
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 00:13
Vedeti dvs. colegu vladidec , asta daca eu eram cel vizat , eu nu traiesc acum printre tigani .In schimb , la mine pe scara am o astfel de familie, mai mult de atat, imi sunt vecini .Ce pot sa spun despre ei , daca al batran ,se putea incadra in tertipul uzual al tiganilor ,restul familiei zic eu ca ne poate servi de model multor dintre noi romanii.In fond nici restul familiei nu la mai suportat .Se cuvine sa precizez ca al batran, avea ce avea cu ai lui, in casa ,dar cu restul lumii nu . Deranja numai tambalaul de la ei din casa .In fapt si al batran, daca ia fost in putere sa ajute pe altcineva ( a se citi pe unul ce nu era tigan ) nu a stat pe ganduri a ajutat .
Evident veti spune ca este un caz singular .Pot sa va mai spun ca vreme de vre-o patru ani am facut naveta (pedestru, evident ) printr-un cartier de tigani turci .Nimeni nu a avut de impartit ceva cu mine . Cidatenie mare a fost faptul ,ca dupa un timp , numai datorita faptului ca ne cunosteam din vedere am ajuns sa ne salutam .Asta este o realitate ce am trait-o eu . Tot realitate este si faptul ca am ajuns la incaierare cu unii dintre acesti etnici , nu cei din cartierul de care vorbeam.
De asemeni , tot de realitate , tin si cele vazute , in ipostaze diverse . Ca nu am fost direct implicat in evenimente e un adevar , tot ata de adevarat este ca si ca martor ,am fost deranjat de nemernicia celor intamplate.
In fapt nemernicia ramane nemernicie , indiferent de cel ce o face . Deranjant e faptul ca nemernicia tiganilor este etichetata si prezentata drept un produs romanesc .Acest aspect nu poate fi imputat tiganilor, interesul lor nu merge atat de departe .Am convingerea ca cineva se foloseste de ei .
In fapt, cred eu, ca, daca reusim sa impunem faptul ca intre tigani si romani nu exista similitudini, iar numele lor este tigan si nu te miri ce nume cu rezonante mai mult sau mai putin romanesti, atunci vom avea de castigat .
Mai cred insa, ca vom castiga mult mai mult, daca vom face si diferenta stricta intre tiganii ce comit faradelegi si cei onesti.
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 14:04
1 NU erai tu vizat
2 ASTEA SUNT EXCEPTII DACA AIA MUNCESC
3 ALTA EXCEPTIE DACA NU ARUNCA GUNOIUL PE GEAM, NU SE IMBATA, SI NU-I STIE NIMENI...
4 NU AM NIMIC CU TIGANII ATAT TIMP CAT ISI VAD DE LUNGUL NASULUI, INTR-O TARA STRAINA....ROMANI NU VOR FI NICIODATA !!!!
5 PENTRU CEI CE II SUSTIN, SI NU CUNOSC DE CE SAUNT EI IN STARE, SI II CONSIDERA ROMANI (CEA MAI GRAVA CHESTIE PENTRU MINE) SUNT TRADATORI DE TARA....VA SALUT
|
Ana_carmen_baciu
989 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 14:19
Faptul ca se inmultesc fara control, precum maidanezii, trebuie tratati ca atare, ca si cainii maidanezi.
Prin 1991, 1992, urla toata Europa la noi cum ca-i discriminam pe tigani, acuma ca s-au vazut cu ei pe strazile lor, ii trimit pachet de unde au venit, ba le mai dau si bani de drum si ajutoare, numai sa scape de ei.
Nu merita nici toleranta nici intelegere.
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 14:59
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-09-04 14:19:20Faptul ca se inmultesc fara control, precum maidanezii, trebuie tratati ca atare, ca si cainii maidanezi.
Prin 1991, 1992, urla toata Europa la noi cum ca-i discriminam pe tigani, acuma ca s-au vazut cu ei pe strazile lor, ii trimit pachet de unde au venit, ba le mai dau si bani de drum si ajutoare, numai sa scape de ei.
NU MAI FITI TOLERANTI, NU MAI IERTATI PE NIMENI, GATA CU TOATE PROSTIILE IN TARA ASTA...PANA CAND O SA NE MAI FIE FRICA DE UNII SI DE ALTII ? SUNT ROMAN, SI VREAU SA MA MANDRESC CU ASTA IN VIITORI ANI..........GATA CU "FRUMOSUL" ........GATA CU SPAGA, GATA CU MINCIUNILE, GATA CU TOATE CELE !!!!!!!
ESTI CU NOI SAU CONTRA NOASTRA.....ROMANIA E A GENERATIEI NOASTRE.....SI O VREM INAPOI !!!!!!!!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
Oras: Onesti
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 10:13
De la: 999florin, la data 2009-03-05 11:15:34s-a inteles gresit, ANTONESCU era omul legii si al respectului fata de popor,el n-a avut nimic contra tiganilor ca etnie,el a fost impotriva tuturor acelora care nu respectau legea,nu munceau,furau,tradau,fie ei tigani,evrei,romani,legionari etc.,din pacate tiganii,ungurii si evreii,in majoritate se incadrau in aceste spete,asa incat.....
In plus,alaturi de regele Carol I,Antonescu a fost un om cu adevarat incoruptibil,corect si mare patriot.
|
9am_Ella
241 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 14:59
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-09-04 14:19:20Faptul ca se inmultesc fara control, precum maidanezii, trebuie tratati ca atare, ca si cainii maidanezi.
Exact !
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
|