back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Principiul yin-yang. sau pe romineste spus. ceea ce e prea mult strica.

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:29

Si inca ce strica.
Sa dam exemple ale acestui principiu de baza.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:35

mancarea se strica daca o tii in frigider,mananc-o

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:36

In general principiul poate fi evidentiat prin contrarii.

Masculin-feminin.

Sus-jos.

Inauntru-afara.

Lumina-intuneric.

Etc.

Dar principiul este de fapt motorul universului si al intregii existente.

Conform acestui acestui principiu este si notiunea de dumnezeu-diavol. Crist-anticrist. Etc

Orice exagerare a unui principiu fara echilibrare cu celalat duce automat la acumulare de energie pe unul din planurile antagonice si la aparitia unei furtuni.

Dar in acelasi timp ptr a se putea trece pe un alt plan existential, unde acest principiu yin-yang este valabil mai departe dar in alti parametrii, trebuie "trecut cu curaj".

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:37

daca dai cu prea mult parfum risti sa te strici

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:43

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-25 12:37:09daca dai cu prea mult parfum risti sa te strici

Iar tu daca mai postezi complet aiurea si iti bati joc de topicurile serioase o sa culegi numai furtuna.

Cum pune cineva ceva serios vii tu sa strici topicurile altora. Nu mai face astfel de lucruri ca iti fac praf toate topicurile . Vezi ca am fost blind pina acum, si vad ca m-ai luat drept ceea ce nu sint. ASTIMPARA-TE

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:48

odata am vazut o femeie,mama,ce femeie!cand am intrat in vorba cu ea mirosea a stricata,dar prvind-o de sus in jos si de la stanga la dreapta am observat ca are in ea ceva,asa,masculinizat,in gesturi,in mimica,in fine am invitat-o in seara urmatoare la mine acasa.A venit a doua seara,am luat-o de mana,am dus-o acasa,am pus muzica creind o atmosfera romantica,am dus-o din lumina-n intuneric si am dezbracat-o ,am condus-o in pat,unde ce sa vezi,avea niste motoare-n ea,mai ceva ca la electoputere Craiova,in fine ne-am destrabalat cand eu sus si ea jos,cand ea sus si eu jos,a fost perfect!

dianet

202 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:49

Fara suparare, dar nu cred ca principiul asta e motorul Universului. Motivul e simplu: daca ar fi fost numai alb si negru, nu mai aveam nevoie de curcubeu (si oricum, in cultura aia a principiului yin-yang, alb si negru nu sunt culori; asta ca chestie). Asta ca sa ma refer numai la natura, nu si la produse umane, considerate artificiale. Daca ar fi fost numai masculin si feminin nu mai existau hermafroditii. Care, pe bune, n-au vrut ei sa se nasca asa. Daca ar fi fost numai sus si jos, ar fi existat numai Everest si marea. Trist, caci peisajul ar fi fost vaduvit de o multime de splendori. Nu cred ca e cazul sa mai dau exemple.
Dupa parerea mea, e un principiu de ghidare, ca multe alte principii. Dar sa afirmi ca e motorul Universului e cam mult. Daca Einstein s-ar fi gandit la principiul asta, cred ca ramaneam blocati in fizica clasica.
Si inchei cu o gluma, un Murphy-sm: Orice om invatat poate sa-ti demonstreze ca un anumit lucru este imposibil de realizat. Pana cand apare unul care nu a invatat in domeniul respectiv si realizeaza acel lucru.

"Vanity! Definitely my favourite sin."(John Milton) Work Shall Set You Free!
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:54

De la: nastasemihail, la data 2009-02-25 12:43:39
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-25 12:37:09daca dai cu prea mult parfum risti sa te strici

Iar tu daca mai postezi complet aiurea si iti bati joc de topicurile serioase o sa culegi numai furtuna.
Cum pune cineva ceva serios vii tu sa strici topicurile altora. Nu mai face astfel de lucruri ca iti fac praf toate topicurile . Vezi ca am fost blind pina acum, si vad ca m-ai luat drept ceea ce nu sint. ASTIMPARA-TE

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 12:58

nea Mihai,nu mai fi bre,suparat ca vine primavara acum si te prinde ingandurat,daca si eu gresesc atunci altii ce sa mai zic,hai mai bine la o inghetata ca fac cinste

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 13:03

De la: dianet, la data 2009-02-25 12:49:39Fara suparare, dar nu cred ca principiul asta e motorul Universului. Motivul e simplu: daca ar fi fost numai alb si negru, nu mai aveam nevoie de curcubeu (si oricum, in cultura aia a principiului yin-yang, alb si negru nu sunt culori; asta ca chestie). Asta ca sa ma refer numai la natura, nu si la produse umane, considerate artificiale. Daca ar fi fost numai masculin si feminin nu mai existau hermafroditii. Care, pe bune, n-au vrut ei sa se nasca asa. Daca ar fi fost numai sus si jos, ar fi existat numai Everest si marea. Trist, caci peisajul ar fi fost vaduvit de o multime de splendori. Nu cred ca e cazul sa mai dau exemple.
Dupa parerea mea, e un principiu de ghidare, ca multe alte principii. Dar sa afirmi ca e motorul Universului e cam mult. Daca Einstein s-ar fi gandit la principiul asta, cred ca ramaneam blocati in fizica clasica.
Si inchei cu o gluma, un Murphy-sm: Orice om invatat poate sa-ti demonstreze ca un anumit lucru este imposibil de realizat. Pana cand apare unul care nu a invatat in domeniul respectiv si realizeaza acel lucru.

E un principiu de baza, si ca orice lucru de baza, se calca pe el. Fara acest principiu nu am avea pe ce sa calcam. Fara gluma albul este o combinatie din toate culorile cu emisie de energie, negrul este o combinatie din toate culorile cu absorbtie. In tot ce ne inconjoara regasim acest principiu.
Iar chestia ai cu invatatii si neinvatatii. De exemplu levitatia este reala, intern, dar si extern, si dupa cite stiu nici un savant nu a realizat-o pe cea interna. Deci este valabil.
Stiinta din motor al cunoasterii, din pacate, a ajuns sa demonteze date observationale.
Principiul yin-yang e mai vechi ca concept decit omenirea si gindirea noastra. Fara acest concept se fac acei dumnezei de piatra in gindire care duc la inchistare de genul "numai eu exist, numai eu am dreptate".

lerolv4

282 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 13:16

Buna lume. Inainte vreau sa va spun o chestie, care nu stiu cum sa o definesc. Deci :Un inger se plimba intr-un parc si vede un demon, se apropie de el si il saluta, demonul nu il saluta pe inger dar ii spune;
-Ma crezi ca pot sa iti fac rau? Atunci ingerul ii raspunde;
-Altceva mai poti sa imi faci? la care demonul ii spune;
-Nu!
Ingerul se intoarce si pleaca mai departe la fel si demonul, dupa cati va pasi demonul se intreaba;
-Oare i-am facut vreun rau?
E creatie proprie si rezerv dreptul de autor si interpretare.
Topicul yig-yang inseamna pentru mine exact ce am enuntat mai sus.

dianet

202 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 13:49

Nastasemihail, poate m-ai inteles gresit. Mai incerc o data. Nu calc pe principiu, dimpotriva, il sustin. Dar nu-l pot sustine ca motor universal, cel putin luat de sine statator, fara alte principii. Nu am zis ca e adevarat sau fals ce spun eu, ca am dreptate sau nu, am zis ca e doar parerea mea. Daca vrei, unul din principiile mele este ca nimeni din lume nu este detinatorul adevarului absolut, nici macar atunci cand acesta pare evident. Insa la afirmatia asta risc sa intru intr-o polemica filosofica foarte adanca, de soiul celor pe care le sustineam in facultate cu prietenii. Cel putin azi nu sunt in toanele de-a aduce argumente la ea. Sper sa te faci ca n-ai vazut posibila polemica .
Multumesc ca mi-ai readus in memorie teoria culorilor. In ceea ce priveste inchistarile, trage si tu cu ochiul la vreo 5 teme la alegere de pe forum. Cand gasesti una care n-are postari de indoctrinare, te rog sa mi-o semnalezi, ca m-ar interesa s-o urmaresc.
Fiecare din noi e mai mult sau mai putin constrans, ca de-aia s-a inventat societatea. Hait, ca o dau in sociologie filosofica, si iar las ditai portile deschise la polemica.
Din nou parerea mea: nu cred ca particula aia primordiala a facut poc din cauza lui yin-yang. Principiile de functionare si propulsie a Universului daca vrei, cred ca sunt mult mai multe si mai complexe decat ne-am putea imagina. Pare utopic ce spun, poate chiar este. Dar oamenii s-au obisnuit prea mult sa simplifice tot. Si cred ca asta dauneaza umanitatii in general.
Inchei spunand doar atat: PAREREA MEA

"Vanity! Definitely my favourite sin."(John Milton) Work Shall Set You Free!
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 15:10

Exista un singur principiu de baza. Cind se ajunge de la complicat la acest principiu simplu, ca se numeste principiu yin-yang sau unitatea acestor contrarii sau oricum s-ar numi, dupa ce se constientizeaza acest principiu se poate reconstrui, reformula cel putin mental, TOTUL. Atunci iti dai seama ca NU EXISTA PRINCIPIU YIN FARA YANG si altele. Creatiile umane pot fi puse pe alte principii. De fapt primcipiile incep sa fie mult mai flexibile. "Piatra se transforma in aer", etc. (EX expandatul devine material de baza in costructii).

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2009, ora 04:01

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 09:50

Comentarii?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 09:50

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 12:47

De la: nastasemihail, la data 2009-08-18 04:01:02

SI?? ai avut ceva comunicari extrasenzoriale??? ca la ora aia si extraterestrii comunica prin somn

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 12:58

De la: crio, la data 2009-12-27 12:47:05
De la: nastasemihail, la data 2009-08-18 04:01:02

SI?? ai avut ceva comunicari extrasenzoriale??? ca la ora aia si extraterestrii comunica prin somn
E vorba de principiul inn-yang. Ti-ai baut lapticul?

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:13

NU BEAU..DE ASTA nu se prinde nic!!!

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:14

lapte..lapte nu beau

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:16

De la: crio, la data 2009-12-27 13:14:50lapte..lapte nu beau
Tu de mica ai fost gramada pe struguri? Buni si aia. Si eu la fel.

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:20

sint o mita carnivora.Tocmai imi prepar un biftec.Miau!!!

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:21

De la: nastasemihail, la data 2009-12-27 13:16:40
De la: crio, la data 2009-12-27 13:14:50lapte..lapte nu beau
Tu de mica ai fost gramada pe struguri? Buni si aia. Si eu la fel.

Nu pe struguri!!! pe produsul finit!!!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:23

De la: crio, la data 2009-12-27 13:20:35sint o mita carnivora.Tocmai imi prepar un biftec.Miau!!!
Pe mine ma ustura stomacul. Gastrita.

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 13:25

mai,exista un remediu.Serios vorbind:iei timp de 5 zile cite un omez/omeram pe zi.sau...varza murata inainte de masa.Si gata.scapi de gastrita.
Acuma zi-mi si mie....principiul yin-yang,ce legatura are cu cei prea mult strica???

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 21:39

De la: crio, la data 2009-12-27 13:25:59mai,exista un remediu.Serios vorbind:iei timp de 5 zile cite un omez/omeram pe zi.sau...varza murata inainte de masa.Si gata.scapi de gastrita.
Acuma zi-mi si mie....principiul yin-yang,ce legatura are cu cei prea mult strica???
Prea mult yin genereaza yang. Prea mult yang genereaza yin. Adica prea mult duce la putin

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Ianuarie 2010, ora 19:40

La multi ani, si sarmalele cite una, pe rind, nu toate odata.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Mai 2012, ora 09:45

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2012, ora 01:24

Less is more !

All Things Grow With Love
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2012, ora 02:20

Cind ai ajuns la principiul de baza, poti face orice constructie, pornind de la...nimic. Sau totul.

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Principiul Yin-Yang. Sau pe romineste spus. Ceea ce e prea mult strica.
Mergi la: