back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Dispare industria auto din sua?!

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

edy_sword

166 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 16:07

vroiam sa spun multe dar nu are rost ideea este ca sunt doua lumi diferite, america si europa,in care noi romanii nu i vom putea ajunge niciodata oricit ne am stadui,iar in industria auto noi europenii cum spunea cineva vom ramane cu olitele noastre pe care nu le vom schimba niciodata pt ca asa e mentalitatea noastra de prea mult timp bafta

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 23:58

De la: mona_simona2002, la data 2009-05-17 04:24:29Masinile alea mici, fiabile si care consuma putin sunt super bune pentru Romania unde nu ai sosele pentru altfel de masini si unde faci economie la sange ca sa poti cumpara/folosi si intretine o masina, adica masina=lux.

La cat spatiu si ce sosele sunt in SUA + dimensiunile americanilor ... traiasca GMCsi altele la fel de mari, confortabile, puternice etc.

Am facut ieri plinul... era 1,91$ GALONUL (UN GALON=3,86 LITRI). Mi-au intrat 10 galoane in rezervor, deci... am pus ieri benzina de 20 de dolari. IMi ajunge o saptamana. Cat reprezinta 20$ daca o secretara castiga minim 20$/ora, un inginer castiga minim 35 $/ora, un doctor minim 50$/ora s.a.m.d.

Si ca sa nu uit... In Romania nu e obligatoriu sa mergi zilnic cu masina, se poate si altfel. In SUA fara masina esti un om mort, masina este o necesitate. Exemplu - m-am mutat in alt cartier (10 minute distanta cu masina fata de unde stateam inainte), iar fetita mea nu mai are school bus. ASta inseamna ca eu zilnic merg 22 mile cu masina pana la scoala fetei si inapoi (1 mila = 1,6 km)... adica mai mult de 30 km/zi numai ca sa duc copilul la scoala si sa-l iau de acolo. Pana la supermarket sunt cca. 6 mile x1,6 km = 10 km. Daca mai pui cele 10 mile pana la office, sau 15 mile pana la medicul de familie... unde ajungi cu km/zi?

Sunt americani care fac naveta pana la munca peste 100 mile/zi (foarte multi). Asta inseamna ca fiecare american petrece cateva ore/zi in masina. Masina trebuie sa fie confortabila, spatioasa, sigura, fiabila, usor de condus, iar daca locuiesti intr-o zona cu trafic intens obligatoriu trebuie sa aiba cutie de viteze automata, altfel amortesti in trafic cu piciorul pe ambreiaj si schimband viteze.

Eu am mai propus si altora, Dorin... ia-ti masina ta de acasa si vino cu ea in SUA macar vreo 3 luni asa si mai vorbim dupa aceea, ok?

....Ia-ma si pe mine acolo in America,hai te rooooog!....promit ca o sa fiu baiat cuminte si o s-o ascult me mamii.......asta ca sa scap de ideile pe care le am cu emigratul la mama dracu in Australia care oricum nu au masini americane dupa care sunt ''topit''si mai ales nu au fete frumoase așa ca in SUA

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 00:10

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 01:33

hai mai nu mai plange ca eu m-am interesat si credema ca sant suficiente masini care pot fii puse alaturi de masinile americane, o simpla cercetare google pe holden sau ford australia ti-ar face o alta imagine asupra pietei auto , apoi sant japonezii........ si sa stii ca fetele sant frumoase meniurile sant cu adevarat mai interesante (influenta britanico asiatica americana si aborigena si-a spus cuvantul) doar ca trebuie sa te mai impaci cu gandul la caldura excesiva si fauna locului.DUPA PAREREA MEA INDUSTRIA AUTO SI PIATA AUTO AUSTRALIANA ESTE CEA MAI APROAPE DE CE AR TREBUI SA FIE CEA AMERICANA IN FAPT CRED CA ESTE PUNTEA DE LEGATURA , VERIGA IMEDEATA A SALVARII INDUSTRIEI AMERICANE !!!!!!!!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 01:37

Tecem pe navete spatiale. Nu mai avem nevoie sa facem curte la fete. Ne face naveta curte in locul nostru.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 02:16

Gluma, gluma, dar parerea mea este ca intr-adevar se trece radical pe folosirea energiilor noastre in directia, vertical.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 08:52

De la: nastasemihail, la data 2009-05-18 02:16:27Gluma, gluma, dar parerea mea este ca intr-adevar se trece radical pe folosirea energiilor noastre in directia, vertical.
rea

Nastasica, nu-i cazul sa ne mai chinuim gandurile , imediat ce se rezolva problema teleportarii, o implementam in Europa !.... sa vezi atunci plimbari moka, economice, si-n Ro . n-o sa mai fie nevoie nici de autostrazi !...
Pentru o teleportare-n grrup, de la Bucuresti pana la Vascautii din Deal, doritorii sa se spele pe dinti, sa poarte batistute si sa aiba unghiutele taiate, c-altfel,se risca esuarea materializarii si-a reconfigurarii persoanelor la destinatie, datorita impuritatilor si-al marjei de eroare a prog.de teleportare

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 11:51

De la: gigi_braicovici, la data 2009-05-18 01:33:36hai mai nu mai plange ca eu m-am interesat si credema ca sant suficiente masini care pot fii puse alaturi de masinile americane, o simpla cercetare google pe holden sau ford australia ti-ar face o alta imagine asupra pietei auto , apoi sant japonezii........ si sa stii ca fetele sant frumoase meniurile sant cu adevarat mai interesante (influenta britanico asiatica americana si aborigena si-a spus cuvantul) doar ca trebuie sa te mai impaci cu gandul la caldura excesiva si fauna locului.DUPA PAREREA MEA INDUSTRIA AUTO SI PIATA AUTO AUSTRALIANA ESTE CEA MAI APROAPE DE CE AR TREBUI SA FIE CEA AMERICANA IN FAPT CRED CA ESTE PUNTEA DE LEGATURA , VERIGA IMEDEATA A SALVARII INDUSTRIEI AMERICANE !!!!!!!!
........mmda!...ai tu dreptate nenea Gigi si eu am auzit de masina lor traditionala Holden-ul care este si simbolul limuzinei australiene si care a fost pusa pe picioare tot de firma americana General Motors de la vremea respectiva 1948 ,cit despre gagicile lor mai ramine de vazut insa problema cea mare pt mine este cu emigratul acolo ..''sunt cam pretentiosi'' si cer sa indeplinesti cam multe conditii ....dar sa vedem

lory2326

1 mesaj
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 12:07

si in europa sunt autrostazi ca si in SUA si noi in ROMANIA face si 100 km pe zi si avem masini care consuma 8% dar noi nu suntem asa ca Americani sa ne plangem si trebui sa ne gandim si la poluare si alte chesti . oricum no sa va trezim noi europeni la viatza cand voi aveti o mentalita`te total aiurea . cipul si alte chesti care incalca drepturile omului si care toate pleaca din America .... eu unu nu mai am america la inima cum o aveam inainte ....

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 18:07

De la: lory2326, la data 2009-05-19 12:07:26si in europa sunt autrostazi ca si in SUA si noi in ROMANIA face si 100 km pe zi si avem masini care consuma 8% dar noi nu suntem asa ca Americani sa ne plangem si trebui sa ne gandim si la poluare si alte chesti . oricum no sa va trezim noi europeni la viatza cand voi aveti o mentalita`te total aiurea . cipul si alte chesti care incalca drepturile omului si care toate pleaca din America .... eu unu nu mai am america la inima cum o aveam inainte ....

Am de facut cateva mici corectii:

1. si in Europa sunt autostrazi ca in SUA pe alocuri, nu peste tot. In SUA asa este peste tot, iar bulevardele din orasele arata cam ca autostrazile de pe la noi.... unele chiar mai bine. Apropos, tu ai fost in SUA sau vorbesti din carti si filme? Eu in Europa am locuit multa vreme si stiu exact cum arata.

2. si in Romania faci cate 100 km/zi ...accidental, daca ai un drum mai lung de facut odata/luna, nu este o chestie zilnica si obisnuita. Eu vorbesc de drumul pana la scoala cu copilul pe care-l faci de doua ori/zi si inseamna 30 - 40 km prin oras. Vorbesc de drumul de acasa pana la serviciu si inapoi pe care-l fac americanii zilnic, majoritatea au de parcurs distante medii de cate 100 mile/zi, asta inseamna 160 km zilnic la care adaugi ce mai au de umblat prin oras in fiecare zi, adica minim 30 -40 km in plus.

In week end lumea merge in vizite, iesitul la un gratar la un prieten inseamna minim 60 - 70 mile = cam 100 km(asta fiind o distanta scurta).

Intr-un week end lung, de 3-4 zile, asa cum e acesta care urmeaza (Memorial Day week end), majoritatea se duc la ocean cu barca sau la plaja, iar unii merg pentru asta in Florida. Acum ma refer strict la cei pe care-i stiu eu, cei care locuiesc in Virginia, Maryland si District of Columbia, altii au alte destinatii.

Sa calculam putin: cca. 6 ore distanta pana la Virginia Beach x 70 mile/ora = vreo 420 mile = cca 700 km adica in distante romanesti ar fi cam un drum Cluj - Constanta. Gandeste-te logic.. de cate ori/an merg ardelenii la mare? Aici se merge aproape in fiecare week end pana la ocean.

Pana in Florida sau pana la Niagara sunt vreo 1000 mile de la mine = cam 1600 km. Pana in Michigan sunt vreo 600 mile = cca 1000 km. Astea sunt drumuri care se fac mai rar = de 1-2 ori/an. DC -Toronto sau Las Vegas, Los Angeles mergi cu avionul, dar pana in Philadelphia sau Baltimore sunt oameni destul de multi care merg zilnic si e o distanta Bucuresti - Constanta ... zilnic!!!

Viteza in oras in DC, PA, VA si MD (zona mea, deci pe unde circul des sau zilnic) este cam 45 mile/ora la care se mai adauga 5-10 mile in plus ca asa se merge pe aici fara sa te ia politia = cam 70 sau 80 km/ora in oras. Afara din oras, pe autostrada viteza limita este 65-70 mile/ora , aia inseamna ca se merge cu 75 - 85 mile/ora, adica intre 120 si 150 km/ora.

Si cu toate astea petreci cateva ore bune/zi in masina. Deci ...nu mai compara distantele din Romania cu astea de aici ca mi se face rau! Am facut si eu naveta 3 ani 54 km dus-intors si nu era usoara, stiu exact despre ce vorbesc.

Romania este de marimea statului Texas. SUA are 50 de state, unele mai mari, altele mai mici. Cred ca suprafata totala este de vreo 3 ori cat a Europei, asta fara sa luam in calcul Canada si mexicul, deci atentie mare la distante ca e cu totul altceva. Exemplu: Washington DC cu suburbiile este un cerc cu un diametru de cca. 100 mile, deci... ca sa circuli in zona metropolitana dintr-o periferie in alta inseamna 150 - 160 km... prin oras!!!

In rest ai dreptate... nu e obligatoriu sa-ti placa America.

haihui09

38 mesaje
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 20:51

Te gandesti la vacanta?
w w w.taberelemele . ro

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 05:25

Vorbeam de strazi in SUA. Am gasit intre timp si o exemplificare cu poze. Mi-a trimis-o prietenul meu Cristi din Texas:

www.freewebs.com/meinusa/somehighways.htm

Cam asa arata strazile prin oras.
Daca va uitati atenti pe site-ul lui Cristi va lamuriti mai bine si cu distantele si cu dimensiunile.

Noapte buna.

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 09:46

PTR TERENTE :invata sa fii BUN in romanika , fii un exemplu de urmat , cand vei indeplini toate cerintele pentru emigrare gandestete daca merita sa fii DOMN in romania sau SLUGA intre straini EU AM ALES .Nu sant DOMN dar sant BUN (sau macar asa ma consider) raman in romania!

Ion_Catalin

1 mesaj

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 10:00

Aiurea. Daca nu ai nimic, ma refer la "zestrea" parinteasca, in Romania nu ai posibilitatea sa iti creezi o viata mai buna, sa iti cumperi o masina, o casa sau stiu eu ce.... nici in strainatate nu e usor, dar ti se ofera mai ulte oportunitati!!! Ce am starns in 3 ani in tara, aici am agonisit in 2 luni.

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 10:45

De la: mona_simona2002, la data 2009-05-19 18:07:21
De la: lory2326, la data 2009-05-19 12:07:26si in europa sunt autrostazi ca si in SUA si noi in ROMANIA face si 100 km pe zi si avem masini care consuma 8% dar noi nu suntem asa ca Americani sa ne plangem si trebui sa ne gandim si la poluare si alte chesti . oricum no sa va trezim noi europeni la viatza cand voi aveti o mentalita`te total aiurea . cipul si alte chesti care incalca drepturile omului si care toate pleaca din America .... eu unu nu mai am america la inima cum o aveam inainte ....

Am de facut cateva mici corectii:

1. si in Europa sunt autostrazi ca in SUA pe alocuri, nu peste tot. In SUA asa este peste tot, iar bulevardele din orasele arata cam ca autostrazile de pe la noi.... unele chiar mai bine. Apropos, tu ai fost in SUA sau vorbesti din carti si filme? Eu in Europa am locuit multa vreme si stiu exact cum arata.

2. si in Romania faci cate 100 km/zi ...accidental, daca ai un drum mai lung de facut odata/luna, nu este o chestie zilnica si obisnuita. Eu vorbesc de drumul pana la scoala cu copilul pe care-l faci de doua ori/zi si inseamna 30 - 40 km prin oras. Vorbesc de drumul de acasa pana la serviciu si inapoi pe care-l fac americanii zilnic, majoritatea au de parcurs distante medii de cate 100 mile/zi, asta inseamna 160 km zilnic la care adaugi ce mai au de umblat prin oras in fiecare zi, adica minim 30 -40 km in plus.

In week end lumea merge in vizite, iesitul la un gratar la un prieten inseamna minim 60 - 70 mile = cam 100 km(asta fiind o distanta scurta).

Intr-un week end lung, de 3-4 zile, asa cum e acesta care urmeaza (Memorial Day week end), majoritatea se duc la ocean cu barca sau la plaja, iar unii merg pentru asta in Florida. Acum ma refer strict la cei pe care-i stiu eu, cei care locuiesc in Virginia, Maryland si District of Columbia, altii au alte destinatii.

Sa calculam putin: cca. 6 ore distanta pana la Virginia Beach x 70 mile/ora = vreo 420 mile = cca 700 km adica in distante romanesti ar fi cam un drum Cluj - Constanta. Gandeste-te logic.. de cate ori/an merg ardelenii la mare? Aici se merge aproape in fiecare week end pana la ocean.

Pana in Florida sau pana la Niagara sunt vreo 1000 mile de la mine = cam 1600 km. Pana in Michigan sunt vreo 600 mile = cca 1000 km. Astea sunt drumuri care se fac mai rar = de 1-2 ori/an. DC -Toronto sau Las Vegas, Los Angeles mergi cu avionul, dar pana in Philadelphia sau Baltimore sunt oameni destul de multi care merg zilnic si e o distanta Bucuresti - Constanta ... zilnic!!!

Viteza in oras in DC, PA, VA si MD (zona mea, deci pe unde circul des sau zilnic) este cam 45 mile/ora la care se mai adauga 5-10 mile in plus ca asa se merge pe aici fara sa te ia politia = cam 70 sau 80 km/ora in oras. Afara din oras, pe autostrada viteza limita este 65-70 mile/ora , aia inseamna ca se merge cu 75 - 85 mile/ora, adica intre 120 si 150 km/ora.

Si cu toate astea petreci cateva ore bune/zi in masina. Deci ...nu mai compara distantele din Romania cu astea de aici ca mi se face rau! Am facut si eu naveta 3 ani 54 km dus-intors si nu era usoara, stiu exact despre ce vorbesc.

Romania este de marimea statului Texas. SUA are 50 de state, unele mai mari, altele mai mici. Cred ca suprafata totala este de vreo 3 ori cat a Europei, asta fara sa luam in calcul Canada si mexicul, deci atentie mare la distante ca e cu totul altceva. Exemplu: Washington DC cu suburbiile este un cerc cu un diametru de cca. 100 mile, deci... ca sa circuli in zona metropolitana dintr-o periferie in alta inseamna 150 - 160 km... prin oras!!!

In rest ai dreptate... nu e obligatoriu sa-ti placa America.

Poate ca sunt , dar pana la urma ... cam tot ceea ce scrii pe aici, maniera si ardoarea, ma fac sa cred ca job-ul tau in locul in care te afli acum, este sa-i inalti in slavi. Nu stiu daca este un job platit sau doar patriotism si recunostinta, dar este bine sa nu uitam ce suntem ...

Mii de scuze pentru comentariu, dar uneori, parca sfidezi bunul simt ... Parerea mea ... Chiar daca acolo o fi asa cum spui. Foarte bine. Bucura-te de ceea ce ai ...
Nu de alta dar asa spui cu un patos ca "Romania este de marimea statului Texas. SUA are 50 de state, unele mai mari, altele mai mici" ... de parca ar trebui sa ne para rau ce tara "mica" avem ...

In fine ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
Fosta membra 9am.ro

115 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 14:47

De la: boscorneac, la data 2009-05-20 10:00:37Aiurea. Daca nu ai nimic, ma refer la "zestrea" parinteasca, in Romania nu ai posibilitatea sa iti creezi o viata mai buna, sa iti cumperi o masina, o casa sau stiu eu ce.... nici in strainatate nu e usor, dar ti se ofera mai ulte oportunitati!!! Ce am starns in 3 ani in tara, aici am agonisit in 2 luni.
....Exact la asta ma refeream si eu cind vorbeam de emigrare ,nu cred ca printre straini daca ai o meserie de muncitor poti fi numit sluga ci mai degraba esti respectat daca ti-o faci cum trebuie si-ti vezi de ale tale (dar asta numai in calitate de emigrant cu acte in regula care se bucura de aproape aceleasi drepturi ca si cetatenii tarii respective)..................in Romanika altfel sta treaba, decit sluga strainilor care vin sa faca pe patronii si sefii la mine in tara mai bine om liber,independent si respectat pe la straini care in nici un caz nu cred ca sunt atit de sfidatori si aroganti ca in Ro....in concluzie NU situatia economica ma deranjeaza cit caracterul oamenilor de aici care este de o josnicie inegalabila nu vreau sa jignesc pe nimeni dar si eu ca multi alti din Romania locuiesc printre conationali ,vecini ,rude,neamuri,''prieteni'',..e.t.c. care aproape ca li se citesc ura si dusmania pe fața si care mai degraba ar da orice sa ma vada ca sufar si ca-mi este greu

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 14:55

De la: boscorneac, la data 2009-05-20 10:00:37Aiurea. Daca nu ai nimic, ma refer la "zestrea" parinteasca, in Romania nu ai posibilitatea sa iti creezi o viata mai buna, sa iti cumperi o masina, o casa sau stiu eu ce.... nici in strainatate nu e usor, dar ti se ofera mai ulte oportunitati!!! Ce am starns in 3 ani in tara, aici am agonisit in 2 luni.
dupa razboi nemtii aveau ceva????!!!!!! nu aveau decat niste fiare si maldare mari de caramizi si uite acum ce reprezinta industria nemteasca asa si omul sau orice om .Sper ca ZESTREA de care spui sa inseamne ::::::::: educatie tenacitate si ambitie si spun asta deoarece cunosc destui tineri (ce si- au dorit sa emigreze) care au trecut de mult de la statutul de angajat la cel de propietar (este adevarat nici masini americane nu si-au mai cumparat.Din pacate si pentru mine a trecut visul american cu Lincoln la scara a trecut .............si visam ....... desi eram doar un copil

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 05:25

Alice Corina " Poate ca sunt , dar pana la urma ... cam tot ceea ce scrii pe aici, maniera si ardoarea, ma fac sa cred ca job-ul tau in locul in care te afli acum, este sa-i inalti in slavi. Nu stiu daca este un job platit sau doar patriotism si recunostinta, dar este bine sa nu uitam ce suntem ...

Mii de scuze pentru comentariu, dar uneori, parca sfidezi bunul simt ... Parerea mea ... Chiar daca acolo o fi asa cum spui. Foarte bine. Bucura-te de ceea ce ai ...
Nu de alta dar asa spui cu un patos ca "Romania este de marimea statului Texas. SUA are 50 de state, unele mai mari, altele mai mici" ... de parca ar trebui sa ne para rau ce tara "mica" avem ...

In fine ..."

Esti pe aproape pt. ca unul dintre joburile mele este sa scriu despre SUA si despre comunitatea romano-americana. Plateste un Newspaper din Romania care spera ca romanii vor invata ceva din experientele si realizarile altor popoare si ca le vor aplica si-n tara.

Si eu am invatat la scoala in Romania ca avem o tara frumoasa si bogata, printre cele mai mari din Europa; ca suntem minunati, inteligenti, inventivi, ospitalieri etc. Intre timp mi-am pus intrebarea: "comparativ cu cine si cu ce?" Japonezii invata de mici pe la scoala:"suntem o tara saraca, n-avem resurse, singura noastra resursa este inteligenta si trebuie sa o folosim la maxim". Uita-te unde sunt ei si und esuntem noi. Ca marime suntem cam la fel cu Elvetia, dar parca nu jucam in aceeasi liga....

Cu cat vezi mai multe tari, frumuseti si bogatii prin lume, cu cat cunosti mai multi oameni si mai multe stiluri de viata, incepi sa realizezi ca romanii adesea se mint singuri, se imbata cu apa rece si s-au culcat pe o ureche sclavi ai sloganului: "se poate si asa"

Da, poate ca sunt cinica. Eu consider ca dupa 50 de ani de comunism si 20 de pseudodemocratie ar fi momentul ca romanii sa devina ceva mai realisti, sa accepte adevarul - suntem printre cele mai sarace si murdare tari ale Europei. In occident suntem priviti uneori ca cetateni de mana a doua. Clasa politica este corupta si traieste dupa reguli absurde. Intreprinzatorul roman este Cenusareasa economiei, iar functionarul public il priveste ca pe un gunoi. Angajatul roman munceste pe salarii mizerabile fara sa carteasca pentru ca patronul ameninta "sunt destui care asteapta la usa!"

Trebuie sa schimbam toate astea cumva. Cel mai simplu este sa urmam modelul celor care au reusit, iar pentru asta este necesar sa recunosti ca e rau si sa accepti ca trebuie sa inveti de la altii.

Asta e parerea mea.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 05:46

Asa ne-a invatat comunismul, pe care unii de-abia asteapta sa-l vada inapoi..

La revolutie cind trebuia sa ne revenim ca natie, toti au dat inapoi cu frica, si s-au bagat sub plapuma statului la loc. Bine ca macar am constientizat cu totii ca cei care conduc sint la fel ca toti ceilalti.

gherghisan_ion

1 mesaj
Oras: Constanta

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 16:39

VORBESTE POSESOAREA DE RABLA AMERICANA, MANCATOARE DE RESURSE SI DISTRUGATOARE DE MEDIU. DE CE NU PLECI TU IN .... SUA?

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 22 Mai 2009, ora 18:23

De la: gherghisan_ion, la data 2009-05-22 16:39:14VORBESTE POSESOAREA DE RABLA AMERICANA, MANCATOARE DE RESURSE SI DISTRUGATOARE DE MEDIU. DE CE NU PLECI TU IN .... SUA?
prietene gagica asta chear locuieste in state nu vorbeste ca mine care am trecut in viteza dintrun aeroport in altul si apoi zup pe vapor putini sant cei ce posteaza comentarii in cunostinta de cauza si eu personal sant impotriva ineficientelor cilindree americane (oricand adaptand un motor european pe magaoaiele americane ) dar america sa cladit pe idealuri si masinile fac parte din visul american. P.S. ---- si imi aduc aminte de visele lui tata care spera sa bage un motor de tractor U650 pe un Plymouth

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 19:20

De la: gherghisan_ion, la data 2009-05-22 16:39:14VORBESTE POSESOAREA DE RABLA AMERICANA, MANCATOARE DE RESURSE SI DISTRUGATOARE DE MEDIU. DE CE NU PLECI TU IN .... SUA?

Acest post imi era adresat? Daca da, atunci tin sa-ti spun ca "rabla americana" albastra din fotografie este un Ford Escape nou nout. Are 3000 de mile la bord si merge intre 25 si 40 mile cu un galon de benzina (adica undeva intre 40 si 65 km cu 3,86 litri de benzina). De poluat polueaza cam cat o masina europeana care are un Euro 4 si e o masina din clasa SUV-uri mici. Este o masina de drum lung si Interstate-uri, nu este o masina de mers la cumparaturi sau la job.

Prin oras folosesc o Toyota Corolla mica din 2001 cu cutie de viteze manuala si consum de un galon la 35 - 50 mile. E cea mai mica masina din parcare la mine pe strada si polueaza mai putin decat o Dacie din acelasi an cu ea sau decat rablele aduse in Romania dupa 1990.

Si cum spune Gigi eu locuiesc in SUA dupa ce ani de zile am incercat sa schimb mentalitati prin tara si m-am convins ca nu se poate ....am plecat. Cred ca a fost cea mai inteligenta miscare din viata mea.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 22 Mai 2009, ora 19:39

De la: Terente27, la data 2009-05-20 14:47:39
....Exact la asta ma refeream si eu cind vorbeam de emigrare ,nu cred ca printre straini daca ai o meserie de muncitor poti fi numit sluga ci mai degraba esti respectat daca ti-o faci cum trebuie si-ti vezi de ale tale (dar asta numai in calitate de emigrant cu acte in regula care se bucura de aproape aceleasi drepturi ca si cetatenii tarii respective)..................in Romanika altfel sta treaba, decit sluga strainilor care vin sa faca pe patronii si sefii la mine in tara mai bine om liber,independent si respectat pe la straini care in nici un caz nu cred ca sunt atit de sfidatori si aroganti ca in Ro....in concluzie NU situatia economica ma deranjeaza cit caracterul oamenilor de aici care este de o josnicie inegalabila nu vreau sa jignesc pe nimeni dar si eu ca multi alti din Romania locuiesc printre conationali ,vecini ,rude,neamuri,''prieteni'',..e.t.c. care aproape ca li se citesc ura si dusmania pe fața si care mai degraba ar da orice sa ma vada ca sufar si ca-mi este greu

Terente, cred ca ai dreptate! In Romania oamenii sunt respectati dupa functii si diplome. Asa percep si eu situatia de acasa. In alte parti ...sunt respectati ca oameni mai intai si apoi ...dupa ceea ce stiu sa faca cel mai bine, indiferent ce studii au si cate diplome.

Aceasta este normalitatea... o normalitate greu de acceptat de catre romani, un popor obisnuit sa respecte functia, gradul si particul din fata numelui cuiva... Cand vor inceta romanii cu dusmania, cu egoismele si infanitlismele? E prea mare procentul celor care se bucura cand "moare capra vecinului" ...parerea mea.

Caracterul oamenilor - vecini, rude si prieteni cu idei retrograde si mentalitati invechite; sistemul de pile, cunostinte, relatii si spagi sunt motivele principale care-i determina pe romani sa emigreze si cauza principala a problemelor grave cu care se confrunta Romania.

iar autoritatile romane au o atitudine complet gresita vis-a-vis de romanii din strainatate, ca o mama vitrega care se bucura cand oamenii pleaca din tara pentru ca a mai scapat de o problema sociala sau de o gura de hranit...

Eu inca mai astept normalitatea.

wpich99

15 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 21:46

POATE O GALEATA DE 2-3 VEDRE. SI TOATE SUNT SETATE SA MEARGA CU MAXIM 120 M/H, ADICA MAXIM 180 KM/H. SI NU SUNT MARI DELOC IN INTERIOR, CI DOAR LA EXTERIOR.

wpich99

15 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:02

VORBESTI PROSTII MAI MARI CA TINE.LUMEA PE AICI MERGE CU AVIONUL PE DISTANTELE AMINTITE.POATE CATIVA AVENTURIERI VOR SA FACA 2 ZILE PE DRUM DUS SI DOUA INTORS DIN CELE 4 ZILE CAT ARE UN WEEK-END AMERICAN(BINEINTELES SINGURUL PT. CA RESTU AU O ZI JUMATE'). IAR CU 150 KM/H(~90M/H) PRIN AMERICA MERGE DOAR POLITIA, RESTU' DOAR CU 55-60M/H. PRIN EUROPA SE MERGE LEJER CU 100M/H PE AUTOSTRAZI IAR IN GERMANIA SI CU 200M/H DACA AI MASINA.ORICUM MASINILE AMERICANE NORMALE SUNT SETATE SA MEARGA LA MAX. 120 M/H.

wpich99

15 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:08

De la: mona_simona2002, la data 2009-05-22 05:25:06Alice Corina " Poate ca sunt , dar pana la urma ... cam tot ceea ce scrii pe aici, maniera si ardoarea, ma fac sa cred ca job-ul tau in locul in care te afli acum, este sa-i inalti in slavi. Nu stiu daca este un job platit sau doar patriotism si recunostinta, dar este bine sa nu uitam ce suntem ...

In fine ..."

Esti pe aproape pt. ca unul dintre joburile mele este sa scriu despre SUA si despre comunitatea romano-americana. Plateste un Newspaper din Romania care spera ca romanii vor invata ceva din experientele si realizarile altor popoare si ca le vor aplica si-n tara.

Si eu am invatat la scoala in Romania ca avem o tara frumoasa si bogata, printre cele mai mari din Europa; ca suntem minunati, inteligenti, inventivi, ospitalieri etc. Intre timp mi-am pus intrebarea: "comparativ cu cine si cu ce?" Japonezii invata de mici pe la scoala:"suntem o tara saraca, n-avem resurse, singura noastra resursa este inteligenta si trebuie sa o folosim la maxim". Uita-te unde sunt ei si und esuntem noi. Ca marime suntem cam la fel cu Elvetia, dar parca nu jucam in aceeasi liga....

Cu cat vezi mai multe tari, frumuseti si bogatii prin lume, cu cat cunosti mai multi oameni si mai multe stiluri de viata, incepi sa realizezi ca romanii adesea se mint singuri, se imbata cu apa rece si s-au culcat pe o ureche sclavi ai sloganului: "se poate si asa"

Da, poate ca sunt cinica. Eu consider ca dupa 50 de ani de comunism si 20 de pseudodemocratie ar fi momentul ca romanii sa devina ceva mai realisti, sa accepte adevarul - suntem printre cele mai sarace si murdare tari ale Europei. In occident suntem priviti uneori ca cetateni de mana a doua. Clasa politica este corupta si traieste dupa reguli absurde. Intreprinzatorul roman este Cenusareasa economiei, iar functionarul public il priveste ca pe un gunoi. Angajatul roman munceste pe salarii mizerabile fara sa carteasca pentru ca patronul ameninta "sunt destui care asteapta la usa!"

Trebuie sa schimbam toate astea cumva. Cel mai simplu este sa urmam modelul celor care au reusit, iar pentru asta este necesar sa recunosti ca e rau si sa accepti ca trebuie sa inveti de la altii.

Asta e parerea mea.

wpich99

15 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:11

Texasul este de 3 ori mai mare ca Romania, are aproape 700.000 km patrati, Romania cca 237.000 km patrati. ROMANIA E DE 6 ORI MAI MARE DECAT ELVETIA CARE ARE CCA 41.000 KM PATRATI. MAI CITESTE SI NU MAI SCRIE PROSTII.

wpich99

15 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:24

DECI FORDUL ESCAPE CONSUMA 16 LITRI(4 GALOANE) LA 100 DE MILE( 160 KM). ENORM. VW GOLF PE CARE IL AM EU CONSUMA CCA 4 LITRI/100 KM, ADICA CCA 1 GALON LA 62 DE MILE SI ARE UN MOTOR DE 2.000 CMC SI O GREUTATE DE 1600KG. UN SUV VW TUAREG CU MOTOR DE 3 LITRI SI 250 CP CONSUMA 2 GALOANE LA 62 MILE, ADICA 8 LITRI/100KM SI ARE CCA 2500 KG.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 19:27

De la: wprichelmaer66, la data 2009-05-25 21:46:32 POATE O GALEATA DE 2-3 VEDRE. SI TOATE SUNT SETATE SA MEARGA CU MAXIM 120 M/H, ADICA MAXIM 180 KM/H. SI NU SUNT MARI DELOC IN INTERIOR, CI DOAR LA EXTERIOR.

1. "veadra" este un regionalism folosit prin Ardeal si vine din limba maghiara; o veadra = o galeata, iar o galeata are de obicei capacitatea de 10 litri.

2. 120 mile/ora = 192 km/ora nu 180 km/h, istetule!

3. exista state americane in care NU este limita de viteza pe autostrada, de exemplu Nebraska sau Dakotele s.a.m.d. Exista state in care limita de viteza este 70 mile/ora (exemplu Michigan) si se circula cu 5-10 mile in plus fata de viteza limita fara sa te amendeze politia daca pune radar-ul (exemplu VA si MD). Asa ca... mai urca-te in masina si mai bate America.

4. Daca vrei sa vezi America mergi cu masina distante lungi, din avion nu vezi nimic, iar distante de 500-600 mile poti sa faci lejer intr-o zi in SUA. Unii oameni au concedii platite in SUA (cate 2-3 saptamani pe an) si sarbatori legale idem, deci ... termina cu analizele pe text.

Am eu un cui impotriva romanilor care au facut turism prin bazaruri dupa 1990 si stiu din locurile prin care au calatorit:
a) unde este piata din Debrecen
b) bazarele din Istanbul
c) cimitirul si dealerii auto din Munchen

....daca ii intrebi despre atractiile turistice are orasul din care tocmai s-au intors, schimba subiectul si incep sa-ti arate sacosele de rafie cu "marfa"

N-am inteles... pe tine ce te deranjeaza de fapt?

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 19:43

Iti mai dau un exemplu:

Intr-un Chevrolet Corsica mi-au incaput 2 geamantane mari (din acelea cu care se merge in Romania) + unul mic (gen stewardesa). In Bucuresti la sosire au incaput intr-un Renault 18 de 1600 cmc aceleasi bagaje cam asa: unul in portbagaj, unul pe portbagajul de deasupra si valiza mica pe bancheta din spate.

Ideea e sa respectam proportiile ...pentru ca arati la fel de caraghios in Romania cu un Tacoma, care nu incape bine pe sosea sau in parcare, pe cat de caraghios arati in SUA intr-o Dacia de pilda...

Deci... industria auto din SUA nu dispare si nici masinile mari americane pentru ca au locul si rolul lor in peisaj.

Nu mor caii cand vor cainii zice vorba din batrani.
Eu am invatat sa scriu, tu invata sa citesti... mai precis sa intelegi.

Merci.

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Dispare industria auto din SUA?!
Mergi la: