Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Octombrie 2013, ora 22:15
De la: Doruleatza, la data 2013-10-28 22:08:07De la: daniela_, la data 2013-10-28 21:56:20 ... poate nu lasi cheia sub pres!!
Daniela
|
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Octombrie 2013, ora 22:22
De la: daniela_, la data 2013-10-28 22:15:05 Macar de-as fi plecat vara!!! Raporteaza abuz de limbaj
Doruletz
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Octombrie 2013, ora 22:24
De la: Doruleatza, la data 2013-10-28 22:22:06poate vreau sa fac revelionul la mareDe la: daniela_, la data 2013-10-28 22:15:05
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Octombrie 2013, ora 23:36
De la: Doruleatza, la data 2013-10-28 22:22:06De la: daniela_, la data 2013-10-28 22:15:05 A zis :un ultim popas, nu ultimul
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 00:11
Continuu cad frunze uscate si moarte,
Tristetea ti-e soata pe trista alee, Esti singura doamna,cu gandul departe.. Asteapta-ma, vin,vin spre tine,frumoasa femeie. In loc sa-ti faci carje din lemne de fag. Ia-ma de brat,te lipeste de mine, Plineste-mi dorinta,sa iti fiu toiag, Si haide,zambeste,asa,e mai bine..
|
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 08:14
De la: giovausaro, la data 2013-10-29 00:11:49Continuu cad frunze uscate si moarte,
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 10:37
De la: daniela_, la data 2013-10-28 21:56:20 Pe-alei, în toamna asta desfrunzitã, trezeºte-þi amintiri de împliniri, cu visele frumoase, nostalgice iubiri, fã paºii mici nu fii aºa grãbitã! Mai zãboveºte ºi ascultã triluri de pãsãri prin pãduri, priveºte cu uimire munþii suri rãmaºi pleºuvi de frunza doborîtã. Grãbeºte-te încet cã viaþa-i scurtã, priveºte-n jur la fiecare pas! Din tot cea fost, ce-a mai rãmas; o simfonie tristã, dezarmantã. Zâmbeºte când îþi bat la prag, sã cred c-am fost o amintire in drumul tãu ºi nu dezamãgire, sã cred cã poate þi-am fost drag! Sau dacã nu, fãcând popas, ca toamna care-i obositã, nu te sfii, fii pregãtitã sã-mi faci un semn de bun rãmas! Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 10:45
De la: daniela_, la data 2013-10-28 20:47:30De la: mili, la data 2013-10-28 16:14:22mai ales asta cu iarmaroculDe la: sunt_al_naibii, la data 2013-10-28 10:52:05De la: mili, la data 2013-10-28 10:48:16Reiau postarea; Las' ca iesi tu de sub masa si treaza le-o (s)pui la toti! ..... la fileu, isteato!
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
|
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 11:27
De la: mili, la data 2013-10-29 10:37:17semnul il vrei cu pliciul de muste,De la: daniela_, la data 2013-10-28 21:56:20 cu oala de tuci, cu vreun melesteu? mai am si catuse, si dinti ca sa muste, si ruj, de-i nevoie, pe gulerul tau Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 20:01
De la: daniela_, la data 2013-10-29 11:27:36De la: mili, la data 2013-10-29 10:37:17semnul il vrei cu pliciul de muste,De la: daniela_, la data 2013-10-28 21:56:20 Eu ºtiu cã ai de toate in dotare ºi dinþii puºi ºi plici de muºte ºi-un tuci în care faci gãluºte, un (m)eleºteu cu scãldãtoare. Dar nu ºtiam cã ai cãtuºe. La mâini, cu ele sã-mi faci semne, buze cu ruj ce-ar vrea sã-nsemne eventualul guler, vrând sã-l muºte. Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:11
Iii...va dedarati la mici nebunici, printre frunze moarte si melancolii :
Dar in progres bun, de la melesteu, la gulerul tau...
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:13
De la: mili, la data 2013-10-29 10:37:17De la: daniela_, la data 2013-10-28 21:56:20
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:14
De la: Musetel, la data 2013-10-29 10:45:47 Phuuu...ti se imputira undele pozitive, fetita...normal, fara sare si piper
|
|
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 11:54
De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 11:11:21Iii...va dedarati la mici nebunici, printre frunze moarte si melancolii :la alegere....cum pofteste clientul
Daniela
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 18:20
De la: daniela_, la data 2013-10-30 11:54:32De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 11:11:21Iii...va dedarati la mici nebunici, printre frunze moarte si melancolii :la alegere....cum pofteste clientul Cum clientul isi doreste, Daniela ,saritoare, Adulmecand il serveste, Pana pica din picioare. Ii face o poza blitz, Pe guler patat de buze, dar si descheiat la slitz.... ...Numai ca sa se amuze.....
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 20:06
De la: giovausaro, la data 2013-10-31 18:20:22De la: daniela_, la data 2013-10-30 11:54:32De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 11:11:21Iii...va dedarati la mici nebunici, printre frunze moarte si melancolii :la alegere....cum pofteste clientul vaaaai.... asta nu!!!
Daniela
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2013, ora 20:22
De la: daniela_, la data 2013-10-31 20:06:59De la: giovausaro, la data 2013-10-31 18:20:22De la: daniela_, la data 2013-10-30 11:54:32De la: _Ingrid, la data 2013-10-30 11:11:21Iii...va dedarati la mici nebunici, printre frunze moarte si melancolii :la alegere....cum pofteste clientul
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 13:22
Sfarsit de toamna
Vasile Alecsandri Oaspetii caselor noastre, cocostarci si randunele, Parasit-au a lor cuiburi s-au fugit de zile rele; Cardurile de cucoare, insirandu-se-n lung zbor, Pribegit-au urmarite de al nostru jalnic dor. Vesela verde campie acu-i trista, vestezita; Lunca, batuta de bruma, acum pare ruginita; Frunzele-i cad, zbor in aer, si de crengi se dezlipesc Ca frumoasele iluzii dintr-un suflet omenesc. Din tuspatru parti a lumei se ridica-nalt pe ceruri, Ca balauri din poveste, nouri negri plini de geruri. Soarele iubit s-ascunde, iar pe sub grozavii nori Trece-un card de corbi iernatici prin vazduh croncanitori. Ziua scade; iarna vine, vine pe crivat calare! Vantul suiera prin hornuri raspandind infiorare. Boii rag, caii nacheaza, canii latra la un loc, Omul, trist, cade pe ganduri si s-apropie de foc. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 13:23
De la: Fl_Orion999, la data 2013-11-03 13:22:39Sfarsit de toamna Poeziile sunt un mijloc de comunicare al sentimentelor. In prag de toamna, poezia lui Alecsandri ne aduce aminte de lucrurile simple si frumoase. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 21:29
"Alecsandri era mai chel,
Da' parc-avea mai mult talent" Si nu sunt sigur chiar de fel C-a fost ca si Crin ,repetent. Mare poet si pamfletar, Poate facea politichie, Pe cand al Crin n-are habar Sa puna versuri pe hartie. Semet si ingamfat amicul, trateaza lumea cu sictir, Pe cand tara-i dusa cu dricul, precum un mort,spre cimitir. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2013, ora 21:56
De la: giovausaro, la data 2013-11-03 21:29:45"Alecsandri era mai chel,Vai !!!!!!!!!!
Daniela
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 06:32
Oda parului
Eu ti-am spus sa stai in cap. Tu ingimfat si incapatinat Ai facut ce ai putut Sa stai in .....picioare.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 06:43
De la: nastasemihail, la data 2013-11-04 06:32:07Oda parului Nu te doare, nu te doare, Ca-ti sta parul pe picioare Daca vrei sa stea pe cap poti sa il lipesti cu pap Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2013, ora 12:46
George Coºbuc Moartea lui Fulger
În goana roibului un sol, Cu frâu-n dinþi ºi-n capul gol, Rãsare, creºte-n zãri venind, ªi zãrile de-abia-l cuprind, ªi-n urmã-i corbii croncãnind Aleargã stol. El duce regelui rãspuns Din tabãrã. ªi þine-ascuns Sub straiul picurând de ploi Pe cel mai bun dintre eroi - Atâta semn de la rãzboi, ªi-a fost de-ajuns! Pe Fulger mort! Pe-un mal strãin L-a fulgerat un braþ hain! De-argint e alb frumosu-i port, Dar roº de sânge-i albul tort, ªi pieptul gol al celui mort De lãnci e plin. Sãrmanul crai! Când l-a vãzut ªi, când de-abia l-a cunoscut, Cu vuiet s-a izbit un pas De spaimã-n lãturi ºi-a rãmas Cu pumnii strânºi, fãrã de glas, Ca un pierdut. Sã-i moarã Fulger? Poþi sfãrma ªi pe-un voinic ce cuteza Sã-nalþe dreapta lui de fier Sã prindã fulgerul din cer? Cum pier miºeii dacã pier Cei buni aºa? Dar mâne va mai fi pãmânt? Mai fi-vor toate câte sunt! Când n-ai de-acum sã mai priveºti Pe cel frumos, cum însuþi eºti, De dragul cui sã mai trãieºti, Tu soare sfânt? Dar doamna! Suflet pustiit! Cu pãrul alb ºi despletit Prin largi iatacuri alerga, Cu hohot lung ea blestema, ªi tot palatul plin era De plâns cumplit. La stat ºi umblet slabã ce-i! Topiþi sunt ochii viorei De-atâta vaiet nentrerupt, ªi graiul stins ºi-obrazul supt ªi tot vestmântul doamnei rupt De mâna ei! - "De dorul cui ºi de-al cui drag, Sã-mi plângã sufletul pribeag, Întreagã noaptea nedormind, Ca s-aud roibii tropotind, Sã sar din pat, s-alerg în prag, Sã te cuprind! Nu-l dau din braþe nimãnui! Închideþi-mã-n groapa lui - Mã laºi tu, Fulgere, sã mor? Îþi laºi pãrinþii-n plâns ºi dor? O, du-i cu tine, drag odor, O, du-i, o, du-i! Ah, mamã, tu! Ce slabã eºti! N-ai glas de vifor, sã jeleºti; N-ai mâini de fier, ca fier sã frângi; N-ai mãri de lacrãmi, mãri sã plângi, Nu eºti de foc, la piept sã-l strângi, Sã-l încãlzeºti! ªi tu, cel spre bãtãi aprins, Acum eºti potolit ºi stins! N-auzi nici trâmbiþile-n vãi, Nu vezi cum sar grãbiþi ai tãi - Râdeai de moarte prin bãtãi, Dar ea te-a-nvins. Pe piept, colac de grâu de-un an, ªi-n loc de galben buzdugan, Fãclii de cearã þi-au fãcut În dreapta cea fãrã temut, ªi-n mâna care poartã scut Þi-au pus un ban. Cu fãclioara, pe-unde treci, Dai zare negrilor poteci În noaptea negrului pustiu, Iar banu-i vamã peste râu. Merinde ai colac de grâu Pe-un drum de veci. ªi-ntr-un coºciug de-argint te-au pus Deplin armat, ca-n ceruri sus Sã fii întreg ce-ai fost mereu, Sã tremure sub pasu-þi greu Albastrul cer, la Dumnezeu Când vei fi dus. Miraþi ºi de rãsuflet goi, Vãzându-þi chipul de rãzboi, Sã steie îngerii-nlemnit; ªi, orb de-al armelor sclipit, S-alerge soarele-napoi Spre rãsãrit!... Iar când a fost la-nmormântat, Toþi morþii parcã s-au sculat Sã-ºi plângã pe ortacul lor, Aºa era de mult popor Venit sã plângã pe-un fecior De împãrat! ªi popi, ºirag, cãdelniþând Ceteau ectenii de comând - ªi clopote, ºi plâns, ºi vai, ª-oºtenii-n ºir, ºi pas de cai, ªi sfetnici, ºi feciori de crai, ªi nat de rând. ªi mã-sa, biata! Cum gemea ªi blestema, ºi se izbea Sã sarã-n groapã: - "L-au închis Pe veci! Mi-a fost ºi mie scris Sã mã deºtept plângând din vis, Din lumea mea! Ce urmã lasã ºoimii-n zbor? Ce urmã, peºtii-n apa lor? Sã fii cât munþii de voinic, Ori cât un pumn sã fii de mic, Cãrarea mea ºi-a tuturor E tot nimic! Cã tot ce eºti ºi tot ce poþi, Pãrere-i tot dacã socoþi - De mori târziu ori mori curând, De mori sãtul, ori mori flãmând, Totuna e! ªi rând pe rând Ne ducem toþi! Eu vreau cu Fulger sã rãmân! Ah, Dumnezeu, nedrept stãpân, M-a duºmãnit trãind mereu ªi-a pizmuit norocul meu! E un pãgân ºi Dumnezeu, E un pãgân. De ce sã cred în el de-acum? În faþa lui au toþi un drum, Ori buni, ori rãi, tot un mormânt! Nu-i nimeni drac ºi nimeni sfânt! Credinþa-i val, iubirea vânt ªi viaþa fum! ªi-a fost minune ce spunea! Grãbit poporul cruci fãcea De mila ei, ºi sta-ngrozit. - ªi-atunci un sfetnic a venit ªi-n faþa doamnei s-a oprit, Privind la ea. Un sfânt de-al cãrui chip te temi Abia te-aude când îl chemi: Bãtrân ca vremea, stâlp rãmas, Nãscut cu lumea într-un ceas, El parcã-i viul parastas Al altor vremi. ªi sprijin pe toiag cãtând ªi-ncet cu mâna ridicând Sprâncenele, din rostu-i rar, Duios cuvintele rãsar: - "Nepoatã dragã! De-n zadar Te vãd plângând. De cum te zbuciumi, tu te stingi ªi inima din noi o frângi - Ne doare c-a fost scris aºa, Ne dori mai rãu cu jalea ta: De-aceea, doamnã, te-am ruga Sã nu mai plângi. Pe cer când soarele-i apus, De ce sã plângi privind în sus? Mai bine ochii-n jos sã-i pleci, Sã vezi pãmântul pe-unde treci! El nu e mort! Trãieºte-n veci, E numai dus. N-am cap ºi chip pe toþi sã-i spui ªi-aº spune tot ce ºtiu, dar cui? Cã de copil eu m-am luptat În rând cu Volburã-mpãrat ªi ºtiu pe Crivãþ cel turbat Ca þara lui. Ce oameni! Ce sunt cei de-acum! ªi toþi s-au dus pe-acelaºi drum. Ei ºi-au plinit chemarea lor ªi i-am vãzut murind uºor; N-a fost nici unul plângãtor, Cã viaþa-i fum. Zici fum? O, nu-i adevãrat. Rãzboi e, de viteji purtat! Viaþa-i datorie grea ªi laºii se-ngrozesc de ea - Sã aibã tot cei laºi ar vrea Pe neluptat. De ce sã-ntrebi viaþa ce-i? Aºa se-ntreabã cei miºei. Cei buni n-au vreme de gândit La moarte ºi la tânguit, Cãci plânsu-i de nebuni scornit ªi de femei! Trãieºte-þi, doamnã, viaþa ta! ªi-a morþii lege n-o cãta! Sunt crai ce schimb-a lumii sorþi, Dar dacã mor, ce grijã porþi? Mai simte-n urmã cineva Cã ei sunt morþi? Dar ºtiu un lucru mai pe sus De toate câte þi le-am spus: Credinþa-n zilele de-apoi E singura tãrie-n noi, Cã multe-s tari cum credem noi ªi mâine nu-s! ªi-oricât de amãrâþi sã fim Nu-i bine sã ne dezlipim De cel ce vieþile le-a dat! - O fi viaþa chin rãbdat, Dar una ºtiu: ea ni s-a dat Ca s-o trãim! Ea n-a mai plâns, pierdut privea La sfetnic, lung, dar nu-l vedea ªi n-a mai înþeles ce-a zis ªi nu vedea cum au închis Sicriul alb - era un vis ªi ea-l trãia. Senini de plânset ochii ei, Vedea bãrbaþi, vedea femei, Cu spaimã mutã-n jur privea. Din mult nimic nu-nþelegea; ªi sã muncea sã ºtie ce-i. ªi nu putea. I-a fulgerat deodatã-n gând Sã râdã, cãci vedea plângând O lume-ntreagã-n rugãciuni. - "În faþa unei gropi s-aduni Atâta lume de nebuni! Sã mori râzând... ªi clopotele-n limba lor Plângeau cu glas tânguitor; ªi-adânc, din bubuitul frânt Al bulgãrilor de pãmânt, Vorbea un glas, un cântec sfânt ªi nãlþãtor: "Nu cerceta aceste legi, Cã eºti nebun când le-nþelegi! Din codru rupi o rãmurea, Ce-i pasã codrului de ea! Ce-i pasã unei lumi întregi De moartea mea! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 03:25
Toamnã fãrã ciocârlii
Postat de Vasilisia Lazãr în Noiembrie 4, 2013 la 2:00am Mai scrijelește toamna o poveste Pe trunchiuri rãstignite de pãdure, Pe zboruri întrerupte fãrã veste, Pe vise amputate de secure. În strãzi bolnave, palidã, coboarã, Cu umed iz, printre destine, ceața. O muzicã rigidã, mortuarã, Transformã în tenebre dimineața. Aleargã zorii, astãzi, ca un vaier, În albe inimi griul ne lovește, Ne subțiazã-al existenței caier Și, timpuriu, spre moarte, ne târãște. Iar peste toate, sec, la știri, se-anunțã Cã, dintr-un cer cu norii cenușii, O ploaie grea de plumbi, ca o sentințã, A secerat cinci mii de ciocârlii. Barzi, exilați în lumea dintre rânduri, Ce sufletele-n negru și le-mbracã, Își zãvorãsc cuvintele din gânduri, Sperând cã toamna asta o sã treacã. Poezia s-a nãscut în dupã-amiaza aceasta, când, cu tristețe și consternare, am primit vestea cã peste 5000 de ciocârlii și prepelițe de la noi din țarã au fost ucise ilegal de cãtre un patron italian. stirileprotv.ro/stiri/actualitate/peste-5-000-de-ciocarlii-s... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 03:28
versuri de viaþã lungã
Postat de Ana Ardeleanu în Noiembrie 3, 2013 la 11:30am în fiecare noapte imaginaþia umple douã cupe una de tristeþe alta de extaz eul îmbãtat de sine se simte derutat nu reuºeºte sã mã salveze luând din cale barajele zãdãrniciei în care toþi au aruncat cu câte o pasãre moartã scaunele celor ce s-au odihnit în propria fiinþã au rãmas goale pe spãtarul lor sunt aºezate haine de uºoare moravuri sub mãtasea cãrora s-a ascuns melodia cântatã pe patru voci bãrbãteºti cu o coregrafie pe care numai toamna poate dansa cu toate ºirurile de cocori dupã ea versul de viaþã lungã e inima ta cititã în toate felurile nimeni nu o poate influenþa printr-o strângre de mânã nu o poate arbora în crezul sãu fãrã a fi spionatã cu coada ochiului ºi pariatã pe serile cu vulturi Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 03:31
Marºul absurdului
Postat de Melania Briciu în Noiembrie 2, 2013 la 8:00pm E luna-ntr-o felie tãiatã la jumate. Sub rãni adânci de stele ce sângerã prin noapte Mã rãscolesc cuvinte, imagini și idei Ca meteori prea repezi împrãștiind scântei. *** Am adunat în mine tumult de viațã purã, Am stat ades pe margini ori mult m-am implicat, Nu știu ce nume poartã tot ceea ce mã scurmã Și-apoi mã risipește pe cerul sfârtecat. *** Cum viețuim în lume, cei așezați de-a valma, Ne agãțãm speranța de soartã ori de Kharma; Culpabilã-ncercare de a ne amãgi Cu suflete în care nu ne putem gãsi. *** În arșița din mine se crapã greu pãmântul, Aștept sã vinã moina cu ploaia și cu vântul. Cuvintele-sãmânțã cândva ce le-am sãdit Din mine sã renascã pe rug de asfințit. *** Mã bântuie fantome din frâu dezlãnțuite Și mã sufocã tusea aducerii aminte. Mã nãucește febra de dor de libertate, De-atâta așteptare, fântânile-s secate! *** Ucidem ape, ceruri și iarba ce respirã Înlãnțuiți de-o lege ce viața ne-o aspirã. Gonim la vânãtoare de vis și fericire, Ne îmbrãcãm ambiții în dor de nemurire, *** Ne ghiftuim în toane cu superficial, Dar mai râvnim cu trudã spre-un țel de ideal. Avem prea plin de vicii, avem prea gol de suflet, Un creier electronic ne ține loc de cuget, *** Stãm agãțați cu spaimã de clipa ce-a trecut, Deși e nul câștigul și totul e pierdut, Greu poticniți în dogme ce noi le-am inventat, Împotmoliți în norme ce noi ni le-am creat, *** Cu suflete infime, cu caractere moi Ne-ncolonãm la marșul absurdului din noi. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 03:32
Haide, du-te-n strat la somn! - autor Aurora Luchian
Publicat de Aurora.Luchian în Octombrie 25, 2013 la 6:40am în LITERATURà PENTRU COPII Printre frunze arãmii, Un gândac cu tãlpi murdare, Cu ochiºorii zglobii, ªovãieºte în mirare, ªi ºopteºte trist spre toamnã: -Sã te porþi ca ºi o doamnã! . Un fior rece îl trece, Uff, cerul e mohorât! Sã mai stea? Ar vrea sã plece Cãci îl suflã aspru vânt, Peste trupul mãrunþel, Ce te faci tu, gândãcel? . κi masã un picioruº, Iatã-i amurþit un pic! Doamne ºi ce lunecuº! Cade ca ºi un bunic, Se ridicã ºi iar picã Lângã harnica furnicã. . Înduioºatã îl saltã ªi îi spune grijulie: -Îmi duc frunza de salatã, Cãci soarele-i la chindie, ªi-oi rãmâne-n muºuroi, Cã e frig ºi-i vai de noi! . Haide, du-te-n strat la somn, Nu mai rãtãci hai-hui! Pãmântul e mare domn; A fost varã, iatã nu-i! Strânge-te un covrigel, ªi te bagã-n pãtucel! . S-a dus. Scotocind pãmântul Prin cinci straturi a trecut. E cãlduþ, nu bate vântul, Confort are, e plãcut, ªi cãzu în somn...Vorbiþi? Liniºte, sã nu-l treziþi! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 03:39
Prin colbul vremii
Noapte-mi plânge peste gene stelele strivind uºor, timpul trece mut, alene peste toate-i trecãtor. Pasul meu strãbate firea orologii au tãcut, unde-i Doamne mãnãstirea unde glasul sã-þi ascult? Ce e viaþa Doamne, ce-i? Un ulcior din care bei vinuri dulci, amãgitoare sã tot uit a mea cãrare? Sã nu-mi pot umbra a ºterge din noianul umbrelor, sã nu pot prin colb a merge ori prin unda apelor? Sã nu pot trãi cuminte, sã nu pot muri uºor, sã-mi aleg cu luare-aminte visele ce nu mã dor? Colbul vremii urme-astupã ºi-al meu foc mistuitor dar adesea el irupã tot mai viu, dogoritor! Adu-mi Doamne ploaie deasã ºi alungã-mi gând nebun, îmi doresc sã fiu acasã ºi nicicum sã mã rãzbun! Ce îmi lasã-n mânã timpul dupã trecerea-i fugarã; e doar colb, e doar nisipul ce-n clepsidrã-ncet coboarã! RODICA CERNEA 03.08.2012 Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2013, ora 03:59
Cristosul mamii voastre de nemernici!
[ MARS DE ADIO] de Adrian Paunescu La muncã, derbedei, cã trece anul ªi vin ãilalþi ºi-o sã vã ia ciolanul. Fãceaþi pe democraþii cei cucernici, Cristosul mamii voastre de nemernici! Scuipaþi-vã-ntre voi cum se cuvine ªi-apoi convingeþi-vã cã e bine. C-aþi luat o þarã de mai mare dragul ªi i-aþi distrus averile ºi steagul. S-ajungem colonia de ocarã Care-ºi va cere scuze în maghiarã. ªi, prin complicitãþi cu demoni aprigi, Aþi desfiinþat uzine, câmpuri, fabrici. ªi, prin vânzãri de þarã infernale, Aþi omorât cu voia animale. La greul greu care mereu ne-ncearcã, Rãspundeþi cu un greu de moarte, parcã. ªi i-aþi gãsit ºi bolii un remediu Întoarceþi România-n Evul Mediu. Ce cãzãturi, ce târfe, ce mizerii, V-aº desena cu acul, sã vã sperii. Dar voi nici sânge nu aveþi în vine, Ci credite din cãlimãri strãine. Le ºtiþi lui Hitler ºi lui Stalin taina ªi-mpingeþi Bucovina în Ucraina. Aºa cum ceilalþi, limpezeascã-i valul S-au compromis negustorind Ardealul. De unde sunteþi, mã, din ce gãoace, Cum v-au putut pãrinþii voºtri face? Ce condimente le-au picat în spermã De e trãdarea voastrã-atât de fermã ? Aþi pus nenorocita voastrã labã Pe-aceastã tristã þarã basarabã. ªi vreþi cu-ameninþare ºi cu biciul S-o faceþi curva voastrã de serviciu. Mimaþi respectul pentru cele sfinte, Dar vindeþi ºi pãmânturi ºi morminte. Aþi inventat examene severe, Supunere poporului spre-a-i cere. ªi toatã zbaterea a fost degeaba Cã-n nas mai marii v-au închis taraba. Minciuna voastrã v-a adus pe scenã, Actori într-o politicã obscenã. ªi-acum, cã-i un prãpãd întreaga þarã , Ia cereþi-vã, puþintel, afarã. Decât sã vã trimitã þara noastrã, Mai bine mergeþi voi în mama voastrã. Plecaþi de-aici, cu-o grabã funerarã, ªi nu albanizaþi aceastã þarã . Bãgaþi vitezã, cã vã trece anul ªi s-a scurtat ºi s-a-nvechit ciolanul. ªi ce vã pot eu spune la plecare Decât lozinca lui Fãnuº cel mare: Nenorociþilor, se rupe ºnurul, "La muncã, la bãtut þãruºi cu curul!" Adrian Pãunescu (6 iunie 1997, Dãbuleni) Titlul original: MARª DE ADIO Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

... poate nu lasi cheia sub pres!!
..... la fileu, isteato!