back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica?

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:09

De la: buldogul, la data 2009-03-02 22:04:22 lasati polemicile prostesti si ocupativa de dragoste,biserica este depasita din secolul al XIV lea,chiar sinteti inapoiati mintal?

Tie nu iti este rusine sa vorbesti asa???
Chiar cine te crezi???
Nu vrei sa citesti, sa vezi ce discutam, PA si vezi-ti de ale tale.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:10

De la: maria_tu, la data 2009-03-02 22:03:31
De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:53:50Adica cum...sa te rogi la Dumnezeu sa faci un rau unui om? Incredibil! Hai ca sa scrie numai bazaconii!

Si eu am auzit (nu spun ca asa si este) ca daca vrei sa fii "razbunat" te duci la preot si dai acatist pt "un lucru rau care sa i se intample cuiva care ti-a facut rau_furat, inselat...)

Sunt o gramada de oameni "nedusi la Biserica" care scriu toate tampeniile pe acatiste: sa castige la loto, sa mosteneasca nu stiu ce, si toate tampeniile din lume. Acestia sunt cei care fac lucrurile din auzite si nu inteleg nici de ce le fac nici pentru ce.

Daca ar merge Duminica macar la slujba ar auzi de la preot cum repeta mereu sa nu se mai scrie tampenii pe acatiste ca preotii nu citesc nici o rugaciune daca vad scris asemenea tampenii.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:14

Pana una alta cred ca avem nevoie pentru desteptarea tuturor capetelor de o traducere mai descalcita decat cea prezentata de linkurile voastre. In acea forma se poate interpreta cam orice. Inafara de asta inca ni se spune si de catre parinti si de catre preoti ca nu se cade sa intram in biserica in acea perioada, explicatia insa nu ne-o dau nici unii. sa fie si asta o taina la care nu avem voie sa aspiram noi femeile? Daca ar fi sa ma iau dupa explicatia oferita de acel link as putea sa comentez ca si treaba cu femea trebuie sa-si urmeze barbatul si sa se supuna regulilor cestuia s-a cam schimbat nu de alta dar din intelepciunea avuta de barbat pe acele vremuri azi n-a mai ramas aproape nimic. Daca atunci era capul familiei azi de multe ori nu mai are cap nici pentru el.
Este nevoie insa si de alte explicatii nu numai cele bazate pe traditie. Traditia se poate respecta dar nu mi-ar conveni sa stiu ca respect doar traditia in situatia in care trebuie sa particip la diverse evenimente din familie si sa nu pot intra in biserica.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:14

In fiecare zona a tarii, dar cu preponderenta in Muntenia si Moldova exista fel si fel de traditii ,obiceiuri si ritualuri in cadrul inmormantarii care nu au nici un suport canonic nu ajuta cu nimic ci doar ingreuneaza si pune familia decedatului in situatia de a face cheltuieli peste masura pt inmormantare, de ce preotii acepta astfel de traditii?
De ce lasa preotii ca slujba inmormantartii sa fie impanata si pangarita cu fel si fel de stupizenii? Nu cred ca exista nicio explicatie dacat poate puierila

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:18

De la: maria_tu, la data 2009-03-02 22:06:09
De la: Andu30, la data 2009-03-02 22:02:56
De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 21:49:45
De la: Serenisimo, la data 2009-03-02 21:41:19Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi obsesiile sunt nevinovate in cazul lipsei de cunoastere umane

Ai dreptate Serenisimo.
pana si in Romania sunt anumite obiceiuri ortodoxe ce difera de la o zona la alta
De exemplu :
+ Dacă te-ai impărtășit, cand vei veni acasă de la biserică nu cumva să te culci să dormi că vine diavolul și iți fură Оmpărtășania!
+ Dacă ai o lumвnare și vrei s-o aprinzi dar sfeșnicu e plin, trebuie s-o aprinzi apoi s-o stingi și s-o pui deoparte, ca "sо șie prinit" (apropo, cat de motivată e faza cu aprinsul lumanărilor pentru cineva, mie оmi miroase a superstiție)
+ După ce te-ai impărtășit e bine să te miruiești (la ce bun, oare mai ai nevoie de alt har decвt cel care ți-l dă Hristos?)
+ Dacă vrei să-i faci vreunui om rău trebuie să comanzi 60 de slujbe pentru el
+ La mort preotului se dă o găină pe care el o trece deasupra sicriului (sinistru, da?)

Referitor la prosoape; Știu un caz cвnd preotul cu dascălul dintr-un sat se gвndeau să deschidă un magazin оn care le-ar vinde (prosoapele), că nu știau ce să facă cu ele

Daca ai fi cunoscut credinta ortodoxa o farama macar ai fi stiut macar sa pui intrebari teologice cu adevarat fundamentate, dar pentru ca nu ai cunoscut niciodata ceea ce detesti te vei judeca singura pentru ca arunci cu pietre in ceea ce nu cunosti si nu ai cunoscut vreodata.

O credinta care e intemeiata de apostoli si are 2000 de ani de existenta nu se bazeaza pe obiceiuri cu gaini.

Andu, nu tb sa te superi, sunt oameni care asa stiu si fac ei chiar daca preotul le spune sa nu mai faca asa.
La moartea bunicului meu , chiar am cumparat o carticica de la biserica pe aceste teme, am citi-o la priveghi , si a doua zi tot ce au stiu ei " ca tb facut" au facut.

Ma supar pe un singur motiv, nu este unul care sa vrea sa faca ce trebuie facut. Nu este unul care sa vrea sa desparta binele de rau. E mult mai usor cand nu stii nimic sa faci ce auzi tu ca iti zice o baba sau nu stiu cine.

Pe preot nimeni nu-l asculta, nimeni nu invata despre Dumnezeu, pentru ca nu au timp sa mearga Duminica la Biserica, dar au timp sa intrebe pe un forum. Nimeni nu stie ce inseamna o icoana, nimeni nu stie de ce isi boteaza copiii, pe nimeni nu-l intereseaza. Repeta niste lucruri pentru ca stiu ca sunt bune ca niste robotei si pierd esenta si invatatura din spatele acestor lucruri.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:21

De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 22:14:37In fiecare zona a tarii, dar cu preponderenta in Muntenia si Moldova exista fel si fel de traditii ,obiceiuri si ritualuri in cadrul inmormantarii care nu au nici un suport canonic nu ajuta cu nimic ci doar ingreuneaza si pune familia decedatului in situatia de a face cheltuieli peste masura pt inmormantare, de ce preotii acepta astfel de traditii?
De ce lasa preotii ca slujba inmormantartii sa fie impanata si pangarita cu fel si fel de stupizenii? Nu cred ca exista nicio explicatie dacat poate puierila

Pentru ca preotul in timpul inmormantarii daca se opreste din slujba si incepe sa tipe la tine ca esti femeie fara minte si faci un lucru pagan si ca nu stii nimic despre inmormantare si despr einvatatura crestina ai sa te smintesti imediat si ai sa-l tii minte toata viata , si o sa zici tot tu: Vai vai vai eram indurerata la inmormantare si a tipat preotul la mine ca sunt proasta ca ma plimb cu gaina aia pe acolo !!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:25

De la: victoriabar, la data 2009-03-02 22:14:32Pana una alta cred ca avem nevoie pentru desteptarea tuturor capetelor de o traducere mai descalcita decat cea prezentata de linkurile voastre. In acea forma se poate interpreta cam orice. Inafara de asta inca ni se spune si de catre parinti si de catre preoti ca nu se cade sa intram in biserica in acea perioada, explicatia insa nu ne-o dau nici unii. sa fie si asta o taina la care nu avem voie sa aspiram noi femeile? Daca ar fi sa ma iau dupa explicatia oferita de acel link as putea sa comentez ca si treaba cu femea trebuie sa-si urmeze barbatul si sa se supuna regulilor cestuia s-a cam schimbat nu de alta dar din intelepciunea avuta de barbat pe acele vremuri azi n-a mai ramas aproape nimic. Daca atunci era capul familiei azi de multe ori nu mai are cap nici pentru el.

Este nevoie insa si de alte explicatii nu numai cele bazate pe traditie. Traditia se poate respecta dar nu mi-ar conveni sa stiu ca respect doar traditia in situatia in care trebuie sa particip la diverse evenimente din familie si sa nu pot intra in biserica.

In linkul ala spune ca Sfintele Canoane interzic DOAR impartasirea femeii in zilele menstruatiei (cu exceptia situatiei in care viata femeii este in pericol atunci se poate impartasi oricand).

In rest (pentru randuielile obisnuite) preotul spune ca poti intra in Biserica dar este bine sa ai o discutie cu duhovnicului tau pentru subiectul acesta.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:27

Adevaru e ca se face un adevarat ritual paganesc de catre unele "babe" de dragul implinirii traditiei, in loc sa se roage pt cel mort, in loc sa indemne la pocainta, pe multi in acele momente ii intereseaza cate prosoape trebuie lagate de prapori, de preot, de bratul nush cui, ce relevanta au toate aceste lucruri? ce logica au?
Nici una, pacat ca ne pierdem in fel si fel de traditii

Totusi cea mai tare faza e atunci cand vad babele ca-si fac pomana singure, de vii ... pentru ca nu au incredere in nurorile lor ca le vor face pomeni dupa ce or sa moara

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:31

De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 22:27:26Adevaru e ca se face un adevarat ritual paganesc de catre unele "babe" de dragul implinirii traditiei, in loc sa se roage pt cel mort, in loc sa indemne la pocainta, pe multi in acele momente ii intereseaza cate prosoape trebuie lagate de prapori, de preot, de bratul nush cui, ce relevanta au toate aceste lucruri? ce logica au?

Totusi cea mai tare faza e atunci cand vad babele ca-si fac pomana singure, de vii ... pentru ca nu au incredere in nurorile lor ca le vor face pomeni dupa ce or sa moara

Comunismul a lasat rani tare adanci in poporul nostru.

Traditia ortodoxa nu are nici o legatura cu obiceiurile si superstitiile pagane care s-au lipit de ea precum scaietii de miel. Lipsa de crednta si necunoasterea credintei apostolice si a Sfintei Scripturi au dus la perpetuarea acestor superstitii care NU AU NIMIC de-a face cu credinta si traditia ortodoxa.

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:32

Pot spune ca regulamentele religioase.... au aparut...in functzie de nevoile locului...in timp au devenit traditziilocale... am vazut filmul "postasul"... ideea era ca trebuia gasita o lege cu un crez...pt a face un pas in fatza... pt a justifica.. nevoia omului de a avea o credintza... mentzionez... nu neaparat religioasa!

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:33

De la: Andu30, la data 2009-03-02 22:25:59
De la: victoriabar, la data 2009-03-02 22:14:32Pana una alta cred ca avem nevoie pentru desteptarea tuturor capetelor de o traducere mai descalcita decat cea prezentata de linkurile voastre. In acea forma se poate interpreta cam orice. Inafara de asta inca ni se spune si de catre parinti si de catre preoti ca nu se cade sa intram in biserica in acea perioada, explicatia insa nu ne-o dau nici unii. sa fie si asta o taina la care nu avem voie sa aspiram noi femeile? Daca ar fi sa ma iau dupa explicatia oferita de acel link as putea sa comentez ca si treaba cu femea trebuie sa-si urmeze barbatul si sa se supuna regulilor cestuia s-a cam schimbat nu de alta dar din intelepciunea avuta de barbat pe acele vremuri azi n-a mai ramas aproape nimic. Daca atunci era capul familiei azi de multe ori nu mai are cap nici pentru el.

In linkul ala spune ca Sfintele Canoane interzic DOAR impartasirea femeii in zilele menstruatiei (cu exceptia situatiei in care viata femeii este in pericol atunci se poate impartasi oricand).

In rest (pentru randuielile obisnuite) preotul spune ca poti intra in Biserica dar este bine sa ai o discutie cu duhovnicului tau pentru subiectul acesta.[/quote

Pe siteul care mi l-ai recomandat scrie ca "Femeile, in perioada ciclului lunar nu au voie sa se atinga de nimic sfintit, dar daca se afla cineva pe patul de moarte, nu se mai tine cont de asta si se poate spovedi si se poate impartasi."
Deci e clar...pana si terenul pe care e construita biserica e sfintit

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:34

Uite sunt sute de intrebari din acestea. Superstitii aparute pe fondul necredintei.
Uite cum raspunde un preot la asemenea intrebari stupide.

---Dacă ți-a murit cineva, în primele 3 zile este păcat să mergi la cimitir.

Pe cei dragi îi vizitezi cât mai des. Mergând zilnic la mormânt, îți vei arăta iubirea față de cel plecat din sânul familiei. Când spunea Iisus să lase morții să-și îngroape morții, se referea la starea sufletească a acelora.

---Cel care moare duminica este iertat, pentru că ziua de duminică este sfântă.

Nu timpul când moare omul contează, ci cât de pregătit este pentru întâlnirea cu Hristos, adică, să fie spovedit și împărtășit. Dreptul poate muri oricând, căci va ajunge în rai, iar cel păcătos în iad, chiar dacă moare în ziua de Paști.

---După săptămâna luminată, urmează chipurile săptămâna neagră în care nu se fac parastase.

Culoarea neagră, la noi, este asociată cu necazul și patima. Săptămâna neagră e săptămâna patimilor. Atunci, nu rugăciunile pentru cei morți sunt interzise, ci distracțiile și petrecerile.

---Trebuie pusa lână în tron sub cel mort ca să se încurce sufletul și să nu se facă strigoi. Să se pună 4 fuse în cele 4 colțuri ale coșciugului ca să nu se facă mortul strigoi. Trebuie măsurat sau legat sub formă de cruce sicriul sau corpul mortului cu o sfoara iar sfoara îngropata sub pragul casei. Mortul trebuie păzit să nu treacă pisica peste el sau pe sub el, că se face strigoi.

Am citit Sf. Scriptură de mai multe ori și multe alte cărți și nu am găsit nimic scris despre strigoi. Sunt multe povești cu astfel de personaje, dar rămân povești și nu se vor adeveri niciodată, așa cum nici zmeii sau feții frumoși cu stea în frunte nu au fost văzuți de nimeni: "Iar de basmele cele lumești și băbești, ferește-te și deprinde-te cu dreapta credință" (1 Timotei 4;7).

---Să nu primești pomană de la femeia care n-a născut copii.

Nașterea de prunci este un dar de la Dumnezeu. Ca și în cazul postului, cum spunea Sf. Ap. Pavel "cel ce mănâncă să nu-l osândească pe cel ce nu mănâncă, iar cel ce nu mănâncă să nu-l defăimeze pe cel ce mănâncă", primiți de la oricine căci și darurile voastre vor fi primite!

---Să nu atingi mortul cu mâna stângă.

Dar cu mâna dreaptă avem voie să-l atingem?

---După ce te întorci de la înmormântare te speli pe mâini și arunci de trei ori cu apa peste umăr, în spate.

Este foarte bine să te speli când vii de la orice lucrare, chiar și de la mort, dar nu are rost să arunci apă înapoi peste umăr, că în mod sigur mortul a fost acoperit cu pământ și nu vine după tine, iar dacă e să vină moartea n-o poți alunga cu câteva picături de apă.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:38

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:41

De la: Andu30, la data 2009-03-02 22:31:06
De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 22:27:26Adevaru e ca se face un adevarat ritual paganesc de catre unele "babe" de dragul implinirii traditiei, in loc sa se roage pt cel mort, in loc sa indemne la pocainta, pe multi in acele momente ii intereseaza cate prosoape trebuie lagate de prapori, de preot, de bratul nush cui, ce relevanta au toate aceste lucruri? ce logica au?

Traditia ortodoxa nu are nici o legatura cu obiceiurile si superstitiile pagane care s-au lipit de ea precum scaietii de miel. Lipsa de crednta si necunoasterea credintei apostolice si a Sfintei Scripturi au dus la perpetuarea acestor superstitii care NU AU NIMIC de-a face cu credinta si traditia ortodoxa.

Sa stii ca totusi sunt si unii preoti care nu iau atitudine, ex. la datul gainii pe sub cosciug e si preotul de fata....deci???
Si ti-am mai spus in alte postari, ce cauta popii sa arunce cruci pe ape si tinerii sa se duca pe gerul ala sa o scoata?? ...asta tot a obicei pagan imi suna, nu te supara....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:44

De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 22:33:02
De la: Andu30, la data 2009-03-02 22:25:59

In rest (pentru randuielile obisnuite) preotul spune ca poti intra in Biserica dar este bine sa ai o discutie cu duhovnicului tau pentru subiectul acesta.[/quote

Pe siteul care mi l-ai recomandat scrie ca "Femeile, in perioada ciclului lunar nu au voie sa se atinga de nimic sfintit, dar daca se afla cineva pe patul de moarte, nu se mai tine cont de asta si se poate spovedi si se poate impartasi."
Deci e clar...pana si terenul pe care e construita biserica e sfintit

Textul pe care l-ai pus tu in ghilimele nu stiu de unde l-ai luat ca nu e luat din ce ti-am dat eu. Nu inteleg de ce faci lucrul acesta.

Acesta de mai jos in schimb este de acolo si te rog sa-l citesti cu atentie:

""Putem observa deci că foarte clar se spune că femeia să nu primească Sfânta Împărtășanie în perioada menstruației. Numai dacă se află cineva pe patul de moarte, nu se mai ține cont de asta și se poate împărtăși.

Cealaltă problemă, dacă să meargă sau nu la biserică femeia în perioada menstruației, nu este clarificată. Clar se spune doar că femeia să nu se atingă de sfințenii. Adică să nu se atingă de cruce, icoane, anafură, apă sfințită etc.. Ba chiar Sf. Atanasie cel Mare este și mai îngăduitor și consideră scurgerile cele firești ca neavând nici un fel de păcat și nici un fel de necurăție, iar concepțiile că aceste scurgeri ar fi păcătoase și depărtarea de biserică pe seama lor, le pune pe seama diavolului. ""

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:48

De la: maria_tu, la data 2009-03-02 22:41:41

Sa stii ca totusi sunt si unii preoti care nu iau atitudine, ex. la datul gainii pe sub cosciug e si preotul de fata....deci???
Si ti-am mai spus in alte postari, ce cauta popii sa arunce cruci pe ape si tinerii sa se duca pe gerul ala sa o scoata?? ...asta tot a obicei pagan imi suna, nu te supara....

Am scris mai sus Maria:

""Pentru ca preotul in timpul inmormantarii daca se opreste din slujba si incepe sa tipe la tine ca esti femeie fara minte si faci un lucru pagan si ca nu stii nimic despre inmormantare si despre invatatura crestina ai sa te smintesti imediat si ai sa-l tii minte toata viata , si o sa zici tot tu:
Vai vai vai eram indurerata la inmormantare si a tipat preotul la mine ca sunt proasta ca ma plimb cu gaina aia pe acolo !!! ""
Si ai zice imediat pentru o amarata de gaina a stricat inmormantarea si s-a luat de mine. Dar in Biserica el spune lucrurile astea pacat ca nu e nimeni sa-l asculte acolo.

Crucea in apa este alta subiect. Nu le amesteca.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:50

...Andule. strigoii nu sunt decat duhurile rele care imita anumite persoane (cica fantoma, spiriul lui X,Y...cara avenit si vorbit...) ca sa-si bata joc de cei care cred in asa ceva, app, celor amatori de ghicit, horoscoape, si alte povesti de genul asta, atunci cand le cauti, cei care folosesc acesti demoni pt ati vesti ce-ti...ce doresti sa stiii, acei demoni prin acele practici oculte pe care le accepti in viata ta pun stapanire pe tine, asa ca va sfatuiesc sa renuntati la practicile astea..

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:53

De la: Andu30, la data 2009-03-02 22:48:08
De la: maria_tu, la data 2009-03-02 22:41:41

Am scris mai sus Maria:

""Pentru ca preotul in timpul inmormantarii daca se opreste din slujba si incepe sa tipe la tine ca esti femeie fara minte si faci un lucru pagan si ca nu stii nimic despre inmormantare si despre invatatura crestina ai sa te smintesti imediat si ai sa-l tii minte toata viata , si o sa zici tot tu:
Vai vai vai eram indurerata la inmormantare si a tipat preotul la mine ca sunt proasta ca ma plimb cu gaina aia pe acolo !!! ""
Si ai zice imediat pentru o amarata de gaina a stricat inmormantarea si s-a luat de mine. Dar in Biserica el spune lucrurile astea pacat ca nu e nimeni sa-l asculte acolo.

Crucea in apa este alta subiect. Nu le amesteca.

Stii ce as face in locul lor???
Sa discute inainte de inmormantare de tb astea si sa le impuna sa nu faca asa ceva(conditionand chiar derviciul de inmormantare de acest lucru, iar vestea se raspandeste si se lecuiesc singure) sau sa le vb la slujbele duminicale de cate ori este cazul...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 23:00

s-a inventat tamponu...
Bine v-am gasit simpaticilor :P

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 23:02

sere, fa un topic cu 2012 :P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 23:42

De la: maria_tu, la data 2009-03-02 22:50:32...Andule. strigoii nu sunt decat duhurile rele care imita anumite persoane (cica fantoma, spiriul lui X,Y...cara avenit si vorbit...) ca sa-si bata joc de cei care cred in asa ceva, app, celor amatori de ghicit, horoscoape, si alte povesti de genul asta, atunci cand le cauti, cei care folosesc acesti demoni pt ati vesti ce-ti...ce doresti sa stiii, acei demoni prin acele practici oculte pe care le accepti in viata ta pun stapanire pe tine, asa ca va sfatuiesc sa renuntati la practicile astea..

maria...te lamuresc eu ce e cu acei strigoi....la mine la tara pe vremea cand bunicii mei erau tineri la 7 ani dupa ce murea un om era dezgropat si era bagat altcineva peste el(lucru kr se face si acum in orice cimitir)...de multe ori se gaseau mortii in cavou intorsi cu fata in jos,cu unghiile crescute,cu parul lung etc...se spune despre acei oameni k au devenit strigoi si li se aplica un ritual stravechi(li se infingea un tarus in inima...li se turna vin pe gat etc...
oameni prosti si superstitiosi...credeau k va mai lua multa vreme si pe altii dupa el(ala kr murise de 7ani!!)
kr era reaitatea?....poi acei oameni avusesera o moarte clinik si se trezisera in groapa...insa taranul pe atunci dak auzea glasuri din groapa sustinea k e vorba de niste strigoi...
imi amintesc k bunik mea imi povestea de o cantareata de muzik populara kr s-a trezit in groapa si a tipat sa o scoata cineva...si nimeni nu a scos-o...
e vorba doar de prostia oamenilor....nu are legatura biserica......tatal meu a spus k dak s-ar intampla la el in parohie asa ceva ar accepta k femeia sa fie scoasa din groapa....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 23:45

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-02 23:42:42
De la: maria_tu, la data 2009-03-02 22:50:32...Andule. strigoii nu sunt decat duhurile rele care imita anumite persoane (cica fantoma, spiriul lui X,Y...cara avenit si vorbit...) ca sa-si bata joc de cei care cred in asa ceva, app, celor amatori de ghicit, horoscoape, si alte povesti de genul asta, atunci cand le cauti, cei care folosesc acesti demoni pt ati vesti ce-ti...ce doresti sa stiii, acei demoni prin acele practici oculte pe care le accepti in viata ta pun stapanire pe tine, asa ca va sfatuiesc sa renuntati la practicile astea..

maria...te lamuresc eu ce e cu acei strigoi....la mine la tara pe vremea cand bunicii mei erau tineri la 7 ani dupa ce murea un om era dezgropat si era bagat altcineva peste el(lucru kr se face si acum in orice cimitir)...de multe ori se gaseau mortii in cavou intorsi cu fata in jos,cu unghiile crescute,cu parul lung etc...se spune despre acei oameni k au devenit strigoi si li se aplica un ritual stravechi(li se infingea un tarus in inima...li se turna vin pe gat etc...
oameni prosti si superstitiosi...credeau k va mai lua multa vreme si pe altii dupa el(ala kr murise de 7ani!!)
kr era reaitatea?....poi acei oameni avusesera o moarte clinik si se trezisera in groapa...insa taranul pe atunci dak auzea glasuri din groapa sustinea k e vorba de niste strigoi...
imi amintesc k bunik mea imi povestea de o cantareata de muzik populara kr s-a trezit in groapa si a tipat sa o scoata cineva...si nimeni nu a scos-o...
e vorba doar de prostia oamenilor....nu are legatura biserica......tatal meu a spus k dak s-ar intampla la el in parohie asa ceva ar accepta k femeia sa fie scoasa din groapa....

Ioana, ce spui tu ma sperie mai tare decat strigoii!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 23:53

E posibil sa fie real, cazurile legate de moarte clinica, dar astia mor repede pt ca oxigenul se duce repede. Oricum e ...naspa.

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:01

Ioana...
La majoritatea persoanelor parul si unghiile cresc si dupa ce persoana moare, intrucat sunt ultimile celule care mor din trupul nostru. Imi aduc aminte ca am ramas suprins cand in liceu fiind, tatal unei colege care era criminalist ne-a povestit aceste lucruri in timp ce serveam tortul
Insa sunt studii anatomice despre aceasta. Faptul ca exista persoane superstitioase care gasesc explicatii pentru lucruri naturale in supranatural, asta nu inseamna ca exista in realitate.

Pentru Andu:
O intrebare? esti sigur ca legile din Cartea Leviticului le-a dat Dumnezeu? Sau poate ca sunt legi de organizare a triburilor iar pentru a fi mai credibile, intr-ucat statul si religia erau una, au fost atribuite lui Dumnezeu (YHWH)?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:11

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-03 00:01:51
Pentru Andu:
O intrebare? esti sigur ca legile din Cartea Leviticului le-a dat Dumnezeu? Sau poate ca sunt legi de organizare a triburilor iar pentru a fi mai credibile, intr-ucat statul si religia erau una, au fost atribuite lui Dumnezeu (YHWH)?

Pai primele cinci carti din Vechiul Testament eu stiu ca sunt scrise de Moise si nu cred ca Moise ar fi scris ceva fara sa fie insuflat de la Dumnezeu.

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:16

Andu... esti sigur ca au fost scrise de moise??? Ca el este autorul? Eu stiu, dar poate ma insel, ca Pentateuhul a fost redactat in mai multe perioade. Numele de deuteronom ( A doua lege) a fost data in jurul anului 600 i.Cr. (nu sunt sigur cu anul, dar e perioada post exilica), cand Ezdra regaseste legea veche (TORAH) si-i da numele de Deuteronom. Cred ca redactarea finala a Pentateuhului a fost in timpul monarhiei postexilice. (insa nu stiu exact aceste lucruri. Am citit niste studii despre formarea pentateuhului dar cu foarte mult timp in urma).

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:19

De la: Andu30, la data 2009-03-03 00:01:16Nu cunosc studiile de care pomenesti si nu stiu nici macar de ce Dumnezeu in Vechiul Testament a pus anumite reguli privind curatia-necuratia femeii in acea perioada. Este o stare de neconformitate intr-adevar in raport cu normalitatea dar este in acelasi timp si o stare naturala lasata de la Dumnezeu, de aceea spun ca adevaratul motiv pentru aceasta lege eu unul nu-l cunosc, pentru ca ar fi ciudat ca Dumnezeu care a lasat o lege trupeasca sa o si condamne in acelasi timp.

Clasificarea curat-necurat nu presupune ne-voința divină. Sigur că menstruația este anatomic lăsată de Dumnezeu. Tot așa și animalele nomenclaturizate necurate sunt biologic create de Dumnezeu.

Vorbim însă despre ordine sau normalitate nu sensul acesta (adică lăsate sau nelăsate de Dumnezeu), ci în sensul întrunirii acelor proprietăți specifice clasei de lucruri sau ființe din care ar trebui (și uneori nu pot) face parte.

De exemplu, acele animale care nu au proprietățile de bază ale clasei de animale terestre (rumegarea și copita despicată) sunt necurate. Acele persoane care nu sunt întregi (au de pildă testiculele zdrobite) sunt necurate (nu au toate proprietățile clasei).

Niciunul din aceste exemple nu presune ne-voința divină.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:21

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-03 00:01:51Ioana...
La majoritatea persoanelor parul si unghiile cresc si dupa ce persoana moare, intrucat sunt ultimile celule care mor din trupul nostru. Imi aduc aminte ca am ramas suprins cand in liceu fiind, tatal unei colege care era criminalist ne-a povestit aceste lucruri in timp ce serveam tortul
Insa sunt studii anatomice despre aceasta. Faptul ca exista persoane superstitioase care gasesc explicatii pentru lucruri naturale in supranatural, asta nu inseamna ca exista in realitate.

Pentru Andu:

da...ii cresc parul si unghiile..dar nu se mai intoarce in tron cu fata in jos.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:26

De la: adipopa, la data 2009-03-03 00:19:59
De la: Andu30, la data 2009-03-03 00:01:16Nu cunosc studiile de care pomenesti si nu stiu nici macar de ce Dumnezeu in Vechiul Testament a pus anumite reguli privind curatia-necuratia femeii in acea perioada. Este o stare de neconformitate intr-adevar in raport cu normalitatea dar este in acelasi timp si o stare naturala lasata de la Dumnezeu, de aceea spun ca adevaratul motiv pentru aceasta lege eu unul nu-l cunosc, pentru ca ar fi ciudat ca Dumnezeu care a lasat o lege trupeasca sa o si condamne in acelasi timp.

Clasificarea curat-necurat nu presupune ne-voința divină. Sigur că menstruația este anatomic lăsată de Dumnezeu. Tot așa și animalele nomenclaturizate necurate sunt biologic create de Dumnezeu.

Vorbim însă despre ordine sau normalitate nu sensul acesta (adică lăsate sau nelăsate de Dumnezeu), ci în sensul întrunirii acelor proprietăți specifice clasei de lucruri sau ființe din care ar trebui (și uneori nu pot) face parte.

De exemplu, acele animale care nu au proprietățile de bază ale clasei de animale terestre (rumegarea și copita despicată) sunt necurate. Acele persoane care nu sunt întregi (au de pildă testiculele zdrobite) sunt necurate (nu au toate proprietățile clasei).

Niciunul din aceste exemple nu presune ne-voința divină.

ce exemplu dai acolo?!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 00:27

sau este o amenintare subtila? ia, nu ma mai enervati ca..

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica?
Mergi la: