Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 18 Noiembrie 2013, ora 23:53
De la: giovausaro, la data 2013-11-13 19:02:32Bambi. |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 08:05
fluturi albi fluturi verzi din poeþi
de ileana popescu bâldea motto: "privesc cum naºte o crisalidã albã- liniºte-n fluturi" tu nu ºtii umbra mea s-o împarþi între toamne nici cum ziua de ieri mâine razã s-o faci între cer ºi pãmânt rãdãcinã ºi ploaie tu nu ºtii sã mã chemi în cuvinte de vraci tu nu ºtii talpa mea cum rãsare strãinã printre ierburi de cearã aburite pe gând cum pe vârfuri de stele îti agãþi nemurirea ºi-n bastonul de orb mai adaugi un rând tu nu ºtii prin iubire cum trec despletitã cum cãtuºe de surd îmi croiesc dintr-un braþ cum din aripa stângã îmi þes înc-o umbrã sã n-o uiþi sã n-o laºi sub copite de cal tu nu ºtii cine scrie aceste cuvinte eu nu ºtiu câte ceruri mai are un an... tu nu ºtii orb al surzilor bogat doar în vise umbra trece de varã poezia-i pe-un cal coama lui te-mpleteºte cu iubirea din urmã dezbrãcând de murire schelet negru sub val .............................. sã nu crezi biet strãin cã se nasc în zadar fluturi albi fluturi verzi fluturi roz din poeþi Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 08:06
Tare-i bine la bunici!
de Elena Mititelu Tare-i bine la bunici,, Pe colnic, sus, în sãtuc, Mã joc ziua-ntregã-aici, Cu dulãul meu – Haiduc! ªi ascult cum toamna plânge, Pãsãrile ce-au plecat, Când, în mici covoare-ºi strânge, Frunzele ce s-au uscat. Din grãdina ei frumoasã, Buna ºi-a dorit sã-ºi ia, Toamna, ca s-o ducã-n casã, Sã n-o prindã iarna grea. În odaia de curat, A strâns mere arãmii, Iar la grindã-a agãþat, Gutui, struguri aurii… Cunoscând taina culorii, Între geamuri a pus flori, Când deschidem ochiºorii, Sã ne surâdã în zori. Roadele când îºi adunã, Bunii mei dragi, sãnãtoºi: Mulþumescu-þi, toamnã bunã, Strigã tare bucuroºi!! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 08:09
Ghinionul unui vulpoi - Fabulã - autor Aurora Luchian
de Aurora.Luchian Un vulpoi c-o mutrã strâmbã, toropit de-atâta soare, Pãºea lent ºi poticnit, cãutând umbrã, rãcoare, Dar cu ochiul tot ºiret, poate-i cade vreun fricos, Un iepure amãrât, fiindcã foamea l-a cam stors! . Face planuri cum sã-l prindã cã-i bãtrân, fãrã putere, O avea experienþã ºi-i viclean, dar tot se cere Un dram de "vânã", acolo, cãci la nebuneasca goanã A urecheatului ager, nu te frângi ca la pomanã! . Da, sã zbori ca o sãgeatã ce din arc scapã în forþã, Nu sã te încurci ca baba printre fuste...ªi ce torþã Este astru-n miez de varã, cã îþi vine sã te-afunzi Într-o groapã rãcoroasã ºi sã fugi de zile lungi! . Iarna, grabnic este searã ºi se culcã covrigit, Mai devreme, când sãtul, uneori ºi îmboldit De o foame cerºetoare ce îl scurmã neîncetat, Dar îndurã ºi adoarme trist ºi în adânc oftat. . Tresaltã, ºi brusc, se lasã, ca la comandã, pe burtã, Dintr-un stejar, o mierliþã, îi zbiarã cã e o brutã; Cãci vãzu cã ochiu-i ºade spre un tufiº miºcãtor, Unde îºi lãsã o mamã, în culcuº, scumpul odor. . Ei, insultele la el, ca nuca-n perete vin, Sã þipe mierla, nebuna, pân' s-o umple de venin! Scopul e sã-ºi umple burta cã e lipsit de putere, ªi-ncordându-se hulpavul, zboarã ca racheta, vere! . O liniºte mormântalã s-a lãsat peste pãdure. Nicio pasãre nu cântã, ursu-i "stanã" lângã mure! Niciun ºarpe veninos n-a-ndrãznit sã se târascã, Doar un arici, martor-mut, a putut ca sã priveascã. . Colo-n tufiºul þepos, vulpoiul ºade pe-o parte, Prins de labe ºi de bot, de un laþ bun "ca la carte", Lângã el, un ghem sfios, cu ochii mãriþi de spaimã, Tremurã îngenuncheat ºi o rugãciune-ngaimã... . Morala: . Când din suflet îþi lipseºte mila, bazat pe putere, ªi ai scopuri seci, mârºave, aºa cum Satana-þi cere, ªi profiþi de inocenþa unui prunc lipsit de mamã, Domnu' nu-ngãduie asta, ºi pici chiar tu, în capcanã! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 14:52
Nu c-as bazai ca roiul,
Nici ca as fi vrun ateu, Dar,iubito,si vulpoiul E creat de Dumnezeu.....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 15:42
De la: giovausaro, la data 2013-11-19 14:52:33Nu c-as bazai ca roiul, Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 17:52
te aºtept iubire (poem de post)
cu ochi cataractici limbã pelticã te laud spinii îmi sângereazã din cântecul încremenit pe uscatul cer al gurii de rai nu mi se atinge gândul þintuit în cuie cãderile tale mã ridicã umbrele destramã pe mulþi care vor sã-þi ºteargã urmele luminii din crucea de pe cer se va arãta ca un fulger de la rãsãrit la apus revenirea ta de Crina Albu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 17:58
Țara mea
Publicat de Anna Țara mea ca din poveste, Parcã-i colțișor de Rai, Cel mai scump pe lume-mi este Al Moldovei dulce grai. Unde mama mã vegheazã, Unde eu sunt sãnãtos, Unde fiecare razã Mã mângâie drãgãstos. Țara mea ca din poveste, Unde Nistrul curge lin, Cel mai bine-n lume este Pe sub cerul tãu senin. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 18:00
Nu s-a schimbat nimic...
Postat de Anna Nu s-a schimbat nimic de când te știu De parcã chiar nimic nu s-a-ntâmplat, Doar poate cã în orice-mprejurare Vãd chipul tãu în toate incrustat. Nu s-a schimbat nimic de când te știu Și traiul mi-e același, surdo-mut, Doar poate cã în fiece tãcere Eu vocea blândã, dragã, ți-o aud. Nu s-a schimbat nimic de când te știu Cã eu respir la fel de-adânc și-ușor, Doar poate cã mi-e orice respirare Întreținutã de același dor. Nu s-a schimbat nimic de când te știu Aceleași drumuri zi de zi pãșesc, Doar poate c-adunate-aceste drumuri M-aduc spre cel pe care îl iubesc... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 18:02
Și aș pleca...
de Anna Și aș pleca din țara asta-n care Suntem sãraci, flãmânzi și necãjiți, Hotarele-s deschise, lumea-i mare, Dar cui sã-mi las bãtrânii mei pãrinți? Și aș pleca din țara asta-n care Schilozii îți rup inima fâșii, Orfani-s cerșetori pe trotuare, Dar cui sã-mi las iubiții mei copii? Și aș pleca din țara asta-n care Latinitatea, frântã a rãmas. Motanul, vulpea, mã așteaptã-n zare, Dar limba vechilor cazanii, cui s-o las? Și aș pleca din țara asta-n care Prostia e o lege-a orișicui Și-n propria sa țarã, țara moare, Dar Eminescu va rãmâne cui? Și aș pleca din țara asta-n care Chiar cel ce crede a ajuns ateu Și cel puternic e în disperare, Dar cui îi va rãmâne Dumnezeu? (Vulpea și motanul sunt personajele din povestea ”Pinocchio”, care l-au dus în Câmpul Minunilor) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 21:54
Tu ai pleca,eu m-as intoarce...
Eu m-as intoarce-n tara asta-n care, Sunt multi saraci, truditi si necajiti, Stiu si ca am o libera intrare, Dar, cu tristete zic, eu nu mai am parinti. Si m-as intoarce-n tara asta-n care care Durerea-ti rupe inima fasii, S-aduc un ajutor,o alinare, Dar sunt plecat si eu si ai mei copii. Da, m-as intoarce la stravechea vatra, Sa cant din nou in limba mea latina, de n-ar fi subjugarea grea,de piatra, Si n-ar fi limba mea de jale plina. Si m-as intoarce-n tara asta draga, Cu chip senin de mama,cu stema de luceafar, De n-ar fi ast guvern in jos sa traga Si de-am avea un presedinte teafar. Eu mai astept,trezirea ,cum am facut mereu, Vremuri un pic mai bune-n asta tara, Caci peste tot in lume-i Dumnezeu, Si voi spera mereu in primavara. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 22:58
De la: giovausaro, la data 2013-11-19 21:54:57Tu ai pleca,eu m-as intoarce... parca aud cum vocile rasuna nu te intoarce, aici nu e deloc a buna de parca-ar sti in piept cum arde focul ca dorul nu-l astampara norocul nici traiul bun, nici orice implinire de multe ori cuprins de amagire ai lasa tot, doar pentru un amurg trait pe prispa casei, privind spre Demiurg Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 23:28
Voi ati pleca, eu n-as mai veni...
Aveti curaj si fiti voi insisi, Luptati pentru-o zi mai buna. Nu permiteti ca toti lincsii Sa va semene furtuna. Daca ar fi poate vital, Implicand alte solutii, Pe pamantul meu natal As alege locul mortii. Insa , pan' va fi sa mor, Voi lupta in fiece zi Sa construiesc un viitor Alor mei dragi copii. Asta m-a determinat Sa plec si a doua oara In vestul indepartat... Apoi am pierdut o Fecioara... Mi-am lasat acas' parintii, Copilul l-am luat cu mine, Si fara prea mari pretentii Reusesc a ne mentine. Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 08:20
banca mea de iubire
. la cine te gândeºti când te dezbraci de lumea de-afarã de mirosul ei greþos de aerul îmbâcsit pentru care plãtești cu iubirea pe care ai împãrþit-o foiþã cu foiþã sã poți trãi pânã la sfârºit fãrã sã apelezi la trupul tãu voi veni sã fac un împrumut de dragoste pe termen lung voi completa spaþiul dintre noi un formular avantajos nu-mi va fi greu s-acopãr dobânda la cursul zilei cel mai bine-ar fi sã fac un depozit în inima ta când am nevoie sã-mi alimentez cardul pentru pofta de viaþã sã nu amân toamna este o clãdire fumurie cu multe ghiºee pentru operaþiuni eficiente tastez codul pin ottilia ardeleanu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 09:17
Iubiri cristaline
by me, myself and I In portul sau am ancorat Poate mai mult decat o clipa; O zi din viata si-ar fi dat, De lacrimi sa nu fac risipa. Insa am refuzat acea zi; Stiindu-ma numai pe mine, Cunosteam cat va suferi Incercand lacrimi sa-mi aline. L-am privit tacut si ochii-mi Pe loc parca mi-au secat. Zambeam Si ambele noastre inimi Dansau. Cat de fericiti eram! Luminati de luna plina, Sub acorduri de violine, Stelele catre lumina Preziceau iubiri cristaline. Inimile lin danseaza, Fluturi nasc din a lor iubire, Sufletele se lumineaza, Firesc acced la nemurire. Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 09:22
De la: victor119, la data 2013-11-20 08:20:39banca mea de iubire Gand la gand, Victor.... Intrasem sa postez o poezie. Initial intentia mea era sa ma las prada momentului prezent si sa compun una pe loc. Dar ma gandesc ca daca as compune acum, ar imbina iubirea cu afacerile si din start, acest gand mi-a rapus orice tentativa de creeatie artistica. Si totusi, simultan, sau poate inainte de a imi pune eu ordine in cuvinte si in ganduri, tu ai postat deja o poezie a ceea ce urma sa scriu eu. Investitie optimista, parerea mea, in acea banca a iubirii! Un gand bun si numai bina, Victor! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 11:33
Vreau sã uit
de Rodica Cernea Aº vrea sã uit de noaptea ce-mi întinde mâna, de haita hoþilor ce sar pe noi întruna, de crivãþ, de pãcate, de neamul omenesc în parte! Aº vrea sã uit de clipa care trece, de neaua albã ce acoperã urâtul, de focul ce mã mistuie uºor, de zilele-mi fugare ºi de tot ce este trecãtor! Aº vrea sã uit de tot ce e minciunã, de cei slugarnici, ce se vor conducãtori, de toþi ce vor sã-nalþe viitorul, pe o temelie strâmbã! Mã-ntreb adesea, unde sunt cei care-au murit pe baricade, unde-s strãbunii ce ne-au dat o þarã, unde e legea, unde s-a ascuns dreptatea! Doar întrebãri la care rãspunsuri nu gãsesc, doar adevãruri ce acum pãlesc, asta e viaþa, asta e tot ce pot avea? Asta e viaþa, pe care mi-o doresc?! E rãu sã-þi cauþi împlinirea, sã cauþi sensul ºi adevãrul vieþii? Sã uiþi chemarea, cuvântul, sã uiþi de binele ce zace cu adevãrat în noi?! Castele de nisip ce alþii au clãdit dãrâmã-le ºi ‘nalþã zid, zidit, sã nu-l sfãrâme nicicând furtuni ºi ploi, sã nu se risipeascã când e atins de rãi! Înalþã-þi fruntea, tu omule, priveºte drumul drept, nemuritor sã fii prin fapte ºi adevãruri dure, nu fii lacheul celui ce se scaldã veºnic, în minciunã! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 14:10
De la: giovausaro, la data 2013-11-19 21:54:57Tu ai pleca,eu m-as intoarce... asa cum e, ca-i buna sau e rea,eu n-as putea sa plec din tara mea. dar daca-i harazit sa plec, tre' sa ascult.... desi as suferi pe urma, tare mult. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 14:12
De la: sandu60, la data 2013-11-19 22:58:20De la: giovausaro, la data 2013-11-19 21:54:57Tu ai pleca,eu m-as intoarce...
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:30
Buna dimineata iubito.
Voiam sa-ti spun ca te doresc, Dar nu am vrut sa te trezesc, Asa ca binisor, Din pat cobor, Ma spal un pic, Apoi dau drumul la ibric. Cand te-am vazut in somn zambind, Am vrut tot trupu-ti sa-l cuprind, Insa dormeai asa frumos.... S-atunci cu grija m-am dat jos. E ziua ta iubita mea,mai dormi un pic. Am pus cafeaua in ibric, Pe tava alaturi o sa-ti pun Micul dejun. Pe perna o sa-ti asez un fir De trandafir. Si ce conteaza ca e joi, Ce bine ca suntem noi doi. Incepem bine, vreau sa spun, Servind in pat micul dejun. Si ce poate fi mai sublim, Decat ca inca ne iubim, Decat ca suntem impreuna, Si avem o dimineata buna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:49
De la: giovausaro, la data 2013-11-25 21:30:39Buna dimineata iubito. Fericita femeie, dorita si servita...de-un visator talentat
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 22:02
Catelus cu parul cret,
Fura rata din cotet. El se jura ca nu fura Si l-am prins cu rata-n gura Si cu ou-n buzunar, Hai la Sfatul Popular. Nu ma duc c-am fost o data Si-am cazut cu nasu'-n balta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 22:37
De la: 9am_750, la data 2013-11-25 22:02:49Catelus cu parul cret, Catelusul a furat, Porunca a incalcat, George insa m-a uimit, Nu l-a dus la spovedit!!! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 22:47
De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 22:37:20De la: 9am_750, la data 2013-11-25 22:02:49Catelus cu parul cret, Catelusul se jurase Ca rodea os, nu matase! Insa oul sugubatz Si-a prins alb in batz Si striga in lupta mare: Nu-sio ou' de vanzare! Io mi-s oul cel mai cel Ma plimb la brat cu Georgel! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 23:45
De la: 9am_750, la data 2013-11-25 22:02:49Catelus cu parul cret, Catelusul era mox Si prefacut ortodox
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 01:07
De la: giovausaro, la data 2013-11-25 23:45:13De la: 9am_750, la data 2013-11-25 22:02:49Catelus cu parul cret, E catel bun ,el nu fura de la cuminecatura, Fura de la cei saraci .sa-i libereze de
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 01:08
S-apoi facu dumnealui,
Catedrala neamului
|
victor119 79 mesaje Membru din: 8/11/2012 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 08:16
umbra nu-ºi þine niciodatã promisiunile
fãrã amintiri ar pieri pânã ºi ecoul numelui tãu nici toamna n-o poþi alunga în septembrie mai trebuie sã cadã câteva frunze sã scadã lumina în camera micã în care þi-ai luat ramas bun de la ultimii douãzeci de ani din viaþã mai bine lasã melancolia sã –þi acopere lumea frumosul rãzbate într-un gând ori într-un gest când dragostea înroºeºte luna ºi ceasul din turn ne asurzeºte neobosit noi ne recunoaºtem prin modestia mersului pe drumurile copilãriei unde am dormit întâmplãtor pe floarea albã a singurãtãþii Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 08:58
De la: victor119, la data 2013-11-26 08:16:42umbra nu-ºi þine niciodatã promisiunile cand soarele stralucitor al tineretii, indragostit de luna incepe sa apuna imi intind umbra disperata sa cuprind florile si fiecare piatra As vrea sa il retin, dar umbra mea ma trage in cealalta parte ...spre umbra ta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 70 mesaje Membru din: 26/11/2013 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:16
De la: giovausaro, la data 2013-11-26 01:08:53S-apoi facu dumnealui, Iar tu, protestant de soi, Garbov emigrant, plin de nevoi, Spalat-ai putina, sau vreun butoi, Si-ti vrei contributia-nnapoi Insa Minciunel cel decrepit Ti-a cam dat-o cu un flit ! Mai, bolanzilor crestini, Voi mintiti, cum respirati, Zeul vostru, pentru voi, E motiv de taraboi ! Morala: Contrazice-i pe crestini si te-alegi cu multe vini, Sau cu capatana sparta, Infipta-ntr-un par la poarta !
|
|
|

asa cum e, ca-i buna sau e rea,