Info
x
Exixta mos craciun???
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 20:23
De la: cornelioandanciu, la data 2008-12-26 07:52:11`Cand s-a trezit fetita mea de aproape trei ani in dimineata zilei de Craciun si cand s-ia gasit cadourile sub bradut, a venit la mine si mi-a spus cu o biucurie imensa "Uite ce mi-a adus Mosul!" aceeasi bucurie ma incearca si pe mine cand imi vad copilul fericit in dimineata de Craciun langa brad. Imi amintesc de mine la varsta ei si de copilarie. Craciunul este o sarbatoare minunata. Aici, in America, foarte rar vezi simboluri care asociaza sarbatoarea Craciunului cu Nasterea Mantuitorului, tocmai de-aia ca pe acest continent traiesc oameni de diferite religii, care serbeaza fiecare pe 25 decembrie altceva. Unii nasterea lui Iisus, altii Craciunul pur si simplu, ziua luminii, hanuka s.a.m.d.Simbolurile Craciunului sunt luminile multicolore, brazii, stelutele si oamenii de zapada etc. Cei care militeaza aici impotriva lui Mos Craciun si alte simboluri ale acestei sarbatori (nu neaparat crestine) ar trebui sa fie ceva mai toleranti. Sa nu uitam ca un bun credincios, se caracterizeaza ....printre altele, prin altruism si toleranta. Din pacate, sunt pe lumea asta destui habotnici indoctrinati de sectele din care fac ei parte. tuturor, indiferent in ce anume si in cine credeti, inclusiv ateilor best whises din partea mea. Sunt fericita ca sunt ortodoxa si voi ramane asa pana la moarte. Va doresc sa fiti la fel de fericiti indiferent carui cult religios apartineti.Am o singura rugaminte - fara propaganda si munca de lamurire ca nu ma inscriu in nici o secta si Nu ma pocaiesc, ok? |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 23:01
De la: mona_simona2002, la data 2008-12-30 20:23:22De la: cornelioandanciu, la data 2008-12-26 07:52:11`Cand s-a trezit fetita mea de aproape trei ani in dimineata zilei de Craciun si cand s-ia gasit cadourile sub bradut, a venit la mine si mi-a spus cu o biucurie imensa "Uite ce mi-a adus Mosul!" Mona ai fost de milioane..stai linistita...aici pe forum nu vine nimeni sa te lamureasca si sa te pocaiasca in vreo anume secta. Ii despistezi si singura ..pentru ca unii sunt atat de vizibili prin cum si ce scriu, incat frumos poti sa treci la comentariile altora, fara sa superi pe nimeni! La multi ani! |
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 23:31
La Multi Ani, Maria!Un An Nou Fericit, plin de bucurii si impliniri va doresc tuturor. iar Santa... yourself, de exemplu EU www.dancingsantacard.com/?santa=6555262
|
|
ilie2sute 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 01:03
De la: dan_bejinariu, la data 2008-12-21 14:09:30Se intampla ca 25 decembrie sa fie "ziua de nastere" a soarelui, a lui Zeus, a lui Osiris, a lui Shiva si alte zeitati oculte. Asa spune istoria. Apropo toti cei de mai sus si inca multi altii sunt simboluri ale lui Lucifer- celalalt domn. Mos Craciun in varianta moderna a fost lansat de Walt Disney-care se stie era implicat in ocultism in sferele cele mai inalte. In lumea engleza se numeste SANTA CLAUS. De ce Santa si nu SANCTA=sfant. Oare SANTA nu se poate anagrama cu SATAN? Atentie pe cine adoram! Darurile pana la Ignat sunt darurile Titanilor pentru Dyonis ... De ne inchinam la daruri ne inchinam la TITANI ... |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 03:12
DA. Un astronaut intr-una din expeditiile din cosmos (nu mai stiu care), a strigat ceva de genul "totusi mos craciun exista", l-au auzit si altii nu numai cei de la NASA. Probabil ca au uitat sa-l ia cu ei in nava. E reala relatarea. Nu a mai fost lasat sa discute cu presa. Se pare ca a ramas socat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 03:49
De la: nastasemihail, la data 2009-01-31 03:12:54DA. Un astronaut intr-una din expeditiile din cosmos (nu mai stiu care), a strigat ceva de genul "totusi mos craciun exista", l-au auzit si altii nu numai cei de la NASA. Probabil ca au uitat sa-l ia cu ei in nava. E reala relatarea. Nu a mai fost lasat sa discute cu presa. Se pare ca a ramas socat.Se pare ca NASA a rectificat:era vorba de MOS NICOLAE! |
|
obliografic 1094 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 22:28
- Stiti de ce nu face Mos Craciun copii?
- Pentru ca isi da drumul pe horn!
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui.
Cand tu plangi, plang si eu.
Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu.
Cand tu te arunci in cap...
O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
|
|
9am044905 125 mesaje Membru din: 5/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 12:33
da, cat vor fi copii mici pe lumea asta. sa nu spuneti ca nu v-a placut sa primiti cadouri de la mosul! numai ca el se supara si pleaca daca spui ca nu exixta.............si nu mai vine niciodata, ati inteles?!?
|
|
|
|
|
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 08:18
Stiti ce sint lumi astrale? Nici eu. Dar putem afla de la copii. Dar nu-i intrerupeti cu prostiile voastre de adulti. Lasati-i sa spuna tot cu lux de amanunte si invatati de la ei "realitatea".
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
jeo_twix 16 mesaje Membru din: 23/02/2009 Oras: Galati |
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 12:25
Omul are imaginatia bogata si intotdeauna a cautat sa inventeze ceva sau pe cineva. Si de cele mai multe ori acel cineva nu exista decat in mintea omului. Asa e si cu Mos Craciun. E doar o legenda. Mos Craciun exista doar in mintea omului. Eu personal aleg sa nu cred in el, deoarece nu are ros t sa ma hranesc cu lucruri care nu exista.
|
|
SweetzyGirl 1 mesaj Membru din: 9/05/2009 |
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 14:06
Eu eram mica de varsta 5 ani,dar nu stiam dak exista un Mos Craciun,dar am vaz ca exista,dormeam,si visam "Exista Mos Craciun?si creierul spuse:Nu stiu dak exista,uita-te u cu ochii tale."
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 21:12
UN LUCRU DRAG MIE SI NU NUMAI.Ce conteaza daca noi credem in el?Iubesc atit de mult copii incit ar fi trist sa nu credem in ,,el''!.Mosul nu te uita nici odata daca nici tu nu-l uiti.
|
|
angifgs 23 mesaje Membru din: 11/05/2009 |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 10:43
da, exista MOS CRACIUN,,cred ca fiecare dintre noi cel putin o data n viata a primit un cadou, material sau de alta natura,la care nu se astepta si care l a surprins in mod placut.
Fara sa fiu prea religioasa si largind putin sfera traditionalulu pot sa spun ca atat pt cei mici cat si pentru noi cei asa zis mari Mos Craciun exista,e o latura a acestui principiu viu si iubitor numit DUMNEZEU,
angel
|
|
Fosta membra 9am.ro 118 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 16:14
Sigur ca Mos Craciun poate fi inlocuit cu calculatorul dar mai putem vorbi despre copii sau despre copilarie?
|
|
9am28543 8 mesaje Membru din: 17/04/2009 |
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 23:39
cand eram mica credeam cu mare ardoare in mos craciun, ma bucuram in fiecare an de cadurile primite, dar totushi eu nu mi-as invatza copiii despre mos craciun. de ce? pentru ca realitatea e mult mai frumoasa. noi celebram in 25 decembrie ceva mult mai minunat decat faptul ca mos craciun vine cu cadouri.
dupa parerea mea, acest mos, precum si iepurasul de pashie e o nascocire de marketing, ca sa se faca multi bani din aceste doua mari sarbatori. in plus cum zicea cineva mai devreme, santa claus poate fi foarte bine satan...adica o modalitae a diavolului de a lua atentia care se cuvine nashtetii Domnului si a o indrepta spre lucrurle materiale, sau spre lucruri fictive. si ce reactie ar un copil dupa ce afla ca nu exista mos craciun? nu poate la fel de bine sa se gandeasca ca si Dumnezeu e o nascocire. indiferent ce ati zice, parerea mea e ca nu e bine sa-i mintim pe copii pentru ca nu shtim cum ii afecteaza pe viitor. |
|
Fosta membra 9am.ro 38 mesaje Membru din: 1/03/2009 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 00:02
Nici macar nu aveti idee cati copii crestini sunt, la care Mos Craciun nu vine. Si nu vorbesc aici de copii orfani, ci de copii care au parinti, bunici, traiesc cu totii la un loc. Nu e vorba nici de lipsuri materiale la limita ori idei ciudate ca cele de mai sus. Pur si simplu sunt parinti insensibili, abrutizati, care considera ca daca le-au dat copiilor o ciocolata si-au facut datoria de sarbatori. Ce brad? Ce cadouri, jucarii si altele?
Scoala in care predau este la cativa km de Constanta, intr-un sat. Am ramas de-a dreptul socata cand am descoperit cati dintre copii nu vazusera niciodata marea. Parintii nu s-au deranjat sa-i duca. Am organizat imediat o excurie, cerand fonduri de la primaria locala. Copii au avut o reactie fantastica cand au pasit prima data pe nisip. Desi era o vreme destul de rece, si-au bagat mainile si picioarele in apa, au gustat-o, erau inebuniti de fericire, placere, incantare. Mi se pare un sadism sa rapesti copilului aceste mici bucurii, in fond bucuriile copilariei. Mi se pare chiar prea putin existenta doar a unui singur Mos Craciun, ori iepuras. Ar mai trebui inventate cateva. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 00:08
De la: sybeel, la data 2009-05-18 00:02:30Nici macar nu aveti idee cati copii crestini sunt, la care Mos Craciun nu vine. Si nu vorbesc aici de copii orfani, ci de copii care au parinti, bunici, traiesc cu totii la un loc. Nu e vorba nici de lipsuri materiale la limita ori idei ciudate ca cele de mai sus. Pur si simplu sunt parinti insensibili, abrutizati, care considera ca daca le-au dat copiilor o ciocolata si-au facut datoria de sarbatori. Ce brad? Ce cadouri, jucarii si altele?
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 11:16
Exista odata ,demult....,poate pt.altii mai exista inca ,pt mine insa ,nu
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 11:35
De la: sybeel, la data 2009-05-18 00:02:30Nici macar nu aveti idee cati copii crestini sunt, la care Mos Craciun nu vine. Si nu vorbesc aici de copii orfani, ci de copii care au parinti, bunici, traiesc cu totii la un loc. Nu e vorba nici de lipsuri materiale la limita ori idei ciudate ca cele de mai sus. Pur si simplu sunt parinti insensibili, abrutizati, care considera ca daca le-au dat copiilor o ciocolata si-au facut datoria de sarbatori. Ce brad? Ce cadouri, jucarii si altele? Scoala in care predau este la cativa km de Constanta, intr-un sat. Am ramas de-a dreptul socata cand am descoperit cati dintre copii nu vazusera niciodata marea. Parintii nu s-au deranjat sa-i duca. Am organizat imediat o excurie, cerand fonduri de la primaria locala. Copii au avut o reactie fantastica cand au pasit prima data pe nisip. Desi era o vreme destul de rece, si-au bagat mainile si picioarele in apa, au gustat-o, erau inebuniti de fericire, placere, incantare.Mi se pare un sadism sa rapesti copilului aceste mici bucurii, in fond bucuriile copilariei. Mi se pare chiar prea putin existenta doar a unui singur Mos Craciun, ori iepuras. Ar mai trebui inventate cateva. Nu pot avea decat cuvinte de lauda comentariului tau. In discutie ai adus si problema realitatii sociale a mediului rural romanesc. De multe ori acei oameni la care faci referire pur si simplu traiesc de pe azi pe maine, educatia primara aproape ca nu exista, traiesc din agricultura de subzistenta, etc, in concluzie de unde si timp sa se ocupe de copiii lor. Nu este o scuza, nu este o regula, dar o intalnim in cele mai multe situatii. Aici se poate aduce in discutie si autoritatile statului din zona si lipsa lor in implicarea unor programe sociale si educative. Felicitari pentru implicarea ta in acest proiect social (chiar daca este minimal) si sa o ti tot asa.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
angifgs 23 mesaje Membru din: 11/05/2009 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 09:27
De la: sybeel, la data 2009-05-18 00:02:30Nici macar nu aveti idee cati copii crestini sunt, la care Mos Craciun nu vine. Si nu vorbesc aici de copii orfani, ci de copii care au parinti, bunici, traiesc cu totii la un loc. Nu e vorba nici de lipsuri materiale la limita ori idei ciudate ca cele de mai sus. Pur si simplu sunt parinti insensibili, abrutizati, care considera ca daca le-au dat copiilor o ciocolata si-au facut datoria de sarbatori. Ce brad? Ce cadouri, jucarii si altele?da, inteleg mesajul din cuvintele tale insa daca i dam de inteles copilului ca mos craciun de acolo din ceruri isi are reprezentantii sai pe pamant asa ca intr o agentie de curierat unde nu seful merge cu fiecare pachetel in parte cred ca lucrurile ies mai bine ,in privinta comercialulu nu putem schimba noi lumea,cine vrea sa traiasca cu sufletul nasterea lui hristos o va tra iindiferent de impresiile primite din jur, cine nu ,nu; se axeaza fiecare pe ce poate,e pacat insa sa vitregim copiii de aceasta bucurie a venirii mosului
angel
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 23:09
aha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11cr. c.dap voi ce kr ? nu st. nimic !? habar nu ave_ti ! tre sa traiti ca sa crede-ti ? |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 23:46
Exista pentru cei mici.....lumea copilariei este magica...
|
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 03:06
De la: nicobekesi, la data 2009-06-13 23:46:18Exista pentru cei mici.....lumea copilariei este magica... Bineinteles ca exista....la fel si Baba Cloantza, Muma Padurii, Trei iezi cucuieti, Povestea lui Dumitru..... si a lui Bau-bau....
|
|
mircea_talposu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 13:53
EXISTA !
|
|
april_ro 136 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 21:48
De la: mircea_talposu, la data 2009-11-10 13:53:20EXISTA !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 22:34
Normal ca exista Mos Craciun!!!
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 11:25
si eu care vroiam sa spun ceva. dar ati luat-o inainte.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 12:57
daaaa,la mine vine in fiecare an de cind ma stiu ca altfel..!!!! e de rau!!! si el stie asta!!! vine de frica!!!
|
|
beni_amin2002_yahoo_com 13 mesaje Membru din: 21/10/2009 Oras: Petrosani |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:08
nici la mine nu a ajuns mos craciun,desi mi-ar place. poate ....vine anul acesta cu tolba plina
|
|
beni_amin2002_yahoo_com 13 mesaje Membru din: 21/10/2009 Oras: Petrosani |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:08
nici la mine nu a ajuns mos craciun,desi mi-ar place. poate ....vine anul acesta cu tolba plina
|
|
|
|

aceeasi bucurie ma incearca si pe mine cand imi vad copilul fericit in dimineata de Craciun langa brad. Imi amintesc de mine la varsta ei si de copilarie. Craciunul este o sarbatoare minunata. Aici, in America, foarte rar vezi simboluri care asociaza sarbatoarea Craciunului cu Nasterea Mantuitorului, tocmai de-aia ca pe acest continent traiesc oameni de diferite religii, care serbeaza fiecare pe 25 decembrie altceva. Unii nasterea lui Iisus, altii Craciunul pur si simplu, ziua luminii, hanuka s.a.m.d.
tuturor, indiferent in ce anume si in cine credeti, inclusiv ateilor best whises din partea mea. Sunt fericita ca sunt ortodoxa si voi ramane asa pana la moarte. Va doresc sa fiti la fel de fericiti indiferent carui cult religios apartineti.
La Multi Ani, Maria!
Normal ca exista Mos Craciun!!!