back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 10:50

De la: gabigabi2, la data 2014-11-22 07:36:29
De la: Musetel, la data 2014-11-21 18:29:08
De la: gabigabi2, la data 2014-11-21 13:57:37
De la: Musetel, la data 2014-11-19 20:26:48Franta este o tara laica. In contractul de scolarizare al copiilor este stipulat ca pe perioada scolarizarii, niciun copil nu are dreptul sa prezinte vreo aparteneta religioasa!

De ce, va intreb eu? De ce credeti ca este asa?

Nu, francezii nu sunt atei! Gresit daca ati gandit asa! Ei lasa dreptul copilului meu, copilului scolarizat in Franta, sa aleaga din vastul catalog al religiilor! Nu il ingradeste nicidecum, ci ii da libertatea de a alege!

Copiii Romaniei, copiii scolarizati, au dreptul de a alege in ce sa creada?

Rusine preotilor care au manipulat cetatenii romani!

Felicitari românilor care si-au mentinut cuvantul si credinta independent ce ceea ce unii clerici au indraznit sa faca! Toate au un pret! Dumnezeu exista! Pur si simplu!

O seara frumoasa romanilor de pretutindeni!

cum zici ? nu mai exista scolile de duminica ? nu mai sunt fetele si baietii Confirmati la virsta de 14 ani, timp in care primesc o riguroasa educatie religioasa ? si atunci, cum ramine cu chestia ca " nici un copil nu trebuie sa prezinte pe timpul scolarizarii vreo apartenenta religioasa " ? ramine copilul neconfirmat ?
haide, moi, ca realitatea in toata lumea Catolica e alta- cu totul alta decit cea din lumea ortodoxa , in care daca Vrei te duci la biserica si daca nu vrei nu te duci, iar orele de religie sunt Facultative ! pe cine mintim ?!

Nici nu stiu de scolile de duminica, Gabi!

Avand in vedere ca in Franta sunt oameni din toata lumea, cu diferite conceptii si mentalitati, Franta fiind o tara libera unde toti sunt considerati egali si liberi (sa voteze, sa se exprime, decent, desigur, fiind amendati in consecinta de insulta, injura samd.... ), deci, Omul in Franta fiind LIBER si neingradit, are dreptul sa aleaga in ce crede! Astfel se face ca scolile in Franta sunt de doua feluri: de stat si private. Scolile de stat, Franta fiind LAICA, interzic orice manifestare de orice credinta religioasa!In timp ce scolile private pot fi crestine, musulmane samd, depinde de localitate.

Spune-mi cat cunosti tu despre Franta de incepi sa ma acuzi ca IO as minti? Cati ani ai trait TU in Franta? Cati copii ai avut scolarizati in Franta si cate contracte de scolarizare ai citit, evident, in Franta si in franceza.

Wow, cred ca seaman cu Hak! Ma mir io de rabdarea mea, pe bune!

hai sa iesim din intrebarile retorice si sa intram pe subiect : ai Spus tu insuti despre faptul ca ai primit derogare la CONFIRMARE ? ce-nseamna asta ? ca in LUMEA CATOLICA educatia religioasa e cu totul alta si mult mai temeinica , ba chiar cu mult mai obligatorie decit cea ortodoxa , care n-are ritualul acestei Confirmari , vazuta prin toate filmele unde apar catolicii si citita prin o multime de carti de'a lungul timpului !
P.S
prietena mea Traieste si Munceste-n Franta ca MEDIC de 10 ani si stiu foarte bine care-i spiritul francez, intrucit pacientii ei sunt francezi la ei acasa si -si respecta traditiile , practicindu-le !

asta-i Subiectul si nu te-am facut mincinoasa ci, doar ca ori uiti, ori eludezi adevarul !

NA, ca ma inturnai din drum, da zic repede, ca ma asteapta calu' la poarta!

Io am fost inca in Ro cand unchiul meu a facut totul posibil sa ma impartasesc pt intaia oara, iesind si scotand efectiv situatia din sabloane! Unchiul meu mi-e alaturi si azi si nu imi impune , nu imi cere absolut nimic! Suntem catolici, da! Dar suntem oameni liberi care alegem! Intelegi, Gabitza?

Nu contest ca prietena dumitale are alte viziuni si traieste in Franta, eu am copil scolarizat si pot oricand sa iti scannez si sa iti arat contractul de scolarizare! Franta este LAICA! Ce e greu de inteles, Gabi? Franta e libera! Omul in Franta este liber ! Of, imi trebe vreo 15 pagini s explic si nu am vreme, of, mai Gabi, mai!

Sa ne recitim cu bine data viitoare! Pupici !

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 10:55

Hak' te vazui si te salutai si te imbratisai cu respect si cu drag!

Pe curand! Sa fii iubit!

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 11:00

De la: _2148_, la data 2014-11-22 00:43:12
De la: H44kon, la data 2014-11-21 15:37:24daca stiu, castig ceva ?

daca nu stiu, am de pierdut ceva ?

dar daca stiu cine foloseste cele doua stereotipii si cui le adreseaza, recunosti ca esti o impostoare nesimtita ?

pi buni ?

da-da, "pi bune" chiar !

dar, sunt necajiti fomisti,
necajiti si foarte tristi
au pierdut scrutinu'
si n-au incasat tainu'.

babaciunea are colici
d'aia grohaie ca porcii
zbatandu-se ca limbricii
expulzati din rect afazici.

n-au materie fecala
si o dau pe aiureala
resturi, excreente si,
.................. fonfeala !

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 11:01

De la: Black_Friday_, la data 2014-11-22 07:44:30Asta esti kakanele, un handicapat care nu este in stare sa priceapa ceea ce citeste, o otreapa inepta plina de frustrari, care dupa ce ca este prost cu craci, este si incapatanat si are impresia ca restul sunt prosti.

Din pacate esti reprezentativ pentru basisti si prostia ta explica rezultatul ultimelor alegeri.

Dobi, in documentul de pe siteul CSM:

www.csm1909.ro/csm/linkuri/17_10_2014__70183_ro.pdf

la pag. 28, capitolul C. CONCLUZII, punctul 2, scrie clar pentru oricine este in stare sa buchiseasca cat de cat, ca una din cauzele intarzierilor nejustificate este TERGIVERSAREA rezolvarii dosarelor. Handi, stii ce inseamna tergiversare? Amanarea nejustificata a rezolvarii unui lucru, a luarii unei decizii.

"2. Verificãrile au evidenþiat cã dosarele aflate încã pe rolul parchetelor sau la organele de poliþie judiciarã, au înregistrat prelungiri ale duratei procedurilor, în numeroase cazuri în mod nejustificat.
Cauzele care au condus la aceste situaþii, au fost: complexitatea dosarelor, volumul mare de activitate, fluctuaþii de personal, redistribuirea repetatã a unor dosare, exercitarea necorespunzãtoare a supravegherii cercetãrilor ºi tergiversarea cercetãrilor de cãtre procurori (îndeosebi în cazul structurilor Direcþiei Naþionale Anticorupþie), precum ºi de cãtre organele de poliþie judiciarã."

Du-te si cauta-te pe la psihiatri, ineptule!

Dragi basisti, asta va reprezinta! Incapacitatea de a intelege ce se petrece in jurul vostru!

iar te-ai cufurit pe tine dobitoculeeeeeeee nesimtit, ai gresit pdf-ul bouleeeee, ai la dispozitie google engine prostanaculeeeeee, mai sapa idiotuleeeeee, documentul csm-ului are numai 10 pag. si este o hotarare a CSM in urma dezbaterii raportului respectiv, tampituleeee !

ia de colea o portie de guvizi si lasa dreaqului supa ciorba de dovleac , PORCULEEEEEEE!

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 11:08

De la: Musetel, la data 2014-11-22 10:55:14Hak' te vazui si te salutai si te imbratisai cu respect si cu drag!

Pe curand! Sa fii iubit!

in scolile de stat ale sist, de invatamant francez, religia de orice fel este INTERZISA, Transparento. n-o scalda, zi-i-o "pa" shleau, neneaca cufurita mintal nu pricepe altfel

in restul statelor europene, bugetul statului nu finanteaza religia si nici nu salarizeaza popi prin sist. de invatamant , cel mult, iar Franta este unicat in EUROPA de la revolutia franceza, 1799.

Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 11:23

De la: H44kon, la data 2014-11-22 11:01:51
De la: Black_Friday_, la data 2014-11-22 07:44:30Asta esti kakanele, un handicapat care nu este in stare sa priceapa ceea ce citeste, o otreapa inepta plina de frustrari, care dupa ce ca este prost cu craci, este si incapatanat si are impresia ca restul sunt prosti.

Din pacate esti reprezentativ pentru basisti si prostia ta explica rezultatul ultimelor alegeri.

Dobi, in documentul de pe siteul CSM:

la pag. 28, capitolul C. CONCLUZII, punctul 2, scrie clar pentru oricine este in stare sa buchiseasca cat de cat, ca una din cauzele intarzierilor nejustificate este TERGIVERSAREA rezolvarii dosarelor. Handi, stii ce inseamna tergiversare? Amanarea nejustificata a rezolvarii unui lucru, a luarii unei decizii.

"2. Verificãrile au evidenþiat cã dosarele aflate încã pe rolul parchetelor sau la organele de poliþie judiciarã, au înregistrat prelungiri ale duratei procedurilor, în numeroase cazuri în mod nejustificat.
Cauzele care au condus la aceste situaþii, au fost: complexitatea dosarelor, volumul mare de activitate, fluctuaþii de personal, redistribuirea repetatã a unor dosare, exercitarea necorespunzãtoare a supravegherii cercetãrilor ºi tergiversarea cercetãrilor de cãtre procurori (îndeosebi în cazul structurilor Direcþiei Naþionale Anticorupþie), precum ºi de cãtre organele de poliþie judiciarã."

Du-te si cauta-te pe la psihiatri, ineptule!

Dragi basisti, asta va reprezinta! Incapacitatea de a intelege ce se petrece in jurul vostru!

iar te-ai cufurit pe tine dobitoculeeeeeeee nesimtit, ai gresit pdf-ul bouleeeee, ai la dispozitie google engine prostanaculeeeeee, mai sapa idiotuleeeeee, documentul csm-ului are numai 10 pag. si este o hotarare a CSM in urma dezbaterii raportului respectiv, tampituleeee !

ia de colea o portie de guvizi si lasa dreaqului supa ciorba de dovleac , PORCULEEEEEEE!

Bai FKL pe bat, eu credeam ca tu esti o jigodie mincinoasa, un manipulator, dar acum trebuie sa imi cer scuze pentru ca te-am banuit de asa ceva. Nu, tu esti doar IDIOT!

1. Dobi, ce sursa mai credibila vrei decat site-ul Consiliului Superior al Magistraturii? Ce cautari pe Google, ce lte informatii?

2. PDF-u;l are 31 de pagini, nu 10.

Esti un basist clasic al anului 2014, adica complet cretin.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 11:33

Inspecþia Judiciarã

Numãr de înregistrare în registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter personal - 23261
Adresa: Bucureºti,Bd.Regina Elisabeta nr. 40, Sector 5
Fax:021.322.62.96
Web: www.inspectiajudiciara.ro

1

„Consiliul Superior al Magistraturii
este garantul independenþei justiþiei”
(art. 133 alin. 1 din Constituþie,
republicatã)
Nr. …../IJ/…../DIP/2014
R A P O R T
Verificarea mãsurilor luate de procurori ºi conducerile parchetelor, în vederea
soluþionãrii dosarelor mai vechi de 1 an de la data sesizãrii, având ca obiect
plângeri penale formulate de Curtea de Conturi a României
Inspecþia Judiciarã

Numãr de înregistrare în registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter personal - 23261

2

republicatã)
A. Date generale privind desfãºurarea controlului
I. Modalitatea de stabilire a controlului, obiectivele ºi echipa de control
Prin Ordinul nr. …/2014 al Inspectorului ºef al Inspecþiei Judiciare, s-a
dispus efectuarea unui control tematic, în perioada 26 mai – 13 iunie 2014,
vizând mãsurile luare de procurori ºi conducerea parchetelor în vederea
soluþionãrii dosarelor mai vechi de 1 an de la data sesizãrii, având ca obiect
plângeri penale formulate de Curtea de Conturi a României, la urmãtoarele
parchete:
a). Inspector judiciar ………..: Parchetul de pe lângã Înalta Curte de
Casaþie ºi Justiþie – Secþia de urmãrire penalã ºi criminalisticã, Direcþia Naþionalã
Anticorupþie ºi Direcþia de Investigare a Infracþiunilor de Criminalitate
Organizatã ºi Terorism; Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Constanþa,
Parchetul de pe lângã Tribunalul Constanþa, Parchetul de pe lângã Tribunalul
Tulcea, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Tulcea, Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Mangalia, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Hârºova; Parchetul de pe
lângã Tribunalul Neamþ ºi Parchetul de pe lângã Judecãtoria Oneºti; Parchetul de
pe lângã Tribunalul Iaºi, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Iaºi, Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Paºcani ºi Parchetul de pe lângã Judecãtoria Hârlãu; Parchetul
de pe lângã Tribunalul Timiº, Parchetul de pe lângã JudecãtoriaTimiºoara,
Parchetul de pe lângã Tribunalul Arad, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Reºiþa,
Parchetul de pe lângã Judecãtoria Caranºebeº, Parchetul de pe lângã Judecãtoria
Gurahonþ.
Inspecþia Judiciarã

3

republicatã)
b). Inspector judiciar …………..: Parchetul de pe lângã Judecãtoria
Sectorului l Bucureºti, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 2 Bucureºti,
Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 3 Bucureºti, Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Sectorului 4 Bucureºti, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 5
Bucureºti, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 6 Bucureºti, Parchetul de
pe lângã Judecãtoria Buftea, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bolintin Vale,
Parchetul de pe lângã Tribunalul Giurgiu, Parchetul de pe lângã Judecãtoria
Giurgiu; Parchetul de pe lângã Tribunalul Braºov, Parchetul de lângã Judecãtoria
Rupea; Parchetul de pe lângã Tribunalul Maramureº, Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Beclean; Parchetul de pe lângã Judecãtoria Târgu-Jiu, Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Slatina, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bãileºti; Parchetul de
pe lângã Tribunalul Galaþi, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Galaþi,Parchetul de
pe lângã Tribunalul Vrancea ºi Parchetul de pe lângã Judecãtoria Târgu Bujor;
Parchetul de pe lângã Judecãtoria Gheorghieni ºi Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Luduº; Parchetul de pe lângã Judecãtoria Ploieºti, Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Vãlenii de Munte, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buzãu,
Parchetul de pe lângã Judecãtoria Pogoanele.
Au fost stabilite urmãtoarele obiective ale controlului:
- verificarea activitãþii de urmãrire penalã ºi de supraveghere a
cercetãrilor penale efectuate de organele poliþiei judiciare, referitoare la
soluþionarea dosarelor ce fac obiectul prezentului control, aflate în lucru la
procurori ori la organele de poliþie, mai vechi de 1 an de la data sesizãrii;
Inspecþia Judiciarã

4

republicatã)
- verificarea activitãþii de organizare, conducere ºi control a procurorilor
cu funcþii de conducere, în privinþa dosarelor având ca obiect plângeri penale
formulate de Curtea de Conturi a României, mai vechi de 1 an de la sesizare;
Controlul s-a derulat în perioada 26 mai – 13 iunie 2014 de cãtre
inspectorii judiciari ………… ºi ………….
Controlul s-a desfãºurat dupã cum urmeazã:
a). Au fost solicitate, în prealabil, parchetelor verificate, o situaþie a
cauzelor penale ce formeazã obiectul controlului, cuprinzând urmãtoarele date:
numãr dosar, data sesizãrii, obiectul cauzei, data începerii urmãririi penale,
procurorul care efectueazã urmãrirea penalã ori supravegheazã cercetãrile, notele
de îndrumare ºi termenul stabilit pentru finalizarea cauzei, actele procedurale
efectuate, data împlinirii termenului de prescripþie a rãspunderii penale ºi
motivele nesoluþionãrii cauzei.
De asemenea s-au solicitat, materiale de control (analize, informãri,
rapoarte), ori alte activitãþi realizate de cãtre procurorii cu funcþii de conducere în
anii 2013 ºi 2014 – la zi, referitoare la dosarele ce formeazã obiectul controlului.
b). În urma selectãrii ºi identificãrii cauzelor mai vechi de 1 an de la data
sesizãrii, care încã se mai aflã pe rolul parchetelor, au fost solicitate date
suplimentare cu privire la ritmicitatea efectuãrii actelor de cercetare în anumite
dosare aflate pe rolul Direcþiei Naþionale Anticorupþie – Secþia de combatere a
infracþiunilor conexe infracþiunilor de corupþie.
Verificãrile au vizat:
- identificarea cauzelor mai vechi de 1 an de la data sesizãrii, având ca
Inspecþia Judiciarã

5

republicatã)
obiect plângeri penale formulate de Curtea de Conturi a României ºi a mãsurilor
luate de procurori ºi conducerile unitãþi de parchet pentru soluþionarea cu
celeritate a acestora;
- stabilirea cauzelor care au determinat prelungirea în timp a
procedurilor;
- identificarea situaþiilor în care s-a împlinit termenul de prescripþie a
rãspunderii penale ºi stabilirea eventualelor responsabilitãþi pentru lãsarea în
nelucrare a cauzelor.
La efectuarea controlului au fost avute în vedere:
- Regulamentul privind normele de efectuare a lucrãrilor de inspecþie de
cãtre Inspecþia Judiciarã, aprobat prin Hotãrârea nr. 1027/15 noiembrie 2012 a
Plenului Consiliului Superior al Magistraturii;
- dispoziþiile înscrise în Regulamentul de ordine interioarã a parchetelor;
- ordine ºi adrese emise în materie de procurorul general al Parchetului de
pe lângã Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie;
- dispoziþiile înscrise în vechiul Cod de procedurã penalã ºi în noul Cod
de procedurã penalã – Partea specialã – Titlul I.
II. Date statistice relevante
1. Date statistice relevante:
Curtea de Conturi a României, prin adresa nr……../18.11.2013, a
transmis Consiliului Superior al Magistraturii, o analizã a stadiului de soluþionare
a sesizãrilor ce au fost adresate organelor de urmãrire penalã în perioada 2005 –
Inspecþia Judiciarã

6

republicatã)
2013.
În cuprinsul analizei s-a menþionat cã în perioada de referinþã au fost
adresate organelor judiciare un numãr de 374 sesizãri, din care 136 au fost
soluþionate iar 238 se aflã încã în curs de instrumentare,
Datele cuprinse în aceastã analizã au fost confruntate cu evidenþele
deþinute de cãtre parchetele din cadrul Ministerului Public, identificându-se în
acest fel un numãr de 236 cauze având ca obiect sesizãri ale Curþii de Conturi a
României.
Prin Ordinul nr……./2014 al Inspectorului ªef al Inspecþiei Judiciare s-a
stabilit ca verificãrile sã vizeze doar cauzele mai vechi de 1 an de la data
sesizãrii, aflate încã pe rolul unitãþilor de parchet.
Din datele furnizate de cãtre parchetele verificate a rezultat cã din cele
236 dosare identificate au rãmas nesoluþionate un numãr 67 de cauze mai vechi
de 1 an de la data sesizãrii, situaþia acestora fiind urmãtoarea:
1. a). Direcþia Naþionalã Anticorupþie
► Structura Centralã – Secþia de combatere a infracþiunilor conexe
infracþiunilor de corupþie:
- …/P/2010;
- …/P/2010;
- …/P/2011;
- …/P/2012;
- …/P/2012;
- …/P/2012:
Inspecþia Judiciarã

7

republicatã)
- …/P/2013;
- …/P/2013;
- …/P/2013;
- …/P/2013.
► Serviciile teritoriale:
- …/P/2013 – Serviciul Teritorial Braºov;
- …/P/2009 – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare;
- …/P/2010 – Serviciul Teritorial Cluj;
- …/P/2013 – Serviciul Teritorial Constanþa;
- …/P/2013 – Serviciul Teritorial Constanþa;
- …/P/2012 – Serviciul Teritorial Craiova;
- …/P/2013 – Serviciul Teritorial Craiova;
- …/P/2012 – Serviciul Teritorial Iaºi;
- …/P/2010 – Serviciul Teritorial Ploieºti;
- …/P/2013 – Serviciul Teritorial Ploieºti;
- …/P/2012 – Serviciul Teritorial Piteºti;
- …/P/2010 – Serviciul Teritorial Suceava;
- …/P/2012 – Serviciul Teritorial Târgu Mureº;
- …/P/2013 – Serviciul Teritorial Târgu Mureº.
b). Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Constanþa, Parchetul de pe lângã
Tribunalul Constanþa, Parchetul de pe lângã Tribunalul Tulcea, Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Tulcea ºi Parchetul de pe lângã Judecãtoria Mangalia:
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Constanþa;
Inspecþia Judiciarã

8

republicatã)
- …/P/2012 – Parchetul de pe lângã Tribunalul Constanþa;
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Tribunalul Tulcea;
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Mangalia;
- …/P/2012 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Tulcea.
c).Parchetul de pe lângã Tribunalul Neamþ(din circumscripþia Parchetului
de pe lângã Curtea de Apel Bacãu):
- …/P/2006.
d). Parchetul de pe lângã Tribunalul Iaºi, Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Iaºi, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Paºcani ºi Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Hârlãu (din circumscripþia Parchetului de pe lângã Curtea de
Apel Iaºi):
- …/P/2012 – Parchetul de pe lângã Tribunalul Iaºi;
- …/P/2011 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Iaºi;
- …/P/2010 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Iaºi;
- …/P/2012 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Paºcani;
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Hârlãu.
e). Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Timiºoara, Parchetul de pe lângã
Tribunalul Timiº, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Timiºoara, Parchetul de pe
lângã Tribunalul Arad, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Gurahonþ, Parchetul de
pe lângã Judecãtoria Caransebeº:
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Timiºoara;
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Caransebeº;
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Gurahonþ;
Inspecþia Judiciarã

9

republicatã)
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Tribunalul Arad;
- …/P/2013 – Parchetul de pe lângã Tribunalul Timiº;
- …/P/2012 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Timiºoara;
- …/P/2010 – Parchetul de pe lângã Judecãtoria Timiºoara;
- …/P/2014 (sesizare din …..12.2008) – Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Timiºoara.
2. a).Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 1, Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Sectorului 2 Bucureºti,: Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 3
Bucureºti, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 4 Bucureºti, Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Sectorului 5 Bucureºti, Parchetul de pe lângã Judecãtoria
Sectorului 6 Bucureºti, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buftea, Parchetul de pe
lângã Judecãtoria Bolintin Vale, Parchetul de pe lângã Tribunalul Giurgiu, Parchetul
de pe lângã Judecãtoria Giurgiu
- …/P/2009 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 1 Bucureºti;
- …/P/2012- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 2 Bucureºti;
- …/P/2013 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 2 Bucureºti;
-…/P/2013- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 2 Bucureºti;
- …/P/2013 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 3 Bucureºti;
- …/P/2012- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 4 Bucureºti;
- …/P/2012 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 6 Bucureºti;
- …/P/2013 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sectorului 6 Bucureºti;
- …/P/2012 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buftea;
- …/P/2012 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Giurgiu;
Inspecþia Judiciarã

10

republicatã)
- …/P/2012 - - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Giurgiu.
b).Parchetul de pe lângã Tribunalul Braºov ºi Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Rupea:
- Dosarul nr. …/P/2013 - Parchetului de pe lângã Judecãtoria Rupea;
c).Parchetul de pe lângã Tribunalul Maramureº ºi Parchetul de lângã
Judecãtoria Beclean:
- …/P/2013 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Beclean.
d).Parchetul de pe lângã Tribunalul Galaþi, Parchetul de pe lângã Judecãtoria
Galaþi, Parchetul de pe lângã Tribunalul Vrancea ºi Parchetul de lângã Judecãtoria
Târgu Bujor:
- …/P/2012 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Galaþi;
- …/P/2012- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Galaþi;
- …/P/2013 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Târgu Bujor;
- …/P/2012 - Parchetul de pe lângã Tribunalul Vrancea;
e). Parchetul de pe lângã Judecãtoria Gheorghieni ºi Parchetul de pe lângã
Judecãtoria Luduº:
- …/P/2013 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Gheorghieni;
f) Parchetul de pe lângã Judecãtoria Ploieºti, Parchetul de lângã Judecãtoria
Vãlenii de Munte, Parchetul de lângã Judecãtoria Buzãu, Parchetul de lângã
Judecãtoria Pogoanele:
- …/P/2012 - Parchetul de pe lângã Judecãtoria Ploieºti ;
Inspecþia Judiciarã

11

republicatã)
- …/P/2012- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vãlenii de Munte;
- …/P/2013- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buzãu;
- …/P/2013- Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buzãu;
Este de menþionat cã în cursul controlului unele dosare aflate în
evidenþa unor parchete au fost declinate ori preluate de alte unitãþi de parchet,
altele au fost soluþionate iar cu privire la o altã parte, s-a stabilit cã actul de
sesizare era înregistrat, ulterior termenului de 1 an, astfel cã nu se mai
înscriau în categoria celor vizate în actul de control.
Totalizat, în urma procesãrii datelor raportate de cãtre parchetele
verificate mai sus, acestea aveau înregistrate ºi nesoluþionate un numãr de 85
de cauze, distribuirea lor pe unitãþi de parchet, fiind cea prezentatã mai sus.
B. Aspectele ºi deficienþele constatate
I. Activitatea de îndrumare ºi control a procurorilor cu funcþii de
conducere.
În ansamblul mãsurilor manageriale luate de conducerile unitãþilor de
parchet verificate, au fost identificate unele activitãþi care au vizat în mod expres
impulsionarea soluþionãrii dosarelor vechi, având ca obiect sesizãri penale
formulate de cãtre Curtea de Conturi a României, însã cea mai mare parte au avut
ca þintã evidenþa ºi monitorizarea soluþionãrii tuturor dosarelor vechi, indiferent
de obiectul acestora.
a). Verificãri efectuate exclusiv cu privire la cauzele având ca obiect
sesizãri ale Curþii de Conturi a României:
Inspecþia Judiciarã

12

republicatã)
- informarea nr. …./II/…./2014 a Parchetului de pe lângã Tribunalul
….vizând verificarea cauzelor mai vechi de 1 an de la sesizare, având ca obiect
plângeri penale formulate de cãtre Curtea de Conturi a României;
- informarea nr. …./I/…./30.06.2014 a Parchetului de pe lângã
Judecãtoria …, vizând acelaºi obiectiv;
- referatul nr. …../II/……/29.11.2013 al Direcþiei Naþionale Anticorupþie
– Serviciul Teritorial … cuprinzând verificãri cu privire la dosarul nr. …./P/2009
al Biroului Teritorial ...
b). Verificãri ce au inclus ºi dosarele ce formeazã obiectul prezentului
control:
- Note de verificare din ……..2014 ale Parchetului de pe lângã
Judecãtoria …, ce au vizat verificarea dosarelor mai vechi de 1 an de la prima
sesizare ºi 6 luni de la începerea urmãririi penale precum ºi a modului în care
procurorii supravegheazã cercetãrile în dosarele mai vechi de 5 ani de la data
sesizãrii.
Verificãrile au privit ºi dosarul nr. …../P/2014 ce formeazã obiectul
controlului Inspecþiei Judiciare.
- Dispoziþia nr. …./2013 a procurorului general al Parchetului de pe lângã
Curtea de Apel …, privind monitorizarea lunarã a cauzelor mai vechi de 1 an de
la sesizare (au fost vizate ºi dosare având ca obiect sesizãri ale Curþii de Conturi a
României);
- Informãrile nr. …./I/…./2013, nr. …./I/…./2013, nr. …../I/…../2013, nr.
…./I/…./2013 ºi nr. …./I/…../2013 ale Parchetului de pe lângã …, întocmite ca
Inspecþia Judiciarã

13

republicatã)
urmare a realizãrii obiectivelor cuprinse în programele semestriale de activitate
ºi vizând cauzele mai vechi de 1 an de la data sesizãrii;
- Informãrile nr. …./I/…/2013, nr. …./I/…./2013, nr. …./I/…../2013 ºi
nr. …../I/…../2013 ale Parchetului de pe lângã …, referitoare la cauzele mai
vechi de 2 ani de la sesizare (obiective cuprinse în aceleaºi programe semestriale
de activitate);
- Notã de serviciu din …........2013, emisã de prim procurorul adjunct al
Parchetului de pe lângã Judecãtoria …, cu privire la efectuarea unui control
operativ curent al cauzelor mai vechi de 1 an de la sesizare ºi 6 luni de la
începerea urmãririi penale;
- Un numãr de 7 Note de serviciu emise în perioada 2013 – 2014 de prim
procurorul Parchetului de lângã Judecãtoria … cu referire, în principal, la
monitorizarea activitãþii procurorilor ºi a asigurãrii celeritãþii soluþionãrii cauzelor
mai vechi de 1 an de la sesizare ºi 6 luni de la începerea urmãririi penale;
- informarea nr…../I/…../2014 a Parchetului de pe lângã Curtea de Apel
… privind mãsurile luate de procurori ºi conducerea parchetelor în vederea
soluþionãrii dosarelor mai vechi de 5 ani de la data sesizãrii;
- un numãr de 24 de informãri întocmite de procurorii cu funcþii de
conducere sau anume desemnaþi din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de
Apel … cu privire la dosarele mai vechi de 1 an de la sesizare ºi 6 luni de la
începerea urmãririi penale;
- un numãr de 2 de informãri întocmite de procurorii cu funcþii de
conducere din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul … cu privire la dosarele
Inspecþia Judiciarã

14

republicatã)
mai vechi de 1 an de la sesizare ºi 6 luni de la începerea urmãririi penale;
- un numãr de 4 informãri întocmite de procurorii cu funcþii de conducere
sau anume desemnaþi din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel … cu
privire la dosarele mai vechi de 1 an de la sesizare ºi 6 luni de la începerea
urmãririi penale;
Verificãrile au inclus ºi cauzele din categoria celor vizate de prezentul
control.
- Informarea nr. …./I/…../2014 a Parchetului de pe lângã Curtea de Apel
…, privind verificarea cauzelor mai vechi de 1 an de la data sesizãrii vizând
achiziþiile publice;
-2 note de serviciu emise în 2014 de prim procurorul Parchetului de lângã
Judecãtoria … cu referire la verificarea cauzelor mai vechi de 1 an de la data
sesizãrii vizând printre altele, ºi achiziþiile publice;
- un numãr de 4 de informãri întocmite de procurorii cu funcþii de
conducere sau anume desemnaþi din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul …
cu privire la îmbunãtãþirea activitãþii de urmãrire penalã ºi supraveghere.
Obiectul acestor cauze a fost unul similar cu aspectele cuprinse în unele
sesizãri ale Curþii de Conturi a României.
- Informarea nr. …../I/…../26.02.2014 a Secþiei de combatere a
infracþiunilor conexe infracþiunilor de corupþie din cadrul Direcþiei Naþionale
Anticorupþie, cuprinzând concluziile controlului efectuat la nivelul secþiei privind
analiza stocului de dosare existent la fiecare procuror, evaluarea cauzelor
complexe ºi a celor care pot fi finalizate prin rechizitoriu;
Inspecþia Judiciarã

15
republicatã)
- Referatele din … ºi …. octombrie 2013, întocmite de procuror din
cadrul Secþiei de combatere a infracþiunilor conexe infracþiunilor de corupþie din
cadrul Direcþiei Naþionale Anticorupþie, cuprinzând rezultatul inventarierii
cauzelor penale care se aflau în situaþia de a se împlini termenul de prescripþie a
rãspunderii penale
Au fost incluse ºi dosarele vizate de controlul Inspecþiei Judiciare.
c). Alte mãsuri:
La nivelul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel …, s-au organizat
întâlniri, cu participarea reprezentanþilor parchetelor subordonate ºi a
reprezentanþilor Inspectoratului de Poliþie al judeþelor … ºi … având ca scop
analizarea aspectelor de practicã judiciarã ºi gãsirea unor soluþii pentru
înlãturarea unor disfuncþionalitãþi din activitatea de urmãrire penalã ºi
supravegherea cercetãrilor.
La nivelul Parchetului de pe lângã Tribunalul … ºi a unitãþilor
subordonate s-a dispus monitorizarea ºi raportarea lunarã a dosarelor mai vechi
de 1 an de la repartizare la procuror, începând cu luna mai 2013.
S-a mai reþinut cã printre mãsurile manageriale luate de anumite parchete,
a fost ºi aceea de preluare a unor dosare de la parchetele ierarhic inferioare
(exemplificãm Parchetul de pe lângã Curtea de Apel .., Parchetul de pe lângã
Tribunalul …, Parchetul de pe lângã Tribunalul …, Parchetul de pe lângã
Tribunalul … etc.).
În concluzie, deºi procurorii cu funcþii de conducere din cadrul
parchetelor verificate nu au întreprins activitãþi de îndrumare ºi control
Inspecþia Judiciarã

16
republicatã)
focalizate exclusiv pe dosare ce formeazã obiectul controlului Inspecþiei
Judiciare decât cu puþine excepþii, se poate aprecia cã efectele mãsurilor luate
cu ocazia controalelor, verificãrilor ºi monitorizãrilor ce au vizat în general
dosarele vechi, s-au repercutat pozitiv ºi cu privire la cele având ca obiect
sesizãri ale Curþii de Conturi a României.
Eficienþa acestor mãsuri a fost însã redusã în privinþa dosarelor aflate
încã pe rolul parchetelor, îndeosebi cu privire la cele înregistrate la structurile
Direcþiei Naþionale Anticorupþie.
II. Activitatea de urmãrire penalã ºi de supraveghere a cercetãrilor
penale realizatã de procurori.
Exceptând structurile Direcþiei Naþionale Anticorupþie, unde toate
dosarele verificate se aflã în instrumentarea procurorului, la celelalte parchete
cauzele se aflã, în marea lor majoritate, pe rolul organelor de poliþie ºi în
supravegherea procurorilor.
La ambele structuri de parchet, au fost identificate cazuri de tergiversare
a cercetãrilor, unele dosare stând în nelucrare perioade mari de timp:
1. Cazuri identificate la Direcþia Naþionalã Anticorupþie – Structura
Centralã ºi serviciile teritoriale.
► Dosar nr. ……/P/2012 al Secþiei de combatere a infracþiunilor conexe
infracþiunilor de corupþie.
Cauza a fost înregistratã la data de ……….2012 ºi repartizatã
procurorului ………… la aceeaºi datã.
Inspecþia Judiciarã

17
republicatã)
Exceptând actul de începere a urmãririi penale (martie 2014) ºi o adresã
din ……….2014, cauza a stat în nelucrare.
► Dosar nr. ……/P/2010 al Secþiei de combatere a infracþiunilor conexe
infracþiunilor de corupþie.
Cauza a fost înregistratã la data de ……...2010 ºi repartizatã procurorului
………...
La aceastã cauzã au mai fost conexate dosarele nr. ……./P/2011, nr.
……/P/2012, nr. ……./P/2012, nr. …../P/2011, nr. …./P/2012, nr. …./P/2013 º.a.
De la data înregistrãrii ºi pânã la data verificãrilor (3 ani ºi 7 luni), în
cauzã au fost emise doar 5 adrese prin care s-au solicitat date ºi informaþii unor
instituþii, iar la data de …….2014 a fost începutã urmãrirea penalã în cauzã.
► Dosar nr. ……./P/2012 al Secþiei de combatere a infracþiunilor
conexe infracþiunilor de corupþie.
Cauza a fost înregistratã la data de …...2012, a fost repartizatã iniþial
procurorului ……, iar din …...2014, procurorului ………..
Cercetãrile efectuate au fost sporadice ºi lipsite de consistenþã (în anul
2012 – 3 adrese, în 2013 – o adresã, dispoziþia de efectuare a unei constatãri
tehnico-ºtiinþifice ºi actul de începere a urmãririi penale, iar în anul 2014 doar
câteva acte de cercetare efectuate în lunile februarie ºi aprilie).
► Dosar nr. ……../P/2012 al Secþiei de combatere a infracþiunilor
Cauza a fost înregistratã la data de ……….2012 ºi repartizatã
procurorului ………. la aceeaºi datã.
Inspecþia Judiciarã

18
republicatã)
Exceptând dispoziþia de începere a urmãririi penale (………..2012),
efectuarea unei constatãri tehnico-ºtiinþifice (dispusã la ……...2012 ºi finalizatã
la ……….2014), ºi ridicarea unor documente, în cauzã nu au fost efectuate acte
de urmãrire penalã.
► Dosar nr. ………./P/2010 al Secþiei de combatere a infracþiunilor
Cauza a fost înregistratã la data de ………..2010 ºi repartizatã
procurorului ………, iar din ……….2011, a fost redistribuit procurorului
………..
Cu excepþia actului de începere a urmãririi penale (……..2013), a unui
raport de constatare tehnico-ºtiinþificã (finalizat la …….2012) ºi audierea
învinuitului (mai – august 2013), cauza a stat în nelucrare.
► Dosar nr. ……/P/2013 al Serviciului Teritorial ...
Sesizarea în cauzã a fost formulatã la data de ………2008 ºi a fost
adresatã iniþial Parchetului de pe lângã Judecãtoria … care a declinat-o în
favoarea Direcþiei Naþionale Anticorupþie – Serviciul Teritorial …, unde a fost
înregistratã sub nr. …../P/2010 ºi apoi conexatã la dosarul nr. …../P/2007.
Pe baza unui raport de constatare financiar-bancarã, în dosarul nr.
……./P/2007 s-a dispus neînceperea urmãririi penale pentru unele fapte
(rezoluþia din ……..2013), iar cu privire la alte fapte, cauza a fost disjunsã ºi
înregistratã sub nr. …../P/2013.
De la momentul disjungerii, s-a dispus de cãtre procuror efectuarea unui
raport de constatare tehnico-ºtiinþificã (…….2013), nefinalizat, iar la data de
Inspecþia Judiciarã

19
republicatã)
…….2014, a fost începutã urmãrirea penalã.
Se constatã cã în cei 4 ani ºi 5 luni de la sesizare, cercetãrile efectuate
au fost sumare ºi lipsite de substanþã.
Dosarul s-a aflat în instrumentarea succesivã a procurorilor ……..,
……… ºi ……….
► Dosar nr. ……/P/2010 al Serviciului Teritorial ....
Cauza a fost înregistratã la data de …….2010 ºi repartizatã procurorilor
……, respectiv ……… (………2013).
De la înregistrare, singurele acte efectuate în cauzã au fost un raport de
constatare financiar contabilã (……2010), actul de începere a urmãririi penale
(…….2014) ºi un nou raport de constatare tehnico-ºtiinþificã (dispus la
……..2014 ºi finalizat la ………2014).
► Dosar nr. ……./P/2012 al Serviciului Teritorial ...
Cauza a fost înregistratã la data de ………2012, la care au mai fost
conexate ºi dosarele nr. ……/P/2012, nr. ……/P/2012 ºi nr. ……../P/2012.
Iniþial, dosarul a fost repartizat procurorului …….., iar ulterior,
procurorilor ……. ºi ……..
Cercetãrile efectuate în cauzã au fost sporadice (la data de ……..2014 a
fost începutã urmãrirea penalã, la ………..2012 s-au solicitat acte ºi documente
de la o unitate bancarã ºi de la câteva societãþi comerciale ºi au fost audiaþi 4
martori).
► Dosar nr. ……/P/2010 al Serviciului Teritorial ...
Cauza a fost înregistratã la data de ……….2010, iar de la acest moment
Inspecþia Judiciarã

20
republicatã)
ºi pânã la data controlului, în cauzã s-au solicitat doar unele date ºi documente de
la câteva instituþii ºi s-au fãcut demersuri pentru constituirea de parte civilã de
cãtre partea vãtãmatã.
► Dosar nr. ……/P/2012 al Serviciului Teritorial ...
Cauza a fost înregistratã la data de …….2012 ºi repartizatã procurorului
………...
Exceptând ridicarea unor documente, efectuarea unui raport de constatare
tehnico-ºtiinþificã (……..2014) ºi actul de începere a urmãririi penale
(………..2014), cauza a stat în nelucrare.
► Dosar nr. ……../P/2013 al Serviciului Teritorial ...
Cauza a fost înregistratã la data de ……….2013 ca urmare a unei
disjungeri din dosarul nr. ……../P/2010 al aceluiaºi serviciu (ordonanþa din
……….2013).
Pânã în luna septembrie 2013, nu s-au efectuat în cauzã decât un raport
de constatare tehnico-ºtiinþificã ºi un control dispus Gãrzii Financiare.
► Dosar nr. ………./P/2009 al Serviciului Teritorial … – Biroul
Teritorial ...
Cauza a fost înregistratã la data de ……….2009, ca urmare a unei
disjungeri din dosarul nr. ……/P/2009.
Din data de ……2011, cauza se aflã în lucru la procurorul ºef birou,
……….
De la momentul înregistrãrii ºi pânã în luna ianuarie 2013 (peste 3 ani)
nu s-au efectuat acte de cercetare în cauzã, procurorul de caz motivând acest fapt
Inspecþia Judiciarã

21
republicatã)
prin complexitatea cauzei, redistribuirea dosarului la mai mulþi procurori ºi
volumul mare de activitate.
Dupã luna ianuarie 2013 ºi pânã la momentul verificãrilor, au fost audiaþi
3 învinuiþi ºi mai multe persoane (printre care 15 fãptuitori).
Este de reþinut cã procurorul ºef al Serviciului Teritorial … a efectuat
mai multe verificãri (…..2012, …...2013 ºi ……...2013) privind stadiul
cercetãrilor în aceastã cauzã, ocazie cu care a stabilit termenele de efectuare a
unor acte de cercetare ºi de soluþionare a dosarului.
Mãsurile luate nu au dus la soluþionarea cauzei pânã în prezent.
► Dosar nr. ……/P/2010 al Serviciului Teritorial ...
Cauza se aflã în lucru la procurorul ………. din data de ………...2010
care a efectuat cercetãri cu întreruperi semnificative (a lucrat doar în perioadele
august – octombrie 2011, iunie – august 2013 ºi februarie – martie 2014).
2. Cazuri identificate la parchetele de pe lângã curþile de apel, tribunale
ºi judecãtorii.
► Dosar nr. ………/P/2014 al Parchetului de pe lângã Judecãtoria ...
Iniþial, cauza a fost înregistratã la Parchetul de pe lângã Tribunalul …
(sesizare din ……….2008), apoi a fost declinatã în favoarea Parchetului de pe
lângã Curtea de Apel …care, la rândul sãu, a declinat-o la Parchetul de pe lângã
Judecãtoria ...
Atât Parchetul de pe lângã Curtea de Apel …, cât ºi Parchetul de pe lângã
Tribunalul … au dispus soluþii parþiale de neîncepere a urmãririi penale, iar în
prezent, dosarul se aflã pe rolul Inspectoratului de Poliþie al Judeþului … –
Inspecþia Judiciarã

22
republicatã)
Serviciul de Investigare a Fraudelor, unde se efectueazã cercetãri pentru faptele
cu privire la care nu s-au adoptat soluþii.
Pânã la data de ………2012, în cauzã s-a lucrat ritmic, însã de la acest
moment s-au mai întocmit doar 4 adrese ºi un proces verbal.
► Dosar nr. ………P/2012 al Parchetului de pe lângã Tribunalul ….
Cauza a fost înregistratã la data de ……..2012 ºi trimis pentru cercetãri la
Inspectoratul de Poliþie al Judeþului … – Serviciul de Investigare a Fraudelor,
unde este supravegheat de procurorul ………...
Pânã în luna septembrie 2012, au fost efectuate acte de cercetare relativ
ritmic, însã dupã acest moment, cauza a rãmas în nelucrare (1 an ºi 8 luni).
► Dosar nr. ……./P/2012 al Parchetului de pe lângã Judecãtoria ...
Cauza a fost înregistratã la data de …….2012 ºi aflat în supravegherea
procurorului ....
Singurele acte efectuate au fost: începerea urmãririi penale (…….2012),
audierea suspecþilor (……..2012) ºi solicitarea unor documente de la Primãria …
(…….05.2014).
Se poate observa cã în perioada octombrie 2012 – mai 2014, cauza a stat
în nelucrare (1 an ºi 7 luni).
► Dosar nr. …../P/2006 al Parchetului de pe lângã Tribunalul ...
Actul de sesizare dateazã din …...2006, iar dosarul s-a aflat iniþial pe
rolul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel …, care l-a declinat cãtre Parchetul
de pe lângã Tribunalul … la data de ……….2006.
Supravegherea cercetãrilor în cauzã a fost asiguratã succesiv de cãtre
Inspecþia Judiciarã

23
republicatã)
procurorii …….., ……, ………, …….. ºi ……...
Cercetãrile în cauzã au trenat ºi nu au fost de substanþã (ridicarea de
înscrisuri, verificãri de date etc.), singurul impediment relevant pentru finalizarea
acestora fiind cererile de comisie rogatorie adresate autoritãþilor din SUA la data
de ……...2012 ºi nefinalizate pânã în prezent.
Este important de menþionat cã termenul de prescripþie a rãspunderii
penale se împlineºte la data de ……….2015.
► Dosar nr. ……../P/2012 al Parchetului de pe lângã Tribunalul
…(sesizare din ……….2012).
Cauza se aflã în lucru la organele de poliþie, iar cercetãrile sunt
supravegheate de procurorul ………...
Exceptând începerea urmãririi penale (aprilie 2014), o notã de îndrumare
din …….2014 ºi ridicarea unor documente, cauza a stat în nelucrare.
► Dosar nr. ……../P/2013 al Parchetului de pe lângã Judecãtoria …
(sesizare din …….2013)
Cauza a fost trimisã pentru cercetãri la Poliþia … ºi se aflã în
supravegherea procurorului ………..
De la data sesizãrii, în cauzã au fost emise doar 4 adrese, iar la
……..2014 a fost începutã urmãrirea penalã.
►dosarul nr……/P/2009 al Parchetului de lângã Judecãtoria …(în care
sesizarea a fost înregistratã la ……..2009 la aceastã unitate, urmare a lucrãrii nr.
./VIII-1/2009 a Parchetului de pe lângã Tribunalul …).
Cauza se aflã în supravegherea procurorului …….. care a emis o notã de
Inspecþia Judiciarã

24
republicatã)
îndrumare cãtre organele de cercetare penalã la ……...2011. Se constatã cã
dosarul a stat în nelucrare circa 1 an, cercetãrile având o anumitã ritmicitate dupã
data aducerii la cunoºtinþã a învinuirii( ………2012).
► dosarul ……./P/2012 al Parchetului de lângã Judecãtoria…;
Cauza se aflã în supravegherea procurorului … care a emis o notã de
îndrumare cãtre organele de cercetare penalã la ……...2014, stabilindu-se ca
termen de finalizare data de ……..2014.
De menþionat cã la ……...2014, în cauzã, s-a început urmãrirea penalã,
ulterior fiind ridicate mai multe documente de la Compania Naþionalã Poºta
Românã. Este de reþinut cã în cauzã cercetãrile s-au desfãºurat cu intermitenþe
pânã la începerea urmãririi penale, existând perioade de timp în care nu s-a lucrat
în mod ritmic.
► dosarul ……./P/2012 al Parchetului de lângã Judecãtoria …;
Cauza se aflã în supravegherea procurorului ………. care a emis o notã
de îndrumare cãtre organele de cercetare penalã la ………2014, stabilindu-se ca
termen de finalizare data de ……….2014. În cauzã s-a dispus începerea urmãrii
penale la ………..2014.
Din informaþiile transmise Inspecþiei Judiciare rezidã cã în perioada
…………2012(datã la care dosarul a fost trimis la Poliþia … – Serviciul de
Investigare a Fraudelor), ºi pânã la ……….2014, în cauzã, cercetãrile au trenat.
► dosarul ………/P/2012 al Parchetului de lângã Judecãtoria …;
Cauza se aflã în supravegherea procurorului ………... ªi în aceastã cauzã
situaþia este similarã celei descrise mai sus.
Inspecþia Judiciarã

25
republicatã)
► dosarul ………/P/2012 al Parchetului de lângã Judecãtoria …;
Cauza se aflã în supravegherea procurorului ……. care a emis o notã de
îndrumare cãtre organele de cercetare penalã la ……...2014, stabilindu-se ca
termen de finalizare data de ……...2014. În cauzã s-a dispus începerea urmãrii
penale la ……...2014, cercetãrile cãpãtând ritmicitate dupã aceastã datã.
► dosarul ………./P/2012 al Parchetului de lângã Judecãtoria …;
Cauza se aflã în supravegherea procurorului ……….. de la ………..2014.
În cauzã au fost emise note de îndrumare la …….2014 ºi …….2014, stabilinduse
ca termen de finalizare data de ……...2014. În cauzã s-a dispus începerea
urmãrii penale la ……….2014. De menþionat cã pânã la emiterea notelor de
îndrumare cercetãrile au trenat.
►dosarele nr……./P/2012, nr……../P/2012, nr………/P/2012,
nr……/P/2012 ale Parchetul de lângã Judecãtoria ….. se aflã în supravegherea
procurorului ……….
Se constatã, din datele transmise Inspecþiei Judiciare, cã notele de
îndrumare aferente au fost completate în anul 2014, cu precãdere în luna mai,
procurorul neavând alte intervenþii pentru impulsionarea soluþionãrii cauzelor.
► dosarul nr………./P/2013 al Parchetului de lângã Judecãtoria …
urmeazã al doilea ciclu procesual, dupã infirmarea soluþiei din ………..2013 de
cãtre prim procurorul Parchetului de pe lângã Tribunalul …
De menþionat cã dosarul s-a înregistrat pe rolul Parchetului de lângã
Judecãtoria … urmare a disjungerii dispuse de Direcþia Naþionalã Anticorupþie -
Serviciul Teritorial … - ºi declinãrii în favoarea Parchetului de lângã Judecãtoria
Inspecþia Judiciarã

26
republicatã)
…, aceastã din urmã unitate, declinându-ºi la rândul ei competenþa la
……….2013.
Cauza, astfel formatã, nu a fost monitorizatã de conducerea Parchetului
de pe lângã Curtea de Apel …. întrucât Parchetul de lângã Judecãtoria …. nu a
raportat cã în dosarul nr………./P/2013, sesizarea este mai veche de 2 ani(Curtea
de Conturi a României – Camera de Conturi …a formulat sesizarea la
……...2011 Serviciul Teritorial … - Direcþia Naþionalã Anticorupþie ºi la
Parchetul de lângã Judecãtoria … care a înaintat-o la ……….2011.
În aceste circumstanþe, cauza menþionatã nu se regãseºte în informarea
nr……./I/3/2013 din ……….2013, având ca obiect verificarea dosarelor mai
vechi de 2 ani de la sesizare termenul de referinþã fiind ……...2013, la Parchetul
de lângã Judecãtoria … a Parchetului de pe lângã Curtea de Apel …
În cauzã s-au emis note de îndrumare de procurorul ……… la …..2013 ºi
…..2014 dar organele de poliþie nu au executat toate sarcinile dispuse procuror.
De asemenea, procurorul a întocmit un referat prin care a atras atenþia conducerii
Poliþiei Fãgãraº asupra iminenþei împlinirii termenului de prescripþie la
……..2014.
► dosarul nr……../P/2013 al Parchetului de lângã Judecãtoria … Dupã
înregistrarea cauzei pe rolul acestei unitãþi(……...2013), cercetãrile nu s-au
efectuat cu ritmicitate, existând intervale mari de timp de inactivitate(acte
procedurale efectuate - la ……….2013 s-au ridicat documente, la ……..2014 s-a
dispus începerea urmãririi penale ºi la ……..2014 s-au solicitat relaþii Primãriei
…). Cauza este supravegheatã de procurorul ………..
Inspecþia Judiciarã

27
republicatã)
III. Cauzele care au determinat prelungirea în timp a soluþionãrii
dosarelor mai vechi de 1 an de la data sesizãrii, având ca obiect plângeri penale
formulate de Curtea de Conturi a României.
În urma analizei datelor furnizate de parchetele verificate, s-a stabilit cã
prelungirea duratei procedurilor în dosarele supuse controlului, s-a datorat
urmãtoarelor cauze:
1. Complexitatea dosarelor determinatã de:
- specificul ºi natura faptelor investigate (ilegalitãþi în privinþa derulãrii
unor proceduri de achiziþii publice, tranzacþii frauduloase cu bunuri imobile alate
în patrimoniul unor unitãþi administrativ teritoriale, alocarea ºi utilizarea ilegalã a
unor fonduri din bugetul de stat etc.);
- dificultãþi în administrarea probatoriului (identificarea, ridicarea ºi
analiza unui volum mare de acte ºi documente, efectuarea unor constatãri
tehnico-ºtiinþifice ºi expertize financiar contabile, identificarea de bunuri ºi luarea
mãsurilor asigurãtorii etc.).
2. Volumul mare de activitate înregistrat atât la procurori (cu precãdere în
cazul structurilor Direcþiei Naþionale Anticorupþie), cât ºi la lucrãtorii de poliþie
judiciarã.
3. Fluctuaþii de personal atât în ce priveºte posturile de procurori, cât ºi în
rândul lucrãtorilor de poliþie judiciarã.
4. Redistribuirea repetatã a unor dosare de la un procuror la altul, cu
efecte negative asupra continuitãþii activitãþii de urmãrire penalã ºi supraveghere
a cercetãrilor (exemplu: dosarul nr. ……../P/2009 al Direcþiei Naþionale
Inspecþia Judiciarã

28
republicatã)
Anticorupþie – Biroul Teritorial …).
5. Exercitarea necorespunzãtoare de cãtre procurori a supravegherii
cercetãrilor.
6. Tergiversarea cercetãrilor de cãtre procurori (îndeosebi în cazul
structurilor Direcþiei Naþionale Anticorupþie), precum ºi de cãtre organele de
poliþie judiciarã.
C. Concluzii
1. Pe rolul parchetelor din cadrul Ministerului Public se înregistrau la
data finalizãrii verificãrilor, un numãr total de 67 dosare aflate în lucru mai vechi
de 1 an de la data sesizãrii având ca obiect plângeri penale formulate de Curtea
de Conturi a României.
2. Verificãrile au evidenþiat cã dosarele aflate încã pe rolul parchetelor
sau la organele de poliþie judiciarã, au înregistrat prelungiri ale duratei
procedurilor, în numeroase cazuri în mod nejustificat.
Cauzele care au condus la aceste situaþii, au fost: complexitatea
dosarelor, volumul mare de activitate, fluctuaþii de personal, redistribuirea
repetatã a unor dosare, exercitarea necorespunzãtoare a supravegherii cercetãrilor
ºi tergiversarea cercetãrilor de cãtre procurori (îndeosebi în cazul structurilor
Direcþiei Naþionale Anticorupþie), precum ºi de cãtre organele de poliþie judiciarã.
3. Procurorii cu funcþii de conducere de la parchetele verificate, deºi nu
au derulat decât în mod izolat activitãþi de control ºi îndrumare focalizate
exclusiv pe impulsionarea soluþionãrii cauzelor ce fac obiectul prezentului
Inspecþia Judiciarã

29
republicatã)
control, au luat totuºi unele mãsuri pentru monitorizarea ºi urgentarea soluþionãrii
tuturor dosarelor vechi ce le-au inclus ºi pe cele susmenþionate.
Eficienþa acestor mãsuri, în cazul dosarelor nesoluþionate, a fost relativ
redusã, îndeosebi la structurile Direcþiei Naþionale Anticorupþie.
D. Propuneri
1. Reevaluarea modului de lucru al procurorilor în vederea stabilirii unor
prioritãþi care sã asigure un echilibru al cauzelor soluþionate, þinându-se seama de
vechimea înregistrãrii acestora la parchete, de soluþiile ce se preconizeazã a fi
adoptate, precum ºi de termenele instituite prin dispoziþiile art. 322 Cod
procedurã penalã ºi art. 154 Cod penal.
2. Efectuarea cu ritmicitatea necesarã, de cãtre procurori, a actelor de
urmãrire penalã în dosarele vechi ce vizeazã sesizãri ale Curþii de Conturi a
României.
3. Exercitarea unei supravegheri eficiente, în limitele dispoziþiilor art.
300 ºi art. 303 Cod procedurã penalã de cãtre procurori, în cazul dosarelor mai
vechi de 1 an de la data sesizãrii având ca obiect plângeri penale formulate de
Curtea de Conturi a României prin: întocmirea de dispoziþii scrise ºi stabilirea
unor termene precise pentru finalizarea cercetãrilor, verificarea ducerii la
îndeplinire a dispoziþiilor date, respectiv sesizarea conducerii organelor de
cercetare penalã ºi aplicarea unor amenzi judiciare ori formularea de propuneri
Inspecþia Judiciarã

30
republicatã)
pentru retragerea avizului de lucrãtor de poliþie judiciarã în cazul în care nu sunt
respectate dispoziþiile procurorului (art. 303 alin. 2 ºi art. 283 alin. 4 lit. m Cod
procedurã penalã).
4. Stabilirea unor obiective specifice ºi efectuarea periodicã de cãtre
procurorii cu funcþii de conducere a unor controale asupra dosarelor mai vechi e
1 an de la sesizare având ca obiect plângeri penale formulate de Curtea de
Conturi a României.
5. Procurorul ºef al Direcþiei Naþionale Anticorupþie, prin procurori
anume desemnaþi, va efectua, în termen de 6 luni de la aprobarea prezentului
raport, un control în privinþa stadiului soluþionãrii dosarelor ce formeazã obiectul
prezentelor verificãri, iar rezultatul acestuia va fi transmis Inspecþiei Judiciare.
INSPECTORI JUDICIARI
Procuror ……….
Procuror ………...
Prin Hotãrârea nr. 501 pronunþatã la data de 26.08.2014, Secþia pentru
procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ºi-a însuºit conþinutul rãspunsului
Inspecþiei Judiciare la obiecþiunile formulate de cãtre conducerea Parchetului de pe
lângã Curtea de Apel Braºov, conducerea Parchetului de pe lângã Curtea de Apel
Bucureºti ºi conducerea Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Constanþa.
Secþia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat
Inspecþia Judiciarã

31
republicatã)
Raportul Inspecþiei Judiciare nr. 2036/IJ/507/DIP/2014 având ca obiect „verificarea
mãsurilor luate de procurori ºi conducerile parchetelor în vederea soluþionãrii
dosarelor mai vechi de 1 an de la data sesizãrii, având ca obiect plângeri penale
formulate de Curtea de Conturi a României.”
De asemenea, Secþia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii
a aprobat mãsurile propuse în cuprinsul raportului sus-menþionat.

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 11:55

Cine a propus-o pe Alina Bica sefa DIICOT, auuuuuuuud ?

POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONTA !

unde este PONTA ?

alien, ufo, abduction !

a dispariut in cosmooooooooos dottoreeeeee !

postaciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii psd, se-aude ?
guvernul romaniei este aici ?
unde este guvernul si pm.ul dottore?
trimiteti pe Philae sa-l caute ! lasule !

dobitoculeeeeeee, acesta este site-ul CSM

www.csm1909.ro/csm/index.php?lb=ro

TEMBELULEEEEEE !

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 12:20

Comunicat de presã
privind încuviinþarea arestãrii preventive a doamnei Bica Alina Mihaela, procuror ºef al DIICOT

În ºedinþa din data de 21 noiembrie 2014, Secþia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinþat arestarea preventivã a doamnei Bica Alina Mihaela, procuror ºef al Direcþiei de Investigare a Infracþiunilor de Criminalitate Organizatã ºi Terorism.
Hotãrârea Secþiei pentru procurori a C.S.M. a fost luatã în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicatã cu modificãrile ºi completãrile ulterioare ºi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor ºi procurorilor, republicatã cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.
Solicitarea a fost prezentatã Secþiei pentru procurori a Consiliului de cãtre Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie - Direcþia Naþionalã Anticorupþie – Secþia de Combatere a Corupþiei.

Biroul de Informare Publicã ºi Relaþii cu Mass Media

www.csm1909.ro/csm/linkuri/21_11_2014__70701_ro.doc

www2.uncp.edu/home/acurtis/Courses/ResourcesForCourses/images/Me...

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 13:52

Bai handicap sever, du-te-n PLM de kkt bolnav ce esti!

Link-ul asta este de pe siteul CSM, boule!

Pune tu link-ul tau sa vedem de pe ce site este! Dati-as pamant pe ochi de zdreanta bolnava ce esti....

Suge-te singur, onanistule, ca de atata "bala" ti s-a atrofiat creierul.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 13:59

De la: H44kon, la data 2014-11-22 11:55:58Cine a propus-o pe Alina Bica sefa DIICOT, auuuuuuuud ?

unde este PONTA ?

alien, ufo, abduction !

TEMBELULEEEEEE !

Bica-Udrea-Cocos-Stelian. Si mai cine?!
Posted by Radu Tudor on November 20th, 2014

De cati ani asteapta DNA sa iasa Basescu din scena pentru a se putea ocupa de filiera Elena Udrea-Dorin Cocos-Gheorghe Stelian?

De ce a fost posibil ca in regimul Basescu, niste mafioti sa puna mina pe sume uluitoare din drepturi litigioase si despagubiri, in valoare de 300 milioane de euro?

Cate din dezvaluirile incredibile ale colegei mele Oana Stancu prezentate la emisiunea “Exces de putere” sunt abia azi bagate in seama se procurorii DNA?

Va fi anchetata in acest dosar si filiera Ioan Oltean (PDL) – Crinuta Dumitrean (PDL), fosta sefa ANRP?

Daca se dovedeste ca sefa DIICOT Alina Bica a protejat gruparea de tip mafiot condusa de Gheorghe Stelian inca de pe vremea cand ea era secretar de stat PDL la Justitie, avem o dovada exploziva ca timp de 10 ani, in Romania, justitia s-a facut pe spranceana, la comanda politica, unii fiind protejati, altii anchetati.

Nu uitati ce spunea Basescu : “Am tinut-o 10 ani pe Udrea, sa o protejez”.

Sa vedem ce final vor avea protectorii si protejatii in cea mai spectaculoasa afacere de coruptie din ultimii 25 de ani, cu pagube estimate la 300 milioane de euro.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 14:08

FUFELE CORUPÞIEI: Udrea, Bica, Topoliceanu ºi Crinuþa Dumitrean

comisarul.ro • vineri, 21 noiembrie 2014, 10:35

Elena Udrea, Alina Bica, Anamaria Topoliceanu ºi Crinuþa Dumitrean. Zeci de milioane de euro delapidate din conturile statului. Un grup de crimã organizatã care o include pe ºefa instituþiei care ar trebui sã combatã crima organizatã. Vã daþi seama ce vremuri trãim? ªefa partidului patronat de Bãsescu, Elena Udrea este prietena ºi protectoarea Alinei Bica. Prietena ºi protectoarea Anamariei Topoliceanu. Tinere ºi frumoase. Unele chiar focoase. Cum este cazul fugitei Crinuþa Dumitrean. Plecatã, ca ºi Codruþ Marta, din România.

Crinuþa Dumitrean, cea care a devalizat statul cu peste 2 miliarde de euro, a fugit din tara în 2012

Crinuþa Nicoleta Dumitrean are patru terenuri în judeþul Ilfov, un apartament ºi o garsonierã în Bucureºti, iar ca preºedinte al Autoritãþii Naþionale pentru Restituirea Proprietãþilor a avut venituri de aproape 50.000 de lei.

În 2012, Agenþia Naþionalã de Integritate a cerut comisiei de specialitate a Curþii de Apel Bucureºti sã controleze averea Crinuþei Nicoleta Dumitrean, dupã ce a constatat cã nu poate justifica peste 150.000 de euro, venituri realizate în perioada în care a fost preºedintele ANRP, director adjunct la INA ºi director în cadrul APIA.

Fostul presedinte al ANRP, Crinuta Dumitrean, a fugit din Romania, in Statele Unite ale Americii. Aceasta este acuzata de implicare activa in afacerile necurate desfasurate de PDL. Conform declaratiilor senatorului Valer Marian, Crinuta Dumitrean a prejudiciat statul cu aproape doua miliarde de euro prin efectuarea de plati preferentiale sau necuvenite, potrivit site-ului ZIUAnews. Fosta "Miss Bistrita" a fost propulsata chiar de catre Ioan Oltean, deputatul de la care a "mostenit" pasiunea pentru terenuri.

Dupa ce autoritatile statului au fost avertizate cu privire la posibilitatea ca fosta sefa de la ANRP sa paraseasca Romania, site-ul ZIUAnews a aflat, pe surse, nu doar ca banuielile s-au confirmat, ci si locatia unde aceasta se ascunde. Gestul Crinutei Dumitrean vine la doar cateva zile dupa disparitia lui Codrut Marta, fosta mana dreapta a lui Sorin Blejnar.

Desi locatarii responsabili cu administratia blocului unde Crinuta Dumitrean a fost vazuta in repetate randuri alaturi de Ioan Oltean, au declarat pentru ZIUAnews ca aceasta s-ar afla la Bistrita, sursele noastre ne-au precizat ca fosta sefa ANRP a fugit, de fapt, in Statele Unite ale Americii.

Senatorul satmarean a solicitat recent autoritatilor statului, prin institutiile abilitate, sa ia masurile legale pentru a preveni parasirea Romaniei de catre ex-presedintele ANRP, Crinuta Dumitrean, precum si pentru a preveni distrugerea dosarelor din arhiva acestei institutii. Acesta a semnalat institutiilor abilitate ale statului, indeosebi DNA si SRI, ca se pregateste o noua disparitie (dupa cea a lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar) a unei persoane implicate in afacerile veroase si tenebroase ale PDL. Este vorba de Crinuta Dumitrean, care a detinut functia de presedinte al ANRP din 2009, pana in toamna anului 2011, cand a demisionat subit in urma scandalului declansat prin arestarea vicepresedintelui Remus Baciu, acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca a pretins si a primit aproape 1.800.000 lei de la patru persoane indreptatite la despagubiri.

"In timpul mandatului Crinutei Dumitrean la ANRP, a fost creat un prejudiciu de aproape doua miliarde de euro prin efectuarea de plati preferentiale sau necuvenite, din care s-au perceput comisioane intre 15 - 82% din valoarea despagubirilor acordate. In aceeasi perioada, ANRP a achitat suma de 800 milioane euro pentru contracte de consultanta, a caror beneficiare au fost firme apropiate de PDL, cum ar fi firma sotului fostului consilier al primului ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass. Desi au trecut aproape 10 luni de la arestarea mainii drepte a Crinutei Dumitrean si desi DNA a avut un investigator sub acoperire infiltrat in ANRP, impotriva fostei presedinte a ANRP nu a fost inceputa urmarirea penala si exista indicii ca i se sugereaza sa paraseasca Romania. In plus, mi s-a semnalat ca este posibil ca anumite dosare din arhiva ANRP sa fi fost ori sa fie distruse, pentru a se elimina principalele probe materiale", a precizat sursa citata, potrivit ZIUAnews.

"Ex-presedinta ANRP, Crinuta Dumitrean, fosta Miss Bistrita, este cunoscuta drept pupila deputatului de Bistrita Nasaud, Ioan Oltean, secretarul general al PDL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Conform declaratiei de avere, ex-presedinta ANRP este o adevarata latifundiara, detinand terenuri de 43.000 mp in localitatea Dascalu, 25.000 mp in Afumati, 5.000 mp in Tunari, 1.000 mp in Voluntari, precum si un apartament si o garsoniera in centrul Bucurestiului si o masina BMW", se incheie in nota adresata autoritatilor statului.

Ana Maria Topoliceanu

Ana Maria Topoliceanu a fost numita presedintele CNI in martie 2010, prin ordin de ministru al Elenei Udrea. Topoliceanu si Udrea au fost in anii 2000 partenere de afaceri, potrivit Hotnews. 'Ana Maria Topoliceanu a fondat, in 2002, cu Elena Udrea compania Elan Grup, iar dupa ce PDL a ajuns la guvernare, in 2004, a fost numita membru in Consiliul de Administratie al Regiei Administratiei Protocolului de Stat, pe cand aceasta regie se afla sub influenta cuplului Udrea-Cocos', se arata in analiza.

Imediat dupa ce a preluat fotoliul de ministru al Turismului, Udrea si-a angajat-o consilier personal pe Ana Maria Topoliceanu, numind-o si in mai multe Consilii de Administratie ale unor companii de stat. Directoarea CNI este membra a PDL Sector 6, organizatie condusa politic de Elena Udrea.
'Intrucat nu am avut posibilitatea sa raspund interesului dumneavoastra fata de numirea doamnei Ana Maria Topoliceanu in functia de director general al CNI, va spun acum ca aceasta numire a fost facuta constient si asumat, dupa o analiza atenta a posibililor candidati si a modului in care acestia pot raspunde cerintelor unui asemenea post. Ana Maria Topoliceanu, de profesie avocat, a aratat de-a lungul timpului ca are calitatile profesionale necesare pentru a face performanta intr-o functie de management, functie in care studiile juridice au o mare importanta', spunea Elena Udrea, la scurt timp dupa numirea prietenei sale la conducerea CNI.

Udrea i-a dedicat chiar un post pe blogul personal, confirmand legatura stransa dintre ele. Beneficiind de o asa incredere, Topoliceanu a ajuns sa conduca compania din subordinea MDRT cu cel mai mare buget, deruland proiecte-mamut, care de multe ori au facut obiectul unor scandaluri. De exemplu, patinoarul de la Brasov, pentru care statul a platit triplu fata de o constructie si­milara din Ungaria.

'Un patinoar olimpic din Ro­ma­nia costa 12 milioane de euro. Un patinoar din Ungaria, echivalent ca dimensiuni si numar de locuri, este de trei ori mai ieftin. Vecinii nostri de la vest au reusit sa construiasca, in lo­calitatea Miskolc, un patinoar olim­pic acoperit cu doar 4 milioane de euro, in vreme ce Ministerul Dezvoltarii si Primaria Brasovului au platit pentru arena sportiva din orasul de sub Tampa 12 milioane de euro', potrivit GSP.

Printre programele derulate de CNI se numara constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitare sali de sport construite inainte de 2000, patinoare artificiale, bazine de inot si lucrari pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa, reabi­litarea termica pentru cladiri din domeniul public etc.

Elena Udrea anunta anul trecut in luna mai ca vrea sa desfiinteze CNI, insa nu a dus la bun sfarsit aceasta do­rinta. 'Am decis sa solicit in Gu­vern desfiintarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legata de cheltuirea banului public si am decis sa cer acelor politicieni care ocupa func­tii publice sa renunte la contrac­tele cu CNI, in caz contrar le voi desfiinta personal, asumandu-mi orice risc', declara Udrea in luna mai 2010.

O prietena de valoare

Ana Maria Topoliceanu detine un teren in suprafata de 31.400 de metri patrati in judetul Dambovita, un apartament in Bucuresti si conduce un BMW X6 din anul 2009. Aceasta nu are datorii si nici bani in banca, insa are bijuterii si ceasuri in valoare de 40.000 de euro, potrivit ultimei declaratii de avere de pe site-ul CNI. Topoliceanu a obtinut venituri in valoare de 53.500 de lei din functia de director al CNI si 3.730 de lei din functia de consilier personal al Elenei Udrea.

In afara de asta, Topoliceanu a mai obtinut venituri in valoare de 552 de lei, fiind membru in CA al Mamaia SA, deoarece este presedinte CA al Litoral SA a mai obtinut 90 de lei, functia de membru CA la Neptun-Olimp i-a adus venituri de 4.255 de lei, iar din cea de presedinte CA al Carmen-Silva 2000 a obtinut venituri de 1.842 de lei. Pentru conducerea termporara a companiei, Udrea a numit-o pe Adriana Margareta Luchian, actualul sef al Serviciului Promovare Investitii din CNI. Luchian, numita temporar la conducerea CNI, a obtinut venituri in valoare de 87.663 de lei, potrivit declaratiei de avere din data de 07.06.2011.

Cum a ajuns Alina Bica pe prima pagina a ziarelor in timpul campaniei electorale

La sfarsitul lunii octombrie, pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com, care a devenit inactiv ulterior, au aparut mai multe fotografii cu Elena Udrea si Alina Bica, procurorul sef DIICOT. Textul care insoteste aceste imagini sustine ca Udrea si Bica au fost suprinse in februarie 2014, la Paris, intr-o vizita privata. Alaturi de cele doua apare inca o figura prezentata drept Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii.

Procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a sustinut ulterior, intr-un raspuns transmis la solicitarea HotNews.ro, ca se afla in concediu la Paris, cand a fost fotografiata, in feburarie 2014, alaturi de politicianul Elena Udrea. Intr-o conferinta de presa, presedinta PMP afirmase, cu putin timp inainte ca Bica sa trimita raspunsul la Hotnews, ca magistratul s-a oprit la Paris in timp ce era in drum spre Haga, in interes de serviciu.

In aceeasi seara, presedintele Traian Basescu a afirmat ca servciile secrete sunt "categoric" implicate in acest caz. "In 10 septembrie am chemat sefii SRI si SIE si adjunctii lor si i-am atentionat sa nu se implice in campania electorala. Implicarea lui Melescanu cred ca nu mai are nevoie de demonstratie", a declarat Traian Basescu. Seful statului sustine ca este vorba despre o "operatiune pe care un serviciu romanesc si unu francez si le-au facut intre ele".

Dan Tapalaga a afirmat, in momentul trocului politic dintre presedintele Basescu si premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor sefi, ca numirea Alinei Bica la DIICOT s-a datorat in primul rand bunelor relatii cu Elena Udrea, protejata presedintelui.

"Faptul ca Udrea dispunea de o influenta atat de mare asupra presedintelui incat sa-i impuna numirea unui procuror sef mi s-a parut periculos, de neacceptat, de combatut energic. Am subliniat la vremea respectiva ca Bica ii datoreaza bunei sale prietenei saltul in cariera.

Prietenia Udrea - Bica dateaza inca din timpul guvernarii Boc, cand Udrea era ministru la dezvoltare regionala si turism, iar Alina Bica ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Justitiei. Insasi Udrea a admis-o azi. HotNews.ro a criticat atunci fara menajamente trocul dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor sefi si promovarea unor procurori in functii cheie, ca Alina Bica la DIICOT, gratie sustinerilor politice", afirma Dan Tapalaga.

In septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa a fost publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

www.comisarul.ro/politic/fufele-corup%C5%A2iei-udrea-bica-topoli...

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 14:26

Cu Udrea ... daca se va dovedi ca a fost parte la coruptie si furaciuni, la puscarie cu Udrea. Si cu Basescu, cu oricine !

Deocamdata, Pe Ponta l-au pozat prin Dubai relaxandu-se intr-un club de fite si l-au dat la Realitatea unde acum tot comenteaza chestia.
Probabil ca omul a lucrat la buget, departe de tara, ca sa aiba liniste, obosit de-atata truda, a simtit nevoia sa se deconecteze intr-un club in care sa nu-l deranjeze nici un paparazi....
Ori o fi, ca si buna parte din sustinatorii sai, un tip eminamente dobitoc, un prost sadea.

Pai, buget nu, alegerile pierdute, brambureala la guvern si in partid si tu ? Club in Dubai !

E frumos ?
Ia zi domnu Black, e frumos ?

Dupa ce obosesti la Udrea (repet, sa se duca la bulau daca a pus botul la furaciuni sau a ajutat pe care sa fure, de mana cu Base sau cu oricine a comis-o) ... spune-ne si noua cum e cu Ponta, prietenul tau pe principiul "cine nu e cu noi ..." ?

Club, Dubai ?

Extraordinar, dom'le ... scandalos.
Sunt oripilat.

Maine e duminica. Parca-l vad la biserica ...
Pai nu ? De la club la biserica nu e decat un pas ....

Traisca Ion Iliescu, viitorul luminos al intregii omeniri !
Si Ioan Rus ...

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 14:42

De la: Black_Friday_, la data 2014-11-22 13:59:07
De la: H44kon, la data 2014-11-22 11:55:58Cine a propus-o pe Alina Bica sefa DIICOT, auuuuuuuud ?

unde este PONTA ?

alien, ufo, abduction !

TEMBELULEEEEEE !

Bica-Udrea-Cocos-Stelian. Si mai cine?!
Posted by Radu Tudor on November 20th, 2014

De cati ani asteapta DNA sa iasa Basescu din scena pentru a se putea ocupa de filiera Elena Udrea-Dorin Cocos-Gheorghe Stelian?

De ce a fost posibil ca in regimul Basescu, niste mafioti sa puna mina pe sume uluitoare din drepturi litigioase si despagubiri, in valoare de 300 milioane de euro?

Cate din dezvaluirile incredibile ale colegei mele Oana Stancu prezentate la emisiunea “Exces de putere” sunt abia azi bagate in seama se procurorii DNA?

Va fi anchetata in acest dosar si filiera Ioan Oltean (PDL) – Crinuta Dumitrean (PDL), fosta sefa ANRP?

Daca se dovedeste ca sefa DIICOT Alina Bica a protejat gruparea de tip mafiot condusa de Gheorghe Stelian inca de pe vremea cand ea era secretar de stat PDL la Justitie, avem o dovada exploziva ca timp de 10 ani, in Romania, justitia s-a facut pe spranceana, la comanda politica, unii fiind protejati, altii anchetati.

Nu uitati ce spunea Basescu : “Am tinut-o 10 ani pe Udrea, sa o protejez”.

Sa vedem ce final vor avea protectorii si protejatii in cea mai spectaculoasa afacere de coruptie din ultimii 25 de ani, cu pagube estimate la 300 milioane de euro.

Pe cine incerci sa manipulezi ba' nsimtitule partzotin cufurit ?

Bravo ba', partotinule cufurit, ai avut la dispozitie unealta, google engine, baza de date oferita mura-n gura si tot n-ai reusit sa prezinti Hotararea CSM, iar in baza celei hotarari sa-ti argumentezi afirmetiile pe care le vehiculezi si conexiunile (inepte) pe care le faci.

Ce sa-i faci ba' , Blackkt cu Motz, daca n-ai glagorie-n tigva si un minim de bun simt , nu sti ce sa cauti, din ce fel de sursa sa te informezi si cu ce fel de citate/exemplificari sa-ti sustii opiniile sau afirmatiile pe care le emiti si vehiculezi, idiotule nesimtit !
acesta este H. nr. 501/ 26/08/2014 (documentul pdf) www.csm1909.ro/csm/linkuri/25_09_2014__69647_ro.PDF

si nu schimba subiectul, imbecilule, cine a numit-o pe E.Bica sefa DIICOT, stiind cu ceea ce s-a ocupat in cadrul ANRP?
hai, raspunde, CINE ?
PONTA ?
DEMISIA, farfalea bipeda mincinosa si-a pierdut orice fel de autoritate !

PSD-ul poate sa-si desemneze un alt prim ministru pentru a acoperi gaurile bugetare pe care le-a sapat ponta in bugtul statului oferind pomeni electorale prin incalcarea grava a LEGII FINANTELOR PUBLICE, dbitocilor !

2015, scadenta: 18 Mld de Euro, de unde o sa-i faca rost PSD-ul lui PONTA cu Harvbarnista lui, ba' Blackkt cu Motz !?

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 15:28

De la: 9am_1454, la data 2014-11-22 14:26:31
Club, Dubai ?

Sunt oripilat.

lasa, nu mai fi !

ia de colae un Dubai autohton si-ti trece naduful !

www.youtube.com/watch?v=dVpMTdU_8mk
www.youtube.com/watch?v=WXlc0mMrSQ8

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 15:38

Doamne, ca dobi mai esti bai hahalera basista! Te-ai sucit, te-ai invartit, ai mancat cu mot dar pana la urma tot ai luat-o in gusa...pana la prasele.

Affenschwanz, in articolul lui Savaliuc este citat raportul controlului inspectiei judiciare privind masurile luate de procurori si conducerile parchetelor pentru solutionarea dosarelor mai vechi de un an.

Buuuuun. Raportul cu pricina poarta antetul CSM fiind asumat de CSM si publicat pe siteul oficial al CSM.

Te-ai dat peste cap, ai facut clabuci si l-ai acuzat pe Savaliuc de intoxicare, pentru ca ti-am zis ca in acel raport scrie clar ca una dintre cauzele intarzierilor este manevra conducerii DNA care tergiverseaza solutionarea dosarelor si le redistribuie de la un procuror la altul ca sa le intarzie....

Pana la urma ai pus tu link-ul tau pe care il consideri corect. Si ce se constata?

1. Pe pagina 6 scrie exact ce a scris si Savaliuc!

2. Pe pagina 9 scrie ca CSM aproba raportul Inspectiei Judiciare. Punct. Adica il confirma, Schwein basist!

Si atunci, ce puii mei ai demonstrat tu? De ce il consideri pe Savaliuc ca fiind vinovat daca ti-a scris in articolul lui exact ce a constatat Inspectia Judiciara si a confirmat CSM?

Mars de aici handicap sever! Ti-ai dovedit gradul de prostie cronica si faptul ca esti doar un taliban basist disperat!

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 15:57

De la: Black_Friday_, la data 2014-11-22 15:38:17Doamne, ca dobi mai esti bai hahalera basista! Te-ai sucit, te-ai invartit, ai mancat cu mot dar pana la urma tot ai luat-o in gusa...pana la prasele.

Affenschwanz, in articolul lui Savaliuc este citat raportul controlului inspectiei judiciare privind masurile luate de procurori si conducerile parchetelor pentru solutionarea dosarelor mai vechi de un an.

Buuuuun. Raportul cu pricina poarta antetul CSM fiind asumat de CSM si publicat pe siteul oficial al CSM.

Te-ai dat peste cap, ai facut clabuci si l-ai acuzat pe Savaliuc de intoxicare, pentru ca ti-am zis ca in acel raport scrie clar ca una dintre cauzele intarzierilor este manevra conducerii DNA care tergiverseaza solutionarea dosarelor si le redistribuie de la un procuror la altul ca sa le intarzie....

Pana la urma ai pus tu link-ul tau pe care il consideri corect. Si ce se constata?

1. Pe pagina 6 scrie exact ce a scris si Savaliuc!

2. Pe pagina 9 scrie ca CSM aproba raportul Inspectiei Judiciare. Punct. Adica il confirma, Schwein basist!

Si atunci, ce puii mei ai demonstrat tu? De ce il consideri pe Savaliuc ca fiind vinovat daca ti-a scris in articolul lui exact ce a constatat Inspectia Judiciara si a confirmat CSM?

Mars de aici handicap sever! Ti-ai dovedit gradul de prostie cronica si faptul ca esti doar un taliban basist disperat!

ba' partzotinule habarNUL!

ba' mincinosle nesimtit patentat, citeaza pasajele de pe pag. 6, 7, din H.501 C S M si compara-le cu textele SAVARINERI RAZUITE care te-a manipulat pe tine,BA ZAVRAGIULE imbecilizat, hai, copiaza textul de pe pag 6 si 7 din H. Nr. 501 si, la treabaaaaaaa, ba' zavragiule deraiat imputit, inept si mincinos!

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 16:00

....si nu schimba subiectul, imbecilule, cine a numit-o pe E.Bica sefa DIICOT, stiind cu ceea ce s-a ocupat in cadrul ANRP?
hai, raspunde, CINE ?
PONTA ?

PSD-ul poate sa-si desemneze un alt prim ministru pentru a acoperi gaurile bugetare pe care le-a sapat ponta in bugtul statului oferind pomeni electorale prin incalcarea grava a LEGII FINANTELOR PUBLICE, dbitocilor !

2015, scadenta: 18 Mld de Euro, de unde o sa-i faca rost PSD-ul lui PONTA cu Harvbarnista lui, ba' Blackkt cu Motz !?

te-n-rat de idiot certificate.!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 16:04

De la: Musetel, la data 2014-11-22 10:44:12
De la: gabigabi2, la data 2014-11-22 07:19:02
De la: Musetel, la data 2014-11-21 18:21:51
De la: gabigabi2, la data 2014-11-21 13:04:48
De la: Musetel, la data 2014-11-21 10:29:36Alian Bicu .... plimbari la shopping pe Campiile Elizee.... hm.... Elena Udrea.... Blanite luxoase....
I-phone...digitale....
Hey, neatza frati romani! Stiti ce vazui io dimineata la digi stiri? Taman imaginea ce v-am expus-o in antet de exprimare!

Mno asa... sa ne intelegem ca doamna Alina Bicu nu a gresit in timp ce isi exercita functia la Diicot, ci inainte. Ati vazut? Poi cum pisici mah, tu stii ca ai pata pe constiinta din trecut si accepti un rol atat de important pt tara si poporu' tau? Ha? Tre' sa fie IMPECABIL DE IMACULAT un om ce accepta astfel de roluri in stat!

Sunt exigenta?

Azi ma revolt! Aveti grija, nu ma suparati!

pot sa te supar eu , ca mi se puse iarasi pata, vazindu-te ca n-o mai iubesti pe Udrea pe care o voiai presedinta Ro ? !
poiiii, nenica, mare suparare fuse pe don Basel ca iubitica a fost filata si fotografiata in shopingul de la Paris si a ACUZAT toate serviciile ca au indraznit o asa magarie iar voi, proB , ati dat tare din gura ....vezi postarea lui Silviu, de ex!
da e posibil ca, in urma acestor intimplari de ieri, sa se constate ca pe Bica o filau si NU pe Udrea o vizau neaparat - desi Alina Bica a Ajuns in functia de Sef la DIICOT , TOCMAI ca urmare a relatiilor cu UDREA , Cocos, Basescu si spaga luata ptr. nenumaratele dosare cu retrocedari !
deci : chestia cu constiinta e moarta din start ! madam Bica a beneficiat din plin de relatiile de tip Mafiot in care guvernarea Boc- Base', a functionat , ea fiind una din rotitele sistemului !

Nu ma superi deloc, Gabriela! M-am obisnuit cu felul tau de a fi si nu vreau sa te schimb io! Mi-e mai greu pana sa ma obisnuiesc cu oamenii care sunt deosebiti decat mine. Odata patruns ''limbajul'', omul in sinea sa, cel mai profund, stiu sa fac sa mearga treaba intre noi! Cand nu gasesc vreo metoda apropriata, sa zicem ca ....pot ceda io! Mereu cu drag si cu repect!

Acum referitor la Alina Bicu, chiar ma intrebam dimineata dansa al cui pion o fi!

Scena politica romaneasca e o adevarata tabla de sah, ce mai?!

Gabi.... cine te-a invatat sa clasifici oamenii , mai precis cetatenii romani in basisti si nebasisti? Eu am subliniat ca imi respect presedintele. Atat! Restul e imaginatia domniei tale, cam vasta uneori!

buna dimineata, Musetelule , iar ai fentat intrebarea de fond , dar nu-i bai ! cum dormirati, bine ? apoi, bine sa fie !

referitor la intrebarea ta, offf, mai draga doamna : chiar de la bun inceput a fost facuta departajarea prin acea zicere electorala " Noi cu voi , ei cu ei " ! iar discutia despre aceasta impartire Nefireasca si Nedemocratica ptr. cineva care Pretinde ca-i pres. TUTUROR romanilor - si ASA scrie la Constitutie ca trebuie sa fie - exista in topicul lui " Basescu" !
multe, prea multe " ziceri" ale domn presedintelui ati ignorat, desi ele erau esentiale ptr. bunul mers al Ro si ptr. pacea sociala si zbuciumul s-a accentuat cind dumnealui a CERUT celor ce TIN cu el sa NU vina la referendum, boicotindu-l , desi iarasi incalca Constitutia !
P.S
nu-i rau ca un om sa aibe imaginatie si tu esti un exemplu in acest sens, dar ceea ce scriu pe aici nu e rodul ei ci, e o realitatate pe care voi nu vreti s-o vedeti si care ne-a dezbinat pina la ura viscerala si care va trece cu greu , fiind mereu alimentata de unii sau altii !
P.S 2
si eu as vrea sa-mi Pot Respecta presedintele , dar betiveala, curvaraseala, grosolania si golaniile nu fac parte din sistemul meu moral si atunci , n-am ce respecta !

Gabitza.... Iubeste-ti aproapele ca pe tine insati, te rog! Nu te lasa prada mentalitatii induse, fii tu, asa cum bunul Dumnezeu te-a lasat pe acest Pamant: simpla si curata! Te tzuc cu drag!

Te aduc vreo 12 ani in Franta, vrei? Iti creez loc de munca si iti dau casa si masa! Te invat tot ce exista aici, te rupi de imparteala la doi a rominilor, aici nu ai antenele deloc, te oblig sa devii LIBERA si povestim iar peste 13 ani?

No, bun, pe cai, ca la mine sefilmeaza! zi faina, am bantuit destul pt azi peaciciuca! Pa pa!

hehehe, dupa cum ti-am spus , nu-i bai ca fentezi intrebarile directe , caci asta e un raspuns !
dar, apropo de " mentalitati induse", dovedind ca NU INTELEGI despre ce e vorba, pur si simplu : fata draga, DACA vrei sa afli , cu adevarat , cum e vazut / perceput/ inteles un presedinte, NU TE UITI la televiziunile care-l lauda 24 ore din 24 , caci asta-i rostul lor : sa escamoteze adevarul infatisindu-l in lumina cea mai buna ci, la cele care-l Critica !
abia acolo vei afla cum se contrazice ; cum isi umileste concetatenii ; cum ii atita pe privati impotriva bugetarilor si ce afaceri oneroase face PUTEREA !
daca te uiti numai la Laudatio, abia atunci te alegi cu " mentalitati induse " si echivaleaza cu indoctrinarea facuta pe vremea comunistilor prin ziarele de Stat si de Partid : Scinteia Tineretului, Scinteia, Munca si Rom. Libera ! ...cine nu voia sa-nghita atita lauda, Asculta postul de radio Europa Libera !

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 16:12

ai schimbat izmenele cu budigaii ?
la cate intrebari ai raspuns correct, PARTOTINO ramolita !?
nici nu ti-ai schimbat bine desuurile si repde te-ai mai cufurit pe tine !
f'ti-ai dreaq de miticisti nesimtiti mahalagii si mincinosi!

www.youtube.com/watch?v=9jiRmvn2bkU
BOR sustine Victor Ponta!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 16:38

ce intrebare-i asta: cine a numit-o pe Bica ? da' pe Kovesi, da' pe Morar ? ia ghici cine ?
CINE se LAUDA la o televiziune prietenoasa ca l-a PACALIT pe Ponta si l-a Obligat sa semneze un contract de coabitare si apoi flutura o hirtie semnata de el , trigindu-i de mineca pe toti maharii de la Bruxelles , sa le-o arate ?
deci : CINE ne-a fost IMPUS de afara si l-a PACALIT pe Ponta si-a rePUS oamenii de baza la conducerea Inst. Statului pe care il Controla astfel, mai dind inca o data TZEAPA romanilor !?
exact : onor pres. Ro, T. Basescu !

ei bine, pentru ca V. Ponta NU a stiut ce trebuia sa faca atunci, imediat dupa Referendum , desi chiar T. B a spus tot acolo unde se duce el de obicei si unde-l sorbiti voi din ochi, ca i-a FOST TEAMA atunci ca i s-a-ncheiat cariera , dar Ponta a Ratat acel Moment prielnic / justificat si sprijinit de votul a 7,4 Milioane de romani si el s-a Razbunat , intorcindu-se toate aceste slabiciuni impotriva sa !
asta e !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 16:55

... apropo de " mentalitati induse" : DACA vrei sa afli , cu adevarat , cum e vazut / perceput/ inteles un presedinte, NU TE UITI la televiziunile care-l lauda 24 ore din 24 , caci asta-i rostul lor : sa escamoteze adevarul infatisindu-l in lumina cea mai buna ci, la cele care-l Critica !

abia acolo vei afla cum se contrazice ; cum isi umileste concetatenii ; cum ii atita pe privati impotriva bugetarilor si ce afaceri oneroase face PUTEREA !

daca te uiti numai la Laudatio, abia atunci te alegi cu " mentalitati induse " si echivaleaza cu indoctrinarea facuta pe vremea comunistilor prin ziarele de Stat si de Partid : Scinteia Tineretului, Scinteia, Munca si Rom. Libera ! ...cine nu voia sa-nghita atita lauda, Asculta postul de radio Europa Libera !
si daca-mi aduc bine aminte de acele timpuri , exista si atunci ca si acum la adresa A3 , o indirjita critica la adresa Europei Libere , in care toti ziaristii de acolo erau terfeliti , batjocoriti si facuti tradatori de neam si tara , caci daca PUTEREA uraste ceva din toti rarunchii, atunci aceea-i Opozitia !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:01

" baiete, esti timpit " !
cu adevarat timpit, daca nu intelegi ca telefonul cu fir scurt a functionat in continuarea si , poate ca o consecinta a faptului ca Ponta nu a stiut sa actioneze decisiv la acel moment , ori ca om de Stat asta e foarte important !

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:02

De la: gabigabi2, la data 2014-11-22 16:04:53
De la: gabigabi2, la data 2014-11-22 16:55:13

Scindarea societatii in basisti si antibasisti s-a facut foarte repede prin acea zicere electorala " Noi cu voi , ei cu ei " !
discutia despre aceasta impartire Nefireasca si Nedemocratica ptr. cineva care Pretinde ca-i pres. TUTUROR romanilor - si ASA scrie la Constitutie ca trebuie sa fie - exista chiar aici ,pe topicul lui " Basescu" !

multe, prea multe " ziceri" ale domn presedintelui ati ignorat, desi ele erau esentiale ptr. bunul mers al Ro si ptr. pacea sociala si zbuciumul s-a accentuat cind dumnealui a CERUT celor ce TIN cu el sa NU vina la referendum, boicotindu-l , desi iarasi incalca Constitutia !

si eu as vrea sa-mi Pot Respecta presedintele , dar betiveala, curvaraseala, grosolania si golaniile nu fac parte din sistemul meu moral si atunci , n-am ce respecta !

... apropo de " mentalitati induse" : DACA vrei sa afli , cu adevarat , cum e vazut / perceput/ inteles un presedinte, NU TE UITI la televiziunile care-l lauda 24 ore din 24 , caci asta-i rostul lor : sa escamoteze adevarul infatisindu-l in lumina cea mai buna ci, la cele care-l Critica !

si daca-mi aduc bine aminte de acele timpuri , exista si atunci ca si acum la adresa A3 , o indirjita critica la adresa Europei Libere , in care toti ziaristii de acolo erau terfeliti , batjocoriti si facuti tradatori de neam si tara , caci daca PUTEREA uraste ceva din toti rarunchii, atunci aceea-i Opozitia !

pai, departamentul propagandistic-manipulare mediatica al comunistilor a fost transferat la A3 iar cel de contrainformatii diversiune al politiei politice comuniste la RTV, nu ti-e clar, partoneto cufurita ?

Fosta membra 9am.ro

135 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:05

De la: gabigabi2, la data 2014-11-22 17:01:01" baiete, esti timpit " !
cu adevarat timpit, daca nu intelegi ca telefonul cu fir scurt a functionat in continuarea si , poate ca o consecinta a faptului ca Ponta nu a stiut sa actioneze decisiv la acel moment , ori ca om de Stat asta e foarte important !

esti inapoiata mintal, iar scenaritele aiuristice pe care le vehiculezi sunt veritabile aberatii ale unei deraiate mintal.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:12

De la: H44kon, la data 2014-11-22 16:00:24....si nu schimba subiectul, imbecilule, cine a numit-o pe E.Bica sefa DIICOT, stiind cu ceea ce s-a ocupat in cadrul ANRP?
hai, raspunde, CINE ?
PONTA ?

"Preºedintele Traian Bãsescu a anunþat miercuri cã a emis decret pentru numirile în funcþie a ºefilor de Parchete - procuror general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie - Tiberiu-Mihail Niþu, prim adjunct al procurorului general - Dimitrie-Bogdan Licu, adjunct al procurorului general - Codruþ Olaru, procuror ºef al Direcþiei Naþionale Anticorupþie - Laura Codruþa Kovesi, procuror ºef al Direcþiei de Investigaþie a Infracþiunilor de Crimã Organizatã ºi Terorism - Alina-Mihaela Bica, adjunct al procurorului ºef al DIICOT - Elena-Georgiana Hosu"

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:18

De la: H44kon, la data 2014-11-22 11:08:48
De la: Musetel, la data 2014-11-22 10:55:14Hak' te vazui si te salutai si te imbratisai cu respect si cu drag!

Pe curand! Sa fii iubit!

in scolile de stat ale sist, de invatamant francez, religia de orice fel este INTERZISA, Transparento. n-o scalda, zi-i-o "pa" shleau, neneaca cufurita mintal nu pricepe altfel

in restul statelor europene, bugetul statului nu finanteaza religia si nici nu salarizeaza popi prin sist. de invatamant , cel mult, iar Franta este unicat in EUROPA de la revolutia franceza, 1799.

Aham, in scolile de stat din Franta, orice evidentare a apartenentei religioase este interzisa!

Nici nu am zis altceva, H ak'!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:24

De la: 9am_1454, la data 2014-11-22 14:26:31Cu Udrea ... daca se va dovedi ca a fost parte la coruptie si furaciuni, la puscarie cu Udrea. Si cu Basescu, cu oricine !

Deocamdata, Pe Ponta l-au pozat prin Dubai relaxandu-se intr-un club de fite si l-au dat la Realitatea unde acum tot comenteaza chestia.
Probabil ca omul a lucrat la buget, departe de tara, ca sa aiba liniste, obosit de-atata truda, a simtit nevoia sa se deconecteze intr-un club in care sa nu-l deranjeze nici un paparazi....
Ori o fi, ca si buna parte din sustinatorii sai, un tip eminamente dobitoc, un prost sadea.

Pai, buget nu, alegerile pierdute, brambureala la guvern si in partid si tu ? Club in Dubai !

E frumos ?
Ia zi domnu Black, e frumos ?

Dupa ce obosesti la Udrea (repet, sa se duca la bulau daca a pus botul la furaciuni sau a ajutat pe care sa fure, de mana cu Base sau cu oricine a comis-o) ... spune-ne si noua cum e cu Ponta, prietenul tau pe principiul "cine nu e cu noi ..." ?

Club, Dubai ?

Sunt oripilat.

Maine e duminica. Parca-l vad la biserica ...
Pai nu ? De la club la biserica nu e decat un pas ....

Traisca Ion Iliescu, viitorul luminos al intregii omeniri !
Si Ioan Rus ...

Ei, s-o dus la biserica sa cumpere pe popi, ce crezi ca ar fi el credincios ? Ete na!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:25

dar asta nu-nseamna ca Franta nu este o tara fervent catolica , la fel ca Italia sau Spania , de ex !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2014, ora 17:27

De la: H44kon, la data 2014-11-22 16:00:24....si nu schimba subiectul, imbecilule, cine a numit-o pe E.Bica sefa DIICOT, stiind cu ceea ce s-a ocupat in cadrul ANRP?
hai, raspunde, CINE ?
PONTA ?

Deci pionu' lu' VVP era?

Sa se racoreasca putintel toti care s-au infocat delapidand fara rusine!

Pagini: << 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: