Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 18:10
Domnu' Mole-eculaaaaa unde esti ????
Greu ..cu subteranele astea !!
|
|
|
Yorick
1014 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 18:49
De la: Horus, la data 2010-02-02 18:10:18Domnu' Mole-eculaaaaa unde esti ????
Greu ..cu subteranele astea !!
Sa stii ca ai dreptate. M-am ratacit prin galerii , da' in cele din urma am izbutit sa ies la suprafata , chiar cu doua secunde inainte sa se auda o voce , asa de nicaieri: "Atentie , se inchid usile!"
Raporteaza abuz de limbaj
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 19:15
De la: Horus, la data 2010-02-02 15:58:22Mole ,
ai spus ca ,, evreii aduc ceva spiritului uman : ex Einstein W.Alen ????ai zis ca trebuie sa ne raportam ,, ca apartenenta ,, la rasa umana si nu la un popr anume !? de ce crezi ca Eistein ar fi fost altfel daca s-ar fi nascut in India//// ??? conteaza ca a fost evreu pt tine ??? de ce ai marcat cu bila alba apartenenta lui la un anumit popor???
Exemplul cu bucatarul (chiar daca nu-ti apartine..) nu e tocmai fericit pt ca intr-un : la fel se bucura un bucatar de tortul lui daca stie ca a pus niste zahar caramel ,paine si oua si din combinatia asta absolut neinteresanta a iesit ceva bun ...si altfel se bucura un musafir care-si inchipuie ca cine stie ce ingrediente deosebite si bune a pus bucatarul ..de-a iesit ceva asa de....rafinat trebuie putin mister ca altfel se duce ..ineresul naibii si treci la next level
Nu conteaza ca sunt evrei, That was exactly the point.
Ziceam ca pot aprecia anumiti oameni , indiferent de natia lor. (atentie la exprimare : nu am spus "evreii" articulat , ci am spus "exista evrei care.." - cu alte cuvinte , tocmai datorita faptului ca nu desconsider categoria generala , pot descoperi membri particulari ai categoriei).
Imi mentin exemplul cu bucatarul. Se aplica si la profani la fel. Chiar daca nu-s bucatar , imi dau seama de ingredientele unui tort (poate nu cu aceeasi precizie , dar totusi... ) si inca reusesc sa il infulec cu placere. Nu-mi dau seama daca pentru altii lucrurile nu stau asa , cel putin in ceea ce ma priveste , nu a fost vreo problema.
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 19:29
De la: Horus, la data 2010-02-02 16:04:57
Referitor la participarea victimei ...eu cred ca fata de cei 10 milioane sau cat or fi fost ---de adulti comunisti sau nu care nu au fost inchisi , anchetati sau impuscati de regimul comunist -----bunicul lui Karpov cred ca dupa prima ancheta putea sa inteleaga (ca si altii) ca este prea mic pt un razboi asa de mare si sa-si vada de-ale lui si familia lui ..suportand ca ceilalti in tacere ,
Bunicul lui a continuat a trimis csrisori lui Paunescu , continua sa vorbeasca fara cenzura sfidand pericolul...
Eu nu cred ca cei care au facut inchisoare erau singurii nemultumiti la vremea aia ...
Deci (destul de cinic ,,)dramatic ..dar si victima are un rol
Pai eu nu spuneam ca victima n-are un rol. Dimpotriva , are rolul de ..... victima.
Ceea ce spuneam este ca n-are o vina.
Vina se poate considera totusi daca se incalca o lege (fara a intra in detalii daca legea e morala ori ba). Numai ca, vezi tu, la nivelul strict al legii , sub comunism cica aveam libertate de constiinta. Asa era in acte. Cu totii stim ca nu era asa in fapte.
Deci, revenind - daca victima nici macar nu incalca vreo lege , cum am putea oare sa ii alocam vreo vina? Discutia este la nivelul cuantificabil al vinovatiei legale.
Daca vrei sa duci discutia in taramul filozofic al unor posibile explicatii despre vinovatii - nu-i nimic , jucam si jocul ala, si spun: prin atitudinile vadit anti-crestine pe care le manifesti , daca cumva o sa vina vreun crestin candva sa iti dea cu paru'n cap , vina e a ta.
How do you like them apples?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 19:57
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:29:39De la: Horus, la data 2010-02-02 16:04:57
Referitor la participarea victimei ...eu cred ca fata de cei 10 milioane sau cat or fi fost ---de adulti comunisti sau nu care nu au fost inchisi , anchetati sau impuscati de regimul comunist -----bunicul lui Karpov cred ca dupa prima ancheta putea sa inteleaga (ca si altii) ca este prea mic pt un razboi asa de mare si sa-si vada de-ale lui si familia lui ..suportand ca ceilalti in tacere ,
Bunicul lui a continuat a trimis csrisori lui Paunescu , continua sa vorbeasca fara cenzura sfidand pericolul...
Eu nu cred ca cei care au facut inchisoare erau singurii nemultumiti la vremea aia ...
Pai eu nu spuneam ca victima n-are un rol. Dimpotriva , are rolul de ..... victima.
Vina se poate considera totusi daca se incalca o lege (fara a intra in detalii daca legea e morala ori ba). Numai ca, vezi tu, la nivelul strict al legii , sub comunism cica aveam libertate de constiinta. Asa era in acte. Cu totii stim ca nu era asa in fapte.
Deci, revenind - daca victima nici macar nu incalca vreo lege , cum am putea oare sa ii alocam vreo vina? Discutia este la nivelul cuantificabil al vinovatiei legale.
Daca vrei sa duci discutia in taramul filozofic al unor posibile explicatii despre vinovatii - nu-i nimic , jucam si jocul ala, si spun: prin atitudinile vadit anti-crestine pe care le manifesti , daca cumva o sa vina vreun crestin candva sa iti dea cu paru'n cap , vina e a ta.
Crestinul si parul ! Crestinii sunt prea lasi ca sa procedeze astfel ! Crestinii nu sunt oameni,oamenii gandesc,cel putin cei din secolul nostru ! Ca sa te numesti om trebuie sa dovedesti ceva ,crestinii sunt "" veriga "" lipsa ,acea veriga care face trecerea de la animal spre uman ! Crestinii incearca de mii de ani sa inteleaga lumea si ...nu inteleg nimic ! E absurd sa cauti ceva atata timp si sa nu ajungi la o concluzie clara ! Sa ramai la acelasi nivel 2000 de ani mi se pare ridicol ,imi pot crea o parere clara fata de astfel de specimene !
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 20:20
De la: Horus, la data 2010-02-02 19:57:04
Crestinul si parul ! Crestinii sunt prea lasi ca sa procedeze astfel ! Crestinii nu sunt oameni,oamenii gandesc,cel putin cei din secolul nostru ! Ca sa te numesti om trebuie sa dovedesti ceva ,crestinii sunt "" veriga "" lipsa ,acea veriga care face trecerea de la animal spre uman ! Crestinii incearca de mii de ani sa inteleaga lumea si ...nu inteleg nimic ! E absurd sa cauti ceva atata timp si sa nu ajungi la o concluzie clara ! Sa ramai la acelasi nivel 2000 de ani mi se pare ridicol ,imi pot crea o parere clara fata de astfel de specimene !
Ai ocolit intrebarea.
Stim amandoi ca exemplul este unul ipotetic. Totusi , in acest context ipotetic, intrebarea era: "este rational sa iti atribuim tie vina?" Ti s-ar parea corect?
Mie mi se pare ca e la fel de rational cu a spune: oamenii-s vinovati ca exista si ca se exprima.
Ori , e drept ca poti sa spui si asta , insa eu as gasi absurd. Pentru ca ne-am face vinovati de asta ABSOLUT TOTI. Eu gasesc ciudat a defini conceptul de vinovatie in asa fel incat sa ii cuprinda pe toti. Pentru ca nu e asta felul cum se fac lucrurile in mod obisnuit. In mod obisnuit se aplica prezumtia de nevinovatie ca principiu de drept ,iar vinovatia definita ca abatere de la norma, nu ca norma.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 20:57
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:15:28De la: Horus, la data 2010-02-02 15:58:22Mole ,
ai spus ca ,, evreii aduc ceva spiritului uman : ex Einstein W.Alen ????ai zis ca trebuie sa ne raportam ,, ca apartenenta ,, la rasa umana si nu la un popr anume !? de ce crezi ca Eistein ar fi fost altfel daca s-ar fi nascut in India//// ??? conteaza ca a fost evreu pt tine ??? de ce ai marcat cu bila alba apartenenta lui la un anumit popor???
Exemplul cu bucatarul (chiar daca nu-ti apartine..) nu e tocmai fericit pt ca intr-un : la fel se bucura un bucatar de tortul lui daca stie ca a pus niste zahar caramel ,paine si oua si din combinatia asta absolut neinteresanta a iesit ceva bun ...si altfel se bucura un musafir care-si inchipuie ca cine stie ce ingrediente deosebite si bune a pus bucatarul ..de-a iesit ceva asa de....rafinat trebuie putin mister ca altfel se duce ..ineresul naibii si treci la next level
Ziceam ca pot aprecia anumiti oameni , indiferent de natia lor. (atentie la exprimare : nu am spus "evreii" articulat , ci am spus "exista evrei care.." - cu alte cuvinte , tocmai datorita faptului ca nu desconsider categoria generala , pot descoperi membri particulari ai categoriei).
Imi mentin exemplul cu bucatarul. Se aplica si la profani la fel. Chiar daca nu-s bucatar , imi dau seama de ingredientele unui tort (poate nu cu aceeasi precizie , dar totusi... ) si inca reusesc sa il infulec cu placere. Nu-mi dau seama daca pentru altii lucrurile nu stau asa , cel putin in ceea ce ma priveste , nu a fost vreo problema.
De fapt evreii sunt o religie , nu o natie !
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 21:08
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 20:20:06De la: Horus, la data 2010-02-02 19:57:04
Ai ocolit intrebarea.
Stim amandoi ca exemplul este unul ipotetic. Totusi , in acest context ipotetic, intrebarea era: "este rational sa iti atribuim tie vina?" Ti s-ar parea corect?
Mie mi se pare ca e la fel de rational cu a spune: oamenii-s vinovati ca exista si ca se exprima.
Ori , e drept ca poti sa spui si asta , insa eu as gasi absurd. Pentru ca ne-am face vinovati de asta ABSOLUT TOTI. Eu gasesc ciudat a defini conceptul de vinovatie in asa fel incat sa ii cuprinda pe toti. Pentru ca nu e asta felul cum se fac lucrurile in mod obisnuit. In mod obisnuit se aplica prezumtia de nevinovatie ca principiu de drept ,iar vinovatia definita ca abatere de la norma, nu ca norma.
In drept mai exista si alte principii ,de exemplu ,in instanta ,nu poti invoca,in aparare,necunoasterea legilor ! Crestinii si comunistii nu au o scuza pentru faptul ca au facut sau fac parte din organizatii criminale ! Aderand la asemenea organizatii,vinovate de crima impotriva umanitatii,nu poti invoca scuza ca ai fost un membru de rand sau ca organizatia locala (ortodoxismul) nu a facut crime ! Crestinismul ,in ansamblu, este o organizatie vinovata de crime impotriva umanitatii ! A face parte din aceasta organizatie si ai lauda apucaturile inseamna infractiune si se pedepseste de catre ...codul penal ! Iliescu atunci cand i-a laudat pe mineri pentru evenimentele din 13-14 iunie 1990 a incalcat legea penala - a fost ""scapat"""de mafiotii din justitie si in prezent aceasta infractiune e prescrisa !
|
|
|
PACIFISTA
299 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:12
De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?
omul este un animal evoluat dar imperfect,stapineste pamintul de miliarde de ani.Au fost civilizatii mult mai avansate care au disparut datorita cataclismelor terestre provocate de membrii civilizatiilor respective.Actuala generatie se trage din supravetuitorii ultimului cataclism produs in urma cu 3 milioane de ani,are creerul foarte dezvoltat dar este folosit doar 033%.Faptul ca in lunga sa peregrinare pe tera a suportat multe cataclisme marunte ,omul a fost nevoit sa se adapteze.A aparut lupta pentru suprematie,stocarea averilor,forme de intimidare scornite pentru dominarea maselor credule si inapoiate mintal cum este religia,politica,inarmarea excesiva.Cind religia nu a mai fost credibila a aparut politica,o forma bazata pe minciuni si promisiuni desarte ,facuta celor slabi pentru a acorda votul unor excroci cu limbarnita,care doresc sa profite sa beneficieze de imunitate pentru a nu fi pedepsiti de lege.In prezent religia si politica au dat mina in scopul mentinerii suprematirii asupra celor slabi si inapoiati,religia constituind o frina in calea dezvoltarii iar politica o forma de invrajbire a diferitelor grupuri de oameni,crearea zonelor de conflict armat pe principiul ;divide si cucereste "Datorita exploatarii salbatece si necontrolate a subsolului terestru au fost creiate mari goluri care vor fi inundate de apele oceanului.Astfel pamintul se va reaseza,faliile fiind acum intr-un puternic dezechilibru,zona Americi va deveni fund de ocean ,Asia va suporta mari cutremure,Antarctida va disperea,partea deinspre Italia,Franta,Spania,Portugalia va deveni un teritoriu arid african,mare parte dintre supravetuitori vor veni in Est,in Romania,Bulgaria si zona europeana Turcia,vor fi lupte pentru supravetuire din cauza lipsei de alimente.Omul va continua sa suprvetuiasca inca 7 miliarde de ani pina la stingerea nucleului Solar.
Romanii ,trebuiesc sa inteleaga ca sunt pe cont propriu,iar politicienii traiesc din contributiile ,taxele si impozitele platite de romani. Mergeti la vot si holbati bine ochii pe cine puneti stampila,nu va hazardati !
Revoluționari,eliminați din rindul vostru impostorii,asa cum a fost și BLAGA care deținea Certificat de revoluționat ilegal.
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:19
De la: PACIFISTA, la data 2010-02-02 22:12:45De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?
omul este un animal evoluat dar imperfect,stapineste pamintul de miliarde de ani.Au fost civilizatii mult mai avansate care au disparut datorita cataclismelor terestre provocate de membrii civilizatiilor respective.Actuala generatie se trage din supravetuitorii ultimului cataclism produs in urma cu 3 milioane de ani,are creerul foarte dezvoltat dar este folosit doar 033%.Faptul ca in lunga sa peregrinare pe tera a suportat multe cataclisme marunte ,omul a fost nevoit sa se adapteze.A aparut lupta pentru suprematie,stocarea averilor,forme de intimidare scornite pentru dominarea maselor credule si inapoiate mintal cum este religia,politica,inarmarea excesiva.Cind religia nu a mai fost credibila a aparut politica,o forma bazata pe minciuni si promisiuni desarte ,facuta celor slabi pentru a acorda votul unor excroci cu limbarnita,care doresc sa profite sa beneficieze de imunitate pentru a nu fi pedepsiti de lege.In prezent religia si politica au dat mina in scopul mentinerii suprematirii asupra celor slabi si inapoiati,religia constituind o frina in calea dezvoltarii iar politica o forma de invrajbire a diferitelor grupuri de oameni,crearea zonelor de conflict armat pe principiul ;divide si cucereste "Datorita exploatarii salbatece si necontrolate a subsolului terestru au fost creiate mari goluri care vor fi inundate de apele oceanului.Astfel pamintul se va reaseza,faliile fiind acum intr-un puternic dezechilibru,zona Americi va deveni fund de ocean ,Asia va suporta mari cutremure,Antarctida va disperea,partea deinspre Italia,Franta,Spania,Portugalia va deveni un teritoriu arid african,mare parte dintre supravetuitori vor veni in Est,in Romania,Bulgaria si zona europeana Turcia,vor fi lupte pentru supravetuire din cauza lipsei de alimente.Omul va continua sa suprvetuiasca inca 7 miliarde de ani pina la stingerea nucleului Solar.
Mai departe? de ce te-ai oprit?
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:27
De la: Horus, la data 2010-02-02 19:57:04De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:29:39De la: Horus, la data 2010-02-02 16:04:57
Apropo de teoria ta, dovedeste ca tu inca esti "animalul"!
Noi am ajuns lao concluzie dar tie nu-ti convine.
Uiti ca teoriei tale (voastre) ii lipseste chiar acea "veriga lipsa"?!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 23:12
De la: PACIFISTA, la data 2010-02-02 22:12:45De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?
Nu mai spune??? Ai călatorit tu în timp de la începuturile vieții pe Terra și până la sfârșitul ei???!!!
Hmmm, well, first things first, omul este perfect așa cum este el! de unde ai scos tu ideea de imperfecțiune??? Apoi afirmi că întâi a fost religia și mult mai târziu politica....ceea ce este fals! Cele două au coexistat de când există Homo saphiens!!! În toată existența omenirii au existat popi și regi...nu au fost unul și același!!!
Omul nu are cum să mai existe încă 7 miliarde de ani...pentru simplul motiv că Soarele va murii peste 5 miliarde...ești prost informată!
Apoi...nici nu mă mai obosesc să-ți explic...ce blenoragie verbală ai reușit să transcrii...este de toată jena!!! Bla, bla,bla...aiurea-n tranvai!!!! ...Poate,poate pică vreun prost în extaz la elucubațiile pe care le-ai scris!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 23:14
De la: tutenes, la data 2010-02-02 20:57:18De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:15:28De la: Horus, la data 2010-02-02 15:58:22Mole ,
Cum ai ajuns tu la concluzia asta, Tutenes??? Evreii sunt un popor...religia lor este iudaismul!!!
V-ați prostit la cap măi oameni??? Îndrugați numai prostii!!!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 00:12
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 12:51:14De la: Horus, la data 2010-02-02 02:22:03
Te cam ia gura pe dinainte ! Daca te duci in SUA cred ca ai sa gasesti putini urmasi ai celor veniti din anglia,irlanda sau franta care sa se considere altceva decat americani ! Daca mergi in mexic ,brazilia ,argentina ,venexzuela ,bolivia ,cuba -cred ca ai sa gasesti putini urmasi ai spaniolilor sau portughezilor care sa mai lupte pentru drepturile lor-ei se simt ca si cum ar face parte din tarile respective ! Culmea este ca in aceste tari ,pentru recunoasterea drepturilor lor ,lupta bastinasii ! Cred ca la asa ceva se refera Karpov -dar tu te faci ca nu intelegi sau chiar nu intelegi ! Eu daca as avea copii si as pleca definitiv in irak sau iran nu as practica crestinismul si as invata limba tarii respective si nu m-ar interesa sa -mi pastrez valorile poporului din care provin si cu ata mai mult nu i-as sfatui pe copiiii mei sa o faca ! Daca am hotarat sa plec inseamna ca acolo e mai bine pentru mine ,daca ma apuca nostalgia ma intorc in romania insa nu are sens sa transmit urmasilor niste false valori care nu le-ar produce decat rau -social si religios ! Nu cred ca as produce niste urmasi atat de tembeli incat sa-si pastreze sute si mii de ani obiceiurile deoarece as fi constienta ca-i fac candidati la holocaust ! A pastra niste obiceiuri vechi de mii de ani inseamna stagnare,daca nu evoluezi alaturi de cei langa care au ales stramosii tai sa-ti traiesti viata inseamna sa te condamni singur ! Cum crezi ca as putea eu sa tolerez niste obiceiuri cretine de acum cateva mii de ani mai ales ca stiu ca pastrarea acestora imi fac rau . Religia trebuia sa dispara de mult ,perpetuarea ei pe mine ma inspaimanta,nu am curaj sa fac urmasi deoarece vad ce grad de criminalitate a atins lupta dintre crestinism si islamism ! Pune mana pe carte si lasa idealismul !
Serios? Gasesc putini urmasi ai celor din Anglia, Irlanda , Franta? Se considera toti americani? Adica s-au integrat , nu? Probabil de aia nu mai vorbesc engleza ci apasha si navajo. Probabil de aia nu cred in Isus ca inapoiatii astia din Lumea Veche, ci in Marele Spirit Manitoo. Probabil de aia au incetat sa faca parade de Sf. Patrick pe strazile marilor orase. Probabil de aia nu au scoli cu predare in spaniola , ca sa se integreze veneticii aia din Mexic mai usor. Probabil de aia nu au denumiri distincte pentru grupuri precum "chicanos" "paddy" "nigger" "gook" "dago" , si se apeleaza cu totii doar "bai americanule", ca sunt atat de integrati incat nu se pot distinge nicicum. Probabil de aia nu discuta nimeni in lume despre lobbyul diverselor grupuri in SUA , lobby pe care noi romanii ne plangem ca nu-l avem, si altii precum ungurii il au.
Tu daca ai pleca in Irak sau Iran nu ai practica crestinismul (sa inteleg ca aici il practici?) , ai invata limba respectiva si nu te-ar interesa sa pastrezi valorile poporului tau si cu atat mai mult ti-ai sfatui copiii sa nu o faca? Serios? Si la a cata generatie ai renunta la valoarea numita "egalitate intre sexe"? Ai renunta tu direct sau ai zice nepoatelor : "voi sunteti deja a treia generatie, deci ar fi cazul sa va integrati si sa pricepeti ca barbatul are dreptul sa va mai dea niste ciomege pe spinare din cand in cand" ? Nu stiu de ce , dar am impresia ca te-ar apuca nostalgia urgent pentru vechile valori.
Mai oameni buni! Voi pe ce lume traiti? Valorile lumii civilizate sunt mai bune intr-un mod demonstrabil , care nu depinde de faptul ca te muti intr-o tara sau nu. Ele pot fi imbunatatite , desigur, dar deocamdata asta e ceea ce cunoastem. In lumea civilizata , reprezentata de UE, Sua Japonia, Australia , Noua Zeelanda, Canada si inca cateva tari, se practica urmatoarele valori (printre altele): libertate de constiinta si de expresie. Asta inseamna un drept recunoscut al fiecaruia de a avea o religie sau de a renunta la religie. Mutarea intr-o tara care are ca valoare libertatea de constiinta , nu inseamna sa renunti la religia si identitatea ta , ci inseamna TOCMAI faptul ca ti se garanteaza dreptul la religia si identitatea ta, fara a fi discriminat de nimeni.
Cine recurge la discriminare incalca tocmai valorile tarii respective. Asa ca nu mai aruncati vina pentru holocaust asupra victimelor. Nazistii care au persecutat pe evrei , se fac ei insisi vinovati de incalcarea normelor unei societati civilizate. A vorbi despre vina evreilor in aceasta chestiune e dovada de prostie. (repet , eu pe evrei ii consider vinovati de unele lucruri care se intampla in Palestina, dar asta e alta poveste). Ma enervasem pe Tilsor cand incerca sa sustina ca victimele de la tsunami au vreo vina. Si-au meritat-o, cica. Da' voi cu ce sunteti mai buni? A rosti : "victimele holocaustului sunt de vina" e fix la fel. O dovada de stupizenie. Pentru simplul motiv ca nemtii sunt in tara lor si sunt majoritari? Asta reprezinta cumva vreo scuza pentru genocid? Ce se va intampla daca (sau cand) populatia araba va deveni majoritara in Franta? Sau populatia hispanica majoritara in SUA? Sau tiganii majoritari in Romania? Poate ca nu va fi asa , dar nu se stie. Daca se pastreaza tendintele demografice e destul de posibil sa se intample.
Am ceva de comentat la postarea asta, că nu pot să nu observ, cu câtă ușurință discutăm despre principii, despre drepturile universale ale omului...care de fapt, cum ai scris tu mai sus Mole, sunt susținute de prea puține state!
Ceea ce niciunul nu ați observat și/sau v-ați făcut că nu știți, este faptul că toate aceste valori pe care tu, eu, Horus și cei ce trăim în "lumea civilizată", le aclamăm....se pot întoarce împotriva noastră de fapt, mai mult ca sigur că așa se va întâmpla!!!
Toți cei care nu trăiesc după legile noastre, pot folosii "valorile lumii civilizate" și chiar o fac, împotriva noastră...și atunci se pune întrebarea, oare legile astea ale noastre, nu sunt prea permisive???  Oare Karpov și Horus nu au și ei un "sâmbure" de adevăr în ceea ce susțin???
Faptul că le dăm drepturi egale celor care trăiesc după alte legi morale, religioase ș.a.m.d., nu fac decât să răstoarne toată șandramaua valorilor noastre....
Cu siguranță că dacă românii nu se vor trezii și-și vor plânge de milă în continuare, alergând după "bucăți de pământ și avere", făcând cel mult un copil....vor ajunge să fie minoritari aici în România...dar asta este valabil și pentru Franța- Islamiști, Marea Britanie - Indieni...etc.
Ceva trebuie să se schimbe totuși în legislația țărilor civilizate la nivel național pentru a putea păstra aceste valori ....altfel în vreo 200 de ani, vor fi înghițite de cei care nu dau nici o ceapă degerată pe "declarația drepturilor omului"...dar evident că se folosesc de ea!!!
....Și să nu aveți impresia că exagerez, dimpotrivă, eu sunt o optimistă!
În rest, nici eu nu sunt de acord că victima este vinovată....dacă este să ne luăm după un așa raționament, fundamentaliștii islamici au dreptate să omoare femeile violate cu pietre să le mutileze sau chiar familia să o ucidă în "honor killing"...
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 01:32
De la: click_cont, la data 2010-02-02 22:27:28De la: Horus, la data 2010-02-02 19:57:04De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:29:39De la: Horus, la data 2010-02-02 16:04:57
Chiar nu intelegi ?Crestinii sunt veriga lipsa ! Ei se incapataneaza sa ramana la nivel si ...pe post de veriga ! Nu reusesc sa evolueze !
|
talos_paula
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 09:49
De la: gigilipianu, la data 2009-01-04 22:02:34Regret ca unii dintre d-stra datorita unor lipsuri in educatie sau cine stie din care influienta pot lua in deradere acest subiect din topic. Biserica Ortodoxa Romana ca institutie este una si slujitorii ei alta. Ca institutie este indisolubul legata de poporul roman. Din cercetarile efectuate de pana acum se spune cu deplin temei ca noi am fost crestini chiar inainte de Hristos si de venirea sfantului Andrei. Acest lucru se presupune dupa inscriptiile si marturiile despre cultura dacica. A nu respecta B.O.R. inseamna a nu respecta poporul roman. Nu numai pentru ca in Romania peste 85 % sunt ortodocsi dar si celelalte culte, inplantate ulterior in Romania, sunt majoritar crestine. Nici ateii nu se pot situa in afara BOR. De pilda eu nu am fost nici pe sfert credincios fata de parintii si inaintasii mei, dar mi-ar tremura toata fiinta daca as pune un singur moment la indoiala importanta, autoritatea si prestigiul BOR indiferent ce fel de popi as fi intalnit. Nu sunt dogmatic si de formatie sunt intelectual dar nu suport agresiunea unor reprezentanti mass media asupra Bisericii Ortodoxe Romane manifestata prin denigrarea unor slujitori bisericesti. Desi nu am intalnit personal astfel de popi nu neg ca pot exista si persoane nedemne pe care Biserica ii alunga dupa canoanele sale. Pentru ca si acel ratacit care greseste are dreptul la clementa, iertare, pocainta ca orice crestin. Atat si la alte necuviinte nu mai raspund. Logos.
Dupa o anumita varsta si o anumita maturitate in gandire...incepi sa-ti pui niste intrebari deoarece valul inocentei se duce si vezi lucrurile cu alti ochi, mai limpezi mai clari!! Eu una am crezut in biserica pana la o anumita varsta.....dar acum am dat oarecum biserica la o parte si am ales credinta....care nu este una si aceeasi cu biserica ortodoxa ramana (sau alta religie). Am inteles ca biserica nu ma va duce in rai ci credinta si caracterul format pana in prezent. De-a lungul timpului am vazut din partea preotilor anumite comportamente care m-au indepartat...si o sa dau cateva exemple: la o slujba preotul care imperativ sa mergem acasa si sa aducem bani pentru sinistrati!! alta data cand am mers sa ma impartasesc....am stat stat 4 ore in biserica si preotul, dupa ce si-a indesat in sutana un pumn de bani adunati de la enoriasi, a stins lumina in biserica si a plecat lasandu-ne in intunericul bisericii!!! Acest moment m-a durut f tare si am iesit plangand din biserica , rupandu-se in acel moment credinta personala de biserica!!
Ma duc la biserica sa ma rog dar nu mai stau sa ascult preotul......or fi si ei oameni...dar prea ascunsi si falsi sunt unii.....si eu nu pot le apreciez si sa le respect aceste falsitati!!!
aaa....si nu sunt deacord cu denumirile de "preasfintitul...preafericitul...etc" si coroanele alea impodobite ce si le pun pe cap.....NU AU NICI O LEGATURA CU CREDINTA.....sunt niste atitudini lumesti...fata de simplitatea pe care credinta o cere!!!
asta e o parte mica din parerea si gandirea mea despre biserica!!
imi pare bine ca cineva isi pune intrebari...asta se numeste CALEA catre MATURITATE!!
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:01
De la: Dorulet, la data 2010-02-03 00:12:46De la: The_Mole, la data 2010-02-02 12:51:14De la: Horus, la data 2010-02-02 02:22:03
Te cam ia gura pe dinainte ! Daca te duci in SUA cred ca ai sa gasesti putini urmasi ai celor veniti din anglia,irlanda sau franta care sa se considere altceva decat americani ! Daca mergi in mexic ,brazilia ,argentina ,venexzuela ,bolivia ,cuba -cred ca ai sa gasesti putini urmasi ai spaniolilor sau portughezilor care sa mai lupte pentru drepturile lor-ei se simt ca si cum ar face parte din tarile respective ! Culmea este ca in aceste tari ,pentru recunoasterea drepturilor lor ,lupta bastinasii ! Cred ca la asa ceva se refera Karpov -dar tu te faci ca nu intelegi sau chiar nu intelegi ! Eu daca as avea copii si as pleca definitiv in irak sau iran nu as practica crestinismul si as invata limba tarii respective si nu m-ar interesa sa -mi pastrez valorile poporului din care provin si cu ata mai mult nu i-as sfatui pe copiiii mei sa o faca ! Daca am hotarat sa plec inseamna ca acolo e mai bine pentru mine ,daca ma apuca nostalgia ma intorc in romania insa nu are sens sa transmit urmasilor niste false valori care nu le-ar produce decat rau -social si religios ! Nu cred ca as produce niste urmasi atat de tembeli incat sa-si pastreze sute si mii de ani obiceiurile deoarece as fi constienta ca-i fac candidati la holocaust ! A pastra niste obiceiuri vechi de mii de ani inseamna stagnare,daca nu evoluezi alaturi de cei langa care au ales stramosii tai sa-ti traiesti viata inseamna sa te condamni singur ! Cum crezi ca as putea eu sa tolerez niste obiceiuri cretine de acum cateva mii de ani mai ales ca stiu ca pastrarea acestora imi fac rau . Religia trebuia sa dispara de mult ,perpetuarea ei pe mine ma inspaimanta,nu am curaj sa fac urmasi deoarece vad ce grad de criminalitate a atins lupta dintre crestinism si islamism ! Pune mana pe carte si lasa idealismul !
Serios? Gasesc putini urmasi ai celor din Anglia, Irlanda , Franta? Se considera toti americani? Adica s-au integrat , nu? Probabil de aia nu mai vorbesc engleza ci apasha si navajo. Probabil de aia nu cred in Isus ca inapoiatii astia din Lumea Veche, ci in Marele Spirit Manitoo. Probabil de aia au incetat sa faca parade de Sf. Patrick pe strazile marilor orase. Probabil de aia nu au scoli cu predare in spaniola , ca sa se integreze veneticii aia din Mexic mai usor. Probabil de aia nu au denumiri distincte pentru grupuri precum "chicanos" "paddy" "nigger" "gook" "dago" , si se apeleaza cu totii doar "bai americanule", ca sunt atat de integrati incat nu se pot distinge nicicum. Probabil de aia nu discuta nimeni in lume despre lobbyul diverselor grupuri in SUA , lobby pe care noi romanii ne plangem ca nu-l avem, si altii precum ungurii il au.
Tu daca ai pleca in Irak sau Iran nu ai practica crestinismul (sa inteleg ca aici il practici?) , ai invata limba respectiva si nu te-ar interesa sa pastrezi valorile poporului tau si cu atat mai mult ti-ai sfatui copiii sa nu o faca? Serios? Si la a cata generatie ai renunta la valoarea numita "egalitate intre sexe"? Ai renunta tu direct sau ai zice nepoatelor : "voi sunteti deja a treia generatie, deci ar fi cazul sa va integrati si sa pricepeti ca barbatul are dreptul sa va mai dea niste ciomege pe spinare din cand in cand" ? Nu stiu de ce , dar am impresia ca te-ar apuca nostalgia urgent pentru vechile valori.
Mai oameni buni! Voi pe ce lume traiti? Valorile lumii civilizate sunt mai bune intr-un mod demonstrabil , care nu depinde de faptul ca te muti intr-o tara sau nu. Ele pot fi imbunatatite , desigur, dar deocamdata asta e ceea ce cunoastem. In lumea civilizata , reprezentata de UE, Sua Japonia, Australia , Noua Zeelanda, Canada si inca cateva tari, se practica urmatoarele valori (printre altele): libertate de constiinta si de expresie. Asta inseamna un drept recunoscut al fiecaruia de a avea o religie sau de a renunta la religie. Mutarea intr-o tara care are ca valoare libertatea de constiinta , nu inseamna sa renunti la religia si identitatea ta , ci inseamna TOCMAI faptul ca ti se garanteaza dreptul la religia si identitatea ta, fara a fi discriminat de nimeni.
Cine recurge la discriminare incalca tocmai valorile tarii respective. Asa ca nu mai aruncati vina pentru holocaust asupra victimelor. Nazistii care au persecutat pe evrei , se fac ei insisi vinovati de incalcarea normelor unei societati civilizate. A vorbi despre vina evreilor in aceasta chestiune e dovada de prostie. (repet , eu pe evrei ii consider vinovati de unele lucruri care se intampla in Palestina, dar asta e alta poveste). Ma enervasem pe Tilsor cand incerca sa sustina ca victimele de la tsunami au vreo vina. Si-au meritat-o, cica. Da' voi cu ce sunteti mai buni? A rosti : "victimele holocaustului sunt de vina" e fix la fel. O dovada de stupizenie. Pentru simplul motiv ca nemtii sunt in tara lor si sunt majoritari? Asta reprezinta cumva vreo scuza pentru genocid? Ce se va intampla daca (sau cand) populatia araba va deveni majoritara in Franta? Sau populatia hispanica majoritara in SUA? Sau tiganii majoritari in Romania? Poate ca nu va fi asa , dar nu se stie. Daca se pastreaza tendintele demografice e destul de posibil sa se intample.
Am ceva de comentat la postarea asta, că nu pot să nu observ, cu câtă ușurință discutăm despre principii, despre drepturile universale ale omului...care de fapt, cum ai scris tu mai sus Mole, sunt susținute de prea puține state!
Ceea ce niciunul nu ați observat și/sau v-ați făcut că nu știți, este faptul că toate aceste valori pe care tu, eu, Horus și cei ce trăim în "lumea civilizată", le aclamăm....se pot întoarce împotriva noastră de fapt, mai mult ca sigur că așa se va întâmpla!!!
Toți cei care nu trăiesc după legile noastre, pot folosii "valorile lumii civilizate" și chiar o fac, împotriva noastră...și atunci se pune întrebarea, oare legile astea ale noastre, nu sunt prea permisive??? Oare Karpov și Horus nu au și ei un "sâmbure" de adevăr în ceea ce susțin???
Faptul că le dăm drepturi egale celor care trăiesc după alte legi morale, religioase ș.a.m.d., nu fac decât să răstoarne toată șandramaua valorilor noastre....
Cu siguranță că dacă românii nu se vor trezii și-și vor plânge de milă în continuare, alergând după "bucăți de pământ și avere", făcând cel mult un copil....vor ajunge să fie minoritari aici în România...dar asta este valabil și pentru Franța- Islamiști, Marea Britanie - Indieni...etc.
Ceva trebuie să se schimbe totuși în legislația țărilor civilizate la nivel național pentru a putea păstra aceste valori ....altfel în vreo 200 de ani, vor fi înghițite de cei care nu dau nici o ceapă degerată pe "declarația drepturilor omului"...dar evident că se folosesc de ea!!!
....Și să nu aveți impresia că exagerez, dimpotrivă, eu sunt o optimistă!
În rest, nici eu nu sunt de acord că victima este vinovată....dacă este să ne luăm după un așa raționament, fundamentaliștii islamici au dreptate să omoare femeile violate cu pietre să le mutileze sau chiar familia să o ucidă în "honor killing"...
 SI CE A ZIS DUNEZEU CELOIR CARE ARUNCAU CU PIETRE IN FEMEIA ADULTERA, OARE NU A FOST ADEVAR SPUS????
|
Fosta membra 9am.ro
3915 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:44
In sfarsit o postare a lui 045616 unde nu ,,taxeaza ' femeia
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:48
De la: rodik_mi, la data 2010-02-03 10:44:58In sfarsit o postare a lui 045616 unde nu ,,taxeaza ' femeia
O fi omul în divorț...  Hai să-i acordăm circumstanțe atenuante, nu se știe niciodată!
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:49
....616, ai grija ca vin ateii! pazea!!!
|
Fosta membra 9am.ro
3915 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:59
De la: click_cont, la data 2010-02-03 10:49:20....616, ai grija ca vin ateii! pazea!!! Te poop click_cont . Eu sunt crestina ,nu atee, dar l-am urmarit pe ..616 si pe alte topice unde ironiza femeie... de aceea l-am ,,intepat' un pic.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 11:08
De la: click_cont, la data 2010-02-03 10:49:20....616, ai grija ca vin ateii! pazea!!!
Well, ce să-ți povestesc...am dat cuiva în cap??? Pe cine deranjează că nu sunt o credulă???
Și apoi, trebuie să recunoști că știu câte ceva mai mult despre creștinătate și creștinism decât mulți alți așa zis "creștini"!
În plus, nu sunt de acord cu alții care spun că religia împiedică progresul....dimpotrivă, dacă nu era creștinismul, acum poate nu ne bucuram de libertate, valori morale ș.a.m.d.!!!
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 11:08
De la: rodik_mi, la data 2010-02-03 10:59:43De la: click_cont, la data 2010-02-03 10:49:20....616, ai grija ca vin ateii! pazea!!! Te poop click_cont . Eu sunt crestina ,nu atee, dar l-am urmarit pe ..616 si pe alte topice unde ironiza femeie... de aceea l-am ,,intepat' un pic.
 Te pup si eu ,nu la tine ma refeream ci la postarea lui, era un fel de ironie...
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 11:32
De la: Horus, la data 2010-02-03 01:32:13De la: click_cont, la data 2010-02-02 22:27:28De la: Horus, la data 2010-02-02 19:57:04De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:29:39De la: Horus, la data 2010-02-02 16:04:57
Chiar nu intelegi ?Crestinii sunt veriga lipsa ! Ei se incapataneaza sa ramana la nivel si ...pe post de veriga ! Nu reusesc sa evolueze !
Eu sunt de parere ca nu mai au ce depasi, stiinta si toate celelalte, axate pe acest subiect, originea universului, sunt in van din acest punct de vedere, menirea lor actuala fiind aceea de a scoate pe banda locuri de munca si bani, foarte multi bani in timp ce noua ni se dau farmituri din care unii ca Pavel Corut si alti demoni ai umanitatii nu fac altceva decat sa scoata noi religii, ale lor bine-nteles si menite sa le aduca tot bani, foarte multi bani. Asa ca pana nu reusiti sa dovediti inceputul fara sa-l inventati, noi il alegem pe Dumnezeu!!!!
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 11:37
De la: Dorulet, la data 2010-02-03 11:08:25De la: click_cont, la data 2010-02-03 10:49:20....616, ai grija ca vin ateii! pazea!!!
Well, ce să-ți povestesc...am dat cuiva în cap??? Pe cine deranjează că nu sunt o credulă???
Și apoi, trebuie să recunoști că știu câte ceva mai mult despre creștinătate și creștinism decât mulți alți așa zis "creștini"!
În plus, nu sunt de acord cu alții care spun că religia împiedică progresul....dimpotrivă, dacă nu era creștinismul, acum poate nu ne bucuram de libertate, valori morale ș.a.m.d.!!!
Dorulet, nu era pentru tine, era pentru el.
|
VAM_CIURUIT
426 mesaje
Oras: Satu Mare
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 11:50
De la: click_cont, la data 2010-02-03 11:37:12De la: Dorulet, la data 2010-02-03 11:08:25De la: click_cont, la data 2010-02-03 10:49:20....616, ai grija ca vin ateii! pazea!!!
Dorulet, nu era pentru tine, era pentru el. vvvvv
vvDe la: dracusor, la data 2008-09-30 19:08:14
constat cu stupoare cum din ce in ce mai multi oameni sunt manipulati de media (mai ales antena 3) si devin convinsi ca basescu este un rau pt romania, nu inteleg de ce unii oameni se lasa asa de usor convinsi fara sa investigheze sau sa intereseze. adevarat ca are si el minusurile lui, dar in afara de el, adrian nastase mai are sanse sa ajunga la presedintie, si nu vreau sa ma mai intorc sub inca o conducere psd, dati-va cu opinia
v
cami oneros, mai da si tu la manivela ca ai intoxicat topicul
Urmareste topicul 'basescu'
Esti abonat la acest topic. Dezabonare
Pagini:
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 12:11
Buldogul, vrei să spui ceva sau doar citezi pe "x" și "y", aiurea pe topic????
Înțelege cineva ceva??
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:34
De la: Dorulet, la data 2010-02-02 23:14:34De la: tutenes, la data 2010-02-02 20:57:18De la: The_Mole, la data 2010-02-02 19:15:28De la: Horus, la data 2010-02-02 15:58:22Mole ,
Cum ai ajuns tu la concluzia asta, Tutenes??? Evreii sunt un popor...religia lor este iudaismul!!!
V-ați prostit la cap măi oameni??? Îndrugați numai prostii!!!
AQlo , daca nu cunosti , documenteaza-te inainte . Iti indic un punct de plecare : khazarii !
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:42
 Tutenes...las-o baltă!!!! Ești pierdut în termeni...unde ai auzit tu să spună cineva sunt de religie evreu???
Tot mapamondul spune că evreii sunt de religie iudaică.
Acum hai să-ți arăt unde greșești...până și gramatica ți-o arată: Când cineva vine și-ți spune "eu sunt evreu" el nu spune "eu sunt religia"...nu omul reprezintă religia...ci credința colectivă!!!
Tu nu vezi cât de absurd ești?!
O ții de coarne și o vezi că-i șută???
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:59
De la: Dorulet, la data 2010-02-03 13:42:47 Tutenes...las-o baltă!!!! Ești pierdut în termeni...unde ai auzit tu să spună cineva sunt de religie evreu???
Tot mapamondul spune că evreii sunt de religie iudaică.
Acum hai să-ți arăt unde greșești...până și gramatica ți-o arată: Când cineva vine și-ți spune "eu sunt evreu" el nu spune "eu sunt religia"...nu omul reprezintă religia...ci credința colectivă!!!
Tu nu vezi cât de absurd ești?!
O ții de coarne și o vezi că-i șută???
Bine , dar tu ai auzit cumva de "evreii" khazari(hazari) , evreii din Etiopia , din India , de negrii evrei ?
Si ca sa vezi ca nu-i un nonsens ce am zis , uite de pe wikipedia definitia cuvantului , se refera la religie in primul rand : Evreu (învechit: israelit) este un termen care denumește, în limba română, adepții religiei iudaice sau mozaice și apartenenții la poporul evreu.
ro.wikipedia.org/wiki/Evreu
|
|
|