Info
x
Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 20:31
Karpov , ia citeste aici :
www.ziare.com/actual/eveniment/11-15-2009/22-de-ani-de-la-revolt... Si nu uita ca inainte sa vina bolsevicii cei mai aprigi luptatori anticomunisti au fost cei din Legiune. Si au mai fost si miscari de rezistenta in munti .
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 20:36
DIN TARA CRISURILOR SCÂNTEIA A SĂRIT IN TARA OBCINILOR
Când în comuna Ucuriș primarul striga la oameni să "mănânce prune" (tot pe 31 Iulie 1949) în com. Rogojești plutonierul Vârgolici, forțând pe țărani să se ducă la arie, s-a văzut tăvălit, în timp ce lumea flămândă striga: "Afară cu bolșevicii, nu avem nevoie de comuniști." Pe 6 Aug. securitatea și-a făcut intrarea în comună și a început să aresteze după lista lui Onofrei Socaliuc (omul securității). Cei arestați au fost torturați și condamnați la Suceava. La Calafindesti pe podișul Dragomirnei, țăranii revoltați au tăiat firele telefonice și moașa Pruna a anunțat autoritățile care au sosit rapid la fața locului și ca să facă liniște, lt.de la Rădăuți -Karl Segal, a descărcat mitraliera în cei peste 200 țărani adunați la primărie. A fost împușcat pe loc Vasile CACIUR, urmat de Filon ALEXEI și Dumitru IRIMESCU iar Amfilohie DIACONESCU a murit la spital și fiul lui Gheorghe Diaconescu (unul din cei 5 copii ai mortului) a fost rănit. Peste 20 de țărani arestați au fost torturați și li s-au înscenat procese. Alții, destul de numeroși, au luat drumul domiciliului obligator din Dobrogea iar familiilor nu li s-a dat voie să-și îngroape morții. A doua zi, pe 7 Aug.1949, UFDR-istele, cu Hilda Rotaru, se găseau în com. Frățăuții Noi, lângă frontiera cu "raiul "sovietic și îndemna țărancele care se văietau că n-au ce să dea la copii să mănânce, "să pască buruieni și urzicuțe ca pe vremea foametei". Secretarul de partid Ștefan Botnar, intervenind să le despartă pe sătence de propagandistele de la oraș, a fost lovit intenționat. Primarul a anunțat securitatea și a sosit același Karl Segal cu 2 camioane cu milițieni, dotați cu mitraliere, iar el a deschis focul în plin în cei vreo 1000 de țărani adunați la primărie. A căzut Ion DAVIDEANU și Ion ANDRISAN (de câte 20 ani fiecare), urmați de Ilarion IRIMESCU, pe când Vasile ISOPESCU a murit la spital. Securitatea a ridicat morții și i-a înmormântat în secret. Comuna a fost ocupată de grănicerii de pe frontieră,iar miliția a arestat zeci de persoane pe care le-a predat securității, unde Karl Segal le-a torturat și condamnat. Alți zeci de țărani, familiile victimelor arestate, au ajuns cu D.O. la Cuza Vodă în Dobrogea. Tot pe 7 Aug.1949 a cunoscut represiunea din plin și comuna BĂLACEANA, pentru refuzul de a duce grâul la arie. Țăranul Ioan DOBOȘ a fost împușcat pe loc, iar răniții, Gheorghe ARCALEAN, Dumitru BLEORT, Ilie SASU, Mihai SASU și soția lui Grigore URSACHE, arestați și duși la torturile de la Rădăuți. După lista primarului au fost arestate vre-o zece arestați și dus pentru torturare lui Feller și alte zeci au luat de domiciliului obligatoriu din Dobrogea. Și comuna Stroiești la 10-12 km. vest de Suceava a cunoscut aceeași teroare, dar fără sa curgă sânge, doar arestări și deportări. Ceva mai jos, în com.Butea la nord de Roman, tot pe 6 August 1945, au sosit doua mașini cu securiști ca să-1 aresteze pe preotul Gheorghe PETZ, dar clopotul a început să sune și 3.000 de țărani s-au adunat cu furci și topoare răsturnând mașinile. A fost chemată în ajutor armata, care a venit cu o tancheta și un tun în timp ce un avion survola aruncând petarde pentru a împrăștia mulțimea. Au fost răniți la Poarta Scheii și s-au făcut numeroase arestări. Chinurile au avut loc la securitatea din Roman sub conducerea călăilor Davidovici și Pârvu. Sângele a curs din Belșug și în centrul Transilvaniei, unde călăul între călai, Mihai Patriciu de la Cluj, nu s-a lăsat mai prejos, dirijându-și oamenii pe toate văile și a împușcat fără milă, să înspăimânteze lumea. Astfel, pe Remus BRUSTUR din Lechința l-a împușcat pe 1 August, Istvan KIS a fost împușcat pe 20 Iulie între Vad și Mitresti, NAGY Lazlo a fost împușcat în seara de 12 Aug. la marginea satului Curteni, KACSO Ștefan din Miercurea Nirajului a fost ucis la el acasă în noaptea 9/10 Aug., pe SANTA Iosif l-au împușcat în plină zi pe 7 Aug., la marginea Vătașului, în timp ce TINTARU Ion fusese împușcat chiar în securitatea de la Blaj. GROPI COMUNE Alți călăi ai securității care au "muncit" pentru urgentarea colectivizării, ne-au lăsat gropile comune care să ne amintească de prelungirea genocidului rusesc pe trupul Moldovei. Printre acești sadici se număra: Poppig Ianoș (Suceava), Blehan Octavian (Iasi), Karl Segal (Rădăuți), Fuchs Iani (Fălticeni), Ruckenstein (Botoșani), Davidovici( Roman)... In urma lor s-au descoperit fel de fel de gropi comune la: - Dealul Mărului, groapă situată la 300 m. între Km.59-60, pe șoseaua dintre Roman-Vaslui; martori la săpaturi: Nicolae Popa, frații Tănase, Ioan Roșca, Ioan Bălan, Livia Dandara etc -Dealul Balaurului, Martori la cercetări: frații Tănase, Nicolae Popa etc -Cotul Ciocoitei -Poiana Caescului; -Poiana lui Vârlan; -Caciulati, aproape de Căldărușani 1950, RĂSCOALELE SE GENERALIZEAZĂ în RĂZBOI ȚĂRĂNESC Cu toata amenințare lui Dej ca "va zdrobi fără cruțare orice încercare de grupare sau de rezistență a dușmanului față de măsurile economice și sociale luate de partid și guvern", țărănimea era în mare fierbere. Primăvara lui 1950 aduce nemulțumiri chiar în sânul colectivelor înființate în urma HCM 294:30-03-1950, care printre altele prevedea: "Întreaga producție agricola, vegetală și animală va fi predată statului.art.9. In Muntenia anul începuse cu vărsare de sânge. Studentul Traian Gh.MARINESCU - Giacu care fusese în fruntea țăranilor la secția de votare din com. Izvoarele, cînd în 1946 li s-a furat voința natională, după groaznicele torturi ale lui Cârnu de la Pitești, a fost dus la marginea comunei Izvoarele și împușcat pe 6 Feb.1950.Vestea s-a dus, dar nu i-a înspăimântat pe țărani. Cu o seara înainte, același Cârnu Ion, cu plut. Ciofrângaru, îl împușcaseră pe Dumitru A POSTOL, lângă primăria din Șuici. Când a început recoltarea și predarea cotelor la batoză, toată țărănimea a fost în picioare spunând NU. După 1 Iulie 1950 Ialomița a fost în "flăcări". In loc să curgă boabe de grâu, la batoza a început să șiroiască prin sate sângele. In comuna Gruiu s-au răsculat femeile că nu mai aveau ce da la copii să mănânce și au răsturnat mașinile securiștilor, care veniseră sa potolească mulțimea. Alta ciocnire a avut loc pe 3 Iulie la Roșiori pe Mosiștea, unde a intervenit securitatea de la Căciulați cu Iștoc Isidor (Ion), cu Tureanu Ilie și plut. Fote Alexandru. Au fost în acele zile răniți 2 milițieni și un securist în înfruntarea cu țăranii care încercau să elibereze pe cei arestați dintre ei. La Drăgoești, tot pe Mosistea, primarul Roșoveanu a cerut intervenția securității care pe 7 Iulie a venit și a împușcat pe țăranul MATEI Alexandru și a torturat țăranii prin casele lor, arestând 96 țărani. Torturați de Iștoc I. la Căciulați, au fost deportați în Dobrogea. Martor și victima Eugenia IVAN. La Ciuperceni, pe Videle, în 5 Iulie și-a făcut apariția securitatea și miliția care a deschis focul și a făcut 2 morti, 4 răniți și s-au retras cu peste 30 de arestați. A doua zi, în vecini, la Siliștea, a venit activista Cârjalia cu o mașină de susținători ca să le spună că trebuie să dea cotele de la batoză. Tărancele i-au spus ca n-au ce să le dea copiilor să mănânce. Ea a scos pistolul și a tras în aer, amenințându-le. Ele au sărit pe ea și i-au sfâșiat tot, lăsând-o ca pe Eva lîngă primar, care încerca s-o salveze. S-a salvat cu fuga. A doua zi, a venit armata dotată de război. Până la sosirea securității, hărțuirea cu țăranii au început-o activiștii de partid Vârlan Dummitru și Dumitrescu, care a tras în mulțime. Când a sosit armata trimisă de cap.Nedelcu T sub conducerea lt.maj. Stănescu Marin, sângele a început să curgă. Au fost împușcați: CRACIUN Aurica, COLIBAȘU Olimpia, POPA Stan, BICA Ion, ONTICA Ion, BURCEA Ion. Peste 12 răniți, acesta a fost un prim bilanț sângeros. După 7-8 ore cât a durat teroarea asupra comunei au plecat cu 14 arestați la Calea Rahovei unde au fost luați în primire de Sepeanu Tudor și măiestrii lui schingiuitori, Stănescu Marin, Ionescu, Vișan, Done...care pe lângă bătăi groaznice, asmuțeau și câinii pe ei. Pe lângă acești condamnați au mai fost ridicați 285 de țărani după lista întocmită de slt.Cristea T. și plut.Cazan Gheoghe cu ajutorul informatorilor din sat. Răscoalele și crimele contra țărănimii s-au ținut lanț: La Sârbeni (12 km. răsărit de Siliștea, securitatea a tras împușcând 2 țărani, rănind 4 și arestând alții. La Șopârlesti au rănit un țăran. La Udeni (sat la 2 km.de. Sârbeni) a fost 1 mort și 8 răniți, retrăgându-se cu 15 arestați. La Corbii Mari au făcut 1 mort, 2 răniți și arestat 10 țărani. La Corbii Ciungi a fost același bilanț tragic. In jurul acestui focar au continuat revoltele la Fierbinți, Ghimpați; pe 8 Iulie s-au făcut arestări, la Camineasca a fost un mort și numeroși răniți, pe când la Iepurești țăranii își cărau grâul în timpul nopții și-1 băteau cu betele ca strămoșii. Tot pe 7 Iulie, țăranii din Hângulesti, jud.Râmnicul Sărat au fost arestați de maiorul Gheorghe Barbu și lt.col. Ștrul Mauriciu de la Galați, pentru că și-au cerut dreptul la hrana copiilor. Pe 9 Iulie primarul din com.Potcoava-Călărași a cerut intervenția urgentă a securității pentru că țăranii nu "ascultau"... Disperarea era generală. La Văgiulesti și Ungureni pe valea Motrului, miliția a fost dezarmata iar în comuna Moacșa peste Carpați, lângă Sf.Gheorghe, țăranii au votat o proclamație prin care comuna era declarată -"republică independentă", nemaiacceptând "relații comerciale" cu statul român. Comuna Plevna din Ialomița, se baricadează într-o redută și refuză să mai folosească batozele pentru a nu mai da cota. In județul Gorj., în comuna Plopșoru, a venit în Septembrie chiar Ministrul de interne, Teohari Georgescu, să conducă ostilitățile împotriva țăranilor ce se opuneau colectivizării și dintre arestați a hotărât condamnarea la moarte a lui Constantin Constantinescu și Grigore Bratu. Țăranii din Gușoieni ( Vâlcea); Leu (Romanați ) găsiseră motivarea să-și ducă grâul acasă, fiindcă începuse războiul în Coreea iar românii făceau cazemate pe malul Dunării. Și satele până la Calafat, Tiu, Gighera, Cornu... le urmau exemplu, iar securitatea nu mai putea face fața arestărilor. Transilvania era în fierbere. La Mărcuș (lânga Prejmer) țăranii au făcut trei zile greva foamei cu pancarte: "NU VREM COLECTIV !". La Micfalău, la începutul lui Septembrie, timp de 5 zile, țăranii înarmați cu coase și topoare au înconjurat comuna, au gonit activiștii de partid care n-au mai avut curajul timp de o lună să intre în sate; în rebeliunea de la Vadul Crișului au participat și țiganii. Să nu uitam moții care, când aveau vre-o nemulțumire, coborau din munte cu toții; acum aveau de ce, li se luaseră locurile bune și li se dăduse pășuni pe râpe, li se luaseră foile de transport și nu li se dăduse nimic; nici gaz, sare și chibrituri nu le mai aduceau. Acestea au generat mișcările de partizani din munții Apuseni. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 20:41
Alex Mihai Stoenescu: uitați-vă pe stenograma CPEx
Sigur că există date contradictorii.
Există o mărturie că între g-ral Milea și Ceaușescu ar fi existat o prietenie veche, din 1962,!!! când, cu ocazia unor revolte țărănești din județul Argeș, Ceaușescu a fost trimis acolo să le reprime, și a apelat la comandantul unității de tancuri de la Pitești, care era condusă de Vasile Milea. !!! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 21:25
De la: tutenes, la data 2010-01-10 20:31:52Karpov , ia citeste aici : Am fost prieten de familie cu sora lui horia sima -asa ca stiu cate ceva despre legiune-cei inchisi sau cei din munti au luptat insa erau putini-Daca ieseau cateva sute de mii in strada situatia s-ar fi schimbat ! Raman la parerea mea-romanii sunt lasi !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 21:33
De la: karpov, la data 2010-01-10 21:25:26De la: tutenes, la data 2010-01-10 20:31:52Karpov , ia citeste aici : Karpoave, aici m-ai sictirit rău de tot, dacă mai spui așa ceva vreo dată, să vezi ce cotonogeală-ți trag !... Spune-mi de ce crezi tu că sunt ROMÂNII LAȘI c-altfel ai îmbulinat-o cu mine !... ... argumentează-ți sintagma că-i de jale !... CERE-ȚI SCUZE REPEDE, REPEDE , C-ALTFEL PRIMEȘTI CAHTEALA MEDIATICĂ DIN PARTEA MEA !... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 21:40
romanii nu e lasi bre,nu stie cand sa fie curajosi si nu stiu nici cum s-o faca daca nu e ghinars
Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:11
De la: mytcor, la data 2010-01-10 21:33:05De la: karpov, la data 2010-01-10 21:25:26De la: tutenes, la data 2010-01-10 20:31:52Karpov , ia citeste aici : Mytcore pot sa-ti raspund c-o in trebare , de fapt mai multe : -ai iesit tu in strada la revolutie??? -ai iesit cand a fost fenomenul P-ta Universitatii??? -ai iesit cand a fost mineriada ???? -ai pe cineva in familie care a fost detinut politic??? Daca nu erai in tara ..sau in Bucuresti ...nu e un raspuns....
|
Fosta membra 9am.ro 1572 mesaje Membru din: 20/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:26
imi vine sa rad cand va vad...ii laudati de mama focului pe cei cateva mii de romani de romani care au indraznit si ei sa lupte contra comunismului....
poi , dragilor..tin sa vad aduc aminte ca pcr-ul in romania a avut in jur de vreo 3 milioane de membrii (fara pionieri si utc)...ce mai conteaza cele cateva de oameni (de laudat intr-adevar) in fata celor 3 milioane.... din astia 3 milioane doar cateva mii au crezut cu adevarat in comunism (de apreciat si astia) ...restul...au intrat acolo in goana dupa foloase materiale.... laudati-i pe romani pentru alte lucruri (sunt o multime) , dar nu pentru rascoalele impotriva comunismului ...au existat la noi miscari gen *primavara de la praga* ?de ce nu s-au revoltat cei 3 milioane de romani?...o asfel de revolutie l-ar fii doborat pe ceausescu imediat....sau , macar.....sa nu fi intrat in partid Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 22:29
nu stie mytcorele de d'astea decat de la babe,vecini si ghicitoare,in fundu' moldovei unde se bea apa numa' duminica la pranz de unde vrei sa stie,asta ca sa nu spui ca era deocheat in perioadele respective
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:28
De la: karpov, la data 2010-01-10 22:11:21De la: mytcor, la data 2010-01-10 21:33:05De la: karpov, la data 2010-01-10 21:25:26De la: tutenes, la data 2010-01-10 20:31:52Karpov , ia citeste aici : 100% DA! 100%DA! 100%DA! 100%DA!... Karpov, nu fi imbecil !... Florine, înrtre 16-23 Dec "89 am fost în Buc. c-o singură remarcă, eu n-am mers să-mi procur vr-un certificat de revoluționar așa cum ai procedat Tu . Și nici nu fac parte din vreo organizație a revoluționarilor ILIESCIENI căreia Tu-i aparții. Karpoave, pt. tine: Mă, tu să te lauzi c-ai să primești despăgubiri materiale de pe urma suferințelor indurate de căre rudele tale pe vremea defunctului regim, atunci când acele sume le vei primi din averile și conturile foștilor activiști ai PCR, nu de pe urma amărâților contribuabili post decembriști., ai înțeles ?.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:36
Mytcore , .....
capitalistu' lu' Marx sau al lui Engels .contribuabilii ide dupa 89" sunt fostii constructori ai socialismului ,lui Ceausescu ,lui Iliescu ,Constantinescu si Geoana ,,de Basescu ma abtin... Ei reprezinta 80%, ..sunt buni de plata!
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:41
Ăia cel puțin au construit ceva...după...doar s-a desființat și de construit...nimic, zero, nada!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:43
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-10 22:26:08imi vine sa rad cand va vad...ii laudati de mama focului pe cei cateva mii de romani de romani care au indraznit si ei sa lupte contra comunismului.... Colega mea draga de generatie ioanna ... nu prea stiu cum sa incep... hmz, esti rezultatul , ca si mine de altfel, al istoriei din manuale. De unde stii tu ca nu s-au revoltat oameni impotriva comunismului? se putea ajunge la revolta, insa orice mic gest era oprit din fasa si nu aveai cum sa te razvratesi nu impotriva a 3 mil de simpatizanti ci a URSS ului , care el era seful. De ce crezi ca inainte de revolutie erau in Romania 30000 de turisti rusi? gandeste-te...impotriva a 3 milioane de comunisti Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:44
De la: karpov, la data 2010-01-10 23:36:38Mytcore , ..... Karpov, consider că n-ai citit cu destulă atenție ceea ce am postat eu, pe moment , mă abțin ați eticheta acest raționament al tău, dar, în momentul în care am să constat că aceasta-ți este și convingerea, atunci ai să primești o replică pe măsură. te rog citește încă o-dată ceea ce-am postat !..apoi mai vedem. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:48
De la: karpov, la data 2010-01-10 23:36:38Mytcore , ..... karpoave, (K)...ai uitat pe cel ce a reinterpretat Capitalul lui Marx și l-a tranfomat in ideologie materialist dialectică karpoave, mă dezamăgești din ce-în-ce mai mult !... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 23:52
De la: florinpreda999, la data 2010-01-10 22:29:26nu stie mytcorele de d'astea decat de la babe,vecini si ghicitoare,in fundu' moldovei unde se bea apa numa' duminica la pranz de unde vrei sa stie,asta ca sa nu spui ca era deocheat in perioadele respective Mitică, stai liniștit că nu-s moldovean, dar să știi că-i iubesc la fel de mult ca și pe toți ce se simt ROMĂNI get-beget ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 00:17
Era o gluma...sinistra si atat ! In ceea ce priveste contribuabilii care vor da bani pentru plata despagubirilor am ceva de adaugat ! Daca in dosarele bunicului meu erau 250 de javre care l-au urmarit sau turnat la securitate in cei 30 de ani de persecutie si tinand cont ca au fost in jur de 2 milioane de persecutati politici ( condamnati, cei cu domiciliu fortat,deportati ,prizonieri de razboi la rusi ,deportati in siberia dupa armistitiu ! ) -cred ca poti sa faci o medie cu cei care au colaborat cu securitatea-nu uita nici de cei 3,5 milioane de comunisti ! Nu o sa am mila fata de asemenea specimene-eu stiu ce s-a intamplat in acea epoca-am avut pe langa bunicul meu inca 6 condamnati politici ,in familie,din care unul a fost condamnat la moarte si executat ! Nu cred ca esti in stare sa intelegi ce au simtit acestia atunci cand erau condamnati la 20 de ani,condamnati pe viata sau la moarte -daca nu era amnistia data de dej acestia ar fi efectuat condamnarile in totalitate ! Fiecare familie de detinuti a suferit enorm-au suferit 4 generatii -spun asta deoarece sufereau persecutii parintii acestora-copiii si nepotii care au prins anii 70-80 ! Statul e bun de plata -acesti bani nu reprezinta mare lucru la bugetul unei tari-contribuabilii de dupa revolutie ar fi cazul sa caste ochii cand se duc la alegeri -avand in vedere ca de 20 de ani nu aleg decat comunisti chiar ca nu pot sa ma gandesc la ei ! Au ce au creiat bunicii si parintii lor -creatie la care si ei ,in prezent ,contribuie prin votul lor ! Nu astfel se risipesc banii de la buget -robinetele prin care se scurg aiurea banii sunt manevrate de altii-de cei pe care nu eu i-am votat !
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 00:40
De la: mytcor, la data 2010-01-10 23:44:50De la: karpov, la data 2010-01-10 23:36:38Mytcore , ..... Daca pui bazele unei organizatii subversive si a doua zi te calca un camion (condus de un medic) -daca afli ca acel medic a condus masina care il ducea pe ion mihalache la tamadau cand a fost arestat deoarece voia sa fuga din tara ( apropo -arestarea s-a facut dupa plecarea medicului )-daca in urma accidentului te alegi cu o fractura de baza craniana -cu o fractura de sold -cu un picior mai scurt cu 3 cm cu balbism si cu un ochi deplasat -ai fi fost la fel de milos !?? Daca mandatul de arestare ti se da in aceeasi zi cu accidentul-daca esti tratat de medici ,in penitenciar si esti judecat dupa 2 ani -tot milos ai fi fata de contribuabili ? Daca te-ar trimite dupa 2 ani cu salvarea ( sa ai inca probleme ,in urma unui accident -dupa 2 ani inseamna ca ai fost foarte bine tratat ) ,la Canal-in colonia de munca ! Mila fata de contribuabili are si ea un rost -dar nu in toate cazurile ! Mai gandeste-te atunci cand ma "ameninti" cu excomunicarea ! Acesta a fost cazul bunicului meu caruia i s-au recunoscut 27 de ani de persecutie politica ,de catre instantele din romania-dupa revolutie !
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 01:26
Karpov, cred ca faci o serie de afirmatii pe care e greu sa le sustii cu argumente.
Chiar daca sunt ateu , si teoretic ne aflam de aceeasi parte a baricadei, nu socotesc ca e rational sa incerc sa interpretez evenimentele intr-un fel anume , doar pentru a-mi sustine cauza proprie. Lasand generalitatile la o parte , ma refer mai concret la urmatorul lucru: Nu poti argumenta atat de transant , atat de alb-negru, ca cei care cred sunt tampiti, idioti si vinovati de toate mizeriile istoriei noastre. Credinciosii nu-s o masa omogena , dupa cum nici necredinciosii nu sunt. In ambele categorii exista oameni diversi , mai educati sau mai putin educati, mai buni sau mai rai. Nu pot sa cred ca nu esti la curent cu faptul ca evenimentele din Timisoara au in centrul lor un preot reformat (cel putin la inceputul evenimentelor). Nu pot sa cred ca nu stii ca miscarea Solidaritatea din Polonia a beneficiat de sprijin intens din partea Vaticanului (mai ales ca papa era polonez pe vremea aia). Deci ti-as sugera sa o lasi un pic mai moale cu sustinerea ideii ca pentru comunism se face vinovata categoria denumita "credinciosi" E adevarat ca exista o mare parte a clerului care a fraternizat cu regimul si a avut beneficii de pe urma lui. Dar exista si o mica parte care a facut ani grei de puscarie. Sper ca esti de acord cu faptul ca acest lucru e de necontestat. Eu personal sunt de parere ca atributul esential dupa care au fost selectati cei care au intrat la puscarie a fost faptul ca ei reprezentau ceea ce se numeste "lider" pentru marea masa. Si nu au intrat doar preoti , ci si intelectuali , oameni politici, afaceristi, doctori sau avocati. Drept urmare , cu toata intelectualitatea retezata, marea masa a poporului e mai usor de tinut in frau. De aia n-au iesit romanii in strada mai devreme. Iar cele 3,5 milioane de membri de partid ... cu totii stim ca majoritatea erau oameni obisnuiti , care sufereau alaturi de restul populatiei. Mare parte din ei probabil nici nu cunoscusera altceva. Oameni nascuti prin anii 40-50 , care in '89 aveau cam 30-50 de ani , veniti de la tara la oras , ca sa munceasca la strung, ce vina au ei pentru lipsa de educatie , datorata unui sistem lipsit de o intelectualitate solida. Sa nu uitam ca eram un stat izolat. Orice revolutie are nevoie de lideri ca sa se intample , indiferent cat de larg e suportul popular. Si intamplarea face ca unii dintre astia sunt credinciosi. Eu am alte motive de a respinge religia , si anume ca nu e sprijinita decat pe povesti, iar logica ma impiedica sa accept povesti drept realitate. In plus, oamenii care renunta la ratiune au tendinta sa raspandeasca alte idei negative in jurul lor si se pun de-a curmezisul stiintei , lucru pe care il gasesc enervant. |
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 01:43
Mole .
e usor sa fii obiectiv cand n-ai trait personal evenimete de genul ala sau daca n-ai fost in preajma lor .. Eu cred ca nu sunt razbunator dar ...astea -mi sunt radacinile si tot ce-am mostenit .Poate cu timpul se vor estompa ...dar istoria care se scrie sub ochii mei ma face sa fiu neincrezator... Tu ai incercat sa-ti inchipui (daca ai copii) ce ai simti daca ar fi condamnati la 20 de ani (unii condamnati la moarte si executati..).pt niste idei scrise pe-o foaie sau niste adrese???sau doar pt faptul ca ar fi nemultumiti de pretul painii???
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 02:31
De la: The_Mole, la data 2010-01-11 01:26:00Karpov, cred ca faci o serie de afirmatii pe care e greu sa le sustii cu argumente. As putea spune ca sunt de acord cu tine numai ca religia nu se sprijina pe povesti ci pe minuni, minuni care inca ni se mai intampla si noua in zile mai indepartate decat cele ale originii religiilor. Ce te faci cu astea le numesti tot idei negative? Minunile nu se sprijina pe logica ci pe realitate. Puterea rugaciunii o poti simti ca face minuni atunci cand crezi si nu esti un ateu. Intensitatea ei, desi tie ca ateu poate sa ti se pare ridicola, este realitatea pe care se sprijina minunile. O sa te intrebi probabil de ce vorbesc despre minuni cand nici macar nu le-ai pomenit, sau despre ce minuni vorbesc. Sunt si se intampla atatea minuni in jurul nostru, dar nu toti le cunoastem, pentru ca aceste minuni nu sunt menite sa ne faca bogati material si multe dintre ele sunt tinute secret chiar de catre unii dintre noi. Lasi fiind ne temem de ridicol, unii marsavii fiind le tin sub tacere pe cele mai mari pentru ca mediatizarea prea intensa, lor, le diminueaza rezultatul intereselor. Chiar si eu as putea sa ma numesc o lasa pentru ca din dorinta de a-mi tine secreta viata personala sau din teama de a nu cadea in ridicol nu pot sa povestesc celor din jurul meu minunile facute de Dumnezeu pentru mine. Multi dintre voi ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte sa sustineti si sa afirmati ca nu exista Dumnezeu. Este pacat de voi si de vietile voastre sa treceti prin aceasta lume fara a simti in propriul suflet si pe propria viata fericirea de care ati fi in stare sa va bucurati si care de nimeni nu v-a fost interzisa chiar daca vati simtit uneori oprimati sau cenzurati. Nu viata materiala aduce adevarata fericire. |
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 03:00
De la: karpov, la data 2010-01-11 01:43:26Mole . Pai tu iti imaginezi ca m-am nascut in Congo? Am trait evenimente de genul ala mai mult decat tine , daca ai 18 ani ,asa cum scrie la profilul tau (ceea ce inseamna ca nu ai trait nici o secunda in comunism). Ma rog, eu aveam 14 ani in '89, deci nici eu nu am resimtit pe dea-ntregul ce insemna asta. Totusi... avem la dispozitie suficiente informatii , pentru cine vrea sa caute intradevar, ca sa ne formam o imagine cat de cat corecta despre vremuri. Bunicul meu nu a fost in inchisoare , dar oricum a fost categorist drept chiabur si i s-a confiscat tractorul si pamanturile pe care le agonisise muncind. Oricum eu personal am cunoscut vreo 2 care au facut si puscarie. DAR asta nu conteaza prea mult. Ceea ce vreau sa iti scot in evidenta este ca e aproape sigur ca oricine de pe forum a avut de suferit intr-un fel sau altul de pe urma comunismului. Asta e aproape sigur deoarece sunt putini cei care au beneficiat. Deci - au suferit cam toti , indiferent de credinta sau ne-credinta. Mai grav e ca sunt unii care nu-si dau seama de asta, desi au avut de suferit. Pentru omul simplu e adesea mai usor sa gandeasca la faptul ca avea siguranta unui loc de munca inainte de '89 decat sa gandeasca ca am fi putut avea cu mult mai mult in lipsa comunismului. Omul simplu adesea nu reuseste sa estimeze o situatie potentiala fata de una cunoscuta. Si de altfel nici cei mai instruiti nu fac intotdeauna estimari corecte. Singura diferenta este procentul estimarilor corecte. Ma cam indepartez de ce voiam sa spun. Zici ca "e usor sa fii obiectiv....." - dimpotriva , e al naibii de greu sa fii. Cu totii avem un bagaj de experiente personale care fac aproape imposibila obiectivitatea absoluta. Dar macar trebuie sa incercam sa fim obiectivi , mai ales avand in vedere faptul ca asta cerem din partea celorlalti. Adica mie nu mi se pare acceptabila propozitia "am motivele mele pentru care nu pot sa fiu obiectiv, asa ca n-ai decat sa fii tu" Revenind la tematica forumului as zice ca religia nu e vinovata de comunism, desi foarte des e vinovata de colaborare cu regimul. Dar oricum e obisnuita sa colaboreze cu orice regim, tot asa cum politica se foloseste de credinta fara nici un scrupul. Pentru ca pana la urma ambele folosesc masele. Eu unul nu invinuiesc masele (din care fac parte) pentru nestiinta lor , ci consider ca e datoria celor care stiu mai mult sa imprastie in jur ceea ce stiu. Orice dogmatism se distruge prin cunoastere. (asta-i amuzant , la nivel metaforic, avand in vedere faptul ca am fost izgoniti din rai pentru ca am gustat din fructul cunoasterii) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 03:37
De la: click_cont, la data 2010-01-11 02:31:24 Am mai spus in alte ocazii ca am o admiratie pentru Nicolae Steinhardt. Sunt mai multe motive dar cel mai important este ca el a reusit sa gaseasca o abordare foarte umana a credintei. Mi se pare o figura aparte intre toti ceilalti teologi. Pe de o parte sunt unii care scot brosuri despre satanism in muzica rock , pe de alta parte e Steinhardt care descrie o dupa-amiaza in care a ascultat opera-rock Jesus Christ Superstar si ce a gasit frumos in ea. Primii mi se par niste incuiati care au trait toata viata la schit in padure si-s complet lipsiti de contact cu realitatea, deci nu-i de mirare ca scot numai baliverne. Dar sa revin la ce spuneai - minunile. Steinhardt are un pasaj cand descrie o minune, si ceea ce imi place este ca nu vorbeste de lucruri supranaturale. Adica nu trebuie sa se despice ceru'n doua si sa coboare un pluton de ingeri care sa faca si sa dreaga. Minunea lui e urmatoarea : intr-o buna zi la inchisoare au folosit toata apa pe care o aveau la dispozitie pentru un coleg de celula care avea dizenterie (nu stiu de ce , probabil sa il spele). Regula era ca primesc o galeata de apa zilnic. In acea zi garzile au mai adus una. In viziunea lui asta e o minune. Altii ar putea spune ca e destul de probabil ca au uitat sa isi noteze ca deja au dus apa la celula numarul... E frumos , dar e doar o viziune de poet. Atat si nimic altceva. Problema cu minunile este ca sunt intotdeauna ambigue sau pot fi puse pe seama coincidentei. Niciodata nu s-a observat vreuna care sa fi fost testata si sa elimine ambiguitatea. Si exista oameni care au studiat problema foarte serios. Daca vrei sa afli mai multe iti sugerez sa arunci o privire aici: whywontgodhealamputees.com/important.htm |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 04:04
Viata este cea mai mare minune care poate exista. Si si-o daruiesc toate fiintele vii, prin cele 2 sexe. "pacatul originar".
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 09:51
De la: The_Mole, la data 2010-01-11 03:37:40De la: click_cont, la data 2010-01-11 02:31:24 Evident ca oamenii care au trait minuni nu pot sa fie de acord cu tine si cu nici un fel de rationament de nici un tip care spune altceva . Si sunt multi . Oricum , daca vrei cu adevarat sa vezi si sa traiesti o minune , mergi la Ierusalim de pastele ortodox , la biserica Sfantului Mormant si vei vedea minunea sfintei lumini . Si ar mai fi cateva care pot si observate la alte evenimente .
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 09:53
De la: nastasemihail, la data 2010-01-11 04:04:52Viata este cea mai mare minune care poate exista. Si si-o daruiesc toate fiintele vii, prin cele 2 sexe. "pacatul originar".MAI AVEM O SANSA SA NU MAI PICAM IN PACAT!!!CLONAREA
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 10:13
De la: tutenes, la data 2010-01-11 09:51:51 Ai auzit termenul "pious fraud"? Nu ti-ar strica sa cauti pe google sa vezi despre ce-i vorba. Minunea "sfintei lumini" nu-i altceva decat o inselaciune demonstrata. en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire#Criticism A dracului chimia si fizica asta , nu? Cum te ajuta sa intelegi proprietatile substantelor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 10:42
De la: The_Mole, la data 2010-01-11 10:13:44De la: tutenes, la data 2010-01-11 09:51:51 Si eu cred ca e vorba de o manipulare acolo....dar asta nu anuleaza miracolele reale !! E doar chestiune de DESCHIS BINE OCHII si, uneori, creierasul din dotare....
|
|
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 11:19
De la: Bi_anca, la data 2010-01-11 10:42:15 hmm... miracolele "reale" - sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire. Intotdeauna cand aud fraze precum "deschis bine ochii (si creierasul).." imi vine in minte George Orwell si 1984 cu al sau newspeak. Adica reinventezi sensul cuvintelor , si crezi ca asta rezolva problema de fond. "A deschide bine ochii" in felul in care folosesti tu expresia , pentru mine inseamna "a suspenda ratiunea". Hai sa ignoram orice alta posibilitate de a explica lucruri intr-un mod rational si atunci , intradevar, minunile se ivesc la tot pasul. Numai ca eu nu ma simt confortabil cu perspectiva de a-mi suspenda ratiunea , pentru ca e singurul instrument pe care il am pentru a distinge realitatea de fictiune. |
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 11:31
De la: The_Mole, la data 2010-01-11 11:19:01De la: Bi_anca, la data 2010-01-11 10:42:15 Crezi ce vrei !! Eu STIU exact ce spun...pt ca mi s-a intamplat mie. Si nu doar o data sau de 2 ori..... |
|
|
|

argumentează-ți sintagma că-i de jale !...
...au existat la noi miscari gen *primavara de la praga* ?