back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2012, ora 22:15

In politica adversa nu exista prietenie, ci interese. Imi calci interesele si opiniile imi esti dusman.
Din totdeauna politica a dezbinat prietenii, grupuri sociale, natiuni, a impins ura pana la cele mai inimaginabile acceptiuni, incaierari, insulte, varsari de sange si razboaie. In numele egoismului si intereselor meschine, omul isi pierde ratiunea, nu se mai identifica decat cu el insusi iar notiunile de altruism, solidaritate, patriotism sunt notiuni superfluu.

Acad. Florin Constantiniu - "Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei"
20 de ani de la Revolutia romana

La 20 de ani de la marea varsare de sange din decembrie 1989, Romania arata ca un animal bolnav si haituit.
Ne uitam in urma si nu ne vine sa credem ca au trecut doua decenii de sperante zadarnice.
Nimic din ce-am visat nu s-a implinit. In jurul nostru domnesc stagnarea si deziluzia, inceputurile neterminate, politica murdara,
cu degetul pe tragaci, manipularea televizata. Lipseste o viziune, un proiect national de salvare.
Lipseste harta viitorului. Trista priveliste n-a cazut din cer. Au creat-o politicienii si romanii insisi.
Cum a fost turcul, asa a fost si pistolul. Nu mai putem sa ne ascundem dupa deget.
Ca o confirmare, academicianul Florin Constantiniu, istoric de prestigiu european, ne pune in fata o oglinda
necrutatoare in care, daca avem curajul sa privim, ne vom afla poate izbavirea.

"Din nefericire, sansele imense care se ofereau tarii noastre in decembrie 1989 au fost ratate"

- Cum evaluati, fara menajamente, cele doua decenii de libertate din viata noastra, domnule profesor?

- Ca pe un inaugural ratat. In istoria fiecarui popor exista evenimente cruciale, care inaugureaza
o noua etapa in evolutia societatii. Decembrie '89 a fost un astfel de eveniment: crucial, innoitor, fondator.
Din nefericire, sansele imense care se ofereau tarii noastre au fost ratate si, astfel, Romania imparte cu
Bulgaria si Albania ultimele locuri din clasamentul tarilor foste comuniste.

- Pentru un individ, 20 de ani inseamna mult, aproape o treime din viata. Ce reprezinta pentru istorici aceeasi perioada?

- Pentru istorici sunt foarte instructive, intr-un astfel de moment, comparatiile cu alte intervale de timp ale
istoriei nationale. Iau doua exemple de perioade cu o intindere de doua decenii, ca aceea scursa de la
caderea regimului comunist. Prima: 1859-1878; a doua: 1918-1938. In primul caz,
perioada a fost marcata de un progres uluitor: de la Unirea Principatelor (1859), care pune bazele statului roman modern,
la castigarea independentei (1877/1878). Politica de reforme a lui Cuza, in primul rand reforma agrara din 1864,
si politica de modernizare promovata dupa aceea de Carol I, au facut ca statul roman sa se smulga
din inapoierea determinata - in principal - de dominatia otomana, si sa se modernizeze rapid.
Progresele au fost vizibile pe toate planurile: politic, economic, social, cultural.
Sa nu uitam ca, in acest interval, apar "Junimea" si Eminescu! A doua perioada: 1919-1938.
Iesita dintr-un razboi pustiitor si lovita de o criza economica de o duritate nemiloasa (1929-1933),
Romania a izbutit, totusi, sa inregistreze un remarcabil progres in toate directiile, 1938 fiind anul de varf al Romaniei interbelice.

- Vorbiti de doua perioade exceptionale, domnule profesor! Ce se intampla astazi in Romania se afla la polul opus!

- Intr-adevar. Am ales aceste doua perioade tocmai pentru ca ele sunt cele mai potrivite spre a fi comparate.
In toate cele trei cazuri, avem de-a face cu inaugurale: in 1859, asa cum am spus, se aseaza temelia statului roman modern;
in 1918, se desavarseste unitatea nationala a romanilor; la 22 decembrie 1989, se inchide "paranteza" comunista,
deschisa in 1945 de ocupantul sovietic, si se reintra pe fagasul dezvoltarii firesti a societatii romanesti.
Veti fi de acord - sper - ca la cea mai sumara comparatie, perioada postdecembrista apare cu o intristatoare saracie de rezultate.
Suntem liberi, este adevarat, dar a progresat in vreo directie Romania ?
Sunt, astazi, romanii mai fericiti? Exista un mare ideal national care sa-i mobilizeze pe romani?
In raport cu 1859-1878 si 1918-1938, ultimii 20 de ani nu ne dau decat infime temeiuri de satisfactie si deloc de mandrie.

"Clasa politica s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca.
A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o"

- De ce, in ultimii 20 de ani, romanii nu au mai fost in stare sa repete performantele din perioadele pe care le-ati amintit? - Parerea mea este ca perioadele de progres sunt asigurate de conjugarea eforturilor elitei politice
si intelectuale cu angajarea plenara a maselor intr-un proiect national, mobilizator si stimulator.
In 1859, generatia pasoptista (Mihail Kogalniceanu, Ion C. Bratianu), cea mai creatoare generatie a istoriei romanesti,
s-a aflat la unison cu societatea moldo-munteana, care voia unirea si independenta. In 1918,
generatia Marii Uniri ( Ion I. C. Bratianu, Take Ionescu, Nicolae Iorga)
s-a aflat la unison cu societatea care voia " Romania Mare" si afirmarea ei pe plan european.
Din 1989, societatea romaneasca a fost profund divizata (vezi "Piata Universitatii"),
lipsita de un proiect national si incapabila sa-si mobilizeze resursele pentru a valorifica sansele ce i se ofereau:
in primul rand, unirea Republicii Moldova cu Romania . Pe scurt, nici clasa politica,
nici societatea romaneasca nu au fost in masura sa asigure inauguralului din decembrie 1989
justificarea imenselor posibilitati oferite de caderea comunismului.

- Cu alte cuvinte, putem vorbi de o "ratare" postcomunista a Romaniei?

- Vorbim de clasa politica si de societatea romaneasca. Cea dintai a intrunit trei superlative:
cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei. Lipsita de expertiza,
avida de capatuiala si sigura de impunitate, ea s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca.
A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o. Responsabilitatea ei fata de situatia catastrofala a Romaniei este imensa.
Astazi, constatam ca industria este lichidata, agricultura e la pamant, sistemul de sanatate in colaps,
invatamantul in criza, individualitatea Romaniei pe plan international disparuta.
Criza economica nu a facut decat sa agraveze relele care au precedat-o.
Incompetenti, guvernantii nu au stiut sa atenueze socul crizei ce ne-a lovit.
Daca Romania profunda se zbate in dificultati si deznadejde, clasa politica prospera.
Case peste case (oameni politici cu patru, cinci, sase locuinte; te intrebi ce vor fi facand in ele),
vile in tara si strainatate, masini de lux etc. s-au strans in proprietatea clasei politice.
Stiam ca avutia este rezultatul unei activitati economice. Acum, vedem ca politica este mijlocul cel mai sigur de imbogatire.

"Un popor de oi naste un guvern de lupi"

- Cine este vinovat de aceasta situatie?

- Cred ca principalul vinovat de aceasta situatie este insusi poporul roman!
El ilustreaza perfect observatia ca "un popor de oi naste un guvern de lupi".
Spiritul de demisie, pasivitatea, resemnarea romanilor, au permis clasei politice sa-si bata joc, nepedepsita, de tara.
Lipsit de spirit civic, poporul roman nu a fost capabil, in acesti 20 de ani, sa traga la raspundere
clasa politica sau sa "tempereze" setea ei de inavutire. Pe roman nu-l intereseaza situatia generala.
Daca prin fin, nas, cumnat, amic etc., si-a rezolvat pasul lui, restul duca-se stim noi unde!
Mostenirea multiseculara a lui hatar si bacsis a ramas atotputernica.
Cum sa indrepti o tara , cand cetatenii ei se gandesc fiecare la sine si nu la binele comun!?
Astazi, asistam la situatii si mai dramatice. Romanii pleaca - din nevoia de castig -
sa lucreze in Spania sau Italia, sa lupte in Afganistan. Energii si vieti se irosesc astfel in beneficii straine.
Nu poti sa-i condamni: mai bine sa lucreze pentru straini, decat pentru noii ciocoi postdecembristi,
care ii trateaza cu un dispret suveran.

- Intrarea Romaniei in NATO si UE a fost, totusi, o biruinta postdecembrista.

- Sa fim seriosi! Am intrat in NATO pentru ca SUA, factorul decisiv al Aliantei, au vrut-o.
Aduceti-va aminte ca, in 1997, cand Romania a dus o campanie pe cat de zgomotoasa, pe atat de inutila,
SUA ne-au inchis usa la summit-ul de la Madrid . In dorinta de a castiga bunavointa Washingtonului,
am incheiat tratatul dezastruos cu Ucraina, fara a obtine nici un folos.
Dupa 11 septembrie 2001, evaluarea americana s-a schimbat radical. In lupta impotriva terorismului islamic,
SUA aveau nevoie de noi aliati; in acest context, Romania a devenit membra a NATO.
A fost o decizie americana , nu un merit al guvernantilor romani. O situatie similara, si in cazul intrarii in Uniunea Europeana.
Directoratul marilor puteri ale Uniunii a decis extinderea ei in Est. Daca avem un dram de sinceritate,
trebuie sa recunoastem ca suntem inca departe de a fi o tara la nivelul standardelor vest-europene, care sunt ale Uniunii.
Directoratul marilor puteri a considerat insa ca este in interesul sau aceasta extindere,
si atunci, la gramada - iertati-mi expresia! - am intrat si noi.

"Patriotismul e privit, in anumite cercuri ale intelectualitatii noastre si ale societatii civile, ca o boala rusinoasa"

- Ce-i lipseste Romaniei pentru a fi din nou ceea ce a fost candva?

- O "mare idee", un mare proiect national. Inainte de 1859, a fost Unirea; inainte de 1918, a fost desavarsirea Unirii.
Astazi nu ne mai insufleteste nici un ideal mobilizator. In perioada interbelica,
Cioran ar fi vrut ca Bucurestiul sa devina Bizantul sud-estului Europei. Si, fara nici o exagerare patriotarda, ar fi putut deveni.
Astazi nici nu vrem, nici nu putem sa ne afirmam. Economic , Romania a devenit o piata de import.
Nu cunosc vreun produs romanesc vestit la export. Practic, suntem un fel de colonie.
In politica externa, am disparut de pe harta diplomatica a Europei.
In plan cultural, scriitorii romani asteapta, in continuare, Nobelul... In stadiul actual, cred ca sectorul in care Romania ar fi putut sa se manifeste cu sanse de succes era cel cultural-stiintific. Din nefericire, guvernantii postdecembristi si-au batut joc de invatamantul romanesc,
supus la tot felul de "reforme" si "programe" inepte si distructive. Daca, din randul elevilor sau studentilor,
au iesit elemente de valoare, ele sau au plecat in strainatate sau au disparut in mediocritatea din tara .
Aveam sansele sa fim Bizantul Europei de Sud-Est. Am ramas insa la periferia Europei.

- Mondializarea ameninta structura fiintei nationale. Se poate sustrage Romania acestui carusel mortal?

- Mondializarea este un proces caruia Romania nu i se poate sustrage, dar caruia ii poate rezista.
Nu o rezistenta, as spune, de caracter antagonic, ci printr-o afirmare a identitatii nationale.
In Franta, tara cu o atat de veche si stralucita cultura, guvernul a initiat o dezbatere despre identitatea nationala.
La noi, cand cineva abordeaza aceasta problema, se aud imediat voci care il acuza ca este nationalist, nostalgic etc.
Patriotismul e privit, in anumite cercuri ale intelectualitatii noastre si ale societatii civile, ca o boala rusinoasa.
Americanii - ii am in vedere pe cetatenii SUA - ne ofera cel mai frumos exemplu de patriotism.
Noi, care ii copiem in atatea privinte, ramanem indiferenti la minunata lor pilda.

- Mai poate fi patriotismul o valoare in zilele noastre?

- Daca vorbim de un patriotism lucid, da, fara indoiala. Eu unul am aderat la principiul atat de sanatos al "Junimii":
"Patriotism in limitele adevarului". Sa-mi iubesc tara si poporul, dar sa nu le ascund niciodata defectele.
Poate este o deformare de istoric, dar cred ca identitatea nationala are o componenta esentiala: memoria istorica.
Traditia se cultiva, in primul rand, prin cunoasterea istoriei.
Cand monumentele istorice se paraginesc si se ruineaza, memoria istorica e pe cale de disparitie.

- Cum credeti ca vor judeca perioada postdecembrista urmasii nostri de peste o suta de ani?

- Peste o suta de ani, cred ca judecata urmasilor si, intre ei, a istoricilor, va fi foarte severa.
Anii 1989-2009 vor fi considerati o perioada de declin, clasa politica si poporul roman impartind,
in egala masura, responsabilitatea pentru aceasta trista realitate.
Sa dea Dumnezeu ca atunci, peste un secol, Romania sa aiba situatia fericita pe care a ratat-o astazi.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Iulie 2012, ora 22:25

De la: Silviu, la data 2012-07-09 21:59:29
De la: _Ingrid, la data 2012-07-09 20:27:12
De la: Silviu, la data 2012-07-09 20:09:25
Ingrid, tu chiar te faci ca nu intelegi ce a scris Gabi cu privire la mine personal ? Sau chiar nu intelegi ? M-as fi asteptat sa-i spui ca astfel de lucruri nu le spui unuia pe care pretinzi ca-l iubesti, ca ti-e simpatic .... chestii de genul asta. Cand te intreb asta te intreb pentru imaginea ta, nu a mea.

Nu cred sa am eu vreo imagine de aparat, dar nu despre asta e vorba, ci de capul tau patrat. M-ai socat cu modul in care ai inteles ce a spus Gabi.
Uite aici citatul copiat:

,,ma uitam si la ce-a scris @ Silviu ieri, aruncindu-mi atita ura -n fata, ca m-am cutremurat : fraate, vii in casa unui om si-l privesti in ochi ; te imbratisezi cu el si te saruti, stai la masa cu el , bei o cafea si depani povesti si ajungi sa-l urasti doar ptr. ca el nu e de acord cu ce face presedintele ....un VIP - o poza - un tablou pus pe perete, cu care nu avem niciun contact fizic, noi facind parte din lumi diferite ....atit de diferite si cu interese diferite : EL e PUTEREA pe care vrea sa si-o perpetueze si eu / noi , pulimea ce trebuie tinuta sub ascultare ! e o chestie ce chiar ca te pune pe ginduri !"

Oricat il citesc, eu vad doar durere. Durerea ca un om real pe care l-ai simtit alaturi te uraste din cauza unuia de pe sticla, de pe afise, de la dracu sa-l piptene.
Nu zice nimic absolut din ce ai inteles tu, nici aluziv macar ca te-ar fi ajutat sau ce tip de intalnire a fost.
Poate mai citesti o data, poate te mai gandesti...

Nu mai citesc odata, nu ma mai gandesc ...
Am inteles exact si din prima ce a vrut sa spuna mentionand ca am fost in casa ei, am mancat, am baut cafea si am stat de vroba in termeni foarte amiabili, atat a prima data cat si a doua oara.
Regret dar tu n-ai inteles.
La revedere, Ingrid !
Cand nu mai ai argumente de natura politica nu spui chestiuni legate de lucruri intime ...

Nu citesti, nu gandesti, dar raspunzi..decizi! Exact ca micul tau prieten.
Pentru mine prietenia e mai importanta decat politica, asa ca iti respect decizia, cat ai sa vrei tu.

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2012, ora 23:54

De la: 9am_560, la data 2012-07-09 21:16:31Va amintiti cumva, motivul pentru care Presedintele german Christian Wulff si-a depus demisia ?!
Nu ?!
Daca, intre timp, o sa aveti curiozitatea, si timpul necesar intreprinderii unei succinte documentari in ceea ce priveste realul motiv al demisiei presedintelui german, o sa observati ca, a fost mic copil, pe langa motivele reale,obiective, pentru care, atat Presedintele Romaniei Traian Basescu, cat si primul ministru roman Victor Ponta, ar fi fost necesar sa-si fi depus demisiile, inca de ieri.

Indubitabil si anticipativ, nu poti compara evidenta motivului demisiei fostului Presedinte german C. Wulff, comparativ cu indubitabilele motive pentru care ar fi fost necesar sa se solicite demisiile celor doi demnitari romani.
Jenibila comparatie a cazuisticilor romanesti vs celei germane, si nici nu scuza impertinenta cu care cei doi demnitari romani se agata de scaunul puterii pe care l-au dobandit in varii situatii conjuncturale politice nu tocmai ortodocse, de asemenea, nu justifica nici atacul propagandistic denigrator extern intreprins de camarila politico-economica a presedintelui la adresa imaginii politice, si de drept romanesti , atat in Europa,cat si in SUA.

Rusinoase, si injositoare tehnici propagandistice avand ca scop unic: mentinerea la putere!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 06:51

tot intrebam pe aici DE CE guvernul lui Base' , "condus" de Boc , ramas singur la putere, Nu a accesat fondurile europene ? de ce nu a stimulat economia si initiativa privata ? de ce nu a avut un program de dezvoltare si creare de locuri de munca ptr. a micsora diferenta dintre partea activa si cea pasiva a tarii si aseara am Primit Raspunsul !
ptr. ca intreaga politica a PPE condus de Angela Merkel era de austeritate ! de frinare a acestei tendinte si Bas' s-a conformat acestei directive nefaste nu numai ptr, Ro aflata-n Criza, ci ptr. toata europa care, astazi Doreste sa se Renunte la aceasta aberatie si sa se dea drumul investitiilor !
aseara am inteles de unde i-a venit si sustinerea lui Base si ca, in intreaga Europa se doreste Altceva si unul ca dl. Base' a devenit o piedica in realizarea acestui deziderat ! Doamne ajuta !

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 08:36

De la: gabigabi2, la data 2012-07-10 06:51:06tot intrebam pe aici DE CE guvernul lui Base' , "condus" de Boc , ramas singur la putere, Nu a accesat fondurile europene ? de ce nu a stimulat economia si initiativa privata ? de ce nu a avut un program de dezvoltare si creare de locuri de munca ptr. a micsora diferenta dintre partea activa si cea pasiva a tarii si aseara am Primit Raspunsul !
ptr. ca intreaga politica a PPE condus de Angela Merkel era de austeritate ! de frinare a acestei tendinte si Bas' s-a conformat acestei directive nefaste nu numai ptr, Ro aflata-n Criza, ci ptr. toata europa care, astazi Doreste sa se Renunte la aceasta aberatie si sa se dea drumul investitiilor !
aseara am inteles de unde i-a venit si sustinerea lui Base si ca, in intreaga Europa se doreste Altceva si unul ca dl. Base' a devenit o piedica in realizarea acestui deziderat ! Doamne ajuta !

Ma bucur ca ai acest optimism dar s-ar putea sa-ti fi scapat ceva: Faptul ca la acea vreme asta a fost politica de austeritate, imbratisata de mai toate statele UE si ca orice guvern sau presedinte ar fi fost la putere, romania era un pion prea mic sa se opuna.
Acum cand mai marii Europeni s-au trezit ca nu asta era solutia ci crearea locurilor de munca si revitalizarea economiei, aceeasi politica ar fi urmat si romania, porbabil si noul guvern, dar sa vedem cum si cu ce? Au acum sansa sa acceseze in cele 6 luni fondurile europene, sa impulsioneze industria, micile intreprinderi sa dea noi legi sa stimuleze afacerile, sa reduca taxele, nu va fi o scuza ca nu au timp.
Zilnic poate da o ordonanta de urgenta, parlamentarii sa se puna pe munca si sa legifereze, daca n-o fac si vor promite dupa alegeri, atunci se va merge tot cu un pas inainte, si doi inapoi.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 08:51

De la: 9am250228, la data 2012-07-10 08:36:11
De la: gabigabi2, la data 2012-07-10 06:51:06tot intrebam pe aici DE CE guvernul lui Base' , "condus" de Boc , ramas singur la putere, Nu a accesat fondurile europene ? de ce nu a stimulat economia si initiativa privata ? de ce nu a avut un program de dezvoltare si creare de locuri de munca ptr. a micsora diferenta dintre partea activa si cea pasiva a tarii si aseara am Primit Raspunsul !

Ma bucur ca ai acest optimism dar s-ar putea sa-ti fi scapat ceva: Faptul ca la acea vreme asta a fost politica de austeritate, imbratisata de mai toate statele UE si ca orice guvern sau presedinte ar fi fost la putere, romania era un pion prea mic sa se opuna.
Acum cand mai marii Europeni s-au trezit ca nu asta era solutia ci crearea locurilor de munca si revitalizarea economiei, aceeasi politica ar fi urmat si romania, porbabil si noul guvern, dar sa vedem cum si cu ce? Au acum sansa sa acceseze in cele 6 luni fondurile europene, sa impulsioneze industria, micile intreprinderi sa dea noi legi sa stimuleze afacerile, sa reduca taxele, nu va fi o scuza ca nu au timp.
Zilnic poate da o ordonanta de urgenta, parlamentarii sa se puna pe munca si sa legifereze, daca n-o fac si vor promite dupa alegeri, atunci se va merge tot cu un pas inainte, si doi inapoi.

nu mi-a scapat nimic,caci exact asta am spus si eu : de ce nu a facut nimic dl. Base' si aseara am inteles de ce a spus , citez " Nici eu si nici guvernul, Nu ne-am propus sa ne luptam cu Criza " !
si aseara la conf. de presa tinuta de Ponta, premierul a spus ca deja s-a pierdut prea mult timp cu scandalurile si incepind de acea clipa, el si guvernul Nu se va mai ocupa decit de indeplinirea programului propus si promis ! si mai zic o data : Doamne ajuta !

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 08:53

Monica Macovei are dreptul sa spuna orice doreste la parlamentul european. La fel pot face si parlamentarii trimisi acolo de USL.
Declaratiile de contestare a unor judecatori ai CCR au fost facute de lideri ai USL si sunt reale. USL declara ca respecta deciziile CCR dar respecta numai acele decizii care le sunt favorabile. Ponta s-a dus la Bruxelles impotriva Constitutiei si a deciziei CCR. Si dupa ca a comis fapta a declarat, culmea tupeului, ca el respecta deciziile CCR ....
Insasi CCR a dat decizii contradictorii pe aceeasi speta; cand a fost vorba de inlocuirea lui Geoana nu s-a putut face decat cand grupul parlamentar care l-a propus i-a retras sprijinul, la Blaga s-a schimbat chestia, a fost invocat poporul ... si iata cum si CCR se face singura de ras.
USL tipa ca judecatorii CCR sunt numiti politic si in slujba lui Basescu ... Acum nu mai sunt politic numiti si nici in slujba lui Basescu daca le face pe plac. Cam asa s-au pliat toate institutiile pe voia lui Hitler. Lui Basescu si lui Boc nu i-au dat mereu decizii favorabile ... acum toate vor fi dupa cum cere "poporul" USL care va strivi totul.
Sunt curios, daca parlamentarii PDL ar face greva din aia parlamentara cum au facut in iarna cei de la USL, ar fi platiti ? Ce ar spune USL daca PDL ar face exact ce au facut ei cand erau in opozitie ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

285 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 11:58

De la: Silver9AM, la data 2012-07-09 21:25:22
De la: Black_Friday, la data 2012-07-09 18:33:21
De la: gabigabi2, la data 2012-07-09 18:09:42exact despre asta-i vorba : lor nu le pasa si noi ne urim ca prostii !

Si tu din prietenie spui ca noi avem capetele umplute cu rahat?
Si tot din prietenie tii mortis ca USL sa aiba puterea absoluta calcand legile, Constitutia, institutiile statului democratic in picioare? Riscand chiar excluderea din UE?

Merci, prefer sa am dusmani decat o prietena ca tine!

Ma bucur ca ai inteles exact cum au stat lucrurile. Gabi, Doamna Gabi, a adus in discutie faptul ca m-a cunoscut personal ... in fine, nu mai reiau ... si a spus toate astea exact pentru a arata, dupa modelul liderilor ei Ponta si Antonescu, ca daca nu sunt de acord cu ea si daca nu-i cant in struna, sunt un om de nimic. Asa procedeaza comunistii cand este vorba despre principii. Va mai amintiti ? Cand a aparut problema plagiatului lui Ponta (care acum nu mai sufoca pe nici unul care se arata indignat de orice afirmatie si cuvintel al lui Basescu) ei nu au luat in discutie daca este sau nu plagiat in lucrarea de doctorat ci CINE l-a dat in gat ! Evident ca au ajuns la concluzia ca Basescu. Dupa care au pus placa cu Basescu Cel Demon si Atoate-Vinovat, ca nimeni sa nu-si mai dea seama ca avem in fruntea guvernului un HOT INTELECTUAL !
Au zamislit gogomanie dupa gogomanie, una mai mare decat alta, culminand cu suspendarea pe motiv de vorbe a presedintelui, cu un tupeu de neimaginat dar au gasit mereu sustinatori ...
Ca Gabi ...
Si nu e singura.
Astfel de oameni sunt lipsiti de responsabilitate, au impresia ca e ceva de capul lor si sunt foarte usor de manipulat exact de catre cei care-i impileaza.

Iliescu a zis, cu referire la Angela Merkel ... care politicieni ? ca si cum cancelarul german ar fi asa, neica-nimeni ...
Ponta si Antonescu ne vor duce de rapa in aplauzele celor ca Gabi si asta in foarte scurta vreme.

Ingrid, tu chiar te faci ca nu intelegi ce a scris Gabi cu privire la mine personal ? Sau chiar nu intelegi ? M-as fi asteptat sa-i spui ca astfel de lucruri nu le spui unuia pe care pretinzi ca-l iubesti, ca ti-e simpatic .... chestii de genul asta. Cand te intreb asta te intreb pentru imaginea ta, nu a mea.

Cer scuze ca intervin ,Silviu ,acum ceva timp a fost un schimb de mesaje intre tine si @gabi ,in urma lor te'a atacat mai direct ,atunci am comentat si am spus ca asa ceva nu e frumos ,nu ajuti un om iar dupa aia ii scoti ochii ......acum povestea se repeta ,vad ca a aparut si un "avocat al poporului' care s'a sesizat din oficiu.......Parerea mea e sa nu'ti faci sange rau,acesta femeie e in stare de orice sa'l apere pe idolul ei, ilici ,e prea indoctrinata ,nu mai decela intre adevar si minciuna,vopseate orice in culoarea preferata doar ptr. a fi ea mai cu mot si a demonstra cat e de ......
Nu este nimic nou in reactia de o nesimtire crunta de care a dat dovada Gabi si in ce ma priveste nu avem dubii privitoare la caracterul acestei femei fara minte .
Silviu nu trebuie sa fie suparat deoarece tocmai caracterul pe care il are acesta femeie o face vulnerabila la adeziunea pe care o are fata de USL. Majoritatea sustinatorilor USL sunt tot la fel de murdari cu anumite probleme de ordin moral dar si juritic (unii si voi da un exemplu cald in acesta privinta) si stiu ca o democratie autentica nu ii poate reprezenta.
De exemplu ieri am fost la OCPI ilfov pentru a depune o cerere de extras si am avut nesansa de a fi foarte aglomerat. Pana sa-mi vina randul am conversat sa treaca timpul si cu gardianul de la poarta institutiei. Din vorba in vorba am ajuns bineanteles si la problemele aparute in viata politica si am aflat ca acest individ daca ar putea ,, l-ar taia marut cu lama pe Base si i-ar da sare'' .
Am intrebat si ce motiv are si asa am aflat ca individul, pensionar onorabil cu o pensioara de 1000 de lei si un salariu de alti 800 lei de la firma de paza are o sotie care fiind pensionara pe caz de boala,, pe munca'' care mai avea 2 ani pana la pensionarea ,,pe bune'' sa trezit ca este chemata la Casa de Pensii si luata la intrebari in legatura cu presupusa ei boala.
Tin sa subiliez ca acesta femeie era pensionata pe caz de boala de vreo 15 anisori si ia mers bine pana ,,nesimtitul '' de Base a avut neobrazarea sa faca o firava reforma in acest domeniu.
Dupa reluarea analizelor sa constatat ca o durea in fund de munca si bineanteles ca ia fost sistata pensia nemeritata si ar fi minunat sa fie obligata sa restituie si banutii furati din buzunarele noastre.
Sa vezi furie pe acest batranel corupt, sa vezi crize de radeau si curcile de el.
Ei bine acesta este portretul robot al sustinatorilor USL.
Majoritatea au macar probleme morale daca nu si de alta natura.

Fosta membra 9am.ro

471 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 13:16

Sa va fie rusine , sunteti niste lasi de doi lei , buni doar de facut bani din laude pe forum !
MA FACETI SA VOMIT IMPOTENTILOR

Cand am venit ultima oara din strainatate , la Timisoara , in Gara Est , au venit tiganii cu alba-neagra si au inceput sa fenteze oameni si sa blocheze usa autocarului . Toti soferii s-au ascuns ... barbati din astia romani domne , cu burta si tupeu , la 40 si ceva de ani , ca alde BlackFriday , care schimba ei rromania nu se joaca . La fel astia din autocar , barbati adevarati, oameni seriosi domne , ca tine si Black , umblati chipurile prin Vest
Cand i-am intrebat de ce nu sar , de ce nu zic nimic au inceput sa bolboroseasca ca " avem familie , nu ne bagam domne , avem responsabilitati !"

SA VA FIE RUSINE , L@B@GIILOR

Bine a zis Elena Ceausescu ..."popor de viermi"... fiindca ati stat ieri acasa sa va uitati la telenovele, de azi incolo mancati austeritate , Constitutie , Drept European si in loc de salarii veti primi aprecierile Comisiei Europene ! BRAVOS , ATI DOVEDIT CA SUNTETI ... IOROPENI !
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 14:19

De la: 9am251136, la data 2012-07-10 11:58:20
De la: gabigabi2, la data 2012-07-09 18:09:42exact despre asta-i vorba : lor nu le pasa si noi ne urim ca prostii !

Si tot din prietenie tii mortis ca USL sa aiba puterea absoluta calcand legile, Constitutia, institutiile statului democratic in picioare? Riscand chiar excluderea din UE?

Ma bucur ca ai inteles exact cum au stat lucrurile. Gabi, Doamna Gabi, a adus in discutie faptul ca m-a cunoscut personal ... in fine, nu mai reiau ... si a spus toate astea exact pentru a arata, dupa modelul liderilor ei Ponta si Antonescu, ca daca nu sunt de acord cu ea si daca nu-i cant in struna, sunt un om de nimic. Asa procedeaza comunistii cand este vorba despre principii. Va mai amintiti ? Cand a aparut problema plagiatului lui Ponta (care acum nu mai sufoca pe nici unul care se arata indignat de orice afirmatie si cuvintel al lui Basescu) ei nu au luat in discutie daca este sau nu plagiat in lucrarea de doctorat ci CINE l-a dat in gat ! Evident ca au ajuns la concluzia ca Basescu. Dupa care au pus placa cu Basescu Cel Demon si Atoate-Vinovat, ca nimeni sa nu-si mai dea seama ca avem in fruntea guvernului un HOT INTELECTUAL !
Au zamislit gogomanie dupa gogomanie, una mai mare decat alta, culminand cu suspendarea pe motiv de vorbe a presedintelui, cu un tupeu de neimaginat dar au gasit mereu sustinatori ...
Ca Gabi ...
Si nu e singura.
Astfel de oameni sunt lipsiti de responsabilitate, au impresia ca e ceva de capul lor si sunt foarte usor de manipulat exact de catre cei care-i impileaza.

Iliescu a zis, cu referire la Angela Merkel ... care politicieni ? ca si cum cancelarul german ar fi asa, neica-nimeni ...
Ponta si Antonescu ne vor duce de rapa in aplauzele celor ca Gabi si asta in foarte scurta vreme.

Cer scuze ca intervin ,Silviu ,acum ceva timp a fost un schimb de mesaje intre tine si @gabi ,in urma lor te'a atacat mai direct ,atunci am comentat si am spus ca asa ceva nu e frumos ,nu ajuti un om iar dupa aia ii scoti ochii ......acum povestea se repeta ,vad ca a aparut si un "avocat al poporului' care s'a sesizat din oficiu.......Parerea mea e sa nu'ti faci sange rau,acesta femeie e in stare de orice sa'l apere pe idolul ei, ilici ,e prea indoctrinata ,nu mai decela intre adevar si minciuna,vopseate orice in culoarea preferata doar ptr. a fi ea mai cu mot si a demonstra cat e de ......
Nu este nimic nou in reactia de o nesimtire crunta de care a dat dovada Gabi si in ce ma priveste nu avem dubii privitoare la caracterul acestei femei fara minte .
Silviu nu trebuie sa fie suparat deoarece tocmai caracterul pe care il are acesta femeie o face vulnerabila la adeziunea pe care o are fata de USL. Majoritatea sustinatorilor USL sunt tot la fel de murdari cu anumite probleme de ordin moral dar si juritic (unii si voi da un exemplu cald in acesta privinta) si stiu ca o democratie autentica nu ii poate reprezenta.
De exemplu ieri am fost la OCPI ilfov pentru a depune o cerere de extras si am avut nesansa de a fi foarte aglomerat. Pana sa-mi vina randul am conversat sa treaca timpul si cu gardianul de la poarta institutiei. Din vorba in vorba am ajuns bineanteles si la problemele aparute in viata politica si am aflat ca acest individ daca ar putea ,, l-ar taia marut cu lama pe Base si i-ar da sare'' .
Am intrebat si ce motiv are si asa am aflat ca individul, pensionar onorabil cu o pensioara de 1000 de lei si un salariu de alti 800 lei de la firma de paza are o sotie care fiind pensionara pe caz de boala,, pe munca'' care mai avea 2 ani pana la pensionarea ,,pe bune'' sa trezit ca este chemata la Casa de Pensii si luata la intrebari in legatura cu presupusa ei boala.
Tin sa subiliez ca acesta femeie era pensionata pe caz de boala de vreo 15 anisori si ia mers bine pana ,,nesimtitul '' de Base a avut neobrazarea sa faca o firava reforma in acest domeniu.
Dupa reluarea analizelor sa constatat ca o durea in fund de munca si bineanteles ca ia fost sistata pensia nemeritata si ar fi minunat sa fie obligata sa restituie si banutii furati din buzunarele noastre.
Sa vezi furie pe acest batranel corupt, sa vezi crize de radeau si curcile de el.

Gabi nu e de genul asta, e alta plamada. Genul de bucurestean care le stie pe toate ...
I-a intrat in cap o chestie si se tine de ea, nu accepta nici un argument care contravine propriilor convingeri ... orice i-ai spune ea repeta aceleasi chestii tocite, in fond reluari ale dejectiilor de la antene. Intervine ceva, se petrece ceva, apare un plagiat ... pentru ea nu conteaza nimic, ea stie ca orice s-ar intampla, daca dispare Basescu o sa coboare fericirea din cer.
Pana la urma e dreptul ei sa creada orice si sa sustina pe oricine.

Din pacate cei mai multi gandesc asa precum cel despre care ne-ai povestit. Cum sa-i impresioneze pe ei furtul intelectual al lui Ponta sau pozitia repetentului Antonescu, din moment ce au idealul de a corupe un medic, o comisie, pe cineva de la primarie, de unde o fi, ca "statul" (o notiune complet necunoscuta pentru ei, ceva care trebuie sa-ti dea niste bani ca d-aia e stat, nu ?) ca sa primeasca (ei cred ca au tot dreptul ...) niste bani "legali".
E, astia au drept de vot ...
Fura si au drept de vot ...
Si evazionistii au drept de vot ...

Sunt curios cum n-o sa-i lase Basescu "sa lucreze" de azi inainte, pe perioada suspendarii cel putin, pe cei doi harnicuti.

Nu inteleg de ce USL "organizeaza" mitinguri in tara pentru demiterea presedintelui. Si nici de ce PDL face acelasi lucru. Parca ziceau ca parlamentul a respectat constitutia, l-a propus spre demitere poporului si acum ar fi o chestie intre presedinte si popor. Nu ? Ce treaba au partidele cu campania presedintelui ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

471 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 14:36

Multumesc admin-ului care cenzureaza comentariile la care fanii portocalii nu pot raspunde !
Felicitari , HAI BASESCU LA PUTERE

Bine a zis Elena Ceausescu ..."popor de viermi"... fiindca ati stat ieri acasa sa va uitati la telenovele, de azi incolo mancati austeritate , Constitutie , Drept European si in loc de salarii veti primi aprecierile Comisiei Europene ! BRAVOS , ATI DOVEDIT CA SUNTETI ... IOROPENI !
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 15:17

Mascarada asta de Lovitura de stat a luat sfarsit !!!!!!!!!!!! CCR a hotarat :Referendum cu 9 000 000 de votuti ,chiar si in Ro. nu sant atatia ciumpalaci si muhaiele........Pe 29 07 2012 Presedintele Traian Basescu revine la cotroceni ,prima masura ,trebuie doar sa bage cotroceniul in ......deparazitare si dezinfectie......

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 17:31

catastrofala aceasta CCR ,caci in obedienta sau frica ei de Bas' si servicii, mai mult incurca lucrurile, complicindu-le ! a SCHIMBAT Basescu acum 1-2 luni Legea Referendumului, EXACT in Timpul Jocului si CCR n-a scos niciun cuvint ? DA ! era vechea Legea Valida, ca fiind confirmata de Aceeasi CCR ? DA !
Reconfirmarea in functia de presedinte , la referendumul din 2007 , cu Doar 25% din cei 37% prezenti la vot a fost validata Tot de CCR ? DA !
CUM de acum nu este mai este valida ?
s'apoi, Cind insusi presedintele, Recunoaste Vineri , in Plenul Parlamentului ca , citez : "Se pare ca Nu pot coabita cu USL" , ce poate fi mai Concludent ptr. o CCR ca domnia sa NU -si poate Indeplini rolul de MEDIATOR, consfintit de Constitutia pe care, tocmai ei o pazesc ? si daca STII toate astea, ptr. ce mai Lungesti AGONIA unei tari, obligind-o in continuare la nesfirsite certuri intre presedinte si parlament si guvern , el - presedintele- Neputind Conlucra cu celelalte puteri ale statului ?
ptr. ce toate astea?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 18:24

De la: Silver9AM, la data 2012-07-10 15:17:56 Mascarada asta de Lovitura de stat a luat sfarsit !!!!!!!!!!!! CCR a hotarat :Referendum cu 9 000 000 de votuti ,chiar si in Ro. nu sant atatia ciumpalaci si muhaiele........Pe 29 07 2012 Presedintele Traian Basescu revine la cotroceni ,prima masura ,trebuie doar sa bage cotroceniul in ......deparazitare si dezinfectie......

Azi dupa ANI DE ZILE vreau sa beau si eu o bere ,sincer nu stiu cum o sa ma simt.....dar ....

www.youtube.com/watch?v=QWZ_XFdzzd4

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 18:27

De la: gabigabi2, la data 2012-07-10 17:31:59catastrofala aceasta CCR ,caci in obedienta sau frica ei de Bas' si servicii, mai mult incurca lucrurile, complicindu-le ! a SCHIMBAT Basescu acum 1-2 luni Legea Referendumului, EXACT in Timpul Jocului si CCR n-a scos niciun cuvint ? DA ! era vechea Legea Valida, ca fiind confirmata de Aceeasi CCR ? DA !
Reconfirmarea in functia de presedinte , la referendumul din 2007 , cu Doar 25% din cei 37% prezenti la vot a fost validata Tot de CCR ? DA !
CUM de acum nu este mai este valida ?
s'apoi, Cind insusi presedintele, Recunoaste Vineri , in Plenul Parlamentului ca , citez : "Se pare ca Nu pot coabita cu USL" , ce poate fi mai Concludent ptr. o CCR ca domnia sa NU -si poate Indeplini rolul de MEDIATOR, consfintit de Constitutia pe care, tocmai ei o pazesc ? si daca STII toate astea, ptr. ce mai Lungesti AGONIA unei tari, obligind-o in continuare la nesfirsite certuri intre presedinte si parlament si guvern , el - presedintele- Neputind Conlucra cu celelalte puteri ale statului ?
ptr. ce toate astea?

Aseara CCR era zana ,azi e CIUMA ptr. voi.......vorba lui copy-paste ,sper ca prim ministru sa respecte constitutia si hotararile CCR....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 18:56

este ca nu poti intelege ce-am scris, ca-i prea complicat ptr. cashcheta ta ? hai, du-te si bea o bere dupa nu stiu citi ani, cind te laudai cu ce bauturi fine bei tu .....esti o hahalera, baaa !

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 19:15

De la: gabigabi2, la data 2012-07-10 18:56:37este ca nu poti intelege ce-am scris, ca-i prea complicat ptr. cashcheta ta ? hai, du-te si bea o bere dupa nu stiu citi ani, cind te laudai cu ce bauturi fine bei tu .....esti o hahalera, baaa !

Ce ai scris? Cotcodacesti atata de parca ai fi ouat! Aceleasi fixuri ale tale, ce crezi ca produci? Nu iti convine, da-te cu koorool de pamant, taie-ti venele, impusca-te in gat...si lasa-ne ca ne-ai acrit de atatea prostii cate debitezi!

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

471 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 20:13

De la: gabigabi2, la data 2012-07-10 18:56:37este ca nu poti intelege ce-am scris, ca-i prea complicat ptr. cashcheta ta ? hai, du-te si bea o bere dupa nu stiu citi ani, cind te laudai cu ce bauturi fine bei tu .....esti o hahalera, baaa !

Ce beeehh , astia are bani de nu stie unde sa-i puie ! a marit basescu salariile , le-a ridicat nivelul de viata, dar nu ne-am dat noi seama , orbiti fiind de propaganda antenista

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 21:35

De la: Black_Friday, la data 2012-07-10 19:17:47
De la: Silver9AM, la data 2012-07-10 19:04:49

Iar minti mai rau ca A3 ,am zis ca am in casa........nu ca beau..........daca eu sant o hahalera bai cutra umflata ma faci sa'ti zic ca tu esti o proasta fara asemanare,dar nu'ti zic ca nu'mi pun mintea cu tine......

As mai putea sa'ti zic :Sa'mi sugi cascheta.......dar nu'ti zic,esti in varsta si nu'mi permit.......

Silver, las-o in pace ca e de la caldura. Oricum are niste fixuri specifice varstei dar vad ca se agraveaza pe zi ce trece.
Mai bine bea o bere si o sa inchin si eu un pahar in cinstea si in norocul stapanilor ei!

Multam prietene,la ora 22 ne intalnim toti cu familiile ,sper sa ne priiasca.......pofta mare si tie !

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 21:49

Mi se pare ca bucuria e iluzorie, in popor se spune: 'Omul propune si Dumnezeu ddspune'
Cam asa va fi si cu hotararea curtii: CCR propune si hotaaraste definitiv, puterea actuaala dispune, pt. ca: legeaa asupra careia s-a pronuntat CCR, nu va fi respectata, fie va trebui prom ulgata de presedointele interimar, fie va fi retrimisa in parlament. Parlamentul va delibera in maxim 20 de zile., si deci spun sursele USL, ca nu s-ar mai putea tine referendumul. Asadar singura lege valabila pentru ei este OUG care prevede demiterea cu jumatate plus unu din cei prezenti la vot.
Daca vor reusi sa convinga si reprezentantii institutiilor europene si altele, si daca electoratul care nu este fidel USL-ului , respectiv nehotaratii n u vor iesi la vot, destituirea esta ca si sigura.
Incalcite sunt caile politicii.

Fosta membra 9am.ro

285 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 22:19

De la: Silviu, la data 2012-07-10 14:19:06
De la: 9am251136, la data 2012-07-10 11:58:20

Ca Gabi ...
Si nu e singura.

Gabi nu e de genul asta, e alta plamada. Genul de bucurestean care le stie pe toate ...
I-a intrat in cap o chestie si se tine de ea, nu accepta nici un argument care contravine propriilor convingeri ... orice i-ai spune ea repeta aceleasi chestii tocite, in fond reluari ale dejectiilor de la antene. Intervine ceva, se petrece ceva, apare un plagiat ... pentru ea nu conteaza nimic, ea stie ca orice s-ar intampla, daca dispare Basescu o sa coboare fericirea din cer.
Pana la urma e dreptul ei sa creada orice si sa sustina pe oricine.

Din pacate cei mai multi gandesc asa precum cel despre care ne-ai povestit. Cum sa-i impresioneze pe ei furtul intelectual al lui Ponta sau pozitia repetentului Antonescu, din moment ce au idealul de a corupe un medic, o comisie, pe cineva de la primarie, de unde o fi, ca "statul" (o notiune complet necunoscuta pentru ei, ceva care trebuie sa-ti dea niste bani ca d-aia e stat, nu ?) ca sa primeasca (ei cred ca au tot dreptul ...) niste bani "legali".
E, astia au drept de vot ...
Fura si au drept de vot ...
Si evazionistii au drept de vot ...

Sunt curios cum n-o sa-i lase Basescu "sa lucreze" de azi inainte, pe perioada suspendarii cel putin, pe cei doi harnicuti.

Nu inteleg de ce USL "organizeaza" mitinguri in tara pentru demiterea presedintelui. Si nici de ce PDL face acelasi lucru. Parca ziceau ca parlamentul a respectat constitutia, l-a propus spre demitere poporului si acum ar fi o chestie intre presedinte si popor. Nu ? Ce treaba au partidele cu campania presedintelui ?
Buna seara ! Nu mai trebuie sa ne mai batem capul cu aceste probleme deoarece sunt sigur ca aceste carti sunt facute de multa vreme daca nu chiar din 2007 dar nu le-au putut aplica . Guvernarea copy-paste are un spate si acela nu este partea poporului idiot . Prostimea este doar decorativa cu creierele spalate si raspunde la cutu-cutu ori de cate ori doreste adunatura mafiota usl.Este clar ca in spatele acestor pucisti sta ceva mult mai puternic , acel ceva ce il face pe Poanta Victor sa calce in picioare tot ce inseamna democratia si fara a mai tine cont de UE ori SUA.
Oare cine poate fi si cui i-ar conveni reasezarea Romaniei intr-o zona gri?
Poate ne raspunde Geoana la aceasta intrebare?

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 22:25

Anul asta a fost primul campionat european de fotbal la care nu m-am uitat aproape deloc. Aproape deloc pentru ca am vazut repriza a doua de la 2-0.

Vad ca USL zice ca respecta deciziile CCR dar, in acelasi timp se pregatesc sa aplice OUG-ul lor la referendum.
Au vazut ca s-au basicat multi liederi europeni si au schimbat discursul: zic din gura ce da bine la urechea occidentalilor dar fac ce vor ei.
Asa ca o sa-mi vad de treaba.
La referendum nici nu stiu ce sa mai fac, sa ma duc sa votez NU, ca sa-l ajut pe Basescu, sau sa nu ma duc, si sa-l ajut si mai mult prin neprezentare ? Naiba stie cum va trebui sa-l ajut ...

- Ioane, nevasta-ta o fost fata mare ?
- D-apai, nici nu stiu ce sa mai cred ... unii zic c-o fost, altii ca n-o fost ...

Asa ca o sa vad cum mai evolueaza treaba pana la referendum ...
In rest, nu cred ca cineva va lamuri pe altcineva de pe aici sau din viata reala sa isi schimbe ideile.
Noapte buna, copii !

Fosta membra 9am.ro

285 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 22:33

De la: 9am250228, la data 2012-07-10 21:49:47Mi se pare ca bucuria e iluzorie, in popor se spune: 'Omul propune si Dumnezeu ddspune'
Cam asa va fi si cu hotararea curtii: CCR propune si hotaaraste definitiv, puterea actuaala dispune, pt. ca: legeaa asupra careia s-a pronuntat CCR, nu va fi respectata, fie va trebui prom ulgata de presedointele interimar, fie va fi retrimisa in parlament. Parlamentul va delibera in maxim 20 de zile., si deci spun sursele USL, ca nu s-ar mai putea tine referendumul. Asadar singura lege valabila pentru ei este OUG care prevede demiterea cu jumatate plus unu din cei prezenti la vot.
Daca vor reusi sa convinga si reprezentantii institutiilor europene si altele, si daca electoratul care nu este fidel USL-ului , respectiv nehotaratii n u vor iesi la vot, destituirea esta ca si sigura.
Oricum aceste manevre juritice dibace sunt trase la indigou cu cele pe care guvernul Petru Groza le-a pus in aplicare dupa colonizarea tari de catre ciuma rosie. Descendentii vandutilor de atunci sunt politicienii actuali din USL.

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 23:24

Doamnelor si Domnilor, sunt intr-o grava dilema de ordin juridic, oare, odata cu suspendarea presedintelui, o fi fost suspendata si imunitatea de care se bucura pe timpul exercitarii mandatului ?

Adica, Dl.Traian Basescu este in postura de simplu cetatean roman , pasibil, si posibil, de-a i se aplica :

ARTICOLUL 16
(1) Cetenii sunt egali n faa legii i a autoritilor publice, fr privilegii i fr discriminri.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

din Constitutia Romaniei !?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2012, ora 07:51

De la: 9am250228, la data 2012-07-10 21:49:47Mi se pare ca bucuria e iluzorie, in popor se spune: 'Omul propune si Dumnezeu ddspune'

si totusi : DE CE NU v-ati mirat cind Base spunea ca el e dispus sa renunte la 1 an de mandat, cu conditia sa se voteze Noua Constitutie , gindita de el si, pe partea cealalta, a avut grija sa modifice legea referendumului- bineinteles, IN FAVOAREA sa doar acu' 2-3 luni, dupa ce Strada a inceput sa se agite, luindu-si masuri de prevedere ? !
de ce oare n-o fi vazut si CCR aceasta modificare ?

Fosta membra 9am.ro

471 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2012, ora 08:37

De la: 9am251136, la data 2012-07-10 22:33:09
Oricum aceste manevre juritice dibace sunt trase la indigou cu cele pe care guvernul Petru Groza le-a pus in aplicare dupa colonizarea tari de catre ciuma rosie. Descendentii vandutilor de atunci sunt politicienii actuali din USL.

Buna ziua

Stimate doamna / Stimate domnule ,

Inteleg din comportamentul domniei voastre ca sunteti unul / una dintre administratorii acestui site .
M-a deranjat faptul ca ati eliminat unul dintre comentariile mele din ziua de ieri , dar in netarmurita mea nesimtire si obsesie antenist-mogulista , insist sa imi raspundeti la intrebarile de ieri privind salariile din scumpa noastra Republica .

Va multumesc anticipat
Mimi

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2012, ora 10:06

APEL CATRE CLASA POLITICA DINROMANIA
Astzi, 9 iulie 2012

Noi, cetateni Romni, din ar i din strintate,

Venim s v spunem vou, celor care v-ai asumat rolul de politicieni ncepnd din decembrie 1989, c ne-am sturat!

DESTUL, DESTUL, DESTUL!

Ne-am sturat s tot ateptm s v facei treaba! Noi am evoluat n ultimii 23 de ani, de la nite ceteni condui n mod despotic i discreionar, la unii care vor s triasc ntr-un stat de drept! Voi, nu!

V intereseaz doar luptele denate pentru putere, duse exclusiv pentru a proteja sau promova interesele voastre! n momente critice, dificile, cum sunt cele de fa, numai despre interesele voastre auzim! Setea de putere și navuțire v-a orbit ntr-att, nct, mai ales n ultimele luni, ai clcat n picioare tot ceea ce, Noi, Romnii, am construit cu greu și sacrificiu, n speranța unui trai mai bun.

n 1989 am rsturnat dictatura nu doar datorit unor influene externe, ci pentru c atunci am hotrt cu toții c era destul!

Am hotrt c nu mai vrem s trim așa; c un clan unit de propriile-i interese nu ne reprezint. C valorile și nzuințele noastre nu se regsesc n viitorul stabilit arbitrar de alții. Am hotrt, mpreun, c vrem libertate, stat de drept, egalitate de anse, democraie, piaț liber, prosperitatea economic i, nu n ultimul rnd, alinierea noastr la valorile occidentale.

Ce s-a ntmplat n loc de toate acestea? Ce ne-ai oferit voi?

Profitnd de ncrederea noastr, ați acaparat puterea politic, v-ați transformat ntr-un clan n care se reflect, ca n sute de cioburi, imaginea i metehnele fostei clase politice comuniste, pe care o credeam de mult apuse.

Domnilor politicieni!

Lcomia, vanitatea, arogana voastr nu are sfrit! Pentru a le satisface ai ajuns s siluii zilnic adevrul, s semnai confuzia i ura n rndul nostru. Ne-ai nvrjbit! Ne-ai ndeprtat de elul pe care l-am avut acum 23 de ani.

Scrba pe care o simt unii Romni fa de comportamentul vostru i face s nu mai ia parte la viaa public, la viaa politic. Alii simt un profund dezgust cnd v vd pe strad sau la televizor. O parte dintre noi s-au nrolat n armatele voastre moderne, de hitai, de inchizitori ascuni prin codrii studiorilor TV sau printre pixelii mediilor de socializare, din dorina de urca rapid pe scara social.

Aceștia, pentru a v fi pe plac, pentru a fi asemeni vou, și-au schimonosit ntr-un mod pervers contiina, au abdicat de la toate principiile morale ale acestui popor. Ba chiar au convins și pe alții s-i urmeze att de departe pe acest drum, nct, n prezent, aceștia nu mai deosebesc binele de ru, adevrul de minciun, trdarea de loialitate.

Aceti Romni sunt iremediabil pierdui pentru societate, pentru Romnia! Voi, politicienii, suntei responsabili de asta!

Ne cerei n permanen rbdare i sacrificii.

n timp ce noi ncercm s gestionm aceast rbdare pe care nu o mai avem i aceste nesfrite sacrificii, voi ai ngduit ca ara noastr s fie furat bucat cu bucat. Ai ngduit s nu mai avem unde munci. Ai ngduit s fim din ce n ce mai sraci. Ai ngduit ca tinerii notri, ca specialitii notri s plece din ar. Cu o iresponsabilitate uimitoare, ai ngduit ca imaginea Romniei n lume s se deterioreze, ai ngduit s fim asociai cu hoia, cu impostura, cu corupia!

i, mai mult dect att, ncercai, n ultima vreme, s ne luai i puinele lucruri pe care le-am cldit noi, pe care le-am ctigat cu trud: Statul de Drept, reprezentat prin instituiile sale! Vrei s ne luai Justiia!

Ne luai libertatea, primul i supremul drept! Libertatea n toate formele ei. Libertatea de a gndi. De a vorbi. Libertatea de a avea o opinie politic! Pentru c ce altceva putem crede, atunci cnd, exprimndu-ne o preferin politic sau alta, suntem pui la col, apostrofai, jignii, chiar ameninai? Ce putem crede din moment ce ncercai s mprii ara n dou: n cei ce au opinii politice bune i n cei ce au opinii politice rele?

Nu suntem dou Romnii! Suntem o singur Romnie, condus de o clas politic depit, care ncearc s rmn pe poziii dezbinndu-ne, semnnd printre noi ura, dispreul, confuzia!

Domnilor politicieni! Nu ne mai reprezentai! Suntem mult mai mult ca voi!

Suntem indignai! Suntem mai indignai dect credei!

V reamintim ceva ce ai uitat sau ignorați. Noi, spre deosebire de voi, am pltit pentru fiecare frm de democrație, cu ani din via. Unii au pltit cu viaa, i n 1989, i dup! Alii cu sntatea!
Am pltit cu rbdarea, cu ngduina noastr, cu speranele pe care ni le irosii zi de zi.

Nu vom ceda! Nu vom renuna la ce am realizat!

Nu mai avem rbdare!

NE-AM STURAT!

V CEREM i nu negociem cererile noastre! v cerem s ncetai IMEDIAT atacurile asupra instituiilor statului! V cerem s lsați Justiia independent! Justiia adevrat nu poate fi i nu va fi nlocuit cu justiia voastr discreionar televizat! Nu vom fi judecai de acum la televizor!

V cerem s ncetai IMEDIAT atacul orchestrat n mod absolut iresponsabil i mrav, mpotriva unor persoane publice sau private! mpotriva acelora care ndrznesc s aib alt opinie dect cea pe care ncercai n mod tiranic i abuziv s-o impuneți ca opinie general unic.

Domnilor politicieni!

Suntei direct i nemijlocit responsabili pentru tot rul care se rspndete pe strzile i prin casele Romniei. V avertizm c, dac nu luai n considerare acest prim i ultim avertisment, ne vei sili s acionm mpotriva firii noastre. Romnii prefer ndeobte ironia fin luptei de strad.
Dar voi ne-ai scos din srite!

ACUM, DIN NOU, NE-AM STURAT!

NOTA: Acest text a fost redactat deLaura IliNcasi slefuit deOana Almasan. Cei care sunt de acord cu aceasta pozitie sunt rugati sa-l difuzeze mai departe.
Autoarele accepta cu bucurie sugestii si imbunatatiti.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2012, ora 15:05

De la: 9am_560, la data 2012-07-10 23:24:44Doamnelor si Domnilor, sunt intr-o grava dilema de ordin juridic, oare, odata cu suspendarea presedintelui, o fi fost suspendata si imunitatea de care se bucura pe timpul exercitarii mandatului ?

Adica, Dl.Traian Basescu este in postura de simplu cetatean roman , pasibil, si posibil, de-a i se aplica :

ARTICOLUL 16
(1) Cetenii sunt egali n faa legii i a autoritilor publice, fr privilegii i fr discriminri.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

din Constitutia Romaniei !?

dragule, nu mai stiu cum e cu Constitutia asta , ca unii o vad portocalie, aialalti o vad rosu-galben-albastra .dar nu despre asta voiam sa-ti spun ci, despre Cetateanul T. Basescu !
bun baiat si simpatic atunci cind e strins cu usa ! brusc devine glumet, hahaie iar cu ziaristii ; le-mparte portocale sau , ca ieri - pungi cu caise si baxuri de apa minerala , totul acompaniat de acea fraza de Sinistra amintere, spusa de "Academiciana" cind i se legau miinile la spate : " ce faceti copiii "?

Fosta membra 9am.ro

285 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2012, ora 16:23

De la: 9am_523, la data 2012-07-11 08:37:15
De la: 9am251136, la data 2012-07-10 22:33:09

Buna ziua

Stimate doamna / Stimate domnule ,

Inteleg din comportamentul domniei voastre ca sunteti unul / una dintre administratorii acestui site .
M-a deranjat faptul ca ati eliminat unul dintre comentariile mele din ziua de ieri , dar in netarmurita mea nesimtire si obsesie antenist-mogulista , insist sa imi raspundeti la intrebarile de ieri privind salariile din scumpa noastra Republica .

Va multumesc anticipat
Mimi
Vrei sa-ti fac un abonament? Ma mai gandesc la modul de plata si iti comunic!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2012, ora 08:30

Mars, Javra ! Base a pus la dispozitia minerilor vagoanele de tren ptr. a veni in Bucuresti - a racunoscut chiar Cozma !
Base' al tau e Ultimul bastion al acelui "comunism" ce a fost rasturnat in dec. 89 ! AJUNGE !
Romania este cu mult mai importanta decit oricare om si el este deja o frina in calea ei ! AJUNGE !

Pagini: << 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: