back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum pot fi alungate fantomele?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 20:52

Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 20:53

De la: 9am086212, la data 2009-06-27 20:52:24Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

ia zi la ce secta dai 10%

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:25

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 20:53:56 ia zi la ce secta dai 10%
eu dau cei 10% la Fantoma lui BARBA-NEAGRA. tu ?!!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:26

De la: 9am086212, la data 2009-06-27 20:52:24Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

eu iti spun un lucru sigur: exista 112 !!! suna cu incredere !!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:28

De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:25:05
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 20:53:56 ia zi la ce secta dai 10%
eu dau cei 10% la Fantoma lui BARBA-NEAGRA. tu ?!!!

eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:32

alta ignoranta mistica cu creierul in colturi si lovita de traznet pe stadion in timp ce impresaria venirea lui isus

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:37

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:28:14eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo
eu dau totusi 16% la Fantoma STATUL ROMAN si o parte din banisori ajung la Fantoma ORTODOXA.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:40

De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:37:54
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:28:14eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo
eu dau totusi 16% la Fantoma STATUL ROMAN si o parte din banisori ajung la Fantoma ORTODOXA.

daca nu am venituri le dau alceva la toti

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:48

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:40:20daca nu am venituri le dau alceva la toti

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:24

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:40:20
De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:37:54

daca nu am venituri le dau alceva la toti [/quotehait]
hait

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:25

Cu praf de stranutat

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:26

Sau cu salam din ala din care nu maninca nici ciini. Nici macar nu-l miros./
Sigur se cara in lumea in care trebuie sa fie.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 16:58

Se pare ca subiectul acestei disctii,din " cum sa alungam fantomele " ,s-a schimbat in :" cum sa-i discriminam pe pocaiti..."Se pare ca cei ce-si dau 10% ,sau mai mult din venitul lor,sau poate tot venitul lor,la carciuma din colt ,sau la traficantul care locuieste la parter, sunt acceptati...cu toate ca isi fac rau lor,celor dragi si incurajeaza si sustin acest "rau " prin consum. S

ipt ca unii...nestiutori... sa nu se mai dea atat de intelepti...si ca sa stie tot norodul.... nu am auzit pana acum ca cineva,macar unul singur dintre cei asa-zisii cu mintea-n colturi...sa fi murit sau sa fi saracit pt ca si-au permis ,chipurile,sa se lase ,, fraieriti" si "usurati"de cei 10%.Este alegerea fiecaruia unde face chetuiala.Si pt ca sunt un om li liber... "Nu pot sa fac ce vreau cu ce-i al meu?"Sustii egalitatea innaintea lui Ddumnezeu,dar nu inteleg cum ai inteles tu ce vrea sa spuna lozinca... Daca te-ai considera egala cu semenii tai,cu siguranta nu ai dispretui pe nimeni,dar tu,in ochii tai,esti undeva deasupra si probabil ca acel "Dumnezeu " despre care aminteai,va trece cu vederea pacatele tale ,la judecata de apoi...Ar trebui sa ma simt..." onorata " ca am mai italnit inca o persoana atat de "indrazneata "care crede ca este propriul sau stapan...si poate sa nu asculte nici chiar de Dumnezeu.
Daca esti atat de inteligenta si nu te superi ca indraznesc in mmicimea mea,cred ca daca ai fi fost contemporana cu Isus....ai fi strigat impreuna cu multimea:"Rastigniti-l,rastignjti-L!"
Doar pt ca multimea,nu intelegea ce se intampla,nu inseamna a avea si dreptate.
Am sa inchei amintindu-ti,[banuiesc ca le-a mai pasat si altora de tine si ti-au spus cum poti scapa de iad],ca Isus este Dumnezeu intrupat,ca a venit pe pamant sa se jertfeasca ,dintr-o iubire pe care putini o inteleg si o accepta...nu pt ca asa sunt ei...mai prostuti...ci pt ca in adancul lor,cauta pe Dumnezeu,realizand ca sunt pacatosi si ca au nevoie cu adevarat de Dumnezeu,sa ii ierte si sa-i ajute sa faca ce este bine,nu din punctul de vedere al oamenilor,ci al Lui Dumnezeu.

Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.
Ma doare cand vad ca rautatea si ticalosia domina vietile oamenilor.

Probabil ca unii se lupta si au ajuns la limita,in tot felul de situatii,dar in loc sa primeasca ajutor...unii nu stiu cum sa-i ajute,altora nu le pasa....iar altii isi bat joc desuferinta lor,afundandu-i si mai tare.
Oare ce are de spus Dumnezeu despre asta?

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:26

IMBATA-TE !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:30

De la: lorduljohn, la data 2009-06-30 00:26:17IMBATA-TE !

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:50

Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.
Probabil ca unii se lupta si au ajuns la limita,in tot felul de situatii,dar in loc sa primeasca ajutor...unii nu stiu cum sa-i ajute,altora nu le pasa....iar altii isi bat joc desuferinta lor,afundandu-i si mai tare.

1. Nu sunt chiar așa de puțini care știu ce înseamnă cuvântul "pocăință"!!! Eu de exemplu știu...doar că nu sunt interesată!
2. Te doare că vezi răutatea??? Te compătimesc....cu siguranță în cazul ăsta, ai dureri intense și fără oprire. Sfatul medicului: Învață să ignori!!!!
3. Probabil....poate.....probabil...cine știe? Oare ce are de spus D-zeu??? Ce te face să crezi că-i pasă????!!!!!
Eu sunt convinsă că nu suntem chiar atât de importanți pe cât ne place să credem!!!! Dar vorbim și ne dăm cu presupusul aiurea....Colac peste pupăză, te mai și revolți că ești luată la mișto!!! Păi ce?! Nu ai învățat până acum, că tot ceea ce spui poate fi folosit împotriva ta???!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:58

De la: Dorulet, la data 2009-06-30 00:50:30Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.

1. Nu sunt chiar așa de puțini care știu ce înseamnă cuvântul "pocăință"!!! Eu de exemplu știu...doar că nu sunt interesată!
2. Te doare că vezi răutatea??? Te compătimesc....cu siguranță în cazul ăsta, ai dureri intense și fără oprire. Sfatul medicului: Învață să ignori!!!!
3. Probabil....poate.....probabil...cine știe? Oare ce are de spus D-zeu??? Ce te face să crezi că-i pasă????!!!!!
Eu sunt convinsă că nu suntem chiar atât de importanți pe cât ne place să credem!!!! Dar vorbim și ne dăm cu presupusul aiurea....Colac peste pupăză, te mai și revolți că ești luată la mișto!!! Păi ce?! Nu ai învățat până acum, că tot ceea ce spui poate fi folosit împotriva ta???!!!

Dora, noi astia care suntem ortodocsi (stiu ca tu nu esti, dar asa te-ai declarat la referendum) stim ca inseamna cuvantul pocait.
Dar, pastorii aia ,ca sa le ia aia 10% le spun ca pocaiti inseamna altceva si ca lumea va rade de ei ca is pocaiti si alea alea, doar ca sa ii indobitoceasca.numai incultii si nestiutorii, pot sa creada porcariile care ti le spun aia acolo sa iti ia 10% : ca sunt bani pt dumnezeu.ca nu tre sa dai nu stiu unde ci pt Dzeu.
si atunci ma intreb, daca pastorul ala e atata de smerit, merge el pe jos?e asi!! de unde ? sa vezi ce masini au, pe spatele hanarnistilor care se agata de orice , in speranta ca se salveaza fara munca si fara sa lupte si ca totul pica din cer.
un sfat : decat sa le dai la aia 10% mai bine da spaga la doctori sa te vindece, la avocati sa te apere, la politisti sa te pazeasca.daca tot vrei sa ii dai aiurea

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:10

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 00:58:09
De la: Dorulet, la data 2009-06-30 00:50:30Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.

Dora, noi astia care suntem ortodocsi (stiu ca tu nu esti, dar asa te-ai declarat la referendum) stim ca inseamna cuvantul pocait.
Dar, pastorii aia ,ca sa le ia aia 10% le spun ca pocaiti inseamna altceva si ca lumea va rade de ei ca is pocaiti si alea alea, doar ca sa ii indobitoceasca.numai incultii si nestiutorii, pot sa creada porcariile care ti le spun aia acolo sa iti ia 10% : ca sunt bani pt dumnezeu.ca nu tre sa dai nu stiu unde ci pt Dzeu.
si atunci ma intreb, daca pastorul ala e atata de smerit, merge el pe jos?e asi!! de unde ? sa vezi ce masini au, pe spatele hanarnistilor care se agata de orice , in speranta ca se salveaza fara munca si fara sa lupte si ca totul pica din cer.
un sfat : decat sa le dai la aia 10% mai bine da spaga la doctori sa te vindece, la avocati sa te apere, la politisti sa te pazeasca.daca tot vrei sa ii dai aiurea

Chiar sunt ortodoxă!!! Botezată și cu tot "tacâmul"...doar că vezi tu Adnana, aceeași chestie am văzut-o și la preoții noștrii din ortodoxie cu banii pentru D-zeu! Și la mine vine în fiecare an popa să-i dau bani iar dacă vreau să intru într-o biserică să mă rog...trebuie întâi să mă "programez" ca la doctor, nu de alta, dar veșnic este închisă biserica!
Ce spui că acum câțiva ani...vreo doi, trei.....m-am trezit cu vecinul de la parter (care nu știu ce face pe la biserică), că-mi vine cu listă, să-i dau bani pentru ca să-și facă preotul casă!!!
Te rog să mă crezi că am luat foc și l-am întrebat cu o privire inocentă de ...dar pentru ca să-mi cumpăr eu casă, când va strânge bani????!!!!
De atunci nu m-a mai deranjat cu chestii de-astea!
Vine o dată /an...să-și ia banii și gata!
Sfatul tău este bun, eu de multă vreme fac așa!!!! Dau șpagă la doctori...că de restul nu am nevoie...deocamdată!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:13

Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:15

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 01:13:11Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Păi nu te obligă dar dacă mori și nu ai cotizația plătită...nu-ți face nici un popă slujbă!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:17

De la: Dorulet, la data 2009-06-30 01:15:07
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 01:13:11Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Păi nu te obligă dar dacă mori și nu ai cotizația plătită...nu-ți face nici un popă slujbă!

nu e adevarat Dora.ca sigur tre sa ai si tu in familie din aia care cotizeaza.si oricum ar fi, daca le da familia atunci, tot te ingroapa.uita de toate pentru niste bani.macar atat sa mai ia pe seama ta, daca pana atunci nu au luat.am vazut cazuri concrete

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:30

aici ai dat-o-n gard rau de tot,niciun cult [cu exceptia catolicilor] nu te obliga sa dai vreun ban[nici macar 10%],in schimb sunt gramezile de adoratori ai cultului respectiv care o fac din .....,in schimb la ortodocsi taica popa,de cate ori vrei sa treci pragul bisericii,platesti,vrei lumanari,platesti,vrei slujbe de diverse paranghelii,platesti,vrei botez,platesti,vrei pomelnic,platesti,vrei nunta,platesti,vrei acatiste,platesti,vrei sa-ti dea cu apa-n cap,platesti,vrei sa se uite urat la tine,platesti si atunci,vin eu si te intreb,de unde stie dumnezeul ala primitiv,gelos si razbunator cine,cat,cui si mai ales ce s-a facut cu acei bani,cine ii foloseste,de ce si cine il autorizeaza pe el sa ne ceara bani?dumnezeu,nu cred,lacomia si avaritia,cam atat ca incep sa-mi sara creierii pe pereti [as mai avea multe de spus,dar ma mai descarc cu alta ocazie]

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:01

1. Ar trebui să-ți pese în primul rând de pocăință. Pocăința de păcate există în toate Bisericile creștine, nu doar în cele neoprotestante pe care le numim pocăite.

Dacă nu crezi în Dumnezeu și în ce ne-a revelat El prin profeți și prin Fiul Său întrupat și dacă nu faci pocăință de păcate aici pe pământ, nu te poți mântui, nu poți intra în Împărăția lui Dumnezeu.

Moartea e o trecere în lumea de dincolo, nu o dispariție. De altfel, chiar și cuvântul "deces" ("decesus") înseamnă, în limba latină, "trecere". Este foarte important să fim pregatiți oricând pentru această trecere. Pocăința de păcate nu trebuie amânată niciodată, din cel puțin două motive: în primul rând pentru că nu se știe clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necurățit de păcate nu mai poate avea iertare și ajunge în suferința veșnică a iadului. Slujbele pentru cei decedați, pomenile și rugăciunile nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curățit de păcate. Ele pot șterge păcatele mici (făcute fără voie sau cu voie dar în lucru mic) și urmele lăsate în suflet de păcatele mari (făcute cu voie și în lucru mare) de care omul deja s-a curățit pe pământ. Dar dacă cineva a decedat cu sufletul necurățit de păcate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, pomenile sau rugăciunile care se fac pentru acea persoană. În al doilea rând, de regulă, clipa decesului îl surprinde pe om după cum trăiește: dacă a trăit în viață departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot așa îl surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necurățit de păcate. Dumnezeu este iubitor dar este și drept. Existența suferinței veșnice a iadului este un adevăr revelat de Dumnezeu și nu este o răzbunare a lui, ci este pedeapsa dreptății instituite de el. În iubirea lui, Dumnezeu ne acordă iertare dacă ne întoarcem la el în viața pământească, iar în dreptatea lui nu-i poate primi în rai pe cei care nu s-au întors la el în viața pământească. Dreptatea lui se manifestă mai ales după moarte. Păcatele pentru care nu s-a făcut pocăință pe pămant îl duc pe om la iad. Nu-i poate primi în rai și pe păcătoșii care n-au făcut pocăință de păcate, pentru că ar însemna să fie nedrept, iar el, ca Ființă perfectă nu poate fi nedrept. Și nici nu poate minți, iar în Biblie ne vorbește de multe ori atât de fericirea veșnică, cât și de suferința veșnică. Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu frică și cu cutremur lucrați la mântuirea voastr㔠(Filipeni 2, 12)

În clipa decesului se încheie timpul harului și după deces nimeni nu mai poate primi iertare. Iată câteva versuri scrise de poetul Traian Dorz care se adresează cuiva care refuză sau amână pe pamant pocăința de păcate și poate fi surprins de clipa decesului cu sufletul necurățit de păcate :
Căci va veni un ceas amar și-o vreme de obidă
Când ușa marelui său har pe veci o să se-nchidă
Iar tu vei ramâne pe veci în focul de afară
În plânsul nesfârșit să-ți treci a vecilor povară.
Dar chinul cel mai greu și-amar va fi încredințarea
C-a fost și pentru tine har, dar i-ai respins chemarea.

Pentru a face bine o pocăință de păcate, trebuie îndepliniți următorii cinci pași :
a) Cercetarea cugetului (să ne gândim ce pacate avem și, măcar cu aproximație, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
b) Trezirea căinței în suflet pentru toate păcatele pe care le avem.
c) Hotărârea de a nu mai păcătui.
d) Spovada, mărturisind cu sinceritate preotului toate păcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacă cineva uită să mărturisească un pacat sau mai multe, deși a făcut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca îl (le) mărturisește la spovada următoare. Dar dacă ascunde un păcat (sau mai multe) de care își aduce aminte, atunci spovada nu e valabilă și face un alt păcat deoarece se spovedește rău. O spovadă rău facută se repară făcând altă spovadă bună, spunând preotului păcatul (păcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel păcat (acele păcate) și mărturisind din nou toate păcatele spuse la acele spovezi rău făcute.
e) Îndeplinirea pocăinței (canonului) dată de preot.

Iată o carte despre sacramentul pocăinței (taina spovedaniei). Poate fi citită direct pe internet, fără a fi nevoie să fie desărcată în calculator, accesând linkul următor:
www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

2. Nu trebuie să fim nepăsători față de suferința altora, ci trebuie să-i ajutăm după posibilități. Trebuie să-i iertăm pe cei care ne fac rău dacă vrem să fim și noi iertați când facem pocăință, însă nu trebuie nicidecum să fim nepăsători față de răul din jur, față de suferința altora. Nu-i suficient doar să evităm răul, trebuie să facem și bine. Prin faptele de milostenie trupească și sufletească dovedim iubirea față de semeni. Acestea sunt:

a) faptele de milostenie trupească: a da de mâncare celor flămânzi; a da de băut celor însetați; a îmbrăca pe cei goi; a vizita pe cei bolnavi; a primi pe cei străini; a îngropa pe cei morți.

b) faptele de milostenie sufletească: a învăța pe cei neștiutori; a sfătui pe cei ce stau la îndoială; a mângâia pe cei întristați; a îndrepta pe cei păcătoși; a ierta celor ce ne-au supărat; a suferi cu răbdare nedreptatea; a ne ruga pentru cei vii și pentru cei decedați (precizare importantă: rugăciunile, slujbele, parastasele, pomenile pentru cei decedați nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curățit de păcate, după cum am spus la primul punct)

Este un text foarte interesant referitor la faptele de milostenie : se numește „Ce nu-ți va cere Dumnezeu niciodată... ” „Dumnezeu nu-ți va cere să spui ce suprafață are casa ta, dar îți va cere cont de numărul celor pe care i-ai primit în casa ta. Nu-ți va cere numărul hainelor din dulapul tău, dar iți va cere cont de numărul celor pe care le-ai dăruit. Dumnezeu nu-ți va cere să spui cel mai mare venit pe care l-ai realizat, dar te va întreba daca ți-ai îndeplinit slujba după maxima ta capacitate. Dumnezeu nu te va întreba câți prieteni ai avut, dar te va întreba câtor oameni le-ai fost prieten. umnezeu nu te va întreba despre vecinătatea în care ai trăit, dar te va întreba cum ți-ai tratat vecinii. Dumnezeu nu te va întreba câtor oameni le-ai transmis acest mesaj, dar te va întreba daca ți-a fost rușine să-l trimiți.” Expresiile „îți va cere” sau „te va întreba” sunt folosite în sens simbolic, pentru că Dumnezeu știe exact ceea ce a făcut, vorbit și gândit fiecare, fără a fi nevoie să mai întrebe.

Domnul Isus Cristos a spus că trebuie să facem milostenie și că orice faptă de milostenie pe care o facem pentru oameni, e ca și cum am face-o pentru Dumnezeu:
« În acel timp, Isus a spus ucenicilor săi: « Când va veni Fiul Omului în slava sa, împreună cu toți îngerii, se va așeza pe tronul său de mărire. Înaintea lui vor fi adunate toate popoarele, dar el îi va despărți pe unii de alții, așa cum desparte păstorul oile de capre, și va pune oile la dreapta sa, iar caprele la stânga sa. Atunci împăratul va spune celor de la dreapta sa: «Veniți, binecuvântații Tatălui meu, primiți ca moștenire împărăția pregătită pentru voi de la întemeierea lumii; căci am fost flămând și voi mi-ați dat să mănânc; am fost însetat și voi mi-ați dat să beau; am fost străin și voi m-ați primit; am fost gol și voi m-ați îmbrăcat; am fost bolnav și voi m-ați vizitat; am fost în închisoare și voi ați venit la mine». Atunci cei drepți vor răspunde: «Doamne, când te-am văzut noi flămând și ți-am dat să mănânci? Sau însetat și ți-am dat să bei? Sau când te-am văzut noi străin și te-am primit? Sau gol și te-am îmbrăcat? Sau când te-am văzut bolnav sau în închisoare și am venit la tine?». Împăratul le va răspunde: «Vă spun adevărul: ori de câte ori ați făcut acestea unuia dintre aceștia mici, care sunt frații mei, mie mi-ați făcut». Apoi va spune celor din stânga: «Plecați de la mine, blestemaților, în focul cel veșnic, pregătit diavolului și îngerilor săi! Căci am fost flămând și voi nu mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și voi nu mi-ați dat să beau; am fost străin și voi nu m-ați primit; am fost gol și voi nu m-ați îmbrăcat; am fost bolnav și în închisoare și voi nu m-ați vizitat». Atunci îi vor răspunde și ei: «Doamne, când te-am văzut noi flămând, însetat, străin, gol, bolnav sau în închisoare și nu ți-am slujit?». El le va răspunde: «Vă spun adevărul: Ori de câte ori nu ați făcut acestea unuia dintre aceștia mici, care sunt frații mei, mie nu mi-ați făcut». Și vor merge aceștia în osânda veșnică, iar drepții în viața veșnică»". (Mt. 25,31-46)
Actorul și scriitorul Dan Puric a susținut conferințe și a vorbit de câteva ori și la emisiuni TV, criticând „creștinismul de formă, de spoial㔠și subliniind necesitatea de a fi creștini autentici. Din orice Biserică am face parte, este foarte important să fim creștini adevărați, autentici, nu creștini doar de formă, de spoială.

3. Despre cauzele necazurilor din lume

Dumnezeu nu a vrut răul în lume. Întreaga răspundere pentru răul din lume îi revine omului. Necazurile și bolile au intrat în lume mai întâi datorită păcatului strămoșesc al omului, pentru că omul a cedat ispititorului. De asemenea, au și diferite cauze genetice și alte cauze (alcoolismul, fumatul, etc.) Deci, necazurile și bolile nu sunt date de Dumnezeu, ci sunt cauzate de oameni. Una este a da, a vrea și cu totul altceva este a permite.

Necazurile sunt permise și ca încercări pentru noi, în scop pedagogic, educativ. Toți suntem încercați pe pământ. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie că el nu permite ca cineva să fie încercat peste puterea sa, chiar dacă, atunci când pierdem sau suferim în viață, nouă ni se pare că necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli sau diferite deficiențe mai mult sau mai puțin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puțin, pentru că unul e capabil să treacă prin încercări mai mari, altul e capabil să treacă prin încercări mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.
Deci, un scop al necazurilor este cel pedagogic, educativ. Marele scriitor Giovanni Papini spunea : « Dacă aș fi suferit când eram tânăr cât sufăr acum când sunt bătrân, aș fi ajuns un geniu .»

«Dumnezeu nu a venit să suprime suferința, nu a venit să o explice, dar a venit ca să o umple de prezența Sa», spune un alt scriitor, Paul Claudel. Și asta până în rădăcinile sale cele mai profunde.

Sfântul Ignațiu de Loyola spune că atunci când vine boala trebuie să ne convingem « că ea nu este un dar inferior sănătății ». Acest sfânt s-a convertit tocmai în boală. A avut ocazia să reflecteze, să se dedice lecturilor spirituale, rugăciunii. Bolnavul îi ajută mai mult, cu răbdarea sa, cu cuvinte edificatoare, cu exemplul, pe vizitatori, decât ei pe el. Sfântul Ioan Hrisostomul scrie : « Dacă la boală te încrezi în Dumnezeu, îi place mai mult decât dacă ai face multe fapte bune când ești sănătos. » Iar Blaise Pascal scrie : « Cunosc pericolul sănătății, dar și marile avantaje ale bolii. »

Pe de altă parte, suferința are și rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii față de alții. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferință : « Suferința e prezentă în lume pentru a face să se descătușeze iubirea, pentru a face să se nască fapte de iubire față de aproapele. »

Dumnezeu nu permite nici ispite peste puterea noastră : "Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să iesiți din ea, ca s-o puteți răbda." (1 Cor. 10,13)

Un alt motiv pentru care Dumnezeu permite necazurile din lume este și pentru a nu ne lega cu toate puterile de această viață trecătoare, ci să ne îndreptăm speranța spre viața veșnică.

Necazurile și răul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numită teodicee.

Dar, mai presus de toate, Dumnezeu este solidar cu suferința noastră: Domnul Isus Cristos a venit și a suferit aici. El s-a sacrificat pentru noi ca să ne deschidă calea spre mântuire, dar mai departe depinde de noi dacă ne mântuim. Ne mântuim dacă facem pocăință de păcate și urmăm cuvântul său, așa cum vom vedea mai jos. Avem liberul arbitru, adică libertatea voinței de a alege între bine și rău și suntem responsabili de ceea ce alegem. Dumnezeu nu a creat roboți, ne-a înzestrat cu liberul arbitru, adică libertatea voinței de a alege între bine și rău și suntem responsabili de ceea ce alegem. Domnul Cristos a murit pe cruce pentru noi fără de noi, dar nu ne poate mântui fără de noi, fără colaborarea noastră. Dumnezeu ar fi putut găsi și o altă cale pentru a ne deschide calea spre mântuire, dar numai prin sacrificiul suprem ne putea arăta iubirea lui maximă. Domnul nostru Isus Cristos însuși a spus : „Nimeni nu are o iubire mai mare decât cel care își dă viața pentru prietenii Săi” (Ioan 15:13) Și a dovedit din plin aceasta. Prin liberul arbitru omul poate valorifica jertfa Domnului Isus Cristos sau o poate face zadarnică pentru el. Deci, sa nu zădărnicim jertfa Domnului Isus Cristos pentru noi! Să ne străduim să ajungem în rai, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață veșnică și atât de fericită cum nici nu ne putem imagina! Dacă ne vom mântui, vom avea parte de împlinirea acelui "desiderium", împlinirea acelei dorinți de fericire totală, "împlinire până la stele".

În legătură cu suferința este exemplul lui Iov în Biblie. Iov era un om drept și un diavol i-a spus lui Dumnezeu că lui Iov îi este ușor să fie drept când îi merge bine, apoi i-a cerut voie lui Dumnezeu să-l pună la încercare cu necazuri. Primul necaz : a pierdut toată averea și i-au murit toți copiii. Iov nu s-a revoltat împotriva lui Dumnezeu, ci a spus : «Gol am ieșit din pântecele mamei mele și gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!» (Iov 1,21). Atunci diavolul a cerut voie pentru a doua încercare, iar Dumnezeu a permis încă o încercare, cu condiția să nu se atingă de viața sa. Iov a fost atins de o boală grea, încât ajunsese să stea pe o grămadă de gunoi, plin de bube. „Atunci nevasta lui a zis către el : «Te ții mereu în statornicia ta? Blestemă pe Dumnezeu și mori! ». Dar Iov îi răspunse : «Vorbești cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Dacă am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare și pe cele rele?» Și în toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele sale.” (Iov 2, 9 – 10) Pentru că nu a păcătuit în ciuda atâtor încercări, Dumnezeu l-a răsplătit, dându-i din nou sănătate, mulți copii și prosperitate, toate într-o măsură mult mai mare decât avusese înainte.

Se povestește că un om a avut într-o noapte un vis interesant. Se făcea că se afla într-un pustiu uriaș, unde vedea, privind înapoi, urmele pașilor pe nisip pe care îi făcuse pe urmele pașilor lui Isus : urmele pașilor lui Isus împreună cu urmele pașilor săi. Dar spre surprinderea sa, a remarcat că în anumite zile nu erau două urme de pași pe nisip, ci una singură : erau zilele în care avusese cel mai mult de suferit. Atunci a zis : « Doamne, tu ai promis că vei rămâne cu noi în toate zilele. De ce m-ai lăsat singur tocmai în momentele cele mai grele ? » Iar Domnul a răspuns : « Zilele în care ai văzut o singură urmă pe nisip sunt zilele în care te-am purtat în brațe. Nu e urma pașilor tăi, ci urma pașilor mei. »

Mai multe se pot citi și vedea pe blogul următor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul conține: argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții dincolo de moarte; videoclipuri ; înregistrări video cu miracole; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio) ; cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii caritative, etc.

Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe, ca să folosească și altora. Chiar merită.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:10

Cezare!!!!! Mă leși????? Nu vreau să mă pocăiesc!!!! Dau cu subsemnata ori la ori la ....dar nu pot fi ipocrită!!!!!
De ce să spun că-mi pare rău de ceva ce am făcut cu bună știință???!!! Mai ales că nu...chiar nu-mi pare rău de nimic din ceea ce am făcut sau am trăit!!!!!
Așa că mai lasă-mă cu texte de genul ăsta...că la mine nu țin!!!! Înțelege odată pentru totdeauna că NU REGRET NIMIC DIN CEEA CE AM FĂCUT !!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:13

ba nene,(vieru) am un feeling ca si tu esti un indoctrinat din ala care numai da sfaturi, dar practica il omoara.ia zi cate mii de rugaciuni bagi pe zi?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:28

Fantoma fara nume
1. Ai aparut de nicaieri iubita mea, deodata
Apari in noapte si dispari si ochii mei te cauta
Nu stie nimeni cine esti, ce rost ai tu pe lume
Ai glas, dar nu vrei sa-mi vorbesti, fantoma fara nume

2. Tu taci si nu spui un cuvant si gura ti-e un nufar
Ai aparut in calea mea ca sa ma faci sa sufar
Ca zilele sa-mi treaca-n zbor, nu stiu nimic de tine
Si stau adesea sa ma-ntreb ce-ai vrut sa faci din mine

3. Vei plange si vei regreta, vei plange nu o data
Vei plange c-ai facut un rau si raul nu se iarta
Vei plange cum am plans si eu, vei plange nu de mine
Vei plange c-ai facut un rau si rau-i pentru tine

4. La cununie de-am sa vin, sa nu te-nece plansul
Caci singura ti-ai daruit iubirea pentru dansul
Nu esti a mea, nu esti a lui, a nimanui pe lume
Apari in noapte si dispari, fantoma fara nume

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:33

Dacă ne vom gândi în mod serios la viață, în general, la problemele lumii, cât și la ceea ce ne rezervă viitorul, pentru noi personal, se ridică două probleme:
1) Este posibilă o pace permanentă?
2) Ce se va întânpla cu noi, în viitor și după moarteă?
PACE PE PĂMÂNT
Privind prima întrebare, mulți oameni nu cunosc că Biblia are atât de multe de spus despre viitorul lumii noastre. De exemplu, Psalmul 72 descrie un pământ, în care pacea și bunăstarea vor fi din abundență:
„Dumnezeule, dă judecățile Tale împăratului și dă dreptatea Ta fiului împăratului! și El va judeca pe poporul Tău cu dreptate și pe săraci cu nepărtinire . . . În zilele Lui, Cel Drept va înflori și va fi belșug de pace, până ce luna nu va mai fi.“ (Psalm 72:1-2,7)
Omenirea a visat deseori la o asemenea „Epocă de aur“, nereușind s-o realizeze din cauza slăbiciunii și egoismului naturii umane. Contrar bunelor intenții, au existat, dintotdeauna, aceia care au încercat să-și domine semenii; aceia, care prin fapte egoiste, prin lăcomie și ambiție, au dus la ruină toate planurile pentru fericire umană.
Prima încercare serioasă, în timpurile moderne, de a aborda această problemă, a fost înfințarea „Ligii Națiunilor“, acum 70 de ani. Liga a adoptat drept motto, câteva cuvinte din Biblie, din Isaia 2:4:
„ . . . nici un popor nu-și va mai scoate sabia împotriva altuia și nu vor mai învăța războiul.“
Speranțele au fost mari, dar, numai după câțiva ani, odată cu ridicarea regimurilor totalitare din Europa și izbucnirea celui de-al doilea război mondial, acest vis s-a spulberat. După război, nevoia evidentă pentru o anumită autoritate mondială, menită să mențină pacea, a dus la crearea Organizației Națiunilor Unite, dar și aceasta a eșuat în prevenirea multelor războaie, din ultimii 50 de ani.
REVENIREA DOMNULUI ISUS CHRISTOS
Este foarte neplăcut ca omenirea să-și rezolve problemele lumii într-un viitor inprevizibil. Pentru a fi instalată pacea, sau: (a) va trebui să fie o schimbare miraculoasă în cadrul naturii umane, astfel ca oamenii să înceapă să acționeze cu blândețe, față de tovarășii lor, sau (b) trebuie să avem un nou conducător al lumii, care să fie în stare să-i forțeze să facă astfel.
Prima variantă este foarte puțin realizabilă și de aceea, să ne uităm la a doua. Aici va fi nevoie de cineva atotputernic și suprem capabil. Deși puternic, el (sau ea!), trebuie să fie deasemenea înțelept și incoruptibil, cât și înțelegător la slăbiciunile umane. Unde se poate găsi o astfel de persoană? Iar dacă există și ar accepta o astfel de responsabilitate, ar mai rămânea problema inevitabilă a morții sale. Ar putea omenirea să continue la nesfârșit cu o serie de înlocuiri potrivite?
Biblia ne asigură că numai Dumnezeu va găsi soluția rezolvării problemei păcii mondiale. Într-adevăr, se va ridica un conducător care să se potrivească perfect acestei sarcini; un om care a dovedit deja că merită aceasta prin înțelepciunea sa supremă, iubirea nețărmuită și grija sa față de noi toți. Acest om este Domnul Isus Christos. Numai El, care își iubește semenii, este potrivit să-i conducă, iar Isus Christos, fără îndoială ca așa a făcut. Soluția la problema păcii omenirii constă în promisiunea că Domnul Isus Christos se va reântoarce.
În primul capitol din Faptele Apostolilor, istoria începutului Creștinătății, citim cum Isus a mers în ceruri, la câteva săptămâni de la învierea Sa. După ce ucenicii Săi l-au văzut plecând, au apărut niște îngeri care au spus:
„Bărbați galileeni, de ce stați și vă uitați spre cer? Acest Isus care a fost înălțat la cer dintre voi, va veni în același fel cum L-ați văzut mergând la cer.“ (Faptele Apostolilor 1:11)
Isus Christos va instaura Împărăția lui Dumnezeu pe acest pământ. Toate guvernele existente vor fi înlocuite și El însuși va guverna, ca Rege. Va avea putere deplină și va putea să instaureze pacea între națiuni, așa după cum reiese din cartea lui Daniel:
„ . . . Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăție care nu va fi distrusă și care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma și va nimici toate acele împărății, dar ea însăși va dăinui pentru întotdeauna.“ (Daniel 2:44)
Vi se pare imposibil acest lucru? Ar putea fi cu adevărat imposibil, dar nu este, din cauza unui singur eveniment istoric—faptul că după ce Isus a fost crucificat, El a revenit la viață, și după ce a stat cu ucenicii Săi câteva săptămâni, a fost luat la Tatăl Său, în ceruri. De atunci, când va veni timpul, El se va întoarce pentru ca să înlăture toată nedreptatea, opresiunea și violența de pe pământ.
Mai târziu, în curs, vom demonstra că acest timp este aproape și că pământul este în preajma celui mai mare eveniment din istoria sa, căruia îi va fi martoră.
POZIȚIA NOASTRĂ
Cum ne vor afecta aceste fapte, pe noi, indivdual? Ce rol vom juca noi în timpul acestor schimbări, care au loc? Apoi să revenim la a doua întrebare a noastră: „Ce mi se va întâmpla cu noi, în viitor și după moarte?“
Aceasta depinde în întregime de deciziile pe care trebuie să le luăm, decizii pe care nu le poate lua nimeni altcineva pentru noi. Pentru început, citind Biblia, personal, fiecare din noi trebuie să devină convins că:
• Dumnezeu există, iar Biblia este Cuvântul Său, către noi;
• Isus Christos s-a ridicat din moarte și se va reântoarce pe pământ.
Acestea formează o bază pentru speranțele de pace a lumii, iar pentru propriul nostru viitor va trebui să ne credem în ea. Parcurgând cursul, se vor aduce argumente convingătoare pentru a crede aceste lucruri.
Când ajungem să ne gândim la propriul viitor, trebuie să înțelegem că adevărata cheie a tuturor lucrurilor este reânvierea lui Isus. Oriunde în Noul Testament, veți descoperi că adevărata speranță a creștinului este „reânvierea din moarte“. De fapt, primul lucru pe care Isus îl va face, atunci când se va reântoarce, este acela de a-i învia pe oameni. Pentru aceia care cred cu adevărat că Dumnezeu L-a ridicat pe Fiul Său din moarte și care cred în tot ceea ce El a promis, „noua viaț㓠nu va fi ca viața de acum. Isus a numit-o „viață veșnică“. El spunea:
„Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul și crede în El, să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de la urmă.“ (Ioan 6:40)
Principalul scop al acestui curs este acela de a vă arăta, cu ajutorul Bibliei, cum se poate obține darul neprețuit al vieții veșnice, în Împărăția lui Dumnezeu pe pământ. Citim în Ioan 3:16:
„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibe viață veșnică.“
Nu este suficient a spune doar „Cred în Isus, Mântuitorul nostru“. Trebuie mai întâi să înțelegem scopul venirii Sale, cât și în ce mod este legată venirea Sa de promisiunile făcute de Dumnezeu, cu multe secole înainte. Apoi, va trebui să învățăm ce dorește El de la noi să facem, deoarece credința în Isus este lipsită de valoare dacă nu-i urmăm poruncile; și nu putem afla despre aceste lucruri, dacă nu citim Biblia. Deoarece:
„Credința vine din cele auzite, iar cele auzite prin Cuvântul lui Dumnezeu.“ (Romani 10:17)
Scopul acestui curs este de a explica mesajul Bibliei, de a indica calea spre viața veșnicăară, și de a arăta că singura speranță a lumii este reântoarcerea lui Isus Christos.
SUMAR
În Biblie există o promisiune că va fi un timp al unei păci permanente, când Isus se va reântoarce ca Rege. Dacă noi credem în Isus Christos și încercăm să-i ascultăm legile, vom avea speranța de a fi salvați de la moarte și de a ni se da viață veșnică.
La fiecare lecție există câteva întrebări, care îl vor ajuta pe coordonatorul dvs. să observe dacă ați înțeles lecția. Vă rugăm să citiți lecțiile cu atenție, notând toate citatele Biblice, ca apoi să răspundeți la întrebări. Dacă vă va face plăcere să urmați acest curs, tot ceea ce va trebui să faceți este de a răspunde la următoarele întrebări și să le trimiteți la adresa de mai jos.
A1: De ce este important să citim Biblia?
A2: În conformitate cu Biblia, care este singura bază pentru o pace permanentă în lume?

Pentru urmatoarea lecție, vă rog sa trimeți cerința dvs la:
CBM, Căsută Poștală 602, Of. Poștal No. 6, Str. Pavlov, Craiova cod. 1100
Sau prin email la:
james_p_andrews@yahoo.co.u

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:33

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-30 01:30:27
aici ai dat-o-n gard rau de tot,niciun cult [cu exceptia catolicilor] nu te obliga sa dai vreun ban[nici macar 10%],in schimb sunt gramezile de adoratori ai cultului respectiv care o fac din .....,in schimb la ortodocsi taica popa,de cate ori vrei sa treci pragul bisericii,platesti,vrei lumanari,platesti,vrei slujbe de diverse paranghelii,platesti,vrei botez,platesti,vrei pomelnic,platesti,vrei nunta,platesti,vrei acatiste,platesti,vrei sa-ti dea cu apa-n cap,platesti,vrei sa se uite urat la tine,platesti si atunci,vin eu si te intreb,de unde stie dumnezeul ala primitiv,gelos si razbunator cine,cat,cui si mai ales ce s-a facut cu acei bani,cine ii foloseste,de ce si cine il autorizeaza pe el sa ne ceara bani?dumnezeu,nu cred,lacomia si avaritia,cam atat ca incep sa-mi sara creierii pe pereti [as mai avea multe de spus,dar ma mai descarc cu alta ocazie]

Nu obligă pe nimeni Biserica Catolică să dea 10%, așa că nu mai vorbi aiurea. Nici vreo altă Biserică creștină nu are această prevedere. Zeciuiala era o datorie la evrei. Însă pentru orice creștin, indiferent din ce Biserică face parte, există obligația în conștiință (stipulată și în una dintre poruncile Bisericii), de a plăti simbria după posibilități. Isus Cristos însuși a spus că cine muncește are dreptul la plată, iar munca preoților tot muncă este. În plus, este nevoie de bani și pentru construcții / restaurări de biserici, etc. Că unii dintre preoți sunt mai lacomi, asta e altă problemă și nu trebuie să generalizăm, pentru că nu toți preoții sunt astfel. Dar trebuie să ne gândim și la faptul că Biserica este o instituție divino-umană, deci există și în această dimensiune pământească, unde este nevoie și de bani. Numai că banii sunt doar un mijloc, nu un scop în sine și nu trebuie să facem din ei un idol.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:34

uite cezarica,mi-a iesit si mie,pot sa arunc si eu cu vorbe,e usor,altceva?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:40

pai bine ma cezarica,ce ne spune biblia despre averi,sa nu-ti faci case si palate pe pamant,sa nu strangi averi si bogatii in asta lume,corect?atunci ei de ce-si trag nene,viloace si mertane si insule exotice?evident ca in marea bibaiala nu scrie de mertane sau viloace sau yahturi,elicoptere etc. deoarece aia de au compilat scrierile alea erau niste ignoranti ca si voi astia de o impresariati,n'asa?primitivi mai sunteti nene si nu va place nici munca campului,huideoooo

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum pot fi alungate fantomele?
Mergi la: