Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 20:17
De la: tilsor, la data 2009-11-21 20:15:42De la: tutenes, la data 2009-11-21 13:12:05De la: The_Mole, la data 2009-11-21 04:01:07De la: tutenes, la data 2009-11-20 14:23:29
Diferenta calitativa dintre opiniile noastre e vadita . Insa permite-mi sa-ti spun ca habar nu ai cum gandeste un credincios - faci numai speculatii pe tema asta .
P.S. daca tot recomanzi credinciosilor sa mearga la psihiatru, o sa-ti spun ca eu cunosc personal 2 psihiatri, amandoi credinciosi . Acestia unde le recomanzi sa mearga ?
Daca fac speculatii esti liber sa ma corectezi unde gresesc. Pe de alta parte - datorita faptului ca si eu sunt nascut in tara asta , am fost expus mediului religios. Nu am picat din luna. La un moment dat am fost credincios. Deci , crede-ma , am o idee despre cum gandeste un credincios. Desi asta nu are nici o relevanta. Important e daca esti capabil sa argumentezi logic pozitia ta, indiferent care o fi acea pozitie.
In priviinta recomandarii de a merge la psihiatru - nu ai fost atent. Formularea mea era : "exista suficienti psihologi buni" . Era un atribut acolo: psihologi BUNI. Adica unii care stiu sa faca diferenta intre realitate si vedenie. Cu alte cuvinte , ca raspuns la intrebarea dumitale , le recomand sa se duca la niste colegi de breasla , care fac distinctia intre ce-i real si ce nu.
Oricum , esentialul era altundeva. Spuneam : "Ori ai vreo dovada care sa sprijine afirmatiile tale , ori suferi de halucinatiii" . Cu alte cuvinte nu trimit pe nimeni la psiholog , daca are vreo dovada pentru valabilitatea pozitiei de credincios. Accentul era pe dorinta de a obtine o dovada , iar dumneata te-ai ofuscat degeaba pentru sugestia cu psihologul.
Trimiterea la psihiatru pe care o recomanzi credinciosilor am intalnit-o pe mai multe postari ale tale . Una e psihiatru alta e psiholog - crede-ma ca stiu sa fac distinctia .
Oricum de psiholog si psihiatru e posibil sa ai si tu nevoie - se pare ca suferi de mania persecutiei .
Mai lasa recomandarile de genul asta, esti de la militia spirituala ?
TUTENES ,draga,intr-o postare imi ziceai de IUBIREA de APROAPELE......Aicea ce faci?
Iau apararea credinciosilor,asta fac !
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 20:23
De la: 9am061032, la data 2009-11-21 14:23:56 Nu exista mizerii nici in BOR..si nici Biserica Catolica...din care fac si eu parte..sunt doua biserici sfinte., avand aceleas taine sau sacramente...una contemplativa cealalta contemplativa si misionara!
Exista multi preoti sfinti.. nu numai.....homo si pedofili ...si apropo de domnul care spunea ca NU ar beneficia de ajutorul maicutelor..
.'Scumpe domn "...ele lucreaza cu bolnavii de cancer in faza terminala cu cei cu handicap grav....cu cei bonavi de SIDA cu batranii singuri si cu copii orfani ..asa ca Dumnezeu in marea lui milostivire sa te fereasca..sa nu ai nevoie de surorile caritatii...( si eu lucrez cu ele si sa stii ca nu sint nici "baba' nici urata nici habotnica...nici batuta in cap..nici analfabeta...acum trei ani mi-am dat disertatia.. in Comnicare sociala...si psihologie. si culmea sunt absolventa politehnicii....dar o fac din IUBIRE de Dumnezeu...adica imi ajut semenii )
Cu iubire in domnul!
Liliana
" M-ai dat peste cap" cu postarea ta.....BISERICI SFINTE..???.....cit de naiva esti....Biserici care au schimba LEGEA lui DUMNEZEU, care pun oamenii sa se inchine la OASE,IMAGINI,SFINTI IMAGINARI ( preoti morti si apoi ridicati la rang de sfint..nemaiamintind de STEFAN CEL MARE,EMINESCU..etc)...tu le numesti SFINTE?
DATINI SI OBICEIURI.....LA RANG DE SFINTENIE?
DOAMNE...CIND VII..?
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 20:26
De la: tutenes, la data 2009-11-21 20:17:58De la: tilsor, la data 2009-11-21 20:15:42De la: tutenes, la data 2009-11-21 13:12:05De la: The_Mole, la data 2009-11-21 04:01:07De la: tutenes, la data 2009-11-20 14:23:29
Diferenta calitativa dintre opiniile noastre e vadita . Insa permite-mi sa-ti spun ca habar nu ai cum gandeste un credincios - faci numai speculatii pe tema asta .
P.S. daca tot recomanzi credinciosilor sa mearga la psihiatru, o sa-ti spun ca eu cunosc personal 2 psihiatri, amandoi credinciosi . Acestia unde le recomanzi sa mearga ?
Daca fac speculatii esti liber sa ma corectezi unde gresesc. Pe de alta parte - datorita faptului ca si eu sunt nascut in tara asta , am fost expus mediului religios. Nu am picat din luna. La un moment dat am fost credincios. Deci , crede-ma , am o idee despre cum gandeste un credincios. Desi asta nu are nici o relevanta. Important e daca esti capabil sa argumentezi logic pozitia ta, indiferent care o fi acea pozitie.
In priviinta recomandarii de a merge la psihiatru - nu ai fost atent. Formularea mea era : "exista suficienti psihologi buni" . Era un atribut acolo: psihologi BUNI. Adica unii care stiu sa faca diferenta intre realitate si vedenie. Cu alte cuvinte , ca raspuns la intrebarea dumitale , le recomand sa se duca la niste colegi de breasla , care fac distinctia intre ce-i real si ce nu.
Oricum , esentialul era altundeva. Spuneam : "Ori ai vreo dovada care sa sprijine afirmatiile tale , ori suferi de halucinatiii" . Cu alte cuvinte nu trimit pe nimeni la psiholog , daca are vreo dovada pentru valabilitatea pozitiei de credincios. Accentul era pe dorinta de a obtine o dovada , iar dumneata te-ai ofuscat degeaba pentru sugestia cu psihologul.
Trimiterea la psihiatru pe care o recomanzi credinciosilor am intalnit-o pe mai multe postari ale tale . Una e psihiatru alta e psiholog - crede-ma ca stiu sa fac distinctia .
Oricum de psiholog si psihiatru e posibil sa ai si tu nevoie - se pare ca suferi de mania persecutiei .
TUTENES ,draga,intr-o postare imi ziceai de IUBIREA de APROAPELE......Aicea ce faci?
IA-O, DAR NU DA CU PIATRA......
JUDECA PACATUL....DAR PE PACATOS IUBESTE-L.....!!!!
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1196 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 20:29
Buna seara!! Puteti explica de ce Stefan cel Mare este sfant? Legendele spun ca a fost un mare afemeiat!
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 21:00
De la: tilsor, la data 2009-11-21 20:26:34De la: tutenes, la data 2009-11-21 20:17:58De la: tilsor, la data 2009-11-21 20:15:42De la: tutenes, la data 2009-11-21 13:12:05De la: The_Mole, la data 2009-11-21 04:01:07De la: tutenes, la data 2009-11-20 14:23:29
IA-O, DAR NU DA CU PIATRA......
JUDECA PACATUL....DAR PE PACATOS IUBESTE-L.....!!!!
[/quotePot sa il iubesc fara a-i accepta parerile .
Ai auzit cumva de expresia pui de vipere ?
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 07:07
De la: tutenes, la data 2009-11-21 17:15:55De la: The_Mole, la data 2009-11-21 16:35:11De la: tutenes, la data 2009-11-21 13:12:05
Tot ce-i posibil sa am nevoie de psiholog - dintr-un motiv sau altul. Totusi .... hmm ... mania persecutiei? Poate ma lamuresti pe ce te bazezi.
Trimiterea la psiholog e strict legata de adoptarea unor pareri fara dovezi. Daca oferi dovezi , poti ignora sugestia , ca si cum n-ar fi fost.
Nici tu n-ai adus nici o dovada in o alta discutie .
La ce anume te referi?
Acccept posibilitatea sa ma insel, dar trebuie sa imi spui unde ma insel.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 09:49
De la: acumvotez2009, la data 2009-11-21 20:29:11Buna seara!! Puteti explica de ce Stefan cel Mare este sfant? Legendele spun ca a fost un mare afemeiat!
Corecta afirmatie......CINE DA DREPTUL SA NUMEASCA SFINT PE CINEVA...
Biblia spune ca OMUL este nascut in PACAT.....atunci cum poate numi un OM pe alt OM.....SFINT.......
Cita blasfemie...
Maranatha
|
|
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 10:00
Biserica ascunde multe .....
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
19 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 03:44
Ar trebui sa dai nume, suntem in Romania, sau si tu oi fi vreo preacuRvioasa?
|
Fosta membra 9am.ro
19 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 03:58
Papushico, sa te lamuresc: mi-au trebuit si mie ani de zile ca sa-nteleg de ce Stefan cel Mare este sfant: pt ca a facut voia Domnului:
1) multi copii (n-a platit femeile k sa avorteze), i-a recunoscut si i-a crescut la Curtea Domneasca
2) multe lacase de cult a ctitorit
3)s-a rugat si a postit, mai ales in vremuri grele
4)i-a pretuit pe oamenii bisericii, ca si pe calugari, pustnici
5)si-a sacrificat sanatatea si viata luptand pentru libertatea si neatirnarea Moldovei
6)a fost un mare iubitor si calauzitor de neam
Mai ai nevoie de alte motive?
|
9am043133
20 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 08:42
Pt.acumvotez 2009 RASPUNSUL L-AI DAT CHIAR TU .LEGENDELE SPUN, DA NU SI REALITATEA SI FAPTELE. UN AFEMIAT NU AVEA TIMP SA CONSTRUIASC SI SA FACA ATATEA LUCRURI NEMURITOARE.DACA NU ERA EL SI ALTII CA EL NOI NU MAI ERAM ACUM.
|
9am043133
20 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 08:47
PT. ROSCK MARIO , Ha, ha, vezi ca nu intelegi esenta ,BISERICA ITI ARATA CALEA SPRE ADEVAR si nu este stapanul tau si nici nu ia decizii in locul tau
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:15
De la: tilsor, la data 2009-11-22 09:49:26De la: acumvotez2009, la data 2009-11-21 20:29:11Buna seara!! Puteti explica de ce Stefan cel Mare este sfant? Legendele spun ca a fost un mare afemeiat!
Corecta afirmatie......CINE DA DREPTUL SA NUMEASCA SFINT PE CINEVA...
Biblia spune ca OMUL este nascut in PACAT.....atunci cum poate numi un OM pe alt OM.....SFINT.......
Cita blasfemie...
Psalm 67 ,36. Minunat este Dumnezeu întru SFINTII (!!!) Lui, Dumnezeul lui Israel; Însuși va da putere și întărire poporului Său. Binecuvântat este Dumnezeu".
Psalmul 150
1. Lăudați pe Domnul întru SFINTII (!!!) Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui.
Biserica constata sfintenia .
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:24
Daniel Cap. 4
14. Această hotărâre se sprijină pe porunca îngerilor, iar porunca SFINTILOR este ca să cunoască cei vii că Cel Preaînalt stăpânește peste împărăția oamenilor, pe care o dă cui vrea și poate să ridice peste ea pe cel mai de jos dintre oameni.
Psalm 15 ,3. Prin SFINTII care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:27
psalm 109,3. Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru STRALUCIRILE SFINTILOR Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut".
Cartea înțelepciunii lui Solomon
Cap. 4
15. Neamurile văd, dar nu pricep nimic și nu-și bat capul cu așa ceva, că adică harul lui Dumnezeu și mila Lui sunt cu aleșii Săi și că poartă grijă de SFINTII Săi.
|
ezisaunoapte
39 mesaje
Oras: Baia Mare
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:30
Daca a facut Stefan cel Mare atatea, nu rezulta de aici ca a fost sfant, adica fara pacat, ca asta inseamna sa fii sfant. Sfant e doar Dumnezeu din cer, niciun om nu e sfant, toti au pacatuit.
N-a avut timp sa fie afemeiat? De ce? Cu femeile iti petreci timpul noaptea si cred ca noaptea nu avea el in program sa zideasca manastiri sau sa faca cine stie ce fapte marete! Sa fim seriosi! Si chiar ca nu ma intereseaza viata lui amoroasa!!!! Pana la urma atatea minciuni s-au scris in istorie ca habar n-am daca e ceva adevarat!
Biserica a fost poate calea spre adevar, dar avand atatea bube in cap, nu cred ca mai e etalonul cuiva cu minte la cap. Biblia si relatia sincera si continua si profunda cu Dumnezeu ne poate duce la Calea adevarului, la mantuire. Si iubirea de semeni... Restul discutiilor sunt in van...Asa ca cititi Biblia si rugati-va pentru luminare doar la Dumnezeu, care e viu si ne poate mantui si minunata veste este ca e SINGURUL care o poate face si a si facut-o, dandu-l pe Fiul Sau jertfa! Toti cei care se inchina la altcineva calca cele 10 porunci! Desteptati-va!!!! E timpul!
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:30
Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 1
2. SFINTILOR și credincioșilor frați întru Hristos, care sunt în Colose: Har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul nostru Iisus Hristos.
4. Căci am auzit despre credința voastră în Hristos Iisus și despre DRAGOSTEA CE AVETI CATRE TOTI SFINTII,
5. Pentru nădejdea cea gătită vouă în ceruri, de care ați auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei,
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:35
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
6,2. Au nu știți că SFINTII vor judeca lumea? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici?
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:38
De la: ezisaunoapte, la data 2009-11-23 14:30:21Daca a facut Stefan cel Mare atatea, nu rezulta de aici ca a fost sfant, adica fara pacat, ca asta inseamna sa fii sfant. Sfant e doar Dumnezeu din cer, niciun om nu e sfant, toti au pacatuit.
N-a avut timp sa fie afemeiat? De ce? Cu femeile iti petreci timpul noaptea si cred ca noaptea nu avea el in program sa zideasca manastiri sau sa faca cine stie ce fapte marete! Sa fim seriosi! Si chiar ca nu ma intereseaza viata lui amoroasa!!!! Pana la urma atatea minciuni s-au scris in istorie ca habar n-am daca e ceva adevarat!
Biserica a fost poate calea spre adevar, dar avand atatea bube in cap, nu cred ca mai e etalonul cuiva cu minte la cap. Biblia si relatia sincera si continua si profunda cu Dumnezeu ne poate duce la Calea adevarului, la mantuire. Si iubirea de semeni... Restul discutiilor sunt in van...Asa ca cititi Biblia si rugati-va pentru luminare doar la Dumnezeu, care e viu si ne poate mantui si minunata veste este ca e SINGURUL care o poate face si a si facut-o, dandu-l pe Fiul Sau jertfa! Toti cei care se inchina la altcineva calca cele 10 porunci! Desteptati-va!!!! E timpul!
Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru
1,16. Că scris este: "Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt".
Sa inteleg ca e un indemn fara sens ?
Daca Dumnezeu ne indeamna sa fim sfinti,ce sa facem , sa-l contrazicem ?
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:46
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 11:09
Apocalipsa
Cap. 18
20. Veselește-te de ea, cerule și voi SFINTILOR, și voi apostolilor, și voi proorocilor, pentru că Dumnezeu a pronunțat judecata voastră asupra ei.
24. Și s-a găsit în ea sânge de prooroci și de SFINTI și sângele tuturor celor înjunghiați pe pământ.
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 16:01
 BISERICA IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SAU ESTE IN SLUJBA DOMNULUI??????  CE DATORIE MORALA AU SLUJITORII BISERICII??
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 19:20
De la: 9am045616, la data 2009-11-24 16:01:45 BISERICA IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SAU ESTE IN SLUJBA DOMNULUI?????? CE DATORIE MORALA AU SLUJITORII BISERICII??
Biserica e formata si din credinciosi nu numai din cler .
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 19:29
De la: 9am045616, la data 2009-11-24 16:01:45 BISERICA IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SAU ESTE IN SLUJBA DOMNULUI?????? CE DATORIE MORALA AU SLUJITORII BISERICII??
Datoria morala este de a se supune lui Dumnezeu, de a pazi poruncile si de a da marturie despre Iubirea lui Hristos
Defapt Biserica ar trebui sa fie in slujba lui HRISTOS........daca spunem ca il slujeste ,inseamna ca este o institutie de sine statatoare ,ce capata o SLUJBA din partea LUI HRISTOS....
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 19:39
De la: tilsor, la data 2009-11-24 19:29:41De la: 9am045616, la data 2009-11-24 16:01:45 BISERICA IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SAU ESTE IN SLUJBA DOMNULUI?????? CE DATORIE MORALA AU SLUJITORII BISERICII??
Datoria morala este de a se supune lui Dumnezeu, de a pazi poruncile si de a da marturie despre Iubirea lui Hristos
Defapt Biserica ar trebui sa fie in slujba lui HRISTOS........daca spunem ca il slujeste ,inseamna ca este o institutie de sine statatoare ,ce capata o SLUJBA din partea LUI HRISTOS....
Nu inteleg obsesia ta de a defaima biserica .
Mi se pare ca in loc sa cauti mantuirea scopul tau e sa lovesti biserica si atat .
|
ion00
367 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 20:03
De la: www_rosk_marian0, la data 2009-11-14 16:05:00CEI CARE AU SCRIS MAI SUSS DE DUMNEZEU AM O INTREBARE PENTRU VOI
CU CE V-A AJUTAT DUMNEZEU PE VOI SI DACA V-A AJUTAT L-ATI VAZUT VREODATA
ATI DAT BANI LA BISERICA SI DE CE DUMNEZEU ARE NEVOIE DE BANII NOSTRII
TRAITI CA IN EVUL MEDIU DACA NU E CINEVA SUS NU PUTETI SA INVINGETI TEAMA CU CARE TRAITI
VA SPUN EU CEVA SI S-AR PUTEA SA VA DOARA DUMNEZEU NU EXISTA
VA E FRICA SA RECUNOASTETI ,VA E FRICA SA VA GANDITI MACAR CA NU E XISTA ,ASTA DIN CAUZA CA SUNTETI USOR DE MANIPULAT NU VEDETI CA PE ZI CE TRECE APAR MAI MULTE RELIGII EXACT CA CIUPERCILE DUPA PLOAIE
CATI DUMNEZEI SUNT IN CER...
NU VA MAI FIE FRICA ,CA NU VA PEDEPSESTE NIMENI DACA INCERCATI SA GANDITI.....AAA BISERICA DA .
TREZITI-VA
Am scris cate ceva mai sus,si draga domnule incerc sa va raspund f pe scurt la intrbarile dvs;
Dumnezeu m-a ajutat de mai multe ori,cand L-am chemat in nevoie:Am primit sanatate,hrana ,haine, am gasit de lucru cu ajutorul Sau...El ne tine in pace (si nu razboi ca-n alte tari)..Multumesc Lui Dumnezeu am o familie credincioasa,fericita chiar. Sunt f multe de spus......
Nu L-am vazut pe Dumnezeu (omul nu poate Sa-L vada si-apoi sa traiasca
Totusi daca ma uit cu bagare de seama la lucrurile facute de EL IMI DAU SEAMA ca Dumnezeu exista
cuadevarat:Sa ne gandim la un graunte de porumb de 2-3 milimetri care are 1 gram sau doua. Il punem in pamant si creste o planta de peste 1 kg. Daca urmarim procesul cu rabdare,atentie,sinceritate realizam
ca in spatele acestui lucru este de fapt Creatotul ,Dumnezeu.2 o samanta de crin va da o planta mare ,o floare care va si mirosi.Padurea,muntii stelele...
in plus Dumnezeu ca si Creator poate avea pretentia de a fi crezut pe cuvant,ca El exista. Daca L-am
vedea acest lucru n-ar mai fi CREDINTA.
Am dat bani la Biserica,si dau,dar cat consider eu si nu orbeste. Tin cont pe cat posibil:ca se plateste
iluminatul curatenia,incalzirea.....ma gandesc apoi si observ necesitatile slujitorului,ca nu cumva el sa huzu
-reasca iar alti crestini sa fie lipsiti,am in vedere un echilibru,dupa care ma orientez.
Nu am teama .Teama esre alaruri de cel neintors la Dumnezeu. Personal m-am intors la Dumnezeu
care mi-a iertat pacatele prin credinta mea in Fiul SAU, care a murit si platit pacatele mele pe dealul Golgota
Pacatul pune teama si stapanire pe om. In cazul unui crestin aceasta teama este EXCLUSA, caci el s-a
intors,sa pocait,la primit pe Hristos ca DOMN si MANTUITOR personal asa ca teama NU are ce cauta.
Apar multe religii. Da este adevarat si f corect acest lucru.. Daca noi tacem (ca si crestini ce ne pretindem pietrele vor vorbi) Iar Mantuitorul spunea ca cei dintai vor fi cei de pe urma,iar cei de pe urma vor fi cei dintai. Evanghelia Lui Dumnezeu oricum va fi vestita ca vrem sau nu,ca intelegem sau nu.
Exista doar un singur Dumnezeu adevarat,la care se poate ajunge doar prin credinta in FIUL SAU ISUS
HRISTOS.
|
ion00
367 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 21:58
Biserica PRIMARA este recunoscuta atat de apus cat si de rasaritul crestin .Uneori se ia de model,folosind-use NOUL TESTAMENT,cea ce este corect,normal(asa mi se pare mie)
Desigur ca discutiile noastre sunt necesare,firesti dar uneori parca dau impresia unor suparari. Trebuie sa incercam cred eu sa tinem o linie de respect reciproc. Si acest lucru este posibil.
Spunea cineva mai sus ca in Biblie sunt adresari unor oameni credinciosi,spunandu-le Sfinti.
Este adevarat acest lucru. Dar trebuie tinut cont de un lucru:NU s-au adresat la persoana direct cu
denumirea de sfant.Mai exact: Niciodata Pavel NU se adreseaza sa zicem lui Petru cu cuvintele:Sfinte Petru. Acelasi lucru si la Petru caci el NU se adreseaza lui Pavel cu cuvintele;Sfinte Pavel. Ci pur si simplu
ei isi spuneau pe nume pur si simplu Pavel,Petru.In 2 Petru 3 cu 15 arata deexemplu ca-si spuneau frati.
La fel nu gasim alte persoane in BISERICA primara (in NOUL TESTAMENT) ca s-ar numi direct LA
SINGULAR SFINTI. Adresarea de sfinti se face unui grup.
Este adevarat ca in cuprinsul Bibliei apare ca titluri persoane la SINGULAR. Dar trebuie stiut faptul
ca aceste titluri au aparut mult mai tarziu,cand canonul Bibliei era incheiat demult. CUPRINSUL NU
APAREA in secolul1. Trebuie sa stim si sa tinem cont de aceste lucruri,pt se poate gresi.
Netinand cont de ex se poate aduce inchinare RELIGIOASA fapturii,care la randul sau duce la homoxexualitate,lesbianism....cum scrie in romani cap 1.
Desigur in plan SOCIAL,putem cinsti pe alti oameni,cum sa intamplat in trecutul nostru romanesc
,deesemplu cu domnitorii,regii. Si-n Biblie avem exemple de inchinari ale unor oameni adresate altor oameni
. Toate acestea NU erau RELIGIOASE.
Doar Dumnezeu merita inchinarea RELIGIOASA.EL nu-SI da slava si cinstea fapturii si nimanui!
Cel ce citeste Biblia stie ca prin faptura se intelege:inger,om,animale terestre animale marine,
pasari,insecte...
Deasemeni prin cuvantul Facator se intelege Dumnezeu. Un singur Dumnezeu care ni s-a descoperit
noua oamenilor prin TATAL,FIULsi Duhul SFANT.
Desigur exista multe lucruri pe care nu le intelegem,dar cat intelegem sa cautam (cred),sa le implinim,
sa ne straduim,asa cum sunt scrise in Cuvintul Sfant. In felul acesta putem fi scutiti de multe necazuri.
Sa ne gandim de ex cate inimi ranite produc hotii,homosexualii,pedofilii. Cata consiliere necesita,timp,
cate persoane trebuiesc antrenate,angajate care sa se ocupe de acesti bieti oameni.Asistenta medicala
apoi,spatiul juridic.....si cate si cate se mai pot spune....De aceia (si dintr-un infinit de motive),cred ca
este f important cunoasterea Bibliei,implinirea ei. Aceasta ar duce atat la mostenirea raiului,cat si la
ducerea unei vieti aici pe pamant plina de normalitate printre semenii nostri.
|
steffy_the_man
6 mesaje
|
Postat pe: 24 Noiembrie 2009, ora 23:33
De la: , la data 2009-02-01 21:04:59 "Un parinte a spus unora care vorbeau aceleasi prostii ca si voi (numai ca nu se ascundeau sub umbrela anonimatului),ca preotii nu vin din alta parte,ci din popor,si daca vreti preoti mai buni,cresteti-va voi copiii mai bine si faceti preoti mai buni.Vai de capul celor care denigreaza Biserica numai pentru a face rating si a se da importanti pe forumuri.Acestora din urma le spun un singur cuvant:MARS!"
...mi.a placut... Bravo !!!
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 25 Noiembrie 2009, ora 19:09
De la: ion00, la data 2009-11-24 21:58:37Biserica PRIMARA este recunoscuta atat de apus cat si de rasaritul crestin .Uneori se ia de model,folosind-use NOUL TESTAMENT,cea ce este corect,normal(asa mi se pare mie)
Desigur ca discutiile noastre sunt necesare,firesti dar uneori parca dau impresia unor suparari. Trebuie sa incercam cred eu sa tinem o linie de respect reciproc. Si acest lucru este posibil.
Spunea cineva mai sus ca in Biblie sunt adresari unor oameni credinciosi,spunandu-le Sfinti.
Este adevarat acest lucru. Dar trebuie tinut cont de un lucru:NU s-au adresat la persoana direct cu
denumirea de sfant.Mai exact: Niciodata Pavel NU se adreseaza sa zicem lui Petru cu cuvintele:Sfinte Petru. Acelasi lucru si la Petru caci el NU se adreseaza lui Pavel cu cuvintele;Sfinte Pavel. Ci pur si simplu
ei isi spuneau pe nume pur si simplu Pavel,Petru.In 2 Petru 3 cu 15 arata deexemplu ca-si spuneau frati.
La fel nu gasim alte persoane in BISERICA primara (in NOUL TESTAMENT) ca s-ar numi direct LA
SINGULAR SFINTI. Adresarea de sfinti se face unui grup.
Este adevarat ca in cuprinsul Bibliei apare ca titluri persoane la SINGULAR. Dar trebuie stiut faptul
ca aceste titluri au aparut mult mai tarziu,cand canonul Bibliei era incheiat demult. CUPRINSUL NU
APAREA in secolul1. Trebuie sa stim si sa tinem cont de aceste lucruri,pt se poate gresi.
Netinand cont de ex se poate aduce inchinare RELIGIOASA fapturii,care la randul sau duce la homoxexualitate,lesbianism....cum scrie in romani cap 1.
Desigur in plan SOCIAL,putem cinsti pe alti oameni,cum sa intamplat in trecutul nostru romanesc
,deesemplu cu domnitorii,regii. Si-n Biblie avem exemple de inchinari ale unor oameni adresate altor oameni
. Toate acestea NU erau RELIGIOASE.
Doar Dumnezeu merita inchinarea RELIGIOASA.EL nu-SI da slava si cinstea fapturii si nimanui!
Cel ce citeste Biblia stie ca prin faptura se intelege:inger,om,animale terestre animale marine,
pasari,insecte...
Deasemeni prin cuvantul Facator se intelege Dumnezeu. Un singur Dumnezeu care ni s-a descoperit
noua oamenilor prin TATAL,FIULsi Duhul SFANT.
Desigur exista multe lucruri pe care nu le intelegem,dar cat intelegem sa cautam (cred),sa le implinim,
sa ne straduim,asa cum sunt scrise in Cuvintul Sfant. In felul acesta putem fi scutiti de multe necazuri.
Sa ne gandim de ex cate inimi ranite produc hotii,homosexualii,pedofilii. Cata consiliere necesita,timp,
cate persoane trebuiesc antrenate,angajate care sa se ocupe de acesti bieti oameni.Asistenta medicala
apoi,spatiul juridic.....si cate si cate se mai pot spune....De aceia (si dintr-un infinit de motive),cred ca
este f important cunoasterea Bibliei,implinirea ei. Aceasta ar duce atat la mostenirea raiului,cat si la
ducerea unei vieti aici pe pamant plina de normalitate printre semenii nostri.
Luca 1, 46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul.
47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui.
Ce spune Maica Domnului aici ?
Ca o vor FERICI neamurile !!!
Cine i-a facut marire ???
CEL PUTERNIC si Sfant e numele Lui !!!
|
ion00
367 mesaje
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 14:12
Una este sa fie fericita sau numita fericita,sau marita,si cu totul alta este ca o faptura sa primeasca
inchinare religioasa.
30. Dar Dumnezeu, trecând cu vederea veacurile neștiinței, vestește acum oamenilor ca toți de pretutindeni să se pocăiască,
31. Pentru că a hotărât o zi în care va să judece lumea întru dreptate, prin Bărbatul pe care L-a rânduit, dăruind tuturor încredințare, prin Învierea Lui din morți.
32. Și auzind despre învierea morților, unii l-au luat în râs, iar alții i-au zis: Te vom asculta despre aceasta și altădată.
33. Astfel Pavel a ieșit din mijlocul lor.
34. Iar unii bărbați, alipindu-se de el, au crezut, între care și Dionisie Areopagitul și o femeie cu numele Damaris, și alții împreună cu ei.
|
|
|