Info
x
Ce se intampla cu noua generatie?
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 12:51
12 Dec 2008
Aurora Simionescu
Raporteaza abuz de limbaj |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 17:51
De la: mytcor, la data 2008-12-13 12:50:10....." dar este o draguta, o scumpa, intotdeauna aproximativ politicoasa, ceea ce este de apreciat ... trebuie protejata "... ... adica genul aiurit dar manipulator care nu are nici o vina ca a ajuns asa ... e tot un handicap ... iar handicapatilor trebuie sa le facem viata frumoasa ... sa ii protejam chiar daca musca orice mina care li se intinde ... |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 20:26
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 22:13
D-le homelessmarcel,
tii neaparat sa porti razboi cu mine? Atunci fa-o inteligent, cu adevarat inteligent, fara insulte si prostii. Daca te straduiesti, e posibil sa reusesti. |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 22:42
Draga mytcor,
1. ce am sustinut eu are legatura si cu cei 7 ani de acasa si include si ciclul primar. Ma refer la toata perioada de dezvoltare si educare a copilului pana acesta are 18 ani. Dupa 18 ani, copilul poate fi tratat ca adult si lasat sa se dezvolte singur in continuare, sa fie autodidact si responsabil 100% pentru faptele sale. 2. daca scoala ( invatamantul preuniversitar ) nu este bine structurata, nu contine informatiile necesare formarii si informarii copilului, nu se ridica la nivelul inteligentei native a acestuia, atunci nu reuseste sa indrume corect, sigur si complet un copil sa fie pregatit pentru viata ce-l asteapta. Scoala are menirea de a dezvolta cel putin 90% din calitatile intelectuale, artistice, fizice si morale cu care copilul se naste si pe care le-a dobandit in primii ani de viata alaturi de parinti. 3. daca un copil este lasat "sa se dezvolte singur" dupa varsta de 10 ani ( deci dupa ciclul primar ) acesta nu va stii sa aleaga corect drumul bun pentru ca la aceasta varsta nu este constient de calitatile sale, nici de potentialul sau, nici de ce e bine sau rau pentru el, nici de planuri de viitor, nici de greutatile vietii. Singurii care putem sa-i ajutam suntem noi, adultii, si cadrele specializate pregatite in scop psihopedagogic sa faca fata cu brio tuturor problemelor ce pot aparea in dezvoltarea lui ca om, sa-l invete cat mai clar realitatea, sa-i formeze functiile gandirii si moralitatea, sa-i dezvolte creativitatea in mod coerent prin ceea ce se invata la SCOALA. 4. Stiu ce vorbesc, nu doar din proprie experienta si cunoasterea didacticii si psihopedagogiei si psihologia copilului, ci si din experienta sotului meu ( profesor de 10 ani in invatamantul de stat si cel particular pt. clasele I- XIII). Sper sa intelegi. |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 22:59
Inca ceva....
Pentru a fi pregatit copilul sa se descurce in viata atunci cand este considerat de societate adult ( deobicei la 18 ani ) , in special parintii si apoi scoala trebuie sa adopte altfel de metode. Copilul trebuie invatat de mic sa aibe anumite responsabilitati, sa se descurce in tot mai multe cazuri singur, sa fie lasat uneori si sa greseasca, dar intotdeauna cu indrumarea atenta si responsabila a parintilor. Pentru a putea zbura cat mai sus, are nevoie de lectii bine date, nu-i asa? Copilul nu trebuie lasat in grija strainilor prea mult timp sau educat de gasca, de televizor, ori pe strada. |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 23:31
De la: pasadro, la data 2008-12-13 20:26:49www.youtube.com/watch?v=YthLx3nxar8&NR=1 .... super ... citat din discurs ... "Avem nevoie de teatru,cinematografie care sa reprezinte omul pe care vrem sa-l construim..." ... OMUL PE CARE VREM SA-L CONSTRUIM ... OMUL PE CARE VREM SA IL CONSTRUIM ... OMUL PE CARE VREM SA IL CONSTRUIM ... omul pe care l-au construit deja ... puturos, cinic, incapabil de profund, egoist, fara deminitate, fara ambitie ... citi din astia nu au transmis mai departe ''invataturile'' ... asa e doggy ? |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 00:23
Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la sfarsit, ca sa pricepeti de ce scoala e atat de importanta.
Anul III, nr.88 - 23 septembrie 2006 Radu GOLOGAN Olimpicii, fuga creierelor ºi ºcoala româneascã Fost olimpic internaþional la matematicã la începutul anilor '70, m-am ocupat încã din studenþie de pregãtirea copiilor dotaþi, în vederea concursurilor ºcolare de matematicã numite, dupã o terminologie împrumutatã din Rusia sovieticã a anilor '50, olimpiade de matematicã. În treacãt fie spus, România a iniþiat olimpiadele internaþionale de matematicã în 1959, dupã care s-au inspirat ºi celelalte discipline, iar termenul olympiads a fost inventat, dintr-o greºealã de traducere, de cãtre organizatorii români de atunci; el este azi acceptat unanim (în limba englezã termenul corect este olympics). Din 2001, sînt coordonator al olimpiadei naþionale de matematicã ºi responsabil cu alegerea ºi pregãtirea loturilor pentru olimpiadele internaþionale. Particip ca membru al juriului ºi conducãtor al delegaþiei României la olimpiadele internaþionale. Este o activitate neretribuitã, fãcutã cu pasiunea atmosferei intelectuale fantastice din preajma copiilor excepþionali ºi probabil cu nostalgia anilor în care eram elev ºi-i admiram pe cei ce ne îndrumau. Mulþi dintre aceºti copii ne devin, dupã ani de studii, colegi ºi colaboratori în cercetarea matematicã; aceasta chiar în situaþiile în care activitatea lor se petrece pe alte meleaguri. Colectivul de profesori (inclusiv studenþi) cu care lucrãm este profesionist ºi pasionat. Este mic numeric, provine din multe oraºe ale þãrii, fiind rareori retribuit pentru aceastã muncã. Pot spune chiar cã au fost multe situaþii în care noi, profesorii, am devenit sponsori. Despre olimpici, ºcoala româneascã ºi fuga creierelor, mass-media relateazã adeseori prin cliºee, prejudecãþi sau prin interpretãri ºablon. De aceea, voi încerca sã prezint un punct de vedere personal, dar, din cîte ºtiu, acceptat de marea majoritate a colegilor mei. Cu toate cã lucrurile nu diferã mult în alte domenii (informaticã, fizicã ºi poate chimie), mã voi referi strict la aspecte legate de matematicã. Încep cu o precizare esenþialã: matematica de la concursurile ºcolare este aºa-numita matematicã elementarã, deci care nu face apel la noþiuni ºi rezultate de nivel universitar superior. Cuprinde de fapt cultura ºi deprinderile matematice presupuse a fi cunoscute la nivel de liceu ºi cîteva cunoºtinþe de nivelul anilor I ºi al II-lea al Facultãþilor de Matematicã. Cu toate acestea, multe dintre faptele matematice ce fac obiectul acestor concursuri, conþin elemente ºi tehnici ale matematicii de cercetare ºi provoacã deseori acelaºi parfum de sublim intelectual. Accesul la matematica neelementarã, obiectul cercetãrii acestei ºtiinþe, necesitã ani buni de ºcoalã universitarã de vîrf. Este de aceea extrem de accesibilã acestor copii dotaþi cu antrenament ºi talent în raþionamentul matematic. Mai trebuie poate amintit cã olimpiadele presupun rezolvarea în timp limitat a unor probleme, ceea ce implicã ºi o pregãtire de tip sportiv, cu o importantã componentã psihologicã ºi de rezistenþã fizicã. De fapt, mulþi matematicieni importanþi nu au fost olimpici de vîrf, modul lor de gîndire nefiind adaptat unor raþionamente rapide. Mai mult, nu e o regulã cã olimpicii devin matematicieni cercetãtori; dupã anii '90, aproximativ 40% au ales alte cariere: economie, computer science, banking, chiar medicinã. În al doilea rînd, un leit-motiv al prezentãrilor media despre rezultatele internaþionale ale olimpicilor este ideea îmbrãþiºatã cu entuziasm de politicienii adepþi ai populismului debordant cã pregãtim copii excepþionali care apoi pãrãsesc þara, capacitatea ºi bagajul lor de specialiºti de vîrf fiind folosit de alþii. Nu pot nega cã nu existã o parte de adevãr în aceste afirmaþii, iar exodul tinerilor supradotaþi, în anii imediat urmãtori revoluþiei, a atins procente îngrijorãtoare. Pot sã afirm însã cã fenomenul are acum limite normale, în proporþii chiar mai mici decît cel dinspre Franþa spre SUA. Mai important este cã experienþa celor 15 ani aratã necesitatea altor percepþii ale fenomenului. În primul rînd, copiii excepþionali, cel puþin la matematicã, nu mai sînt disperaþi sã plece de cum absolvã liceul. În general nu mai fac asta decît în situaþia obþinerii unei burse complete la o universitate americanã de top, adicã de tipul Harvard, Princeton, Stanford, universitãþi în care, pentru învãþãmîntul din primii ani (under-graduate), nu se oferã neapãrat mai multã ºtiinþã decît la ºcoli româneºti cu tradiþie în domeniu, dar o licenþã obþinutã acolo are valoarea unei "legitimaþii de club select" pentru întreaga carierã. În plus, aproape toþi foºtii olimpici - vorbesc despre cei care frecventeazã sau au frecventat universitãþi de top - s-au remarcat în mod excepþional, ceea ce contribuie puternic la o altã percepþie despre România decît stigmatul dat de anii '90. Iatã ºi o poveste realã: în campusul din Princeton, dupã declinarea naþionalitãþii la întrebarea unei persoane întîlnite pe stradã, reacþia vine rapid: "eºti român? deci faci un doctorat în matematicã"; apoi: "de ce sînteþi voi, românii, atît de buni la matematicã?". Mai mult, cercetãtori români cu poziþii universitare selecte în strãinãtate contribuie substanþial ºi uneori involuntar nu numai la genul de lobby românesc de care vorbeam, dar ºi la cercetarea derulatã în centre din România. Este un fapt dovedit cã, prin programe iniþiate în comun, cu sprijinul matematicienilor stabiliþi în afarã, cercetarea matematicã româneascã, fãcutã în þarã, a avut ultimii 10 ani cei mai prolifici din istoria ei. Un exemplu sprijinã cele tocmai afirmate. Concursul pentru ocuparea unor posturi de cercetãtori, organizat în vara acestui an la Institutul de Matematicã, a dus la o concurenþã nemaiîntîlnitã între tineri cu doctorate la universitãþi de prestigiu ºi cu lucrãri publicate în reviste de top ale cercetãrii matematice mondiale. Aceasta dovedeºte cã, dacã s-ar înfiinþa, pentru fiecare domeniu important al ºtiinþei ºi culturii, poziþii universitare speciale pentru tineri cu rezultate excepþionale, decent retribuite (nu pentru vechime!) ºi oferite dupã concursuri serioase (eventual cu comisii internaþionale) - aºa cum multe þãri fac - vom asista la un început al "exodului" creierelor spre casã. Un al treilea aspect, îndeobºte subiect de atac la structuri guvernamentale, cînd se vorbeºte despre performanþele olimpicilor, este discuþia asupra discrepanþei între calitatea învãþãmîntului românesc actual ºi pregãtirea excepþionalã a acestor copii; altfel spus, sînt aceºtia produsul reprezentativ al ºcolii româneºti? Rãspund "Da" cu hotãrîre, completînd cã situaþia învãþãmîntului românesc nu este atît de dezastruoasã ºi ireparabilã cum este uneori catalogatã chiar prin generalizare. Nu voi insista asupra acestui aspect, cu toate cã am suficiente argumente ce sprijinã afirmaþia. Iar vîrfuri vom avea oricum suficiente ºi în continuare, pentru cã talentul nativ existã, pãrinþii care sã-i ajute ºi sã-i îndrume la primele semne de talent sînt un dat natural, iar dascãlii de gimnaziu pasionaþi, prin îndrumarea cãrora copiii descoperã primele satisfacþii ale inteligenþei, vor exista oricum. Societatea va trebui doar sã le faciliteze accesul în comunitãþi de copii cu acelaºi nivel ºi cu îndrumare fãcutã cu pasiune ºi profesionalism. Mass-media trebuie sã-i facã sã simtã cã societatea acordã atenþia cuvenitã muncii ºi talentului lor ºi nu sã aducã la rang de modele succese facile, false talente sau imagini ale unor atracþii distructive pentru societate. Scopul final al educaþiei de masã în ºcoalã trebuie sã fie minimul necesar ºi decent teoretic, maximul realizabil de pregãtire practicã ºi deprinderi suficiente pentru totala adaptare la societatea informaþionalã. Sper cã nu voi fi acuzat de elitism, dar sînt convins cã era informaticã va schimba societatea mai mult decît ne aºteptam. Atîtea forme ale frumosului intelectual au dominat mii de ani lumea, dar din pãcate tãvãlugul progresului a decantat maºina inteligentã, iar România îºi va gãsi locul în noua formã de civilizaþie doar dacã marea majoritate a societãþii va fi formatã din "decenþi educaþi ºi responsabili executanþi". Vîrfurile intelectuale vor apãrea oricum pe parcursul anilor de ºcoalã, iar societatea va trebui sã le îndrume spre excelenþa culturalã ºi ºtiinþificã. ªi chiar dacã pãrãsesc þara din motive profesionale sau materiale, avem datoria sã-i facem sã simtã cã sînt extrem de importanþi ºi cã aparþin culturii ºi ºtiinþei româneºti. P.S. Sunt departe de a fi comunista. Cine ma cunoaste, stie. |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 00:41
io nu va inteleg ,da' de loc !
voi toti fara exceptie ...pe care va citesc ...vreti sa ...construiti oameni ideali pt.asa zisa noua generatie ...care evident sa va fie VOUA pe plac ...in primul rand ! ? deci ,eu azazel ,un embrion recent eliberat in lumea asta a voastra , plina de inegalitati si incertitudini , fiinta umana cu drepturi depline in relatia asta om-natura ,pe considerentul ,ca sunt...mic...si ...deocamdata ...cam neajutorat (dar asta in mod fals o credeti voi !) ,vreti sa-mi impuneti ,fara sa-mi cereti cel putin un punct de vedere ...urmatoarele ; 1.ma botezati si ma abandonati in voia unui anume...cult ...sau ...dumnezeu (care din pacate sunt tare multi si la fel de contradictorii !) 2.ma obligati sa privesc lumea prin ochii vostri miopi , pe cand marele creator m-a inzestrat cu o vedere perfecta . 3.ma obligati sa cuceresc lumea cu strategii meschine raportate la puterea voastra limitata si fizicul modest pe care il detineti ,in pofida faptului ca eu sunt un adevarat hercule . 4.imi impuneti calculul aritmetic primar ,pe cand eu gandesc...abstract si analogic de mult deja... 5.si in fine ,incercati sa-mi induceti ca albul este negru iar negrul ...bate spre rosu ... imi amintesc ca in adolescenta mea,fan dedicat a lui mircea eliade ,incepusem sa deslusesc misterele filozofiei hindu ...am ramas impresionat de o ...scrisoare a unui filozof hindus din antichitate ...adresata unei viitoare mame ... stiti care era primul indemn si povata ? "nu uita .mama a lui krishnu...tu l-ai nascut pe ...pui ...pentru el si nu pentru tine...nu uita ca tu vei muri ...iar puiul tau supravietuitor trebuie sa stie sa se apere ...nu cu armele tale ...ci cu armele lui ! comprende amigos ???????????????????
si electronica !
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 00:49
De la: AZAZEL, la data 2008-12-14 00:41:29io nu va inteleg ,da' de loc ! Azazele ca sa te cred ...TREBUIE SA MI TE ARATI, ADICA SA TE VAZ! ce zici? |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 01:04
Eu consider "noua generatie" acei copii care acum sunt copii si au ocazia sa "beneficieze" de aceasta noua schimbare in cantitate si calitate ( reducerea a 70% din materia disciplinelor principale - l. romana cu gramatica , matematica, geografia, istoria, biologia, tehnologia, etc. ) a invatamantului rezistent pana in momentul de fata.
Nu cred ca am o problema cu educatia ta, AZAZEL. Tocmai asta trebuie sa faca parintii si scoala, sa-l ajute pe copil sa-si valorifice propriile putinte si calitati, asta dupa ce le-a gasit si le-a dezvoltat cu educatia si invatatura. Noi, avand o baza sigura, putem sa ne formam intelectual si sa luptam cu propriile noastre forte si "arme" pentru ca am ajuns la maturitatea psihica sa trecem prin filtrul nostru tot ceea ce am primit si primim ca informatie. |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 01:30
...bai, fratilor lasati limba de lemn si gargara nesfirsita ... cine nu transpira nu invata nimic ...ce calitate si cantitate ... de asta avem doctori, militieni, judecatori, administratie de kk ... ca sa facut scoala de calitate ? ... in nici un caz ... ca e o mentalitate de kk ... toti se gindesc la spaga si favoruri de cind aleg o facultate sau de cind o alegeau (pentru cei care proslavesc epoca de trista amintire) ... romanii sufera de lipsa de incredere, de demnitate, de realism, de capacitatea si dorinta de a face eforturi pentru a schimba ceva in viata lor si a societatii ... e sclavagism indus ... multi de aici nu au inteles inca criteriul de baza ,,, si atunci totul e zero ... exact ceea ce zicea azazel :
*** stiti care era primul indemn si povata ? "nu uita .mama a lui krishnu...tu l-ai nascut pe ...pui ...pentru el si nu pentru tine...nu uita ca tu vei muri ...iar puiul tau supravietuitor trebuie sa stie sa se apere ...nu cu armele tale ...ci cu armele lui ! comprende amigos ??????????????????? **** .... degeaba le spui ei iti sar in cap si incearca sa te traga linga ei in mizerie umana si intelectuala ... cel mai bine e sa stai cit mai departe de acesti zombi ... foarte subtili in felul lor ... se vede ca au timp de pierdut pentru orice altceva decit pentru copii ... si asta spune totul ... |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 01:38
De la: dagaio, la data 2008-12-14 01:04:37Eu consider "noua generatie" acei copii care acum sunt copii si au ocazia sa "beneficieze" de aceasta noua schimbare in cantitate si calitate ( reducerea a 70% din materia disciplinelor principale - l. romana cu gramatica , matematica, geografia, istoria, biologia, tehnologia, etc. ) a invatamantului rezistent pana in momentul de fata. ... doggy ... esti incredibila ... dar ce mai ramine din personalitatea, demnitatea si caracterul acelui copil sau copii daca TU vrei sa le ''formezi intelectul'' ... tu esti matura psihic ? ... HAHAHAHAHAHA ...tare gluma ... e suficient sa ii inveti ce este BINE si ce este RAU si mai departe stiu ei ce sa faca ... cred ca e satula lumea de incapabili si ridicoli impinsi de parinti peste tot ... tu asta vrei sa creezi ? ... o noua generatie ? ... HAHAHAHAHA ...mai intii ''creeaza'' proprii tai copii, si vezi ce poti face pentru ei ... si de abia apoi gindeste-te la altii ... ce zici ? ... asa e mai normal si ai reveni si tu cu picioarele pe pamint ... |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 01:47
De la: mariaoprea75, la data 2008-12-14 00:49:56De la: AZAZEL, la data 2008-12-14 00:41:29io nu va inteleg ,da' de loc ! ... am ignorat aspectul ... mariutza, esti foarte interesanta pentru o femeie maritata ... din ceea ce stiu eu, AZAZEL ar fi a doua persoana pe care o inviti la ''VAZUT'' ... se pare ca ai foarte mult timp si urmaresti ''socializarea'' ... curios ...curios ... curios ... ... la ideiile si sfaturile pe care le ai in cap e curios cum le-ai putea ''combina'' ca sa iasa ceva de comun acord ... atit cit se intelege printre rinduri(ma refer la azazel) sinteti persoane complet diferite ... ca viziune si asteptari de la viata ... la fel modul de ale realiza e complet diferit ...curios ...
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 01:52
De la: dagaio, la data 2008-12-14 01:04:37
Eu consider "noua generatie" acei copii care acum sunt copii si au ocazia sa "beneficieze" de aceasta noua schimbare in cantitate si calitate ( reducerea a 70% din materia disciplinelor principale - l. romana cu gramatica , matematica, geografia, istoria, biologia, tehnologia, etc. ) a invatamantului rezistent pana in momentul de fata. Nu cred ca am o problema cu educatia ta, AZAZEL. Tocmai asta trebuie sa faca parintii si scoala, sa-l ajute pe copil sa-si valorifice propriile putinte si calitati, asta dupa ce le-a gasit si le-a dezvoltat cu educatia si invatatura. Noi, avand o baza sigura, putem sa ne formam intelectual si sa luptam cu propriile noastre forte si "arme" pentru ca am ajuns la maturitatea psihica sa trecem prin filtrul nostru tot ceea ce am primit si primim ca informatie. RECITESTE! Nu mai citi printre randuri! Intelege si tu, daca tot te crezi asa de destept. ...Si lasa prostiile, ca nu esti singurul care are copii pe lumea asta. |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 07:00
Nimeni nu detine o reteta infailibila pentru cresterea si educarea unui copil. S-au vazut copii proveniti din familii de tarani cu 9 sau 11 copii care au ajuns toti medici, economisti, ingineri .....precum si din familii de medici sau ingineri care au ajuns niste neispraviti sau chiar infractori.
Nu vreau sa ma lansez in supozitii si pareri docte dar sunt cel mai aproape de punctul de vedere al lui Mytcor. Daca ai pus bazele bune in clasele 1-4 atunci lucrurile merg de la sine pentru tot restul vietii. Parintii isi pun amprenta oricum asupra copiilor. Nu trebuie sa-i asupreasca cu presupusa lor educatie ! Sper ca Dagaio sa reuseasca cu copilul ei desi am serioase rezerve. Marcel vad ca face ce stie, nu se lasa, nu se modifica ... cred ca este ingrozitor de singur. Ce e hazliu la el e ca nici nu spune cine stie ce ... S-auzim de bine. M-a amuzat concluzia, nu tocmai eronata si nici fara temei a lui Dagaio in urma careia l-a intrebat pe Mytcor daca a avut probleme cu parintii ...
Acum nu e momentul !
|
|
pusy_55 283 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 20:58
tembeli
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 22:01
Draga atotputernicule,
sper ca ai observat ca in toate comentariile mele, am pus accent mai mult pe importanta scolii si rolul ei in educatie si dezvoltare psihico-sociala. Nu cred ca poti fi de acord ca acesti copii sa nu mai faca scoala, ori sa chiuleasca de la putinele ore care le-a ramas si sa fie educati de drogatii de pe strada ori de teribilistii din gastile de delicventi. Chiar tu ai spus ca ai cautat o scoala mai buna pentru fiul tau. De ce? Te intereseaza parerea vecinului oare? Eu zic ca motivul tau e ca ( chiar daca a trecut de clasele primare ) te intereseaza viitorul lui, ca esti responsabil ca el sa fie bine orientat, dezvoltat, valorificat, ca stii ca nu ar avea mari sanse daca nu incearca sa se ridice la un nivel superior. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 23:01
hm...sa se scoata principalele materii din scoala....???....
...cat despre pedagogia care ,chipurile ,le foloseste profesorilor in incercarea lor disperata de a-i face pe elevi sa devina buni cetateni ,sa se inteleaga pe ei insisi etc...o studiez eu acum in facultate....doamne ,cred k materie mai idioata nu am avut niciodata in viata mea....e o mare timpenie!!!
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 23:15
Nu vreau sa ma lansez in supozitii si pareri docte dar sunt cel mai aproape de punctul de vedere al lui Mytcor. Daca ai pus bazele bune in clasele 1-4 atunci lucrurile merg de la sine pentru tot restul vietii. Parintii isi pun amprenta oricum asupra copiilor. Nu trebuie sa-i asupreasca cu presupusa lor educatie ! Sper ca Dagaio sa reuseasca cu copilul ei desi am serioase rezerve. Marcel vad ca face ce stie, nu se lasa, nu se modifica ... cred ca este ingrozitor de singur. Ce e hazliu la el e ca nici nu spune cine stie ce ... ... uooopsss, iarasi aparusi autoputzica ? ... HAHAHAHAHAHA ... stiam eu ca te maninca ... HAHAHAHAHA ... ce obisnuit esti sa dai cu mucii in fasole ... as fi curios sa stiu cum iti functioneaza creierul ... HAHAHAHAHA ... aburi de AMOREZ ... imbibat cu aceleasi fraze labile ... iti recunosti comentariul de astazi ... intimplator mi se pare ca se refera la un viitor trio ... HAHAHAHAHAHA ... *** Maria, nu te increde intr-un neispravit ca Aza ... daca-ti spune ca te iubeste. E un truc ieftin ... El vorbeste despre Patapievici ca si cand ar fi egalul lui, ca si cand el ar intelege ce scrie Patapievici, ca si cand el ar putea exista in jurul lui Patapievici pe o raza de mlilioane de km. Maria, nu e sanatos sa incurajezi cretinii ca si cum ar avea un strop de valoare in ei... Azazel asta este un biet bubos cu fite de telectual caruia i se pare ca tot se nu intelege el n-are valoare ... Ca sa vezi daca am dreptate reciteste posturile lui pe orice tema si vezi daca emana vreo idee, ceva inteligibil, o chestie cu cap si coada. Nu e in stare de altceva, nu-ti mai pierde vremea cu el pentru ca nu faci altceva dacat sa-l incurajezi. Intre el si Mytcor este diferenta ca intre zero si plus infinit. *** ... INTRE TIMP ... patru doamne, si toti patru ... |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 23:25
Vezi!
Nu stii decat sa critici si sa jignesti! Asa faci si acasa, nu-i asa? Aaaaaaaa, posibil ca nu mai e nevoie, pentru ca sotia ta a renuntat demult la a spune ce gandeste. Ai avut tu grija de asta. Se pare ca asta urmaresti si pe forum. Esti un DICTATOR, nu crezi? N-ai fost invidios pe Ceausescu? |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 23:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2008-12-14 23:01:27hm...sa se scoata principalele materii din scoala....???.... Draga joanna_dark, cred ca ai intalnit multe materii idiote! Oare de ce? Atunci cand trebuie sa depui efort in a intelege ceva si ti-e cam lene, atunci sigur e un lucru idiot si nu conteaza. Bravo! Nu te grabi in astfel de concluzii. Vei intelege mai bine toate astea in ani de experienta de viata si de crescut si educat copii. Succes! |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 23:37
... offff, imina mea ... HAHAHAHAHAHA ... """" Nu te grabi in astfel de concluzii. Vei intelege mai bine toate astea in ani de experienta de viata si de crescut si educat copii. """" ... super ... orbul striga - stai sa te vad si eu ... HAHAHAHAHA
|
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 12:20
da ...pedagogia este o materie super idioata...si nu fiindca nu asi intelege-o eu...k vezi doamne ar fii prea grea....ci pentru k facem niste lucruri foarte evidente...banalitati cu care eu am constatat k pierd timpul...si care nu se aplica deloc atunci cand ajungi la catedra....
materiile clasice sunt absolut ok(chiar dak unele imi puneau si mie probleme in liceu)...e adevarat k la unele ma plictiseam fiindca mi se pareau prea grele(de exemplu biologia)... in liceu insa invata fel de fel de elevi...unora le plac anumite materii,altora altele...unii au inclinatie spre cele de profil uman,iar altii spre cele de profil real....in functie de materiile lor preferate elevii isi vor alege mai departe o facultate(k asa e trendy aqm...k toti sa aiba facultate)....vor decide sa studieze mai departe in profunzime o materie kr le-a placut si sa renunte la celelate(materii de la care vor ramane doar cu cunostiinte generale ceea ce este absolut ok) dagaio...dak toate materiile se vor scoate din scoli...de unde vor mai stii elevii ce le place si ce nu?...de unde sa mai stie ei ce vor sa faca in viata? si dak mai sustii k istoria ar trebui scoasa din scoli te sterg din lista mea de prieteni....
|
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 18:17
Draga joanna_dark_2007,
NU AI INTELES NIMICDIN CE AM SCRIS EU? MInisterul Invatamantului doreste sa scoata 70% din materiile de baza ( l.romana cu gramatica, matematica, geografie, istorie, biologie, tehnologie ) predate pana acum in Invatamantul Preuniversitar ( clasele I-XIII ) aparent din cauza plagerilor copiilor ca ar avea prea mult de invatat si este vorba de partea inutila ( ) a materiilor . EU NU SUNT DE ACORD. Din pacate, exista multi profesori si foarte multi parinti care sunt de acord. Ei nu isi dau seama ca aceasta lege are ca unic scop indobitocirea copiilor si poate reducerea de personal ( cadre didactice ) in scoli ( pt. ca nu mai au ce preda ). Exista inca profesori care sunt specializati pe aceste parti ale materiilor care se vor scoate si care faceau treaba foarte buna - ajutau si pregateau copiii exceptionali si nu numai sa castige olimpiade si examene - fapte ce ar trebui sa ne faca mandri ca avem astfel de valori. Viitorul se vede un dezastru daca aceasta lege ajunge sa se aplice. |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 18:30
Ioana,
Ce ma amuzi cu.. pedagogia. Tin minte ca in facultate am facut si eu pedagogie si la examen am luat 9. Am fost indignata, am luat lucrarea mea, m-am dus la catedra sa cer socoteala: ce LIPSESTE din lucrarea mea de am fost punctata cu 9???? Domnu' profesor a scotocit printre celelalte lucrari, a scos una de vreo 10-12 pagini si a zis: "uite cat a scris X, uite cat ai scris tu (a mea era mai scurta, adevarat, dar scriu marunt!) Cum sa va dau aceeasi nota?" QED!!! |
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 18:34
De la: dagaio, la data 2008-12-15 18:17:52Draga joanna_dark_2007, ... copii vor deveni sigur DOBITOCI daca parintii inca mai viseaza ca ''scoala'' o sa ii invete si educe ... daca parintii nu insista pe studiu personal (dar chiar personal si nu ajutat cu meditatii si prostii) si efort, ies garantat niste DOBITOCI ... scoala iti da o directie, eventual niste explicatii in plus pentru cine invata si are intrebari ... NU INVATA PE NIMENI, NU CREEAZA SAVANTI SI GENII ... savantii si geniile apar datorita muncii lor personale si poate a unor conjuncturi ... multi inca nu inteleg ca scoala romaneasca a devenit un subiect de cistig, iar stimularea prostiei parintilor si mai apoi a copiilor este in folosul altora, inclusiv din sistem ... copii trebuie sa invete sa gindeasca singuri, sa retina, sa caute, sa foloseasca logica lor (care uneori poate fi mai buna decit a altora) ... |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 21:11
Dagaio, iti inteleg perfect indignarea.
Dar intr-adevar invatamantul nu mai este ceea ce a fost. Pe vremea lui Ceausescu nu existau programe TV, copilul venea acasa si se apuca sa-si faca temele. Tatal, in caz ca nu avea ceva de mesterit prin casa, venea si verifica temele copilului. Asta era. Implicarea parintilor conteaza enorm. Daca ai dat peste filmele alea cu numele exterminarea romanilor, ai inteles ca se poarta o lupta parsiva, neegalata de nici una alta din decursul istoriei!!! Pentru ca acum oamenii NU VAD ca sunt victime!!! Invatamantul este doar un aspect. |
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:19
Acum, foarte multi parinti nu accepta ca odraslele lor sa primeasca TEME PT. ACASA. Ei vor ca scoala sa fie doar un loc in care sa-ti lasi copilul cateva ore sa se joace cu alti copii. E trist.
Copilul este "surmenat" daca are mai mult de 5 ore la scoala si 2 ore pt. teme
|
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:36
asa e dagaio...nu te-am inteles...scuze!!!
si pe mine ma revolta asta...faza q scoaterea materiilor nu se va aplica... orice actiune atrage dupa sine reactia populatiei..nu cred k oamenii vor fii de acord ca copiii lor sa nu mai invete nimik la scoala...se vor revolta foarte tare... in al doilea rand cred k e nevoie de educatie si in familie...pe mine ma bateau ai mei cand eram mica dak zilnic(in timpul vacantei) nu citeam minim 100 de pagini...atunci mi se pareau niste parinti tirani...acum ma intreb dak nu cumva aveau dreptate....dak nu a fost mai buna educatia pe care am primit-o eu in comparatie cu cea pe care au primit-o toti ceilalti copii de o varsta cu mine pe care ii cunosteam.... nu stiu ce sa zic....in orice caz atunci cand voi fii mama dak nu voi fii multumita de ceea ce vor face copiii mei la scoala ma voi ocupa eu de ei...nu o sa-i abandonez in fata televizorului sau a calculatorului k sa am eu mai putine griji.... |
|
|
|

@homemarcel Data: 2008-12-13 05:03:37
Dana P
... la ideiile si sfaturile pe care le ai in cap e curios cum le-ai putea ''combina'' ca sa iasa ceva de comun acord ... atit cit se intelege printre rinduri(ma refer la azazel) sinteti persoane complet diferite ... ca viziune si asteptari de la viata ... la fel modul de ale realiza e complet diferit ...curios ...
...