back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce se intampla cu noua generatie?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 14:40

S-a stabilit macar care este noua generatie? Din ce an? Ce varste? De dupa comunism? Si cei care aveau 3-4-5 ani? Ei nu au trait comunismul cu adevarat... ca si mine de altfel.

Noua generatie e diferita... de aceea e noua. Nu sunt de acord u faptul ca se citeste mai mult de exemplu. Nuuu..! Nu se mai citeste la fel. Dar stiti ce? Nici parintii nostri nu mai citesc cum citeau in trecut. Sunt alt fel de activitati acum. Nu spun ca e bine. Daca stau bine si ma gandesc nu e de generatie ci e de perioada in care traim... toti... indiferent de varste.

Daca stati si analizati copiii sunt mai perspicace acum... mai isteti... mai descurcareti. Si da... calculatorul omoara zilele tinerilor... la fel si televizorul. Sunt tot mai putine iesiri intre prieteni... tot mai putine conversatii placute. Totul se rezuma la bani, masini, femei, alcool. Insa pe cealalta parte... nu o sa moara nimeni de foame. Omul este inventiv... si se va descurca si fara carti citite si multe scoli. asta e.e diferit... e altfel... e nou. va pup

Raporteaza abuz de limbaj
dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 17:05

Adevarul e ca noi, adultii de astazi, nu ne dam seama de urmarile dramatice ale indiferentei noastre pentru noua generatie ( copiii de astazi ) si nici ale distrugerii voite a educatiei bune pe care noi am avut prilejul si avantajul sa le primim gratis. Multi adulti nu inteleg ca tot ce noi am invatat ( chiar daca au fost materii care nu corespund domeniului nostru actual de activitate ) a devenit foarte util nu doar prin informatii, ci si prin gandirea, memoria, atentia si creativitatea ce ni s-au format in timpul scolii. Scoala nu doar iti ofera unele informatii, ci te pregateste si te dezvolta psihic, moral si fizic sa faci fata viitorului.

Regimul nu are legatura cu scoala decat in viziunea parlamentarilor in timpul campaniei electorale sau ca sa spuna ca fac si ei ceva, nu doar citesc ziarul.
Sau poate fi ceva extrem de malitios pentru ca ei primesc fonduri europene ca sa "modernizeze" invatamantul, dar cu scopul ascuns de a reduce performantele si gradul de cultura printre tineri, de a-i indobitoci pt. a fi mai usor de controlat si manipulat. De unde sa se mai imbogateasca ei, daca nu de la prosti. Cu cat mai multi prosti exista, cu atat mai bine pentru ei.

Inca romanul, daca nu vede posibilitatile unui trai decent in Romania, are o sansa sa se descurce in strainatate pt. ca a studiat o scoala inca buna si inca nu e prost.
Care-i viitorul?
Romanii acum ajung sa se ridice printre straini ( un lucru ce ii deranjeaza pe straini ), dar in viitor nu vor mai fi in stare, pt. ca scoala ce o vor face in Romania va fi = cu 0 si nu se vor descurca, vor fi cersetori, hoti, victime ale crimelor si drogurilor, prostituate.
In tara, romanii vor fi carpe de sters pe jos, mai tristi, mai saraci, mai nefericiti si se vor vinde pt. cei bogati.

Ar fi bine sa urmariti un filmulet
www.youtube.com/watch?v=ufBmHCO9t34&feature=related
care e din ciclul "Exterminarea romanilor" si sa cititi cu atentie si ceea ce e scris cu alb pe ecran.

Nu vi se pare extrem de ciudat, ca se cere reducerea materiei din scoli cu 70% ( da. am scris bine. ) nepunandu-se nimic in schimb???

Ce facem cu copiii nostri??? Ii invatam sa fie lenesi, inculti, interesati doar de prostiile de la TV si de jocurile pe calculator, prosti, needucati, supusi????

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 19:01

... pina sa apara comunismul cine VROIA invata ... peste tot a fost la fel ... nu numai in romania ... cine isi pune speranta in invatamint e plecat cu sorcova ... efort si interes e tot ce trebuie ptr. ca cineva sa fie educat ... acum nimeni nu e obligat sa invete pe nimeni nimic ... nici chiar scoala ... se schimba discursul pentru cei cu bani, dar astia nu conteaza din punct de vedere al calitatii ... problema este ca familiile de calitate nu iubesc copii si au prea putini copii sau deloc, care sa aiba din start un avantaj prin calitatea familiei (nu stiu citi mai inteleg ce inseamna calitatea familiei) ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 19:07

... doggy ... nu te speria ... oricine e dispus sa faca eforturi se poate aseza oriunde in europa, fara probleme ... si daca e un om de calitate strainii il respecta ... dar si ei(ca si noi) fac teste de ''compatibilitate si adaptabilitate'' emigrantilor ... jigodiile plecate sa ''ciuguleasca'' ceva si sa o ''puna'' de niste bani fac orice ca sa pare integrati ... prea multe jigodii care nu au inca un motiv sa se comporte ca niste gorile la adunat margele, care inca nu stiu ce inseamna greul, se comporta si gindesc ca niste sclavi doar pentru a trai USOR ... cit mai usor ... indiferent de cite cururi trebuie sa pupe zilnic ... pentru ei e mai bine decit sa munceasca in mod serios ...

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 00:02

Noua generatie se trage din vechea generatie. Nu s-a schimbat cine stie ce ...
Si astazi sunt tineri care sunt preocupati sa invete, invata si reusesc. SUnt apreciati de cine trebuie si in tara si in afara ...
La fel e si afara.
Cine vrea sa studieze o poate face. Mai ales in Romania. Mai ieftin in Romania. Cine vrea sa dea vina pe societate ca el sau copii lui sunt victime ale nu stiu cui, o poate face .... Si ce daca ? Cine vrea sa invete, invata !
Cine nu, se vaita !
Cand vrei sa realizezi ceva nu te poate obliga nimeni sa te uiti la emisiuni tampite la Tv si nici sa dansezi manele prin carciumi ...
Dagaio, ma dezamagesti cu vaicareala ta .... pareai mai batoasa.

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 06:46

De la: dagaio, la data 2008-12-09 17:05:32Adevarul e ca noi, adultii de astazi, nu ne dam seama de urmarile dramatice ale indiferentei noastre pentru noua generatie ( copiii de astazi ) si nici ale distrugerii voite a educatiei bune pe care noi am avut prilejul si avantajul sa le primim gratis. Multi adulti nu inteleg ca tot ce noi am invatat ( chiar daca au fost materii care nu corespund domeniului nostru actual de activitate ) a devenit foarte util nu doar prin informatii, ci si prin gandirea, memoria, atentia si creativitatea ce ni s-au format in timpul scolii. Scoala nu doar iti ofera unele informatii, ci te pregateste si te dezvolta psihic, moral si fizic sa faci fata viitorului.

Regimul nu are legatura cu scoala decat in viziunea parlamentarilor in timpul campaniei electorale sau ca sa spuna ca fac si ei ceva, nu doar citesc ziarul.
Sau poate fi ceva extrem de malitios pentru ca ei primesc fonduri europene ca sa "modernizeze" invatamantul, dar cu scopul ascuns de a reduce performantele si gradul de cultura printre tineri, de a-i indobitoci pt. a fi mai usor de controlat si manipulat. De unde sa se mai imbogateasca ei, daca nu de la prosti. Cu cat mai multi prosti exista, cu atat mai bine pentru ei.

Inca romanul, daca nu vede posibilitatile unui trai decent in Romania, are o sansa sa se descurce in strainatate pt. ca a studiat o scoala inca buna si inca nu e prost.
Care-i viitorul?
Romanii acum ajung sa se ridice printre straini ( un lucru ce ii deranjeaza pe straini ), dar in viitor nu vor mai fi in stare, pt. ca scoala ce o vor face in Romania va fi = cu 0 si nu se vor descurca, vor fi cersetori, hoti, victime ale crimelor si drogurilor, prostituate.
In tara, romanii vor fi carpe de sters pe jos, mai tristi, mai saraci, mai nefericiti si se vor vinde pt. cei bogati.

Ar fi bine sa urmariti un filmulet
www.youtube.com/watch?v=ufBmHCO9t34&feature=related
care e din ciclul "Exterminarea romanilor" si sa cititi cu atentie si ceea ce e scris cu alb pe ecran.

Nu vi se pare extrem de ciudat, ca se cere reducerea materiei din scoli cu 70% ( da. am scris bine. ) nepunandu-se nimic in schimb???

Ce facem cu copiii nostri??? Ii invatam sa fie lenesi, inculti, interesati doar de prostiile de la TV si de jocurile pe calculator, prosti, needucati, supusi????

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 16:08

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-10 00:02:39Noua generatie se trage din vechea generatie. Nu s-a schimbat cine stie ce ...
Si astazi sunt tineri care sunt preocupati sa invete, invata si reusesc. SUnt apreciati de cine trebuie si in tara si in afara ...
La fel e si afara.
Cine vrea sa studieze o poate face. Mai ales in Romania. Mai ieftin in Romania. Cine vrea sa dea vina pe societate ca el sau copii lui sunt victime ale nu stiu cui, o poate face .... Si ce daca ? Cine vrea sa invete, invata !
Cine nu, se vaita !
Cand vrei sa realizezi ceva nu te poate obliga nimeni sa te uiti la emisiuni tampite la Tv si nici sa dansezi manele prin carciumi ...
Dagaio, ma dezamagesti cu vaicareala ta .... pareai mai batoasa.

" batranetea e o lume fara onoare...
Incapabil de jertfe arzatoare ,omul batran e un ala mereu catranit ,e un om de rand .
Batranii se cred intelepti dar nu sunt altceva decat niste busteni ghiftuiti cu prejudecati ,isi inchipuie tampitii ca pamantul se invarte in jurul oaselor gaurite de carii.
Sclifositele de babe -fara sex- adunate sub coasa mortii sau in jurul tavii cu coliva ,topaie pe tampenia ca restul lumii a intrat in criza morala.
Batranii se cred importanti dar le pute gura "
PETRE TUTEA
lasati bai astia ,noua generatie sa inoate liber ...multi vor fi sfartecati de rechini ...dar si mai multi vor cucerii pamantul ...azazel este cu ei !

si electronica !
dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 16:50

Draga AZAZEL,

te rog rezumate cu aprecieri la noua generatie si nu mai supara pe nimeni asa doar de distractie.

Spune ceva interesant ca stiu ca poti!

Cu prietenie,

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 20:37

" batranetea e o lume fara onoare...
Incapabil de jertfe arzatoare ,omul batran e un ala mereu catranit ,e un om de rand .
Batranii se cred intelepti dar nu sunt altceva decat niste busteni ghiftuiti cu prejudecati ,isi inchipuie tampitii ca pamantul se invarte in jurul oaselor gaurite de carii.
Sclifositele de babe -fara sex- adunate sub coasa mortii sau in jurul tavii cu coliva ,topaie pe tampenia ca restul lumii a intrat in criza morala.
Batranii se cred importanti dar le pute gura "
PETRE TUTEA
lasati bai astia ,noua generatie sa inoate liber ...multi vor fi sfartecati de rechini ...dar si mai multi vor cucerii pamantul ...azazel este cu ei !

zici tu Azazele, in mod surprinzator ...

Cand spunea asta Petre Tutea asta al tau cati ani avea ? Lui ii putea gura cumva. Mosului ii ardea de babe si le-a descoperit fara sex, adunate sub coasa mortii si i s-a mai culcat cocoselul si creierutul atata cat mai avea ...
Eu sunt mos, la 50 de ani ?
Ai citit ce scriu eu despre tanara generatie ...
Daca nu te-ai mai da atat de interesant ai putea sa observi ca mai necrutatori decat cei de-o varsta cu mine sunt, in raport cu tanara generatie, cei mai apropiati de varsta cu tanara generatie. Cei de 30-40 de ani sunt mult mai critici decat mosii fata de adolescenti.
Bunicii sunt mai intelegatori cu nepotii decat au fost cu proprii copii....
Nu stiu de ce dar nu sunt surprins de ce spui Azazele. In timp de parerea despre Dagaio se inbunatateste continuu, in cazul tau e stationara inspre "de rahat" .... Textele tale nu tin decat la tinerele, n-ai sare, n-ai piper, iti lipseste scanteia aia a inteligentei care sa te faca remarcat si simpatic ... Asta daca iti doresti asta. Daca vrei sa fi injurat .... atunci esti pe calea cea buna.
Mai exerseaza, mai straduieste-te !
Intre tine si Mytcor este o asa de mare diferenta incat nu am nici o idee, nici macar execrabila, sa o definesc ...
In rest e bine ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 20:39

De la: dagaio, la data 2008-12-10 16:50:27Draga AZAZEL,

te rog rezumate cu aprecieri la noua generatie si nu mai supara pe nimeni asa doar de distractie.

Cu prietenie,

Ai dreptate, omul nu spune nimic interesant.
Zici ca stii ca poate. ...
Ai putea sa exemplifici cand a zis pacaliciul asta ceva rezonabil, nu interesant ?

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 21:57

De la: dagaio, la data 2008-12-10 16:50:27Draga AZAZEL,

Cu prietenie,

draga mea ,
l-am citat pe PETRE TUTEA ,unul din cei mai mari filozofi romani ,si care a supravietuit aproape 20 de ani in puscariile comuniste . este idolul meu ,daca vrei !
daca te-am suparat pe tine sau pe altii ,mea culpa ,imi cer iertare ...
copiii mei au ...inotat liber si sunt ...departe...si eu ...sunt ...tare tare mandru de ei !
riscul mi l-am asumat !
sunt tanar doamna ...este titlul unui cantec adoptat pe deplin si de noua generatie !

si electronica !
dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 23:49

Serios. Cat de tanar esti, AZAZEL?

As vrea sa spui ceva interesant sau parerea ta despre subiectul topicului sau despre ce am scris eu mai sus.
Stiu ca ai pareri de topicuri, dar esti cam zgarcit cu ele, in schimb ai multe pareri despre colegi. Cum asa?

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 09:36

Te straduiesti degeaba cu Aza....
E genul caruia nu-i plac lucrurile transante, clare ....
Ii place sa vorbeasca vorbe pentru ca aceasta maniera sugereaza ca cel care o utilizeaza pare cult, pare inteligent ...
De obicei, nu e nimic de capul astora...
Ia sa vezi cand o incepe sa vorbeasca si serios (daca va incepe vreodata).

Apropos, nu mi-a placut niciodata petre Tutea asta. Nimic din ce am auzit nu m-a impresionat. Un tip caruia ii placea sa socheze .... si e moda inlocuirii unor valori cu altele .... Daca n-ai, e bun si Tutea asta ....
Ce sa-ti spun, mare filozof...
Azazel a reusit ultimul post mai linistit, mai evoluat, dar a dat-o tot prin balariile lumii vorbelor goale mai la final pentru a-si pastra aura de mister si inefabil ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 09:39

A, despre tanara generatie ...
N-o mai condamnati !
Asumati-va raspunderea pentru ea !
I-ati lasat o mostenire de care ar trebui sa fiti responsabili.
Vad pe aici mosi si babe de 25 de ani care condamna generatiile de sub ei.
Jalnic.

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 11:11

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-11 09:39:28A, despre tanara generatie ...
N-o mai condamnati !
Asumati-va raspunderea pentru ea !
I-ati lasat o mostenire de care ar trebui sa fiti responsabili.
Vad pe aici mosi si babe de 25 de ani care condamna generatiile de sub ei.
Jalnic.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 11:18

tanara generatie este intr-o totala degringolada,este o generatie care trebuie ajutata sa-si gaseasca propriul drum,propria identitate,noi trebuie sa-i ajutam ,nu altii,daca-i condamnam pt.ceea ce fac,trebuie sa ne privim mai intai in oglinda si sa decidem daca noi meritam respectul lor,ce am facut noi pt.ca lor sa le fie mai bine in afara de ceea ce am invatat de la parinti si anume sa le oferim nimic invelit in staniol si frumos ambalat,treziti-va oameni buni si ajutati tinerii ,ei sunt viitorul acestei natii,asta in cazul in care nu va doriti sa ajungeti niste legume stoarse si obosite si ei sa reprezinte o noua generatie de sacrificiu,s-auzim numai de bine!

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 14:30

flotin bad boy? tu cati ani ai? repet... s-a stabilit care e tanara si care e vechea generatie?

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 16:20

Draga florin_bad_boy,

Sincere condoleante! Fii tare!

Am vazut pozele. Sunt multi bad boys acolo....

Adevarat ca noi suntem responsabili pentru noua generatie. Noi ii putem ridica sau cobori. Ei sunt asa din cauza/datorita alegerilor noastre ca parinti, profesori, societate.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 20:53

V-amintiti ?????.....

PISICA NEAGRA TITLURI
(Mircea Baniciu, Dan Verona)

Cautand in aer prada,
O pisica trece strada
Si e neagra, vai de noi,
Chiar si veacul se opreste
Si privind-o, se gandeste
Cum s-o stearga inapoi!

Ca un om fara de minte,
Numai eu merg inainte.
Toti imi striga, esti nebun !?
Dar de ce imi este draga
Si iubesc pisica neagra,
Asta n-am cum sa le-o spun.

Nu te speria, iubito,
Chiar de spune lumea-ntreaga
C-ai avea pe inserate
Ochii de pisica neagra,
Daca tu provoci dezastre,
Doar dezastrul meu sa fii,
Taie-mi calea viata toata,
Si de zece ori pe zi.

VINOVATII FARA VINA TITLURI
(Dorin Liviu Zaharia)

Sunt curat la trup, curat la suflet,
Vreau sa-i inteleg si sa-i iubesc.
Nu conteaza cat de lung am parul,
Important e cat de mult gandesc.

Simt in trup pletosii daci, comati,
Firea mea e saltul omenesc.
Important e cat si cum gandesc.

Lume, lume, sora lume,
Lume, lume, sora lume,
De ce esti rea, rea de gura,
De ce ne privesti cu ura?
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Vrea sa-nalt castele de gandire,
Vreau sa fiu lasat sa simt cum cresc.

Nu e loc de noi in lumea voastra,
Nu-s din noi acei ce ne muncesc
Si tin cont de cat de lung am parul,
Nu de cum si cat de mult gandesc.

Lume, lume, sora lume,
Lume, lume, sora lume,
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Hei, voi, neatenti la viata noatra,
Hei, voi, ce ne credeti pui de drac!
Gandurile voastr-s si-ale noastre,
Gusturile insa nu ne plac.

Hei, voi, care-ati fost odata tineri,
Hei, voi, care stiti ce-i omenesc!
Mai presus e cat si cum gandesc.

Lume, lume, sora lume,
Lume, lume, sora lume,
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Asca ca...... tinerei generatii !....

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 22:02

De la: mytcor, la data 2008-12-11 20:53:31V-amintiti ?????.....

PISICA NEAGRA TITLURI
(Mircea Baniciu, Dan Verona)

Cautand in aer prada,
O pisica trece strada
Si e neagra, vai de noi,
Chiar si veacul se opreste
Si privind-o, se gandeste
Cum s-o stearga inapoi!

Ca un om fara de minte,
Numai eu merg inainte.
Toti imi striga, esti nebun !?
Dar de ce imi este draga
Si iubesc pisica neagra,
Asta n-am cum sa le-o spun.

Nu te speria, iubito,
Chiar de spune lumea-ntreaga
C-ai avea pe inserate
Ochii de pisica neagra,
Daca tu provoci dezastre,
Doar dezastrul meu sa fii,
Taie-mi calea viata toata,
Si de zece ori pe zi.

VINOVATII FARA VINA TITLURI
(Dorin Liviu Zaharia)

Sunt curat la trup, curat la suflet,
Vreau sa-i inteleg si sa-i iubesc.
Important e cat de mult gandesc.

Simt in trup pletosii daci, comati,
Firea mea e saltul omenesc.

Lume, lume, sora lume,
Lume, lume, sora lume,
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Vrea sa-nalt castele de gandire,
Vreau sa fiu lasat sa simt cum cresc.

Nu e loc de noi in lumea voastra,
Nu-s din noi acei ce ne muncesc
Si tin cont de cat de lung am parul,
Nu de cum si cat de mult gandesc.

Lume, lume, sora lume,
Lume, lume, sora lume,
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Hei, voi, neatenti la viata noatra,
Hei, voi, ce ne credeti pui de drac!
Gandurile voastr-s si-ale noastre,
Gusturile insa nu ne plac.

Hei, voi, care-ati fost odata tineri,
Hei, voi, care stiti ce-i omenesc!
Mai presus e cat si cum gandesc.

Lume, lume, sora lume,
Lume, lume, sora lume,
Vinovatii fara vina
Cer sa se faca lumina.

Asca ca...... tinerei generatii !....

Dana P

P.S.
Da, da, sfarsitul nu-i aici !
Lumea nu a inceput cu noi si nici nu se va termina la noi .
Omul de cand se naste si pana moare se schimba in fiecare zi, in fiecare secunda.

Vrem , nu vrem sa realizam , pe zi ce trece devenim mai intelepti.
tanar ->matur - >batran
ambitia tineretii - voi sa stapanesc
siguranta maturitatii - stapanesc
intelepciunea batranetii - am stapanit

Omul se schimba ,sunt convisa, dar omenirea in ce stadiu credeti ca se afla
Tanara sau matura ?

Dana P

Sfarsitul nu-i aici

Cand necazuri te doboara
Si prieteni n-ai sa-i strigi
Tine minte, sfarsitul nu-i aici.

Si ce slaveai in taina
E ca si cum nu-ti explici
Tine minte, sfarsitul nu-i aici
Nu-i aici, nu, nu-i aici, nu

Cand oprit la o rascruce
Drumul nu stii sa-l prezici

Cand nu mai ai nici vise
Si nu stii cum sa te ridici

Cand s-aduna norii negri
Ploaia cade ca un brici,

Mangaiere n-ai, nu vezi acum
Maini intinse de amici

Pomul vietii creste mandru
Unde spiritul e viu
Lumineaza iar salvarea
Cerul gol si cenusiu.

Cand orasele-s in flacari
Musuroaie de furnici,

Si cand cauti in zadar un om
Printr-atatea mii de venetici

Tine minte, sfarsitul nu-i aicï..

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 22:05

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 03:21

Mai oameni buni,

eu nu vorbeam despre schimbarile naturale, alea diferite de ale noastre, ale noii generatii.
Chiar vreau sa precizez ca noile generatii se nasc deobicei cu un grad de inteligenta nativa mai mare decat a parintilor lor. Plus au conceptii mai libere. E normal. Asa a fost si asa se intampla.

Problema e ca noi, romanii, gresim acum foarte tare pt. ca minimalizam invatamantul si-l modificam in mod gresit fara sa ne dam seama ca cel de care noi am beneficiat a fost foarte bun si a dat foarte multe bune rezultate intracandu-i de multe ori pe straini. Pentru noi a fost bun. El trebuie doar putin modernizat, dar in nici un caz minimalizat si pus la zid.
Copiii nostri au nevoie sa-si dezvolte capacitatile native, sa si le puna in valoare in cadru specializat si organizat, sa-i invatam sa aprecieze adevaratele valori umane si ale cunoasterii ( sa nu-i invatam ca banul este singura valoare si ca se poate cumpara orice cu el ! ).
Copiii nostri au nevoie sa ramana inteligenti ca sa aibe mai multe sanse de viitor.
Copiii nostri au nevoie sa fie educati corect, sa stie de mici ce e rau si ce e bine, ce e sanatos si ce nu, sa respecte si cum, sa se descurce in orice situatie, etc.

Toti am trecut prin asta, fie ca ne-a placut, fie ca am dorit sau nu.
E important sa nu le taiem din sanse, sa ii orientam corect pana nu e prea tarziu. Sa-i incurajam si sa le dam ocazia sa-si foloseasca si sa-si dezvolte capacitatile native. Sa fie utili si eficienti pentru societate. Sa-i ajutam sa le fie mai usor in viata, nu in scoala -- acolo unde isi pun bazele si se dezvolta.
Nu vrem sa fie jumatati de oameni si nici oi, nu-i asa?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 10:27

O educatie sanatoasa-n cei 7 ani d-acasa apoi o indrumare corecta-n primii ani de scoala ( ciclu primar ), din punctul meu de vedere-i mai mult decat suficient.

Sunt un adept al minimului interventionism ( daca s-ar pütea cat mai aproape de zero cu atat mai bine ) al parintilor in viata tinerilor, atat din punct de vedere profesional cat si sentimental.

Efortul tanarului in a-si dobandi liber si neangradit dreptul sau la educatie, invatamant,cultura, stiinta, ce vor devenii caomoarile vietii sale , deasupra carora va aseza stralucitoarea coroana a caracterului sau.
Toate acestea nu se ofera de catre cineva si nici nu pot fi cersite de catre tineri , ele trebuiesc dobandite prin eforturi proprii ( 98 % transpiratie+ 1% inspiratie+1% dram de noroc )...cred ca numai atunci acel tanar va fi propriul sau depozitar al valorii sale umane, .va fi. Om !..

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 10:30

erata

comorile vietii sale

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 23:10

De la: mytcor, la data 2008-12-12 10:27:14O educatie sanatoasa-n cei 7 ani d-acasa apoi o indrumare corecta-n primii ani de scoala ( ciclu primar ), din punctul meu de vedere-i mai mult decat suficient.

Sunt un adept al minimului interventionism ( daca s-ar pütea cat mai aproape de zero cu atat mai bine ) al parintilor in viata tinerilor, atat din punct de vedere profesional cat si sentimental.

Efortul tanarului in a-si dobandi liber si neangradit dreptul sau la educatie, invatamant,cultura, stiinta, ce vor devenii caomoarile vietii sale , deasupra carora va aseza stralucitoarea coroana a caracterului sau.

Toate acestea nu se ofera de catre cineva si nici nu pot fi cersite de catre tineri , ele trebuiesc dobandite prin eforturi proprii ( 98 % transpiratie+ 1% inspiratie+1% dram de noroc )...cred ca numai atunci acel tanar va fi propriul sau depozitar al valorii sale umane, .va fi. Om !..

www.cotidianul.ro/omul_anului_cotidianul_aurora_simionescu_fata_...

Omul Anului Cotidianul: Aurora Simionescu, fata cu ochii în stele
Azi - 21:57 Ionut Dulamita | 0 comentarii

Tânãra fizician, desemnatã de Cotidianul Omul Anului, a descoperit, în premierã mondialã, o fãrâmã lipsã din Univers

12 Dec 2008
Aurora Simionescu

La începutul lunii mai, Aurora Simionescu, în vârstã de 24 de ani, doctorand la Institutul ,,Max-Planck’’ din Germania, a fãcut parte dintr-o echipã de astrofizicieni de la institutul german ºi de la alte douã institute olandeze care a detectat în premierã mondialã un fragment din masa de “materie obiºnuitã” din univers încã necunoscutã oamenilor.

România a aflat despre descoperirea ei din presa ºtiinþificã internaþionalã: atât revistele de specialitate, ca ,,Astronomy’’ ºi ,,Astronomy Now’’, cât ºi media generaliste, de la Fox News ºi CBC la ,,Der Spiegel’’ ºi ,,USA Today’’, au anunþat descoperirea româncei. Contactatã atunci de Cotidianul, tânãra a spus cã s-ar întoarce în þarã numai când vor fi pompate fonduri serioase în cercetare.

Cercetãtoarea s-a nãscut în Brãila, unde a fãcut ºi liceul. Publicitate

Dupã faze naþionale la olimpiadele de fizicã ºi sesiuni de comunicare, ea a primit, în clasa a XI-a, o bursã de un an în Statele Unite ale Americii. Prilej pentru ca rezultatele ei sã intre într-o bazã de date internaþionalã ºi sã fie apreciate de Universitatea Internaþionalã Bremen, unde a ajuns sã facã trei ani de licenþã (“bachelor”).

“Am primit materiale de la aceastã universitate, m-am înscris, am primit ºi o bursã de la ei. Mi-au acoperit taxa de ºcolarizare ºi costurile pentru cãmin”, spune Aurora.

Tânãra ºi-a ales dublã specializare: fizicã, pe de o parte, ºi ºtiinþele pãmântului ºi astrofizicã, pe de altã parte, nimerind în a doua promoþie a restrânsei universitãþi, ceea ce i-a permis o relaþie mai apropiatã cu profesorii. La prima specializare erau doar 12 studenþi înscriºi, la a doua, în jur de zece. “Bineînþeles cã atunci e o relaþie cu totul altfel cu profesorii decât ne imaginãm la o facultate mai mare, cum ar fi Politehnica din Bucureºti. E foarte uºor sã-þi cunoºti profesorii.” Tocmai de aceea crede ea cã a fost recomandatã, dupã absolvirea din 2005, de decanul din Bremen, fost director al Institutului ,,Max-Planck’’, pentru un doctorat la marele institut german. “La câþiva elevi care eram, nici nu a fost relativ foarte greu”, spune ea cu modestie.

Aurora Simionescu a fost admisã direct la doctorat. “Neavând un master, a trebuit sã dau niºte examene la Universitatea din München pentru a fi admisã în mod oficial de cãtre ei ca doctorand. Cercetarea o fac la institut, dar ei nu au autoritatea academicã de a conferi gradul de doctor. Dupã aceastã cercetare voi scrie o tezã de doctorat, pe care o voi preda universitãþii, iar profesorii de la universitate o vor evalua.” De altfel, premiera la care a participat în primãvarã este parte a tezei de doctorat pe care urma sã o prezinte Universitãþii din München ºi pe care o va realiza în colaborare cu un coleg olandez, Norbert Werner, coordonator al studiului, publicat de altfel în revista americanã ,,Astronomy and Astrophysics Letters’’.

Ideea din spatele descoperirii i-a venit chiar tinerei românce, în vara anului trecut, într-o dicuþie cu colegii de cercetare, apoi a fost datã în primire telescopului XMM-Newton, cu raze X, al Agenþiei Spaþiale Europene. Aurora Simionescu a explicat pentru Cotidianul importanþa acestei descoperiri. Universul este compus 95% din substanþe cu compoziþie încã necunoscutã: materie întunecatã (21%) ºi energie întunecatã (75%). Restul, circa 4-5%, este format din aºa-numita “materie obiºnuitã”, barionicã (protoni, neutroni etc.), din care suntem fãcuþi ºi noi, oamenii. “Dar, dacã numãrãm toate obiectele - de exemplu, stele, galaxii º.a.m.d -, ºi adunãm toate masele acestor obiecte, nu ajungem la aceste procente, ci la jumãtate din ceea ce s-ar aºtepta. ªi atunci întrebarea este: unde e restul?”.

“Teoriile de pânã acum preziceau cã acest rest se aflã în diferite filamente, de densitate foarte redusã, ºi cã densitatea din univers este dispusã într-un fel de pânzã de pãianjen, nodurile acestei pânze fiind clustere de galaxii, zone foarte populate, foarte dense ºi conectate între ele de filamente.”

Echipa din care a fãcut parte românca a detectat în premierã un asemenea filament, mai precis un “pod” de gaz cald ºi foarte puþin dens ce leagã douã grupuri de galaxii, Abell 222 ºi Abell 223, aflate la o distanþã de aproximativ 2,3 miliarde de ani-luminã de Pãmânt. “Existã foarte multe astfel de filamente care acoperã o suprafaþã mult mai mare decât nodurile, iar teoria era cã barionii care ne lipsesc sunt în astfel de gaze.” Observaþia confirmã astfel teoriile anterioare ºi dã cercetãtorilor mai multã încredere în înþelegerea universului, precum ºi posibilitatea dezvoltãrii de noi teorii, întãreºte doctoranda.

Locul ºi anul naºterii: Brãila, 1984

1998-2002: Colegiul “Murgoci” din Brãila. În clasa a XI-a este selectatã dintre 11.000 de elevi pentru o bursã de studii de un an în SUA, la Colegiul “Deerfield Academy”, din Massachusetts. Aici obþine peste 90 de puncte din 100 posibile

2002-2005: Universitatea Internaþionalã Bremen, Germania

2005: doctorand la Institutul ,,Max-Planck’’, Garching, Germania. Teza sa de doctorat va fi redactatã împreunã cu un coleg din Olanda, Norbert Werner, coordonatorul studiului ce priveºte descoperirea materiei lipsã din univers, publicat în revista americanã “Astronomy and Astrophysics Letters”

2008: citatã pentru descoperirea ei din luna mai în publicaþii internaþionale precum ,,Der Spiegel’’, ,,Focus’’, ,,USA Today’’, ,,Astronomy Now’’, ,,Astronomy Report’’ sau pe site-urile space.com ºi pe cele ale ale televiziunilor CBC ºi Fox News.

Are ca hobby-uri dansul ºi dezbaterile: “E extrem de fascinant, din multe motive: trebuie sã gândeºti repede ºi câteodatã sã susþii puncte de vedere care nu îþi aparþin”.

s.a.m.d

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 23:11

Mytcor draga, ai avut probleme cu parintii?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 02:14

De la: dagaio, la data 2008-12-12 23:11:44Mytcor draga, ai avut probleme cu parintii?

?...@dagaio,

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 04:52

... mytcor ... e blonda, si nu trebuie sa te superi ... doggy, ia mai clatina capul, se aude zgomotul ala de bila intr-un borcan ... HAHAHAHAHA ... ma distreaza de minume toate interventiile d-soarei care chiar daca a trecut de gradinita, a ramas la stadiul de ''tinara speranta'' ...iar de cit cu internetul a devenit un specialist ... ii este frica de lumea rea din afara casei dar da sfaturi si indrumari cica ''realiste'' tuturor ... asta e cel mai distractiv ... HAHAHAHAHAHA ... rupta complet de realitate ... HAHAHAHAHAHA ... scuze doggy, esti preferata mea ... nu ma pot abtine ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 05:03

... e genul de persoana care nu mai trece pe o strada daca a vazut un tigan pe acolo cu 10 ani in urma ... si ajunge sa mearga toata viata doar pe singura strada pe care nu a vazut niciodata tigani ... sau in masina ca sa excluda contactul cu ''elementele periculoase'' ...cam asa s-ar exprima plastic ''experienta'' si ''cunostintele'' lui doggy ... daca ar fi sa pastrez comparatia, este genul de persoana care vorbeste nonsalant despre tot orasul, despre orice cartier, despre orice situatie, fara sa aiba habar, improvizind si chiar crezind ce spune ... a fost dresata sa fie cuminte si chiar crede ca face un bine omenirii aberind si ''filozofind'' pe unde apuca ... dar este o draguta, o scumpa, intotdeauna aproximativ politicoasa, ceea ce este de apreciat ... trebuie protejata ... este socant pentru ea sa conceapa ca exista o ''lume paralela'' cu a ei ... mai simpla ... doggy, cheers darling ...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 12:50

....." dar este o draguta, o scumpa, intotdeauna aproximativ politicoasa, ceea ce este de apreciat ... trebuie protejata "... @homemarcel Data: 2008-12-13 05:03:37

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce se intampla cu noua generatie?
Mergi la: