back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 >> Sari la pagina:

IorGo

9 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 03:23

dati copy paste si scrieti www in fata ( forumul nu ma lasa sa postez pagini de net in mod direct)

.evilbible.com/Biblical%20Contradictions.htm

.infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 07:52

De la: IorGo, la data 2010-03-12 03:23:16
dati copy paste si scrieti www in fata ( forumul nu ma lasa sa postez pagini de net in mod direct)

.evilbible.com/Biblical%20Contradictions.htm

.infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Iorgo,ai auzit pana acum in viata ta de ANTINOMII ?

PS:Poti adauga cate adrese de internet vrei dar doar ca "modificare" a unui text.Postezi deci textul fara linkuri,apesi apoi "modifica" si adaugi linkurile.

Raporteaza abuz de limbaj
IorGo

9 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 09:03

"Ai auzit vreodata in viata ta de antinomii"
nustiu ce ai vrut sa im demonstrezi prin aceasta afirmatie
- ca sunt mai prost decat tine
-ca esti atat de destept incati nici tie nu iti vine a crede
-ai vrut sa te afirmi pe forum ca esti superior noua in domeniul it
bravo tie ! si iti multumesc pentru informatie
acum esti mai fericit ?
si sincer nu am chef de cearta cauta pe alcine poate iti va raspunde la provocari
in fine sa inchidem acest subiect ca nu are nici o legatura cu ce se discuta aici

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 09:26

De la: IorGo, la data 2010-03-12 09:03:24 "Ai auzit vreodata in viata ta de antinomii"
nustiu ce ai vrut sa im demonstrezi prin aceasta afirmatie
- ca sunt mai prost decat tine
-ca esti atat de destept incati nici tie nu iti vine a crede
-ai vrut sa te afirmi pe forum ca esti superior noua in domeniul it
bravo tie ! si iti multumesc pentru informatie
acum esti mai fericit ?
si sincer nu am chef de cearta cauta pe alcine poate iti va raspunde la provocari
in fine sa inchidem acest subiect ca nu are nici o legatura cu ce se discuta aici

Nici eu Iorgo nu am chef de cearta si niciodata nu am avut .Iti raspund insa la intrebari deoarece este clar ca ceva te-a deranjat in ce am spus eu.(probabil faptul ca am pus o intrebare in loc sa spun direct ce aveam de spus).

-Nu m-am gandit ca esti mai prost sau mai inteligent decat mine deoarece nu te cunosc si habar nu am cat de inteligent esti.
- Nu ma consider "atat de destept incat nici mie nu imi vine a crede" dar nici prost.Probabil exact cum te consideri si tu pe tine.
-Am vrut sa te ajut sa postezi linkurile mai usor.

Measjul meu de fapt avea ca scop principal sa iti spun ca acele contradictii semnalate de tine ,daca le gandeste cineva fara ostilitate si fara dorinta de a le vedea obligatoriu ca "erori" ,poate ajunge ca mine la concluzia ca sunt doar aparente contraditii,antinomii.

PS:Daca te consideri jignit de ceva imi cer scuze si te asigur ca a fost absolut fara intentie si ca nici prin cap nu mi-a trecut ca te-ar putea deranja cele spuse de mine.

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:05

De la: vaneamarin, la data 2010-03-12 09:26:16
Measjul meu de fapt avea ca scop principal sa iti spun ca acele contradictii semnalate de tine ,daca le gandeste cineva fara ostilitate si fara dorinta de a le vedea obligatoriu ca "erori" ,poate ajunge ca mine la concluzia ca sunt doar aparente contraditii,antinomii.

Nu e suficient a spune "acele lucruri sunt doar aparent contradictorii".
Mai trebuie sa si arati DE CE nu ar fi contradictorii, cand multor oameni (inclusiv mie) li se par perfect contradictorii.
Trebuie sa explici mecanismul de rezolvare a contradictiilor , asa zis aparente. (Nota bene: cred ca unele vor putea fi explicate cat de cat, dar raman destul de multe contradictii clare)

O simpla afirmatie nu e tot una cu o demonstratie.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:31

De la: IorGo, la data 2010-03-12 03:15:41
O MICA LISTA CU ERORI DIVINE IN "CARTEA SFANTA "

in Geneza 1:20,21 si Geneza 2:19 exista o contradictie despre ordinea in care au fost create lucrurile pe pamant si cat de satisfacut este Dumnezeu de rezultatele sale.

Dupa Ioan, Isus a vizitat Ierusalimul cel putin de 4 ori, dar Evangheliile Marcu, Luca si Matei ne asigura ca el a calatorit la Ierusalim numai o data

DUMNEZU A FOST VAZUT DE OM SI TOT ODATA NU A FOST VAZUT DE NIMENI

Geneza 3:9,10
Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, și i -a zis: ,,Unde ești?”
El a răspuns: ,,Ți-am auzit glasul în grădină; și mi -a fost frică, pentrucă eram gol, și m’am ascuns.”

Ioan 1:18
Nimeni n’a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatălui, Acela L -a făcut cunoscut”
Ioan 5:37
Și Tatăl, care M’a trimes, a mărturisit El însuș despre Mine. Voi nu I-ați auzit niciodată glasul, nu I-ați văzut deloc fața;

DUMNEZU INSTIGA LA FURT SI TALHARIE :

Exod 3:21,22
21. Voi face chiar ca poporul acesta să capete trecere înaintea Egiptenilor; și, cînd veți pleca, nu veți pleca cu mînile goale.
22. Fiecare femeie va cere dela vecina ei și dela cea care locuiește în casa ei, vase de argint, vase de aur, și haine, pe cari le veți pune pe fiii și fiicele voastre. Și veți jăfui astfel pe Egipteni.
Exod 12:35,36
35. Copiii lui Israel au făcut ce spusese Moise, și au cerut Egiptenilor vase de argint, vase de aur și haine.
36. Domnul a făcut ca poporul să capete trecere înaintea Egiptenilor, cari le-au împlinit cererea. Și astfel au jăfuit pe Egipteni

DUMNEZEU A PORUNCIT SA NU FURI!!!!!.

Levitic 19:13
Să nu asuprești pe aproapele tău, și să nu storci nimic dela el prin silă. Să nu oprești pînă a doua zi plata celui tocmit cu ziua.
Exod 20:15
Să nu furi.

Cele de mai sus sunt erori umane -nu pot fi divine din moment ce divinitatea nu exista !
Divinitatea nu a fost vazuta de catre nimeni -iar de auzit a fost auzita doar de schizofrenici !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:33

De la: Yorick, la data 2010-03-12 13:05:43

Mai trebuie sa si arati DE CE nu ar fi contradictorii, cand multor oameni (inclusiv mie) li se par perfect contradictorii.
Trebuie sa explici mecanismul de rezolvare a contradictiilor , asa zis aparente. (Nota bene: cred ca unele vor putea fi explicate cat de cat, dar raman destul de multe contradictii clare)

Asa este,ai dreptate si in general imi demonstrez afirmatiile.Acum insa imi este insa pur si simplu lene In plus discutiile pe teme religioase, stiu din experienta ca nu duc nicaieri,fiecare ramane cu ce credea inainte .

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 14:10

De la: Yorick, la data 2010-03-12 13:05:43

Citeste articolul acesta :
ht tp://wordarmy.wordpress.com/2009/03/16/ateul-biblia-n-o-cititi-e...

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2010, ora 14:43

De la: vaneamarin, la data 2010-03-12 13:33:22
Asa este,ai dreptate si in general imi demonstrez afirmatiile.Acum insa imi este insa pur si simplu lene In plus discutiile pe teme religioase, stiu din experienta ca nu duc nicaieri,fiecare ramane cu ce credea inainte .

Nu e chiar asa. Daca fiecare ar ramane cu ce credea inainte nu ar exista treceri de la o credinta la alta si nu ar exista treceri de la credinta la necredinta (cazul meu).
Presupun ca nu imi vei contesta existenta , asa ca imi vei ingadui sa iti contest concluzia.

Pt Tutenes: voi citi acel blog si voi da un raspuns, dar dureaza oleac, ca e mult de citit.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 20:05

Dumnezeu nu este omnipotent ! Nu poate crea o arma care sa-l distruga !

IorGo

9 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 21:16

YORIK se pare ca aceasta organizatie ,ca ciuma afecteaza si infecteaza omenirea ,
si nu doar ca nu ne suporta uite ce spune biblia despre noi ateii ce vor sa ne faca
acesta carte sfanta plina de erori care teoretic trebuie sa aduca pacea pe pamant:

LEVITIC 24: 16 "16Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa -l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentruca a hulit Numele lui Dumnezeu."

sunt sute de exemple in biblie care impun crima ca o lege divina, si cum asta nu e de ajus sunt omorati cu sange rece niste copii fara disecernamant pentru niste lucruri absurde:

2Imparati 2:23-24 " 23De acolo s'a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau: ,,Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!`` 24El s'a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii."

asta e dreptate , asta e dumnezeu ? daca e atat de puternic sa controleze mintea unor animale sa ucida cu sange rece niste copii de ce nu si-a folosit aceasta putere sa aduca un strop de intelepciune in mintea copiilor sa isi ceara scuze la acel chelios si povestea se termina cu bine fara varsare de sange .

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2010, ora 01:11

Cred ca pozitia bisericii fata de prostitutie este retrograda si ipocrita. Daca tot se declara impotriva prostitutiei atunci de ce in tot timpul asta nu s-a facut auzita. exista doar doua cai de a trata fenomenul : ori il recunoastem, il asumam si il incadram intr-un cadru legal rezonabil ori il negam si luam masuri efective impotriva cum ar fi aceea de a ridica si izola prostituatele de pe strazi si cotloane, ferm prin arestare nu prin amenzi care le obliga sa "munceasca" si mai mult, sa le inrobeasca si sa le inglodeze in mizerie iremediabil. Cazierul lor fiscal e stufos din cauza amenzilor. De ce nu recunoastem realitatea ? Eu sunt mama de baiat si as fi mult mai linistita daca as sti ca pana se va casatori va putea sa mearga intr-un loc in care va fi in siguranta din toate punctele de vedere, sau ca mai tarziu daca sotia lui ar fi bolnava, el ar putea sa mearga in acelasi loc si nu sa-si faca o amanta, sa duca o viata dubla. Trebuie sa existe un mod civilizat de a-ti satisface nevoile fiziologice fara implicatii sau complicatii sociale. Deasemenea, cand va fi sa fie adolescent, as prefera sa nu ma puna in situatii conflictuale cu parintii unei colege de scoala pe care a necistit-o pentru ca nu a putut sa-si controleze hormonii. Doar no sa-l insor din obligatie, la o varsta la acre nu poate sustine o familie. Sunt situatii de viata pe care biserica ortodoxa trebuie sa le trateze in functie de timpurile pe care le traim. Prostitutia este un fenomen care trebuie controlat intr-un fel sau altul, altfel riscam sa picam din intamplare , in medii interlope unde odata cu prostitutia, te intalnesti cu toata gama infractionalitatii (droguri, trafic de carne vie,crime, talharie,santaj, etc). Mai degraba evitam avorturile prin legalizarea si controlul prostitutiei decat sa lasam la voia intmplarii obtinerea unor sarcini nedorite din relatii intamplatoare in functie de necesitati. Multe fete raman insarcinate in acest tip de relatii la varste la care nu stiu si nu pot decide in deplina cunostinta de cauza. Sunt victime sigure in calea celor dornici de aventura sau mai rau.
Biserica trebuie sa aiba un aport util.

All Things Grow With Love
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 11:30

De la: super_green_frog, la data 2010-03-13 01:11:23Cred ca pozitia bisericii fata de prostitutie este retrograda si ipocrita. Daca tot se declara impotriva prostitutiei atunci de ce in tot timpul asta nu s-a facut auzita. exista doar doua cai de a trata fenomenul : ori il recunoastem, il asumam si il incadram intr-un cadru legal rezonabil ori il negam si luam masuri efective impotriva cum ar fi aceea de a ridica si izola prostituatele de pe strazi si cotloane, ferm prin arestare nu prin amenzi care le obliga sa "munceasca" si mai mult, sa le inrobeasca si sa le inglodeze in mizerie iremediabil. Cazierul lor fiscal e stufos din cauza amenzilor. De ce nu recunoastem realitatea ? Eu sunt mama de baiat si as fi mult mai linistita daca as sti ca pana se va casatori va putea sa mearga intr-un loc in care va fi in siguranta din toate punctele de vedere, sau ca mai tarziu daca sotia lui ar fi bolnava, el ar putea sa mearga in acelasi loc si nu sa-si faca o amanta, sa duca o viata dubla. Trebuie sa existe un mod civilizat de a-ti satisface nevoile fiziologice fara implicatii sau complicatii sociale. Deasemenea, cand va fi sa fie adolescent, as prefera sa nu ma puna in situatii conflictuale cu parintii unei colege de scoala pe care a necistit-o pentru ca nu a putut sa-si controleze hormonii. Doar no sa-l insor din obligatie, la o varsta la acre nu poate sustine o familie. Sunt situatii de viata pe care biserica ortodoxa trebuie sa le trateze in functie de timpurile pe care le traim. Prostitutia este un fenomen care trebuie controlat intr-un fel sau altul, altfel riscam sa picam din intamplare , in medii interlope unde odata cu prostitutia, te intalnesti cu toata gama infractionalitatii (droguri, trafic de carne vie,crime, talharie,santaj, etc). Mai degraba evitam avorturile prin legalizarea si controlul prostitutiei decat sa lasam la voia intmplarii obtinerea unor sarcini nedorite din relatii intamplatoare in functie de necesitati. Multe fete raman insarcinate in acest tip de relatii la varste la care nu stiu si nu pot decide in deplina cunostinta de cauza. Sunt victime sigure in calea celor dornici de aventura sau mai rau.
Biserica trebuie sa aiba un aport util.

Uita-te la filmul acesta si spune-mi te rog cum e posibil ca o fiinta umana sa incurajeze avortul :
ht tp://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/199/Strigatul-mut

lupishor1977

5 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Martie 2010, ora 12:33

De la: karpov, la data 2010-03-12 20:05:11

El este mai presus de material , deci nu poate muri sau fi distrus , e atat de complex incat nu poate fi perceput in totalitatea Sa de oameni .

lupishor1977

5 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2010, ora 12:53

De la: IorGo, la data 2010-03-12 21:16:12YORIK se pare ca aceasta organizatie ,ca ciuma afecteaza si infecteaza omenirea ,
si nu doar ca nu ne suporta uite ce spune biblia despre noi ateii ce vor sa ne faca
acesta carte sfanta plina de erori care teoretic trebuie sa aduca pacea pe pamant:

LEVITIC 24: 16 "16Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa -l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentruca a hulit Numele lui Dumnezeu."

sunt sute de exemple in biblie care impun crima ca o lege divina, si cum asta nu e de ajus sunt omorati cu sange rece niste copii fara disecernamant pentru niste lucruri absurde:

2Imparati 2:23-24 " 23De acolo s'a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau: ,,Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!`` 24El s'a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii."

asta e dreptate , asta e dumnezeu ? daca e atat de puternic sa controleze mintea unor animale sa ucida cu sange rece niste copii de ce nu si-a folosit aceasta putere sa aduca un strop de intelepciune in mintea copiilor sa isi ceara scuze la acel chelios si povestea se termina cu bine fara varsare de sange .

Din citatul tau nu reiese de undeva că Dumnezeu l-ar fi ascultat . Nu de putine ori diavolul a făcut lucruri care au fost apoi "imputate" lui Dumnezeu , deoarece de multe ori diavolul a vrut sa-L discrediteze astfel pe Dumnezeu . (a făcut lucruri rele "dându-se" cine nu e ) . Pe de altă parte odată cu Noul Testament multe legi s-au schimbat , mesajul lui Cristos fiind clar , iubiți-vă , faceți fapte bune , iubiți-l pe Dumnezeu . Multe lucruri , în special din Vechiul Testament ne oripilează , dar vă dau un exemplu : Ștefan cel Mare a omorât la vremea lui zeci de mii de turci , iar noi îl considerăm un erou . Dacă cineva ar face așa ceva acum ar fi un criminal de război . Lumea a evoluat , iar legile care o guvernează de asemenea . Totuși dacă veți fi atenți , toate aceste legi din Scripturi care incită la omor au fost enunțate de oameni nu de Dumenzeu . Cele 10 Porunci nu incită la omor , Cristos spune ca cel care nu are păcat să arunce primul piatra . Așa că pe viitor fi te rog mai atent și nu atribui lui Dumnezeu lucruri și acțiuni pe care le fac oamenii!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 12:54

De la: lupishor1977, la data 2010-03-13 12:33:18

El este mai presus de material , deci nu poate muri sau fi distrus , e atat de complex incat nu poate fi perceput in totalitatea Sa de oameni .

Daca ar exista ar crea o "linie fierbinte" sau ar avea un fir rosu cu papa sau cu patriarhul ! Cum poti avea pretentia sa creada lumea ca existi cand tu nu ai nici macar un canal de televiziune ! Voiculescu si vantu comunica prin ceva -dumnezeu s-ar parea ca nu e in stare sa se adapteze la nou - a ramas acelasi dumnezeu primitiv din vechiul testament-un dumnezeu prost ,rau si razbunator si nu in ultimul rand un criminal sadic ! Sa dezminta toate crimele la care a fost partas daca vrea sa fie adulat ! Daca nu ,sa stea in banca lui ! Sa se ia de mana cu stalin si hitler -aia sunt mai puternici decat el -au mai multe crime la activ !

lupishor1977

5 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2010, ora 13:08

Daca ar exista ar crea o "linie fierbinte" sau ar avea un fir rosu cu papa sau cu patriarhul ! Cum poti avea pretentia sa creada lumea ca existi cand tu nu ai nici macar un canal de televiziune ! Voiculescu si vantu comunica prin ceva -dumnezeu s-ar parea ca nu e in stare sa se adapteze la nou - a ramas acelasi dumnezeu primitiv din vechiul testament-un dumnezeu prost ,rau si razbunator si nu in ultimul rand un criminal sadic ! Sa dezminta toate crimele la care a fost partas daca vrea sa fie adulat ! Daca nu ,sa stea in banca lui ! Sa se ia de mana cu stalin si hitler -aia sunt mai puternici decat el -au mai multe crime la activ !

[/quote]

El nu face alceva decât să ne respecte dreptul la liberul arbitru . Nu El l-a instaurat pe Hitler ci oamenii , nici crimele nu le-a făcut El ci tot oamenii (uneori chiar în numele Lui , dar asta nu înseamnă că El le-a aprobat , girat .
Există un fir roșu , dar greu poți ajunge la el , imaginează-ți ce ar fi dacă am avea acces și i-am cere să câștigăm la loto , sau să agățăm nuș ce tipă sau lucruri pe care oamenii și le imaginează că le-ar cere lui Dumenzeu , iar el ar trebui să le dea.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 13:27

De la: lupishor1977, la data 2010-03-13 13:08:03

El nu face alceva decât să ne respecte dreptul la liberul arbitru . Nu El l-a instaurat pe Hitler ci oamenii , nici crimele nu le-a făcut El ci tot oamenii (uneori chiar în numele Lui , dar asta nu înseamnă că El le-a aprobat , girat .
Există un fir roșu , dar greu poți ajunge la el , imaginează-ți ce ar fi dacă am avea acces și i-am cere să câștigăm la loto , sau să agățăm nuș ce tipă sau lucruri pe care oamenii și le imaginează că le-ar cere lui Dumenzeu , iar el ar trebui să le dea.[/quote]

Da ! Oamenii au facut crimele ! Insa indemnul la crima vine de la dumnezeu ! Daca citesti biblia cu atentie vei vedea ca dumnezeu ii trimitea sa-i ucida ! E pasajul cu amalec in care dumnezeu cere sa fie ucisi barbatii ,femeile ,copii si pruncii precum si toate animalele acestora ! Pai daca un tampit care se crede dumnezeu cere asa ceva ,unde mai este liberul arbitru ! In alta ordine de idei daca tu ai creat ceva -dar ai creat prost (un rebut ) nu poti avea pretentii de la el sau sa-i lasi liberul arbitru -trebuie sa-ti indrepti greseala sau sa-i ajuti ! E ca si cum eu as avea un copil de 6 luni caruia sa-i dau libertatea de a se hrani singur si sa se descurce singur pe o autostrada cu trafic mare ! Cand ai o creatie nereusita o indrepti sau pur si simplu nu ai pretentii de la ea ! A avea pretentii inseamna sa fii mai prost decat propria creatie ! Daca crimele din vechiul testament nu sunt reale inseamna ca e posibil ca nimic sa nu fie real ! Adevarul logic este ca nu exista o divinitate ! O divinitate nu ar fi creat o lume haotica -se observa clar ca hazardul sta la baza creerii universului ! Acest bau-bau ar trebui sa dispara !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 14:09

De la: karpov, la data 2010-03-13 13:27:19

Există un fir roșu , dar greu poți ajunge la el , imaginează-ți ce ar fi dacă am avea acces și i-am cere să câștigăm la loto , sau să agățăm nuș ce tipă sau lucruri pe care oamenii și le imaginează că le-ar cere lui Dumenzeu , iar el ar trebui să le dea.

Da ! Oamenii au facut crimele ! Insa indemnul la crima vine de la dumnezeu ! Daca citesti biblia cu atentie vei vedea ca dumnezeu ii trimitea sa-i ucida ! E pasajul cu amalec in care dumnezeu cere sa fie ucisi barbatii ,femeile ,copii si pruncii precum si toate animalele acestora ! Pai daca un tampit care se crede dumnezeu cere asa ceva ,unde mai este liberul arbitru ! In alta ordine de idei daca tu ai creat ceva -dar ai creat prost (un rebut ) nu poti avea pretentii de la el sau sa-i lasi liberul arbitru -trebuie sa-ti indrepti greseala sau sa-i ajuti ! E ca si cum eu as avea un copil de 6 luni caruia sa-i dau libertatea de a se hrani singur si sa se descurce singur pe o autostrada cu trafic mare ! Cand ai o creatie nereusita o indrepti sau pur si simplu nu ai pretentii de la ea ! A avea pretentii inseamna sa fii mai prost decat propria creatie ! Daca crimele din vechiul testament nu sunt reale inseamna ca e posibil ca nimic sa nu fie real ! Adevarul logic este ca nu exista o divinitate ! O divinitate nu ar fi creat o lume haotica -se observa clar ca hazardul sta la baza creerii universului ! Acest bau-bau ar trebui sa dispara !

[/quote]
Mai dar tu ai studiat vreodata ce faceau amalecitii in vremea aceea de a hotarat Dumnezeu sa-i piarda , prin intermediul poporului israelit ?

IorGo

9 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:15

ar fi frumos daca s-ar face o organizatie cum este "anonymus" aceastia protesteaza PASNIC impotriva bisericii de scyentologie,aceasta biserica a facut cateva fraude si a ucis cativa oameni dar este ca un purice pe langa un elefant in comparatie cu biserica ortodoxa ,oricine poate fi membru anonymus iar toti membrii isi pastreaza anonimatul ,deoarece s-au inregistrat cazuri cand au fost agresati si amenintati de catre "credinciosi." si reprezentatii bisericii .

nustiu despre voi dar mie mia traumatizat copilaria aceasta chestie ortodoxa, pe langa faptul ca am fost obligat sa incghit toate gogosile lor parintii mei fiind prieteni apropiati cu" preafericitul parinte" erau incurajati de acesta sa aiba grija ca eu sa nu lipsesc de la nici o slujba,trebuia sa stau ore in sir in genunchi si sa ascult cum se lalaia popa ,am incercat mereu sa inteleg sensul lacestei docrine dar cu cat studiam mai mut cu atat ajungeam mai repede la concluzia ca este doar o inventie,acum nu imi vine a crede cat de fraier eram cand vorbeam de unu singur si credeam ca cineva ma asculta, se pare ca "harul" schizofrenic nu prea mi se potriveste

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:00

De la: tutenes, la data 2010-03-13 14:09:59
De la: karpov, la data 2010-03-13 13:27:19

Mai dar tu ai studiat vreodata ce faceau amalecitii in vremea aceea de a hotarat Dumnezeu sa-i piarda , prin intermediul poporului israelit ?
[/quote]

Puteau sa faca orice amalecii -asta nu justifica asasinarea copiilor si pruncilor si mai ales a animalelor ! Doar o divinitate schizofrenica se poate preta la asa ceva (sa ma scuze schizofrenicii de pe forum ca ii pun in aceeasi oala cu un criminal sadic) .

9am126636

389 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:20

As pune o intrebare. Oamenii de acum 4000, 2000, 1000... de ani erau mai prosti decit suntem noi acum sau mai destepti? Acum 4000 de ani nu exista net, telef. mob.si nu a constituit un impediment in dezvoltarea societatii, iar omenirea nu a pierit. Acum in scoli se invata stiintele exacte pe baza gindirii creative a vechilor invatati si nu mai dezvolt(se subintelege). Ce credeti ca vor descoperii savantii cind vor reusi sa puna in functiune acceleratorul de particule din Europa? Taina Universului? Vor descoperi ceea ce exista indiferent de vointa noastra? Eu cred ca biserica, indiferent de religie si-a atins limitele in domeniul cunosterii adevarului din cauza dogmelor si fricii de a nu-si pierde influenta, controlul asupra maselor, cit si beneficiile materiale. Biserica trebuie sa se ocupe de spiritualizarea maselor nu de idobitocirea lor.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 22:52

De la: 9am126636, la data 2010-03-14 20:20:40 As pune o intrebare. Oamenii de acum 4000, 2000, 1000... de ani erau mai prosti decit suntem noi acum sau mai destepti? Acum 4000 de ani nu exista net, telef. mob.si nu a constituit un impediment in dezvoltarea societatii, iar omenirea nu a pierit. Acum in scoli se invata stiintele exacte pe baza gindirii creative a vechilor invatati si nu mai dezvolt(se subintelege). Ce credeti ca vor descoperii savantii cind vor reusi sa puna in functiune acceleratorul de particule din Europa? Taina Universului? Vor descoperi ceea ce exista indiferent de vointa noastra? Eu cred ca biserica, indiferent de religie si-a atins limitele in domeniul cunosterii adevarului din cauza dogmelor si fricii de a nu-si pierde influenta, controlul asupra maselor, cit si beneficiile materiale. Biserica trebuie sa se ocupe de spiritualizarea maselor nu de idobitocirea lor.

Daca citesti ceva din Platon,Seneca sau alti clasici ai romei sau greciei antice ,o sa constati ca acum peste 2000 de ani existau oameni mai inteligenti decat 90 % dintre contemporanii nostri ! Asa ca nu trebuie sa ne miram de ce rezista religiile si de ce enoriasii sunt ,ca procent, la fel ca acum 2000 de ani ! Aia cel putin au avut ceva minte ,au evoluat, trecand de la politeism la monoteism -noi in schimb nu am fost in stare sa schimbam ceva ! De la Mohamed nu a mai aparut nimic nou -ar trebui sa ne dea de gandit asta !

marius_byuzy

1 mesaj
Oras: Constanta

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 23:06

un singur lucru e cert ca nu suntem noi in masura sa judecam preotii are cine sa ai judece si cand vor fii judecati ....................................

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 23:08

De la: marius_byuzy, la data 2010-03-14 23:06:32un singur lucru e cert ca nu suntem noi in masura sa judecam preotii are cine sa ai judece si cand vor fii judecati ....................................

Ar trebui sa-i judece ANAF-ul !

Nr4

134 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 00:56

De la: marius_byuzy, la data 2010-03-14 23:06:32un singur lucru e cert ca nu suntem noi in masura sa judecam preotii are cine sa ai judece si cand vor fii judecati ....................................

atata vreme cat preotii nu sunt alesi pe baza de har si respectabilitate ci sunt simplii pameni cu studii uneori de mantuiala (sau chiar fara) si cu o moralitate de doi lei, ar trebui sa avem dreptul sa ii judecam noi..

si nu aveti dreptate cand spuneti ca nu s-a schimbat nimic in istoria ultimelor secole religioase.. tot ce evolueaza e ceremonialul, e slujba din biserica, impartirea doctrinara astfel incat credinciosul de rand se simte inregimentat intr-o anumita confesiune, obligat sa respecte anumite ritualuri prin care cultul respectiv isi asigura dominatia asupra multimii.. caci fara acest ceremonial (fie el catolic, ortodox, islamic etc.) oamenii ar simti ca se afla in contact cu divinitatea.. doamne fereste, ca ramane lumea fara preoti.. nu, omul trebuie sa se simta umil, mic, sa stie ca este imposibil sa ajunga singur la dumnezeu si atunci va avea nevoie de preoti ca sa mijloceasca intre el si Dumnezeu..

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 01:15

De la: vpisi, la data 2009-01-15 23:49:39dap,sunt super,as pune cate o bomba sub ele:))

Cumpar eu caramizile ! Vreau sa-mi construiesc un minaret !

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 01:22

N-ai gasit cel mai bun exemplu. Dumnezeu poate crea o arma care sa-l distruga insa are intelepciunea sa n-o faca asa cum si noi avem aproape in orice moment posibilitatea sa ne punem capat vietii, totusi n-o facem, pentru ca avem ratiune si gandim , ne iubim(pe noi insine)

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 01:24

De la: rodik_mi, la data 2010-03-15 01:22:16

N-ai gasit cel mai bun exemplu. Dumnezeu poate crea o arma care sa-l distruga insa are intelepciunea sa n-o faca asa cum si noi avem aproape in orice moment posibilitatea sa ne punem capat vietii, totusi n-o facem, pentru ca avem ratiune si gandim , ne iubim(pe noi insine)

Dumnezeu nu poate crea o piatra pe care sa nu o poata ridica !

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 01:28

De la: karpov, la data 2010-03-15 01:24:22
De la: rodik_mi, la data 2010-03-15 01:22:16

Dumnezeu nu poate crea o piatra pe care sa nu o poata ridica !

Nici eu nu pot posta ceva la care sa nu-mi dai tu replica intr-un minut! deci oi fi si eu.. un mic dumnezeu? sau spun prostii (de somn) la ora asta?

Pagini: << 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: