back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum pot fi alungate fantomele?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 20:52

Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 20:53

De la: 9am086212, la data 2009-06-27 20:52:24Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

ia zi la ce secta dai 10%

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:25

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 20:53:56 ia zi la ce secta dai 10%
eu dau cei 10% la Fantoma lui BARBA-NEAGRA. tu ?!!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:26

De la: 9am086212, la data 2009-06-27 20:52:24Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

eu iti spun un lucru sigur: exista 112 !!! suna cu incredere !!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:28

De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:25:05
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 20:53:56 ia zi la ce secta dai 10%
eu dau cei 10% la Fantoma lui BARBA-NEAGRA. tu ?!!!

eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:32

alta ignoranta mistica cu creierul in colturi si lovita de traznet pe stadion in timp ce impresaria venirea lui isus

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:37

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:28:14eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo
eu dau totusi 16% la Fantoma STATUL ROMAN si o parte din banisori ajung la Fantoma ORTODOXA.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:40

De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:37:54
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:28:14eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo
eu dau totusi 16% la Fantoma STATUL ROMAN si o parte din banisori ajung la Fantoma ORTODOXA.

daca nu am venituri le dau alceva la toti

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:48

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:40:20daca nu am venituri le dau alceva la toti

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:24

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:40:20
De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:37:54

daca nu am venituri le dau alceva la toti [/quotehait]
hait

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:25

Cu praf de stranutat

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:26

Sau cu salam din ala din care nu maninca nici ciini. Nici macar nu-l miros./
Sigur se cara in lumea in care trebuie sa fie.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 16:58

Se pare ca subiectul acestei disctii,din " cum sa alungam fantomele " ,s-a schimbat in :" cum sa-i discriminam pe pocaiti..."Se pare ca cei ce-si dau 10% ,sau mai mult din venitul lor,sau poate tot venitul lor,la carciuma din colt ,sau la traficantul care locuieste la parter, sunt acceptati...cu toate ca isi fac rau lor,celor dragi si incurajeaza si sustin acest "rau " prin consum. S

ipt ca unii...nestiutori... sa nu se mai dea atat de intelepti...si ca sa stie tot norodul.... nu am auzit pana acum ca cineva,macar unul singur dintre cei asa-zisii cu mintea-n colturi...sa fi murit sau sa fi saracit pt ca si-au permis ,chipurile,sa se lase ,, fraieriti" si "usurati"de cei 10%.Este alegerea fiecaruia unde face chetuiala.Si pt ca sunt un om li liber... "Nu pot sa fac ce vreau cu ce-i al meu?"Sustii egalitatea innaintea lui Ddumnezeu,dar nu inteleg cum ai inteles tu ce vrea sa spuna lozinca... Daca te-ai considera egala cu semenii tai,cu siguranta nu ai dispretui pe nimeni,dar tu,in ochii tai,esti undeva deasupra si probabil ca acel "Dumnezeu " despre care aminteai,va trece cu vederea pacatele tale ,la judecata de apoi...Ar trebui sa ma simt..." onorata " ca am mai italnit inca o persoana atat de "indrazneata "care crede ca este propriul sau stapan...si poate sa nu asculte nici chiar de Dumnezeu.
Daca esti atat de inteligenta si nu te superi ca indraznesc in mmicimea mea,cred ca daca ai fi fost contemporana cu Isus....ai fi strigat impreuna cu multimea:"Rastigniti-l,rastignjti-L!"
Doar pt ca multimea,nu intelegea ce se intampla,nu inseamna a avea si dreptate.
Am sa inchei amintindu-ti,[banuiesc ca le-a mai pasat si altora de tine si ti-au spus cum poti scapa de iad],ca Isus este Dumnezeu intrupat,ca a venit pe pamant sa se jertfeasca ,dintr-o iubire pe care putini o inteleg si o accepta...nu pt ca asa sunt ei...mai prostuti...ci pt ca in adancul lor,cauta pe Dumnezeu,realizand ca sunt pacatosi si ca au nevoie cu adevarat de Dumnezeu,sa ii ierte si sa-i ajute sa faca ce este bine,nu din punctul de vedere al oamenilor,ci al Lui Dumnezeu.

Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.
Ma doare cand vad ca rautatea si ticalosia domina vietile oamenilor.

Probabil ca unii se lupta si au ajuns la limita,in tot felul de situatii,dar in loc sa primeasca ajutor...unii nu stiu cum sa-i ajute,altora nu le pasa....iar altii isi bat joc desuferinta lor,afundandu-i si mai tare.
Oare ce are de spus Dumnezeu despre asta?

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:26

IMBATA-TE !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:30

De la: lorduljohn, la data 2009-06-30 00:26:17IMBATA-TE !

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:50

Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.
Probabil ca unii se lupta si au ajuns la limita,in tot felul de situatii,dar in loc sa primeasca ajutor...unii nu stiu cum sa-i ajute,altora nu le pasa....iar altii isi bat joc desuferinta lor,afundandu-i si mai tare.

1. Nu sunt chiar a�a de pu�ini care �tiu ce �nseamn� cuv�ntul "poc�in��"!!! Eu de exemplu �tiu...doar c� nu sunt interesat�!
2. Te doare c� vezi r�utatea??? Te comp�timesc....cu siguran�� �n cazul �sta, ai dureri intense �i f�r� oprire. Sfatul medicului: �nva�� s� ignori!!!!
3. Probabil....poate.....probabil...cine �tie? Oare ce are de spus D-zeu??? Ce te face s� crezi c�-i pas�????!!!!!
Eu sunt convins� c� nu suntem chiar at�t de importan�i pe c�t ne place s� credem!!!! Dar vorbim �i ne d�m cu presupusul aiurea....Colac peste pup�z�, te mai �i revol�i c� e�ti luat� la mi�to!!! P�i ce?! Nu ai �nv��at p�n� acum, c� tot ceea ce spui poate fi folosit �mpotriva ta???!!!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:58

De la: Dorulet, la data 2009-06-30 00:50:30Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.

1. Nu sunt chiar a�a de pu�ini care �tiu ce �nseamn� cuv�ntul "poc�in��"!!! Eu de exemplu �tiu...doar c� nu sunt interesat�!
2. Te doare c� vezi r�utatea??? Te comp�timesc....cu siguran�� �n cazul �sta, ai dureri intense �i f�r� oprire. Sfatul medicului: �nva�� s� ignori!!!!
3. Probabil....poate.....probabil...cine �tie? Oare ce are de spus D-zeu??? Ce te face s� crezi c�-i pas�????!!!!!
Eu sunt convins� c� nu suntem chiar at�t de importan�i pe c�t ne place s� credem!!!! Dar vorbim �i ne d�m cu presupusul aiurea....Colac peste pup�z�, te mai �i revol�i c� e�ti luat� la mi�to!!! P�i ce?! Nu ai �nv��at p�n� acum, c� tot ceea ce spui poate fi folosit �mpotriva ta???!!!

Dora, noi astia care suntem ortodocsi (stiu ca tu nu esti, dar asa te-ai declarat la referendum) stim ca inseamna cuvantul pocait.
Dar, pastorii aia ,ca sa le ia aia 10% le spun ca pocaiti inseamna altceva si ca lumea va rade de ei ca is pocaiti si alea alea, doar ca sa ii indobitoceasca.numai incultii si nestiutorii, pot sa creada porcariile care ti le spun aia acolo sa iti ia 10% : ca sunt bani pt dumnezeu.ca nu tre sa dai nu stiu unde ci pt Dzeu.
si atunci ma intreb, daca pastorul ala e atata de smerit, merge el pe jos?e asi!! de unde ? sa vezi ce masini au, pe spatele hanarnistilor care se agata de orice , in speranta ca se salveaza fara munca si fara sa lupte si ca totul pica din cer.
un sfat : decat sa le dai la aia 10% mai bine da spaga la doctori sa te vindece, la avocati sa te apere, la politisti sa te pazeasca.daca tot vrei sa ii dai aiurea

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:10

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 00:58:09
De la: Dorulet, la data 2009-06-30 00:50:30Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.

Dora, noi astia care suntem ortodocsi (stiu ca tu nu esti, dar asa te-ai declarat la referendum) stim ca inseamna cuvantul pocait.
Dar, pastorii aia ,ca sa le ia aia 10% le spun ca pocaiti inseamna altceva si ca lumea va rade de ei ca is pocaiti si alea alea, doar ca sa ii indobitoceasca.numai incultii si nestiutorii, pot sa creada porcariile care ti le spun aia acolo sa iti ia 10% : ca sunt bani pt dumnezeu.ca nu tre sa dai nu stiu unde ci pt Dzeu.
si atunci ma intreb, daca pastorul ala e atata de smerit, merge el pe jos?e asi!! de unde ? sa vezi ce masini au, pe spatele hanarnistilor care se agata de orice , in speranta ca se salveaza fara munca si fara sa lupte si ca totul pica din cer.
un sfat : decat sa le dai la aia 10% mai bine da spaga la doctori sa te vindece, la avocati sa te apere, la politisti sa te pazeasca.daca tot vrei sa ii dai aiurea

Chiar sunt ortodox�!!! Botezat� �i cu tot "tac�mul"...doar c� vezi tu Adnana, aceea�i chestie am v�zut-o �i la preo�ii no�trii din ortodoxie cu banii pentru D-zeu! �i la mine vine �n fiecare an popa s�-i dau bani iar dac� vreau s� intru �ntr-o biseric� s� m� rog...trebuie �nt�i s� m� "programez" ca la doctor, nu de alta, dar ve�nic este �nchis� biserica!
Ce spui c� acum c��iva ani...vreo doi, trei.....m-am trezit cu vecinul de la parter (care nu �tiu ce face pe la biseric�), c�-mi vine cu list�, s�-i dau bani pentru ca s�-�i fac� preotul cas�!!!
Te rog s� m� crezi c� am luat foc �i l-am �ntrebat cu o privire inocent� de ...dar pentru ca s�-mi cump�r eu cas�, c�nd va str�nge bani????!!!!
De atunci nu m-a mai deranjat cu chestii de-astea!
Vine o dat� /an...s�-�i ia banii �i gata!
Sfatul t�u este bun, eu de mult� vreme fac a�a!!!! Dau �pag� la doctori...c� de restul nu am nevoie...deocamdat�!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:13

Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:15

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 01:13:11Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

P�i nu te oblig� dar dac� mori �i nu ai cotiza�ia pl�tit�...nu-�i face nici un pop� slujb�!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:17

De la: Dorulet, la data 2009-06-30 01:15:07
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 01:13:11Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

P�i nu te oblig� dar dac� mori �i nu ai cotiza�ia pl�tit�...nu-�i face nici un pop� slujb�!

nu e adevarat Dora.ca sigur tre sa ai si tu in familie din aia care cotizeaza.si oricum ar fi, daca le da familia atunci, tot te ingroapa.uita de toate pentru niste bani.macar atat sa mai ia pe seama ta, daca pana atunci nu au luat.am vazut cazuri concrete

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:30

aici ai dat-o-n gard rau de tot,niciun cult [cu exceptia catolicilor] nu te obliga sa dai vreun ban[nici macar 10%],in schimb sunt gramezile de adoratori ai cultului respectiv care o fac din .....,in schimb la ortodocsi taica popa,de cate ori vrei sa treci pragul bisericii,platesti,vrei lumanari,platesti,vrei slujbe de diverse paranghelii,platesti,vrei botez,platesti,vrei pomelnic,platesti,vrei nunta,platesti,vrei acatiste,platesti,vrei sa-ti dea cu apa-n cap,platesti,vrei sa se uite urat la tine,platesti si atunci,vin eu si te intreb,de unde stie dumnezeul ala primitiv,gelos si razbunator cine,cat,cui si mai ales ce s-a facut cu acei bani,cine ii foloseste,de ce si cine il autorizeaza pe el sa ne ceara bani?dumnezeu,nu cred,lacomia si avaritia,cam atat ca incep sa-mi sara creierii pe pereti [as mai avea multe de spus,dar ma mai descarc cu alta ocazie]

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:01

1. Ar trebui s�-�i pese �n primul r�nd de poc�in��. Poc�in�a de p�cate exist� �n toate Bisericile cre�tine, nu doar �n cele neoprotestante pe care le numim poc�ite.

Dac� nu crezi �n Dumnezeu �i �n ce ne-a revelat El prin profe�i �i prin Fiul S�u �ntrupat �i dac� nu faci poc�in�� de p�cate aici pe p�m�nt, nu te po�i m�ntui, nu po�i intra �n �mp�r��ia lui Dumnezeu.

Moartea e o trecere �n lumea de dincolo, nu o dispari�ie. De altfel, chiar �i cuv�ntul "deces" ("decesus") �nseamn�, �n limba latin�, "trecere". Este foarte important s� fim pregati�i oric�nd pentru aceast� trecere. Poc�in�a de p�cate nu trebuie am�nat� niciodat�, din cel pu�in dou� motive: �n primul r�nd pentru c� nu se �tie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necur��it de p�cate nu mai poate avea iertare �i ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului. Slujbele pentru cei deceda�i, pomenile �i rug�ciunile nu �i pot ajuta dec�t pe cei care au decedat cu sufletul cur��it de p�cate. Ele pot �terge p�catele mici (f�cute f�r� voie sau cu voie dar �n lucru mic) �i urmele l�sate �n suflet de p�catele mari (f�cute cu voie �i �n lucru mare) de care omul deja s-a cur��it pe p�m�nt. Dar dac� cineva a decedat cu sufletul necur��it de p�cate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, pomenile sau rug�ciunile care se fac pentru acea persoan�. �n al doilea r�nd, de regul�, clipa decesului �l surprinde pe om dup� cum tr�ie�te: dac� a tr�it �n via�� departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot a�a �l surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necur��it de p�cate. Dumnezeu este iubitor dar este �i drept. Existen�a suferin�ei ve�nice a iadului este un adev�r revelat de Dumnezeu �i nu este o r�zbunare a lui, ci este pedeapsa drept��ii instituite de el. �n iubirea lui, Dumnezeu ne acord� iertare dac� ne �ntoarcem la el �n via�a p�m�nteasc�, iar �n dreptatea lui nu-i poate primi �n rai pe cei care nu s-au �ntors la el �n via�a p�m�nteasc�. Dreptatea lui se manifest� mai ales dup� moarte. P�catele pentru care nu s-a f�cut poc�in�� pe p�mant �l duc pe om la iad. Nu-i poate primi �n rai �i pe p�c�to�ii care n-au f�cut poc�in�� de p�cate, pentru c� ar �nsemna s� fie nedrept, iar el, ca Fiin�� perfect� nu poate fi nedrept. �i nici nu poate min�i, iar �n Biblie ne vorbe�te de multe ori at�t de fericirea ve�nic�, c�t �i de suferin�a ve�nic�. Sf�ntul Apostol Pavel spune : �Cu fric� �i cu cutremur lucra�i la m�ntuirea voastr� (Filipeni 2, 12)

�n clipa decesului se �ncheie timpul harului �i dup� deces nimeni nu mai poate primi iertare. Iat� c�teva versuri scrise de poetul Traian Dorz care se adreseaz� cuiva care refuz� sau am�n� pe pamant poc�in�a de p�cate �i poate fi surprins de clipa decesului cu sufletul necur��it de p�cate :
C�ci va veni un ceas amar �i-o vreme de obid�
C�nd u�a marelui s�u har pe veci o s� se-nchid�
Iar tu vei ram�ne pe veci �n focul de afar�
�n pl�nsul nesf�r�it s�-�i treci a vecilor povar�.
Dar chinul cel mai greu �i-amar va fi �ncredin�area
C-a fost �i pentru tine har, dar i-ai respins chemarea.

Pentru a face bine o poc�in�� de p�cate, trebuie �ndeplini�i urm�torii cinci pa�i :
a) Cercetarea cugetului (s� ne g�ndim ce pacate avem �i, m�car cu aproxima�ie, cam de c�te ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cer�nd ajutor de la Sf�ntul Duh.
b) Trezirea c�in�ei �n suflet pentru toate p�catele pe care le avem.
c) Hot�r�rea de a nu mai p�c�tui.
d) Spovada, m�rturisind cu sinceritate preotului toate p�catele de care ne amintim. Nu-i nimic dac� cineva uit� s� m�rturiseasc� un pacat sau mai multe, de�i a f�cut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca �l (le) m�rturise�te la spovada urm�toare. Dar dac� ascunde un p�cat (sau mai multe) de care �i aduce aminte, atunci spovada nu e valabil� �i face un alt p�cat deoarece se spovede�te r�u. O spovad� r�u facut� se repar� f�c�nd alt� spovad� bun�, spun�nd preotului p�catul (p�catele) ascuns (ascunse), spun�nd la c�te spovezi a fost ascuns acel p�cat (acele p�cate) �i m�rturisind din nou toate p�catele spuse la acele spovezi r�u f�cute.
e) �ndeplinirea poc�in�ei (canonului) dat� de preot.

Iat� o carte despre sacramentul poc�in�ei (taina spovedaniei). Poate fi citit� direct pe internet, f�r� a fi nevoie s� fie des�rcat� �n calculator, acces�nd linkul urm�tor:
www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

2. Nu trebuie s� fim nep�s�tori fa�� de suferin�a altora, ci trebuie s�-i ajut�m dup� posibilit��i. Trebuie s�-i iert�m pe cei care ne fac r�u dac� vrem s� fim �i noi ierta�i c�nd facem poc�in��, �ns� nu trebuie nicidecum s� fim nep�s�tori fa�� de r�ul din jur, fa�� de suferin�a altora. Nu-i suficient doar s� evit�m r�ul, trebuie s� facem �i bine. Prin faptele de milostenie trupeasc� �i sufleteasc� dovedim iubirea fa�� de semeni. Acestea sunt:

a) faptele de milostenie trupeasc�: a da de m�ncare celor fl�m�nzi; a da de b�ut celor �nseta�i; a �mbr�ca pe cei goi; a vizita pe cei bolnavi; a primi pe cei str�ini; a �ngropa pe cei mor�i.

b) faptele de milostenie sufleteasc�: a �nv��a pe cei ne�tiutori; a sf�tui pe cei ce stau la �ndoial�; a m�ng�ia pe cei �ntrista�i; a �ndrepta pe cei p�c�to�i; a ierta celor ce ne-au sup�rat; a suferi cu r�bdare nedreptatea; a ne ruga pentru cei vii �i pentru cei deceda�i (precizare important�: rug�ciunile, slujbele, parastasele, pomenile pentru cei deceda�i nu �i pot ajuta dec�t pe cei care au decedat cu sufletul cur��it de p�cate, dup� cum am spus la primul punct)

Este un text foarte interesant referitor la faptele de milostenie : se nume�te �Ce nu-�i va cere Dumnezeu niciodat�... � �Dumnezeu nu-�i va cere s� spui ce suprafa�� are casa ta, dar ��i va cere cont de num�rul celor pe care i-ai primit �n casa ta. Nu-�i va cere num�rul hainelor din dulapul t�u, dar i�i va cere cont de num�rul celor pe care le-ai d�ruit. Dumnezeu nu-�i va cere s� spui cel mai mare venit pe care l-ai realizat, dar te va �ntreba daca �i-ai �ndeplinit slujba dup� maxima ta capacitate. Dumnezeu nu te va �ntreba c��i prieteni ai avut, dar te va �ntreba c�tor oameni le-ai fost prieten. umnezeu nu te va �ntreba despre vecin�tatea �n care ai tr�it, dar te va �ntreba cum �i-ai tratat vecinii. Dumnezeu nu te va �ntreba c�tor oameni le-ai transmis acest mesaj, dar te va �ntreba daca �i-a fost ru�ine s�-l trimi�i.� Expresiile ���i va cere� sau �te va �ntreba� sunt folosite �n sens simbolic, pentru c� Dumnezeu �tie exact ceea ce a f�cut, vorbit �i g�ndit fiecare, f�r� a fi nevoie s� mai �ntrebe.

Domnul Isus Cristos a spus c� trebuie s� facem milostenie �i c� orice fapt� de milostenie pe care o facem pentru oameni, e ca �i cum am face-o pentru Dumnezeu:
� �n acel timp, Isus a spus ucenicilor s�i: � C�nd va veni Fiul Omului �n slava sa, �mpreun� cu to�i �ngerii, se va a�eza pe tronul s�u de m�rire. �naintea lui vor fi adunate toate popoarele, dar el �i va desp�r�i pe unii de al�ii, a�a cum desparte p�storul oile de capre, �i va pune oile la dreapta sa, iar caprele la st�nga sa. Atunci �mp�ratul va spune celor de la dreapta sa: �Veni�i, binecuv�nta�ii Tat�lui meu, primi�i ca mo�tenire �mp�r��ia preg�tit� pentru voi de la �ntemeierea lumii; c�ci am fost fl�m�nd �i voi mi-a�i dat s� m�n�nc; am fost �nsetat �i voi mi-a�i dat s� beau; am fost str�in �i voi m-a�i primit; am fost gol �i voi m-a�i �mbr�cat; am fost bolnav �i voi m-a�i vizitat; am fost �n �nchisoare �i voi a�i venit la mine�. Atunci cei drep�i vor r�spunde: �Doamne, c�nd te-am v�zut noi fl�m�nd �i �i-am dat s� m�n�nci? Sau �nsetat �i �i-am dat s� bei? Sau c�nd te-am v�zut noi str�in �i te-am primit? Sau gol �i te-am �mbr�cat? Sau c�nd te-am v�zut bolnav sau �n �nchisoare �i am venit la tine?�. �mp�ratul le va r�spunde: �V� spun adev�rul: ori de c�te ori a�i f�cut acestea unuia dintre ace�tia mici, care sunt fra�ii mei, mie mi-a�i f�cut�. Apoi va spune celor din st�nga: �Pleca�i de la mine, blestema�ilor, �n focul cel ve�nic, preg�tit diavolului �i �ngerilor s�i! C�ci am fost fl�m�nd �i voi nu mi-a�i dat s� m�n�nc, am fost �nsetat �i voi nu mi-a�i dat s� beau; am fost str�in �i voi nu m-a�i primit; am fost gol �i voi nu m-a�i �mbr�cat; am fost bolnav �i �n �nchisoare �i voi nu m-a�i vizitat�. Atunci �i vor r�spunde �i ei: �Doamne, c�nd te-am v�zut noi fl�m�nd, �nsetat, str�in, gol, bolnav sau �n �nchisoare �i nu �i-am slujit?�. El le va r�spunde: �V� spun adev�rul: Ori de c�te ori nu a�i f�cut acestea unuia dintre ace�tia mici, care sunt fra�ii mei, mie nu mi-a�i f�cut�. �i vor merge ace�tia �n os�nda ve�nic�, iar drep�ii �n via�a ve�nic�". (Mt. 25,31-46)
Actorul �i scriitorul Dan Puric a sus�inut conferin�e �i a vorbit de c�teva ori �i la emisiuni TV, critic�nd �cre�tinismul de form�, de spoial� �i subliniind necesitatea de a fi cre�tini autentici. Din orice Biseric� am face parte, este foarte important s� fim cre�tini adev�ra�i, autentici, nu cre�tini doar de form�, de spoial�.

3. Despre cauzele necazurilor din lume

Dumnezeu nu a vrut r�ul �n lume. �ntreaga r�spundere pentru r�ul din lume �i revine omului. Necazurile �i bolile au intrat �n lume mai �nt�i datorit� p�catului str�mo�esc al omului, pentru c� omul a cedat ispititorului. De asemenea, au �i diferite cauze genetice �i alte cauze (alcoolismul, fumatul, etc.) Deci, necazurile �i bolile nu sunt date de Dumnezeu, ci sunt cauzate de oameni. Una este a da, a vrea �i cu totul altceva este a permite.

Necazurile sunt permise �i ca �ncerc�ri pentru noi, �n scop pedagogic, educativ. To�i suntem �ncerca�i pe p�m�nt. Dar Dumnezeu ne spune �n Biblie c� el nu permite ca cineva s� fie �ncercat peste puterea sa, chiar dac�, atunci c�nd pierdem sau suferim �n via��, nou� ni se pare c� necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e �ncercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli sau diferite deficien�e mai mult sau mai pu�in grave. Un om e �ncercat mai mult, altul mai pu�in, pentru c� unul e capabil s� treac� prin �ncerc�ri mai mari, altul e capabil s� treac� prin �ncerc�ri mai mici, dar nimeni nu este �ncercat peste puterea sa.
Deci, un scop al necazurilor este cel pedagogic, educativ. Marele scriitor Giovanni Papini spunea : � Dac� a� fi suferit c�nd eram t�n�r c�t suf�r acum c�nd sunt b�tr�n, a� fi ajuns un geniu .�

�Dumnezeu nu a venit s� suprime suferin�a, nu a venit s� o explice, dar a venit ca s� o umple de prezen�a Sa�, spune un alt scriitor, Paul Claudel. �i asta p�n� �n r�d�cinile sale cele mai profunde.

Sf�ntul Igna�iu de Loyola spune c� atunci c�nd vine boala trebuie s� ne convingem � c� ea nu este un dar inferior s�n�t��ii �. Acest sf�nt s-a convertit tocmai �n boal�. A avut ocazia s� reflecteze, s� se dedice lecturilor spirituale, rug�ciunii. Bolnavul �i ajut� mai mult, cu r�bdarea sa, cu cuvinte edificatoare, cu exemplul, pe vizitatori, dec�t ei pe el. Sf�ntul Ioan Hrisostomul scrie : � Dac� la boal� te �ncrezi �n Dumnezeu, �i place mai mult dec�t dac� ai face multe fapte bune c�nd e�ti s�n�tos. � Iar Blaise Pascal scrie : � Cunosc pericolul s�n�t��ii, dar �i marile avantaje ale bolii. �

Pe de alt� parte, suferin�a are �i rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii fa�� de al�ii. �n acest sens, papa Ioan Paul al II � lea scria despre suferin�� : � Suferin�a e prezent� �n lume pentru a face s� se desc�tu�eze iubirea, pentru a face s� se nasc� fapte de iubire fa�� de aproapele. �

Dumnezeu nu permite nici ispite peste puterea noastr� : "Nu v-a ajuns nici o ispit� care s� nu fi fost potrivit� cu puterea omeneasc� �i Dumnezeu, care este credincios, nu va �ng�dui s� fi�i ispiti�i peste puterile voastre; ci �mpreun� cu ispita, a preg�tit �i mijlocul s� iesi�i din ea, ca s-o pute�i r�bda." (1 Cor. 10,13)

Un alt motiv pentru care Dumnezeu permite necazurile din lume este �i pentru a nu ne lega cu toate puterile de aceast� via�� trec�toare, ci s� ne �ndrept�m speran�a spre via�a ve�nic�.

Necazurile �i r�ul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numit� teodicee.

Dar, mai presus de toate, Dumnezeu este solidar cu suferin�a noastr�: Domnul Isus Cristos a venit �i a suferit aici. El s-a sacrificat pentru noi ca s� ne deschid� calea spre m�ntuire, dar mai departe depinde de noi dac� ne m�ntuim. Ne m�ntuim dac� facem poc�in�� de p�cate �i urm�m cuv�ntul s�u, a�a cum vom vedea mai jos. Avem liberul arbitru, adic� libertatea voin�ei de a alege �ntre bine �i r�u �i suntem responsabili de ceea ce alegem. Dumnezeu nu a creat robo�i, ne-a �nzestrat cu liberul arbitru, adic� libertatea voin�ei de a alege �ntre bine �i r�u �i suntem responsabili de ceea ce alegem. Domnul Cristos a murit pe cruce pentru noi f�r� de noi, dar nu ne poate m�ntui f�r� de noi, f�r� colaborarea noastr�. Dumnezeu ar fi putut g�si �i o alt� cale pentru a ne deschide calea spre m�ntuire, dar numai prin sacrificiul suprem ne putea ar�ta iubirea lui maxim�. Domnul nostru Isus Cristos �nsu�i a spus : �Nimeni nu are o iubire mai mare dec�t cel care �i d� via�a pentru prietenii S�i� (Ioan 15:13) �i a dovedit din plin aceasta. Prin liberul arbitru omul poate valorifica jertfa Domnului Isus Cristos sau o poate face zadarnic� pentru el. Deci, sa nu z�d�rnicim jertfa Domnului Isus Cristos pentru noi! S� ne str�duim s� ajungem �n rai, unde nu este durere, nici �ntristare, nici suspin, ci via�� ve�nic� �i at�t de fericit� cum nici nu ne putem imagina! Dac� ne vom m�ntui, vom avea parte de �mplinirea acelui "desiderium", �mplinirea acelei dorin�i de fericire total�, "�mplinire p�n� la stele".

�n leg�tur� cu suferin�a este exemplul lui Iov �n Biblie. Iov era un om drept �i un diavol i-a spus lui Dumnezeu c� lui Iov �i este u�or s� fie drept c�nd �i merge bine, apoi i-a cerut voie lui Dumnezeu s�-l pun� la �ncercare cu necazuri. Primul necaz : a pierdut toat� averea �i i-au murit to�i copiii. Iov nu s-a revoltat �mpotriva lui Dumnezeu, ci a spus : �Gol am ie�it din p�ntecele mamei mele �i gol m� voi �ntoarce �n p�m�nt! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuv�ntat!� (Iov 1,21). Atunci diavolul a cerut voie pentru a doua �ncercare, iar Dumnezeu a permis �nc� o �ncercare, cu condi�ia s� nu se ating� de via�a sa. Iov a fost atins de o boal� grea, �nc�t ajunsese s� stea pe o gr�mad� de gunoi, plin de bube. �Atunci nevasta lui a zis c�tre el : �Te �ii mereu �n statornicia ta? Blestem� pe Dumnezeu �i mori! �. Dar Iov �i r�spunse : �Vorbe�ti cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Dac� am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare �i pe cele rele?� �i �n toate acestea, Iov n-a p�c�tuit deloc cu buzele sale.� (Iov 2, 9 � 10) Pentru c� nu a p�c�tuit �n ciuda at�tor �ncerc�ri, Dumnezeu l-a r�spl�tit, d�ndu-i din nou s�n�tate, mul�i copii �i prosperitate, toate �ntr-o m�sur� mult mai mare dec�t avusese �nainte.

Se poveste�te c� un om a avut �ntr-o noapte un vis interesant. Se f�cea c� se afla �ntr-un pustiu uria�, unde vedea, privind �napoi, urmele pa�ilor pe nisip pe care �i f�cuse pe urmele pa�ilor lui Isus : urmele pa�ilor lui Isus �mpreun� cu urmele pa�ilor s�i. Dar spre surprinderea sa, a remarcat c� �n anumite zile nu erau dou� urme de pa�i pe nisip, ci una singur� : erau zilele �n care avusese cel mai mult de suferit. Atunci a zis : � Doamne, tu ai promis c� vei r�m�ne cu noi �n toate zilele. De ce m-ai l�sat singur tocmai �n momentele cele mai grele ? � Iar Domnul a r�spuns : � Zilele �n care ai v�zut o singur� urm� pe nisip sunt zilele �n care te-am purtat �n bra�e. Nu e urma pa�ilor t�i, ci urma pa�ilor mei. �

Mai multe se pot citi �i vedea pe blogul urm�tor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul con�ine: argumente �i dovezi ale existen�ei lui Dumnezeu �i a vie�ii dincolo de moarte; videoclipuri ; �nregistr�ri video cu miracole; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio) ; c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.

V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe, ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:10

Cezare!!!!! M� le�i????? Nu vreau s� m� poc�iesc!!!! Dau cu subsemnata ori la ori la ....dar nu pot fi ipocrit�!!!!!
De ce s� spun c�-mi pare r�u de ceva ce am f�cut cu bun� �tiin��???!!! Mai ales c� nu...chiar nu-mi pare r�u de nimic din ceea ce am f�cut sau am tr�it!!!!!
A�a c� mai las�-m� cu texte de genul �sta...c� la mine nu �in!!!! �n�elege odat� pentru totdeauna c� NU REGRET NIMIC DIN CEEA CE AM F�CUT !!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:13

ba nene,(vieru) am un feeling ca si tu esti un indoctrinat din ala care numai da sfaturi, dar practica il omoara.ia zi cate mii de rugaciuni bagi pe zi?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:28

Fantoma fara nume
1. Ai aparut de nicaieri iubita mea, deodata
Apari in noapte si dispari si ochii mei te cauta
Nu stie nimeni cine esti, ce rost ai tu pe lume
Ai glas, dar nu vrei sa-mi vorbesti, fantoma fara nume

2. Tu taci si nu spui un cuvant si gura ti-e un nufar
Ai aparut in calea mea ca sa ma faci sa sufar
Ca zilele sa-mi treaca-n zbor, nu stiu nimic de tine
Si stau adesea sa ma-ntreb ce-ai vrut sa faci din mine

3. Vei plange si vei regreta, vei plange nu o data
Vei plange c-ai facut un rau si raul nu se iarta
Vei plange cum am plans si eu, vei plange nu de mine
Vei plange c-ai facut un rau si rau-i pentru tine

4. La cununie de-am sa vin, sa nu te-nece plansul
Caci singura ti-ai daruit iubirea pentru dansul
Nu esti a mea, nu esti a lui, a nimanui pe lume
Apari in noapte si dispari, fantoma fara nume

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:33

Dac� ne vom g�ndi �n mod serios la via��, �n general, la problemele lumii, c�t �i la ceea ce ne rezerv� viitorul, pentru noi personal, se ridic� dou� probleme:
1) Este posibil� o pace permanent�?
2) Ce se va �nt�npla cu noi, �n viitor �i dup� moarte�?
PACE PE P�M�NT
Privind prima �ntrebare, mul�i oameni nu cunosc c� Biblia are at�t de multe de spus despre viitorul lumii noastre. De exemplu, Psalmul 72 descrie un p�m�nt, �n care pacea �i bun�starea vor fi din abunden��:
�Dumnezeule, d� judec��ile Tale �mp�ratului �i d� dreptatea Ta fiului �mp�ratului! �i El va judeca pe poporul T�u cu dreptate �i pe s�raci cu nep�rtinire . . . �n zilele Lui, Cel Drept va �nflori �i va fi bel�ug de pace, p�n� ce luna nu va mai fi.� (Psalm 72:1-2,7)
Omenirea a visat deseori la o asemenea �Epoc� de aur�, nereu�ind s-o realizeze din cauza sl�biciunii �i egoismului naturii umane. Contrar bunelor inten�ii, au existat, dintotdeauna, aceia care au �ncercat s�-�i domine semenii; aceia, care prin fapte egoiste, prin l�comie �i ambi�ie, au dus la ruin� toate planurile pentru fericire uman�.
Prima �ncercare serioas�, �n timpurile moderne, de a aborda aceast� problem�, a fost �nfin�area �Ligii Na�iunilor�, acum 70 de ani. Liga a adoptat drept motto, c�teva cuvinte din Biblie, din Isaia 2:4:
� . . . nici un popor nu-�i va mai scoate sabia �mpotriva altuia �i nu vor mai �nv��a r�zboiul.�
Speran�ele au fost mari, dar, numai dup� c��iva ani, odat� cu ridicarea regimurilor totalitare din Europa �i izbucnirea celui de-al doilea r�zboi mondial, acest vis s-a spulberat. Dup� r�zboi, nevoia evident� pentru o anumit� autoritate mondial�, menit� s� men�in� pacea, a dus la crearea Organiza�iei Na�iunilor Unite, dar �i aceasta a e�uat �n prevenirea multelor r�zboaie, din ultimii 50 de ani.
REVENIREA DOMNULUI ISUS CHRISTOS
Este foarte nepl�cut ca omenirea s�-�i rezolve problemele lumii �ntr-un viitor inprevizibil. Pentru a fi instalat� pacea, sau: (a) va trebui s� fie o schimbare miraculoas� �n cadrul naturii umane, astfel ca oamenii s� �nceap� s� ac�ioneze cu bl�nde�e, fa�� de tovar�ii lor, sau (b) trebuie s� avem un nou conduc�tor al lumii, care s� fie �n stare s�-i for�eze s� fac� astfel.
Prima variant� este foarte pu�in realizabil� �i de aceea, s� ne uit�m la a doua. Aici va fi nevoie de cineva atotputernic �i suprem capabil. De�i puternic, el (sau ea!), trebuie s� fie deasemenea �n�elept �i incoruptibil, c�t �i �n�eleg�tor la sl�biciunile umane. Unde se poate g�si o astfel de persoan�? Iar dac� exist� �i ar accepta o astfel de responsabilitate, ar mai r�m�nea problema inevitabil� a mor�ii sale. Ar putea omenirea s� continue la nesf�r�it cu o serie de �nlocuiri potrivite?
Biblia ne asigur� c� numai Dumnezeu va g�si solu�ia rezolv�rii problemei p�cii mondiale. �ntr-adev�r, se va ridica un conduc�tor care s� se potriveasc� perfect acestei sarcini; un om care a dovedit deja c� merit� aceasta prin �n�elepciunea sa suprem�, iubirea ne��rmuit� �i grija sa fa�� de noi to�i. Acest om este Domnul Isus Christos. Numai El, care �i iube�te semenii, este potrivit s�-i conduc�, iar Isus Christos, f�r� �ndoial� ca a�a a f�cut. Solu�ia la problema p�cii omenirii const� �n promisiunea c� Domnul Isus Christos se va re�ntoarce.
�n primul capitol din Faptele Apostolilor, istoria �nceputului Cre�tin�t��ii, citim cum Isus a mers �n ceruri, la c�teva s�pt�m�ni de la �nvierea Sa. Dup� ce ucenicii S�i l-au v�zut plec�nd, au ap�rut ni�te �ngeri care au spus:
�B�rba�i galileeni, de ce sta�i �i v� uita�i spre cer? Acest Isus care a fost �n�l�at la cer dintre voi, va veni �n acela�i fel cum L-a�i v�zut merg�nd la cer.� (Faptele Apostolilor 1:11)
Isus Christos va instaura �mp�r��ia lui Dumnezeu pe acest p�m�nt. Toate guvernele existente vor fi �nlocuite �i El �nsu�i va guverna, ca Rege. Va avea putere deplin� �i va putea s� instaureze pacea �ntre na�iuni, a�a dup� cum reiese din cartea lui Daniel:
� . . . Dumnezeul cerurilor va ridica o �mp�r��ie care nu va fi distrus� �i care nu va trece sub st�p�nirea unui alt popor. Ea va sf�r�ma �i va nimici toate acele �mp�r��ii, dar ea �ns�i va d�inui pentru �ntotdeauna.� (Daniel 2:44)
Vi se pare imposibil acest lucru? Ar putea fi cu adev�rat imposibil, dar nu este, din cauza unui singur eveniment istoric�faptul c� dup� ce Isus a fost crucificat, El a revenit la via��, �i dup� ce a stat cu ucenicii S�i c�teva s�pt�m�ni, a fost luat la Tat�l S�u, �n ceruri. De atunci, c�nd va veni timpul, El se va �ntoarce pentru ca s� �nl�ture toat� nedreptatea, opresiunea �i violen�a de pe p�m�nt.
Mai t�rziu, �n curs, vom demonstra c� acest timp este aproape �i c� p�m�ntul este �n preajma celui mai mare eveniment din istoria sa, c�ruia �i va fi martor�.
POZI�IA NOASTR�
Cum ne vor afecta aceste fapte, pe noi, indivdual? Ce rol vom juca noi �n timpul acestor schimb�ri, care au loc? Apoi s� revenim la a doua �ntrebare a noastr�: �Ce mi se va �nt�mpla cu noi, �n viitor �i dup� moarte?�
Aceasta depinde �n �ntregime de deciziile pe care trebuie s� le lu�m, decizii pe care nu le poate lua nimeni altcineva pentru noi. Pentru �nceput, citind Biblia, personal, fiecare din noi trebuie s� devin� convins c�:
� Dumnezeu exist�, iar Biblia este Cuv�ntul S�u, c�tre noi;
� Isus Christos s-a ridicat din moarte �i se va re�ntoarce pe p�m�nt.
Acestea formeaz� o baz� pentru speran�ele de pace a lumii, iar pentru propriul nostru viitor va trebui s� ne credem �n ea. Parcurg�nd cursul, se vor aduce argumente conving�toare pentru a crede aceste lucruri.
C�nd ajungem s� ne g�ndim la propriul viitor, trebuie s� �n�elegem c� adev�rata cheie a tuturor lucrurilor este re�nvierea lui Isus. Oriunde �n Noul Testament, ve�i descoperi c� adev�rata speran�� a cre�tinului este �re�nvierea din moarte�. De fapt, primul lucru pe care Isus �l va face, atunci c�nd se va re�ntoarce, este acela de a-i �nvia pe oameni. Pentru aceia care cred cu adev�rat c� Dumnezeu L-a ridicat pe Fiul S�u din moarte �i care cred �n tot ceea ce El a promis, �noua via�� nu va fi ca via�a de acum. Isus a numit-o �via�� ve�nic�. El spunea:
�Voia Tat�lui Meu este ca oricine vede pe Fiul �i crede �n El, s� aib� via�a ve�nic�; �i Eu �l voi �nvia �n ziua de la urm�.� (Ioan 6:40)
Principalul scop al acestui curs este acela de a v� ar�ta, cu ajutorul Bibliei, cum se poate ob�ine darul nepre�uit al vie�ii ve�nice, �n �mp�r��ia lui Dumnezeu pe p�m�nt. Citim �n Ioan 3:16:
�Fiindc� at�t de mult a iubit Dumnezeu lumea, c� a dat pe singurul S�u Fiu, pentru ca oricine crede �n El s� nu piar�, ci s� aibe via�� ve�nic�.�
Nu este suficient a spune doar �Cred �n Isus, M�ntuitorul nostru�. Trebuie mai �nt�i s� �n�elegem scopul venirii Sale, c�t �i �n ce mod este legat� venirea Sa de promisiunile f�cute de Dumnezeu, cu multe secole �nainte. Apoi, va trebui s� �nv���m ce dore�te El de la noi s� facem, deoarece credin�a �n Isus este lipsit� de valoare dac� nu-i urm�m poruncile; �i nu putem afla despre aceste lucruri, dac� nu citim Biblia. Deoarece:
�Credin�a vine din cele auzite, iar cele auzite prin Cuv�ntul lui Dumnezeu.� (Romani 10:17)
Scopul acestui curs este de a explica mesajul Bibliei, de a indica calea spre via�a ve�nic�ar�, �i de a ar�ta c� singura speran�� a lumii este re�ntoarcerea lui Isus Christos.
SUMAR
�n Biblie exist� o promisiune c� va fi un timp al unei p�ci permanente, c�nd Isus se va re�ntoarce ca Rege. Dac� noi credem �n Isus Christos �i �ncerc�m s�-i ascult�m legile, vom avea speran�a de a fi salva�i de la moarte �i de a ni se da via�� ve�nic�.
La fiecare lec�ie exist� c�teva �ntreb�ri, care �l vor ajuta pe coordonatorul dvs. s� observe dac� a�i �n�eles lec�ia. V� rug�m s� citi�i lec�iile cu aten�ie, not�nd toate citatele Biblice, ca apoi s� r�spunde�i la �ntreb�ri. Dac� v� va face pl�cere s� urma�i acest curs, tot ceea ce va trebui s� face�i este de a r�spunde la urm�toarele �ntreb�ri �i s� le trimite�i la adresa de mai jos.
A1: De ce este important s� citim Biblia?
A2: �n conformitate cu Biblia, care este singura baz� pentru o pace permanent� �n lume?

Pentru urmatoarea lec�ie, v� rog sa trime�i cerin�a dvs la:
CBM, C�sut� Po�tal� 602, Of. Po�tal No. 6, Str. Pavlov, Craiova cod. 1100
Sau prin email la:
[email protected]

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:33

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-30 01:30:27
aici ai dat-o-n gard rau de tot,niciun cult [cu exceptia catolicilor] nu te obliga sa dai vreun ban[nici macar 10%],in schimb sunt gramezile de adoratori ai cultului respectiv care o fac din .....,in schimb la ortodocsi taica popa,de cate ori vrei sa treci pragul bisericii,platesti,vrei lumanari,platesti,vrei slujbe de diverse paranghelii,platesti,vrei botez,platesti,vrei pomelnic,platesti,vrei nunta,platesti,vrei acatiste,platesti,vrei sa-ti dea cu apa-n cap,platesti,vrei sa se uite urat la tine,platesti si atunci,vin eu si te intreb,de unde stie dumnezeul ala primitiv,gelos si razbunator cine,cat,cui si mai ales ce s-a facut cu acei bani,cine ii foloseste,de ce si cine il autorizeaza pe el sa ne ceara bani?dumnezeu,nu cred,lacomia si avaritia,cam atat ca incep sa-mi sara creierii pe pereti [as mai avea multe de spus,dar ma mai descarc cu alta ocazie]

Nu oblig� pe nimeni Biserica Catolic� s� dea 10%, a�a c� nu mai vorbi aiurea. Nici vreo alt� Biseric� cre�tin� nu are aceast� prevedere. Zeciuiala era o datorie la evrei. �ns� pentru orice cre�tin, indiferent din ce Biseric� face parte, exist� obliga�ia �n con�tiin�� (stipulat� �i �n una dintre poruncile Bisericii), de a pl�ti simbria dup� posibilit��i. Isus Cristos �nsu�i a spus c� cine munce�te are dreptul la plat�, iar munca preo�ilor tot munc� este. �n plus, este nevoie de bani �i pentru construc�ii / restaur�ri de biserici, etc. C� unii dintre preo�i sunt mai lacomi, asta e alt� problem� �i nu trebuie s� generaliz�m, pentru c� nu to�i preo�ii sunt astfel. Dar trebuie s� ne g�ndim �i la faptul c� Biserica este o institu�ie divino-uman�, deci exist� �i �n aceast� dimensiune p�m�nteasc�, unde este nevoie �i de bani. Numai c� banii sunt doar un mijloc, nu un scop �n sine �i nu trebuie s� facem din ei un idol.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:34

uite cezarica,mi-a iesit si mie,pot sa arunc si eu cu vorbe,e usor,altceva?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:40

pai bine ma cezarica,ce ne spune biblia despre averi,sa nu-ti faci case si palate pe pamant,sa nu strangi averi si bogatii in asta lume,corect?atunci ei de ce-si trag nene,viloace si mertane si insule exotice?evident ca in marea bibaiala nu scrie de mertane sau viloace sau yahturi,elicoptere etc. deoarece aia de au compilat scrierile alea erau niste ignoranti ca si voi astia de o impresariati,n'asa?primitivi mai sunteti nene si nu va place nici munca campului,huideoooo

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum pot fi alungate fantomele?
Mergi la: