back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cea mai de rahat facultate de medicina din lume

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 30 August 2008, ora 11:21

ghiciti care e....cea din iasi binenteles....pana acum puteai da un examen de 2 ori fara sa'l platest iar dak sa zicem k nu reuseai s te duci la un examen in iarna si il lasai pe toamna puteai sa'l dai 2 ori fara taxa...acum nu mai e la fel...nici pt cele din vara...dai odata si tzi'ajunge..si asta de cand?de pe 25 iulie cand toata lumea era in vacanta si isi planifica ex pe toamna si astia d la conducere s'au gandit ei sa faca o sedinta....cum n'au multa minte niciunu ce s'au gandit ei?sa faca modificari...la dracu puteau sa fata din timpul anului..dar dak faceau....nu mai lua bani de la studenti...pe langa faptu k mai cer bani k sa treci un examen si fara 300 euro nu'l iei....in cazul cel fericit 300.....a..si taxa cat e?1000 d euro..era acum 2 ani parca...peste 2 ani crek ajunge la 2000..bn eu nu's la cu taxa dar zic asa...k te rupe la bani fac asta :|

petrevancea

2 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 14:35

...lasa ca-i recuperezi tu pe urma, cand o sa fii ditamai doctoru...rahat de doctor, am vrut sa zic. Pune mana pe carte, boule, ca meseria de medic cere sa stii CARTE, stii tu ce-i aia?

himalaya_aya

7 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 19:29

SUNT DE ACORD CA CEI DIN FACULTATI SUNT NISTE DOBITOCI............EU NU-S LA MEDICINA.......CI LA ISE DAR ORICUM...........SI STIU CA PT A DEVENI UN DOCTOR SI A AVEA CABINET TB SA AI PILE...DA PILE NU GLUMA.DEGEABA TE CHIUNUI SA INVETI.........TB PILE........DOCTORII SUNT MAI RAI DECAT CAINII..MUSCA MAI RAU......SI...NA.INCEARCA SA INVETE DE PE ACUM PE VIITORII MEDICII CA TB SA CEARA MITA......BANI,,CAT MAI MULTI BANI.............
SISTEMUL E DE RAHAT NU DOAR O FACULTATE............

Fosta membra 9am.ro

9 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 15:38

De la: petrevancea, la data 2008-09-04 14:35:34...lasa ca-i recuperezi tu pe urma, cand o sa fii ditamai doctoru...rahat de doctor, am vrut sa zic. Pune mana pe carte, boule, ca meseria de medic cere sa stii CARTE, stii tu ce-i aia?

cere nu zic k nu da nu cere toate kk'urile care se fac in facultate...la ce ma ajuta p mn biocelul?..sau histologie sau morfopat..asta doar dak vrei s fii anatomo-patolog...sau igiena....si cum aproape nu vrea nimeni..si in plus medicina se invata in timpul rezidentiatului.....nu cred k dupa ce termini facultatea mai stii tu traiectul nervului facial sau unde isi are originea gluteu mic...sa mai zic k p langa carte trebe s mai inveti si s....k na..unii profi mai cer sa platesti si in natura..iar pentru un om trecut prin viata(54 ani scrie k ai) ar trebui s vb mai frumos k nu cred k te'a jignit nimeni doar dak faci parte din aia care shimba regulamentul k pe sosete

marinela_diana

21 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2008, ora 17:06

Nu va mai plangeti ca se platesc restantele,invatati si luati examenele le timp ca pentru asta faceti o facultate .Si ganditiva ca de ceea ce veti face voi depinde viata unui om ,Asa ca pregatiti-va daca vreti sa aveti clientela si sa castigati bine

petrevancea

2 mesaje

Postat pe: 8 Septembrie 2008, ora 09:40

...ramâne cum am zis: trebuie sã ºtii CARTE, mãi ...dragã, dacã vrei sã fii un medic bun! Un medic TREBUIE sã fie bun! În rest, succes, sãnãtate (sã nu cumva sã dai peste unul care se lamenteazã acum ca tine...) ºi scuze pt. limbaj...!

sultanicapopescu

6 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 15:19

anca_v06

1 mesaj
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 16:25

Auzi mãh, asta care te crezi mare invatat
Ce se intampla cand mananci pur si simplu o carte si o stii apoi de la coada la cap, iar profu te pica de 3 ori doar ca sa iti arate ca el e mai destept ca tine?
Toti umbla dupa bani ca si tine de altfel
Stii macar ce salariu are un doctor care tocmai a incheiat studiile?Intereseaza-te inainte sa scoti porumbei pe gura.

danielailie22

6 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 18:15

asa e , tre sa inveti nu sa te plangi ca se plateste restanta ! daca nu vrei sa platesti inveti , ca de-aia vrei sa fii doctor!
asa se intampla si cu cei de la drept !! sa invete si apoi sa intre in barou , ai dracu numai cu pile se fac toti avocati , si in instanta pierd procese care trebuiau castigate de la prima infatisare (va spun din cunostinta de cauza)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 18:26

de ce nu te duci la oi,sau la vaci?Acolo nu ai nevoie de facultate fie ea si facultatea de medicina din IASI.

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 22:58

Ana
Titlul m-a facut sa cred ca o persoana aflata an studentie acuza ca nu anvata suficient si la un stil pedagogic adevarat nu PORCARIA care a fost prezentata; o persoana de o asemenea natura nu are ce sa caute la medicina - va intra an randul alora care termina tot si pe mana carora nu trebuie sa cazi. La medicina nu te duci ca sa ai restante. La medicina te duci ca sa anveti imens; la marile universitati americane se spune ca facultatea de medicina ai anvata pe studenti ca trebuie sa studieze toata viata (nu doar an rezidentiat); an rezidentiat trebuie sa fii pregatit cu multe notiuni teoretice din facultate ca sa poti sa ajungi sa le antelegi aplicabilitatea practica.
CUUUUUUULMEEA E !!! - ca FACULTATEA DE MEDICINA de la IASI e una dintre putinele foarte bune din tara, mai ales acum cand s-au anmultit "ca ciupercile dupa ploaie". BUCURESTI -ul, IASI -ul si CLUJ-ul pot forma oameni adevarati dar numai daca vor si ei si la IASI se fac SINTEZE chiar mai bine ca an alte parti; exista si persoane care desi an scoala pareau ca nu se poate pretinde mare lucru de la ele dupa ce au studiat medicina la IASI au demonstrat calitati de doctori adevarati pentru ca i-a interesat. La ce-i trebuie histologia? Catedra de histologie si biologie celulara e una dintre cele mai importante pentru ca cercetarea pe plan mondial se face an primul rand an acest domeniu iar singurul roman premiat NOBEL: GEORGE EMIL PALADE an acest domeniu a fost premiat - RIBOZOMII/ CORPUSCULII PALADE descoperiti de dansul si pentru care a luat NOBEL-ul an 1974 la histologie se studiaza iar MULTIPLICAREA CELULARA de care avem nevoie si pentru clonare si pentru lamurirea cancerului tot de aceasta stiinta tine. STRUCTURILE an medicina sunt capitale :trebuie sa te uiti la un om de la distanta si sa stii ce se gaseste an fiecare mm al lui si numai asa poti sa proiectezi apoi si functiile; iar pana an rezidentiat trebuie ca din anul 3 sa ancepi sa te implici an practica la maxim , sa stai si an plus, sa te legi de oameni de la care sa anveti iar la IASI se face semiologie extraordinar - tocmai a aparut o carte de SEMIOLOGIE MEDICALA de la IASI laudata si an ziarul VIATA MEDICALA. Am pierdut timpul ancercand sa bag mintile an cap unei DOBITOACE de la care am citit ce nu mi-as fi imaginat vreodata. FELICITARI persoanei care i-a spus sa se duca la coada vacii desi nici acolo n-ar fi cazul; mai bine la WC-uri publice sau la baruri de noapte. Daca o cunoaste cineva sa anunte conducerea UNIVERSITATII s-o dea afara. An momentul an care stii materie si o prezinti cu placere nu-ti cere nimeni bani; pot sa se sperie de tine ca o sa-i antreci; e bine ca mai exista an ROMANIA si putine persoane an stare de asa ceva.
CU MULTA SCARBA!

constantinescumarinela

1 mesaj
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 03:41

se foloseste i din i si nu i din a atunci cand cuvantul incepe cu litera i ; prin urmare, se scrie "in" si nu "an", de exemplu.

florina_vv

1 mesaj

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 11:33

Pai da si tu niste banuti insemnati ca sa nu mai ia nimeni spaga de la voi, ca la noi asa a fost si o perioada de cativa ani nu a mai cerut nimeni spaga. Dar invatai de-ti venea rau si au fost cateva generatii super tari, acum.... spaga e la putere.
Cat despre carte , TRREBUIE SA STII CARTE , ca eu vad o multime de medici de rahat si mai sunt si impertinenti si administreaza niste tratamanete fratilor de-ti vine sa plangi cu reteta langa usa.
Invata at poti caci iti vei recupera banii , cu siguranta, si.... apropo ca sa devii medic la noi iti trebuie si PILEEEEEEEEEEEEEEEE. MULTE PILE, NU UITA !!!!!!

rodicont

1 mesaj
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 11:39

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 11:54

De la: adela1zone, la data 2008-09-26 22:58:59 Ana
Titlul m-a facut sa cred ca o persoana aflata an studentie acuza ca nu anvata suficient si la un stil pedagogic adevarat nu PORCARIA care a fost prezentata; o persoana de o asemenea natura nu are ce sa caute la medicina - va intra an randul alora care termina tot si pe mana carora nu trebuie sa cazi. La medicina nu te duci ca sa ai restante. La medicina te duci ca sa anveti imens; la marile universitati americane se spune ca facultatea de medicina ai anvata pe studenti ca trebuie sa studieze toata viata (nu doar an rezidentiat); an rezidentiat trebuie sa fii pregatit cu multe notiuni teoretice din facultate ca sa poti sa ajungi sa le antelegi aplicabilitatea practica.
CUUUUUUULMEEA E !!! - ca FACULTATEA DE MEDICINA de la IASI e una dintre putinele foarte bune din tara, mai ales acum cand s-au anmultit "ca ciupercile dupa ploaie". BUCURESTI -ul, IASI -ul si CLUJ-ul pot forma oameni adevarati dar numai daca vor si ei si la IASI se fac SINTEZE chiar mai bine ca an alte parti; exista si persoane care desi an scoala pareau ca nu se poate pretinde mare lucru de la ele dupa ce au studiat medicina la IASI au demonstrat calitati de doctori adevarati pentru ca i-a interesat. La ce-i trebuie histologia? Catedra de histologie si biologie celulara e una dintre cele mai importante pentru ca cercetarea pe plan mondial se face an primul rand an acest domeniu iar singurul roman premiat NOBEL: GEORGE EMIL PALADE an acest domeniu a fost premiat - RIBOZOMII/ CORPUSCULII PALADE descoperiti de dansul si pentru care a luat NOBEL-ul an 1974 la histologie se studiaza iar MULTIPLICAREA CELULARA de care avem nevoie si pentru clonare si pentru lamurirea cancerului tot de aceasta stiinta tine. STRUCTURILE an medicina sunt capitale :trebuie sa te uiti la un om de la distanta si sa stii ce se gaseste an fiecare mm al lui si numai asa poti sa proiectezi apoi si functiile; iar pana an rezidentiat trebuie ca din anul 3 sa ancepi sa te implici an practica la maxim , sa stai si an plus, sa te legi de oameni de la care sa anveti iar la IASI se face semiologie extraordinar - tocmai a aparut o carte de SEMIOLOGIE MEDICALA de la IASI laudata si an ziarul VIATA MEDICALA. Am pierdut timpul ancercand sa bag mintile an cap unei DOBITOACE de la care am citit ce nu mi-as fi imaginat vreodata. FELICITARI persoanei care i-a spus sa se duca la coada vacii desi nici acolo n-ar fi cazul; mai bine la WC-uri publice sau la baruri de noapte. Daca o cunoaste cineva sa anunte conducerea UNIVERSITATII s-o dea afara. An momentul an care stii materie si o prezinti cu placere nu-ti cere nimeni bani; pot sa se sperie de tine ca o sa-i antreci; e bine ca mai exista an ROMANIA si putine persoane an stare de asa ceva.
CU MULTA SCARBA!
IA UITE CE FASOANE PE TINE. BAI CEAUSEASCA MICA...U AI IDEE CARE E TREABA IN FACULTATI IN ZIUA DE AZI? MAI SI SCRII INTR-UN HAL....AM ZIS CA INCEP SA PLANG. VOI TOTI ASTIA CARE V-ATI LUAT DE ACEASTA STUDENTA STITI TOT CE SE INTAMPLA PE ACEST PAMANT? IA UITE NA...ARE RESTANTE...ASHA SI? IDEEA ERA CA IN VACANTA FACULTATEA A LUAT DECIZIA SA-I PUNA SA PLATEASCA RESTANTELE DIN PRIMA!!! ORICUM RATATI MICI,PANA NU AVEM UN SISTEM SANITAR NORMAL...TOT NU VA FI BINE..DAR HAI REPEDE SA DAM VINA PE DOCTORI !!!! SI MAI AVETI SI ATATIA ANI IN FATA. TREZIREA CA NU MAI E CA IN ERA VOASTRA!!!

geany2911

4 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 12:16

Daca nu faceti parte din randul studentilor si ma refer doar la cei care inca mai sunt studenti la Facultatea de Medicina nu si la fostii, va rog nu mai postati mesaje doar de dragul de a scrie...Lucrurile nu sunt pictate doar in alb si negru iar la facultatea asta toate sunt mai maro decat excrementele! Presupun ca nu va intereseaza sumele pe care trebuie sa le detii ca sa promovezi un examen dupa ce ai auzit: "esti de 8, dar nu ti-l trec acum mai vii!!" asta dupa ce esti la a 3-a, a 4-a reexaminare, dupa ce s-a sters cu tine pe jos si ai fost facut de toata bafta!
Poate suna a povesti de adormit copiii spuse de un student cu mita la activ, ca le credeti nu ma intereseaza dar, lucrurile astea se intampla si ma enerveaza la culme ca toata lumea este pusa in aceeasi oala cu cei care au parinti medici...printi prin Arabia!! Traiasca mita... traiasca prostia (sarcasm)

enigmatika30

1 mesaj
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 12:36

E atat de usor sa vorbesti in necunostinta de cauza si sa arunci cu noroi!!!!
Lucrez de 14 ani in sistem si am vazut atatea...Si medici buni, si mediocrii, si spagagii dar si OAMENI! Padure fara uscaturi nu exista! N-ati vazut zidari ( de ex) meseriasi dar si zidari prosti?! Diferenta in cazul asta e ca zidul il darami si faci altul, dar omul...De aia nu se permite greseala in medicina.( E drept ca si oamenii ar trebui sa priceapa ca medicina e totusi limitata si medicii nu sunt Dumnezeu).
Tocmai de la cei care isi platesc examenele se naste mediocritatea in sistem...Satula de atata prostie cu drept de parafa m-am apucat la o oarecare varsta de facultatea asta.Asa ca vad acum din interior cruda realitate a facultatilor de medicina.NU SE MAI INVATA!!!! Crud, dar asta e adevarul..Putini mai sunt cei care isi dau interesul sa invete ceva in facultatea asta in conditiile in care isi pot cumpara examenele si locurile de munca apoi...Faptul ca se percep taxe pt reexaminari?!...E doar o incercare umila de a stimula dorinta de a invata...Decat sa platesc reexaminare as prefera sa invat si sa imi iau examenul din prima iar cu banii aia sa fac altceva...
Adevaratii medici vor fi cei care isi iau examenele fara taxe de reexaminare...Ei vor sti medicina....ei vor fi cei care nu vor percepe spagi si vor face MEDICINA...pt ca le place, pt ca au chemare catre profesia asta nobila!
Asa ca nu mai aruncati cu noroi in toata lumea!...Traim in Romania anului 2008....dar avem noroc ca mai sunt si exceptii....Sa ne rugam doar sa fie din ce in ce mai multe!!!

seniorita_dolce

1 mesaj

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 13:31

pt adela1zone! Esti o analfabeta care nici nu stii sa scrii corect si mai ai si pretentii si propuneri pe deasupra! Daca ai avea cat de cat tangenta cu mediul universitar din iasi de la medicina, te-as mai intelege...dar cand vb asa e clar ca nu ai nici o treaba!!!! Eu stiu ce se intampla acolo f bine....ca e taxa imensa, ca unii profesori in loc sa iasa la pensie se gandesc sa isi mai faca niste bani de buzunar picand studentii....ca sa nu mai spun cati bani le cer strainilor....si pe deasupra mai dai si peste psihopati la care le stii cartea pe de rost si nu te trec intrucat vor sa se culce cu tine! Asa ca nu te mai baga ca musca in....si vezi-ti de vaca ta, ca acolo probabil ti-e llocul!!! si nu mai comentati daca nu stiti! Facultatea de medicina din iasi nu te invata mai nimic, unii profesori stiu sa fie profesori, cartile sunt de pe vremea cand era bunica fata mare, si mai trebuie sa mai si platesti la biblioteca pt ele, asa mazgalite cum sunt, iar caminele sunt cum sunt!! De ajuns ca incep sa fac alergie la acest subiect si la toti prostii care vb fara sa aiba habar macar cum este sa fii student la UMF IASI!!!!!!!!!!!!

carpattinus

5 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 13:31

Adica cum, bai Geany, daca nu mai sunt student sa nu-mi dau cu parerea, ca ma faci tu ceausist ?! Din contra Poate ar fi bine sa auziti si ce au de spus medicii mai vechi si cu "ceva" experienta , care au trecut prin toate astea. Ce te face sa crezi ca pe vremea cand eram eu student (epoca ceausista), lucrurile nu stateau la fel, ca doar n-ati inventat voi, generatia "pro", spaga in Romanica?! Hai sa-ti spun eu, se dadea spaga si atunci, dar exact ca si acum, spaga o dadeau cei care nu aveau chef sa invete, asa ca de ce sa se mai oboseasca, dadeau dolarul si treceau rapid examenul;eu unul n-am platit in viata mea nici un examen(am preferat sa pun mana pe carte) dar nici n-a avut nimeni indrazneala sa ma pice daca am dovedit ca stapanesc materia. Si chiar daca picau pe cineva in vara, dadea re-examinare toamna si daca pica din nou mai avea dreptul la un re si daca pica iar, dadea cu o comisie, compusa din alti examinatori, care nu aveau cum sa-l mai pice daca stia. Ma gandesc ca are dreptate cine spunea ca bine fac cei care au fixat taxe mari pt. re-examinari, macar cine n-are chef de invatat, sa plateasca;si cine nu are nici chef de invatat si nici bani de spaga, nu e obligatoriu sa faca facultate, nu-i asa ?!!!!!!! Atat despre spaga. Mai grava este afirmatia studentei ca n-are nevoie sa stie histologie sau morfopat sau traiectul nervului facial, lucruri care pentru orice medic inseamna "cultura generala elementara", indiferent in ce domeniu al medicinei activeaza. Pe mine m-a intrebat cineva mai demult ceva din domeniul medicinei si cu toate ca stiam sa raspund, n-aveam chef s-o lungesc asa ca i-am raspuns "de unde sa stiu,ca eu sunt stomatolog"; raspunsul a venit prompt si m-a umplut de rusine: " da ce, nu esti medic?". Asa ca , mai draga, are dreptate si cea care spunea ca-i e scarba de tine si cel care te-a trimis la coada vacii, dar cred ca nici acolo nu e de tine, pentru ca si bietele animale au dreptul la un tratament adecvat, iar pe tine bag sama ca nu te intereseaza decat BANII, ca doar de aia te-ai dus sa faci mecina , NU-I ASA ?.

Amiable

61 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 13:55

Ideea e urmatoarea:
Chiar daca esti student silitor si inveti sunt profesori care vor sa scoata bani de pe urma ta.Asa ca te pica daca nu dai spaga inainte si vii toamna si dai restanta si banii aferenti!
Totul se reduce la bani in aceste vremuri!
pacat!

Fara obiective nu exista progres!
ady_vitionescu

2 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 13:55

pt a face medicina, de la 18 ani de cand dai la facultate trebuie sa-ti dai seama ca va fi o mare responsabilitate pe umerii tai toata viata si trebuie sa fii constient ca acolo cand te duci nu te duci ca sa ramai cu restante pt la toamna. responsabilitatea ta este sa acumulezi cat mai multe notiuni (si logic) . toata viata ta inveti, pt ca tot timpul apare ceva nou si nu poti ramane restant, de tine depind alte vieti trebuie sa fii foarte CONSTIENT.
am cunoscut o tipa in Timisoara in anul 3 (buget), 6 ore a stat la un examen oral (nu mai stiu la ce materie). profesorul nu vroia sa-i dea 10 iar ea nu pleca de acolo fara acel 10. ea raspundea la toate intrebarile la care colegii ei nu stiau sa raspunda, asta bineinteles dupa ce a fost ascultata la randul ei. asta inseamna un student determinat, care cunoaste materia, stie de ce nota este si care nu da bani indiferent de ce se intampla.bineinteles ca ia dat 10.
eu cred ca facultatea nu e pt toata lumea, dar daca tot te duci n-o fa asa de ochii lumii. du-te acolo si invata pana iti sar capacele, demomstreaza ca nu e nevoie de mita, trebuie doar sa stii cartea din scoarta in scoarta. ce-i asa de greu?
doar pt asta te-ai dus acolo, nu?

mitzugrizzly

11 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 16:44

goreagrig

13 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 19:11

lasa-i pe taranii astia de pe la ce universitati amarate or mai fi si ei. astia habar n-au ce e aia carte si mai si comenteaza
sincer, mie mi-a placut histo, biocel si morfopat si recunosc ca nu imi foloseste la nimic

vezi-ti de viitor kaku astia nu rezolvi mare lucru. oricum nu poti schimba nimic! si nici pentru noi pentru bioingineri situatia nu e roza.

o prietena de-a mea tocmai a absolvit mg si mi-a reamintit prin ce am trecut la final de faculta, si recunosc, la voi e ceva mai nasol, adica nasol de tot

imi fine, bafta noua umfistilor si poate taranii astia se vor trezi vreodata la realitate...

cu sinceritate, bioing. med. Gorea Grigoras Emil
octavian_do

1 mesaj
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 04:42

Asistenta + Maistru = Medic stomatolog Retzeta???
cam asa a fost la mine... nu am fost pilos niciodata si nici vr'un tocilar dar din mandrie (si poate rusine sa nu-i dezamagesc pe ai mei) ca am intrat la medicina am cam pus mana pe carte si am terminat al 3lea din promotie
Am intalnit si eu (k mai tot studentul) detoate in 6 ani de fac si camin... si prosti dar si destepti, si saraci dar si bogati, si pilosi dar si oameni cinstiti
am avut si profi de tot rahatul dar si adevarati dascali si modele de urmat
cineva se plangea de profi ahtiati dupa sex.... da , chiar este adevarata treaba si se intampla prin toate centrele universitare... cazul prof. branea de la timisoara e concludent www.youtube.com/watch?v=YMuJIG8ZcAw (pt cei care isi mai amintesc)
ce am ales eu din toate astea? simplu... am ales sa fiu autodidact.
toata lumea stie k nu se mai face scoala in facultati (si nu numai). ceva nou??? nu cred!!! dar sa gasesti in asta o scuza k tu nu esti pregatit in meseria pe care o ai .... cam nasol. sunt destule biblioteci iar internetul este acum la mana oricui iar de gasit se mai gasesc oamenide la care se invatza
in orice domeniu sunt si uscaturi. oameni pregatiti si oameni mai putin pregatiti.
medicina nu face exceptie de la regula desi normal ar trebui sa faca. vina nu este neaparat numai a celor care termina o fac de medicina (poate nu pot face fatza) ci mai degraba a celor care ii primesc in institutie pt ca in dorinta de a atrage cat mai multi studenti(adica bani de la bugetul statului si din taxe) fac niste examene de admitere de toata jena... in curand o sa se intre la medicina cu concurs de dosare iar rezultatul este acesta de care toata lumea se plange... dezastru in sistem
liceanul kre nu prea s-a obosit cu invatzatul se trezeste student la medicina (ca asa vor mama si tata care si ei poate "este" medici) si nu stie pe unde sa-si mai scoata camasa si dak nu i se cer cumva bani da el de la sine pt a trece mai departe si tot trece si trece pana ajunge sa treaca si pacientu' in lumea cealalta.
spuneti ca doctorii au bani... unii chiar au si merita ca fac adevarate minuni altii poate nu merita... si eu am dat spaga in spital cand am avut nevoie de operatie... am vrut un medic bun si nimeni nu ma poate condamna pt asta iar dak o cineva face nu''mi prea pasa... sanatatea mea a fost mai importanta iar sistemul nu il pot dobora eu ca pacient... ca medic, nu accept nik.
eu sunt cam ofticat! pt ca vad cum statul a cheltuit destul de mult (vr'o 20 ani) cu educatia mea si acum cand ar fi normal sa se beneficieze de pe urma unuia ca mine tot statul imi da un salariu de 747 ron/luna in conditiile in care in anglia castig 90000 lire pe an... sa plec sau sa nu plec??? Anglia-Romania 1-0
cineva spunea mai sus k a avut probleme cu ceva medici ... imi pare sincer rau, desi stiu ca asta nu te incalzeste cu nimic incearca data viitoare sa-ti alegi mai cu grija medicul (cam la asta s-a ajuns pe la noi) si dak l-ai gasit pe ala bun (si sunt destui crede-ma) tzine-te frate de capul lui ca sanatatea ta merita asta pe deplin.
dar totusi parca toohhhooot incercam sa dam vina pe altcineva atunci cand avem o problema si nu ne uitam putin k poate si noi purtam o parte din vina... este k pietonul ala care sare in fata masinii pe trecera de pietoni de parca acolo ar fi "safe zone" si nu i se poate intampla nimik , in loc sa se asigure inainte sa traverseze.
rezultatul bun sau rau este urmarea unei decizii luate de noi , decizie pt care trebuie sa invatam sa fim responsabili.
cu respect,
un medic(inca in romania) ce se mai lupta cu "sistemul"

hiciuioan

1 mesaj
Oras: Sibiu

Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 09:57

geany2911

4 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 12:08

Nu am zis in nici un moment ca cei care nu mai sunt studenti la medicina sunt comunisti, departe de mine acest gand, ceea ce am vrut eu sa subliniez este faptul ca lucrurile se modifica de la un an la altul: in fiecare an apar mai multi studenti care dau spaga, mai multi profesori care cer sau care o maresc.
E cat se poate de adevarat ca la baza acestui proces au fost studentii, ei au inceput...asta pentru ca mi-e destul de greu sa cred ca vreun profesor a fost primul care a cerut, insa, cu acest val au fost luati toti studentii, acum se asteapta bani de la toti; sunt foarte putini cei care mai iau note pe merit, note mari, pentru ca in cazul in care vrei mai mult esti invitat in cabinetul domnului profesor...iar in functie de sex ti se cere plata.
Ceea ce vreau eu sa va explic este faptul ca la un moment, indiferent cat ai invata, nu reusesti sa iei examenul si decat sa repeti anul, cu taxa, din cauza unui singur examen, platesti...din cauza unui sistem bazat pe asa ceva!
Nici macar nu mai stiu a cui este vina a studentului care da sau a profesorului care ia!

goreagrig

13 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 17:20

imi fine, nu conteaza a cui e vina acestui sistem, problema e ca taranii il incurajeaza si tot ei se plang! da domnilor si doamnelor, astia is romanii, faceti cunostinta!

am absolvit la umf in iasi si nu am dat shpaga, am invatat de m-am rupt in sesiuni si inca la 3 ani de la absolvire pot lua examenul la ORICE materie pe care am facut-o in facultate si imi face placere sa le explic la studenti acolo unde nu au inteles cursurile.

SI pentru curiosi nu doar medicii salveaza vieti in spital, ci intreaga echipa din spital, incepand cu asistentele si personalul tehnic, cei aflati in spatele medicului, pe care de multe ori nici nu ii observati!

si vin taranii si mecanicii si care or mai fi cu tupeu sa ii bage pe toti studentii de la umf in aceeasi oala. intrebare: stiti cati studenti de la mg, stomato, sau chiar bim renunta in primul an? multi mai MULTI decat la poli!

si s nu uitam ca, cat invata un student la mg/stomato/bim/farmaco in primul an de studiu cam tot atat studiaza taranii la poli in cei 4 ani ai lor de facultate! asa ca sa o lase moale cu comentariile daca ei nici macar nu au fost la examen la umf sa vada ca nu e tocmai floare la ureche.

DA, EXAMENELE LA UMF SUNT floare la ureche COMPARATIV cu ceilalti ani, dar INCA taranii de la poli, ise etc. nu se pot apropia de UMF!!!! asta sa nu o uite cei care ne baga pe noi toti in aceeasi oala!

daca cineva care stie sa strunjeasca o piesa bine se crede mai bun ca un absolvent umf, de ce nu vine sa faca treaba in locul nostru, sau, de ce nu a avut tupeu sa dea examen la mg de exemplu si sa mearga apoi la rezidentiat sa arate ca e mai bun? daca nu are tupeu, atunci sa faca bine si sa n-aiba tupeu nici sa comenteze!

cu sinceritate, bioing. med. Gorea Grigoras Emil
necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 22:01

Problema majora a ROMANIEI e ca NOUA GENERATIE e mai comunista si mai CEAUSISTA ca cea formata-n epoca de aur pentru ca e intoxicata de ideile generatiilor anterioare , neavand nici un pic de personalitate; noua generatie vorbeste mai mult de comunism si CEAUSESCU decat cei formati atunci. Si aceasta cand li se prezinta probleme legate de AMERICA, ora actuala, etc. Daca nu va convine la IASI faceti o plangere la MINISTERUL EDUCATIEI, SANATATII, la DREPTURILE OMULUI, etc, filmati si anregistrati profesorii care sunt cum i-ati prezentat, dati-i la TV si cereti transfer la BUC. pentru ca n-o sa vi se ceara bani si sigur o sa o luati la goana ca asta vreti , sa va razbunati pe altii pentru prostia voastra; puteti da examenul de echivalare a diplomei la americani din facultate si scapati plecand acolo - lucru pe care n-o sa fiti niciodata an stare sa-l faceti.
DOBITOCISME.

geany2911

4 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 17:18

Pentru Adela1zone: nu cred ca sunteti AN masura sa va dati cu parerea!

Cred ca ati mai auzit asta dar IN se scrie cu I

Plus ce va face sa credeti ca la Bucuresti nu se practica asa ceva?

Cat despre ideea de a-i da in vileag, nu sunteti prima care propune asa ceva...a fost realizata...persoanele respective inca mai activeaza in cadrul universitatii, pe aceleasi posturi! Asa ca...ce folos....

Pentru Dl.goreagrig: cred ca ati devenit modelul meu in viata!!

goaaddict2003

55 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 11:27

Daca la Iasi se da mita sa iei examenele, ce sa mai zici de facultatea de medicina din Timisoara unde iti cer profii mita pe fatza ca sa iei examenele. De fapt e celebru cazul profului care acum cativa ani a fost prins in flagrant luand mita, n-a facut deloc inchisoare si acum preda bine mersi din nou pentru ca cica nu au altul mai bun. Sunt niste nemernici profii de la Facultatea de Medicina din Timsioara.

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cea mai de rahat facultate de medicina din lume
Mergi la: