Info
x
Intoacerea lui christos
|
Fosta membra 9am.ro 2055 mesaje Membru din: 21/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 21:14
Intoarcerea lui Christos printre oameni-marele eveniment pe care-l asteapta cu ardoare crestinii de diferite confesiuni,ca si adeptii religiilor orientale-urmeaza sa aiba loc intr-un viitor nu prea indepartat.Este vointa IERARHIEI ca acest eveniment important al viitorului sa fie anuntat acum pt.a se putea face pregatirile necesare pt.A DOUA VENIRE A LUI CHRISTOS.Vechea era tocmai s-a sfarsit si se ivesc zorii EREI NOI pe care CHRISTOS vine s-o instaureze.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 21:40
De la: damacucamelii2007, la data 2009-02-24 21:14:48Intoarcerea lui Christos printre oameni-marele eveniment pe care-l asteapta cu ardoare crestinii de diferite confesiuni,ca si adeptii religiilor orientale-urmeaza sa aiba loc intr-un viitor nu prea indepartat.Este vointa IERARHIEI ca acest eveniment important al viitorului sa fie anuntat acum pt.a se putea face pregatirile necesare pt.A DOUA VENIRE A LUI CHRISTOS.Vechea era tocmai s-a sfarsit si se ivesc zorii EREI NOI pe care CHRISTOS vine s-o instaureze. ierarhie? pregatiri necesare? intoarcerea lui hristos? new age? pentru a va lamuri ce e cu toate notiunile astea va invit sa vedeti filmul laurentiudumitru.ro/blog/2008/07/17/ingerul%20digital |
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 23:52
DRAGA,...Hristos se va intoarce,sigur.
Dar despre ERA NOUA (NEW AGE) sa ma ierte DUMNEZEU,dar confunzi urit lucrurile....Acum am terminat un vast studiu despre acest subiect... Dar hai sa-ti spun :Scopul acestei miscari este unirea politicii si a religiei intr-o RELIGIE MONDIALA UNICA si un GUVERN MONDIAL UNIC. Creierul miscarii NEW AGE este asa zisa LUCIFER PUBLISHING COMPANY,care a fost fondata in 1922. Din cauza numelui batator la ochi si-a schimbat denumirea in "LUCIS TRUST", cu sediul la NEW YORK linga ONU,la GENEVA linga SOCIETATILE NATIUNILOR,dar si linga Consiliul Mondial al Bisericilor si la LONDRA linga WITEHALL. La ONU are statut de consilier si prifita de degrevare fiscala.Persoana cheie a acestei societati este ALICE ANN BAILEY. Numeroasle ei lucrari literare sint datorate practicilor oculte inspirate de "Maestrul" sau din Tibet. A fost o buna bucata de timp si membra a societatii "Teozofiei oculte" Pina dimineata daca scriu nu epuizez acest subiect....Atunci zi-mi draga ce are asta cu revenirea lui HRISTOS...
Maranatha
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 05:41
De la: tilsor, la data 2009-02-24 23:52:35DRAGA,...Hristos se va intoarce,sigur. |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 05:45
,,Exista un principiu care constituie un obstacol in calea a tot ce este nou,care se opune oricarui argument si care il tine in ignoranta;este principiul luarii in deradere a oricarei cercetari. Tot asa cum despre un om se spune,uneori,ca este cel mai inversunat dusman al sau,tot asa se spune,cateodata,despre credinciosia sunt cei mai aprigi dusmani ai cauzei lor.'' - HERBERT SPENCER
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 06:05
Religia,asa cum este prezentata de biserici,nu mai satisface generatia tanara.Unii oameni isi cauta refugiul in spiritism,altii sunt dezamagiti de natura banala a mesajelor transmise si de aceea nu mai sunt dispusi sa desprinda grauntele de adevar din tarele practicilor neinsemnate si frauduloase.Teozofia a recrutat multe mii de suflete ,dar publicul larg se fereste de un cult intemeiat de o rusoaica[d-na Blavatski],despre care umbla vorba prin targ,cum c-ar fi fost o escroaca.Mai mult,,,Societatea Teozofica'' a fost obligata sa faca uitate scandalurile care i-au afectat prestigiul public.Cultul,,STIINTA CRESTINA OCULTA'', care este o comunitate desprinsa din protestantism,se dezvolta cu rapiditate[mai ales in randul tineretului],indeosebi in Marea Britanie,dar si la noi in tara;din cauza evidentelor sale pretentii,ea se adreseaza in special unui anumit tip de intelect.Asa stand lucrurile,acelor persoane care gandesc mai profund si care nu pot accepta credintele religioase traditionale sau vreunul din cultele existente,le ramane un tip de agnosticism sincer dar tulburator.Nu vorbim de acel agnosticism semet si multumit de sine al ultimelor secole care afirma autoritar:,,Noi nu cunoastem,nu putem cunoaste si suntem pe deplin multumiti sa nu cunoastem'', ci mai degraba :,,Noi nu cunoastem si dorim numai sa cunoastem''.Pe scurt,dupa multe secole de hranire cu lingurita a mintilor de catre preoti si cler in general,vine o epoca de confuzie mentala,combinata cu o puternica dorinta de a satisface setea mentala si spirituala[sufleteasca],o atitudine total necunoscuta generatiilor trecute si imbatranite.PACE SI IUBIRE!
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:34
De la: damacucamelii2007, la data 2009-02-25 06:05:51Religia,asa cum este prezentata de biserici,nu mai satisface generatia tanara.Unii oameni isi cauta refugiul in spiritism,altii sunt dezamagiti de natura banala a mesajelor transmise si de aceea nu mai sunt dispusi sa desprinda grauntele de adevar din tarele practicilor neinsemnate si frauduloase.Teozofia a recrutat multe mii de suflete ,dar publicul larg se fereste de un cult intemeiat de o rusoaica[d-na Blavatski],despre care umbla vorba prin targ,cum c-ar fi fost o escroaca.Mai mult,,,Societatea Teozofica'' a fost obligata sa faca uitate scandalurile care i-au afectat prestigiul public.Cultul,,STIINTA CRESTINA OCULTA'', care este o comunitate desprinsa din protestantism,se dezvolta cu rapiditate[mai ales in randul tineretului],indeosebi in Marea Britanie,dar si la noi in tara;din cauza evidentelor sale pretentii,ea se adreseaza in special unui anumit tip de intelect.Asa stand lucrurile,acelor persoane care gandesc mai profund si care nu pot accepta credintele religioase traditionale sau vreunul din cultele existente,le ramane un tip de agnosticism sincer dar tulburator.Nu vorbim de acel agnosticism semet si multumit de sine al ultimelor secole care afirma autoritar:,,Noi nu cunoastem,nu putem cunoaste si suntem pe deplin multumiti sa nu cunoastem'', ci mai degraba :,,Noi nu cunoastem si dorim numai sa cunoastem''.Pe scurt,dupa multe secole de hranire cu lingurita a mintilor de catre preoti si cler in general,vine o epoca de confuzie mentala,combinata cu o puternica dorinta de a satisface setea mentala si spirituala[sufleteasca],o atitudine total necunoscuta generatiilor trecute si imbatranite.PACE SI IUBIRE! |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:34
fato ,ce-s prostiile astea care le-ai insirat aici?
|
|
|
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:42
Urmariti cu atentie aceste interviuri despre neoprotestanti implicati in mari proiecte umanitare , iar acestia sunt doar doi oameni.
Sunt multi "crestini" care acuza neoprotestantii ca nu urmaresc decat "profitul" si "ajutoarele". Multi din cei care fac donatii pentru aceste proiecte sunt cei despre care se sustine ca nu urmaresc decat avantaje materiale cand devin membrii in bisericile neoprotestante. www.youtube.com/watch?v=o2j5V1bES-E&feature=related www.youtube.com/watch?v=j0gKXPoJqok Daca nu reusesiti sa le gasiti , intrati la profilul meu. |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:13
,,Cand te rogi[spune IISUS],intra in camera ta,inchide poarta si roaga-te la TATAL NOSTRU care este acolo,in locul secret''
|
|
sirius_zegetina 808 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: Resita |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 14:40
Draga mea "damacucamelii", ai mare dreptate spunand ca madam Blawatski a fost o escroaca - a fost dovedita; referindu-ma acum la subiectul topicului, imi vin in minte cuvintele unui prescolar care si-a intrebat educatoarea: "Da` cand, de unde si cum vine Isus, c-o nava mai buna decat toate ale noastre, nu? ca nu se poate altfel... da` unde-a stat atata timp?..." Educatoarea a incercat sa-l lamureasca conform preceptelor crestine, dar... pustiul nu s-a declarat multumit de explicatii, motivand ca asta-i chestie veche pe care i-a spus-o si bunica, asa ca... si-a luat grupul de prieteni si-au plecat! Prin urmare, exact ce observai, ca forma de religie predicata in biserici actualmente nu mai satisface tinerii. In alta ordine de idei, imi revin in minte si cuvintele papei Benedickt rostite in cadrul unui interviu dat postului tv. german Kabel 1, stiut fiind ca este german de origine; intrebat cum s-a produs schimbarea lui psihica, de profunzime, revenirea lui la credinta profunda dupa o tinerete f. agitata si-o perioada destul de lunga de "ratacire", intrucat a fost adept si admirator fervent al lui Hitler, a raspuns, zambind usor: "Sunt acelasi om", fara vreun comentariu in plus. Cum sa i se interpreteze cuvintele? Apoi, fara vreun preambul, a trecut la alt subiect si-anume, acela referitor la o viitoare posibila si necesara unificare a bisericilor si cultelor, pe care, personal, o vede doar savarsindu-se sub tutela bisericii catolice. A acuzat, fara retinere, cultele neoprotestante, indeosebi pe cele din tarile Europei de Est predominant ortodoxe, reprosandu-le ca si-au uitat "radacina" si sarbatoresc "Invierea" la aceeasi data cu ortocsii si nu asa cum ar fi firesc, la data sarbatorita de catolici. Sa nu uitam inca un amanunt: atat actualul papa, cat si predecesorul acestuia - papa Ioan Paul al II-lea (Karol Wojtilla) au fost adepti si membri ai societatii "Die Letzte Thule", in randul careia ii gasim atat pe Helen Blawatski, cat si pe Adolf Hitler, alaturi de sotii Roessler si de alti ofiteri superiori ai Wehrmacht-ului (Goering, Himmler, Hess) si ai temutei legiuni "Totenkopf". Actualmente, multi tineri din intregul Occident - ma refer si la cei de dincolo de ocean, s-au orientat spre culte sau secte desprinse chiar din neoprotestantism, dar cu doctrine cel putin ciudate, cum ar fi "Thule Revival" sau "Scientological Church", motivand ca doctrinele respective sunt mai apropiate de conceptiile lor, de principiile lor de viata si raspund in mai mare masura dorintei lor de revigorare a crestinismului pe principii noi; in acest sens fac referire la personalitatile ce-au aderat la aceste credinte, precum si la declaratia papei Benedickt care cerea imperativ rescrierea Bibliei renuntandu-se la limbajul invechit si greoi, la anumite pasaje ambigue si la abuindenta inutila de pilde si metafore. In plus, mai exista o grupare ce a reusit adunarea in juru-i a multor adepti printr-un prozelitism fervent si relativ agresiv, combinat cu actiuni caritabile de anvergura, grupare auto-denumita "The Jew Age". In acest context, mi se pare f. actuala si la obiect intrebarea pustiului postata la inceput.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 16:00
Ceea ce am scris in ultima postare reprezinta niste adevaruri si realitati relativ incomode pt. unii; cel putin asa s-ar putea deduce din lipsa unui raspuns la postarea care se voia o provocare in a dezbate un subiect oarecum controversat. Chiar sa nu aiba nimeni argumente pro sau contra postarii? Astept de aproape o saptamana un "contra-atac" inteligent si f. la obiect; cine-ncepe???!!!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 16:03
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 10:36
Draga SIRIUS,contraatac vrei la titlul topicului sau la ce ai scris tu...
Ei bine ,eu sint de acord cu amindoua comentariile.....Hristos Revine sigur....si ce ai scris tu vei regasi in topicul 666 unde am comentat acelasi lucru... Draga DAMACUCAMELII,comentariul ce l-am facut era nu ptr tine,ci ptr celalalt raspuns unde se amintea si de NEW AGE......
Maranatha
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 10:43
De la: tilsor, la data 2009-03-02 10:36:28Draga SIRIUS,contraatac vrei la titlul topicului sau la ce ai scris tu... |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 10:45
NEW AGE ESTE O PROSTIE CU CARE SE VREA A PACALI CRESTINII, PT. A PUTEA FI MANIPULATI IN DIRECTIA DORITA DE ,,DOMNUL DESERTACIUNII'' ALIAS SATAN[AZAZEL]
|
|
florinpetrepreda 197 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:03
Mai oameni buni da-i vesel de tot aici la voi,alienarea-i in toi,cine-mi spune si mie o rugaciune spusa dupa vreo betie cand mahmureala-i in toi?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:03
De la: sirius_zegetina, la data 2009-02-25 14:40:09 |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:06
Tanti,da' nu ti se pare ca talica fusesi prea blanda cu asemenea specimene din epoca de piatra?Arde-le cateva in moalele capului poate-si revin din sevraj,nu-i mai mangaia pe crestet,ca s-ar putea sa creada ca talica vrei sa-i iei de suflet si vezi p'orma ce-o sa tragi.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:25
Canci, ficiorasu` lu` 'tanti"! Eu numa` ce-am deschis subiectu` ca sa ma-ncalzesc si sa-mi intru-n "mana"!!! Ca amu` incep intrebarile mai grele pt. Tilsor si altii ca el: cine le-a spus lor ca Isus revine "sigur"!!! ca "venirea" asta s-a mai amanat de cateva ori, din cate-au scapat din gusulita zvonacii mai mult sau mai putin oficiali, prima data a fost amanata din anul 1000 pana... vreun secol mai tarziu, apoi iar vreun secol...apoi se sustinea ca "vine sigur" in 2000... si iar n-a venit... iar de vreun an s-au pus zvonacii tare pe treaba imbarligandu-ne neuronii cum ca... gata! atat ne-a fost, in 2012 dam coltu` la gramada, nu ne mai scapa nimeni! Pai, daca o sa ne creasca tuturor patrunjelu` pe piept, cine-l mai intampina si pe cine mai mantuieste? Vine degeaba? Cine mai consemneaza "evenimentu`", vreun "omulet verde" ori de alta culoare care n-are nici in clin si nici in maneca cu povestile stramosesti ale ibrilor, c-ale noastre nu-s???
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 20:30
Draga Sirius,pentru ceea ce spui da si ceva scris,date concrete ca s-ar fi spus asa ceva....chiar din"basme' sau alte "povesti" cum le ziceti voi...TILSOR vine de fiecare data cu date concrete,texte,carti,autori...asa ca pe mine nu ma deranjeaza felul vostru "usuratec" de a pune problemele....
Sa nu uiti cind va reveni,in Slava, Hristos ceea ce i-ai raspuns lui TILSOR. Domnul sa te aibe in paza si sa nu-ti dea liniste pina nu-lLvei cunoaste cu adevarat...
Maranatha
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 01:54
Mersi de urare, Tilsor, is bine - sanatoasa, fara proteze, bataturi, implanturi, peruca si fara pioneze-n cerebel (ceea ce-ti doresc si tie), iar ceea ce-am postat nu-i din "basme, legende" si-alte alea, ci din carti cu autori recunoscuti pe plan international si interzisi in "lumea libera si fara cenzura" - Jan van Helsing, Roger Garaudy, Helmut & Marion Lammer, Christian Jacq, Israel Shahack. Tu cu ce citate, "date concrete, texte, carti si autori" vii? Cu exceptia bibliei care, oricum, nu are autor si nu reprezinta altceva decat o compilare de mituri primitive si-acelea furate de la alte popoare, mituri cu mult anterioare ei. Si nu te-grijora, ADEVARATUL DUMNEZEU imi poarta indeajuns de grija, nu-mi trebuie alta protectie; daca nu era asa, as fi fost demult cu patrunjelu` crescut pe piept, n-as fi supravietuit in ciuda scepticismului tuturor medicilor! Apropos, care-i slava aia cu care-i tot dati, vreun vehicul extraterestru? Cam asa ceva s-ar putea deduce din recunoasterea existentei civilizatiilor extraterestre de catre papa... smecheri catolicii, nu? si-au lasat teren de manevra in eventualitatea unei vizite... o sa ne prezinte un extraterestru pe post de Isus ca sa cada prostimea cu nasu`-n tarana... voi de ce n-ati urmat exemplul ca doar v-ati desprins in urma cu niste secole din cultul lor? Va puneati la adapost de huiduieli in ziua judecatii... voastre de catre popoarele prostite de cei care va "pastoresc"!!!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 06:11
Nehotarit mai e.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 09:34
Draga SIRIUS,nu stiu la ce faci tu referire,la ce desprindere,la ce cult...Eu ma incred in DUMNEZEUL CREATOR care a facut tot ce exista si a existat vreodata...
In Dumnezeul celor 10 porunci si in ISUS HRISTOS care a fost jertfit pe cruce pentru pacatele mele si in care voi avea parte de viata vesnica.... Stiu, vei zice ca iar cred in acea carte plina de mituri..... Bun,dar tu de unde cunosti pe ADEVARATUL DUMNEZEU al tau...cum are grija el de tine...?cam pe unde l-ai descoperit...?cam cum e el si ce poate face.....;caci eu nu vad alta carte la toate bisericile,din care se "adapa"..decit BIBLIA... Cind va veni Hristos si-ti va cere socoteala....sa-i spui si LUI ...ce mi-ai zis mie Sa fii binecuvintat,dar pace sa nu gasesti pina nu-L vei cunoaste pe DUMNEZEU asa cum e EL....
Maranatha
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 09:36
Draga MIHAI,la ce si cine te refereai cind ai zis "nehotarit mai e", ma intereseaza...(mersi)
Maranatha
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 14:20
Tilsor, dupa felul de exprimare, faci parte din secta baptistilor; ii cunosc bine, dupa cum tot bine-i cunosc si pe penticostali, adventisti, martorii lui Yehova, etc.; n-am treaba cu bisericile fiindca nu frecventez niciuna, n-am treaba nici cu Isus al tau care-a fost rastignit de jidani - ii priveste - n-a fost singurul rastignit, nu ma intereseaza, nici nu-i vreun mantuitor pt. mine; Dumnezeu e unul singur si va priveste ce intelegeti prin aceasta notiune sau ce interpretare-i dati. In orice caz, Dumnezeul in care cred eu nu-i proprietatea nimanui, nu vorbeste cu nimeni, nu pune la-ndoiala credinta nimanui, nu coboara pe pamant, nu pune la-ncercare pe niciun om, nu intra in cortul cuiva sa stea la masa cu respectivul si sa manance, nu admite perversiunile sexuale, nu ocroteste ucigasi, hoti, proxeneti, etc. si nu indeamna la rapt si genocid! Recunosti faptele descrise-n biblie? Sa nu ma aburesti cu "Noul Testament" fiindca Isus al tau spune clar : "N-am venit sa stric vechile legi, ci sa le implinesc"! Si renunta la teorii sterile gen: aia-i spus in sens metaforic, e interpretabil, e o pilda, s.a.m.d. Mi-e lehamite de vorbele voastre goale si irationale! Crezi in biblie si Christos? Treaba ta, nu te opresc, nici nu-ncerc sa te conving ca-i gresit ceea ce crezi, nu fac prozelitism, nu impun nimanui nimic, fiecare poseda un cap cu care poate rationa sau nu; asa ca, te sfatuiesc sa pastrezi distanta fata de mine si sa nu ma obligi sa trec la duritati, c-as avea ce-nsira inca barem un deceniu de-acum incolo!
|
|
Fosta membra 9am.ro 293 mesaje Membru din: 13/01/2009 |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 14:28
TE INSELI SIRIUS, TILSOR CRED CA E ADVENTIST. N-AM NIMIC CU EL ATATA TIMP CAT INTENTIILE SUNT BUNE.
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 14:41
Tot o apa si-un pamant sectele astea, Victoriabar; cat despre "bune intentii"... si drumul spre iad e pavat cu bune intentii! Atata vreme cat a face prozelitism, a "imbiba" creiere - mai ales de copii si tineri - cu o doctrina si o dogma ce incalca flagrant dreptul la libertatea gandirii, la a pune la indoiala, la a-ti pune intrebari si a gasi de-unul singur raspunsurile este aproape unicul lor tel, am tot dreptul sa pun sub semnul intrebarii bunele intentii. Si, mai ales, cat timp toatele sectele acestea sunt sponsorizate si sustinute zdravan din strainatate, indeosebi de dincolo de ocean, din "tara tuturor posibilitatilor si-a libertatii totale"!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 293 mesaje Membru din: 13/01/2009 |
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 14:50
PAREREA MEA ESTE CA FIECARE RELIGIE CRESTINA SI-A ATINS PANA ACUM SCOPUL INDIFERENT CU CE MIJLOACE, SAU CEL PUTIN E PE APROAPE. DOVADA SI FAPTUL CA IN ACEST MOMENT CHIAR TU CUGETI LA CEEA CE E BINE SI CE NU. PANA UNA ALTA CEI CE O IAU PE DRUMURI GRESITE SUNT CEI CE INCALCA CELE ZECE PORUNCI. DINTR-O SOCIETATE CARE SI-A CREAT LEGILE PE ACESTE ZECE PORUNCI FACI SI TU PARTE ASTAZI SI SUNT FERM CONVINSA CA NU ESTI UN CRIMINAL CU SANGE RECE CHIAR DACA DUMNEZEUL TAU O FI UNUL NOU INVENTAT. MISIUNEA RELIGIEI ESTE EDUCATIA SI ACEA EDUCATIE CONSTA IN URMAREA BINELUI SI NU A RAULUI.
|
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 15:08
DUMNEZEUL meu nu este nou inventat, ci acela vechi de cand lumea si este DUMNEZEUL INTREGII OMENIRI, cel care nu si-a ales niciun neam si pt. care toti suntem creatia lui fara diferentieri - restul descrierii il gasesti in postarea anterioara si nu trebuie sa ma repet. DOGMA crestina si-a atins - partial - scopul, iar acesta nu-i cel declarat deschis, ci unul malefic si de substrat - pt. detalii citeste "Protocoalele Inteleptilor Sionului" in traducerea lui Ioan Mota si spune-ti dupa aceea parerea si concluziile; iar cele 10 porunci sunt absolut insuficiente pt. societatea total diferita in care traim astazi, cu mult mai complexa din toate punctele de vedere, decat comunitatea tribala existenta la vremea bibliei. Cand enunti o interdictie trebuie sa si comentezi interdictia, s-o exemplifici si s-o dezbati pe intelesul oricui, altminteri ea va reprezenta intotdeauna "fructul oprit", tentatia. De-altfel, in numeroase scrieri anterioare bibliei regasim asa-numitele porunci, diferenta fiind ca la alte populatii acestea erau mult mai numeroase si mai corecte, constituind un adevarat cod de comportament, cu pedepse pe masura in cazul in care erau incalcate, ceea ce-n biblie nu se regaseste!
|
|
|
|

Draga mea "damacucamelii", ai mare dreptate spunand ca madam Blawatski a fost o escroaca - a fost dovedita; referindu-ma acum la subiectul topicului, imi vin in minte cuvintele unui prescolar care si-a intrebat educatoarea: "Da` cand, de unde si cum vine Isus, c-o nava mai buna decat toate ale noastre, nu? ca nu se poate altfel... da` unde-a stat atata timp?..." Educatoarea a incercat sa-l lamureasca conform preceptelor crestine, dar... pustiul nu s-a declarat multumit de explicatii, motivand ca asta-i chestie veche pe care i-a spus-o si bunica, asa ca... si-a luat grupul de prieteni si-au plecat! Prin urmare, exact ce observai, ca forma de religie predicata in biserici actualmente nu mai satisface tinerii. In alta ordine de idei, imi revin in minte si cuvintele papei Benedickt rostite in cadrul unui interviu dat postului tv. german Kabel 1, stiut fiind ca este german de origine; intrebat cum s-a produs schimbarea lui psihica, de profunzime, revenirea lui la credinta profunda dupa o tinerete f. agitata si-o perioada destul de lunga de "ratacire", intrucat a fost adept si admirator fervent al lui Hitler, a raspuns, zambind usor: "Sunt acelasi om", fara vreun comentariu in plus. Cum sa i se interpreteze cuvintele? Apoi, fara vreun preambul, a trecut la alt subiect si-anume, acela referitor la o viitoare posibila si necesara unificare a bisericilor si cultelor, pe care, personal, o vede doar savarsindu-se sub tutela bisericii catolice. A acuzat, fara retinere, cultele neoprotestante, indeosebi pe cele din tarile Europei de Est predominant ortodoxe, reprosandu-le ca si-au uitat "radacina" si sarbatoresc "Invierea" la aceeasi data cu ortocsii si nu asa cum ar fi firesc, la data sarbatorita de catolici. Sa nu uitam inca un amanunt: atat actualul papa, cat si predecesorul acestuia - papa Ioan Paul al II-lea (Karol Wojtilla) au fost adepti si membri ai societatii "Die Letzte Thule", in randul careia ii gasim atat pe Helen Blawatski, cat si pe Adolf Hitler, alaturi de sotii Roessler si de alti ofiteri superiori ai Wehrmacht-ului (Goering, Himmler, Hess) si ai temutei legiuni "Totenkopf". Actualmente, multi tineri din intregul Occident - ma refer si la cei de dincolo de ocean, s-au orientat spre culte sau secte desprinse chiar din neoprotestantism, dar cu doctrine cel putin ciudate, cum ar fi "Thule Revival" sau "Scientological Church", motivand ca doctrinele respective sunt mai apropiate de conceptiile lor, de principiile lor de viata si raspund in mai mare masura dorintei lor de revigorare a crestinismului pe principii noi; in acest sens fac referire la personalitatile ce-au aderat la aceste credinte, precum si la declaratia papei Benedickt care cerea imperativ rescrierea Bibliei renuntandu-se la limbajul invechit si greoi, la anumite pasaje ambigue si la abuindenta inutila de pilde si metafore. In plus, mai exista o grupare ce a reusit adunarea in juru-i a multor adepti printr-un prozelitism fervent si relativ agresiv, combinat cu actiuni caritabile de anvergura, grupare auto-denumita "The Jew Age". In acest context, mi se pare f. actuala si la obiect intrebarea pustiului postata la inceput.