back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Consumul de droguri

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

hobincu

27 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 August 2008, ora 03:42

un subiect care merita dezbatut . solutii , sugestii , realitati.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 31 August 2008, ora 16:40

E simplu,drogurile ucid dar inainte de a ucide degradeaza fiinta umana si ii da o moarte lenta si chinuitoare.In toate cazurile familia prietenii sint si ei afectati mai jmult decit cel care se drogheaza pentru ca ei suporta aceasta trauma in mod constient.Ar trebui campanii peste campanii contra drogurilor pentru ca se comercializeaza peste tot in voia cea buna.Ar trebui sa ne fie frica numai cind auzim acest cuvint

dan0744207015

1 mesaj
Oras: Iasi

Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 08:29

Care te-o facut pe tine asa de destept si de cunoscator in narcotice?
Hai sa-ti demonstrez ca fiecare cuvintel din textul tau e scris asa....din dorinta de bagare in seama.....si fara nici o baza documentara.

"E simplu" - daca ar fi asa de simplu, nu cred ca s-ar mai cheltui, la nivel mondial sumele enorme de bani pentru campaniile, centrele, actiunile anti-drog. Sa nu mai vorbim si despre impactul social al stereotipului pe care acesta l-a format...iar lista poate continua in ceea ce priveste simplitatea ta.....

"drogurile ucid" - dupa niste statistici empirice si bine realizate (vezi A.N.A.), la nivel European, 1 din 5 oameni fumeaza sau au fumat cannabis. Cannabisul este un drog interzis in Europa (excluzand orasul Amsterdam). La noi in tara se estimeaza pentru anul 2007 ca consumatorii de cannabis sunt de 1,5% din populatia Romaniei. Ca proaspat absolvent al Sociologiei, iti spun dintr-o experienta mai larga in cercetarile sociale asupra consumului de droguri ca cel putin 3 % din populatia Romaniei au incercat macar o data acest tip de drog. Acum, daca ar fi sa mai adunam si pe cei care iau alte tipuri de droguri, si am face o medie generala, prostia sintagmei ar deveni un adevarat cataclism!

"dar inainte de a ucide degradeaza fiinta umana si ii da o moarte lenta si chinuitoare" - degradarea fiintei umane sunt singurele tale cuvinte elevate, pe care le-ai auzit probabil la televizor, si de care habar nu ai ce inseamna cu adevarat. Iti dau un mic ajutor: Crima, sinuciderea, furtul, minciuna, PROSTIA.....astea sunt cu adevarat fapte degradante.
Iar despre moartea lenta si dureroasa..... singura moarte cauzate de consumul de droguri este supradoza iar daca am putea sa-i intrebam pe cei care au trecut prin asa ceva, nu cred ca nici unul nu a avut nici o durere lenta....ba mai mult.....cred ca nu s-a simtit mai bine niciodata!

"In toate cazurile familia prietenii sint si ei afectati mai jmult decit cel care se drogheaza pentru ca ei suporta aceasta trauma in mod constient"
- uite ca eu sunt singurul de pe planeta, care nu am suferit de trauma pe care o descrii tu. Ba nu....mint....nu sunt singurul......absolut pe toti cei care ii cunosc ca au incercat droguri (si sunt aproximativ 30-40 , mai mult de 10 ori decat numarul tau de prieteni pe care i-ai avut vreodata, pentru ca se vede ca nu prea iesi din casa) sunt ca mine. Deci las-o mai usor cu exactitatea ta si cu usurimea cu care tratezi un subiect de care nu ai habar.

"Ar trebui campanii peste campanii contra drogurilor pentru ca se comercializeaza peste tot in voia cea buna." - Bine ca ai tu salariul net de 1000 euro, si traiesti intr-o tara care-si permite sa arunce cu banii pe campanii peste campanii, si care nu fac altceva decat sa stimuleze si mai mult nevoia de cunoastere a tinerilor asupra drogurilor

"Ar trebui sa ne fie frica numai cind auzim acest cuvint" - stii de ce ar trebui sa ne fie frica? De PROSTIE (cu toata aluzia.....). Apropos.....sa-ti dau un ultim exemplu: deschide tu televizorul pe la ora 17:00, pe ProTV, si intr-un an, aduna numarul de oameni morti din cauza alcoolului, numarul oamenilor ucisi de consumatorii de alcool, numarul accidentelor celor care consuma etc. si numarul celor UCISI DE DROGURI!.....

Te pup si-ti dau ca alta tema de discutie: LEGALIZAREA DROGURILOR USOARE (Argumente contra)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 18:00

ME smoke a lot of weed.
IMI PLAAC LA NEBUNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 18:00

AFUMAR

hobincu

27 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2008, ora 20:03

am pute sa ajutam oameni care au asemenea probleme . nu vreau injuraturi sau certuri inutile . nu vreau statistici facute de ANA si emise pe posturile tv de catre abraham si ceilalti asa zis psihologi . vreau solutii din partea dumneavoastra . il cunosc personal pe abraham , pacat ca este inconjurat de oameni slab pregatiti. deci fara ANA . multumesc mult

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 09:56

Incurajeaza consumul de droguri,incurajeaza-i si pe altii sa gindeassca in aceeasi maniera prosteasca si da esti un exemplu de un adevarat proaspat absolvent care a studiat in limitele putinilor neuroni pe care ii are.Sint multi ca tine care in loc sa incurajeze ceea ce s-ar putea face mai bine nu fac altceva decit sa-si vomite nervii si frustrarea .Mi-e siloa de ratati ca tine care au impresia ca detin adevarul absolut.Eu zic ca ar trebui s-o lasi mai moale cu alcoolul si drogurile si sa gindesti cind ai creierul mai aerisit.

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 11:13

Si inca ceva domnule proaspat absolvent al Sociologiei:fa un studiu de caz daca stii despre ce vorbesc,o ancheta sociala intr-o familie unde copilul sau alt membru se drogheaza si intreaba-i familia este fericita? este traumatizata?indiferenta? Afla in mod practic efectele drogurilor nu doar ideologie.

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 11:20

Si,slava domnului ca am prieteni care nu au incercat si nici nu au de gind sa incerce vreun drog si crede-ma sint mai multi decit esti tu convins ca am.Tu nici nu ai cum sa gindesti mai realist intr-un cerc sociologic viciat din care faci parte.Iar drogurile in perioada de debut da,iti da stari euforice dupa cum foarte bine stii dar...vei vedea ,drogurile dor.Fa un studiu de caz practic:analizeaza un drogat .Sper ca stii ce inseamna un curs practic .

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 20:52

Eu am un drog: TIGARA. Si f greu ma las de ea. Un narcotic este deja un om mort din momentul in care si-a pierdut viata in euforia narcoticilor. Suna cam macabru insa narcoticile sunt scumpe iar procesul de dezintoxicare e si mai scump.
Cat despre comentariul lui dan0744207015 care le despica pe toate:
"Ar trebui sa ne fie frica numai cind auzim acest cuvint" - stii de ce ar trebui sa ne fie frica? De PROSTIE (cu toata aluzia.....). Apropos.....sa-ti dau un ultim exemplu: deschide tu televizorul pe la ora 17:00, pe ProTV, si intr-un an, aduna numarul de oameni morti din cauza alcoolului, numarul oamenilor ucisi de consumatorii de alcool, numarul accidentelor celor care consuma etc. si numarul celor UCISI DE DROGURI!.....

Pai numarul ucisi de droguri este si el cat se poate de mare daca stai bine sa te gandesti ca in unul din cazurile atle enumerate: alcoolosim, accidente, etc...cu siguranta sunt si narcotici printre ei. Asa ca nu poti sa faci o satistica clara la acest subiect.
La o tigara se spune ca iti omori (scurtezi) 4 minute din viata ta la fiecare tigara consumata, pai la un consum de droguri, se spune ca iti poti omora mai mult o ora la fiecare drog consumat. Va dati seama cat de sinucigas esti din momentul in care te apuci de asa ceva. Mai dureros e ca pe langa viata ta care o distrugi , mai distrugi si viata celor dragi. E cumplit sa fii parinte unui copil cazut in euforia sinucigasa a drogurilor. Ca solutie si ma gandesc ca parinte sa-i explic si sa arat propriului meu copil exemple dure din viata narcoticilor, cum au inceput , ce cred ei pe moment si care e rezultatul final. Lucru care si l-am facut de altfel. Si stiti care a fost reactia fetitei mele: Ma condamna ca fumez. In fiecare zi imi aminteste ca imi omor 4 minute din viata mea la fiecare tigara aprinsa. Insa sunt convinsa ca ea nu va fuma si nici nu va lua droguri. Aceste exemple triste pot fi invatimente pentru copii nostri de azi.

di_cristina25

4 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 04:04

dan0744207015- nu stiu ce ai incercat tu sa demonstrezi sau sa explici acolo dar eu cred ca fiecare dintre noi avem dreptul la o parere indiferent ( daca consumam sau nu) daca sunte-m pusi sau nu in situatie. iti spun doar atat ca am consumat: poro, marihuana iar base si cocaina in cantitati care ma mir ca mai traiesc sa aberez si eu pe-aici. acum insa doar fumez tigari normale care le poti gasi oriunde. crede-ma ca stiu cum : gandeste o persoana care nu a consumat niciodata( dar poate il macina curiozitate de a incerca cum e...) stiu cum gandeste consumator ......si din fericire stiu si cum gandeste o persoana care tocmai a incheiat acest capitol din viata. daca cineva m-ar intreba personal despre aceste lucuri nu cred ca mi-ar trece prin cap ceva din ce ai scris tu acolo si daca ai fi si tu un cunoscator de narcotice pe cat vrei sa pari iti zic eu ca scriai ceva interesant nu dar sa gasesti motiv sa pari mai destept..........

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 10:50

Acest Dan...este un mic burghez care a absolvit numai el stie prin ce mijloace,e un copil in definitiv care mai are multe de invatat si in special trebuie sa invete ce este respectul.Dar problema nu este el,ci consumul de droguri.
Maria oprea,tigarile sunt un drog dar crede-ma se poate trai si fara,eu am fumat 15 ani si m-am lasat de acum 3 ani.Am luat brusc hotarirea mai ales de cind m-am hotarit sa devin parinte,am ajuns l-a concluzia ca sanatatea mea si a copiilor mei e mai importanta.Crede-ma se poate.E greu dar nu imposibil si trebuie sa o faci.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 21:19

UN ALT MARE DROG: 9AM!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Septembrie 2008, ora 21:50

O tigara de aia la doua zile ,stiti voi de care nu strica nimanui. Hehe!! Eu trag una cam la doua zile dar in weekend ma cam porcesc.

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 10:33

MDA...si eu sint consumator de un maaaare drog: daca nu ma joc cu cei 2 prichindei ai mei vreo 3-4 ore pe zi intru in sevraj!!!!!!!!!!!!1Dar nu ma las,sa fiu a naibii,nu ma las ,poate cind vor fi majori si-mi vor face pa! nene.

c_chryss

1 mesaj
Postat pe: 24 Septembrie 2008, ora 22:56

ana si cu mara salveaza tara..... de droguri.

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 01:25

"Iti dau un mic ajutor: Crima, sinuciderea, furtul, minciuna, PROSTIA.....astea sunt cu adevarat fapte degradante"

Hai sa iti demonstrez eu ca pot sa te contrazic:

Nu e adevarat fapt degradant:
-crima: cineva vrea sa te omoare, ai ocazia sa te aperi omorand tu primul... ce faci?? il lasi sa te omoare?? iti zic eu ca ai sa te aperi....

-minciuna: nu-i poti spune unui copil care crede in mos craciun ca acesta nu exista....

-PROSTIA: nu exista prostie ci doar grade diferite de inteligenta... O evolutie poate fi lenta sau rapida....

-sinuciderea: e mult prea "complicat" ca sa intre in categoria "fapte degradante" --- cred ca ai vorbit dpdv religios...

DESPRE DROGURI

Pai un apropiat ia cocaina (si f multi dintre prietenii lui)
Legalizarea drogurilor usoare??? Nu sunt de acord din simplul fapt ca cu asta au inceput cei susmentionati...
Mai un joint, mai o caterinca si uite...au ajuns dependenti, toxicomani
Familia nu a putut face nimic. Nici psihologul de la centrul de dezintoxicare
Sa speram ca internarea intr-un centru va da rezultate
Tot ce pot sa spun e ca e greu pt apropiati dar mai greau pt cel dependent.

di_cristina25

4 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 07:01

minutemaid: stai tu linistita ca nu trebuie neaparat psiholog sau nush ce centru despre care tot aberezi tu acolo. ....in fine asta o fi parerea ta. de asa ceva au nevoie numai oamenii cu un caracter si ambitie de 2 bani. sunt si oameni extraordinar care totusi din anumite probleme sau nevoi au inceput cu narcoticele. sunt oameni care muncesc enorm de mult pt asi intretine familia si sunt asa de obositi fizic sau psihic incat simt nevoia cateodata de asa ceva(avocati,directori la anumite firme sau fabrici,judecatori, procurori ....sunt oameni care sufera de o anumita durere fizica si pt a se linisti iau un anumit drog....sunt oameni care poate o data pe luna se duc la o anumita petrecere intre prieteni si se distreaza un pic cu asa ceva asta nu inseamna ca au nevoie de psiholog sau nush ce centru...) oricum eu pierd timpu aiurea cu acest subiect....si pt cultura ta generala exista droguri care iti da o energie foarte mare (cum ar fi sa bei mai mult redbull si cafele) sunt droguri care te moleseste si te simti ca si cum toate problemele tale s-au rezolvat sunt droguri care te fac sa razi pana simti ca iti plesneste burta si sunt si droguri care te fac sa plangi ca si cum viata nu are nici un rost.....eu cred ca sunt persoane pe-aici care nu au idee nici macar din auzite despre asa ceva dar totusi vb si ei ca sa nu zica ca nu si-au dat cu parerea.... e un lucru bun ca fiecare sa-si dea cu parerea dar de la a-ti spune parea si a abera e mare distanta.....

tassara99

1 mesaj
Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 08:24

ha ha ha. incredibil.

vorba tipului de la kafe deco (despre iarba, cautati pe youtube).
NU fumati marijuana, HEROINA UCIDE!!!
wtf???
statisticile MONDIALE arata ca rata mortalitatii datorita consumului de iarba (sau hash) este 0% Oameni buni...0% ...
Jamaicanii fumau un joint la sf. zilei pt relaxare si ca sa fie fresh a doua zi. Si nu au ajuns un popor de toxicomani! asta ar fi chiar culmea!
Iarba, hashul..adevarat, nu dau dependenta! (fizica). De altfel..orice lucru care iti place si il consumi in exces te poate face dependent.

In urma consumului de cocaina..prima data cand o faci, ai 20-25% sanse sa devii dependent! Procentaj care este f. mic Daca esti prea prost si iei in exces, ajungi dependent si poti muri. de ce poti muri? daca esti prost si iei supradoza

Extasy... te deshidrateaza si iti omoara neuronii mai mult ca alte droguri. nu`l recomand. te deshidratezi..si dak te deshidratezi prea tare poti ajunge la spital.
iti pun perfuzii... si pleci acasa...VIU. nu mort ;) Adevarat...dak iei prea multe din prostie...poti muri.

Heroina...este cea care da dureri...in sevraj. Te dor muschii si nu te poti relaxa (fizic) decat daca iei iar o doza. Ajungi un terminat! Deci nu luati heroina :)

AM dat cateva exemple de droguri f. cunoscute, cele mai comune! Exista zeci de tipuri de derivati si de combinatii!

Cu alte cuvinte... daca esti prea prost si intreci masura, devii dependent! Altfel... nu. pam pam!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 11:49

Incearca tu un fel de drog si vezi daca te ucide...drogurile sunt de cand lumea...probabil in exces dauneaza...sau ucid cum zici tu

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 12:25

"minutemaid: stai tu linistita ca nu trebuie neaparat psiholog sau nush ce centru despre care tot aberezi tu acolo. ....in fine asta o fi parerea ta.

"
Nu aberez, se intampla in realitate... Vorbeam de dependenti aici(au nevoie de ajutor din partea unei persoane specializate)

Am fumat marijuana si cateodata am ras de mi-a plesnit burta , altadata nu...

Am incercat si exatasy dar mai bine nu o faceam... efect euforizant si atat.

Pe celelalte nu am curiozitatea sa le incerc.

Un drog usor din cand in cand e ok... sincer prefer sa beau un paharel ca sa ma simt bine

di_cristina25

4 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 02:26

Nu aberez, se intampla in realitate... Vorbeam de dependenti aici(au nevoie de ajutor din partea unei persoane specializate)

Am fumat marijuana si cateodata am ras de mi-a plesnit burta , altadata nu...

Am incercat si exatasy dar mai bine nu o faceam... efect euforizant si atat.

Pe celelalte nu am curiozitatea sa le incerc.

Un drog usor din cand in cand e ok... sincer prefer sa beau un paharel ca sa ma simt bine

tocmai asta incerc sa iti explic: oamenii nu ajung acolo din cauza drogurilor ci din cauza prostiei lor si pt ca nu au ambitie ..... cum zicea si tassara99 ;Cu alte cuvinte... daca esti prea prost si intreci masura, devii dependent! Altfel... nu. pam pam! ......au o minte bolnava sau sunt prea slabi de inger....

marinela_diana

21 mesaje
Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 22:18

Mai bine fara droguri .O tigara ,o cafea,un pahar de vin da mai merge dar fara heroina,cocaina,hasis sau altele trebuie sa ne pastram sanatatea si luciditatea

vasileprodan

1 mesaj

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 11:00

cel mai bine e sa-i sprijinim pe toti

ecologos23

102 mesaje

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:31

domne daca politia scoala si familia nu colaboreaza nu se poate estirpa acesta pencingine care a cazut pe capul nostru o data cu capitalismul

alinamariabarac

2 mesaje

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 13:33

Crezi tu ca dezbaterile si solutiile prezentate in diverse emisiuni pe tem ajuta un consumator? Sa fim seriosi!!! Traim intr-o tara in care traficantii sunt prinsi de autoritati dar eliberati mai apoi de judecatori din, chipurile, lipsa de probe sau ca nu prezinta un real pericol public.... Aici ce mai e de spus? Pana la urma sistemul de rahat din Romania este de vina. Un consumator este doar un naiv care a crezut ca printr-o doza se distreaza si apoi a devenit un dependent... si aici exista problema 2 ... NU EXISTA CENTRE DE DEZINTOXICARE REALE. Sunt cateva dar din pacate nu au rezultatele scontate

alinaelena_rusu

1 mesaj
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 10:48

razvan77

91 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 23:19

Abia Sbucur a atins problema cea mai grava -tigarile - care sunt un drog legalizat si pe care se sprijina mare parte din economia maondiala

Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 03:35

e tarziu si sunt obosit. insa nu pot lasa niste posturi neatacate. nuc a le urmaresc insa nu`mi plac aberatiile. cineva a zis ca o tigara ucide 4 minute din viata unui om. Prostie. un cutit te ucide intr-o secunda. :) nu sunt doctor si nu mi-a placut scoala prea tare... insa stiu ca toxinele din tigara ataca diferit corpul uman. si ca el este diferit la randu-i. reactiile sunt diferite de la om la om. Bunicul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca) a fumat de la 14 ani. TOATA viata CARPATI (fara filtru.. cum i se zicea). Ii placea atat de tare incat stingea tigarea cand il ardeau degetele. A baut. MULT. Bea SPIRT DE CAI ... cum zicea el ( alcool medicinal). TOATA viata. A muncit TOATA viata la padure si la camp.. viata grea... 5 copii... case construite(la tara) si a murit la 76 de ani. Nu de ficat, nu de plamani. Sa nu ma intelegeti gresit. NU va ajuta toate astea... ! Va fac rau...! E demonstart stiintific si o stim cu totii. Insa CORPUL RASPUNDE DIFERIT.
Si tot aceeasi persoana a estimat dansa... ca "un drog" (de parca este numai unul singur) iti taie nu 4 minute ca tigara ci o ora! TE ROG SA-MI TRIMITI SI MIE UN MESAJ PE CE FUNDAMENTE ACEASTA ESTIMARE? cand zici drog... poti vb de la iarba la heroina, la de fum la injectie. Si crede-ma ... nu e la fel.
Am fumat si eu una alta. Mai si de calitate ... si iarba din curtea bunicii ca na... romanul e tapar si nu ma prea pricep... Insa am avut prieten care l-am tinut in casa incuiat de revelion si fcaeam cu randul la usa... asa disperat era dupa o bila. Nuu am ajuns acolo. Sper sa nu ajung. Insa doare. Pe mine ma durea cel putin sufletul.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 14:32

Scoala nu prea ti-a placut dar iti place sa bati campii in draci ...
Ce dracu' sa te ia ai vrut sa spui cu tactu'mare ?
Bai nene si tu esti dus cu capul ... nu se intelege nimic din ce spui , esti complet pe afara...

Vedeti voi am fumat 35 de ani. Acum am 50. Avand in vedere ca o tigara scurteaza viata cu 4 minute, la cat am fumat acum ar fi trebuit sa am vreo 80 de ani, nu ? ....

Se spune ca o tigara scurteaza viata cu 4 minute iar o zi de munca cu 8 ore pe zi....

Lasati fumatul pana nu constatati ca tocmai organismul vostru n-a rezistat. Tragedia va fi exclusiv a voastra, n-o veti imparti cu un imbecil ca razvankyokushin ...
Nu cascati gura la prosti !
Dauneaza grav sanatatii !

Acum nu e momentul !
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CONSUMUL DE DROGURI
Mergi la: