Info
x
Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?
|
9am126636 389 mesaje Membru din: 31/08/2009 |
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 16:32
Si cam din ce an a aparut povestea cu sirma si din ce cauza, daca tot m-ai atacat? Avatarul ala e matrita ta?
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 14:06
De la: 9am126636, la data 2010-03-19 16:32:30 Si cam din ce an a aparut povestea cu sirma si din ce cauza, daca tot m-ai atacat? Avatarul ala e matrita ta? sarma de la tren sau sarma din nasu' vost' !? am uitat ! un ardelean shugubatz mi-a trimis un mesaj personal shi-mi scria ca la ei la koloshvar la musteatza aia a ta i se zice ... SOCAC !?
Raporteaza abuz de limbaj
si electronica !
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 23 Martie 2010, ora 08:49
NE INTERESANT CE CRED EU,TU,EL SAU ALTII....IMPORTANT SA FACA CE ARE DE FACUT
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 15:01
Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov.
«Se încalcă porunca Domnului» Prin incinerare se devalorizează corpul și se încalcă semnificația Învierii trupului. În consecință, arderea oamenilor nu este conformă cu învățătura creștină și nu se fac slujbe de pomenire în aceste cazuri. Se mai încalcă și porunca Domnului pământ ești și în pământ te vei întoarce, ne-a explicat profesorul universitar, preot doctor Gheorghe Istodor. Pur si simplu nu inteleg de ce anume Biserica Ortodoxa refuza sa faca slujba unor oameni incinerati? Pe front nu mor oameni arsi ?In incendii nu mor arsi ?Cei care mor arsi nu ajung la Dumnezeu ? Asta este un exemplu de lucruri pe care, desi sunt ortodox, nu le pot admite si imi par doar prostii provenite dintr-o dogmatica mecanic inteleasca si fara suflet. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1888 mesaje Membru din: 24/02/2010 |
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 16:29
De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Domnule Veneamarin, departe de mine gandul sa aduc atingere celor scrise mai sus dar o intamplare m-a purtat la Crematoriul "Cenusa" din Bucuresti. Curiozitatea de a vedea cum ard mortii, m-a hotarat sa cobor si la cuptoare. (Aveam o prietena a carei parinti lucrau acolo si m-a anuntat din timp ca sa-mi hranesc curiozitatea). Toata viata am in minte imaginea celor care parca se razvrateau sa se lase arsi. Asa era facuta instalatia de parca era un fel rotisor. Cand am urcat, pe catafalcul de deasupra instalatiei de coborare la cremator era un sicriu gol si trei preoti slujeau in jurul lui. Acum cred ca pe timpul meu se tineau totusi slujbe dar pe timpul Domniilor voastre s-a renuntat la acest ritual. Nu am vrut sa aduc un afront ci sa scriu cum erau respectati mortii in alte vremuri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 16:54
De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Doamna,slujba este importanta deci tocmai asta ma revolta ,ca un om care a ales sa fie ars nu mai are parte de aceasta slujba. Nu mi-ati adus deloc un afront dar nici nu mi-ati raspuns la ce intrebam eu .Ce motive poate avea biserica pentru a refuza slujba facuta unui om care a fost incinerat? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 17:03
De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 16:54:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Am fost la o incinerare anul trecut ! A venit si popa doar ca a cam scurtat slujba ! Nu era rost de distractie ca la biserica !
|
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 17:16
De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 16:54:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Nu am ocolit subiectul ci pur si simplu m-a derutat faptul ca nu se mai fac slujbe indiferent cum se hotaraste soarta mortului ( inhumare, incinerare). Cat priveste pe popii ortodocsi chiar nu pot comenta pentru ca eu sunt catolica, acum locuiesc la tara unde mortul e dus in cimitir cu alai dar sa stiti ca la noi s-a interzis bocitul. Oamenii suspina intr-o stare de prostratie si in loc sa se manifeste fiecare cum ii dicteaza sufletul, il injura pe popa in gand si dupa ce acesta dispare, chiar cu voce tare. Obiceiul a fost statornicit de alt popa dar daca a devenit ca o regula, lumea nu mai are curaj sa revina la vechile obiceiuri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 17:45
De la: karpov, la data 2010-03-24 17:03:26De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 16:54:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Pai atunci chiar nu mai inteleg cum stau lucrurile. Mihaelei Toniza Iordache i-a fost refuzata slujba de inmormantare pe motiv ca a fost incinerata .Se fac sau nu se fac slujbe la inmormantarea celor incinerati ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 08:42
De la: norinmunti, la data 2010-03-24 17:16:39De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 16:54:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Si cum adica domnita s-a interzis bocitul ? ; adica nu mai aveti voie sa va plangeti mortii ! ? e de la primarie legea, ? sau......! - si la inmormantare acum e la moda sa se injure popii ?? -eu de obicei il injur pe Boc, dar nu preotii !!- Problema este ca arderea unui cadavru nu este un pacat religios indiferent de religie,nu e condamnata de biserica , adevaratul doliu est cel din sufletul familiei, in legatura cu slujba e bine sa lasam preotii sa-si faca meseria ca stiu ei mai bine cum !!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 09:18
«Se încalcă porunca Domnului»
Prin incinerare se devalorizează corpul și se încalcă semnificația Învierii trupului. În consecință, arderea oamenilor nu este conformă cu învățătura creștină și nu se fac slujbe de pomenire în aceste cazuri. Se mai încalcă și porunca Domnului pământ ești și în pământ te vei întoarce, ne-a explicat profesorul universitar, preot doctor Gheorghe Istodor. Profesorul dr. Istodor( care este un spagar si care are cel mai tampit manual de dogmatica,garantez distractie teribila,merita citit-ESTE CEA MAI ILOGICA SI INCOERENTA CARTE )spune ca arderea mortilor nu este conforma cu invatatura crestina. Cum adica "prin incinerare se devalorizeaza corpul"? De ce prin putrezire nu se devalorizeaza ci doar prin ardere? Dar unui soldat carbonizat pe front ii faci slujba bai papagalule ?Dar unui copil carbonizat intr-un incendiu ii faci ?Si cum incalca porunca domnului ca pământ ești și în pământ te vei întoarce?Daca esti incinerat si ingopat spre exemplu,nu tot in pamant ajungi ?Dar cei ingropati in cripte sau cavouri zidite mai ajung in pamant ? Nene Istodor, daca nu poti motiva ceva in mod coerent mai bine taci din gura sau spune sec ca asa a zis Sinodu'. Nu da insa motivatii tampite si lipsite de logica deoarece pe unii credinciosi II SCARBESTI! |
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 09:19
De ce sa ne plangem mortii ? Parca exista raiul si viata de dincolo ! Ar trebui sa ne bucuram precum dacii ,la moartea cuiva ! Daca nu ne bucuram inseamna ca ceva nu este in regula cu crestinismul ! Din momentul in care a aparut crestinismul in tara noastra noi nu mai stim sa ne bucuram de moartea cuiva ! Asta ar insemna ca aceasta religie ne creeaza depresii ! Motivul supararii noastre la moartea cuiva este poate acela ca ne gandim ca ar fi posibil sa ajunga in iad ! Alta explicatie nu exista ! Cand ne bucuram de moartea lor ne gandeam ca toti ajung bine ,nu exista un loc precum iadul ! Crestinismul prin intermediul unor schizofrenici si criminali au impus cu forta o religie care a schimbat modul nostru de a gandi ! Dintr-o societate care ajunsese sa accepte moartea cu bucurie am ajuns o societate in care depresia e intalnita la 1/5 din populatie ! Cand o religie face rau ar trebui desfiintata prin lege ! Nu poti tolera o excrocherie care dureaza de peste 2000 de ani ! O excrocherie pusa la cale de evrei si perfectionata de-a lungul timpului de o multime de episcopi,mitropoliti,patriarhi si chiar de papa ! De ce nu reusim oare sa gandim fara ajutorul cuiva ,de ce trebuie sa ne incredem in scrierile unor oameni care nu dau dovada de credibilitate ! E vorba de biblie si de evanghelii ,niste scrieri ciudate despre ceva care e putin probabil sa fie adevarat ! Aceste scrieri sunt preamarite de niste specimene care au un interes ! De ce as crede ca exista dumnezeu sau ca isus a fost alesul sau ! De ce as crede in evanghelisti -doar pe motiv ca sunt acceptati si laudati de biserica sau de criminali precum sfantul imparat constantin ? Mi se pare absurd ! Dam dovada de infantilism ,ne lasam manipulati la scara larga de catre niste excroci ! Daca scrii o carte si se gasesc 100 de excroci care sa spuna ca ce scrie acolo e real asta nu inseamna ca aceasta e realitatea ! Ei se bazeaza pe faptul ca majoritatea enoriasilor nu citesc biblia ,sau o citesc dar nu o inteleg,se bazeaza pe ignoranta si nu in ultimul rand pe frica si lasitate ! Pe vremea lui hitler,stalin sau dej si ceausescu multi se lasau manipulati,multi credeau in valorile fasciste sau comuniste ,multi nu stiau sau nu intelegeau relitatea,multi erau fricosi ,lasi sau interesati ! Cei putini care gandeau ,cu greu au reusit sa dovedeasca contrariul ! Optuzitatea semenilor nostri permite aparitia unor astfel de aberatii iar crestinismul a reusit sa se pastreze 2000 de ani in mintea celor care nu-si pun intrebari ""existentiale "" ! Peste ceva timp generatiile viitoare se vor distra pe seama noastra asa cum ma distrez eu acum pe seama prostilor care l-au ars pe rug pe giordano bruno ! Nu cred ca exista in prezent cineva care sa creada ca bruno merita sa fie ars pe rug ,nici macar crestinii nu mai cred !
|
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 09:21
De la: Tycu, la data 2010-03-25 08:42:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 17:16:39De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 16:54:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Am avut un preot care a introdus dupa capul lui niste reguli. Oamenii nu mai au voie sa planga si din cauza aceasta mai mult vocifereaza intre ei mai ales in cimitir inainte de a fi pus capacul pe sicriu si a fi coborat. Noi nu avem curajul sa explicam noului preot sa ne lase sa ne exprimam durerea dupa cum o simtim. Chiar eu am fost apostrofata de preot cand mi-am condus mama. Ce sa spun, nu toti preotii sunt ceea ce ar trebui sa fie, adica sa se ocupe de sufletele celor pe care ii pastoresc. In fond asta le e menirea si nu sa schimbe ceea ce nu trebuie schimbat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 09:26
De ce sa plangem la moartea cuiva !? De ce sa nu ne distram precum dacii ! ??
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 10:14
De la: Horus, la data 2010-03-25 09:26:35 Nu exista vreo obligatie nici intr-un sens nici in altul. Cine plange la moartea cuiva nu face decat sa exprime o emotie, un regret pentru disparitia cuiva drag. Nu are nici o legatura cu crestinismul. Emotiile umane si exprimarea lor nu pot face obiectul nici unei reglementari. Bineinteles , si mie mi se par ridicole acele bocitoare "profesioniste". Insa de aici pana la a spune ca ar trebui sa ne distram .. e cale lunga. Daca consideri ca poti sa te distrezi la moartea cuiva apropiat, cred ca nu exista nimic sa te impiedice. Insa nu e nimic gresit nici in a plange sau a simti tristete. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 10:38
De la: Yorick, la data 2010-03-25 10:14:48De la: Horus, la data 2010-03-25 09:26:35 Din moment ce acum 2000 de ani oamenii se distrau la moartea cuiva iar in momentul in care au venit romanii,in timp,ne-am schimbat ,putem sa ne gandim ca schimbarea se datoreaza cultului zeului Mithra sau crestinismului ! Nu se lauda crestinii ca noi de 2000 de ani suntem crestini ? In ce moment am renuntat oare la bucuria de a muri ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
necunoscut 2279 mesaje Membru din: 5/03/2010 |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 10:48
De la: Horus, la data 2010-03-25 09:26:35 Daca tocmai ti s-a prabusit universul, nu poti. Daca e o usurare, nu-i nici o problema stiu ca sunt inmormantari care devin chiolhanuri vesele, destul de frecvent.. Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
24 aprilie 2010 - Am iubit acest forum si va multumesc pentru orele frumoase petrecute impreuna!
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 11:45
De la: Horus, la data 2010-03-25 10:38:40 Daca unii oameni se distrau sau nu la decesul cuiva - nu cunosc surse care sa sustina asta. Poate ca existau uneori asemenea manifestari , dar eu nu m-as grabi sa generalizez. E un lucru care tine de cultura unei populatii , si probabil e legat de circumstante. Poate ca se bucurau pentru trecerea in nefiinta a unui razboinic , despre care credeau ca si-a dobandit un loc la masa zeilor. Poate ca se bucurau la sacrificarea unui om, prin care credeau ca obtin bunavointa zeilor. Ma indoiesc insa ca se bucurau la moartea unui copil strivit de un copac sau a unui om mancat de lupi. Astea sunt doar presupuneri. Eu cred ca nu avem destule informatii pentru a sti care era atitudinea in fata mortii a acelor populatii, mai ales cand e vorba de o cultura lipsita de izvoare scrise , precum a dacilor. Si totusi.. Indiferent daca dacii se bucurau sau nu la moartea cuiva, ce anume ne-ar determina sa spunem ca era bine sau rau? Chiar daca as accepta ca schimbarea este urmare a crestinismului (lucru pe care nu l-ai dovedit si asupra caruia am mari indoieli), ce importanta ar avea asta pentru felul cum simte un om astazi? Poate ca ar putea servi drept explicatie , insa nu ar schimba nicidecum natura simtamintelor pe care le avem la moartea cuiva. Ce fel de argumentatie este asta: "stramosii nostri se bucurau la moartea cuiva , deci si noi trebuie sa ne bucuram"? Sunt o gramada de lucruri pe care le faceau stramosii nostri si pe care noi nu le mai facem. Se numeste progres. Cum poti sugera ca cineva ar trebui sa se bucure daca inlauntrul sau este trist? Ceea ce spun eu este urmatorul lucru: nu poate fi folosit cuvantul "trebuie" cu referire la felul cum sa se comporte cineva la moartea altei persoane. Fiecare se comporta asa cum simte. Unii mai retinut, altii mai plangacios si altii - de ce nu?- poate se vor bucura. Nu cred ca suntem datori sa alegem o manifestare sau alta pe baza a ceea ce faceau stramosii nostri. Eram un popor barbar , la urma urmei. Singura alegere este conform cu simtamintele pe care le are fiecare, nu impotriva lor. Nu exista manifestare "corecta" sau "incorecta" in aceasta priviinta. Ce faceau dacii e treaba lor, iar daca crestinismul a adus vreo schimbare , asta nu inseamna ca orice schimbare este negativa. (Insa eu nu cred ca a fost nici o schimbare in aceasta priviinta, ci dacii ca oricare alti oameni simteau aceeasi tristete la moartea unui apropiat , pe care o vedem manifestata si in randul primatelor cand moare un membru al grupului. E ceva adanc inradacinat in creierul fiintelor constiente). |
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 12:41
De la: vaneamarin, la data 2010-03-25 09:18:48«Se încalcă porunca Domnului» Va rog recomandati cartea si in topicul " Ce carti ati mai citit" pentru ca trebuie sa afle cat mai multa lume, oricand o ora pe zi de divertisment franeaza imbatranirea tot cu o ora! |
|
9am176831 67 mesaje Membru din: 9/12/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 13:04
In slujba domnului si mana in punga saracului- al doilea fisc
|
adrian_mazareanu 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 15:25
cum bine spunea Stefan a Petrei
in povestirile lui Ion creanga biserica este in inima si in sufletul omului nu in acea cladire sau in acea institutie in care si-au gasit loc tot felul de ticalosi nu este numai problema bisericii orodoxe zi a bisericii in general. Nu vedem ce se intmpla in lume cu din ce in ce mai multi slujitori ai Domnului. Ma uitam acum cateva zile pe cnn cum un prelat catolic incerca sa salveze imaginea unui confrate care avusese relatii sexuale cu un copil. Spunea el ca acel popa nu trebuie considerat pedofil deoarece el era posedat de diavol si ca nu trebuie condamnat la fel ca toti ci el ar trebui exorcizat. Pai sa-p bage in puscarie itro celula cu catva vietzasi si o sa-l exorcizeze aia de o sa-i mearga fulgii cineva spinea ca in BOR sant multi hoti. Nu a zis bine .Eu as reformula si as spune ca in biserica romana hotii sant peste tot tocmai de aceea i se par lui ca sant multi Inchei Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 15:26
De la: Yorick, la data 2010-03-25 11:45:51De la: Horus, la data 2010-03-25 10:38:40 Mole, comportamentul si reactiile afective sunt niste ,, reactii invatate de-a lungul miilor de generatii ..Inteligenta afectiva( capacitatea) se mosteneste ...Exista un studiu recent care afirma ca femeile traiesc mai mult pt ca au ...inteligenta afectiva ...mult mai multa decat barbatii..asa se nasc... !Te-ai intrebat vreodata de ce exista cateva fobii decare sufera majoritatea oamenilor:de serpi , soareci ..viermi ?!? Fata de viermi ..gandeste-te ca unui copil ii e frica desi nu stie ca ei descompun materia organica...??? Fobia de soareci a fost ,, explicata,, de ciuma bubonica sau tifos transmis de muscaturile paduchilor care circulau si pe soareci si pe oameni ...( oamenii la vremea aia nu-ai explicau dar o legatura de cauzalitate ..au facut .. Frica de moarte este ancestrala ca si frica de necunoscut( de fapt asta e...)si nu e vorba de reactia personala a fiecaruia in fata mortii ci de reactia instinctiva ..fata de necunoscut(de ex eu gandesc ca ma intorc acolo de unde am venit ..adica la nimic ..inexistenta nu este opusul existentei ) ..de egoism ( cum am sa traiesc eu ..fara ..) Mie-mi vine sa rad cand vad scris pe serpare ( parca asa se numesc ) ,, regrete eterne,, !!! pai cine traieste o eternitate ca ...sa regrete !! adica el moare si tu traiesti etern !! sau cum??Traim prea putin comparat cu miliardele de ani inainte si dupa noi ...Nici nu conteaza .. Era vorb a nu de reactia in fata mortii ( dacii aveau o alta cultura a mortii ) ci de viziunea asupra ei ...Secolul al V-lea i. Hr., cand Herodot ii descria pe tracii care plangeau cand se nastea un copil si se bucurau, dansau si petreceau la moartea cuiva. Prin moarte, omul se elibera de chinurile vietii si ajungea in starea de fericire eterna", scrie Paun Es. Durlic Mai gasesti si ceva pe-aici :Ovidiu Drimba, in "Istoria culturii si civilizatiei". ,, Cea mai veche mina din Europa si care apartine culturii Vinca. In linie dreapta, Vinca se afla la o distanta de aproximativ 10 kilometri fata de Portile de Fier si de Lepenski Vir. La numai cativa ani dupa inceperea sapaturilor de la Rudna Glava, echipa de arheologi m-a luat in mijlocul ei. Dragostea pentru aceasta stiinta dureaza pana astazi.- Marija Gimbutas, mare arheolog si profesor la Universitatea Harvard din SUA, a fost primul sustinator al ideii ca semnele descoperite in localitatile sud si nord dunarene reprezinta cea mai veche scriere din lume. Cand si cum v-a venit ideea de a compara scrierea sistematizata de Marija Gimbutas cu semnele de pe painea vlahilor? - Revelatia s-a produs in momentul cand am cercetat jertfelnicele de la Vlasac. Contempland semnele de pe ele, am inteles ca am in fata mea cel mai vechi mesaj scris de pe planeta. Un mesaj adresat zeilor, cei care garantau viata si in lumea de dincolo. Acelasi mesaj pe care il gasim si in ritualurile geto-dacilor si care explica importanta si permanentizarea cultului mortilor in sudul si nordul Dunarii. Fiecare paine rituala reprezinta un "cuvant" al limbajului sfant prin care omul se adreseaza zeilor, cu convingerea ferma ca numai prin aceasta comunicare poate obtine viata vesnica.,,In antichitate dacii erau cunoscuti pt faptul ca se credeau nemuritori,.conceptie privita cu o neincredere privita cu ironie...,,,,( Dacii si moartea,, autor Dr . Mihai Zamfir ) |
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 15:29
De la: adrian_mazareanu, la data 2010-03-25 15:25:13cum bine spunea Stefan a Petrei ce a zis? posedat de diavol? propun legea CIOMU.....
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 15:48
Mole,
Dacii Conform lui Herodot, părintele istoriei, geto-dacii se credeau nemuritori. Pentru ei moartea nu era decât o cale de a merge la zeul lor suprem Zamolxes, zeul subpământean al vegetației și al fertilității. De aceea, moartea unui dac însemna pentru ei un prilej de bucurie, o sărbătoare. Dacii practicau incinerația pentru morții lor. Peste mormintele nobililor tarabostes și ale căpeteniilor se ridicau uneori tumuli. Moartea era pentru daci și un mod de comunicare cu zeul lor. Ei sacrificau la fiecare cinci ani un tânăr geto-dac, după cum spune Herodot. Acesta avea rolul de a fi solul oamenilor către Zamolxes, lui încredințându-i-se înaintea ritualului de sacrificiu cererile, rugămințile, problemele celorlalți. Galii și celții Nici locuitorii Galiei nu se temeau de moarte. Diodor din Sicilia spunea în lucrarea sa "Biblioteca Istorică": "Ei nu se feresc de moarte. S-a înrădăcinat la ei credința pe care o avea Pitagora despre nemurirea sufletului omenesc care, după un număr anumit de ani, ar intra într-un alt trup și ar începe o nouă viață." Ca și dacii, galii sacrificau bărbați când voiau să afle răspunsuri la întrebări privitoare la evenimente din viitor. Îi înfigeau sabia în piept, deasupra diafragmei, celui destinat sacrificiului și prefigurau ce se va întâmpla în viitor după modul în care cădea victima. Druizii aveau, de asemenea, o doctrină complexă în ceea ce privește nemurirea, având o morală și o viziune generală aparte despre lume. Având o mitologie bogată, practicau rituri și ritualuri funerare adecvate. Ei considerau că moartea nu este decât o strămutare temporară și că viața continuă prin intermediul reîncarnărilor. Celții credeau, la fel ca galii, în reîncarnare. Ei considerau că din fiecare viață trăită de un om se învață câte ceva, iar în urma unei succesiuni de vieți, sufletul atinge cunoașterea supremă și se întoarce la divinitate. În timpul morții, sufletele iși petrec timpul aprofundând lecțiile învățate în propriile lor vieți și așteaptă o următoare viață în care să învețe lucruri noi. Celții aveau chiar o zi de sărbătoare în care comemorau morții. Ea avea loc la data de 1 noiembrie, prima zi a anului celtic și îi era dedicată lui Samhain, zeul morților. Se credea că, în acea zi, sufletele celor morți se întorc printre cei vii, odată cu venirea serii. Ritualurile celtice de atunci includeau costumarea participanților și sacrificarea animalelor prin ardere. Din această sărbătoare a evoluat mai târziu Halloween-ul. sursa : Wikipedia Raporteaza abuz de limbaj |
|
geo13 2 mesaje Membru din: 25/03/2010 |
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 02:14
URMEZ RITUL ROMANO-CATOLIC.NU CRED CA ESTE UN SUBIECT SANATOS.AMINTITIVA CE A PATIT PAVEL, CIND FUGAREA CREASTINI PRIN DESERT,DUPA CE A CONDUS ASASINAREA LUI STEFAN."TI-AR FII USOR PAVELE SA DAI CU PICIORUL INTR-UN TARUS?".NU CRED CA ESTE CINEVA CARE SA AFIRME CA PAVEL ERA UN PROST.SI TOTUSI A RENUNTAT."CEVA" L-A SCUTURAT BINE DE TOT! BISERICA ESTE A LUI CRISTOS! DACA ACEASTA PERSOANA EXISTA,NU ESTE SANATOS SA TE LAGI DE EA,FIE EA ORTODOXA REALITATEA NU ESTE TOT UNA CU ADEVARUL.
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 09:22
De la: 9am184510, la data 2010-03-26 02:14:30URMEZ RITUL ROMANO-CATOLIC.NU CRED CA ESTE UN SUBIECT SANATOS.AMINTITIVA CE A PATIT PAVEL, CIND FUGAREA CREASTINI PRIN DESERT,DUPA CE A CONDUS ASASINAREA LUI STEFAN."TI-AR FII USOR PAVELE SA DAI CU PICIORUL INTR-UN TARUS?".NU CRED CA ESTE CINEVA CARE SA AFIRME CA PAVEL ERA UN PROST.SI TOTUSI A RENUNTAT."CEVA" L-A SCUTURAT BINE DE TOT! BISERICA ESTE A LUI CRISTOS! DACA ACEASTA PERSOANA EXISTA,NU ESTE SANATOS SA TE LAGI DE EA,FIE EA ORTODOXA REALITATEA NU ESTE TOT UNA CU ADEVARUL. Abuzuri sexuale acoperite de Papa www.flickr.com/photos/gabdurakhmanov/4365482009/ Papa Benedict al XVI-lea si alti oficiali de la Vatican ar fi acoperit abuzurile sexuale comise de un preot american suspectat ca ar fi violat circa 200 de copii intr-o scoala pentru surzi din Wisconsin, potrivit unor documente obtinute de New York Times. Doamne ajuta-ne ...sa mai putem sa violam ! Si nu ne duce pe noi in ispita ,sa renuntam la violuri ! Si ne izbaveste de cel rau ( Codul Penal ) Ca a ta este imparatia violurilor ( facute cu voie sau fara de voie sau cu Duhul sfant -in speranta nasterii unui nou Iisus ) Faca-se voia ta ,de a obliga toti preotii sa violeze cel putin de 200 de ori ! Amin zic tie,violatorule ! Astazi vei fi cu mine in rai ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 11:07
De la: norinmunti, la data 2010-03-25 09:21:26De la: Tycu, la data 2010-03-25 08:42:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 17:16:39De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 16:54:27De la: norinmunti, la data 2010-03-24 16:29:42De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 15:01:07Nu a fost dusă în biserică și nici un preot nu i-a stat la căpătâi. În schimb, muzica lui Ștefan Iordache a însoțit-o chiar și dincolo de moarte, pentru că în tot timpul în care sicriul a fost depus la Teatrul Țăndărică, din difuzoare s-a auzit vocea regretatului actor, decedat în toamna lui 2008. Dorința Michaelei Tonitza Iordache a fost să fie incinerată, iar cenușa să fie așezată în mormântul unde-și doarme somnul de veci soțul ei, la Gruiu, județul Ilfov. Multe ciudatenii am auzit in lumea asta pacatoasa , dar ca un preot care sa faca legi cu bocitul ,care sa nu te lase sa-ti manifesti durerea prin pierderea mamei , asa ceva n-am mai auzit , pai domnita , daca ma apostrofa pe mine , eu il ingropam de viu langa mama si singur puneam pamant pe ei !!!
Ticu
|
|
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 11:17
De la: Horus, la data 2010-03-25 09:26:35 Si asta e ceva , dar ca sfat, sa nu mai spui asa ceva mai ales cuiva care de curand si-a ingropat pe cineva drag din familie , ca poate isi infige ala degetele prin gatul lu ' talica si e pacat bre !!!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 13:55
De la: Horus, la data 2010-03-25 09:26:35 Esti sigur ca asa faceau dacii? Sa nu-mi spui ca stii de la Herodot ca nu te cred. .Ala spunea ca fac o pomana de trei zile , JELIND mortul ,iar in final dupa inmormantarea lui fac niste intreceri in cinstea mortului(pe care eu nu le percep ca "distractie" ci ca o cinstire a mortului).Oricum,el a descris doar inmormantarile celor bogati ,probabil putini din cei saraci puteau sa organizeze astfel de intreceri pentru mortii lor.PS:Horus,nu vreau sa fiu brutal sau nepoliticos asa ca nu imi vine sa-ti urez distractie placuta pentru momentul acela in care iti va muri cineva apropiat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 17:46
De la: vaneamarin, la data 2010-03-26 13:55:11 Da Domnu Vanea, dar depinde si ce insemna mortul pentru cel viu , poate sa fie un unchi bogat si ramai mostenitor, sau o matusa Tamara, pai la asa ceva si eu m-as bucura !!!!
Ticu
|
|
|
|

NE INTERESANT CE CRED EU,TU,EL SAU ALTII....IMPORTANT SA FACA CE ARE DE FACUT
Si cum adica domnita s-a interzis bocitul ? ; adica nu mai aveti voie sa va plangeti mortii ! ? e de la primarie legea, ? sau......! - si la inmormantare acum e la
Un mesaj adresat zeilor, cei care garantau viata si in lumea de dincolo. Acelasi mesaj pe care il gasim si in ritualurile geto-dacilor si care explica importanta si permanentizarea cultului mortilor in sudul si nordul Dunarii. Fiecare paine rituala reprezinta un "cuvant" al limbajului sfant prin care omul se adreseaza zeilor, cu convingerea ferma ca numai prin aceasta comunicare poate obtine viata vesnica.,,