Info
x
Ce se intampla cu noua generatie?
|
Fosta membra 9am.ro 35 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 22:19
De la: Atotputernicul, la data 2008-10-27 19:04:48Vad ca ati incaput pe mana nebunei de Marygeo ...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
razvankyokushin 288 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 03:01
Am citit si eu "Tata bogat,tata sarac". E foarte interesanta. Si subscriu cu ceea ce spui intr-o mare masura. Inainte sa incep a scrie vreau si eu sa se stie ca fac parte din "noua" generatie desi eu as vrea sa o numesc generatia de tranzitie. Am 21 de ani, tata ofiter, mama vanzatoare. Familie destramata cand aveam 13 ani.Legea m-a dat in custodia tatalui.tata s-a recasatorit, mama a plecat prin alte tari si a trait cu un om foarte bogat.
Consider importanta introducerea pt ca se stie ca viata are influente asupra personajului. Mereu am fost un independent si am facut cum am vrut eu desi de multe ori era gresit. "Omul din greseli invata". Mereu clasicele dispute dintre femei si barbati, destepti si prosti, negrii si albi, tineri si batrani, bogati si saraci. Nu vreau sa sune a idealism insa putem trai impreuna si in plus TREBUIE sa o facem. Pt Marygeo in special care critica tineretul ca sta pe net toata ziua... dumneavoastra ce faceti la ora asta? Cititi mesajul meu nu? :) Sa stiti ca nu. Avem si alte lucruri de facut. O multime. mai si muncim unii. Si eu am muncit de la 16 ani desi nu am fost nevoit. Am 21 de ani si am castigat experienta si o noua viziune despre viata. Ar trebui sa o cunoasteti pe bunica mea. Ar avea multe sa va invete doamna Marygeo. E atat de buna, de calda, nu se supara si nu se consuma din minuscule motive de genul "NOI SI EU... TINERII SI BATRANII". Si ei si bunicului meu le datorez cei 7 ani de acasa de care dau uneori dovada. Uneori sa va ganditi ca e si PERIOADA. Si eu pierdeam 20 de ore in fata calculatorului jucandu-ma tot felul de minuni si sunt in stare sa pierd si acum... insa nu mai sunt atat de "addicted". Am deviat mult de la subiect insa ce am vrut sa va spun ca nu e vorba de noua generatie sau vechea. Este vorba de lume. razboaie au fost si au sa mai fie, rele si bune la fel. Nimic nu se schimba cu adevarat. Totul e un ciclu desi mai deviem de la cursul normal uneori. sunt atat de mult! :) Si am devenit si melancolic. Va iubesc!"Avem sosele tot mai largi dar minti tot mai inguste" "Avem case tot mai mari dar tot mai goale" "Avem masini tot mai puternice dar suntem tot mai inceti" "Avem tot 24 de ore dar timp tot mai putin" E citat din una din faimoasele predici ale Parintelui Ioan de la Recea.(sunt 2 pagini insa nu-mi pot amintii... desi am totul pe o caseta in Romania). Dumnezeu sa-L odihneasca. (nu sunt eu un mare impatimit de biserica insa daca exista sfinti... el este unul din ei) i know...
|
|
ionserban_2006 22 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 19:47
TOTI COPII SE NASC APROXIMATIV CU ACEIASI DOZA DE INTELIGENTA SI FARA NICI O EDUCATIE.DACA LA INTELIGENTA NATIVA AU ROLUL SAU PARINTII BIOLOGICI, LA INTELIGENTA FOTRMATIVA , IMPLICIT ROLUL ESTE MULTIPLU:PARINTII IN PRIMUL RAND PENTRU CA ORICE COPIL ,COPIE CE VEDE,APOI MEDIUL SOCIAL IN CARE ESTE CRESCUT(BUN SIMT,RESPECT PENTRU VALOARE SAU NESIMTIRE,SFIDARE SI NONVALOARE)CE CONSTAT?/ FAMILIA NU MAI ESTE FAMILIE,IAR SOCIETATEA SE DEGRADEAZA PE ZI CE TRECE SI CU TOATE ACESTEA MAI SUNT SI TINERI EDUCATI,BINE PREGATITI SI CU BUN SIMT,CUM REUSESC OARE SA SUPRAVIETUIASCA ACESTEI SITUATII? NU STIU, DAR BRAVO LOR ,EI VOR FI VIITORU.....SUNT FOARTE PUTINI ,VALORILE SUNT RARE ASA A FOST SI ASA V-A FI!!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 10:15
Cantitatea de inteligenta pe planeta este constanta, numai numarul oamenilor creste ...
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 08:55
De la: Atotputernicul, la data 2008-11-07 10:15:37Cantitatea de inteligenta pe planeta este constanta, numai numarul oamenilor creste ... Da batrane ! Cata intelepciune in vorbele matale ! drept sa-ti spun si eu asa mi-am imaginat inteligenta ; un cascaval rotund ca o piatra de moara (a vlasiei !) ,la care ,cu cat se inghesuie mai multi ,felia decupata de fiecare este mai mica .si cum populatia a crescut ,nu gluma , (mai ales ardelencele si moldovencele astea care se f*t in draci si au facut o groaza de plozi ) ,lesne de inteles in ce ape ne scaldam ... apropo , feliutza lu' matale de cascaval cum e ? (adica te intreb ,este micutza sau maricica). in ce ma priveste ,io ma bazez si pe ceva ...memorie externa ,adica am un hard tare tare !
si electronica !
|
|
costelaeg 170 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 23:10
Educatia lipseste cu desavarsire. Nu mai trebuie sa comentam atatea. La 40% din generatiile de azi le lipsesc cei 7 ani de acasa. In 40% lipseste educatia societatii . Si aici se poate discuta foarte mult . observati ce se intampla in jurul vostru . Romanului ai lipseste cultul muncii si educatia societatii. Societatea este de vina in 70% din problemele pe care le au tinerii. Lipsesc legi drasdice pentru cei ce incalca legile.
|
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 01:52
De la: costelaeg, la data 2008-11-09 23:10:26Educatia lipseste cu desavarsire. Nu mai trebuie sa comentam atatea. La 40% din generatiile de azi le lipsesc cei 7 ani de acasa. In 40% lipseste educatia societatii . Si aici se poate discuta foarte mult . observati ce se intampla in jurul vostru . Romanului ai lipseste cultul muncii si educatia societatii. Societatea este de vina in 70% din problemele pe care le au tinerii. Lipsesc legi drasdice pentru cei ce incalca legile. pai de ce legi soro cand au murit 1000 de oameni la revolutie contra dictaturii? pai unii mici si cu tichie in cap carora ne luptam sa le dam inca 50% la salariu ce fac? pai sa vedem: munca sub orice nivel de pe ceas, pregatire ulterioara ioc, responsabilitati 0 ca nu ii controleaza nimeni decat din joi in pasti, salarii extra (cu exceptia celor mai tineri) si elevi care se ciomagesc sub privirile lor in perioadele cand isi fac orele de mate si romana in loc de dirigentie. |
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 11:07
Orbecaie in nestiinta , lene , incultura si inadaptare .
|
|
|
|
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 16:43
Nevoile copiilor trebuiesc atent urmarite de toti parintii. Nu ma refer la nevoile materiale, financiare. Copilul are nevoie de mult mai mult.
Unii parinti cred ca au acasa un obiect frumos ce trebuie sters de praf in fiecare sambata, ori chiar dimpotriva cred ca este un robotel care trebuie sa faca obligatoriu numai ce i se spune fara sa intrebe nimic, totul programat, calculat. Aceasta atitudine este total gresita, iar ea duce la probleme fizice, psihice si emotionale ce se agraveaza in timp. Asa se intampla ca acesti copii nu sunt pregatiti sa se adapteze la viata, capata conceptii gresite pe care ajung sa le perpetueze, devin copii-problema, nu inteleg ce se intampla in jurul lor si dezamagesc orice asteptare. |
|
costelaeg 170 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 20:14
Treaba cu 50% profesorilor e coapta de parlamentari sau de baieti destepti in imbarligaturi. In preajma de alegeri, se fac toate aranjamentele iar noua ni se distrage atentia cu 50% ca sa fim ocupati sa nu vedem mizeria . Dar sper ptr bunul dumnezeu ca romanii se vor trezi in al 12 lea ceas , va salut dulce
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 11:59
Dagaio, cati copii ai si ce varste au ?
Acum nu e momentul !
|
|
diaconuedy 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 14:20
Eu nu stiu cand te-ai nascut tu si unde dar,
acum 30 de ani la tara se 1. Furau fetele, nu putea plaeca fata de una singura ca aparea un sarntoc sa o ia o zi doua asa ca trebuia sa o ia de nevasta 2.Nu era bal fara bataie. Se scotea cutitul din te miri ce. Ca ala ma impins, ca e din alt sat si vine la fetele noastre ETC ETC. 3. Profesoriin universitari erau doar cei cu origini sanatoase... Spargeri in apartamentente. Cei care mergeau la munca in schimbull trei plecau tozi odata ca sa nu fie jefuiti. etc etc. De unde atata cultura ai prins tu si unde? Tinerii needucati sunt consecinta scolii noastre. Nu avem MODELE. Batranii cand ies de la bas se pisa la marginea BLOCULUI. Tinerii asta au vazut si asta fac. Iesirea in afara a multora din parinti cu copii cu tot i-a mai educat ca SOCIETATEA ROMANESCA RIDICA IN SLAVI DOAR CURVE MANELE HOTI MASINI in concluzie a) sunt mai civilizati ca cei de peste 50 de ani. b) cei necivilizati sunt consecinta PARINTILOR,I VECINILOR si MODELELOR |
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 18:17
Ce destept te crezi tu, sbucur, sau atotputernicule ( ce ironie! ).
Daca ai copii, nu inseamna ca stii sa ii cresti? Si tiganii au foarte multi copii si nu stiu sa-i creasca. Toti parintii trebuie sa stie niste lucruri esentiale despre educatia si formarea unui copil inainte de a-i da viata. In societate, in Romania mai ales, sa faci copii dupa casatorie e considerata o nevoie asa ca si cum ti-ar trebui o masina, sau mobila la bucatarie. |
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 18:46
In primul rind as vrea sa stiu ce le determina pe femei sa conceapa copii? Instinctul reproducerii? Chiar nu e obligatoriu sa faci copii dupa ce te casatoresti,nici macar societatea nu ti-o impune.De fapt nimeni nu te obliga nimic.Dar ca sa faci copii ca apoi sa pleci de urgenta la servici ca iei mai multi bani si in plus e mai putin stresant decit sa stai acasa si sa cresti copii asta unde poate duce? Va mai mirati ca sint copii scapati de sub control? Eu nu ma mir.Au voie sa faca orice pentru ca nu li s-a interzis nimic.Nu a fost nici un parinte linga ei sa -i ajute sa distinga intre bine si rau.A fost doar un strain pe post de doica sau o bunica care :lasa-l in pace minca-l-ar mama de destept.A gresit sau e obraznic? Ei asta-i! Bunica nu-i face nimic ca nu exista copii cuminti.Iar doica sau baby siterul? I se filfiie,mai bine trage o tigara,ca tare sint stresanti copii astia,ba chiar ii da si lui ala micu sa traga un fum sa se mai calmeze.Oricum va fuma...cindva.
|
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 03:06
De la: dagaio, la data 2008-11-11 18:17:09Ce destept te crezi tu, sbucur, sau atotputernicule ( ce ironie! ). draga dagaio, daca pana acum nu ai invatat ca singurul obiectiv al unei specii este asigurarea urmasilor in vederea evitarii extinctiei ei nu stiu ce sa zic. nu societatea iti impune ci specia sau "geniul speciei" cum o numeste un filosof. singurul obiectiv al nostru pe pamant este sa asiguram urmasi. nu suntem aici pentru ca sa muncim, sa ridicam vile, sa cutreieram universul sau mai stiu eu ce. suntem pentru ca sa continuam specia. |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 21:52
De la: dagaio, la data 2008-11-11 18:17:09Ce destept te crezi tu, sbucur, sau atotputernicule ( ce ironie! ). Sarut mana Dagaio Iaca ma bag! Mai ales ca mi-ai tras-o pe alt topic! Desi personal nu am nimic din ceea ce se numeste antipatie fata de tine! Insa, am avut ocazia sa-l cunosc pe Silviu Bucur real, pacat ca nu-l cunosti cu adevarat! A venit impreuna cu sotia lui la noi, si am petrecut o sambata frumoasa ...in familie...ne-a placut foarte mult de ei! Nu inchide asa repede portile "Raiului" metaforic vorbind, dar stiu un lucru, atunci cand in viata am sa dau de greu ...ma gandesc la ei...ca sa-mi acumulez cu mai mult elan puterea de a depasi cele mai neplacute momente din viata! Are 2 copii! Si e un tata grozav! E un sot f bun si grijuliu! Da, are gura mare, uneori vorbeste colorat, tuna si fulgera pe forum ...dar e un om incredibil de ...spiritual, plin de umor, bataios, gospodar (stie sa pretuiasca fiecare bun muncit si castigat) bun orator si...invingator! Si ce ne-a mai placut la ei, ca stiu sa traiasca viata...cu sharanul lor strabat lumea intreaga, cum spune el...atat cat le-au mai ramas de trait! Chiar nu te inteleg, ....dulce femeie! |
|
oanaarion 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 04:12
dar voi pemsionarii cum sunteti? nu auzim de la voi va am fi nesimtiti, nu stim sa ne comportam, dar nici macar voi nu dati ecemplu... oricum ati trait ,ai bine decat noi... nu aveati nesiguranta zilei de maine, nesiguranta creditului bancar, nesiguranta casei, si alte alea pe care noi le avem in fiecare zi, iar daca ne este rau in autobuz sau in alte mijloace de transport, must have trebuie sa stati voi jos, ca de sunteti in varsta, dar nu faceti altceva decat sa va plimbati pe banii nostri ai celor care muncim pe abonamente subventionate... ce tie mu iti place altuia nu face. mai stati si voi pe acasa si nu mai haladuiti la ore de varf cu mujloacele de transport in comun siasta e doar o parte a problemei...
|
|
artafengshui 183 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 14:39
De la: oanaarion, la data 2008-10-25 17:44:19depinde la ce ai muncit, pentru ce studii... ca daca ai tras de fiare... las-o balta cu drepturile pensionarilor... dar dupa limbaj... nu ai trecut de gradinita de cartier Ferentari... asta intr-un limbaj elegant ca sa iti demonstrz ca poti vorbi cu un om ironic si in altfel decat injurand si scuipand sau injurand sistemul. sa ziceti mersi ca ati avut unde lucra... ce vrenuri... cautati salam cu soia? acum avem berechet, la discretie, nuami ca acum strugurii sunt mai acri. mai puneti-va si voi poftele in cui... ca destul am flamanzit pe langa voi in epoca de aur. daca nu iti convine tara si sistemul in care traiesti de ce te duci la vot, de ce iesi din casa, de ce nu pleci in alta parte si sa lasi tineretul in paca fara a-i mai aduce injurii. il aveti cum l-ati crescut. e o vorba cum e turcul si pistolul. asa ca ne-ati crescut, ne-ati educat asa cum ati vrut. iata rezultatul. de ce va plangeti? MAI DRAGA....STI?! CA-N FRANTA CEL MAI MARE SALARIU ESTE AL UNUI...VINDAJOR!!>>>STI CE E AIA?!...MAI STI CA PE SANTIER DACA NU AI UN MAISTRU BUN.ADICA TRAGE SI DE FIARE.CADE BLOCUL CU TINE????HABAR N-AI TU pui de.....pitigoi..."destul am flamanzit pe langa voi" ?! zau ca ai TUPEU!! NIMENI NU A FLAMANZIT IN TARA MEA DAR...toti se vaitau!!!!!!!!!V-AM CRESCUT?! SA FIIIIIIIIII SERIOASA FATUC-OOOOOOOOOOOOOO....CE-AI FACUT TU IN VIATA TA???????????iubire????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eu am facut 5 apartamente si 4 din ele MUNCIND DUPA 1990 ...TU????>>DE FIERUL RAU NIMIC NU SE PRINDE !!! IAR DOAR CEL CARE VREA SA FACA CEVA >>>MUNCESTE!!! TU MUNCESTI??????????????????????? MIE IMI ESTE FRICA DE CE SE VA INTAMPLA CU VOI ...CAND COPII VOSTRI VOR GANDI EXACT CA >>TINEATAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AMI.
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 14:46
mariaoprea... m`ai uns la suflet cu vorbele tale despre sbucur. din ce mi-ai spus tu si analizez eu cu capsorul asta mic ... cactivitatea lui pe forum... domnul sbucur este cu 2 fete. ca nu`i vad caldura nicaieri. isna pot sa`mi vad dintii imprastiati de dansul peste tot in forum.
asa ti-ai educat si copiii domnule s bucur? ca tata nu ar da in copii matale. :) numai bine... ZEULE! :) p.s. pune si tu poza ta pe forum... ca-mi mai luminezi si mie viata. e hazlie tare... gospodarule. |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 14:50
hai... leaga`te de "i" si ghlimimoace... si alte greseli... ce le`am facut datorita unui singur lucru. scrisul in scarba... :) fiecare cat merita! :) ZEULE!
|
|
artafengshui 183 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:04
De la: leo_, la data 2008-10-28 13:59:48De la: artafengshui, la data 2008-10-27 15:44:42De la: brasoveanuleontin, la data 2008-10-27 12:10:35De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-10-27 10:47:00Generatie inconstienta , egoista , inculta , materialista , subdezvoltata intelectual si fizic ( mai ales baietii ) , incapabila de munca si creatie , dornica de castiguri usoare . Aceasta generatie va distruge civilizatia umana si se va macelari , precum o hoarda de salbatici . "SA-TI TI COLOANA >>VERTICALA" ZISE-I EU ! >>ADICA >>DREAPTA>TE ROG EU ..."UMILA" >>>nu ma scutiiiiiiiiiiii de intrebari....zau asa FIIIIIIIIIIIIIII BARBAT!! >>DACA AI FI LA MINE PE SANTIER ...asa ai deveni !!!sau
AMI.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:19
Unde sunt parintii???? Generatia noua nu a aparut din neant!
Cred ca parintii din ziua de astazi asigura copiilor doar LUCRURILE. Cat mai multe lucruri: telefon, calculator, haine de firma.. Si uita ceea ce este ESENTIAL, singurul lucru care conteaza: educatia!!! (Considera ca educatia ar trebui acoperita de catre scoala, ceea ce este fals). Ii imping apoi "sa-si traiasca viata" si asteapta aprecierea copiilor, dar de unde..? Copiii considera ca merita totul. La un moment dat copiii ajung sa fie foarte surprinsi de faptul ca trebuie sa depuna efort pentru a obtine ceva. Eu am dat mari dureri de cap parintilor in adolescenta (desi nu cred ca am fost mai razvratita decat altii). Si abia dupa ce am avut la randul meu copii am ajuns sa-i inteleg si sa fiu recunoscatoare pentru eforturile lor!!! Nu cred ca eu m-as fi descurcat mai bine decat ei. Pana la liceu au facut zilnic temele cu mine, au mers periodic la scoala sa discute cu profesorii. M-au supravegheat indeaproape pana la 18 ani, nu a fost distractiv pentru mine (si nici pentru ei, saracii! era o lupta continua). Dar azi ii inteleg si nu stiu daca eu nu o sa cedez in fata fiilor mei (sa le zic "faceti ce vreti"). |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 01:26
De la: razvankyokushin, la data 2008-11-13 14:50:23hai... leaga`te de "i" si ghlimimoace... si alte greseli... ce le`am facut datorita unui singur lucru. scrisul in scarba... :) fiecare cat merita! :) ZEULE! Ete ca nu ma leg, Mai baiete, n-ai decat sa spui ce doresti si sa ma percepi cum vrei, sa fi sanatos. Asa este, precum spui, par al dracului rau pe forumurile astea, dar nu sunt nene, ma dau si eu zmeu, de ... am iesti de sub pat, nevasta e neatenta si, de, frustrarea uite unde m-a dus ... Tu ce faci prin Anglia aia ? Ne poti spune cam cu ce te ocupi, asa la modul general ? Cati copii ai ? Ce greutati intampini in cresterea lor ? Dar, sti ce ... nu te mai obosi, ia-te de mana cu Dagaio si mergi sanatos alaturi de ea in neant. Ti-am retras prietenia, supradotatule ! .... Maria, nu te-ai lamurit ce zace in vidanjorul asta din Anglia ? Crezi c-o sa-l lamuresti de ceva ? Pe el sau pe Dagaio ? Nu te-ai lamurit ce figuri sunt astia. Nu ma mai lauda pentru ca cei care ma injura te vor injura si pe tine pentru ca asa gandesc majoritatea celor ce gandesc soft. Am observat ca multi dintre cei ce posteaza sunt romani plecati din tara. Bataiosi. Nu pricep ce le-o fi trebuind sa se incurce pe forum cu unii din tara de unde au plecat. La ce-i ajuta ? Sa nu uite limba romana ? Sa ne tina lectii de dirigentie despre cum sa facem curat prin tara pana cand se intorc ei sa ne tina discursuri despre ce destupati sunt ei intorsi de pe la maturat strazile Londrei, Vienei, Monterealului sau cine stie ce altui oras din lumea asta larga ? Sa ne explice ei "cum e pe la aia" ca noi nu stim, nu pricepem si trebuie sa ne lumineze ei ... De ce nu si-or vedea de treaba oamenii astia pe acolo pe unde sunt ? Nu i-o baga nimeni in seama pe acolo, n-or fi in stare sa comunice cu localnicii, nu i-or fi intelegand pe aia ... Mai ca incepe sa-mi fie mila de ei. Cat de rau poti s-o duci pe acolo ? Va pun aia la munca pe acolo ? Nasol .... Hai, pa...
Acum nu e momentul !
|
|
irinatibu 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 12:15
”Noua generatie” este unica in felul ei asa cum a fost fiecare generatie. Dar, ca parinti, avem un rol....de nepretuit....Copii sunt in mare parte ceea ce noi i-am determinat sa fie.Si nu cred ca acuzand, ii vom putea ajuta vreodata, in vreun fel. Acolo unde lucrez intalnesc zilnic zeci de studenti, copii majoritatea.Nu vad de ce ar trebui sa ne speriem de ei.Cred ca le-ar prinde foarte bine sa le vorbim frumos si cu respect si macar de la noi, ”adultii cei valorosi” sa invete ceva daca nu au putut sa o faca in familie sau la scoala. Parerea mea ca noua generatie are nevoie de sprijin si incredere si respect asa cum a avut fiecare noua generatie. Alienati au fost si vor fi....asta e alta discutie.
|
|
Fosta membra 9am.ro 80 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 15:45
Comentariul d-lui Bucur "atotputernicul" mi-a sugerat o intrebare pentru cei de pe alte meleaguri: cum e "tanara generatie" de pe acolo? Sunt mai destepti, mai culti, mai manierati? Mai bine orientati in societate?
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 20:40
Nu zau, sa ne pierdem timpul cu ei sa le aratam una-alta .... chiar daca ar fi asa, ar vrea ? Casca cineva gura la noi. Interesam pe cineva ? Aiurea.
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 22:15
De la: Atotputernicul, la data 2008-11-14 20:40:12Nu zau, sa ne pierdem timpul cu ei sa le aratam una-alta .... chiar daca ar fi asa, ar vrea ? Casca cineva gura la noi. Interesam pe cineva ? Aiurea.
si electronica !
|
|
Fosta membra 9am.ro 46 mesaje Membru din: 4/11/2008 Oras: Oradea |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 04:17
Am 20 de ani si cateodata mi-e sila de mine,pierd timp pe internet aiurea fara sa am un scop doar pt a fi pe el,candva citeam acuma stau pe internet,ma mai alin cu ideea ca am ce-i sapte ani de acasa, altfel nu stiu....,in ultimii 8 ani s-au schimbat o gramada de lucruri si nu e bine,acest proces s-a intamplat prea repede si nu e de bine...pt multi viitorul este o usa inchisa
|
|
iulidan2 156 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 12:16
daca facem un efort si intelegem tragedia prin care trec tinerii acum, ne va fi usor sa intelegem noua generatie.
traiesc intr-o societate a carei unica scara de valori este banul, nu conteaza cat invata, nimic altceva nu are importanta, decat banul, iar banii, afacerile si posturile bine platite, sunt amanetate pentru totdeauna. singura sansa pentru ei este emigrarea, aici au parte doar de stress, nesiguranta si dezinteres, un trai la limita subzistentei, fara a fi posibil sa se vada vreo posibilitate de evadare. |
|
ralubuzan 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 12:57
Ciudat este ca mai toti cei care ati scris aici aveti dreptate in felul vostru. Din pacate, Romania s-a transformat intr-o tare a nonvalorii. Ce au copiii nostri de apreciat? Un parinte care munceste cinstit dar care vine acasa tarziu, obosit si stresat sau pe cei care fug de munca dar au tot ce le trebuie? Eu am o fetita de 7 ani si in fiecare zi ma intreb ce se va intampla cu ea? Daca o invat sa fie politicoasa, va merge doar pe scara mijloacelor de transport in comun. Daca o invat sa fie cinstita, va obtine note meritate dar cu o mare probabilitate sa fie intrecuta de cei care sunt profesionisti in copiat sau frauda. Daca o invat sa fie eleganta dar decenta atunci cand isi va exercita meseria, va suferi. Pentru ca in Romania femeile destepte si dragute pierd in fata nulitatilor vulgare. Si atunci, intreb, ce model de educatie sa aleg pentru fetita mea? Unul moral, elegant si decent dar care o va face sa sufere foarte mult sau acel model vulgar, egoist si interesat dar care o va proteja de suferinta?
|
|
|
|

Va iubesc!
MAI DRAGA....STI?! CA-N FRANTA CEL MAI MARE SALARIU ESTE AL UNUI...VINDAJOR!!>>>STI CE E AIA?!...MAI STI CA PE SANTIER DACA NU AI UN MAISTRU BUN.ADICA TRAGE SI DE FIARE.CADE BLOCUL CU TINE????HABAR N-AI TU pui de.....pitigoi..."destul am flamanzit pe langa voi" ?! zau ca ai TUPEU!! NIMENI NU A FLAMANZIT IN TARA MEA DAR...toti se vaitau!!!!!!!!!V-AM CRESCUT?! SA FIIIIIIIIII SERIOASA FATUC-OOOOOOOOOOOOOO....CE-AI FACUT TU IN VIATA TA???????????iubire????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eu am facut 5 apartamente si 4 din ele MUNCIND DUPA 1990 ...TU????>>DE FIERUL RAU NIMIC NU SE PRINDE !!! IAR DOAR CEL CARE VREA SA FACA CEVA >>>MUNCESTE!!! TU MUNCESTI??????????????????????? MIE IMI ESTE FRICA DE CE SE VA INTAMPLA CU VOI ...CAND COPII VOSTRI VOR GANDI EXACT CA >>TINEATAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
doar atat sti ...si pana si asta eronat...CE ZICEAI CU .."viramentul"????? HAI SA TE AUD ...ca mai amuzat chiar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! baiatuuuuuuuuuuu citeste DEX-UL si pe urma ascult cuminte explicatia!!!!!!!!!!!!!!!!!