back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Fiat vs hyundai

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 19:53

DACA TOT A FOST DESHIS UN TOPIC CE PRIVEA DOUA MODELE ALE ACELEIASI COMPANII DE CE NU AM VORBI DE ALBEA SI ACCENT MASINI CE NU AU NIMIC UNA CU ALTA DESI FAC PARTE DIN ACEIASI CLASA

Raporteaza abuz de limbaj
eastside

179 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 00:15

Masini bune amindoua , avind in vedere pretul. Personal am avut sansa sa le testez pe amindoua inainte de a ma hotari pe logan mcv, motivul fiind spatiul. Fata de logan, care e mai zgomotos din cauza motorului diesel dar nu numai ), Albea se simte si se conduce super (cea pe care am condus-o avea 2000 si ceva km), e spatioasa dar ca si Hyundai-ul are gura de incarcare a portbagajului prea mica pentru ce-mi trebuie. Un minus ar fi absenta motorizarii diesel, sau aducerea cu greu, pe comanda a uneia, in schimb e o masina pe care as cumpara-o miine. Hyundai-ul pe care l-am testat era o masina "fugarita", diesel, dar nu se compara cu loganul, tot diesel ca performanta. Am optat totusi pentru logan din doua motive: unul l-am precizat mai sus, al doilea ar fi consumul ff mic - 4.5% cu 6%, extraordinar zic eu pentru o masina asa de mare (repet - e mcv) si desi e mai slabut ca performante, motorul fiind usor subdimensionat, e tot ce-mi trebuie. Lucrez in domeniul instalatiilor de climatizare si mai e nevoie din cind in cind sa contribui cu prezenta...... . Altfel as lua Albea sau as mai pune ceva si as opta pentru Hyundai. Inca ceva - De remarcat la hyundai e nivelul de siguranta, lucru care conteaza din ce in ce mai mult..... Foarte buna comparatia, mai buna decit cea dintre logan si clio, tinind cont de pret.....

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 18:26

MERCY DE COMENTARIU si felicitari de alegere draga bb ess cei drept in romania ca meserias iti trebuie o masina mai spatioasa nu de alta dar pentru multi dintre noi achizitionarea unei masini implica si plata unei rate . Ca un sustinator si posesor de logan a trebuit sa privesc si in curtea vecinului daca tot imi denigra masina, la fiat a fost simplu am cativa cunoscuti posesori de albea marea brava in plus masina de serviciu este tot un fiat astfel ca singura problema a fost cu hyundai-ul care in afara de santa fe si tucson imi era complet necunoscut . Nu am deschis acest topic pentru a-mi lua achizitiona ulterior una dintre masini vreau doar sa vad cati chear cunosc ceva despre aceste masini ???

eastside

179 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 21:10

In privinta loganului, ca masina, trebuie sa recunoastem ca mai e de lucrat, asta daca se doreste o concurenta cu masinile mai de soi, in special cele germane. In schimb pentru banii pe care-i dai si uitindu-te la pretul unui golf , audi, peugeot sau chiar renault (si aici putem discuta tot anul), primesti suficient, singurele minusuri fiind poate la capitolul materiale finisaj sau dotari.
Daca e sa ne aducem aminte de batrina dacie, loganul pare un fel de avion (cel putin eu asa m-am simtit cind am coborit din dacia personala si m-am urcat intr-un logan - de-abia aparuse...) dar sa nu uitam ca dacia 1310 costa in 2004 cam 3000 de dolari. Ce masina iti luai in banii astia, de oriunde pe planeta asta? Asa proasta cum era, iti faceai treaba; nu mai zic ca a fost si ramine inca o masina pe care o poti repara in propria curte, ceea si in ziua de azi aduce economii substantiale. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu sint nostalgic, poate ca diferenta dintre logan si bmw e ca cea dintre logan si dacia 1300, atita doar ca, cu mici exceptii, loganul este o masina a vremurilor ei, in tara asta, atit din punct de vedere a pretului cit si a fiabilitatii ( si aici chiar stiu ce vorbesc). Inainte sa luam mcv-ul, pentru munca am purtat o dacie berlina (inca o mai avem pe post de masina de razboi :) ), o dacie papuc, si un ford mondeo din 98 (si pe asta il mai avem), si m-am lasat greu convins ca loganul e o optiune, la cite stiam despre el la acea vreme. Spre norocul meu, un fost coleg de facultate lucra la dealerul local dacia si am beneficiat de informatii din interior, sa zic asa. Motoarele n-au pus probleme deosebite nici macar pe masinile taximetristilor care dupa 150 000 km inca mergeu fara necazuri, tabla e asa cum o stim (dar pe orice masina din ziua de azi, tabla e asa ..... sa nu te ploua), trenurile de rulare rezista bine la drumurile noastre, tocmai aparuse motorul diesel de 90 hp, asa ca n-am mai ezitat. Pretul a fost argumentul final (ne gindeam la un doblo dar sarea de 18 000 de euro) la nivelul de dotari pe care le voiam- adica nu clima nu stiu de care, sau mai stiu eu ce altceva- ci un abs, servodirectie si airbaguri frontale si laterale - ca tare-s bune. Deja testasem mai multe modele de masini pe la cunoscuti si n-am fost convins de diferenta, cum am mai spus nu vad de ce sa dau bani pe ceva mai mult decit loganul, cind nu am pe unde sa merg. Mai e si argumentul pe care l-ai enuntat mai devreme, acela ca o masina noua implica si o rata lunara, si atunci, daca n-am banu' jos, de ce sa ma indatorez la banca, doar asa - sa moara dusmanii ?! De curind a aparut in familia noastra si un copil, si ne gindeam ca ar fi necesar ca sotia sa-si ia permisul si sa luam o masina asa, mai de familie, de mers la munte, la mare si prin alte locuri, dar care sa se si preteze la stilul si la putinta de a sofa al doamnei (parca vad ce urmeaza :)) ) De aceea am zis ca albea sau accentul ar fi de cumparat, ar mai fi si kia ceed care e sora buna cu hyundai-ul, dar asta daca nu ne tavaleste criza asta inchipuita, ca doar tot la lesing ne gindeam . De sh-uri nici nu vreau sa aud, ca m-am saturat. Ca o concluzie (daca se poate spune asa dupa ce am batut cimpii :)) ), sa raminem cu picioarele pe pamint, o masina merita cumparata daca e noua, din toate motivele posibile, iar una scumpa doar daca ai banii in mina. Mult noroc, si bafta la succes !
P.S.- am vorbit mai mult de logan decit de cele doua dar citind ce-au mai scris si altii ma ambitionez sa devin loganist convins, asa de-al naibii ............

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 01:48

eastside

179 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:54

Mi-am tocit degetele facind si asta (configurind si comparind masini) si nu numai cu astea doua...... E adevarat ca nu m-am mai interesat demult de piata, asa ca multumesc de idee.

eastside

179 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 22:56

Tocmai am vorbit cu amicul meu cu hyundai-ul. Masina are 2 ani si vreo 70 de mii, si i s-a busit turbina....... E adevarat ca n-a tinut la ea dar totusi... Loganul diesel (are unul dat la taxi) are 200 de mii si nici o defectiune majora. Colac peste pupaza, din motiv de bani, revizia de 60 de mii a facut-o intr-un service independent asa ca garantie.... In total e vorba de vreo 1000 de euro, adica nu-s chiar putini, si chiar daca o faci pe garantie, pe mine ma cam sperie treaba asta. Revin cu detalii.

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 16:39

eu toate loganurile care le-am avut pe taxi nu le-am facut decat pana pe la 30 40mii revizia ;la dealer ciudata problema la hyundaio cu turbina eu cunosc doua accenturi taxi fara preobleme si au 150000km

eastside

179 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 23:03

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 20:17

Fiat albea 280000km masina de serviciu tabla usi toate in regula fara troncanituri, motor vivace dar directie si suspensii varza lucru firesc la drumurile din romania.

George_Diaconu

21 mesaje

Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 20:23

Hyundai are multe Suv-uri si fiat doar unul,cred ca Hyundai este mai specializat cam la toate domeniile

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 02:47

desigur ca hyundai este prezent cu mai multe suv-uri iar la fiat acela nu prea este un suv mai incurand un automobil cu tractiune integrala desi cred ca ar putea concura cu tucsonul prin cateva hartoape este clar ca hyundaiul cam ai da in nas fiatului la toate categoriile cu exceptia automobilelor de foarte mic litraj (ex fiat 500-600 si panda )acolo unde hyundai mai are de invatat cica pana pe la vara cand va avea si ei in productie ceva asemanator cu smartul.

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 17:05

exista panda 4x4 care se descurca foarte bine pe teren accidentat si nu e suv. topicul e interesant pt ca sincer nu stiu pt ce as opta dar cred ca tot pt logan. si daca nu stiati motorul de 1.5 disel de la logan a castigat multe premii.

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 18:38

De la: zgirboc_18, la data 2009-04-09 17:05:54exista panda 4x4 care se descurca foarte bine pe teren accidentat si nu e suv. topicul e interesant pt ca sincer nu stiu pt ce as opta dar cred ca tot pt logan. si daca nu stiati motorul de 1.5 disel de la logan a castigat multe premii.
un mare premiu a fost castigat in germania ei bine era o comparatie intre diferite modele diesel privit si catre celelalte cheltuieli cand esti in posesia unui astfel de automobil si hyundaiul desi nu imi mai amintesc cred ca era pe un loc bun , pentru mine accentul diesel este singura alternativa la logan dci , dar la fiat????????ce varianta sa alegi in aceiasi bani si berlina ??????raspuns nimic ! ! ! desigur in 10mii gasesti punto clasic nu?????! ! ! ! albea sufera de nevoia unui diesel dar turcoaica a multumit iubitorii de benzinare care au aleso in detrimentul loganului 1,4 sincer intre i 10 si panda benzina as alege panda dar vb de diesel as alege invers intre punto si accent as alege koreanul ca este berlina .

veveritza29

30 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 15:11

Fiat..masina europeana o o adevarata istorie in urma...Hyundai...

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 00:41

De la: veveritza29, la data 2009-04-22 15:11:06Fiat..masina europeana o o adevarata istorie in urma...Hyundai...

draga mea nu conteaza asta pt ca audi nu are vechimea celor de la bmw sau mercedes dar nu e mai slab decat ele eu sincer vad audi ca o combinatie intre acestea 2

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 00:46

De la: gigi_braicovici, la data 2009-04-10 18:38:18
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-09 17:05:54exista panda 4x4 care se descurca foarte bine pe teren accidentat si nu e suv. topicul e interesant pt ca sincer nu stiu pt ce as opta dar cred ca tot pt logan. si daca nu stiati motorul de 1.5 disel de la logan a castigat multe premii.
un mare premiu a fost castigat in germania ei bine era o comparatie intre diferite modele diesel privit si catre celelalte cheltuieli cand esti in posesia unui astfel de automobil si hyundaiul desi nu imi mai amintesc cred ca era pe un loc bun , pentru mine accentul diesel este singura alternativa la logan dci , dar la fiat????????ce varianta sa alegi in aceiasi bani si berlina ??????raspuns nimic ! ! ! desigur in 10mii gasesti punto clasic nu?????! ! ! ! albea sufera de nevoia unui diesel dar turcoaica a multumit iubitorii de benzinare care au aleso in detrimentul loganului 1,4 sincer intre i 10 si panda benzina as alege panda dar vb de diesel as alege invers intre punto si accent as alege koreanul ca este berlina .

eu stiu ca diselul hiundai e in 3 pistoane e slab si foarte zgomotos

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 18:31

ai dreptate ZGARBOC 3 cilindri este inferior fata de dci de la renault dar si fata de jti 1,3 fiat testul german nu se referea insa la calitatea motorului ci la pretul per km incluzand costul intretinerii, taxelor de propietate si de utilizare (impozit asigurari ) dar si gradul de depreciere in piata al masinii (culmea este ca a castigat loganul dci ) fiatul in ciuda motorizarii a pierdut la depreciere ,calitatea hyundai a fost esenta bunei pozitionari in top sincer nu stiu nici eu ce sa inteleg...................dar daca este izvorul tamaduirii azi eu nu pacatuesc si dau o

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 00:06

De la: gigi_braicovici, la data 2009-04-24 18:31:20ai dreptate ZGARBOC 3 cilindri este inferior fata de dci de la renault dar si fata de jti 1,3 fiat testul german nu se referea insa la calitatea motorului ci la pretul per km incluzand costul intretinerii, taxelor de propietate si de utilizare (impozit asigurari ) dar si gradul de depreciere in piata al masinii (culmea este ca a castigat loganul dci ) fiatul in ciuda motorizarii a pierdut la depreciere ,calitatea hyundai a fost esenta bunei pozitionari in top sincer nu stiu nici eu ce sa inteleg...................dar daca este izvorul tamaduirii azi eu nu pacatuesc si dau o

nu stiu ce sa zic dar eu am mers cu un logan dci si am impresia ca e mai tare decat 1.6

veveritza29

30 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 02:38

Ai impresia :)

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 14:20

dar de unde stii draga veverita ????/ eu am avut mai multe dci-uri de 70 cp (si acum am unul ) imi par mai pline de viata decat 1,6 de 90 cp (sau sant eu subiectiv ????topic ) oricum revenind la topic dieselul este firav la hyundai in comparatie cu al fiat/opel ce este parca mai inchegat ca dci-ul ,benzinarele hyundai sant perfecte.parerea mea .

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:07

De la: gigi_braicovici, la data 2009-04-26 14:20:44dar de unde stii draga veverita ????/ eu am avut mai multe dci-uri de 70 cp (si acum am unul ) imi par mai pline de viata decat 1,6 de 90 cp (sau sant eu subiectiv ????topic ) oricum revenind la topic dieselul este firav la hyundai in comparatie cu al fiat/opel ce este parca mai inchegat ca dci-ul ,benzinarele hyundai sant perfecte.parerea mea .

dci ul normal are 75 de cai iar cel cu i ul rosu are 85 doar ca motoarele diesel au cuplul motor mai mare decat benzinarele

mariuscc1983

75 mesaje
Oras: Lugoj

Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 14:18

zgarboc, dci-ul are normal 50 kw adica 68 CP si nu 75. Ia te rog frumos specificatiile tehnice ale unei dacii logan dci si vezi ca scrie acolo, a si celalalt motor are 62 kw ceea ce se traduce in 85 CP. Hai sa nu facem confuzii ok?

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 19:35

De la: mariuscc1983, la data 2009-04-28 14:18:54zgarboc, dci-ul are normal 50 kw adica 68 CP si nu 75. Ia te rog frumos specificatiile tehnice ale unei dacii logan dci si vezi ca scrie acolo, a si celalalt motor are 62 kw ceea ce se traduce in 85 CP. Hai sa nu facem confuzii ok?
o simpla cautare in configurator dacia era suficienta sa afle cat si cum are puterea dci-ul , eu ca un simpatizant de masini diesel prefer fiatul panda sau punto in detrimentul unei albea la hyundai cel mai bine cred ca se potriveste pe I10 dieselul decat pe accent .

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 21:52

De la: mariuscc1983, la data 2009-04-28 14:18:54zgarboc, dci-ul are normal 50 kw adica 68 CP si nu 75. Ia te rog frumos specificatiile tehnice ale unei dacii logan dci si vezi ca scrie acolo, a si celalalt motor are 62 kw ceea ce se traduce in 85 CP. Hai sa nu facem confuzii ok?

ai dreptate au pus 15 cai la noul dci .

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 21:53

De la: ionescucostica, la data 2009-04-28 19:35:52
o simpla cautare in configurator dacia era suficienta sa afle cat si cum are puterea dci-ul , eu ca un simpatizant de masini diesel prefer fiatul panda sau punto in detrimentul unei albea la hyundai cel mai bine cred ca se potriveste pe I10 dieselul decat pe accent .

nu stiu ce sa zic amandoua se depreciaza in timp nu stiu daca mias lua vreuna din ele

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 16:05

vrei nu vrei toate se depreciaza

Fosta membra 9am.ro

16 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 16:22

Buna,
FIAT!!!!! Hyundai-ul consuma mult, tablaria e destul de proasta! Am avut si, si. (Fiat GRANDE PUNTO si Hyudai Elantra)
Concluzie: FARA DISCUTIE, FIAT!
Sa nu se supere nimeni, asta este parerea mea. Numai bine tuturor1

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 23:44

De la: cris170272, la data 2009-06-05 16:22:36Buna,
FIAT!!!!! Hyundai-ul consuma mult, tablaria e destul de proasta! Am avut si, si. (Fiat GRANDE PUNTO si Hyudai Elantra)
Concluzie: FARA DISCUTIE, FIAT!
Sa nu se supere nimeni, asta este parerea mea. Numai bine tuturor1

si eu as merge pe fiat dar totusi nu mai exista probleme la hyundai

Fosta membra 9am.ro

16 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 16:23

Ma bucur sa aud ca nu mai exista probleme la hyundai, e-adevarat ca eu am avut elantra in 2004, de atunci s-au mai schimbat lucrurile.
Totusi, eu raman la Fiat.
Din pacate, oamenii se uita in primul rand la pret, apoi vin si celelalte. Desi se spune ca omul sarac trebuie sa-si cumpere un lucru bun, care de obicei este si mai scump, ca sa-l tina mai mult...

Numai bine!

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului FIAT VS HYUNDAI
Mergi la: