Info
x
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica?
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 13:42
Daca imi explica si mie cineva de ce o femeie este considerata murdara in acea perioada,cand e vorba de ceva absolut firesc lasat de la Dumnezeu?Ne-a lasat Dumnezeu murdari?
Si la fel,de ce sa fie pacat sau sa nu fie bine sa intri in biserica asa? Dar,va rog,sa fie argumente solide... :
|
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 16:50
De la: camelia_mng, la data 2009-02-25 13:42:21Daca imi explica si mie cineva de ce o femeie este considerata murdara in acea perioada,cand e vorba de ceva absolut firesc lasat de la Dumnezeu?Ne-a lasat Dumnezeu murdari? Daca spui si la ce ti-ar folosi o astfel de explicatie...poate s-ar gasi cineva. Deja esti foarte furioasa pe aceasta tema. Se pare ca nici un argument nu ti-ar stinge furia. Dumnezeu nu ne-a lasat murdari, ne-am murdarit noi. De cele mai multe ori cu buna stiinta. Pentru ca multe lucruri sunt de neinteles atunci cand omul este revoltat cu privire la ele, sunt foarte curios ce faci ulterior cu aceste lamuriri pe care le ceri. Informatiile exista si sunt usor de accesat, doar ca unii dintre noi nu prea mai vrem sa le acceptam ca adevarate sau corecte si prin aceasta suntem aproape capabili de a ne lua la cearta si a cere socoteala lui Dumnezeu pentru ca a facut pe barbat si pe femeie asa cum sunt ei si nu asa cum am vrea noi. A? Ce parere ai? |
|
CREMENE 743 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 16:57
E vorba de misoginismul cretin, mostenit din iudaismul primitiv, atunci cand femeile erau cu tutul supuse barbatului, acesta e si motivulpentru care femeia econsiderata la fel dupa nastere, la fel ca si faptul ca femeilenu au voie inaltar, asu nu pot devenii peoti, desi istoria abunda de preotese la alte popoare si religii, fiind socotita poarta catre divinitate.
Sunt teribil de multe de spus si chiar nu am timp, dar sper sa te fi prins de idee. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 17:02
De la: camelia_mng, la data 2009-02-25 13:42:21Daca imi explica si mie cineva de ce o femeie este considerata murdara in acea perioada,cand e vorba de ceva absolut firesc lasat de la Dumnezeu?Ne-a lasat Dumnezeu murdari? Scumpa mea ºi eu am pus întrebarea asta unui preot, în urmã cu 15 ani ºi sã-þi spun ce mi-a zis. Nu este pãcat sã intri în bisericã în "perioada aceea" pentru cã lumea a evoluat între timp ºi acum sunt absorbante....adicã nu cum era în urmã cu 100 de ani, când femeile, mai ales la þarã nu purtau chiloþi. Atunci, le era interziz pentru a nu lãsa mizerie pe unde umblã....
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
lerolv4 282 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 17:03
CE INSEAMNA femeie murdara? Oare e aceia care se gandeste ca ar puneo cu toti cei frumosi din locasul sfant? Daca e asa, atunci sa nu intre pana isi da seama, ca nu are nici o sansa!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 293 mesaje Membru din: 13/01/2009 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 17:06
De la: camelia_mng, la data 2009-02-25 13:42:21Daca imi explica si mie cineva de ce o femeie este considerata murdara in acea perioada,cand e vorba de ceva absolut firesc lasat de la Dumnezeu?Ne-a lasat Dumnezeu murdari? PENTRU SIMPLUL FAPT CA IN ACEA PERIOADA SUNTEM MAI VULNERABILE PENTRU BOLI DE TOT FELUL. EU AM AUZIT DE LA CINEVA CA NU TREBUIE SA INTRAM IN BISERICA PENTRU CA IN BISERICA EXISTA UN CAMP ENRGETIC PUTERNIC, CREAT DE PREOT SI DE CEI CE SE ROAGA ACOLO. IN ACEA PERIOADA NOI ABSORBIM ENERGIE, IN FELUL ACESTA PUTEM ABSORBI ENERGIA CELOR DIN JUR CARE NU NE APARTINE. DIN ACELASI MOTIV TREBUIE SA PURTAM SI BATICUL PE CAP. CRED CA UN PREOT AR PUTEA SA-TI DEA MAI MULTE DETALII. EU NU DE LA UN PREOT AM AUZIT ACEASTA TEORIE. |
|
avalanche_X_Y 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 17:28
eu sunt baiat si nu ma prind la ce te referi. Te referi la perioada menstruatiei? dupa ce ai nascut? Nici un preot nu te alunga din biserica pt asa ceva. Daca vrei sa fi o crestina adevarata respecti aceste obiceiuri ce provin din sfanta traditie. Nici Fecioara Maria nu a intrat 40 de zile in templu dupa ce a nascut si Ea era Sfanta, nu a fost atinsa de barbat si tocmai il nascuse pe Iisus. iar despre capul acoperit la femei si descoperit la barbati poti citi in Biblie la Sf apostol Pavel sau aici pe net www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=11&id=12
25. Dacã femeii îi va curge sânge mai multe zile ºi nu în timpul regulii ei, sau dacã ea are curgere mai mult decât timpul regulii ei obiºnuite, atunci în tot timpul curgerii necurãþiei ei va fi necuratã, ca ºi în timpul regulii ei. (www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=15) Daca vrei sa te supui te supui daca nu e treaba ta. Ai putea sa incepi o noua religie cu reguli dupa placul tau si cat mai comode, nu ai fi prima. Tu decizi. |
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 18:21
Eu nu cred ca o femeie la menstruatie(3-5 zile) ar fi mers inainte la biserica si poate nici chiar azi,asta din doua considerente;
- menstruatia este atat de fireasca asa cum este de necesara femeii. Din pudoare si pentruca este o intimitate a ei si-o ascunde celor din jur,mai ales ca sangerarea poate fi uneori greu de controlat. - pana si femeile mai putin scolite sunt invatate din mama in fiica,din femeie in femeie despre perioada lunara a menstruatiei. Acea perioada o evita in public si isi iau masurile de protectie. Azi nu mai e nici o problema ca o femeie sa se mai simta jenata de acea perioada. Dar daca ea este protejata,curata fizic,dece n-ar intra in biserica? Intestinele sunt mai curate decat sangerarea controlata? Ideile preconcepute se pare ca sunt vechi. Daca nu ma insel,chiar apostolul Pavel propavaduia ca femeile sa nu intre in biserica in anumite conditii si mai ales doar in urma barbatilor. Furtul de energie se poate face in oricare perioada cand o femeie merge la biserica,de obicei cei cu energie malefica,pot fura,si nu intotdeauna,energiile pozitive. Biserica este un lacas de cult,de rugaciune. Barbatii trebuie sa intre descoperiti si femeile cat mai decent imbracate si acoperite,si asta in semn de respect. |
|
|
|
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 20:43
Dora,ai raspuns bine...
In BiBLIE gasim raspuns la aceasta problema.Tinind cont de perioada cind a fost prezentata aceasta problema,de cultura timpului si locului respectiv,dar mai ales al climei si imbracamintii....(fara lenjerie intima si metode de igiena intima)..ce parere aveti,cam de ce se cerea ca femeile in acea "perioada "sa fie "lasate"mai retras de ochii lumii...
Maranatha
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:17
De la: jojondurant, la data 2009-03-02 18:21:18Eu nu cred ca o femeie la menstruatie(3-5 zile) ar fi mers inainte la biserica si poate nici chiar azi,asta din doua considerente; De asta s-au inventat tampoanele...sa ne simtim mai curate
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:26
Offf... mariuka
Dumnezeu nu da o lege sau alta in functie de existenta sau inexistenta "tampoanelor".... Judecata ta este limitata la parerea ta despre un lucru sau altul... In loc sa iei in gluma subiectul, mai bine ai citi linkul care l-am postat sau macar textul copiat pe forum... si vei intelege ce vrea sa spuna preotul referitor la acest subiect.
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:32
De la: Andu30, la data 2009-03-02 21:09:19De la: camelia_mng, la data 2009-02-25 13:42:21Daca imi explica si mie cineva de ce o femeie este considerata murdara in acea perioada,cand e vorba de ceva absolut firesc lasat de la Dumnezeu?Ne-a lasat Dumnezeu murdari?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:35
Femeia, fetele tb sa mearga la biserica(si bine ar fi daca ar face-o ,duminica de duminica), nu se mai pune aceasta pb(a necuratirii) azi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 307 mesaje Membru din: 4/12/2008 Oras: Sibiu |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:41
Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi
obsesiile sunt nevinovate in cazul lipsei de cunoastere umane
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:47
De la: Andu30, la data 2009-03-02 21:26:19Offf... mariuka Am o mica intrebare...inchipuie-ti ca esti femeie...si sotul tau cu propriul tau copil au suferit un grav accident rutier...si sa presupunem ca mai esti si in aceea perioada...esti innebunita, distrusa de la atatea ore in asteptare, pe holurile murdare ale unui spital din Romania...dar arunci o privire pe fereata si vezi in curtea clinicii...o speranta..o biserica...ce faci? Te mai cramponezi ca esti sau nu esti la ciclu..sau te duci sa te rogi pentru viata copilului tau si a sotului tau! Dar bine ca esti barbat...si nu femeie! Te sarut Pa! |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:49
De la: Serenisimo, la data 2009-03-02 21:41:19Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi Ai dreptate Serenisimo.pana si in Romania sunt anumite obiceiuri ortodoxe ce difera de la o zona la alta De exemplu : + Dacã te-ai impãrtãºit, cand vei veni acasã de la bisericã nu cumva sã te culci sã dormi cã vine diavolul ºi iþi furã Оmpãrtãºania! + Dacã ai o lumвnare ºi vrei s-o aprinzi dar sfeºnicu e plin, trebuie s-o aprinzi apoi s-o stingi ºi s-o pui deoparte, ca "sо ºie prinit" (apropo, cat de motivatã e faza cu aprinsul lumanãrilor pentru cineva, mie оmi miroase a superstiþie) + Dupã ce te-ai impãrtãºit e bine sã te miruieºti (la ce bun, oare mai ai nevoie de alt har decвt cel care þi-l dã Hristos?) + Dacã vrei sã-i faci vreunui om rãu trebuie sã comanzi 60 de slujbe pentru el + La mort preotului se dã o gãinã pe care el o trece deasupra sicriului (sinistru, da?) Referitor la prosoape; ªtiu un caz cвnd preotul cu dascãlul dintr-un sat se gвndeau sã deschidã un magazin оn care le-ar vinde (prosoapele), cã nu ºtiau ce sã facã cu ele
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:52
De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 21:49:45De la: Serenisimo, la data 2009-03-02 21:41:19Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi Dacã vrei sã-i faci vreunui om rãu trebuie sã comanzi 60 de slujbe pentru el : Doamne ce spui tu aici..exista asa ceva! Nu pot sa cred! |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:53
Adica cum...sa te rogi la Dumnezeu sa faci un rau unui om? Incredibil! Hai ca sa scrie numai bazaconii!
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:55
De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:47:01De la: Andu30, la data 2009-03-02 21:26:19Offf... mariuka Iti repet. Daca ai gasi putina rabdare sa citesti ce am postat ai gasi raspunsul. Te chinui sa gasesti motive de parca chiar ai stii ce sustin eu. Dar tu nu stii ce sustin pentru ca nu ai citit nimic si ai judecat fara nici o logica... De ce ma chinui cu intrebari fara sa ai putina rabdare sa citesti ce am dat despre subiect? Nu este oare baza unui dialog elementar sa ne ascultam unul pe celalalt? Chiar nu vreau sa despic subiectul menstruatiei in zece mii de parti acum. Acolo scrie suficient de clar tot ce ai nevoie ca sa stii despre acest subiect. Daca chiar te intereseaza citeste-l te rog...
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:57
De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:53:50Adica cum...sa te rogi la Dumnezeu sa faci un rau unui om? Incredibil! Hai ca sa scrie numai bazaconii! nu,maria....dumnezeu e bland dar e si drept....exista canoanele sfantului vasile pe kr calugarii de la manastiri(in special frasinei) le citesc dak un om are un dusman foarte mare....ei citesc canoanele ,iar dumnezeu stie ce sa fak mai departe..... insa aia kr a postat mesajul amestek intr-un mod ciudat superstii de prin diverse sate cu traditia crestina....nu are capacitatea de a face deosebire intre ele...pentru ea sunt totuna.... |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:58
De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 21:49:45De la: Serenisimo, la data 2009-03-02 21:41:19Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi Confunzi major superstitiile pagane cu credinta crestin-ortodoxa. Tot in linkul urmator vei gasi explicatii daca chiar le cauti cu adevarat: www.parohiamacin4.org/superstitii_credinte_desarte.htm
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:58
De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:53:50Adica cum...sa te rogi la Dumnezeu sa faci un rau unui om? Incredibil! Hai ca sa scrie numai bazaconii! Sa-ti spun ...Mari-uka..in zona Oleteniei, de unde sunt bunicii mei se practica Slujba de 40 zile. In popor se spune, daca cineva ti-a facut o nedreptate te duce la biserica ii platesti slujba de 40 zile. Dupa aceste 40 de zile omul este pedepsit. Avem si un caz recent la bunicii mei in sat. De fapt e o tragedie. Insa birfele in sat spun ca tinarul a murit din cauza acestor 40 de slujbe. A fost un accident groaznic. Cu putin timp inainte el a avut o bataie (asa spun constenii) cu un om. Sotia acestuia a platit 40 slujbe la biserica. Si iata s-a intimplat un accident groaznic care a luat viata a 4 tineri. Nu vreau si nici nu pot crede ca toate aceste s-au intimplat din cauza celor 40 slujbe. E tragic si de estul de greu sa accepti gindul a acesti tineri nu mai sunt. M-am cam lasat dusa de val, scuze. Oricum as vrea sa stiu ce este aceasta rinduiala?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:59
De la: Andu30, la data 2009-03-02 21:55:55De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:47:01De la: Andu30, la data 2009-03-02 21:26:19Offf... mariuka uite am avut rabdare ..am intrat pe www.parohiamacin4.org/menstruatia.htm ok..hai sa nu mai dezbatem problema asta ....asa cum frumos o spui in "zece mii de parti acum" |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:01
De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 21:58:51De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:53:50Adica cum...sa te rogi la Dumnezeu sa faci un rau unui om? Incredibil! Hai ca sa scrie numai bazaconii! Ioana si camelia..chiar nu stiam de aceste practici...in fine mai bine nu-ti faci dusmani...decat sa ajungi aici... |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:02
De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 21:49:45De la: Serenisimo, la data 2009-03-02 21:41:19Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi Daca ai fi cunoscut credinta ortodoxa o farama macar ai fi stiut macar sa pui intrebari teologice cu adevarat fundamentate, dar pentru ca nu ai cunoscut niciodata ceea ce detesti te vei judeca singura pentru ca arunci cu pietre in ceea ce nu cunosti si nu ai cunoscut vreodata. O credinta care e intemeiata de apostoli si are 2000 de ani de existenta nu se bazeaza pe obiceiuri cu gaini.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:03
De la: mari_uka, la data 2009-03-02 21:53:50Adica cum...sa te rogi la Dumnezeu sa faci un rau unui om? Incredibil! Hai ca sa scrie numai bazaconii! Si eu am auzit (nu spun ca asa si este) ca daca vrei sa fii "razbunat" te duci la preot si dai acatist pt "un lucru rau care sa i se intample cuiva care ti-a facut rau_furat, inselat...) |
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:04
lasati polemicile prostesti si ocupativa de dragoste,biserica este depasita din secolul al XIV lea,chiar sinteti inapoiati mintal?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:05
Andu..respect Biblia dar in schimb detest obiceiurile astea inventate de cine stie ce babe frustrate si preoti turmentati ...
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:06
De la: Andu30, la data 2009-03-02 22:02:56De la: camelia_mng, la data 2009-03-02 21:49:45De la: Serenisimo, la data 2009-03-02 21:41:19Camelia... eu cred ca la "murdaria" umana se referea biblia ca nu are ce cauta in biserica... nu la "murdaria" femeilor... Dar stii...unele canoane sunt interpretate gresit si diferit de catre enoriasi...cat si de preotzi Andu, nu tb sa te superi, sunt oameni care asa stiu si fac ei chiar daca preotul le spune sa nu mai faca asa. La moartea bunicului meu , chiar am cumparat o carticica de la biserica pe aceste teme, am citi-o la priveghi , si a doua zi tot ce au stiu ei " ca tb facut" au facut.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 22:08
De la: buldogul, la data 2009-03-02 22:04:22 Buldog-ule...nu e frumos sa jignesti .Daca nu vrei sa-ti dai cu parerea ..poti schimba subiectul de discutie printr-un simplu click pe mouse Toate cele bune!
|
|
|
|

:
.