back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum pot fi alungate fantomele?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 20:52

Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 20:53

De la: 9am086212, la data 2009-06-27 20:52:24Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

ia zi la ce secta dai 10%

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:25

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 20:53:56 ia zi la ce secta dai 10%
eu dau cei 10% la Fantoma lui BARBA-NEAGRA. tu ?!!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:26

De la: 9am086212, la data 2009-06-27 20:52:24Nu este de ras.Eu am fost si mai rau,imi era frica si de umbra mea,dar Isus m-a eliberat.Cineva mi-a spus ca Isus a murit pt ca eu sa fiu iertata de pacate[atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu,pt ca ,,oricine,, adica si tu,crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica].Isus este Mantuitorul [Eliberatorull] si daca iti vei preda viata ta,Lui si- L vei ruga sa preia controlul asupra vieti tale,recunoscand ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertarea Lui si daca il vei ruga s vina in viata si inima ta,atunci ,daca o faci din toata inima,vei vedea schimbarea.Sunt mai multe lucruri de spus dar nu stiu cat de tare te intereseaza aceasta directie despre care spun eu.Oricum Dumnezeu te iubeste si Lui chiar ii pasa de tine. Ceea ce am scris in paranteza,se gaseste in ,,Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos,, ,in Evanghelia dupa Ioan ,capitolul 3.versetul.16.

eu iti spun un lucru sigur: exista 112 !!! suna cu incredere !!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:28

De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:25:05
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 20:53:56 ia zi la ce secta dai 10%
eu dau cei 10% la Fantoma lui BARBA-NEAGRA. tu ?!!!

eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:32

alta ignoranta mistica cu creierul in colturi si lovita de traznet pe stadion in timp ce impresaria venirea lui isus

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:37

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:28:14eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo
eu dau totusi 16% la Fantoma STATUL ROMAN si o parte din banisori ajung la Fantoma ORTODOXA.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:40

De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:37:54
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:28:14eu nu dau la nimeni.ea cred ca da pe la martotii lui iehova sau pe la mai stiu eu cine a invatat-o ce a scris acolo
eu dau totusi 16% la Fantoma STATUL ROMAN si o parte din banisori ajung la Fantoma ORTODOXA.

daca nu am venituri le dau alceva la toti

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:48

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:40:20daca nu am venituri le dau alceva la toti

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:24

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-28 01:40:20
De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:37:54

daca nu am venituri le dau alceva la toti [/quotehait]
hait

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:25

Cu praf de stranutat

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 12:26

Sau cu salam din ala din care nu maninca nici ciini. Nici macar nu-l miros./
Sigur se cara in lumea in care trebuie sa fie.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 16:58

Se pare ca subiectul acestei disctii,din " cum sa alungam fantomele " ,s-a schimbat in :" cum sa-i discriminam pe pocaiti..."Se pare ca cei ce-si dau 10% ,sau mai mult din venitul lor,sau poate tot venitul lor,la carciuma din colt ,sau la traficantul care locuieste la parter, sunt acceptati...cu toate ca isi fac rau lor,celor dragi si incurajeaza si sustin acest "rau " prin consum. S

ipt ca unii...nestiutori... sa nu se mai dea atat de intelepti...si ca sa stie tot norodul.... nu am auzit pana acum ca cineva,macar unul singur dintre cei asa-zisii cu mintea-n colturi...sa fi murit sau sa fi saracit pt ca si-au permis ,chipurile,sa se lase ,, fraieriti" si "usurati"de cei 10%.Este alegerea fiecaruia unde face chetuiala.Si pt ca sunt un om li liber... "Nu pot sa fac ce vreau cu ce-i al meu?"Sustii egalitatea innaintea lui Ddumnezeu,dar nu inteleg cum ai inteles tu ce vrea sa spuna lozinca... Daca te-ai considera egala cu semenii tai,cu siguranta nu ai dispretui pe nimeni,dar tu,in ochii tai,esti undeva deasupra si probabil ca acel "Dumnezeu " despre care aminteai,va trece cu vederea pacatele tale ,la judecata de apoi...Ar trebui sa ma simt..." onorata " ca am mai italnit inca o persoana atat de "indrazneata "care crede ca este propriul sau stapan...si poate sa nu asculte nici chiar de Dumnezeu.
Daca esti atat de inteligenta si nu te superi ca indraznesc in mmicimea mea,cred ca daca ai fi fost contemporana cu Isus....ai fi strigat impreuna cu multimea:"Rastigniti-l,rastignjti-L!"
Doar pt ca multimea,nu intelegea ce se intampla,nu inseamna a avea si dreptate.
Am sa inchei amintindu-ti,[banuiesc ca le-a mai pasat si altora de tine si ti-au spus cum poti scapa de iad],ca Isus este Dumnezeu intrupat,ca a venit pe pamant sa se jertfeasca ,dintr-o iubire pe care putini o inteleg si o accepta...nu pt ca asa sunt ei...mai prostuti...ci pt ca in adancul lor,cauta pe Dumnezeu,realizand ca sunt pacatosi si ca au nevoie cu adevarat de Dumnezeu,sa ii ierte si sa-i ajute sa faca ce este bine,nu din punctul de vedere al oamenilor,ci al Lui Dumnezeu.

Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.
Ma doare cand vad ca rautatea si ticalosia domina vietile oamenilor.

Probabil ca unii se lupta si au ajuns la limita,in tot felul de situatii,dar in loc sa primeasca ajutor...unii nu stiu cum sa-i ajute,altora nu le pasa....iar altii isi bat joc desuferinta lor,afundandu-i si mai tare.
Oare ce are de spus Dumnezeu despre asta?

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:26

IMBATA-TE !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:30

De la: lorduljohn, la data 2009-06-30 00:26:17IMBATA-TE !

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:50

Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.
Probabil ca unii se lupta si au ajuns la limita,in tot felul de situatii,dar in loc sa primeasca ajutor...unii nu stiu cum sa-i ajute,altora nu le pasa....iar altii isi bat joc desuferinta lor,afundandu-i si mai tare.

1. Nu sunt chiar aºa de puþini care ºtiu ce înseamnã cuvântul "pocãinþã"!!! Eu de exemplu ºtiu...doar cã nu sunt interesatã!
2. Te doare cã vezi rãutatea??? Te compãtimesc....cu siguranþã în cazul ãsta, ai dureri intense ºi fãrã oprire. Sfatul medicului: Învaþã sã ignori!!!!
3. Probabil....poate.....probabil...cine ºtie? Oare ce are de spus D-zeu??? Ce te face sã crezi cã-i pasã????!!!!!
Eu sunt convinsã cã nu suntem chiar atât de importanþi pe cât ne place sã credem!!!! Dar vorbim ºi ne dãm cu presupusul aiurea....Colac peste pupãzã, te mai ºi revolþi cã eºti luatã la miºto!!! Pãi ce?! Nu ai învãþat pânã acum, cã tot ceea ce spui poate fi folosit împotriva ta???!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 00:58

De la: Dorulet, la data 2009-06-30 00:50:30Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.

1. Nu sunt chiar aºa de puþini care ºtiu ce înseamnã cuvântul "pocãinþã"!!! Eu de exemplu ºtiu...doar cã nu sunt interesatã!
2. Te doare cã vezi rãutatea??? Te compãtimesc....cu siguranþã în cazul ãsta, ai dureri intense ºi fãrã oprire. Sfatul medicului: Învaþã sã ignori!!!!
3. Probabil....poate.....probabil...cine ºtie? Oare ce are de spus D-zeu??? Ce te face sã crezi cã-i pasã????!!!!!
Eu sunt convinsã cã nu suntem chiar atât de importanþi pe cât ne place sã credem!!!! Dar vorbim ºi ne dãm cu presupusul aiurea....Colac peste pupãzã, te mai ºi revolþi cã eºti luatã la miºto!!! Pãi ce?! Nu ai învãþat pânã acum, cã tot ceea ce spui poate fi folosit împotriva ta???!!!

Dora, noi astia care suntem ortodocsi (stiu ca tu nu esti, dar asa te-ai declarat la referendum) stim ca inseamna cuvantul pocait.
Dar, pastorii aia ,ca sa le ia aia 10% le spun ca pocaiti inseamna altceva si ca lumea va rade de ei ca is pocaiti si alea alea, doar ca sa ii indobitoceasca.numai incultii si nestiutorii, pot sa creada porcariile care ti le spun aia acolo sa iti ia 10% : ca sunt bani pt dumnezeu.ca nu tre sa dai nu stiu unde ci pt Dzeu.
si atunci ma intreb, daca pastorul ala e atata de smerit, merge el pe jos?e asi!! de unde ? sa vezi ce masini au, pe spatele hanarnistilor care se agata de orice , in speranta ca se salveaza fara munca si fara sa lupte si ca totul pica din cer.
un sfat : decat sa le dai la aia 10% mai bine da spaga la doctori sa te vindece, la avocati sa te apere, la politisti sa te pazeasca.daca tot vrei sa ii dai aiurea

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:10

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 00:58:09
De la: Dorulet, la data 2009-06-30 00:50:30Si pt ca putini stiu de unde vine cuvantul "pocait"...o sa va spun ca vine din slavona"pocaianie" si inseamna "a te cai " "a-ti parea rau ", ca ai facut ce este rau.

Dora, noi astia care suntem ortodocsi (stiu ca tu nu esti, dar asa te-ai declarat la referendum) stim ca inseamna cuvantul pocait.
Dar, pastorii aia ,ca sa le ia aia 10% le spun ca pocaiti inseamna altceva si ca lumea va rade de ei ca is pocaiti si alea alea, doar ca sa ii indobitoceasca.numai incultii si nestiutorii, pot sa creada porcariile care ti le spun aia acolo sa iti ia 10% : ca sunt bani pt dumnezeu.ca nu tre sa dai nu stiu unde ci pt Dzeu.
si atunci ma intreb, daca pastorul ala e atata de smerit, merge el pe jos?e asi!! de unde ? sa vezi ce masini au, pe spatele hanarnistilor care se agata de orice , in speranta ca se salveaza fara munca si fara sa lupte si ca totul pica din cer.
un sfat : decat sa le dai la aia 10% mai bine da spaga la doctori sa te vindece, la avocati sa te apere, la politisti sa te pazeasca.daca tot vrei sa ii dai aiurea

Chiar sunt ortodoxã!!! Botezatã ºi cu tot "tacâmul"...doar cã vezi tu Adnana, aceeaºi chestie am vãzut-o ºi la preoþii noºtrii din ortodoxie cu banii pentru D-zeu! ªi la mine vine în fiecare an popa sã-i dau bani iar dacã vreau sã intru într-o bisericã sã mã rog...trebuie întâi sã mã "programez" ca la doctor, nu de alta, dar veºnic este închisã biserica!
Ce spui cã acum câþiva ani...vreo doi, trei.....m-am trezit cu vecinul de la parter (care nu ºtiu ce face pe la bisericã), cã-mi vine cu listã, sã-i dau bani pentru ca sã-ºi facã preotul casã!!!
Te rog sã mã crezi cã am luat foc ºi l-am întrebat cu o privire inocentã de ...dar pentru ca sã-mi cumpãr eu casã, când va strânge bani????!!!!
De atunci nu m-a mai deranjat cu chestii de-astea!
Vine o datã /an...sã-ºi ia banii ºi gata!
Sfatul tãu este bun, eu de multã vreme fac aºa!!!! Dau ºpagã la doctori...cã de restul nu am nevoie...deocamdatã!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:13

Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:15

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 01:13:11Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Pãi nu te obligã dar dacã mori ºi nu ai cotizaþia plãtitã...nu-þi face nici un popã slujbã!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:17

De la: Dorulet, la data 2009-06-30 01:15:07
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-30 01:13:11Dora, macar ai nostri nu te obliga, sa le dai.l-ai fugarit si pa.dar aia te obliga.ca aia au facut religii sa se imbogatesca nu sa mantuiasca oameni

Pãi nu te obligã dar dacã mori ºi nu ai cotizaþia plãtitã...nu-þi face nici un popã slujbã!

nu e adevarat Dora.ca sigur tre sa ai si tu in familie din aia care cotizeaza.si oricum ar fi, daca le da familia atunci, tot te ingroapa.uita de toate pentru niste bani.macar atat sa mai ia pe seama ta, daca pana atunci nu au luat.am vazut cazuri concrete

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:30

aici ai dat-o-n gard rau de tot,niciun cult [cu exceptia catolicilor] nu te obliga sa dai vreun ban[nici macar 10%],in schimb sunt gramezile de adoratori ai cultului respectiv care o fac din .....,in schimb la ortodocsi taica popa,de cate ori vrei sa treci pragul bisericii,platesti,vrei lumanari,platesti,vrei slujbe de diverse paranghelii,platesti,vrei botez,platesti,vrei pomelnic,platesti,vrei nunta,platesti,vrei acatiste,platesti,vrei sa-ti dea cu apa-n cap,platesti,vrei sa se uite urat la tine,platesti si atunci,vin eu si te intreb,de unde stie dumnezeul ala primitiv,gelos si razbunator cine,cat,cui si mai ales ce s-a facut cu acei bani,cine ii foloseste,de ce si cine il autorizeaza pe el sa ne ceara bani?dumnezeu,nu cred,lacomia si avaritia,cam atat ca incep sa-mi sara creierii pe pereti [as mai avea multe de spus,dar ma mai descarc cu alta ocazie]

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:01

1. Ar trebui sã-þi pese în primul rând de pocãinþã. Pocãinþa de pãcate existã în toate Bisericile creºtine, nu doar în cele neoprotestante pe care le numim pocãite.

Dacã nu crezi în Dumnezeu ºi în ce ne-a revelat El prin profeþi ºi prin Fiul Sãu întrupat ºi dacã nu faci pocãinþã de pãcate aici pe pãmânt, nu te poþi mântui, nu poþi intra în Împãrãþia lui Dumnezeu.

Moartea e o trecere în lumea de dincolo, nu o dispariþie. De altfel, chiar ºi cuvântul "deces" ("decesus") înseamnã, în limba latinã, "trecere". Este foarte important sã fim pregatiþi oricând pentru aceastã trecere. Pocãinþa de pãcate nu trebuie amânatã niciodatã, din cel puþin douã motive: în primul rând pentru cã nu se ºtie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necurãþit de pãcate nu mai poate avea iertare ºi ajunge în suferinþa veºnicã a iadului. Slujbele pentru cei decedaþi, pomenile ºi rugãciunile nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curãþit de pãcate. Ele pot ºterge pãcatele mici (fãcute fãrã voie sau cu voie dar în lucru mic) ºi urmele lãsate în suflet de pãcatele mari (fãcute cu voie ºi în lucru mare) de care omul deja s-a curãþit pe pãmânt. Dar dacã cineva a decedat cu sufletul necurãþit de pãcate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, pomenile sau rugãciunile care se fac pentru acea persoanã. În al doilea rând, de regulã, clipa decesului îl surprinde pe om dupã cum trãieºte: dacã a trãit în viaþã departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot aºa îl surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necurãþit de pãcate. Dumnezeu este iubitor dar este ºi drept. Existenþa suferinþei veºnice a iadului este un adevãr revelat de Dumnezeu ºi nu este o rãzbunare a lui, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de el. În iubirea lui, Dumnezeu ne acordã iertare dacã ne întoarcem la el în viaþa pãmânteascã, iar în dreptatea lui nu-i poate primi în rai pe cei care nu s-au întors la el în viaþa pãmânteascã. Dreptatea lui se manifestã mai ales dupã moarte. Pãcatele pentru care nu s-a fãcut pocãinþã pe pãmant îl duc pe om la iad. Nu-i poate primi în rai ºi pe pãcãtoºii care n-au fãcut pocãinþã de pãcate, pentru cã ar însemna sã fie nedrept, iar el, ca Fiinþã perfectã nu poate fi nedrept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã. Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu fricã ºi cu cutremur lucraþi la mântuirea voastrã” (Filipeni 2, 12)

În clipa decesului se încheie timpul harului ºi dupã deces nimeni nu mai poate primi iertare. Iatã câteva versuri scrise de poetul Traian Dorz care se adreseazã cuiva care refuzã sau amânã pe pamant pocãinþa de pãcate ºi poate fi surprins de clipa decesului cu sufletul necurãþit de pãcate :
Cãci va veni un ceas amar ºi-o vreme de obidã
Când uºa marelui sãu har pe veci o sã se-nchidã
Iar tu vei ramâne pe veci în focul de afarã
În plânsul nesfârºit sã-þi treci a vecilor povarã.
Dar chinul cel mai greu ºi-amar va fi încredinþarea
C-a fost ºi pentru tine har, dar i-ai respins chemarea.

Pentru a face bine o pocãinþã de pãcate, trebuie îndepliniþi urmãtorii cinci paºi :
a) Cercetarea cugetului (sã ne gândim ce pacate avem ºi, mãcar cu aproximaþie, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
b) Trezirea cãinþei în suflet pentru toate pãcatele pe care le avem.
c) Hotãrârea de a nu mai pãcãtui.
d) Spovada, mãrturisind cu sinceritate preotului toate pãcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacã cineva uitã sã mãrturiseascã un pacat sau mai multe, deºi a fãcut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca îl (le) mãrturiseºte la spovada urmãtoare. Dar dacã ascunde un pãcat (sau mai multe) de care îºi aduce aminte, atunci spovada nu e valabilã ºi face un alt pãcat deoarece se spovedeºte rãu. O spovadã rãu facutã se reparã fãcând altã spovadã bunã, spunând preotului pãcatul (pãcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel pãcat (acele pãcate) ºi mãrturisind din nou toate pãcatele spuse la acele spovezi rãu fãcute.
e) Îndeplinirea pocãinþei (canonului) datã de preot.

Iatã o carte despre sacramentul pocãinþei (taina spovedaniei). Poate fi cititã direct pe internet, fãrã a fi nevoie sã fie desãrcatã în calculator, accesând linkul urmãtor:
www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

2. Nu trebuie sã fim nepãsãtori faþã de suferinþa altora, ci trebuie sã-i ajutãm dupã posibilitãþi. Trebuie sã-i iertãm pe cei care ne fac rãu dacã vrem sã fim ºi noi iertaþi când facem pocãinþã, însã nu trebuie nicidecum sã fim nepãsãtori faþã de rãul din jur, faþã de suferinþa altora. Nu-i suficient doar sã evitãm rãul, trebuie sã facem ºi bine. Prin faptele de milostenie trupeascã ºi sufleteascã dovedim iubirea faþã de semeni. Acestea sunt:

a) faptele de milostenie trupeascã: a da de mâncare celor flãmânzi; a da de bãut celor însetaþi; a îmbrãca pe cei goi; a vizita pe cei bolnavi; a primi pe cei strãini; a îngropa pe cei morþi.

b) faptele de milostenie sufleteascã: a învãþa pe cei neºtiutori; a sfãtui pe cei ce stau la îndoialã; a mângâia pe cei întristaþi; a îndrepta pe cei pãcãtoºi; a ierta celor ce ne-au supãrat; a suferi cu rãbdare nedreptatea; a ne ruga pentru cei vii ºi pentru cei decedaþi (precizare importantã: rugãciunile, slujbele, parastasele, pomenile pentru cei decedaþi nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curãþit de pãcate, dupã cum am spus la primul punct)

Este un text foarte interesant referitor la faptele de milostenie : se numeºte „Ce nu-þi va cere Dumnezeu niciodatã... ” „Dumnezeu nu-þi va cere sã spui ce suprafaþã are casa ta, dar îþi va cere cont de numãrul celor pe care i-ai primit în casa ta. Nu-þi va cere numãrul hainelor din dulapul tãu, dar iþi va cere cont de numãrul celor pe care le-ai dãruit. Dumnezeu nu-þi va cere sã spui cel mai mare venit pe care l-ai realizat, dar te va întreba daca þi-ai îndeplinit slujba dupã maxima ta capacitate. Dumnezeu nu te va întreba câþi prieteni ai avut, dar te va întreba câtor oameni le-ai fost prieten. umnezeu nu te va întreba despre vecinãtatea în care ai trãit, dar te va întreba cum þi-ai tratat vecinii. Dumnezeu nu te va întreba câtor oameni le-ai transmis acest mesaj, dar te va întreba daca þi-a fost ruºine sã-l trimiþi.” Expresiile „îþi va cere” sau „te va întreba” sunt folosite în sens simbolic, pentru cã Dumnezeu ºtie exact ceea ce a fãcut, vorbit ºi gândit fiecare, fãrã a fi nevoie sã mai întrebe.

Domnul Isus Cristos a spus cã trebuie sã facem milostenie ºi cã orice faptã de milostenie pe care o facem pentru oameni, e ca ºi cum am face-o pentru Dumnezeu:
« În acel timp, Isus a spus ucenicilor sãi: « Când va veni Fiul Omului în slava sa, împreunã cu toþi îngerii, se va aºeza pe tronul sãu de mãrire. Înaintea lui vor fi adunate toate popoarele, dar el îi va despãrþi pe unii de alþii, aºa cum desparte pãstorul oile de capre, ºi va pune oile la dreapta sa, iar caprele la stânga sa. Atunci împãratul va spune celor de la dreapta sa: «Veniþi, binecuvântaþii Tatãlui meu, primiþi ca moºtenire împãrãþia pregãtitã pentru voi de la întemeierea lumii; cãci am fost flãmând ºi voi mi-aþi dat sã mãnânc; am fost însetat ºi voi mi-aþi dat sã beau; am fost strãin ºi voi m-aþi primit; am fost gol ºi voi m-aþi îmbrãcat; am fost bolnav ºi voi m-aþi vizitat; am fost în închisoare ºi voi aþi venit la mine». Atunci cei drepþi vor rãspunde: «Doamne, când te-am vãzut noi flãmând ºi þi-am dat sã mãnânci? Sau însetat ºi þi-am dat sã bei? Sau când te-am vãzut noi strãin ºi te-am primit? Sau gol ºi te-am îmbrãcat? Sau când te-am vãzut bolnav sau în închisoare ºi am venit la tine?». Împãratul le va rãspunde: «Vã spun adevãrul: ori de câte ori aþi fãcut acestea unuia dintre aceºtia mici, care sunt fraþii mei, mie mi-aþi fãcut». Apoi va spune celor din stânga: «Plecaþi de la mine, blestemaþilor, în focul cel veºnic, pregãtit diavolului ºi îngerilor sãi! Cãci am fost flãmând ºi voi nu mi-aþi dat sã mãnânc, am fost însetat ºi voi nu mi-aþi dat sã beau; am fost strãin ºi voi nu m-aþi primit; am fost gol ºi voi nu m-aþi îmbrãcat; am fost bolnav ºi în închisoare ºi voi nu m-aþi vizitat». Atunci îi vor rãspunde ºi ei: «Doamne, când te-am vãzut noi flãmând, însetat, strãin, gol, bolnav sau în închisoare ºi nu þi-am slujit?». El le va rãspunde: «Vã spun adevãrul: Ori de câte ori nu aþi fãcut acestea unuia dintre aceºtia mici, care sunt fraþii mei, mie nu mi-aþi fãcut». ªi vor merge aceºtia în osânda veºnicã, iar drepþii în viaþa veºnicã»". (Mt. 25,31-46)
Actorul ºi scriitorul Dan Puric a susþinut conferinþe ºi a vorbit de câteva ori ºi la emisiuni TV, criticând „creºtinismul de formã, de spoialã” ºi subliniind necesitatea de a fi creºtini autentici. Din orice Bisericã am face parte, este foarte important sã fim creºtini adevãraþi, autentici, nu creºtini doar de formã, de spoialã.

3. Despre cauzele necazurilor din lume

Dumnezeu nu a vrut rãul în lume. Întreaga rãspundere pentru rãul din lume îi revine omului. Necazurile ºi bolile au intrat în lume mai întâi datoritã pãcatului strãmoºesc al omului, pentru cã omul a cedat ispititorului. De asemenea, au ºi diferite cauze genetice ºi alte cauze (alcoolismul, fumatul, etc.) Deci, necazurile ºi bolile nu sunt date de Dumnezeu, ci sunt cauzate de oameni. Una este a da, a vrea ºi cu totul altceva este a permite.

Necazurile sunt permise ºi ca încercãri pentru noi, în scop pedagogic, educativ. Toþi suntem încercaþi pe pãmânt. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie cã el nu permite ca cineva sã fie încercat peste puterea sa, chiar dacã, atunci când pierdem sau suferim în viaþã, nouã ni se pare cã necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli sau diferite deficienþe mai mult sau mai puþin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puþin, pentru cã unul e capabil sã treacã prin încercãri mai mari, altul e capabil sã treacã prin încercãri mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.
Deci, un scop al necazurilor este cel pedagogic, educativ. Marele scriitor Giovanni Papini spunea : « Dacã aº fi suferit când eram tânãr cât sufãr acum când sunt bãtrân, aº fi ajuns un geniu .»

«Dumnezeu nu a venit sã suprime suferinþa, nu a venit sã o explice, dar a venit ca sã o umple de prezenþa Sa», spune un alt scriitor, Paul Claudel. ªi asta pânã în rãdãcinile sale cele mai profunde.

Sfântul Ignaþiu de Loyola spune cã atunci când vine boala trebuie sã ne convingem « cã ea nu este un dar inferior sãnãtãþii ». Acest sfânt s-a convertit tocmai în boalã. A avut ocazia sã reflecteze, sã se dedice lecturilor spirituale, rugãciunii. Bolnavul îi ajutã mai mult, cu rãbdarea sa, cu cuvinte edificatoare, cu exemplul, pe vizitatori, decât ei pe el. Sfântul Ioan Hrisostomul scrie : « Dacã la boalã te încrezi în Dumnezeu, îi place mai mult decât dacã ai face multe fapte bune când eºti sãnãtos. » Iar Blaise Pascal scrie : « Cunosc pericolul sãnãtãþii, dar ºi marile avantaje ale bolii. »

Pe de altã parte, suferinþa are ºi rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii faþã de alþii. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinþã : « Suferinþa e prezentã în lume pentru a face sã se descãtuºeze iubirea, pentru a face sã se nascã fapte de iubire faþã de aproapele. »

Dumnezeu nu permite nici ispite peste puterea noastrã : "Nu v-a ajuns nici o ispitã care sã nu fi fost potrivitã cu puterea omeneascã ºi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngãdui sã fiþi ispitiþi peste puterile voastre; ci împreunã cu ispita, a pregãtit ºi mijlocul sã iesiþi din ea, ca s-o puteþi rãbda." (1 Cor. 10,13)

Un alt motiv pentru care Dumnezeu permite necazurile din lume este ºi pentru a nu ne lega cu toate puterile de aceastã viaþã trecãtoare, ci sã ne îndreptãm speranþa spre viaþa veºnicã.

Necazurile ºi rãul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numitã teodicee.

Dar, mai presus de toate, Dumnezeu este solidar cu suferinþa noastrã: Domnul Isus Cristos a venit ºi a suferit aici. El s-a sacrificat pentru noi ca sã ne deschidã calea spre mântuire, dar mai departe depinde de noi dacã ne mântuim. Ne mântuim dacã facem pocãinþã de pãcate ºi urmãm cuvântul sãu, aºa cum vom vedea mai jos. Avem liberul arbitru, adicã libertatea voinþei de a alege între bine ºi rãu ºi suntem responsabili de ceea ce alegem. Dumnezeu nu a creat roboþi, ne-a înzestrat cu liberul arbitru, adicã libertatea voinþei de a alege între bine ºi rãu ºi suntem responsabili de ceea ce alegem. Domnul Cristos a murit pe cruce pentru noi fãrã de noi, dar nu ne poate mântui fãrã de noi, fãrã colaborarea noastrã. Dumnezeu ar fi putut gãsi ºi o altã cale pentru a ne deschide calea spre mântuire, dar numai prin sacrificiul suprem ne putea arãta iubirea lui maximã. Domnul nostru Isus Cristos însuºi a spus : „Nimeni nu are o iubire mai mare decât cel care îºi dã viaþa pentru prietenii Sãi” (Ioan 15:13) ªi a dovedit din plin aceasta. Prin liberul arbitru omul poate valorifica jertfa Domnului Isus Cristos sau o poate face zadarnicã pentru el. Deci, sa nu zãdãrnicim jertfa Domnului Isus Cristos pentru noi! Sã ne strãduim sã ajungem în rai, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaþã veºnicã ºi atât de fericitã cum nici nu ne putem imagina! Dacã ne vom mântui, vom avea parte de împlinirea acelui "desiderium", împlinirea acelei dorinþi de fericire totalã, "împlinire pânã la stele".

În legãturã cu suferinþa este exemplul lui Iov în Biblie. Iov era un om drept ºi un diavol i-a spus lui Dumnezeu cã lui Iov îi este uºor sã fie drept când îi merge bine, apoi i-a cerut voie lui Dumnezeu sã-l punã la încercare cu necazuri. Primul necaz : a pierdut toatã averea ºi i-au murit toþi copiii. Iov nu s-a revoltat împotriva lui Dumnezeu, ci a spus : «Gol am ieºit din pântecele mamei mele ºi gol mã voi întoarce în pãmânt! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!» (Iov 1,21). Atunci diavolul a cerut voie pentru a doua încercare, iar Dumnezeu a permis încã o încercare, cu condiþia sã nu se atingã de viaþa sa. Iov a fost atins de o boalã grea, încât ajunsese sã stea pe o grãmadã de gunoi, plin de bube. „Atunci nevasta lui a zis cãtre el : «Te þii mereu în statornicia ta? Blestemã pe Dumnezeu ºi mori! ». Dar Iov îi rãspunse : «Vorbeºti cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Dacã am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare ºi pe cele rele?» ªi în toate acestea, Iov n-a pãcãtuit deloc cu buzele sale.” (Iov 2, 9 – 10) Pentru cã nu a pãcãtuit în ciuda atâtor încercãri, Dumnezeu l-a rãsplãtit, dându-i din nou sãnãtate, mulþi copii ºi prosperitate, toate într-o mãsurã mult mai mare decât avusese înainte.

Se povesteºte cã un om a avut într-o noapte un vis interesant. Se fãcea cã se afla într-un pustiu uriaº, unde vedea, privind înapoi, urmele paºilor pe nisip pe care îi fãcuse pe urmele paºilor lui Isus : urmele paºilor lui Isus împreunã cu urmele paºilor sãi. Dar spre surprinderea sa, a remarcat cã în anumite zile nu erau douã urme de paºi pe nisip, ci una singurã : erau zilele în care avusese cel mai mult de suferit. Atunci a zis : « Doamne, tu ai promis cã vei rãmâne cu noi în toate zilele. De ce m-ai lãsat singur tocmai în momentele cele mai grele ? » Iar Domnul a rãspuns : « Zilele în care ai vãzut o singurã urmã pe nisip sunt zilele în care te-am purtat în braþe. Nu e urma paºilor tãi, ci urma paºilor mei. »

Mai multe se pot citi ºi vedea pe blogul urmãtor :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul conþine: argumente ºi dovezi ale existenþei lui Dumnezeu ºi a vieþii dincolo de moarte; videoclipuri ; înregistrãri video cu miracole; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole ; adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã servicii caritative, etc.

Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:10

Cezare!!!!! Mã leºi????? Nu vreau sã mã pocãiesc!!!! Dau cu subsemnata ori la ori la ....dar nu pot fi ipocritã!!!!!
De ce sã spun cã-mi pare rãu de ceva ce am fãcut cu bunã ºtiinþã???!!! Mai ales cã nu...chiar nu-mi pare rãu de nimic din ceea ce am fãcut sau am trãit!!!!!
Aºa cã mai lasã-mã cu texte de genul ãsta...cã la mine nu þin!!!! Înþelege odatã pentru totdeauna cã NU REGRET NIMIC DIN CEEA CE AM FÃCUT !!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:13

ba nene,(vieru) am un feeling ca si tu esti un indoctrinat din ala care numai da sfaturi, dar practica il omoara.ia zi cate mii de rugaciuni bagi pe zi?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:28

Fantoma fara nume
1. Ai aparut de nicaieri iubita mea, deodata
Apari in noapte si dispari si ochii mei te cauta
Nu stie nimeni cine esti, ce rost ai tu pe lume
Ai glas, dar nu vrei sa-mi vorbesti, fantoma fara nume

2. Tu taci si nu spui un cuvant si gura ti-e un nufar
Ai aparut in calea mea ca sa ma faci sa sufar
Ca zilele sa-mi treaca-n zbor, nu stiu nimic de tine
Si stau adesea sa ma-ntreb ce-ai vrut sa faci din mine

3. Vei plange si vei regreta, vei plange nu o data
Vei plange c-ai facut un rau si raul nu se iarta
Vei plange cum am plans si eu, vei plange nu de mine
Vei plange c-ai facut un rau si rau-i pentru tine

4. La cununie de-am sa vin, sa nu te-nece plansul
Caci singura ti-ai daruit iubirea pentru dansul
Nu esti a mea, nu esti a lui, a nimanui pe lume
Apari in noapte si dispari, fantoma fara nume

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:33

Dacã ne vom gândi în mod serios la viaþã, în general, la problemele lumii, cât ºi la ceea ce ne rezervã viitorul, pentru noi personal, se ridicã douã probleme:
1) Este posibilã o pace permanentã?
2) Ce se va întânpla cu noi, în viitor ºi dupã moarteã?
PACE PE PÃMÂNT
Privind prima întrebare, mulþi oameni nu cunosc cã Biblia are atât de multe de spus despre viitorul lumii noastre. De exemplu, Psalmul 72 descrie un pãmânt, în care pacea ºi bunãstarea vor fi din abundenþã:
„Dumnezeule, dã judecãþile Tale împãratului ºi dã dreptatea Ta fiului împãratului! ºi El va judeca pe poporul Tãu cu dreptate ºi pe sãraci cu nepãrtinire . . . În zilele Lui, Cel Drept va înflori ºi va fi belºug de pace, pânã ce luna nu va mai fi.“ (Psalm 72:1-2,7)
Omenirea a visat deseori la o asemenea „Epocã de aur“, nereuºind s-o realizeze din cauza slãbiciunii ºi egoismului naturii umane. Contrar bunelor intenþii, au existat, dintotdeauna, aceia care au încercat sã-ºi domine semenii; aceia, care prin fapte egoiste, prin lãcomie ºi ambiþie, au dus la ruinã toate planurile pentru fericire umanã.
Prima încercare serioasã, în timpurile moderne, de a aborda aceastã problemã, a fost înfinþarea „Ligii Naþiunilor“, acum 70 de ani. Liga a adoptat drept motto, câteva cuvinte din Biblie, din Isaia 2:4:
„ . . . nici un popor nu-ºi va mai scoate sabia împotriva altuia ºi nu vor mai învãþa rãzboiul.“
Speranþele au fost mari, dar, numai dupã câþiva ani, odatã cu ridicarea regimurilor totalitare din Europa ºi izbucnirea celui de-al doilea rãzboi mondial, acest vis s-a spulberat. Dupã rãzboi, nevoia evidentã pentru o anumitã autoritate mondialã, menitã sã menþinã pacea, a dus la crearea Organizaþiei Naþiunilor Unite, dar ºi aceasta a eºuat în prevenirea multelor rãzboaie, din ultimii 50 de ani.
REVENIREA DOMNULUI ISUS CHRISTOS
Este foarte neplãcut ca omenirea sã-ºi rezolve problemele lumii într-un viitor inprevizibil. Pentru a fi instalatã pacea, sau: (a) va trebui sã fie o schimbare miraculoasã în cadrul naturii umane, astfel ca oamenii sã înceapã sã acþioneze cu blândeþe, faþã de tovarãºii lor, sau (b) trebuie sã avem un nou conducãtor al lumii, care sã fie în stare sã-i forþeze sã facã astfel.
Prima variantã este foarte puþin realizabilã ºi de aceea, sã ne uitãm la a doua. Aici va fi nevoie de cineva atotputernic ºi suprem capabil. Deºi puternic, el (sau ea!), trebuie sã fie deasemenea înþelept ºi incoruptibil, cât ºi înþelegãtor la slãbiciunile umane. Unde se poate gãsi o astfel de persoanã? Iar dacã existã ºi ar accepta o astfel de responsabilitate, ar mai rãmânea problema inevitabilã a morþii sale. Ar putea omenirea sã continue la nesfârºit cu o serie de înlocuiri potrivite?
Biblia ne asigurã cã numai Dumnezeu va gãsi soluþia rezolvãrii problemei pãcii mondiale. Într-adevãr, se va ridica un conducãtor care sã se potriveascã perfect acestei sarcini; un om care a dovedit deja cã meritã aceasta prin înþelepciunea sa supremã, iubirea neþãrmuitã ºi grija sa faþã de noi toþi. Acest om este Domnul Isus Christos. Numai El, care îºi iubeºte semenii, este potrivit sã-i conducã, iar Isus Christos, fãrã îndoialã ca aºa a fãcut. Soluþia la problema pãcii omenirii constã în promisiunea cã Domnul Isus Christos se va reântoarce.
În primul capitol din Faptele Apostolilor, istoria începutului Creºtinãtãþii, citim cum Isus a mers în ceruri, la câteva sãptãmâni de la învierea Sa. Dupã ce ucenicii Sãi l-au vãzut plecând, au apãrut niºte îngeri care au spus:
„Bãrbaþi galileeni, de ce staþi ºi vã uitaþi spre cer? Acest Isus care a fost înãlþat la cer dintre voi, va veni în acelaºi fel cum L-aþi vãzut mergând la cer.“ (Faptele Apostolilor 1:11)
Isus Christos va instaura Împãrãþia lui Dumnezeu pe acest pãmânt. Toate guvernele existente vor fi înlocuite ºi El însuºi va guverna, ca Rege. Va avea putere deplinã ºi va putea sã instaureze pacea între naþiuni, aºa dupã cum reiese din cartea lui Daniel:
„ . . . Dumnezeul cerurilor va ridica o împãrãþie care nu va fi distrusã ºi care nu va trece sub stãpânirea unui alt popor. Ea va sfãrâma ºi va nimici toate acele împãrãþii, dar ea însãºi va dãinui pentru întotdeauna.“ (Daniel 2:44)
Vi se pare imposibil acest lucru? Ar putea fi cu adevãrat imposibil, dar nu este, din cauza unui singur eveniment istoric—faptul cã dupã ce Isus a fost crucificat, El a revenit la viaþã, ºi dupã ce a stat cu ucenicii Sãi câteva sãptãmâni, a fost luat la Tatãl Sãu, în ceruri. De atunci, când va veni timpul, El se va întoarce pentru ca sã înlãture toatã nedreptatea, opresiunea ºi violenþa de pe pãmânt.
Mai târziu, în curs, vom demonstra cã acest timp este aproape ºi cã pãmântul este în preajma celui mai mare eveniment din istoria sa, cãruia îi va fi martorã.
POZIÞIA NOASTRÃ
Cum ne vor afecta aceste fapte, pe noi, indivdual? Ce rol vom juca noi în timpul acestor schimbãri, care au loc? Apoi sã revenim la a doua întrebare a noastrã: „Ce mi se va întâmpla cu noi, în viitor ºi dupã moarte?“
Aceasta depinde în întregime de deciziile pe care trebuie sã le luãm, decizii pe care nu le poate lua nimeni altcineva pentru noi. Pentru început, citind Biblia, personal, fiecare din noi trebuie sã devinã convins cã:
• Dumnezeu existã, iar Biblia este Cuvântul Sãu, cãtre noi;
• Isus Christos s-a ridicat din moarte ºi se va reântoarce pe pãmânt.
Acestea formeazã o bazã pentru speranþele de pace a lumii, iar pentru propriul nostru viitor va trebui sã ne credem în ea. Parcurgând cursul, se vor aduce argumente convingãtoare pentru a crede aceste lucruri.
Când ajungem sã ne gândim la propriul viitor, trebuie sã înþelegem cã adevãrata cheie a tuturor lucrurilor este reânvierea lui Isus. Oriunde în Noul Testament, veþi descoperi cã adevãrata speranþã a creºtinului este „reânvierea din moarte“. De fapt, primul lucru pe care Isus îl va face, atunci când se va reântoarce, este acela de a-i învia pe oameni. Pentru aceia care cred cu adevãrat cã Dumnezeu L-a ridicat pe Fiul Sãu din moarte ºi care cred în tot ceea ce El a promis, „noua viaþã“ nu va fi ca viaþa de acum. Isus a numit-o „viaþã veºnicã“. El spunea:
„Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul ºi crede în El, sã aibã viaþa veºnicã; ºi Eu îl voi învia în ziua de la urmã.“ (Ioan 6:40)
Principalul scop al acestui curs este acela de a vã arãta, cu ajutorul Bibliei, cum se poate obþine darul nepreþuit al vieþii veºnice, în Împãrãþia lui Dumnezeu pe pãmânt. Citim în Ioan 3:16:
„Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Sãu Fiu, pentru ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibe viaþã veºnicã.“
Nu este suficient a spune doar „Cred în Isus, Mântuitorul nostru“. Trebuie mai întâi sã înþelegem scopul venirii Sale, cât ºi în ce mod este legatã venirea Sa de promisiunile fãcute de Dumnezeu, cu multe secole înainte. Apoi, va trebui sã învãþãm ce doreºte El de la noi sã facem, deoarece credinþa în Isus este lipsitã de valoare dacã nu-i urmãm poruncile; ºi nu putem afla despre aceste lucruri, dacã nu citim Biblia. Deoarece:
„Credinþa vine din cele auzite, iar cele auzite prin Cuvântul lui Dumnezeu.“ (Romani 10:17)
Scopul acestui curs este de a explica mesajul Bibliei, de a indica calea spre viaþa veºnicãarã, ºi de a arãta cã singura speranþã a lumii este reântoarcerea lui Isus Christos.
SUMAR
În Biblie existã o promisiune cã va fi un timp al unei pãci permanente, când Isus se va reântoarce ca Rege. Dacã noi credem în Isus Christos ºi încercãm sã-i ascultãm legile, vom avea speranþa de a fi salvaþi de la moarte ºi de a ni se da viaþã veºnicã.
La fiecare lecþie existã câteva întrebãri, care îl vor ajuta pe coordonatorul dvs. sã observe dacã aþi înþeles lecþia. Vã rugãm sã citiþi lecþiile cu atenþie, notând toate citatele Biblice, ca apoi sã rãspundeþi la întrebãri. Dacã vã va face plãcere sã urmaþi acest curs, tot ceea ce va trebui sã faceþi este de a rãspunde la urmãtoarele întrebãri ºi sã le trimiteþi la adresa de mai jos.
A1: De ce este important sã citim Biblia?
A2: În conformitate cu Biblia, care este singura bazã pentru o pace permanentã în lume?

Pentru urmatoarea lecþie, vã rog sa trimeþi cerinþa dvs la:
CBM, Cãsutã Poºtalã 602, Of. Poºtal No. 6, Str. Pavlov, Craiova cod. 1100
Sau prin email la:
james_p_andrews@yahoo.co.u

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:33

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-30 01:30:27
aici ai dat-o-n gard rau de tot,niciun cult [cu exceptia catolicilor] nu te obliga sa dai vreun ban[nici macar 10%],in schimb sunt gramezile de adoratori ai cultului respectiv care o fac din .....,in schimb la ortodocsi taica popa,de cate ori vrei sa treci pragul bisericii,platesti,vrei lumanari,platesti,vrei slujbe de diverse paranghelii,platesti,vrei botez,platesti,vrei pomelnic,platesti,vrei nunta,platesti,vrei acatiste,platesti,vrei sa-ti dea cu apa-n cap,platesti,vrei sa se uite urat la tine,platesti si atunci,vin eu si te intreb,de unde stie dumnezeul ala primitiv,gelos si razbunator cine,cat,cui si mai ales ce s-a facut cu acei bani,cine ii foloseste,de ce si cine il autorizeaza pe el sa ne ceara bani?dumnezeu,nu cred,lacomia si avaritia,cam atat ca incep sa-mi sara creierii pe pereti [as mai avea multe de spus,dar ma mai descarc cu alta ocazie]

Nu obligã pe nimeni Biserica Catolicã sã dea 10%, aºa cã nu mai vorbi aiurea. Nici vreo altã Bisericã creºtinã nu are aceastã prevedere. Zeciuiala era o datorie la evrei. Însã pentru orice creºtin, indiferent din ce Bisericã face parte, existã obligaþia în conºtiinþã (stipulatã ºi în una dintre poruncile Bisericii), de a plãti simbria dupã posibilitãþi. Isus Cristos însuºi a spus cã cine munceºte are dreptul la platã, iar munca preoþilor tot muncã este. În plus, este nevoie de bani ºi pentru construcþii / restaurãri de biserici, etc. Cã unii dintre preoþi sunt mai lacomi, asta e altã problemã ºi nu trebuie sã generalizãm, pentru cã nu toþi preoþii sunt astfel. Dar trebuie sã ne gândim ºi la faptul cã Biserica este o instituþie divino-umanã, deci existã ºi în aceastã dimensiune pãmânteascã, unde este nevoie ºi de bani. Numai cã banii sunt doar un mijloc, nu un scop în sine ºi nu trebuie sã facem din ei un idol.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:34

uite cezarica,mi-a iesit si mie,pot sa arunc si eu cu vorbe,e usor,altceva?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 02:40

pai bine ma cezarica,ce ne spune biblia despre averi,sa nu-ti faci case si palate pe pamant,sa nu strangi averi si bogatii in asta lume,corect?atunci ei de ce-si trag nene,viloace si mertane si insule exotice?evident ca in marea bibaiala nu scrie de mertane sau viloace sau yahturi,elicoptere etc. deoarece aia de au compilat scrierile alea erau niste ignoranti ca si voi astia de o impresariati,n'asa?primitivi mai sunteti nene si nu va place nici munca campului,huideoooo

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum pot fi alungate fantomele?
Mergi la: