Info
x
Basescu
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 10:40
@click- despre care economie se tot vorbeste ca trebuie salvata ? cea romaneasca ? mai are RO economie ?....si,buuun: o salvezi ! si unde vinzi ce-ai salvat ?pe care piata de desfacere,cind tocmai aici e o buba mare : exces de marfa si cumparatori ptr.ea : ioc !...ptr.ca,dupa parerea mea, daca era cu adevarat o economie de piata ,s-ar fi reglat singura....nebunia cea mare a inceput cu conceptul economiei de consum : mult-mult; tot mai mult; iti trebuie-nu-ti trebuie,cumpara ! mobila pe care ai mostenit-o de la bunici :nu-i buna-nu-i frumoasa -e demodata ! arunc-o si ia alta care-i moderna si te tine 2 ani,nu o viata si poti lua alta si mai moderna si mai proasta!....dar,gata,chiar ma plictiseste discutia asta ! prosti am fost si suntem; hoti am fost si suntem; dar sunt altii si mai hoti decit noi si ne lasam pacaliti ca ultimii prosti din lume...parerea mea !
|
|
Fosta membra 9am.ro 52 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Suceava |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 10:52
Stimata ""JOANNA D'ARC"" Ai trait pe vremea lui ceausescu? Sacrificiile ale cui au fost ,ale lui personal ? sau ale noastre ale celor care au trait si muncit in acea vreme?Ceasescu a fost un continuator al politicii lui Dej conducator pus de prietenii de la rasarit, conducerea era la Moscova.De starea actuala a Romaniei sunt vinovate regimurile instaurate dupa 1945 ,care prin politica lor de distrugere a fruntasilor comunitatii satesti cat si a intelectulilor au desfiintat adevaratele elite, ce au pus in locul lor?pleava .Aceste elite comuniste au format generatii de nonvalori ai caror urmasi din pacate ne conduc si azi.
Nimeni nu poate fi liber ,daca nu se stapaneste pe sine deplin
Ce este toleranta?Atributul umanitatii.
Cunosc multi oameni care de departe par ceva , iar de aproape nimic.
Nu suntem vrednici de stima decat in masura in care noi stim sa stimam.
INSULTA E DECLARATIA INFRANGERII.
|
|
sirboby 1972 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 11:03
De la: mimisarbu, la data 2009-03-20 10:30:44Banci cu capital autihton :CEC, EXIMBANK, Banca Transilvania , Banca Comerciala Carpatica .Sumele imprumutate de la FMI vor merge toate la BNR pentru politica monetara .Restul sumelor imprumutate de la alte entitati vor imprumuta companiile care au datorii externe scadente (datorii care nu sunt garantate de stat ), companii unde sunt angajati care risca sa-si piarda locurile de munca daca angajatori nu sunt ajutati, Daca cite-ai ce am scris eu mai sus vedeai ca sunt deacord cu ajutorarea firmelor romanesti! Dar nu sunt deacord cu ajutorul acordat de stat firmelor straine! Motivul e urmatorul: De ce Renault(si alte firme straine) nu dau acelasi salariu in Romania ca in tara de origine? De ce bancile(care vor beneficia de relaxarea politicii monetare ca si bancile alea care spui tu ca-s romanesti)nu acorda imprumut la euro in aceleasi conditii ca in tarile de origine?Adica tu ma jecmanesti pe mine romanul care am nevoie de un imprumut mai mult decat pe vestic,si cand ai probleme vii la mine sa te salvez? Stii de exemplu ca mancarea dintr-un supermarket din Anglia costa la fel,sau chiar mai putin decat intr-un supermarket din Romania? Dar produsele sun calitativ superioare? Au aceleasi costuri? Nu cred! In UK un vanzator ridica aprox1000 de lire pe luna! Cat ridica o vanzatoare in Romania?Atunci de ce? Pentru ca-s pusi pe jecmaneala! Bun ii ajut pe toti ! Contra ce? In SUA guvernul ii ajuta contra actiuni(la unele companii chiar 80% din actiuni) In Romania ?????? Daca se face tot asa si in Romania de ce nu se spune clar ?
Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi
ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi
Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri
Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:38
De la: mimisarbu, la data 2009-03-20 10:52:10Stimata ""JOANNA D'ARC"" Ai trait pe vremea lui ceausescu? Sacrificiile ale cui au fost ,ale lui personal ? sau ale noastre ale celor care au trait si muncit in acea vreme?Ceasescu a fost un continuator al politicii lui Dej conducator pus de prietenii de la rasarit, conducerea era la Moscova.De starea actuala a Romaniei sunt vinovate regimurile instaurate dupa 1945 ,care prin politica lor de distrugere a fruntasilor comunitatii satesti cat si a intelectulilor au desfiintat adevaratele elite, ce au pus in locul lor?pleava .Aceste elite comuniste au format generatii de nonvalori ai caror urmasi din pacate ne conduc si azi.
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:56
De la: mimisarbu, la data 2009-03-20 10:52:10Stimata ""JOANNA D'ARC"" Ai trait pe vremea lui ceausescu? Sacrificiile ale cui au fost ,ale lui personal ? sau ale noastre ale celor care au trait si muncit in acea vreme?Ceasescu a fost un continuator al politicii lui Dej conducator pus de prietenii de la rasarit, conducerea era la Moscova.De starea actuala a Romaniei sunt vinovate regimurile instaurate dupa 1945 ,care prin politica lor de distrugere a fruntasilor comunitatii satesti cat si a intelectulilor au desfiintat adevaratele elite, ce au pus in locul lor?pleava .Aceste elite comuniste au format generatii de nonvalori ai caror urmasi din pacate ne conduc si azi. Pai stimata Mimi Sarbu daca cuceririle erau ale poporului,esecurile nu tot ale poporului erau?De ce nu i-au impuscat si pe ministri,prim-ministri,pe cei din CC,din Marea Adunare Nationala,pe secretarii de partid,pe directorii care au raportat productii,,record'',pe directorii de edituri tehnice,pe comandantii de vas,pe muncitorii care se conduceau dupa principiul ,,cine-i fraier si munceste are tot ce vrea,cine-i smecher si chiuleste are tot asa'' Si mai am niste intrebari pentru si un sfat! Mai cititi istoria si o sa vedeti ca Ceausescu a fost un ,,dizident''ca sa folosesc un cuvant uzitat dupa'89,si chiar le-a suflat in bors prietenilor de la rasarit! Daca nu au fost meritele lui,atunci azi cum se face ca traim mai prost ca atunci,si tara e mai saraca si cu mai multe datorii ca pe timpul lui? A dar ca bun roman ce sunteti dvs. esecurile nu-s ale mele dar succesele(sau succesurile) da! Comentati ceva?
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:44
Scuze pentru greselile de scriere! Gen deacord in loc de ,,de acord'' ,,cite-ai'' in loc de ,,citeai''etc E din cauza vitezei!
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:48
D-le sirboy. Raspunsul la prima intrebare este ION ILIESCU, care a regizat acel simulacru de proces , impuscarea lui Ceasescu pentru a nu spune cine este ILICI.DE CE NU A FOST IMPUSCATA TOATA CAMARILA ?NU ACESTI DEMNI URMASI AI COMUNISTILOR SI SECURISTILOR NE-AU CONDUS DUPA 89?DE CE TRAIM PROST ?PENTRU CA ASA AM DORIT PRIN ALEGERILE FACUTE . DE CE S-A VRUT CU ORICE PRET INABUSIREA PIETII UNIVERSITATII PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA ?
SA AUZIM DE BINE DRAGI TOVARASI SI PRETINI
|
|
n_costique 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 16:48
Cum am scris si anterior , pe forumurile astea sunt citiva oameni platiti. Acum ceva mai putini dar sa te tii la inceperea campaniei...Se pot imputa multe unui om si unui politician in special. Churcill Winston a spus:" iti trece dorul de democratie dupa ce vorbesti 5 minute cu un votant" ! Si avea dreptate. Majoritatea habar nu au cu ce se maninca politica si viata.Isi vind munca si pricep...nimic!
Basescu e politician. Asa ca are adversari multi. Dar dusmanii...cum sa nu tii faci daca condamni in parlament comunismul , tatal tuturor aberatilor care vietuiesc acum in Parlament si pe linga el ?Cum sa nu tii faci daca ataci "jurnalismul" pe care il fac imbogatitii din furt care te mai si atentioneaza ca "statul sa se pazeasca de mine" ! Nu e sfint . Dar fata de Iliescu care i-a crescut la sin, e imensa diferenta. Pina nu o apare altul mai bun (de la PNL nu poate fi ca ala e partidul de buzunar al lui Patriciu iar PC e partidul de buzunar al lui Voiculescu-Felix), nu pot sustine pe altul. Iar neprezentarea la vot nu e o solutie. Asa au ajuns ca toti calicii din tara asta sa faca parlamentul (54% din votanti nu au liceul !) si astfel tara sa fie subjugata tinerii in brate a celor ce nu produc de catree cei ce muncesc. care devin din ce in ce mai putini...! Nu avem drumuri caci nu avem cu cine le face in primul rind. S-a boierit lumea,munca e grea..! In agricultura la fel, cine sa munceasca...? |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 16:56
De la: n_costique, la data 2009-03-20 16:48:21Cum am scris si anterior , pe forumurile astea sunt citiva oameni platiti. Cine dom'le este platit si tu cum ai aflat ?Sunt platiti de tine sau de unde stii ?Parerea mea este ca tu esti platit de Dan Diaconescu sa dai dezvaluiri senzationale ,incredibile,prin care oricine indrazneste sa spuna ceva de rau de Base este platit de "dusman" (probabil de Patriciu ).Pe scurt o sa te rog sa imi prezinti si mie dovezile pe baza carora ai facut afirmatia de mai sus .Daca nu ai aceste dovezi atunci esti doar un basescian nesimtit care arunca cu noroi si a carui gura vorbeste fata el . |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 19:47
in principiu n_costique are dreptate!
adica intre doua rele...o alegi pe cea mai putin rea,normal! si uite asa am ajuns eu sa pledez pt. monarhie! |
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:13
De la: mimisarbu, la data 2009-03-20 14:48:50D-le sirboy. Raspunsul la prima intrebare este ION ILIESCU, care a regizat acel simulacru de proces , impuscarea lui Ceasescu pentru a nu spune cine este ILICI.DE CE NU A FOST IMPUSCATA TOATA CAMARILA ?NU ACESTI DEMNI URMASI AI COMUNISTILOR SI SECURISTILOR NE-AU CONDUS DUPA 89?DE CE TRAIM PROST ?PENTRU CA ASA AM DORIT PRIN ALEGERILE FACUTE . DE CE S-A VRUT CU ORICE PRET INABUSIREA PIETII UNIVERSITATII PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA ? Draga Mimi,eu nu sustin ca s-a trait extraordinar pe vremea lui Ceausescu! Au fost lucruri foarte proaste! Incepand cu televiziunea si cultul personalitatii si terminand cu alimentele pe cartele,dar au fost si multe lucruri bune! Si cred ca daca le diseci mai bine in toate gasesti si ceva bun! Hai sa dau niste exemple! Acum avem televiziuni o gramada! Dar cate sunt obiective si impartiale? Cate nu nu sunt aservite unor interese(politice,economice etc?) Atunci aveam salam cu soia,acum cumparam soia fara salam! Atunci aveam cartele de alimente! (dar eu unul nu am vazut pe nimeni murind de foame) Acum avem oameni care mor de foame,avem 40% din populatie obeza,avem E-uri, Atunci nu aveam caldura! Acum o oprim noi ca sa micsoram factura! Atunci nu puteam calatori in strainatate ,acum putem dar intreb si eu cat la suta din romani au fost in excursie de placere si nu dupa toale la turci,sau la hei rup prin Europa! Atunci orice parinte cu capul pe umeri isi putea trimite copiii in tabere! Cati tineri o pot face acum? Vorbesc in procente! Si daca faci o paralela ai sa vazi ca sunt cam aceleasi procente! Deci ca am schimbat? Poate ca o vom duce mai bine cand vom invata sa luam ce era bun din comunism,fara idei preconcepute ca ce e din comunism e neaparat prost ,ce e bun in democratie, si facem un talmes-balmes pe care sa-l punem in practica! Uite ca Sidex-ul e bun la capitalisti (Mittal) desi e facut de comunisti,Dacia la fel,etc A apropo nu aveam clanuri mafiote! Si le mai era frica de partid de Secu si judecatorilor,doctorilor,etc.Acum nu le frica de nimeni ca se judeca intre ei si cum corb la corb nu-si scoate ochii!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:15
De la: vaneamarin, la data 2009-03-20 16:56:01De la: n_costique, la data 2009-03-20 16:48:21Cum am scris si anterior , pe forumurile astea sunt citiva oameni platiti. Dar tu ai "dovezi" pentru ceea ce sustii, prietene Vanea ? Mi se pare de bun simt comentariul omului dar tu sari ca toapa de tata Leana si ceri "dovada" Omul isi spune parerea. Trebuie sa-ti dea tie vreo socoteala ? Cu sitma, "Un basescian nesimtit"
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:20
uitati ce mi-a trimis cineva pe mail.....cititi pana la capat!!!!
In Romania, bancile austriece au amenintat ca vor falimenta piata bancara europeana daca nu primesc fonduri de la statul roman. In consecinta politicienii autohtoni, au fost chemati la Bruxelles, unde li s-a cerut ca Romania sa angajeze acest imprumut. Acesti politicieni corupti, multi fiind pe statele de plata ale masoneriei mondiale, au elaborat rapid un plan de aservire a Romaniei printr-un imprumut debilitant, CEL MAI MARE IMPRUMUT FACUT DE ROMANIA VREODATA! Ca sa va fie foarte clar ca e o conspiratie: 1. SECRETISM (aflam din UE, prima oare, ce bani luam noi) 2. GRABA (repede, repede, au si venit sacalii FMI) 3. NU SE DAU JUSTIFICARI CLARE PENTRU UTILIZAREA SUMEI 4. Nu s-au organizat intruniri mediatizate, cu participarea cremei economistilor romani, unde sa se dezbata clar, pe fata, daca avem sau nu, nevoie de imprumut 5. Se evita declararea sumei totale! Asta va permite marirea ulterioara a sumei, la oridecit e “nevoie”. Unii afirma, 20 miliarde, dar e putin probabil, deoarece o tara, mai mica, ca UNGARIA, imprumuta 25 MLRD, iar noi numai 20? 6. Nu s-a indicat un organism clar de control, un sistem de indicatori de verificare a sumelor date 7. Dat fiind marimea sumei si conditiile globale deosebit de grave, precum si faptul ca in final, poporul roman va returna imprumutul, ar fi trebuit sa fie tratat cu o transparenta TOTALA, in mass media; de asemenea, sa se publice o lista cu ce bani se dau si cui? Deci, acestea sint definitorii unei FRAUDE DE PROPORTII, care i se pregateste poporului roman. In Ungaria, au argumentat inca de anul trecut ca au nevoie de 25 Miliarde. Au imprumutat si tot nu au putut evita recesiunea. Sa vedem, in continuare, ce se va face in mod real cu banii. Banii vor intra "virtual" in BNR, iar de aici vor fi dati in proportie de 80%, bancilor straine. Acesti bani, impreuna cu banii strinsi de la populatie, prin dobanzile mari oferite (atentie romani!) vor fi transferati in strainatate, la bancile mama. Dupa care vor declara falimentul aici, local. Intre timp se vor stradui sa reduca si limita minima de siguranta in BNR, ca impactul sa fie si mai devastator (cum a fost si facut, de curind, cu o variatie mica, e drept, dar s-a facut ca sa se testeze reactia publicului). Cu restul de bani, dupa cum era de asteptat: avem campanii electorale, politicieni care nu au prea avut de furat in ultimul timp. Vor fi abonati la borcanul cu miere! Deci romanii, se vor alege cu PLATA IMPRUMUTULUI + DOBINZI. Nu numai aceasta, caci imprumutul e conditionat de acceptarea de catre guvern a urmatoarelor conditii: - banii trebuie sa “AJUTE” bancile austrice in dificultate in Romania -cresterea taxelor, TVA, impozit profit -reducearea bugetlui sanatatii si invatamintului -obligativitatea CHIP-arii (la inceput pasaport, dupa aceea buletine si permise auto, gradual, si in final in corpul uman) - obligativitatea montarii camerelor de luat vederi peste tot - implementarea statului politienesc absolut, cum a fost arat in romanul orwelian “1984″ si in care romanii au trait timp de 50 de ani -obligativitatea vaccinurilor (vedeti HPV si acum vedeti contaminarea cu Gripa aviara in Cehia, Austria si Germania) Cititi aici pe linga ce pericol am trecut (nu se stie sigur, daca a trecut!): www.infowars .com/vaccines- as-biological- weapons-live- avian-flu- virus-placed- in-baxter- vaccine-material s-sent-to- 18-countries/ Ca urmare, va rezulta imediat o devalorizare accentuata a leului, la cca 7…8 RON/EURO, se vor mari de cca 8 ori a impozitelor pe proprietati, se va mari TVA si in general toate taxele, cu scopul de a plati datoria. In urma procedurii de Asasinat Economic, tara va fi la dispozitia “firmelor prietene” FMI, care vor veni ca hienele sa se infrupte din ce a mai ramas din tara noastra. Vedeti aici cum actioneaza FMI: Daca nu credeti, aduceti-va aminte de anii ‘90, ce s-a intimplat in Romania. Cine sustine cel mai vehement acest imprumut? Dl. Guvernator Mugur Isarescu, care face parte din Comitetul executiv al Comisiei Trilaterale, unul din organele importante ale conspiratiei mondiale: Lista cu membrii Comisiei Trilaterale 2008 Daca domnia sa a afirmat acum doua luni ca totul e OK, ca avem suficiente rezerve, cum s-a schimbat atit de radical situatia, incit va fi nevoie sa imprumutam asa o suma mare, CEA MAI MARE DIN ISTORIA ROMANIEI? Ideea este ca acesti tradatori, vor aduce diverse date, diverse calcule si statistici contrafacute, sa-si ascunda hotia. Trebuie ca poporul roman sa fie ferm: daca actualul guvernator nu se pricepe sa administreze Banca Nationala, cu ce avem in acele conturi, sa plece! Guvernatorul Bancii din Islanda care A FALIMENTAT VOIT ISLANDA a fost fortat de popor sa plece: www.itnsourc e.com/shotlist/ /RTV/2009/ 02/11/RTV249809/ news. xinhuanet. com/english/ 2009-02/27/ content_10915777 .htm Trebuie sa ne trezim inainte ca sa ne falimenteze! Atentie foarte mare romani. Situatia nu e similara cu a anilor ‘90. Acum lumea se afla intr-o acuta recesiune. TOATA LUMEA! Exista un indicator real (nu poate fi manipulat), Baltic Dry Index, care arata cite tone marfa, se transporta intre porturi in lume. Acest indice a scazut de la 10,000 la 700, acum cu criza. Asta inseamna ca nu se mai transporta marfa de la producatori inspre consumatori, Se va consuma ce este in depozitele en-gros si dupa aceea , gata. www.rense. com/general85/ des.htm Presedintele Agrostar, dl. Stefan Niculae ne avertizeaza ca, datorita legilor votate de politicieni, anul acesta productia agricola va fi insuficienta si va trebui sa depindem in totalitate de importuri: www.realitat ea.net/din- vara–romania- va-depinde- in-totalitate- de-importurile- agricole–potrivit- presedintelui- agrostar_ 475927_comentari i.html#comments Ca sa va faceti o idee, ca in toata lumea, in 2009 productia agricola s-a redus la 15% din cauza secetei: www.unleaven edbreadministrie s.org/?page= drought In SUA, in California (grinarul american) elitele nu dau apa pentru irigatii, in Australia a fost un incendiu devastator, in majoritatea tarilor e o seceta extinsa: www.cfbf. com/agalert/ AgAlertStory. cfm?ID=1062&ck=CD89FEF7FFDD490D B800357F47722B20 Deci, sintem complet expusi, securitatea nationala va fi complet compromisa cu acest imprumut si datoria noastra e sa-i oprim pe politicieni sa ia acest imprumut. Desi noi banuiam asta inca de anul trecut, Adrian Nastase arunca si el bomba: “Sunt presiuni externe pentru ca Romania sa ia imprumutul de la FMI” Toata lumea se afla la acest moment, intr-o criza diabolic orchestrata de inalta elita mondiala, in special, familiile Rotschild si Rockefeller, cu scopul de a spolia toate popoarele lumii de bogatiile pe care le au si de a-si indeplini visul secular, acela de a conduce, pe fata, nu din umbra ca si pina acum,intreaga planeta. Aflindu-se pe ultima suta de metri, elitele au conceput aceasta criza, adica lovitura finala, acum 16 ani, prin conceperea bulei imobiliare din Statele Unite (Fannie si Freddy) si mai ales a bulei derivativelor. Au reusit prin coruptie si prin folosirea mass-mediei, care e 100% in mina lor, ca guvernele sa inchida ochii la escrocheriile unor escroci mai mici sau mai mari, gen Maddoff, sau la devalizarea a 125 Miliarde de dolari in Iraq, etc. Astfel ca la momentul pertinent, au denunutat chiar ei, escrocheriile ce se desfasurau, amplificind efectele prin presa si televiziune, declansind astfel criza. Criza au declansat-o cu scopul distrugerii tuturor sistemelor bancare ale statelor lumii, bazindu-se pe cea mai mare escrocherie si bataie de joc: BAILOUTUL BANCILOR FALIMENTARE IN SUA si UK; sa se dea din banii contribuabilor fonduri bancilor, fara nici un control din partea statului, fara sa le ceara actiuni in schimb, sau sa li le impuna conditii in favoarea cetatenilor. De altfel, primind acesti bani fara nici un control sau sistem de a fi verificati, bancherii imediat si-au permis sa-si acorde niste bonusuri nesimtite, dupa ce ca tot ei au adus bancile in pragul colapsului. Semnarea acestui bailout de 780 Miliarde $, a fost posibil prin fortarea politicienilor sa semneze un document de 1600 pagini, numit Stimulus Bill, fara nici o prezentare prealabila a continutului, ci doar cu o ora inainte de semnare. Politicienilor li s-a spus ca daca nu semneaza, guvernul va declansa legea martiala. Justificarea semnarii acestui act a fost, pasamite, sa ajute economia americana (indirect, cea globala ce ar fi fost afectata de caderea firmelor de asigurari), prin crearea de noi locuri de munca si prin impulsionarea sistemului economic. De fapt banii au ajuns cca 80% la banci si nu s-au creat locuri de munca. Restul au fost canalizati spre diverse firme `’prietene`’ a celor din sistem. Ce este socant e, ca nici pin azi, Banca Rezervei Federale, nu vrea sa spuna unde s-au dus, la ce banci, cele 2,2 TRILIOANE de dolari din banii contribuabililor. Banca Mondiala, pentru cine nu stie, este organic legata de Banca Rezervei Federale a SUA, care este o BANCA STRICT PRIVATA, nu se afla sub controlul guvernului SUA si unde actionari sint familia Rotschild 80% si Rockefeller, 20%. De asemenea FMI este un organ foarte “eficient” al acestor elite. Ca sa nu mai existe nici un dubiu, ca actuala stare este cauzate de conspiratie: Banca Rezervei Federala a stopat din 23 Martie 2006, publicarea cantitatii totale de dolari in circulatie, pentru a se pregati pentru viitorul de acum. Astfel se tiparesc bani fara acoperire, in nestire si nu se stie exact valoarea inflatiei: safehaven. com/article- 4108.htm Comisia de verificare a bursei americane, SEC, a fost informata acum 10 ani, ca escrocul Madoff desfasoara un joc piramidal tip schema Ponzi (Caritas), dar nu au luat nici o masura sa investigheze. De altfel, in ultimul film, The Obama Deception (Inselaciunea lui Obama), patriotul si luptatorul american impotriva Noii Ordini Mondiale, Alex Jones, ilustreaza foarte sugestiv ce s-a intimplat in lume in ultima vreme. Cu banii FURATI de la oameni, elitele si-au permis sa ruineze piata petrolului. De ce? Ne-a spus Soros de ce: Pentru ca mai exista tari rebele, cum e Iran, Rusia sau Venezuela care nu vor sa joace cum le cinta Noua Ordine Mondiala. Si chiar el, spune cu satisfactie, ca Chavez nu poate finanta o revolutie bolivara cu 40$/baril si ca lui Ahmadinejad nu-i da mai mult de un an ca presedinte. Cu banii furati, elitele mentin pretul scazut la aur, si il cumpara in cantitati industriale. Intre timp se tiparesc cantitati necontrolate de bancnote care vor prabusi in viitorul apropiat moneda SUA. Elitele cumpara cele mai valoroase proprietati, firme si bunuri pe nimica toata. Cu o parte din acesti bani furati, isi angajeaza ARMATE PRIVATE, deoarece se asteapta ca in momentul cind oamenii vor afla de marea tradare, sa protesteze cu violenta. In SUA platesc firma Blackwater, actual Xe (ce a actionat in Iraq), iar in Europa este constituita o armata NATO secreta, de elita: www.globalre search.ca/ articles/ GAN412A.html Armatele secrete ale NATO. Operatiunea Gladio si terorismul in Europa de Vest De asemenea ei isi construiesc BUNKERE SUBTERANE, (20 MILIARDE $ per bucata), unde se pregatesc sa se retraga in caz ca nu mai pot controla masele dezlantuite. In aceste bunkere stocheaza provizii pe termen indelungat, cumparate tot din banii oamenilor: www.worldnet daily.com/ index.php? fa=PAGE.view&pageId=70281 Pentru eventualitatea unei razmerite extinse, ei si-au pregatit intr-un bunker unde au stocat toate tipurile de semintele de pe pamint, in Svalbard Norvegia, ca sa fie asigurati, ca dupa ce vor declansa la suprafata arme nucleare neutronice de mica putere, care distrug oamenii si viata, dar lasa neatinse cladirile si infrastructura, vor putea sa recreeze pe pamint plantele: news. bbc.co.uk/ 2/hi/science/ nature/6335899. stm Aceste micro-nukes sint arme nucleare de putere foarte mica, cu timp de injumatatire foarte scurt, cum s-au folosit si in Bali: www.cuttinge dge.org/NEWS/ n1715.cfm Unul din scopurile lor declarate este ca sa reduca populatia Terei la un minim de 500 milioane, usor controlabili, declaratie cioplita in 8 limbi pe Pietrele ghid din Georgia, SUA: en.wikipedia .org/wiki/ Georgia_Guidesto nes www.radiolib erty.com/ stones.htm Ei platesc miliarde pentru a studia in laboratoare cum sa faca Virusul Gripei Aviare cit mai letal; iata ca ce s-a intimplat acum o saptamina in Cehia: www.torontos un.com/news/ canada/2009/ 02/27/8560781. html Produc niste arme biologice ingrozitoare, pe care le vor prezenta ca aparute ca rezistenta la antibiotice, dar de fapt obtinute prin militarizarea si modificarea genetica, in laboratoare, a unor stafilococi, printre care necrosis fasciis si stafilococul pyogenes, precum si variante super rezistente al stafilococului aureus. Ele vor “aparea” in lume ca o ciudatenie la inceput, insa fac ca antraxul sau ciuma bubonica sa para ca o plimbare prin parc: Au introdus in toate produsele alimentare, in sucurile racoritoare, batoanele energetice, etc. sirop de porumb, HFCS (High Fructose Corn Syrup) care prin tehnica de fabricatie contine doze mari de mercur, care produce diabet si alte afectiuni grave: SUA au amenintat India, dupa ce aceasta a interzis comercializarea Coca Cola ºi Pepsi Cola, datorita concentratiei mult peste limita admisa de pesticide www.chicagot ribune.com/ features/ lifestyle/ health/chi- mercury-corn- syrupjan27, 0,2801323. story Lista produselor in care se gaseste sirop de porumb (HFCS). Veti fi socati de ceea ce aflati: www.accident alhedonist. com/index. php/2005/ 06/09/foods_ and_products_ containing_ high_fruct De asemenea nelipsitul Glutamat de sodiu - MSG, sau E621, ce se foloseste ca potentator de aroma, in mai toate supele la plic si adaosurile de mincare tip Vegeta. www.ecomagaz in.ro/vegeta- mult-gust- multa-sare/ Vedeti in acest clip, ce afectiuni grave produce acest aditiv alimentar. Ne-au introdus in circuitul alimentar aluminiul, un metal care s-a demonstrat clar ca produce boala Alzeheimer: www.alzheime r.ca/english/ disease/causes- alumi.htm Au introdus in vaccinuri, pe care ne obliga copilasii si pe noi sa le luam, diferite substante, saruri de aluminiu, mercur (Thimerosal) , celule prelevate de la fetusi***, care destabilizeaza sistemul imunitar al organismului si produc cancer, SIDA si deseori chiar moarte: www.squidoo. com/vaccinestras hdna Despre celulele de fetusi *** din vaccinuri, s-au descoperit lucruri terifiante: lizditz. typepad.com/ i_speak_of_ dreams/2009/ 01/vaccines- and-fetal- cell-lines. html Vaccinuri contaminate cu virusul HIV, descoperite in SUA, au fost retrase si vindute apoi in EUROPA, infectind mii de hemofili. www.ahrp. org/infomail/ 0503/22.php In apa de baut a oamenilor se adauga fluor (in SUA si alte tari). Fluorul afecteaza nivelul general de inteligenta; aviz numarul mare de copii retardati care se nasc: www.fluoride alert.org/ health/brain/ DAR SI IN ORICE PASTA DE DINTI DIN LUME: www2. fluoridealert. org/Alert/ United-States/ National/ Toothpaste- How-Safe In Europa si la noi se introduce clor, care produce cancer, eczeme si boli grave de inima: www.fluoride alert.org/ health/brain/ In sarea de bucate, sarea de masa, se introduce CIANURA! Verificati chiar dvs, pe pachetul de sare, ce contine E535 (ferocianura de sodiu) sau E536 (ferocianura de potasiu), ca agenti anticoagulare. In stomac sau lichide, ferocianura disociaza in mai multi compusi, dintre care SI CIANURA. Cu fiecare lingurita de sare, introducem in noi CIANURA. Cine are nevoie sa consumam in orice mincare, cianura? Verificati chiar dvs. Toate medicamentele care se prescriu, de fapt trateaza efectele si nu cauzele bolii. Aceasta permite mentinearea oamenilor bolnavi in continuare si beneficii de zeci de miliarde, pentru firmele de farmaceutice. Ca sa ne omoare si mai eficient vor sa voteze in Europa si SUA, Codex Alimentarius, prin care vor sa priveze oamenii de vitamine, aminoacizi esentiali, sa introduca numai hrana modificata genetic (GMO). Adica de exemplu, vor sa declare vitamina C, medicament cu distributie controlata, ca si heroina, pe care sa o poti lua numai pe reteta. Spre norocul nostru, niste oameni curajosi au oprit aceast abominabil atentat in Europa (pe moment). In SUA, e in stadiul final de aprobare. Sterilizarea barbatilor, prin introducerea in alimentatie a unui soi de porumb modificat genetic, care contine o gena a sterilitatii, precum si sterilizarea prin vaccinare, a femeilor: www.healthfr eedomusa. org/?p=563 Tot pentru reducerea numarului de familii, si deci a copiilor, se voteaza in toata lumea, legi care dau drepturi “excesive” femeilor si copiilor, cum este acum si in Romania, care de fapt vor descuraja oamenii sa-si mai intemeieze familii si sa apeleze la “servicii” platite. In acest fel, statul poate incasa impozit pe prostitutie si e sigur ca nu se mai nasc atiti copii, exact cum s-a trasat calea de scoala eugenica britanica, la inceputul secolului, prin Bertrand Rusell. Prin aceste legi, vor face ca oamenii sa fie si mai insingurati, deci mai expusi la manipularea psihologica. Sa nu uitam ca miscarea feminista, nu a avut decit scopul ca femeile sa mearga si ele la servici, si sa creasca masa persoanelor impozitate, concomitent cu scaderea numarului de copii. www.bibliote capleyades. net/sociopolitic a/sociopol_ globalelite05. htm De asemenea, elitele vor sa chip-eze toti oamenii, cu scopul de control complet. Si la noi, doresc introducerea peste noapte a buletinelor, permiselor auto si pasapoartelor cu CHIP, sub motivul ca asa e modern, dar de fapt e etapa pregatitoare pentru implantarea CHIP-ului RFID, in mina (RFID=Radio Frequency Identifying Document). Astfel au timp sa realizeze reteaua utilizata la citirea chip-urilor, de la distanta si creaza o obisnuinta in a accepta aceste chipuri. Vedeti aici ce-i spune Nik Rockefeller lui Aaron Russo (pentru ca a spus lumii acest secret, Arron a fost ucis, desi amandoi sunt evrei!). Chip-urile au o mica baterie de litiu, care doar la o mica fisura, se scurge in fluxul sanguin. Acest litiu e o otrava puternica, care produce moartea in niste chinuri groaznice. Deoarece, schimbul liber de informatii intre oameni, pe internet, este foarte deranjant pentru aceste elite, care fac eforturi enorme sa blocheze orice informatii in mass media controlata de ei, au inceput sa ia masuri de a desfiinta forma actuala de internet. Astfel ei preconizeaza implemetarea accesului pe baza biometrica la furnizor si siteurile vor trebui “aprobate”. Acestea au fost deja implementate si testate in China, unde functioneaza perfect. Vor incepe de la interzicerea site-urilor pentru adulti, de jocuri si in final vor interzice site-urile “deranjante”. De altfel, politicienii corupti din Romania, au si votat pe ascuns, in perioada summitului NATO la Bucuresti, ascultarea telefonului, interceptarea mailului si inregistrarea siteurilor pe care navigam. Deci impreuna cu chip-area, se doreste un control absolut, a ceea ce facem, unde ne aflam, citi bani avem, ceea ce cumparam, ce mincam, la ce filme ne uitam, ce ziare citim. ELITELE VOR UN CONTROL COMPLET. Si daca noi ne razvratim, vor da comanda de blocare a CHIP-ului. Din acel moment, omul inceteaza sa mai “existe” social. Acesta e genul de control pe care il doresc. DE ALTFEL SCOPUL FINAL AL CRIZEI, va fi ca dupa distrugerea completa a economiilor si sistemelor bancare, oamenii sa fie atit de ingroziti si de terifiati de lipsuri de tot felul, incit vor cere guvernelor sa faca ceva. Atunci, elitele, care asta de fapt si asteptau, vor aduce in prim plan, BANCA MONDIALA, cu O SINGURA MONEDA, VIRTUALA, care va fi introdusa electronic pe chip-ul din mina. Ca urmare a foametei si a lipsurilor, oamenii vor ACCEPTA DE BUNA VOIE ACESTE CHIP-uri: www.prisonpl anet.com/ globalists- exploit-financia l-meltdown- in-move-towards- one-world- currency. html Dupa consultarea acestor materiale, cred ca nu mai aveti nici un singur dubiu, ca este o monstruoasa conspiratie antihristica, impotriva sanatatii, libertatii si in final, a existentei umane. A fost prezenta global, o situatie ce se prezinta extrem de grava si periculoasa pentru viitorul nostru si al copiilor nostri. Va rog sa transmiteti aceste informatii tuturor prietenilor si cunoscutilor, situatia este atit de grava incit nu permite nici o intirziere. Daca nu va ginditi la voi, ginditi-va la copiii dvs. si la cei dragi, care vor avea de suferit daca nu luam masuri acum imediat. ACEST IMPRUMUT TREBUIE SA FIE APROBAT SAU DEZAPROBAT DOAR PRIN CONSULTAREA POPULATIEI PRIN REFERENDUM. Nu ne putem baza ca altii sa gindeasca si sa actioneze pentru noi. Nu ne putem baza pe politicieni, sau pe guvernanti. Ei sint “informati deja”, lucreaza puternic la indeplinirea agendei elitelor si oricum si-au luat mijloacele lor de protectie. Dar ceea ce nu stiu ei, saracii, este ca si ei vor sfirsi ca noi, poate chiar mai rau, pentru ca in final, dupa ce-si vor fi sfirsit misiunea, stapinii lor, or sa se descotoroseasca de ei, ca stiu deja prea multe, cum au facut tot timpul cu tradatorii, in istorie. De aceea va rog, sa spuneti asta tuturor oamenilor si cei care mai simtiti ceva pentru tara si poporul acesta, votati la petitia online: www.petitieo nline.ro/ petitie/fara_ imprumut_ la_fmi_si_ banca_mondiala- p67703048. html |
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:26
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 20:20:57uitati ce mi-a trimis cineva pe mail.....cititi pana la capat!!!! WELLCOME IN THE REAL WORLD!!!!!!!!!!! VEDETI VOI DE CE A FOST CEAUSESCU UN CONDUCATOR BUN!!!!!!!!!!!!!!!! Mai presus de alte speculatii! Ca a facut din romani niste oameni liberi! Un om dator nu e un om liber! A fost un conducator cu coloana verticala despre care se poate spune orice numai ca nu a fost patriot si nu a tinut cu Romania ,nu! Remember 1968! A avut si el bubele lui ca orice om! Si pentru asta a platit cu viata! Dumnezeu Sa-l Ierte!
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:29
semnati neaparat petitia de la sfarsitul textului...
numai bine tuturor!!! |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:30
N-ar fi mai simplu ca statul roman sa cumpere bancile astea austriece din Romania la pretul pietei si pe urma sa le finanteze cat doreste ?
Sa fim noi prostii Europei si ai lumii ? Te pomenesti ...
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:37
De la: Subredul, la data 2009-03-20 20:30:40N-ar fi mai simplu ca statul roman sa cumpere bancile astea austriece din Romania la pretul pietei si pe urma sa le finanteze cat doreste ? in primul rand nu exista bani(dar....culmea...pentru pasapoartele biometrice apar in mod miraculos 2 miliarde de euro!!!)..... in al doilea rand...ce....crezi k aia ar fii prosti sa vanda afacerea kr le aduce o gramada de bani??? |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:56
De la: Subredul, la data 2009-03-20 20:15:06 Nu trebuia sa te mai semnezi Subredule,stiam ce esti . Sa spui ca omul a avut un comentariu de bun simt cand i-a acuzat absolut fara argumente practic pe toti cei care au ceva de spus impotriva lui Base(nu stim care sunt aia platiti,nu ?!Nici el nu va spune ! ) inseamna ca esti sau nesimtit sau idiot .Eu am ales varianta buna pentru tine ,esti nesimtit . PS:Vezi ca vreau sa-l votez si eu pe Base si am pus o intrebare .Vreau si eu sa stiu CE LUCRU BUN A FACUT(a facut intelegi ?!!Nu ce a spus ,nu isteriile lui,ce a facut pur si simplu) BASESCU PENTRU TARA DE CAND ESTE PRESEDINTE PANA ACUM? |
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 21:03
Subredule tot Ceausescu a facut-o si pe asta?
Apropo pentru cultul personalitatii nu-l invinuesc pe el! Daca atunci cand vii acasa sotia nu te mai scoate din ,,ce frumos esti,ce destept,tu esti totul pentru mine'' dupa un timp incepi sa o crezi! Dar daca iti spun milioane de oameni si nici unul nu-ti arata realitatea! Aduceti-va aminte ca daca Ceausescu facea o vizita undeva inainte de a sosi se umpleau galantarele,dispareau cozile,porumbul erau de jumate de metru(cusut cu sarma) poate el chiar credea ca asa e! Si daca la tine ajung cifre record spui ca din astea jumate merg la export iar restul la intern! Pana aici totul e OK! Dar ce te faci daca aceste cifre sunt putin mai mult de jumatate si nu mai ramane decat putin pentru intern? Asa ca.......................................sunt si altii care meritau aceasi pedeapsa ca si el! Poate mai mare! Basescu sa traiasca ca e capu la tara noastra!
|
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 21:39
BaSESCU,pe ultima suta de metrii a facut o fapta criminala pentru ROMANIA.
boc este mic si ingust la minte dar o sluga supusa lui Basescu si chiar va fi executat in locul lui. O suma de 19.000.000.000 Euro,adica 79.800.000.000 Roni,care vor intra in Banca ,vor ramine doar scriptic in documente,prin metode financiar contabile pe care nu le verifica nimenea,banii vor fi sustrasi,deturnati de clica Basescu in scopuri personale,profitind de nepriceperea parlamentarilor uninominali,iar populatia Romaniei va suporta rigorile acestei datorii catre FMI cu mari sacrificii.Stiu ca nu vor intelege multi aceasta manevra dar datoria mea de bun roman ,ma obliga sa o spun pe acest forum
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 22:22
De la: mimisarbu, la data 2009-03-20 10:52:10Stimata ""JOANNA D'ARC"" Ai trait pe vremea lui ceausescu? Sacrificiile ale cui au fost ,ale lui personal ? sau ale noastre ale celor care au trait si muncit in acea vreme?Ceasescu a fost un continuator al politicii lui Dej conducator pus de prietenii de la rasarit, conducerea era la Moscova.De starea actuala a Romaniei sunt vinovate regimurile instaurate dupa 1945 ,care prin politica lor de distrugere a fruntasilor comunitatii satesti cat si a intelectulilor au desfiintat adevaratele elite, ce au pus in locul lor?pleava .Aceste elite comuniste au format generatii de nonvalori ai caror urmasi din pacate ne conduc si azi. sacrificiile au fost ale poporului...si era normal sa fie asa...cum altfel sa platesti datoria externa a tarii?...da tu o solutie mai buna... a fost foarte bine ce a facut..... in 1989 puteam spune despre noi k suntem o tara de oameni liberi.....si....k prostii ne-am revoltat aiurea.....e mai bine acum k suntem vanduti complet? conducerea nu mai era de mult timp la moscova...nu moscova conducea politik interna in romania..... ei...au distrus intelectualitatea?....vrajeala....stii ce s-a intamplat cu intelectualii din romania?...au trecut cu totii la comunism...fara sa se impotriveasca.....in romania nu au existat opozitii majore(poate vreo cativa rataciti aiurea).....in mai putin de 20 de ani partidul comunist a ajuns de la o mie de membrii la 3 milioane!!!....deci...partidul a fost impus cu forta in romania......si romanii....si-au manifestat *profundul dezgust* fata de el,devenindu-i membri!!! |
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 22:43
Joanna, retrage-ti cuvintele si cere-ti scuze public pentru ce ai postat mai sus la adresa INTELECTUALITATII ROMANESTI !!!!..
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 22:44
De la: mytcor, la data 2009-03-20 22:43:36Joanna, retrage-ti cuvintele si cere-ti scuze public pentru ce ai postat mai sus la adresa INTELECTUALITATII ROMANESTI !!!!.. si dak nu vreau?
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 22:50
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 22:44:33De la: mytcor, la data 2009-03-20 22:43:36Joanna, retrage-ti cuvintele si cere-ti scuze public pentru ce ai postat mai sus la adresa INTELECTUALITATII ROMANESTI !!!!.. citeste asta si poate o sa vrei ! LUPTA Contra CULTURII si BISERICII Datorita acestor doua jaloane rasarite din popor, adevarate faruri luminoase ale conceptiilor liberale de dezvoltare a societatii, România a reusit sa-si ctitoreasca Statul de drept. Acestea trebuiau darâmate si lor le-a pregatit Gheorghiu Dej mormântu1 la Canal. Începutul a fost cu tineretul care s-a dovedit de neînfrânt, fiind prezent în toate actiunile anticomuniste. Tinerii din satele Maramuresene au fost prezenti alaturi de parinti la podul Izei (6 Martie 1945) aparând hotarul tarii, tinerii au fost primii în miscarea de rezistenta din Obcinile Bucovinei si în tineret s-a tras pe 8 Noiembrie 1945 de catre comunistii din Ministerul de Interne. Pentru ca nu puteau sa îngenuncheze studentimea din Cetatea Moldovei, au urmarit pe unul dintre conducatori, pe medicinistul Sergiu IACOVLOV si pe 18/19 Martie 1-a împuscat Ilie Natan (politist). Dupa arestarile studentesti de la 10 Mai, a celor ce participasera la manifestatia anticomunista, a urmat atacul contra Ateneului Român din 15 Mai, când o parte din Ctitorii Unirii sarbatoreau 98 de ani de la Adunarea de la Blaj. La acest atac murdar au participat o mâna de studenti "democrati", deveniti agenti comunisti, care au spart geamurile acestui simbol al culturii românesti. Printre ei se numarau unii care au ajuns scriitori la gazetele comuniste si propagandisti marxisti: Barbu Câmpina, Musat (nume împrumutat, istoric), Axinte, Cristea, Moroianu, Gorotcov, Aldea Sanielevici, Gr.Filipescu, Ion Biserica, Mircea Sântimbreanu, Mihai Gafita, Petru Vintila... La Cluj, în atmosfera exploziva de dupa 14 Mai când s-a anuntat de la Paris ca Ardealul a redevenit de drept al României, studentii au fost victimele muncitorilor maghiari de la Dermata si CFR, care înarmati cu rangi, topoare, lanturi, ciocane... s-au napustit asupra Caminului Avram Iancu, distrugând usile, spargând geamurile, încercând sa intre peste ei pentru a-i masacra. Cei vre-o 200 de studenti s-au aparat ca plaiesii la Cetatea Neamtului, pana au venit Mânasturenii în ajutor. Dintre conducatorii atacului au fost comunistii Balsaz Egon, Adorjan Gheorghe, Neves Francisc, Butyka, Nagy Seszo si altii, sub acoperirea sigurantei din Cluj condusa de comisarul Gheorghe Cra- ciun (calaul securitatii din Sibiu si directorul Aiudului). Martor, doctor prof. Coriolan Brad. "LAUDAT SA FIE TINERETUL CARE S-A CINSTIT PE SINE ARUNCANDU-SE IN LUPTA CU NEMASURATA ABNEGATIE si DRAGOSTE DE NEAM si LIBERTATE, URMÂND PILDELE ÎNAINTASILOR DIN 1848, 1877, 1914 si 1918. VIGOAREA LOR ESTE GARANTIA VIITORULUI." Noii politruci s-au amestecat si în viata universitara, interzicând prin manevre necinstite alegerile studentesti. Profesorul Tudor Vianu a fost cel ce a sugrumat tinerea alegerilor univer-sitare, pe care Stefan Voitec le-a înmormântat, numind comitete provizorii dupa modelul de infiltrare comunist. La mai putin de un an au trecut si la "organizarea elevilor", pentru a-i face o anexa a politicii de îndoctrinare comunista. Imediat dupa semnarea tratatului de pace, care a lasat România tot acolo unde mai marii lumii hotarâsera sa lâncezeasca, oamenii traiau sub imperiul fricii, al nesigurantei, vazând peste tot numai semne rele. Generatia tânara care credea în politica ca într-o arta a guvernarii în care viata sa se sprijine pe dreptate si credinta, pe adevar si dragoste, era aruncata din camine, alungata de la cantine, de indivizi mânuitori ai bâtelor, recrutati ca agenti ai sigurantei si scribi ai notelor informative. In România se instalase un îndelung exercitiu al propagandei peste o lume supusa exterminarii. Si pentru aceasta crima împotriva culturii si a intelectualitatii; trebuie sa dea socoteala cei ce au impus comunismul prin minciuna. In acel An al Pacii, tranzitia a început sa macine valorile, sa trivializeze trecutul si sa evidentieze reaua credinta la care aderasera din oportunism unii, dezbracati de caracter si onoare. In ziua când omenirea aniversa 158 ani de la demolarea Bastiliei si deschidea drumul spre libertate, dreptate si fraternitate, în România se ridica o alta Bastilie a terorii, în care au început sa fie aruncati Ctitorii României monarhice întregite. Dupa numai 169 de zile, a fost azvârlit si monarhul, de cei carora le legitimase frauda. Modelul sovietic, aceasta zisa democratie ce se instaura, parea din capul locului o înfratire între dictatura si gangsterism. Deschiderea pe drumul pacii a început cu comprimarea cadrelor universitare: Gheorghe Bratianu, Gh.Cantacuzino, George Fotino, Ion Hudita, Victor Papacostea, Petre Caraman, A.Nitu si altii; Gheorghe Oprescu si Dimitrie Gusti au fost pensionati fortat. Dupa atacarea oamenilor de cultura de catre Nicalai Moraru (fostul tabacar Morgenstein), a venit rândul lui Francisc Pacurariu, pe 19 Mai 1947, sa se alature acuzatiei adresata lui Vladimir Streinu, ca încerca sa rastalmaceasca marxismul, afirmând ca Serban Cioculescu ar fi asemanat tendentionalismul literar marxist cu cel al nazistilor.(Rev. Literatura si marxism). O serie de oportunisti începeau sa se alinieze conceptiilor de abrutizare a societatii prin cultura, printre ei: Andrei Otetea, Al. Rosca, C.Daicovici, C.Balmus, A.Graur, Em.Condurachi, Eugen Jebeleanu, Cicerone Teodorescu, Sasa Pana, Mihai Beniuc.... Ocupatia ruseasca, pe lânga obligatiile economice si politice, au impus si o aservire culturala. Continuându-se ofensiva de demolare a institutiilor, s-a trecut la "curatirea" cadrelor universitare de acele elite ce se bucurau de încrederea studentimii si care faceau cinste învatamântului, începându-se o campanie desantata prin presa. Autonomia universitara disparea prin Legea 659/24-08-1946. S-a format o comise ministeriala de rationalizare a învatamântului superior din: Traian Savulescu, C.Daicovici, Miron Niculescu, P, Constantinescu-Iasi, care, pe 2 Oct. 1947, a propus (si Stefan Voitec a aprobat) punerea în retragere a 80 de cadre universitare; pe altii i-au pensionat fortat; pe 4 Oct.1947 au trecut la suprimarea de 400 posturi în învatamânt (asistenti, lectori, sefi de lucrari). In locul lor au fost introduse cadre noi, credincioase partidului si regimului, chiar daca nu îndeplineau criteriile; începea anarhizarea învatamântului. Pentru a sublinia decapitarea învatamântului, e suficient a mentiona ca Facultatea de drept, care avea în 1944 un numar de 45 cadre, a ajuns în 1950 cu 5 supravietuitori la catedre, pe când 8 erau deja în închisoare si altii muritori de foame. Pericolul ce pândea a fost strigat în Aula Academiei Române pe 14 Martie 1947 (la un an dupa ce se ceruse "Etatizarea Academiei" de catre cel caruia i se cerea capul în presa comunista, profesorul de renume international Grigore T.Popa, care spune: "Una din formele cele mai teribile ale eticii este tirania dosarului... Oamenii se tem, se suspecteaza unii pe altii. Când într-o tara puterea a fost luata cu forta, uzurpatorul are în vine frica unei alte uzurpari, sau a unei revolte de rasturnare... Sa ne amintim putin ispravile dictaturilor de-abia rasturnate si a celor care asteapta sa fie rasturnate: bastoanele de cauciuc si untul de ricina, spionajul în familie prin copii, disparitia de oameni peste noapte, arestari si deportari, schingiuiri si viata în celule, spionaj intens si omoruri, luare de ostatici, confiscari de bunuri, rapiri din strada, descinderi nocturne si perchezitii, înscenari si eliminari din servicii..." La aceasta s-a redus viata românului de atunci, timp de o jumatate de secol: FRICA, si Gr.T. Popa a denunta-o, de la cel mai înalt for de cultura. In timp ce vorbea acest profet, Traian Savulescu, C.Parhon, St.Nicolau (intrati în lantul colaboratorilor), cuprinsi de frica, s-au sculat si au parasit Aula spunând..."si-a pierdut simtul conservarii...". Nu se stie daca ar mai fi auzit si....continuarea: "Daca Isus ar începe astazi propovaduirea sa, este foarte probabil ca înainte de a fi rastignit, ar fi considerat reactionar si ar încheia repede cariera sa profetica într-o celula întunecoasa, în numele ideilor progresiste..." Când au venit sa-1 aresteze pe profesorul-profet, studentii au sarit în apararea lui, altii l-au scos pe un geam, disparând cu el. Ascuns la un bun prieten curajos, a murit bolnav, în ascunzatoare pe 18-07-1948. Un coleg al sau, decanul prof. dr. Vintila Ciocâlteu, a murit tot în ascunzatoare în 1947, pentru ca s-a opus la profanarea învatamântului universitar, când au vrut sa-1 impuna pe Simion Oeriu, care nu avea nici un merit, decât ca era împins de turma progresista. In fata atacurilor tot mai furibunde contra culturii occidentale, care "ne adusese tot raul de pe lume" si la îndemnul lui G.Calinescu care, încadrat, dadea sfaturi "ca acum când poporul intra în plinele sale drepturi (n.n.- dupa ce i se furase vointa), trebuie sa vrem sa fim alaturi de el", curajosul savant Nicolae Banescu, într-o comunicare, s-a referit la perdeaua de întuneric ce se lasa între cele doua puncte cardinale, prefigurând "cortina de fier". CULTURA SUB SEMNUL TERORII: ANUL 1948 Sub fel de fel de motive, cadrele universitare pornisera pe Golgota. Pe 15 Mai, un val urias a aruncat tineretul - si în special studentimea - în fundul închisorilor. Tot pe 15 Mai se deschidea Adunarea Generala a Academiei Române. In timpul acestor dezbateri omagiale ce subliniau rolul Revolutiei de la 1848, invocându-se marile personalitati si dragostea lor de patrie, ca o nota discordanta au aparut C.Parhon si T.Savulescu, doua unelte rusesti, care au pus problema desfiintarii Academiei Române si a înfiintarii Academiei R.P.R., ca organizatie de partid si de stat. Pe 9 Iunie 1948, se radia Academia Româna si se numea o Comisie (conform directivelor) care în termen de 45 zile va depune Statutul de organizare al Academiei R.P.R. Aceasta era de fapt o aservire a spiritului si viza "coborîrea nivelului" (declara N.Banescu.- pe drept cuvânt). Membrii Academiei nu se vor mai întâlni în plen, ci vor fi raspânditi prin închisorile comuniste, de unde multi vor fi aruncati în gropile comune. Din vechii membri au fost retinuti numai 27. Iar cei 42 de membrii "fondatori" ai...Academiei RPR, numiti de catre Consiliul de Ministri, vor propune alti 49 membrii titulari; toti cei 91 au semnat o rezolutie prin care se condamna Academia Româna si se angajau sa serveasca cu devotament politica Partidului Muncitoresc Român. Intre lichidarea Academiei Române si înfiintarea sucursalei partidului comunist a avut loc o alta lovitura data economiei nationale: Nationalizarea industriei. O alta pacoste pe capul tineretului In 1945 a venit de la studiile moscovite, cu o carte de circa 30 de pagini, denumita "Gazeta de perete", un anume Mihail Roller, care a constituit materialul pe linie de educatie. A mai publicat un "studiu de 10 pagini ignorate din istoria României moderne", luându-si rolul de reformator al istoriei României, ajutat de Barbu Câmpina. Ca si-a batut joc de trecutul neamului românesc, cu sprijinul culturalnicului Leonte Rautu, nu-i înca tot, dar ne-a si rescris istoria. Dupa moartea lui Stalin a circulat zvonul ca " s-a sinucis Roller". Marturie asupra acestei falsificari sta Comunicarea Liviei Dandara facuta la Sighet (inclusa în Analele Sighet nr. 6, pag. 574.). In August 1948 a venit rândul umplerii golului, de la soimii patriei pâna la facultate prin înlaturarea ramasitelor si conceptiilor burgheze", facându-se loc îndoctrinarii tineretului, spre a se scoate indivizi depersonalizati. Se introducea marxism leninismul si limba rusa în învatamânt. Învatamântul era organizat exclusiv de stat; pe lânga orele de îndoctrinare se urmarea "îndrumarea folosirii timpului liber". Gheorghiu Dej indicase: "De la gradinita copilul trebuie pregatit pentru viata în colectiv". BISERICA Stâlp de baza al Statului si una din cele mai importante institutii opozante regimului comunist. Din 1945 s-a încercat transformarea ei într-o curea de transmisie a propagandei comuniste catre sate, unde preotii aveau o influenta capitala asupra taranimii, care, dupa modelul rusesc, trebuia sa fie adusa în situatie de sclavagism. Au îndemnat pe preoti sa se adune în sindicat si chiar dupa 6 Martie pe preotul C.Burducea l-au facut ministru, sperând câstigarea clerului. Câstigul a fost infim si numai la ortodocsi. Fortând nota, au trecut la exterminarea Patriarhului Nicodim care, pe 27 Feb. 1948, a murit în urma tratamentului cu otrava de la Manastirea Neamt, si nu s-a aflat daca s-a spovedit Arapasului de la Iasi, pe a carui mosie se afla manastirea. Gheorghiu Dej avea nevoie sa-1 faca patriarh pe cel... ce-1 gazduise dupa evadarea de la Tg.Jiu si sa i se marturiseasca despre uciderea lui Foris, ca sa fie dezlegat pentru urmatoarele, ce le avea planificate. Dar în biserca fiind o rânduiala, urma ca pe scaunul patriarhal sa se aseze Mitropolitul Moldovei Irineu Mihalcescu; cum partidul era grabit, pe 2/3 Aprilie 1948 a murit, de aceeasi "boala" ca si patriarhul. "Preotul" Marina din Vâlcea a fost trimis urgent la Iasi, a trecut prin toate treptele cerute de canoane si pe 24 Mai 1948 i s-a dat lui Dej omul îmbracat în straie de patriarh democrat. Pentru ca toate mersesera planificate "ca la carte", si alegerea s-a facut tot dupa "canoane". Dupa relatarile Gabrielei Catalan "trebuie spus ca din cei 504 membri cu drept legal si canonic de vot, au fost prezenti 427 si au iesit 428 voturi exprimate...Trebuie sa remarcam ca majoritatea celor cu drept de vot erau, nu clerici sau simpli enoriasi delegati de parohii si episcopate, ci politicieni si politruci comunisti, mai mult sau putini anonimi, membrii ai M.Ad.N. sau ai guvernului, ori alti "tovarasi de drum", cu diverse functii în administratia de stat locala si centrala...mobilizati la Patriarhie luni dimineata, 24 Mai 1948, în numar de 320, din care aproape 200 bucuresteni...". In discursul de investitura, Patriarhul rosu s-a angajat la desfiintarea bisericii Greco Catolice si silirea credinciosilor sa revina la ortodoxie, o pregatire cât mai buna a clerului (epurare si selectare), reorganizarea clerului monahal pe alte baze, îmbinând viata duhovniceasca cu cea sociala si culturala, reformarea institutiilor pentru pregatirea clerului de mir si monahal, revizuirea predicilor, propaganda bisericeasca în favoarea statului si regimului comunist, dezvoltarea relatiei speciale cu Moscova, combaterea sovinismului si prozelitismului, precum si colaborare constanta cu Bisericile Ortodoxe surori. Deci tapânirea îsi impusese Biserica, sub lozinca "cine nu este cu noi este împotriva noastra", în spiritul celei de a doua reuniuni a Cominforumului, care prevedea printre sarcini: întreruperea legaturilor Bisericii Catolice cu Vaticanul, desfiintarea Bisericilor de rit oriental, cele ortodoxe, prin teroare si santaj sa fie subordonate puterii instaurate în stat. Conditiile fiind create, pe 6 Iunie 1948, s-a înmânat cârja patriarhului într-un cadru solemn, în fata autoritatilor de stat si de partid. Pentru ca directiva venea de la Moscova, la ea s-au aliniat si Bisericile din Albania, Iugoslavia, Ungaria, Cehoslovacia si Polonia, fiecare platind tributul sângeros al îngenuncherii. |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 22:52
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 22:22:41sacrificiile au fost ale poporului...si era normal sa fie asa...cum altfel sa platesti datoria externa a tarii?...da tu o solutie mai buna... Ioana, nu numai cã e absurd ºi a-istoric ce scrii aici, dar tu de fapt justifici suferinþa poporului român, privarea de libertate ºi crimele comunismului. |
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 23:00
mytcor si adi popa...nu contest crimele comunismului si nici faptul k au existat intr-adevar opozitii....
insa....dupa anul 1958(cand a fost retrasa armata rosie) crimele au incetat....si....in mod miraculos....a incetat si opozitia..... totusi....3 milioane de membrii in mai putin de 20 de ani....cifra nu va spune nimik?
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 23:04
Ioana, eu citesc acum Memorialul Durerii. Eºti mai dezinformatã decât nostalgicii care pun flori la mormântul lui Ceuºescu! Nu-mi vine sã cred.
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 23:07
'''''''EMINENTA FINANTISTA JOANNA D'ARC""""ESTI TREAZA CAND POSTEZI ASEMENEA INEPTII ???!!!!!!!!!!!!!!!!!VULPEA NU AJUNGE LA STRUGURI SI ZICE CA SUNT ACRI.
STIMABILA UN POPOR NU POATE PROSPERA DECAT PRIN ELITELE LUI . MULT IUBITA TOVARASE CINE ESTI TU SA BLAMEZI INTELECTULITATEA ROMANA CE A PUTREZIT PRIN PUSCARII VEZI SIGHET . SA-TI FIE RUSINE NUMAI O NULITATE POATE EMITE ASEMENEA NEADEVARURI.
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 23:07
Nu þi-am spus sã nu mai vizitezi site-ul ãla? Îþi otrãveºte nu numai mintea, dar ºi sufletul!
|
|
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 23:08
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 23:00:07mytcor si adi popa...nu contest crimele comunismului si nici faptul k au existat intr-adevar opozitii.... Joanna, stii in ce ani se demolau BISERICI in ROMANIA ?... |
|
|
|