Info
x
Timiditatea o boala sau ceva trecator?
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 18:30
De la: bilbe, la data 2008-12-08 13:33:30de regula ,labagii si lesbienele sint cei mai timizi,altii cum sint excrocii,hotii ,mimeaza timiditatea,cei timizi cu adevarat sint cei care nu au fost socializati in copilarie ,care nu au invatatura si au trecut ca gisca prin apa in scoala fara sa asimileze nimic. aviz autorului: asta este comportarea animalului din om atunci cand te vede slab, altfel ar fugi schelalaind sau ar incerca sa iti intre pe sub piele. draga bilbe, omul a cerut un sfat, nu te-am pus sa ii spui cauzele (cele presupuse de tine) timiditatii. |
|
Sentim3nt 26 mesaje Membru din: 28/10/2008 Oras: Arad |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 21:39
Vreau pareri mai bune,nu aberati,dati si voi sfaturi care ati trecut prin asa ceva,nu vorbe aruncate in vant,nu ca se baga tot prostu si isi da cu parerea.Care vrea sa vorbeasca cu mine pe tema asta sau orice altceva id de yahoo azrail_gringo.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 16:49
Bilbe ........ esti plecat rau de tot !
|
|
razvankyokushin 288 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 01:59
De la: bilbe, la data 2008-12-08 13:41:26De la: , la data 2008-11-23 17:18:39 io stiu de la o prietena ca a stat cu un timid in pat o noape intreaga si ala de timid ce era a lasato virginase intimpla sa fii inhibat de frumusetea fetei sau de mirosul dintre picioare,iar daca ai facut o pauza mai mare se intimpla la fel.mai sint cazuri in care si femeia care se masturbeaza devine timida ca si labagii. sunteti dobitoci amandoi! radu20 ... important e sa ai incredere in tine. fa ce iti place... fii bun in ceva... iesi mai mult in lume si nu-ti fie frica atunci cand vorbesti sa nu cumva sa spui o prostie sau sa nu rada altii de tine sau... etc. de cele mai multe ori pierzi din timiditate tocmai prin asta.. prin rautatiile astea mici spuse d prieteni... vorba noastra ... la ce iti sunt buni si prietenii? :)) radu20 ... nu te stresa ca si eu am stat langa o femeie o noapte intreaga si a ramas virgina. si nu una. ei si? :)) saraca... =))) chiar astazi ascultam niste colege vorbind ceva de genu: "ce fraier e ala fato... a stat 10 zile cu mine si nu a fost in stare sa ma f**a". e vis... aia da nevasta! :))
|
|
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 02:16
De la: razvankyokushin, la data 2008-12-10 01:59:09 cel mai bun sfat auzit pana acum pe acest subiect. se vede ca vine de la un om care si-a castigat bagajul de experienta. |
|
george_bogdan2004 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 11:46
Pentru Radu20,de la Cineva.
Fa sport.Sportul socializeaza.Ca sa arati si bine. Mergi la bairamuri-discoteci cu prietenii si prietene.Danseaza.Mai bea un pic,vorbesti.Cunosti oamenii,prieteni.Bea putin cu o necunoscuta din grup. Sa va infierbantati un pic. Incearca. F. Important.Angajeaza-te. Locul de munca,colegii, reprezinta o formula extra de socializare. Alta. Imbraca-te cat de bine poti.Ca sa arati bine. Alta.Sa ai mereu o preocupare,un scop,un tel. Si actioneaa sa-l indeplinesti.Asta e viata.Sfaturile vin si pleaca. La egipteni/si la unii tigani - copii sunt casatoriti de mici. La majorat fac nunta obligatoriu. E o altfel de intrare in viata. Si totul devine normal, intelegi ? Timiditatea nu mai e. Pa. |
|
David_Daiana 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 23:03
Parerea este strict personala. Nu este o boala, nu te speria. In ziua de astazi este bine sa ai prieteni, dar care sa te ajute si la bine si la rau. Asa ii testezi. Degeaba ai multi prieteni daca nu se incadreaza in si la bine si la rau. Si eu am fost o persoana timida si mai sunt si acum putin. Din pricina programului de serviciu pe care il am in prezent, nu-mi permite timpul disponibil ce-mi ramane sa-l petrec tot sau pe jumatate cu prietenii. Ma intalnesc in afara programului de lucru o data la o saptamana sau la o luna chiar cu ei si asta pe rand. Se intampla de vreo cateva ori pe an sa ne intalnim mai multi o data la un loc. Majoritatea prietenilor ii am din breasla si o mica parte din facultate. Din liceu pot spune ca ma mai intalnesc doar cu o colega o data sau de doua ori pe an. Cateodata mai rarut ca este mai dragut. Pana aici nu cred ca ai inteles mai nimic, asa-i? Concluzia este ca foarte multe persoane ti se declara prietene, doar sa-si urmareasca interesul. Si daca o perioada mai lunga de timp tie iti merge ok ei sunt alaturi de tine, nu? Dar daca la scurt timp dupa aceasta perioada lunga de ok ai o problema de viata si de moarte si poate doar unul singur dintre prietenii tai sau poate nici unul dintre ei nu te ajuta, cand tu stii foarte bine ca sunt cateva persoane care ar putea sa te ajute, atunci ce se alege de tine? O sa mai ai incredere in viitor in cineva? Nu prea sau tot timpul ai sa fi suspicios si/sau poate nu o sa mai ai incredere nici intr-o persoana care cu adevarat ar merita sa o numesti prietena (pentru ca intr-un posibil viitor alaturi de tine ti-ar putea-o demonstra ). Poti incepe posibile prietenii prin a te alatura chiar tu ca salvator al unei probleme viitorului prieten(a) si apoi sa incerci sa fructifici prietenia ce se va lega (nu uita testul cu la bine si la rau). Si vezi cat de departe mergi cu saritul in ajutor. Eu am un cerc mai restrans de prieteni cu care ma vad mai des, dar ma pot baza la orice ora pe ei. Degeaba am multi daca nu m-as putea baza pe ei. Cu ce m-ar incalzi? Nu este bine nici sa ai foarte putini, pentru ca majoritatea deciziilor importante le iau discutand anumite aspecte cu ei. Nu trebuie sa faci exact ce spune unul sau altul , dar te ajuta sa iei o decizie, pentru ca poate din toate aspectele pe care tu crezi ca le-ai gasit ti-a scapat macar unul, pe care ti-l poate relata chiar unul dintre prieteni si atunci este mult mai usor sa iei o decizie. Dar de multe ori te incurca concluziile lor si te baga intr-o ceata si mai mare, atunci pot intervenii interesele lor si trebuie sa fii foarte atent. Cred ca mai mult te-am plictisit, scuza-ma. Pa.
|
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 06:29
Nu trebe sa te scuzi David_Daiana ,aici ai dreptate,nu mai plictisit ,accept sfaturile bune,tu nu ai timp de prieteni ca nu ai timp liber si io am timp liber si nu prea am prieteni,chestia este ca am mult timp liber nu prea am ce face mi cam greu cu integrarea in societate da oricum am luat teapa cu multi prieteni si prefer sa am putini da adevarati,asa e cum zici tu,numa ca e greu sa ii menti pe aia buni.
|
|
|
|
|
navi 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 16:40
Tare ma mai minunez cand vad cat de multi binevoitori sunt alaturi de acest timid aici pe forum. Nu-mi vine sa cred ca atat de putini au sesizat ca bietul baiat, la 20 ani scrie atat de defectuos si ca majoritatea i-au dezaprobat pe cei atat de "duri".
Nu am de gand sa te critic Radule, dar faptul ca esti atat de agramat este o problema elementara pe care trebuie sa o rezolvi. In afara acestui forum oamenii sunt mult mai putin toleranti. Si eu am fost si sunt f timid. Multi oameni sunt rai si ii considera pe cei timizi niste fiinte inferioare, demne de dispret si batjocura. In unele cazuri am fost tinta dispretului pe nedrept. Solutia care este? Trebuie sa le demonstrezi acestor indivizi ca s-au inselat de prosti ce sunt cand au avut impresia ca esti o fiinta inferioara, ca dimpotriva tu le esti net superior. Dar daca nici nu stii sa scrii/vorbesti corect, n-ai sanse sa convingi pe cineva ca te-a dispretuit pe nedrept. La psiholog am fost si eu candva si am urmat cateva sedinte pana am inteles ca nu sufar de o boala grava si ma pot ajuta in continuare singur. Nu trebuie sa te tot lamentezi, ci trebuie sa-ti gasesti niste activitati utile, sa te perfectionezi cat mai bine intr-un domeniu, sa devii un bun profesionist. Daca ai prieteni putini, cu atat mai bine, ai mai mult timp sa citesti, sa inveti ceva, sa muncesti si sa infaptuiesti niste proiecte. Daca muncesti ai sa inveti sa pretuiesti mai mult timpul liber care zici ca-l ai acum si n-ai sa mai ai timp sa-ti plangi de mila. Prin realizarile tale ai sa te bucuri si de respectul altora, care-ti vor deveni prieteni. Altfel trezesti doar mila celorlalti. Cat despre fete, cineva zicea ca lor le plac baietii timizi. Nu te lasa incurajat, eu nu cred ca-i chiar asa. E adevarat ca eu m-am bucurat de atentia si simpatia a foarte multe fete, in unele cazuri poate tocmai datorita timiditatii mele. Eu cred ca fetele care acorda atentie baietilor timizi o fac ca manifestare a instinctului matern. Ele vad in acesti baieti niste pui care au nevoie de ocrotire. Dar nu vad in ei parteneri de viata, decat daca intre timp puii respectivi devin barbati puternici. Ca sa te convingi, fa urmatorul experiment: Inscrie-te pe un site de matrimoniale, fa-ti un profil in care scrii ca esti timid si asteapta sa-ti scrie o fata. In vecii vecilor nu-ti va scrie nici una. Atunci scrie tu la 1000 fete. Nici una nu-ti va raspunde. Femeile in mod firesc cauta barbati puternici, nu carpe. La fel sunt si binevoitorii de mai sus care te-au incurajat atat de mult. Zic ei ca ar trebui sa-ti gasesti un servici bun, dar daca ei ar fi angajatori, crezi ca s-ar grabi sa te angajeze? Asa ca, mai baiete, ca sa iesi din starea asta, apuca-te de munca si recupereaza timpul pierdut. |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:02
radu20 - Ignora mesajele alea care spun de scrisul incorect. Am vazut destui oameni importanti care scriu incorect gramatical. Fratilor, ia cititi-va fisele medicale, ca sunt scrise de medici, dragii mei. Si? Nu v-au dat medicamentele potrivite? Nu aveti diagnostic corect? Deci - ce are s... cu prefectura? Ortografia cu valoarea omului? Nu inseamna decat ca mama lor nu a stat langa ei cand si-au facut temele la gramatica, ca profesorii stiti ca iau definitivarea pe post cu note mici, da?
Asa. Si acum sa trec la subiect. Am fost o adolescenta timida si m-am tratat singura. M-am observat pe mine si pe ceilalti si am tot lucrat la mine ani de zile sa ma schimb. Cand am spus cuiva - mi-a raspuns: "cred ca tu nici cand te-ai nascut nu erai timida". Am fost fericita sa aud asta. Totusi, undeva in adancul sufletului am ramas o timida. Dar nu las sa se vada, fiindca lumea abuzeaza. M-au format scoala si serviciul si toti profesorii de la cursurile la care m-a trimis serviciul sau pe care mi le-am platit singura. Serviciul - inseamna contactul cu oamenii, inveti sa cunosti oamenii, cum reactioneaza ei, cum sa te porti cu ei, ii observi cum se poarta unii cu altii, ce le place, ce ii deranjeaza, inveti cum sa te porti ca sa le obti ajutorul, cum sa eviti sa ti-i faci dusmani. Inveti ca nu merita sa te lupti pentru anumite lucruri, chiar daca iti trebuie, ca sa ramai in relatii bune cu oamenii. In alte situatii inveti sa spui ce doresti si sa te lupti sa obtii asta, sa nu te lasi pana nu realizezi ce vrei. Inveti sa spui "nu" atunci cand nu iti place ceva, chiar daca la inceput e greu, chiar daca oamenii insista sa le dai din spatiul tau, sa se suie in masina ta, sa faci o treaba in locul lor - daca nu iti place, daca ti se pare nedrept, spune "NU". Gaseste o forma de refuz care sa nu ii raneasca, chiar daca nu le convine si comenteaza. Asta e o lectie pe care am invatat-o tarziu, dar a fost foarte buna. Cand sunt coplesita de tupeul unora, imi amintesc invatatura unei profesoare: "Invata sa spui NU". Asta m-a salvat din multe situatii rele pentru mine si profitabile pentru tupeistii care ma deranjau. Totul e sa o spui frumos. Revin la servici - incearca sa nu mai schimbi locul de munca, ca sa capeti experienta, sa fii bun in ceva. Apoi iti faci si prieteni la servici, nu neaparat sa iesi cu ei, dar acolo la servici sunt amicii tai cu care schimbi o vorba, un sfat. Si cu timpul vei deveni respectat, vei vedea. In ce priveste relatiile intime cu fetele - nu te lua dupa rauvoitori. Se intampla sa o iubesti mult, sa o doresti mult si totusi sa nu se intample din prima. Ratezi. Ei si? Daca ea te place, daca tu esti curajos si ii mai ceri intalnire si data viitoare, va fi bine. Poate chiar va fi o relatie extraordinara. Doar fii delicat cu ea, nu o brusca, fii tandru, asta isi doreste o femeie. Stiu. Ai deja o prietena. Tu stii amanuntele. Poate ai trecut de faza asta, dar daca nu - fii curajos, ai incredere in tine si va fi bine. Nu conteaza ce crede lumea, nici ce spune lumea, suntem unici, nu m-am gandit sa fac ceva in stilul lui cutare sau al lui cutare, fiindca conteaza ce imi place mie. Daca nu fac rau nimanui, atunci e in regula sa fiu eu insumi. Aplica asta. In momentul in care te intrebi ce crede lumea sau ce ma fac cand vor zice de mine ca.... - atunci te balbai, sovai, devii nesigur si faci gafe. Nu uita - lumea mereu are ceva de spus. E o vorba: cand lumea nu zice nimic despre tine, nu te barfeste adica, inseamna ca nu ai calitati, nu are de ce sa te invidieze. Lumea invidiaza calitatile pe care ea le admira la tine dar pe care nu le poate dobandi. As rezuma asa: rabdare si perseverenta. Nimeni nu s-a nascut invatat, toti am repetat orice actiune pana ne-a reusit foarte bine. De o mie de ori daca e nevoie. Ma bucur ca ai un psiholog, el nu stie ca psihicul este cam lenes, ca se adapteaza mai greu schimbarilor, nu se asteapta sa vada modificari mari de azi pe maine. De aceea am spus "rabdare". Psihologul e de mare ajutor, dar trebuie ai incredere in el, daca nu - cauta altul, trebuie sa va potriviti, psihicul e pretentios. Poti sa completezi cu carti de psihologie, mai afli si de acolo multe. Te ajuta librarul sa gasesti raftul cu psihologie, carti cu titlul "Cum sa ......" etc. Succes. |
|
anabel1986ro 10 mesaje Membru din: 10/12/2008 |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:12
Dupa parerea mea timiditatea nu e o boala. E o stare pe care o ai in anuminte momente. Nu trebuie sa-ti faci griji. Eu cred ca iti trebuie ceva mai mult curaj. Fii sociabil, comporta-te normal, gandeste-te ca nu ai motive sa fii timid. Si cel mai important ai incredere in tine!
www.iperbid.ro licitatii online, magazine, anunturi gratuite. Nou!
|
|
gabi_niculici 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:24
Draga Radu ,esti cam analfabet pentru un viitor absolvent de liceu.Multe cuvinte se scriu cu liniuta .Rezolvarea timiditatii ,vine numai din interior si cu ajutorul familiei ,daca iei in considerare sfaturile lor!
|
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:29
De la: Betty, la data 2008-12-13 23:02:23radu20 - Ma bucur ca ai un psiholog, el nu stie ca psihicul este cam lenes....... Scuze - am batut un "nu" in plus. Corect este "psihologul STIE ca psihicul este cam lenes..." Si mai terminati cu rautatile, cu ifosele cu familia si cu scoala. Baiatul are nevoie de ajutor. Ia uitati-va pe toate subiectele cate greseli sunt si precis ca au si scoala multa cei care au postat. Helloooooo...... Nu mai conteaza asa mult gramatica, nu iti cade casa in cap daca constructorul nu a inteles gramatica limbii romane, nici doctorul nu te otraveste, nici ministrul nu duce tara de rapa din cauza gramaticii. Nu ma pot abtine, va povestesc din viata mea, nu vroiam sa fac asta. Imi facea curte un prof. universitar. Ma batea la cap cu IQ-ul superior al studentilor proveniti din familii de licentiati si cu inferioritatea celorlalti. Stiti ce? Studentii lui erau mai destepti decat el. Tipul nu stia nici o limba straina, il enerva email-ul meu ca are o adresa in lb. engleza si nu il tinea minte din cauza asta. Preda aceeasi materie de 100 de ani si se considera geniu ca o stia pe de rost. Studentii lui aveau si servici unii, altii erau casatoriti si cresteau si un copil in timp ce invatau pentru examene. El insa statea cu ma-sa care era tot profesoara si se extaziau unul de destepciunea celuilalt. Si i-am lasat sa faca asta, dar fara mine. L-am intrebat daca bunicii fusesera tarani cumva. A raspuns "da". Si atunci cum are el asa un IQ bun? S-a produs o mutatie genetica cand a intrat ma-sa la facultate pe vremea comunistilor cand se intra fara examen, doar pe dosar sanatos. Helloooo, trezirea, suntem toti oameni. |
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 15:31
Radu, timiditatea nu este o boala,este ceva trecator. Tu esti singurul care te poti ajuta eficient. Se spune ca cea mai buna psihanaliza este cea facuta de sufiectul insusi. Incearca sa-ti derulezi amintiri din cea mai frageda copilarie, de tot felul.. Fa-ti un caiet si scrie tot ce simti nevoia, descarca toate gandurile fara nici o retinere ca si cum ai scrie cuiva o scrisoare. E bine sa faci asta ori de cate ori ai trecut printr-o situatie dificila sau jenanta din punctul tau de vedere. Este un lucru pe cat de banal pe atat de util.Deasemenea, priveste-te in oglinda ori de cate ori ai ocazia. E bine sa ai acasa o oglinda in vecinatatea locului de studiu sau ma rog unde crezi tu. Priveste-te in oglinda si imagineza-ti situatiile dificile prin care ai putea sa treci sau ai trecut. Sunt exercitii utile. Bineinteles nu trebuie sa faci o obsesie din asta. Nici un psihanalist nu te poate intelege mai bine decat o faci tu insuti.Trebuie sa mentii o masura in tot. Cand ai nelamuriri, exista o regula simpla : sunt lucruri care se fac si lucruri care nu se fac. Raspunde-ti la intrebarea asta si ai sa vezi ca te va scuti de multe neplaceri si te va ajuta sa iei decizii in functie de cum iti raspunzi la intrebare. Cultiva-ti "increderea de sine". Bunica mea imi spunea mereu: " Toti suntem egali in fata lui Dumnezeu". De la asta poti sa "brodezi" tu mai departe...
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 02:50
De la: gabi_niculici, la data 2008-12-13 23:24:38Draga Radu ,esti cam analfabet pentru un viitor absolvent de liceu.Multe cuvinte se scriu cu liniuta .Rezolvarea timiditatii ,vine numai din interior si cu ajutorul familiei ,daca iei in considerare sfaturile lor! ia situatia mea draga gabi in care familia nu a ajutat niciodata la rezolvarea timiditatii, insa incearca si acum sa o propage in gandirea mea. deci ajutorul familiei e 0? ce ai face cu interiorul care e 0 si el? rezolvarea timiditatii se face prin identificarea fiecarei probleme si blocarea ei (in cel mai rau caz) ori anularea acesteia. apropo... felul in care scriem pe forum nu atesta cunostintele de gramatica. eu altfel discut si sicriu in viata reala si altfel pe internet. definitia se extinde si la numarul cuvintelor din dictionar. |
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 06:23
mda are dreptate leo,si la mine la fel familia mai mult ma trage in jos decat sa ma ajute cu problema mea,degeaba ca tot ce am incercat din toate sfaturile primite mi tot mai greu sa le aplic si sa ma adaptez,faptu ca majoritatea ma critica si se nu ma iau in serios tot incearca sa ma doboare psihic tot mai mult mi si scarba de lumea in care traim si is tot mai scarbit de viata pe care o duc si cand vad ca ii asa grea,si oameni care am crezut am avut baza in ei sau dovedit a nu fi asa buni precum par,atata ignoranta, indiferenta si cata rautate exista in lumea asta,parca ti se pare ca tot mai grea ii viata,miam schimbat multe serviciuri din cauza ca eram tot timpu luat la misto,nu ca nu imi place mie sa nu lucrez,ptr mine era o adevarata provocare daca rezistam intrun servici maxim 4,5 luni,ca miera greu sa rezist stresului si sa mai suport si colegi care se luau tot timpu de mine.
|
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 16:33
asa am patit si eu cand am mers prima data in armata. pana atunci eu nu aveam treaba cu barbatii. ma intelegeam superbine cu fetele insa cu baietii ma luam la bataie din orice, nu inteleg nici acum ce nu le convine la mine.
si tot asa ei cu misto-ul pe acolo pana cand au baut apa minerala cu laxativ si iaurt cu specialitati de la firma cu materiale de constructii de la colt. dupa, s-au potolit. eh, ce face puterea exemplului :)) |
|
hypomari 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 10:01
radu, e o treaba foarte complexa timiditatea. pe scurt, ia lumea asa cum e si impaca-te cu tine insuti. chiar daca esti agramat, cu cosuri, ai nasul stramb sau mai stiu eu ce defecte gasesti despre care ar putea vorbi lumea, impaca-te cu ele si gandeste-te ca ele te fac original, o gramada de detalii neplacute pot da pana la urma un intreg armonios si interesant. iar ca bonus, gandeste-te ca fiecare are minusurile lui, mai mult sau mai putin ascunse. pana la urma, a raporta totul la ce gandesc oamenii despre tine e o forma de egoism si poate deveni si obositoare pentru cei din jur, mai bine uita putin de tine insuti, simte-te bine si fii fericit. la urma urmei, la 100 de ani cand vei pleca si tu dincolo o sa-ti dai seama ca a contat mai mult ce ai facut pentru altii, pentru ca aceste chestii te-au facut fericit. fii bun si tine-te bine, viata e un rodeo care te arunca repede din sa. ideea e ca atunci cand ai cazut, sa te ridici, sa te scuturi de praf si sa mergi mai departe. curaj
|
|
ducaadina 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 10:10
Parerea mea e ca nu esti timid...esti doar unul dintre acei tineri care se izoleaza in mod voit de realitate doar pentru ca pe un chat sau pe mess gaseste ceva ce se potriveste mai mult firii lor slabe....
Eu personal am o parere foarte proasta despre adolescentii si tinerii din ziua de azi care pe langa faptul ca sunt iresponsabili, nu au simtul competitiei, sunt interesati doar de sex si de chestii usoare sunt in general niste neadaptati. Crescuti intr-o lume virtuala nu se pot adapta realitatii...orice problema e prea dificila pentru ei... In consecinta eu nu cred ca esti timid...esti doar unul dintre acesti neadaptati si iresponsabili care si-au gasit refugiul in jocurile pe calculator, in chaturi si alte chestii de genul asta...Trebuie si asa ceva...dar mai rar si doar pt relaxare. Scuza-ma ca sunt dura cu tine...poate ma insel in privinta ta...poate esti cu adevarat timid, desi din ce am citit nu m-i se pare...Oricum daca vrei sa rezolvi problema asta desprinde-te de lumea virtuala cu care te-ai obisnuit si vino in lumea reala...acolo unde nu mai poti da restart atunci cand faci o prostie si unde trebuie sa iti asumi tot ceea ce faci sau ce spui. Iti doresc mult succes in procesul de vindecare...oricum daca vrei niste sfaturi pertinente de la o timida care a luat teapa de n ori pana sa se prinda ca oamenii sunt departe de ceea ce lasa sa se vada...Te salut si multa bafta! Si apropo...invata sa scrii si sa citesti corect! E important si lasa-i pe cei care spun ca nu conteaza! sunt superficiali |
|
razvankyokushin 288 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 16:26
am incercat sa fiu cat mai pe subiect si sa nu ma leg de celelalte lucruri... ori poate m-ai prins intr-o zi buna. eu ti-am spus deja ce sa faci. sa iesi in lume. sa ai activitati. de orice fel... nu conteaza prea mult... atata timp cat nu faci performanta (si e cam tarziu pt performanta oricum). nu m-am legat de greseli gramaticale si de faptul ca DEX`ul este un secret pt tine. Fiecare face ce vrea cu viata lui ... cine sunt eu sa te critic nu? Te ajut daca pot.
Eu am spus ca fetelor le plac si baietii timizi. nu am spus ca e o regula. chiar domnul ce a spus ca nu e valabil se contrazice ... "ca care este smenu`.... ieu... jiji... timid... ma iubeste fomeile... dar nu pa tine ... hahalero ce chierzi vremea...pi net... " . ceva de genu`. suntem aproape de aceeasi varsta nene... dar trebuie sa iesi.. sa ai activitati. cand eram in liceu... plecam dimineata la 6.30 la scoala si intram pe usa seara la 23.00 - 00.00 . Aveam scoala dimineata... dupa care ieseam la o cafeluta si sa mananc ceva... ! de la 16.00 aveam teatru... . de la 18.30 eram la sala la antrenamente... pana pe al 21.00 dupa care mergeam la repetitii pana la miezul noptii... ! in weekend eram de dimineata pana cealalta dimineata afara... cu prietenii insa luni-joi era dedicat activitatilor educative,culturale si sportive. nu eram sfant... am venit si beat acasa.. si batut. ideea e sa fim sinceri cu noi insine si sa nu mintim lumea... si in special pe noi. nimeni nu este perfect. si lasa.. DOTA, WOW si COUNTER... ! cum a zis cineva mai sus... i viata de zi cu zi trebuie sa iti asumi tot. Sa termin pe un ton mai .. propriu... ai spus ca viata e grea... si esti scarbit de lume si de viata si de tot... ca lumea nu te baga in seama... si nu mai stiu cate si mai cate. Ei bine toate vin de la sine in timp... dar sa stii un lucru... nu poate sa te bage in seama toata lumea... nu te pot iubii toti. cineva trebuie sa te si urasca... sau sa te displaca. trebuie sa existe oriunde un echilibru. cand ajungi sa iti castigi singur existenta... sa ai zile in care nu stii ce pui pe masa... sa-ti calci singur camasa... sa-ti faci singur de mancare.. sa-ti speli hainele... sa fii bolnav si sa nu ai bani de medicamente... sa nu ai bani sa platesti curentul... (nu te mai joci nici WOW) si multe altele...atucni poti spune ca viata este grea. cand nu ai apa sa bei... pe o raza de kilometrii si nu stii cum arata un hamburger... ei bine... atunci poti spune ca viata e un chin. sunt altii care o duc mult mai rau ca tine si ca mine. inteleg sa fii timid... sa nu ai prieteni... sa te urasca luma...! Inteleg ca esti suparat si iti dau dreptate. Dar nu accept sa ne planegm toata ziua de mila. nu trebuie sa ai carte sa te accepte lumea. sunt oameni cu 4 clase care sunt mai intelepti decat altii cu 2 facultati (asta nu e o scuza pt analfabetism). cum spunea tata.. copile.. nu inveti... la oi cu tine... macar sa faci treaba buna. |
|
cucubau 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 21 Decembrie 2008, ora 15:19
De la: navi, la data 2008-12-13 16:40:57Tare ma mai minunez cand vad cat de multi binevoitori sunt alaturi de acest timid aici pe forum. Nu-mi vine sa cred ca atat de putini au sesizat ca bietul baiat, la 20 ani scrie atat de defectuos si ca majoritatea i-au dezaprobat pe cei atat de "duri". @navi are dreptate. Radule, draga, daca nu esti in stare sa-ti imbunatatesti cunostintele de gramatica, nu o sa poti niciodata sa-ti rezolvi problema cu timiditatea. Trebuie sa vrei sa poti face lucrurile mult mai bine decat le faci in prezent. Ia aminte la toate mesajele rautacioase care au fost scrise. Daca pui botul numai la cei care au scris de bine, o sa cauti tot timpul numai compatimire din partea celorlalti si nu rezolvi nimic astfel. Si eu petrec foarte mult timp in fata calculatorului pentru ca jobul ma obliga la asta. Insa am reusit sa transform lucrul asta intr-un avantaj si prin intermediul calculatorului mi-am aratat mie insumi si am aratat celorlalti ca sunt capabil sa fac lucruri frumoase, folositoare si de multe ori mult mai bune decat altii. Astfel, pot spune, reusesc sa castig increderea in mine de care am nevoie. Bineinteles, munca, perseverenta si dorinta de a schimba ceva au stat la baza. Momentele de socializare cu oamenii, fata in fata, sunt putine insa profit de ele cat pot de mult. Si daca o data o mai dau in bara, atunci, cu ocazia urmatoare, am grija sa imbunatatesc ceva in directia asta. Prin urmare, nu uita: dai lenea la o parte si pune munca pe primul loc. Lasa-te de jocuri si nu gasi in asta o relaxare. O relaxarea mai buna poate sa vina si plimbandu-te printr-un moll, printre oameni, ducandu-te la un vanzator si intrebandu-l orice in legatura cu produsele, chiar daca nu-ti arde de cumparat. Plimba-te prin parc si daca vezi pe cineva cu un catel, spune-i ce catel frumos are. Daca omu' e rau, lasa-l si treci mai departe. Daca omu' e deschis, intra in vorba cu el. Chiar si pentru 20 de secunde. Dupa accea, poti reveni in fata calculatorului sa iti continui munca. |
|
Postat pe: 22 Decembrie 2008, ora 02:49
mai hintelijentilor prea supragramati cu cunonstintele voastre, 'ca'v'ash. poate ca o sa imi respectati si voi cererea facuta mai devreme si imi rezolvati o propozitie cu atribut in dativ sau ne explicati si noua ce inseamna fiecare "i" din "fiii" in timp ce noi discutam ceva psihologie, ca sunteti la alta materie. de fapt de la un popor pe care s-au omorat comunistii gratis sa il culturalizeze si de care nu s-a prins mare lucru nu ma astept sa inteleaga subiectul discutat aici. omul a spus ca este timid. el se cunoaste mai bine, nu are nevoie sa ii spuneti voi cum este sau sa ii chestionati cunostintele de gramatica (pe care nici majoritatea din voi - pariu - nu le aveti). el v-a cerut un remediu pentru timiditate, dar se pare ca nu doar copiii sub 15 ani au dificultati de intelegere (dupa cum spunea stirea UE) in romania. eu propun sa nu mai discutam "dialogul cretinilor" asa cum ii spun eu, in care unii spun ceva si altii explica altceva. ne putem oare, ca oameni maturi ce ne consideram sa facem ceva constructiv?
|
|
skl_72 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Decembrie 2008, ora 18:26
am si eu o curiozitate ! zi-mi , esti psiholog sau ai experienta , ca le spui prea bine ?! sa stii ca se trateaza . scuze de contrazicere dar asa e . craciun fericit !
r
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2008, ora 16:07
De la: skl_72, la data 2008-12-22 18:26:45am si eu o curiozitate ! zi-mi , esti psiholog sau ai experienta , ca le spui prea bine ?! sa stii ca se trateaza . scuze de contrazicere dar asa e . craciun fericit ! pe mine ma intrebai?
|
|
damon 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 21:50
Are foarte mare dreptate Razvan, conteaza foarte mult calitatea prietenilor si nu numarul lor, la multi ani tuturor.
|
|
lori_tea 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ramnicu Valcea |
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 16:56
AOLEO, RADULEEEE! TU CHIAR NU STII SA SCRII...ROMANESTE, CA SA NU ZIC CORECT GRAMATICAL. ESTI JALNIC! NU POT SA TE CITESC... CU TOATE ASTEA, CA SA NU-MI PUN ...IN CAP SI PE ALTII CA TINE, AS VREA SA ADAUG CA FOARTE MULTI "ANAGRAMATI" POT FI OAMENI DE TOATA NADEJDEA, CU SUFLETE MARI, ETC, ETC. DAR..., DACA SINTEM INTR-UN SPATIU VIRTUAL, ASTA NU INSEAMNA CA NU TREBUIE SA NE PESE DE CEEA SI CUM SCRIEM. SAU, MAI SIMPLU, CEI CARE SINT DE-ACORD CU MINE, NU TREBUIE SA SE ENERVEZE CITINDU-VA. MACAR DE V-AR PASA DE ...IMPRESIILE NOASTRE, SI A-TI INCERCA SA VA CORECTATI...IN TIMP... |
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 18:19
|
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 18:33
Timiditatea poate fi si ceva mostenit de la parinti ( nu neaparat) sau cultivat pe parcursul vietii in functie de( temperamentul si imprejurarile )cu care o persoana s-a confruntat...nicidecum o boala. Se poate datora si unui sentiment continuu de teama de a fi respins de cei din jur...oricum e legat de psihic. |
|
lori_tea 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ramnicu Valcea |
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 14:05
pt vladnadrian. FELICITARI! IATA UN TANAR CARE STIE SI CE SPUNE SI, CU SIGURANTA, SI CE VREA SA FACA CU EL IN VIATA ASTA AFURISIT DE GREA, DE CELE MAI MULTE ORI...
|
|
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 21:00
De la: lori_tea, la data 2009-01-03 16:56:03 si "anagramatii" sint aia care completeaza anagrame? mari oameni.... |
|
|
|

chiar astazi ascultam niste colege vorbind ceva de genu: "ce fraier e ala fato... a stat 10 zile cu mine si nu a fost in stare sa ma f**a". e vis... aia da nevasta! :))
pe mine ma intrebai?