Info
x
Subiect la liber
|
Fosta membra 9am.ro 981 mesaje Membru din: 12/07/2009 |
Postat pe: 2 August 2009, ora 20:16
CREDETI SAU NU, VA PRIVESTE DAR A AVUT LOC O DRAMA SI NICI PANA IN ZIUA DE AZI NU MI S-A FACUT DREPTATE IN JUSTITIE, MIE CA MAMA SI COPILULUI MEU!
STIU CA V-AM AGASAT SI V-AM DERANJAT, DIN INFORMTIILE DOBANDITE CU GREU, ANI LA RANDUL AM REUSIT SA IL DESCOPAR PE AUTORUL UNUI GEST CRIMINAL, AL UNEI FAPTE TULBURATOARE SI INUMANE CARE A ABUZAT IN `89, DE "MONA", ERAM UN COPIL PE ATUNCI, RIIDICATA DIN PIATA UNIVEWRSITATII, O FETITA DE NICI 17 ANI BATUTA SI VIOLATA IN BECIUL MILITIEI. AM REUSIT DUPA APROAPE 20 DE ANI SA DAU DE URMA AUTORULUI NEPEDEPSIT SI DISPARUT AL ACERSTEI FAPTE CRIMINALE IN URMA CAREIA, FARA VOIA MEA, AM DEVENIT MAMA IN URMA UNUI VIOL SAVARSIT DE PETRE FLORIN PREDA, SUBOFITER IN MILITIE, UN TANAR SCRUPULOS, VIOLENT SI ZELOS ALE CARUI URME AU FOST MUSAMALIZATE MAI MULTA VREME, ASA CUM MULTI AUTORI AI ATROCITATILOR IMPOTRIVA COPIILOR AU RAMAS NEPEDEPSITI IAR ASTAZI SNT TINERI PENSIONARI, CU PENSII DE INVIDIAT, LIBERI SI FERICITI IN FELUL LOR MIZERABIL DE A TRAI CU AMINTIRILE STERSE CU BURETELE INDOLENTEI SI BESTIALITATI, ZBURDAND PRINTRE NOI. IATA MAI JOS MESAJELE ELOCVENTE, CUVINTELE PRIN CARE SE AUTODECONSPIRA UNUL DINTRE ACESTI CRIMINALI SI VIOLATORI CARE AU LEPADAT UNIFORMA SI S-AU ASCUNS PRINTRE NOI: romtar 1 mesaj Membru din: 12/07/2009 Postat pe: 2 August 2009, ora 19:07 Modifica Citeaza Raspunde Voi fi, in sfarsit, linistita doar in ziua in care Petre Florin Preda si clonele lui vor disparea de pe acest forum, ziua in care si eu ma voi spulbera devenind inutila, fara obiectul muncii dupa ce copilul pe care mi l-a facut din flori, prin viol, fugind nenorocitul, de ani de zile, de respoinsabilitatea de tata si de pedeapsa legii,, ma va razbuna pedepsindu-l. Era un dement de militian beat, o bruta.Asta facea cu fetele, cu femeile, cu revolutionarii adusi la Jilava in `89! Desi au trecut aproape 20 de ani ai ramas la fel de cinic si zeflemitor, acelasi criminal neinduplecator doar ca jonglezi acum pe net, te ascunzi pe topicuri, te-ai casatoreit si te prefaci drept mare familist, tot o lichea obsedata de sex si putere ai ramas, sunt multumita ca macar baiatul nu iti seamana, esti un violator si un farsor, un mare sarlatan periculos, iti vei rpimi pedeapsa negresit! De la: 9am056627 la 31 Iul 2009, 19:45 Pentru : romtar 999florin 3355 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI Postat pe: 2 August 2009, ora 18:48 Citeaza Raspunde si hai sa nu te las sa mori prost,la operatiunile din acea seara de la militia capitalei,sectiile de militie si inchisoarea jilava au participat doar ofiteri,boule,subofiterii au participat doar la strangerea cadavrelor,spalarea statiilor de metrou si a asfaltului,aruncarea in dube ca pe sacii de cartofi a derbedeilor si huliganilor,precum si la sofat[condus] dubele care-i transportau pe bagabontii care-l contestau pe cel mai iubit fiu al poporului,cocota masculina ce esti Raporteaza abuz de limbaj De la: adipopa, la data 2009-08-02 19:06:13 Florine, zău că nu mai înțeleg nimic. Ai fost totuși subofițer de Miliție la Jilava și ai adunat cadavrele bagabonților [ca mine]? Lămurește-mă măcar dacă postarea citată de Romtar este într-adevăr de la tine... da adi,postarea citata de el este a mea,numai ca-i prea greu pt.o minte bolnava ca a lui sa inteleaga adevaratul sens al cuvintelor,nu am fost nici o secunda subofiter in nici o unitate,sectie sau alta structura militara Raporteaza abuz de limbaj 3355 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI Postat pe: 2 August 2009, ora 19:11 Citeaza Raspunde adi,cauta,gaseste,afla si citeste adevarul si adevarul te va elibera Raporteaza abuz de limbaj Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea dominusro.blogspot.com Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. 999florin 3355 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI Postat pe: 2 August 2009, ora 19:12 Citeaza Raspunde adi,intelege ca nu are rost sa polemizez cu un tampit Raporteaza abuz de limbaj adipopa 778 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara Postat pe: 2 August 2009, ora 19:13 Citeaza Raspunde De la: 999florin, la data 2009-08-02 19:08:43 da adi,postarea citata de el este a mea,numai ca-i prea greu pt.o minte bolnava ca a lui sa inteleaga adevaratul sens al cuvintelor,nu am fost nici o secunda subofiter in nici o unitate,sectie sau alta structura militara Postat pe: 2 August 2009, ora 19:35 Modifica Citeaza Raspunde |
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 3 August 2009, ora 17:34
Romtar, ai topic separat. Oferta este mai mult decât onorabilă, mai ales că de la un timp ești obositor. Nu te citește nimeni. Ocupi spațiul aiurea.
Ai și varianta de a rămâne "prostănacul" nostru. Biologul facultății muncitorești, Romeo Tarhon, autointitulat ziarist, nu cred că va dori să dovedească cu încăpățânare faptul că este mai mult decât prostănac.
Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice.
Găoaza este un desert prezidențial.
"Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 August 2009, ora 02:13
Cu ocazia simpozionului de pe Ghencea, cercetatorii din galeria stelista au aratat faptul ca unguroaicele sunt cele mai constipate femei din lume. Nu se stie daca gulashul sau samantza proasta sunt de vina, cert este ca timp de 9 luni, nu vezi urma de rahat unguresc.
Ca sa nu ramana datori, ungurii au organizat si ei un simpozion in Budapesta, unde au aratat lumii intregi ca sunt cu adevarat descendenti ai mongolilor, avand aceleasi gesturi si obiceiuri ca acum cateva sute de ani. Ungurii sunt recunoscuti ca niste cercetatori perspicace, deoarece in fiecare an incearca sa descopere AUTONOMIA, in cadrul simpozioanelor din Harghita si Covasna, lucru neapreciat de populatie, care ii rasplateste cu un sec "Iesi afara 'tuti rasa ma-tii de bozgor".
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 4 August 2009, ora 19:11
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 04.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 273 voturi - Crin Antonescu : 1054 voturi - Traian Basescu : 2701 voturi - Vadim Tudor : 3412 voturi - Adrian Nastase : 112 voturi
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 4 August 2009, ora 20:02
in urma cu aproximativ 2000 de ani, numărarea anilor diferea mult de la un popor la altul. Evreii numărau anii de la așa-numita Facere a lumii. Au numărat generațiile de după Adam și Eva, specificate în Vechiul Testament și le-au înmulțit cu niște ani pentru fiecare generație. Aceasta era numărătoarea lor de la începutul lumii, pe care au preluat-o și alte popoare.
Dar, revenind la data nașteriiÎn urmă lui Iisus Hristos, nimeni nu a ținut, imediat după eveniment, seama de ea. Timp de secole, data exactă a acestei nașteri nu a interesat pe nimeni. Se vorbea mai mult despre învățăturile lui Iisus, iar cele pămîntești erau ignorate. În acel timp, creștinii numărau anii după momentul Întemeierii Romei. În anul 1278 de la Întemeierea Romei, Papa Ioan I a hotărît să înceapă numărarea anilor de la momentul nașterii lui Iisus. A chemat la el un călugăr din Dobrogea (pe atunci Sciția Miror), pe nume Dionisie Exiguus și i-a spus să se ocupe de aceasta. Studiind documentele pe care le avea la îndemînă, printre care și Evangheliile, Dionisie i-a spus Papei că Iisus s-a născut în anul 754 de la Întemeierea Romei. Acela a devenit anul 1 al erei noastre, iar anul în care s-a hotărît acest lucru a devenit anul 525 după Hristos, era creștină. Astăzi, sînt foarte multe voci care afirmă că acest calcul făcut de călugărul Dionisie Exiguus este eronat. De eroare ne dăm seama chiar din Biblie, unde, în Evanghelia după Matei, se amintește de uciderea pruncilor ordonată de Irod, rege al Palestinei. Or, foarte mulți autori de cărți, printre care și Iosefus Flavius, în cartea Antichități Iudaice dar, mai ales, în cartea Marele război al evreilor contra romanilor două lucrări fundamentale, spune clar că Irod a murit în anul 750 de la Întemeierea Romei. Asta înseamnă că Irod a murit cu cel puțin patru ani înainte de presupusa dată a nașterii lui Iisus, calculată de Dionisie Exiguus ca fiind în anul 754 de la Întemeierea Romei. Or, este de presupus că Iisus era născut pe timpul lui Irod, din moment ce acest rege a ordonat uciderea pruncilor de pînă la doi ani. De fapt, Donisie Exiguus a dedus dintr-o scriere a lui Clement din Alexandria că Iisus s-ar fi născut în cel de-al 28-lea an al domniei împăratului Octavian Augustus. Or, greșeala a fost că s-a considerat începutul acestei domnii ziua de 13 ianuarie, anul 727 ab Urbe Condita (de la Întemeierea Romei), o dată mai puțin acceptată de poporul roman, pentru că Augustus a dobîndit titlul de împărat după victoria sa decisivă asupra rivalilor Antoniu și Cleopatra, la Actium, în 3 septembrie 723 ab Urbe Condita. Iată o diferență de 4 ani în minus! Coroborată cu unele pasaje ale Evangheliilor, care afirmă că nașterea lui Iisus s-a petrecut în timpul domniei lui Irod cel Mare (mort în 750 ab Urbe Condita), pare plauzibil ca an limită al acestui eveniment anul 4 î.Hr. Un alt calcul s-ar putea face pe baza informației istorice că Irod ar fi emis celebrul ordin de a fi uciși toți pruncii sub doi ani din Bethleem, cu cîțiva ani înainte de propria moarte. Pe de altă parte, Evanghelia lui Luca menționează că Iisus s-a născut în perioada recensămîntului ordonat de consulul roman Quirinius, devenit guvernator al Siriei. Istoricii sînt de acord că acest fapt s-a petrecut în anul 6 al Erei Creștine. Alți cercetători se bazează și pe fenomenele astronomice consemnate în textele biblice și stabilesc diverși ani pentru Nașterea Mîntuitorului. Anul 11 î.Hr. pare a fi anul în care a fost vizibilă cometa Halley, identificată cu "Steaua Magilor". Cronici chinezești menționează apariția unei supernove în anul 5 î.Hr. Astăzi, majoritatea cercetătorilor preocupați de această problemă înclină să-i dea dreptate lui Kepler, care, în 1606, a emis ipoteza că Steaua Magilor n-a fost de fapt nici cometă și nici supernovă, ci aspectul pe care l-a luat pentru observatorul pămîntean din Asia Mică și Mesopotamia tripla conjuncție a lui Jupiter și Saturn în constelația Peștilor. Fenomenul este destul de rar și se produce la intervale de sute de ani (ultima a avut loc în 19401941, din august pînă în februarie). Calculele arată că, în acea perioadă, asemenea triple conjuncții au putut fi observate în anii 870 și 7 î.Hr. În anul 7 î.Hr., maximele succesive ale fenomenului au fost pe 23 mai, 3 octombrie și 4 decembrie. De la Babilon la Ierusalim, călătoria dura circa o lună și jumătate. Unii cercetători sînt îndreptățiți să presupună că magii au prins cea de-a treia conjuncție în Ierusalim, la 4 decembrie. De aici, călăuziți de aceeași "Stea", s-au îndreptat spre Bethleem, unde s-au închinat nou născutului Fecioarei Maria. Deși acum ne-am putea afla prin anul 2012, 2015 sau 2002 după Hristos, calendarele ne plasează încă sub influența erorii de calcul a lui Dionisie Exiguus: 2009! Reprezentanții Bisericii spun că mai importantă decît data exactă a nașterii lui Iisus este semnificația acestui eveniment.
|
|
Postat pe: 4 August 2009, ora 23:12
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 04.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 275 voturi - Crin Antonescu : 1055 voturi - Traian Basescu : 2703 voturi - Vadim Tudor : 3421 voturi - Radu Duda : 113 voturi
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 12:43
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 05.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 277 voturi - Crin Antonescu : 1060 voturi - Traian Basescu : 2718 voturi - Vadim Tudor : 3432 voturi - Radu Duda : 113 voturi
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 13:16
|
|
|
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 14:17
hai sa va bag in ceata de tot,sa vedem ce parere aveti de cele trei scenarii posibile : VADIM presedinte,FUNAR prim-ministru: BOC presedinte,VIDEANU prim-ministru,GEOANA presedinte,VANGHELIE sau ADRIAN NASTASE prim-ministru,calculati,meditati si sigur veti ajunge tot la aceeasi concluzie ca mine,alte scenarii nu exista,ALEGETI VA ROG,CE PREFERATI?
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 17:40
PRINCIPELE RADU ȘI SORIN OPRESCU, O (IN)CREDIBILĂ FINALĂ (Romeo Tarhon,NATIUNEA dun 5 aug.2009) În urmă cu 5 ani, din fotoliul de primar general, Traian Băsescu pornea în cursa prezidențială prin retragerea lacrimogenă a lui Dragă Stolo pe motive nesănătoase de sănătate (!) și moralitate. Astfel, popularul lider pedist reușea, mobilizând bucureștenii la vot negativ împotriva tandemului Iliescu-Năstase, să smulgă Palatal Cotroceni de sub ocupația pesedistă. Recent, actualul primar al capitalei, Sorin Oprescu, dovedindu-se de fapt neserios, a declarat că are în vedere, totuși, posibilitatea de a candida ca independent la președinție după ce nu a scăpat niciun interviu,. nicio incursiune televizabilă în care să nu fi debitat că exclude, pentru vreo 12 ani, să plece de la primărie, să îi abandoneze pe bucureșteni și să îi lipsească de istețele, mărețele și îndrăznețele lui proiecte (pentru propria imagine) care țin de recorduri haioase, de show stradal și circ în Consiliul General. O schimbare de opțiune previzibilă , o mutare nesinceră conform planului pus în scenă înainte de locale pentru cucerirea redutei bucureștene, în premieră, de către social-democrații strâns u(r)niți în jurul lui Ion Iliescu, prin pseudo-indepedentul Oprescu, prin imaginea lui (fabricată) de politician cinstit și curat, aidoma mentorului său de partid. Nu cred că răzgândirea Oprescului i-a luat prin surprindere pe democrații Băsescului. La rândul lor, să nu uităm, au jucat o carte asemănătoare și cu adevărat surprinzătoare la precedentele prezidențiale, aruncându-l în cursă pe actualul cotrocean după retragerea lui Stolojan. Și nu cred că succesul la primărie a doctorului (aflat o vreme în război de orgolii și competențe cu Nicolăescu, ministrul sănătății din guvernul liberal, război din care a ieșit neșifonat și cu destulă popularitate) s-a datorat competenței și aportului de gospodar (la munca în zadar) a fostului director de spital(e), a fostului activist pesedist, a fostului (și actualului ) protejat iliescist ci a ținut de conjunctură și datul din gură, de slăbirea vigilenței președintelui și partidului prezidențial, de sancțiunea la vot aplicată exemplar de către populația capitalei după scoaterea pedeliștilor de la guvernare de către foștii aliați liberali în cârdășie cu pesediștii lui Geoană. Ori, ca încredere populară arăta recent și indecent(!) un sondaj CSOP, suspect de prompt, pe subiect, și la moment difuzat posibilul candidat la președinție, Sorin Oprescu, nu este de neluat în calcul cu 36% din opțiuni, la egalitate cu actualul președinte, chiar dacă același sondaj cuantifica la doar 7 procente intenția de vot la nivel național pentru independent, față de 35 de procente pentru Băsescu. Majoritatea analiștilor înclină să se încreadă mai nou în Oprescu, drept candidat de turul doi, pe fondul crizei, al războiului din coaliție și al degradării vieții sociale, decât în șansele candidatilor declarați, Mircea Geoană și Crin Antonescu. În situație similară, la o analiză sociologică atentă și echidistantă, se află și celălalt independent (cu adevărat independent, fără sprijin politic), Principele Radu, chiar dacă sondajul amintit nu face referiri decât la cei patru candidați dintre care doi cerți, Geoană și Antonescu, cam de același calibru și ceilalți doi, Băsescu și Oprescu, de gabareit apropiat, încă incerți dar amaândoi nesinceri, Opțiunea de a candida a medicului primar(!) și a fostului marinar și primar din ce în ce mai zburlit și uzat ca președinte războinic, încurcă socotelile pentru turul doi. Or, de vreme ce Geoană și Antonescu sunt cotați drept perdanți, fără mușchi în fața Băsescului, înseamnă că șanse reale au, de fapt, cei doi independenți atât de diferiți unul de celălalt (și de ceilalți candidați): unul previzibil, Sorin Oprescu, omul cu notorietatea umflată mediatic la maximum, la limitele unui populism îndelung lucrat, iar celălalt imprevizibil, cald, calm, natural carismatic, Principele Radu, omul cu notorietatea în creștere, defavorizat mediatic, dar stârnind cu atât mai mult interes și curiozitate, ducând o campanie modernă, muncită, de contact nemijlocit și dialog amical în sânul comunităților românești din țară și din străinătate. Desigur, o finală fără Băsescu, dacă acesta nu ar mai candida, având în vedere salariul derizoriu(!) ca președinte și toate celelalte dezavantaje( nu puține), ar fi pe placul sistemului ticăloșit iar pentru viitorul președinte ar fi o victorie facilă, fără asumarea reformelor instituționale și constituționale atât de necesare. |
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 19:36
BLAT PENTRU UDREA
PD-L someaza PSD: mucles la Udrea Liderii PDL le-au solicitat, luni, în ședința coaliției, omologilor de la PSD, de o manieră "destul de fermă", să renunțe la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea și "să o lase în pace", au declarat surse participante la întâlnire. Potrivit surselor respective, PDL a venit în cadrul ședinței coaliției, cu solicitarea expresă ca PSD să renunțe la comisia de anchetă parlamentară în cazul ministrului Transporturilor, Elena Udrea, solicitare căreia i-a acordat o importanță sporită în raport cu celelalte teme de discuție, cum ar fi asumarea răspunderii pe Legile Educației sau reducerea cu 20% a personalului din administrația publică. Sursele citate au mai precizat că PDL nu a adus în discuție și modalitatea prin care PSD ar putea renunța la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea, insinuând că acest lucru ar putea fi făcut prin desolidarizarea parlamentarilor PSD de cei ai PNL, în cadrul comisiei de anchetă. Discuțiile dintre PSD și PDL pe această temă au privit și o eventuală continuare a guvernării împreună, după alegerile prezidențiale, cu condiția ca PDL să nu mai fie obedient față de Traian Băsescu iar PSD "să slăbească relația cu PNL", au mai arătat suirsele citate. Sursele respective au precizat că liderii PDL au fost "destul de fermi" în exprimarea solicitării lor privind comisia Udrea, în timp ce liderii PSD au evitat să le dea un răspuns tranșant, în condițiile în care social-democrații nu doresc să renunțe la comisia Udrea din considerente care țin de imaginea publică. Mediafax
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 19:47
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 05.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 279 voturi - Crin Antonescu : 1065 voturi - Traian Basescu : 2733 voturi - Vadim Tudor : 3444 voturi - Radu Duda : 113 voturi
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 23:36
Partidul Democrat Liberal și-a deschis o filială în Chicago
În cursul acestei săptămâni la adresa 2700 W BELMONT AVE. CHICAGO, IL, USA. s-a deschis filiala PDL Chicago. De ce o filială a unui partid politic din România la Chicago? Ce își dorește filiala Partidului Democrat Liberal Chicago să facă pentru românii din America sau de ce își doresc românii din Chicago partid în propria ogradă? Sunt întrebări la care puteți afla răspunsurile urmărind declarațiile pe care liderii acestei filiale le-au făcut în conferința de presă.
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 23:44
999
|
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 23:48
999
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 02:05
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 06.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 311 voturi - Crin Antonescu : 1067 voturi - Traian Basescu : 2736 voturi - Vadim Tudor : 3451 voturi - Radu Duda : 113 voturi
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 03:06
Tabere Isărescu și Boc, suspectați că boicotează moneda națională
Cine sapă leul, BNR sau Guvernul? Băncile își dau cu părerea ING acuză Banca Națională că depreciază moneda națională. Economistul-șef al BCR spune însă că sursa slăbiciunii ar putea fi nerespectarea acordului cu FMI de către Guvern În ciuda relativei stabilități a cursului din ultimele luni, datorată aproape integral semnării acordului de 13 miliarde de euro cu FMI, unii economiști spun că ar putea urma zile negre pentru moneda națională, care ar putea pierde încă 10% față de euro. În timp ce unii specialiști, cum ar fi cei ai ING, susțin că BNR este de vină pentru posibila cădere a leului, alții, printre care și Lucian Anghel, economist-șef al BCR, arată cu degetul spre Guvern. Scenariul ING: leul pierde 18% față de euro în 2009 Strategia BNR de a reduce dobânda de politică monetară pentru a ieftini dobânzile și de a da mai mulți bani băncilor pentru a reporni creditarea va duce la deprecierea leului cu circa 10% până la sfârșitul acestui an, susțin analiștii de la ING, adică până la un curs de 4,7 lei/euro, față de circa 4,2 în momentul de față. Pe termen scurt, nu ne așteptăm la o depreciere puternică a leului după scăderea dobânzii, dar, dacă pe parcursul anului 2009, reducerile ratei vor fi însoțite de măsuri adiționale pentru a îmbunătăți condițiile de lichiditate de pe piața interbancară ar trebui să vedem leul depreciindu-se în linie cu prognoza noastră, respectiv un vârf de 4,7 lei/euro la finele anului și de 4,5 lei/euro în 2010, se arată într-un raport ING. În cazul în care cursul ar ajunge la 4,7 lei/euro, deprecierea leului în 2009 ar putea ajunge la aproape 18%, ceea ce ar destabiliza și mai mult mediul de afaceri, care importă produse și materii prime la prețuri calculate în euro. La nivelul populației, o astfel de depreciere ar însemna scumpirea generalizată a tuturor bunurilor de import și a serviciilor cum ar fi telefonia sau internetul, precum și explozia ratelor la creditele în euro. BNR a redus marți dobânda cheie, cea după care, în mod normal, băncile calculează dobânzile la creditele acordate clienților, cu o jumătate de punct procentual, până la 8,5% și a decis, în același timp, să pună la dispoziția bancherilor circa 1,2 miliarde de euro în plus pentru a reporni creditarea. Practic, analiștii de la ING susțin că împrumutând băncile mai ieftin în lei și suplimentând fondurile acestora, BNR va devaloriza leul, în lipsa unor semnale mai bune dinspre economie. Anghel, BCR: cursul depinde de Guvern Unii specialiști însă, printre care și Lucian Anghel, economist-șef BCR, susțin că vom avea un leul mai slab sau mai puternic în funcție de felul în Guvernul va respecta acordul cu FMI. Indiferent unde ar fi dobânda (de politică monetară a BNR, n.r.) este posibilă o creștere a cursului dacă nu respectăm acordul FMI și dacă peste situația actuală se suprapune și accentuarea luptelor politice, ne-a declarat Anghel. El a precizat că politica actuală a BNR este sprijinită și de o inflație anualizată în scădere, care ar putea fi de circa 5% în iulie. Și mai tranșant este însă analistul economic Ilie Șerbănescu. Cursul este influențat de Guvern. Un guvern care încearcă să păstreze ceea ce nu poate păstra, adică salariile și pensiile mărite anul trecut în campania electorală. Dacă nu va reduce drastic și urgent cheltuielile, o va face leul, prin depreciere. Ajustarea nu poate fi evitată, ne-a declarat el. De la semnarea acordului cu FMI cursul a fost stabil, variind ușor în jurul valorii de 4,2, respectiv o depreciere de circa 5,3% față de cotația de la finele anului trecut. Info plus: Sondaj: Guvernul nu poate salva economia Românii cred că Guvernul are cel mai important rol în redresarea economiei, însă nu consideră că Executivul poate face acest lucru. Simplu spus, românii nu cred că actuala conducere de la Palatul Victoria are capacitatea de a veni cu soluții pentru ieșirea din criză, conform unui sondaj de opinie al GFK. La polul opus se află BNR, în care respondeții au declarat că au încredere și despre care consideră că le apără interesele.
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 12:27
Guvernul Manitu: Boc aduce ploaia de 400000 de euro pe an
Aflu de la Antena3 cum ca Boc a infiintat Administratia Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor. Tare, in tara in care vine viitura in fiecare an si pleaca dupa ce paraduieste casele si acareturile rurale, Boc s-a gandit ca trebuie o institutie care sa creasca precipitatiile. Nenea Boc, la mamaie la tara, acolea langa Bucale, nu e apa curenta si toata lumea cara galeti de la un put din mijlocul satului si matale o freci pe duduia Menta si te crezi Manitu? Sau ai mai gasit o metoda sa faci sa se scurga anual in neant 400000 de cocosei europeni din care sa fie usor de cules o parte cu justificari pe care sa nu le poata verifica nici dracu? Ce-ar fi sa aloci banii astia pentru ceva util, in loc sa-i arunci pe apa sambetei? Zice Antena3: Noua institutie va acorda licente pe baza carora firmele se pot ocupa de schimbarea vremii. Potrivit conditiilor impuse de guvern, firmele care vor sa shimbe vremea pot fi societati romanesti sau straine si trebuie sa aiba angajati specialializati in domeniul interventiilor active in atmosfera, cu analize medicale si psihologice la zi. Tulai, ce bafta pe capul nostru! Va dati seama ca, in tara in care s-au alocat bugete uriase catre biserici, ar fi oportun, fezabil si chiar rentabil sa facem o firma de chematori de ploaie profesionisti, care sa lucreze dupa principiile traditionale din diverse culturi, de la amerindienii lui Manitu pana la paparudele neaose? Va dati seama ca am putea dansa de bezmetici pe strazi si ulite si am putea merge la mare si la munte ca sa chemam ploaia si am face si bani din asta? Nu mai am eu douaj de ani si nervi tari, ca zau as demara o astfel de minunata intreprindere. Intr-o tara cu atatia prosti merita sa faci numai biserici, sa transformi farmaciile in laboratoare de potiuni magice si homeopate si sa chemi ploaia cu incantatii care incep cu oda bocului si basescului in pogea mamii ei de viata pe udrele ridzilor in vecii vecilor, amin.
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 16:51
Desi romanii mor cu 10-15 ani mai devreme decat ar indica speranta de viata, acestia se considera "sanatosi tun".
Intrebati cum isi noteaza pe o scara de la 1 la 10 sanatatea diferitelor organe (inima, plamani, creier, etc.), majoritatea romanilor spun ca aceasta e de nota 8, 9, sau chiar zece, arata un stiudiu al Biroului de Cercetari Sociale. Astfel, comenteaza Sorin Adam Matei, profesor de comunicare la Universitatea Purdue din Statele Unite, in timp ce 50% din romani mor de inima sau alte boli cardiovasculare conform organizatiei mondiale a sanatatii, tot romanii sunt cei care cred ca au o sanatate generala de nota 8. Mai mult, taranii, desi mai saraci si cu mult mai putine facilitati medicale se declara relativ mai sanatosi ca orasenii. Din pacate, acest tablou este profund inselator. Romanii trec de fapt printr-o serioasa criza de sanatate, cel putin dupa cum ne dezvaluie Organizatia Mondiala a Sanatatii. Ei mor cu cel putin 10-15 ani mai devreme decat ar permite nivelul de civilizatie contemporan (vezi Raportul OMS despre mortalitatea din Romania). Cauza este epidemia de boli produse de un mod de viata nesanatos. Studiile de epidemiologie a bolilor cronice efectuate in Romania si raportate prin Organizatia mondiala a sanatatii ne dezvaluiesc un fapt absolut cutremurator. Jumatate din romani vor muri de o boala legata de modul de viata nesanatos si multi dintre ei inainte de vreme. Conform datelor, 50% din romani mor in fiecare an de infarct, atac cerebral sau hipertensiune, care sunt produsele directe ale sedentarismului si alimentatiei bogata in grasimi animale, zahar si carbohidrate (pastesi produse de paine si patiserie). Alte studii arata ca 40% din Romanii adulti de peste 25 de ani au o forma sau alta de boala cardio-vasculara si ca aproape zece la suta din romani mor de ciroza sau cancer de plamani, aflam din Pagini.com. Pe scara mondiala, romanii sunt printre europenii cei mai afectati de boli de inima si de plamani. Ei conduc si in clasamentul cancerelor (cum ar fi cel de san). Care este cauza distantei dintre starea de sanatate precara si imaginea de sine optimista? Cea mai importanta este lipsa de educatie medicala si stiintifica. Romanii, mai ales de la tara, au o intelegere foarte rudimentara a factorilor ce pot cauza anumite boli. Prin comentariul sau, Sorin Adam evidentiaza inca o realitate trista legata de mediul social romanesc: diferentele de educatie si ingrijire medicala, intre mediul urban si cel rural. In timp ce aproape 80% din oraseni au terminat liceul si facultatea, numai 40% din tarani au continuat studiile dupa invatamantul mediu. Taranii cred ca sunt mai sanatosi pentru ca nu stiu saracii ce se intampla cu trupul si sanatatea lor. E inca un semn al profundei si nemiloasei prapastii care separa lumea rurala de cea urbana romaneasca.
|
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 00:42
Au, inima mea! Îmi iau la puricat averea!
Autoritățile vor să verifice la bani mărunți modul in care s-au căpătuit Adrian Minune sau Florin Salam Se anunță vremuri grele pentru lumea manelelor din Romania. Surse autorizate susțin că, in viitorul apropiat, averile greilor din branșă, Adrian Minune, Florin Salam, Adi de la Vâlcea, Nicolae Guță, Sorinel Puștiul sau Vali Vijelie, vor intra sub lupa autorităților. Margherita, fiica de 16 ani a Vioricai din Clejani, strange in san sume uriase la fiecare petrecere Șansele ca maneliștii să fie prinși în ofsaid din punct de vedere al actelor prin care își pot justifica agoniseala sunt foarte mari, știut fiind că aceștia au făcut mereu un spectacol public din evenimentele la care cântau și de la care încasau o groază de bani la negru. Bodu, fostul șef al ANAF, a pierdut lupta în 2006 Sebastian BoduÎncercări de a regla situația financiară a maneliștilor în raport cu legea au tot existat din partea statului în ultimii ani, dar toate s-au dovedit un fiasco. În februarie 2006, de exemplu, Sebastian Bodu, președintele de atunci al ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), declara, învins, pentru Capital: Am început să trimitem inspectorii la nunți. Dar este foarte greu să-i dovedești: trebuie ca mirele și mireasa să spună că au dat bani manelistului. Și mai sunt și unii maneliști care spun: nu, domle, eu vin din plăcere, eu sunt artist al poporului.( ) Prima dată ai un eșec, a doua oară mai ai, poate, un eșec. Din fericire, nu va dura prea mult, pentru că vine Uniunea Europeană și ne împinge de la spate. Vorbele de atunci ale lui Bodu au toate șansele să se adeverească în viitorul apropiat, intrarea României în UE forțând și Fiscul să se alinieze la standardele europene în domeniu. Standarde care nu tolerează sfidarea publică la care recurg regii manelelor, atunci când strâng cu lopata bani neimpozitați de la nunți sau botezuri. De altfel, expunerea mediatică de care s-au bucurat și se bucură maneliștii se va întoarce acum, cel mai probabil, împotriva lor. Deși nu sunt considerate probe în instanță, înregistrările video și fotografiile concludente de la petrecerile la care aceștia sunt închiriați vor constitui un reper în construcția dosarului de anchetă. Viorica din Clejani strange averi la fiecare eveniment la care canta Așadar, se anunță un conflict cu scântei între autorități și maneliști, mai ales că, de-a lungul timpului, cântăreții au declarat că nici nu concep să plătească taxe și impozite, pentru că ei se bazează pe cuvânt și pe talent, aspecte care nu se pot cuantifica în acte. Faptul că maneliștii au ajuns cap de listă în evidențele Fiscului nu este o întâmplare. Cum domeniul politic este foarte greu de pătruns, prin natura influențelor și a relațiilor de tot felul, s-a încercat marea cu degetul în sport, mai exact în fotbal, acolo unde patronul lui FC Argeș, Cornel Penescu, a fost încarcerat, fiind considerat singurul vinovat de corupția din Liga I. Deturnarea atenției opiniei publice de la problemele cu adevărat grave ale țării își poate găsi împlinirea în cercetarea averilor maneliștilor, care întrunesc toate caracteristicile unui scandal de proporții: oamenii sunt celebri, bogați și n-au cum să-și justifice veniturile decât într-o oarecare măsură. Cu siguranță, va fi circul de pe lume! Zeci de milioane de euro fraudă În mai bine de un deceniu de activitate, maneliștii au făcut o pagubă uriașă statului In timpul nuntilor la care face spectacol, Adrian Minune (stanga) aduna mii de lei pentru dedicatii de tot felul De ani buni, maneliștii români au propria lege atunci când vine vorba de taxe și impozite către stat. Fentează Fiscul cu ușurință, primesc onorarii de mii și zeci de mii de euro, în funcție de client și de posibilități, trăiesc pe picior mare și se simt bine în rolul de vedetă. În urma lor însă rămâne frauda. Florin Salam a înapoiat 400.000 luați în avans Cel mai în vogă manelist al momentului, Florin Salam, este exemplul clar al cântărețului care n-are grija Fiscului. Onorariul obisnuit al lui Florin Salam ajunge la cateva mii de euro pe reprezentatie Imediat după decesul soției sale, Fănica, plecată dintre noi la jumătatea lunii aprile a acestui an ,Sorin Blejnar, actualul sef al ANAF, incearca sa faca lumina in cazul averilor manelistilor Florin a primit interzis la cântat vreme de un an, conform legii țigănești.Astfel, manelistul a trebuit să returneze 400.000 de euro, bani deja încasați pentru evenimente perfectate înainte de drama suferită. Fără acte, cel mai probabil. ANAF pregătește direcția de control a averilor Noi, ca Fisc, trebuie să vedem foarte clar veniturile pe care le realizează o persoană foarte bogată, dar și nivelul cheltuielilor, a declarat zilele trecute, pentru Gândul, Sorin Blejnar, actualul șef al ANAF, referitor la varianta înființării unei direcții specializate în controlul averilor. Este un obiectiv îndepărtat pe care mi l-am propus. Peste un an va exista această propunere, dar nu știu dacă va fi și aprobată, a completat Blejnar. Și Ceaușescu a încercat impozitarea cântăreților În anii 80, Nicolae Ceaușescu a încercat să stopeze acumularea de bunuri ilicite de către cântăreții de muzică populară. Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Ion Dolănescu sau Benone Sinulescu strângeau la nunți sau la botezuri sume fabuloase pentru acea vreme, de ordinul zecilor de mii de lei, aspect care a fost cercetat vreme de câteva luni de o echipă specială a Securității. Elena si Nicolae Ceausescu, o familie cu aplecare spre muzica populara Până la urmă, datorită faptului că Elena, soția dictatorului, era fan declarat al muzicii populare, ancheta s-a stins, iar cântăreții au continuat să facă avere la fiecare petrecere.
|
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 01:40
999
|
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 01:52
O ipoteză tulburătoare: istoria dacilor pe plăcuțe de aur
Sînt autentice plăcuțele dacice găsite la Sinaia? Nume grele spun că nu. Chiar dacă plăcuțele de plumb ar fi copii ale unor tăblițe de aur, informațiile istorice sunt autentice. Cu un an în urmă, Aurora Pețan, cercetător principal la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan-Al.Rosetti", a prezentat la Academia Română o conferință despre tăblițele de plumb, pe care apar regii Daciei, Zăul Moș, cetățile dacilor, templele, vechile lor ritualuri magice. Apar campaniile militare ale regelui Boirista, săpate în plumb. Chiar dacă doamna Pețan a oferit argumente lingvistice clare, confrații ei de la istorie s-au supărat. Academicieni grei decretaseră decenii la rând: plăcuțele de plumb sunt falsuri și punct. Cine se ocupă de ele este ridicol și trebuie exclus din lumea științifică. Evident, cu astfel de savanți, Troia ar fi rămas necunoscută fiindcă descoperitorul cetății nu era istoric. Plăcile de plumb există, nimeni nu mai poate nega. Au fost aproximativ 500 de plăci și cele aproximativ 35 ar fi doar copii ale unor plăcuțe de aur, găsite la Sinaia, atunci când s-au săpat fundațiile Castelului Peleș. În prealabil, regele Carol I ar fi poruncit copierea plăcuțelor pe plăci de plumb, iar aurul topit ar fi fost folosit la construirea Castelului Peleș. Este plauzibil, dar nu avem încă dovezi. Faptul că mari istorici încă mai blochează cercetarea plăcuțelor de plumb ne pune pe gânduri și mai mult. Ei nu au nici un argument credibil, dar îi marginalizează pe cei care caută încă o explicație pentru aceste plăcuțe. Gheorghe Brătianu a fost singurul istoric din perioada interbelică preocupat de cercetarea tăblițelor de plumb. Confrații l-au ridiculizat și pe el. Faptul că pe una din plăcuțe apare Sarmisegetuza, cu mult înainte să fie cunoscută cetatea cum apare astăzi, nu-i pune pe gânduri. Am avut o lungă discuție cu domnul Dan Romalo, cel care a fotografiat pentru prima dată plăcuțele de plumb în 1943. Concluzia studiilor sale este limpede: chiar dacă plăcuțele de plumb ar fi copii ale unor tăblițe de aur, informațiile istorice sunt autentice. "Noi, ca istorici, nu avem curajul..." - Domnule Dan Romalo, cartea dumneavoastră Cronica apocrifă a dacilor pe plăcuțe de plumb? a provocat interes în lumea cercetătorilor și nu numai. De ce ați pus sub semnul întrebării această cronică? - Tocmai pentru că părerile pro și contra abundă, cele împotrivă fiind cele mai multe. Eu nu pot să aduc decât probe de interpretare pentru a dovedi că au fost făcute de daci și de aceea am pus studiul sub semnul întrebării. Fiecare să aleagă. Sunt mesaje de la strămoși sau ar fi falsuri, cum susțin istoricii. Părerea preconcepută de fals datează de peste o jumătate de secol. Când le-am descoperit, istoricii profesioniști nici nu au vrut să le ia în seamă. O prietenă de-a mamei era cercetătoare amatoare și a fost încurajată de marele istoric Ion Nistor. "Noi, ca istorici specialiști, nu avem curajul să ne ocupăm de plăcuțele astea pentru că, dacă sunt falsuri, ne facem de râs. Dumneata, Marioara Golescu, ești amatoare și ai face un mare serviciu științei dacă le-ai publica", i-a spus Nistor prin 1943. Atunci am văzut prima dată plăcuțele și le-am fotografiat. Marioara Golescu avea nevoie de fotografii. Unele plăcuțe erau destul de mici și trebuia un sistem de adaptare optică pentru a te putea apropia foarte mult. Sigur, acum, orice obiectiv modern poate să intre foarte aproape. În acea vreme, era o dificultate. Mie îmi plăcuse fotografia. S-a întâmplat ca un apropiat să aibă dispozitive de proxare. Așa am făcut fotografii pentru Marioara Golescu. Ea lua câte o plăcuță de la Muzeul de Antichități, cum se numea pe vremea aceea Institutul de Arheologie, și făceam fotografii la soare. Așa am fotografiat peste 120 de plăci în timpul războiului. Eram student la Politehnică și le fotografiam la mătușa mea care avea aparat. - Există oameni care neagă autenticitatea plăcuțelor de plumb. Nu au argumente științifice, dar se îndoiesc și o fac foarte vehement. Dacă plăcuțele de plumb sunt falsuri, înseamnă că a existat și există un interes, material, dacă nu științific, ca aceste plăcuțe să fie confecționate. Când credeți că a apărut acest interes pentru cineva din România și de ce ? Cine a turnat atâtea plăcuțe după o tehnologie destul de sofisticată pentru perioada de dinaintea primul război mondial sau pentru epoca interbelică, dificilă chiar și până astăzi? - Nu cred că sunt falsuri, pentru că am studiat ani de zile aceste plăcuțe. Am pornit de la ideea că ar fi falsuri, dar poate că nu sunt. - Profesorul Alexandru Vulpe afirmă că ar fi falsuri realizate de Bogdan Petriceicu-Hasdeu. Cum se poate susține această supoziție? - Să aducă o dovadă, o atestare în acest sens. Eu am citit tot ce ar fi fost legat de acest subiect și nu am găsit nimic. Cred că am cercetat aproape exhaustiv ceea cea a scris Grigore Tocilescu. La Biblioteca Academiei există scrisori, rapoarte făcute de Tocilescu și nu am găsit nici o aluzie la plăci de plumb. În schimb, are un articol amplu pentru un curs la Facultatea de Istorie, unde spune cum să te ferești de falsuri. Și dă exemple. Eu n-am găsit nici o referire la plăcuțe. Am trecut la logică. Voiam să știu care ar fi fost îndemnul? Un falsificator și-ar fi pus problema să facă 1-2-5 și le-ar fi vândut. Sau cum a făcut Hasdeu farsa "La noi e putred mărul" pentru Junimea. I se atribuie tatălui lui un document fals. Poate Hasdeu ar fi vrut să facă o glumă împotriva unor colegi de breaslă, dar nu ar fi confecționat peste 130 de plăci. "Meșterii lui Boirista puteau să facă folii de aur" - Avea Hasdeu mijloace tehnice să realizeze asemenea plăci pe vremea lui? - Aici este un lucru foarte delicat. Tehnic vorbind, trebuia să fie posibilă realizarea plăcilor, dacă s-au făcut chiar și în antichitate. Trebuia numai să găsești metoda. Ca inginer, eu m-am ocupat de electromecanică. Mi-am spart capul dacă aș putea să inventez așa ceva. Nu e cu matriță. Este foarte delicat procedeul. În cartea mea am prezentat metoda prin care s-ar fi putut realiza imaginile și scrisul pe plăci. Nu aveam acces la plăci la început. Și, studiind multe fotografii, am văzut destul de clar că sunt anumite imagini, acolo unde se termină decorația marginală, făcută cu un ponson, nu puteau fi făcute prin imprimare și turnare. Pentru că lutul sau plastilina fac la marginea desenului o umflătură. Ponsonul este o piesă care adâncește forma literei. Tot materialul pe care îl imprimi este împins în jos, nu are unde să se ducă și atunci se umflă pe margine. Ori asta nu se vede. Și atunci singurul mod prin care eu pot imagina că s-au făcut ar fi: s-au bătut imaginile cu ponsonul într-un metal sau într-un alt material dur din antichitate, în lemn moale, dar nu scândură. Am făcut experiența cu lemnul de tei. Trebuie să fie suprafața perpendiculară pe cifră. Dar în lemn, turnarea carbonizează. Plumbul se topește la o temperatură destul de joasă, ca să nu strice totuși lemnul. Mai probabil mi se pare că s-au făcut cu foi de aur pentru că era singurul metal ce putea fi bătut până la grosimi micronice. Meșterii lui Boirista puteau să facă aceste folii, se vede asta la bijuteriile lor. Peste folia de aur, bătută și stabilizată pe modelul de lemn, se turna plumbul topit. Este o ipoteză, dar e verosimilă. Dacă s-ar cerceta prin mijloace moderne plumbul pe secțiuni, s-ar putea vedea natura aliajului și cum s-a solidificat. Cu 15 ani în urmă, existau microscoape electronice, care puteau scana imaginea pe o anumită direcție și se poate identifica spectral în electroni secundari întreaga compoziție a materialului: cât cositor, cât plumb, cât aur conține. - În cartea dumneavoastră, amintiți că s-a făcut o asemenea analiză pe o plăcuță, comparativ cu o scoabă de plumb, găsită la Sarmisegetuza-Regia. - Da, s-a făcut cu tehnică actuală la Oxford. Nu știu însă prin care metodă. Când eram inginer, am făcut analiză spectrală la institut cu o colegă. Este însă o analiză calitativă. Domeniul rămâne deschis. - Un alt istoric a lansat varianta că plăcile de plumb au fost turnate în secolele XVII-XVIII. Este plauzibil? - Este. - Cum vă explicați atunci că, după ce cronicarii moldoveni Dimitrie Cantemir și stolnicul Cantacuzino au încercat să ne învețe că "noi de la Râm ne tragem", ar mai fi interesat pe cineva să toarne plăci cu istoria dacilor? - Dacă ar fi vrut latiniștii sau stolnicul să demonstreze că "noi de la Râm ne tragem" și inventau o scriere, ar fi recomandat un alfabet latin. Însă 80% din literele de pe plăcuțe sunt grecești. Argumente lingvistice - Există și semne care nu aparțin nici alfabetului latin, nici celui grecesc. - Da. Este foarte interesant că semnele necomune sunt tocmai acelea care cer pronunțări în limba român actuală: grupurile "ge", "gi", "ce", "ci". Acum, folosim "h" pentru "ghe", "ghi". Meșterii din antichitate au folosit două semne separate, ca să diferențieze pe "ge" de "ghe", de exemplu. - Profesorul Augustin Diac vorbea despre niște plăci de aur care ar fi fost copiate în plumb pentru a fi salvate imaginile, după care au fost topite pentru a construi Castelul Peleș cu banii obținuți. Cum comentați această variantă? - Am auzit zvonuri foarte imprecise și am refuzat să iau în seamă tot ce nu puteam dovedi prin probe clare. Nu pot scrie ce vorbea primarul din Sinaia despre plăcuțele de aur. - Falsificatorul - dacă există unul singur - trebuie să fi avut bogate cunoștințe de istorie și nu numai. - Nu-mi pot imagina că un singur om a creat așa ceva. Ilustrațiile sunt realizate după concepții diferite. Nu e doar un artist care a făcut un tablou. Ilustrarea s-a efectuat foarte diferit. Mă gândeam ce-aș face eu dacă aș vrea să inventez așa ceva, un alfabet structurat. Dacă distribui litere la mașină aleatoriu, nu pot interpreta asta ca pe o scriere. Am încercat acest lucru: am tăiat litere din ziar, le-am pus pe un carton la întâmplare unele după altele și nu pot fi pronunțate. Scrisul de pe plăci nu este rezultatul unei imaginații aleatorii. Este o structură. - Există nume istorice, care pe timpul lui Hasdeu nu se cunoșteau. Cum au apărut pe plăcuțele de plumb? - Doamna profesoară Pețan a studiat foarte atent aceste plăcuțe și a fost convinsă că ar fi pusă într-o lumină negativă dacă s-ar mai ocupa. Există un curent care le consideră falsuri, dar nimeni nu aduce argumente în acest sens. Cînd fac o afirmație, am întotdeauna o bază. Ideea că ar fi avut vreun interes Școala Ardeleană să facă asemenea "plăsmuiri", cum susține Mihai Gramatopol, care emite această ipoteză, mi se pare deplasată. Școala latinistă ar fi intuit că împăratul austriac Iosif al II-lea era favorabil românilor; ar fi vrut să aducă dovezi de perenitate a românilor pe acest teritoriu și ar fi plăsmuit aceste plăcuțe. Dar argumentul nu rezistă fiindcă membrii Școlii Ardelene l-ar fi conceput ca pe un text latinizant. Adică ar fi făcut ceea ce știau ei mai bine, conform convingerilor intime. Doamna Pețan este o cercetătoare de formație clasică, știe latină și greacă veche, are studii de istorie și este foarte bine înarmată. Ea a ținut o conferință la Academia Română. Când s-a aflat că este în program această conferință, dl Alexandru Vulpe i-a spus că nu e bine să se refere la acest subiect. În orice caz, să nu afirme că ar fi ceva original. Asta este atmosfera. - Cum explicați această obtuzitate? - Nu pot să înțeleg. Există și istorici care spun că, dacă e un fals, atunci este un fals atât de genial, încât ar fi interesant cine a făcut un asemenea fals, în ce condiții, de pare mai surpinzător, decât dacă ar fi real. Am încercat să separ argumentele care susțin falsul și l-am citat și pe Mihai Gramatopol. Trebuia o echipă întreagă pentru a realiza falsurile. Argumentele pentru originalitate prevalează. E mai puțin important să se facă analize asupra materialului. Mai productiv ar fi să se caute argumentele legate de scriere și de ilustrații. În primul rând, pe una din plăci este un plan al cetății Sarmisegetuza. Prima decopertare s-a făcut după primul război mondial, dar cetatea, așa cum se cunoaște azi, a fost scoasă la lumină abia în timpul lui Daicoviciu. Doamna Pețan a mers mai departe: pe o placă este cetatea cu o galerie reprezentată exact ca în reconstituirea oferită de Ion Horațiu Crișan. Este un argument puternic împotriva celor care susțin că ar fi falsuri. Cum ar fi putut plăsmuitorul să știe că Cetatea de la Grădiștea de Munte avea această formă, atâtea porți, galeria și temple. În conferința doamnei Pețan, e foarte bine analizat acest subiect.
|
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 05:18
Turnatori ordinari in Parlament
-- ZIUA a descoperit notele odioase pe care deputatul PSD Florin-Costin Paslaru si senatoarea PSD Elena Mitrea le-au dat la Securitate "Pintea" si "Martinas" au fost numele conspirative folosite de parlamentarii PSD Florin-Costin Paslaru, respectiv Elena Mitrea, pentru a-si turna colegii la Securitate. Deputatul Paslaru a fost promovat in politica mare de catre ministrul de Interne Dan Nica, iar Mitrea a castigat fotoliul de senator candidand in zona controlata de Viorel Hrebenciuc. Colegiul CNSAS a decis ca dosarele celor doi sa ajunga in instanta pentru a se stabili calitatea de colaborator al fostelor structuri represive comuniste. ZIUA va prezinta in exclusivitate legaturile avute de pesedisti cu ofiterii de Securitate. Desi a fost informat despre cazul "Pintea", Mircea Geoana nu a luat nicio pozitie oficiala impotriva deputatului social-democrat. Cei doi parlamentari de la PSD se bucura de privilegiile functiei obtinute in urma votului uninominal, insa cei care i-au ales nu stiau nimic despre trecutul lor. Dosarele de la CNSAS dezvaluie modul in care pesedistii in cauza au colaborat cu Securitatea. "Pintea" Paslaru este deputat de Galati si a prins un loc eligibil dupa ce a devenit mana dreapta a actualului ministru de Interne, Dan Nica. Fost consilier local in judetul de pe malul Dunarii, pesedistul a condus pana in 2008 postul de televiziune "TV Galati". In Camera Deputatilor, el ocupa functia de secretar al Comisiei de Cultura, arta si mijloace de informare in masa, iar pe linie de partid este vicepresedinte PSD Galati. Conform rapoartelor si notelor ofiterilor de Securitate, Florin Costin-Paslaru a avut chiar initiativa in recrutarea sa de catre structurile represive comuniste, a semnat angajament, a primit numele de cod "Pintea" si fost ajutat sa treaca examenele la facultate. A dat note informative despre colegii romani si straini din facultate, despre bisnita pe care acestia o faceau, ii turna pe cei care ascultau postul de radio "Europa Libera", dar si pe colegii de munca pe care ii banuia ca vor sa plece din tara. "Fara a i se solicita, ne-a dat sa intelegem ca este gata sa ne sprijine in activitatea noastra", scria capitanul Ciobotaru Gheorghe in raportul din 4 aprilie 1980. Ofiterul de Securitate sustine, dupa patru zile, ca sus-numitul a fost de acord sa colaboreze, "i s-a luat angajament scris" si a fost instruit despre cum trebuie sa toarne. Colaborator si informator In nota de analiza privind activitatea colaboratorului "Pintea", intocmita de locotenentul Balan Gheorghe in decembrie 1980, se precizeaza ca "de la data recrutarii si pana-n prezent, colaboratorul s-a prezentat in mod frecvent la intalnirile planificate, furnizand un numar de 23 de note informative, din care 17 cu valoare operativa privind pe studentii straini". Pentru ca activitatea actualului deputat Paslaru era apreciata de regimul comunist, in iunie 1981 se propune trecerea acestuia din categoria colaboratorilor in cea a informatorilor. "Ne-a furnizat informatii si despre studentii romani semnalati cu unele manifestari ostile politicii statului nostru sau cu unele aspecte pe linie de militie, informatii in baza carora s-au facut informari la conducerea universitatii si la organele de militie /.../ Informatiile furnizate de informator au fost reale, ele verificandu-se si pe alte linii informative", scrie in nota de analiza a Securitatii. Ajutat la examene Drept recompensa pentru serviciile aduse, pesedistul nu a ezitat sa ceara sprijinul ofiterilor pentru a promova examenele. "Ca student in procesul de invatamant a obtinut rezultate multumitoare. Au fost situatii cand pentru promovarea unor colocvii ne-a solicitat sprijinul", era descrisa situatia lui Paslaru in martie 1982. Colaborarea cu Securitatea a lui "Pintea" a continuat pana in 1987, el continuand sa dea note informative in toate locurile de munca pe care le-a avut. Eram copil, n-aveam discernamant "La 16 ani si trei luni am fost racolata de catre pedagoga de la scoala la care eram. N-am considerat niciodata ca am fost colaborator al Securitatii. Nu am periclitat si ingradit dreptul nimanui. Am semnat cu numele conspirativ . Ganditi-va la un copil de 16 ani plecat de la tara, nu cred ca un copil avea discernamantul sa aleaga". Notele semnate de "Pintea" Florin Paslaru Va prezentam cateva fragmente din informarile date de catre deputatul PSD Florin Paslaru ofiterilor de Securitate. "Aflandu-se la cursul tovarasului profesor M.E - cursul de socialism stiintific si predandu-se tema la fiecare fraza referitoare la partid sau clasa muncitoare studentul D. lua in deradere ceea ce spunea tovarasa profesoara (cursul a fost tinut de asistenta). In timpul acestui curs, studentul D. a amintit de vremea frumoasa din trecut in care se gaseau de toate, de vremea cand . D.G. - semnalat de acelasi informator cu unele comentarii negative. Se vor lua masuri de documentare si propuneri in 30 de zile" - 22.03.1982 "Despre studentul D.G. sursa informeaza urmatoarele: Intr-o pauza din cadrul orelor de laborator de la piscicultura, studentul D povesteste colegilor de subgrupa ce se vorbeste la radio despre tov. Nicolae Ceausescu, presedintele Romaniei. El spunea (cu sens de banc), ca la acest post de radio se ia in deradere faptul ca in Bucuresti exista un muzeu in care un intreg etaj este ocupat de cadourile primite, de titlurile conferite de diferite universitati si ca intregul etaj este ocupat cu tablouri ale tovarasului. A spus de asemenea si faptul ca nu-i drept ca o cladire atat de importanta - atata loc - sa fie ocupat cu asa ceva". - 27.01.1983 A adus reviste porno "Despre studentul roman C.P., sursa informeaza urmatoarele: Aliindu-se impreuna cu sursa in practica la zona Vadeni, Paris a adus intr-o seara trei reviste porno care au fost vazute si de studentul A.M. Aceste reviste pe langa faptul ca sunt porno au si insemnul zvasticii". - 09.11.1982 "In perioada 1978 - 1988 a fost folosit in dosarul titularului R.V. care era banuit de intentii de ramanere ilegala in strainatate. Titularul a fost luat in lucru in cadrul dosarului problema 98 pentru a stabili modul in care intentioneaza sa paraseasca tara". Elena Mitrea "Martinas" a fost racolata la 16 ani Inginer specialist la SC "Stofe Buhusi" pana in toamna lui 2008, Elena Mitrea a primit din partea lui Viorel Hrebenciuc un colegiu care sa ii deschida calea spre functia de senator. CNSAS a decis sa trimita nota de constatare instantei pentru a se stabili calitatea de colaborator al fostei Securitati, Mitrea fiind recrutata la putin timp dupa implinirea varstei de 16 ani. Chiar daca era minora, legea prevede ca ea trebuie sa raspunda pentru faptele comise. "Doamna Mitrea Elena a fost recrutata de catre Inspectoratul Judetean Bacau la data de 23.03.1978, in calitate de informator in scopul stapanirii situatiei operative in randul elevilor, a starii de spirit, a prevenirii crearii de anturaje ce pot degenera in actiuni ostile, identificarea unor relatii suspecte cu cetateni straini", scrie in nota trimisa de catre instanta de Colegiul CNSAS. Dupa recrutare, Mitrea a semnat angajament si a primit numele conspirativ "Martinas". Turnate pentru icoane "Sursa informeaza ca /.../ in urma unei discutii cu colega sa, eleva C.D. /.../ au reiesit urmatoarele: ea ascultand la posturile Europa Libera a spus in legatura cu conflictul China - Vietnam ca China poarta vina si consta in aceea ca a atras Vietnamul in razboi cu scopul de a intra in conflict cu U.R.S.S.. Sursa a intrebat-o la ce-i foloseste acest lucru, iar ea a raspuns ca are o prietena cu numele C, care intretine relatii prin corespondenta cu o fata din URSS", notau ofiterii de Securitate. Imediat, organele represive au procedat la verificari pentru a clarifica intretinerea de relatii cu cetateni straini de catre persoanele vizate in nota colaboratoarei. Pe o alta colega a turnat-o pentru ca avea icoane si cruciulite atarnate pe pereti. "Sursa a observat ca V.T. este o fire inchisa, nu se antreneaza in discutii, nu ii place sa mearga la distractii si sa asculte muzica. Discutand cu administratoarea caminului MISIR aceasta a spus ca V.T. ar face parte dintr-o grupare religioasa denumita . Informatoarea a fost instruita sa stabileasca daca V.T. actioneaza asupra elevei R.A. pentru a o atrage la credinta, in ce mod, daca detine materiale cu continut sectant", scria ofiterul care se ocupa de informatoarea Mitrea. Potrivit CNSAS, actiunile acesteia au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
|
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 18:55
Lumea sub lupa
LUMEA SUB LUPA www.lumeasublupa.ro/ Interviu cu Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei Scris de Ionela Flood, Londra Sâmbătă, 25 Iulie 2009 Rep.: La o abordare directa, privind starea natiunii romane, ce credeti ca ar fi necesar sa se faca, pentru depasirea in siguranta a crizei economice? Principele Radu: Starea natiunii romane nu este mai grava sau mai fericita in aceste momente de criza decat a vreunei alte natiuni conectate la ritmul global al evolutiei omenirii. Aceasta criza economica a pornit din centrul sistemului, s-a extins spre periferie si cred ca tot de la centru va veni si vindecarea. Despre siguranta nu poate fi vorba niciunde pe glob, pentru ca, deocamdata nu s-a gasit raspunsul la criza. Ceea ce trebuie sa faca tara noastra este sa impinga cat mai multi bani in dezvoltarea infrastructurii si domeniile conexe, aceasta insemnand limitarea cresterii somajului pe cat posibil si o oarecare incredere in ziua de maine pentru mai multi oameni. Apoi ar trebui sa acorde mai multa importanta agriculturii, industriilor proprii, si sa limiteze cat de mult importurile. Nimic din toate acestea nu poate fi dus la bun sfarsit fara o buna guvernare. Si Presedintele, cu puterea exemplului personal, trebuie sa dea tonul pentru buna guvernare a tarii. Rep.: - De ce ar trebui ca poporul roman sa voteze pentru Dvs. la alagerile prezidentiale din toamna? Principele Radu: Romania are nevoie de un presedinte care sa performeze statal, nu politic. Gestul pe care il fac astazi doreste sa deblocheze impasul politic si institutional la care s-a ajuns in Romania. Mentinerea si escaladarea controverselor dintre principalii responsabili politici ai tarii risca sa impinga Romania spre haos politic, economic si social, precum si spre izolare internationala. Ca Presedinte voi garanta constitutional independenta Justitiei, domnia legii si nu voi tolera nedreptatile si abuzurile. Valoarea dreptatii in justitie trebuie aparata permanent si cu toate mijloacele. Romanii trebuie sa se simta bine reprezentati si protejati in tara lor, in Europa lor si in lumea larga. Romania europeana, folosind fara complexe de inferioritate valorile care au fondat statul modern, va fi o tara mai puternica, pragmatica si capabila sa infrunte timpuri care nu se anunta nici linistite si nici pasnice. Incepand cu decembrie 2009, romanii nu trebuie sa isi mai ascunda pasaportul, de rusine. Respect si lege in tara, demnitate si mandrie in afara. Capul sus in lume. Aceasta va fi Romania. Rep.: - Sunteti un competitor redutabil dar poporul roman, cateodata atipic, nu e circumspect, vazand in Dvs prelungirea intereselor monarhiei? Principele Radu: Am anuntat inca din discursul inaugural ca nu doresc sa instaurez monarhia. Dilema monarhie-republica nu va fi rezolvata niciodata, nicaieri in lume. Intotdeauna vor fi unii convinsi ca republica este singura solutie conforma cu zilele noastre si altii care vor considera ca numai monarhia poate asigura reprezentarea corecta a Statului. In Romania, nu forma de guvernamant republicana este contestata de monarhisti, ci felul in care ea a fost instaurata. Din fericire, Romania de astazi are beneficiul existentei Casei Regale care, chiar intr-un sistem republican, poate ocroti si sustine principii etern valabile tarii noastre. De aceea, candidatura mea este nu numai utila, dar si necesara. Monarhia nu are interese ascunse sub candidatura mea prezidentiala. Singurul interes pe care il slujesc este cel national. Rep.: - Chiar daca intrebarile din ultimul timp s-au axat pe declaratiile Dvs cu privire la canditatura pentru presedintia Republicii, e necesara precizarea daca sunteti sau nu sustinut in acest demers, de casele regale occidentale? Principele Radu: Toate casele regale sunt instiintate cu privire la candidatura mea. Nu cred ca vreunul dintre suveranii Europei va spune un cuvant public spre a sprijini misiunea mea. Vor lasa poporul roman sa se pronunte intai. Rep.: - In timpul vizitelor in Marea Britanie si Spania s-a discutat si acest aspect? Principele Radu: Relatiile Familiei Regale Romane cu britanicii si spaniolii au fost intotdeauna exceptionale. Nu pot sa ma servesc de un asemenea atu pentru demersul meu public. Rep.: - In calitate de ofiter al armatei romane, ce parere aveti de renuntarea la serviciul militar obligatoriu? Care dintre modelele de aparare si strategie militara sunt compatibile cu felul in care romanul percepe aceste lucruri? Principele Radu: Cred ca libertatile individuale si colective sunt in progres sustinut in majoritatea tarilor lumii si mai cred ca profesionismul in armata, ca peste tot in societate este benefic. Calitatea de membru NATO incumba cerinte de securitate pe care Romania le respecta cu sfintenie, si cred ca tara noastra nu a fost intr-o pozitie militara sau geopolitica mai fericita de la momentul independentei pana acum. Rep.: - Peste tot prin Europa bazele militare ale NATO au fost si inca mai sunt privite cu ostilitate, din cauza comportamentului soldatilor. Credeti ca anagajamentele geostrategice ale Romania pot fi gestionate altfel? Principele Radu: Singura alternativa la NATO s-a dizolvat in anii 90 ai secolului trecut. Nu cred ca bazele NATO sunt privite cu ostilitate in Europa si cu atat mai putin in Romania. Nu exista alternativa la Alianta Atlanticului de Nord pentru tara noastra iar angajamentele pe care le-am luat ne fac cinste, nu ne diminuraza rolul geo-strategic. Rep.: - Intr-un registru sentimental viata la Palat, e ca cea din basme? Printul Radu poate face minuni? Principele Radu: Ducem o viata privata la fel de simpla ca orice alta familie din Romania. Desigur, insa, in plan public avem alt fel de a actiona. Timpul pentru viata noastra de familie este mai redus decat al celorlalti romani. Suntem fericiti sa putem contribui la dezvoltarea durabila a Romaniei din interiorul societatii noastre. Minuni pot face doar natiunile in ansamblul lor. Vremea eroilor pe cai albi a trecut, sau a fost transferata in registre extremiste care au demitizat pana si basmul.. Rep.: - Care ar fi minunea ce i s-ar cuveni Romaniei? Principele Radu: Nu sunt astazi in fata alegatorilor sa promit miracole. Nu am iesit inaintea tarii sa aduc paradisul promis de altii la iesirea din comunism. Candidatura mea cheama sa fim impreuna la desteptarea acestei tari. Sa punem ordine si demnitate in treburile Romaniei, sa respectam institutiile, Constitutia si legile, sa ne respectam pe noi insine, in fiecare zi, de dimineata pana seara, chiar si atunci cand nu ne priveste nimeni. Rep.: - Aveti iaht? Principele Radu: Daca as fi preocupat de lux in sine, probabil as putea avea. Pentru mine, bucuria de a-mi putea reprezenta tara cu cinste in orice moment al vietii mele este luxul pe care mi l-as dori implinit permanent. Rep.: - Care sunt aspectele biografiei Dvs. care definesc azi omul Radu Duda? Principele Radu: Daca punem deoparte cei sapte ani de acasa, la 49 de ani ai mei, sunt produsul echilibrat a doua sisteme constrangerile din comunism si libertatile din democratie si suma a doua vieti cea de om nascut in popor si cea de membru al Familiei Regale. Biografia este mai putin importanta pentru intrebarea dumneavoastra. Ea doar a distilat un om care poate face lucruri bune, cu generozitate si deschidere pentru Romania. Rep.: - In repetate randuri diplomatia Dvs a devansat discursul politic; care credeti ca sunt calitatile necesare pentru succesul in politica romaneasca ? Principele Radu: Politica romaneasca nu a mai avut vreun succes remarcabil din vremurile cand diplomatia i-l aducea prin Titulescu. Cand te uiti mereu in curtea ta, este normal sa nu poti performa remarcabil decat pe Dambovita succesul consta in a deschide ochii catre lume si a lasa valorile acestei natii sa se exprime, pe toate vocile lor, nu doar cele politice. Rep.: - Daca ar fi sa va alegeti un vicepresedinte, cum fac americanii, pe cine ati nominaliza? Principele Radu: Pe Colin Powell. Ca sa pastrez registrul imaginar. Rep.: - Aveti dusmani vizibili? Va incomodeaza? Principele Radu: Nu am dusmani vizibili. Am descoperit insa multi prieteni defecti in aceste ultime luni. Acest lucru ma incomodeaza mai mult decat toti dusmanii la un loc. Rep.: - Ce parere aveti despre atacul la persoana, in lupta electorala? Principele Radu: Se numeste campanie negativa si se practica peste tot. S-ar putea sa asistam la o escaladare a acestuia, date fiind conditiile de tensiune prin care trece intreaga tara si gradul de irascibilitate al unei populatii satule de promisiuni desarte. Rep.: - Daca tot ne-am intors la acest subiect arzator cu cine v-ar conveni sa intrati in turul doi la alegerile prezidentiale? Principele Radu: Nu am preferinte. Il voi bate pe oricare intra cu mine in turul doi. Rep.: - Electoratul maghiar si cel minoritar, fac legea in cazul absenteismului la vot, cum priviti acest aspect? Principele Radu: Este o chestiune de disciplina de partid. In prezidentiale emotia joaca un rol mai important decat disciplina. Sper sa avem si emotie si participare la vot. In acest mod sansele mele cresc exponential. Rep.: - Care sunt solutiile realiste pentru rezolvarea relatiei intre romanii de pretutindeni si Romania? Principele Radu: Exista o ruptura clara intre statul roman si diaspora. Schimbati presedintele cu unul care sa se preocupe de aceasta reparatie capitala a relatiei cu TOTI romanii, cu unul care sa reprezinte statul si cetatenii acestei tari, si aveti mare parte din problema rezolvata. Rep.: - Care este intrebarea care nu vi s-a pus inca? Principele Radu: Chiar aceasta este una dintre ele. O alta ar fi De ce aveti embargo in presa centrala romaneasca? Rep.: - Doriti sa raspundeti la acesta intrebare? Principele Radu: Raspunsul meu cand exponentii puterii au sesizat pericolul potential pe care il reprezint pentru politica ingusta, de gasca, ce controleaza de 20 de ani Romania, mi-au dat interzis pe TV, radio si presa scrisa la Bucuresti. Ceea ce nu stiu ei insa este unul dintre citatele mele favorite Nimic nu este mai puternic decat o idee careia i-a venit timpul Iar 2009 este acel timp. Va multumesc pentru timpul acordat si placerea de a va cunoaste. |
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 23:27
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 09.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 402 voturi - Crin Antonescu : 1101 voturi - Traian Basescu : 2820 voturi - Vadim Tudor : 3583 voturi - Radu Duda : 115 voturi
|
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 23:52
LA MULTI ANI SILVIU BUCUR !!! FELICITARI PT.IMPLINIREA FRUMOASEI VARSTE DE 51 DE ANI !!!
|
|
Postat pe: 10 August 2009, ora 21:38
ultima ora:Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 09.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana 3402 voturi - Crin Antonescu : 1101 voturi - Traian Basescu :3820 voturi - Vadim Tudor : 3583 voturi - Radu Duda :3689 voturi
|
|
Postat pe: 11 August 2009, ora 02:11
Rezultate sondaj, perioada 01.04.2009 - 11.08.2009:
Cu cine votezi la Presedintie? - Mircea Geoana : 4405 voturi - Crin Antonescu : 2112 voturi - Traian Basescu : 3838 voturi - Vadim Tudor : 3615 voturi - Radu Duda : 116 voturi
|
|
april_ro 136 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 11 August 2009, ora 19:05
Primul contract pe hârtie igienică înregistrat la Finanțe
Evenimentul zilei Gabriela Zanfir Vineri, 07 August 2009 Sătul de erorile din sistemul fiscal român, un craiovean de 23 de ani a găsit un mod original de a protesta: a înregistrat ieri, la Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj, un contract scris pe un sul de hârtie igienică roz, prin care se obliga să învețe porcul unui prieten să calculeze impozite la computer. Funcționarii Finanțelor doljene au avut, ieri, bătăi mari de cap din cauza contractului scris pe hârtie igienică roz, pe care Petre Becheru a vrut să îl înregistreze pentru a-i fi calculat impozitul pe venit. Inițial, tânărul a vrut să înregistreze o convenție verbală, profitând de legea civilă care consacră principiul libertății contractuale, conform căruia, de regulă, părțile contractante au posibilitatea să aleagă ce cale vor pentru a încheia o convenție. Cum funcționarii de la ghișeul Finanțelor nu mai auziseră de așa ceva, l-au trimis pe tânăr să vină cu o formă scrisă a contractului. Ceea ce s-a și întâmplat. Petre Becheru s-a prezentat la Finanțe cu un contract scris pe hârtie igienică. Conform contractului, Petre se obligă să învețe porcul unui prieten să navigheze pe internet și să calculeze impozite și penalități conform Codului Fiscal. Și computerele greșesc De ce a recurs Petre la un asemenea gest? Este o formă de protest. Cei de la Finanțe au calculat penalități la un impozit previzionat de un computer și nu la cel real, ceea ce este ilegal. În ultimele două săptămâni am fost de vreo cinci ori la Administrația Finanțelor Publice. Toți mi-au dat dreptate, dar au zis că nu pot să modifice, a explicat tânărul. El și tatăl său dețin un apartament în București pe care l-au dat în folosința altcuiva printr-un contract de locațiune. Dacă inițial contractul prevedea ca Petre ți tatăl său să primească 1000 de euro pe lună, aceștia au scăzut ulterior valoarea contractului la 500 de euro pe lună. Deși Finanțele au fost notificate de modificare, sistemul informatic a calculat impozitul pe venit și penalitățile pentru impozitul neachitat la valoarea inițială. Contract înregistrat sub privirile Poliției Contractul ce are ca obiect obligația lui Petre de a face diligențe pentru ca un porc să învețe să calculeze impozite a fost în cele din urmă înregistrat după ce ingeniosul tânăr a chemat Poliția, denunțând un funcționar pentru abuz în serviciu. În cerere solicitam să mi se înregistreze și prelucreze contractul în vederea calculării impozitului pe venit. Anexat la cerere, într-o pungă, erau cele două exemplare, pe hârtie igienică. Funcționarul public a rupt punga de cerere și mi-a înapoiat punga. Cererea a rămas fără obiect! Funcționarul a comis un abuz în serviciu, faptă pedepsită de Codul Penal, așa c-am sunat la 112 și am chemat o patrulă de poliție. Au venit polițiști în uniformă și-n civil, de la poliția judiciară. Poliția a mediat și aplanat conflictul, punga a fost înlocuită cu un plic, sulurile de hârtie igienică au fost reanexate la cerere, și directorul, cu toate că inițial zicea că nu primește contractele, n-a avut ce face și le-a primit, își continuă Petre povestea. Noi dăm curs tuturor cererilor, fie ele și de natura bătăii de joc, ca aceasta. Noi acum vom urmări dacă el are autorizație să facă asemenea lucruri care sunt stipulate în contract. Am luat contractul scris pe hârtie igienică și l-am închis într-un dosar pe care l-am sigilat și vom vedea ce va urma, dar sperăm să nu devină un precedent și pentru alții, a comentat situația directorul Finanțelor doljene, Eugen Călinoiu. Tânărul care a vrut să dea o palmă sistemului este un băiat remarcabil- campion la lupte full-contact, olimpic național la matematică, fizică, informatică și franceză în liceu, proaspăt licențiat cu nota maximă la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București. Totuși ar mai fi o problemă în cazul în care roboții ajung să facă treaba în instituția dumneavoastră: roboții vă vor lua locul și veți rămâne fără serviciu!, a transmis el conducerii Finanțelor printr-o petiție în care explică eroarea computerului. |
|
Postat pe: 11 August 2009, ora 19:36
De la: april_ro, la data 2009-08-11 19:05:48Primul contract pe hârtie igienică înregistrat la Finanțefoarte tare,frate,numai ca intrebarea mea este :cati dintre dumneavoastra cei care scrieti si cititi pe acest forum aveti curaj sa faceti asa ceva ca raspuns la nesimtirea si tupeul functionarilor publici din institutiile romanesti ale statului???
|
|
|
|