Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Februarie 2013, ora 23:21
De la: mili, la data 2013-02-17 23:12:57De la: Doruletz68, la data 2013-02-17 22:58:13De la: daniela_, la data 2013-02-17 22:51:01 Uite-acuma, numa, numa respecta Dana cutuma |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Februarie 2013, ora 23:25
De la: mili, la data 2013-02-17 23:12:57De la: Doruletz68, la data 2013-02-17 22:58:13De la: daniela_, la data 2013-02-17 22:51:01 cutuma asta nu-mi prea place dar daca-i musai...n-am ce face Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
sunt_al_naibii 3127 mesaje Membru din: 7/08/2010 |
Postat pe: 17 Februarie 2013, ora 23:55
Nu-i aºa uºor sã scrii o poezie postat de bogdanghiorghiu Nu-i aºa uºor sã scrii o poezie Nu-þi sunt destul un pix ºi o hârtie. Îþi trebuie o muzã... realã, fantezie, Durere ori plãcere, coºmar ori feerie. Sã aibã un chip frumos care sã te minuneze Cu trãsãturi aparte ce sã te captiveze. Splendidã, când apare, noaptea sã se lumineze Un surâs, ºi nu mai e nimic sã te salveze. Îþi trebuie cea mai expresivã muzã Care te-ncântã deseori ºi care te amuzã. Sã te laºi purtat de ea cum vântul poartã o frunzã Sã nu scrii poezii, de-acum n-ai nicio scuzã. Sã poþi sã o priveºti din zori pân-se-nsereazã Sã poþi sã o asculþi, sã nu poþi sã-i rãspunzi o frazã Sã poþi sã o iubeºti continuu, cu focul unei veri l-amiazã... Pânã când lumea nu se mai învârte ºi timpul înceteazã. Eh, de-aº întâlni ºi eu aºa ceva Poate-aº putea-ntr-o zi sã scriu ceva... ªi-aº fi mai viu doar fiindcã o cunosc pe ea Mai inspirat, doar pentru cã o vreau pe ea... Dac-aº avea o muzã a mea Aº fi ºi eu poet cândva... Raporteaza abuz de limbaj
Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor
mistico-religioase sãlbatice pot ajunge la
inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevãratului Dumnezeu--------"Dragostea infinitã este singurul ADEVÃR ... orice altceva este o iluzie."
- David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
|
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 10:06
De la: sunt_al_naibii, la data 2013-02-17 23:55:04 Femeia-i muza pentru toti poetii, ea ii inspira, sa sufere ii face, ii place pe genunghi sa-i joace si ei ii scriu doar versuri, bietii! Tot ea de ei e-ndragostita. Poetii sunt Olimpieni, nu-s niste fustangii vicleni ce-o vor c-o ciocolata cucerita. Poetul daca o vrea muza, o-nalta-n versul lui, etern, femeia-i este calauza, atat in rai cat si-n infern. Raporteaza abuz de limbaj
Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 10:28
De la: mili, la data 2013-02-18 10:06:40De la: sunt_al_naibii, la data 2013-02-17 23:55:04 dar si barbatul poare fi o muza binecuvantata si de poete adorata el e dispus a se jertfi! si eu as vrea sa ma jertfesc la vreo poeta pe birou si sa devin al ei erou as face-o fara sa clipesc! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 10:54
De la: sandu60, la data 2013-02-18 10:28:19De la: mili, la data 2013-02-18 10:06:40De la: sunt_al_naibii, la data 2013-02-17 23:55:04 In principiu se accepta A muzoiului oferta!
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 13:25
De la: _Ingrid, la data 2013-02-18 10:54:04De la: sandu60, la data 2013-02-18 10:28:19De la: mili, la data 2013-02-18 10:06:40De la: sunt_al_naibii, la data 2013-02-17 23:55:04 ti-ar placea un bibelou sa-l tii in colt pe birou daca tot m-am oferit sper ca bine-am nimerit sa refuz, n-as avea scuza si-n schimb si tu poti fi muza Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 14:11
De la: sandu60, la data 2013-02-18 13:25:55De la: _Ingrid, la data 2013-02-18 10:54:04De la: sandu60, la data 2013-02-18 10:28:19De la: mili, la data 2013-02-18 10:06:40De la: sunt_al_naibii, la data 2013-02-17 23:55:04 Adica te-am inhatat, De vorbim de refuzat? Dar muzoiule, stii oare, Ca-i firma cu domnisoare? Mergi din birou in birou si n-o sa fii bibelou, Pe micute le atrage orice le poate... distrage Fii tare, sa le inspiri, Pana n-ajungi sa transpiri
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 14:37
Daniela
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2013, ora 18:19
De la: _Ingrid, la data 2013-02-18 14:11:18De la: sandu60, la data 2013-02-18 13:25:55De la: _Ingrid, la data 2013-02-18 10:54:04De la: sandu60, la data 2013-02-18 10:28:19De la: mili, la data 2013-02-18 10:06:40De la: sunt_al_naibii, la data 2013-02-17 23:55:04 domnisoare mai trecute poate asa o sa transpir daca dragele-s micute nu cred ca e mare chin ce conteza e ca-s muza barbateasca, intre fete de-o fi vreuna mai ursuza o rezolv eu pe-ndelete
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 15:29
De la: 9am_1535, la data 2013-02-13 20:59:02De la: mili, la data 2013-02-13 15:37:00Iti raspunsesem foarte delicat si pertinent, si anume ca apreciez efortul tau de a aminti niste valori, Dragul meu @35 iti raspund asa tarziu ca nu-ti vazusem raspunsul. cautand ceva in urma am dat peste el. Trebuie sa stii ca mi se intampla sa se strecoare eventual o greseala de litera intr-un cuvant, dar nu de genul acesta. Spre edificarea ta, EUTERPE, in mitologia GREACA, este muza poeziei lirice si a muzicii. Dau aici si un text: ''Euterpe - muza poeziei lirice ºi a muzicii A asculta muzicã nu este deloc un lucru simplu, mai ales într-o lume nebunã și vitezomanã ca a noastrã. Acele minute în care muzica „ne vorbeºte”, sunt libere de alte preocupãri sau griji. Mintea ºi inima sunt împreunã. Se lasã purtate de invizibilele sunete. Credința grecilor în Antichitate era cã muzica vine din Univers. Astrele o emanau. Probabil cã aºa ºi este. Ei mai credeau cã frumosul trebuia sã fie proporþie, perfecþiune, echilibru. ªi în muzicã se aplica rigoarea matematicã (pentru care erau vestiþi grecii) pentru cã totul trebuia sã fie, mai ales în arta sunetelor, perfect. Poezia, muzica ºi dansul puteau influenþa psihicul ºi de aceea erau o parte importantã a educaþiei tinerilor. Muzica putea fi de origine divinã, apanaj al zeilor sau, când era pãmânteanã, trebuia sã se nascã din imitarea naturii. Euterpe este una dintre cele nouã muze, fiica lui Zeus ºi Mnemosyne. Numele Euterpe provine din cuvintele greceºti εὖ (bun, bine) ºi τέρπ-εω (a face plãcere) ºi înseamnã „cea care face multã plãcere".Etimologic vorbind, cuvântul muzicã'' Iata si cele 9 muze: Clio (Κλειώ) - muza istoriei, Euterpe(Ευτέρπη)- muza poeziei lirice, Thalia (θάλλεω) - muza comediei, Melpomene (Μελπομένη) - muza tragediei, Terpsichore(Τερψιχόρη) - muza dansului, Erato (Eρατώ) - muza poeziei erotice, Polyhymnia (Πολυμνία) - muza retoricii, Urania (Ουρανία) - muza astronomiei, Calliope (Καλλιόπη) - muza poeziei epice. Asadar ERATO este muza poeziei EROTICE, vezi si Zeul EROS in mitologia Greaca, respectiv CUPIDON in mitologia ROMANA. Poate imi spui si celelalte cazuri de superficialitate. Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
|
|
Fosta membra 9am.ro 258 mesaje Membru din: 13/02/2013 |
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 16:17
superficialitatea consta in a numi o singura muza,
eu, indicandu-ti inca doua, dar, dupa o documentare concludenta le-ai descoperit pe toate, noua. asa mai vi de-acasa. ...dar, consulta-l si pe HEGEL, Estetica. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 22:32
@35, Draga ''fosta membra 9am'' cand femela cand mascul( ma refer la clone), ma surprinde sa fii amnezic(acum codificat mascul), sau daca nu, esti scolit la scenarita lui Ponta, si el uita ce spune cu o ora inainte. iata ce ai scris: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ''@mili, EUTERPE= muza poeziei------>FALS!...documenteaza-te !...eventual prezinta sursa din care ai extras o asemenea afirmatie. @ mili, nu este pentru prima data cand dovedesti o superficialitate flagranta .'' --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu latura flagranta stai mai prost. In fond nu ma intereseaza daca recunosti sau nu, dar mi-e jena ca planezi in penibil si nu ar fi cazul. De fapt, mi se pare ca te-a mai corectat cineva. In legatura cu faptul ca n-am reamintit si pe celelalte doua, explicatia este ca eu in cea mai mare parte am scris versuri lirice, am postat poezii consacrate din genul liric si intamplator una doua poezii cu tenta erotica. Asadar nu eram inspirat nici de Calliope nici de Erato cum afirmi in frazele de mai jos, lasand la o parte faptul ca sunt incomprehensibile. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ''..ce spui milica, intelectul tau functionezi open mind, sau invidia interconfratii bransei este cu mai puternica decat rationamentul comportamental apreciativ fata de un coleg intr-adevar talentat, intr-aadevar performer intr-un domeniu in care si tu esti inpirat de muza calliope, sau erato ?'' ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mi-a sarit in ochi ceva cu invidia---------'fata de un coleg intr-adevar talentat.....' Ai scris cumva vreo poezie si am fost eu invidios, ca pe cei talentati pe acest forum nu am aratat a fi. Si cu asta pun punct oricaror comentarii, altfel s-ar putea sa ma trimiti sa citesc toti filozofii incepand cu Aristotel si terminand cu Hegel, Kant etc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 22:47
De ma iubesti, Iubeste-ma cu sete,
ia-mi sufletul, vorbirea, somnul, dar nu si trairea-mbratisarii, ce-o stii numai tu, cand doua trupuri ard sa se desfete! Striveste-ma in ochi, in inima ma-mpunge cu sulita iubirii, sufoca-ma si ma sugruma in stransa-mbratisare si nemiloasa du-ma in Paradisul unde nimeni nu mai plange! Inchide-ma in turnu-ti cu ziduri de cristal, un rob iubirii, sa fiu zalog pe viata si daruindu-te, sa te slujesc ma-nvata! Modelandu-ti trupul, trofeu pe piedestal, sa-l las eternitatii si spre a ta marire, sa narui nopti pierzandu-ma-n iubire! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 22:51
De la: mili, la data 2013-02-19 22:32:16 @milica draga, nu suntem in aceeasi bransa, n-am motive sa te invidiez, relax, chiar de-am fi in aceeasi barca, si nici atunci, dimpotriva !citeste cu atentie textul: re: auto-citez: ''..ce spui milica, intelectul tau functionezi open mind, sau invidia interconfratii bransei este cu mai puternica decat rationamentul comportamental apreciativ fata de un coleg intr-adevar talentat, intr-aadevar performer intr-un domeniu in care si tu esti inpirat de muza calliope, sau erato ?'' á-props; ti-o spun numai tie, soptit, dar ai grija sa nu cumva s-o mai afle cineva, nu-mi place filosofia deoarece,.... dar mai bine cauta aici pe forum , daca tot ai inceput sa cotrobai tenace si meticuluos pe topice, am scris o lema genuine despre filosofi si filosofie, daca o s-o gasesti, citeste-o !...si memoreaz-o, este o perla veritabila, succes ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 23:28
@mili, hai sa-ti etalez si-o mostra, o fateta, nuanta, franj al invidiei evidente, e.g.
De la: 9am_1412, la data 2013-02-01 16:30:23 ...adevarul absolut, nuantat relativistic, este aici si acum!... cel de dincolo de noi, este absolut, dar inexistent !...insa, din momentul in care iti asumi riscul de a inota intr-un ocean de vise, exista reala posibilitate, sa te ineci!,,, cu lacrimi!...iar lacrimile, sechestrate intre gene, iti vor fi asasinate de indeciziile tristetilor. @mili fraze pompoase fara propozitii adevarate... Relativistic ????????? ...suficient , @mili, si-asa, balamucul este in toi, nu are nici un sens , ar fi absurd sa mai deschidem inca un front al,... contradictiilor, analizeaza atent sugestia: hegel-estetica , o sa afli lucruri noi despre cele 7arte.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Februarie 2013, ora 23:45
ESTETICA. Hegel. Estetica I. Fragmente
HEGEL, G.W.F., Prelegeri de esteticã, Vol. I, (Traducere de D.D. Roºca), Bucureºti, Editura Academiei R.S.R., 1966; În artã, conceptul nu este „sesizabil ca atare, adicã în universalitatea lui; cãci tocmai unitatea acestuia cu fenomenul individual este esenþa frumosului ºi a producerii lui de cãtre artã. Aceastã unitate se înfãptuieºte însã, desigur, în artã ºi în elementul reprezentãrii ºi nu numai în exterioritatea sensibilã, îndeosebi în poezie.” mafteistefan.wordpress.com/estetica-hegel-estetica-i-fragmente/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Februarie 2013, ora 07:52
De la: mili, la data 2013-02-19 22:47:50De ma iubesti, Iubeste-ma cu sete, Cum nicaieri nu si-a gasit femeia, Pygmalion sculpta pe Galateea Cu dalta de dorinta si iubire Vis daruit cu nemurire Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Februarie 2013, ora 14:57
De la: _Ingrid, la data 2013-02-20 07:52:18[quote -------------------------------- Dar in final Pygmalion prin staruinta in munca-i migaloasa o dobandi sotie,pe Galateea cea frumoasa, facandu-l cel mai fericit om. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 20 Februarie 2013, ora 19:08
Mili
, Ingrid Ce frumos este topicul acesta. ...Cu exceptia criticilor insetati. De aceea mai trec cu cate un ceai , in caz de sete. Lasati poetii sa creeze si muzele sa searate.
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 20 Februarie 2013, ora 19:15
De la: Musetel, la data 2013-02-20 19:08:15Mili Avem talente, Mili, Daniela. Giova, Myriam, Sandu....am vazut poezii foarte frumoase scrise de ei, si nu numai...ma refer la poezii, nu la joculetele noastre versificate, in care toata lumea se amuza.
|
|
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 10:36
George Toparceanu
Singuri Dormi!... Un val de aer umed am adus cu mine-n casã. Tremurând s-a stins vãpaia lumânãrii de pe masã, Iar acuma numai ochiul de jãratic din cãmin Licãreºte-n umbra dulce, ca o piatrã de rubin. Bate vânt cu ploaie-n geamuri ªi e noapte neagrã-afãrã... Plânsul streºinii suspinã ca un cântec de vioarã Monoton, ºoptind povestea unei vremi de mult uitate... Nici o razã nu pãtrunde prin perdelele lãsate. Ci-ntunericul prieten stãpânind pânã departe, ªi de oameni, ºi de patimi fericirea ne-o desparte. Singur eu veghez în noapte, Ploaia cântã tot mai tare... ªi m-apropii, ochii negri sã-i deschid cu-o sãrutare. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 12:31
De la: daniela_, la data 2013-02-23 10:36:42George Toparceanu si-o trezi cu-acel sarut pe frumoasa aratare, O fi vrut, nu o fi vrut? Ce-a urmat in noapte oare? Streasina si-a oprit plansul? La lumina lumanarii, ea si-a amintit de dansul? Ce a fost a dat uitarii? Ploaia si-a-ncetat tortura? Intunericu-i fu frate, si-au sarutat ochii, gura, fericiti intrega noapte? fericiti intreaga noapte? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 13:57
De la: mili, la data 2013-02-23 12:31:26
Daniela
|
|
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 13:58
Spre primãvarã
O aºtept cu-nfrigurare, Poate cu melancolie, Primãvara ce-o sã vie Sãptãmâna viitoare. Vreau sãrutul razei, cald, ªi luminã-n zori de zi, Iar în loc de albul gri Sã vãd câmpuri de smarald. Dragostea sã înfloreascã, Ca un mugur de cais ªi trezite dintr-un vis, Sufletele sã renascã. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 12:26
De la: daniela_, la data 2013-02-23 13:58:17Spre primãvarã
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 12:29
Zambet de primavara
De prin lunci, de prin coline, primavara se avanta, soarele de mana-o tine si-amandoi iarna infrunta. Doar pe dealuri si prin munte iarna inca-i in culcus, desenand creste carunte. Vantul bate jucaus. Fir de iarba-acum se naste verde crud peste campie, primii miei si oi il paste si zburda de bucurie. Printre palcuri de zapada razele sar jucause, ies incet la promenada ghiocei fragili, branduse. Nu e greu sa intelegem ca s-a dus iarna zurlie. Hai si noi ca sa culegem ghiocei de prin campie! Unul pentru palarie, pentru doamne un buchet, daruit cu bucurie ca si versul de poet. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 13:47
De la: daniela_, la data 2013-02-23 13:58:17Spre primãvarã Daniela Mili Raporteaza abuz de limbaj
|
|
myriam_bozen 4016 mesaje Membru din: 7/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:02
Ai vazut, tu , Primavara?
Ai vazut, tu, Primavara Cum apare, ca-ntr-o taina? Unii spun ca vine seara, Cu flori multe-ascunse-n haina… Si cand pleoapele-s lasate, Calde inca, peste vis, Le prefira toate, toate, Fiecare cum i-a zis… Ghiocelul vrea in crang, Sau la margine de drum, Cand casutele se strang Una-n alta si scot fum… Toporasii, pe oriunde E rost si de-o buturuga, Mai putin in soba, unde Basme vreascurile-ndruga… Mai incolo, vrea zambila, Langa scoala din oras, Cu rochita ei, copila, Toata numai volanas… O narcisa mladioasa, Intr-o curte, vrea, la soare, Lumea buna s-o miroasa, Galbena, de cum rasare… Numai florile plapande Sus in pomi, stau, prin livada, C-au petale scuturande Precum fulgii de zapada… Elia David Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:13
E BINE CA TOTUSI ATI SUPRAVIETUIT.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|

...Cu exceptia criticilor insetati. De aceea mai trec cu cate un ceai , in caz de sete. Lasati poetii sa creeze si muzele sa searate.